ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ"

Transkript

1

2 ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Ankara Nüfusu: kişidir. Ankara İlçeleri: Toplam 25 ilçeden oluşmaktadır. 8 ilçemiz merkez ilçe (Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan, Yenimahalle) 17 ilçemiz ise kırsal ilçelerimiz (Akyurt, Ayaş,Balâ, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı, Şereflikoçhisar) olarak geçmektedir. Toplam yüzölçümü: da Toplam tarım alanı (2016): da ÇKS ye kayıtlı Çiftçi Sayısı (2015): Kişi ÇKS ye kayıtlı Arazi Varlığı (2015): da Toplam Büyükbaş Hayvan Sayısı (2016): Toplam Küçükbaş Hayvan Sayısı (2016):

3 Misyonumuz Kırsalın ihtiyaçlarını iyi analiz ederek Ankara Büyükşehir Belediyesi adına yapılacak olan yatırımları ve verilecek olan destekleri artırmak, kırsal kalkınma yol haritasını belirlemek ve stratejik adımları uluslararası kriterlere göre Ankara Büyükşehir Belediyesi adına atmak. Vizyonumuz Ankara Büyükşehir Belediyesinin planlanan hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak üzere kırsal ve kentsel gelişmişlik farklarını azaltarak, Ankaralıların sosyal, kültürel, bilimsel ve ekonomik imkanlardan eşit faydalanmalarını sağlamak.

4 ANKARA ÇOK BALLI Türkiye de En Büyük Arılı Kovan Projesini gerçekleştirerek, 1400 çiftçimize, adet Arılı Kovan ve arıcılık malzemesi desteği verdik.

5 ANKARA BALI KONTROL ALTINDA Üreticilerin ballarını belgelendirmek için Bal Analiz Kalite Sistemi ile hizmet vermekteyiz.

6 DAMIZLIK KOÇ ve TEKELERLE SÜRÜLERİ İYİLEŞTİRİYORUZ 752 Yetiştiricimize sürülerini iyileştirmeleri için 1412 adet Damızlık Koç ve 237 adet Teke desteği verdik.

7 TERS GÖÇE SÜRÜ DESTEĞİ KENTTEN KÖYE İSTİHDAM Kırsaldaki işsizliği azaltmak için Genç Çiftçilerimize 3000 adet Anaç Koyun ve 1600 adet Keçi desteği verdik.

8 HEM ZAMANDAN TASARRUF HEM YÜKSEK YÜN KALİTESİ Çiftçilerimizin zamandan tasarruf etmeleri ve yün kalitesini artırmaları için 8 adet kırkımmakinesidesteği verdik.

9 KIRKIM EĞİTİMİ VE ULUSAL KIRKIM ŞAMPİYONASI DÜZENLEDİK Tiftiğin itibarını tekrar kazandırmak için Ülkemizde ilk kez eğitim verip, Ulusal Kırkım Şampiyonası düzenledik.

10 ULUSLARARASI KEÇİCİLİK KONGERESİNİ DESTEKLEDİK Ankara Keçisini hak ettiği yere taşımak amacıyla Kongrenin Ana Sponsorluğunu üstlendik.

11 HAYVANCILIĞI YEM BİTKİSİ TOHUMUYLA DESTEKLEDİK Yem bitkisi tohumu desteği ile boş kalan arazileri değerlendirip hayvancılıkta verimi artırmak için 6354 çiftçiye kg Yem Bitkisi Tohumu desteği Verdik.

12 SİZ EKİN BİZ BİÇELİM Çiftçilerimizin mısırlarını biçmeleri için Sıra Bağımsız Biçme Makinesiyle hizmet verdik.

13 SİLAJLIK MISIRI PAKETLİYORUZ SÜT VERİMİNİ ARTIRIYORUZ 4 adet Silaj Paketleme Makineleri ve traktörlerle Çiftçilerimizin ton silajlık mısırını paketleyerek hizmet verdik.

14 TAŞA TOHUM EKMEYİN 10 adet taş toplama makinesi ile Çiftçilerimizin toprağını verimli hale getirmek için Taş Toplama Hizmeti verdik.

15 SÜRDÜRÜLEBİLİR DENETİMLİ TARIM 320 çiftçimize İyi Tarım Sertifikası vererek Sürdürülebilir Denetimli Tarımı Destekledik.

16 EL ELE VERDİK SEBZEMİZİ YETİŞTİRDİK Ürün kalitesini artırmak için 243 çiftçimize adet Sertifikalı Sebze Fidesi dağıtarak destek verdik..

17 ANKARA NIN MEYVESİNİ ANKARA DA ÜRETİYORUZ 471 Çiftçimize ekonomik fayda sağlamak için adet Meyve Fidanı desteği verdik. ç

18 ANKARA KAVUZSUZ ARPA İLE TANIŞTI Çiftçilerimizin alternatif ürünleri tanıması için 286 çiftçiye kg Yem Bitkisi Tohumu desteği verdik.

19 İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ Afetten zarar gören 629 çiftçimize kg tohum desteği verdik.

20 VERİMLİ ÜRETİM İÇİN TOHUMLARINIZI ELETİN Çiftçilerimizin tohumlarının kalitesini artırmak için 5 adet Tohum Eleme Tesisleri kurduk.

21 SÜTÜN ÖMRÜNÜ UZATTIK Kooperatiflerimize süt kalitesini korumak için Süt Tankı desteği verdik.

22 DOĞRU BESLENMEYE BİRLİKTE ADIM ATALIM Ankara nın kırsal ilçelerinde, 99 ortaokulda 7.sınıf öğrencilerine yönelik 4520 öğrenciye Doğru beslenme ve Eğitimi hizmeti verdik.

23 KÜÇÜK ÇİFTÇİLER YETİŞTİRİYORUZ Merkez ilköğretim okullarında küçük hobi bahçeleri oluşturduk, öğrencilere sebze yetiştirmeyi öğrettik.

24 BALIKÇILIĞI DESTEKLİYORUZ Balıkçılık faaliyetlerine katkı sağlamak için 12 Balıkçımıza Motorlu Balıkçı Kayığı, 27 Balıkçımıza malzeme desteği verdik.

25 TURNA BALIĞI YARIŞMASI VE ŞENLİĞİ Olta Balıkçılığını sevdirmek, tanıtmak ve desteklemek için Geleneksel Olta Balığı Yakalama Yarışmasına Ana sponsor olduk.

26 AHŞABI ŞEKİLLENDİRİYORUZ İSTİHDAM YAPIYORUZ Kırsaldaki kadınların, becerilerini artırıp mesleki yeterlilik sağlamaları için Ahşap Şekillendirmeci Modül Kursu açtık.

27 GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI İlçelerimizde üretilen yöresel ürünlerin tanıtım ve satışı için, 22 adet dükkanımız, kamu kurumu niteliğindeki vakıf, dernek ve birliklere bedelsiz olarak tahsis edilmiştir.

28 ANKARA YI ÜRÜNLERİYLE TANIYORUZ Ankara ilçelerinin kendilerine özgü ürünleriyle tanıtılması için Ankara İllüstrasyon Haritası hazırlanmıştır.

29 ATIKLARINIZI TAŞIYORUZ ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

30 KATI ATIK TRANSFER İSTASYONU

31 JEOTERMAL SAHALARIMIZ Ankara Büyükşehir Belediyemiz uhdesinde bulunan 7 adedi arama ruhsatlı, 5 adedi işletme ruhsatlı olmak üzere toplam 12 adet Jeotermal Sahasında çalışma başlattık.

32 TAMAMLANAN PROJELERİN Toplam Maliyeti ,15 TL

33 2017 YILI PROJELERİMİZ

34 ARILI KOVAN VE ARICILIK MALZEMESİ DESTEĞİ Arılı kovan ve arıcılık malzemesi desteğinin verilmesi planlanmaktadır. 800 kişiye 4000 adet arılı kovan ve arıcılık malzemesi verilecektir.

35 ARICILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Arılı kovan verilecek çiftçilerimize, bal üretimlerinin kalitesini daha da artırmaları için faselya (arı otu) ve arı keki desteği verilmesi planlanmaktadır. Arılı kovan verilen 1400 çiftçimizin yanı sıra arıcılar birliği üyelerine de verilecektir.

36 ANA ARI ÜRETİM TESİSİ Ankara coğrafyası ve iklimine uygun dayanıklı arı ırklarının geliştirilmesi ve üretilmesi için ana arı üretim tesisi kurulması hedeflenmektedir. Bu tesiste ilk etapta adet ana arı üretilmesi planlanmaktır.

37 ARI KEKİ ÜRETİM TESİSİ Arı yetiştiriciliğinin en temel maddelerinden olan arı kekinin üretilmesi ve çiftçilerimizi desteklemek amacıyla arı keki üretim tesisi kurulması hedeflenmektedir. 100 tonluk arı keki üretim tesisi hedeflenmektedir.

38 GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ Sulanabilir tarım arazisini artırmak için güneş enerji sistemlerini kurmayı amaçlamaktayız da arazilerde 10 adet GES kurulumu hedeflenmektedir.

39 GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ İLE SEBZE-MEYVE KURUTMA İlçelerimize güneş enerji sistemi ile sebze meyve kurutma ekipmanlarının verilmesi planlanmaktadır. 5 ilçemize 1'er adet güneş enerji sistemi ile sebze meyve kurutma sistemi desteği hedeflenmektedir.

40 GÜNEŞ ENERJİLİ SERALAR Seraların ısıtılması, aydınlatılması, sulanması gibi enerji tüketimlerinde tasarruf yapılması hem de tarımsal üretimde doğa ve çevremize dost seraların kurulması hedeflenmektedir. 10 adet sera ( Ayaş, Güdül, Polatlı, Nallıhan, Çubuk Kalecik)

41 SERA Seracılığa uygun kırsal ilçelerimizde 500 m² lik seraların kurulması planlanmaktadır. Toplam 200 adet sera kurulumu hedeflenmektedir.

42 İSTİRİDYE MANTAR ÜRETİM SERASI Kırsal ilçelerimizde kadın istihdamının artırılması ve üretim artışının sağlanması amacıyla istiridye mantar üretim serası kurulumu planlanmaktadır. 5 adet istiridye mantar üretim serası kurulumu hedeflenmektedir. A

43 SERBEST SİSTEM YUMURTA TAVUKÇULUĞU İlçelerimizde serbest yumurta tavukçuluğu tesisi kurulması planlanmaktadır. 24 ilçemizde 48 adet serbest yumurta tavukçuluğu tesisi kurulumu hedeflenmektedir.

44 KALKINMA AJANS DESTEKLİ ETLİK PİLİÇ YETİŞTİRİCİLİĞİ 50 Broiler tesis üzerinde yapılacak olan saha analizi ve anketler ile ihtiyaçların tespit edilmesi, yatırım açığının giderilmesi ve yapılacak olan yatırımlarda doğru bir yönlendirme yapılması hedeflenmektedir. UYGULAMA DESTEKÇİLERİMİZ: Ankara İl Tarım Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

45 İYİ TARIM UYGULAMALARI HİZMETİ Çiftçilerimize iyi tarım uygulamaları eğitimi verilerek sertifikalandırılmaları hedeflenmektedir çiftçimiz bu kapsamda öngörülmektedir.

46 TARIMSAL TAHMİN VE ERKEN UYARI SİSTEMİ KURULMASI Tarımsal üretimde meteorolojik veri takibi ile don, sel, fırtına ve kuraklık gibi doğal afetlerin daha önceden çiftçilerimize haber verilmesi amacıyla; 9 ilçemizde tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemi kurulması planlanmaktadır.

47 TOHUM ELEME TESİSLERİ Tohumluk üretme potansiyeli olan diğer ilçelerimize de toplam 5 adet tohum eleme tesisleri kurulması planlanmaktadır.

48 KENDİ YÜRÜR SİLAJ BİÇME MAKİNASI ALIMI Çubuk, Kazan, Bala ve Güdül İlçelerimizde silajlık mısır üretip silajını biçme olanağı olmayan çiftçilerimize destek olmak amacıyla, 4 adet kendi yürür silaj biçme makinesi alımı planlanmaktadır.

49 TAŞ TOPLAMA VE SLAJ PAKETLEME HİZMETİ Bu yılda Taş Toplama ve Silaj Paketleme hizmeti artarak devam etmektedir.

50 TEKE ÜRETİM İSTASYONU Ankara keçisinin gen kaynaklarının korunması, ıslah edilmesi, kaliteli tiftik elde etmek ve bu istasyondan üretilmiş olan damızlık tekelerin çiftçilerimiz tarafından kullanılması amacıyla teke üretim istasyonu kurulumu planlanmaktadır.

51 ANAÇ KOYUN DESTEĞİ Nüfusu azalmakta olan ilçelerimizde, genç nüfusa iş imkanı sunmak amacıyla anaç sürü desteği projesinin bu sene de devam etmesi planlanmaktadır. 150 genç çiftçimize bu proje kapsamında destek verilmesi hedeflenmektedir.

52 KIRKIM EĞİTİMİ VE KIRKIM ŞAMPİYONASI DÜZENLENMESİ Yetiştiriciye yeni iş imkanı sunmak ve tiftiğin değerini artırmak için eğitim verilip kırkım şampiyonası düzenlenmesi planlanmaktadır.

53 TARIM, HAYVANCILIK VE ÇOBAN FUARI Ankara Tarım ve Makineleri, Hayvancılık ve Ekipmanları, Canlı Hayvan ve Kırsal Hizmetler Fuarı Mayıs 2017 tarihinde Ankara da gerçekleştirilecektir.

54 MOBİL KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YIKAMA Mobil koyun yıkama hizmetiyle Ankara nın tüm ilçelerinde küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi ayrıca hayvan sağlığının iyileştirilmesi planlanmaktadır. 5 adet mobil küçükbaş hayvan yıkama makinesi alımı hedeflenmektedir.

55 TARIMSAL ÜRÜN İŞLEME TESİSLERİ Kooperatif ve birliklere ürünlerinin kalitesini artırmak ve markalaşmasını sağlamak amacıyla; yıkama, ayırma, doğrama, paketleme vb. makinelerin bulunduğu tesislerin kurulması planlanmaktadır. 5 adet tesis kurulumu hedeflenmektedir.

56 ZİRAAT ODALARINA BEDELSİZ TARIM MAKİNESİ DESTEĞİ Çiftçilerimizin kullanımına sunulmak üzere tarım makinelerini ziraat odalarına bedelsiz tahsis ederek 17 kırsal ilçemizde makine parkı oluşturulması planlanmaktadır.

57 KAPAMA CEVİZ BADEM BAHÇELERİ Ceviz ve badem yetiştirmeye uygun ilçelerimizde örnek kapama bahçeleri oluşturulması planlanmaktadır.

58 MERALARDA SIVAT YAPIMI Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların su ihtiyacını karşılamak için meralara sıvat yapılması planlanmaktadır.

59 KİOSK BÜFELER Kırsal ilçelerimize özgü ürünlerin tanıtılabilmesi ve satılabilmesi amacıyla özel tasarım kiosk büfelerin merkeze kurulması planlanmaktadır. 20 adet kiosk büfe kurulumu hedeflenmektedir.

60 SIHHİYE KÖYLÜ PAZARI İlçelerimizde üretilen, yöresel ve organik ürünlerin merkezde satışı için kapalı çarşı projemiz devam emektedir.

61 YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI Ankara İli kırsal ilçelerimize ait yöresel yemeklerinin tanıtılması amacıyla ilçelerde yemek yarışması düzenlenmesi planlanmaktadır.

62 EĞİTİM VİDEOLARI DÜZENLENMESİ Tarım ve hayvancılık konusunda yapmış olduğumuz hizmetlerin ulusal yayın kanallarında yayınlanması koşulu ile tanıtım ve eğitim programları çekimi yapılması planlanmaktadır.

63 TRANSFER İSTASYONLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ Transfer İstasyonlarının güvenlik sistemlerinin kurulması ve çevre düzenlemelerinin yapılması planlanmaktadır. 15 ilçe hedeflenmektedir. BEYPAZARI POLATLI

64 MOBİL ATIK TRANSFER İSTASYONLARI 3 adet Mobil Transfer istasyonu kurulması planlanmaktadır.

65 DİĞER ATIK PROJELERİMİZ İlimizdeki katı atıkların ortak yönetimi planlanmaktadır. Yer altı çöp konteynırları Ayrıştırma Kaynağında ayrıştırma Geri dönüşüm Akıllı takip

66

ANKARA YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. ŞUBAT 2014

ANKARA YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. ŞUBAT 2014 ANKARA YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU ŞUBAT 2014 SUNUŞ ARAŞTIRMANIN AMACI Bu araştırma 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde, Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde seçmenlerin siyasi parti tercihlerini,

Detaylı

BASIN TOPLANTISI. 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi. Usulsuzlükler, Hukuk- Dışı Uygulamalar. 6 Nisan 2014 - - Kent Oteli

BASIN TOPLANTISI. 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi. Usulsuzlükler, Hukuk- Dışı Uygulamalar. 6 Nisan 2014 - - Kent Oteli BASIN TOPLANTISI 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Usulsuzlükler, Hukuk- Dışı Uygulamalar 6 Nisan 2014 - - Kent Oteli 30 Mart 2014 Ankara Büyükşehir Belediye 12334 sandıktan 6240 sandıkta

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının amacı Amaç: Doğal kaynakların korunmasını dikkate alarak; Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi,

Detaylı

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI T.C. BARTIN VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ 2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI YUSUF ALAGÖZ İL TARIM MÜDÜRÜ BARTIN DA DEMOGRAFİK YAPI 2009 YILI ADRESE DAYALI NÜFUS TESPİT ÇALIŞMASI SONUCUNDA İLİN TOPLAM NÜFUSU 188.449

Detaylı

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA Tar-Yat Birimi Destekler 2014 2003 2015 DGD - 387,2 Milyon TL Mazot 14,9 Milyon TL 152,7 Milyon TL ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLER Kimyevi Gübre

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI

ANKARA KALKINMA AJANSI ANKARA KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2012 TEKLİF Ç A Ğ R I S I Yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden, düşünce ve yeniliğin başkenti Ankara Ankara Kalkınma Ajansı Ülkelerin hatta şehirlerin

Detaylı

TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR

TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR ERZURUM ġubat- 2010 İLİMİZİN GENEL DURUMU ARAZĠ DAĞILIMI ALAN ARAZĠNĠN CĠNSĠ (hektar) % ĠĢlenebilen Tarım arazisi 460.252 18,2 Çayır-Mera

Detaylı

KENT VE TARIM ÇALIŞMALARI. Haziran 2015

KENT VE TARIM ÇALIŞMALARI. Haziran 2015 KENT VE TARIM ÇALIŞMALARI Haziran 2015 Çankaya Kırsal Alanı Akarlar Çavuşlu Evciler Karahasanlı Karataş Kömürcü Yakupabdal Yayla Tohumlar Çevre Yolu Güneyi Kırsal Kesim Toplam Alan: 22.315 hektar Çankaya

Detaylı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İBRAHİM YILMAZ ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İBRAHİM YILMAZ ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İBRAHİM YILMAZ ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI GAZİANTEP ANKARA GAZİANTEP SYRİA IRAQ NÜFUS Suriyeli Misafirlerimiz Birlikte Yaklaşık 2.5 M Nüfusa

Detaylı

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal kaynaklı kirlilik azaltılacak, Marjinal alanlar üzerindeki

Detaylı

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 03 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile

Detaylı

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 04 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama Besilik Materyal Üretim Desteği(baş) 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü

Detaylı

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN KONYA TAM BİR FIRSAT KAPISI KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN 1. Genç ve Nitelikli İnsan Kaynağı 2. Stratejik Konum 3. Yatırımcılara Tahsis

Detaylı

KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ

KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ SUNUM PLANI İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 1.Kırsal Kalkınma Yatırımları 2. Genç Çiftçi Projesi

Detaylı

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR Halil AGAH Kıdemli Kırsal Kalkınma Uzmanı 22 Kasım 2016, İSTANBUL 1 2 SUNUM PLANI TARIMDA KÜRESELLEŞME TÜRK TARIM SEKTÖRÜ VE SON YILLARDAKİ GELİŞMELER TARIMDA

Detaylı

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ADI 1 3071 Sayılı Kanun Gereğince Dilekçe Hakkının Kullanılması 2 Amatör Balıkçı Belgesi 20 Dakika 30 Gün 2-Bir Adet Vesikalık

Detaylı

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 1 3 MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEĞİ Mazot Gübre Destekleme Ürün Grupları Destekleme Tutarı Tutarı Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları,9

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GIDA TARIM VE ENERJİ BAKANLIĞI Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları Referans No: KKTC-14-GTEB-01 Bu program

Detaylı

Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği

Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Doç.Dr.Tufan BAL 7.Bölüm Tarımsal Finansman ve Kredi Not: Bu sunuların hazırlanmasında büyük oranda Prof.Dr.İ.Hakkı İnan ın Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Kitabından

Detaylı

1926

1926 1926 1926 2011 YILI BİRİME DESTEK MİKTARLARI ALAN BAZLI DESTEKLEMELER (TL/da) 1 Tütüne Alternatif Ürün Desteği 120 2 Toprak Analizi 2,5 3 Organik Tarım Tarla bitkileri, Sebze, Meyve 25 Hayvancılık,

Detaylı

HATAY TARIM VİZYONU

HATAY TARIM VİZYONU HATAY TARIM VİZYONU 2016-2021 2 BİTKİSEL ÜRETİM VİZYONU Zeytin üretiminde Türkiye 3.cüsü olan Hatay da, üretimle birlikte katma değer sağlayacak işleme ve paketleme tesislerinin kurulumuna sağlanan destekler

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

A N K A R A VE TARIM

A N K A R A VE TARIM ANKARA VE TARIM 2 1 6 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 2. GENEL TARIMSAL EKONOMİ 2.1 Nüfusun Genel Yapısı 2.2 Temel Ekonomik Göstergeler 3. ARAZİ KULLANIMI VE SU KAYNAKLARI 3.1 Arazi Kullanımı ve Ankara daki Tarım

Detaylı

2016 Özalp Tarihçesi: Özalp Coğrafyası: İlçe Nüfus Yapısı: Yaş Grubu Erkek Kadın Toplam 0-14 Yaş Yaş Yaş Yaş Yaş

2016 Özalp Tarihçesi: Özalp Coğrafyası: İlçe Nüfus Yapısı: Yaş Grubu Erkek Kadın Toplam 0-14 Yaş Yaş Yaş Yaş Yaş Özalp Tarihçesi: Özalp ilçesi 1869 yılında Mahmudiye adıyla bu günkü Saray ilçe merkezinde kurulmuştur. 1948 yılında bu günkü Özalp merkezine taşınmış ve burası ilçe merkezi haline dönüştürülmüştür. Bölgede

Detaylı

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek.

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek. Çiftçiye, bu yıl verilecek tarımsal destekler belirlendi Bakanlar Kurulu'nun ''2015 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar''ı, 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin

Detaylı

AR&GE BÜLTEN. İl nüfusunun % 17 si aile olarak ifade edildiğinde ise 151 bin aile geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır.

AR&GE BÜLTEN. İl nüfusunun % 17 si aile olarak ifade edildiğinde ise 151 bin aile geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır. İzmir İlinin Son 5 Yıllık Dönemde Tarımsal Yapısı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ İzmir, sahip olduğu tarım potansiyeli ve üretimi ile ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. Halen Türkiye de üretilen; enginarın

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI

ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI Kent ve Tarım Çalışma Alanı: Akarlar Çavuşlu Evciler Karahasanlı Karataş Kömürcü Yakupabdal Yayla Tohumlar Çevre

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARIMSAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARIMSAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL SAYISI Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğümüz 04.06.2015 yılında kurulmuş olup; 1 Şube Müdürü 1 Ziraat Yüksek Mühendisi 3 Ziraat Mühendisi 1 Topograf 4HizmetAlımPersoneli, personelinden oluşan kadro

Detaylı

(A) 1-500 Anaç küçükbaş 80-TL/baş (B) 501 ve daha fazla Anaç 72-TL/baş

(A) 1-500 Anaç küçükbaş 80-TL/baş (B) 501 ve daha fazla Anaç 72-TL/baş 2016 YILINDA UYGULANACAK TARIMSAL DESTEKLER BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Amaç ve Kapsam 1. Tarımsal üretimde sertifikalı ve çevreye duyarlı üretimi yaygınlaştırmak, gıda ve yem güvenliğini, erkenciliği,

Detaylı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı Üretim ve Verim Katkısı Toplum Beslenmesine Katkı Sanayi Sektörüne Katkı Milli Gelire Katkı Dış Ticaret Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ARALIK 2014 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yönelik Destekler Tarımsal işletmelerin sürdürülebilirliklerini ve birincil ürünlerin üretiminde genel performanslarını geliştirmek,

Detaylı

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İZMİR

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İZMİR TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ 12.01.2016 İZMİR KURULUŞ KANUNU Tarım Kredi Kooperatiflerinin temelleri 1863 yılında Memleket Sandıkları adı altında Mithat Paşa tarafından atılmıştır. 1972 yılında çıkarılan

Detaylı

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER 1- Kalkınma Ajansı Destekleri A. Mali Destekler 50.000 500.000 TL arasında değişen bölgesel önceliklere göre farklı konu başlıklarında

Detaylı

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYBİS Yenilikler

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYBİS Yenilikler ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYBİS Yenilikler VİZYON üaski yi son teknolojilerin kullanımı ile dünya standartlarına taşımak. ükaçak ve kayıpları en aza indirmek. üarıza müdahalelerini

Detaylı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER A-HAYVANCILIK DESTEKLERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Bakanlar Kurulu Kararı MADDE 4- (1) Birime Destek 1 Sütçü ve kombine

Detaylı

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ Yapılan çalışmalar 1- Çiftçi Kursları Sıra No 2014 YILI Kursun Konusu Açılan Kurs Sayısı Kursiyer Sayısı 1 Arıcılık Kursu 1 30 2 Süt

Detaylı

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK NEDİR? Organik tarımın temel stratejisi, kendine yeterli bir ekosistem oluşturarak, bu ekosistemdeki canlıların optimum

Detaylı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 24.10.2017 Tanım Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik

Detaylı

2017 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

2017 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ 2017 ANADOLU LİSELERİ 2016 YILI I. YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE YÜZDELİK DİLİMLER Tercih Kodu 88504 77327 75972 79565 Okul Adı Tevfik İleri Tevfik İleri ALTINDAĞ / Ankara Kız ÇANKAYA / Ümitköy Okul Türü

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

T.C. Kalkınma Bakanlığı

T.C. Kalkınma Bakanlığı T.C. Kalkınma Bakanlığı 2023 Vizyonu Çerçevesinde Türkiye Tarım Politikalarının Geleceği- Turkey s Agricultural Policies at a Crossroads with respect to 2023 Vision 2023 Vision, Economic Growth and Agricultural

Detaylı

ERZURUM İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI

ERZURUM İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI 2 1 1: Arazi Toplulaştırması İŞLEM VE AÇIKLAMA - Merkez ve Hınıs ilçesinde ihaleye çıkılmış olan 35.000 Hektar alanda arazi toplulaştırmasının tamamlanması 2: Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI TÜRKİYE DE VE İLÇEMİZDE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ SORUNLARI

KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI TÜRKİYE DE VE İLÇEMİZDE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ SORUNLARI KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI 2015 TÜRKİYE DE VE İLÇEMİZDE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ SORUNLARI TÜRKİYE DE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ Ülkemiz coğrafi özellikleri bakımından her türlü hayvansal ürün üretimi için uygun

Detaylı

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, Genel Yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZİNCAN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZİNCAN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZİNCAN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

Tarım Sayımı Sonuçları

Tarım Sayımı Sonuçları Tarım Sayımı Sonuçları 2011 DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ İstatistik ve Araştırma Dairesi Ocak 2015 TARIM SAYIMININ AMACI Tarım Sayımı ile işletmenin yasal durumu, arazi kullanımı, ürün bazında ekili alan, sulama

Detaylı

İSTATİSTİKLERLE ANKARA 2015

İSTATİSTİKLERLE ANKARA 2015 2015 İSTATİSTİKLERLE ANKARA 2015 1 2 İSTATİSTİKLERLE ANKARA 2015 İÇİNDEKİLER TEMEL GÖSTERGELER...6 ANKARA DA YAŞAMAK...10 NÜFUS VE DEMOGRAFİ...12 GÖÇ...44 SOSYAL HİZMETLER...56 SİVİL TOPLUM...60 SAĞLIK...66

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN İZMİR

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN İZMİR T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN İZMİR Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi Sertifikalı AB Uzmanlığı Eğitim Programı Dr. Derya ÇAĞLAR

Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi Sertifikalı AB Uzmanlığı Eğitim Programı Dr. Derya ÇAĞLAR Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi Sertifikalı AB Uzmanlığı Eğitim Programı Dr. Derya ÇAĞLAR 12 Haziran 2013 12.06.2013 www.ankaraka.org.tr 2 KALKINMA AJANSLARI Bölgesel kalkınmanın

Detaylı

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1)

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) 2- Nüfus cüzdanının

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (tebliğ 2016/26) *BUZAĞI DESTEKLEMESİ *MALAK DESTEKLEMESİ *ANAÇ KOYUN VE KEÇİ DESTEKLEMESİ *ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ

Detaylı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı Mart 08, 2012-7:46:36 Bakan Eker, tarımın zannedildiği gibi sadece üreticilerle değil, gıdadan dolayı toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olduğunu,

Detaylı

Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler

Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler 12 Mart 2011, ANTALYA Türkiye de tarım sektörü Temel Göstergeler Türkiye 2002 Tarım % Türkiye 2009 Tarım Nüfus (milyon)

Detaylı

BİRLİK ve KOOPERATİFLERİN FUARI KASIM 2015

BİRLİK ve KOOPERATİFLERİN FUARI KASIM 2015 BİRLİK ve KOOPERATİFLERİN FUARI 05-08 KASIM 2015 2 3 4 5 : : : : : : : : : EGE CANLI HAYVAN ve TARIM TEKNOLOJİLERİ FUARI FUARIN KÜNYESİ 6 7 { { EGE CANLI HAYVAN ve TARIM TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARETÇİ İSTATİSTİKLERİ

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali ERGİN-ali.ergin@tarim.gov.tr HAZİRAN-2014 KIRSAL KALKINMA ÇALIŞMALARI

Detaylı

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALTYAPI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALTYAPI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALTYAPI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ TÜM ANKARA NIN ALTYAPI VE ÜSTYAPI VERİLERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ TABANLI AYBİS PROGRAMINA MapInfo v12.5 KULLANILARAK

Detaylı

2003-2011 T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ

2003-2011 T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda sorunları

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı 22.11.2016 / ERZURUM TARIMSAL DESTEKLEMELER Bilgehan ÖZEN Ziraat Yüksek Mühendisi HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tel : 0312 258 73 47 Faks : 0312 258 73 43

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU

T.C. ANKARA VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU T.C. ANKARA VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU 2014 NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ I. İLGİLİ MEVZUAT Bu kılavuz Ankara ilindeki norm

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI RECEP KIRBAŞ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ Kırsal Kalkınma Yatırımlarının

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler FINDIK ÜRETİCİLERİ ALAN BAZLI GELİR DESTEGİ Fındık Desteği 170 İyi Tarım Uygulamaları Desteklemeleri Meyve- Sebze Örtü Altı Süs Bitkileri, Tıbbı Aromatik Bitkiler

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI Genel Sekreterlik

ANKARA KALKINMA AJANSI Genel Sekreterlik m. T.C. ANKARA Ul kinh* S \ M s ( ANKARA KALKINMA AJANSI Genel Sekreterlik Sayı : 69111088-770.00-E. 1098 Konu : TechAnkara Proje Pazarı 2016 Tarih ve Yer Değişikliği ACELE 18.11.2016 BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ

Detaylı

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 05 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme (TL/baş) Suni Tohumlama (TL/baş) Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile etçi ırkların melezleri anaç sığır Etçi ırklar anaç

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

ÇANAKKALE İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI

ÇANAKKALE İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI 2 1 1: Kuraklığa karşı önlem alınması - Kuraklık Eylem Planında farklı seviyelerdeki kuraklık senaryolarına göre üretim modellerinin geliştirilmesi 2: Yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi -

Detaylı

BULDAN HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

BULDAN HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ BULDAN HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ Behiye AKSOY(DENGİZ), Nazif EKİCİ Buldan Tarım İlçe Müdürlüğü ÖZET Bu çalışma da Buldan merkez, belde köylerinde hayvan yetiştiriciliği ve yakın gelecekteki durumu incelenmiştir.

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARS

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARS T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARS Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLER DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

TARIMSAL DESTEKLER DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI TARIMSAL DESTEKLER DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Ankara -21 Ekim 2015 TARIMSAL DESTEKLER Sunum Planı 1- Türkiye Tarımı Genel Bilgiler 2- Tarımsal Destekleme Mevzuatı 3- Destekleme Kalemleri

Detaylı

TARSUS TİCARET BORSASI

TARSUS TİCARET BORSASI TARSUS TİCARET BORSASI Ülkemizde yetiştirilen tarımsal ürünlerden, tarımsal üretimin bir kısmı doğrudan tüketilirken, bir kısmı sanayide hammadde olarak işlenerek değişik gıdalara dönüştürülmektedir. Tarımsal

Detaylı

Ankara İli Demografik Yapısı ve Karşılaştırmalı Seçim Sonuçları Analizi ( ) Filiz AYDIN KOÇ

Ankara İli Demografik Yapısı ve Karşılaştırmalı Seçim Sonuçları Analizi ( ) Filiz AYDIN KOÇ Ankara İli Demografik Yapısı ve Karşılaştırmalı Seçim Sonuçları Analizi (2002-2018) Filiz AYDIN KOÇ EKİM 2018 2 İçindekiler Tablo Listesi... 4 Grafik Listesi... 5 Giriş... 6 1. Ankara nın Demografik Yapısı...

Detaylı

Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı

Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı 1 Kredilerde Son 8 Yılda 54 Kat Artış 2 Tarımsal Kredilerin Sektörel Dağılımı (%) 3 Son 7 Yılda 3,8 Milyon Çiftçiye 39 Milyar TL Kredi

Detaylı

MKE KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞÇİ ALIM İLANI

MKE KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞÇİ ALIM İLANI MKE KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞÇİ ALIM İLANI KURUMUMUZUN ANKARA DA BULUNAN; MKE BARUTSAN ROKET ve PATLAYICI FABRİKASI ile KIRIKKALE DE BULUNAN; MKE SİLAH FABRİKASI ve MKE MÜHİMMAT FABRİKASI MÜDÜRLÜKLERİNE

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ Selin ŞEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM II. ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE

Detaylı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı Sayı Soru Proje Sahibinin 1 2 3 4 Kimler KOBİ tanımına girer? Benzeri hibe programlarına başvuru gerçekleştirmiş

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU

T.C. ANKARA VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU T.C. ANKARA VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU 2014 NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ I. İLGİLİ MEVZUAT Bu kılavuz Ankara ilindeki norm

Detaylı

KREDİLENDİRME KONULARI ve TEKNİK KRİTERLER (HAYVANCILIK ve SU ÜRÜNLERİ)

KREDİLENDİRME KONULARI ve TEKNİK KRİTERLER (HAYVANCILIK ve SU ÜRÜNLERİ) MADDE 4 Damızlık süt sığırı On baş ve üzerinde manda veya damızlık süt sığırı işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini on baş ve üzerine çıkarmaları gerekir. Manda veya holstein (siyah alaca/kırmızı

Detaylı

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU 1.AMASYADA TARIMSAL YAPI İlimiz ekonomisinde Tarım ilk sırada yer almakta olup 29.390 çiftçi ailesinden 146.948 kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır. 2011 yılı Bitkisel

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DENİZLİ

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DENİZLİ T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DENİZLİ Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

İSTATİSTİKLERLE A N K A R A 2016

İSTATİSTİKLERLE A N K A R A 2016 www..org.tr İSTATİSTİKLERLE ANKARA2016 2 İSTATİSTİKLERLE ANKARA 2016 İÇİNDEKİLER TEMEL GÖSTERGELER... 8 ANKARA DA YAŞAMAK... 12 NÜFUS VE DEMOGRAFİ... 12 GÖÇ... 52 SOSYAL HİZMETLER... 64 SİVİL TOPLUM...

Detaylı

2016 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2016 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 06 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ 3 4 Buzağı/Malak Çoban (Sürü Yöneticisi) İstihdam 4 ay ve üzeri buzağı/malak (8 İl) 350 TL/baş Soy kütüğü (8 İl) Döl kontrolü 500 TL/baş 50 (ilave)

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLER. Burhan DEMİROK Daire Başkanı

TARIMSAL DESTEKLER. Burhan DEMİROK Daire Başkanı TARIMSAL DESTEKLER Burhan DEMİROK Daire Başkanı İstanbul -18-Aralık-2014 TARIMSAL DESTEKLER Sunum Planı 1- Türkiye Tarımı Genel Bilgiler 2- Tarımsal Destekleme Mevzuatı 3- Destekleme Kalemleri 4- Destekleme

Detaylı

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü TARIMSAL ÜRETİM DEĞERİ BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİMDE İZMİR İN ÜLKE SIRALAMASINDAKİ YERİ (TUİK-2014)

Detaylı

Sizi geleceğe taşır...

Sizi geleceğe taşır... Sizi geleceğe taşır... HAKKIMIZDA Elizi Reklam İnşaat Turizm Tarım Gıda ve Hayv. San. Tic.Ltd.Şti. firması olarak 2001 yılında Antalya da faaliyetine başlamıştır. Şirketimizin ana faaliyet konusu sera

Detaylı

Ankara TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar

Ankara TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar On5yirmi5.com Ankara TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar 2015-2016 yılı Ankara hangi liselerde boş kontenjan var, e-okul için taban puanları, toplam kontenjları ve TEOG okul türleri işte bu listede.

Detaylı

DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN

DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN AMASYA Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

Bu işgücü istemi, iş K U R 'u n Ç A N K A Y A H İZ M E T M ERKEZ İ biriminden ilan edilmiştir.

Bu işgücü istemi, iş K U R 'u n Ç A N K A Y A H İZ M E T M ERKEZ İ biriminden ilan edilmiştir. Türkiye İş Kurumu İşinizi Şansa Bırakmayın ÜL İşgücü İstemi (00002971112) Bu ila n a K işise l D u ru m u "N o rm a l" o la n la rla b irlik te "T M Y (T e rö rle M ü ca d e le d e Y a r a la n a n ) "

Detaylı

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 İşletme Kayıt Belgesi 2 Sertifikalı Fide/Fidan Kullanım Desteği İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 2- Meslek odası

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BATMAN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BATMAN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BATMAN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü H 1437 / M 2016 YILI RAMAZAN İMSAKİYESİ

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü H 1437 / M 2016 YILI RAMAZAN İMSAKİYESİ ANKARA 01 RAMAZAN 06 HAZIRAN PAZARTESİ 03 19 05 13 12 54 16 50 20 22 22 07 02 RAMAZAN 07 HAZIRAN SALI 03 18 05 13 12 55 16 50 20 23 22 08 03 RAMAZAN 08 HAZIRAN ÇARSAMBA 03 18 05 13 12 55 16 50 20 24 22

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLEMELER

TARIMSAL DESTEKLEMELER TARIMSAL DESTEKLEMELER Tarım sektörünün öncelikli problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak, uygulanan politikaların etkinliğini artırmak ve sektörün bu politikalara uyumunu kolaylaştırmak amacıyla işletme

Detaylı

ARAZİ VARLIĞI VE DAĞILIMI (2014) İlin Toplam Yüzölçümü : 2.543.700 Hektar

ARAZİ VARLIĞI VE DAĞILIMI (2014) İlin Toplam Yüzölçümü : 2.543.700 Hektar ARAZİ VARLIĞI VE DAĞILIMI (2014) Ormanlık ve Diger Alan 899.642 ha. Tarım Alanı 1.233.043 ha. Çayır mera Alanı 411.015 ha. İlin Toplam Yüzölçümü : 2.543.700 Hektar 1 TARIM ALANLARININ KULLANIM AMAÇLARINA

Detaylı

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUM İLİ TARIMSAL VERİLERİ

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUM İLİ TARIMSAL VERİLERİ T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUM İLİ TARIMSAL VERİLERİ ÇORUM TARIMI Çorum İlinde Tarım, halkın 1, derecede geçim kaynağını teşkil eden iktisadi bir sektördür. İlimizin yüz

Detaylı

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıt 1-Başvuru Dilekçesi 2-Çiftçi 3-Tapu Müdürlüğünden Kayıtlarımıza

Detaylı