ELSISAN SOSYAL SORUMLULUK ANTİK ROMA TİYATROSU ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. ARALIK 2013 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELSISAN SOSYAL SORUMLULUK ANTİK ROMA TİYATROSU ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. ARALIK 2013 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ"

Transkript

1 ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. ARALIK 2013 SOSYAL SORUMLULUK Kırtasiye yardımı ve köpek barınakları üzerine sosyal sorumluluk projeleri düzenledik. SAYFA 6 ANTİK ROMA TİYATROSU İznikte yer alan Antik Roma Tiyatrosu ve önemi üzerine bir yazı. SAYFA 7 ÜRÜN HABERLERİ KÖŞE YAZISI ZİYARETLER EĞİTİM SEMİNERLERİ ENDÜSTRİYEL BOYA ÇAMURU AYIRICILARI Oto boya kabini ürünümüzün tasarımı ve çalışma prensibleri üzerine bir yazı. sayfa.2 PATLAYICI ORTAMLARDA ELEKTRİK KULLANIMI Teknik Müdürümüz Hilmi Gürgün den güvenlik üzerine bir köşe yazısı. sayfa.3 MACARİSTAN ZİYARETİ Macaristan Hajdo-Bihar Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası misafirlerimizi Elsisan A.Ş. olarak konuk ettik. sayfa.4 EĞİTİM SEMİNERLERİ Kaynak ve temel iş güvenliği üzerine eğitim seminerleri düzenledik. sayfa.5

2 2 ÜRÜN HABERLERİ ROBOTLU DALDIRMA ÇİNKO FOSFAT HATTI ÜRÜN HABERLERİ Ağırlıklı olarak küçük parçaların temizlenmesi ve çinko fosfat kaplanması amacıyla tasarlanmış daldırma hattıdır. Tek tek dizilmesi mümkün olmayan parçaların tambur içerisine dökülerek, tamburun belirli bir hızda dönmesi sağlanır ve parçaların verimli şekilde yıkanması ve fosfat kaplanması sağlanmış olur. Tanklar üzerinde hareket eden robot ile belirlenen prosese göre tamburlar tanklara yerleştirilir, ayarlanan süre kadar bekletilir, süre sonunda bir sonraki prosese aktarılır. Farklı parçalar için farklı reçeteler yapılıp bilgisayara kaydedilebilir, üretime göre istenilen reçete seçilir ve üretim yapılır. Robot ünitesi ile PC ve PLC panoları arasında ki iletişim kablosuz bağlantı ile sağlanmıştır. Bu yüzden kablo karmaşası yoktur. Tanklar arası geçişte lazerli mesafe ölçer kullanılarak hassas duruş ve kalkış sağlanmış, noktasal tambur yataklamaları yapılmıştır. Tanklar komple paslanmadan veya içi paslanmaz, dışı boyalı galvaniz sacdan üretilmektedir. Prosese göre paslanmaz 304 veya 316 olabilmektedir. Tank sayısı yine istenilen prosese göre değişmektedir. Örnek resimdeki tesis 10 tanktan oluşmuş bir çinko fosfat hattıdır. Tank ısıtmaları elektrikli yapılmıştır, isteğe bağlı olarak aşanjörlü ısıtma yapılmaktadır.

3 3 KÖŞE YAZISI KÖŞE YAZISI PATLAYICI ORTAMLARDA ELEKTRİK KULLANIMI KÖŞE YAZISI Hilmi Gürgün - Teknik Müdür Birortamda patlama olması için patlayıcı madde, oksijen ve ateşleme kaynağıolmalıdır. Ancak bu üç madde bir arada olursa patlama meydana gelir. Bunlardan herhangibiri ortamda bulunmazsa patlama da olmaz. Birçok sanayi kuruluşunda gerek prosesin yapısı ve gereksede bakım, arıza gibi nedenlerden dolayı sızan veya ortaya çıkan gazlar patlayıcıortam hazırlar. SGK istatistiklerine göre ülkemizde yılda ortalama olarak 324 kişi yanıcı maddelerin ateş alması ve patlamasından ileri gelenkazalara uğramaktadır. Bu tehlikenin önüne geçebilmek için mevcut teknolojik yenilik veimkanların kullanılması gereklidir. Patlama riski olan yerlerde kullanılacak olan elektrik ekipmanlarıözel nitelikte olmalıdır. Patlamaya neden olan faktörler; Elektrik ark ve kıvılcımı; Şalterler açılıp kapandıklarında, elektrostatik olarak yüklü elemanlar deşarj olduklarında, kablolar hasar gördüğünde, herhangi bir kısa devre anında meydana gelen dengeleme akımı gibi sebeplerdir. Sıcak yüzeyler; Elektrikli aletlerin yüzeyleri çalışmadan dolayı ısınır ve patlama riski olan ortamda tehlike oluşturur. Statik elektrik; Statik elektrik fark edilemediği için yol açtığı kazalarda beklenmedik ve bazen ölümcül olabilir. Bu nedenle patlama riski olan tesis ve ortamlarda anti statik yani sürtünmeyle elektriklenmeyen malzemeler kullanılmalıdır. Patlama riski olan ortamlarda elektrik kaynaklı patlamaların önüne geçebilmek için yapılması gerekenler: Mümkünse öncelikli olarak elektrikli cihaz ve tesisatı patlayıcı gazın hiç olmadığı ve ya en az olduğu yerlere kurulmalıdır. Tehlikeli yerlere kurulacak elektrik tesisatı ve teçhizatı ortama uygun yani ex-proof olarak seçin, yasal olarak gerekli sertifikalara ve teknik özelliklere dikkat edilmelidir. Elektrik kablolarını mümkün olduğunca eksiz ve tek parça halinde oluşturulmalıdır. Böylece bağlantı noktalarında meydana gelen kıvılcım ve arklarönlenir. Tehlike sınıfıyla, kullanılacak elektrikli cihazların niteliklerinin birbirine uygun olmasına dikkat edilmelidir. Tehlikeli bölgelerde bulunan elektrikli cihazların bağlantıları ve birbirine uygunluğu kontrol edilmelidir. Elektrikli cihazların seçiminde ark çıkarmayan tiplertercih edilmelidir.

4 4 ZİYARETLER KÖŞE YAZISI MACARİSTAN ZİYARETİ ZİYARETLER Macaristan Hajdo- Bihar Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası misafirlerimizi Elsisan A.Ş. olarak konuk ettik ve grup şirketlerimizi tanıttık. Misafirlerimiz Bursa Ticaret ve Sanayi Odası aracılığı ile firmamız Elsisan Makine ye ziyarette bulundular. Ziyaretçilerimize, Tasarım ve Ürün Geliştirme Uzmanımız Emre Bayrak Elsisan Grup Şirketleri hakkında konferans salonumuzda sunum yapmıştır. Firmamıza yapmış oldukları bu ziyaret için başta vesile olan BTSO ya ve daha sonrasında da heyetteki tüm kişilere teşekkürlerimizi sunarız. Ferenc Miklóssy - HBM Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Edina Tóth - HBM Ticaret ve Sanayi Odası Dış ve Bölgesel işler Koordinatörü József Kovács - Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Türk-Macar Dairesi Başkan Yardımcısı János Weisz - Macaristan Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Edit Tornyai - Macaristan Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Yardımcısı János Antal & László Végh - Antal&Antal Ltd Csaba Kezceli - CTS Ltd. Melinda Horváth - Delog Ltd. Ferenc Miklóssy - Keviép Ltd. Sándor Máté - Máté & Nagy Unlimited Zsolt Tiba - Medicor Hand Instrument Co

5 5 EGİTİM SEMİNERLERİ EĞİTİM SEMİNERLERİ KONFERANSLAR Kaynak Eğitimi 21 Kasim 2013 te firmamızda düzenlenen eğitim konferansında As Kaynak firması tarafından personelimize kaynak eğitimi verilmiştir. Temel İş Güvenliği Eğitimi 25 Kasım da firmamız Teknik Müdürü Hilmi Gürgün tarafından personelimize Temel İş Güvenliği verilmiştir. Eğitimde iş güvenliğinin önemi anlatılmış olup, personelimiz bilinçlendirilmiş ve bundan sonraki tedbirler, önlemler konuşulmuştur.

6 6 SOSYAL SORUMLULUK KÖŞE YAZISI SOSYAL SORUMLULUK SOSYAL SORUMLULUK KIRTASİYE MALZEMELERİ YARDIMI Firmamız Elsisan Makine Ticaret A.Ş yönetim kurulu başkanımız sayın Abdullah Bayrak aracılığı ile Van Özalp Öğretmenevi ne kırtasiye malzemeleri gönderdik. KÖPEK BARINAK EVLERİ YARDIMI Firmamız Elsisan Makine A.Ş. sokak köpekleri için özel bir banka ile işbirliği yaparak Köpek Barınak evleri için su kapları üretti.

7 7 BURSA PANAROMA ANTİK ROMA TİYATROSU BURSA PANAROMA yüzleri büyük bloklar halindedir. İçeride kalan bölümler moloz taş, kireç ve kum ile takviye edilmiştir. Tiyatro doğu-batı yönünde 84 m., kuzey-güney yönünde de 63 m. genişliğindedir. Tiyatronun kuzeyinde bulunan skene (sahne binası) son kazılarda ortaya çıkarılmıştır. İznik te tiyatroya ait mimari parçalarına, kitabelerine, tiyatro masklarına surlarda ve konutların duvarlarında rastlanmaktadır. İznik in güneybatısında, Saraybahçe veya Eski Saray denilen coğrafyada yer alan antik Roma tiyatrosu İznik surlarının 90 m. kuzeyinde Anadolu da ayakta kalmış tiyatroların en önemlilerinden birisidir. Roma İmparatoru Traianus (97-117) zamanında eyalet valisi Pilinius Csecillius Secunds (62-113) tarafından yaptırılmıştır. Vali Pilinius İmparator Traianus a yazmış olduğu mektuplarda tiyatronun yapımının tamamlanabilmesi için 10 milyon sesterzene ihtiyaç olduğunu belirtmiştir. Bununla beraber bu ödenek de yeterli gelmemiş, ek ödenek de Romalılarca temin edilmiş ve tiyatro tamamlanmıştır. Roma döneminden sonra VIII. yüzyıl başlarında gelişen Arap ordularına karşı önlem olmak üzere Bizans İmparatoru III.Leon ile IV.Constantinius tiyatronun kesme taşlarını söktürerek surları takviye etmişlerdir. Bu arada Cavea ya (oturma kademelerine) ait taşlar surlarda kullanılmıştır. Tiyatro düz bir alana kurulduğundan oturma kademelerini Roma tiyatro mimarisinde görüldüğü gibi 19 galeri taşımaktadır. Bu galerilerin 12 si beşik tonozludur. Bu tonozlu galerilerin aralarında ölçü farklılıkları bulunmaktadır. Tonozların en yüksek noktası 6 m.yi bulmaktadır. Oturma kademelerinde kullanılan kesme taşların bazıları İznik surlarından getirtilmiştir. Tiyatronun iç ve dış XIX.yüzyılda gezginler tiyatro kalıntılarından söz etmiş ve bazı krokilerini de çizmişlerdir. W.Sahm burasını saray kalıntısına, Domenico Sestini su deposuna, Papadopulos hapishaneye benzetmiş, ilk kez R.Pococke kalıntıların tiyatroya ait olduğunu bildirmiş ve krokisini çizmiştir. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Bedri Yalman, bu tiyatroda 1980 den beri arkeolojik kazı yapmaktadır.

8 8 SAĞLIK KÖŞESİ SAĞLIK KÖŞESİ EKİNEZYA SAĞLIK KÖŞESİ Kuru toprak ve ovalar ile seyrek ormanlık arazilerde doğal olarak yetişen çok yıllık bir bitki, ekinezya. Koni çiçeği olarak da biliniyor den beri yapılan araştırmalara göre, bitkide bakteri, mikrop ve virüslere karşı oldukça etkili olan maddeler bulunuyor. Ayrıca bakır ve demir mineralleri ile tanenler, protein, yağ asitleri ve A, C, E vitaminleri de içeriyor ekinezya. Ekinezyanin Yararlari: 01 Ekinezyanın en bilinen özelliği, bağışıklık sistemini güçlendirmesi. 04 Ekinezya, en yaygın iki viral hastalık olan soğuk algınlığı ve gripin önlenmesinde büyük bir yardımcı. Soğuk algınlığının ilk belirtileri 07 İçeriğindeki maddeler sayesinde ekinezya; bakteri, virüs ve diğer yabancı mikroorganizmaların yok edilmesine yardımcı oluyor. Çünkü ekinezya, akyuvarların (beyaz kan hücreleri lökosit) sayısını artırmada etkili ve bu durumla bağlantılı olarak lökositlerin enfeksiyon bölgesine hareketlerini hızlandırıyor. Dolayısıyla bakterilerin, virüs ve diğer yabancı mikroorganizmaların yok edilmesine yardımcı oluyor. 02 Bitkinin doku yenilenmesini hızlandırdığı ve iltihaplanmaları azalttığı da biliniyor Sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Bitkinin üst solunum yolları enfeksiyonları ve sinüzit için de tedavi edici olduğuna inanılıyor. Burun akıntısı ve boğaz ağrısı gibi semptomların şiddetini ve bunlara neden olan rahatsızlığın süresini de kısaltabiliyor. 03 Ekinezya, kronik yorgunluk sendromunda fayda sağlıyor. 06 Ekinezyanın antibakteriyel özellikleri; yaraların iyileşme süresini hızlandırmak ve yanık, böcek ısırıkları, irinli yara, sedef, akne 09 Almanya Sağlık Bakanlığı, ekinezya preparatlarını yutak, gırtlak ve burunda görülen soğuk algınlığı belirtilerine karşı bağışıklık sisteminin desteklenmesi için öneriyor.

9 9 MİZAH KÖŞESİ MİZAH KÖŞESİ MİZAH KÖŞESİ

10 10 ELSİSAN ELSİSAN VE ULAŞIM ELSİSAN 1979 yılında YI-BA Mühendislik olarak kurulmuş olan firmamız 1986 yılın- da boya ile tanışır ve Elsisan Boya Cihaz ve Tesisleri İmalat Tic. Ltd. Şti. ünvanını alarak boya tesisleri projelendirme ve imalatına başlar. Dünya konjoktüründeki yeri giderek güçlenen firmamız; kapasitesindeki artış, ser- mayesindeki büyüme ve değişim, dünya pazarından aldığı payın büyüklüğü ile orantılı olarak; gelişen koşulların yüklediği sorumluluk ile birlikte 25 Ekim 2013 tarihi itibari ile Elsisan Makine San. Tic. A.Ş. ünvanını alarak yoluna anonim şirket olarak devam etme kararı almıştır. Şuan Bursa Organize Sanayi Bölgesindeki m² kapalı alana sahip tesislerinde üretim yapan firmamız, tek yüklenici olarak, anahtar teslim endüstriyel boya tesisleri kurmaktadır. Elsisan, tecrübeli ve dinamik mühendis kadrosuyla, konusunda uzman ekibiyle yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce projeye imza atmış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. ULAŞIM Elsisan Makine Sanayi Ticaret A.Ş. BOSB Organize Sanayi Bölgesi Lacivert Cd. No.11 Nilüfer/Bursa/Türkiye youtube.com/elsisanmakine twitter.com/elsisanmakine Tel: (pbx) Fab Gsm:

11

Kendinden Emniyetli Sistemler ve Türkiye Taşkömürü Kurumunda Uygulamaları. Intrinsically Safe Systems and Applications of Coal in Turkey

Kendinden Emniyetli Sistemler ve Türkiye Taşkömürü Kurumunda Uygulamaları. Intrinsically Safe Systems and Applications of Coal in Turkey Kendinden Emniyetli Sistemler ve Türkiye Taşkömürü Kurumunda Uygulamaları Intrinsically Safe Systems and Applications of Coal in Turkey Köksal BAYRAKTAR Elektrik Y. Mühendisi A sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

ELSISAN BTÜ ŞENLİKLERİNE ELSİSAN DAN KATKI İZNİK SURLARI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. AĞUSTOS 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ

ELSISAN BTÜ ŞENLİKLERİNE ELSİSAN DAN KATKI İZNİK SURLARI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. AĞUSTOS 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. AĞUSTOS 2014 İZNİK SURLARI Bu ay panaroma sayfamızda tarihi iznik surlarını konu alıyoruz. SAYFA 8 BTÜ ŞENLİKLERİNE ELSİSAN DAN

Detaylı

ELSISAN HAKKIMIZDA OSB TOPLANTISI SAĞLIK KÖŞESİ DOĞRU NEFES YAŞ BOYA KABİNİ ORHAN GAZİ ARGE TEŞVİĞİ AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EYLÜL 2013

ELSISAN HAKKIMIZDA OSB TOPLANTISI SAĞLIK KÖŞESİ DOĞRU NEFES YAŞ BOYA KABİNİ ORHAN GAZİ ARGE TEŞVİĞİ AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EYLÜL 2013 ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ. EYLÜL 2013 HAKKIMIZDA Elsisan ailemize katılan yeni arkadaşlarımıza hoş geldin diyor, yeni iş hayatlarında

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Mayıs 2013 Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Masası 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti

Detaylı

ELSISAN HÜRRİYET GAZETESİ İLE SÖYLEŞİ İLK YARDIM KONFERANSI OYLAT MAĞARASI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. NİSAN 2014

ELSISAN HÜRRİYET GAZETESİ İLE SÖYLEŞİ İLK YARDIM KONFERANSI OYLAT MAĞARASI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. NİSAN 2014 ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. NİSAN 2014 HÜRRİYET GAZETESİ İLE SÖYLEŞİ Hürriyet Bursa Gazetesinde Neslihan Çelik Alkoçlar ın köşesine konuk olduk. SAYFA 6 OYLAT

Detaylı

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 2010 DEMK-V Serisi Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 DEMK-V SERİSİ VİLLA TİPİ ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI DOMESTİK TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI DOMESTİK TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI DOMESTİK TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI 51EWH Serisi Ürün No: 51 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

ELSISAN YATAY BANTLI TİP KEMOSİL UYGULAMA MAKİNASI AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EKİM 2013 ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ.

ELSISAN YATAY BANTLI TİP KEMOSİL UYGULAMA MAKİNASI AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EKİM 2013 ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ. ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ. EKİM 2013 YATAY BANTLI TİP KEMOSİL UYGULAMA MAKİNASI Düz saçlara komple kemosil uygulayabilen makinemizin tekniksel

Detaylı

Okaliptüs Eter Yağı. Okaliptüs Eter Yağı

Okaliptüs Eter Yağı. Okaliptüs Eter Yağı Okaliptüs Eter Yağı Yeryüzündeki en yüksek yapraklı ağaç olan okaliptüsün şifalı özellikleri ilk defa Aborjinler bulmuştur. Onlar, okaliptüs yapraklarını, enfeksiyon kapmasını önlemek ve iyileşmesini hızlandırmak

Detaylı

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI 71AT Serisi Ürün No: 71 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

Toz Patlaması ve Tozdan Kaynaklanan Güvenlik Risklerinin Yönetimi

Toz Patlaması ve Tozdan Kaynaklanan Güvenlik Risklerinin Yönetimi Toz Patlaması ve Tozdan Kaynaklanan Güvenlik Risklerinin Yönetimi Serdar GÜLTEK Makine Müh., FPE, M.Sc. İş Güvenliği Uzmanı (A) Serkan KÜÇÜK Kimya Müh., M.Sc. İş Güvenliği Uzmanı (A) Toz Patlaması Parametreleri

Detaylı

KURUMSAL HAKKIMIZDA YÖNETİCİLER ÜRETİM KALİTA POLİTİKAMIZ HİZMETLERİMİZ STS ARITMA SİSTEMLERİ ARITMA TESİSLERİ

KURUMSAL HAKKIMIZDA YÖNETİCİLER ÜRETİM KALİTA POLİTİKAMIZ HİZMETLERİMİZ STS ARITMA SİSTEMLERİ ARITMA TESİSLERİ KURUMSAL HAKKIMIZDA STS ARITMA SİSTEMLERİ Çevre sağlığının ve doğal zenginliklerin korunmasına verilen önemin giderek arttığı günümüz şartlarında, bilinçli ve yetkin kadrosu ile bu doğrultuda hizmet etmek

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak adlandırılmaktadır. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Paslanmaz Mimari ve Özel Çözümler

Paslanmaz Mimari ve Özel Çözümler TASARIM MÜHENDİSLİK ÜRETİM TEKNİK DESTEK Paslanmaz Mimari ve Özel Çözümler Paslanmaz Mimari ve Özel Çözümler wwww.servometal.com.tr TASARIM MÜHENDİSLİK ÜRETİM TEKNİK DESTEK Kurulduğu günden bu yana sürekli

Detaylı

TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÖKSAL BAYRAKTAR

TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÖKSAL BAYRAKTAR TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÖKSAL BAYRAKTAR 1 Patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı nitelikteki gaz, toz veya buharın hava ile karışarak patlayıcı kıvama geldikleri yerlere patlayıcı ortam denir.

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI ENDÜSTRİYEL TİP ELEKTRİKLİ SICAK SU KAZANI

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI ENDÜSTRİYEL TİP ELEKTRİKLİ SICAK SU KAZANI ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI ENDÜSTRİYEL TİP ELEKTRİKLİ SICAK SU KAZANI 55EWH-B Serisi Ürün No: 55 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr

Detaylı

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri Home Station Isı İstasyonu Çözümleri Merkezi ısıtma sistemlerinde, daire ısıtma ve termostatik kontrollü sıcak su için ALNA HOME STATION su ısıtıcısı ve fark basınç kontrolü ile tam bir çözümdür. Özellikler

Detaylı

09/11/2015 BEYAZ KAN HÜCRELERİ. Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir.

09/11/2015 BEYAZ KAN HÜCRELERİ. Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir. BEYAZ KAN HÜCRELERİ Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir. 1 Görevleri nelerdir? Bu hücreler vücudu bulaşıcı hastalıklara ve yabancı maddelere karşı korur.

Detaylı

Kullanılan makinalar, özel önlemler gerektirebilir. Örneğin; portatif taşlama makinasından toz çıkışına

Kullanılan makinalar, özel önlemler gerektirebilir. Örneğin; portatif taşlama makinasından toz çıkışına iş güvenliği 29 Eylül 2007- Birgün Gazetesi Esas tehlikesi, yanıcı ve patlayıcı olmasından ileri gelir. Metan konsantrasyonu %5 in altında ise patlama olmaz, yanar. %14 ün üzerindeki konsantrasyonlarda

Detaylı

PATLAMADAN KORUNMA DOKÜMANI - (İşyerinin Unvanı Yazılacaktır) -

PATLAMADAN KORUNMA DOKÜMANI - (İşyerinin Unvanı Yazılacaktır) - GENEL BİLGİLER TABLO İşyeri Unvanı : İşyerinin Adresi : İşveren : İşveren Vekili (Adı, Soyadı, Unvanı) : Faaliyetin Yapıldığı Yerin Adresi* : Tehlike Sınıfı : SGK Sicil No. : Ticaret Sicil No : Vergi No.

Detaylı

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP www.bakangroup.com GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve mühendislik operasyonları etkilenebilir herhangi bir diğer kişilerin sağlık, güvenlik ve

Detaylı

İş Güvenliği, Çevre Ve Sağlık

İş Güvenliği, Çevre Ve Sağlık İş Güvenliği, Çevre Ve Sağlık KAZA Beklenmedik bir anda ortaya çıkan ve maddi manevi zarar veren olaydır. Bir kazanın iş kazası sayılabilmesi için gerekli olan koşullar yasayla belirlenmiştir. (506 sayılı

Detaylı

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU 1 HAKKIMIZDA AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile geliştirdiği yeni teknoloji ve farklı tasarımlarının sağladığı avantajlarla donatılan ürünleri ile şantiye taleplerinizi

Detaylı

ELSISAN ELS MAKİNE İNTERMAT FUARI YENİ YIL 2014 ATATÜRK VE BURSA ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. OCAK 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ

ELSISAN ELS MAKİNE İNTERMAT FUARI YENİ YIL 2014 ATATÜRK VE BURSA ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. OCAK 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. OCAK 2014 ELS MAKİNE İNTERMAT FUARI Grup şirketlerimizden ELS Makine 14-16 Ocak tarihleri arasında Abu Dabi İntermat fuarında.

Detaylı

ELSISAN ELS MAKİNE WIN FUARI İSG TOPLANTISI APOLYON.COM AÇILIŞ GECESİ SOĞANLI BOTANİK PARKI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş.

ELSISAN ELS MAKİNE WIN FUARI İSG TOPLANTISI APOLYON.COM AÇILIŞ GECESİ SOĞANLI BOTANİK PARKI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. MART 2014 ELS MAKİNE WIN FUARI Grup şirketlerimizden ELS Makine Win fuarındaydı. SAYFA 4 İSG TOPLANTISI Elsisan aylık İSG kurul

Detaylı

OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ

OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ Firma Tanıtımı DİMAK DİREN MAKİNA AR-GE Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI EKONOMİK MODEL ELEKTRİKLİ SU ISITICISI

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI EKONOMİK MODEL ELEKTRİKLİ SU ISITICISI ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI EKONOMİK MODEL ELEKTRİKLİ SU ISITICISI 52EWH Serisi Ürün No: 52 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

SICAK SU GRUBU. AQUA Boylerler

SICAK SU GRUBU. AQUA Boylerler SICAK SU GRUBU AQUA Boylerler SICAK SU GRUBU AQUA TEK SERPANTİNLİ BOYLERLER Sıcak suyun hazırlanması ve depolanması amacıyla kullanılır Boyler iç yüzeyleri ileri teknoloji titanyum katkılı emaye kaplama

Detaylı

DEMİR VE ÇELİK ÜRETİM TESİSLERİ PETROKİMYA TESİSLERİ ENDÜSTRİYEL BORULAMA TESİSATI

DEMİR VE ÇELİK ÜRETİM TESİSLERİ PETROKİMYA TESİSLERİ ENDÜSTRİYEL BORULAMA TESİSATI www.promekanik.com 2011 yılında Dörtyol/Hatay da kurulmuş olan Promekanik Mühendislik Ltd. Şti, ağırlıklı olarak Demir ve Çelik Üretim Tesisleri, Petrokimya Tesisleri, Toz Toplama Sistemleri, Kaldırma

Detaylı

Endüstriyel Fanlar AKSİYAL FANLAR GENEL BİLGİLER

Endüstriyel Fanlar AKSİYAL FANLAR GENEL BİLGİLER O C A K 2 0 1 1 A R G E - F. K 03 Endüstriyel Fanlar AKSİYAL FANLAR GENEL BİLGİLER Ürünlerimiz, yüksek verimli, düşük maliyetli, düşük ses düzeyi, olası en geniş çalışma aralığı ve kompakt bir yapıya sahip

Detaylı

ERBİL GRUP ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN. www.erbilgrup.net

ERBİL GRUP ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN. www.erbilgrup.net ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN Kurumsal Hakkımızda Erbil Grup temellerini 2000 yılında Erbil Endüstriyel Elektrik Elektronik Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. adı atında kurmuştur.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi COALTAR BOYA Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIM FORMU

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIM FORMU Birimi Alt Birim Sınıfı Kadro Ünvanı Uzmanlık Alanı Adı Soyadı Bağlı Olduğu Ünvan Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Yapım İşleri Denetleme Şube Müdürlüğü Teknik Hizmetler Mühendis İnşaat Mühendisi

Detaylı

Elif Sarı Mühendis. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri 1 / 5

Elif Sarı Mühendis. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri 1 / 5 Elif Sarı Mühendis Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Asya) - Üsküdar - Fıstıkağacı Cep Telefonu : 90 (554) 465 28 77 E-Posta : elifsari01@gmail.com elfsr@hotmail.com Kişisel Bilgiler Toplam Tecrübe

Detaylı

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu)

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu) 1. KİMYASAL ÜRÜN & ŞİRKET TANIMI Ürün Adı: SPT-1657 Ürün tanımı: Tek komponentli Poliüretan yapıştırıcı Fabrika:. SAMHO CHEMICAL CO. LTD. Adres: 241-2, Chongwon-ri, Mado-myun, Hwasung-City Kyunggi-do,

Detaylı

DUYURU. Eğitim Programı

DUYURU. Eğitim Programı DUYURU 30/04/2013 tarih, 28633 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Çalışanların Korunması Hakkında Yönetmelik 10. madde kapsamında işverenler tarafından

Detaylı

TESĐSATTA KOMPANSATOR ve ESNEK BAĞLANTI ELEMANLARI*

TESĐSATTA KOMPANSATOR ve ESNEK BAĞLANTI ELEMANLARI* TESĐSAT KONGRESĐNDEN TESĐSATTA KOMPANSATOR ve ESNEK BAĞLANTI ELEMANLARI* *Bu yazı J. Tesisat Mühendisliği Kongresi bildidiler kitabından alınmıştır. Tesisat Mühendisliği Dergisi, Kasım Davut BOLU Yıldız

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Pınar Erdem AB Masası Uzman Ağustos 2009 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti : Budapeşte Yüzölçümü : 93,030 km 2 Nüfusu : 9,905,596 (Temmuz 2009 tahmini)

Detaylı

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 1 PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 2 HAKKIMIZDA AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile geliştirdiği yeni teknoloji ve farklı tasarımlarının sağladığı avantajlarla donatılan ürünleri ile

Detaylı

UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ

UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ DEĞERLİ APARTMAN SAKİNLERİ ISI YALITIMI DOĞRU YAPILIRSA YATIRIMDIR HEMDE KAZANDIRAN BİR YATIRIMDIR....VE BİZ DEST YAPI OLARAK ATACAĞANIZ BU DOĞRU ADIMDA 14 YILLIK YAPI UYGULAMALARI

Detaylı

YÜKSELİŞ İNŞAAT SAN. TİC. LTD.ŞTİ.

YÜKSELİŞ İNŞAAT SAN. TİC. LTD.ŞTİ. YÜKSELİŞ İNŞAAT SAN. TİC. LTD.ŞTİ. TANITIM KATALOĞU - 2015 - TAAHHÜT İŞLERİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ facebook/yükseliş İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Tel : 0216-553 - 11-61 twitter.com/yukselisinsaat

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI ENDÜSTRİYEL TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI ENDÜSTRİYEL TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI ENDÜSTRİYEL TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI 54EWH Serisi Ürün No: 54 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI

YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI Firma Tanıtımı DİMAK DİREN MAKİNA AR-GE Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi,

Detaylı

ISTEC BİNA DIŞI (ESW-CMO) VE BİNA İÇİ (ESW-CMI)

ISTEC BİNA DIŞI (ESW-CMO) VE BİNA İÇİ (ESW-CMI) İŞÇİ SAĞLIĞI TEÇHİZATI www.ist.com.tr info@ist.com.tr TEL: 0312 384 13 00 FAX: 0312 341 73 03 ISTEC BİNA DIŞI (ESW-CMO) VE BİNA İÇİ (ESW-CMI) KABİNLİ İZOLASYONLU ISITMALI ACİL DUŞ SİSTEMLERİ İST Kabinli

Detaylı

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Y r d. D o ç. D r. Fu a t Y I L MAZ G a z iantep Ü n i versitesi M a k ine M ü h endi sliği B ö lümü PATLAYICI ORTAM Patlayıcı

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI 53EWH Serisi Ürün No: 53 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

Paslanmaz (Cr-Ni) çelikten, galvanizli sacdan veya istenilen renkte boyalı olarak imalatı yapılabilir.

Paslanmaz (Cr-Ni) çelikten, galvanizli sacdan veya istenilen renkte boyalı olarak imalatı yapılabilir. MODÜLER DEPO Kullanım şekline göre depo malzeme seçimi ve imalatı yapılır. Paslanmaz (Cr-Ni) çelikten, galvanizli sacdan veya istenilen renkte boyalı olarak imalatı yapılabilir. Contalı ve civatalı olarak,

Detaylı

3. TİRE SÜT SEMPOZYUMU 11 / HAZİRAN / 2015

3. TİRE SÜT SEMPOZYUMU 11 / HAZİRAN / 2015 3. TİRE SÜT SEMPOZYUMU 11 / HAZİRAN / 2015 1978 den beri Temelleri, 1978 yılında atılan Polat Group bugün; %100 Yerli Sermaye, Farklı Sektörlerde Faaliyet, 20 den Fazla Ülkeye İhracat, 9 u Yurtiçinde,

Detaylı

Aydınlatma ve Bayrak Direkleri

Aydınlatma ve Bayrak Direkleri Aydınlatma ve 2016 Hakkımızda Zirve Ankara Keresteciler Sitesinde Dekoratif aydınlatma direkleri, paslanmaz bayrak direkleri, kompozit ürünler, şehir mobilyaları, aydınlatma, park bahçe ekipmanlarına

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler... ARKE Otomasyon Bil. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla KARAÇAY Ramazan EKİN Proje & Yazılım 0.533 430 19 45 Üretim & Satış 0.533 223 13 46 atilla.karacay@arkeotomasyon.com ramazan.ekin@arkeotomasyon.com

Detaylı

ELSISAN ULUDAĞ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. ŞUBAT 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ

ELSISAN ULUDAĞ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. ŞUBAT 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. ŞUBAT 2014 ULUDAĞ Bu ay panaroma sayfamızda Uludağ ve tarihçesini konu aldık. SAYFA 6 ÜRÜN HABERLERİ KÖŞE YAZISI ZİYARETLER SOSYAL

Detaylı

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST )

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) MODELLER : - IST-30 ( 30 Kw ) - IST-45 ( 45 Kw ) - IST-60 ( 60 Kw ) - IST-80 ( 85 Kw ) Atlas Sayaç ve Ölçü Aletleri AŞ. 2012 yılında IST model numaralı kat istasyonları üretimine

Detaylı

CIP Sisteminin Avantajları

CIP Sisteminin Avantajları Gıda işletmelerinde spesifik hijyen sorunlarının çözümünde CIP temizleme yöntemi büyük bir öneme sahiptir. Uzun zamandan beri başarı ile uygulanmaktadır. Gıda işletmelerinin otomatik olarak temizlenmesini

Detaylı

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK İçerik Patlayıcı Ortamlar ATEX Nedir? İlgili Mevzuat Temel Kavramlar Patlamadan Korunma Dokümanı 2 3 ATEX Nedir? ATEX Atmosphères

Detaylı

Lima Teknik Yapı İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti, inşaat sektöründe faaliyet gösteren inşaat

Lima Teknik Yapı İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti, inşaat sektöründe faaliyet gösteren inşaat Lima Teknik Yapı İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti, inşaat sektöründe faaliyet gösteren inşaat taahhüt firmasıdır. Genel müdürümüz Mehmet C.Seyhan, 1979 yılında Trabzon da dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniveristesi

Detaylı

KGSM-E84 nöbette! Ölçer değerlendirir.raporlar haber verir

KGSM-E84 nöbette! Ölçer değerlendirir.raporlar haber verir GSM Tabanlı Kablosuz Ortam İzleme,güvenlik ve Uyarı Sistemi KUL ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ KGSM-E84 nöbette! Ölçer değerlendirir.raporlar haber verir Dahili Akü şarjı, Sıcaklık, Nem, Gaz, elektrik kesintisi

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi. Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi. Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015 O İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirilmesi Yönetmeliği

Detaylı

Anahtar teslim proje yönetimi

Anahtar teslim proje yönetimi Anahtar teslim proje yönetimi www.simora.com.tr simora simora Simora Mühendislik; 2011 yılında Türkiye de ve yurtdışında hizmet vermek amacıyla kurulmuş, her gerilim seviyesinde açık ve kapalı şalt işlemlerini

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

VII. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı

VII. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı VII. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı Metal Sektöründe İSG Altan ÇETİNKAL 1959; Türkiye nin ilk işveren sendikası Rekabet edebilirliği ve verimliliği artırarak endüstri ilişkilerini sürekli,

Detaylı

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 1 Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 13. Enerji dağıtım tesisleri, yangın veya patlama riski oluşturmayacak şekilde tasarlanarak kurulur ve işletilir. Kişilerin, doğrudan veya dolaylı teması

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ EĞİTİMİ. Öğr. Gör. Metin BAYRAM Sakarya Üniversitesi İSG Koordinatörü B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ EĞİTİMİ. Öğr. Gör. Metin BAYRAM Sakarya Üniversitesi İSG Koordinatörü B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı RİSK DEĞERLENDİRMESİ EĞİTİMİ Öğr. Gör. Metin BAYRAM Sakarya Üniversitesi İSG Koordinatörü B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı TEHLİKE VE RİSK KAVRAMLARI Tehlike : Makine ve İş Ekipmanları Kullanımı Riskler: a)

Detaylı

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti. 0541 254 62 30 959 sayfa İÇİNDEKİLER Bölüm 1 ŞANTİYELERDE SIK KARŞILAŞILAN TEHLİKELER VE ALINMASI GEREKLİ ÖNLEMLER Şantiyelerde sık karşılaşılan

Detaylı

ATEX 2014/34/AB. PATLAYICI ORTAMLARDA KULLANILAN EKİPMAN ve KORUYUCU SİSTEMLER

ATEX 2014/34/AB. PATLAYICI ORTAMLARDA KULLANILAN EKİPMAN ve KORUYUCU SİSTEMLER ATEX 2014/34/AB PATLAYICI ORTAMLARDA KULLANILAN EKİPMAN ve KORUYUCU SİSTEMLER 1 MUHTEMEL PATLAYICI ORTAMLARLA İLGİLİ DİREKTİFLER ATEX 2014/34/AB DİREKTİFİ Patlayıcı Atmosferler teriminin Fransızcası Atmospheres

Detaylı

9-ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM

9-ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM 9-ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM ZEHİRLENMELER Zehirlenme nedir? Vücuda zehirli (toksik) bir maddenin girmesi sonucu normal fonksiyonların bozulmasıdır. Vücuda dışarıdan giren bazı yabancı maddeler, vücudun

Detaylı

Business. Maslak. of. Hedef büyükse, vizyon da büyük olmalı...

Business. Maslak. of. Hedef büyükse, vizyon da büyük olmalı... Business Maslak. of Hedef büyükse, vizyon da büyük olmalı... Onlarca kat yok Onlarca kat fark var! İşin en güzel tarafı; Maslak! İş ve finans dünyasının kalbi Maslak, düşlediği yatay ofis e sonunda kavuşuyor.

Detaylı

2016 İş Güvenliği Eğitim Programı

2016 İş Güvenliği Eğitim Programı 2016 İş Güvenliği Eğitim Programı Eğitmen Kemal ÜÇÜNCÜ,Mak.Müh.MSc. 1984 Yılında İ.T.Ü Makine Fakültesinden mezun oldu. Yeni Yüzyıl Üniversitesinde İş Sağlığı ve Güvenliği,Beuth Üniversitesi-Berlin de

Detaylı

KAVRAMSAL ÇERÇEVE/TANIMLAR HÜTF HALK SAĞLIĞI AD. HAZIRLIĞIDIR (EYLÜL 2016)

KAVRAMSAL ÇERÇEVE/TANIMLAR HÜTF HALK SAĞLIĞI AD. HAZIRLIĞIDIR (EYLÜL 2016) KAVRAMSAL ÇERÇEVE/TANIMLAR HÜTF HALK SAĞLIĞI AD. HAZIRLIĞIDIR (EYLÜL 2016) BEKLENTİLER! AMAÇ Bu dersin sonunda tüm katılımcılar sağlık ilgili kavramları açıklayabileceklerdir. ÖĞRENİM HEDEFLERİ Dersin

Detaylı

SICAK SU GRUBU. AQUA Boylerler

SICAK SU GRUBU. AQUA Boylerler SICAK SU GRUBU AQUA Boylerler AQUA TEK SERPANTİNLİ BOYLERLER Sıcak suyun hazırlanması ve depolanması amacıyla kullanılır 800 litre modelleri ile geniş kapasite aralığındadır Serpantin sayesinde hızlı sıcak

Detaylı

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN 02.06.2009 Sayfa 1 / 11 İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt tüketimi ile giderilmesi

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ 28 1. ARAÇ PROJELENDİRME MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ a. Münferit Tadilat Projeleri a.1. Her türlü araç tadilat projeleri 10. 00 TL b. Seri

Detaylı

Hijyenik dizayn. Küçük ve kompakt panolar HD. Terminal kutuları HD Kompakt panolar HD Aksesuarlar...172

Hijyenik dizayn. Küçük ve kompakt panolar HD. Terminal kutuları HD Kompakt panolar HD Aksesuarlar...172 Küçük ve kompakt panolar HD Terminal kutuları HD...170 Kompakt panolar HD...171...172 Rittal Katalog 34/Endüstriyel panolar 169 HD aksesuarları Sayfa 172 Sistem aksesuarları Sayfa 507 KL paslanmaz çelik

Detaylı

Periyodik Teknik Kontrol

Periyodik Teknik Kontrol Periyodik Teknik Kontrol www.uzmanis.com.tr iş güvenliği, - 1 - uzmanlık ister... PERİYODİK TEKNİK KONTROL HİZMETLERİ Uzman İş Güvenliği; işletmelerde kullanılan tüm makine ve ekipmanların muayenesi konusunda

Detaylı

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ŞARTNAMELER PREFİ PREFABRİK YAPI ENDÜSTRİ BİLİŞİM VE TİCARET LTD.ŞTİ. 27/200 FORMLU TRAPEZOİDAL

Detaylı

Faaliyet Konularımız:

Faaliyet Konularımız: Komple Sistemler Faaliyet Konularımız: Isı Transfer Bölümü Plakalı Isı Eşanjörleri Lehimli Isı Eşanjörleri Daire İstasyonları Borulu ve Tübüler Eşanjörler Komple Sistemler Basınçlı Kaplar Bölümü Boylerler

Detaylı

MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Teknotes Treel Topraklama Makaraları MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Revizyon : 1 Yayın Tarihi: 2017 Model No TTR-ASP TTR-ASP1 TTR-ASP2 TTR-ADP TTR-M *Metraja göre Özel Sarım ATEX STANDARTLARI BU ÜRÜN ATEX

Detaylı

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti NEDEN ENERJİNİN KONTROLÜ? Kontrolsüz Enerji Ölümcüldür! TEHLİKELİ

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ (01 Temmuz Temmuz 2013)

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ (01 Temmuz Temmuz 2013) TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ (01 Temmuz 2012-01 Temmuz 2013) 1. ARAÇ PROJELENDİRME MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ a. Münferit Tadilat Projeleri 1. Her türlü araç tadilat projeleri

Detaylı

Endüstriyel Yüzey Sertleştirme

Endüstriyel Yüzey Sertleştirme INDUCTION Endüstriyel Yüzey Sertleştirme Makinaları I N D U CTI O N I N D U C T I ON www.homme-induction.com www.homme-induction.com I N D U C T IO N Misyonumuz Vizyonumuz Gelişmeyi ve büyümeyi sürekli

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü. Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ

T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü. Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ AKıLCı İLAÇ KULLANıMı TANıMı İLK DEFA 1985 YıLıNDA DÜNYA SAĞLıK ÖRGÜTÜ TARAFıNDAN YAPıLMıŞTıR. KİŞİLERİN KLİNİK

Detaylı

BİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ!

BİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ! BİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ! Elektrik mühendislik eğitimimizi, Solar Elektrik teknolojisinin ve GES kurulumunun dünyada en ileri olduğu ülkede, yani Almanya da tamamladık. Bu iş kesinlikle bir mühendislik

Detaylı

ÇAĞRI İNŞAAT. Bir ÇAĞRI Yeter

ÇAĞRI İNŞAAT. Bir ÇAĞRI Yeter ÇAĞRI İNŞAAT ÇAĞRI İNŞAAT Bir ÇAĞRI Yeter 2 3 TAM CAM BÖLME DUVAR ÇAĞRI İNŞAAT Bir ÇAĞRI Yeter 4 5 TAM CAM BÖLME DUVAR ÇAĞRI İNŞAAT Bir ÇAĞRI Yeter 6 7 CAM CAMA BÖLME DUVAR ÇAĞRI İNŞAAT Bir ÇAĞRI Yeter

Detaylı

TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ

TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ Dr. Fatma IŞIK COŞKUNSES İSG Uzmanı / İSGÜM Kimyasal maddeler sanayimizin ve günlük yaşantımızın içinde bir çok alanda

Detaylı

METAŞ ELEKTROMEKANİK TAMAMLANAN PROJELER. ve grup firmalarıdır.

METAŞ ELEKTROMEKANİK TAMAMLANAN PROJELER. ve grup firmalarıdır. METAŞ ELEKTROMEKANİK TAMAMLANAN PROJELER ve grup firmalarıdır. İstanbul Silivri'de inşa edilen 3.200 m² kapalı alana sahip hastanenin; Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Sıhhi Tesisat, Yangın Tesisatı, Teknolojik

Detaylı

ERHAN ÇAKAR - REFERANS PROJELER. 1.YILDIZ Holding (ÜLKER), İSTANBUL 2005-2009

ERHAN ÇAKAR - REFERANS PROJELER. 1.YILDIZ Holding (ÜLKER), İSTANBUL 2005-2009 ERHAN ÇAKAR - REFERANS PROJELER 1.YILDIZ Holding (ÜLKER), İSTANBUL 2005-2009 PROJELER: İş Geliştirme, Yatırım Ortaklıkları, Proje Yönetimi, Ulker grubunda bulunan 42 üretim tesisini kapsayacak şekilde

Detaylı

ELEKTRİK. 2. Evsel aboneler için kullanılan kaçak akım rölesinin çalışma akım eşiği kaç ma dır? ( A Sınıfı 02.07.2011)

ELEKTRİK. 2. Evsel aboneler için kullanılan kaçak akım rölesinin çalışma akım eşiği kaç ma dır? ( A Sınıfı 02.07.2011) ELEKTRİK 1. Bir orta gerilim (OG) dağıtım sisteminin trafodan itibaren yüke doğru olan kısmının (sekonder tarafının) yapısı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ( A Sınıfı 02.07.2011) A)

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan Patlamadan Korunma Dokümanı hiçbir şekilde ticari amaçla kullanılamaz. Her hakkı saklıdır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan Patlamadan Korunma Dokümanı hiçbir şekilde ticari amaçla kullanılamaz. Her hakkı saklıdır. İşyerlerinde oluşabilecek patlayıcı ortamların tehlikelerinden çalışanların sağlık ve güvenliğini korumak için alınması gerekli önlemleri belirlemek amacıyla hazırlanan ve 6//00 tarih ve 58 sayılı Resmi

Detaylı

KEYMETECH CONV-50 FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMA CONV-50 KONVE- YOR KULLANIM ALANI

KEYMETECH CONV-50 FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMA CONV-50 KONVE- YOR KULLANIM ALANI DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMA CONV-50 KONVE- YOR KULLANIM ALANI KEYMA CONV-50, Yoğun çalışan ve çelik, bronz, alüminyum döküm işleyen takım tezgâhlarında, çamurlaşan talaşın ortaya çıkardığı hasarları

Detaylı

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Büyük ölçekli seracılık işletmelerinde yatırıma başlarken ilk aşamada minimum ekonomik büyüklüğün, yatırımın planlanmasında da hedeflenen büyüklüğün göz önünde bulundurulması gerekir.

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 180 TEKNİK ÖZELLİKLERİ Model: Kapasite: Karıştırıcı Mikser: AGREGA BUNKER

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 180 TEKNİK ÖZELLİKLERİ Model: Kapasite: Karıştırıcı Mikser: AGREGA BUNKER Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 180 Demirstar, değişik kapasite ve özelliklerde ürettiği sabit beton santralleri ile beton üreticilerinin tüm ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilmektedir.

Detaylı

DEPREM VE DOĞAL GAZ. Mak. Yük. Müh. Abdurrahman ATABEY DİYARGAZ AŞ. Mak. Yük. Müh. Ahmet YETİK GAZMER

DEPREM VE DOĞAL GAZ. Mak. Yük. Müh. Abdurrahman ATABEY DİYARGAZ AŞ. Mak. Yük. Müh. Ahmet YETİK GAZMER DEPREM VE DOĞAL GAZ Mak. Yük. Müh. Abdurrahman ATABEY DİYARGAZ AŞ. Mak. Yük. Müh. Ahmet YETİK GAZMER Konu Başlıkları 1- Depremlerde doğalgazın etkileri 2-Deprem öncesi ve sonrası için alınabilecek tedbirler

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

MÜHENDİSLİK İNŞAAT SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TEKNİK DOSYASI

MÜHENDİSLİK İNŞAAT SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TEKNİK DOSYASI MÜHENDİSLİK İNŞAAT SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TEKNİK DOSYASI Eğitim Mah. Kasap İsmail Sok. Aydın İş Merkezi No: 6/6 34722 Kadıköy/İSTANBUL info@arda.gen.tr, www.ardamekanik.com Tel: + 90 216 550 37 16 Pbx,

Detaylı

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri.

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri. KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ İNŞAAT VE YAPI SEKTÖRÜ, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, TURİZM SEKTÖRÜ, EĞİTİM KURUMLARI, ÖZEL PROSES SİSTEMLER, ENDÜSTRİYEL TESİSLER İklimlendirme Sistemleri KFC KFC 3 H:1.80 m Her

Detaylı

AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri

AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma, soğutma, kullanım sıcak suyu

Detaylı