Gerçek Tek Enjeksiyon

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Gerçek Tek Enjeksiyon"

Transkript

1 Tek Enjeksiyonluk Stabilize Hiyalüronik sit Gerçek Tek Enjeksiyon The original single injection since 2

2 Tek enjeksiyonun bilimi dilusyon ve degradasyona karşı dayanıklıdır. u özelliği sayesinde sinovyal eklem içinde kalma süresi diğer stabilize veya stabilize olmayan H ürünlerinden çok daha uzundur. 2-4 Degradasyona karşı dayanıklılık Hyaluronic acid (mg) Eklemde Kalış Süresi Hylan G-F 2 KDa H Hyaluronic acid (mg) Hylan G-F Unstabilised 2mg/ml H solution diluted Normal Synovial fluid Hylan G-F 2 O Synovial fluid 3 6 Hylan 9 G-F 2 diluted Optical density 45 unit. Optical density 45 unit diluted Hylan G-F 2 Hylan G-F 2 diluted O Synovial fluid Hz Depolama modülünde Hidroksil radikallerin degradasyonu ) ve 2mg/ml stabilize olmamış H solüsyonu ) ve seyreltik Hylan G-F 2 ve seyreltilmemiş Hylan G-F 2. (Seyrelti = :, ürün: 2mg/ml H solüsyon) Hylan G-F ntibody binding to viscosupplements diluted Hylan G-F 2 Hylan G-F 2 diluted Unstabilised 2mg/ml H solution Unstabilised 2mg/ml H solution Normal Synovial fluid Optical density 45 unit dilutednormal Synovial fluid kendisi ile ilişkili antikor oluşturmaz Hylan G-F 2 O Synovial fluid O Synovial fluid Hylan G-F 2 diluted Hylan G-F 2 Unstabilised 75kDa H (hyalgan) 22 ve 6 karşılaştırmalı ntibody binding to viscosupplements ön-klinik çalışmalarda üstün anti-nosiseptif Pre-treatment value = 247.5g özellikler göstermektedir Güvenlik 5. Hylan G-F 2 Hylan G-F 2 ntibody binding to viscosupplements ntibody binding to viscosupplements PS Hylan G-F 2 Optical density 45 unit Unstabilised 2mg/ml H solution Normal Synovial fluid PS Hylan G-F 2 3 Hyaluronic acid (mg) 2 Hyaluronic acid (mg) (weeks) Hylan G-F 2 Hylan G-F KDa H KDa H (weeks) Hiyalüronik asitin insan 2 ve tavşan 3,4 eklem boşluğundan eliminasyonunun süre ile ilişkili grafik olarak gösterimi; tek 2 2 enjeksiyon 2mg/ml toplam 3ml (6mg toplam doz) ile karşılaştırmalı Hylan G-F 2 3 nin 3 haftalık 6mg of Hylan G-F 2 nin tavşan eklemine enjekte edilmesinden elden edilen sonuca göre eklemde kalış süresinin karşılaştırılması ğrı kesici Unstabilised 75kDa H (hyalgan) Unstabilised 75kDa H (hyalgan) Pre-treatment value = 247.5g Pre-treatment value = 247.5g ase Day Day 2 Day 4 Day 7 Day 4 Day 2 Day Unstabilised 42 75kDa 53 H (hyalgan) (weeks) Pre-treatment value = 247.5g (weeks) KDa H ase Day Day 2 Day 4 Day 7 Day 4 Day 2 Day 28.. PS PS Hylan G-F 2 Hylan G-F ase Day Day 2ase Day 4Day Day 7Day 2Day 4 Day 4Day 2 Day 7Day 28 Day 4 Day 2 Day 28 ulgular in murin modelde aşırı düzeylere antijenik olmadığını göstermiştir. Hylan GF-2 ile karşılaştırıldığında grubunda belirgin derecede az antibadi reaktivitesi ve lenfosit görülmüştür., stabilize olmayan H ve serum fizyolojik ile karşılaştırıldığında belirgin anti-nosiseptif etkiler göstermiştir. u farelerde hem ağrı oluşturacak güç uygulandığında hem de, 2, 4, 4 ve 28. günlerde statik motor davranışlarında gözlenmiştir.

3 diğer H ürünlerinden farklıdır. diz, kalça, el bileği, ayak bileği, parmaklar gibi tüm sinovyal eklemlerdeki hafif veya orta dereceli osteoartrit tedavisinde ve artroskopik cerrahi müdaheleler sonrasında, intra-artiküler olarak kullanılan stabilize (H)-hiyalüronik asit tabanlı viskoelastik bir jeldir. patentli NSH TM teknolojisi sayesinde özgün bir jel yapısına sahiptir. u benzersiz patentli stabilizasyon teknolojisi, doğal olarak çapraz-bağlı ve grift H ağına, yapısını hiç değiştirmeden çok az sayıda sentetik çaprazbağ ekler. öylelikle H nın doğal yapısı minimum modifikasyona uğrarken benzersiz bir jel elde edilir. NSH TM dokusu ve yapısı H zincirlerinin bağlanması (doğal çapraz-bağlar) Sentetik çapraz-bağlar Stabilize H: % stabilizasyon esnek moleküler bir ağ oluşturarak fizyolojik katabolizmaya karşı direnç gösterir.. Edsman K et al. in serbest radikaller tarafından degradasyona karşı dayanıklılığı. The ability of to withstand degradation by free radicals. Poster presented at the 55th nnual Meeting of the Orthopaedic Research Society, February 22-25, 29; Las Vegas, Nevada, US. 2. Lindqvist U et al. Sağlıklı bir insanın diz ekleminden stabilize hiyalüronik asitin eliminasyonu. Elimination of stabilised hyaluronan from the knee joint in healthy men. Clin Pharmacokinet 22; 4: Larsen NE et al. Cross-link hilan tabanlı tek enjeksiyonluk viskosüplemanın tavşan modelinde klerens kinetiği. Clearance kinetics of a single injection cross-linked hylan-based viscosupplement in a rabbit model. Osteoarth Cart 27; 5(Suppl. C): C rown TJ et al. Sinovyal eklemlerde hiyalüronanın devri: Tavşanın diz ekleminden hiyalüronanın eliminasyonu. Turnover of hyaluronan in synovial joints: elimination of labelled hyaluronan from the knee joint of the rabbit. Exp Physiol 99; 76: Wooley PH et al. Murin hava kesesi kullanarak Durolane in biokompatibilitesinin değerlendirilmesi. Evaluation of the biocompatibility of Durolane using the murine air pouch model. Poster presented at the 55th nnual Meeting of the Orthopaedic Research Society, February 22-25, 29; Las Vegas, Nevada, US. 6. Harrison et al. in model artiküler eklem ağrısında anti-nosiseptif etkiler gösterir. provides anti-nociceptive effects in a model of articular joint pain. Poster presented at the 28 World Congress on Osteoarthritis, September 8-2, Rome, Italy.

4 Dizde etkisi kanıtlanmıştır ğrıların ilk 3 ayda belirgin olarak azaldığını gösteren çalışmalar. 7 tek enjeksiyonluk tedavi uygulanan 3 hastanın ağrılarında, başlangıç düzeyi ile karşılaştırıldığında 3. ayda Görsel nalog Skalasına (VS) göre belirgin (p<.) azalma ölçülmüştür. u hastaların %8 inin tedaviden memnun kaldığı rapor edilmiştir. (çok memnun/memnun/orta). Ters etkiler (%5) genel olarak çok kısa süreli olmuş ve hafif analjezik kullanımından başka bir tedavi gerektirmemiştir. 6. haftada ağrı tedavisinde placebo ile karşılaştırıldığında belirgin üstünlük 8 Dizlerindeki O için uygulanan hastaların (n=26) ağrılarında placebo uygulanan hastalara göre 6. haftada belirgin azalma görülmüştür. (p=.25). Sadece O bulunan dizine enjeksiyon yapılan ve bu dizin takibi yapılan hastalarda ağrıya karşı başarı çok daha yüksek olmuştur.(n=82) Durolane ve placebo uygulanan hastalarda tedavi ile bağlantılı ters etkiler aynı olmuştur. Kortikosteroidlerle karşılaştırıldığında etkisi 9 in ağrı kesici etkisinin 2 hafta sonrasında metilprednizolon ile karşılaştırıldığında daha düşük olmadığı görülmüştür. 26. haftada uygulanan hastaların WOMC ağrı skorları kontrol grubuna göre belirgin olarak düzelmiştir. ir grup hasta (n = 27) enjeksiyonun yararlarını 9 ay süresince gördüklerini belirtmişlerdir. 7. kemark C, erg P, jörkman, Malm P. Dizde osteoatrit tedavisi için hayvansal kaynaklı olmayan stabilize hiyalüronik asit. Tolerans çalışması. Non-animal stabilised hyaluronic acid in the treatment of osteoarthritis of the knee. tolerability study. Clin Drug Invest 22;22: ltman RD, kermark C, eaulieu D, Schnitzer T. Dizde osteoatrit tedavisinde tek enjeksiyonluk hayvansal kaynaklı olmayan stabilize hiyalüronik asitin(nsh) etkinliği ve güvenliği. Efficacy and safety of a single intra-articular injection of non-animal stabilized hyaluronic acid (NSH) in patients with osteoarthritis of the knee. Osteoarthritis Cartilage 24;2: Leighton, R. and N. rden. Dizde osteoartit ağrı tedavisinde tek H enjeksiyon ile kortikosteroidin karşılaştırıldığı randomize kontrollü kör çalışma. randomized blinded trial comparing one H injection to corticosteroid for knee osteoarthritis pain. Oral presentation #64 OS, 2 New Orleans.

5 Storage modules Storage module mg/ml H solution Kalçada dilutedkanıtlanmış Normal Synovial fluid etki Hylan G-F 2 Hylan G-F 2 diluted O Synovial fluid (weeks) Mean score (relative to baseline) Mean WOMC scores for pain, stiffness and physical function before and after a single intra-articular injection * Pain * p<. vs. baseline p=.7 5.8* * Stiffness 3.4 WOMC parameter * 2.6* Physical function aseline Week 2 Month 3 dapted from reference aşlangıç ile karşılaştırıldığında 75kDa H ağrı ve eklem sıkılığında Pre-treatment value belirgin = 247.5g 26 azalma, fiziksel aktivite düzeyinde 24 belirgin düzelme 22 2 Genel tedaviye cevap alma oranı %55. 8 Genel durumlarını iyi veya çok iyi olarak 6 tanımlayan hastaların oranı başlangıçta % iken 4 uygulamadan ase Day 3 ay Day sonra 2 Day %46 ya 4 Day 7 yükselmiştir. Day 4 Day 2 Day 28 iyi tolere edilmiş ve ciddi ters etkilere neden olmamıştır. Enjeksiyon uygulamasından 6 ay sonra floroskopik kontrolde belirgin düzelme: Kalçalarında O bulunan 4 hastaya intra-artiküler tek enjeksiyon uygulanmıştır. Yürürken ağrı, hastanın genel değerlendirme sonuçları, WOMC & değerlendirmelerinde başlangıç ile karşılaştırıldığında 6 ayda belirgin düzelme görülmüştür. % 7 i OMERCT-ORSI yanıtlayıcısıdır.. erg P. and Olsson U. Kalçada O tedavisi için hayvansal kaynaklı olmayan stabilize hiyalüronik asit (NSH) intra-artiküler enjeksiyon. Pilot çalışma. Intra-articular injection of non-animal stabilised hyaluronic acid (NSH) for osteoarthritis of the hip: pilot study. Clin Exp Rheumatol 24;22:3-6.. Conrozier, T. et al. Kalça eklemlerinde hayvansal kaynaklı olmayan stabilize hiyalüronik asit içeren tek intra-artiküler enjeksiyonun güvenliği, etkinliği, bunları etkileyen faktörler: Kalçada O tedavisi uygulanan hastaların standart takibi ve sonuçları. Safety, efficacy and predictive factors of efficacy of asingle intra-articular injection of non-animal-stabilizedhyaluronic-acid inthe hip joint: results of a standardized follow-up of patients treated for hip osteoarthritis in daily practice. rch Orthop Trauma Surg (29) 29:

6 Tek enjeksiyon ile diz ve kalçada O ağrılarına etkili ve uzun süreli son 7- sinovyal eklemlerde osteoartrit nedenli ağrılar için tek enjeksiyonluk bir tedavi sunar. NSH TM adındaki güvenli ve klinik olarak kanıtlanmış hiyalüronik asit stabilizasyon teknolojisi ile üretilmektedir. Hiyalüronik asit (H) vücutta doğal olarak bulunan, eklemlerde kayganlaştırma ve tamponlama işlevi olan bir moleküldür. blister ambalajda 3ml cam luer sistemli enjektör içinde sunulan steril, şeffaf viskoelastik bir jeldir., buffer fizyolojik sodyum klorür ph7 solüsyon içinde 2mg/ml, hayvansal kaynaklı olmayan stabilize hiyalüronik asit (NSH) içerir. Enjektörün içeriği sterildir. tek doz bir uygulamadır ve her bir kalça veya diz eklemi için tavsiye edilen tek doz 3ml dir.(her bir enjektör) tüm sinoviyal eklemlerde hafif ve orta dereceli osteoartrit semptomatik tedavisinde ve artroskopik cerrahi sonrası eklemlerde kullanılmak için endikedir. Ürün Kodu: 3ml : 8 Daha fazla detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret ediniz. PLTO MEDİKL Orkide Sokak No: 8 ahçeköy İstanbul T: F: info@platogrup.com iologics & Spine Clinical Therapies, Smith & Nephew York Science Park, Heslington, York YO 5DF Tel: Fax: Q-Med tescilli markasıdır NSH Q-Med tescilli markasıdır 2 Smith & Nephew. ll rights reserved.

OSTEOARTRİTLİ DİZLERDE İNTRAARTİKÜLER HYALURONİK ASİT ENJEKSİYON SONUÇLARI

OSTEOARTRİTLİ DİZLERDE İNTRAARTİKÜLER HYALURONİK ASİT ENJEKSİYON SONUÇLARI Romatizma, Cilt: 19, Sayı: 3, 2004 173 OSTEOARTRİTLİ DİZLERDE İNTRAARTİKÜLER HYALURONİK ASİT ENJEKSİYON SONUÇLARI Selçuk KESER 1, Ahmet BAYAR 1, İbrahim TUNCAY 1, Ahmet EGE 1, Nurettin DEMİREL 1 ÖZET Bu

Detaylı

Koksartroz Tanılı Olgularda Floroskopi Altında Uyguladığımız İntraartiküler Kortikosteroid Enjeksiyonunun Üç Aylık Verileri

Koksartroz Tanılı Olgularda Floroskopi Altında Uyguladığımız İntraartiküler Kortikosteroid Enjeksiyonunun Üç Aylık Verileri doi:10.5222/otd.2014.001 Klinik Araştırma Koksartroz Tanılı Olgularda Floroskopi Altında Uyguladığımız İntraartiküler Kortikosteroid Enjeksiyonunun Üç Aylık Verileri Jülide Öncü, Göksel Çelebi, Reşat İlişer,

Detaylı

HA+Lidocaine Princess FILLER Princess VOLUME Princess VOLUME PLUS

HA+Lidocaine Princess FILLER Princess VOLUME Princess VOLUME PLUS Dünya nın en büyük ve yüksek kalite hyaluronic acid üre cilerinden. Güzelliğin yara cıları için. HA+Lidocaine PLUS Doktorlar için ürün bilgileri Düşük ekstrüzyon kuvveti Konfor ve Güvenlik için son yeniliğimiz

Detaylı

GELECEĞİN TIBBINA HOŞ GELDİNİZ

GELECEĞİN TIBBINA HOŞ GELDİNİZ GELECEĞİN TIBBINA HOŞ GELDİNİZ Her bünye kendine has özellikleriyle tek, kendine özel ve eşsizdir. Tedavilerin de kişiye özel olması kaçınılamaz bir gerekliliktir. ONDAMED, rezonans terapisinin kişiye

Detaylı

Diz Osteoartriti Tedavisinde Hyaluronik Asitin Ağrı ve Kuadriseps Kası Ağırlık Kaldırma Gücüne Etkisi

Diz Osteoartriti Tedavisinde Hyaluronik Asitin Ağrı ve Kuadriseps Kası Ağırlık Kaldırma Gücüne Etkisi Araştırma Yazısı Diz Osteoartriti Tedavisinde Hyaluronik Asitin Ağrı ve Kuadriseps Kası Ağırlık Kaldırma Gücüne Etkisi The Effects of Hyaluronic Acid on Pain and Lifting Mass Power of Quadriceps Muscle

Detaylı

Gonartrozlu hastalarda artroskopik debridman sonrası düşük ve yüksek molekül ağırlıklı hiyalüronik asit uygulamalarının etkinliği

Gonartrozlu hastalarda artroskopik debridman sonrası düşük ve yüksek molekül ağırlıklı hiyalüronik asit uygulamalarının etkinliği ACTA ORTHOPAEDICA et TRAUMATOLOGICA TURCICA Acta Orthop Traumatol Turc 2008;42(4):228-233 doi:10.3944/aott.2008.228 Gonartrozlu hastalarda artroskopik debridman sonrası düşük ve yüksek molekül ağırlıklı

Detaylı

Doripenem: Klinik Uygulamadaki Yeri

Doripenem: Klinik Uygulamadaki Yeri Doripenem: Klinik Uygulamadaki Yeri Prof. Dr. Haluk ERAKSOY İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Yeni Antimikrobik Sayısı Azalmaktadır

Detaylı

Kronik Migrende Botulinum Toksin (BOTOX) Deneyimi

Kronik Migrende Botulinum Toksin (BOTOX) Deneyimi Kronik Migrende Botulinum Toksin (BOTOX) Deneyimi Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji AD Maslak Hastanesi Cephalalgia. 2010 Jul;30(7):793-803. doi: 10.1177/0333102410364676.

Detaylı

Diz Osteoartriti Tedavisinde Eklem İçi Botilinum A Enjeksiyonunun Etkinliği

Diz Osteoartriti Tedavisinde Eklem İçi Botilinum A Enjeksiyonunun Etkinliği Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 2017;9 (2):84-89 Olgu Sunumu Uzuner ve ark. Diz Osteoartriti Tedavisinde Eklem İçi Botilinum A Enjeksiyonunun Etkinliği The Efficacy of Intraartricular

Detaylı

Eğitim Düzeyi Mezun Olduğu Kurumun Adı İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora

Eğitim Düzeyi Mezun Olduğu Kurumun Adı İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora ÖZGEÇMİŞ Kişisel Bilgiler Adı soyadı: Saime Nilay BAYDOĞAN Doğum tarihi: 08.11.1986 Eğitim Düzeyi Mezun Olduğu Kurumun Adı Mez. Yılı İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora 2012-devam

Detaylı

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba KULLANMA TALİMATI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, sitrik asit monohidrat,

Detaylı

Kalça ve Diz Osteoartritinin Efl Zamanl Tedavisinde ntraartiküler Sodyum Hiyalüronat n Etkinli i

Kalça ve Diz Osteoartritinin Efl Zamanl Tedavisinde ntraartiküler Sodyum Hiyalüronat n Etkinli i Orijinal Makale / Original Article 143 Kalça ve Diz Osteoartritinin Efl Zamanl Tedavisinde ntraartiküler Sodyum Hiyalüronat n Etkinli i Effectiveness of Intraarticular Sodium Hyaluronate in Synchronous

Detaylı

Patentli Resilient Hyaluronic Acid Teknolojisi

Patentli Resilient Hyaluronic Acid Teknolojisi Patentli Resilient Hyaluronic Acid Teknolojisi François Bourdon, Emeline Charton, Stéphane Meunier PhD* Teoxane SA, Les Charmilles, Rue de Lyon 105, CH-1203 CENEVRE Teknoloji Tüm çapraz bağlı Teosyal hyalüronik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Nebahat Sezer 2. Doğum Tarihi : 1970 3. Ünvanı : Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Nebahat Sezer 2. Doğum Tarihi : 1970 3. Ünvanı : Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Nebahat Sezer 2. Doğum Tarihi : 1970 3. Ünvanı : Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Kurum Yıl Lisans Tıp Doktoru Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 1994 Y. Lisans Tıp Doktoru

Detaylı

Heterolog tip I kolajen biostimulation deri hücresi

Heterolog tip I kolajen biostimulation deri hücresi Heterolog tip I kolajen biostimulation deri hücresi Andrea Corbo ve Vincenzo Varlaro Heterolog kolajen Tip I ile biostimulation deri hücresi sınıf III tıbbi cihaz (Linerase ) kullanılmasını içerir. I kolajen

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MYODİN 4mg/2ml IM ampul Kas üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, sitrik asit monohidrat, susuz sodyum

Detaylı

SPİNA BİFİDA VE NÖROJEN MESANE TANILI HASTALARDA MESANE İÇİ HYALURONİK ASİD UYGULAMASI

SPİNA BİFİDA VE NÖROJEN MESANE TANILI HASTALARDA MESANE İÇİ HYALURONİK ASİD UYGULAMASI SPİNA BİFİDA VE NÖROJEN MESANE TANILI HASTALARDA MESANE İÇİ HYALURONİK ASİD UYGULAMASI Harika Alpay, Nurdan Yıldız, Neslihan Çiçek Deniz, İbrahim Gökce Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefrolojisi

Detaylı

Coğrafi temel yaklaşım farklılıkları

Coğrafi temel yaklaşım farklılıkları Coğrafi temel yaklaşım farklılıkları Doğu Asya Cerrahi D2 sonrası oral floropirimidin bazlı adjuvan tedavi Avrupa Perioperatif kemoterapi (neoadjuvan ve adjuvan) Amerika Adjuvan kemoradyoterapi Surg Oncol

Detaylı

Comparison of Different Hyaluronates

Comparison of Different Hyaluronates Dr. Levent ÖZGÖNENEL ve ark., Comparison of Different Hyaluronates Comparison of Different Hyaluronates Dr. Levent ÖZGÖNENEL (1), Dr. Ebru AYTEKİN (1), Dr. Gülis KA V ADAR (1), Dr. Gül Tuğba ÖRNEK (1),

Detaylı

Romatoid Artrit Tedavisinde Kinaz I nhibitörleri Klinik Çalıs malar

Romatoid Artrit Tedavisinde Kinaz I nhibitörleri Klinik Çalıs malar Romatoid Artrit Tedavisinde Kinaz I nhibitörleri Klinik Çalıs malar Ahmet Gül İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi RA Tedavisi Biyolojik I laçlar van Vollenhoven RF. Nat Rev Rheumatol 2009;5:531

Detaylı

Diz osteoartriti tedavisinde artroskopik debridman sonrası eklemiçi sodyum hiyalüronat enjeksiyonu: Prospektif, randomize, kontrollü çalışma

Diz osteoartriti tedavisinde artroskopik debridman sonrası eklemiçi sodyum hiyalüronat enjeksiyonu: Prospektif, randomize, kontrollü çalışma ACTA ORTHOPAEDICA et TRAUMATOLOGICA TURCICA Acta Orthop Traumatol Turc 2008;42(4):221-227 doi:10.3944/aott.2008.221 Diz osteoartriti tedavisinde artroskopik debridman sonrası eklemiçi sodyum hiyalüronat

Detaylı

Ağrı Tedavisinde Akupunkturun Yeri

Ağrı Tedavisinde Akupunkturun Yeri Ağrı Tedavisinde Akupunkturun Yeri Zekeriya AKTÜRK Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi, Aile Hekimliği AD 22 Mart 2016 zekeriya.akturk@sifa.edu.tr, http:aile.sifa.edu.tr 1 Sunum planı Akupunktur nedir? Akupunkturun

Detaylı

Acil servis başvurularının. %50-60 ını oluşturur. ERİŞKİN HASTADA AĞRI YÖNETİMİ. Dünya Ağrı Araştırmaları Derneğinin. ağrı tanımlaması şöyledir:

Acil servis başvurularının. %50-60 ını oluşturur. ERİŞKİN HASTADA AĞRI YÖNETİMİ. Dünya Ağrı Araştırmaları Derneğinin. ağrı tanımlaması şöyledir: Dünya Ağrı Araştırmaları Derneğinin ERİŞKİN HASTADA AĞRI YÖNETİMİ ağrı tanımlaması şöyledir: Var olan veya olası doku hasarına eşlik eden veya bu hasar ile tanımlanabilen, Dr. Selcan ENVER DİNÇ AÜTF ACİL

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TĐORELAX 4 mg/2 ml IM ampul Steril-apirojen Kas içine uygulanır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Bir ampulde, 4 mg tiyokolşikosid bulunur. Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, distile su. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

Knee Injury and Osteoarthritis Outcome Score: Reliability and Validation of the Turkish Version

Knee Injury and Osteoarthritis Outcome Score: Reliability and Validation of the Turkish Version Knee injury and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS), Turkish version LK.1.0 Knee Injury and Osteoarthritis Outcome Score: Reliability and Validation of the Turkish Version DİZ İNCİNME VE OSTEOARTRİT SONUÇ

Detaylı

HYALURONIC ACID (HİYALÜRONİK ASİT)

HYALURONIC ACID (HİYALÜRONİK ASİT) HYALURONIC ACID (HİYALÜRONİK ASİT) Nedir? Hiyalüronik Asit (kısaca; HA) tüm yaşayan organizmalarda mevcut bulunur ve vücut dokularının hücreleri arasındaki boşlukların (ekstrasellüler boşluk) yaygın bir

Detaylı

Romatoid Artrit Tedavisinde MAP Kinaz İnhibitörleri MAP Kinase Inhibitors in Rheumatoid Arthritis Prof Dr Salih Pay 12 Mart 2011

Romatoid Artrit Tedavisinde MAP Kinaz İnhibitörleri MAP Kinase Inhibitors in Rheumatoid Arthritis Prof Dr Salih Pay 12 Mart 2011 Romatoid Artrit Tedavisinde MAP Kinaz İnhibitörleri MAP Kinase Inhibitors in Rheumatoid Arthritis Prof Dr Salih Pay 12 Mart 2011 Cell growth differentiation Inflamation Cytokine production Extracellular-regulated

Detaylı

Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su

Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI KEPLERON 4 mg / 2 ml IM Enjektabl Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk

Detaylı

Oral, İntravenöz ve İntranasal analjezi: ANALJEZİDE EN İYİ YOL? Uzm. Dr. İsmail TAYFUR

Oral, İntravenöz ve İntranasal analjezi: ANALJEZİDE EN İYİ YOL? Uzm. Dr. İsmail TAYFUR Oral, İntravenöz ve İntranasal analjezi: ANALJEZİDE EN İYİ YOL? Uzm. Dr. İsmail TAYFUR AKUT AĞRI Hastalar tarafından en çok şikayet edilen konu. Acil servise başvuran hastaların %60 ı AKUT AĞRI Çözülmeyen

Detaylı

Subakromiyal sıkışma sendromunun konservatif tedavisine subakromiyal steroid enjeksiyonunun katkısı

Subakromiyal sıkışma sendromunun konservatif tedavisine subakromiyal steroid enjeksiyonunun katkısı ACTA ORTHOPAEDICA et TRAUMATOLOGICA TURCICA Acta Orthop Traumatol Turc 2009;43(4):331-335 doi:10.3944/aott.2009.331 Subakromiyal sıkışma sendromunun konservatif tedavisine subakromiyal steroid enjeksiyonunun

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Umut Akgün

ÖZGEÇMİŞ. Umut Akgün ÖZGEÇMİŞ Umut Akgün Doğum Tarihi : 15121975 Doğum Yeri İş Adresi : İstanbul : Acıbadem Kozyatağı Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü, İnönü Cad. Okur Sok. No: 20, Kozyatağı, 34742, İstanbul, Turkiye.

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DONA, kutuda 6 adet 2 ml lik kahverengi ampul (A) ve 6 adet 1 ml lik şeffaf ampul (B) den oluşmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. DONA, kutuda 6 adet 2 ml lik kahverengi ampul (A) ve 6 adet 1 ml lik şeffaf ampul (B) den oluşmaktadır. KULLANMA TALİMATI DONA 400 mg ampul Kas içine uygulanır. Etkin Madde: Her bir 2 ml lik kahverengi ampulde kristalize glukozamin sülfat 502.5 mg (Glukozamin sülfat 400.0 mg Sodyum klorür 102.5 mg a eşdeğer.)

Detaylı

Mulders et. al. Eur Urol 2014, 65(5)

Mulders et. al. Eur Urol 2014, 65(5) Zytiga Etkililik Fizazi K et al. Abiraterone acetate for treatment of metastatic castration-resistant prostate cancer treatment : final overall survival analysis of the COU-AA-301 randomised, double-blind,

Detaylı

MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ. Dr.Sedat Yıldız Tamamlayıcı ve İntegratif Sağlık Akademisi

MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ. Dr.Sedat Yıldız Tamamlayıcı ve İntegratif Sağlık Akademisi MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ Mezoterapi, mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini amaçlayan bitkisel ve farmakolojik ilaçların bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle

Detaylı

Deneysel Hayvan Modelinde Candida Tropicalis Peritonitinin Tedavisinde Kaspofungin ve Amfoterisin B Etkinliğinin Karşılaştırılması

Deneysel Hayvan Modelinde Candida Tropicalis Peritonitinin Tedavisinde Kaspofungin ve Amfoterisin B Etkinliğinin Karşılaştırılması Deneysel Hayvan Modelinde Candida Tropicalis Peritonitinin Tedavisinde Kaspofungin ve Amfoterisin B Etkinliğinin Karşılaştırılması Melis Demirci, Özlem Tünger, Kenan Değerli, Şebnem Şenol, Çiğdem Banu

Detaylı

rekombinan interferon betabulunmakta olup, her ml çözücü 5.4 mg sodyum klorür içermektedir.

rekombinan interferon betabulunmakta olup, her ml çözücü 5.4 mg sodyum klorür içermektedir. BETAFERON Etkin madde: betamilyon IU) rekombinan interferon beta1b içerir. Liyofilize toz içeren flakon, human albumin ve mannitol uygun su içerir. okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Detaylı

1. NEVAKSON NEVAKSON verilen ilaç grubuna dahildir. NEVAKSON etkisini bakterilerin tam olarak geli imini durdurarak göstermekt

1. NEVAKSON NEVAKSON verilen ilaç grubuna dahildir. NEVAKSON etkisini bakterilerin tam olarak geli imini durdurarak göstermekt 500 mg i.m. enjektabl toz içeren flakon Kas içine uygulama içindir. Etkin madde: çermemektedir. okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. da 1. 2. u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Detaylı

DİABETİK MAKULA ÖDEMİNDE ANTİ-VEGF LERİN YERİ. Dr. Sema Oruç Dündar Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi

DİABETİK MAKULA ÖDEMİNDE ANTİ-VEGF LERİN YERİ. Dr. Sema Oruç Dündar Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi DİABETİK MAKULA ÖDEMİNDE ANTİ-VEGF LERİN YERİ Dr. Sema Oruç Dündar Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi DMÖ-VEGF Hipoksi/iskemi Hiperglisemi VEGF Campochiaro P, et al Ophthalmology. 2009, 116:2158

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: Rüstem MUSTAFAOĞLU 25.09.2015. Doğum Tarihi: 25 Mart 1985. Yabancı Dil: İngilizce, Rusça. e-mail: ahiska_1944@hotmail.

ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: Rüstem MUSTAFAOĞLU 25.09.2015. Doğum Tarihi: 25 Mart 1985. Yabancı Dil: İngilizce, Rusça. e-mail: ahiska_1944@hotmail. ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Rüstem MUSTAFAOĞLU 25.09.2015 Doğum Tarihi: 25 Mart 1985 Yabancı Dil: İngilizce, Rusça e-mail: ahiska_1944@hotmail.com Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Okul Yıl Doktora Sağlık

Detaylı

29 Ekim 2015, Perşembe

29 Ekim 2015, Perşembe 1 TÜRKÇE KONUŞULAN ÜLKELER KONGRESİ KONUK ÜLKE; KAZAKİSTAN 08:00-09:15 AÇILIŞ 08:00-08:12 Neden Türkçe? MN Doral(Tr) 08:12-08:24 Türkçesi konuşulan ülkeler Ö. Aydıngöz(Tr) 08:24-08:36 Birlikteliğimiz V.

Detaylı

F Z KSEL TIP D Z OSTEOARTR T NDE K HYALURON K AS T DER VES N N ETK NL N N KARfiILAfiTIRILMASI

F Z KSEL TIP D Z OSTEOARTR T NDE K HYALURON K AS T DER VES N N ETK NL N N KARfiILAfiTIRILMASI Fiziksel T p 2001; 4(2-3): 113-117 F Z KSEL TIP D Z OSTEOARTR T NDE K HYALURON K AS T DER VES N N ETK NL N N KARfiILAfiTIRILMASI COMPARISON OF EFFICACY OF TWO HYALURONIC ACID DERIVATION IN OSTEOARTHRITIS

Detaylı

Toujeo verilen kişi olarak siz

Toujeo verilen kişi olarak siz H A S TA B İ LG İ L E R İ Toujeo verilen kişi olarak siz Bu broşür, diyabeti olan ve doktor tarafından Toujeo (insülin glarjin) verilen kişi olarak size yönelik hazırlanmıştır. Tüm diyabet tedavilerinin

Detaylı

ERKEN EVRE SEMİNOM OLGUSU

ERKEN EVRE SEMİNOM OLGUSU ERKEN EVRE SEMİNOM OLGUSU Dr. Mustafa ERMAN Hacettepe Kanser Enstitüsü İzmir, Kasım 2014 36 y, E Aralık 2009 da sol orşiektomi Markerlar ve CT normal Patoloji: Klasik seminom, tm 2,5 cm. Tm testis içine

Detaylı

Recosyn Artroz Tedavisinde Artınız.

Recosyn Artroz Tedavisinde Artınız. 1 Kişisel tedavi planınız. Recosyn Artroz Tedavisinde Artınız. Recosyn Artroz Tedavisinde Artınız. 2 3 4 Hissedilir derecede daha fazla hareketlilik Eklem ağrılarında hissedilir derecede azalma Doktorunuzdan

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Pedodonti Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Pedodonti Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: SİNEM YILDIRIM İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat- Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: sinem.yildirim@okan.edu.tr

Detaylı

GET BETTER RESULTS WITH DERMYAL

GET BETTER RESULTS WITH DERMYAL THE ULTIMATE HYALURONIC ACID FILLER GET BETTER RESULTS WITH DERMYAL S t r o n g e r - S a f e r - F a s t e r - L o n g e r THE ULTIMATE HYALURONIC ACID FILLER Cosmoscience Laboratuvarları Cenevre de kurulmuş

Detaylı

Gonartrozda artroskopik debridman ve viskosuplementasyonun yeri

Gonartrozda artroskopik debridman ve viskosuplementasyonun yeri ACTA ORTHOPAEDICA et TRAUMATOLOGICA TURCICA Acta Orthop Traumatol Turc 2007;41(5):337-342 Gonartrozda artroskopik debridman ve viskosuplementasyonun yeri The use of arthroscopic debridement and viscosupplementation

Detaylı

Besin alerjisi, tüm dünya için önemli bir halk sağlığı sorunu oluşturmaktadır. Avrupa'da çocukların

Besin alerjisi, tüm dünya için önemli bir halk sağlığı sorunu oluşturmaktadır. Avrupa'da çocukların Besin alerjisinde anti IgE kullanımı Doç.Dr.Zeynep Arıkan Ayyıldız Besin alerjisi, tüm dünya için önemli bir halk sağlığı sorunu oluşturmaktadır. Avrupa'da çocukların yaklaşık olarak %6'sını etkileyen

Detaylı

VivaSens. Hassasiyet giderici lak. Aşırı duyarlı dişler için çok yönlü koruma

VivaSens. Hassasiyet giderici lak. Aşırı duyarlı dişler için çok yönlü koruma Hassasiyet giderici lak Aşırı duyarlı dişler için çok yönlü koruma Hassas bir konu Yetişkinlerin yaklaşık % 25 i hayatlarının bir döneminde hassas diş sıkıntısı çekmektedir. Birçok insan doğal dişlerini

Detaylı

EKONOMİK GENEL BAKIŞ. Maliyet etkin yara iyileştirme Negatif Basınçlı Yara Terapisi

EKONOMİK GENEL BAKIŞ. Maliyet etkin yara iyileştirme Negatif Basınçlı Yara Terapisi EKONOMİK GENEL BAKIŞ Maliyet etkin yara iyileştirme Negatif Basınçlı Yara Terapisi V.A.C. Teravipi kanıtlanmış daha hızlı ve daha etkin yara iyileştirme yöntemidir. 1-4 Yara yönetimi daha maliyet etkin

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde Yardımcı maddeler : 10 ml lik ampul de 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. : Enjeksiyonluk su Bu ilacı

Detaylı

Akıcı Ö. Ç., Salcan H, Ela Y, Bakı E, Kokulu S, Köken G, Solak Ö, Sıvacı R. Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Akıcı Ö. Ç., Salcan H, Ela Y, Bakı E, Kokulu S, Köken G, Solak Ö, Sıvacı R. Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Akıcı Ö. Ç., Salcan H, Ela Y, Bakı E, Kokulu S, Köken G, Solak Ö, Sıvacı R. Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.B.D AMAÇ Biz çalışmamızda TENS uygulamasının yan etkisinin

Detaylı

TOPLANTI ve KONGRELER

TOPLANTI ve KONGRELER TOPLANTI ve KONGRELER KALÇA KORUYUCU CERRAHİSİ KURSU 10 Ocak 2015 Ege Palas Hotel, İzmir Kayıt / EGE KONGRE Tel: 232 464 13 51 http://kalcakoruyucu.org/ 20-24 Ocak 2015 Adana Çukurova Üniversitesi 14.

Detaylı

TFD Nörolojik Fizyoterapi Grubu Bülteni Cilt/Vol.:1 Sayı/Issue:6 Aralık/December2015 www.norofzt.org

TFD Nörolojik Fizyoterapi Grubu Bülteni Cilt/Vol.:1 Sayı/Issue:6 Aralık/December2015 www.norofzt.org TFD Nörolojik Fizyoterapi Grubu Bülteni Cilt/Vol.:1 Sayı/Issue:6 Aralık/December2015 www.norofzt.org 31. Avrupa Multipl Sklerozda Tedavi ve Araştırma Komitesi Kongresi İzlenimleri Prof.Dr. Arzu Razak Özdinçler,

Detaylı

İLK TRİMESTERDE PROGESTERON. Dr. Tuncay Nas Gazi Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim

İLK TRİMESTERDE PROGESTERON. Dr. Tuncay Nas Gazi Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim İLK TRİMESTERDE PROGESTERON Dr. Tuncay Nas Gazi Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Progesteron Gebeliğin oluşumu ve devamında çok önemli bir hormondur Progestinler Progesteron (Progestan

Detaylı

Ümit BİNGÖL, Merih YURTKURAN* Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fiziksel Tıp Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Romatoloji Bilim Dalı, Bursa, Türkiye

Ümit BİNGÖL, Merih YURTKURAN* Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fiziksel Tıp Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Romatoloji Bilim Dalı, Bursa, Türkiye Orijinal Makale/Original Article DO I: 10.4274/tftr.72687 Türk Fiz T p Re hab Derg 2013;59:189-200 Turk J Phys Med Re hab 2013;59:189-200 Diz Osteoartritinde İki Farklı Molekül Ağırlıklı Hyaluronik Asit

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 5 ml Ampul Damar içine uygulanır. - Etkin madde: 1 ml si 9 mg sodyum klorür içerir. - Yardımcı madde (ler): Enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

Orijinal Makale / Original Article. Özet. Sum mary

Orijinal Makale / Original Article. Özet. Sum mary Orijinal Makale / Original Article 199 DO I: 10.4274/tftr.36693 Diz Osteoartritli Hastalarda Artroskopik Debridman Sonrası Eklemiçi Hyaluronik Asitle Birlikte Peroral E Vitamini Tedavisinin Etkinliği:

Detaylı

YENİ ORAL ANTİKOAGÜLANLAR PROF. DR. TUFAN TÜKEK

YENİ ORAL ANTİKOAGÜLANLAR PROF. DR. TUFAN TÜKEK YENİ ORAL ANTİKOAGÜLANLAR PROF. DR. TUFAN TÜKEK İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI ABD Varfarin etkinliğinin kanıtlanmış olmasına rağmen suboptimal ve düşük kullanım oranı nedeniyle yeni oral antikoagülan

Detaylı

KLİMİK İZMİR TOPLANTISI 21.11.2013

KLİMİK İZMİR TOPLANTISI 21.11.2013 KLİMİK İZMİR TOPLANTISI 21.11.2013 OLGULAR EŞLİĞİNDE GÜNDEMDEKİ İNFEKSİYON HASTALIKLARI Dr. A. Çağrı Büke Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Olgu E.A 57 yaşında,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI OSTENİL, 20 mg/ 2ml Solüsyon içeren kullanıma hazır şırınga Eklem içine enjekte edilir. Etkin Madde: Kullanıma hazır her bir şırınga, fermentasyon yoluyla elde edilmiş 20 mg Sodyum Hyaluronat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her ampulde (4ml); 8 mg ondansetron (hidroklorür dihidrat olarak) içerir. Yardımcı

Detaylı

Rejyonel Anestezi Sonrası Düşük Ayak

Rejyonel Anestezi Sonrası Düşük Ayak Rejyonel Anestezi Sonrası Düşük Ayak Zeliha Korkmaz Dişli 1, Necla Tokgöz 2, Fatma Ceyda Akın Öçalan 3, Mehmet Fa>h Korkmaz 4, Ramazan Bıyıklıoğlu 2 1 Anesteziyoloji Bölümü, Malatya Devlet Hastanesi 2

Detaylı

İnmede Tedavisi BR.HLİ.102

İnmede Tedavisi BR.HLİ.102 BR.HLİ.102 Serebral Felç (İnme) ve Spastisitede Botoks Spastisite Nedir? Spastisite belirli kasların aşırı aktif hale gelerek, adale katılığına, sertliğine ya da spazmlarına neden olmasıyla ortaya çıkan

Detaylı

ıo. Urünün raf ömrü üretim tarihinden itibaren i yıl olmalıdır.

ıo. Urünün raf ömrü üretim tarihinden itibaren i yıl olmalıdır. 12)VİTRİFİKASYON KİT TEKNİK ŞART AMESİ I. Oosit, Embryo ve Blastosistlerin Vitrifikasyon yöntemi ile dondurulması amacı ile kullaru lmalıd ır. 2. Ürün Equilihrnıion Solution - ES (white cap) i x 1 ml.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ADELEKS IM 4 mg/2 mi Ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

1.2)) İLAÇLARIN VÜCUTTAKİ ETKİSİ

1.2)) İLAÇLARIN VÜCUTTAKİ ETKİSİ 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği 9.Hafta ( 10-14 / 11 / 2014 ) 1.)İLAÇLARIN VÜCUTTAKİ ETKİSİ 2.) İLAÇLARIN VERİLİŞ YOLLARI VE ETKİSİNİ DEĞİŞTİREN FAKTÖRLER Slayt No : 13 1.2)) İLAÇLARIN VÜCUTTAKİ ETKİSİ

Detaylı

ÖN ÇAPRAZ BAĞ TAMİRİ SONRASI REHABİLİTASYON PROGRAMI (Patellar tendon grefti uygulaması)

ÖN ÇAPRAZ BAĞ TAMİRİ SONRASI REHABİLİTASYON PROGRAMI (Patellar tendon grefti uygulaması) ÖN ÇAPRAZ BAĞ TAMİRİ SONRASI REHABİLİTASYON PROGRAMI (Patellar tendon grefti uygulaması) Maksimum Koruma Fazı POSTOPERATİF 1-2. HAFTALAR: Amaç: 1. Ağrıyı azaltmak. 2.Hareket açıklığını artırmak (0º-90º).

Detaylı

Artroskopi, ortopedik cerrahların eklem içini görerek tanı koydukları ve gerektiğinde

Artroskopi, ortopedik cerrahların eklem içini görerek tanı koydukları ve gerektiğinde Artroskopi nedir? Artroskopi, ortopedik cerrahların eklem içini görerek tanı koydukları ve gerektiğinde çeşitli tedavileri uyguladıkları bir cerrahi prosedürdür. Artroskopi sözcüğü latince arthro (eklem)

Detaylı

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ 961 1. HAFTA İLAÇ Hastalıkların teşhisi, tedavisi, profilaksisi (hastalıktan korunma) cerrahi girişimlerin kolaylaştırılması ve

Detaylı

LAPAROSKOPİK SLEEVE GASTREKTOMİ SONRASI METBOLİK VE HORMONAL DEĞİŞİKLİKLER

LAPAROSKOPİK SLEEVE GASTREKTOMİ SONRASI METBOLİK VE HORMONAL DEĞİŞİKLİKLER LAPAROSKOPİK SLEEVE GASTREKTOMİ SONRASI METBOLİK VE HORMONAL DEĞİŞİKLİKLER Varlık Erol, Cengiz Aydın, Levent Uğurlu, Emre Turgut, Hülya Yalçın*, Fatma Demet İnce* T.C.S.B. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi,

Detaylı

Sinovyal kondromatozis: 13 olgunun değerlendirilmesi

Sinovyal kondromatozis: 13 olgunun değerlendirilmesi Eklem Hastalıkları ve Cerrahisi Joint Diseases and Related Surgery Çalışma - Araştırma / Original Article Joint Dis Rel Surg 2007;18(3):121-125 Sinovyal kondromatozis: 13 olgunun değerlendirilmesi Synovial

Detaylı

FOR A BETTER LIFE FOR A BETTER LIFE

FOR A BETTER LIFE FOR A BETTER LIFE FOR A BETTER LIFE FOR A BETTER LIFE RELIEVE PAIN, RESTORE CARTILAGE, REDUCE DEGENERATION Osteoartrit,dejeneratif eklem hastalıkları ve dejeneratif meniskopati gibi eklem hastalıkları için geliştirilmiş

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 10/04/2018-E.18945 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı *BELM4FHUF* Sayı :49364569-809.01/ Konu

Detaylı

ANTEIS INJECTION PEN

ANTEIS INJECTION PEN ANTEIS INJECTION PEN ANTEIS INJECTION PEN NEDİR? Anteis in HA ürünlerinin lokal enjeksiyonu için geliştirilmiş elektronik bir enjeksiyon sistemidir. Estetik uygulamacılara Hastalar için uygulama konfor

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon İntravenöz olarak kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon İntravenöz olarak kullanılır. KULLANMA TALİMATI ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon İntravenöz olarak kullanılır. Etkin madde: Roküronyum bromür. Yardımcı maddeler: Sodyum asetat, sodyum klorür, asetik asit,

Detaylı

KIRIŞIKLIKLARA UYGULANAN İSVİÇRE YENİLİĞİ. Göz altı Işık Dolgusu

KIRIŞIKLIKLARA UYGULANAN İSVİÇRE YENİLİĞİ. Göz altı Işık Dolgusu KIRIŞIKLIKLARA UYGULANAN İSVİÇRE YENİLİĞİ Göz altı Işık Dolgusu GÖZ ÇEVRESİ, HASSAS BİR ALANDIR ANATOMİK VE HİSTOLOJİK İŞARETLER Duru cilt, düşük hyalüronik asit seviyesi Supraorbiküler yağ Orbiküler kas

Detaylı

Ankilozan Spondilit BR.HLİ.065

Ankilozan Spondilit BR.HLİ.065 Gençlerde Bel Ağrısına Dikkat! Bel ağrısı tüm dünyada oldukça yaygın bir problem olup zaman içinde daha sık görülmektedir. Erişkin toplumun en az %10'unda çeşitli nedenlerle gelişen kronik bel ağrıları

Detaylı

Omuz Ağrısı olan Hastaya Yaklaşım. Anatomi. Anatomi. Dr.Erkan Göksu Acil Tıp A.D. Omuz kompleksi:

Omuz Ağrısı olan Hastaya Yaklaşım. Anatomi. Anatomi. Dr.Erkan Göksu Acil Tıp A.D. Omuz kompleksi: Omuz Ağrısı olan Hastaya Yaklaşım Dr.Erkan Göksu Acil Tıp A.D. Anatomi Omuz kompleksi: Humerus Klavikula Skapula tarafından oluşturulmuştur. Omuz eklemini oluşturan kemik yapı Anatomi Dört eklem Akromioklavikular

Detaylı

El Osteoartritli Kadınlarda Radyografik Evre ile Fonksiyonel Kapasite Arasındaki İlişki

El Osteoartritli Kadınlarda Radyografik Evre ile Fonksiyonel Kapasite Arasındaki İlişki Özgün Araştırma / Original Investigation El Osteoartritli Kadınlarda Radyografik Evre ile Fonksiyonel Kapasite Arasındaki İlişki The Relationship Between Radiographic Grade and Functional Capacity in Women

Detaylı

Açıklama 2008 2009. Araştırmacı: YOK. Danışman: YOK. Konuşmacı: YOK

Açıklama 2008 2009. Araştırmacı: YOK. Danışman: YOK. Konuşmacı: YOK Açıklama 2008 2009 Araştırmacı: YOK Danışman: YOK Konuşmacı: YOK SİLAHLI ÇATIŞMA İLE İLİŞKİLİ TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞUNDA DİĞER BİYOLOJİK TEDAVİ SEÇENEKLERİ Dr. Cemil ÇELİK Sunumun hedefleri Silahlı

Detaylı

Klinik Araştırmalarda Tasarım

Klinik Araştırmalarda Tasarım Klinik Araştırmalarda Tasarım Dr Ayşe Gelal Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ab Dalı Klinik Farmakoloji Bilim Dalı 17 Mart 2016, İzmir Sunum hedefleri Klinik araştırma tanımı Sağlıkta

Detaylı

Enjeksiyona Bağlı Siyatik Sinir Hasarında Mentamove Uygulaması Sonuçları. Olgu Sunumu Op. Dr. Mustafa AKGÜN Nöroşirürji Uzmanı ve Mentamove Eğitmeni

Enjeksiyona Bağlı Siyatik Sinir Hasarında Mentamove Uygulaması Sonuçları. Olgu Sunumu Op. Dr. Mustafa AKGÜN Nöroşirürji Uzmanı ve Mentamove Eğitmeni Enjeksiyona Bağlı Siyatik Sinir Hasarında Mentamove Uygulaması Sonuçları Olgu Sunumu Op. Dr. Mustafa AKGÜN Nöroşirürji Uzmanı ve Mentamove Eğitmeni 44 yaş Erkek (İşçi) Şikayeti: Sağ Bacağında Şiddetli

Detaylı

Metastatik Prostat Kanserinde Tedavi. Dr. Deniz Tural Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji

Metastatik Prostat Kanserinde Tedavi. Dr. Deniz Tural Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Metastatik Prostat Kanserinde Tedavi Dr. Deniz Tural Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Ders Planı İnsidans ve mortalite Hormona duyarlı metastatik prostat ca Hormona

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, disodyum hidrojen fosfat dodekahidrat, sodyum dihidrojen fosfat dihidrat, enjeksiyonluk su

KULLANMA TALİMATI. Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, disodyum hidrojen fosfat dodekahidrat, sodyum dihidrojen fosfat dihidrat, enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI HYALGAN intraartiküler enjeksiyonluk steril çözelti içeren kullanıma hazır enjektör Eklem içine uygulanır. Etkin madde: 20 mg Hiyaluronik asit sodyum tuzu Yardımcı maddeler: Sodyum klorür,

Detaylı

Toplantı ve Kongre Takvimi

Toplantı ve Kongre Takvimi Toplantı ve Kongre Takvimi 7 th Congress of the Turkish Society of Sports Traumatology, Arthroscopy and Knee Surgery Combined with the 3 rd Congress of the Asia Pacific Knee Society 1-4 Kasım 2004, Ankara

Detaylı

1. Adı Soyadı: Yıldız Erdoğanoğlu. 2. Doğum Tarihi: 27/07/ Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu:

1. Adı Soyadı: Yıldız Erdoğanoğlu. 2. Doğum Tarihi: 27/07/ Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: 1. Adı Soyadı: Yıldız Erdoğanoğlu 2. Doğum Tarihi: 27/07/1975 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hacettepe Üniversitesi 1998 Yüksek

Detaylı

İNTEGRATİF TIP DERGİSİ TURKISH JOURNAL OF INTEGRATIVE MEDICINE

İNTEGRATİF TIP DERGİSİ TURKISH JOURNAL OF INTEGRATIVE MEDICINE İNTEGRATİF TIP DERGİSİ TURKISH JOURNAL OF INTEGRATIVE MEDICINE REVIEW / DERLEME Sedat Yıldız 1, Sevilay Eriş 2, Nuray Yücel Polat 3, Salih Ürper 4, Yücel Kurt 5, Burcu Bahar Kurt 6, Ümmü Gül Yıldız 7 1

Detaylı

TARIM 2009/2010 ÇIZME

TARIM 2009/2010 ÇIZME TARIM 2009/2010 ÇIZME Dunlop Protective Footwear da kendi yüksek kaliteli koruyucu çizmelerimizi tasarlar, geliştirir, üretir, pazarlar ve satarız. Güvenlik çizmelerimizin satışı herkesçe tanınan global

Detaylı

Deneyim: Klinik Pratikte Abirateron. Dr. Mert Başaran İ.Ü. ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Deneyim: Klinik Pratikte Abirateron. Dr. Mert Başaran İ.Ü. ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ Deneyim: Klinik Pratikte Abirateron Dr. Mert Başaran İ.Ü. ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ 21.03.2014 Total androjen blokajında total testesteron düzeyi ne olmalıdır? a. 20 ng/dl altında olması b. 50 ng/dl altında olması

Detaylı

Diz Osteoartritinde Proloterapinin Etkinliği

Diz Osteoartritinde Proloterapinin Etkinliği Özgün Araştırma / Original Investigation The Effectiveness of Prolotherapy for Knee Osteoarthritis Bayram Kelle 1, Ferdi Yavuz, Serdar Kesikburun, Evren Yaşar 1 Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fiziksel

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her 2 ml' lik kahverengi ampul 10 mg lidokain hidroklorür ve enjeksiyonluk su içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her 2 ml' lik kahverengi ampul 10 mg lidokain hidroklorür ve enjeksiyonluk su içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DONA ampul 400 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Kristalize glukozamin sülfat 502.5 mg (Glukozamin sülfat 400.0 mg Sodyum klorür 102.5 mg

Detaylı

HAZIRLAYANLAR ÖMER ÇOPUR CEMAL ŞENOL FIRAT AYDOĞAN SÜRE: 5 TEORĐK 1 PRATĐK DERS SAATĐ ĐLAÇLAR KONUSU 12. SINIF KĐMYA MÜFREDATINDA YER ALMAKTADIR.

HAZIRLAYANLAR ÖMER ÇOPUR CEMAL ŞENOL FIRAT AYDOĞAN SÜRE: 5 TEORĐK 1 PRATĐK DERS SAATĐ ĐLAÇLAR KONUSU 12. SINIF KĐMYA MÜFREDATINDA YER ALMAKTADIR. HAZIRLAYANLAR ÖMER ÇOPUR CEMAL ŞENOL FIRAT AYDOĞAN SÜRE: 5 TEORĐK 1 PRATĐK DERS SAATĐ ĐLAÇLAR KONUSU 12. SINIF KĐMYA MÜFREDATINDA YER ALMAKTADIR. HEDEF VE DAVRANIŞLAR ĐLACI TANIMLAYABĐLME BĐR KĐMYASAL

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir.

KULLANMA TALĐMATI. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin dihidrat, karboksimetil selüloz

Detaylı

SANATINIZ KONUŞSUN. Akıllı Dolgu Kalemi PEN

SANATINIZ KONUŞSUN. Akıllı Dolgu Kalemi PEN SANATINIZ KONUŞSUN Akıllı Dolgu Kalemi PEN HYALURONİK ASİT ENJEKSİYONLARI TEOSYAL PEN ile ilk uygulama endişesi ve uygulama çekinceleri tarihe karışıyor NE BEKLEMELİYİM? Önemli olan doğal bir sonuca ulaşmaktır

Detaylı

ANAFLAKSİ. Uzm. Dr. Alpay TUNCAR KIZILTEPE DEVLET HASTANESİ

ANAFLAKSİ. Uzm. Dr. Alpay TUNCAR KIZILTEPE DEVLET HASTANESİ ANAFLAKSİ Uzm. Dr. Alpay TUNCAR KIZILTEPE DEVLET HASTANESİ Hayatı tehdit eden birçok hastalığın ilk tanı ve tedavisi Acil Servis te yapılıyor Anafilaksi gibi, bu hastalıkları içeren kılavuzlar diğer kliniklerce

Detaylı