QWİRKLE HEDEF KAZANIMLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "QWİRKLE HEDEF KAZANIMLARI"

Transkript

1 QWİRKLE HEDEF I Hedef-1 Qwirkle oyununu ve kutu içeriğini tanır. 1. Oyunun adını doğru söyler. 2. Oyunun kaç farklı taşlardan oluştuğunu belirtir. 3. Taşlarda farklı kaç renk olduğunu sıralar. 4. Taşlar üzerinde kaç farklı şekil olduğunu belirtir. 5. Taşları istenen şekilde dizer. 6. Grup oluşturur ve grupla hareket eder. 7. Verilen komuta göre taşları seçer ve sıralar. 8. Grup olarak en az 4-5 taşla basit bir örüntü oluşturur. 9. Oluşturulan örüntünün devamını göstererek belirtir. Hedef-2 Kısa süreli hafıza gerektiren uygulama yapar. 1. Belirtilen taştan iki tane ayırır. 8 çift taş grubu oluşturur. 2. Oluşturulan sayı çiftlerinden dörtlü bir sıralama yapar. 3. Çevirdiği taşın rengine ve şekline dikkat eder 4. Kısa süreli hafızasını doğru kullanır. 5. En az hamle ile serileri tamamlar. Hedef-3 Grup içi kuralları olan uygulamalara katılır. 1. Qwirkle oyunu kurallarını dikkatle dinler. 2. Uygulama esnasında nasıl puan kazanabileceğini belirtir. 3. Bir sırada aynı renk ve şekilden iki taş bulunamayacağını bilir. 4. En çok puan alınan hamleyi belirtir. 5. Doğru hamleyi yapmak için uygun zamanı bekler. 6. Yanlış hamle yapan arkadaşını uyarır. 7. Grup içi ve sınıf içi turnuvaya katılır. Hedef-4 sınıf içi turnuva ve yarışmalara katılır. 1. Düzenlenen turnuva kurallarını dinler 2. Turnuvaya katılmak için istekli olur. 3. Turnuva boyunca kurallara uyar. 4. Turnuva boyu centilmence davranır. 5. Turnuvada derece almak için gayret eder. 6. Turnuva sonu arkadaşlarını tebrik eder.

2 QWİRKLE OYUNU UYGULAMA ALANI Görsel algı ve akıl yürütmenin birlikte uygulanması gereken bir oyundur. 6 farklı renkte, 6 farklı şekilde 108 ahşap renkli taşlardan oluşur. Kutu içinde verilen bez torba tüm taşların içine doldurulduktan sonra içinden rastgele çekilmesiyle başlıyor. Oyun sistemi grupla oynanması gerekir. İlk önce herkese altı tane taş verilir. Taşlar kapalı şekildedir ve arkadaşlarına göstermezler. Uygulamayı taşların rengine ve şekline uygun şekilde dizmeleri gerekir. Koyduğu sıradaki taş sayısı en fazla altı olmalıdır. Renk ve şekil uyumu olan herhangi bir taşın yatay ve dikeyine koyabilir. Kurallarının uygulamalı olarak anlatılması oyunun etkili kavranmasını sağlar. 4.sınıfta 6 ders olarak düşündüğümüz oyun diğer sınıflarda da etkinlik olarak düşünülebilir. Sınıflar arası turnuva yapılabilir. Oyuna hemen maçlarla başlamak yerine tanıtımdan sonra bir iki ders birlikte şekil ve örüntü yapmalarına izin verilmelidir. Dikkat konusunda gelişimlerine yardımcı olurken onları da gözleme ortamı oluşur. Gruplar oluşturulurken daha etkili seçim yapılabilir. UYGULAMA SINIFI DERS SAATİ UYGULAMA PLANI SÜRE DAKİKA 1. SINIF 2. SINIF 3. SINIF 4. SINIF 6 DERS DERS PLANI DK X 6 DERS GÖRSEL ALGI SEÇİCİ DİKKAT DİKKAT-MOTİVASYON FOTOĞRAFİK HAFIZA TOPLAMA İŞLEMİ AKIL YÜRÜTME HEDEF BECERİLER HEDEF KURALLAR 1. ETKİLİ DİNLEME 2. GRUP İÇİ KURALLARA UYMA 3. PARÇA VE KUTU TOPLAMA

3 ÖLÇME DEĞERLENDİRME ALANI OYUN TANITIMI VE KURALLARLA İLGİLİ ANLATILANLARI ETKİLİ DİNLER: Oyunun tanıtımını baştan itibaren dikkatli dinler. Yapılan uyarılara uyar. Sorulan sorulara cevap verebilir. Oyunu merak eder. Anlatılanlara ilgi gösterir. 2- GRUBA KATILMAK İÇİN İSTEKLİ OLUR/KURALLARA UYAR: Uygulamayı başlatmadan önce belirlenen gruplar içinde yer alır. Acele etmeden verilen komutlara uyar. Grubun düzenini bozacak hareketlerden kaçınır. Centilmen davranışlar sergiler. 3- KISA SÜRELİ HAFIZASINI ETKİLİ KULLANIR: Bu değerlendirme 2. Derste yapılacaktır. Grup içinde uygulanan sekiz çift taş yarışmasında altına baktığı taşları hafızasında tutarak sonraki taşlarla eşleştirme yapabilir. Birkaç hamle öncesine kadar her taşın rengini ve yerini aklında tutabilir. 4- ŞEKİLLERİ ALGILAR/EŞLEŞTİREBİLİR: Farklı taşlar üzerindeki aynı olan renk ve şekilleri algılar. Belirtilen renk ve şekli olan taşı tüm taşlar içinde bulup gösterebilir. İstendiğinde örüntü oluşturabilir. Sıralama yapabilir. 5- EN İYİ SONUCU ELDE ETMEK İÇİN AKIL YÜRÜTÜR: Oyun süresince elindeki taşları çok iyi değerlendirir. Sıra kendisine gelmeden önce hesap yapar. Her gördüğü uygun eşleştirmeyi yapmaz. En iyi hamleyi düşündükten sonra yapar. Ümitsizliğe kapılmadan oyunu son ana kadar devam ettirir. ÖĞRENCİ GÖZLEM FORMU ADI SOYADI ETKİNLİK UYGULAMA DURUMU Yukarıdaki tabloyu ilk dersten itibaren doldurmaya başlayınız. Uygulamayı yapamayan sıkıntılı çocukların isimlerini ve çok iyi performans gösteren öğrencileri alınız. Her çocuğun isminin karşısına gözlemlerinizi kısaca belirtiniz. Gerekirse tarihte atabilirsiniz. Bu tabloyu saklayınız. Çocuklarla paylaşmayınız.

4 DERS: OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİK SINIF: 4 ÖĞRENME ALANI: QWİRKLE OYUNU-1 ALT ÖĞRENME ALANI: ŞEKİL EŞLEŞTİRİYORUM, ÖRÜNTÜ TAMAMLIYO- RUM. BECERİLER: GÖRSEL ALGI, SEÇİCİ DİKKAT, DİKKAT-MOTİVASYON, FOTOĞRAFİK HAFIZA, AKIL YÜRÜTME SÜRE: 40 DAKİKA Hedef-1 Qwirkle oyununu tanır ÖRNEK-1 1.Oyunun adını doğru söyler. 2.Oyunun kaç farklı taşlardan oluştuğunu belirtir. 3.Taşlarda farklı kaç renk olduğunu sıralar. 4.Taşlar üzerinde kaç farklı şekil olduğunu belirtir. 5.Taşları istenen şekilde dizer. 6.Grup oluşturur ve grupla hareket eder. 7.Verilen komuta göre taşları seçer ve sıralar. 8.Grup olarak en az 4-5 taşla basit bir örüntü oluşturur. 9.Oluşturulan örüntünün devamını göstererek belirtir. DERSE HAZIRLIK Önce öğrencileri dörderli veya sınıf sayısına göre düzgün şekilde grup olarak oturmalarını sağlayınız. Dikkatlerini topladıktan sonra oyunun kutusunu elinize alarak "Bu oyunun adı QWİRKLE" diye belirtiniz. Çok sevecekleri eğlenceli bir oyun oynayacaklarını anlatınız. Oyunları dağıtmadan önce oyun parçalarını kendilerinin kutudan çıkaracaklarını belirtiniz. Oyun bittikten sonra "toparlanın" denince herkesin kendi oyununu nasıl toplayacağını göstererek anlatınız. Daha sonra oyunları almalarını söyleyiniz. ÖRNEK-2 İŞLENİŞ Öğrencilerin kutuları açmalarına yardımcı olunuz. Tüm öğrencilerin parçaları masanın üzerine rastgele dizmelerini belirtiniz. Dizilim işlemi bittikten sonra her şekilden bir tane taş alarak adlarını söyleyiniz. Örnek-1 deki gibi parçaları adlandırınız. Farklı renkteki aynı parçaları sıralamaları belirtilir. ÖRNEK-2 Gösterdiği her şekille ilgili tüm renkleri sadece birer tane sıralama yapmaları isteyiniz. Daha sonra taşları kendi renklerine göre sıralamalarını ister. Her grup taşları renk renk ayırır. Grup olarak tüm taşları önce renk sırasına, dizmelerini sonra altına farklı renkte aynı şekilleri sıralamalarını isteyiniz. Öğrencilerin farklı renkteki aynı şekilleri rahat bulmaları için yeterli zaman verilmelidir. Dersin sonuna kadar tüm parçaları sıralama ve gruplama etkinliği yapılmalıdır. Gruptaki bütün öğrencilerin taşların renklerini ve şekillerini öğrenmeleri için yeterli fırsat verilmelidir.

5 DERS: OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİK SINIF: 4 ÖĞRENME ALANI: QWİRKLE OYUNU-2 ALT ÖĞRENME ALANI: ŞEKİL EŞLEŞTİRİYORUM, ÖRÜNTÜ TA- MAMLIYORUM. BECERİLER: GÖRSEL ALGI, SEÇİCİ DİKKAT, DİKKAT- MOTİVASYON, FOTOĞRAFİK HAFIZA, AKIL YÜRÜTME SÜRE: DAKİKA Hedef-2 Kısa süreli hafıza gerektiren uygulama yapar. 1. Belirtilen taştan iki tane ayırır. 8 çift sayı oluşturur. 2. Oluşturulan sayı çiftlerinden dörtlü bir sıralama yapar. 3. Çevirdiği taşın rengine ve şekline dikkat eder 4. Kısa süreli hafızasını doğru kullanır. DERSE HAZIRLIK Sınıfın motivasyonunu sağladıktan sonra, gruplamalarla ilgili fikirlerini sorabilirsiniz. İsteyenlerin grup değiştirmelerine izin veriniz. Her gruptan bir lider belirlemelerini isteyiniz. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra yeni bir uygulama yapacağınızı belirtiniz. Bu derste aynı taştan iki tane alacaklarını ve bu şekilde sekiz farklı çift yapacaklarını, bunları rastgele karıştırarak ters çevirip hafıza oyunu oynayacaklarını anlatınız. Bunun için her grubun yapılan hamle sayılarını not almaları gerektiğini vurgulayınız. Kutuları açtıktan sonra istediklerinizi yapmalarını ve kontrol etmenizi beklemelerini söyleyiniz. Liderlerin oyunları almalarına ve hazırlık yapmalarına izin veriniz. ÖRNEK-1 İŞLENİŞ Tüm grupların kendi serilerini oluşturmalarını kontrol ediniz. Sonra yapılan eşleştirmeleri karıştırıp ters çevirmelerini söyleyiniz. Örnek-1 ÖRNEK-2 Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra nasıl oynayacaklarını anlatınız. Bu oyunun özelliği en az hamlede tüm taşları çevirmeniz gerekiyor. Sırayla oynayacaksınız, liderler kontrol edecek, herkesin hamle sayıları yazılacak en az hamlede seriyi tamamlayan kazanır. dedikten sonra başlamalarını belirtiniz. İkinci tahminde doğru taşı bulamadığı zaman taşlar tekrar ters çevrilmelidir. Örnek-2 Üçüncü taşa dokunduğunda hamle sayısı da üç olmuş olur. çektiği taş öncekilerin aynısı ise hafızasını iyi kullanmalıdır. Çünkü oyunu bir hamle ile kaybedebilir. Bu kurallar doğrultusunda grup oynayan arkadaşlarını takip ederler ve hamlelerini birlikte sayarlar. *** İsterseniz oyunu daha kısa sürede tamamlamaları için 4 çifti en az hamlede bulanlar kazanır tarzında değişiklik yapabilirsiniz.

6 DERS: OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİK SINIF: 4 ÖĞRENME ALANI: QWİRKLE OYUNU-3 ALT ÖĞRENME ALANI: ŞEKİL EŞLEŞTİRİYORUM, ÖRÜNTÜ TA- MAMLIYORUM. BECERİLER: GÖRSEL ALGI, SEÇİCİ DİKKAT, DİKKAT- MOTİVASYON, FOTOĞRAFİK HAFIZA, AKIL YÜRÜTME SÜRE: 40 DAKİKA ÖRNEK-1 Hedef-3 Grup içi kuralları olan uygulamalara katılır. 1. Qwirkle oyunu kurallarını dikkatle dinler. 2. Uygulama esnasında nasıl puan kazanabileceğini belirtir. 3. Bir sırada aynı renk ve şekilden iki taş bulunamayacağını bilir. 4. En çok puan alınan hamleyi belirtir. 5. Doğru hamleyi yapmak için uygun zamanı bekler. 6. Yanlış hamle yapan arkadaşını uyarır. 7. Grup içi ve sınıf içi turnuvaya katılır. DERSE HAZIRLIK Oyunları dağıtmadan önceki grupları değiştirmeyiniz. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra yeni bir uygulama yapacağınızı belirtiniz. Bu derste Qwirkle oyununun uygulamasını yapacağınızı belirtiniz. Kutuları açtıktan sonra tüm taşları bez torbaya doldurmalarını ve kuralları anlatmanızı beklemelerini söyleyiniz. Liderlerin oyunları almalarına ve hazırlık yapmalarına izin veriniz. ÖRNEK-2 İŞLENİŞ Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra liderlerin torbadan rastgele altı taş çekip her bir arkadaşına ve kendisine vermelerini söyleyiniz. Taşları arkadaşlarına göstermemeleri gerektiğini vurgulayınız. ÖRNEK-3 1 Ortaya rastgele altı tane taş seçilerek yan yana dizilir. 2 Oyuna kur a ile başlanır. 3 Bir sırada aynı renk ve şekilden iki taş bulunamaz. (Örnek-2) 4 Aynı sırada en fazla 6 taş bulunur. 5 Son konan taştan önce kaç tane aynı özellikte taş varsa o kadar puan alır. 6 Altılı seriyi tamamlayan hem taşların puanını hemde qwirkle puanı alarak 12 puan kazanır. Örnek-3 te turuncu yıldız şekil benzerliğinden dolayı 2 puan alırken, mavi dörtgen ise renk benzerliğinden dolayı 2 puan almıştır. ÖRNEK-4 Örnek-4 te ise pembe yıldız hem turuncu yıldızdan 1 puan, hem de pembe yoncadan 1 puan alarak kendisiyle birlikte 3 puanı olur. Her grupta oynama sırası belirlenir. Sırası gelen öğrenci rengi yada şekline göre bir kenar birleştirerek puan alır. Yine puanların karışmaması için not tutulması konusunu anlatınız. Altılı sıralamanın dışına çıkmayacaklarını, hiçbir sıralamada yedi tane taş olmaması gerektiğini tekrar belirtiniz.

7 DERS: OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİK SINIF: 4 ÖĞRENME ALANI: QWİRKLE OYUNU-4 ALT ÖĞRENME ALANI: ŞEKİL EŞLEŞTİRİYORUM, ÖRÜNTÜ TAMAMLIYORUM. BECERİLER: GÖRSEL ALGI, SEÇİCİ DİKKAT, DİKKAT-MOTİVASYON, FOTOĞRAFİK HAFIZA, AKIL YÜRÜT- ME SÜRE: DAKİKA Hedef-4 sınıf içi turnuva ve yarışmalara katılır. 1. Düzenlenen turnuva kurallarını dinler. 2. Turnuvaya katılmak için istekli olur. 3. Turnuva boyunca kurallara uyar. 4. Turnuva boyu centilmence davranır. 5. Turnuvada derece almak için gayret eder. 6. Turnuva sonu arkadaşlarını tebrik eder. DERSE HAZIRLIK Sınıfın motivasyonunu sağladıktan sonra bu ders sınıf içi turnuva düzenlemek istediğinizi belirtiniz. Turnuva süresince herkesin centilmence davranması konusunda gerekli açıklamaları yapınız. Turnuva kurallarını okuduktan sonra grupları oluşturunuz. İŞLENİŞ Grupları oluşturma konusunda ister iyi olanları gruplara dağıtın, ister rastgele kur a çekiniz. Maçta kaybedenleri sınıfın bir bölgesine ayırıp kendi aralarında yaptırabilirsiniz. Önce kuralları okuyunuz. KURALLAR: 1 Ortaya rastgele altı tane taş seçilerek yan yana dizilir. 2 Oyuna kur a ile başlanır. 3 Bir sırada aynı renk ve şekilden iki taş bulunamaz. 4 Aynı sırada en fazla 6 taş bulunur. 5 Son konan taştan önce kaç tane aynı özellikte taş varsa o kadar puan alır. 6 Altılı seriyi tamamlayan hem taşların puanını hem de qwirkle puanı alarak 12 puan kazanır. 7- Oyun taşların tamamı bitene kadar yada taş konacak yer kalmayıncaya kadar devam eder. 8 Oyun sonunda en çok puan alan kazanır. Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra turnuvayı başlatınız. Maçlar boyunca öğrencilerin kurallara uymasına yardımcı olunuz. Üst tura çıkanların adlarını yazarak bekletiniz. Elenenleri kendi aralarında maça teşvik ediniz. Yarı final ve final maçını son derse bırakınız. İsterseniz final maçını siz yönetiniz. Final maçında Olarak şampiyon ilan ediniz. Sınıflar arası turnuva düzenleme ihtimali varsa bu çocukları sınıfın temsilcisi olarak katınız.

8 OYUN TANITIMI VE KURALLARLA İLGİLİ ANLATILANLARI ETKİLİ DİNLER GRUBA KATILMAK İÇİN İSTEKLİ OLUR/ KURALLARA UYAR KISA SÜRELİ HAFIZASINI ETKİLİ KULLANIR ŞEKİLLERİ ALGILAR/EŞLEŞTİREBİLİR EN İYİ SONUCU ELDE ETMEK İÇİN AKIL YÜRÜTÜR QWİRKLE DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ ADI SOYADI TOPLAM SAYFA

HEDEF-2 Renk uyumuna göre grup içi uygulama yapabilme. KAZANIMLAR

HEDEF-2 Renk uyumuna göre grup içi uygulama yapabilme. KAZANIMLAR DİZİOS HEDEF-1 Dizios oyunu tanır. Kurallarını uygulayabilme. 1. Dizios oyununu tanır ve adını söyler. 2. Kutu içeriğini ve oyun kurallarını bilir. 3. Kartların üzerindeki renkleri belirtir. 4. Oyunun

Detaylı

LOOK LOOK KAZANIMLAR

LOOK LOOK KAZANIMLAR LOOK LOOK Hedef-1: Look look oyununu tanıyorum. : 1-1 Look look oyunu özelliklerini merak eder. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. 1-4 Kartlardaki şekilleri inceler.

Detaylı

Hedef-2: Master mind oyununda taşları yerleştirme ve olasılık hesapları yapar.

Hedef-2: Master mind oyununda taşları yerleştirme ve olasılık hesapları yapar. MASTER MİND Hedef-1: Master mind oyunu tanıyorum. 1. Master mind oyunu özelliklerini merak eder. 2. Anlatılanları dikkatle dinler. 3. Oyunda beşli bir permütasyon olduğunu belirtir. 4. Oyunun ipuçlarını

Detaylı

REVERSİ Hedef-1: Reversi oyunu tanır. KAZANIMLAR Hedef-2: Oyun mantığını ve kurallarını kavrar. KAZANIMLAR

REVERSİ Hedef-1: Reversi oyunu tanır. KAZANIMLAR Hedef-2: Oyun mantığını ve kurallarını kavrar. KAZANIMLAR REVERSİ Hedef-1: Reversi oyunu tanır. : 1-1 Reversi oyununu merak eder. 1-2 Anlatılanları etkili dinler. 1-3 Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı strateji oyunu olduğunu bilir. 1-4 Oyun tahtasının yapısını

Detaylı

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma LEGOLİNO HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma 1-1 Oyunla ilgili dikkatini toplar. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Parçaları kendisinin çıkarıp tekrar toplaması gerektiğini bilir. 1-4 Uygulama kutusunu

Detaylı

Hedef-1: Pentago oyunu tanır. Hedef-2: Oyun mantığını ve kurallarını kavrar. Hedef -3 Oyun içinde mantık yürütür.

Hedef-1: Pentago oyunu tanır. Hedef-2: Oyun mantığını ve kurallarını kavrar. Hedef -3 Oyun içinde mantık yürütür. PENTAGO Hedef-1: Pentago oyunu tanır. : 1-1 Pentago oyununu merak eder. 1-2 Anlatılanları etkili dinler. 1-3 Akıl yürütme oyununun genel kurallarını kavrar. 1-4 Pentago nun karşılıklı yenmeye dayalı strateji

Detaylı

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur SHAPYY HEDEF -1. Oyunu ve kurallarını tanır. 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır. 1-4 Uygulamaya başlamak için gerekli parçaları

Detaylı

SKİPPİTY. Hedef-2: Skippity oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları

SKİPPİTY. Hedef-2: Skippity oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları SKİPPİTY Hedef-1: Skippity oyunu tanıyorum. : 1-1 Skippity oyunu özelliklerini merak eder. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. 1-4 Oyunla ilgili materyallerin

Detaylı

CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR KAZANIMLAR:

CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR KAZANIMLAR: CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR : 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır/gruplarına ayırır. 1-4 Uygulamaya başlamak için

Detaylı

SİX KAZANIMLAR KAZANIMLAR

SİX KAZANIMLAR KAZANIMLAR SİX Hedef-1: Six oyununu tanıyorum. Six oyunu kurallarını merak eder. Anlatılanları dikkatle dinler. Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı olduğunu bilir. Oyun içeriğinde bulunan taş sayılarını belirtir. Altıgen

Detaylı

ARCHİTECTO HEDEF -1. Architecto oyununu kavrama kurallarını tanıma

ARCHİTECTO HEDEF -1. Architecto oyununu kavrama kurallarını tanıma ARCHİTECTO HEDEF -1. Architecto oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Architecto oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Oyunu oluşturan parçaların sayısını belirtir. 1-3 Oyun içeriğinde uygulanan

Detaylı

EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma

EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Equilibrio oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Oyunu oluşturan parçaların sayısını belirtir. 1-3 Oyun içeriğinde uygulanan

Detaylı

RONDO VARİO. HEDEF-1 Rondo Vario oyun içeriğini kavrar. KAZANIMLAR:

RONDO VARİO. HEDEF-1 Rondo Vario oyun içeriğini kavrar. KAZANIMLAR: RONDO VARİO HEDEF-1 Rondo Vario oyun içeriğini kavrar. 1-1 Oyunun adının Rondo Vario olduğunu söyler. 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır/gruplarına ayırır.

Detaylı

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR BECERİKLİ YAPILAR HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Bütün parçaların aynı boyutlarda olduğunu gösterir. 1-3 Parçanın duruşunu

Detaylı

EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma

EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Equilibrio oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Oyunu oluşturan parçaların sayısını belirtir. 1-3 Oyun içeriğinde uygulanan

Detaylı

ZİGZAG. HEDEF -1. Zigzag oyunu tanır. Parçalarının özelliklerini gösterir. KAZANIMLAR:

ZİGZAG. HEDEF -1. Zigzag oyunu tanır. Parçalarının özelliklerini gösterir. KAZANIMLAR: ZİGZAG HEDEF -1. Zigzag oyunu tanır. Parçalarının özelliklerini gösterir. 1-4 Uygulamaya başlamak için gerekli parçaları masanın üzerine 1-5 Masa üzerinde önce gömleği Daha sonra ağaç iğneyi ve renkli

Detaylı

Q-BİTZ. Hedef-2: Q-bitz oyununda küpleri yerleştirme ve oyun kuralları

Q-BİTZ. Hedef-2: Q-bitz oyununda küpleri yerleştirme ve oyun kuralları Q-BİTZ Hedef-1: Q-bitz oyununu tanıyorum. : 1-1 Q-bitz oyunu özelliklerini merak eder. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. 1-4 Küplerin yüzeylerini tanır. Gördüklerini

Detaylı

Hedef-1: Kulami oyunu tanıyorum. Hedef-2: Kulami oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları

Hedef-1: Kulami oyunu tanıyorum. Hedef-2: Kulami oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları KULAMİ Hedef-1: Kulami oyunu tanıyorum. : 1-1 Kulami oyunu ile ilgili anlatılanları dinler. 1-2 Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı strateji oyunu olduğunu bilir. 1-3 Oyun tahtasının yapısını ve taş sayılarını

Detaylı

Hedef-2: Meta-forms oyununda taşları yerleştirme ve oyun kuralları

Hedef-2: Meta-forms oyununda taşları yerleştirme ve oyun kuralları META-FORMS Hedef-1: Meta-forms oyunu tanıyorum. : Meta-forms oyunu özelliklerini merak eder. Anlatılanları dikkatle dinler. Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. Oyunun ipuçlarını değerlendirmeye dayalı

Detaylı

Hedef-1: Mangala oyunu tanıyorum. Hedef-2: Mangala oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları

Hedef-1: Mangala oyunu tanıyorum. Hedef-2: Mangala oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları MANGALA Hedef-1: Mangala oyunu tanıyorum. : 1. Mangala oyunu tarihçesini merak eder. 2. Anlatılanları dikkatle dinler. 3. Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. 4. Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı olduğunu

Detaylı

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR BECERİKLİ YAPILAR HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Bütün parçaların aynı boyutlarda olduğunu gösterir. 1-3 Parçanın duruşunu

Detaylı

1. Alternatif. 2. Alternatif Say Toplamak. 3. Alternatif Ìlk Toplama Dersi. Renk Toplamak. Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler:

1. Alternatif. 2. Alternatif Say Toplamak. 3. Alternatif Ìlk Toplama Dersi. Renk Toplamak. Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler: OYUN TALİMATLARI Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler: 2-4 oyuncu 3 yaş ve üzeri 4 adet toplama tüpü, birleştirilebilir oyun alanı, 60 adet sayı baskılı renkli top, 55 oyun kartı ve oyun kılavuzu Oyun Haz rl

Detaylı

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR BECERİKLİ YAPILAR HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Bütün parçaların aynı boyutlarda olduğunu gösterir. 1-3 Parçanın duruşunu

Detaylı

Hedef-5 Basit turnuva ve yarışmalara katılır. KAZANIMLAR

Hedef-5 Basit turnuva ve yarışmalara katılır. KAZANIMLAR MANGALA Hedef-1: Mangala oyunu tanıyorum. : 1. Mangala oyunu tarihçesini merak eder. 2. Anlatılanları dikkatle dinler. 3. Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. 4. Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı olduğunu

Detaylı

İçerik X 10 X 4 X 10 X 13 X 14 X 14 X 14 EDULUDO 1,2,3 Sayılar, SAYILARI OYUNLA KEŞFET EDULUDO, çocuğunuza erken öğreniminde eşlik eden eğlenceli, eğitsel bir koleksiyondur. EDULUDO SAYILAR, artan zorluk

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

ZEKA OYUNLARI. www.psikolojikim.com PSİKOLOJİ MARKETİ

ZEKA OYUNLARI. www.psikolojikim.com PSİKOLOJİ MARKETİ ZEKA OYUNLARI www.psikolojikim.com PSİKOLOJİ MARKETİ PEDAGOJİK FAYDALARI İNSANLARIN ZİHİNSEL POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARTMAYA YARDIMCI OLUR. ZEKA GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAR. AZİM VE SABIR GİDİ DEĞERLERİN KAZANILMASINDA

Detaylı

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI .. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE İlimizdeki ortaokulların 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Ortaokullar Arası Akıl Oyunları Ligi adı altında etkinlik yapmayı planlamaktayız. Yarışmaya ait

Detaylı

www.ogrencikoclugu.net Profesyonel Öğrenci Koçluğu

www.ogrencikoclugu.net Profesyonel Öğrenci Koçluğu ZEKA OYUNLARI www.ogrencikoclugu.net Profesyonel Öğrenci Koçluğu PEDAGOJİK FAYDALARI İnsanların zihinsel potansiyelini açığa çıkartmaya yardımcı olur. Zeka gelişimine katkı sağlar. Azim ve sabır gidi değerlerin

Detaylı

5.8 - EYVAH AKIŞ ŞEMALARI KARIŞMIŞ

5.8 - EYVAH AKIŞ ŞEMALARI KARIŞMIŞ 5.8 - EYVAH AKIŞ ŞEMALARI KARIŞMIŞ GENEL BAKIŞ Bir algoritma yazar ve akış şeması çizer. Makas,Yapıştırıcı 5.8.B1 Tavşan ve Havuç Oyunu Görseli ÖNERİLEN DERS AKIŞI 1. A. Ara Değerlendirme (40 dk) 2. B.

Detaylı

MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI

MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI SINIF 3 SÜRE 2 ders saati TARİH ÖĞRENME ALANI Sayılar ALT ÖĞRENME A. Doğal Sayılar KAZANIMLAR İLİŞKİLENDİRME TEMEL BECERİLER M.3.1.33 Bir sayı örüntüsü oluşturur. Kuralında

Detaylı

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puanlı oyuncuların olması durumunda eşitliklerin bozulması için ek maçların oynanmasında da kullanılabilir.

Detaylı

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Çocuklar, Yıldızlar ve Gençler Takım Şampiyonasının

Detaylı

ATG AVRUPA ŞAMPİYONASI OYUNCU SEÇME TURNUVASI

ATG AVRUPA ŞAMPİYONASI OYUNCU SEÇME TURNUVASI ŞEHİR ANKARA İLÇE YARIŞMA ADI BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ 09.06.2018 09.00 PLACE AVM APPLICATION DEADLINE 08.06.2018 23.00 SYSTEM 7 Set İsviçre Sistemi TIME APPLICATION TÜRK MANKALASI 10 dk. ORGANIZATION

Detaylı

E l e m e S i s t e m i 2

E l e m e S i s t e m i 2 ELEME SİSTEMİ Ana Kurallar ve Eşlendirme TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puan durumunda ek maçların

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olaya

Detaylı

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin!

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin! ONLINE OYUN NASIL OYNANIR? Online maçlara başlamak için aşağıdaki adımları takip etmen yeterli. Bir kere başlayınca ne kadar kolay ve pratik olduğunu göreceksin: 0. FORMANI VE RENKLERİNİ BELİRLE Oyunun

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI İLK YAYIN TARİHİ DEĞİŞİKLİK TARİHİ TALİMAT SERİ NUMARASI 18.08.2011 20.06.2017 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası ve Bireysel

Detaylı

ŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZE

ŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZE COŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZERİ Oyunun Kuralları Dobble, nedir? Dobble her bir kartta 50 sembolden 8 inin yer aldığı 55 karttan oluşan bir oyundur. Her bir

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ ANKARA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ ANKARA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI T.C. ANKARA VALİLİĞİ ANKARA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI Yarışmanın Konusu: Yarışmanın Amacı: Yarışmanın Dayanağı: Zeka ve Akıl Oyunları Problem çözme yeteneğine ve zeka

Detaylı

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI 2019 T.C. PAMUKKALE KAYMAKAMLIĞI TEKNOLOJİNİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMIPROJESİ PAMUKKALE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

Detaylı

TTF HAFTA SONU LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ

TTF HAFTA SONU LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ TTF HAFTA SONU LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ AMAÇ: Sporcuların seviyelerine uygun maçları, kısa zamanda yapmalarını sağlamak. YÖNTEM: Turnuvalar 2 hafta içi, 2 hafta sonu olmak üzere en fazla 4 gün sürecektir.

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Yıldızlar tenis liglerinin düzenlenmesini, idari

Detaylı

GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ

GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı, her sene İzmir Go Şampiyonu ünvanının verilmesi ve İzmir Go oyuncuları arasında

Detaylı

TTF HAFTA SONU - HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ

TTF HAFTA SONU - HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ 1 TTF HAFTA SONU - HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ 2 TTF HAFTA SONU-HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ AMAÇ: Sporcuların seviyelerine uygun maçları, kısa zamanda yapmalarını sağlamak. YÖNTEM: Turnuvalar

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme amacını gerçekleştirmektir. ETKİLİ ÖĞRENME İÇİN, Zamanı planlama, Çalışma ortamı düzenleme, Etkili okuma, Etkili

Detaylı

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması Uluslararası Caribou Matematik Yarışması Caribou Matematik öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondur.

Detaylı

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 Aylık Çocuklar için Gelişim Formu (+) Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor ÖĞRENCİ AD-SOYAD : KUZEY BERAT BEYAZ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL BAHÇEŞEHİR NESLİN DEĞİŞEN SESİ ORTAOKULU AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ

NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL BAHÇEŞEHİR NESLİN DEĞİŞEN SESİ ORTAOKULU AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL BAHÇEŞEHİR NESLİN DEĞİŞEN SESİ ORTAOKULU AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI NOTRE DAME

Detaylı

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 1. KAPSAM: Kulüplerarası Tenis Ligi nin düzenlenmesi, idari ve teknik konularda uygulanacak usul ve esaslar bu talimatta belirlenmiştir. Ligin oynanması sırasında

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI:

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BEP HAZIRLAMA TARİHİ: Öğrencinin şu anki performans düzeyi: Dil ve anlatımı başarır. Sözcükte anlam bilgisini kavramaz. Kendini basitçe

Detaylı

ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ

ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ Bengi HOŞSUCU Gizem Güneş EKİM Ceyhun Gizem ALPARSLAN Öğretim Tasarımı Kadir KOZAN Kasım, 2015 1 İÇİNDEKİLER Sayfa İHTİYAÇ ANALİZİ 2 1. Planlama

Detaylı

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi AMAÇ: Genç sporcuların; hedeflerini yukarı çekmek, başarıyı korumak yerine gelişmeye yönlendirmek, kendilerine en uygun turnuva seçimlerini yapmaları konusunda yol

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 434 - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ AKSARAY - 2017 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

İLKOKUL 3. ve 4. SINIFLAR SOMPO JAPAN ZEKA OYUNLARI TURNUVASI YÖNERGE KİTAPÇIĞI

İLKOKUL 3. ve 4. SINIFLAR SOMPO JAPAN ZEKA OYUNLARI TURNUVASI YÖNERGE KİTAPÇIĞI YÖNERGE KİTAPÇIĞI TURNUVA PROGRAMI 09:30-10:00 Kayıt ve Kahvaltı 10:00-10:45 Açılış ve Yönerge Açıklamaları 11:00-11:15 1.Bölüm - Akıl Oyunları Zinciri (15 Dakika - Takım) 11:30-11:40 2.Bölüm - Ekran Testi

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

Amaç. çözüm bulma. Kapsam. Dayanak. yürütülecektir.

Amaç. çözüm bulma. Kapsam. Dayanak. yürütülecektir. MİLLÎÎ EĞİTİM BAKANLIĞ I Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAMM HATİP LİSELERİ MÜNÂZARA YARIŞMASI ŞARTNÂMESİ Amaç Öğrencilerin; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, toplumm içinde kendilerini sözlü

Detaylı

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi AMAÇ: Genç sporcuların; hedeflerini yukarı çekmek, başarıyı korumak yerine gelişmeye yönlendirmek, kendilerine en uygun turnuva seçimlerini yapmaları konusunda yol

Detaylı

OKYANUS KOLEJİ 7.SINIFLAR ARASI V. MÜNAZARA TURNUVASI ŞARTNAMESİ

OKYANUS KOLEJİ 7.SINIFLAR ARASI V. MÜNAZARA TURNUVASI ŞARTNAMESİ OKYANUS KOLEJİ 7.SINIFLAR ARASI V. MÜNAZARA TURNUVASI ŞARTNAMESİ AMAÇ Öğrencilerin, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, toplum içinde kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak,

Detaylı

NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ

NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL BAHÇEŞEHİR NESLİN DEĞİŞEN SESİ ORTAOKULU AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI NOTRE DAME

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Q- Bitz Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 2-1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

VETERAN MASA TENĠSÇĠLERĠ DERNEĞĠ

VETERAN MASA TENĠSÇĠLERĠ DERNEĞĠ Sayfa : 1/5 TURNUVA YÖNETMELĠĞĠ TY.2012.03 YAYIN NO: 01 YAYIN TARĠHĠ: 16.04.2012 Hazırlayan : Teknik Kurul Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik Tarihi Değişiklik Kapsamı 01 16 / 04 /2012

Detaylı

Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin.

Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin. İçerİk: Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin. 60 Birlik Kartı 10 Taktik Kartı 9 ahşap Cephe Piyonu

Detaylı

.. ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIFLAR ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

.. ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIFLAR ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI .. ORTAOKULU 016-017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIFLAR LENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI AY ÖĞRENME ALANI: BİLİŞİM OKUR-YAZARLIĞI EYLÜL EKİM. 19-3 1-16 05-09 8-0 BİLGİSAYARI

Detaylı

2019 ITF WORLD TUR ve GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER

2019 ITF WORLD TUR ve GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER 2019 ITF WORLD TUR ve GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER Erkekler Yeni Tur Yapısı Erkekler Hangi turnuvalardan ne tip puanlar alınacak Şampiyon Finalist Yarı Final Diğer ana tablo turları Eleme Birçok sporcunun iki

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Equilibrio Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi AMAÇ: Genç sporcuların; hedeflerini yukarı çekmek, başarıyı korumak yerine gelişmeye yönlendirmek, kendilerine en uygun turnuva seçimlerini yapmaları konusunda yol

Detaylı

KAYSERİ SATRANÇ İL TEMSİLCİLİĞİ ETKİNLİK DÖNEMİ KAYSERİ SATRANÇ İL BİRİNCİLİĞİ

KAYSERİ SATRANÇ İL TEMSİLCİLİĞİ ETKİNLİK DÖNEMİ KAYSERİ SATRANÇ İL BİRİNCİLİĞİ İLİ KAYSERİ İLÇESİ MELİKGAZİ 2014-2015 KAYSERİ YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ DÜŞÜNME SÜRESİ ORGANİZASYON ÖDÜLLER 1. GENEL HÜKÜMLER: 13 14 20 21 ARALIK 2014 YERİ ATATÜRK SPOR KOMPLEKSİ

Detaylı

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ EKİM 2014 AYLIK REHBERLİK BÜLTENİ Çocuğumla Nasıl Oyun Oynayacağım? Oyun nedir? Oyun, çocukların dünyayı algılamalarını, hayal ile gerçek dünya arasında köprü kurmalarını

Detaylı

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI İçindekiler Sayfa No. 1.0 Amaç-Kapsam 2 2.0 Tanım 2 3.0 Sorumluluklar -Kısaltmalar 2 4.0 Uygulama 2,3,4.5 Hazırlayan : İzvet Turnuva Tertip Komitesi Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik

Detaylı

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 2016-2017 Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi Eğitsel Oyun Projesi Raporu SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER 150805169 elifsuer165@gmail.com

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ DERS DIŞI ETKİNLİKLER UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ DERS DIŞI ETKİNLİKLER UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ DERS DIŞI ETKİNLİKLER UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE-1 Bu Esasların amacı, İstanbul Gedik Üniversitesine bağlı fakülte

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı Dersin Adı: ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE MÜZİK Sorumlu Öğretim Üyesi: Ait Olduğu Programın Adı: ÇOCUK GELİŞİMİ Yarıyılı: 5. Kodu:CGE3 307 Dersin

Detaylı

AÇIK ELEME KURALLARI

AÇIK ELEME KURALLARI AÇIK ELEME KURALLARI 1. YÜKSELME LİGİ AÇIK ELEMELERİNE GENEL BAKIŞ Yükselme Ligi açık elemeleri, 4 haftalık mücadele boyunca takımların her hafta puan topladığı ve en üst sıradaki üç takımın YL lig aşamasına

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI MATEMATİK TURNUVASI

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI MATEMATİK TURNUVASI İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI MATEMATİK TURNUVASI 1. Turnuvanın Amacı: Bu turnuvanın amacı, İzmir ilinde bulunan 4. sınıf ilkokul öğrencilerini bir araya getirerek, gerek öğrenciler gerekse öğretmenler arasındaki

Detaylı

sosyal ve zihinsel olarak sağlıklı gelişmeleri için hayati önem taşımaktadır. çocuklar için mükemmel yeteneklere dönüşebilir ve çoğalarak

sosyal ve zihinsel olarak sağlıklı gelişmeleri için hayati önem taşımaktadır. çocuklar için mükemmel yeteneklere dönüşebilir ve çoğalarak Sevgili anne ve babalar Çocuklarımız için en önemli yaratıcı etkinliklerden biri hiç şüphesiz oyundur. Oyun çocuklar için en önemli işlerden biridir ve onlara tanınan özgürce oynama fırsatları, fiziksel,

Detaylı

Hikaye Çalışması (İki At)

Hikaye Çalışması (İki At) ADALET MART 2017 Hikaye Çalışması (İki At) Hafta Sınıf Düzeyi ve 4. Sınıf 40 Dakika Süre KAZANIM Adalet konusunda temel bilgileri kavrar. SÜREÇ Yöntem ve Teknik Drama, Sorucevap, anlatım, tartışma İKİ

Detaylı

BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal

BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal ATA ANADOLU LİSESİ BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Matematik Fen Bilimleri

Detaylı

4.4. Hazır bir veritabanı kullanılarak amacına yönelik sorgulama yapar ve yorumlar.

4.4. Hazır bir veritabanı kullanılarak amacına yönelik sorgulama yapar ve yorumlar. 5. SINIF BİLGİSAYAR DERS PLÂNI Genel Bilgi Ders Adı: İlköğretim Seçmeli Bilgisayar Dersi Ünite: Verilerimi Düzenliyorum Seviye: 5. Sınıf Kazanım: 4.4. Hazır bir veritabanı kullanılarak amacına yönelik

Detaylı

ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU

ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU T.C Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU 2009 PROGRAMDA YER ALAN MODÜLLER VE SÜRELERİ Sıra

Detaylı

Microsoft Office Publisher 2016

Microsoft Office Publisher 2016 Microsoft Office Publisher 2016 Publisher 2016 Publisher görsel açıdan zengin, profesyonel görünümlü yayınlar oluşturmanıza yardımcı olan bir masaüstü yayımcılık uygulamasıdır. Bilgisayarınızda Publisher'la

Detaylı

2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası

2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası 2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası STATÜ Yayınlanma Tarihi : 11.03.2017 Değişiklik : 13.03.2017 Gruplamada tüm masterpointler dikkate alınmıştır.madde 3.2. Ayrıca B grubu finali 4 maç olacaktır.

Detaylı

Öğrencinin Adı Soyadı : ETKİNLİK 1 : Düz Aynada Görüntü Konulu Karikatür

Öğrencinin Adı Soyadı : ETKİNLİK 1 : Düz Aynada Görüntü Konulu Karikatür EK C : Öğrenci Kılavuzu (Düz Ayna) Öğrencinin Adı Soyadı : Sınıf: ETKİNLİK 1 : Düz Aynada Görüntü Konulu Karikatür 1. Karikatürü dikkatlice inceleyiniz. a. Sağ tarafta yer alan adam: Aynadaki görüntüyü

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY Odanızı yeniden düzenlemek, ne zamandır ertelediğiniz işleri gerçekleştirmek, yeni bir dil öğrenmek, bir spora başlamak bir enstrüman çalmayı öğrenmek. Okul dışında etkinliklere

Detaylı

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA PROJE NEDİR? Öğrencilerin grup hâlinde veya bireysel olarak, istedikleri bir alanda/konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere ulaşma, özgün düşünce üretme ve çıkarımlarda

Detaylı

İYEP Komisyonun Görevleri; Şubat ayının ikinci haftasında KDA (Kazanım Değerlendirme Araçları) ile yetiştirme programına alınacak öğrencilerin tespitini yapar. Okulun fiziki şartlarını dikkate alarak yetiştirme

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı Sayfa: 1/5 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı. - - - KAPSAM: Kalite Yönetim Birimi Hazırlayan: Duygu SIDDIKOĞLU Kalite Yönetim Birimi Kontrol Eden Funda BATMAZOĞLU Kalite Koordinatörü

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. "Çocuğun gelişimini takip edin."

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. Çocuğun gelişimini takip edin. KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxx Doğum Tarihi 30.4.2009 Cinsiyet Kız Okul xxxxxxx Sınıf xxxxxxx İl İstanbul İlçe Kadıköy I. Uygulama Tarihi

Detaylı

PROJE GÖREVİ BEKLENEN BECERİLER. Problem çözme Akıl yürütme İletişim İlişkilendirme Araştırma

PROJE GÖREVİ BEKLENEN BECERİLER. Problem çözme Akıl yürütme İletişim İlişkilendirme Araştırma Doğadaki Matematik Bu görevde sizden: Arılar ve hayvanlardaki matematiksel beceriler hakkında araştırma yapmanız, peteklerin hangi geometrik şekle benzediklerinin ve bu şeklin sağladığı avantajların araştırılması,

Detaylı

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi AMAÇ: Genç sporcuların; hedeferini yukarı çekmek, başarıyı korumak yerine gelişmeye yönlendirmek, kendilerine en uygun turnuva seçimlerini yapmaları konusunda yol

Detaylı