YEM KATKILARI CEP KATALOĞU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YEM KATKILARI CEP KATALOĞU"

Transkript

1 YEM KATKILARI CEP KATALOĞU

2 Ürünler Yarış Racing Syrup ATP-10 Recovery-7 Iron Syrup Racing Pellets Spor Sport Syrup Re-Zest Destek Flex Supp Neıtragast Tryptocool E-Dash Acti-Hoof Bioflavidex Electrolyte Plus Vitamin C 100 Marine Blend Yetiştiricilik Breding Syrup Breeding Robust Bakım Hoofcare Shampoo Sembol Açıklamaları

3 Yarış Ürünleri Yarış ürünleri kategorimizde hedefimiz performans atlarına gereken desteği sağlamaktır. Racing Syrup ve Racing Pellets yoğun idman temposundaki atlar için gerekli tüm vitamin, iz element ve amino asitleri sağlamak üzere formüle edilmişlerdir. ATP-10 ve Recovery-7 yarış öncesi ve sonrasında idman programını desteklemek için dizayn edilmişlerdir. Yarış kategorimize yeni Iron Syrup ise yorgunluk ve idman süreçlerinde ihtiyaç duyulabilecek demiri atlara uygun şekilde sağlar.

4 Racing Syrup At tarafından kolayca alınabilen melaslı, multivitamin, amino asit ve iz element dengeleyici yem katkısıdır. Ambalaj : 2lt ve 5 lt Günlük 60 ml. 30 vitamin, mineral, aminoasit. NRC(Ulusal Araştırma Konseyi ) tarafından önerilen nadir bir ürün Oksidatif stresi azaltmak için Vitamin E. Bağışıklık sistemini desteklemek ve serbest radikalleri nötralize etmek için Selenyum. Kas geliştirmek ve korumak için gereken Amino asitler ve Threonine. Sağlıklı tırnaklar için gereken Çinko ve Biotin.

5 ATP-10 Ekstra enerji için yağ bazlı proteinli yem katkısı. Ambalaj : 5 kg ve 10 Kg Günlük gıdanın 500gr kadarını kademeli olarak Plusvital ATP-10 ile değiştirin. Adele gelişmesini destekli ve enerji kaynağı olarak amino asitler. ATP üretimi için temel enerji kaynağı olan Riboz. Enerji depolarının yapımına destek için diyetetik yağ ve protein. Anti-oksidan ve aintiimflammatuar ajanlar olarak doğal Fenoller ve Karnozin. Sindirim sağlığı için aktif maya ve kısa zincirli Frküktooligosakkaridler (scfos) Bağışıklık sistemine destek olarak kolayca emilebilen, bio- yararlı şelatlı çinko. Stres durumlarında antiimflammatuar ajan olarak Boswellia ekstresi.

6 Recovery-7 Yüksek performanstan sonra adele iyileşmesine yardım için yüksek konsantre formül Ambalaj : 7 X 50 gr Saşet Yarış veya ağır idman öncesinde ve sonrasında 7 gün boyunca akşam yemine her gün 50 g saşet. Atınızın bol miktarda suyunun olduğundan emin olunuz.. Bağışıklık sistemini desteklemek için Vitamin E. Anti-emflamatuar ve antioksidan ajanlar olarak doğal polifenoller. Kas yapmımı ve gelişimini desteklemek için lizin, metiyonin ve dallı zincir amino asitler. Sinir sistemi ve adele restorasyonu için magnezyum. Egzersiz sonrası yangılanmayı azaltmak için yağ asidi kaynağı olarak yosun bazlı omega yağları EPA ve DHA. 7 günlük kullanım için kullanışlı saşetler halinde hazır. Kolaylıkla emilir, bioyararlılığı yüksek.

7 Iron Syrup YENİ Konsantre demir ile zenginleştirilmiş; B Bitamini, C Vitamini, K Vitamini, Bakır ve Selenyum eklenmiş; yarış, idman ve yorgunluk dönemlerinde kırmızı kan hücrelerinin üretimini arttırmak için dikkatle formüle edilmiş melas şurubu. Ambalaj : 2 lt ve 5 lt Atlar: 60 ml günlük. İhtiyaca göre devam edilir. Poniler ve genç atlar: 30 ml günlük. Her basışta 30 ml veren pompa ayrıca Demir içeriği artırılmış formülü ile kırmızı kan hücresi oluşumunu destekler. Lezzetli pekmez tadı ile kolayca alınır. Kırmızı kan hücrelerinin yapımına destek olur. Bağışıklık sistemini desteklemek ve hızlı iyileşme sürelerini teşvik etmek için çinko içerir. Kan pıhtılaşma sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayan Antihemorajik vitamini olarak da bilinen K Vitamini içerir. Bakır, gövdenin demir depolarının kullanımını destekler.

8 Racing Pellets Soya tabanlı pelet formunda 34 aktif içerik. Yarış atlarının diyetlerine geniş katkı sağlamak için dizayn edilmiştir. Plusvital Racing Syrup un tüm faydalara pelet formunda sahiptir. Ambalaj : 4.5 kg ve 6 Kg Günlük 150 gr. yeme karıştırılır. Dallı zincir amino asitler içerir. Anti-imflammatuar ve anti oksidan ajanlar olarak doğal polifenoller. Sağlıklı tırnak ve cilt için Biotin ve Çinko. Adele restorasyonu için Kolin Klorid eklenmiştir. Güçlü protein ve yağ kaynağı

9 Spor Atları Ürünleri Spor Atları Ürünleri kategorimiz her atın değişik yarışma koşulları sırasındaki bireysel ihtiyaçları göz önüne alınarak dizayn edilmiştir. Sport Syrup yeni bir dengeleyici olarak; Re-Zest ise Spor Atları Ürünleri kategorimize çalışma sonrası atların beslenme durumunu yükseltmek ve adele restorasyonuna yardımcı olmak amacıyla yeni bir katkı olarak eklenmiştir.

10 Sport Syrup Spor atları için eksiksiz multivitamin formülasyonu. Ambalaj : 1.8 lt ve 5 lt İdmandaki ve yarış koşan performans atları: 60 ml. günlük. Başka bir yem katkısına ihtiyaç yoktur. Kemik gelişimi ve bakımı için A ve D Vitaminleri Vitamin C ve E beraber çalıştıklarında serbest radikalleri azaltmada etkili anti-oksidan özellikler taşırlar. Gıda metabolizması, enerji üretimi, hücre üretimi ve büyüme faaliyetleri gibi bir çok alanda etkili B Vitaminleri. Selenyum serbest radikallerin etkilerini azaltmak için önemli bir mineraldir. Protein ve adele gelişimi için amino asitler. Diyette esansiyel amino asitlker bulunmalıdır ve bu dengeleyiciye uygun seviyelerde Lizin, Methionin ve Treonin eklenmiştir. Prebiotik olarak Fruktooligosakkaritler (FOS) eklenmiştir. Bu şekilde sağlıklı bir sindirim sistemi için barsaklardaki yararlı mikroorganizmalarınn varlığı korunur.

11 Re-Zest Adele restorasyonu için konsantre yarış sonrası yem katkısı Ambalaj : 5 x 50 gr saşet içeren kutu, 750 gr kutu Ağır idman sonrası 5 gün süre ile her akşam yemine bir 50 gr eklenir. Bağışıklık sistemi ve iyileşme cevabı için doğal polifenoller. İdman sonrası adele restorasyonu ve laktik asit eliminasyonu için dallı zincir amino asitler. Başka amino asitlerin kullanımı sırasında kullanılacak amino asitleri sınırlamak üzere Lizin, Methionin ve Treonin. Serbest radikallerin hücre duvarlarına zararlarından korunmak için Organik Selenyum Yangı giderici etkisi ile beraber sindirim ve solunum sistemi üzerindeki sakinleştirici etkisiyle Boswellia Ekstresi. Anti-oksidan ve bağışıklık fonksyonları ile Vitamin C Yangısal tepkileri kontrol için Omega-3 Yağ Asitleri, DHA ve EPA. Adele restorasyonu ve sinir sistemi için Magnezyum.

12 Destek Ürünleri Destek Ürünleri daha fazla destek sağlamak amacıyla dizayn edilmiştir. Bioflavidex tescilli polifenollerile beraber Vitamin E ve Organik Selenyum ile güçlendirilmiştir. Electrolyte Plus tuzlarla E Vitamini ve C Vitaminini kullanışlı bir biçimde kombine eder. E-Dash polifenoller ve organik selenyumu da içeren büyük bir E Vitamini kaynağıdır. Flex Supp, Acti-Hoof, Tryptocool, Neutragast ve Vitamain C100 ise diğer ürünlerimizdir.

13 Flex Sup YENİ Sağlıklı eklemleri için Glukozamin, Kondroitin Sülfat, MSM, HA ve Kuşburnu ile anti-oksidanları kombine eden tam ve eksiksiz bir yem katkısıdır. Ambalaj : 900 gr Günlük yeme 30 gr ihtiyaç duyulduğu sürece eklenir 15 gr ölçek kutudadır. Sağlıklı eklemlerle performansı destekler. Sağlıklı eklemler için Glükozamin, Kondroitin Sülfat ve Hyaluronik asit. Analjezik ve yangı giderici etkisiyle MSM. Yangı giderici etkisi için Kuşburnu eklenmiştir. Organik Selenyum kaynağı. Yağ asidi kaynağı olarak eklem dokusuna destek olarak yosun etkisiyle Boswellia Ekstresi. Anti-oksidan ve bağışıklık fonksyonları ile Vitamin C Yangısal tepkileri kontrol için Omega-3 Yağ Asitleri, DHA ve EPA. Adele restorasyonu ve sinir sistemi için Magnezyum.

14 Neutragast YENİ Mide bozuklukları eğilimli atlar için kapsamlı mide-barsak desteği. Ambalaj : 1.5 Kg Yoğun asidozda : 75 g (3 ölçek) Koruma amaçlı : 25 g (1 ölçek) Sindirim sağlığına destek olur. Gıda metabolizmasına destek için B vitamini kaynağı Sindirim sistemini yatıştırmak ve rahatlatmak için Boswellia Ekstresi. Lif sindirimini geliştirmek ve mikrobiyel denge için Saccharomyces Cerevicae. Midedeki fazla asiditeye tampon olarak Kasifiye Deniz Yosunu.

15 Tryptocool YENİ Sinir sistemi desteği için Aktif maya ek desteği ile Triptofan, Magnezyum ve B Vitamini kaynağı. Ambalaj : 750 gr Gerektiği sürece veya stres öncesi dönemlerde günlük diyete 50 gr ekleyiniz. 25 gr ölçek kutudadır. Triptofan kaynağı. Normal sinir fonksyonları için Magnezyum. Sinir sistemi desteği için B Vitaminleri Ek sakinleştirici etki ve sindirim desteği için Aktif Maya

16 E-Dash Performans atları için yenilikçi anti oksidan destek. Ambalaj : 1.5 Kg, 3 Kg, 8 Kg İdmanda olan veya yarışmalarda yer alan performans atları: - Günlük gıdaya 50 gr eklenir. 25 gr. ölçek kutudadır. İyi bilinen anti oksidan özellikleriyle Vitamin E Hücre duvarlarını serbest radikallere karşı koruyan Organik Selenyum. Bağışıklık sistemine destek için ek olarak Vitamin C. Adele iyileşmesine destek olarak Magnezyum. Anti imflamatuar özellikleri ile doğal olarak elde edilen fenoller.

17 Acti-Hoof YENİ (Biotin) Biotin, sağlıklı ve güçlü toynakları için aminoasit ve mineralli zengin bir kaynak. Ambalaj : 750 gr., 2 Kg. Günlük gıdaya 25 gr eklenir. 25 gr. ölçek kutudadır. Not: En iyi sonuçler yeni tırnağın büyümesine zaman verecek şekilde devamlılıkla kullanıldığında görülmektedir. Güçlü ve sağlıklı tırnaklar için biotin. Bakır, çinko ve Selenyum kaynağı. Tırnak gelişimi için Esansiyel Amino Asitler - Lizi n ve Methionin Sindirim gelişimi ve beslenme maddeleri emilimi için aktif maya.

18 Bioflavidex YENİ İdmandaki atlar için, sağlıklı kapilar damar korunması amaçlı yüksek konsantrasyonda Bioflavonoideks ve K Vitamini kompleksi. Ambalaj : 1.5 Kg. Kullanımı : Her gün gerekli oldukça akşam yemine 50 gr ekleyiniz. 25 gr ölçek kutudadır. Vitamin K da dahil olmak üzere bir çok kanama engelleyici etken içerir. Akciğer ve dolaşım desteği için Vitamin K. Serbest radikalleri azaltan rolü için Organik Selenyum. Anti imflammatuar cevap için Polifenoller.

19 Electrolyte Plus (Dietetic) Elmalı ve Sade İdman sonrası restorasyona yardımcı olmak için elektrolit tuzları ile anti oksidanları kombine eden elma lezzetli benzersiz karışım. Yeni formülümüzde elektrolit tuzları seviyesi Ambalaj : 2 Kg, 4 Kg, 5 Kg İdmandan sonra 25 gr. 10 lt (1 Kova) suya 25 gr ekleyerek eritiniz. Akşam yemine 25 gr eklenebilir veya sonda ile de verilebilir. 25 gr ölçek kutudadır. Gelişmiş formül, arttırılmış elektrolit tuzlar. Glisemik etkiyi azaltan %6'dan az glükoz. Bağışıklık desteği için doz başına 2000 mg Vitamin C. Adele dokusu restorasyonu için Magnezyum. Alımı kolaylaştırmak için elma lezzetli. İçme suyunda kolayca erir.

20 Vitamin C 100 YENİ Yeni ürünümüz basitçe: 100% Vitamin C Ambalaj : 1 Kg. Atlar: Hastalık stres ve yoğun egzersizde 3-5 gün boyunca günde 5 gr. yeme katılır. Konsantre. Bağışıklık sistemini destekler. Serbest radikallerin azaltılmasına yardımcı olur. Anti oksidan. Kolajen sentezine yardımcı olur.

21 Marine Blend ÖZEL ÜRÜN YENİ Atınızın sağlığının korunması ve performans gelişimi için 8 tür deniz yosununun doğal karışımı. Anti oksidanlar, yağ asitleri ve proteinlerin organik kaynağı. Ambalaj : 3 Kg. Yetişkin Atlar: 3 ölçek (45 g) günlük yeme eklenir Taylar: 1 ölçek (15 g) günlük yeme eklenir Poniler: 2 ölçek (30 g) günlük yeme eklenir 15 gr ölçek kutudadır. AÇIKLAMA Stres ve dengesiz beslenme gibi faktörler, barsak mikroflorasında zararlı bakterilerin gelişmesine ve ülser ve gıda emiliminin azalmasna yol açan değişikliklere zemin hazırlar. Marine Blend midenin hassas bölgelerini koruyucu olarak kaplama kabiliyetleri ile bilinen yosunlar içerir. OMEGA-3 YAĞ ASİTLER, EPA ve DHA yosun kaynaklıdır ve atlarda yangısel cevapları destekleyen prostoglandin üretimi için metabolize edilmektedir. KARBONHİDRATLAR, Marine Blend içerisinde Carrageenan bulunur. Bu polisakkarit iyi bir eriyebilen lif kaynağıdır. Carrageenanın laminitis, cushings hastalığı, kolik ve tying- up gibi metabolik rahatsızlıklara karşı faydalı hipoglisemik etkiye sahip olduğu bilinmektedir.

22 Yetiştiricilik Ürünleri Damızlık kısraklar ve genç atlar yoğun idman gören atlardan daha değişik bir yem katkısı ihtiyacı duyarlar. Yetiştiricilik ürünlerimiz bu özel ihtiyaçları karşılayacak kombinasyon, multivitamin ve hedef yem katkılarını araştırır. Breeding Syrup, geniş vitamin içeriği, iz elementler ve amino asitler ile komple bir dengeleyicidir. Breeding Robust ise sağlıklı kemik gelişimini desteklemek için özel olarak formüle edilmiştir.

23 Breeding Syrup Damızlıkların ve tayların yetiştirilmesine destek olarak büyük bir vitamin, mineral ve amino asit Ambalaj: 5 lt Damızlık Kısraklar : 60 ml günlük Taylar & Yearlingler : 30 ml günlük Damızlık Aygırlar : 90 ml günlük Aygırlar Destek : 60 ml günlük 30 ml veren pompa ayrıca satılmaktadır. Melas içeren lezzetli formülü ile aşım sezonu boyunca damızlık aygır ve kısrağın gıda dengeleme ihtiyaçlarını destekler. Eksiksiz multivitamin, amino asit ve mineral formülasyon Hücre yenilenmesi ve mineral formülasyonu için gerekli Folik Asit. Esansiyel amino asitler Lizin ve Methionin - büyüme ve kemik gelişimi için şarttır. B vitaminleri Tiamin (B1), Riboflavin (B2), Niasin (B3), Pantotenk Asit (B5), Folk Asit (B9) ve Syanokobalamin (B12) hücre üremesi ve büyümedeki rolleri için eklenmiştir.

24 Breeding Robust Büyümekte olan atların gıdalarını dengelemek için bilimsel olarak formüle edilmiş yem katkısı. Ambalaj: 4 Kg., 10 Kg. Damızlık Kısraklar : Günlük 2 ölçek Taylar : Günlük 1/2 ölçek Sütten Kesilmiş/Yearlingler : Günlük 1 ölçek Yarış, Atlı Dayanıklılık, Spor Atları : Günlük 1 ölçek. Ölçek kutudadır. Çok lezzetli %30 soya protini tabanlı. Sağlıklı iskelet geliçimini destekler. Normal kemik gelişimi için gerelik yüksek oranda Vitamin A ve D. Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı iskelet yapısı için gereken tüm elementleri içerir. Kemiklerin sağlıklı büyüme ve geliçimindeki rolleri için Kalsiyum ve Fosfor kaynağı

25 TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ AKSARAY ECZA DEPOSU TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Osmaniye Mah. İncirli Yolu Sok. No: 6/B Bakırköy İstanbul. Türkiye Tel: Fx: Plusvital Limited T:

YEM KATKILARI.

YEM KATKILARI. TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ AKSARAY ECZA DEPOSU TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Osmaniye Mah. İncirli Yolu Sok. No: 6/B Bakırköy İstanbul Türkiye Tel: 0212 561 16 78 Fx: 0212 561 16 79 @: info@aturunleri.com iletisim@aksarayeczadeposu.com.tr

Detaylı

YEM KATKILARI.

YEM KATKILARI. TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ AKSARAY ECZA DEPOSU TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Osmaniye Mah. İncirli Yolu Sok. No: 6/B Bakırköy İstanbul Türkiye Tel: 0212 561 16 78 Fx: 0212 561 16 79 @: info@aturunleri.com iletisim@aksarayeczadeposu.com.tr

Detaylı

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hayvan Beslemede Vitamin ve Minerallerin Önemi Vitaminler, çiftlik hayvanlarının, büyümesi, gelişmesi, üremesi, kısaca yaşaması ve verim vermesi için gerekli metabolik

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, YEMLERİ EVREK & ÇİPURA L 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein, kalsiyum ve fosfor alımı nedeniyle; kemiklerin ve dişlerin gelişiminde Önemlidir.

Detaylı

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein,

Detaylı

Vitaminlerin yararları nedendir?

Vitaminlerin yararları nedendir? Vitaminlerin yararları nedendir? Vitamin ve mineraller vücudun normal fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, büyüme ve gelişiminde çok önemlidir. Az miktarlarda yeterlidirler. Gebelikte anne yanında bebeğin

Detaylı

Bir gün içerisinde tüketilmesi gereken gıdalar beslenme planına göre düzenlenir.

Bir gün içerisinde tüketilmesi gereken gıdalar beslenme planına göre düzenlenir. Beslenme Planı Bir gün içerisinde tüketilmesi gereken gıdalar beslenme planına göre düzenlenir. Bu plan günlük 2000 kalorilik enerji gereksinimi karşılayacak şekilde gıda gruplarından tüketilmesi gereken

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ KİLO VERME AMAÇLI ENERJİSİ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/ )

TÜRK GIDA KODEKSİ KİLO VERME AMAÇLI ENERJİSİ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/ ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ KİLO VERME AMAÇLI ENERJİSİ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/ ) Amaç MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, kilo verme amacıyla enerjisi

Detaylı

SPORCULAR için......sizin için

SPORCULAR için......sizin için SPORCULAR için......sizin için 1 NEDEN EGZERSİZ YAPARIZ? Kilo kontrolü İyi bir görünüm Fitness / Egzersiz Performans 2 2 ENERJİ KAYNAKLARI 3 MAKROBESİNLER 4 Gün içinde beslenmenizi çeşitlendirmek önemlidir...

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, ALABALIK YEMLERİ 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin yanında

Detaylı

TGK-KĐLO VERME AMAÇLI ENERJĐSĐ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLĐĞĐ ( 2001/41) (Yayımlandığı R.G.24.12.2001/24620)

TGK-KĐLO VERME AMAÇLI ENERJĐSĐ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLĐĞĐ ( 2001/41) (Yayımlandığı R.G.24.12.2001/24620) TGK-KĐLO VERME AMAÇLI ENERJĐSĐ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLĐĞĐ ( 2001/41) (Yayımlandığı R.G.24.12.2001/24620) Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, kilo verme amacıyla enerjisi kısıtlanmış diyetler için hazırlanan

Detaylı

BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ

BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ Keçi, kuru ve sıcak yerlerde ve özellikle tarımsal açıdan geri kalmış bölgelerde yaşayan insanlar için çok önemli bir besin ve gelir kaynağıdır. Gerek

Detaylı

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK Beslenme İle İlgili Temel Kavramlar Beslenme: İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması, Yaşam kalitesini artırması için

Detaylı

PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL Multivitamin ve Mineral Kombinasyonu FORMÜLÜ : PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL 11 Vitamin Vitamin A 10.000 I.U Vitamin B 1 20 mg Vitamin B 2 5 mg Vitamin B 6 10 mg Vitamin B 12 0.005 mg Vitamin C 150

Detaylı

SPIRULINA NEDİR? Spirulina yosunu ağır metallere karşı çok hassastır, bu itibarla kirlenmenin olmadığı yerlerde büyür.

SPIRULINA NEDİR? Spirulina yosunu ağır metallere karşı çok hassastır, bu itibarla kirlenmenin olmadığı yerlerde büyür. TIENS SPIRULINA SPIRULINA NEDİR?. Spirulina mavi yeşil renkte bir su yosunudur İlk olarak yeryüzünde 3.5 milyon yıl önce görülmüş olup, gezegendeki en yaşlı yaşam biçimlerinden biridir. Doğal haliyle Çin

Detaylı

Madde 3- Bu Tebliğ, 16/11/1997 tarihli ve 23172 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne göre hazırlanmıştır.

Madde 3- Bu Tebliğ, 16/11/1997 tarihli ve 23172 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne göre hazırlanmıştır. Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği Yetki Kanunu Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete 24.12.2001-24620 Tebliğ No 2001/42 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı, özel tıbbi amaçlı diyet gıdaların

Detaylı

DAHA İYİ ÖZEL FORMÜLASYON. Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık

DAHA İYİ ÖZEL FORMÜLASYON. Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık ÖZEL FORMÜLASYON DAHA İYİ Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALİYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA İÇİN AGRALYX

Detaylı

Türk Gıda Kodeksi Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği

Türk Gıda Kodeksi Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği Türk Gıda Kodeksi Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği Resmi Gazete Tarihi Sayısı Değişiklik Açıklaması İlk Yayın 24.12.2001 24620 1. Değişiklik 31.08.2003 25125 EK-1 in 7 inci maddesi, Madde 6 (Eklendi)

Detaylı

BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü

BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü BOVİFİT FORTE ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Kurutulmuş bira mayası ve keten tohumu

Detaylı

Bakır (Cu) Bakır anemi de kritik bir rol oynar.

Bakır (Cu) Bakır anemi de kritik bir rol oynar. Bakır (Cu) Bakır anemi de kritik bir rol oynar. Vücutta küçük miktarda bakır varlığı olmaz ise demirin intestinal yolaktan emilimi ve kc de depolanması mümkün değildir. Bakır hemoglobin yapımı için de

Detaylı

NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir.

NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir. NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir. Tüm hayvanlar besinleri sindirmek için enzimleri kullanırlar. Bunlar hem hayvanın kendi sentezlediği hem de bünyelerinde

Detaylı

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ Prof. Dr. Metin ATAMER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Aralık 2006 ANKARA Sütün Tanımı ve Genel Nitelikleri Süt; dişi memeli hayvanların, doğumundan

Detaylı

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma Gıdalar ve Güzellik Besinlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi cildin sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Aşağıda cilt sağlığına katkıları olan besinler ve içerdikleri vitaminler ile mineraller

Detaylı

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur..

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. 1 BESLENME BİLİMİ 2 Yaşamımız süresince yaklaşık 60 ton besin tüketiyoruz. Besinler sağlığımız ve canlılığımızın devamını sağlar. Sağlıklı bir

Detaylı

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI: KALSİYUM, B1 VE B2 VİTAMİNİ

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI: KALSİYUM, B1 VE B2 VİTAMİNİ OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI: KALSİYUM, B1 VE B2 VİTAMİNİ Kalsiyum, insan vücudunda en bol miktarda bulunan mineral olup, yalnızca kemikleri ve dişleri güçlendirmekle kalmaz, kasların kasılmasını, sinirlerin

Detaylı

Bornova Vet.Kont.Arst.Enst.

Bornova Vet.Kont.Arst.Enst. Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları Süreyya ÖZCAN Besin Öğeleri Canlının yaşamını devam ettirmesi için gerekli olan kimyasal element veya bileşiklerdir. Hücrelerin

Detaylı

Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları. Süreyya ÖZCAN

Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları. Süreyya ÖZCAN Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları Süreyya ÖZCAN Besin Öğeleri Canlının yaşamını devam ettirmesi için gerekli olan kimyasal element veya bileşiklerdir. Hücrelerin

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta Verimi Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Detaylı

İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON İkinci Bölüm GIDA HİJYENİ, TANIMI ve ÖNEMİ Üçüncü Bölüm PERSONEL HİJYENİ

İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON İkinci Bölüm GIDA HİJYENİ, TANIMI ve ÖNEMİ Üçüncü Bölüm PERSONEL HİJYENİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON Hijyenin Tanımı ve Önemi... 1 Sanitasyon Tanımı ve Önemi... 1 Kişisel Hijyen... 2 Toplu Beslenme Sistemlerinde (TBS) Hijyenin Önemi... 3 Toplu Beslenme Sistemlerinde

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ VÜCUT AĞIRLIĞI KONTROLÜ İÇİN DİYETİN YERİNİ ALAN GIDALAR TEBLİĞİ

TÜRK GIDA KODEKSİ VÜCUT AĞIRLIĞI KONTROLÜ İÇİN DİYETİN YERİNİ ALAN GIDALAR TEBLİĞİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ VÜCUT AĞIRLIĞI KONTROLÜ İÇİN DİYETİN YERİNİ ALAN GIDALAR TEBLİĞİ (Taslak ) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, vücut ağırlığı kontrolü için diyetin

Detaylı

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Silver Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 1000 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 50 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.65 mg 150 B2 Vitamini 2.1 mg 150 Niasinamid 24

Detaylı

SPORDA ERGOJENİK YARDIM. (Sporda Beslenme ve Ergojenik Yardım)

SPORDA ERGOJENİK YARDIM. (Sporda Beslenme ve Ergojenik Yardım) SPORDA ERGOJENİK YARDIM (Sporda Beslenme ve Ergojenik Yardım) Günlük Beslenme Oranları ERGOJENİK YARDIM NEDİR? Fiziksel performansı arttırmak için sporcular tarafından kullanılan değişik yöntem, araç ya

Detaylı

Sporcu Beslenmesi Ve Makarna. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı

Sporcu Beslenmesi Ve Makarna. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Sporcu Beslenmesi Ve Makarna Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı BESLENME Genetik yapı PERFORMANS Fiziksel kondisyon Yaş Cinsiyet Yaş Enerji gereksinimi Vücut bileşimi

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA CIVCIV IÇIN OVOLYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA CIVCIV IÇIN OVOLYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta verimi Kabuk kalitesi Civciv kalitesi Döllülük Çıkım oranı Karaciğer sağlığı Bağırsak sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA

Detaylı

MİNERALLER. Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI

MİNERALLER. Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI MİNERALLER Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI MİNERALLER İnsan vücudunun yaklaşık %4-5 i minareldir.bununda yarıya yakını Ca, ¼ ü fosfordur. Mg, Na, Cl, S diğer makro minerallerdir. Bunların dışında kalanlar

Detaylı

DAMIZLIK ROSS 308. BROYLER DAMIZLIK Karma Yem Besin Madde Değerleri 2016

DAMIZLIK ROSS 308. BROYLER DAMIZLIK Karma Yem Besin Madde Değerleri 2016 DAMIZLIK ROSS 308 BROYLER DAMIZLIK Karma Yem Besin Madde Değerleri 2016 Giriş Bu kitapçık; Ross 308 (yavaş tüylenen) damızlık sürüleri için beslemeye ilişkin tavsiyeler içermektedir ve Ross Damızlık Sevk-İdare

Detaylı

Hangi vitamin hangi besinlerde var?

Hangi vitamin hangi besinlerde var? On5yirmi5.com Hangi vitamin hangi besinlerde var? Pazara ya da markete giderek filenizi doldururken aldığınız sebze ve meyvelerin hangi vitaminleri içerdiğini biliyor musunuz? Yayın Tarihi : 28 Nisan 2014

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi

Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi Prof. Dr. Yasemen YANAR Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Tarih boyunca medeniyetler

Detaylı

Spor alanında beslenme ile ilgili bilgileri bu ünite kapsamında sizlere vereceğiz. Ünite içeriğinde yer alan teorik bilgi ve sizlerin

Spor alanında beslenme ile ilgili bilgileri bu ünite kapsamında sizlere vereceğiz. Ünite içeriğinde yer alan teorik bilgi ve sizlerin 1 Giriş Spor alanında beslenme ile ilgili bilgileri bu ünite kapsamında sizlere vereceğiz. Ünite içeriğinde yer alan teorik bilgi ve sizlerin tamamlayacağı yazılı, sözlü ve uygulamalı görevler beslenme,

Detaylı

Performans ve Besin Değerleri. broyler. cobb-vantress.com

Performans ve Besin Değerleri. broyler. cobb-vantress.com Broyler Performans ve Besin Değerleri broyler cobb-vantress.com Giriş Bu kitapçık, Cobb500 broylerleri için saha ve karkas hedeflerini ve bunlara ulaşmayı sağlayacak önerileri kapsamaktadır. Kitapçıkta

Detaylı

C vitamini (Askorbik asit)

C vitamini (Askorbik asit) C vitamini (Askorbik asit) C vitamini suda eriyen, kemik, diş ve damar sağlığını koruyan, çeşitli hastalıklara direnç kazandıran ve bazı besin ögelerinin vücutta kullanılmasına yardımcı bir vitamindir

Detaylı

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da bir yıllık sürede, bebeğin en önemli gıdasını anne sütü

Detaylı

Pfizer İlaçları Ltd.Şti. Ortaköy - İstanbul KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

Pfizer İlaçları Ltd.Şti. Ortaköy - İstanbul KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 500 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 25 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.4 mg 127 B2 Vitamini 1.75 mg 125 Niasinamid 20 mg 125

Detaylı

Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ

Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ ÖZEL TIBBİ AMAÇLI DİYET GIDALAR TEBLİĞİ Yetki Kanunu: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete 24.12.2001-24620 Tebliğ No 2001/42 Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliğinde Değişiklik Yapılması

Detaylı

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti Prospektüs ; berrak sarı renkli çözelti olup her ml'si 500.000 IU Vitamin A, 75.000 IU Vitamin D 3 ve 50 mg Vitamin E içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ uygun farmasötik şekli, içerdiği A, D 3 ve E vitamin

Detaylı

www.sutsesut.com Sütse faaliyete başladığı günden bugüne ürünlerinin güvenle tüketilecek yüksek standartlarda olmasını hedeflemiştir. Kaliteye olan hassasiyeti ile hareket ederek çözüm ortağı olarak büyümeyi

Detaylı

Kedi - Köpekler için Kuru ve Yaş Mama Kataloğu

Kedi - Köpekler için Kuru ve Yaş Mama Kataloğu Kedi - Köpekler için Kuru ve Yaş Mama Kataloğu Biz Kimiz? 1999 yılında kurulan Tropikal Pet A.Ş. Türkiye nin ilk, en büyük ve lider kuru kedi-köpek maması üreticisidir. Portföyünde evcil hayvan beslenme

Detaylı

PROBİYOTİK Lactabasillus Acidophilus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Rhamnosus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Casei 1.25 milyar CFU Bifidobacterium

PROBİYOTİK Lactabasillus Acidophilus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Rhamnosus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Casei 1.25 milyar CFU Bifidobacterium ENTEROGİS 1 PROBİYOTİK Lactabasillus Acidophilus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Rhamnosus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Casei 1.25 milyar CFU Bifidobacterium Bifidum 1.25 milyar CFU Çinko 15 mg 2 Probiyotik

Detaylı

ENERJİ METABOLİZMASI

ENERJİ METABOLİZMASI ATLARDA BESLENMENİN PERFORMANSA ETKİSİ ENERJİ METABOLİZMASI CP + ADP ATP (Creatin Fosfat) (Adenozin difosfat) (Adenozin trifosfat) ATP Aerobik (Oksijenli ortamda) Anaerobik (oksijensiz ortamda) AEROBİK

Detaylı

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım-Ebelik 2. Ders YB 205 Beslenme İkeleri 2015 Uzm. Dyt. Emine Ömerağa emine.omeraga@neu.edu.tr BESLENME Dünya Sağlık Örgütü (WHO-DSÖ)

Detaylı

Op Dr Aybala AKIL. ACIBADEM Bodrum Hastanesi

Op Dr Aybala AKIL. ACIBADEM Bodrum Hastanesi Sağlıklı bir anne için Sağlıklı beslenme Düzenli hekim kontrolü Gebelik öncesi hastalıkların sıkı takibi Sağlıklı bir yaşam tarzı Huzurlu bir gebelik süreci Sağlıklı beslenme = Dengeli beslenme Proteinler

Detaylı

EMZİREN ANNE BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR?

EMZİREN ANNE BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR? EMZİREN ANNE BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR? Gebe ve emziren annede yeterli ve dengeli beslenme gereklidir. 1 Tüm annelerin kendi fizyolojik gereksinimlerini karşılamaları Kendi vücut besin depolarını dengede

Detaylı

Biberon Maması İçerik ve Çeşitleri

Biberon Maması İçerik ve Çeşitleri Biberon Maması İçerik ve Çeşitleri Biberon Mamaları Annesütünün ikamesidir. Annesütü alamayan bebekler için Annesütü yetersizliğinde Annesütü ve inek sütünde enerji ve ana besin maddeleri Anne Sütü (100ml)

Detaylı

Premium quality Dry Dog

Premium quality Dry Dog ECOPET Premium quality Dry Dog Food Happy pet. Happy you. Puppy Formula ECOPET Alimento completo ed equilibrato per cuccioli e per cagne in gestazione o in allattamento Happy pet. Happy you. Farmina Pet

Detaylı

.. YILI SAĞLIKLI BESLENME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ. sahibi olmak * Beslenme Bilimi * Beslenme Biliminin Kapsamı 16 SAAT.

.. YILI SAĞLIKLI BESLENME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ. sahibi olmak * Beslenme Bilimi * Beslenme Biliminin Kapsamı 16 SAAT. .... YILI KURS PLANI KURS MERKEZİNİN ADI ALAN ADI KURSUN ADI KURSUN SÜRESİ AY HAFTA GÜNLER DERS SAATİ KONULAR. AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ 18 SAAT MODÜL VE YETERLİLİK MODÜL SÜRESİ TOPLAM SÜRE BAŞLAMA TARİHİ

Detaylı

Soda Değil, Maden Suyu

Soda Değil, Maden Suyu Soda Değil, Maden Suyu Bursa - İnegöl Tesisleri 1997 yılında Giresun'un İnişdibi köyünde kurulan Çakırmelikoğlu Maden Suyu İşletmeleri, aile şirketinin köklü değerlerini günümüz dinamiklerine entegre ederek

Detaylı

ÖZEL BESLENME AMAÇLI ve TAKVİYE EDİCİ GIDALAR

ÖZEL BESLENME AMAÇLI ve TAKVİYE EDİCİ GIDALAR ÖZEL BESLENME AMAÇLI ve TAKVİYE EDİCİ GIDALAR Selman Ayaz Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali 12-14 Kasım 2014 1 ÖZEL BESLENME AMAÇLI GIDALAR Özel Beslenme Amaçlı

Detaylı

VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup

VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup normal yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan, yiyecekler içerisinde doğal olarak bulunan basit yapılı bileşiklerdir. VİTAMİNLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ=)

Detaylı

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you.

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. Happy pet. Happy you. Cimiao ürün grubu kedinizin tüm ihtiyaçlarının karşılık bulması için özellikle belirlenmiştir. Formülleri ve yeni lezzetleri ile kusursuz

Detaylı

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu -Broşür- Buğday Çimi Suyu Hakkında Vücudumuz her gün 25 milyon yeni hücre oluşturur. Bu, yaklaşık olarak her yıl 9 milyar yeni hücre demektir. 9 milyar yeni hücre, yalnızca

Detaylı

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar.

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. ELMANIN FAYDALARI Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. Elmanın Sağlığa Faydaları Elma A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum ve çeşitli mineralleri içeren su içerir.

Detaylı

60 kcal/100 ml (250 kj/100 ml) 70 kcal/100ml (295 kj/100 ml)

60 kcal/100 ml (250 kj/100 ml) 70 kcal/100ml (295 kj/100 ml) Ek-1 Tüketime Hazır Bebek Formüllerinin Temel Bileşimi Ek-1 de yer alan değerler üretici tarafından verilen kullanım talimatına göre hazırlanan veya doğrudan kullanıma hazır olarak satışa sunulan ürünler

Detaylı

ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ

ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ Prof. Dr. Nilgün KARAAĞAOĞLU Doç. Dr. Gülhan EROĞLU SAMUR 4. Baskı Prof. Dr. Nilgün Karaağaoğlu Doç. Dr. Gülhan Eroğlu Samur ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ ISBN 978-605-364-200-8 Kitapta

Detaylı

Alerjen Uyarısı: Soya ve süt ürünü içerir.

Alerjen Uyarısı: Soya ve süt ürünü içerir. BEAVTA Vitalkost Vanilya Aromal Kilo Kontrol Amaçl Enerjisi Kstlanmş Gda Şeker ve Tatlandrc içerir. ĠÇĠNDEKĠLER ( 1 Porsiyon 55 g için): Soya Protein Ġzolat % 48, Bal % 15, Maltodekstrin, Ya AlnmĢ Yourt

Detaylı

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz Diyetisyen Serap Orak Tufan İstanbul 2015 NEDEN OKULA GİDERİZ? PEKİ NEDEN YEMEK YERİZ? Hastalanmamak için Daha Güçlü olmak için Daha çabuk büyümek için Karnımızı

Detaylı

Kanser Hastalarında Beslenme

Kanser Hastalarında Beslenme Kanser Hastalarında Beslenme Tedavi Öncesi, Tedavi Süresince ve Tedavi Sonrası Beslenme İpuçları Uzm.Dyt.Elvan YILMAZ AKYÜZ Hedefler Sağlıklı kiloyu korumak Vücudun onarımını ve tedavisini sağlayan sağlıklı

Detaylı

Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı

Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı İÇERİĞİ Kanatlı hayvancılık sektörü genetik calışmalar, yem teknolojisi ve beslenme rejimlerindeki bilimsel ilerlemelerle sürekli gelişmektedir. Dünyada artan kaliteli

Detaylı

Formül 2 Vitamin ve Mineral Kompleks - Erkekler ve Kadınlar için EĞİTİM SUNUMU

Formül 2 Vitamin ve Mineral Kompleks - Erkekler ve Kadınlar için EĞİTİM SUNUMU Formül 2 Vitamin ve Mineral Kompleks - Erkekler ve Kadınlar için EĞİTİM SUNUMU FORMÜL 2 VİTAMİN VE MİNERAL KOMPLEKS ERKEKLER İÇİN & KADINLAR İÇİN Vücudun ihtiyaçlarına göre kadınlar ve erkekler için özel

Detaylı

AMİNOGROW WS AMİNOGROW WS. İdeal Aminoasit Kombinasyonu. - Amino asitler protein sentezi için önemlidir, - İçme suyu ile kolayca kullanılabilir.

AMİNOGROW WS AMİNOGROW WS. İdeal Aminoasit Kombinasyonu. - Amino asitler protein sentezi için önemlidir, - İçme suyu ile kolayca kullanılabilir. İdeal Aminoasit Kombinasyonu AMİNOGROW WS AMİNOGROW WS Amino asit eksikliklerini tamamlar Amino asitler protein sentezi için önemlidir Yumurta ve et kalitesini arttırır İçme suyu ile kolayca kullanılabilir

Detaylı

60 kcal/100 ml (250 kj/100 ml) 70 kcal/100ml (295 kj/100 ml)

60 kcal/100 ml (250 kj/100 ml) 70 kcal/100ml (295 kj/100 ml) Ek-1 Tüketime Hazır Devam Formüllerinin Temel Bileşimi Ek-1 de yer alan değerler üretici tarafından verilen kullanım talimatına göre hazırlanan veya doğrudan kullanıma hazır olarak satışa sunulan ürünler

Detaylı

Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin!

Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin! Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin! Her anlamda güçlü olmak ne kadar önemli aslında. Güçlü bir kas sistemi, güçlü bir beyin, güçlü bir kalp, güçlü saçlar, kendini iyi hissetmek

Detaylı

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır.

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır. Alfalino Omega 3 nedir? Omega 3 yağ asitleri vücut için gerekli olan ama vücudun üretemediği yağ asitleridir. Besinlerle alınamadığı durumlarda gıda takviyeleri ile alınmaları gerekmektedir. Temel Omega-3

Detaylı

(Değişik: RG-22/1/ )

(Değişik: RG-22/1/ ) (Değişik: RG-22/1/2006-26057) (MÜLGA: RG-29/1/2004-25361) 1 Ek-7 1 29/1/2004 tarihli Tebliğ ile Ek-7 yürürlükten kaldırılmış ve diğer ekler buna göre teselsül ettirilmiştir. (Ek: RG-22/1/2006-26057) Yağ

Detaylı

SPORCULAR İÇİN TEMEL BESLENME İLKELERİ

SPORCULAR İÇİN TEMEL BESLENME İLKELERİ SPORCU BESLENMESİ SPORCULAR İÇİN TEMEL BESLENME İLKELERİ Yeterli ve dengeli beslenmenin bir sporcunun başarısını garanti etmediği, ancak yetersiz ve dengesiz beslenmenin bazı sağlık problemlerine ve performans

Detaylı

Avrupa nın en modern üretim tesislerinden birinde yenilik, kalite ve lezzet konusunda belirleyici olan köpek gıdası üretilmektedir.

Avrupa nın en modern üretim tesislerinden birinde yenilik, kalite ve lezzet konusunda belirleyici olan köpek gıdası üretilmektedir. Yaşasın köpek! Bu kılavuz cümle Meradog markasının felsefesini çok isabetli şekilde yansıtmaktadır. Meradog 60 yılı aşkın bir süredir köpeğin her yaşta profesyonel ve yüksek kalitede beslenmesini ifade

Detaylı

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr Ağacın kökü toprak İnsanın kökü EKMEK tir. 2 BİR AYDA 7-12 KG. VERMEK

Detaylı

SPORCULAR için......sizin için

SPORCULAR için......sizin için SPORCULAR için......sizin için Herbalife24 serisi, egzersiz öncesinde, sırasında ve sonrasında size yardımcı olabilecek sporcu beslenmesi ürünlerini içermektedir. Herbalife24 düzenli egzersiz yapan, vücut

Detaylı

Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI DÜZENLEMEK İÇİN PRONEL

Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI DÜZENLEMEK İÇİN PRONEL Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ Protein Değerlendirilmesi Enerji Kullanımı Süt Kalitesi Karaciğer Fonksiyonları Döl Verimi Karlılık BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI

Detaylı

ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ

ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ Prof. Dr. Nilgün KARAAĞAOĞLU Doç. Dr. Gülhan EROĞLU SAMUR 2. Baskı Prof. Dr. Nilgün Karaağaoğlu Doç. Dr. Gülhan Eroğlu Samur ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ ISBN 978-605-364-200-8 Kitapta

Detaylı

KARACIGERINI KORU SIGORTAYI ATTIRMA!

KARACIGERINI KORU SIGORTAYI ATTIRMA! KARACIGERINI KORU SIGORTAYI ATTIRMA! Portal : www.takvim.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 09.03.2017 Adres : http://www.takvim.com.tr/yasam/2017/03/09/karacigerini-koru-sigortayi-attirma Karaciğerini koru

Detaylı

OBEZİTE CERRAHİSİNDEN SONRA KALSİYUM, B1 ve B2 VİTAMİNİ ALIMININ ÖNEMİ

OBEZİTE CERRAHİSİNDEN SONRA KALSİYUM, B1 ve B2 VİTAMİNİ ALIMININ ÖNEMİ OBEZİTE CERRAHİSİNDEN SONRA KALSİYUM, B1 ve B2 VİTAMİNİ ALIMININ ÖNEMİ Kalsiyum Kalsiyum, insan vücudunda en bol miktarda bulunan mineral olup, yalnızca kemikleri ve dişleri güçlendirmekle kalmaz, kasların

Detaylı

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Hızlı Tüylenen damızlık cobb-vantress.com Giriş Cobb broiler sevk ve idare Kitapçığı, damızlık proramınızı oluşturmak için Cobb damızlık yönetim rehberi ve Cobb karma yem

Detaylı

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Yavaş Tüylenen damızlık cobb-vantress.com Giriş Cobb broiler sevk ve idare Kitapçığı, damızlık proramınızı oluşturmak için Cobb damızlık yönetim rehberi ve Cobb karma yem

Detaylı

VİTAMİNLER ERZURUM İBRAHİM HAKKI FEN LİSESİ

VİTAMİNLER ERZURUM İBRAHİM HAKKI FEN LİSESİ VİTAMİNLER VİTAMİNLERİN ÖZELLİKLERİ 1) Enerji vermezler. 2) Sindirilmezler, direkt kana karışırlar. 3) Organik maddedirler ve en basit organik moleküllerdir. 4) C, H, O ve N elementlerinden oluşur. VİTAMİN

Detaylı

Performans ve Besin Değerleri. broyler. cobb-vantress.com

Performans ve Besin Değerleri. broyler. cobb-vantress.com Broyler Performans ve Besin Değerleri broyler cobb-vantress.com Giriş Bu kitapçık, Cobb5 broylerleri için saha performansları ve karkas randıman hedeflerini ve bunlara ulaşmayı sağlayacak besleme önerilerini

Detaylı

HİPP Biberon Mamaları

HİPP Biberon Mamaları HİPP Biberon Mamaları HiPP PRE Organik Bebek Sütü 300 gr TR2018 Özellikleri : Karbonhidrat kaynağı yalnızca süt şekeri olan laktoz dur. Hipp PRE Organik Combiotic Bebek Sütü 350 gr TR2469 Özellikleri :

Detaylı

BESİN ÖĞELERİ VE İNSAN VÜCUDUNDAKİ İŞLEVLERİ

BESİN ÖĞELERİ VE İNSAN VÜCUDUNDAKİ İŞLEVLERİ BESİN ÖĞELERİ VE İNSAN VÜCUDUNDAKİ İŞLEVLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENME NEDİR? Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin ögelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması

Detaylı

Ebeveyn Sürüsü 2. Basım

Ebeveyn Sürüsü 2. Basım Ebeveyn Sürüsü 2. Basım W-36 KAHVERENGİ Performance Performans Standartları Standards Manual Kitapçığı Performans Özeti Dişilerde Yaşama Gücü, 1. 18. Haftalar % 94 Dişilerde Yaşama Gücü, 19. 75. Haftalar

Detaylı

Yeterli ve Dengeli Beslen!

Yeterli ve Dengeli Beslen! Yeterli ve Dengeli Beslen! Hareketli Ol, Egzersiz Yap! Kişisel Bakımına ve Günlük Hijyenine Özen Göster! Uyku Düzenine Dikkat Et! Stresten Uzak Dur! Yeterli ve dengeli beslenme «4 Yapraklı Yonca» içerisindeki

Detaylı

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI: KALSİYUM, B1 VE B2 VİTAMİNİ

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI: KALSİYUM, B1 VE B2 VİTAMİNİ OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI: KALSİYUM, B1 VE B2 VİTAMİNİ Kalsiyum, insan vücudunda en bol miktarda bulunan mineral olup, yalnızca kemikleri ve dişleri güçlendirmekle kalmaz, kasların kasılmasını, sinirlerin

Detaylı

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri Kansızlık (anemi) kandaki hemoglobin miktarının yaş ve cinsiyete göre kabul edilen değerlerin altında olmasıdır. Bu değerler erişkin erkeklerde 13.5 g/dl, kadınlarda 12 g/dl nin altı kabul edilir. Kansızlığın

Detaylı

BESİNLER. Süt, yumurta, peynir, et, tavuk, balık gibi hayvansal kaynaklı besinler

BESİNLER. Süt, yumurta, peynir, et, tavuk, balık gibi hayvansal kaynaklı besinler BESİNLER Yaşam için gerekli besin öğelerini sağlayan bitkisel ve hayvansal gıdalar BESİN olarak tanımlanır. Besinler, elde edildikleri kaynaklara göre iki gruba ayrılır: Süt, yumurta, peynir, et, tavuk,

Detaylı

7. ÜNİTE - Beslenme İlkelerini Fiziksel Aktivite Programına Uygulamak. Bölüm -2- Beslenme ve sindirim ile ilgili kavramlar

7. ÜNİTE - Beslenme İlkelerini Fiziksel Aktivite Programına Uygulamak. Bölüm -2- Beslenme ve sindirim ile ilgili kavramlar Mikro Besinler Vitaminler ve Mineraller Makro besin maddelerine oranla çok daha az miktarlarda ihtiyaç duyulmaları nedeniyle vitamin ve mineraller mikro besin maddeleri olarak adlandırılır. Bununla birlikte,

Detaylı

NUTRI -PASS. Amonyak ve çözünebilir protein bağlayıcı DAHA İYİ

NUTRI -PASS. Amonyak ve çözünebilir protein bağlayıcı DAHA İYİ Amonyak ve çözünebilir protein bağlayıcı NUTRI -PASS DAHA İYİ Protein Kullanımı Enerji Kullanımı Süt Kalitesi Karaciğer Fonksiyonları Döl Verimi BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK,

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ VE SAĞLIKLI SÜT

SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ VE SAĞLIKLI SÜT SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ VE SAĞLIKLI SÜT SAĞLIK Dünya Sağlık Örgütü tanımına göre sağlık ; bedensel ve ruhsal olarak tam iyi olma halidir. BESLENME Bir insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken

Detaylı

Görevi: Bütün vücut hücrelerinin içindeki ve dışlarındaki suyun düzenlenmesi, kalp ritmi, sinir uyarılarının ve kaskasılmalarının

Görevi: Bütün vücut hücrelerinin içindeki ve dışlarındaki suyun düzenlenmesi, kalp ritmi, sinir uyarılarının ve kaskasılmalarının İNORGANİK BİLEŞİKLER Su Asit Baz Tuz Mineraller SU Özellikleri Yüksek yüzey gerilimine sahiptir Yüksek özgül ısı nedeniyle sıcaklık değişimine karşı dirençlidir Yüksek buharlaşma ısısı nedeniyle soğutma

Detaylı

Kimler Vitamin Almalı ve Nasıl Kullanmalı?

Kimler Vitamin Almalı ve Nasıl Kullanmalı? Kimler Vitamin Almalı ve Nasıl Kullanmalı? Vitaminler, vücudumuzdaki birçok metabolik olayın gerçekleşmesinde önemli görevleri olan maddelerdir. Vücudumuz vitaminleri kendisi yapamadığından gıdalarla almak

Detaylı