ELSISAN HAKKIMIZDA OSB TOPLANTISI SAĞLIK KÖŞESİ DOĞRU NEFES YAŞ BOYA KABİNİ ORHAN GAZİ ARGE TEŞVİĞİ AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EYLÜL 2013

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELSISAN HAKKIMIZDA OSB TOPLANTISI SAĞLIK KÖŞESİ DOĞRU NEFES YAŞ BOYA KABİNİ ORHAN GAZİ ARGE TEŞVİĞİ AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EYLÜL 2013"

Transkript

1 ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ. EYLÜL 2013 HAKKIMIZDA Elsisan ailemize katılan yeni arkadaşlarımıza hoş geldin diyor, yeni iş hayatlarında başarılar diliyoruz. SAYFA 3 OSB TOPLANTISI 4 Eylül tarihinde Bursa OSB Otomativ Kümelenme ara değerlendirme toplantısı yapıldı. SAYFA 4 SAĞLIK KÖŞESİ Bu ay sağlık köşemizde keten ve keten tohumunun faydalarını paylaşıyoruz. SAYFA 8 ÜRÜN HABERLERİ KÖŞE YAZISI KONFERANS BURSA PARAROMA YAŞ BOYA KABİNİ ARGE TEŞVİĞİ DOĞRU NEFES ORHAN GAZİ Robot ve Çamur ayırıcılı yaş boya kabinlnin özellikleri ve teknik detayları. sayfa. 2 Teknik Müdürümüz Hilmi Gürgür den Arge Teşviği üzerine köşe yazısı. sayfa.5 Kalp Aritmi Hastanesi nden Rezzan Hanım ın Nefes üzerine konuşması. sayfa.6 Bu ay Bursa daki önemli eserlerden Orhan Gazi Türbesi ni paylaşıyoruz. sayfa.7

2 2 ÜRÜN HABERLERİ ROBOT VE ÇAMUR AYIRICILI YAŞ BOYA KABİNİ ÜRÜN HABERLERİ Bildiğimiz standart su perdeli kabinlerden farklı olarak yukarıaşağı hareket eden robot ve çamur ayırma sistemi ilave edilmiş bir su perdeli yaş boya kabinidir. Aynı zamanda robotu devre dışı bırakıp manuel uygulamada yapılabilmektedir. Robot hızı, strok ayarı operatör panelden kontrol edilmektedir. Gerektiğinde sabit konumda tutulup timer ile istenilen süre kadar parça döndürülüp boya uygulaması yapılmaktadır. Robot önünde parça döndürme grubu bulunmaktadır, buraya istenirse 60cm uzunluğunda parçalar veya düz parçalar konup boyanabilmektedir. Ayrıca kabine çamur ayırma sistemi ilave edilmiştir. Yani su perdesinde ve nuzullarda tutulan boya partikülleri havuz içerisinde birikmekte, buradan çamur ayırma sistemi vasıtası ile alınarak suyun temiz kalması sağlanabilmektedir. Bilindiği gibi yaş boya kabinlerinin havuzunda bulunan kirli su mutlaka arıtma sistemine boşaltılmak zorundadır ve çamur ayırma sistemi yok ise bu süre kısa periyotlarda olmakta ve ciddi maliyetler getirmektedir. Şayet kirli su değiştirilmeden kabin kullanılırsa birçok noktada tıkanmalar, arızalar oluşmaya başlayacaktır. Sistemde çamur ayırıcı var ise su sürekli temiz kalacak, kabin tam performansta çalışmaya devam edecektir. Çamur ayırıcı kabinde oluşan boya çamurunu tamamen toplayıp sıkıştırılmış kek haline getireceği için atık miktarı da ciddi oranda azalacaktır.

3 3 HAKKIMIZDA HAKKIMIZDA Hakkımızda ARAMIZA KATILANLAR Elsisan ailemize katılan yeni arkadaşlarımıza hoş geldin diyor, yeni iş hayatlarında başarılar diliyoruz. HİLMİ GÜRGÜn Hilmi Gürgün makine mühendisi olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Arge ve mekanik tasarım başta olmakla beraber üst yönetimde görev almaktadır. tural toma Tural Toma İngilizce, Arapça ve Almanca lisanıyla firmamızda yurtdışı satış sorumlusu olarak görev almaktadır. EMRE BAYRAK Amerika San Diego State University de tasarım eğitimini tamamlayan Emre Bayrak firmamızda endüstriyel tasarım ve pazarlama bölümlerinde çalışmalarını sürdürmektedir. MUTLU GÜNLERİMİZ Çalışma arkadaşlarımızdan Harun METİN ve eşi Sibel Hanım ile hayatı beraber paylaşmaya evet dediler. Bizde onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayıp sevinçlerine ortak olmaya çalıştık. Kıymetli arkadaşımızın mutluluğunun daimi olmasını diliyor; tüm hayatlarının neşe, güzellik ve huzur içinde geçmesini temenni ediyoruz.

4 4 KÖŞE YAZISI KÖŞE YAZISI ARGE TEŞVİĞİ KÖŞE YAZISI Hilmi Gürgün - Teknik Müdür Sistematik ve yaratıcı çalışmalardan oluşan Arge üç ana başlık altında toplanabilir; 1.Temel Araştırma, 2.Uygulamalı Araştırma, 3.Deneysel Geliştirme. Yenilik ve Arge denildiğinde teknolojik açıdan yeni ürün, iyileştirilmiş ürün yada süreç yeniliği anlaşılmaktadır. Arge projelerinin hedefleri yeni bir ürün geliştirilmesi, mevcut ürünün kalitesinin yükseltilmesi, maliyetinin düşürülmesi yada tamamen yeni bir teknoloji geliştirilmesidir. Arge çalışmalarının önemi bu çalışmalarla elde edilen bilginin kullanıldığı yere göre artış gösterebilmektir. Ortaklık anlaşmaları imzaladığımız Avrupa Birliği ve ülkemizde Arge projelerine büyük önem verilmekte ve farklı başlıklar altında yer alan programlarla bu projeler maddi olarak desteklenmektedir. Tübitak ta bu çalışmalar için farklı Teknoloji Grupları ve farklı programlar oluşturulmuştur. Bu programlardan 1501 Sanayi Arge projeleri programı 1995 yılından bu yana devam etmekte olup bu programa başvurulan bir Arge projesi için minimum destek oranı % 40, maksimum destek oranı % 60,proje süresi maksimum 36 aydır.1501 programına küçük büyük tüm firmalar yıl içerisinde ve yılın herhangi bir gününde proje başvurusu yapabilmekte olup, proje başvurusunun yapıldığı günün içinde bulunduğu aya ait harcamalar geriye dönük olarak talep edilebilmektedir.projeye ait dönem harcama raporları altı ayda bir (yılda iki kez) gönderilmekte, dönem raporlarında beyan edilen harcamalar proje hakemlerinin de değerlendirmeleri dikkate alınarak, komite tarafından kararlaştırılan oranlarda desteklenmektedir Programı kapsamında beyan edilebilen harcamalar; personel harcamaları, malzeme harcamaları, danışmanlık ve hizmet alımı ve alet teçhizat alımı gibi başlıklar altında yer almaktadır. Arge teşvik projelerinde amaçlanan Arge kültürü ve yapılanmasının oluşturulması, proje yönetimi yeteneğinin kazanılması, üniversite sanayi işbirliğinin oluşması, projelerin başarılı şekilde sonuçlanması ile elde edilen moral ve özgüven, ticari başarı, ithalatı önleme, yeni olanakların geliştirilmesi, istihdam ve nitelikli iş gücünün elde edilmesidir. Teşvik projeleri yararlanan firmaların rekabet ve ihracat gücünü artırmakta, bilgi kazandırmaktadır. Dokümante edilen bu bilgiler firmalarda kalıcı ve sürekli olmakta, firmaların üretim teknolojileri, ürün kaliteleri ve yapabilirlikleri artmaktadır. Projeler firmalara teknik ve mali anlamda disiplin sağlamaktadır.

5 5 SOSYAL SORUMLULUK OTOMATİV KÜmElenme ARA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SOSYAL SORUMLULUK 4 Eylül 2013 tarihinde Bursa OSB Otomativ Kümelenme Ara Değerlendirme Toplantısı yapılmıştır. Katılan firmalara genel müdürümüz sn. Abdullah Bayrak tarafından OSB adına plaket verilmiştir.

6 6 KONFERANS KONFERANS DOĞRU NEFES TEKNİKLERİ KONFERANS Kalp Aritmi Hastanesi nden Rezzan Hanım tüm katılımcılara Dogru Nefes Tekniği ni anlattı. Genel Müdürümüz Sayın Abdullah Bayrak ve eşi Dilek Hanım ın ev sahipliğini yaptığı, kendilerinin de üyesi olduğu Rotary Kulübü Toplantısı 27 Ağustos Salı Gecesi firmamız Elsisan da gerçekleşti. Bir çok değerli katılımcıların bulunduğu toplantıda Rotaryenler de eşleri ile birlikte eşlik etmişlerdir. Ayrıca Kalp Aritmi Hastanesi nden Rezzan Battal Hanım tüm katılımcılara konferansta Doğru Nefes Tekniği ni anlatmıştır. Bizlerde tüm katılımcılara, Rotaryenlere ve eşlerine teşekkür ediyoruz. Tekrar kendilerini firmamızda görmek istediğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.

7 7 BURSA PANAROMA orhan gazi türbesi BURSA PANAROMA Bursa Tophane semtinde, Tophane Parkı girişinin sağında, Osman Gazi Türbesi nin karşısındadır. Bizans döneminde tarihlenen Saint Elie Kilisesi kalıntısı üzerine yapılmıştır. Kiliseye ait mozaik kalıntıları döşemelerinde günümüze kadar gelmiştir. Osman Gazi türbesi ile Orhan Gazi türbesi aynı çatı altında iken 1855 depreminde yıkılmış, 1863 de Sultan Abdulaziz tarafından yenilenmiştir. Türbe kare planlıdır. Duvar kalınlığı 1.30 m.dir.güney cephedeki girişten içerisine girilen türbenin dört kalın sütunun birbirine bağladığı kemerlerin taşıdığı bir kubbe ile üzeri örtülmüştür. İçerisi on bir pencere ile son derece mükemmel aydınlatılmıştır. Türbenin ortasında Orhan Gazi nin ( ) gösterişli etrafı dökme pirinç parmaklıklarla çevrili sandukası bulunmaktadır. Ayrıca burada Cem Sultan ın oğlu Abdullah, Şehzade Korkut, Orhan Gazi nin oğlu Kasım Çelebi ile karısı Nilüfer Hatun ve kızı Fatma,Yıldırım Beyazıt ın oğlu Musa Çelebi ( ) Emir Süleyman ( ), Sultan 2.Beyazıt ın oğlu Korkut un ( ) sandukaları vardır. Türbe kare planlıdır. Duvar kalınlığı 1.30 m.dir.güney cephedeki girişten içerisine girilen türbenin dört kalın sütunun birbirine bağladığı kemerlerin taşıdığı bir kubbe ile üzeri örtülmüştür. İçerisi on bir pencere ile son derece mükemmel aydınlatılmıştır. Türbenin ortasında Orhan Gazi nin ( ) gösterişli etrafı dökme pirinç parmaklıklarla çevrili sandukası bulunmaktadır. Ayrıca burada Cem Sultan ın oğlu Abdullah, Şehzade Korkut, Orhan Gazi nin oğlu Kasım Çelebi ile karısı Nilüfer Hatun ve kızı Fatma,Yıldırım Beyazıt ın oğlu Musa Çelebi ( ) Emir Süleyman ( ), Sultan 2.Beyazıt ın oğlu Korkut un ( ) sandukaları vardır.

8 8 SAĞLIK KÖŞESİ SAĞLIK KÖŞESİ KETEN VE KETEN TOHUMU SAĞLIK KÖŞESİ Keten 30 ila 100 cm boyuna ulaşabilen bir yıllık bir bitkidir. Aslında yabani keten in kültüre alınmasıyla tarımı mümkün olmuştur. Özellikle Akdeniz havzasında yetişir ve yayılım gösterir. Tepeye doğru dallanan yeşil bir gövdeye sahip olan keten ucu sivri olan uzun yapraklara sahiptir. Çiçekleri gök mavisi renginde ve oldukça gösterişlidir. Meyveleri yaz sonlarında olgunlaşır. Meyveler içerisinde 2 adet tohum barındıran sivri yapılı kahve renklidir. Bu bitki özellikle ılıman karakterli iklimleri sevmektedir. Kireçli topraklarda yetişen keten bitkisi tohumları sayesinde üretilebilmektedir. 01 Kolesterolü düşürdüğü, felç ve kanser için iyi bir destek gıdası olduğu, 02 Sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarını temizlediği ve Genelde kabızlığa iyi geldiği, 03 Özellikle de unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebir olduğu bilinmektedir.whole given Kan şekerini düzenleme ve ayarlamada, Bazı deri hastalıklarının iyileştirilmesinde ve bazı yaraların daha çabuk iyileşmesi için destekleyici gıda olarak 06 Kemik ve destek sistemin kuvvetlendirilmesinde Bazı solunum yolu rahatsızlıklarında Deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesine yardımcı olmasında uzun zamanlardan beri kullanılmaktadır.

9 9 MİZAH KÖŞESİ MİZAH KÖŞESİ MİZAH KÖŞESİ

10 10 ELSİSAN ELSİSAN VE ULAŞIM ELSİSAN 1979 yılında YI-BA Mühendislik olarak kurulmuş olan firmamız 1986 boya ile tanışır ve Elsisan Boya Cihaz ve Tesisleri İmalat Tic. Ltd. Şti. ünvanını alarak boya tesisleri projelendirme ve imalatına başlar. Şuan Bursa Organize Sanayi Bölgesindeki m² kapalı alana sahip tesislerinde üretim yapan firmamız, tek yüklenici olarak, anahtar teslim endüstriyel boya tesisleri kurmaktadır. Elsisan, tecrübeli ve dinamik mühendis kadrosuyla, konusunda uzman ekibiyle yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce projeye imza atmış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Elsisan, doğruluk, dürüstlük ve iş ahlakından ödün vermeyen yapısı, yenilikçi ve yaratıcı bakış açısı, yaptığı her işte daha iyi olmaya çalışan ve kendisini sürekli geliştiren personel yapısıyla sektörde lider konuma gelmiştir. ULAŞIM Elsisan Boya Cihaz ve Tesisleri İmalat Tic. Ltd. Şti. BOSB Organize Sanayi Bölgesi Lacivert Cd. No.11 Nilüfer/Bursa/Türkiye youtube.com/elsisanmakine twitter.com/elsisanmakine Tel: (pbx) Fab Gsm:

11

Yenilikçi Çözüm Ortağınız

Yenilikçi Çözüm Ortağınız Yenilikçi Çözüm Ortağınız www.goldgirisim.com GOLD GİRİŞİM HAKKIMIZDA GOLD ORGANİZASYON TEMİZLİK TEKSTİL PAZARLAMA SAN. VE TİC. A.Ş. olarak; Verdiğimiz hizmetlerde, ilgili sektörlerden pay almanın, rekabet

Detaylı

ĐSTANBUL KÜLLĐYELERĐ (FATĐH / SULTAN SELĐM / ŞEHZADE MEHMET) TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU

ĐSTANBUL KÜLLĐYELERĐ (FATĐH / SULTAN SELĐM / ŞEHZADE MEHMET) TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU ĐSTANBUL KÜLLĐYELERĐ (FATĐH / SULTAN SELĐM / ŞEHZADE MEHMET) TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU Fakültemiz lisans programında açılan MĐM 376 Anadolu Uygarlıkları Teknik Seçmeli Dersi kapsamında yapılması planlanan Đstanbul

Detaylı

e-bülten Bursa KOBİ si, Türkiye KOBİ si, Dünya KOBİ si Bursa KOBİ lerinin nabzı Merinos AKKM de attı OCAK 2016

e-bülten Bursa KOBİ si, Türkiye KOBİ si, Dünya KOBİ si Bursa KOBİ lerinin nabzı Merinos AKKM de attı OCAK 2016 e-bülten OCAK 2016 Bursa KOBİ si, Türkiye KOBİ si, Dünya KOBİ si Bursa KOBİ lerinin nabzı Merinos AKKM de attı Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği 2016

Detaylı

Şelale Bella Rendi Neşve Tablo Manolya Seren Hanedan Astana Ala Tarz Kadraj Bianca Marmaris D. Duvara Camilik

Şelale Bella Rendi Neşve Tablo Manolya Seren Hanedan Astana Ala Tarz Kadraj Bianca Marmaris D. Duvara Camilik HAKKIMIZDA Sadakat Group ilk olarak 1959 yılında Erzurum da faaliyetine başlamıştır. 80 li yıllarda yaptığı başarılı pazarlama stratejileriyle kısa sürede girdiği tüm sektörlerde lider kuruluşlardan biri

Detaylı

ELSISAN YATAY BANTLI TİP KEMOSİL UYGULAMA MAKİNASI AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EKİM 2013 ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ.

ELSISAN YATAY BANTLI TİP KEMOSİL UYGULAMA MAKİNASI AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EKİM 2013 ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ. ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ. EKİM 2013 YATAY BANTLI TİP KEMOSİL UYGULAMA MAKİNASI Düz saçlara komple kemosil uygulayabilen makinemizin tekniksel

Detaylı

BİLİM KURULLARI İLE ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇEŞİTLENDİRİLEREK SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRİLMESİ

BİLİM KURULLARI İLE ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇEŞİTLENDİRİLEREK SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRİLMESİ II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ KAMU-ÜNİVERSİTE -SANAYİ İŞBİRLİĞİ BİLİM KURULLARI İLE ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇEŞİTLENDİRİLEREK SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRİLMESİ VOLKAN İTFAİYE ARAÇLARI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü MAVİ GÖK, YEŞİL YAPRAK Projesi Uygulama Klavuzu 2009 Ç NDEK LER çindekiler Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi Takvimi 1 Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi

Detaylı

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını teşvik etmekte, bu çalışmalarla ortaya çıkan mali riskleri paylaşmakta, Ar-Ge yeteneğinin ve yenilik düzeyinin

Detaylı

ELSISAN ELS MAKİNE WIN FUARI İSG TOPLANTISI APOLYON.COM AÇILIŞ GECESİ SOĞANLI BOTANİK PARKI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş.

ELSISAN ELS MAKİNE WIN FUARI İSG TOPLANTISI APOLYON.COM AÇILIŞ GECESİ SOĞANLI BOTANİK PARKI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. MART 2014 ELS MAKİNE WIN FUARI Grup şirketlerimizden ELS Makine Win fuarındaydı. SAYFA 4 İSG TOPLANTISI Elsisan aylık İSG kurul

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ULUDAĞ ÜYELERİNE Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak, üyelerimizin, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik desteklenmesi, uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilebilmesi ve

Detaylı

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 İÇERİK Amaç, Vizyon Hazırlık Süreci İnovasyona Dayalı Mevcut Durum Stratejiler Kümelenme ile ilgili faaliyetler Sorular (Varsa) İNOVASYON & KÜMELENME

Detaylı

Proje Koordinatörü : Prof. Dr. Ayla GÜRDAL

Proje Koordinatörü : Prof. Dr. Ayla GÜRDAL Proje Koordinatörü : Prof. Dr. Ayla GÜRDAL ÖZET Tekirdağ İlinde bulunan iğde bitkisinin farklı kullanım alanlarını bulmak ve bu sayede ekonomiye katkı sağlamak amaçlanmıştır.sanayide İğde bitkisinin meyvesi,çiçeği,çekirdeğinin

Detaylı

Sürdürülebilir kalite ve başarı için bağımsız denetim kuruluşları ve danışmanlarla çalışıyor ve kendimizi sürekli kontrol altında tutuyoruz.

Sürdürülebilir kalite ve başarı için bağımsız denetim kuruluşları ve danışmanlarla çalışıyor ve kendimizi sürekli kontrol altında tutuyoruz. Hakkımızda. Kuzey Dizayn market Ekipmanları San. Tic. Ltd. Şti. olarak 2011 Kasımında başladığımız AR-GE,Proje ve Fizibilite çalışmalarımızı 2012 başında hayata geçirerek tam kapasite son model makine

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12 1 1 KASIM 2016 KOSGEB Kocaeli OSB Müdürü Hakan DEMİRCİ den Dinliyoruz Girişimcilik Destek Programı, Ar-ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek

Detaylı

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi 2 2 EYLÜL 2011, BAŞKENT OSB

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi 2 2 EYLÜL 2011, BAŞKENT OSB Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi DENIZ BAYHAN 2 2 EYLÜL 2011, BAŞKENT OSB Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir

Detaylı

BSTB: Kümelenme Destek Programı

BSTB: Kümelenme Destek Programı BSTB: Kümelenme Destek Programı ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞE GİDEN YOLDA KÜMELENME: ADANA-SAĞLIK TURİZMİ KÜMELENME TOPLANTISI 11/12/2012 1 Küme ne değildir? Net bir tanım yapmak mümkündür ancak bu yönde

Detaylı

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde;

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Destek Kapsamı Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi,

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Neden Makine Mühendisliği Teknolojiyi kullanan, teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren, toplum yararına bilimsel bilgi sağlayan günümüz ve yarınların problemlerine çözüm arayan

Detaylı

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO Gazi TTO nun Amacı Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve

Detaylı

ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü

ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü 28 Aralık 2009 DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KÜRESEL REKABETİN YOLU AR-GE Bilgi toplumunun yolu özel sektörün

Detaylı

Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha

Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha Fakültemiz Öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Abdullah SÜTÇÜ nün akademik danışmanlığında yürütülen yatırım projesinin tanıtım toplantısı tüm

Detaylı

SÜT HAYVANCILIĞINDA EKOSİSTEM YARATMAK VE GLOBAL VERİYİ YÖNETMEK

SÜT HAYVANCILIĞINDA EKOSİSTEM YARATMAK VE GLOBAL VERİYİ YÖNETMEK AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI AR - GE YÖNETİMİ SÜT HAYVANCILIĞINDA EKOSİSTEM YARATMAK VE GLOBAL VERİYİ YÖNETMEK TRIODOR ARAŞTIRMA GELİŞTİRME YAZILIM VE BİLİŞİM TİC. LTD. ŞTİ.

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle 2017 yılından itibaren yeni bir dönem başlamıştır. Bilecik Şeyh

Detaylı

YATIRIM DESTEK PROGRAMI

YATIRIM DESTEK PROGRAMI T.C. Bilim, Sanayi & Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Projeleri Ar-Ge ve Yatırım Destek Programları Bilgi Notu T E K N O L O J İ K Ü R Ü N YATIRIM DESTEK PROGRAMI www.eydem.com 0312 385

Detaylı

Kasım KUTLU. Kasım Kutlu Genel Müdür (Makine Mühendisi)

Kasım KUTLU. Kasım Kutlu Genel Müdür (Makine Mühendisi) Kasım KUTLU Kasım Kutlu Genel Müdür (Makine Mühendisi) Kasım KUTLU, 01.03.1957 tarihinde Rize, Güneysu da doğdu. 1982 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi nde Makine Mühendisliği bölümünden

Detaylı

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ Ulusal fon mekanizmalarının ana kaynağı TÜBİTAK destekleridir. TÜBİTAK destek leri 4 ana grupta özetlenebilir: (1) Sanayi Ar-Ge Proje Destekleri (2) Akademik Ar-Ge Destekleri,

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI 1 TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI Mart 2011 - Antalya 2 KOSGEB ORGANİZASYONEL YAPISI KOSGEB, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili

Detaylı

High Precision Parts Manufacturing

High Precision Parts Manufacturing Hakkımızda Yenilikçi ve çağdaş bir yapıyla müşteri memnuniyetini ilke edinen Artekmak, 1984 yılında İzmir de faaliyete geçmiştir. Yaklaşık 30 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesi ile Otomotiv, Medikal, Havacılık,

Detaylı

1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı

1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı 1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı 1 Ülke İhtiyaçları Analizi Devlet Kuruluşları İlgili Fakülteler Kurumlar İlgili Bakanlık TÜBİTAK STK lar Özel Sektör 2 Ülke İhtiyaçları Analizi 3 Öncelikli

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ.

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Sivil Havacılığın en büyük destekçisi TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Yalnızca Türkiye nin sivil havacılık alanında gururu, Avrupa nın imrenerek izlediği havayolu şirketi THY nin değil, bölgenin öncü

Detaylı

ADANA ÜNİVERSİTE-SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ. Rekabet Edilebilirlik Açısından Adana Sanayisinin Teknolojik Yetenek Envanterinin Belirlenmesi

ADANA ÜNİVERSİTE-SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ. Rekabet Edilebilirlik Açısından Adana Sanayisinin Teknolojik Yetenek Envanterinin Belirlenmesi ADANA ÜNİVERSİTE-SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ Rekabet Edilebilirlik Açısından Adana Sanayisinin Teknolojik Yetenek Envanterinin Belirlenmesi Proje Ortakları Proje Başlama-Bitiş Tarihi: 07. 07. 2009 07.

Detaylı

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI Proje Programından Kimler Faydalanabilir? Program, Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan

Detaylı

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır AR- GE DESTEKLERİ Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır 1 2 3 1 Merkez İstanbul 2 Şube Gebze GOSB Teknokent

Detaylı

Paslanmaz Mimari ve Özel Çözümler

Paslanmaz Mimari ve Özel Çözümler TASARIM MÜHENDİSLİK ÜRETİM TEKNİK DESTEK Paslanmaz Mimari ve Özel Çözümler Paslanmaz Mimari ve Özel Çözümler wwww.servometal.com.tr TASARIM MÜHENDİSLİK ÜRETİM TEKNİK DESTEK Kurulduğu günden bu yana sürekli

Detaylı

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Öncelikler ve İhtisaslaşma Organizasyon ve Eşgüdüm Yaşam Kalitesinin Artırılması Sürdürülebilir Kalkınma Bilgi Toplumuna Dönüşüm Rekabet Gücünün

Detaylı

CERRAH İNŞAAT LTD.ŞTİ.

CERRAH İNŞAAT LTD.ŞTİ. CERRAH İNŞAAT LTD.ŞTİ. TANITIM DOSYASI ŞİRKET PROFİLİ FAALİYET ALANLARI ÇALIŞILAN FİRMALAR TAMAMLANAN İŞLER C E R R A H İ N Ş A A T ŞİRKET PROFİLİ Cerrah İnşaat İletişim Gıda San. Tic. Ltd. Sti. Şener

Detaylı

PANELİST: Prof. Dr. Gündüz ULUSOY Sabancı Üniversitesi

PANELİST: Prof. Dr. Gündüz ULUSOY Sabancı Üniversitesi 15 EKİM 2016 PANELİST: Prof. Dr. Gündüz ULUSOY Sabancı Üniversitesi Prof. Dr. Gündüz Ulusoy halen Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesidir. 1970 yılında Robert Kolej

Detaylı

ELSISAN MORDOVYA CUMHURİYETİ NİN BOSB ZİYARETİ BOSB UN ENERJİ VERİMLİLİĞİ KARNESİ YENİ YAŞIMIZI KUTLADIK ULU CAMİİ

ELSISAN MORDOVYA CUMHURİYETİ NİN BOSB ZİYARETİ BOSB UN ENERJİ VERİMLİLİĞİ KARNESİ YENİ YAŞIMIZI KUTLADIK ULU CAMİİ ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. ARALIK 2014 BOSB UN ENERJİ VERİMLİLİĞİ KARNESİ Bursa Organize Sanayi Bölgesi nin enerji verimliliği karnesi açıklandı. SAYFA 8

Detaylı

Bağdat Caddesi Aksan Apt. No:326 D:14 Caddebostan Kadıköy/İSTANBUL

Bağdat Caddesi Aksan Apt. No:326 D:14 Caddebostan Kadıköy/İSTANBUL Bağdat Caddesi Aksan Apt. No:326 D:14 Caddebostan Kadıköy/İSTANBUL Şirket Ünvanı : Mert Group İnşaat, Elektronik Ve Enerji San. Tic. Ltd. Şti. Adres : Bağdat Caddesi Aksan Apt. No:326 D:14 Caddebostan

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. 13 Ocak 2017, Problem Çözme Teknikleri Eğitimi

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. 13 Ocak 2017, Problem Çözme Teknikleri Eğitimi TURKLAB Bülten 2017 Ocak-Şubat-Mart 13 Ocak 2017, Problem Çözme Teknikleri Eğitimi 13 Ocak 2017 tarihinde Teknik Muayene Eğitim Ekspertizlik Kalite ve İş Güvenliği Hiz. Tic. Ltd. Şirketi nin talebi üzerine

Detaylı

3

3 2 3 Ürün ve Hizmetlerimiz Alüminyum pencereler Alüminyum kapılar Alüminyum sürme doğramalar Alüminyum giydirme cepheler Alüminyum çatı ışıklıkları Alüminyum güneş kırıcılar Alüminyum kış bahçeleri Alüminyum

Detaylı

Z M ZE-MİR İNŞAAT. www zemirinsaat.com

Z M ZE-MİR İNŞAAT. www zemirinsaat.com Z M ZE-MİR İNŞAAT www zemirinsaat.com ZE-MİR İNŞAAT TURZ. TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ. Z M Mehmet GÖKTAŞOĞLU Genel Müdür GENEL MÜDÜRÜMÜZDEN; Zemir İnşaat yılların verdiği tecrübeyle sağladığı birikimlerini profesyonel

Detaylı

TR42 DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİ NOTU

TR42 DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİ NOTU Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programları 2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında 6 farklı mali destek Programı 11 Kasım 2013 tarihinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Toplam 25.100.000

Detaylı

zirve GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ

zirve GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir. Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez. Robert E. Wood Gümrük müşavirliği hizmetinde yeni dönem; Aradığınız zaman

Detaylı

HAKKIMIZDA. Karadizayn Mühendislik, Kalite politikamız

HAKKIMIZDA. Karadizayn Mühendislik, Kalite politikamız HAKKIMIZDA Karadizayn Mühendislik, Sektöründe lider olabilmek için işverenlerinin ihtiyaç ve şartlarını karşılamayı ve koşulsuz işveren memnuniyetini sağlamayı taahhüt eder.bu taahhüdümüz tüm süreçlerimizde

Detaylı

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ dan, Röportaj Konumuz Olan 2014 Yılı Değerlendirmeleri ve 2015 Yılı Hedefleriyle İlgili Bilgiler Aldık. Firmanız

Detaylı

ELSISAN BTÜ ŞENLİKLERİNE ELSİSAN DAN KATKI İZNİK SURLARI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. AĞUSTOS 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ

ELSISAN BTÜ ŞENLİKLERİNE ELSİSAN DAN KATKI İZNİK SURLARI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. AĞUSTOS 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. AĞUSTOS 2014 İZNİK SURLARI Bu ay panaroma sayfamızda tarihi iznik surlarını konu alıyoruz. SAYFA 8 BTÜ ŞENLİKLERİNE ELSİSAN DAN

Detaylı

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ enerjinin şifresi HAKKIMIZDA EKSENAR, her biri kendi branşlarında deneyimli ve dinamik mühendisler tarafından Ankara da kurulmuş olup, Enerji Teknolojileri, Madencilik, Çevre ve Mühendislik Müşavirlik

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB 1507 KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ DESTEK PROGRAMI

TÜBİTAK TEYDEB 1507 KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ DESTEK PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB 1507 KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ DESTEK PROGRAMI / Mart.2016 TÜBİTAK TEYDEB 1507 Program Başvuru Şartları TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programı (TEYDEB) kapsamında yer alan 1507 - KOBİ Ar-Ge

Detaylı

SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Mehmet ÇETİK Dış Ticaret Uzmanı 17 Serbest Bölgeler, İthalat Yurtdışı Genel Yatırım Müdürlüğü ve Hizmetler Genel Müdürlüğü

Detaylı

Ülkesine değer katmayı amaçlayan kuruluşumuz, sektöründe sağlam ve istikrarlı adımlarla ilerleyişine devam etmektedir.

Ülkesine değer katmayı amaçlayan kuruluşumuz, sektöründe sağlam ve istikrarlı adımlarla ilerleyişine devam etmektedir. Firmamız, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunu Mehmet MEÇİN ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu kardeşi Mansur MEÇİN ortaklığı ile kamu ve özel sektöre her türlü

Detaylı

KOBİ LERE YÖNELİK KOSGEB DESTEKLERİ

KOBİ LERE YÖNELİK KOSGEB DESTEKLERİ KOBİ LERE YÖNELİK KOSGEB DESTEKLERİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ KOBİ LER 1 Minimal Yardımlar Bölgesel Geliştirme Yardımları İşletme Giderlerine Yardım

Detaylı

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır AR- GE DESTEKLERİ Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır 1 2 3 1 Merkez İstanbul 2 Şube Gebze GOSB Teknokent

Detaylı

PROJE DESTEK PROGRAMLARI. Doç. Dr. Esvet AKBAŞ 2013-VAN

PROJE DESTEK PROGRAMLARI. Doç. Dr. Esvet AKBAŞ 2013-VAN PROJE DESTEK PROGRAMLARI Doç. Dr. Esvet AKBAŞ 2013-VAN SUNUM İÇERİĞİ 1. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ PROGRAMININ TANITIMI 2. TÜBİTAK 1512 - GİRİŞİMCİLİK AŞAMALI DESTEK

Detaylı

VESTEL CITY: TASARIMIN HAYAT BULDUĞU YER

VESTEL CITY: TASARIMIN HAYAT BULDUĞU YER LED AYDINLATMA UYGULAMA ALANLARI 2014 1 2 VESTEL CITY: TASARIMIN HAYAT BULDUĞU YER YAPACAKSAN EN İYİSİNİ YAP, GİDECEKSEN EN UZAĞA GİT, ÇIKACAKSAN EN YÜKSEĞE ÇIK, OLACAKSAN EN GÜÇLÜSÜ OL. Ahmet Nazif ZORLU

Detaylı

ÇANKAYA Ort. Sağ. Güv. Bir. Müh. Danş. Eğt.Mesl. Hast.Tanı Merkz. Bil. Yaz. Don. Hiz. Tic. Ltd. Şti.

ÇANKAYA Ort. Sağ. Güv. Bir. Müh. Danş. Eğt.Mesl. Hast.Tanı Merkz. Bil. Yaz. Don. Hiz. Tic. Ltd. Şti. ÇANKAYA Ort. Sağ. Güv. Bir. Müh. Danş. Eğt.Mesl. Hast.Tanı Merkz. Bil. Yaz. Don. Hiz. Tic. Ltd. Şti. Firmamız bünyesinde istihdam edilmek üzere, "Çevre Đzin ve Lisanslar Yönetmelik" kapsamında Çevre Görevlisi

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

TÜBİTAK / TEYDEB ULUSLARARASI SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

TÜBİTAK / TEYDEB ULUSLARARASI SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI TÜBİTAK / TEYDEB www.novicor.com T : +90 212 709 0850 Eski Büyükdere Cad. No:67 4.Levent Plaza Kat:5/B 4.Levent / İstanbul Programın Amacı Nedir?: Uluslararası Ar-Ge ve yenilik projeleri yapan Türkiye

Detaylı

Zorlu İnşaat Güvencesiyle... Yaylal

Zorlu İnşaat Güvencesiyle... Yaylal Zorlu İnşaat Güvencesiyle... TARİHÇE Bugün Zorlu Grup olarak adından söz ettiren firmamız, babamız Duran ZORLU tarafından 1977 yılında kurulan Zorlu Cam Ticaret olarak 20 metrekarelik bir dükkanda ticari

Detaylı

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9 Ocak 2013, Ankara

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9 Ocak 2013, Ankara BİLDİRİ İÇERİĞİ 1. Ordu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Oluşumu 2. İşbirliği Süreci 3. Yaşanan Sıkıntılar 4. İşbirliğinin / Projenin Çıktıları 5. Deneyimden Öğrenilenler 6. Başarı İçin Öneriler ORDU - ÜNİVERSİTE

Detaylı

KURUMSAL HAKKIMIZDA YÖNETİCİLER ÜRETİM KALİTA POLİTİKAMIZ HİZMETLERİMİZ STS ARITMA SİSTEMLERİ ARITMA TESİSLERİ

KURUMSAL HAKKIMIZDA YÖNETİCİLER ÜRETİM KALİTA POLİTİKAMIZ HİZMETLERİMİZ STS ARITMA SİSTEMLERİ ARITMA TESİSLERİ KURUMSAL HAKKIMIZDA STS ARITMA SİSTEMLERİ Çevre sağlığının ve doğal zenginliklerin korunmasına verilen önemin giderek arttığı günümüz şartlarında, bilinçli ve yetkin kadrosu ile bu doğrultuda hizmet etmek

Detaylı

KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ MODELİ

KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ MODELİ II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ KAMU-ÜNİVERSİTE -SANAYİ İŞBİRLİĞİ KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI A.Ş. AR-GE MERKEZİ SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI 2.

Detaylı

Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Nedir?

Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Nedir? Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Nedir? AB Çerçeve Programları, Avrupa Birliği nde çok uluslu araştırma ve teknoloji geliştirme projelerinin desteklendiği başlıca Topluluk Programı dır. İlki 1984 yılında

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 2 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara SUNUM İÇERİĞİ 1. İstanbul Sanayi Odası nın Sanayi Üniversite İşbirliğine Bakışı ve Bu Kapsamdaki Rolü 2. Sanayi- Üniversite

Detaylı

AR-GE POLİTİKALARI VE ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ. Özgür Kadir ÖZER

AR-GE POLİTİKALARI VE ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ. Özgür Kadir ÖZER AR-GE POLİTİKALARI VE ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ Özgür Kadir ÖZER 11 Onuncu Kalkınma Planında bilim, teknoloji ve yenilik Araştırma altyapı yatırımları 6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine

Detaylı

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI BASIN BÜLTENİ 17 Haziran 2015 OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirliliği her geçen gün artıyor ve ülkemiz enerji için

Detaylı

Centrum Hakkında. Selahattin Sever Genel Müdür. Centrum İş Merkezi A.Ş. 1993 yılında kuruldu.

Centrum Hakkında. Selahattin Sever Genel Müdür. Centrum İş Merkezi A.Ş. 1993 yılında kuruldu. Centrum Hakkında Centrum İş Merkezi A.Ş. 1993 yılında kuruldu. Centrum, Gayrimenkul Geliştirme Hizmetleri kapsamında 2001 yılında Centrum İş Merkezi nin, 2012 yılında da C2 İş Merkezi nin yapımını tamamlayarak

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik 1 Kazandıran Güç 2 Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın

Detaylı

II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI)

II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI) 1. DUYURU II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI) Değerli Meslektaşlarımız, Yaşlanma, II. Dünya Savaşı nın sonundan itibaren gözlenen yaşam beklentisindeki çarpıcı artış yüzünden önemli

Detaylı

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini İnşaat Ltd. Şti. 1 2 1983 yılında kurulan firmamız, inşaat sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini ve bilgi birikimini hem sektörün gelişimi için harcamakta hem

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı

ARALIK 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

ARALIK 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ ARALIK 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI 2017 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İHRACAT EKONOMİK BÜYÜME 2017 YILI ÜYE SAYIMIZ ; 86 SI ASKIDA,1970 İ FAAL OLMAK ÜZERE 2056

Detaylı

YÜKSELİŞ İNŞAAT SAN. TİC. LTD.ŞTİ.

YÜKSELİŞ İNŞAAT SAN. TİC. LTD.ŞTİ. YÜKSELİŞ İNŞAAT SAN. TİC. LTD.ŞTİ. TANITIM KATALOĞU - 2015 - TAAHHÜT İŞLERİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ facebook/yükseliş İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Tel : 0216-553 - 11-61 twitter.com/yukselisinsaat

Detaylı

Toplantı No: Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 28.

Toplantı No: Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 28. Toplantı No: 1092 - Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: 11.01.2015 Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 28 1 Kuruluş Tarihi: 19.03.1993 - Charter Tarihi: 23.04.1997 Yönetim Kurulu & Başkanın

Detaylı

Microsoft Dynamics İş Çözümleri Pazarlama Müdürü

Microsoft Dynamics İş Çözümleri Pazarlama Müdürü Microsoft Dynamics İş Çözümleri Pazarlama Müdürü http://www.youtube.com/watch?v=phmwz96_gos Akışkan topluluklarda işbirlikleri Bilgi sizi bulur Telefon, e-posta, konferans ve birlikte çalışmada entegre

Detaylı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Uzman İçerik 1 2 3 4 5 6 7 Amaç Kimler Başvurabilir? Proje

Detaylı

TÜBİTAK Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin İstatistikler

TÜBİTAK Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin İstatistikler Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin İstatistikler Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 2013 1995-2012 Yılları Arasında Ne Yapıldı? 16.422 Proje Başvurusu

Detaylı

SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN

SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI 1 Günümüzde toplumların ekonomik gücünü ve refah düzeyini belirleyen en önemli etken bilim

Detaylı

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM Şirket Tanıtımı Progino PROGİNO 2005 yılından itibaren Eskişehir de mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Faaliyetlerine 2008 yılından beri Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesinde sürdürmektedir.

Detaylı

Esma Sultan Ölmez, Sabri Bayraktar, Orhan Yılmaz (Cer Döküm)

Esma Sultan Ölmez, Sabri Bayraktar, Orhan Yılmaz (Cer Döküm) «Ar&Ge Çalışmaları İle Dökümhanelerde Verimliliğin Arttırılması, Uygulama Örneği» «A Case Study: Increasing The Productivity In Foundries Through R&D Projects» Esma Sultan Ölmez, Sabri Bayraktar, Orhan

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ Yeni KOSGEB Teşvik Yönetmeliğinde Bilişim Sektörüne İlişkin Destekler Neler? Nesrin YARDIMCI SARIÇAY- Beril BAŞLANGIÇ KOSGEB in, küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinin; Sözkonusu Yönetmelik, o Etkinliğini

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ Direktif Proje Yönetim Ofisi / Haziran.2016 TURQUALITY Destekleri Nedir? Firmaların, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. ESİS Enerji 10.Yılını Kutladı

BASIN BÜLTENİ. ESİS Enerji 10.Yılını Kutladı BASIN BÜLTENİ ESİS Enerji 10.Yılını Kutladı İstanbul,23.12.2010; Ana faaliyet konusu Kesintisiz Güç kaynakları olan ESİS Enerji Elektronik A.Ş 10.kuruluş yılını 22 Aralık 2010 tarihinde düzenlediği etkinlikle

Detaylı

TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli. Mayıs 2015

TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli. Mayıs 2015 TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli Mayıs 2015 Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir kılmak için firmalarının yeterli

Detaylı

27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ!

27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ! 27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 SAYI:1 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ! 27 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen MISAD Genel Kurul Toplantısı sektör aktörlerini bir araya getirdi... TEŞEKKÜRLER MİSAD Yönetim Kurulu

Detaylı

Cephe Temizlik Makineleri AST30

Cephe Temizlik Makineleri AST30 Cephe Temizlik Makineleri AST30 FABRİKA Dağyaka Mahallesi 2002. Sokak No:11 Kazan - Sarayköy - ANKARA / TÜRKİYE Tel: +90 312 394 04 74 Fax: +90 312 395 31 44 İSTANBUL İkitelli Org. San. Böl. Eskop San.

Detaylı

Her uygulama için optimum bir çözüm

Her uygulama için optimum bir çözüm Technical Textiles Benninger Technical Textiles Proses iş akışı Her uygulama için optimum bir çözüm Yağ sökme Ön yıkama Hazırlık yıkaması Elastanın serbest bırakılması Yağ kalıntılarının miktarını azaltır

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI MART EĞİTİMLERİ STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 30 MARTT 2010 SSal lıı STRATEJİK SATINALMA Hedef Katılımcılar Satınalma ve

Detaylı

Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Hakkında Yönetmelik

Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Hakkında Yönetmelik Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Hakkında Yönetmelik Vergi Bülteni Tarih : 29.04.2014 Sayı : 2014/5 İçerik : Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı na

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı Fadime YILMAZ San. ve Tek. Uzmanı 1 Küme Kümeler, özellikle de aynı faaliyet alanında hem rekabet içinde olan hem de birbirleriyle işbirliği

Detaylı

I.BÖLÜM Araştırmanın Örnek Yapısı

I.BÖLÜM Araştırmanın Örnek Yapısı I.BÖLÜM Araştırmanın Örnek Yapısı Bu Araştırma İde Araştırma Tanıtım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd Şti. Tarafından 2-17 Nisan 2016 Tarihleri Arasında Gerçekleştirilmiştir. Araştırma Bütçesinin Tamamı Pyramed

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB GENEL SANAYİ DESTEKLERİ ÇAĞRI SUNUMU

TÜBİTAK TEYDEB GENEL SANAYİ DESTEKLERİ ÇAĞRI SUNUMU TÜBİTAK TEYDEB GENEL SANAYİ DESTEKLERİ ÇAĞRI SUNUMU / Kasım.2018 TÜBİTAK TEYDEB GENEL SADE Programı Çağrısı TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programı (TEYDEB) kapsamında yer alan 1507 - KOBİ Ar-Ge Başlangıç

Detaylı

ELSISAN HÜRRİYET GAZETESİ İLE SÖYLEŞİ İLK YARDIM KONFERANSI OYLAT MAĞARASI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. NİSAN 2014

ELSISAN HÜRRİYET GAZETESİ İLE SÖYLEŞİ İLK YARDIM KONFERANSI OYLAT MAĞARASI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. NİSAN 2014 ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. NİSAN 2014 HÜRRİYET GAZETESİ İLE SÖYLEŞİ Hürriyet Bursa Gazetesinde Neslihan Çelik Alkoçlar ın köşesine konuk olduk. SAYFA 6 OYLAT

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı