BURSA İNEGÖL DÖRTÇELİK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BRİFİNG DOSYASI. Bütün ümidim gençliktedir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BURSA İNEGÖL DÖRTÇELİK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BRİFİNG DOSYASI. Bütün ümidim gençliktedir."

Transkript

1 BURSA İNEGÖL DÖRTÇELİK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 1965 BRİFİNG DOSYASI Bütün ümidim gençliktedir.

2

3 ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dâhilî ve haricî, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr u zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

4 İÇİNDEKİLER 1. Müdürümüzün Sözü Var, 2. Geçmişten Günümüze Okulumuz, 3. Okulumuzun Fiziki Yapısı, 4. Misyonumuz, 5. Vizyonumuz, 6. Yönetim Kadromuz, 7. Okul Türlerimiz Alanlarımız Dallarımız 8. Okulumuzu Tanıyalım, A. Güvenlik Kulübelerimiz, B. Yönetim Binamız, C. Atatürk Büstümüz, D. Personel Araç Park Alanımız, E. Okul Bahçemiz, F. Spor Salonumuz, G. Okul Ambarı,Tören Alanı ve Futbol Sahamız, H. Akademik Eğitim Binamız, I. Konferans Salonumuz, J. Okul Kantinimiz. 9. Alanlarımızı Tanıyalım, A. Bilişim Teknolojileri Alanı, B. Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, C. Giyim Üretim Teknolojisi Alanı, D. Makine Teknolojisi Alanı, E. Metal Teknolojisi Alanı, F. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı, 10. Eğitimde Kalite Çalışmaları, 11. Etkinliklerimiz.

5 1 - MÜDÜRÜMÜZÜN SÖZÜ VAR Ertan KALKANLI Okul Müdürü İnegöl Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi nde göreve başladığım tarihinden itibaren öğretmen arkadaşlarım, öğrenciler ve diğer çalışanlar ile birlikte bir ekip ruhu içersinde yeni bir yapılanma projesi başlattık ve birinci öncelik olarak fiziksel alt yapının revize edilmesi ve güçlendirilmesini seçtik. Bu kapsamda sürekli iyileşme düşüncesi ile; Atölyelerin düzenlenmesi, Tören alanı Atatürk büstü yapımı, Genel depo (ambar) düzenlemesi, C blok harita odası düzenlemesi. Metal Teknolojisi alanı 2 adet derslik düzenlemesi, 26 Adet dersliğe yeni yazı tahtası takılması, C blok Fen Laboratuvarı yapımı, Spor salonu soyunma odalarının düzenlenmesi, Beyaz Bayrak alınması, Araç park yerlerinin düzenlenmesi, UMEM projesi kapsamına dâhil olunması ( TL ödenek alınması), Okul geneli lavabolara otomatik sabunluk konulması, Yeni güvenlik kulübesi yapımı, Yeni kütüphane düzenlemesi, Okul ve çevre imkânları ile 310 m² yeni kantin binası yapımı, Konferans salonu yapımı (260 koltuk kapasiteli), Metal Teknolojisi Alanı ek bina yapımı (Elektrostatik Toz Boya Tesisi İçin), C blok Sosyal Bilimler laboratuarı yapımı, Okul binalarının dış cephelerinin boyanması, Öğrenci girişine 7 (yedi) adet parmak izi ile çalışan turnike kurulması, Okulumuz pansiyonun iç cephesinin boyanması, K-Q TSE-ISO-EN 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alınması, "A" ve "C" blokların iç cephelerinin boyanması, iş ve işlemlerini gerçekleştirdik.

6 Fiziksel altyapının revize edilmesindeki bu faaliyetler sürdürülürken mesleki ve akademik eğitim de göz ardı edilmedi. Alanlarımıza ait atölyelerin yeniden yapılandırılması öğrencilerimize atölye organizasyonun nasıl yapılması gerektiği konusunda büyük bir tecrübe kazandırırken mesleki eğitimin bundan sonra daha kaliteli sürdürülebilmesinin de önünü açmış oldu. Yine ilçemizde bulunan özel dershaneler ile işbirliği içersinde okulumuz 11. sınıfları için üniversite giriş sınavlarına yönelik deneme sınavları yapıldı. Bu sayede öğrencilerimiz kendi bilgilerini sınarken bu sınavlarda ilk sırada yer alan öğrencilerimizin de bu dershanelere tam burslu olarak yerleştirilmesi sağlanmış oldu. Bu çalışmalar kapsamında dershaneye gidemeyen 12. sınıf öğrencilerimiz için de okulumuzda, ücretsiz olarak üniversite giriş sınavlarına hazırlık kursları düzenlendi. Yine sürdürdüğümüz kişisel gelişim faaliyetleri kapsamında, davetimiz üzerine okulumuzu ziyaret eden ve okulumuz öğretmen ve öğrencilerine bu konuda seminer veren Sn. Ahmet Şerif İZGÖREN gücümüze güç katarken doğru yolda olduğumuza olan inancımızı da pekiştirmiş oldu. Bununla birlikte; öğretmenlere yönelik olarak başlattığımız Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi destekli eğitim faaliyetlerine de devam etmekteyiz. Özetle hep daha iyiye ulaşmak için çalışmalarımızı inançla sürdürüyoruz. Çalışmalarımız okulumuzun İnegöl de, Bursa da, Türkiye de ve hatta dünyada en iyi, en kaliteli ve model bir okul olmasına kadar devam edecektir. İnegöl Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri, öğrencileri ve bütün çalışanları adına, saygılarımla. İnegöl 24/07/2013

7 2 GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OKULUMUZ İnegöl Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kurum ve eğitim açısından, civarındaki en güçlü okullardan biri olup, kaliteli eğitim ve yüksek öğrenci portföyü ile emsalleri arasında marka olma yolunda eğitim ve öğretime devam etmektedir. İnegöl Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi nin, İnegöl Sanat Okulu ve Pansiyonu Yaptırma Derneği nin Girişimi ile İnegöl Belediyesinin sağladığı arsa üzerine 1961 yılında temeli atılmış ve 1965 yılında Tesviye, Metal İşleri ve Ağaç İşleri Bölümü olarak eğitim öğretime açılmıştır. Aynı yıl pansiyon olarak eğitim öğretime açılan ek bina ihtiyaçtan dolayı Eğitim Öğretim yılında derslik olarak düzenlenmiş ve kullanıma açılmıştır Eğitim Öğretim yılında Teknik Lise Makine Bölümü açılmış ve İnegöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan 4 katlı, 300 yataklı pansiyon işletmek üzere okulumuza devredilmiştir yılında hayırsever vatandaş Mustafa DÖRTÇELİK tarafından başta atölye olarak düşünülen daha sonra okulumuz ihtiyacına göre dersliğe çevrilen 830 m2 kapalı alan üzerine 3 katlı derslik binası ve 384 m2 tek katlı kalorifer dairesi yaptırılmış, her iki bina da 1994 yılında Eğitim Öğretime kazandırılmıştır Eğitim Öğretim yılında Teknik Lise Elektrik Bölümü, Endüstri Meslek Lisesi Elektronik ve Konfeksiyon bölümleri açılmıştır Eğitim Öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Bölümü, Eğitim Öğretim yılında da Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar bölümü açılmıştır. Mevcut bölümler; Genel Müdürlüğümüzce bölümlerin alana dönüştürülmesi çalışması sonucunda, Eğitim Öğretim yılından itibaren: a.)endüstri Meslek Lisesi nde Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, Giyim Üretim Teknolojisi Alanı, Makine Teknolojisi Alanı, Metal Teknolojisi Alanı, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı olarak, b.)teknik Lise de Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Makine Teknolojisi Alanı olarak, eğitim öğretim vermeye başlamıştır Eğitim Öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı açılmıştır Eğitim Öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı açılmıştır Eğitim Öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı, Makine Teknolojisi Alanı ve Anadolu Meslek Lisesi Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı açılmıştır Eğitim Öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Metal Teknolojisi Alanı açılmıştır.

8 3 OKULUMUZUN FİZİKİ YAPISI Okulumuz toplamda m2 alan üzerine kurulmuştur. Bu alan üzerinde üç ana blok, iki atölye binası, bir kalorifer dairesi binası, bir kantin binası, bir spor salonu, bir basketbol ve bir futbol sahası mevcuttur. İlk başta m2 olan kapalı alan; sonradan eklenen Mobilya ve İç Mekân Tasarımı ve Metal Teknolojisi atölyeleri, kalorifer dairesi, C blok olarak adlandırılan üç katlı derslik binası ve kantin binasının ardından m2 ye ulaşmıştır.

9 4 - MİSYONUMUZ Mensubu olmaktan gurur duyulan mesleki ve teknik eğitim kurumu olmak. 5 - VİZYONUMUZ İstihdamı kolay, dürüst ve donanımlı bireyler yetiştirmek.

10 6 - YÖNETİM KADROMUZ Ertan KALKANLI Okul Müdürü Hasan Hüseyin PALAZ Teknik Müdür Yrd. Sedat PASLI Müdür Başyardımcısı İsmail Hakkı ÇELİK Koordinatör Müdür Yrd. Yavuz POLAT Pansiyon Müdür Yrd. Halil ASLAN Murat ELÇİN Hasan GÜMÜŞ Metin AYKUT Müdür Yrd. Müdür Yrd. Müdür Yrd. Müdür Yrd. Soner SONGÜR Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Ali YAZICI Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan Şefi Vildan AMUK Giyim Üretim Teknolojisi Alan Şefi Necdet ÇELİKKOL Makine Teknolojisi Alan Şefi Yusuf DEMİR Metal Teknolojisi Alan Şefi İsa DEMİRTAŞ Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alan Şefi

11 7 - OKUL TÜRLERİMİZ ALANLARIMIZ DALLARIMIZ

12 8 - OKULUMUZU TANIYALIM Okulumuz yukarıda tanıtımları yapılan alanların dışında,aşağıdaki birimleri de bünyesinde barındırmaktadır. A- GÜVENLİK KULÜBELERİMİZ Okulumuza öğretmen ve ziyaretçi giriş-çıkışının yapıldığı giriş kapımız. Okulumuza öğrenci girişçıkışının yapıldığı, tüm öğrencilerimiz ile personelimizin güvenliği düşünülerek yapılmış olan parmak izi okuyuculu turnike geçişi olan öğrenci giriş kapımız.

13 B-YÖNETİM BİNAMIZ A Blok olarak adlandırdığımız bu kısım Okul Müdürü, Müdür Başyardımcısı, Özlük İşleri, Muhasebe, Döner Sermaye Saymanı ve Kütüphanenin bulunduğu kısımdır. Okulumuzda her alandan öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmaları daha bu kapıdan içeri girerken görmeye başlarsınız. Bir çok dalda elde edilen başarılarımızın meyveleri

14 C- ATATÜRK BÜSTÜMÜZ Okulumuzun adına yakışır tören alanı ve Atatürk büstümüz. D-PERSONEL ARAÇ PARK ALANIMIZ Okulumuz personelinin kullandığı araç park alanlarının yeniden düzenlenmesi okul, öğrenci ve personel güvenliğini bir kat daha arttırmış oldu.

15 E-OKUL BAHÇEMİZ Gururluyuz, çünkü İnegöl ün en yeşil okuluyuz, Onurluyuz, çünkü yine hep birlikte ve bir takım olarak çalışmanın doğal bir sonucu olan aynı zamanda temizlik ve sağlığın sembolü olan BEYAZ BAYRAK artık okulumuzda.

16 F-SPOR SALONUMUZ Spor salonumuz da yapılan iyileştirme çalışmaları ile zemin sportif oyunlar için daha kullanışlı hale getirildi. Aydınlatma ve cam muhafaza demirleri ilgili alanlar tarafından yenilendi.öğrencilerimizin giyinme ve derse rahat hazırlanmaları için soyunma odaları yaptırılarak öğrencilerimizin kullanımına sunuldu.

17 G- OKUL AMBARI, TÖREN ALANI VE FUTBOL SAHAMIZ Kazan dairesi olarak yıllarca hizmet veren bu binamız okulumuzun doğal gaz kullanımına geçmesi ile birlikte bir süre depo olarak kullanıldıktan sonra yapılan yeni düzenleme ile içerisinde okulun merkez ambarı ve okulumuz alanları için yapık eşya deposu olarak düzenlenerek daha kullanışlı hale getirilmiştir. Çatı ve onarımı yapılıp yan cepheler sac ile kapatıldıktan sonra baca ve bina çevresi boyanarak görüntü kirliliği ortadan kaldırılmıştır. Okul bahçesinin bazı kısımları otopark alanı olarak düzenlendikten sonra tören alanında sınıflara göre yerleşim yaptırılıp bu kısımlar çizgi çizilmek suretiyle bölümlendirilmiştir. Bahçenin aydınlatma ile ilgili her türlü onarımı yapılmış olup ihtiyaç anında gerekli onarımlar ilgili alan tarafından sürekli kontrol altında tutulmaktadır. Okulumuzda bir adet çim zeminden oluşan futbol sahası, kapalı alanda iki adet tenis masası, açık alanda okulun bahçesinde beton zeminde yapılmış bir adet basketbol ve voleybol sahası sportif alan olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından kullanılmaktadır.

18 H-AKADEMİK EĞİTİM BİNAMIZ C Blok olarak adlandırdığımız bu binada öğrencilerimize ağırlıklı olarak kültür dersleri ile ilgili öğretim programları uygulanmaktadır. Üç katlı olan ve yirmi altı derslikten oluşan bu binamızdaki derslikler yeniden düzenlenip tüm yazı tahtaları kısa bir süre içerisinde yenilenmek suretiyle daha sağlıklı bir eğitim ortamı meydana getirilmiştir. Okulumuza, öğrencilerini görmeye gelen ziyaretçilerimiz, velilerimizi ağırlamak amacıyla için nezih bir bekleme salonumuz mevcuttur. Öğretmenlerimizin teneffüslerde ve yemek aralarında dinlenmeleri kitap okumaları yada TV seyretmeleri amacıyla düzenlenmiş Öğretmenler odası yine bu bina içerisinde bulunmaktadır.

19 Mesleki eğitime verilen önemin gereği atelyelerdeki fiziksel altyapı ile ilgili yeniden yapılandırma çalışmaları devam ederken, akademik eğitim verilen bu binamızda ihmal edilmeyerek burada da çeşitli iyileştirme çalışmaları yapılmıştır yılı içerisinde öğrencilerimizin görerek,yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla yaptırılan modern bir fen laboratuvarı da kullanıma sunulmuştur. İlçemizde bulunan özel dershaneler ile işbirliği yapılarak okulumuz 11. sınıfları için üniversite giriş sınavlarına yönelik deneme sınavları yapılmıştır. Bu sayede öğrencilerimiz kendi bilgilerini sınarken iki öğrencimizin de bu dershanelere tam burslu olarak yerleştirilmesi sağlanmıştır yılı içerisinde öğrencilerimizin yine fen laboratuarımızdaki gibi görerek, yaparak,yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla yaptırılan modern bir Sosyal Bilimler laboratuvarı da kullanıma sunulmuştur.

20 I. KONFERANS SALONUMUZ Günden güne büyüyüp gelişen bu dev eğitim yuvasının artık en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelmiş olan konferans salonu eksiği 2011 yılı iyileştirme çalışmaları ile ortadan kaldırılmış ve 260 kapasiteye sahip konferans salonumuz tüm okul çalışanları ve öğrencilerinin hizmetine sunulmuştur. J. OKUL KANTİNİMİZ El birliği ile yapılamayacak bir şeyin olmadığını görünüşüyle herkese kanıtlayan okul kantinimiz tüm okul çalışanları, öğrencileri, İnegöl belediyesi ve hayırseverlerin desteği ile ortaya çıkarmanın haklı gururunu paylaşıyoruz.

21 A. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Bilişim Teknolojileri Alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan ağ işletmenliği, bilgisayar teknik servisi, veritabanı programcılığı ve web programcılığı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Bilişim Teknolojileri Alanı nda yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır. 9 - ALANLARIMIZI TANIYALIM OKUL TÜRLERİMİZE BAĞLI DALLARIMIZ End.Mes.Lisesi Anadolu Teknik Lise 1.Web Programcılığı 2.Veritabanı Programcılığı 3.Bilgisayar Teknik Servisi 1. WEB PROGRAMCILIĞI Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

22 2. VERİTABANI PROGRAMCILIĞI Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. 3. BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılımı, kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

23 İSTİHDAM ALANLARI Bilişim Teknolojileri Alanı ndan mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Ağ işletmenleri, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticarî kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkânına sahiptirler. Ayrıca kendi adlarına iş yeri açabilirler. 2. Teknik servis elemanları, bilgisayar toplama ve satış işlemi yapan firmalarda, bünyesinde bilgisayar bulunduran iş yerleri, şirketlerde, özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler. 3. Veri tabanı programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler. 4. Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, internet üzerinden ticaret (eticaret) yapan firmalarda vb. yerlerde çalışabilirler.

24 B. ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI Elektrik - Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Elektrik- Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Elektrik - Elektronik Teknolojisi Alanına ait üç katlı 1000 m² lik bağımsız bir eğitim binası bulunmaktadır. Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanına ait dallarda toplam 486 öğrencimiz eğitim görmektedir. OKUL TÜRLERİMİZE BAĞLI DALLARIMIZ End.Mes.Lisesi A.Teknik Lisesi Teknik Lise A.M.Lisesi 1.Endüstriyel Bakım Onarım 2.Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi 3.Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü 4.Güvenlik Sistemleri

25 DAL PROGRAMLARI 1. ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM Endüstriyel bakım ve onarım elemanının sahip olması gereken, fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. ATELYELER 1.Elektro-Pnömatik Atelyesi 2.PLC Laboratuvarı 3.Elektrik Kumanda Sistemleri Atelyesi Atelyelerimiz de projeksiyon ve bilgisayar ile eğitim öğretim yapılmaktadır. Öğrencilerimizin daha önce kullandıkları masa ve tabureler modern masa ve sandalyelerle değiştirilmiştir.

26 2. ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ Elektrikli ev aletleri teknik servis elemanının sahip olması gereken, ev ve iş yerlerinde; soğutma, ısıtma, pişirme, temizlik ve kişisel bakım cihazlarının bakım, onarım ve montajını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. ATELYELER 1.Elektrikli ev aletleri uygulama atölyesi 2.Teorik eğitim sınıfı Elektrikli ev aletleri atelyemizde; ısıtıcı-pişirici, temizleyici- yıkayıcı ve küçük ev aletleri ile klima ve kombi gibi her yerde kullanılan ev aletlerine yönelik uygulamalar yapılmaktadır.

27 3.ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ Elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü Dalı teknolojik gelişmeler paralelinde devamlı olarak yenilenmektedir. Elektrik sayaçları, Pano imalatı arıza ve bakım uygulamaları, Kompanzasyon panoları, röleler, motor kontrol uygulamaları ve her türlü tesisat uygulamaları atölyelerimizde yapılmaktadır.

28 5. GÜVENLİK SİSTEMLERİ Güvenlik sistemleri dalı işletmelerin ihtiyaç duyduğu elektronik sistemlerin kurulumunu yapma ve işletmelerin verimini artıran cihazların kurulumunu yapan teknik eleman yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Güvenlik sistemleri atelyesinde,, Yangın ve hırsız alarm sistemleri, duman dedektörleri, telefon santrali, modem kurulumu ve bütün kamera çeşitleriyle uygulama yapma imkanı bulunmaktadır. Güvenlik Sistemleri Atölyemizin donanımı yenilenerek öğrencilerimize teknolojik bilgileri verebilecek alt yapıya sahip bir çalışma ortamı oluşturulmuştur.

29 ORTAK KULLANIM ALANLARI 10. Sınıf uygulama atölyeleri Teorik eğitimin yapıldığı 2 adet sınıf Öğretmenler Odası 20 Bilgisayardan oluşan Bilgisayar Laboratuarı

30 İSTİHDAM ALANLARI Teknik servisler ve bakım-onarım birimleri Endüstriyel fabrika ve atölyelerde Kontrol sistemleri, PLC programlama, kurulum Yüksek gerilim proje taahhüt firmalarında, Pnömatik-Elektropnömatik sistem kullanılan alanlarda Mikrokontrolör programlama ve ar-ge departmanları Elektrik ve elektronik sanayi işletmelerinde Elektrik makineleri imal eden işyerlerinde Açık hava reklam panosu yapan firmalarda Elektronik Güvenlik Sistemleri kurulumu yapan firmalarda Her türlü elektronik kartların onarımı ve tasarlanması Elektrik tesisatı proje çizimi yapan mühendislik firmaları Trafo ve ölçü istasyonlarında. Baraj ve şalt sahası atölyelerinde

31 C. GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI Giyim ve hazır giyim sanayi ülkemizde en gelişmiş ve gelişmeye açık sanayi dallarından biridir. Ülkemizin sahip olduğu zenginlikler ve yoğun olarak emeğe dayanan bir sanayi dalı olması, gelişmesini hızlandırmakta ve uluslararası rekabet gücünü artırmaktadır. Tüm sektörlerde yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler hazır giyim sektöründe de yaşanmaktadır. Gelişen teknoloji yapılan işin süresini kısalmakta ve verimi artırmaktadır. Gelişmeler daha kaliteli üretim yapmayı sağlarken, işçilerin sorumluluk alanlarını ve yaptıkları işleri değiştirmektedir. Bu bağlamda hazır giyim sektöründe yeni teknoloji kullanımını bilen nitelikli elemanlara ihtiyaç duyulmakta, bu da eğitimin önemini artırmaktadır. Bilgi ve beceri düzeyi yüksek olan iyi yetişmiş meslek elemanlarının iş bulma şanslarının yüksek olduğu gözlenmektedir. Giyim Üretim Teknolojisi Alanı hazır giyim işletmelerine nitelikli iş gücü sağlamak ve sektörün gelişmesine katkıda bulmaya yönelik eğitim vermektedir. Bu alan öğrencileri kadın, erkek, çocuk giysilerinin tasarlanması, üretiminin planlanması, üretim aşamalarının organizasyonu, temel tekstil bilgisi, temel dikiş makinelerinin kullanımı, elde ve bilgisayarda kalıp hazırlama konularında eğitilirler. Giyim Üretim Teknolojisinin amacı: Alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmektir.

32 DALLARIMIZ 1.Kadın Giyim Modelistliği 2. Hazır Giyim Model Makineciliği 1.KADIN GİYİM MODELİSTLİĞİ DALI Kadın giyim modelisti; kadın giyimine ait elde veya bilgisayarlı sistemde temel ve model uygulamalı kalıp, şablon, seri ve pastal planını hazırlayan ürüne uygun malzeme tespit ederek numune dikiminin yapılmasını sağlayan nitelikli kişidir. KADIN GİYİM MODELİSTLİĞİ TANIMI: Kadın Giyim Modelistinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. AMACI: Giyim Üretim Teknolojisi alanında Kadın Giyim Modelistliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

33 EĞİTİM VE ÖĞRETİM FAALİYETLERİ Giyim üretim teknolojisi alanında Kadın Giyim Modelistliği mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. MODELİSTİN GÖREVLERİ -Modele ve ölçüye uygun kalıp hazırlamak. - Kalıpları şablonlamak. - Kalıpları serilemek. - Modele uygun malzeme tespiti yapmak. - Pastal planı hazırlamak. - Numune dikimi yaptırmak Bilgisayarlı modelistlikte yapmış olduğunuz tüm işlemleri kısa zaman, malzeme tasarrufu, hassas çalışma, milimetrik ölçebilme, arşivleme kolaylığı gibi avantajlar sağlayarak iş imkânı sunar. 1- Ekranda sıfırdan kalıp hazırlama, 2- Model uygulayarak ürün geliştirme, 3- Kumaş, tela, astar, kırım, çizim vb. kalıpları hazırlama, kritik yapma, 4- Serileme yapma, 5- Mevcut kalıpları serili, serisiz dijit ederek programa alma, 6- Pastal hazırlama ve plottera gönderir.

34 EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI Bu meslekte ilerleme kişinin yeteneği ölçüsünde gerçekleşir. Gelecek vadeden bu alanda, gözönünde bulundurulması gereken önemli bir unsur da, sürekli gelişim ve eğitimdir.teknolojinin hızla gelişmesinin yanı sıra çok değişken ve hareketli olan hazırgiyim sektöründe kişi, sürekli olarak moda ve yenilikleri takip ederek kendini geliştirmelidir. Çünkü geçmişte yılda iki defa hazırlanan sezon çalışmaları yerini en az dört defaya, birkaç model ve kumaş yerini sayısız kumaş ve modele bırakmıştır. Kendini yenilemeyen kişinin bu alanda ilerlemesi mümkün değildir. Mesleki başarıya göre: Modelist, stilisti, müşteri temsilcisi, üretim şefi ve yöneticiliğe kadar yükselebilirler. Hazır Giyim Teknikerliği ön lisans programını başarı ile tamamlayanlar, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS), başarılı olmaları halinde, Giyim Teknolojisi Öğretmenliği lisans programlarından birine dikey geçiş yapabilirler..

35 2. HAZIR GİYİM MODEL MAKİNACILIĞI DALI Hazır Giyim Model Makinecisi; modelist tarafından verilen dikim talimatına göre model ve malzeme özelliğine uygun kadın,erkek, çocuk iç giyim numune dikimi yapma, iş geliştirmeye yönelik önerilerde bulunma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir. Hazır giyim model makinecisinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Giyim üretim teknolojisi alanında hazır giyim model makineciliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

36 EĞİTİM ÖĞRETİM FAALİYETLERİ Giyim Üretim Teknolojisi alanı haftalık ders çizelgesinde ki dersler ve bu derslerin altındaki modül içerikleri uygulanır. HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİSİNİN GÖREVLERİ Meslek elemanları aşağıdaki görevleri yerine getirirler: İş planı yapmak, Ölçüye ve tekniğe uygun olarak kesilmiş parçaları dikmek, Ürünün overlok işlemlerini yapmak, Bitmiş ürün kontrolünü yapmak ve hatalarını düzeltmek, Makinelerin basit bakım ve onarımlarını yapmak, Meslekî gelişime ilişkin etkinliklere katılmak.

37 EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI Meslek liselerinin Giyim Üretim Teknolojisi alanı Hazır Giyim Model Makineciliği dalından mezun olanlar meslek yüksek okullarının; Deri Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Moda Tasarımı ve Tekstil Teknolojisi bölümlerine sınavsız geçiş yapabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler. Aynı zamanda Mesleki Eğitim Fakültelerinin ilgili bölümlerine yeterli puanı alarak gidebilirler.

38 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANINDAN GÖRÜNTÜLER Bölümümüzün Girişi Atatürk Köşesi Kalıp Hazırlama Sınıfı Bilgisayar Laboratuvarı

39 ATÖLYELERİMİZDEN GÖRÜNTÜLER

40 ÇALIŞMALARIMIZDAN ÖRNEKLER

41

42 İSTİHDAM ALANLARI Giyim Üretim Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Atölyeler, 2. Hazır giyim işletmeleri, 3. Modaevi-Butik, 4. Kendi işyerleri vb. yerlerde çalışabilirler.

43 D. MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Makine Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Makine Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. OKUL TÜRLERİMİZE BAĞLI DALLARIMIZ End.Mes.Lisesi Teknik Lise Anadolu Tek.L. 1.Makine Bakım Onarım 2.Bilgisayarlı Makine İmalatı 3.Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı 4.Endüstriyel Kalıp 1.MAKİNE BAKIM ONARIM Makine bakım ve onarımcısının sahip olduğu, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Makine Teknolojisi alanında makine bakım ve onarımcısının yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

44 2. BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI Bilgisayarlı makine imalatçısının sahip olduğu, bilgisayarlı CNC tezgahlarında makine imalatı işlemlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Makine teknolojisi alanında makine imalatı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 3. BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI Makine ressamının sahip olduğu, bilgisayarlı iki ve üç boyutlu makine çizimleri yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Makine Teknolojisi alanında makine ressamı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 4.ENDÜSTRİYEL KALIP Endüstriyel kalıpçının sahip olduğu, sac, metal, hacim ve plastik kalıp imalatı yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Makine Teknolojisi Alanında Endüstriyel kalıpçı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

45 İSTİHDAM ALANLARI Makine Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Endüstriyel AR-GE çalışmaları ve tasarım sektöründe, 2. Makine imalatı sektöründe, 3.Endüstriyel modelleme sektöründe, 4. Endüstriyel kalıpçılık sektöründe, 5. Makine bakım ve onarım işlerinde, 6. Mermercilik sektöründe vb. yerlerde çalışabilirler. Bu alandan mezun olan öğrenciler, kendi alanlarında organize sanayi bölgesinde rahatlıkla iş imkanı bulmaktadırlar. Mezun öğrencilerimizden çalışanlar, asgari ücret + sigorta alacak şekilde işlerini yürüttüğü gibi teknolojiyi takip edip kendini geliştiren mezunlarımız ise bilgisayarlı tezgahların programını yaparak asgari ücretin üstünde para kazanmaktadır. Makine Teknolojisi Alanının hedefi gençlerimizi alanımızdan mezun olana kadar yeni teknolojiyi öğrenmiş olarak hayata hazırlamak, hayat standardı yüksek bir mesleğe yönlendirmek ve makine sektöründe aranan eleman haline gelmelerini sağlamaktır.

46 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANINDAN GÖRÜNTÜLER BÖLÜM GİRİŞİ ATATÜRK KÖŞESİ BÖLÜM ÖN GİRİŞİ BÖLÜM ARKA GİRİŞİ ÖĞRETMENLERİMİZ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI LOGOSU

47 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÖĞRETMENLER ODASI HAM MADDE DEPOSU GEREÇ ODASI

48

49

50 BAHÇEMİZ EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI Alandan mezun olan öğrenciler, öncelikle kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içinde yer alan veya bölgesi dışındaki meslek yüksek okulları sınavsız olarak yerleştirilmektedir. Makine teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler aşağıdaki meslek yüksek okulu programına sınavsız geçiş yapabilirler; Makine Resim Konstrüksiyon, Makine, Endüstriyel Kalıpçılık Hasat Sonrası Teknolojisi, Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi, Mekatronik, Tarım Alet ve Makineleri, Otomotiv, Oto Boya Karoseri Doğrultma Teknikleri, Sondajcılık, Metalürji Malzeme, Gemi Makineleri, Metalografi ve Malzeme Muayenesi, Termik Santral Makineleri, Termik Santrallerde Enerji Üretimi, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Teknik Çizim. Makine Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler sayısal puan türüne göre aşağıdaki 4 yıllık (lisans) eğitim programlarına devam edebilirler. Teknoloji Fakülteleri 1-Endüstriyel Tasarım Mühendisliği (MTOK) 2-Enerji Sistemleri Mühendisliği (MTOK) 3-İmalat Mühendisliği (MTOK) 4-Makine Mühendisliği (MTOK) 5-Mekatronik Mühendisliği (MTOK) 6-Otomotiv Mühendisliği (MTOK)

51 E. METAL TEKNOLOJİSİ ALANI Metal Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Metal Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. OKUL TÜRLERİMİZE BAĞLI DALLARIMIZ End.Mes.Lisesi Anadolu Tek L 1.Kaynakçılık 2.Metal Doğrama

52 1. KAYNAKÇILIK Kaynakçının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Metal Teknolojisi alanında kaynakçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 2. METAL DOĞRAMA Metal doğramacısının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Metal Teknolojisi alanında metal doğramacılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

53 Metal Teknolojisi Alanı Öğretmenler Odası Soğuk Şekillendirme Atölyemizde, malzemeleri tanır ve şekillendirir. Bilgisayar sınıfında uygulamalı Çizim programı öğrenir. CNC tezgahlarda İmalat resimleri çizer.

54 Sanayinin kullanmış olduğu NC Giyotin Makasta eğitim verilmektedir. Sanayinin kullanmış olduğu NC Apkant Pres Makinesinde eğitim verilmektedir. Sanayinin kullanmış olduğu NC Boru Bükme Makinesin de eğitim verilmektedir.

55 Sanayide kullanılan Elektrostatik Toz Boya Ünitesi ile öğrencilere eğitim verilmektedir. Bir adet demirci ocağı ile Sıcak Şekillendirme eğitimi verilmektedir. Özel kaynak camları ile donatılan masalarda öğrenciler çalışanları güvenle izleyebilmektedirler.

56 İSTİHDAM ALANLARI Metal Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Makine metal sektöründeki fabrikalarda, 2. Metal işleri atölyelerinde, 3. Isıl işlem atölyelerinde, 4. Dövme atölyelerinde, 5. Alüminyum doğrama imal ve montajı yapan atölyelerde vb. yerlerde çalışabilirler. Kamu ve özel kuruluşlara ait atölye ve fabrikalarda iş bulma imkanlarına sahiptirler.ayrıca bu elemanlardan özellikle kaynakçı ve metal doğramacı çok sayıda makineye ve sermayeye ihtiyaç duymadan küçük bir yerleşim yerinde bile kendi işletmelerini kurabilirler. Metal teknolojisi alanı altındaki kaynakçı, sanayide kaynak işlerinin yapıldığı her türlü işletmede çalışabilir. Metal doğramacı, kapı, pencere parmaklık, vitrin,çelik,dolap,cephe giydirme işlerinin yapıldığı işletmelerde iş bulabilirler. Çelik yapılandırmacı,çelik çatı, köprü, bina gemi uçak makine gövdesi ve iskeleti ile ilgili işlerin yapıldığı işletmelerde istihdam edilirler, Isıl işlemci ise çeşitli makine parçalarının farklı ısıl işlemlere tabi tutulması (sertleştirilmesi veya yumuşatılması vb.) ve her türlü sıcak kalıp dövmeciliği işleriyle uğraşan işletmelerde iş bulma imkanına sahiptirler

57 F. MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI ALANI Mobilya Latince Mogilius sözcüğünden türetilmiş olup İtalyanca da Mobilia Almanca da Möble olarak adlandırılmaktadır. Genel bir tanımla; Mobilya, dekorasyon, masif ağaç veya ağaç malzemelerin (yonga levha, lif levha, kontrplak ve kaplama) ve metallerin çeşitli şekiller verilmek üzere birçok işlemlerden geçirilmesi; koruyucu güzelleştirici üst yüzey işlemleri yanında, tekstil, deri, yapay sünger ve diğer tamamlayıcı gereçlerle (vida, cam, mermer, vb.) işlevsel ve estetik özellikler kazandırılarak, konut, büro, otel, lokanta, okul, yat,. vb. yerleri daha yaşanabilir ve daha göze hoş kılmak üzere yapılan; sabit veya hareket ettirilebilen (masa, sandalye, koltuk, kanepe, mutfak dolabı, elbise dolabı, lambri, taban veya tavan döşemesi kalorifer gizlemeleri vb. ) dayanıklı tüketim ürünleridir. Okulumuz Mobilya ve Dekorasyon Bölümü 1965 yılında Ağaç İşleri bölümü adı ile hizmete girmiştir. Daha sonra sırasıyla Mobilya Dekorasyon Bölümü, Ahşap Teknolojisi Alanı ve son olarak ta MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI ALANI olarak isim değişikliğine uğramıştır. Halen alanımız bünyesinde Anadolu Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesinde olmak üzere toplam 216 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanında yaşantımızın her safhasında, her ortamı ve mekanı canlandıran ve tamamlayan her türlü mobilya aksesuarlarının, iç mekan ve iş mekan dekorasyonlarının, tasarımlarının yapılması, bu tasarımların projelendirilmesi, imalatının ve montajının yapımı öğretilir. Ayrıca alanımızda döner sermeye çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar ile öğrencilerimiz hem pratik becerilerini geliştirmekte hem de ücret alarak aile bütçesine katkıda bulunmaktadırlar. OKUL TÜRLERİMİZE BAĞLI DALLARIMIZ End.Mes.Lisesi A.Mes.Lisesi 1.İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi 2.Mobilya İskeleti ve Döşemesi 3.Mobilya ve İç Mekan Ressamlığı

58 ALANIMIZI TANIYALIM Alanımız toplamda m 2 alan üzerine kurulmuştur. Bu alan içerisine kurulan binanın içerisinde 5 teknoloji sınıfı, (Sınıflarımız 12 kişiliktir. Sınıfların her birinde projeksiyon, paralel bağlı çizim masaları, her masada masa üstü bilgisayar bulunmaktadır.) Bir adet montaj atölyesi, bir adet döşeme atölyesi, bir adet iskelet imalat atölyesi, ve Mobilya tasarım sınıfı bulunmaktadır. Makine atölyemiz günümüz mobilya imalat için gerekli teknolojik alt yapıya sahiptir. Atölyemizde dört işlem makinelerinin tümü, CNC üç boyutlu Freze, pnömatik çoklu delik makinesi, çizicili ve frenli daire testere mak, Alt ve üst freze makinesi, Sıcak Pres makinesi, Vidalı kompresör ve kısmi olarak toz emme ünitelerimiz bulunmaktadır. Ayrıca her türlü el makineleri ve aletleri ile öğrencilerimize üst düzeyde eğitim vermekteyiz.

59 DAL PROGRAMLARI 1- İÇ MEKAN VE MOBİLYA TEKNOLOJİSİ DALI Mobilya imalatı dalı yaşantımızın her safhasında, her ortamı ve mekanı canlandıran ve tamamlayan her türlü mobilya aksesuarlarının, iç mekan ve iş mekan dekorasyonlarının, tasarımlarının yapılması, bu tasarımların projelendirilmesi, imalatının ve montajının yapımı öğretilir. Tüm bunların yanı sıra mobilya tasarım programlılarını (Auto-CAD, 3D Max, CNC) uygulamalı olarak öğrenmektedirler. Ayrıca tüm dallarda eğitim gören öğrenciler döner sermeye çalışmalarına katılmaktalar. Bu çalışmalar ile öğrencilerimiz hem pratik becerilerini geliştirmekte hem de ücret alarak aile bütçesine katkıda bulunmaktadırlar. 3- MOBİLYA İSKELETİ ve DÖŞEMESİ DALI Mobilya iskeleti ve döşemesi dalında eğitim gören öğrencilerimiz her türlü oturma grubu mobilyalarının, tasarımını bilgisayar ortamında tasarlayarak maliyetinin çıkarılması, iskeletinin hazırlanmasını, bu iskelete uygun malzemeleri kullanarak oturulabilir hale getirilmesi öğretilmektedir. Tüm bunları yaparken dikiş dikmeyi, iskelet yapmayı, kolon ve lastik çakmayı fitil ve kabara uygulaması yaparak pratiklerini geliştirmektedirler. 2- MOBİLYA VE İÇ MEKAN RESSAMLIĞI DALI Mobilya Ressamlığı dalında öğrencilerimize ; büro, ev, işyeri dekorasyonu, her türlü mobilya tasarımı konularında, teknik bilginin yanı sıra ergonomi, anatomi, maliyet analizi delik ve kesim planı gibi AR-GE çalışmalarında ihtiyaç duyulan donanım bilgisi ile mezun olmaktadırlar. Bu dalda özellikle mobilya çizim programları AutoCad, 3D max, Art Cam, Excell, Optimic gibi programlar öğretilmektedir.

60 TEKNOLOJİ SINIFLARIMIZ Teknik Çizim ve Bilgisayar laboratuvarı Teknik Çizim ve Bilgisayar laboratuvarı Teknoloji Teknik Çizim sınıfımız Mobilya ve İç Mekan Ressamlığı Dalı Bilgisayar Laboratuvarı İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi Dalı Teknoloji Sınıfı Teknik Resim uygulaması

61 ÇALIŞMALARIMIZDAN ÖRNEKLER Aşağıda alanımızda yapılan uygulama örnekleri yer almaktadır. Bu uygulama örneklerinin bir kısmı okulumuz bünyesinde bulunmakta. Bir kısmı ise mezun öğrencilerimizin sanayideki çalışmalarını teşkil etmektedir. Alanımızın ön giriş kapısı, tamamen ahşap malzemeden yapılan kapılar alan öğretmenlerimizin desteği ile mobilya imalatı dalı öğrencileri tarafından yapılmıştır. Alanımızın C blok yönündeki öğrenci giriş kapısı. Bu kapıda ön giriş kapısında olduğu gibi kapısı, tamamen ahşap malzemeden yapılan kapılar alan öğretmenlerimizin desteği ile mobilya imalatı dalı öğrencileri tarafından yapılmıştır.

62 C blok öğretmenler odasının dekorasyonu Klasik Ayak Oyma Uygulaması Cami Kapısı tasarımı ve montajı Proje yarışması çalışması Mobilya Tasarım Kurslarımız Mezun Öğrencilerimizin çalışmaları

63 İSTİHDAM ALANLARI Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dalda meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda ahşap teknoloji sektöründe; 1. Atölyeler, 2. Tersaneler, 3. Fabrikalar, 4. Kendi iş yerleri, 5. Mağazalar vb. yerlerde çalışabilirler Günümüzde Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanında üretim anlayışı, değişen dünyada ve gelişen müşteri istekleri doğrultusunda çok hızlı bir değişim içine girmiştir. Çok değişik ham ve mamul maddeler, yeni teknolojiler bu değişimin ve gelişimin içinde yerlerini almışlardır. Bunları işleyebilmek, müşteri memnuniyetini sağlayabilmek ve beraberinde de kaynakları hesaplı harcayabilmek için nitelikli ve eğitimli insanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Zamanın değerli, kaynakların çok önemli olduğu günümüzde eğitilmiş insan gücü, göz ardı edilemeyecek kadar önem taşımaktadır. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı, sağladığı istihdam imkânı, üretim sürecinde yarattığı katma değer ve uluslararası ticaretteki ağırlığı nedeniyle ekonomik kalkınma sürecinde önemli rol oynayan bir sanayi dalı olmuştur. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı, meslek alanındaki eğitim; günün müşteri isteklerine cevap verebilecek, kaynakları ve zamanı verimli kullanabilen, kendini mesleki gelişimlerin gerisinde bırakmayacak nitelikli insan gücünü yetiştirmek için gelişen eğitim teknolojilerini ve metotlarını kullanarak faaliyetini sürdürmektedir.

64 10 EĞİTİMDE KALİTE ÇALIŞMALARI Eğitim ve öğretim yılından itibaren okulumuzda fiziksel değişimin dışında yapılan en önemli çalışmalardan biriside eğitimin kalitesini arttırma çalışmaları olmuştur. Konunun uzmanlarından Ahmet Şerif İZGÖREN in Okulumuzu ziyaretleri ve İzgören-Akın danışmanlık firması yetkilisi Sn. Serkan DURU nun okulumuz öğretmen ve öğrencilerine vermiş olduğu seminerler doğru yolda olduğumuza bizlere göstermiştir. Okulumuzda bu güne kadar yapılan faaliyetlerin daha planlı ve organize olarak yapılmasını sağlamak amacıyla çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çerçevede yılı stratejik planı kitapçık haline getirilmiştir. Ayrıca okulumuzda 2013 Şubat başlanan eğitimler başarı ile sonuçlanmış ve Türk Standartları Enstitüsü nden (TSE) K-Q TSE-ISO-EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesi alınmıştır.

65

66 11 - ETKİNLİKLERİMİZ Okulumuzda yapılan eğitim ve öğretim çalışmalarının dışında gerek öğrencilerimiz, gerek öğretmenlerimiz ve gerekse mezunlarımızla çok sayıda etkinlik gerçekleştirilmiştir. Yardımsever, Sanatsever, Katılımcı, Sportif, Her yönüyle büyük,

67 Mezunlarının takipçisi, Özel Sektörün gözbebeği ve kadirşinas bir okulun öğrencisi, öğretmeni, idarecisi olmaktan dolayı gururluyuz.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 32

ÖĞRENME FAALİYETİ 32 ÖĞRENME FAALİYETİ 32 METAL TEKNOLOJİSİ ALANI AMAÇ Bu faaliyet sonucunda, metal teknolojisi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Metal teknolojisi alanı,

Detaylı

ALAN SEÇİMİ. Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni

ALAN SEÇİMİ. Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda yapılır. Dal seçimi 10 uncu sınıfın sonunda yapılır.

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM REHBERİ Web Adresi : http://tip.erciyes.edu.tr/ - http://tip.erciyes.edu.tr/egitim_rehberi.asp E-mail : tipdekanlik@erciyes.edu.tr Adres

Detaylı

T.C. Düziçi Kaymakamlığı Düziçi 75. Yıl Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Alan-Dal ve Okul Tanıtımı Her Tür ve Derecedeki Okul Öğrenci, Velilerine ve Halka Açık Olarak; ʺMesleki Eğitimin Tanıtımıʺ Etkinlikleri

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Alanımız 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında; 52 öğrenci ile Eğitim-Öğretim faaliyetinebaşlamıştır. Makine Teknolojisi Alanı Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde faaliyetine devam etmektedir.

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM REHBERİ Web Adresi : http://tip.erciyes.edu.tr/ - http://tip.erciyes.edu.tr/egitim_rehberi.asp E-mail : tipdekanlik@erciyes.edu.tr Adres

Detaylı

HAZIR GİYİM TEKNİKERİ (GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ)

HAZIR GİYİM TEKNİKERİ (GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ) TANIM Çocuk, kadın ve erkek iç-dış giyiminde; üretim öncesi planlama ve tasarım, kalıp-desenleme, kalite kontrol ve üretim safhalarının tümünde uygulama becerilerine sahip ara elemandır. A- GÖREVLER KULLANILAN

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 29

ÖĞRENME FAALİYETİ 29 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 29 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Bu faaliyet sonucunda, makine teknolojisi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Teknolojinin gelişmesi

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle

Detaylı

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013-2014 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013-2014 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI NOTLAR 1 - Sınav Türü Bölümündeki; Y.M.K (Yeni Moduler Sistem) : 01.07.2010 tarihinden sonra merkezimize ilk defa kayıt olan kişilerin sınav tarihlerini ifade eder. 2 - Sınav Türü Bölümündeki; M.K (Moduler

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle

Detaylı

İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız.

İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN AMACI Sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -16 Bu öğrenme

Detaylı

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ TANIM Ahşap veya ahşap kökenli malzemelerin, istenilen kalite standardında, belirlenen sürede, en düşük maliyetle üretilebilmesi için üretim sistemini tasarlayan, projelendiren, üretim sürecini denetleyen

Detaylı

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013 CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU REHBERLİK K SERVİSİ 2012-2013 YAKIN ÇEVREMİZDEKİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM M VEREN LİSELERİ TANIYALIM! ÇİĞLİ İMKB KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Okul bünyesinde Anadolu

Detaylı

BiliĢim Teknolojileri Alanı

BiliĢim Teknolojileri Alanı BiliĢim Teknolojileri Alanı A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞĠ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım alanı çeşitlenerek

Detaylı

ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ

ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ TANIM Çocuk giyimine ait her türlü giysi modelinin ve numunesinin kalıplarını hazırlama, model özelliğine göre şablon, seri ve pastal planı yapma, model makineciyi yönlendirme ve iş geliştirmeye yönelik

Detaylı

VERGİ ADRESİ FATİH VD. VERGİ NUMARASI BİNA KONTENJANI 114

VERGİ ADRESİ FATİH VD. VERGİ NUMARASI BİNA KONTENJANI 114 KONU: KURUM AÇMA İZNİ İLE İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI KURUM KODU 99956100 KURUM ADI ÖZEL YUNUS EMRE ANAOKULU İLİ İSTANBUL İLÇESİ FATİH KURUM ADRESİ ATİKALİ MAH. NİŞANCA CAD. NO:46 FATİH/ İST KURUCUSU

Detaylı

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir.

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir. Bölüm: Makine ve Metal Teknolojileri Program: Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programın Tanıtımı: Okulumuz Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı 1980 1981 Eğitim Öğretim yılında açılmıştır. 4702 sayılı

Detaylı

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1982

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1982 BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1982 BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU MİSYON LİSESİ VİZYON Milli ve manevi değerleri özümsemiş, ülkemizin sanayisine yön verecek gençler yetiştirmek. Okulumuz bireylerinin

Detaylı

: 582 kişi ( tarihleri arasında)

: 582 kişi ( tarihleri arasında) Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı Kuruluş Yılı : 1980 Eğitime Başlama Yılı : 1980 Mezun Sayımız : 582 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 33

ÖĞRENME FAALİYETİ 33 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 33 MOBİLYA VE DEKORASYON ALANI Bu faaliyette verilecek bilgiler doğrultusunda mobilya ve dekorasyon alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanında şu an Web Programcılığı ve Ağ İşletmenliği dalları bulunmaktadır. Yeni eğitim öğretim yılında diğer dalların açılması düşünülmektedir.

Detaylı

ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Teknolojinin gelişmesi insanın ve insanlığın yaşam kalitesini yükseltmek, insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Bu öğrenme faaliyeti ile Giyim Üretim Teknolojisi alanı altındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Giyim üretimi; dünyada gerek pamuk ve iplikle

Detaylı

1 Ahşap Doğrama Teknolojisi. 2 Mobilya İskeleti ve Döşemesi. 3 Mobilya Süsleme Sanatları. 4 İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi

1 Ahşap Doğrama Teknolojisi. 2 Mobilya İskeleti ve Döşemesi. 3 Mobilya Süsleme Sanatları. 4 İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI 1 Ahşap Doğrama Teknolojisi 1 2 Mobilya İskeleti ve Döşemesi 3 Mobilya Süsleme Sanatları 4 İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ 5 Ayakkabı Modelistliği

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -1 AMAÇ AHŞAP TEKNOLOJİSİ Bu faaliyette verilecek

Detaylı

1. A. Ali ERSOY, Hezarfen Ahmet Çelebi İ.Ö Türkçe Öğretmeni. 2. Emel OKKIRAN, Sultantepe İ.Ö Türkçe Öğretmeni

1. A. Ali ERSOY, Hezarfen Ahmet Çelebi İ.Ö Türkçe Öğretmeni. 2. Emel OKKIRAN, Sultantepe İ.Ö Türkçe Öğretmeni 1 ÜSKÜDAR İLÇESİ 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI 19 Mayıs Atatürk ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı, 19.05.2012 Cumartesi günü saat: 07.00 de başlar ve gece saat 24.00

Detaylı

SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ Mesleki Eğitim Merkezi Programları (Çıraklık) Kapsamına Alınan Meslek Alan ve Dallarının Listesi Alan 1 2 3 4 5 Dal MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI 1 Ahşap Doğrama Teknolojisi

Detaylı

HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK ALAN VE DALLARIN LİSTESİ İLE KAPSAMA ALINMA TARİHLERİ. İlköğretim Mezunlarının Çıraklık Süresi (Yıl)

HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK ALAN VE DALLARIN LİSTESİ İLE KAPSAMA ALINMA TARİHLERİ. İlköğretim Mezunlarının Çıraklık Süresi (Yıl) HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK ALAN VE DALLARIN LİSTESİ İLE KAPSAMA ALINMA TARİHLERİ Alan Sıra No 1 2 3 4 5 Dal Sıra Güncellenen No Alan ve Dal İsimleri AHŞAP TEKNOLOJİSİ İlköğretim Mezunlarının

Detaylı

AYAKKABI MODELİSTİ TANIM

AYAKKABI MODELİSTİ TANIM TANIM Teknolojik gelişmelere ve günün modasına uygun olarak üretilmesi düşünülen ayakkabının elde veya bilgisayarda modelini çizen, şablon hazırlayan, numune dikimini sağlayan ve geliştiren, üretimde kullanılacak

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ TANIMI: Elektrik-elektronik alanında; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi

Detaylı

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ TANIM Plastik kalıplarının çizimlerini yaparak tasarımını ve üretimini gerçekleştirir. Gerekli şartlar sağlandığında atölyede kalıp üretimini yapan bilgisayarlı tezgâhlarda üretim programını hazırlayan

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ Bilişim Teknolojileri (BT) kavramı, bilgisayar dünyasındaki hızlı gelişmelerin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bilişim Teknolojileri, sadece

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama TANIM Her türlü mekanik sistemin, makinenin, makine elemanlarının belirli kriterler çerçevesinde tasarımını yapan, geliştiren, üretimini planlayan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -13 ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -4 AMAÇ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Bu öğrenme faaliyeti

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMI / MAKİNE RESSAMI

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMI / MAKİNE RESSAMI TANIM Yeni veya mevcut bir makinenin veya makine parçasının bilgisayar destekli katı modellemesini yapan montaj resmini ve detay resimlerini istenilen ölçekte ve belirlenmiş standartlara uygun olarak çizen

Detaylı

MOBİLYA İSKELETİ VE DÖŞEMESİ TEKNİSYENİ/DÖŞEMECİLİK TEKNİSYENİ

MOBİLYA İSKELETİ VE DÖŞEMESİ TEKNİSYENİ/DÖŞEMECİLİK TEKNİSYENİ TANIM Sandalye, koltuk, kanepe, yatak vb. mobilyaların iskeletlerinde yay, kolon ve dolgu gereçlerini kumaş, deri gibi malzemelerle kaplayan ve şekil veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

OKULUMUZ ALANLARI. - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Programlarına kayıtlı öğrencilerimiz,

OKULUMUZ ALANLARI. - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Programlarına kayıtlı öğrencilerimiz, OKULUMUZ ALANLARI 2013-2014 eğitim öğretim yılında açılması sebebiyle okulumuzda, sadece 9. sınıf öğrencileri bulunmakta olup, bu yıl için meslek alanlarında eğitim öğretim yapılamamaktadır. 2014-2015

Detaylı

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Ülkemizde son yıllarda yapılan bütün çalışmalarda Türk ekonomisinin uluslararası rekabet gücünün artırılması ve Avrupa Birliği ile bütünleşmesi hedeflenmiştir. Günümüzde

Detaylı

MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI

MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI ALANIN TANIMI: Ahşap ve ahşap ürünlerinin, insan ihtiyaçlarını karşılayacak şekil ve normlara getirilmesi amacı ile yapılan tüm çalışmalar Mobilya ve İç Mekân Tasarım

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ

AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ TANIM Ahşap malzemelerden yapılan her türlü sabit, hareketli doğramaların ve iç-dış mekan doğramaların projelerine göre imalat, montaj ve onarım işlemlerini, kendi başına ve/veya ekip halinde ve belirli

Detaylı

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İşgücü İstem Formu (Form 1) Meslek Adı: Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İstenen Meslek : Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri Mesleki ve Teknik Anadolu

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ TANIM Model oluşturmak üzere döküm yolu ile elde edilmesi gereken makine parçalarının, kalıplama tekniklerine ve döküm esaslarına uygun olarak ağaç,

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Teknik ve Meslek Lisesi İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI HAZIRLAYAN VE SUNAN Erol AKILLI İnşaat Bölümü Alan Şefi İnşaat Teknolojisi Alanı İnşaat Teknolojisi alanı altında

Detaylı

MIZRAPLI HALK MÜZİĞİ ENSTRÜMANLARI YAPIMCISI

MIZRAPLI HALK MÜZİĞİ ENSTRÜMANLARI YAPIMCISI TANIM Temel müzik kavramlarını bilen ve uygulayan, müzik ve ses uygulamalarını yapan, temel teknik resim ve tüm alandaki ana enstrümanların çizimini yapan, yapacağı enstrümana uygun ağacı seçerek bu ağaçları

Detaylı

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ TEKNİKERİ

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ TEKNİKERİ TANIM Ayakkabı tasarım ve üretimi tekniklerini kullanarak ayakkabı üreten kurum ve kuruluşlar ile kendi adına çalıştığı işletmede kesim, saya, montaj, finisaj, kalite kontrol ve üretim planlaması yapabilecek

Detaylı

SİZ FIRSATLARIN PEŞİNDEN KOŞMAYIN, FIRSATLAR SİZİN PEŞİNİZDEN KOŞSUN!

SİZ FIRSATLARIN PEŞİNDEN KOŞMAYIN, FIRSATLAR SİZİN PEŞİNİZDEN KOŞSUN! İNCİRLİ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ SİZ FIRSATLARIN PEŞİNDEN KOŞMAYIN, FIRSATLAR SİZİN PEŞİNİZDEN KOŞSUN! VİZYONUMUZ Sektörün öncelikli tercih ettiği, nitelikli elemanlar yetiştirmek. MİSYONUMUZ

Detaylı

YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ

YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ 2002 TARİHÇEMİZ İlçemizde faaliyet gösteren; Kız Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi, Endüstri Meslek Lisesi, 2002-2003 yılında birleştirilerek METEM e dönüştürülmüştür.

Detaylı

T.C. Balıkesir / Ayvalık /Mesleki Eğitim Merkezi Yılı HAZİRAN Döneminde Açılan Sınavların Ders Zaman Listesi

T.C. Balıkesir / Ayvalık /Mesleki Eğitim Merkezi Yılı HAZİRAN Döneminde Açılan Sınavların Ders Zaman Listesi 29602 GENEL MUHASEBE 18/06/2016 14 : 40 29605 BİLİŞİM SİSTEMLERİ 20/06/2016 10 : 40 29613 MOBİLYA İÇ MEKAN RESMİ 1 29620 MALİYET HESABI 29634 GİYİM AKSESUARLARI 29636 BİTKİ FİZYOLOJİSİ 22/06/2016 10 :

Detaylı

İMALAT MÜHENDİSİ/ÜRETİM MÜHENDİSİ

İMALAT MÜHENDİSİ/ÜRETİM MÜHENDİSİ TANIM İmalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde üretilmesine karar verilen bir ürünün üretim yöntemleri ile bu yöntemleri gerçekleştirecek üretim araçlarının tasarımı, uygulanması ve kontrolünde

Detaylı

SULUOVA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

SULUOVA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ SULUOVA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 1971-1990 yılları arasında Suluova Pratik Kız Sanat Okulu olarak Eğitim-Öğretim hizmeti vermeye başlamıştır. 1990 Yılında bakanlık onayı ile Suluova Kız Meslek

Detaylı

T.C. ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SINAV YERLERİ LİSTESİ

T.C. ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SINAV YERLERİ LİSTESİ Meslek Alan/Dalı...: AHŞAP DOĞRAMA İMALATI 1 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM 02.09.2016 10:00 SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZ 2 AHŞAP YAPIM TEKNİKLERİ 1 02.09.2016 10:00 SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZ 3 TEKNİK

Detaylı

KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT. Sınav Türü

KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT. Sınav Türü ÖNEMLİ NOT KALFALIK SINAVLARI 1- LİSE MEZUNU OLANLAR TÜRKÇE, MATEMATİK, İŞLETME BİLGİSİ TKY, DİN KÜLTÜRÜ VE MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSLERİNDEN MUAF OLDUKLARI İÇİN SINAVA GİRMEYECEK 2- KİMLİK KARTI YANINDA

Detaylı

MODA TASARIM TEKNİSYENİ

MODA TASARIM TEKNİSYENİ TANIM Giysilerin ve giysiyi tamamlayan takı, eldiven, eşarp, çanta, kemer gibi parçaların tasarımını yapan, gerektiğinde çizdiği modeli kalıba dönüştürüp ilk denemelik ürünü gerçekleştiren kişidir. A-

Detaylı

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ TANIM Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki endüstriyel elektronik sistemlerin tesis, bakım ve onarımını kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir A- GÖREVLER

Detaylı

Elektrik- Elektronik

Elektrik- Elektronik Elektrik- Elektronik ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI Elektrik Elektronik Teknolojisinde; elektriği üretme, işletme, dağıtma ve onu en iyi şekilde emniyetle kullanmak için gerekli olan bilgi ve beceriler

Detaylı

Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim,

Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği, Kesim, dalları yer almaktadır.

Detaylı

DERİ GİYİM TEKNİSYENİ / DERİ KONFEKSİYON TEKNİSYENİ

DERİ GİYİM TEKNİSYENİ / DERİ KONFEKSİYON TEKNİSYENİ TANIM Teknolojik gelişmelere ve modaya uygun olarak, deri giysilerin (manto, ceket, etek vb.) modellerini geliştiren, kalıplarını hazırlayan, üretimin diğer aşamalarını düzenleyen ve denetleyen kişidir.

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ TANIM Metal veya metal olmayan makine parçalarının istenilen ölçülerde en az malzeme, insan gücü ve takım tezgâhları (presler, enjeksiyon makineleri vb.) yardımıyla, en kısa sürede üretilebilmesini sağlayan

Detaylı

ORGANİZASYON SORUMLUSU

ORGANİZASYON SORUMLUSU TANIM Kongre, panel, davet, düğün, toplantı, seyahat gibi ulusal ve bölgesel her türlü organizasyonu düzenlemek için proje geliştirme, mekân düzenleme, tasarlama, araştırma, planlama, tanıtım, uygulama

Detaylı

2014 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI

2014 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI MESLEK DALI 2014 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI DERSİN ADI SINAV TÜRÜ SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SALON NO AHŞAP DOĞRAMA İMALATI MESLEKİ GELİŞİM (ORTAK BECERİ ) Y.M.K 03.09.2014 09:30 204-205-206 AHŞAP

Detaylı

ÖRME TEKNİKERİ TANIM A- GÖREVLER

ÖRME TEKNİKERİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Çeşitli iplerle düz, yuvarlak ve çözgülü örgü yapan, model geliştiren kalıp hazırlayan, seri üretimini yapabilen meslek elemanıdır. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Kadın, erkek ve

Detaylı

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları Nisan 2015 Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları (Bu Yayın Sorgun - Akdağmadeni ve Saraykent İlçeleri ile Yozgat İl Merkezindeki Okullarımızı Kapsamaktadır) SORGUN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

STRATEJÝK PLANI 2011-2014

STRATEJÝK PLANI 2011-2014 i i T.C. KARABÜK VALÝLÝÐÝ TEKNÝK VE ENDÜSTRÝ MESLEK LÝSESÝ E n d ü s t r i M e s e v KARABÜK l e k k L n s k e T K a r a b k ü s i e STRATEJÝK PLANI 0-04 KARABÜK - 00 ÝSTÝKLÂL MARÞI Korkma, sönmez bu þafaklarda

Detaylı

KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT

KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT 1- LİSE MEZUNU OLANLAR TÜRKÇE, MATEMATİK, İŞLETME BİLGİSİ TKY, DİN KÜLTÜRÜ VE MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSLERİNDEN MUAF OLDUKLARI İÇİN SINAVA GİRMEYECEK 2- KİMLİK KARTI YANINDA

Detaylı

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM TANIM Makine teknikeri; makine mühendislerinin yönetimi ve denetimi altında makinelerin ve motorlu araçların üretimi, bakımı, onarımı konularında çalışan kişidir. _ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE

Detaylı

KIZILPINAR BELEDİYESİ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI

KIZILPINAR BELEDİYESİ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI KIZILPINAR BELEDİYESİ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI Elektrik-Elektronik teknolojisi alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren,

Detaylı

DEKORATİF EV TEKSTİLİ TEKNİSYENİ/EV TEKSTİL KONFEKSİYON TEKNİSYENİ

DEKORATİF EV TEKSTİLİ TEKNİSYENİ/EV TEKSTİL KONFEKSİYON TEKNİSYENİ TANIM Ev tekstil ürünlerinin (mutfak takımları, nevresim takımları, tül ve perdeler, banyo takımları, yatak örtüsü ve pikeler, hurçlar, yastıklar, sehpa, masa ve dolap örtüleri v.b) model tasarımları,

Detaylı

KESİM TEKNİSYENİ (GİYİM)

KESİM TEKNİSYENİ (GİYİM) TANIM Tekstil atölyelerinin kesimhane bölümlerinde kumaşı istenilen ölçü ve nitelikte kesen kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Kumaşı model ve kesim listesi doğrultusunda depodan

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKULLARINDA UYGULANAN ALAN VE DALLAR

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKULLARINDA UYGULANAN ALAN VE DALLAR MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKULLARINDA UYGULANAN ALAN VE DALLAR S.N ALAN ADI DALLAR KODU 1 1 Zabit Kâtipliği 380 1 ADALET 2 2 İnfaz ve Koruma 861 3 1 Çevre Hizmetleri 850 4 2 Tüketici Hizmetler 341

Detaylı

OTO DÖŞEMECİSİ TANIM A- GÖREVLER

OTO DÖŞEMECİSİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Otomobil, kamyon, tren, vapur, uçak ve ağır hizmet tipi taşıtlarda ahşap, metal veya plastikten iskeletler üzerine kumaş veya sentetik deri ile döşeme, kaplama, onarım ve montaj işlerini yapan kişidir.

Detaylı

ALT YAPI ELEMANI TANIM

ALT YAPI ELEMANI TANIM TANIM Bina, köprü, baraj, yol, sulama kanalları, kanalizasyon vb. inşaatların, sağlam temellerle inşa edilmesi için, inşaat işçileri ve ustalarla birlikte çalışan, inşaat teknikeri ve inşaat mühendisi

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME (TELEKOMÜNİKASYON) TEKNİKERİ

ELEKTRONİK HABERLEŞME (TELEKOMÜNİKASYON) TEKNİKERİ TANIM Radyo, telefon, data, faks ve haberleşme ile ilgili diğer cihaz ve sistemlerin imali, kurulması, değiştirilmesi ve işletilmesi, bakım ve onarımı konularında telekomünikasyon mühendisleri ile teknisyenleri

Detaylı

EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN

EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI ALANIN AMACI Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler

Detaylı

YAPI LABORATUVARI TEKNİSYENİ

YAPI LABORATUVARI TEKNİSYENİ TANIM Yapının inşaası süresince, inşaata ait agrega, çimento, alt yapı, beton ve zemin deney ve uygunluk kontrollerini laboratuvar ortamında inşaat mühendisi ve inşaat teknikeri gözetimi altında yapan

Detaylı

METAL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE METAL DOĞRAMACI KURS PROGRAMI

METAL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE METAL DOĞRAMACI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü METAL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE METAL DOĞRAMACI KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN ADI...

Detaylı

TIP ELEKTRONİĞİ TEKNİSYENİ

TIP ELEKTRONİĞİ TEKNİSYENİ TANIM Tıp alanındaki teşhis ve tedavi uygulamaları için kullanılan elektronik alet ve cihazların, kullanım, bakım ve onarımını sağlayan, ayrıca bu cihazların doğru olarak kurulması ve kullanılması için

Detaylı

TEMSA Global A.Ş- (KOMATSU) Kısıklı Cad. Şehit Teğmen İsmail Moray Sokak. No:2 Altunizade /İSTANBUL. Denizli Sanayi Odası DENİZLİ

TEMSA Global A.Ş- (KOMATSU) Kısıklı Cad. Şehit Teğmen İsmail Moray Sokak. No:2 Altunizade /İSTANBUL. Denizli Sanayi Odası DENİZLİ EK-1 ERKEK TEKNİK ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2011 YILI UZMANLAŞMIŞ MESLEK EDİNDİRME MERKEZLERİ (UMEM) PROJESİ KAPSAMINDA PLANLANAN KURSLARIN TEKLİF LİSTESİ Sıra No Kurs No EĞİTİM FAALİYETİNİN ADI KATILACAK

Detaylı

METAL İŞLERİ ÖĞRETMENİ

METAL İŞLERİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, metal işleri meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Metal işleri meslek alanı ile ilgili hangi bilgi,

Detaylı

19 MATEMATİK VE MESLEK MATEMATİĞİ 18.2.2014 10:00 MERAM MEM

19 MATEMATİK VE MESLEK MATEMATİĞİ 18.2.2014 10:00 MERAM MEM AŞÇILIK 1 BESLENME 10.2.2014 13:00 MERAM MEM 2 MUTFAK UYGULAMALARI 13.2.2014 12:00 MERAM MEM 3 TEMEL YİYECEK ÜRETİMİ 13.2.2014 14:00 MERAM MEM 4 TÜRKÇE 14.2.2014 13:00 MERAM MEM 5 MESLEKİ BİLGİSAYAR 14.2.2014

Detaylı

GİYİM/HAZIR GİYİM/MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ

GİYİM/HAZIR GİYİM/MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere giyim, hazır giyim ve moda tasarımı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Giyim/hazır giyim/moda tasarımı ile ilgili

Detaylı

CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KURULUŞU

CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KURULUŞU CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KURULUŞU Meslek Yüksekokulumuz 30.03.1994 tarihli Yükseköğretim Kurulu Kararı ile 1994-1995 eğitim öğretim yılında Makine Programı ile başlamıştır. 2002-2003 eğitim-öğretim

Detaylı

GEOTEKNİK TEKNİKERİ/JEOTEKNİK TEKNİKERİ

GEOTEKNİK TEKNİKERİ/JEOTEKNİK TEKNİKERİ TANIM Karayolu, demiryolu, nükleer enerji santralleri, tünel, köprü, baraj, liman, bina gibi yapıların inşa edileceği arazinin fiziksel ve mekanik özelliklerinin ortaya çıkarılması alanında çalışan meslek

Detaylı

KESİMCİ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

KESİMCİ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN TANIM Konfeksiyon ürünlerinin imalatı aşamasında tekstil atölyelerinin kesimhane bölümlerinde kumaş kontrolünün yapılması, pastal planının hazırlanması, kumaş ve yardımcı malzemenin kalıba göre istenilen

Detaylı

PLASTİK SANATLAR TEKNİSYENİ

PLASTİK SANATLAR TEKNİSYENİ TANIM Bir olay, düşünce veya duyguyu iki veya üç boyutlu olarak tasarlayan ve bunu resim ve heykel gibi sanat alanlarına uyarlayan sanatçılara yardımcı ara elemandır. A-GÖREVLER - Üç boyutlu tüm şekillerin

Detaylı

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU Okulumuzda MEGEP Sisteminde 2 alan ve bu alana bağlı 3 ayrı dalda eğitim-öğretim sürdürülmektedir. Eğitim süresi 4 yıldır. TİCARET MESLEK LİSESİ

Detaylı

KÖRFEZ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2017 ŞUBAT (KIŞ) DÖNEMİ KALFALIK SINAV TARİHLERİ

KÖRFEZ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2017 ŞUBAT (KIŞ) DÖNEMİ KALFALIK SINAV TARİHLERİ Sayfa 1 / 7 ALÇI MODEL KALIP AŞÇILIK BETONARME DEMİR, KALIPÇILIK VE ÇATICILIK BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALAT İŞLEMLERİ (CNC) CİLT BAKIMI VE GÜZELLİK KÖRFEZ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ Temel Seramik ve Cam 14.02.2017

Detaylı

Hangi ön lisans programları, İstanbul Aydın Üniversitesi ndeki hangi lisans bölümlerine geçiş yapabilir?

Hangi ön lisans programları, İstanbul Aydın Üniversitesi ndeki hangi lisans bölümlerine geçiş yapabilir? Hangi ön lisans programları, İstanbul Aydın Üniversitesi ndeki hangi lisans bölümlerine geçiş yapabilir? LİSANS BÖLÜMÜNE GEÇİŞ YAPABİLEN ÖNLİSANS PROGRAMI Donanımı Operatörlüğü Operatörlüğü ve Teknikerliği

Detaylı

TEKSTİL TERBİYE ÖĞRETMENİ

TEKSTİL TERBİYE ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, tekstil ürünlerinin üretimi, planlanması, kalite kontrolü, tasarımı, tekstil hammaddelerinin tekstil sektöründe kullanılabilir

Detaylı

Kodu.

Kodu. Kurum Adı Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kodu Adresi Adalet Mah. Lise Cad. No:3 16180 - Osmangazi / BURSA Telefon (224) 2464895 Seviyesi, Öğretim Şekli Misyon Vizyon Stratejik Amaçlar 1 2 3

Detaylı

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ TANIM Elektrik enerjisi üretme, iletme, dağıtma sistemleri ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ USTALIK ( 2012/ EYLÜL )SINAV PROGRAMI MESLEK KODU - MESLEK DAL ADI - (M) MODÜLER (Y) YENİ SİSTEM - USTALIK SINAVI TARİHLERİ 4001 KAYNAKÇILIK (M)

Detaylı

2014 HAZİRAN DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI

2014 HAZİRAN DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI 2014 HAZİRAN DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI MESLEK DALI DERSİN ADI SINAV TÜRÜ SINAV TARİHİ AŞÇILIK MUTFAK UYGULAMALARI Y.M.K 09.06.2014 15:00 AŞÇILIK TÜRK MUTFAĞI Y.M.K 10.06.2014 14:00 AŞÇILIK TEMEL YİYECEK

Detaylı

MESLEK LİSESİ 2013-2014 MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ

MESLEK LİSESİ 2013-2014 MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ MİMAR SİNAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ MESLEĞİN ÖNEMİ İnsan yaşamındaki önemli dönüm noktalarından biri meslek seçimidir. Meslek

Detaylı

3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDA OLAN MESLEK DALLARI

3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDA OLAN MESLEK DALLARI 3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDA OLAN MESLEK DALLARI 1 Ağ İşletmenliği Bilişim Teknolojileri 3 1,5 2 12/09/2010 2 Ahşap Doğrama İmalatı Ahşap Teknolojisi 3 1,5 2 Ağaç İşleri Doğramacılık 30/07/1990

Detaylı