TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI"

Transkript

1 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul, 05 Nisan 2013 NO: 27 KONU: Vakfımızın 2012 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir-Gider Tablosu TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.... Vakfımızın, 2012 yılı çalışmaları aşağıda ilgili oldukları bölümler itibariyle özetlenmiş, tarihli Bilançosu ve Gelir-Gider Tablosu ilişikte sunulmuştur. ÜYELİK - EMEKLİLİK Emeklilik talebinde bulunan vakıf yararlananlarının emeklilik işlemleri ay içerisinde, aylık tahsisleri ise emeklilik talebini takip eden aydan itibaren Vakıf Senedimiz ve Munzam Sosyal Güvenlik Hakları Yönetmeliğimiz hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilmiş ve ikramiye ödemeleri yerine getirilmiştir. Bankamız kadrosunda yeni göreve başlayan vakıf yararlananlarının giriş kayıtları tamamlanmış, ücretsiz izin kullananların işlemleri sonuçlandırılarak, bu sürelerini hizmetlerine saydırmak isteyenlerin talepleri yerine getirilmiştir. Bankamız kadrosundan istifa veya iş akdi feshi nedenleriyle ayrılan eski vakıf yararlananlarından birikmiş aidatlarını talep edenlerin aidatları faizli bakiyesi ile kendilerine ödenerek Vakfımızla ilişkileri kesilmiş, Vakıftan yararlanma haklarını isteğe bağlı olarak devam ettirmek isteyenlerin talepleri Vakfımız Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanmış ve talep sahiplerine gerekli bildirimler yapılmıştır. Primlerini ödemede gecikmeye düşenlerin borçlarının takibi titizlikle yürütülmüştür. Yönetim Kurulumuzca, emeklilerimiz ile diğer hak sahiplerine ödenmekte olan gelir ve aylıklar, Ocak 2012 ödeme tarihinden başlayan yılın ilk altı aylık dönemi için % 6 ve Temmuz 2012 ödeme tarihinden başlayan yılın ikinci altı aylık dönemi için de % 3 oranında olmak üzere yıllık bazda uçtan uca % 9,18 oranında artırılmıştır. İsteğe Bağlı Olarak Vakıftan Yararlanma Yönetmeliği nin 4. maddesi uyarınca, 360 gün prim ve katılma payı ödeme süresini doldurmuş olan isteğe bağlı olarak vakıftan yararlananlara, 2011 Ekim ile 2012 Ekim dönemi TÜFE değişim oranını ( % 7,80 ) geçmemek kaydıyla prime esas aylıklarını artırabilecekleri hususu ve yatıracakları 2013 yılı prim tutarları bildirilmiştir.

2 Vakfımızdan aylık veya gelir alanların yoklama işlemleri, önceki yıllar paralelinde 15 Ekim Kasım 2012 tarihleri arasında, aylık alan yetim kız ve erkek çocuklar için yapılmıştır. Muhtaç anne, baba ve kız kardeşler ile dul eşlere ilişkin yoklama bilgileri bizzat Vakfımız tarafından temin edilmiştir. Yoklama işlemleri sırasında tespit edilen nedenlere bağlı olarak, 11 i kız ve 1 i erkek çocuk olmak üzere, toplam 12 kişinin yetim aylığı kesilmiştir. Vakfımız faaliyetlerinin duyurulması ve vakıf yararlananları ile iletişimin hızlandırılarak etkinleştirilmesi amacı ile adresi üzerinden hizmete sunulan Vakfımız internet sitesine, yıl içinde sitenin amacına yönelik bilgiler aktarılmış ve site aracılığı ile ihtiyaç duyulan duyurular yapılmıştır. Vakıf yararlananları ile diğer hak sahiplerine ait dosyaların manyetik ortamda yedeklerinin oluşturulması ve elektronik arşiv sistemine aktarılması işlemlerine 2012 yılı içerisinde de devam edilmiştir. Dul ve yetimlerimiz ile emekli, faal ve isteğe bağlı vakıf yararlananlarının Vakfımıza yazılı ve sözlü olarak ilettikleri sorunların Vakıf Senedimiz ile yönetmeliklerimiz çerçevesinde tatminkar çözümlere ulaştırılması için azami gayret gösterilmiştir. 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu nun 23/11 maddesine göre emekli aylığı ödemesinde vergiden istisna edilen miktarlar, değişiklik tarihleri itibariyle aşağıdaki gibidir. Değişiklik Tarihi İstisna Tutarları ,49 TL ,60 TL itibariyle Vakıf yararlananlarımızın sayıları, 2011 yılsonu rakamlarıyla karşılaştırılmalı olarak aşağıdaki tablolarda gösterilmiştir. AKTİF VAKIF YARARLANANLARI TABLOSU FARK ÇALIŞAN VAKIF YARARLANANLARI İSTEĞE BAĞLI VAKIF YARARLANANLARI TOPLAM PRİM ÖDEYEN VAKIF YARARLANANI SAYISI PASİF VAKIF YARARLANANLARI TABLOSU FARK EMEKLİLER ( I ) MÜTEVEFFA DOSYA SAYISI ( II ) AYLIK ÖDENEN DOSYA SAYISI (I+II) DUL VE YETİM SAYISI ( III ) AYLIK ÖDENEN KİŞİ SAYISI ( I+III )

3 3 SOSYAL YARDIMLAR Sosyal Yardımların Yapılmasının Esaslarını Belirtir Yönetmelik çerçevesinde, tabii afetlerden zarar gören vakıf yararlananlarına verilen yardımın azami tutarı TL, evlenme dolayısıyla verilen yardımın azami tutarı TL olarak belirlenmiş ve yurt dışında tedavi için verilen yardım tutarının ise TL olarak devam etmesi uygun görülmüştür. Tabii Afetlerden Zarar Görenlere Yapılacak Yardımların Esaslarını Belirtir Yönetmelik gereğince yapılmakta olan yardımın azami tutarı da TL olarak tespit edilmiştir. Artışların tarihinden geçerli olması Yönetim Kurulu muzca tarihinde karara bağlanmış ve değişiklikler tarih ve 25 sayılı Genel Mektup ile vakıf yararlananlarına duyurulmuştur. Sosyal Yardımların Yapılmasının Esaslarını Belirtir Yönetmelik uyarınca yıl içerisinde 353 vakıf yararlananına toplam ,20 TL sosyal yardım mahiyetinde borç para verilmiş; Tabii Afetlerden Zarar Gören Vakıf Yararlananlarına Yapılacak Yardımların Esaslarını Belirtir Yönetmelik uyarınca da, depremden ya da sel felaketinden zarar gören 39 vakıf yararlananına toplam TL karşılıksız yardım yapılmıştır. Ölüm Yardımı Yönetmeliği uyarınca yapılmakta olan ölüm yardımının TL'ye, kazaen maluliyet yardımının TL'ye, vakıf yararlananlarından tahsil edilen ölüm yardımı aidatının ise 99.- TL'ye yükseltilmesi ve aidatın yarısının Nisan 2012 aylıklarından, yarısının da Ağustos 2012 aylıklarından tahsil edilmesi; Prim, Aidat ve Katılma Payları Yönetmeliği uyarınca da mevcut vakıf yararlananlarından alınan maktu yıllık aidat ile Vakfa yeni kaydedilenlerden alınan maktu giriş aidatının 85,20 şer TL olarak tespit edilmesi ve maktu yıllık aidatın 7,10 TL lik aylık eşit taksitler halinde, maktu giriş aidatının ise yeni vakıf yararlananının ilk aylığından defaten tahsil edilmesi Yönetim Kurulu muzca tarihinde karara bağlanmış ve tarihi itibariyle uygulamaya giren değişiklikler tarih ve 23 sayılı Genel Mektup ile vakıf yararlananlarına ve emeklilerimize duyurulmuştur. HUKUKİ İŞLEMLER - RAPORTÖRLÜK - İNSAN KAYNAKLARI Yönetim Kurulumuz, aylık olağan toplantılarına ek olarak ihtiyaç duyuldukça ara toplantılar yapmıştır. Ayrıca yıl içinde, Maaş Komisyonu kuruluş amacı doğrultusunda toplantılar yapmıştır. Türkiye İş Bankası A.Ş. kadrosunda Vakfımızda ve/veya Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı nda çalışmakta iken Türkiye İş Bankası A.Ş. ile imzalamış oldukları hizmet akitleri ücretsiz izin uygulaması çerçevesinde askıya alınarak Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı kadrosuna atananlar ile bizzat Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı tarafından istihdam edilmekte olan personelin Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı nın iş ve işlemleri ile birlikte Vakfımızın iş ve işlemlerini de yapmaları Vakfımız Yönetim Kurulu nca uygun görülmüş ve buna ilişkin usul ve esasları düzenleyen bir Protokol hazırlanarak Vakfımız ile Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı arasında imzalanmıştır.

4 4 Vakfımızın taraf olduğu davalar takip edilerek, Vakfımız lehine sonuçlar elde edilmiştir. Vakfımız alacaklarının tahsili amacıyla icra takipleri yapılarak alacaklarımızın bir an evvel tahsili için azami gayret gösterilmiştir yılında Vakfımızın taraf olduğu toplam dava ve icra takibi sayısı 207 olup, bunlardan 88 tanesi dava, 119 tanesi de icra takibidir tarih ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu nun tarihinde yürürlüğe girmesi nedeni ile Vakfımızın % 50 den fazla paya sahip olduğu iştiraklerinin iş ve işlemlerini yeni Türk Ticaret Kanunu na uygun şekilde sürdürebilmelerini temin amacıyla gerekli hukuki araştırmalar yapılmış ve mütalaalar hazırlanmıştır tarih ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu nun tarihinde yürürlüğe girmesi ve yeni yasada özellikle kira sözleşmelerine ilişkin hükümlerin değiştirilmesi nedeni ile Vakfımızın kiraya verdiği taşınmazlar ile ilgili kira sözleşmelerinde gerekli düzenleme ve değişikliklerin yapılması sağlanmıştır tarih ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile tarih ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, Vakfımız ve Vakfımız İştirakleri açısından değerlendirilerek gerekli mütalaalar hazırlanmış, uygun görülen tasarruflar gerçekleştirilmiştir. Yönetim Kurulumuzun talep ettiği veya Vakıf İdaresinin ihtiyaç duyduğu hukuki araştırmalar veya mütalaalar hazırlanmıştır. Tapu sicil müdürlükleri ve diğer resmi kuruluşlarda kullanılan belgeler hazırlanarak, noterden tasdikleri yaptırılmıştır. İnsan kaynakları politikamız, asgari personel azami randıman ana prensibi çerçevesinde yürütülmüş; gruplar arası organizasyon ve işbirliği, iş tanımı ve iş basitleştirmesine önem verilerek, insan kaynaklarımız rasyonel ve verimli şekilde istihdam edilmiştir. GAYRİMENKULLERİMİZ Vakfımız aktifindeki arsa nitelikli taşınmazlarımız ile ilgili olarak önceki yıllarda başlatılan imar durumu iyileştirme ve proje geliştirme çalışmalarına 2012 yılında da devam edilmiş olup, söz konusu çalışmalar aşağıda özetlenmiştir. İstanbul, Aşağı İbrahimağa da bulunan 296 pafta, 1421 ada, 4 parsel sayılı arsa: Transfer merkezi alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatlarının Mimarlar Odası İstanbul Şubesi nin başvurusu üzerine mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine plansız kaldığı gerekçesi ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planındaki durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 Ocak ayında iptal edilen imar planı tadilatı öncesindeki durumuna getirilerek emsal hakkı 1.20 olarak belirlenen arsanın 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planındaki durumunun 1.75 emsal haklı turizm tesis alanına dönüştürülmesi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi nin tarihli toplantısında kabul edilmiş ve plan tadilatı 2012 Aralık ayında askıya çıkarılmıştır. Mevcut durumda, Kadıköy Belediyesi ne 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı başvurusu yapılabilmesi için Nazım İmar Planı tadilatının kesinleşmesi beklenmektedir.

5 5 Ankara, Çankaya İlçesi, Kızılay Mahallesi, Necatibey Caddesinde bulunan, tapunun 139 pafta, 1325 ada, 6 parselinde kayıtlı Ak-Ön İş Hanı ile 7 parselinde kayıtlı Maro Han: İşhanlarının üst katlarını birleştirerek kullanmakta olan kiracının yıl içinde binalarımızı tahliye etmesi üzerine; Yönetim Kurulumuz, yapım yıllarını, eskimiş olmalarını ve mevcut deprem yönetmeliğinin koşullarını karşılamaktan uzak olmalarını göz önüne alarak mevcut binaların yıkılarak yerine yeni bir bina yaptırılmasını uygun bulmuş; bu kapsamda, mülkiyeti Türkiye İş Bankası A.Ş. ne ait olan Maro Han ın zemin katındaki 1, 2 ve 3 No lu bağımsız bölümler Vakfımızca satın alınarak 6 ve 7 No lu parsellerin tevhidi gerçekleştirilmiştir. Mevcut durumda, yeni oluşan parsel üzerine zemin katında bir banka şubesi ile bir dükkan yer alacak ve üst katları ofis olarak kullanılacak yeni bir bina yapılmasına yönelik proje çalışmaları devam etmekte olup, proje çalışmalarının tamamlanmasını ve zemin katta kiracı olarak faaliyet göstermekte olan Türkiye İş Bankası A.Ş. Necatibey Şubesi nin binayı tahliye etmesini müteakip inşaat ihalesine çıkılarak mevcut binaların yıktırılması ve yeni binanın inşaatına başlanması planlanmaktadır. İstanbul; Beşiktaş ta Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan Cam Han ın dış cephesi, eskimiş olması nedeniyle kiracının yoğun şikayetine yol açması üzerine yenilenmiş; Kadıköy/Fenerbahçe de yer alan Dalyan Konut Sitesi nin kazan dairesinde ve altyapısında eskimeye bağlı yenilemeler yapılmış; Kadıköy/Bağdat Caddesi üzerindeki Erenköy Konut Sitesi ile Kadıköy/Kalamış taki Belvü Konut Sitesi nde ve Şişli deki Kuğu İşhanı ile Maslak İşhanı nda bakım-onarım çalışmaları yapılmıştır. Ankara/Kızılay Fevzi Çakmak Sokak ta bulunan Demirtepe İş Hanı nda, ön dış cephedeki alüminyum doğramalar, eskimiş olmaları ve ısı kaybına yol açmaları nedeniyle, giydirme cepheye dönüştürülmüş, arka dış cepheye mantolama yapılmış, arka dış cephedeki eski doğramalar PVC doğrama ile değiştirilmiş, yangın kapıları yenilenmiş ve çatı tadilatı yapılmıştır. Ankara/Bahçelievler deki Bahçeli 1, 2 ve 3 Apartmanları ile Ankara/Kavaklıdere deki Şehit Ersan Apartmanı nın çatı tadilatları yapılmıştır. İzmir/Alsancak taki Yeni Liman Binası nın ve Adana/Kuruköprü deki Kuruköprü İşhanı nın bakım-onarım ihtiyaçları karşılanmıştır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da binalarımızın tamamı all risk kapsamında Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi nce sigortalanmıştır yılında, kiracılarımız tarafından boşaltılan konut ve işyerlerinin, bulundukları piyasaların koşulları yakından takip edilerek, rayiç kira bedelleri ile nitelikli kiracılara kiralanması için azami gayret gösterilmiş; değişen piyasa koşulları nedeniyle kiracısı olduğu taşınmazı tahliye etmek isteyen bazı kiracılarımızla piyasa rayiçlerine uygun yeni kontratlar imzalanmış; talebin ve kira bedellerinin artış yönünde olduğu piyasalarda yer alan taşınmazlarımızdaki kiracılarımızın kiraları da piyasa koşullarına uygun şekilde güncellenmiştir. Kiracılarımızın ve taşınmaz piyasasının sıkı takibine bağlı olarak doluluk oranının yüksek seviyelerde seyretmesi ve kiracılarımızın edimlerini gününde ve düzenli olarak yerine getirmeleri için yoğun çaba sarfedilmesi sonucunda 2012 yılında kira gelirlerimiz, bir önceki yıla göre % 10,11 oranında artarak, toplam ,50 TL olarak gerçekleşmiştir.

6 6 Vakfımızca, 2012 yılında aşağıda belirtilen taşınmazlar satın alınmıştır. Gayrimenkulün Yeri ve Tanımı Ankara İli, Çankaya İlçesi, Kızılay Mahallesinde kain, tapunun 139 pafta, 1325 ada, 7 parselinde kayıtlı Maro Han ın 1, 2 ve 3 No lu bağımsız bölümleri İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy mahallesinde kain, tapunun 106 pafta, 367 ada, 119 parselinde kayıtlı Erenköy Konut Sitesi A Blok un 1, 2, 3, 4 ve 5 No lu bağımsız bölümleri. Satınalma Tarihi Alış Bedeli TL TL İŞTİRAKLERİMİZ 2012 yılında da iştiraklerimizin durumları yakından takip edilmiş, Genel Kurul toplantılarına iştirak edilerek, nakit kar dağıtım kararı alanlardan temettüler zamanında tahsil edilmiş ve sermaye artırımı yapanlardan, sermaye artırım kararlarına göre bedelli ve bedelsiz hisse senetleri alınmıştır. Yönetim Kurulumuzun, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ndaki hisse senedi fiyatlarının geldiği seviyeleri göz önünde bulundurarak aldığı, uygun piyasa koşullarında Vakfımız Portföyüne hisse senedi alınmasına ilişkin kararlar kapsamında; TL ye kadar Türkiye İş Bankası A.Ş. C Grubu hisse senedi alımını öngören tarihli kararına istinaden nominal TL tutarında Türkiye İş Bankası A.Ş. C Grubu hisse senedi TL karşılığında ve TL ye kadar Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. hisse senedi alınmasına ilişkin tarihli karara istinaden de nominal TL tutarında Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. hisse senedi TL karşılığında yıl içerisinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsasından satın alınmıştır. Yıl içinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası nda yapılan alışlar ile şirketin bedelsiz sermaye artırımları yoluyla sermayesini TL den TL ye yükseltilmesi sonucunda Türkiye Şişe Cam Fabrikaları A.Ş. deki nominal hissemiz ,30 TL ye ulaşmıştır. Yıl içerisinde, tamamına yakın kısmı Türkiye İş Bankası A.Ş. hisse senetleri ile ilgili olmak üzere, toplam ,42 TL nakit temettü geliri tahsil edilmiştir. FON YÖNETİMİ ve MUHASEBE Gelişmiş ülkelerdeki işsizlik ve yüksek borç sorunları nedeniyle çıkan ve 2011 yılında ağırlaşan küresel ekonomik krizin devam ettiği ve büyük dalgalanmaların yaşandığı, gelişmekte olan ülkelerin ekonomik performanslarının da gelişmiş ülkelerde yaşanan sorunlara bağlı olarak önemli ölçüde düştüğü 2012 yılında, asgari risk alarak Vakfımız fonlarını en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla, geçmiş yıllarda olduğu gibi, Türkiye İş Bankası A.Ş. Sermaye Piyasaları Bölümü, Hazine Bölümü ve İş Portföy Yönetimi A.Ş. ile işbirliği yapılmış, fonlarımız Hazine Bonosu, Devlet Tahvili, özel sektör tahvil ve bonosu ile yatırım fonu ve vadeli mevduatta değerlendirilmiştir. Yıl içinde fonlarımızın yatırım araçları arasındaki dağılımında vadeli mevduat, faiz avantajı nedeniyle ağırlığını korumuştur.

7 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu nun 41. maddesi ile 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu nun geçici 1. maddesine eklenen bir fıkra ile, üyelerine veya çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan dernek, vakıf, sandık, tüzel kişiliği haiz meslek kuruluşu veya sair ticaret şirketlerinin emekliliğe yönelik aktüeryal denetiminin Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılacağının hüküm altına alınmasına ve Müsteşarlığın da Vakfımızı aktüeryal denetimi yapılacak kuruluşlar listesine dahil etmesine bağlı olarak, Vakfımızın altışar aylık dönemler itibariyle hazırlanan veri setleri ile tarihi itibariyle düzenlenen Aktüerya Raporu 2012 yılı içerisinde Müsteşarlığa gönderilmiştir. Vakfımız aktif toplamı, yıl içinde gider fazlası oluşmasına bağlı olarak önceki yıla göre % 1,76 oranında azalarak tarihi itibariyle ,37 TL olmuştur. Gelirlerimiz, bir önceki yıla göre prim ödeyen vakıf yararlananı sayısının bir miktar azalmasının yanısıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın tarih, sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu yasalaşıncaya kadar sendikalara toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi vermeyi durdurması nedeniyle 2012 Nisan ayı itibariyle bağıtlanacak toplu iş sözleşmesinin yıl içinde imzalanamaması sonucu prim ve katılma paylarının zamsız maaşlar üzerinden tahsil edilmesinin etkisiyle prim ve aidat gelirlerimizin önceki yıla göre % 3 oranında azalmasına ve Türkiye İş Bankası A.Ş. den tahsil edilen temettü tutarının önceki yıla kıyasla % 18 oranında düşmesine bağlı olarak, % 10,07 oranında azalışla ,59 TL olarak gerçekleşmiştir. Giderlerimizin ise, vakıf yararlananları giderlerindeki artış paralelinde % 10,17 artarak ,74 TL ye ulaşması sonucu, Vakfımızın 2012 yılında ,15 TL gider fazlası oluşmuştur. Bilgi edinilmesini, Genel Mektup içeriğinin çalışan ve emekli vakıf yararlananlarına duyurulmasını rica ederiz. Saygılarımızla, TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI 7 İbrahim Hızlıkan Müdür Füsun Tümsavaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili EK: 1. Bilanço (1 sayfa) 2. Gelir-Gider Tablosu (1 sayfa)

8 AKTİF TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI BİLANÇOSU ( TL) PASİF HAZIR DEĞERLER ,25 TİCARİ BORÇLAR ,79 KASA 62,71 ALINAN DEPOZİTO VE TEMİNATLAR ,79 BANKALAR ,54 DİĞER BORÇLAR ,37 MENKUL KIYMETLER ,16 ÖLÜM YARDIMI FONU ,37 ÖZEL KESİM TAH. SEN. VE BONO ,48 KAMU KESİMİ MENKUL KIYMETLER ,68 ÖDENECEK VERGİ VE DİĞER YÜKÜM ,91 ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR ,91 TİCARİ ALACAKLAR (KISA VADELİ) ,52 GEL. AY. AİT GELİRLER VE GİDER TAH ,07 VERİLEN DEPOZİTO VE TEMİNAT ,52 GELECEK AYLARA AİT GELİRLER ,15 GİDER TAHAKKUKLARI ,92 DİĞER ALACAKLAR ,34 VAKIF YARARLANANLARINDAN ALACAKLAR (KISA VADELİ) ,34 DİĞER BORÇLAR (UZUN VADELİ) ,29 VAKIF YARARLANANLARINA BORÇLAR ,29 GEL.AY.AİT GİDERLER VE GELİR TAH ,90 GELİR TAHAKKUKLARI ,90 ÖDENMİŞ SERMAYE 5,00 TİCARİ ALACAKLAR (UZUN VADELİ) ,58 VERİLEN DEPOZİTO VE TEMİNAT ,58 SERMAYE YEDEKLERİ ,07 DİĞER ALACAKLAR (UZUN VADELİ) ,41 İŞTİRAKLER YENİDEN DEĞERLEME ARTIŞI ,05 VAKIF YARARLANANLARINDAN DİĞER SERMAYE YEDEKLERİ ,02 ALACAKLAR ,41 MALİ DURAN VARLIKLAR ,11 GEÇMİŞ YILLAR GELİR FAZLASI ,98 İŞTİRAKLER ,69 GEÇMİŞ YILLAR GELİR FAZLASI ,98 DİĞER MALİ DURAN VARLIKLAR ,42 MADDİ DURAN VARLIKLAR ,10 GEÇMİŞ YILLAR GİDER FAZLASI ,96 ARAZİ VE ARSALAR 2.000,00 GEÇMİŞ YILLAR GİDER FAZLASI ,96 YER ALTI VE YER ÜSTÜ DÜZENLERİ ,00 BİNALAR ,33 DEMİRBAŞLAR ,85 DÖNEM NET GELİR- GİDER FAZLASI ,15 BİRİKMİŞ AMORTİSMANLAR ,08 DÖNEM NET GELİR FAZLASI ,15 TOPLAM AKTİFLER ,37 TOPLAM PASİFLER ,37 NAZIM HESAPLAR ,34 NAZIM HESAPLAR ,34 BİLANÇO TOPLAMI ,71 BİLANÇO TOPLAMI ,71

9 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GELİR-GİDER TABLOSU (TL) GELİRLER GİDERLER PRİM VE AİDATLAR ,00 VAKIF YARARLANANI GİDERLERİ ,59 BAĞIŞ VE YARDIMLAR 1,00 PERSONEL GİDERLERİ ,82 İŞTİRAK GELİRLERİ ,57 DIŞARIDAN SAĞLANAN FAYDA VE HİZMETLER ,89 FAİZ GELİRLERİ ,15 ÇEŞİTLİ GİDERLER ,19 MENKUL KIYMET GELİRLERİ ,25 VERGİ VE HARÇLAR ,03 GAYRİMENKUL GELİRLERİ ,50 AMORTİSMANLAR ,66 DİĞER GELİRLER ,12 KAMBİYO ZARARLARI ,56 GİDER FAZLASI ,15 TOPLAM ,74 TOPLAM ,74

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul, 29 Şubat 2012 NO: 24 KONU: Vakfımızın 2011 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir-Gider Tablosu

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul,10 Nisan 2014

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul,10 Nisan 2014 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul,10 Nisan 2014 NO: 29 KONU: Vakfımızın 2013 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir Tablosu

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul, 10 Nisan 2015

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul, 10 Nisan 2015 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul, 10 Nisan 2015 NO: 32 KONU: Vakfımızın 2014 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir Tablosu

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI İstanbul, 07 Mayıs 2014

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI İstanbul, 07 Mayıs 2014 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI İstanbul, 07 Mayıs 2014 TAMİM Konu : Olağan Genel Kurul Toplantısı NO : 184 Vakfımız Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI 31.12.2013 TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU HAZIRLAYAN FERAL ÖZGÜÇ MAYIS 2015 İÇİNDEKİLER: 1. RAPOR ÖZETİ 3 2. HİZMET

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI 31.12.2014 TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU HAZIRLAYAN FERAL ÖZGÜÇ MAYIS 2015 İÇİNDEKİLER: 1. RAPOR ÖZETİ 3 2. HİZMET

Detaylı

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL)

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL) AKTİF (VARLIKLAR) HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO I.DÖNEN VARLIKLAR 2,433,801 2,919,245 A- HAZIR DEĞERLER 57,865 424,947 1- Kasa 3,507 614 2- Bankalar

Detaylı

VAKIF YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş DÖNEMİ BAĞLILIK RAPORU

VAKIF YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş DÖNEMİ BAĞLILIK RAPORU VAKIF YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01.01.2017-31.12.2017 DÖNEMİ BAĞLILIK RAPORU Bu rapor 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 199'uncu maddesinin ilk üç fıkrasına istinaden hazırlanmıştır. www.vakifyatirim.com.tr

Detaylı

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103.

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri(-) 108. Diğer Hazır Değerler 11. Menkul

Detaylı

OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER Türkiye İş Bankası A.Ş. Munzam Sandık Vakfı 27 Ekim 2016 Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 28.03.2001 tarih ve 4632 sayılı Bireysel

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2016 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 07 Mart 2017

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 EKİM 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL)

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 EKİM 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL) HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 EKİM 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO AKTİF (VARLIKLAR) 31 EKİM 1999 I.DÖNEN VARLIKLAR 5,236,848 A- HAZIR DEĞERLER 514,921 1- Kasa 5,081 2- Bankalar 479,676

Detaylı

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Aksigorta A.Ş. 3.9.216 Tarihi İtibariyle Finansal Tabloları

Detaylı

TEKDÜZEN MUHASEBE HESAP PLANI

TEKDÜZEN MUHASEBE HESAP PLANI www.isvesosyalguvenlik.com Mevzuat Bilgi Kültür - Haber Platformu TEKDÜZEN MUHASEBE HESAP PLANI 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ

Detaylı

BALIKESİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI/ /12/2012 AYRINTILI BİLANÇOSU

BALIKESİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI/ /12/2012 AYRINTILI BİLANÇOSU AKTİF () I- A- B- C- G- H- DÖNEN HAZIR DEĞERLER KASA ALINAN ÇEKLER BANKALAR VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ DİĞER HAZIR DEĞERLER MENKUL KIYMETLER HİSSE SENETLERİ ÖZEL KESİM TAHVİL, SENET VE BONOLARI KAMU

Detaylı

VAKIF YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş DÖNEMİ BAĞLILIK RAPORU

VAKIF YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş DÖNEMİ BAĞLILIK RAPORU VAKIF YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01.01.2016-31.12.2016 DÖNEMİ BAĞLILIK RAPORU Bu rapor 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 199'uncu maddesinin ilk üç fıkrasına istinaden hazırlanmıştır. www.vakifyatirim.com.tr

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 114.597.862,85 97.908.467,33 1- Kasa 14 706,26 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 114.578.347,59

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135.557.693,98 97.908.467,33 1- Kasa 14 1.504,78 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 135.110.587,67

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 739.798.890 651.602.160 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar

Detaylı

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.Ocak.2010-20.Mayıs.2010 DÖNEMİ MALİ TABLOLARI AKTİF MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2010 20.05.2010 DÖNEMİNE AİT AYRINTILI BİLÂNÇOSU

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2013 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 26 Şubat 2014

Detaylı

B HESAP PLANI 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ (-)

B HESAP PLANI 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ (-) B HESAP PLANI 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ (-) 104 105 106 107 108 DİĞER HAZIR DEĞERLER 109 11 MENKUL KIYMETLER 110 HİSSE

Detaylı

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL)

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL) HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO AKTİF (VARLIKLAR) 31 ARALIK 1999 31 ARALIK 1998 I.DÖNEN VARLIKLAR 6,152,538 2,433,801 A- HAZIR DEĞERLER 383,998 57,865

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 30.09.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 686.426 548.065 1- Kasa 1.119 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 685.307 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.03.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 467.618 548.065 1- Kasa 1.299 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 466.319 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

Muhasebe Hesap Kodları, Muhasebe Hesap Kodu. Tek Düzen Hesap Planı 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR

Muhasebe Hesap Kodları, Muhasebe Hesap Kodu. Tek Düzen Hesap Planı 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR Muhasebe Hesap Kodları, Muhasebe Hesap Kodu Tek Düzen Hesap Planı 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ (-) 108 DİĞRE HAZIR DEĞERLER

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle ayrıntılı konsolide bilanço Varlıklar Dipnot 31 Aralık 2012 31 Aralık 2011 I- Cari Varlıklar A-Nakit ve Nakit

Detaylı

İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO

İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO EKMEK SANAYİ İŞVERENLER SENDİKASI İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO Tarih:29/01/2014 Dönem: 2013 AKTİF () PASİF() Cari Dönem Cari Dönem ---------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 771.817.698 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 573.084.935 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 904.312.219 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 664.479.204 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Q4 Versiyon 2 Tablo Uyarı Açıklama TAMAM TAMAM 0 31.12.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU Mali Tablolar 15 31.12.2014 TARİHLİ BİLANÇOSU AKTİF(VARLIKLAR) PASİF ( KAYNAKLAR) 31.12.2014 31.12.2014 I -DÖNEN VARLIKLAR 1.282.406,66 III-KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 1.033.073,38

Detaylı

İSTANBUL YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BİLANÇOSU. Cari Dönem 2012

İSTANBUL YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BİLANÇOSU. Cari Dönem 2012 31.12. BİLANÇOSU AKTİF(ODA MALVARLIĞI) I -DÖNEN VARLIKLAR PASİF ( ODA MALVARLIĞI KAYNAĞI) 3-KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR A-Hazır Değerler 3.308.696,38 3.158.473,43 A-Kısa Süreli Borçlar 651.546,98 634.987,98

Detaylı

İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO

İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO ÇORLU EĞİTİM VE SPOR VAKFI İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO Tarih:22/02/2017 Dönem: 2016 AKTİF () PASİF() Cari Dönem Cari Dönem ---------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III 1.1. MUHASEBENİN TANIMI... 1 1.2. MUHASEBENİN KURAMSAL YAPISI... 4 1.3. MUHASEBE UYGULAMASINI ZORUNLU KILAN NEDENLER... 5 1.3.1. Yasal Nedenler... 5 1.3.2. İlgili

Detaylı

Hesap Kodu Hesap Adı YTL

Hesap Kodu Hesap Adı YTL Hesap Kodu Hesap Adı YTL 1 Cari Varlıklar 46.722.460,48 10 Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 25.925.242,17 100 Kasa 60.746,12 101 Alınan Çekler 0,00 102 Bankalar 25.861.797,80 103 Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 04 Mart 2016

Detaylı

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q1 Versiyon 1 31.3.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 64.915.153,19 1 Cari

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO V A R L I K L A R

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR V A R L I K L A R A-Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.089.165 5.055.138 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 10.039.100 5.055.138 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.)

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.) 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Geçmiş Önceki 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14,169,311 15,618,483 1- Kasa 2.12, 14 698 123 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

"30.04.2008" Hesap Kodu Hesap Adı YTL

30.04.2008 Hesap Kodu Hesap Adı YTL Tablo Adı BİLANÇO Tablo Kodu 11 Şirket Ünvanı AIG SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 150 Yıl (YYYY) 2008 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği Tarih "30.04.2008" Şirketlerce Tablonun Sisteme(Portala)

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 133.722.404 86.360.135 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 125.778.170 81.142.222

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 447.814.449 394.414.565 1- Kasa 14-142 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 261.688.873 238.263.597

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Mart 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 450.356.015 447.814.449 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Tevkifat Oranları ( Gelir Vergisi Kanununun GVK'nın 94 ile Geçici 61, 64, 67, 68 ve 69 Maddesine Göre)

Tevkifat Oranları ( Gelir Vergisi Kanununun GVK'nın 94 ile Geçici 61, 64, 67, 68 ve 69 Maddesine Göre) Tevkifat Oranları ( Gelir Vergisi Kanununun GVK'nın 94 ile Geçici 61, 64, 67, 68 ve 69 Maddesine Göre) Ödemenin Türü, İlgili Madde, Tevkifat Oranı (% - Yüzde) Hizmet Erbabına Ödenen Ücretler ile Ücret

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Haziran 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 455.035.054

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 306,276,198 314,537,220 1- Kasa 14 1,957 401 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 203,727,607 226,279,431 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar Denetimden Dipnot 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 326,840,892 299,185,453 1- Kasa 14 1,965 1,844 2- Alınan çekler - - 3- Bankalar 14 242,167,124

Detaylı

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması MUHASEBE 1. I. Amortisman ayrılması II. Özel fon ayrılması III. Karşılık ayrılması IV. Reeskont ayrılması Yukarıdaki muhasebe işlemlerinden hangileri ihtiyatlılık kavramı gereği yapılır? A) Yalnız I B)

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Not (2.1.6)) Önceki Dönem I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI VE TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU

DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI VE TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI 31.12.2015 VE 31.12.2016 TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU HAZIRLAYAN FERAL ÖZGÜÇ MAYIS 2017 ĠÇĠNDEKĠLER: 1. RAPOR ÖZETĠ

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 554.636.907 529.124.443

Detaylı

ANKARA TİCARET BORSASI TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR

ANKARA TİCARET BORSASI TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR ANKARA TİCARET BORSASI 31.12.2015 TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR Hazır Değerler 364.385,67 258.570,96 2.210.677,06 1.740.821,72 Kasa 32.565,73

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135,139,181 133,722,404 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 121,417,928 125,778,170 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011 LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ Tablo Adı KONSOLİDE BİLANÇO Tablo Kodu 91 Şirket Ünvanı LİBERTY SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 2340 Yıl (YYYY) 2011 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar 30 Eylül 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 504.064.044 447.814.449

Detaylı

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q3 Versiyon 2 AÇIKLAMA Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 69.003.163 1 Cari Varlıklar 67.337.334 10 Nakit ve Nakit

Detaylı

VARLIKLAR. I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR. I- Cari Varlıklar Dipnot AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31.12.2012 31.12.2011 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 12.405.410 10.159.873 1- Kasa 2.12, 14 1.699 1.753 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 2.12, 14

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları aşağıda

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar ve açıklayıcı dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide bilançolar... 1-5 Konsolide gelir

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları

Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları 30 Eylül 2014 Tarihi İtibariyle Konsolide Olmayan Finansal Tablolar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 314,537,220 299,185,453 1- Kasa 14 401 1,844 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 226,279,431 235,212,090 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 516.739.801

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2015) (31/12/2014) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 551.303.762 819.757.469 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 374.800.368

Detaylı

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.)

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız 31 Aralık 2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 14 540.502.996 589.738.443 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 303.143.981 340.823.953 4-

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI 31.12.2011 TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU HAZIRLAYAN FERAL ÖZGÜÇ MAYIS 2013 DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2009) (31/12/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN EMEKLİLİK YATIRIM FONU

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 EYLÜL 2004 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK - 30 EYLÜL 2004 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU Başaran Nas Serbest Muhasebeci

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Bağımsız Denetimden 30.06.2018 31.12.2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.815.809.477 3.504.676.959 1- Kasa 14 45.563 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve konsolide finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 400.623.476 329.752.725 1- Kasa 14 46 2.079 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 376.688.815 316.697.160 4- Verilen

Detaylı

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 84.811.033

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 84.811.033 31.3.2014 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 379.896.026 1 Cari Varlıklar 276.410.751 10 Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 55.160.287 100 Kasa 5.188 101 Alınan

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 634.168.416 400.623.476 1- Kasa 14 204 46 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 606.968.203 376.688.815

Detaylı

bc. TL MEVDUAT FAİZLERİ : (01/01/2013 Tarihinden itibaren)

bc. TL MEVDUAT FAİZLERİ : (01/01/2013 Tarihinden itibaren) GELİR VERGİSİ STOPAJ ORANLARI (GVK Md.94 ve GEÇİCİ Md. 67) MADDE GVK 94/.a..b. 3 4 5.a. 5.b. 5.c. 5.d. 6.a. 6.b. 7 AÇIKLAMA Yaptıkları serbest meslek isleri dolayısıyla bu isleri icra edenlere yapılan

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 272,991,104 268,144,617 1- Kasa 14 1,413 830 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 217,335,404 214,427,517 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir Tabloları... 6-7 Konsolide Olmayan Nakit

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 415,619,719 340,737,486 1- Kasa 646 544 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 399,206,049 321,015,151 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 750.298.134 651.602.160 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 603.338.065 519.894.669 4- Verilen Çekler

Detaylı

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Şirketleri Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Şirketleri Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Şirketleri Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2018-1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Aksigorta A.Ş. 31.03.2018 Tarihi İtibariyle

Detaylı

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2017 VE 31 ARALIK 2016 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2017 VE 31 ARALIK 2016 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR A. NAKİT VE NAKİT BENZERİ VARLIKLAR 298.255.530 115.690.099 1- Kasa 2.910 15.539 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 248.067.392 43.462.108 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDİNG A.Ş YILI FAALİYET RAPORU

GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDİNG A.Ş YILI FAALİYET RAPORU GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDİNG A.Ş. 2013 YILI FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI SERMAYE: 153.734.111 TL GROUPAMA SA. 153.734.111 TL YÖNETİM VE DENETİM KURULU Yönetim Kurulu Başkan Üye Üye Dominique

Detaylı

TUNA FAKTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL)

TUNA FAKTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL) AKTİF (VARLIKLAR) 31/12/2007 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL) I- DÖNEN VARLIKLAR A- Hazır Değerler 403.030,45 725.183,53 1- Kasa 12.368,77 2.498,62 2- Alınan Çekler 0,00 0,00 3- Bankalar 390.661,68

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2014 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 27 Şubat 2015

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak- 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1,046,857,838 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01 Ocak 2011-31.12.2011 DÖNEMİ MALİ TABLOLARI AKTİF MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2011-31.12.2011 DÖNEMİNE AİT AYRINTILI BİLÂNÇOSU

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 192.979.883 155.736.446 1- Kasa 14 203 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 186.395.687

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Açıklayıcı Dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar ayrıntılı bilanço Varlıklar geçmiş Dipnot 31 Mart 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 340,950,876 299,185,453 1- Kasa 2.12, 14 1,486 1,844 2- Alınan Çekler

Detaylı

AD YAYINCILIK A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 1998 VE 1997 HESAP DÖNEMLERİ AYRINTILI BİLANÇOLARI (MİLYON TL)

AD YAYINCILIK A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 1998 VE 1997 HESAP DÖNEMLERİ AYRINTILI BİLANÇOLARI (MİLYON TL) AYRINTILI BİLANÇOLARI AKTİF (VARLIKLAR) 31 ARALIK 1998 31 ARALIK1997 I.DÖNEN VARLIKLAR 1,364,184 1,054,263 A- HAZIR DEĞERLER 14,412 6,626 1- Kasa 1,296 3,221 2- Bankalar 13,085 2,986 3- Diğer Hazır Değerler

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.738.269.701 1.606.048.714 1- Kasa 14 53.092 37.347 2- Alınan Çekler 24.966-3- Bankalar 14 1.482.421.204 1.356.733.446 4- Verilen Çekler

Detaylı

Ekteki dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcısıdır.

Ekteki dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcısıdır. VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU Cari Dönem Dipnot 30 Haziran 2008 VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Dipnot 13 15.828.408 1- Kasa

Detaylı

Aksigorta Anonim Şirketi. 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait finansal tablolar

Aksigorta Anonim Şirketi. 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait finansal tablolar Aksigorta Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait finansal tablolar 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/03/2016) (31/12/2015) A- Nakit ve Nakit Benzeri

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2013 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 218.328.596 192.979.883 1- Kasa 14 788 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 211.055.473 186.395.687

Detaylı

30.9.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 365,961,234 1 Cari Varlıklar 244,999,355 10 Nakit ve Nakit

30.9.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 365,961,234 1 Cari Varlıklar 244,999,355 10 Nakit ve Nakit 30.9.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 365,961,234 1 Cari Varlıklar 244,999,355 10 Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 71,729,286 100 Kasa 2,581 101 Alınan

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Dipnot

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Dipnot I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 4.251.332.067 3.504.676.959 1- Kasa 14 41.108 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.827.461.297 3.105.334.647 4- Verilen Çekler

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 4.073.578.282 3.504.676.959 1- Kasa 14 50.393 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.622.011.617 3.105.334.647 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 701.787.908 634.168.416 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 670.263.584 606.968.203

Detaylı

TAMİM İstanbul, 12 Mayıs KONU: Olağan Genel Kurul Toplantısı

TAMİM İstanbul, 12 Mayıs KONU: Olağan Genel Kurul Toplantısı TAMİM İstanbul, 12 Mayıs 2017 NO: 186 KONU: Olağan Genel Kurul Toplantısı Vakfımız Olağan Genel Kurul Toplantısı, 16 Haziran 2017 Cuma günü saat 14.00'te, ekte yazılı gündem maddelerini görüşmek üzere

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) YTL VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) YTL VARLIKLAR AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I CARİ VARLIKLAR (31/12/2008) A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 22.641.606 1 Kasa 2.356 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 20.777.618 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer

Detaylı