Endaze Bülteni NİSAN 2017

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Endaze Bülteni NİSAN 2017"

Transkript

1 Çocuklar, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek, hepimizin insanlık görevidir. Mustafa Kemal ATATÜRK, Gemi Mühendisleri Odası üyelerine e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz e-posta detaylarını lütfen Gemi Mühendisleri Odası na bildiriniz. Adres: Postane Mahallesi Nil Sokak No:10 Tuzla-İstanbul Telefon: (216) Faks: (216) e-posta: gmo@gmo.org.tr twitter.com/gemimuhendis

2 GMO Yönetim Kurulunda Görev Değişikliği TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 45. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nuri Uyğur'un istifası sebebiyle yönetim kurulunda görev değişikliği yapılmıştır. Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına Sayın Salih BOSTANCI, Genel Sekreterlik görevine ise Sayın Can FİDAN seçilmiştir. Başkan Başkan Yardımcısı Genel Sekreter Sayman Üye Üye Üye Salih BOSTANCI İlker CİVELEK Can FİDAN İlker ŞENEL Pelin YILMAZCOŞAR Kaan ÜNLÜGENÇOĞLU Nuri UYGUR

3 GMO İSG Günleri İkinci Etkinliği Gerçekleşti İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonunun düzenlendiği GMO İSG Günleri, 1 Nisan 2017 tarihinde ikinci etkinliğini gerçekleştirdi. İkinci etkinlikte eğitimin konusunu, iş kazaları ve meslek hastalıkları hukuki süreci oluşturdu. Avukat Sayın Gökhan Küçük ve İSG uzmanı Sayın Engin Kaya nın sunumları ile faydalı bir eğitim gerçekleştirildi. Yoğun katılımı ile ilgi gören İSG günlerinin ikinci etkinliğinde Avukat Sayın Gökhan Küçük, katılımcılara iş kazaları, meslek hastalıkları ve bunlardan doğan hukuki sonuçları irdeleyerek önerilerde bulundu.

4 GMO İSG Günleri İkinci Etkinliği Gerçekleşti Tuzla ve Yalova bölgesinden kırk İSG uzmanı ve İSG personelinin katılımıyla gerçekleşen eğitim tamamlandı. Eğitim sonrasında, GMO Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Pelin Yılmazcoşar, sunum yapan uzmanlar, Sayın Engin Kaya ve Avukat Sayın Gökhan Küçük e teşekkürlerini sunarak, GMO anı küpü hediye etti.

5 GMO Öğrenci Komisyonu ile Paintball Etkinliği Gerçekleştirdik GMO Öğrenci Komisyonu tarafından organize edilen Paintball etkinliği yoğun katılım ile tarihinde gerçekleşti. Savunma Sanayi Müsteşarlığı Deniz Araçları Daire Başkanlığını Ziyaret Ettik GMO Yerlileştirme Komisyonu Başkanı Sayın İlker Eker, Başkan Yardımcısı Sayın Nurettin Çalışkan ve GMO Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Pelin Yılmazcoşar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Deniz Araçları Daire Başkanı Sayın Alper Köse yi, tarihinde makamında ziyaret etti.

6 Emship Programı ve Mühendislik Oryantasyonu Semineri Düzenlendi GMO Öğrenci Komisyonunun «Geleceğe Yön Ver» sloganıyla planlanan etkinlikleri kapsamında, «Yurtdışında Yüksek Lisans, Doktora, Kariyer İmkanları, konularının işlendiği «Emship Programı ve Mühendislik Oryantasyonu» Semineri düzenlendi tarihinde Piri Reis Üniversitesi nde yoğun katılımla gerçekleşen seminerde üyelerimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet Dursun Alkan, Sayın Prof. Dr. Ahmet Taşdemir, Sayın Güner Dönmez, Sayın Teksen Aygör sunumlarıyla katkı sağladılar.

7 «Çocuk ve Gemi» Konulu Resim Yarışmasında Dereceye Giren ve Sergilenmeye Değer Eserler Belirlendi TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, İstanbul daki ilkokullar arasında «Çocuk ve Gemi» konulu resim yarışmasının, bu yıl onuncusunu düzenleyerek, kurumumuza ulaşan 744 eseri jüri üyelerimiz iki aşamada değerlendirdi. 1. ve 2. sınıf bir kategori, 2. ve 3. sınıf bir kategori olmak üzere 2 kategoride toplam 50 eser dereceye ve sergilenmeye değer görüldü.

8 «Çocuk ve Gemi» Konulu Resim Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi 3. ve 4. sınıflar Kategorisi Birincisi Alp Şenel 1.ve 2. sınıflar Kategorisi Birincisi Emine Ela Demir

9 «Çocuk ve Gemi» Konulu Resim Yarışmasının Ödül Töreni Düzenlendi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında onuncusunu düzenlediğimiz «Çocuk ve Gemi» konulu resim yarışmasının ödül töreni 22 Nisan 2017 Cumartesi günü Viaport Marina Tuzla da gerçekleşti. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde dereceye giren ve eserleri sergilenmeye değer görülen öğrencilerimize tablet, çam fidesi, kitap, boya kalemleri, başarı sertifikası ve çeşitli hediyeler taktim edildi. Çocuklara, Gemi Mühendisliği mesleğini tanıtmayı ve denizi bir tutku olarak sevdirmeyi, merak uyandırmayı hedefleyen etkinliğe bu yıl İstanbul genelindeki İlkokullardan 744 eser katıldı. Gönderilen eserler; Jürimiz tarafından 1. ve 2. sınıflar için bir kategori, 3. ve 4. Sınıflar için bir kategori olmak üzere 2 kategoride değerlendirildi. Her iki kategoriden ilk 3 eser dereceye girdi, 2 eser başarı ödülü almaya hak kazandı ve 20 şer eser ise sergilenmeye değer görüldü. Eserler 21/23 Nisan tarihlerinde Tuzla Viaport Marina da sergilendi. Resimleriyle yarışmamıza katılan değerli öğrencilerimize, öğretmenlerine, bu zor değerlendirmeyi yapan ve sonuçlandıran jüri üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

10 CEMT Toplantısına Katıldık 12 Nisan 2017 tarihinde Sırbistan da düzenlenen toplantıya, Mr. T. Blakeley (RINA, UK) (Chairman), Mr. I.A. Bačkalov (SNAS), Mr. F. Bigot (ATMA, France), Mr. G.J. Cottrell (HMIT, Greece), Mr. O. Kahraman (CTNAME, Turkey), Mr. A. Kleiman (IDA Maritim, Denmark), Mr. J. Llompart (AINOE, Spain), Mr. M. Motok (SNAS, Serbia), Mr. P. Ponte (OdE/CEN, Portugal), Mr. I. Senel (CTNAME,Turkey), Mr. O.Kahraman (CTNAME, Turkey), Mr. J.M. Veltman (Secretary CEMT) katılım sağladılar

11 CEMT Toplantısına Katıldık Toplantıda, CEMT in web sayfasının yenilenmesi, CEMT üyelerinin ortak e- posta grubu oluşturarak iletişimlerini güçlendirmeleri, CEMT üyeleri tarafından yılda en az bir yayın çıkarılması, CEMT üyelerinin profil bilgilerini güncellemeleri, CEMT üyelerinin her ülkede çalışabilir duruma gelebilmeleri için çalışma yapılması konuları üzerinde duruldu. GMO Sayman Üyesi Sayın İlker Şenel, Türkiye'de üniversitelerin her yıl (Türk) öğrenciler için bir konferans düzenlediğini bildirdi. Böyle bir konferansın Avrupa üniversitelerindeki öğrencileri de kapsayabileceğini vurguladı. CEMT üyeleri, böyle bir konferansın CEMT tarafından organize edilebileceğine yönelik karar aldı. Bir sonraki toplantının Kasım ayında Atina da gerçekleştirilebileceği görüşüldü.

12 Türk Loydu Vakfı nın 61. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Türk Loydu nun 61.Olağan Genel Kurulu 20 Nisan 2017 Perşembe günü Türk Loydu merkez binası Prof. Dr. Teoman ÖZALP Konferans Salonunda gerçekleşti. Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cem Melikoğlu nun açılış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan 61. Genel Kurul, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ın başarı dileklerini içeren mesajının okunması ile devam etti. Türk Loydu Genel Kuruluna İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Metin Kalkavan, TOBB Başkan Yardımcısı ve Türk Loydu Yönetim Kurulu üyesi Sayın Halim Mete, GMO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nuri Uyğur, GMO Genel Sekreteri Sayın Salih Bostancı, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Sayın Başaran Bayrak ın yanı sıra kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan delegasyon katıldı. Türk Loydu Vakfı Başkanı Sayın Cem Melikoğlu tarafından yapılan faaliyet takdimi ile devam eden genel kurul sırasında bilanço ve denetim raporlarının okuması, görüşülmesi, yönetim ve denetim kurullarının ibrası ile 2017 yılı bütçesinin takdimi, görüşülmesi ve onaylanması gerçekleşti. Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda Türk Loydu Vakfı nın Yönetim ve Denetim Kurulları belirlendi. Gemi Mühendisleri Odasından Cem Melikoğlu, Gürsel Yıldız, Gürsel Gürçay, Ferhat Acuner ve Hakan Akyıldız, Türkiye Sigorta Reasurans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinden Atilla Oksay ve Akif Eroğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odasından Halim Mete ile İstanbul Sanayi Odasından Atilla Çiftçigüzeli Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu üyeliklerine, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Derya Turgut, Ufuk Teker ve Ali Önder seçildi. Yeni seçilen yönetim kurulu üyelerinin gerçekleştirdiği ilk yönetim kurulu toplantısında Sayın Cem Melikoğlu Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Sayın Atilla Çiftçigüzeli Başkan Vekili, Sayın Halim Mete Sayman olarak seçildi.

13 18. Ulusal Denizkızı Kongresine Katıldık Denizci Öğrenciler Derneğinin bu sene 18.sini düzenlediği Ulusal Denizkızı Kongresine, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih Bostancı, Saymanı Sayın İlker Şenel ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Kaan Ünlügençoğlu, Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Sayın Mustafa Kürşat Pekşen ve Sayın Orçun Balbaş katıldılar. Kongrede, Sayın Salih Bostancı'nın konuşması ardından, Denizci Öğrenciler Derneği tarafından kendisine teşekkür plaketi takdim edildi. Türkiye de yapılan Ulusal Denizkızı Kongresini, uluslararası platforma taşımak adına görüşmelerde bulunuldu. Bundan sonraki ilk toplantıya yabancı uyruklu öğrenci ve sektör paydaşlarının katılımının sağlanması yönünde adımlar atıldı.

14 Europort Turkey Gemi İnşa ve Denizcilik Fuarına Katıldık Europort Turkey Uluslararası Denizcilik Fuarı Nisan 2017 tarihleri arasında Viaport Marina Tuzla da denizcilik sektörünü buluşturdu. Fuar, dünya standartlarında teknolojileri, gemi inşadaki başarıları ve yeni pazar hedefleri için tüm denizcilik sektörünü ve bir çok ülkeyi buluşturdu. Europort Turkey Uluslararası Denizcilik Fuarı; armatörlük, gemi işletmeciliği, brokerlik, gemi kiralama, gemi alımı-satımı, tersane işletmeciliği, yeni gemi inşa-bakımonarımı, konteyner taşımacılığı, lojistik hizmetleri, gemi inşa yan sanayi firmaları ile ilgili bankacılık, finans, sigortacılık, eğitim kurumlarından ulusal ve uluslararası önemli firmalar ve öncü markaları bir araya getirdi. Yeni işbirliklerinin ortaya çıkması konusunda öncülük eden fuarda, en yeni teknoloji ürün ve hizmetler sergilendi.. Fuar kapsamında düzenlenen uluslararası konferansta denizcilik sektörünün geleceği de masaya yatırıldı. Tuzla da, denizle iç içe yapılan fuara 35 ülkeden 10 bin ziyaretçi katıldı. GMO üyelerinin de yoğun ilgi gösterdiği fuarda odamızın yayınları ve etkinliklerinin tanıtımı yapıldı.

15 Europort Turkey Gemi İnşa ve Denizcilik Fuarında Üyelerimizle Buluştuk

16 Europort Turkey Gemi İnşa ve Denizcilik Fuarında Üyelerimizle Buluştuk

17 Europort Turkey Gemi İnşa ve Denizcilik Fuarında Üyelerimizle Buluştuk

18 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı, üyelerimiz, aileleri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla, oda merkezimizde düzenlediğimiz kahvaltı eşliğinde kutladık.

19 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda Gazilerimize Teşekkürlerimizi Sunduk Oda merkezimizde düzenlenen kahvaltıya iştirak eden Değerli Gazilerimize teşekkürlerimizi sunduk. Kahvaltının ardından üyelerimiz, halkımız ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilikleri ile beraber Tuzla sahil tören alanında Atatürk ün bizlere armağan ettiği bu eşsiz günü kutladık.

20 Nisan Ayı Faaliyetleri GMO Komisyon Toplantıları Devam Ediyor 3 Nisan 2017 tarihinde, Kadın Komisyonunun olağan toplantısı oda merkezimizde gerçekleşti. Öğrenci komisyonu, 9 Nisan 2017 tarihinde, oda merkezimizde kahvaltı eşliğinde toplantısını gerçekleştirdi. 13 Nisan 2017 tarihinde, GMO İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonu toplantısı Oda Merkezimizde gerçekleşti. Yerlileştirme Komisyon toplantısı, 3 Nisan 2017 tarihinde ve 25 Nisan 2017 tarihinde T.C. UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü nden üyemiz Sayın Ertan Günay ın katılımıyla oda merkezimizde gerçekleşti.

21 Tmmob Gemi Mühendisleri Odası Sektörden Haberler TCG Bayraktar, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. ADİK Tersanesi tarafından inşa edilen dünyanın en büyük Amfibi Gemisi olma özelliğine sahip TCG Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. TCG Bayraktar'ın hizmete giriş belgesi ve komutan flandrası, gemi komutanına verildi. 22 Nisan 2017 Cumartesi günü Tuzla Anadolu Tersanesinde düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve çok sayıda davetli katıldı. Denizcilik Koordinasyon Komisyonu Toplantısına Katıldık Denizcilik Koordinasyon Komisyonunun, 2017 yılı 2. dönem toplantısı 26 Nisan 2017 tarihinde Ankara da düzenlendi. Toplantıda, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Koordinesindeki Komite Çalışmaları, Denizcilik FAL Komitesinin Çalışmaları, Deniz Çalışanları Komitesinin Çalışmaları, Deniz Turizmi Komitesinin Çalışmaları, Deniz Turizmi Faaliyetleri ve Mevzuatı, Tehlikeli Maddelerin Deniz Yoluyla Taşınması Konularında Yapılan Çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca, Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Hakkında Tanıtıcı Sunum yapıldı. Toplantıya GMO yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın İlker Civelek Katıldı.

22 GMO İş Sağlığı ve İş Güvenliği Günleri Devam Ediyor

23 6 Mayıs 2017 Tarihli GMO İSG Günleri 3. Etkinlik Programı

24 Tmmob Gemi Mühendisleri Odası Planlanan Etkinlikler Planlanan GEMİSEM Etkinlikleri GEMİSEM tarafından organize edilen, «Rhino3D ile Modelleme ve Yat Tasarımı» eğitimi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği bölümü öğrencileri ve öğretim görevlilerinin talebi üzerine, 6-7,20-21 Mayıs tarihlerinde, Trabzon da düzenlenecektir. Arduino Eğitimi ile robotik, elektronik ve otomasyon dünyasına giriş yapıp, hobi ya da profesyonel amaçlı projelerinize başlamak için ilk adımı atabilirsiniz. Arduino içeriğinde bulunan yapı itibariyle ona yaptığınız kodlamaları ile mükemmel işlemler yaptırabilirsiniz. Ayrıca, eğitimin diğer katılımcılarıyla birlikte sinerji yaratıp ortak projeler geliştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için : gmo@gmo.org.tr / /

25 Planlanan Sosyal Etkinlikler

26 Planlanan Etkinlikler GMO Standı Fuarlarda Yer Almaya Devam Ediyor Değerli Üyelerimiz, Mayıs 2017 tarihlerinde Ataköy Marina Mega Yat Limanı nda düzenlenecek olan CNR BOAT SHOW -Uluslararası Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarında, odamız standı ile yer alacaktır. Fuar giriş kapısından, GMO üyesi olduğunuzu belirterek ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

27 Üyelerimizden Haberler Yeni üyelerimize GMO Ailesine Hoş Geldiniz Diyoruz. Üye No Adı Soyadı Mezun Olduğu Okul 3693 RIDVAN DÖNMEZ PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ 3694 BATUHAN ÖZAKINCI İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 3695 MUSTAFA SERİER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 3696 EMİNE BUSE ÖZKES KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 3697 ALİ ÇATALTAŞ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 3698 YUNUS VURAL İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Yeni Evlenen Üyemize Bir Ömür Boyu Mutluluklar Dileriz 3531 Sicil numaralı üyemiz Melike Kılıç, 2 Nisan 2017 tarihinde Yasin Kul ile evlendi. Yeni Görevlerinde Başarılar Diliyoruz. 795 sicil numaralı üyemiz Sayın Prof.Dr. Ahmet Dursun Alkan, Milli Savunma Bakanlığı Üniversitesi ne dekan olarak atandı. Yeni Doğana Hoş geldin Diyoruz 860 sicil numaralı üyemiz Nurettin Çalışkan ve eşi Pınar Çalışkan ın 29 Nisan 2017 tarihinde bebeği dünyaya geldi. Vefat eden Üyelerimize ve Üyelerimizin Yakınlarına Allah tan Rahmet Diliyoruz. 932 sicil numaralı üyemiz Hamdi Ünal'ın değerli babası 10 Nisan 2017 tarihinde vefat etti 543 sicil numaralı üyemiz Oğuz Çölkesen'in değerli annesi 12 Nisan 2017 tarihinde vefat etti 794 sicil numaralı üyemiz Okan Rumelioğlu'nun değerli babası 16 Nisan 2017 tarihinde vefat etti 2303 sicil numaralı üyemiz Önder Arabalı nın değerli kayınpederi tarihinde vefat etti

28 Gemi ve Deniz Teknolojisi Dergisinin 207. Sayısı Çıktı

29 Tarihte Nisan Hücre, canlıların yapı taşıdır. Yapıları ve işlevleri birbirine benzeyen hücreler bir araya gelerek dokuları, dokular birleşerek organları ve sistemleri oluştururlar. Hücrenin ana özelliği bölünüp çoğalmasıdır. Bölünüp çoğalan hücreler vücuttan atılır. Kanser, hücrenin olağandışı bölünüp çoğalmasıdır. Kanserli hastalarda hücre, canlının zararına çoğalır. Organların işlevlerini yapmalarını engeller yılında Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu`nun önerisi ile Nisan ayının ilk haftası ülkemizde Kanser Savaş Haftası olarak kabul edildi. İlk olarak 10 Nisan 1845 yılında Polis Nizamnamesi adıyla teşkilat kurulmuş ve bu teşkilat diğer ülkelerde elçiliklere duyurulmuştur. Cumhuriyetin ilanından sonra ise Polis Teşkilatı adıyla görevine devam etmiştir. Polis teşkilatının önemini ve gerekliliğini anlatmak ve insanları bilinçlendirmek için 10 Nisan Polis günü olarak kutlanmaktadır. Sağlık Haftası, insanların sağlık kurumlarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan haftadır. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 28 Nisan tarihi Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü olarak belirlenmiştir. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü, sağlıklı, güvenli ve insana yaraşır iş için uluslararası düzeyde ILO nun öncülüğünde gerçekleştirilen bir kampanyadır. Bu kampanyanın temel amacı iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek, sağlıklı ve güvenli işyerleri oluşturma konusunda bilinç arttırmak ve konunun taraflarının bu amaca yönelik birtakım faaliyetler yürütmelerini teşvik etmektir.

30 9 Basit Yöntemle Detoks Rutini Sağlıklı bir hayat rutinine kavuşmak düşünülen kadar zor ve uğraşlı değil. 9 basit adımda günlük yaşamın zorluklarından tek sahip olduğunuz şey olan kendinizi arındırabilirsiniz. 1-Öğün Sayısı Öğün sayısını artırın. 3 saat arayla yemek yemeye özen gösterin. Böylece sindirim sorunlarınız en aza inecektir. 2- Su Tüketimi Su içmek vücutta yorgunluk ve hormonal değişikliklerden dolayı oluşabilecek ödemin atılması için çok önemlidir. Bol bol su için. Günlük su tüketimi bardak arası olmalıdır. 3- Kafein ve Alkol Kafein ve alkol içeren içeceklerden uzak durun veya azaltın. Bu içecekler de vücuttaki ödemi arttırır. Bunların yerine sodyum miktarı az olan; soda, süt veya ayran için. 4- Rahat bir Uyku Rahat bir uyku uyumaya çalışın. Yatmadan önce sindirime yardımcı çaylar (rezene,yeşil çay) için. 5- Tuz Çok tuzlu yemekten kaçının. Vücutta fazla tuz yorgunluğa yol açar. 6- Egzersiz Sağlığınız için günlük 30 dakika hafif tempoda bir yürüyüş ile kalori arasında yakabilirsiniz. Kısa bir yürüyüş hormonal dengeyi düzenler, metabolizmayı hızlandırır. 7- Taze Meyve Sebzeler Taze meyveleri günde 3 porsiyon tüketin. Taze mevsim sebzelerinden 2 porsiyon tüketin. 1 öğünde sebze, diğer öğünde haşlama, ızgara tavuk, et veya balığı düzenli saatlerde ve 3 saati geçmeyecek aralıklarla tüketmemiz gerekir. 8- B Grubu Vitamini Stresi azaltmak için B grubu vitaminlere yönelmeliyiz. Tahıllı ekmekler, et, süt yeşil yapraklı besinlerde bol miktarda B vitamini alabilirsiniz. C vitamini yüksek besinleri tercih edin. Maydanoz, biber, turunçgiller, çilek, kivi, brokoli, kereviz. 9- Süt, Yoğurt, Ayran En az 2 su bardağı süt, yoğurt, ayran veya kefir tüketmeliyiz.

31 İstanbul un Arka Bahçesi, Polonezköy Şehirden uzak nefes almak için, yabani kuş sesleri ve yemyeşil tabiat eşliğinde, doğayı ve kültürü aynı anda yaşayabileceğiniz eşsiz bir cennet kösesi, İstanbul'un arka bahçesi... Bir taşra atmosferinde yemek yemek, trafik kargaşasından uzak bir yürüyüş yapmak istiyorsanız, İstanbul Beykoz ilçesinin bu şirin beldesi Polonezköy'de birkaç saat geçirebilirsiniz. Türkiye'de Polonyalıların yaşadığı bu köy, sosyolojik ve coğrafi açıdan, ilk duyuşta insana biraz çarpıcı geliyor. İşte burası İstanbul'un en güzel sürprizlerinden biridir. İstanbul'un arka bahçesinde doğanın yeşilini korumayı başardığı, insanın gerekli saygıyı gördüğü nadir yerlerden biridir Polonezköy. Köye gelmeden, etrafı çam ağaçları ve yeşilliklerle çevrili yollardan geçerken kendinizi bir anda İstanbul'un kalabalığı, gürültüsü ve stresinden arınmış hissedersiniz. Köye hemen girişte sizi kilise ve mezarlık karşılar. Yüz metre kadar sonra köyün ufak meydanına geldiğinizde, burada kiralanmayı bekleyen atlarla karşılaşırsınız. Aynı zamanda faytonla bölgede gezi imkanı da mevcuttur... Polonezköy'de hafta sonu tatili, günübirlik gezi, piknik, mangal keyfi, lüks ve kaliteli restoranlarda akşam yemekleri, düğün ve muhtelif partiler gibi pek çok imkanı değerlendirebilirsiniz.

32 Turgut Uyar GÖĞE BAKALIM İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım Şu kaçamak ışıklardan şu şeker kamışlarından Bebe dişlerinden güneşlerden yaban otlarından Durmadan harcadığım şu gözlerimi al kurtar Şu aranıp duran korkak ellerimi tut Bu evleri atla bu evleri de bunları da Göğe bakalım Falanca durağa şimdi geliriz göğe bakalım İnecek var deriz otobüs durur ineriz Bu karanlık böyle iyi aferin Tanrıya Herkes uyusun iyi oluyor hoşlanıyorum Hırsızlar polisler açlar toklar uyusun Herkes uyusun bir seni uyutmam birde ben uyumam Herkes yokken biz oluruz biz uyumayalım Nasıl olsa sarhoşuz nasıl olsa öpüşürüz sokaklarda Beni bırak göğe bakalım TURGUT UYAR IN HAYATI Ağustos 1985'te İstanbul'da yaşamını yitirdi. Babası subaydı. İlk öğrenimini çeşitli kentlerde tamamladı. 1946'da Bursa Işıklar Lisesi'ni, 1947'de Askeri Memurlar Okulu'nu bitirdi. Bir süre orduda subay olarak görev yaptı. 1958'de ordudan ayrıldı. Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları Ankara Bürosu ile Sanayi Bakanlığı'nda çalıştı. 1968'de emekliye ayrıldı. İstanbul'a yerleşti. Yaşamını serbest yazar olarak sürdürdü. 1969'da öykü yazarı Tomris Uyar ile evlendi yılında hayatını kaybetti. Senin bu ellerinde ne var bilmiyorum göğe bakalım Tuttukça güçleniyorum kalabalık oluyorum Bu senin eski zaman gözlerin yalnız gibi ağaçlar gibi Sularım ısınsın diye bakıyorum ısınıyor Seni aldım bu sunturlu yere getirdim Sayısız penceren vardı bir bir kapattım Bana dönesin diye bir bir kapattım Şimdi otobüs gelir biner gideriz Dönmeyeceğimiz bir yer beğen başka türlüsü güç Bir ellerin bir ellerim yeter belliyelim yetsin Seni aldım bana ayırdım durma kendini hatırlat Durma kendini hatırlat Durma göğe bakalım

33 Sosyal Medyada Bizi Takip Edin! twitter.com/gemimuhendis instagram/gemimuhendisleriodasi Link edin/tmmobgemimühendisleriodası

34 Üyelerimize Özel İndirimler

35 Üyelerimize Özel İndirimler

36 Üyelerimize Özel İndirimler

37 Üyelerimize Özel İndirimler

38 Üyelerimize Özel İndirimler

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. TMMOB İSTANBUL BİLEŞENLERİ EMEK BARIŞ DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE ÇAĞRI YAPTI

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası.  TMMOB İSTANBUL BİLEŞENLERİ EMEK BARIŞ DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE ÇAĞRI YAPTI ENDAZE TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. Gemi Mühendisleri Odası üyelerine faks ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz faks/eposta detaylarını

Detaylı

Tuzla Kaymakamı Ziyaretimiz. Antalya Liman Başkanlığı Ziyaretimiz. GMO Bartın İrtibat Bürosu Ziyaretimiz. GMO İzmir Şube Ziyaretimiz

Tuzla Kaymakamı Ziyaretimiz. Antalya Liman Başkanlığı Ziyaretimiz. GMO Bartın İrtibat Bürosu Ziyaretimiz. GMO İzmir Şube Ziyaretimiz Antalya Liman Başkanlığı Ziyaretimiz Tuzla Kaymakamı Ziyaretimiz 5 Nisan 2016 tarihinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız İlker Civelek, Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Emre Küçüksarı, Başkan Yardımcısı

Detaylı

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. GMO YÖNETMELİKLERİNİN GÜNCELLENMESİ GÜNDEMİYLE TOPLANTI YAPILDI

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası.  GMO YÖNETMELİKLERİNİN GÜNCELLENMESİ GÜNDEMİYLE TOPLANTI YAPILDI ENDAZE TMMOB Gemi Mühendisleri Odası GMO YÖNETMELİKLERİNİN GÜNCELLENMESİ GÜNDEMİYLE TOPLANTI YAPILDI Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. Gemi Mühendisleri Odası üyelerine faks ve e-posta

Detaylı

Ekim 2016 Balık Adam Kursu Düzenlendi

Ekim 2016 Balık Adam Kursu Düzenlendi Ekim2016 Endaze Bülteni, Gemi Mühendisleri Odası üyelerine e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz e-posta detaylarını lütfen Gemi Mühendisleri Odası na bildiriniz. Adres: Postane Mahallesi Nil

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

Tel: (216) 447 40 30-31-32 Faks: (216) 447 40 33 5.GEMİ MÜHENDİSLİĞİ HAFTASI 09-14 ARALIK 2013

Tel: (216) 447 40 30-31-32 Faks: (216) 447 40 33 5.GEMİ MÜHENDİSLİĞİ HAFTASI 09-14 ARALIK 2013 T M M O B G E M İ MÜHENDİSLERİ O D A S I ENDAZE Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. GMO. üyelerine faks 23 ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını Aralık istediğiniz faks/ e-posta detaylarını

Detaylı

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. www.gmo.org.tr GEMİ İNŞAA&TASARIM SEKTÖRÜNDE DEVLET DESTEĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. www.gmo.org.tr GEMİ İNŞAA&TASARIM SEKTÖRÜNDE DEVLET DESTEĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİK ENDAZE TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. Gemi Mühendisleri Odası üyelerine faks ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz faks/eposta detaylarını

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz'da Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz'da Coşkuyla Kutlandı 24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz'da Coşkuyla Kutlandı Sabancı Öğretmenevi, Akşam Sanat Okulu Salonu'nda gerçekleşen Öğretmenler Günü, Saygı duruşu ve İstiklal Marş'ımızın okunması ile başladı. 1 / 7 Emekli

Detaylı

twitter.com/gemimuhendis instagram/gemimuhendisleriodasi Link edin/tmmobgemimühendisleriodası

twitter.com/gemimuhendis instagram/gemimuhendisleriodasi Link edin/tmmobgemimühendisleriodası Endaze Bülteni, Gemi Mühendisleri Odası üyelerine e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz e-posta detaylarını lütfen Gemi Mühendisleri Odası na bildiriniz. Adres: Postane Mahallesi Nil Sokak

Detaylı

Nisan Divan Heyeti Erkan Eker Hakan Aydoğdu Prof.Dr.Oral Erdoğan Önder Başar

Nisan Divan Heyeti Erkan Eker Hakan Aydoğdu Prof.Dr.Oral Erdoğan Önder Başar 26 Mart 2016 tarihinde, Piri Reis Üniversitesi Konferans Salonunda, 45.Olağan Genel Kurulumuz yapıldı. Kaybettiğimiz meslektaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşu ardından okunan İstiklal Marşı ile

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

ENDAZE. Tel: (216) 447 40 30-31-32 Faks: (216) 447 40 33. 4 11 Aralık 2010 tarihlerinde Gemi Mühendisliği Haftası Kutlandı

ENDAZE. Tel: (216) 447 40 30-31-32 Faks: (216) 447 40 33. 4 11 Aralık 2010 tarihlerinde Gemi Mühendisliği Haftası Kutlandı 4 11 Aralık 2010 tarihlerinde Gemi Mühendisliği Haftası Kutlandı 4 Aralık 2010 Gemi Mühendisliği Haftası etkinlikleri, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Gemi Mühendisleri Odası

Detaylı

Sayı: 69 Aralık 2017

Sayı: 69 Aralık 2017 Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 69 Aralık 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017 FAALİYET BÜLTENİ Temmuz 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI GÖCEK TE ÜYELERLERLE BİR ARAYA GELİNDİ İNGİLİZ TUR OPERATÖR FİRMASI FETHİYE Yİ ZİYARET ETTİ YUNANİSTAN

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 5 Bülten Tarihi : 13 MAYIS 2016 TAB E-BÜLTEN MAYIS 2016 Türk Armatörler Birliği Yeni Tip Denizaltı Projesi İç Bloklarının Tamamlanma Töreni Türk Armatörler Birliği Kahvaltısı Dünya denizcilik

Detaylı

Türk Loydu Vakfı nın 60. Genel Kurulu. TMMOB da Oda Başkanları Toplantısı. Yacht Show Eurasia 2016 Fuarı. 17. Ulusal Denizkızı Kongresi

Türk Loydu Vakfı nın 60. Genel Kurulu. TMMOB da Oda Başkanları Toplantısı. Yacht Show Eurasia 2016 Fuarı. 17. Ulusal Denizkızı Kongresi TMMOB da Oda Başkanları Toplantısı Türk Loydu Vakfı nın 60. Genel Kurulu 13 NİSAN 2016 TMMOB Yönetim Kurulu ve Odaların yeni oluşan yönetim kurulu temsilcileri 13 Nisan 2016 Çarşamba günü düzenlenen toplantıda

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 10 Bülten Tarihi : 1 KASIM 2016 TAB E-BÜLTEN EKİM 2016 Türk Armatörler Birliği Çebi Denizcilik ve Kaptan Grup Ziyaret Edildi Üye Bilgisi Çalışmalarımız TAB FORUM Toplantımız Deniz Çalışanlarının

Detaylı

Sayı: 15 NİSAN 2013. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik.

Sayı: 15 NİSAN 2013. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik. 14 Nisan 2013 Pazar günü saat:12.00 de Galatasaray Lisesi önünde meslektaşlarımızla toplanarak, balonlar pankartlar eşliğinde İstiklal Caddesi boyunca

Detaylı

Türk Loydu Vakfı nın 60. Genel Kurulu. TMMOB da Oda Başkanları Toplantısı. Yacht Show Eurasia 2016 Fuarı

Türk Loydu Vakfı nın 60. Genel Kurulu. TMMOB da Oda Başkanları Toplantısı. Yacht Show Eurasia 2016 Fuarı TMMOB da Oda Başkanları Toplantısı Türk Loydu Vakfı nın 60. Genel Kurulu 13 NİSAN 2016 23 NİSAN 2016 TMMOB Yönetim Kurulu ve Odaların yeni oluşan yönetim kurulu temsilcileri 13 Nisan 2016 Çarşamba günü

Detaylı

2017 YILI DENİZ HARP OKULU KOMUTANLIĞI ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ

2017 YILI DENİZ HARP OKULU KOMUTANLIĞI ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ 2017 YILI DENİZ HARP OKULU KOMUTANLIĞI ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ * İNTİBAK EĞİTİMİ (06-31 MART 2017) * AÇILIŞ TÖRENİ (13 MART 2017) * 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ VE DENİZ ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ (18 MART 2017)

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 6 Bülten Tarihi : 18 TEMMUZ 2016 TAB E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 Türk Armatörler Birliği Milliyet Gazetesinde Başkanımız ve Başkan Vekilimiz ile yapılan röportaj yayımlandı. Piri Reis Üniversitesi

Detaylı

BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ 30 Kasım Pazartesi günü saat 17:00 da BTEC Programının öğrenciye kazandırdıkları, programın temel gereklilikleri, başvuru koşulları, BTEC programında ölçme ve

Detaylı

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH FAALİYET BÜLTENİ Ocak 2017 FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH 2017 Duvar Takvimlerimiz Dağıtıldı Mavi Kart Toplantısı Ankara da Yapıldı. FAALİYETLERİMİZ Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Toplantısı

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

2.9. EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ

2.9. EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ 2.9. EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ Şube sınırlarımız içerisindeki Anadolu, Eskişehir Osmangazi, Dumlupınar ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitelerinde eğitim gören EMO-Genç üyelerimize çeşitli etkinlikler düzenlenmiş

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 9 Bülten Tarihi : 5 EKİM 2016 TAB E-BÜLTEN EYLÜL 2016 Türk Armatörler Birliği 11. Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Bu Sene de Sahiplerini Buldu 11. Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri...

Detaylı

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. SERBEST GEMİ MÜHENDİSLİĞİ BÜRO DENETÇİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası.  SERBEST GEMİ MÜHENDİSLİĞİ BÜRO DENETÇİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ ENDAZE TMMOB Gemi Mühendisleri Odası SERBEST GEMİ MÜHENDİSLİĞİ BÜRO DENETÇİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. Gemi Mühendisleri Odası üyelerine faks ve e-posta

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

TMMOB MİMARLAR ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ yılı 5. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunları Buluşması

TMMOB MİMARLAR ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ yılı 5. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunları Buluşması 2017-2 2017 yılı 5. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunları Buluşması Mayıs 2017 2017-2 ÖNSÖZ Tarihi Kentimiz Edirne de Trakya Üniversitesi Mimarlık fakültesinden mezun olarak yurdumuzun dört

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 3, Sayı 2-3-4 Bülten Tarihi : NİSAN 2018 TAB E-BÜLTEN ŞUBAT-MART-NİSAN 2018 Türk Armatörler Birliği Türk Armatörler Birliği YÖNETİM KURULU TOPLANTISI Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, 13 Şubat

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

GENEL KURUL. Sendikamızın 26. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

GENEL KURUL. Sendikamızın 26. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Sendikamızın 26. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Sendikamızın 26. Olağan Genel Kurulu 20-21 Şubat 2010 tarihlerinde Ankara da Sendika Merkezi nde tertip edilmiştir. 53 Üye fabrikalarımızın temsilcilerinin

Detaylı

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104 EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI 104 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 7. Dönemi boyunca, EMO-Genç çalışmalarına oldukça önem vermiş oda ile bağlarının gelişmesi yönünde çalışmalar yürütmüştür. Teknik geziler, tanışma toplantıları,

Detaylı

FABRİKALARDAN. Beton Sempozyumu nda. hazır beton sektörüne ışık tuttu

FABRİKALARDAN. Beton Sempozyumu nda. hazır beton sektörüne ışık tuttu Beton Sempozyumu ile hazır beton sektörüne ışık tuttu Akçansa nın katkılarıyla, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Beton Sempozyumu, sektörün profesyonel ve akademisyenlerini

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Çamlıhemşin Çok Programlı wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Anadolu Lisesi

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00 İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 8. KARİYER GÜNLERİ VE BİLİM ŞENLİĞİ 20-21 MAYIS 2015 SPONSORLUK DOSYASI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 8. KARİYER GÜNLERİ VE BİLİM ŞENLİĞİ 20-21 MAYIS 2015 SPONSORLUK DOSYASI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 8. KARİYER GÜNLERİ VE BİLİM ŞENLİĞİ 20-21 MAYIS 2015 SPONSORLUK DOSYASI Değerli Sektör Paydaşımız, 20-21 Mayıs 2015 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 27.11.2012 25.12.2012 ATSO VERGİ ÖDÜL TÖRENİ-27.12.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI HAYATİ YAZICI VE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU NUN DA

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB un 72 inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ... 05.01.2013 Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni 08.01.2013 SM ŞERİF ÖZTÜRK RUHSAT TÖRENİ 22.01.2013 Tarihinde Yalova SGK il Müdürlüğü'nün

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

EDİRNE TABİP ODASI ÇALIŞMA RAPORU

EDİRNE TABİP ODASI ÇALIŞMA RAPORU EDİRNE TABİP ODASI 2013 2014 ÇALIŞMA RAPORU Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu görev dağılımı ve diğer organlarda görev alan meslektaşlarımızın isimleri aşağıda ki gibi sıralanmıştır. BAŞKAN GENEL SEKRETER

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber. Genel Merkezde Çay Partisi

Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber. Genel Merkezde Çay Partisi Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber Genel Merkezde Çay Partisi GGıda Mühendisleri Odası nın Ankara üniversiteleri temsilcilikleri arasında yaptıkları çay partisi Mart ayında gerçekleşti.

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

2.5.ÖRGÜTLENME FAALİYETLERİ

2.5.ÖRGÜTLENME FAALİYETLERİ 2.5.ÖRGÜTLENME FAALİYETLERİ 27 Şubat 2008 Üyemiz H. Mehmet Mısırlı ya Meslekte 50. Yıl Plaketi verildi. 04 Mart 2008 Bilgisayar Mühendisi üyelerimizle toplantı 13 Mart 2008 Şereflikoçhisar İlçe Temsilciliği

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI ORTAOKUL YAPILDI VELİ TOPLANTISI I.Dönem Veli Toplantımız, tüm sınıflardan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Velilerimiz ilk olarak sınıf öğretmenleriyle ardından branş öğretmenleriyle görüştüler.

Detaylı

EKO(Ü) ENERJİ. Enerjİ VerİmlİlİĞİ Projesİ. Kocaelİ Ünİversİtesİ Toplumsal Sorumluluk ProjeLERİ. Danışman: Prof. Dr. Veli Deniz Güz Dönemi

EKO(Ü) ENERJİ. Enerjİ VerİmlİlİĞİ Projesİ. Kocaelİ Ünİversİtesİ Toplumsal Sorumluluk ProjeLERİ. Danışman: Prof. Dr. Veli Deniz Güz Dönemi Kocaelİ Ünİversİtesİ Toplumsal Sorumluluk ProjeLERİ Enerjİ VerİmlİlİĞİ Projesİ Danışman: Prof. Dr. Veli Deniz 2013-14 Güz Dönemi 100107008 SALİH AYDIN 100209004 IŞILAY ÜĞLÜ 100209126 BÜŞRA KAYMAKLI 100401074

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ NISAN 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ NISAN 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ NISAN 2015 1-7 NISAN DÜNYA KANSER GÜNÜ 1 NISAN DÜNYA MIZAH GÜNÜ 4-10 POLIS GÜNÜ VE HAFTASı Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Türk Polis Teşkilatının

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik.

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik. 27. Geleneksel Meslek Odaları Halı Saha Turnuvası nda Master ve Gençler kategorisinde 3 takımımız sahaya çıktı e-bülten 1-15 Nisan 2018 / Sayı 1 Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk MMO Antalya Şube olarak

Detaylı

Endaze Bülteni. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası

Endaze Bülteni. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası , Gemi Mühendisleri Odası üyelerine e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz e-posta detaylarını lütfen Gemi Mühendisleri Odası na bildiriniz. Adres: Postane Mahallesi Nil Sokak No:10 Tuzla-İstanbul

Detaylı

16/12/2010. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü

16/12/2010. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 16/12/2010 Kulübümüzün 1259. Toplantısına Hoşgeldiniz Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 2010-2011 2010 2011 Dönemi 26. yıl 2010 2011 Dönemi 26. yıl KULÜP MARŞIMIZ Bir gönül bahçesi kulübümüz Sevgi, dostluk,

Detaylı

27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ!

27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ! 27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 SAYI:1 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ! 27 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen MISAD Genel Kurul Toplantısı sektör aktörlerini bir araya getirdi... TEŞEKKÜRLER MİSAD Yönetim Kurulu

Detaylı

Demir Export A.Ş., Türkiye nin en büyük sanayi ve ticaret kuruluşu olan Koç Grubu nun madencilik faaliyetlerini yürüten şirketidir.

Demir Export A.Ş., Türkiye nin en büyük sanayi ve ticaret kuruluşu olan Koç Grubu nun madencilik faaliyetlerini yürüten şirketidir. cevher 2018 TEMMUZ cevher Demir Export A.Ş., Türkiye nin en büyük sanayi ve ticaret kuruluşu olan Koç Grubu nun madencilik faaliyetlerini yürüten şirketidir. Kurulduğu 1957 yılından beri demir cevheri

Detaylı

HAKKINDA DUYURU ŞİİR DİNLETİSİ

HAKKINDA DUYURU ŞİİR DİNLETİSİ VELİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA DUYURU Sayın Velilerimiz, Okullarımızda (Okul Öncesi- İlkokul-Ortaokul-Lise) 2013-2014 Öğretim yılı 2. Dönem haftalık veli- öğretmen görüşmelerimiz, 09 Haziran 2014 Pazartesi

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Nisan 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ DENİZCİLİK KOORDİNASYON KURULU DENİZ TURİZMİ ALT KOMİSYON TOPLANTISI ANKARA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ İLÇE SPORTİF TURİZM

Detaylı

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI 2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organize ettiği, bu yıl Çizgi İzleyen Robot ve Sumo Robot olmak üzere

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube ÜNĠVERSĠTELERLE ġube GÜNCESĠ ĠLĠġKĠLER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ 2009-2010 Öğretim yılı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Fakültesi

Detaylı

Okul Aile Birliği Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı (Lise)

Okul Aile Birliği Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı (Lise) Okul Aile Birliği Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı (Lise) Sayın Velimiz; Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği nin 7(1) Maddesine göre okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler Okul

Detaylı

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi SOSYAL ETKİNLİKLER 134 Geneksel Bahar Pikniği 27 Mayıs 2012 Şubemizin Geleneksel Pikniği 27 Mayıs Pazar Günü Sapanca`da gerçekleştirildi. Beraber yapılan kahvaltı ile başlayan pikniğe üyelerimiz aileleriyle

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ TİCARİ YATLARIN TUTULMALARININ ÖNLENMESİ FETHİYE YE ÜNİVERSİTE YAKIŞIR İMZA KAMPANYASI DİP TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Detaylı

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı!

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 Üniversitenin yanı sıra Ulaştırma,

Detaylı

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ Evrak Tarih ve Sayısı: 11/10/2017-12138 *BD070799994* TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ Sayı : 40.A.00/ Konu : Türk Eczacıları Birliği 41. Olağan Büyük Kongresi hakkında Ankara, BÖLGE ECZACI ODASI

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi

8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK TRAFİK GÜVENLİĞİ ETKİNLİĞİ 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sektörel Paneller Tiyatro ve Çeşitli Etkinlikler Spot Film Yarışması Sergi ve Fuar Organizasyon: www.karayolutrafiksempozyumu.org

Detaylı

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI AMAÇ VE HEDEFLER AMAÇ 1: Kaliteli bir eğitim öğretim ortamı için okulun fiziki yapısını, araç - gereç ve donanımını

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı

GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi,

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE John F.Germ UR Başkanı 2016 2017 Güner İnci UR 2430.Bölge Guvernörü 2016 2017 Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd.

Detaylı

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI AY TARİH KONU SORUMLU EKİM EYLÜL AĞUSTOS 01.07.2015 14.08.2015 Okulda çalışan veya çalışacak personelden görevden ayrılan ya da

Detaylı