BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL"

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No BİREY VE DAVRANIŞ ETİK SEMBOLİK MANTIK TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-A BİREY VE DAVRANIŞ A 1. Organizmayı etkileyerek bir amaç için harekete geçmeye sevk eden, istekleri, arzuları, ihtiyaçları, dürtüleri ve ilgileri kapsayan genel kavram aşağıdakilerden A) Dürtü B) Güdü C) Gereksinim D) Denge E) Uyarılma 4. Tüm bireylerin duygularını kendi edindikleri algılayış çerçevesi dahilinde yaşamalarını ve diğer bireylerin o duyguyu bu şekilde hissetmemesi durumunu aşağıdaki duygu yaşantısı süreçlerinden hangisi en iyi açıklar? A) Fizyolojik olaylar B) Duygusal davranış düzeyi C) Plasebo etkisi D) Yoğun duygu durumu E) Öznel yaşantı deneyimi 2. İnsanların yüksek yerlere tırmanma gibi gereksinimleri bulunmamasına rağmen, zor koşullar altında yüksek doruklara tırmanma güdüleri, dağcılık aktiviteleri aşağıdaki kuramların hangisiyle açıklanır? A) Özendirici uyarıcı B) Biyolojik denge C) Bilinçdışı güdüler D) En uygun düzeyde uyarılma E) İçgüdü 5. Nesne devamlılığı aşağıdaki bilişsel gelişim dönemlerinden hangisinde ortaya çıkar? A) Sezgisel dönem B) Somut işlemler dönemi C) Duyusal motor dönem D) İşlem öncesi dönem E) Kavram öncesi dönemi 3. Başarılı bir öğrencinin üniversite sınavı öncesinde çok kaygılanmasından dolayı istediği performansı gösterememesi ve yeterli puanı alamaması durumu aşağıdakilerden hangisiyle en iyi şekilde açıklanabilir? A) Yerkes-Dodson yasası B) Plutchik yasası C) James-Lange yasası D) Cannon Bard yasası E) Talamus yasası 6. Çocuk yetiştirmede çocuğa sınır koyulmadığı, özgür bırakıldığı ve yanlış davranışlarının cezalandırılmadığı otorite kullanma biçimi aşağıdakilerden A) Sınırsız hoşgörüye dayalı yetiştirme B) Baskıcı otoriteye dayalı yetiştirme C) Bilinçli otoriteye dayalı yetiştirme D) İşbirliğine dayalı yetiştirme E) Özgür otoriteye dayalı yetiştirme 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-A A 7. Freud a göre bireyin istese de hatırlayamayacağı ama farkında olmadan davranışlarını yönlendiren kavram aşağıdakilerden A) Bilinç B) Bilinçdışı C) Bilinçöncesi D) Ego E) Süperego 10. Bir kişinin çikolata yemeyi sevmesine rağmen kilo almaktan korkması aşağıdaki çatışma durumlarından hangisiyle açıklanabilir? A) Yaklaşma-kaçınma B) Kaçınma-kaçınma C) Kaçınma-yaklaşma D) Yaklaşma-yaklaşma E) Engellenme-sevme 11. Aşağıdakilerden hangisi stresin bilişsel belirtilerinden biridir? 8. Çocuğun cinselliğe olan ilgisinin kaybolduğu, cinsiyetle ilgili konularla ilgilenmedikleri ve kendi cinslerine yöneldikleri kişilik gelişim dönemi aşağıdakilerden A) Genital dönem B) Fallik dönem C) Anal dönem D) Gizil dönem E) Oral dönem A) Kaygı B) Konsantrasyon kaybı C) Duygusal kayıtsızlık D) Yüksek sese karşı duyarlılık E) Durgunlaşma 12. Stres durumunda karşılaşılan, insan vücudunun direncini kaybetmeye başladığı, organizmanın geri dönülmesi zor bir sürece girdiği aşama aşağıdakilerden A) Direnç aşaması B) Tükenme aşaması C) Alarm aşaması D) Ölüm aşaması E) Tehlike aşaması 9. Aşağıdakilerden hangisi savunma mekanizmalarından yüceltme ye örnek olarak verilebilir? A) Bir askerin savaş anında yaşadığı kötü şeyleri hatırlamaması B) İşleri iyi gitmeyen bir babanın evde çocuklarına şiddet uygulaması C) Eşini kaybeden bir adamın durumu kabul edememesi D) Okuyamamış bir babanın çocuklarına okumaları için baskı yapması E) İlgi görmeyi seven birinin sahne sanatlarıyla uğraşması 13. Aşağıdakilerden hangisi sık görülen obsesyonlardan biri değildir? A) Mikrop kapmaktan korkmak B) Ütüyü fişte bırakma endişesi taşımak C) Tek bedende ayrı kişilikler yaşamak D) Sürekli elleri yıkama ihtiyacı hissetmek E) Evde temizlenmemiş bir yer varsa rahatsız olmak 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-A A 14. Hipokondriyasis e aşağıdaki durumlardan hangisi örnektir? A) Eşinden sözel şiddet gören bir kadında fiziksel bir kaynağı olmamasına rağmen işitme kaybı oluşması B) Kişinin işe gittiğinde, evden çıkarken kontrol etmesine rağmen ütüyü fişte bıraktığına dair endişeler yaşaması C) Kişinin sürekli alkol kullandığı için beyninde zedelenme oluşması D) Eşini kaybeden bir adamın fiziksel bir temeli olmamasına rağmen sürekli göğsünde ağrı hissetmesi E) Bir kadının kendisini Kleopatra zannetmesi ve buna uygun davranması 17. Pek çok zihinsel bozukluğun yanlış ya da çarpıtılmış düşünce süreçlerinden kaynaklandığını iddia eden ve terapilerde bu düşünceleri değiştirmeyi hedefleyen terapi şekli aşağıdakilerden A) Davranışçı terapi B) İnsancıl terapi C) Psikanaliz D) Grup terapisi E) Bilişsel terapi 18. Mesaj kaynağının uzmanlığı, çekiciliği ya da statüsü gibi çevresel ipuçlarından kaynaklanan tutum değişikliğine ne ad verilir? 15. Aşağıdakilerden hangisi bireyin bütünlüğünü parçalayan ve bölen dissosiyatif bozukluklardan biridir? A) Şizofreni B) Depresyon C) Amnezi D) Şizoid kişilik E) Psikojenik ağrı A) İknada merkezi yol B) İknada atıfsal mekanizma C) İknada ayrıntılandırma D) İknada çevresel yol E) İknada önemsizleştirme 19. Aşağıdakilerden hangisi tutumların işlevlerinden biri değildir? A) Bilgi sağlama işlevi B) Uyum sağlama işlevi C) Benliği ifade edici işlev D) Egoyu koruma işlevi E) Anormallikten uzaklaştırma işlevi 16. Psikanalizde abreaksiyonu en iyi tanımlayan ifade aşağıdakilerden A) Kişinin daha önceden yaşamış olduğu güçlü duygusal tepkileri terapide tekrar yaşamasıdır. B) Kişinin bilinçdışı çatışmalarının kökenini anlamasıdır. C) Kişinin terapi sürecinde ortaya çıkan bilinçdışı çatışmalarla yüzleşmesidir. D) Kişinin hassas alanlarda direnç göstermesidir. E) Kişinin terapide sansürsüz bir şekilde kendini ifade etmesidir. 20. Lipmann tarafından 1922 yılında literatürde ilk kez kullanılan ve o dönemde zihindeki resim olarak tarif edilen kavram aşağıdakilerden A) Önyargı B) Peşin hüküm C) Kalıp yargı D) Atıf E) Yanlılık 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-A 1. Aşağıdakilerden hangisi 18. yüzyılda etiğin temel sorularından olamaz? A) Ödev kavramı nedir? B) Sorumluluk nedir? C) Yükümlülük, gereklilik ve değerler arasındaki ilişki nedir? D) Doğru, âdil ve iyi yaşam nedir? E) İyi isteme ile ödev arasındaki ilişki nedir? 2. Etiğin felsefe dışında tutulması gerektiğini savunan 20. yüzyıl etik düşüncesi aşağıdakilerden A) Erdemler etiği B) Buyruklar etiği C) Duygular etiği D) Faydacılık etiği E) Metaetik ETİK 5. Francis Bacon un etik alanındaki hangi düşüncesiyle kendisinden sonra gelen Hobbes, Locke, Hume gibi filozoflara öncülük ettiği söylenebilir? A) Etik konuları dinden ayırarak, insanla ilgili iyi nin araştırılmasını doğru olduğunu düşünmesiyle B) Herkesin herkese karşı güvenmesi gerektiğini düşünmesiyle C) Ahlak sorunlarının temeline bilgi yerine geleneği koymasıyla D) Etik konular ile siyaseti birarada ele almasıyla E) İyi yi insanın inancına ve vicdanına bırakarak ortaya çıkacağını söylemesiyle 6. Kişilerin eylemlerinde hiçbir çıkar beklemeksizin başkalarını gözeterek eylemde bulunmalarını benimseyen anlayıştır. A 3. Kimilerinin mayasında altın vardır, bunlar önder olacak kişilerdir. Kimilerinin mayasında gümüş vardır, bunlar yardımcılar veya koruyucular/bekçilerdir. Kimilerinin mayasında da demir ve tunç vardır, bunlar da esnaf ve çiftçilerdir, üreticilerdir. Platon bu benzetmeyi aşağıdaki ifadelerden hangisini açıklamak için yapmıştır? A) Kişiler arasında etik yatkınlık ve idea bilgisine erişebilme bakımından derece farkı vardır. B) Toplumda zorunlu bir bölünme vardır. C) Toplumda sınıflar arası geçiş mümkün değildir. D) Toplumun asıl temsilcileri üreticilerdir. E) Kişiler arasında bilgiye ulaşmaya, erdemi kazanmaya en yatkın olanlar diye bir ayrım söz konusu değildir. 4. Kant a göre ahlaklılığın ölçütü aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilmektedir? A) Vicdan B) Duygu C) Sempati D) İyi isteme E) Empati Shaftesbury nin de etik düşüncesinde çok önem verdiği bu anlayış aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilmektedir? A) Bencillik B) Özgecilik C) İyi beğeni D) İçduyu E) Vicdan 7. Doğru ile yanlışı ayırt etmemizi sağlayan yeti ile erdem ve kötülüğü ayırt etmemizi sağlayan yeti, uzun zaman birbirine karıştırılmış ve tüm ahlakın, düşünme gücü olan her zihne nicelik ve sayı hakkındaki önermeler gibi değişmez gelen, ebedi ve bozulmaz ilişkiler üzerine kurulu olduğu sanılmıştır. Hume un bu sözleri ahlaki yargıların kökeninde neyin olmadığını bize göstermektedir? A) Duyu yargıları B) Beğeni yargıları C) Akıl yargıları D) Sempati E) Vicdan 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-A A 8. Aşağıdakilerden hangisi Locke ve Hobbes un etik düşünceleri hakkında doğru bir yaklaşımdır? A) Hobbes a göre etiğin temelinde haz ve acı varken, Locke da kendini koruma ve sevme içgüdüsü vardır. B) Her ikisinin de amacı dine bağımlı bir etik geliştirmektir. C) Her ikisi de insan da esas olanın bencillik olduğunu vurgulamıştır. D) Hobbes zihni bir tabula rasa düşünerek, Locke da insan insanın kurdu ilkesini benimseyerek bir etik düşünce oluşturmaya çalışmıştır. E) Her ikisi de daha çok hukukla ilgisinde bir etik kavramı benimseyerek, aranan kuralların, ilkelerin akılla oluşturulabileceğini belirtmiştir. 9. Aydınlanma dönemi veya felsefe yüzyılı diye de adlandırılan dönem ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) 18. ve 19. yüzyılı kapsamaktadır. B) İnsanın dünya ile bağını yeni bir varlık, insan ve dünya anlayışıyla oluşturma amacını taşımaktadır. C) İnsanın ergin olmama durumundan kurtulmasıdır. D) Bu dönemde ortaya çıkan yeni insan anlayışı, etik sorunları geri plana atmıştır. E) İngiltere de başlayıp, daha sonra Fransa da ve ardından da Almanya da görülen düşünce hareketedir. 11. Aşağıdakilerden hangisi 20. Yüzyılda etik çerçevesinde ele alınmaya başlanan konulardan biri değildir? A) Pornografi B) Ödev C) Kürtaj D) Savaş E) Kadın Sorunları 12. Değerlerin nitelikleri, renk, ton nitelikleri gibi ideal objelerdir. Max Scheler in bu görüşüne göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Değerler değer duygusu yoluyla bilinebilir. B) Değerler açık biçimde duyulabilen fenomenlerdir. C) Değerlerin duyusal -a priori- bilgilerine ulaşılabilir. D) Değerler bilinmez, ulaşılamaz, karanlık objeler değildirler. E) Değerler değer bilinci tarafından yaratılmıştır. 13. Aşağıdaki ikililerden hangisi meta-etiğin etkinlikleri içerisinde kabul edilmektedir? A) Çözümleme-Temellendirme B) Temellendirme-Duygulaştırma C) Bütünleştirme-Gerekçelendirme D) Türetme- Çözümleme E) Bütünleştirme-Temellendirme 10. Hume a göre, toplum Locke ve Hobbes da olduğu gibi insanın kendini korumak için zorunlulukla kurduğu dışsal bir otorite değildir. Hume bu dışsal otorite yerine toplumun ve ahlakın temeline aşağıdaki kavramlardan hangisi koymuştur? A) Sempati B) Akıl C) Yargı gücü D) Haz E) Çıkar 14. Aşağıdakilerden hangisi Kant ın biçimselci etiğine karşı Max Scheler tarafından kurulan ve N.Hartmann tarafından geliştirilen etiği tanımlamak için kullanılmaktadır? A) Evrensel etik anlayışı B) Faydacı etiği C) Formel etik D) İçerikli değer etiği E) Rasyonel etik 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-A A 15. Ioanna Kuçuradi, etik eylemde bulunan kişinin karşısında yer alana göre dört etik ilişki biçiminin varlığını saptar. Aşağıdakilerden hangisi bu ilişki biçimlerinden biri değildir? A) Kişi ile kişi ilişkisi B) Kişi ile bir insansal durum ilişkisi C) Kişi ile fenomen ilişkisi D) Yargıcın etik ilişkisi E) Kişinin kendisiyle ilişkisi 18. G.Hardin in cankurtaran sandalı etiği düşüncesini doğru anlatan ifade aşağıdakilerden A) Ödevden dolayı sandala her zaman yoksul ve yabancı kabul edilmelidir. B) Bize fayda getirecek kişiler ancak sandala alınabilir. C) Kendi sandalımızı tehlikeye atmamak için, yardım yapılacaksa, göçmen alınacaksa bu belli koşullara bağlanmalıdır. D) Cankurtaran sandal etiği uzay gemisi metaforundan ileri gelir. E) Zengin ve batılı ülkeler yoksullara kaynak aktarılması konusunda cankurtan görevini yapmalıdırlar. 16. Aşağıdakilerden hangisi etiğin yeni yöneldiği konulardan biri değildir? A) Sorumluluk B) Erdem C) Çevre D) Yoksulluk E) Postmodernizm 19. Aşağıdakilerden hangisi günümüzün yaygın etik görüşleri üzerinde etkili olmuştur? A) Olgu ve değer arasında bir fark olmadığı B) Etiğin akılla ilgili olduğu C) Etiğin normlarla ilgili olduğu D) Etiğin rasyonel olduğu E) Olandan olması gerekenin çıkarılamayacağı 17. E. F. Schumacher e göre, aşağıdakilerden hangisi teknolojinin eleştirilme nedenlerinden biri değildir? A) Teknoloji, doğal süreçlere insansal bir düzen dayatır. B) Teknoloji doğayı hızla ürüne veya mala dönüştürür. C) Teknoloji doğaya ekosistemin bütünlüğü açısından bakmamızı sağlar. D) Teknoloji çevreyi kirletip, doğal dengeyi altüst eder. E) Teknoloji insanın doğa üzerindeki egemenliğini artırır Yüzyıl ırkçılık yüzünden savaşların arttığı bir yüzyıl olarak değerlendirildiğinde, 21. Yüzyılda bizi bekleyen etik problem aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) Değersizleşme B) Etnik ve dinsel ayrımcılık C) Aklın araçsallaşması D) Duyguların araçsallaşması E) Çözümleme 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-A SEMBOLİK MANTIK A Bu testteki soruların cevaplanmasında gerekli olabilecek semboller ve okunuşları kitapçığın sonunda verilmiştir. 1. Aşağıdaki terimlerden hangisi çok-anlamlı değildir? A) Kır B) Dil C) Yaz D) At E) Kum 2. 4 önerme değişkeni içeren bir önermenin doğruluk tablosu kaç satırdan oluşur? A) 6 B) 8 C) 9 D) 16 E) p: Ali Veli nin kardeşidir. q: Ahmet Veli nin kardeşidir. r: Mehmet ile Veli arkadaştır. s: Mehmet hem Ali yi tanır. t: Mehmet Ahmet i tanır. Yukarıdaki sembolleştirme anahtarına göre, Mehmet ile Veli arkadaştır. Ali ve Ahmet Velinin kardeşidir. O halde, Mehmet hem Ali yi hem de Ahmet i tanır çıkarımının sembolik karşılığı aşağıdakilerden A) r, (p q) (s t) B) r (p q) (s t) C) r, (p q) (s t) D) r, (p q) (s t) E) r, (p q) (s t) 4. Çözümleyici çizelge yöntemine göre, bir çıkarım hangi durumda geçerlidir? A) Çıkarımın çözümleyici çizelgesinde tüm dallar açık kalır ise B) Çıkarımın çözümleyici çizelgesinde en az bir açık dal kalır ise C) Sonuç önermesinin çizelgesinde tüm dallar açık kalır ise D) Sonuç önermesinin değilinin çizelgesinde tüm dallar kapanır ise E) Çıkarımın çözümleyici çizelgesinde tüm dallar kapanır ise 5. Aşağıdaki nicelemeli önerme çiftlerinden hangisi önermeler mantığı gereği eşdeğer önermelerdir? A) x y (Fx Gx), x y ( Fx Gx) B) x y (Fx Gx), x y (Fx Gx) C) x y (Fx Gx), x y (Fx Gx) D) x y (Fx Gx), x y ( Fx Gx) E) x y ( Fx Gx), x y (Fx Gx) 6. Aşağıdaki önermelerden hangisi önnicelemeli normal biçimdedir? A) x y ((Fy Hx) Fx) B) x y ((Fy Hx) Fx) C) x y (Fy y (Hx Fx)) D) y x Fy (Hy Fx) E) x (Fx y (Hx y Fy)) 7. Aşağıdaki formüllerden hangisinde y değişkeninin tüm geçişleri bağlıdır? A) y x Gx x (Hy Fx) B) ( x Gy y y (Hy Fx)) C) y ( x Gx x (Hy Fx)) D) y x Gx (Hx Fy) E) x ( x Gx y Hy) Fy 8. Aşağıdaki önermelerden hangisi nicelenmiş bir sembolik önermenin değili biçimindedir? A) y (Gy Fy) x Gx B) y x (Gy x (Fy Gx)) C) y x (Gy Fy) Gx D) y (Gy Fy) x Gx E) y (Gy Fy) x Gx 9. Aşağıdakilerden hangisi x Fx y Gy önermesinin bir modelidir? A) S M = {a, b}, F M = {b}, G M = {a} B) S M = {a, b}, F M = {}, G M = {} C) S M = {a, b}, F M = {a}, G M = {b} D) S M = {a, b}, F M = {}, G M = {a} E) S M = {a, b}, F M = {}, G M = {a, b} 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-A A 10. Aşağıdaki önermelerden hangisi S M = {a, b}, F M = {a}, G M = {b} modelinde doğrudur? A) x (Fx Gx) B) x (Gx Fx) C) x (Fx x) D) x (Gx Fx) E) x (Fx Gx) 11. Aşağıdakilerden hangisi x(fx Gx) önermesinin bir modelidir? A) S M = {a, b}, F M = {a}, G M = {} B) S M = {a, b}, F M = {a}, G M = {b } C) S M = {a, b}, F M = {b}, G M = {} D) S M = {a, b}, F M = {}, G M = {a} E) S M = {a, b}, F M = {}, G M = {} 14. F: a batılıdır. G: a edebiyatçıdır. H: a romancıdır. K: a şairdir. Yukarıdaki çeviri anahtarına göre x ((Fx Gx) (Hx Kx)) önermesinin gündelik dile çevirisi aşağıdakilerden A) Her batılı edebiyatçı ya romancı ya da şairdir. B) Her batılı edebiyatçı hem romancı hem de şairdir. C) Bazı batılı edebiyatçılar ya romancı ya da şairdir. D) Bazı batılı edebiyatçılar ne romancı ne de şairdir. E) Hiçbir batılı edebiyatçı hem romancı hem de şair değildir. 15. F: a şehirdir. G: a kalabalıktır. H: a büyüktür. 12. Aşağıdaki ifadelerden hangisi x Gx y Hy önermesinden tümel nicelemenin {a, b} kümesinde elenmesiyle elde edilmiştir? A) (Ga Gb) y Hy B) (Ga Gb) y Hy C) (Ga y Hy) (Gb y Hy) D) (Ga y Hy) (Gb y Hy) E) (Ga y Hy) (Gb y Hy) Yukarıdaki sembolleştirme anahtarına göre Tüm büyük şehirler kalabalıktır önermesinin niceleme mantığındaki sembolleştirmesi aşağıdakilerden A) x (Hx (Fx Gx)) B) x ((Gx Fx) Hx) C) x ((Hx Fx) Gx) D) x ((Hx Fx) Gx) E) x (Gx (Fx Hx)) 13. F: a sayıdır. G: a tek sayıdır. H: a çift sayıdır. Yukarıdaki sembolleştirme anahtarına göre Hiçbir sayı hem tek hem çift sayı değildir önermesinin niceleme mantığındaki sembolleştirmesi aşağıdakilerden A) x ((Fx Gx) Hx) B) x (Fx (Gx Hx)) C) x Fx x (Gx Hx) D) x Fx x (Gx Hx) E) x (Fx Gx Hx)) 16. F: a önermedir. G: a olumludur. H: a tutarlıdır. K: a zorunludur. Yukarıdaki sembolleştirme anahtarına göre Her olumlu önerme ya zorunlu ya da tutarlıdır önermesinin niceleme mantığındaki sembolleştirmesi aşağıdakilerden A) x ((Gx Fx Kx) Hx) B) x ((Gx Fx) (Kx Hx)) C) x ((Gx Fx Kx) Hx) D) x ((Gx Fx) (Kx Hx)) E) x ((Gx Fx) (Kx Hx)) 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-A A A k. Fa k. Fb k+1 Fb k+1. Fb X Yukarıdaki çizelgeye göre, aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur? A) M: S M = {a, b, c}, F M = {b} A önermesinin bir modelidir. B) M: S M = {a, b, c}, F M = {a, c} A önermesinin bir modelidir. C) M: S M = {a, b, c}, F M = {c} A önermesinin bir modelidir. D) A önermesinin karşı-modeli yoktur. E) A önermesinin modeli yoktur. 20. Çözümleyici çizelge ile A ve B önermelerinin eşdeğer olduğunu göstermek için yapılması gereken aşağıdakilerden A) (A B) önermesinin çözümleyici çizelgesinin kapandığını göstermek B) (A B) önermesinin çözümleyici çizelgesinde en az bir açık dal bulunduğunu göstermek C) (A B) önermesinin çözümleyici çizelgesinde en az bir açık dal bulunduğunu göstermek D) (A B) önermesinin çözümleyici çizelgesinin kapandığını göstermek E) (A B) önermesinin çözümleyici çizelgesinin kapandığını göstermek x (Fx y Gy) 2. x (Fx y Gy) 3. (Fa y Gy) 4. Fa 5. X x (Fx y Gy) önermesinin karşımodelini bulmak için oluşturulan yukarıdaki çizelgede X yerine aşağıdaki formüllerden hangisi yazılmalıdır? A) y Gy B) y Gy C) y Gy D) y Gy E) Gb A k. x (Fx y Gy) k+1 (Fb y Gy) k+2 Fb k+3 y Gy k+4 X (k+3) A önermesinin geçerliliğinin denetlendiği yukarıdaki çizelgede, X yerine aşağıdaki formüllerden hangisi yazılamaz? A) Ga B) Gc C) Gb D) Gd E) Ge 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-A 1. Kablosuz bir bağlantı üzerinden iletilen IP ağ trafiğini, telefon hattı veya kablo üzerinden gönderilen ve yüksek hızda alınan sinyallere dönüştüren araca ne ad verilir? A) SSID B) Router C) Encryption D) WEP E) WPA TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II 6. İnternet aracılığıyla telif haklarına aykırılık halinde uygulanacak yaptırımların düzenlendiği kanun aşağıdakilerden A) Basın Kanunu B) İnternet Kanunu C) Türk Ceza Kanunu D) Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu E) Türk Ticaret Kanunu A 2. Bilgisayar ve ağ güvenliği ile ilgili olarak bilgilerin, sadece o bilgilere erişim ve kullanım hakkına sahip olan kişilerce sahip olunması kavramının en iyi karşılığı aşağıdakilerden A) Bütünlük B) Kullanılabilirlik C) Ölçülebilirlik D) Verimlilik E) Gizlilik 7. Halkın kısıtlama olmadan kullanabileceği, yeniden düzenleyebileceği ve kısıtsız ya da düşük kısıtla tekrar dağıtabileceği yazılım türü aşağıdakilerden A) Ücretsiz yazılım B) Bağımsız yazılım C) Mutlak yazılım D) Özgür yazılım E) Sınırsız yazılım 3. Kişilerin İnternet üzerinde takip etmek istedikleri yüzlerce siteyi düzenli olarak tarayarak yeni eklenen web sayfalarını, blogları, podcastları, haberleri ve wiki maddelerini kişinin bilgisayarına getiren belge türü aşağıdakilerden A) RSS beslemesi B) Microblog C) Web 2.0 D) Bulut bilişim E) Açık eğitsel kaynak 8. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayara zarar veren durumlardan biri değildir? A) Bilgisayarın aniden elektrik kesilerek kapatılması B) Bilgisayar işlemci fanının tozlarla tıkanması C) DVD-ROM a CD takılarak çalıştırılması D) Güç kaynağı fanının çalışmaması E) Anakarta takılacak kartların anakart üzerinde statik elektrik varken takılması 4. Akıllı telefon güvenliğine ilişkin ilk ve öncelikli olarak alınması gereken güvenlik önlemi aşağıdakilerden A) Yasal olmayan indirmelerden kaçınmak B) Antivirüs yazılımları kullanmak C) Bluetooth ve wi-fi yi kullanılmadığı zamanlarda kapalı tutmak D) Güncel yazılım kullanmak E) Pin kodu kullanmak 9. Aşağıdakilerden hangisi Bilgi Toplumu Stratejisi ( ): Problemlerin Değerlendirilmesi çerçevesinde incelenen başlıklardan biri değildir? A) Kurumiçi koordinasyon B) Teknoloji C) Personel D) Mali E) Diğer kurumlarla koordinasyon 5. Virüslerin yayılma yöntemlerinden en fazla bilineni aşağıdakilerden A) Sesli ve görüntülü sohbet B) Bilgisayar oyunları C) E-posta D) Sosyal ağlar E) İnternet ten film ve müzik indirme 10. Aşağıdakilerden hangisi Bulut Bilişimin kurulum modellerinden biridir? A) Özel bulut kurulumu B) Çok kullanıcılı bulut kurulumu C) Kamu bulut kurulumu D) Sanal bulut kurulumu E) Disk bulut kurulumu 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-A A 11. Aşağıdakilerden hangisi yapısal olmayan veriye örnektir? A) Nüfus kayıtları B) Kütüphane katalogları C) Telefon numaraları D) Kurum alacak kayıtları E) Facebook yorumları 16. Aşağıdakilerden hangisi video taşıyıcı formatlardan biridir? A) HTTP B) Java C) Endnote D) AVI E) HTML 12. Öğrenmenin planlanması, tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve denetlenmesi gibi faaliyetleri bütünleşik olarak yerine getiren web tabanlı yazılım sistemi aşağıdakilerden A) Sanal öğrenme sistemi B) Kişisel öğrenme sistemi C) Öğrenme yönetim sistemi D) e-öğrenme 2.0 sistemi E) Web 2.0 sistemi 17. Öğrenme ve öğretme süreçlerinde elektronik teknolojilerin kullanımına genel olarak ne ad verilir? A) e-öğrenme B) Mobil öğrenme C) 3G ve WiFi D) Bulut bilişim E) HTML 13. Virüs tarama tekniklerinden olan Dosya taraması nın özellikle tercih edilen tarama sıklığı aşağıdakilerden A) Haftalık B) Günlük C) Aylık D) 3 Aylık E) Yıllık 18. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin kullanıcılara sağladığı faydalara ilişkin başlıklardan biri değildir? A) Maliyet Düşüşü B) Veri Depolama C) Esneklik D) Taşınabilirlik E) Üstün Devamlılık ve Güvenlik 14. Abone olunduğunda her bir bilgisayara gönderilen, isteğe göre ayarlanabilen haber aracı içeriği türü aşağıdakilerden A) Etkin içerikli B) Özel içerikli C) Dijital içerikli D) Yükleme içerikli E) Etkileşim içerikli 19. Aşağıdakilerden hangisi İnternet Explorer in web sitelerini sınıflandırmak amacıyla sunduğu güvenlik bölgelerinden biri değildir? A) İnternet B) Seçili Siteler C) Yerel İntranet D) Güvenilen Siteler E) Yasak Siteler 15. Bir uygulama Google Maps üzerinde geliştiriliyor ve harita alt yapısı hazır hizmet olarak Google dan alınıyorsa, kullanılan bulut iş modeli aşağıdakilerden A) Altyapı Bulut Servisi (IaaS) B) Uygulama Bulut Servisi (SaaS) C) Otomasyon Bulut Servisi (AaaS) D) Karma Bulut Servisi (BaaS) E) Platform Bulut Servisi (PaaS) 20. TUENA nedir? A) Uluslararası enformasyon altyapısı ana planıdır. B) Türkiye ulusal e-devlet organizasyonudur. C) Ulusal enformasyon altyapısı ana planıdır. D) Türkiye uluslararası e-devlet organizasyonudur. E) Ulusal e-devlet ağı koordinasyon merkezidir. 12 TEST BİTTİ.

13 SEMBOLİK MANTIK DERSİ SORULARININ CEVAPLANMASINDA YARARLANILACAK SEMBOLLER VE OKUNUŞLARI Değil Değilleme eklemi Ancak ve ancak Karşılıklı-koşul eklemi ve Tümel-evetleme eklemi Tikel-değilleme Veya Tikel-evetleme eklemi ne ne de Tümel-değilleme İse Koşul eklemi Her Tümel niceleyici Bazı Tikel niceleyici Elemanıdır İçerir Mantıksal içerme Elemanı değildir Eşdeğerdir Mantıksal eşdeğerlik O halde Küme parantezleri

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ B BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No BİREY VE DAVRANIŞ ETİK SEMBOLİK MANTIK TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-B BİREY VE DAVRANIŞ B 1. Lipmann tarafından 1922 yılında literatürde ilk kez kullanılan ve o dönemde zihindeki resim olarak tarif edilen kavram aşağıdakilerden A) Önyargı B) Peşin hüküm C) Kalıp yargı D) Atıf E) Yanlılık 4. Psikanalizde abreaksiyonu en iyi tanımlayan ifade aşağıdakilerden A) Kişinin bilinçdışı çatışmalarının kökenini anlamasıdır. B) Kişinin terapi sürecinde ortaya çıkan bilinçdışı çatışmalarla yüzleşmesidir. C) Kişinin hassas alanlarda direnç göstermesidir. D) Kişinin terapide sansürsüz bir şekilde kendini ifade etmesidir. E) Kişinin daha önceden yaşamış olduğu güçlü duygusal tepkileri terapide tekrar yaşamasıdır. 5. Bir kişinin çikolata yemeyi sevmesine rağmen kilo almaktan korkması aşağıdaki çatışma durumlarından hangisiyle açıklanabilir? 2. Aşağıdakilerden hangisi bireyin bütünlüğünü parçalayan ve bölen dissosiyatif bozukluklardan biridir? A) Şizofreni B) Depresyon C) Şizoid kişilik D) Amnezi E) Psikojenik ağrı A) Kaçınma-kaçınma B) Kaçınma-yaklaşma C) Yaklaşma-kaçınma D) Yaklaşma-yaklaşma E) Engellenme-sevme 6. Aşağıdakilerden hangisi stresin bilişsel belirtilerinden biridir? A) Kaygı B) Duygusal kayıtsızlık C) Yüksek sese karşı duyarlılık D) Durgunlaşma E) Konsantrasyon kaybı 3. Çocuk yetiştirmede çocuğa sınır koyulmadığı, özgür bırakıldığı ve yanlış davranışlarının cezalandırılmadığı otorite kullanma biçimi aşağıdakilerden A) Sınırsız hoşgörüye dayalı yetiştirme B) Baskıcı otoriteye dayalı yetiştirme C) Bilinçli otoriteye dayalı yetiştirme D) İşbirliğine dayalı yetiştirme E) Özgür otoriteye dayalı yetiştirme 7. Mesaj kaynağının uzmanlığı, çekiciliği ya da statüsü gibi çevresel ipuçlarından kaynaklanan tutum değişikliğine ne ad verilir? A) İknada merkezi yol B) İknada atıfsal mekanizma C) İknada çevresel yol D) İknada ayrıntılandırma E) İknada önemsizleştirme 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-B B 8. Pek çok zihinsel bozukluğun yanlış ya da çarpıtılmış düşünce süreçlerinden kaynaklandığını iddia eden ve terapilerde bu düşünceleri değiştirmeyi hedefleyen terapi şekli aşağıdakilerden A) Davranışçı terapi B) İnsancıl terapi C) Psikanaliz D) Bilişsel terapi E) Grup terapisi 12. Çocuğun cinselliğe olan ilgisinin kaybolduğu, cinsiyetle ilgili konularla ilgilenmedikleri ve kendi cinslerine yöneldikleri kişilik gelişim dönemi aşağıdakilerden A) Genital dönem B) Gizil dönem C) Fallik dönem D) Anal dönem E) Oral dönem 9. İnsanların yüksek yerlere tırmanma gibi gereksinimleri bulunmamasına rağmen, zor koşullar altında yüksek doruklara tırmanma güdüleri, dağcılık aktiviteleri aşağıdaki kuramların hangisiyle açıklanır? A) Özendirici uyarıcı B) Biyolojik denge C) Bilinçdışı güdüler D) En uygun düzeyde uyarılma E) İçgüdü 10. Nesne devamlılığı aşağıdaki bilişsel gelişim dönemlerinden hangisinde ortaya çıkar? A) Duyusal motor dönem B) Sezgisel dönem C) Somut işlemler dönemi D) İşlem öncesi dönem E) Kavram öncesi dönemi 13. Başarılı bir öğrencinin üniversite sınavı öncesinde çok kaygılanmasından dolayı istediği performansı gösterememesi ve yeterli puanı alamaması durumu aşağıdakilerden hangisiyle en iyi şekilde açıklanabilir? A) Plutchik yasası B) Yerkes-Dodson yasası C) James-Lange yasası D) Cannon Bard yasası E) Talamus yasası 11. Tüm bireylerin duygularını kendi edindikleri algılayış çerçevesi dahilinde yaşamalarını ve diğer bireylerin o duyguyu bu şekilde hissetmemesi durumunu aşağıdaki duygu yaşantısı süreçlerinden hangisi en iyi açıklar? A) Fizyolojik olaylar B) Duygusal davranış düzeyi C) Plasebo etkisi D) Yoğun duygu durumu E) Öznel yaşantı deneyimi 14. Aşağıdakilerden hangisi tutumların işlevlerinden biri değildir? A) Bilgi sağlama işlevi B) Uyum sağlama işlevi C) Anormallikten uzaklaştırma işlevi D) Benliği ifade edici işlev E) Egoyu koruma işlevi 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-B B 15. Aşağıdakilerden hangisi savunma mekanizmalarından yüceltme ye örnek olarak verilebilir? A) Bir askerin savaş anında yaşadığı kötü şeyleri hatırlamaması B) İlgi görmeyi seven birinin sahne sanatlarıyla uğraşması C) İşleri iyi gitmeyen bir babanın evde çocuklarına şiddet uygulaması D) Eşini kaybeden bir adamın durumu kabul edememesi E) Okuyamamış bir babanın çocuklarına okumaları için baskı yapması 19. Stres durumunda karşılaşılan, insan vücudunun direncini kaybetmeye başladığı, organizmanın geri dönülmesi zor bir sürece girdiği aşama aşağıdakilerden A) Tükenme aşaması B) Direnç aşaması C) Alarm aşaması D) Ölüm aşaması E) Tehlike aşaması 16. Organizmayı etkileyerek bir amaç için harekete geçmeye sevk eden, istekleri, arzuları, ihtiyaçları, dürtüleri ve ilgileri kapsayan genel kavram aşağıdakilerden A) Dürtü B) Güdü C) Gereksinim D) Denge E) Uyarılma 17. Freud a göre bireyin istese de hatırlayamayacağı ama farkında olmadan davranışlarını yönlendiren kavram aşağıdakilerden A) Bilinç B) Bilinçöncesi C) Ego D) Bilinçdışı E) Süperego 18. Aşağıdakilerden hangisi sık görülen obsesyonlardan biri değildir? A) Mikrop kapmaktan korkmak B) Ütüyü fişte bırakma endişesi taşımak C) Sürekli elleri yıkama ihtiyacı hissetmek D) Evde temizlenmemiş bir yer varsa rahatsız olmak E) Tek bedende ayrı kişilikler yaşamak 20. Hipokondriyasis e aşağıdaki durumlardan hangisi örnektir? A) Eşini kaybeden bir adamın fiziksel bir temeli olmamasına rağmen sürekli göğsünde ağrı hissetmesi B) Eşinden sözel şiddet gören bir kadında fiziksel bir kaynağı olmamasına rağmen işitme kaybı oluşması C) Kişinin işe gittiğinde, evden çıkarken kontrol etmesine rağmen ütüyü fişte bıraktığına dair endişeler yaşaması D) Kişinin sürekli alkol kullandığı için beyninde zedelenme oluşması E) Bir kadının kendisini Kleopatra zannetmesi ve buna uygun davranması 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-B 1. Aşağıdakilerden hangisi 18. yüzyılda etiğin temel sorularından olamaz? A) Doğru, âdil ve iyi yaşam nedir? B) Ödev kavramı nedir? C) Sorumluluk nedir? D) Yükümlülük, gereklilik ve değerler arasındaki ilişki nedir? E) İyi isteme ile ödev arasındaki ilişki nedir? ETİK 4. Aşağıdakilerden hangisi Locke ve Hobbes un etik düşünceleri hakkında doğru bir yaklaşımdır? A) Hobbes a göre etiğin temelinde haz ve acı varken, Locke da kendini koruma ve sevme içgüdüsü vardır. B) Her ikisinin de amacı dine bağımlı bir etik geliştirmektir. C) Her ikisi de insan da esas olanın bencillik olduğunu vurgulamıştır. D) Hobbes zihni bir tabula rasa düşünerek, Locke da insan insanın kurdu ilkesini benimseyerek bir etik düşünce oluşturmaya çalışmıştır. E) Her ikisi de daha çok hukukla ilgisinde bir etik kavramı benimseyerek, aranan kuralların, ilkelerin akılla oluşturulabileceğini belirtmiştir. B 2. Etiğin felsefe dışında tutulması gerektiğini savunan 20. yüzyıl etik düşüncesi aşağıdakilerden A) Erdemler etiği B) Metaetik C) Buyruklar etiği D) Duygular etiği E) Faydacılık etiği 5. Kant a göre ahlaklılığın ölçütü aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilmektedir? A) Vicdan B) Duygu C) İyi isteme D) Sempati E) Empati 3. Kimilerinin mayasında altın vardır, bunlar önder olacak kişilerdir. Kimilerinin mayasında gümüş vardır, bunlar yardımcılar veya koruyucular/bekçilerdir. Kimilerinin mayasında da demir ve tunç vardır, bunlar da esnaf ve çiftçilerdir, üreticilerdir. 6. Aydınlanma dönemi veya felsefe yüzyılı diye de adlandırılan dönem ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Platon bu benzetmeyi aşağıdaki ifadelerden hangisini açıklamak için yapmıştır? A) Toplumda zorunlu bir bölünme vardır. B) Kişiler arasında etik yatkınlık ve idea bilgisine erişebilme bakımından derece farkı vardır. C) Toplumda sınıflar arası geçiş mümkün değildir. D) Toplumun asıl temsilcileri üreticilerdir. E) Kişiler arasında bilgiye ulaşmaya, erdemi kazanmaya en yatkın olanlar diye bir ayrım söz konusu değildir. A) 18. ve 19. yüzyılı kapsamaktadır. B) İnsanın dünya ile bağını yeni bir varlık, insan ve dünya anlayışıyla oluşturma amacını taşımaktadır. C) Bu dönemde ortaya çıkan yeni insan anlayışı, etik sorunları geri plana atmıştır. D) İnsanın ergin olmama durumundan kurtulmasıdır. E) İngiltere de başlayıp, daha sonra Fransa da ve ardından da Almanya da görülen düşünce hareketedir. 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-B B 7. Kişilerin eylemlerinde hiçbir çıkar beklemeksizin başkalarını gözeterek eylemde bulunmalarını benimseyen anlayıştır. Shaftesbury nin de etik düşüncesinde çok önem verdiği bu anlayış aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilmektedir? A) Bencillik B) İyi beğeni C) Özgecilik D) İçduyu E) Vicdan 10. Francis Bacon un etik alanındaki hangi düşüncesiyle kendisinden sonra gelen Hobbes, Locke, Hume gibi filozoflara öncülük ettiği söylenebilir? A) Herkesin herkese karşı güvenmesi gerektiğini düşünmesiyle B) Etik konuları dinden ayırarak, insanla ilgili iyi nin araştırılmasını doğru olduğunu düşünmesiyle C) Ahlak sorunlarının temeline bilgi yerine geleneği koymasıyla D) Etik konular ile siyaseti birarada ele almasıyla E) İyi yi insanın inancına ve vicdanına bırakarak ortaya çıkacağını söylemesiyle 8. Doğru ile yanlışı ayırt etmemizi sağlayan yeti ile erdem ve kötülüğü ayırt etmemizi sağlayan yeti, uzun zaman birbirine karıştırılmış ve tüm ahlakın, düşünme gücü olan her zihne nicelik ve sayı hakkındaki önermeler gibi değişmez gelen, ebedi ve bozulmaz ilişkiler üzerine kurulu olduğu sanılmıştır. Hume un bu sözleri ahlaki yargıların kökeninde neyin olmadığını bize göstermektedir? A) Akıl yargıları B) Duyu yargıları C) Beğeni yargıları D) Sempati E) Vicdan 11. Aşağıdakilerden hangisi Kant ın biçimselci etiğine karşı Max Scheler tarafından kurulan ve N.Hartmann tarafından geliştirilen etiği tanımlamak için kullanılmaktadır? A) İçerikli değer etiği B) Evrensel etik anlayışı C) Faydacı etiği D) Formel etik E) Rasyonel etik 12. Aşağıdakilerden hangisi 20. Yüzyılda etik çerçevesinde ele alınmaya başlanan konulardan biri değildir? A) Pornografi B) Kürtaj C) Savaş D) Ödev E) Kadın Sorunları 9. Hume a göre, toplum Locke ve Hobbes da olduğu gibi insanın kendini korumak için zorunlulukla kurduğu dışsal bir otorite değildir. Hume bu dışsal otorite yerine toplumun ve ahlakın temeline aşağıdaki kavramlardan hangisi koymuştur? A) Akıl B) Yargı gücü C) Haz D) Çıkar E) Sempati 13. Aşağıdaki ikililerden hangisi meta-etiğin etkinlikleri içerisinde kabul edilmektedir? A) Temellendirme-Duygulaştırma B) Bütünleştirme-Gerekçelendirme C) Türetme- Çözümleme D) Bütünleştirme-Temellendirme E) Çözümleme-Temellendirme 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-B B 14. Değerlerin nitelikleri, renk, ton nitelikleri gibi ideal objelerdir. Max Scheler in bu görüşüne göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Değerler değer duygusu yoluyla bilinebilir. B) Değerler açık biçimde duyulabilen fenomenlerdir. C) Değerlerin duyusal -a priori- bilgilerine ulaşılabilir. D) Değerler değer bilinci tarafından yaratılmıştır. E) Değerler bilinmez, ulaşılamaz, karanlık objeler değildirler Yüzyıl ırkçılık yüzünden savaşların arttığı bir yüzyıl olarak değerlendirildiğinde, 21. Yüzyılda bizi bekleyen etik problem aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) Değersizleşme B) Aklın araçsallaşması C) Duyguların araçsallaşması D) Etnik ve dinsel ayrımcılık E) Çözümleme 15. Ioanna Kuçuradi, etik eylemde bulunan kişinin karşısında yer alana göre dört etik ilişki biçiminin varlığını saptar. Aşağıdakilerden hangisi bu ilişki biçimlerinden biri değildir? A) Kişi ile kişi ilişkisi B) Kişi ile fenomen ilişkisi C) Kişi ile bir insansal durum ilişkisi D) Yargıcın etik ilişkisi E) Kişinin kendisiyle ilişkisi 16. Aşağıdakilerden hangisi günümüzün yaygın etik görüşleri üzerinde etkili olmuştur? A) Olgu ve değer arasında bir fark olmadığı B) Etiğin akılla ilgili olduğu C) Etiğin normlarla ilgili olduğu D) Etiğin rasyonel olduğu E) Olandan olması gerekenin çıkarılamayacağı 19. G.Hardin in cankurtaran sandalı etiği düşüncesini doğru anlatan ifade aşağıdakilerden A) Ödevden dolayı sandala her zaman yoksul ve yabancı kabul edilmelidir. B) Bize fayda getirecek kişiler ancak sandala alınabilir. C) Kendi sandalımızı tehlikeye atmamak için, yardım yapılacaksa, göçmen alınacaksa bu belli koşullara bağlanmalıdır. D) Cankurtaran sandal etiği uzay gemisi metaforundan ileri gelir. E) Zengin ve batılı ülkeler yoksullara kaynak aktarılması konusunda cankurtan görevini yapmalıdırlar. 17. E. F. Schumacher e göre, aşağıdakilerden hangisi teknolojinin eleştirilme nedenlerinden biri değildir? A) Teknoloji doğaya ekosistemin bütünlüğü açısından bakmamızı sağlar. B) Teknoloji, doğal süreçlere insansal bir düzen dayatır. C) Teknoloji doğayı hızla ürüne veya mala dönüştürür. D) Teknoloji çevreyi kirletip, doğal dengeyi altüst eder. E) Teknoloji insanın doğa üzerindeki egemenliğini artırır. 20. Aşağıdakilerden hangisi etiğin yeni yöneldiği konulardan biri değildir? A) Sorumluluk B) Çevre C) Yoksulluk D) Erdem E) Postmodernizm 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-B SEMBOLİK MANTIK B Bu testteki soruların cevaplanmasında gerekli olabilecek semboller ve okunuşları kitapçığın sonunda verilmiştir. 1. Aşağıdaki terimlerden hangisi çok-anlamlı değildir? A) Kır B) Kum C) Dil D) Yaz E) At 2. 4 önerme değişkeni içeren bir önermenin doğruluk tablosu kaç satırdan oluşur? A) 6 B) 8 C) 9 D) 16 E) p: Ali Veli nin kardeşidir. q: Ahmet Veli nin kardeşidir. r: Mehmet ile Veli arkadaştır. s: Mehmet hem Ali yi tanır. t: Mehmet Ahmet i tanır. Yukarıdaki sembolleştirme anahtarına göre, Mehmet ile Veli arkadaştır. Ali ve Ahmet Velinin kardeşidir. O halde, Mehmet hem Ali yi hem de Ahmet i tanır çıkarımının sembolik karşılığı aşağıdakilerden A) r, (p q) (s t) B) r, (p q) (s t) C) r (p q) (s t) D) r, (p q) (s t) E) r, (p q) (s t) 4. Çözümleyici çizelge yöntemine göre, bir çıkarım hangi durumda geçerlidir? A) Çıkarımın çözümleyici çizelgesinde tüm dallar açık kalır ise B) Çıkarımın çözümleyici çizelgesinde en az bir açık dal kalır ise C) Çıkarımın çözümleyici çizelgesinde tüm dallar kapanır ise D) Sonuç önermesinin çizelgesinde tüm dallar açık kalır ise E) Sonuç önermesinin değilinin çizelgesinde tüm dallar kapanır ise 5. Aşağıdaki nicelemeli önerme çiftlerinden hangisi önermeler mantığı gereği eşdeğer önermelerdir? A) x y (Fx Gx), x y (Fx Gx) B) x y (Fx Gx), x y ( Fx Gx) C) x y (Fx Gx), x y (Fx Gx) D) x y (Fx Gx), x y ( Fx Gx) E) x y ( Fx Gx), x y (Fx Gx) 6. Aşağıdaki önermelerden hangisi önnicelemeli normal biçimdedir? A) x y ((Fy Hx) Fx) B) x y (Fy y (Hx Fx)) C) x y ((Fy Hx) Fx) D) y x Fy (Hy Fx) E) x (Fx y (Hx y Fy)) 7. Aşağıdaki önermelerden hangisi nicelenmiş bir sembolik önermenin değili biçimindedir? A) y (Gy Fy) x Gx B) y x (Gy Fy) Gx C) y (Gy Fy) x Gx D) y x (Gy x (Fy Gx)) E) y (Gy Fy) x Gx 8. Aşağıdaki formüllerden hangisinde y değişkeninin tüm geçişleri bağlıdır? A) y x Gx x (Hy Fx) B) y ( x Gx x (Hy Fx)) C) ( x Gy y y (Hy Fx)) D) y x Gx (Hx Fy) E) x ( x Gx y Hy) Fy 9. Aşağıdaki ifadelerden hangisi x Gx y Hy önermesinden tümel nicelemenin {a, b} kümesinde elenmesiyle elde edilmiştir? A) (Ga Gb) y Hy B) (Ga y Hy) (Gb y Hy) C) (Ga y Hy) (Gb y Hy) D) (Ga Gb) y Hy E) (Ga y Hy) (Gb y Hy) 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1224-B B 10. Aşağıdakilerden hangisi x(fx Gx) önermesinin bir modelidir? A) S M = {a, b}, F M = {a}, G M = {b } B) S M = {a, b}, F M = {a}, G M = {} C) S M = {a, b}, F M = {b}, G M = {} D) S M = {a, b}, F M = {}, G M = {a} E) S M = {a, b}, F M = {}, G M = {} 14. F: a şehirdir. G: a kalabalıktır. H: a büyüktür. Yukarıdaki sembolleştirme anahtarına göre Tüm büyük şehirler kalabalıktır önermesinin niceleme mantığındaki sembolleştirmesi aşağıdakilerden A) x (Hx (Fx Gx)) B) x ((Hx Fx) Gx) C) x ((Gx Fx) Hx) D) x ((Hx Fx) Gx) E) x (Gx (Fx Hx)) 11. Aşağıdakilerden hangisi x Fx y Gy önermesinin bir modelidir? A) S M = {a, b}, F M = {b}, G M = {a} B) S M = {a, b}, F M = {a}, G M = {b} C) S M = {a, b}, F M = {}, G M = {} D) S M = {a, b}, F M = {}, G M = {a} E) S M = {a, b}, F M = {}, G M = {a, b} 12. Aşağıdaki önermelerden hangisi S M = {a, b}, F M = {a}, G M = {b} modelinde doğrudur? A) x (Fx Gx) B) x (Fx Gx) C) x (Gx Fx) D) x (Fx x) E) x (Gx Fx) 15. F: a önermedir. G: a olumludur. H: a tutarlıdır. K: a zorunludur. Yukarıdaki sembolleştirme anahtarına göre Her olumlu önerme ya zorunlu ya da tutarlıdır önermesinin niceleme mantığındaki sembolleştirmesi aşağıdakilerden A) x ((Gx Fx Kx) Hx) B) x ((Gx Fx) (Kx Hx)) C) x ((Gx Fx Kx) Hx) D) x ((Gx Fx) (Kx Hx)) E) x ((Gx Fx) (Kx Hx)) 16. F: a batılıdır. G: a edebiyatçıdır. H: a romancıdır. K: a şairdir. 13. F: a sayıdır. G: a tek sayıdır. H: a çift sayıdır. Yukarıdaki sembolleştirme anahtarına göre Hiçbir sayı hem tek hem çift sayı değildir önermesinin niceleme mantığındaki sembolleştirmesi aşağıdakilerden A) x ((Fx Gx) Hx) B) x (Fx (Gx Hx)) C) x (Fx Gx Hx)) D) x Fx x (Gx Hx) E) x Fx x (Gx Hx) Yukarıdaki çeviri anahtarına göre x ((Fx Gx) (Hx Kx)) önermesinin gündelik dile çevirisi aşağıdakilerden A) Her batılı edebiyatçı hem romancı hem de şairdir. B) Bazı batılı edebiyatçılar ya romancı ya da şairdir. C) Bazı batılı edebiyatçılar ne romancı ne de şairdir. D) Hiçbir batılı edebiyatçı hem romancı hem de şair değildir. E) Her batılı edebiyatçı ya romancı ya da şairdir. 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1206 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1240 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1260 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

12. SINIF MANTIK DERSİ SÖKE ANADOLU LİSESİ 1. ORTAK SINAVI KAZANIM TABLOSU (Sınav Tarihi: 4 Nisan 2017)

12. SINIF MANTIK DERSİ SÖKE ANADOLU LİSESİ 1. ORTAK SINAVI KAZANIM TABLOSU (Sınav Tarihi: 4 Nisan 2017) 12. SINIF MANTIK DERSİ SÖKE ANADOLU LİSESİ 1. ORTAK SINAVI KAZANIM TABLOSU (Sınav Tarihi: 4 Nisan 2017) ÜNİTE: 2-KLASİK MANTIK Kıyas Çeşitleri ÜNİTE:3-MANTIK VE DİL A.MANTIK VE DİL Dilin Farklı Görevleri

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1271 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR ınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1283 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 29 NİSAN 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 MATEMATİK Adı ve Soyadı :...

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 4 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 5 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER...1 1.1. Sınav Yeri ve Zamanı...1 1.2.

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1252 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 MATEMATİK Adı ve Soyadı :...

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2017 MERKEZÎ ORTK SINVI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MTEMTİK DERSİ (MZERET) 20 MYIS 2017 Saat: 10.10 SORU SYISI : 20 dı ve

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1243 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 2017 ds DENEME 1 (ÇARPANLAR VE KATLAR ) 8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı

Detaylı

Editörler Prof.Dr.Işıl Bayar Bravo & Doç.Dr.Mustafa Yıldız MODERN MANTIK

Editörler Prof.Dr.Işıl Bayar Bravo & Doç.Dr.Mustafa Yıldız MODERN MANTIK Editörler Prof.Dr.Işıl Bayar Bravo & Doç.Dr.Mustafa Yıldız MODERN MANTIK Yazarlar Prof.Dr.Hüseyin Subhi Erdem Prof.Dr.Işıl Bayar Bravo Doç. Dr.Aytekin Özel Doç. Dr.Mustafa Yıldız Yrd.Doç.Dr.Abdullah Durakoğlu

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Öğretmenlik Meslek Etiği. Sunu-2

Öğretmenlik Meslek Etiği. Sunu-2 Öğretmenlik Meslek Etiği Sunu-2 Tanım: Etik Etik; İnsanların kurduğu bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan değerleri, normları, kuralları, doğru-yanlış ya da iyi-kötü gibi ahlaksal açıdan

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1140 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı