GELENEKSEL YAŞAM KÜLTÜRÜ MÜZESİ Projesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GELENEKSEL YAŞAM KÜLTÜRÜ MÜZESİ Projesi"

Transkript

1 GELENEKSEL YAŞAM KÜLTÜRÜ MÜZESİ Projesi Proje Başlangıç Toplantısı Artvin Yaşam Eğitim ve Kültür Derneği Sunum, Mustafa YÜKSEL Proje Koordinatörü

2 SUNUM PLANI 2 1. AYEK-DER TANITIMI 2. PROJE TANITIMI 2.1. Projenin Amacı - Konusu 2.2. Projenim Gerekçeleri 2.3. Projenin Hedefleri 2.4. Projenin Süresi 2.5. Projenin Faaliyetleri - Takvimi 2.6. Bütçe 3. Soru Cevap 4. Kapanış

3 AYEK-DER TANITIMI 3 Derneğin Adı : Artvin Yaşam Eğitim Ve Kültür Derneği Kısa Adı Merkezi : AYEK-DER : Artvin Kütük No : Web Adresi :

4 AYEK-DER TANITIMI / Derneğin Amacı 4 Derneğimiz; Yaşam, çevre, kültür, turizm, eğitim demokrasi ve insan hakları ile hayat boyu öğrenme faaliyetlerini etkinleştirmek ve geliştirmek; ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak çeşitli faaliyetlerde bulunmak amacıyla 2013 yılında kurulmuş, genç bir dernektir.

5 AYEK-DER TANITIMI 5 Dernek, sosyal ve kültürel, yaşam, çevre, demokrasi ve insan hakları, eğitim ve turizm alanlarında yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterir.

6 AYEK-DER TANITIMI / Kurucular - Üyeler 6 Adı Soyadı Üyelik Tipi Organ Türü Görev Türü 1. ORHAN SEVİM Kurucu Başkan Yönetim Kurulu Başkan 2. ERDOĞAN ÖZTÜRK Kurucu Yönetim Kurulu Asıl Üye 3. YALÇİN TEMİZ Kurucu Yönetim Kurulu Asıl Üye 4. GÜRSEL SEÇKİN Kurucu Yönetim Kurulu Asıl Üye 5. YAŞANUR YÜKSEL Kurucu Yönetim Kurulu Asıl Üye 6. ERTAN KARADEMİR Kurucu Yönetim Kurulu Yedek Üye 7. ÖZGÜR ALTUN Kurucu Yönetim Kurulu Yedek Üye 8. BAYLİSAN KANAR Üye Yönetim Kurulu Yedek Üye 9. MUSTAFA ERHAN SEVİM Üye Yönetim Kurulu Yedek Üye 10. SAFFET KARADEMİR Üye Yönetim Kurulu Yedek Üye 11. MUSTAFA YÜKSEL Kurucu Denetim Kurulu Başkan 12. ŞAHZADE YAZAR Üye Denetim Kurulu Asıl Üye 13. KEMAL ULU Üye Denetim Kurulu Asıl Üye 14. FAHRİ DEMİREL Kurucu Denetim Kurulu Yedek Üye 15. SAMEDDİN YÜKSEL Üye Denetim Kurulu Yedek Üye 16. AŞKIN GÖKTÜRK Üye Denetim Kurulu Yedek Üye

7 AYEK-DER TANITIMI / Faaliyetler, Projeler 7 1. AYEK-DER Artvin'de Kilim Motifleri (Web Cd) 2. Artvin de Eski Günler (Web Cd) 3. Web Sitesi / Artvin de Yaşam ve İnsan Sunumları 4. AB Proje Başvurusu (Yetişkinlerin Mesleki Eğitim Faaliyetleri) 5. Geleneksel Yaşam Kültürü Müzesi Projesi

8 AYEK-DER TANITIMI 8

9 PROJE TANITIMI / 2.1. Projenin Amacı 9 Projenin Amacı; Aile ve kültürel değerlerin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlamak üzere; Köyden kente göç ve teknolojik gelişmeler nedeniyle kullanım alanını kaybetmiş, kaybolmaya yüz tutmuş olan kültürel yaşam değerlerinin bir geleneksel yaşam kültürü müzesi oluşturulmak yoluyla sergilenmesi, yaşatılması, genç nesillere ve gelecek kuşaklara aktarılmasıdır.

10 PROJE TANITIMI / 2.1. Projenin Konusu 10 Projenin Konusu: Artvin İli Şavşat İlçesi Tepeköy Köyü Muhtarlığı ve Şavşat Kaymakamlığı işbirliği ile öğrenci azlığı nedeniyle yıllardır kapalı olduğu için atıl durumda bulunan okul binasının «Geleneksel Yaşam Kültürü Müzesi» olarak düzenlenmesi yoluyla; 1. Geçmişte geleneksel köy yaşamını anlatan kültürel değerlerin burada sergilenmesi, 2. Sergilenen eşyaların katalog ve broşürlerin hazırlanması ve yayımlanması, 3. Müzenin bir e-müze şeklinde (sergilenecek eşyaların web ortamında ziyaret edilebileceği, izlenebileceği) Tepeköy web Sitesi ve Derneğimizin Web sitesinde yayımlanması projemizin konusudur.

11 PROJE TANITIMI / 2.2. Projenin Gerekçesi 11 Bölgedeki köyden kente yaşanmış ve yaşanmaya devam eden hızlı göç ve teknolojideki hızlı gelişmeler nedeniyle köy yaşamında geçmişte kullanılmış olan birçok alet edevat kullanım alanını kaybetmekte ve yerini daha modern makine ve araçlara bırakmaktadır. Bunun yanı sıra eğitim, sağlık, iklim şartları, ekonomik sebepler vb. nedenlerle özellikle okulların açık olduğu kış aylarını şehirde geçiren insanlar son yıllarda artan bir ivmeyle yaz aylarında köylere gelme ve birkaç ay köyde yaşama eğilimindedirler.

12 PROJE TANITIMI / 2.2. Projenin Gerekçesi 12 Geçmişte köy yaşamında insanların hayatını idame ettirmek için ev işlerinde, ormanda, tarımda veya başka çeşitli imalatlarda ve gündelik hayatta kullandıkları birçok araç-gereci yeni nesil tanımadığı gibi onların büyüklerimizin yaşamındaki yerinin farkında olamamakta ve geçmişle gelecek arasında bir kültürel bağ kurulmamaktadır. Bu kültürel değerlerin önemli bir kısmı unutulma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Yeni nesillere ve gelecek kuşaklara aktarılmasına da bu nedenle ihtiyaç vardır. Çeşitli üretim faaliyetlerinde ve günlük hayatta kullanılmış aletler, geçmişte kalan gelenek ve görenekler ve köyde yaşamış ve yaşayan müstesna şahsiyetlerin eserleri böyle bir kültür evi, kültürel yaşam müzesi projesiyle yaşatılmazsa unutulup gidecektir.

13 PROJE TANITIMI / 2.2. Projenin Gerekçesi 13 Geleneksel Yaşam Kültürü Müzesi ne özellikle yaz aylarında sılaya dönen gurbetçiler başta olmak üzere çok fazla ziyaretçi beklenmektedir. Proje Aile ve kültürel değerlerin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca ülkemizde ve bölgemizde birçok köyde kapalı bulunan köy okullarının bu projenin yaygınlaştırılması yoluyla bir geleneksel yaşam müzesine dönüştürülmesi mümkün olabilir ve yörenin kültürel değerlerinin yaşatılmasına katkı sağlanabilir.

14 PROJE TANITIMI / 2.3. Projenin Hedefleri Kaybolmakta olan kültürel değerlerin yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamak. 2. Geleneksel yaşam kültürüne mahsus çeşitli aletlerin ve bu aletlerin kullanım alanlarının unutulmasını önlemek, gelecek kuşaklara aktarmak. 3. Aile ve kültürel değerlerin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlamak. 4. Teknolojik gelişmelerin geleneksel yaşam tarzını nasıl etkilediğine farkındalığı arttırmak. 5. Köyden kente göçün yaşam tarzına etkilerine farkındalığı arttırmak. 6. Toplumu bir arada tutan ortak değerlere farkındalığı arttırmak ve geleneksel yaşam kültürünü canlı tutmak.

15 PROJE TANITIMI / 2.4. Proje Süresi 15 Proje Süresi Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Süresi (Ay) ay -10 gün Sıra Sürdürülebilir

16 PROJE TANITIMI / 2.5. Projenin Faaliyetleri Proje Hazırlık Faaliyetleri 2. Tanıtım ve Görünürlük Faaliyetleri 3. Eğitimlerin Verilmesi 4. Seminer, Çalıştay ve Toplantılar 5. Yayım, Kitap ve Raporlama 6. Diğer Faaliyetler (Tadilat, Sergilenecek Ürünler)

17 PROJE TANITIMI / 2.5. Projenin Faaliyetleri 17 KategoriFaaliyet Adı Başlangıç Ayı Bitiş Ayı Açıklama 1.Proje Tanıtım Toplantısına hazırlık 1.Proje Hazırlık Faaliyetleri 2.Sergilenecek geleneksel yaşam ürünlerinin duyurulması Proje tanıtım toplantısı için gerekli sunum ve organizasyon hazırlıkları yapılacak. Önceden planlanan katılımcılara davetiyeleri ulaştırılacak. Geleneksel yaşam müzesinde sergilenecek kültürel ürünlerin listesi, takvim ve seçilme kriterleri duyurulacak.

18 PROJE TANITIMI / 2.5. Projenin Faaliyetleri 18 1.Web sayfası hazırlama ve yayımlama 2.Proje Açılış ve Tanıtım 2.Tanıtım ve Toplantısı Görünürlük Faaliyetleri 3.Müze içi ve dışı tabelaların hazırlanması ve baskısı 4.Broşür ve katalog hazırlama, basım ve dağıtım Proje web sayfası hazırlanarak, önce çalışmalar, hazır oluncada sergilenen ürünler siteden izleyicilere sunulacak. Mülki amirler ve daire amirleri de davet edilerek geniş katılımlı bir başlangıç toplantısı düzenlenerek projenin tanıtımı yapılacak. Dış tabela ve içerde sergilenecek malzemelerim tanıtım kartları hazırlanarak baskıları yaptırlacak. Tanıtım ve görünürlük için broşür, katalog hazırlanarak baskıları yaptıralacak ve dağıtımı sağlanacak.

19 PROJE TANITIMI / 2.6. Projenin Faaliyetleri 19 3.Eğitimlerin Verilmesi 1.Görevlilerin Eğitimi Müzede tanıtım ve rehberlik yapacak kişilerin eğitimi

20 PROJE TANITIMI / 2.5. Projenin Faaliyetleri 20 4.Seminer, Çalıştay ve Toplantılar 1.Müze açılış toplantısı Müzenin açaılışı yapılacak olan bu toplantıya mülki amirler, köy muhtarları, basın temsilcileri ve yöre halkı davet edilecek. Açılış gerçekleştirilecek ve müze ziyarete açılacak.

21 PROJE TANITIMI / 2.5. Projenin Faaliyetleri 21 5.Yayım, Kitap ve Raporlama 1.Nihai rapor hazırlama Projede yapılan faaliyetlerle ilgili harcama ve doğrulama belgeleriyle birlikte nihai rapor hazırlanacak.

22 PROJE TANITIMI / 2.5. Projenin Faaliyetleri Diğer Faaliyetler 1.Tadilat Sergilenecek kültürel ürünlerin seçilmesi Kapalı köy okulu binasının müzeye dönüştürülmesi için gerekli tadilet, boya, stand ve ışıklandırma yapılacak. Yöre halkından temin edilecek olan sergilenecek geleneksel yaşam kültürel ürünleri komisyonca seçilecek, etiketlenmesi ve düzenlenmesi, sergilenmesi sağlanacak.

23 PROJE TANITIMI / 2.6. Bütçe TL hibe, TL Dernek ve Muhtarlık katkısı olmak üzere Toplam Bütçe TL dir.

24 PROJE TANITIMI / 2.7. Sergilenebilecek Kültürel Ürünler (Çoğaltılabilir) 24 Mutfak Tarım Hayvancılık Ormancılık Giyim Kuşam Zanaat Dokuma Yaşam-Bebek Pileki Güveç Sahan Soba Tahta kaşık, kepçe Hamur teknesi Tepur Sini Sofra Peşhun Turşu küpü Kalbur Elek Kod Oklava Tığ makinesi Gemi Yaba Kütan Aruna Boyundruk Sami Sambak Kayış Çatan Sepet Tırpan Örs Çekiç Masat Tahıl teknesi Sashav Baga Nal Kirkal Eher Semer Dokumacılıkalta Otur Baltası Nacak Dehre Zincir Öküz arabası Hızek Yün makası Yün tarama (tarak) Yün eğirme (egiş, iğ) Çıkrık Kuy (kıl dokuma) Kıl ceket, pantolon Yün çorap Çarık Lastik ayakkabı Yün papak Peştamal Kıl çorap Eşarp Körük Örs Çekiç Hızar Rende Küştara Kömürlü ütü Bedevra Çirpi Heybe Cecim Kilim Halı Hasır Beşik

25 PROJE TANITIMI / 2.6. Soru - Cevap 25

26 Kapanış 26 Katılım ve destekleriniz, gelecekte yapacağınız katkılar için şahsım ve AYEK-DER adına teşekkür eder saygılar sunarım. Artvin Yaşam Eğitim ve Kültür Derneği Geleneksel Yaşam Kültürü Müzesi Projesi

BAKIR DÖVME ÇEKİCİ AYAK KESERİ AĞAÇ TOKMAK. AYEK-DER / Kayıt No: 1 AYEK-DER / Kayıt No: 2. AYEK-DER / Kayıt No: 3 AYEK-DER / Kayıt No: 4

BAKIR DÖVME ÇEKİCİ AYAK KESERİ AĞAÇ TOKMAK. AYEK-DER / Kayıt No: 1 AYEK-DER / Kayıt No: 2. AYEK-DER / Kayıt No: 3 AYEK-DER / Kayıt No: 4 AYAK KESERİ Kullanım Alanı: Zanaat Merhum Cevdet SEVİM Hatırası Bağışlayan: Orhan SEVİM BAKIR DÖVME ÇEKİCİ Kullanım Alanı:Zanaat Yapımcısı: Vehbi Usta Bağışlayan: Ferhan SEVİM AYEK-DER / Kayıt No: 1 AYEK-DER

Detaylı

TRH1.2.PYEIS/P-03/232. Faaliyetler 2016/ / / / / / / / / / / /02

TRH1.2.PYEIS/P-03/232. Faaliyetler 2016/ / / / / / / / / / / /02 GÜNCEL FAALİYET PLANI Sözleşme Numarası Proje Hibe Faydalanıcısı TRH1.2.PYEIS/P-03/232 Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşaa, Bakım ve Onarım İşlemlerini Gerçekleştirebilecek Nitelikli Elemanların

Detaylı

BAKIR DÖVME ÇEKİCİ AYAK KESERİ AĞAÇ TOKMAK. AYEK-DER / Kayıt No: 1 AYEK-DER / Kayıt No: 2. AYEK-DER / Kayıt No: 3 AYEK-DER / Kayıt No: 4

BAKIR DÖVME ÇEKİCİ AYAK KESERİ AĞAÇ TOKMAK. AYEK-DER / Kayıt No: 1 AYEK-DER / Kayıt No: 2. AYEK-DER / Kayıt No: 3 AYEK-DER / Kayıt No: 4 AYAK KESERİ Merhum Cevdet SEVİM Hatırası BAKIR DÖVME ÇEKİCİ Kullanım Alanı:Zanaat Yapımcısı: Vehbi Usta AYEK-DER / Kayıt No: 1 AYEK-DER / Kayıt No: 2 KANTAR BURGU Kullanım Alanı: Tartı İşleri Merhum Cevdet

Detaylı

SORUMLU YURTTAŞIM. Projemizde Beklediğimiz Sonuçlar

SORUMLU YURTTAŞIM. Projemizde Beklediğimiz Sonuçlar SAYI 1 Yurttaşım Sorumluluklarımın Farkındayım - TR2009/0136.01-02/287 SORUMLU YURTTAŞIM Seçilecek 45 öğrenci 45 öğrencinin seçeceği 12 öğrenci arkadaşı Öğretmen, yönetici ve çalışanlar ile toplamda 577

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Proje Açılış Toplantısı

Proje Açılış Toplantısı Proje Açılış Toplantısı 08.12.2012 2012-1-TR1-LEO02-37903 YEREL MEDYANIN AB STANDARTLARINDA DEMOKRASİYE KATKISI: Genç Gazeteciler Avrupa daki Yerel Medya Yapısını Öğreniyor Proje Sahibi Balıkesir Gazeteciler

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi TR11C1.01-02/354 3.04.2015 Turizm Platformu Toplantısı/ EDİRNE Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı Text PROJE ORTAKLARI ENPI Ortakları: Orta

Detaylı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı 5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012 AÇIKLAMA Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013 S.No Yapılacak işin adı Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak - 2013

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi BAŞKAN SELVİTOPU NDAN ÜCRETSİZ KURSLARA DAVET Karabağlar

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI

PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 15.10.2015 SAAT: 14.00 YER: ANKARA AILE VE SOSYAL POLITIKALAR IL MÜDÜRLÜĞÜ BU PROJE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DESTEKLENMEKTEDİR ERDOĞAN KÜÇÜK PROJE

Detaylı

TÜRKİYE MÜZİK VE DANS FUARI 2015 08-11.10.2015. Müzik, Dans ve Sahne Ekipmanları, Etkinlik Organizasyonu ve İletișim Teknolojileri Fuarı ORGANİZATÖR

TÜRKİYE MÜZİK VE DANS FUARI 2015 08-11.10.2015. Müzik, Dans ve Sahne Ekipmanları, Etkinlik Organizasyonu ve İletișim Teknolojileri Fuarı ORGANİZATÖR TÜRKİYE MÜZİK VE DANS FUARI 2015 08-11.10.2015 Müzik, Dans ve Sahne Ekipmanları, Etkinlik Organizasyonu ve İletișim Teknolojileri Fuarı ORGANİZATÖR HKF FUARCILIK A.Ș. Barbaros Bulvarı 163/2 34349 Beșiktaș/

Detaylı

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 )

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 ) EĞİTİME DESTEK HİZMETLERİ KURUMSAL YAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM EĞİTİM-ÖĞRETİM 1 ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINI ARTTIRMAK DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU PLAN- HEDEF LUK TABLOSU TEMA AMAÇ HEDEFLER

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ

EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ Fuar Desteklerinden Kimler Yararlanabilir Katılımcılar - Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş, kapasite raporu veya uygun faaliyet belgesine sahip şirketler,

Detaylı

T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ

T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ PROJENİN GEREKÇESİ Öğretmen öğrenci-veli arasındaki iletişimi güçlendirmek ve önyargıları kaldırmak.

Detaylı

ARHAVİ KAYMAKAMLIĞI DİKYAMAÇ KÖYÜ (KAMPARNA) CIVARI YAŞAM TARZI MÜZESİ NAİM ÖZKAZANÇ EL SANATLARI YARIŞMASI-2017

ARHAVİ KAYMAKAMLIĞI DİKYAMAÇ KÖYÜ (KAMPARNA) CIVARI YAŞAM TARZI MÜZESİ NAİM ÖZKAZANÇ EL SANATLARI YARIŞMASI-2017 ARHAVİ KAYMAKAMLIĞI DİKYAMAÇ KÖYÜ (KAMPARNA) CIVARI YAŞAM TARZI MÜZESİ NAİM ÖZKAZANÇ EL SANATLARI YARIŞMASI-2017 KONU El yapımı Ağaç İşleri ile Örgü (dantel ve oya çeşitlemeleri- iğne, mekik, tığ, boncuk

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı

12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı www.adiguzelgrup.com 12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı 16 19 Mayıs 2013 Trabzon Dünya Tİcaret Merkezİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) İZNİ

Detaylı

Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde

Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde 48 saat içinde gerçekleştirilen en büyük açık kaynaklı

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR. . EVLİLİK HAZIRLIKLARI, EV GEREÇLERİ VE MOBİLYA FUARI 10-14 NİSAN 201 TRABZON DÜNYA TİCARET MERKEZİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

Detaylı

AİLEM SİZ SİNİZ PROJE ADI. Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü KURUM

AİLEM SİZ SİNİZ PROJE ADI. Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü KURUM 1 2 PROJE ADI AİLEM SİZ SİNİZ PROJE KURUM SAHİBİ Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü PROJE ORTAKLARI YÜRÜTME Çerkezköy Kaymakamlığı

Detaylı

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı ( 1 ) Projenin Yürütücüsü ( 2 ) Birim/Bölüm/ABD ( 3 ) Çalışmanın Süresi (ay) Proje Grubu Fen ve Mühendislik Bilimleri Tıp

Detaylı

KONFERANS PROGRAMI. Forum Düzenleme Kurulu: Forumun Gerçekleştirileceği Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi, Süleyman

KONFERANS PROGRAMI. Forum Düzenleme Kurulu: Forumun Gerçekleştirileceği Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi, Süleyman KONFERANS PROGRAMI Forumun Amaç ve İçeriği: Geleneksel sağlık sistemleri, hastaneler, tedavi süreçleri, hasta-doktor ilişkileri günümüzde dijital bir dönüşüm yaşayarak yeni bir yapıya bürünmektedir. Özellikle

Detaylı

Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD.

Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD. Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD. ZİRAAT MÜHENDİSİ Derneğimiz... Bal Paketleyicileri, Sanayicileri ve İhracatçılarını

Detaylı

İÇİNDEKİLER SPONSORLUK OLANAKLARI...3 REKLAM OLANAKLARI...6

İÇİNDEKİLER SPONSORLUK OLANAKLARI...3 REKLAM OLANAKLARI...6 İÇİNDEKİLER SPONSORLUK OLANAKLARI...3 REKLAM OLANAKLARI...6 SPONSORLUK OLANAKLARI SPONSORLARA SAĞLANACAK ORTAK HİZMETLER Yaka Kartı Sponsoru veya Kayıt Alanı Sponsoru olarak HPKON 2017 Fuarı na katılan

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları

Detaylı

Öğrenci Toplulukları Açılması İş Akış Süreci

Öğrenci Toplulukları Açılması İş Akış Süreci Öğrenci Toplulukları Açılması İş Akış Süreci BAŞVURU Öğrenciler Kurmak istedikleri topluluğa ait belgeleri teslim ederler. 1-Tüzük 2-Üye isim Listesi 3-Üyeler 4-Geçici Yönetim Kurulu Listesi 5- Danışman

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ PROJE ADI (KİTAP OKUMAK YAŞAMAKTIR) HAZIRLAYANLAR Fahrettin KAYAOĞLU Aydın GENÇ Zekai EKİM Müdür Yardımcısı Rehber Öğretmen Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

Tanıtım Ve Bilgilendirme Amaçlı Tasarımlar. Raporlama Dönemi Görsel Detek Hizmetleri

Tanıtım Ve Bilgilendirme Amaçlı Tasarımlar. Raporlama Dönemi Görsel Detek Hizmetleri www.resetotb.com Tasarım Hizmetleri Proje Kurumsal Kimlik Çalışmaları Hibe yada ihale biriminin belirlediği görsel standartlara uygyun proje kimliğinin tasarım ve uygulamaları (Proje logosu, antetli grupları

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

GAZİANTEP AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ 3.AİLE HEKİMLERİ EĞİTİM GÜNLERİ. Gaziantep (28.03.2015 (08.00-18.00) DİVAN OTEL

GAZİANTEP AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ 3.AİLE HEKİMLERİ EĞİTİM GÜNLERİ. Gaziantep (28.03.2015 (08.00-18.00) DİVAN OTEL DİVAN OTEL Gaziantep Aile Hekimleri Derneği miz Gaziantep Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışan birinci basamak aile hekimlerinin karşılaştığı güncel tıbbi ve para medikal konularda bilgilendirilme

Detaylı

İSTANBUL BÖLGE PLANI. 27 Haziran 2013

İSTANBUL BÖLGE PLANI. 27 Haziran 2013 2014-2023 İSTANBUL BÖLGE PLANI 27 Haziran 2013 1 2014-2023 İstanbul Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları 2014-2023 İstanbul Bölge Planı; 3194 sayılı İmar Kanunu çerçevesinde, Kalkınma Bakanlığı nın 15/11/2012

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILACAK BÖLÜMLER

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILACAK BÖLÜMLER Sayfa 1 / 8 c ) Ulusal Kongre Organizasyon Kurulu (UKOK): Son Paragraf Ulusal Kongre ile birlikte, periyodik olarak düzenlenen Türk Yunan ve Türk- Amerikan ortak toplantıları serisinin Ulusal Kongre ile

Detaylı

2017 DÜNYA CBS GÜNÜ AKILLI NESİLLER, AKILLI ŞEHİRLER RESİM YARIŞMASI

2017 DÜNYA CBS GÜNÜ AKILLI NESİLLER, AKILLI ŞEHİRLER RESİM YARIŞMASI 17 DÜNYA CBS GÜNÜ AKILLI NESİLLER, AKILLI ŞEHİRLER RESİM YARIŞMASI Yarışmanın Amacı Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda farkındalığı artırmak üzere tüm dünyada Kasım ayı içerisinde kutlanan "Dünya CBS Günü"nü

Detaylı

MolBiyoKon2015: 4. Uluslararası Moleküler Biyoloji Kongresi. Tanıtım ve Sponsorluk Dosyası

MolBiyoKon2015: 4. Uluslararası Moleküler Biyoloji Kongresi. Tanıtım ve Sponsorluk Dosyası MolBiyoKon2015: 4. Uluslararası Moleküler Biyoloji Kongresi Tanıtım ve Sponsorluk Dosyası 2015 Sayın Firma Yetkilisi, Sizleri 27 29 Kasım 2015 tarihlerinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşecek

Detaylı

Etkinlik hakkında. Enver ALTIN. Y. Boran PUHALOĞLU. enver.altin@linux.org.tr. boranp@cs.bilgi.edu.tr

Etkinlik hakkında. Enver ALTIN. Y. Boran PUHALOĞLU. enver.altin@linux.org.tr. boranp@cs.bilgi.edu.tr Etkinlik hakkında Türkiye'nin en büyük Özgür Yazılım ve Linux odaklı etkinliklerini 2002 yılından beri gerçekleştiren İstanbul Bİlgi Üniversitesi ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin, 2. defa tek çatı ve

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

Genç Yeşilay Etkinlik Takvimi

Genç Yeşilay Etkinlik Takvimi Genç Yeşilay Etkinlik Takvimi > ETKİNLİK TAKVİMİ AĞUSTOS 2014 Gençlik Komisyonu yıl içerisinde teşkilatlanacağı okulları belirler ve her okulda kiminle çalışacağı listesini hazırlar. Listelerdeki arkadaşlarla

Detaylı

Suriyeli Öğrencilerin Duygusal-Sosyal Gelişimlerinin Desteklenmesi ve Okula Uyumları Projesi

Suriyeli Öğrencilerin Duygusal-Sosyal Gelişimlerinin Desteklenmesi ve Okula Uyumları Projesi BAHÇELİEVLER KOCASİNAN İLKOKULU Suriyeli Öğrencilerin Duygusal-Sosyal Gelişimlerinin Desteklenmesi ve Okula Uyumları Projesi EĞİTİM EŞİT DOĞMAYANLARI EŞİTLER BAHÇELİEVLER 2016 İÇİNDEKİLER BÖLÜM SAYFA NO

Detaylı

2014 FAALİYET RAPORU. IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği. İçindekiler. 2/20/2015 Turkey ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2

2014 FAALİYET RAPORU. IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği. İçindekiler. 2/20/2015 Turkey ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2 2014 FAALİYET RAPORU IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği 2/20/2015 Turkey İçindekiler ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2 2014 FAALİYETLERİ ÖZETİ 3 SEZON SONU GERÇEKLEŞEN BETTER COTTON

Detaylı

T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ

T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ ŞUBAT 2015 1. PROJENİN TANIMI 1 2. PROJENİN İSMİ. 1 3. PROJE ALANI 1 4. PROJENİN AMACI.. 1 5. PROJENİN DAYANAĞI 1 6.

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ PROJENİN TANIMI; Bu proje, bağımlılıkla mücadele alanında paydaşlarımızla etkin bir işbirliği çerçevesinde

Detaylı

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10)

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:11) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs

Detaylı

SİVİL TOPLUM DİYALOĞU AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI. Türk Oda ve Borsalarının kapasitesini geliştirmek,

SİVİL TOPLUM DİYALOĞU AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI. Türk Oda ve Borsalarının kapasitesini geliştirmek, SİVİL TOPLUM DİYALOĞU AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI Türk Oda ve Borsalarının kapasitesini geliştirmek, Odaların Türkiye nin AB ne katılım sürecinde oynadıklarırolün güçlenmesine yardımcı olmak.

Detaylı

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 2012-2016 İzlem Tasarımı, Amaçlar, Hedefler, Proje ve Faaliyetler

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 2012-2016 İzlem Tasarımı, Amaçlar, Hedefler, Proje ve Faaliyetler EKLER 58 ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 2012-2016 İzlem Tasarımı, Amaçlar, Hedefler, Proje ve Faaliyetler No. Bitiş AMAÇ 1. TÜRK KÜLTÜRÜ ÜZERİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR YAPMAK VE YAPILMASINI SAĞLAMAK Hedef 1.1.

Detaylı

MUĞLA EĞİTİMİNDE BİLGE HAREKETİ ÖRNEK EĞİTİM UYGULAMALARI PROJESİ

MUĞLA EĞİTİMİNDE BİLGE HAREKETİ ÖRNEK EĞİTİM UYGULAMALARI PROJESİ T.C. MUĞLA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü MUĞLA EĞİTİMİNDE BİLGE HAREKETİ ÖRNEK EĞİTİM UYGULAMALARI PROJESİ PROJE ADI: ÖRNEK EĞİTİM UYGULAMALARI PROJEYİ HAZIRLAYAN KURULUŞ: Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov.

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov. 6 6 5. RİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI SPONSORLUK DOSYASI 14-16 OCAK 2016 WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye www.evf.gov.tr info@evf.gov.tr FORUM HAKKINDA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan üst

Detaylı

IFIA INTERNATIONAL FEDERATION

IFIA INTERNATIONAL FEDERATION ISIF 18 Ülkemizin gelişimine değer katacak buluş, ar-ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına

Detaylı

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler UYGULAMA Belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik olarak planlanan faaliyetler bütünüdür. DÖNGÜSÜ Proje Fikrini Belirleme:

Detaylı

HADİMİ HUKUK MEKTEBİ PROJESİ

HADİMİ HUKUK MEKTEBİ PROJESİ 1 HADİMİ HUKUK MEKTEBİ PROJESİ Projemizin özel amacı: Ülkemizde son yıllarda hukuk alanında yaşanan gelişmeler göstermektedir ki; belli güçler tarafından desteklenen gruplar, hukuk kurumlarını ele geçirip

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI ÇANAKKALE TİCARET BORSASI HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI Yürürlük Tarihi : 03.01.2011 Revizyon No. : 0 Sayfa : 0/2 KONU SORUMLU PLANLANAN YAPILACAKLAR GÖZDEN GEÇİRME Üye Bilgileri Güncelleme Tüm

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL DURUMU VE 2015 YILI İŞ DAĞILIMI

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL DURUMU VE 2015 YILI İŞ DAĞILIMI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL DURUMU VE 2015 YILI İŞ DAĞILIMI 1-Güler BEYHAN Daire Başkanı Direkt:0266 612 14 00 Dahili: 1215 Lisans Şube Müdürlüğü 1-Sevim AYHAN-Şube Müdür V. Dahili:1217 1)

Detaylı

Özet Çalışma Programı 2010

Özet Çalışma Programı 2010 Özet Çalışma Programı 2010 Faaliyet No Faaliyet Adı Alt Faaliyetler Sorumlus u Süresi KURUMSALLAŞMA FAALİYETLERİ a) Organizasyon detaylarının tespiti 2.1.1 Kurulu ve Kalkınma Kurulu Toplantılarının Organizasyonu

Detaylı

V. LOJİSTİKTE BİLİŞİM SEMPOZYUMU Yeni Trendler Yeni Teknolojiler SPONSORLUK DOSYASI

V. LOJİSTİKTE BİLİŞİM SEMPOZYUMU Yeni Trendler Yeni Teknolojiler SPONSORLUK DOSYASI 23 Mayıs 2017 SPONSORLUK DOSYASI Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Caferağa Mah. Gn. Asım Gündüz Cad.No:72 Kat:1 Daire:1 Kadıköy / İstanbul Telefon : 0216 337 70 41 e-posta : ist@tbd.org.tr 23 Mayıs

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ

EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ 11 Şubat 2016 Fuar Desteklerinden Kimler Yararlanabilir Katılımcılar - Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş, kapasite raporu veya uygun faaliyet belgesine

Detaylı

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU 7-10 Nisan 2017 1 Konu: Riyad Turizm Fuarı 2017 Katılımı Görev Yeri : Riyad RAPOR ÖZETİ: Bölgemizin iş ve yatırım imkânlarının,

Detaylı

Kimya Kongresi. 28. Ulusal. 15-21 Ağustos 2016 MERSİN. Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü. (Uluslararası Katılımlı)

Kimya Kongresi. 28. Ulusal. 15-21 Ağustos 2016 MERSİN. Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü. (Uluslararası Katılımlı) 28. Ulusal Kimya Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 15-21 Ağustos 2016 Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü MERSİN SPONSORLUK DOSYASI www.kimya2016.org DİZİN Genel Bilgiler 2 Destek

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi GELECEĞiN YAPILARI GELECEĞiN ŞEHiRLERi ZİRVE VE FUARI www.yapivesehirzirvesi.com GELECEĞİN YAPILARI GELECEĞİN ŞEHİRLERİ ZİRVE VE FUARI Geleceği inşa etmek büyük ölçüde daha modern, sağlıklı, güvenli,

Detaylı

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası nedir? Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (ELDW) her yıl Ekim ayında Avrupa çapında gerçekleştirilen bir etkinliktir. 47 üye ülkeden yerel ve bölgesel

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

GAYRİMENKULDE KADIN LİDERLER Strateji Planı

GAYRİMENKULDE KADIN LİDERLER Strateji Planı GAYRİMENKULDE KADIN LİDERLER 2016-2020 Strateji Planı NASIL BAŞLADI? ULI bünyesinde, 2016 yılında, gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların çalışma hayatlarındaki sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi,

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek

Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 29.08.2012 Saat: 11.00 / Alanya Proje Sahibi Hibe Kaynağı Destek Programı Projenin Öncelik Alanı Alanya

Detaylı

:SEMOR Organizasyon fatma@semor.com.tr Tel: 0 312 479 91 03 Faks: 0 312 479 91 32 cep :0555 8000 524

:SEMOR Organizasyon fatma@semor.com.tr Tel: 0 312 479 91 03 Faks: 0 312 479 91 32 cep :0555 8000 524 Konferansın Gerçekleştirileceği Yer: ANKARA Katılımcı Sayısı ve Hedef Kitle : Hedef kitle, Bilişim teknolojileri konusunda faaliyet gösteren, teknolojik değişimi öngören, teknolojiyi geliştiren ve bu konudaki

Detaylı

ULUSLARARASI KLASİK ARAÇ FESTİVALİ SPONSORLUK DOSYASI

ULUSLARARASI KLASİK ARAÇ FESTİVALİ SPONSORLUK DOSYASI 2. SPONSORLUK DOSYASI HAYDİ HEP BERABER GEÇMİȘTE DAHA FARKLI BİR YOLCULUĞA GİDELİM Festivalimizin amacı, her biri kültürel miras olarak değerlendirilmesi gereken, dönemlerine damgalarını vurmuș, günümüzün

Detaylı

Fats & Oils Istanbul / Feeds & Grains Istanbul Uluslararası İkiz Konferans ve Sergisine sponsor olmayı değerlendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Fats & Oils Istanbul / Feeds & Grains Istanbul Uluslararası İkiz Konferans ve Sergisine sponsor olmayı değerlendirdiğiniz için teşekkür ederiz. Sponsorluk Türü Maliyet Sayfa 1) Platin Sponsorluk Maksimum görsel ve internet görünürlük için öncelikli sponsorluk. 12.000 2 Uluslararası ticaret firmaları, markalı yağ üreticileri ve bankalar için ideal.

Detaylı

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ PROJENİN ADI İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE PROJENİN SAHİBİ BOZKURT ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN SÜRESİ 1 YIL (2015-2016) PROJENİN ÖZETİ Bozkurt

Detaylı

Yaka Kartı Toplantı düzeninin sağlanabilmesi için yaka kartlarının tüm bilimsel ve sosyal aktivitelerde yaka kartı takılması rica olunur.

Yaka Kartı Toplantı düzeninin sağlanabilmesi için yaka kartlarının tüm bilimsel ve sosyal aktivitelerde yaka kartı takılması rica olunur. SPONSORLUK DOSYASI GENEL BİLGİLER Toplantı Merkezi Ondokuz Mayıs Üniversitesi/ Samsun Toplantı Tarihi 7-9 Ekim 2015 Toplantı Dili Toplantı dili Türkçe dir. Web Sayfası Toplantı resmi sitesi olan www.labaratuvarhayvanlarıbilimikongresi.org

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

INFORMS REVENUE MANAGEMENT & PRICING CONFERENCE - 2014 Istanbul Technical University (ITU) Macka Campus, Turkey

INFORMS REVENUE MANAGEMENT & PRICING CONFERENCE - 2014 Istanbul Technical University (ITU) Macka Campus, Turkey REVENUE MANAGEMENT & PRICING CONFERENCE - 2014 Istanbul Technical University (ITU) Macka Campus, Turkey 4-6 June 2014 SPONSORLUK DOSYASI INFORMS 2014 Gelir Yönetimi ve Fiyatlandırma Konferansı, İstanbul

Detaylı

Hazırlık Aşaması. Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü

Hazırlık Aşaması. Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü Hazırlık Aşaması Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü Uygulama Faaliyetler Faaliyet Planlaması İş paketleri oluşturma Faaliyet ve Zaman Planlaması FAALİYET PLANLAMASI,

Detaylı

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi GELECEĞiN YAPILARI GELECEĞiN ŞEHiRLERi ZİRVE VE FUARI www.yapivesehirzirvesi.com Geleceği inşa etmek büyük ölçüde daha modern, sağlıklı, güvenli, konforlu, verimli, tasarruflu, çevreci, teknolojik, sürdürülebilir

Detaylı

PROJE EKİPLERİNİN GÖREV VE SORUMLUKLARI REHBERİ

PROJE EKİPLERİNİN GÖREV VE SORUMLUKLARI REHBERİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. KAYITLI ISTIHDAMIN TEVIKI II (PRE II) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bileşeni TRH1.3.PREII/P-03/224

Detaylı

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK Stratejik plandaki hedeflere yenilerini ekleyerek İş Planları ile takibini sağlamak TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi nin Gerektirdiği Standartları

Detaylı

2012 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ÖZETİ

2012 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ÖZETİ DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) (01 OCAK 2012 31 ARALIK 2012) 1 1. Takvimi Şekil 1: Kurumsal Gelişim, Yönetim, İletişim ve Tanıtım Gantt Şeması Başlık KURUMSAL GELİŞİM,

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

inovatif düşün farklılaş İzmir İnovasyon Ödülleri 14 Mayıs 2015 sponsorluk imkanları

inovatif düşün farklılaş İzmir İnovasyon Ödülleri 14 Mayıs 2015 sponsorluk imkanları inovatif düşün farklılaş sponsorluk imkanları sponsorluk imkanları inovasyonodulleri.com Sponsor Görünürlük Kullanımı Organizasyon içinde sponsorluklar; Ana Sponsorluk, Altın Sponsorluk ve Destek Sponsorluğu

Detaylı

MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş.

MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş. MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş. PROJE ADI: PROJE KODU: AVRUPA DA İŞ BAŞINDA EĞİTİM MODELLERİ VE EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ PROJESİ 2014-1-TR01-KA200-013401 KOORDİNATÖR KURUM:

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir T.C. 30 AĞUSTOS İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Oyunlar çocuklara hayatı öğretir PROJE ADI (GELENEKSEL OYUNLARIMIZI ÖĞRENİYORUM) HAZIRLAYANLAR Recep ARABACI İslim YERLİKAYA Okul Müdürü Rehber Öğretmen Bafra Kaymakamlığının

Detaylı

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir.

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir. Değerli İş Ortağımız, İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 11, düzenlenmeye başladığı 2009 yılından buyana inşaat endüstrisinin gündemini değiştiriyor İMSAD

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ 1. Proje Hakkında Genel Bilgi PROJE BAŞLIĞI: Başvuru Formu PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: (Bölüm, Fakülte) DESTEKLEYEN DİĞER KURULUŞLAR: (Kuruluşun

Detaylı

16-19 KASIM 2017 Gloria Golf Otel - ANTALYA

16-19 KASIM 2017 Gloria Golf Otel - ANTALYA 16-19 KASIM 2017 Gloria Golf Otel - ANTALYA Değerli Bilişimciler, Bilişimin kaldıraç etkisinden faydalanarak vatandaşlarımıza daha kaliteli, hızlı, doğru ve güvenli hizmet vermek için çalışan tüm bilişimcilerin

Detaylı

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ABKO) BOLOGNA SÜRECİ ÇALIŞMA TAKVİMİ No İŞ TANIMI TARİH 1 Bologna Süreci (BS) Kurum Koordinatörü görevlendirilmesi 08 Aralık 2010 2 BS Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

TÜRK YE ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA

TÜRK YE ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA KOOP 2017 2. TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI 07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA AMACI Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik bir kalkınma için en önemli işletme modellerinden birisi olan KOOPERATİFÇİLİĞİN

Detaylı

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ 1 VAN SHOPPİNG FEST İN AMACI İran ile sınırı olan Van ın bu konumunu değerlendirerek bölgede alışveriş merkezi olmasını sağlamak. Bunun için 15 Mart 5 Nisan 2015 tarihleri arasında Van da kurumların, tüccar

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

ISAF EXCLUSIVE CONFEX HAKKINDA

ISAF EXCLUSIVE CONFEX HAKKINDA ISAF EXCLUSIVE CONFEX HAKKINDA Dünyanın dikkatini üzerine çeken, pek çok sahada önemli ve yükselen trendi ile Bölge nin ilklerine imza atmakta olan ülkemiz, yeni ve akıllı yapılanma çizgisini yukarı doğru

Detaylı

Değerli İş Dünyası Temsilcileri,

Değerli İş Dünyası Temsilcileri, SPONSORLUK DOSYASI Değerli İş Dünyası Temsilcileri, Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) 2008 yılında kurulmuş olup, kuruluşundan bu yana üye sayısını sürekli artırmış ve faaliyetlerinin

Detaylı

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE OKUYOR PROJE UYGULAMA KILAVUZU 2017-2018 1 Bu kılavuz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün 15.11.2017 tarihli ve 70726872-604.02E-19297809

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım

Detaylı

07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA

07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA KOOP 2017 2. TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI 07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA AMACI Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik bir kalkınma için en önemli işletme modellerinden birisi olan Kooperatif ürünlerini

Detaylı