TEKİMED KISA TANITIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKİMED KISA TANITIMI"

Transkript

1 TEKİMED KISA TANITIMI Tekimed, bilişim sektöründe yazılımevi olarak faaliyet göstermek amacıyla 1989 yılında kurulmuştur. Kurulduğu yıldan itibaren IBM Çözüm Ortağı olarak faaliyet gösteren Tekimed; çeşitli sektörlerdeki işletmelerin, bilişim konusundaki tüm gereksinimlerini en iyi, en verimli, en ekonomik şekilde güncel teknolojileri de kullanarak tek bir kaynaktan karşılamayı ve müşterilerileri ile kalıcı, uzun süreli iş ortaklığı kurmayı kendisine ilke edinmiştir. Bugün Tekimed; yılların birikimini, deneyimini ve tecrübesini, günümüzün en son teknolojileri ile birleştirerek geliştirdiği; ticaret, sanayi ve hizmet sektörlerindeki işletmelerin iş süreçlerinin en son bilgi teknolojilerine uyumlu, en verimli ve güvenilir şekilde yönetilmesini sağlayan, Türkiye koşullarına ve mevzuatına tamamen uyumlu, windows tabanlı, uluslararası bağımsız yazılım sertifikasyon ve test merkezi olan Veritest tarafından yapılan Microsoft Platform Test lerini (Windows Server 2003 ve SQL Server) başarıyla geçmiş ve platform testi sonucunda Microsoft Windows Server ve SQL Server ile uyumlu çalıştığı Veritest tarafından tescillenmiş olan gotech isimli ERP yazılımını pazarlamaktadır. Tekimed in ayrıca IBM AS/400 (iseries) model bilgisayarlar üzerinde çalışan SOFT/400, ÜRET/400, EXPO/400, İLAN/400 ve FOTO/400 isimli Ticari, Üretim Kontrol ve Takip, İhracat Takip, İlan /Reklam Takip ve Fotoğraf Takip yazılımları mevcuttur. Müşteri odaklı ve uzun süreli birlikte çalışma ilkesiyle faaliyetlerini sürdüren Tekimed; yazılım, donanım, altyapı, e-ticaret yazılımı, danışmanlık, eğitim, implementasyon, sürekli ve etkin destek gibi bilişim konularında işletmelere ve müşterilerine her an hizmet vermeye hazırdır.

2 gotech GENEL ÖZELLİKLERİ gotech, 1989 yılından beri IBM Çözüm Ortağı olarak faaliyet gösteren ve bugüne kadar birçok uygulama yazılımı geliştirmiş olan Tekimed in; yılların birikimini, deneyimini ve tecrübesini, günümüzün en son teknolojileri ile birleştirerek hazırladığı, ticaret, sanayi ve hizmet sektörlerindeki firmaların iş süreçlerinin en son bilgi teknolojilerine uyumlu, en verimli ve güvenilir şekilde yönetilmesini sağlayan, Türk Muhasebe Mevzuatı'na uyumlu bir ERP yazılımıdır. İstemci-sunucu mimarisinde çalışan, esnek, kullanımı ve öğrenimi kolay, güvenilir, grafik arayüzlü, Windows tabanlı bir yönetim aracı olan gotech çoklu döviz yapısını ve çok şirketli çalışmayı desteklemektedir. Mevzuata uygun, güçlü ve esnek Genel Muhasebe modülü yapısı ve bu yapı ile entegre olarak çalışan Satınalma, Stok, Satış, Üretim, Maliyet Muhasebesi ve Finans modülleri sayesinde gotech; her sektördeki firmalar tarafından kullanılabilmektedir. gotech ile Satınalma'da talepten depolamaya, Satış ta tekliften faturalamaya, Üretim Yönetimi'nde üretim kaynaklarının planlanmasından üretimin gerçekleştirilmesine kadar tüm süreçlerin istenen ayrıntıda ve entegre bir şekilde izlenmesi sağlanabilmektedir. İsteğe bağlı olarak ve istenilen bilgiler/dosyalar için kullanıcı tarafından tanımlanarak aktive edilen Log (Tarihçe) Sistemi ile kullanıcılar tarafından yapılan işlemler kullanıcı, işlem ve tarih/saat bazında izlenebilmektedir. Çoklu şirket desteği mevcuttur. İstenildiği kadar şirket tanımı yapılabilir, ana dosyalar ve parametreler bir şirketten diğerine kolayca kopyalanabilir. Finansal Raporlar Sistemi ile tek düzen hesap planı ve/veya kullanıcı tanımlı alternatif hesap planı bazında kullanıcı tarafından tanımlanabilen sınırsız sayıda rapor, istenilen para birimi cinsinden alınabilmektedir. Tüm finansal raporlar; tek bir şirket için alınabileceği gibi, sistemde tanımlı olan şirketler içinden istenilenler konsolide edilerek de alınabilmektedir. Alt modüllerde oluşturularak Genel Muhasebe modülüne aktarılan alt sistem evraklarında yapılacak değişiklikler, evrağın kaynağında yapılarak ilişkili muhasebe hareketinin de otomatik olarak düzeltilmesi sağlanmakta ve tam anlamıyla entegre bir yapı oluşturulduğundan alt sistemler ile muhasebe mutabakatı otomatik olarak yapılmaktdır. Çoklu döviz desteği ve çok dövizli yapısı sayesinde modüllerindeki tüm işlemler Hareket Para Birimi, Lokal Para Birimi, Kart Para Birimi ve Firma Para Birimi şeklindeki dört adet para birimi bazında tutulmakta ve takip edilmektedir. İstekler doğrultusunda ve kullanıcı tarafından tanımlanabilen güvenlik sistemi sayesinde Şirket, Modül, İşlem ve Kullanıcı bazında yetkilendirme yapılabilmektedir. Ayrıca kullanıcı ve işlem bazında ekleme, silme, düzeltme, izleme, yazdırma ve aktarma yetkileri tanımlanabilmektedir.

3 gotech tarafından üretilen tüm raporlar ve görüntüler Excel, Text, HTML ve XML formatlarına istenilen dosya isminde aktarılabilir ve istenilen yerde saklanabilir. gotech GENEL PARAMETRELER SİSTEMİ gotech in tüm modülleri için gerekli olan parametrelerin ve bilgilerinin girişinin ve bakımının yapıldığı modüldür. Bu modül sayesinde; gotech ile işlemlerini takip edeceğiniz şirketlerinizin, diğer tüm modüller tarafından kullanılacak olan temel bilgilerini tanımlayabilirsiniz. gotech modüllerini kullanacak olan kullanıcılarınızı tanımlayabilir, kullanıcılarınızın modüllere giriş yetkilerini ayarlayabilir, hangi kullanıcının hangi şirketinizi hangi yetki ile kullanacağını belirleyebilir ve kullanıcılarınıza menü adımları ve bilgiler bazında ekleme, düzeltme, silme, izleme, yazdırma ve aktarma (Text, Excel, HTML, XML) fonksiyonları için yetki tanımları yapabilirsiniz. KDV Kodları ve yüzdeleri, Para Birimleri, Ölçü Birimleri, Ülke Kodları, İl Kodları gibi gotech modülleri tarafından kullanılan genel bilgiler ve parametreler bu modülde bir kez tanımlanır. Gerektiğinde düzeltme ve silme işlemleri yapılır. Günlük pariteler ve kurlar TCMB den internet vasıtasıyla otomatik olarak alınabilir.

4 gotech GENEL MUHASEBE SİSTEMİ gotech in modüllerinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin aktarılarak depolandığı ve mevuzata uygun olarak raporlandığı modüldür. Genel Muhasebe modülünden girilen ve/veya diğer modüllerde (alt sistemlerde) oluşturularak Genel Muhasebe modülüne aktarılan fişler anında ve eşzamanlı olarak hesaplara aktarılmaktadır. Bu sayede, istendiği ve gerektiği her zaman diliminde, firmanızın yasal durumunu görebilir ve raporlayabilirsiniz. Esnek ve Parametrik Yapı Muhasebe hesaplarını gruplayabilmek için kullanıcı tanımlı ana ve alt hesap tipleri tanımlama, Kullanıcı tanımlı hesap bloke kodları oluşturma, Bütçe tanımlarını girebilmek amacıyla istediğiniz kadar bütçe kodu ve bütçe hesaplama profili (şablonu) oluşturma, Kullanmak istediğiniz taktirde ana ve alt maliyet merkezlerinizi tanımlama imkanı sağlayan parametrik bilgi girişleri yapabilirsiniz. Hesap Planı Yapısı Genel Muhasebe modülü ile denetimi çok kolay, ancak istediğiniz ölçüde kapsamı olan hesap planı oluşturabilirsiniz. Hesap planınızdaki hesapların seviye yapılarını ve her seviyenin de karakter sayısını belirleyebilirsiniz. Bu sayede istediğiniz kırılım değerlerine sahip, kontrol edilebilir ve tek düzen hesap planına uygun bir hesap planı yaratabilirsiniz. Hesap tanımlarınızda miktar, maliyet merkezi, proje kodu, hesap tipleri gibi ek bilgilerin kullanılıp kullanılmayacağını belirtebilir, fiş girişi yapacak kullanıcılarınızın yetki seviyelerini de tanımlayabilirsiniz. Dövizli takip etmek istediğiniz hesapların para birimi, kur tipi, çevrim (translation) işlem tarihi, kur farkı değerlemesine tabi olup olmayacağı, kur farkı gelir ve gider hesaplarını tanımlayabilirsiniz.

5 Bütçe İstediğiniz sayıda bütçe tanımı yapabilir ve her bir bütçeyi fiili değerler ile kıyaslayarak görüntüleyebilir ve raporlayabilirsiniz. Gider bütçelerinizi ana ve alt masraf yerleri bazında oluşturabilirsiniz. Bu tip bütçelerinizin rapor ve görüntülerini de istediğiniz dönemler bazında kıyaslamalı olarak alabilirsiniz. Muhasebe Fişleri Muhasebe fişlerinizi mahsup, tahsil ve tediye bazında girebilirsiniz. Ayrıca sık tekrarlanan ve içeriği aynı olan fişler için tutarsız, tutarlı ve faktörlü (tutarı belli faktörlere göre belli hesaplara dağıtılan) fişler tanımlayarak fiş girişinizi hızlı ve hatasız bir düzene oturtabilirsiniz. Alt Sistemler Entegrasyon Fişleri Diğer modüllerden Genel Muhasebe modülünün entagrasyon havuzuna gelen fişleri; fişi oluşturan kullanıcı, alt sistem işlem tipi ve tarih kriterlerinde gruplayarak izleyebilirsiniz. Bu tip fişleri Genel Muhasebe sistemine kabul edebilir veya kaynağına geri gönderebilirsiniz. Alt Sistemlerden Genel Muhasebe ye akan fişler ile ilgili düzeltme ve/veya silme işlemleri, evrağın kaynağında ve ilgili evrak üzerinde yapılarak, evrağın en son ve doğru halinin Genel Muhasebe ye akması sağlandığından Alt Sistemler ile Genel Muhasebe arasında mutabakat yapmaya gerek yoktur. Maliyet Merkezi Şirket bilgilerinde kullanılacağını belirlemeniz ve hesap planında, hesap kartları üzerinde de hesabın maliyet merkezi ile çalışacağını belirtmeniz durumunda, fiş girişi sırasında karşınıza çıkacak olan ana ve alt maliyet merkezlerini, hazırlayacağınız ilişkili tablodan kontrol edilerek girilmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede değişik kriterlerde masraf dağılım raporları alabilir, maliyet merkezleri bazında bütçeleme yapmanız halinde maliyet merkezleri bütçe raporları oluşturabilirsiniz. Proje Kodu Kullanımı sizin tarafınızdan belirlenecek olan bu özellik sayesinde hesaplarınıza ve raporlarınıza yeni bir boyut ekleyebilirsiniz. Proje kodu kullanarak, Genel Muhasebe muavin raporlarını proje

6 kodu bazında alabileceğiniz gibi çek/senet, cari hesaplar, stok takibi, satış, satın alma ve üretim modüllerinde de proje bazında takip yapma imkanına kavuşursunuz. Dövizli Sistem Dövizli takip yapacağınızı belirlemeniz durumunda gotech Genel Muhasebe modülünde (ve diğer tüm modüllerde) tutarsal değerler Hareket Para Birimi, Lokal Para Birimi, Hesap Para Birimi ve Firma Para Birimi cinsinden olmak üzere 4 para birimi ile takip edilir. Dövizli çalışan bir hesaba her türlü para biriminden hareket kaydı girebilirsiniz. Para birimleri çevriminde parite ve döviz kurları kullanılır. Dövizli çalışan hesapları istenilen herhangi bir tarihte kur farkı (değerleme) işlemine tabi tutabilirsiniz. Kur farkları, bu modül sayesinde otomatik olarak hesaplanır ve kur farkı gelir ve giderlerini içeren fişler otomatik olarak hazırlanabilir. Genel Muhasebe Sistemini ve/veya Hesap(lar)ı Bloke Olanağı Kullanıcı tanımlı bloke kodları sayesinde, hesap(lar)ınızı ve/veya Genel Muhasebe modülünü yetkili ve yetkisiz kullanıcılara göre ileriye ve geriye doğru istenen tarih aralığı itibariyle fiş girişine karşı bloke edebilirsiniz. gotech CARİ HESAPLAR SİSTEMİ Bu modül ile, firmanıza ait cari hesapların finansal durumunu takip edebilirsiniz. gotech içinde Cari Hesaplar; Müşteriler, Satıcılar ve Diğer olmak üzere üç grupta çalışmaktadır. Esnek ve Parametrik Yapı Cari Hesap kartları için 15 adet Analiz Kodu başlık ve detay bilgileri, İskonto Kodları, Teminat Kodları, Vade Kodları, Vade Farkı Kodları, Satış Temsilcileri gibi parametrik bilgiler kullanıcılar tarafından tanımlanır. Cari kartlarda bulunan muhasebe hesap numarası ile Genel Muhasebe entegrasyonu yapılabilir. Ayrıca parametrik olarak kullanıcılar tarafından oluşturulan Hesap Tipleri vasıtası ile de Genel Muhasebe entegrasyonu oluşturulabilir. Bu özellikler sayesinde bir Cari Hesap kartı, Genel Muhasebe de ayrı bir hesapta, torba hesapta veya Cari Hesap numarası ile aynı olan bir hesapta takip edilebilir. Hareket Kodları Cari Hesaplar modülünden girilen ve/veya Çek/Senet, Satın Alma, Satış gibi diğer modüllerden Cari Hesaplar modülü için otomatik olarak oluşturulan tüm hareketler için Hareket Kodları kullanılır. Hareket Kodları, kullanıcılar tarafından parametrik olarak oluşturulur. Hesap Takip Yöntemi Cari hesaplarınızı açık hesap, yaşlandırma ve hesap kapatma (eşleştirme) yöntemleri ile takip edebilirsiniz. Yaşlandırma analizi için 5 adet tarih tanımlayarak ve istediğiniz her an bu tarihleri değiştirerek bakiye bedelini 6 ayrı zaman diliminde analiz edebilirsiniz.

7 Vade Farkı Cari hesaplarınız için istediğiniz tarih aralıklarında, belirleyeceğiniz vade farkı oranıyla vade farkı hesabı yapabilirsiniz. Oluşan vade farklarını listeyebilir, otomatik vade farkı faturası kesebilir ve Genel Muhasebe Sistemi ne entegre edebilirsiniz. Risk Takibi Cari Hesap risklerini; hesap bakiyesi, vadesi gelmemiş çekler ve senetler, karşılıksız çekler, protestolu senetler bazında takip edebilirsiniz. Analiz Kodları ve Grup Kodları Başlıkları (anlamları) ve içerikleri tamamen kullanıcı tanımlı olarak 15 adet Analiz Kodu tanımlanabilir. Analiz Kodları, Cari Hesap kartlarına entegre edilerek Mizan, Muavin ve Hareket görüntüleme ve raporlarında filtreleme yapılabilir. Ayrıca Grup Kodları tanımlanarak Cari Hesapların Grup bazında raporlanması ve görüntülenmesi sağlanabilir. Örneğin, bir holding bünyesinde bulunan şirketlerin cari hesapları ayrı ayrı takip edilebileceği gibi holding bazında toplu olarak raporlanması ve görüntülenmesi mümkün olmaktadır. Dövizli Sistem Cari Hesaplar çok dövizli olarak çalışabilmektedir. Örneğin; Cari Hesap kartının para birimi ne olursa olsun, Cari Hesap kartı dövizli çalışacak şekilde tanımlanırsa, bu kart ile ilgili tüm işlemleri her türlü para birimi ile yapabilirsiniz. Rapor ve görüntüleri Hareket Para Birimi, Cari Kart Para Birimi, Lokal Para Birimi ve Firma Para Birimi şeklinde 4 adet para birimi cinsinden alabilirsiniz. Dövizli Cari Hesapların değerlemelerini yaparak oluşan kur farklarını hem Cari Hesaplara hem de Genel Muhasebe modülüne otomatik fiş oluşturarak aktarabilirsiniz. Raporlar ve Görüntülemeler Cari Hesaplar Muavini, Cari Hesaplar Mizanı, Mutabakat Mektubu, Yaşlandırma Listeleri, Hareket Eşleştirme (Hesap Kapatma) Listeleri, Proje/Bağlantı Mizanı, Proje/Bağlantı Muavini, Tahsilat ve Ödeme Listeleri gibi raporları ve Görüntülemeleri istediğiniz para birimi cinsinden alabilirsiniz.

8 Entegrasyon Bu modül de diğer tüm modüller gibi Genel Muhasebe, Çek/Senet, Kasa, Banka, Satın Alma ve Satış modülleri ile karşılıklı olarak entegre çalışır. gotech ÇEK/SENET SİSTEMİ Firmanızın, Finansman ve Genel Muhasebe sistemi içerisinde, alınan ve verilen tüm çeklerin ve senetlerin işlemlerinin yapılmasına, bordrolarının hazırlanmasına olanak sağlayan modüldür. Esnek ve Parametrik Yapı Kullanıcı tanımlı Bordro ve Evrak Numaraları, Masraf Kodları, Cari Hesaplar Hareket Kodları, Portföy Kodları, Kanuni Takip Kodları ve tüm bu tanımların muhasebe bağlantıları ile tamamen yapınıza özgü, esnek ve parametrik bir yapı oluşturabilirsiniz. Portföy Kodları Çekleriniz ve Senetleriniz için ayrı ayrı portföyler oluşturabileceğiniz gibi portföylerinizi para birimleri bazında da oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz portföylerin Genel Muhasebe entegrasyonunu da parametrik olarak tanımlayabilirsiniz. Bordrolar ve Hareketler Müşterilerinizden ve Satıcılarınızdan aldığınız çekler ve senetler için giriş bordroları düzenleyerek portföye giriş yaptıktan sonra, bu evraklarla ilgili olarak her türlü ciro, çıkış, alınan yere iade, portföye iade, karşılıksız/protesto, kanuni takip işlemlerini yaparak ve bu işlemler ile ilgili bordroları düzenleyerek çeklerinizin ve sentelerinizin durumunu takip edebilir, raporlayabilir ve görüntüleyebilirsiniz. Tüm çek/senetlerin tarihçe kayıtlarını (portföyünüze girişten akıbetine kadar olan hareketlerini) izleyebilirsiniz.

9 Raporlar ve Görüntülemeler Rapor ve analiz açısından zengin bir içeriğe sahip olan bu modülden istediğiniz her an mevcut durumun ve/veya tarih aralığı vererek geçmişe dönük; aldığınız ve verdiğiniz çekler/senetler için Portföy, Banka Portföyü (Tahsil, Teminat ve İştiraya Çıkışlar), Ciro, Karşılıksız/Protesto, Tahsil, Kanuni Takip raporlarını ve görüntülerini elde edebilirsiniz. Dövizli Sistem Diğer modüller gibi Çek/Senet modülü de çok dövizli olarak çalışabilir. Portföylerinizi para birimleri cinsinden oluşturarak çek/senetlerinizi döviz cinslerine göre ilgili portföylerde takip edebilirsiniz. Müşterilerinizden/Satıcılarınızdan değişik para birimlerinde çek/senet alabilir veya onlara değişik para birimlerinden çek/senet çıkışı/cirosu yapabilirsiniz. Dövizli tanımladığınız ve değerlemesini yapmak istediğiniz portföylerinizi, istediğiniz dönemlerde değerlemeye tabi tutarak, kur farkları ile ilgili mahsup fişini otomatik olarak oluşturabilir ve Genel Muhasebe modülüne gönderebilirsiniz. Ayrıca tüm para birimleri cinsinden alınan çekleri/senetleri, istediğiniz bir para birimi karşısında, alındığı ve tahsil edildiği tarihlerdeki değer farkını bulacak şekilde analiz edebilir, aleyhinize olan sapmalar (değer kayıpları) için otomatik fatura kesebilirsiniz. Entegrasyon Bu modül de diğer tüm modüller gibi Genel Muhasebe, Kasa, Banka ve Cari Hesaplar modülleri ile karşılıklı olarak entegre çalışır. gotech STOK SİSTEMİ Firmanızın bünyesinde bulunan tüm stok kalemlerine ait miktarsal ve tutarsal bilgilerin depolandığı, işlendiği ve raporlandığı modüldür. Tüm malzeme hareketlerini ve ambarları takip eder. Esnek ve Parametrik Yapı Değişik sektörlerdeki firmaların ihtiyaçları gözönünde bulundurularak stok sistemi ve özellikle ürün grupları, ürün kodu, ürün özellikleri, seri takibi, hareket kodları gibi stok sisteminin temelini oluşturan konular tamamen parametrik dizayn edilmiş olup kullanıcı tarafından tanımlanabilmektedir. Garanti Kodları, Saklama Metodları, Temin Şekilleri, Raf Ömrü gibi parametreler de istenirse kullanıcı tarafından tanımlanarak kullanılabilmektedir. Ürünler için 15 adet, başlıkları ve içerikleri tamamen kullanıcı tarafından tanımlanabilen Analiz Kodları mevcuttur. Ambarlar için 15 adet, başlıkları ve içerikleri tamamen kullanıcı tarafından tanımlanabilen Analiz Kodları mevcuttur. Genel Özellikler Stok kartlarınızı Mamul, Yarı Mamul, İlk Madde, Ambalaj Malzemesi, Ticari Mal, Fason, Fantom (Hayali) ve Diğer gibi türlere ayırabilirsiniz.

10 5 adet Giriş Ölçü Birimi, 1 adet Stok Ölçü Birimi ve 1 adet Çıkış (Satış) Ölçü Birimi olmak üzere 7 adet ölçü birimi kullanabilirsiniz. Stok kartlarınıza resim ekleyebilirsiniz. Hareket Kodları Stok modülünden girilen veya satın alma, satış, üretim kontrol modüllerinden otomatik olarak stok modülüne aktarılan giriş, çıkış, fire, vs. gibi hareketlerle ilgili kodlamalar ve içerik tanımlamaları; tamamen parametrik olarak, sizin tarafınızdan, firmanızın ihtiyaçlarına göre yapılabilmektedir. Üretim, Maliyet ve Satın Alma ile ilgili parametreleri tanımlayabilirsiniz. 3 adet Barkod Kodu tanımı yapabilirsiniz. Ürün Kodlaması Son derece esnek bir ürün kodu yapısı mevcuttur. Ürünler Ana Grup, Tali Grup ve Alt Grup şeklinde gruplara ayrılabilmektedir. Grup kodlamaları tamamen parametrik ve kullanıcı tanımlıdır. Ürün gruplarından başka kullanımı, seçiminize bağlı olan ürün kodu mevcuttur. Bu şekilde kodlanan ürünlere işlemler, raporlamalar ve görüntülemeler sırasında erişim tamamen rehberler yardımıyla, grup ve varsa- özellik kodlarını kullanarak yapıldığı için ürün kodu veya ürün adı ezberlemeye veya hatırlamaya gerek yoktur. Özellik Kullanımı Ürün kodlamasını tamamlayan (veya bir başka ifadeyle, kullanılış şekline bağlı olarak ürün katalogunu azaltan veya çoğaltan) bir yapı olup son derece esnek bir şekilde ve kullanıcı tarafından kodlanabilen, en çok 5 alandan oluşabilen bir yapıdır. Özelliklerin başlık bilgisi ve içerikleri kullanıcı tarafından gereksinimler doğrultusunda tanımlanır. Özelliklerin kullanılıp kullanılmayacağı, kullanılacaksa hangi özelliklerin kullanılacağı, ürün kodu bazında mı yoksa seri (parti) takibi bazında mı kullanılacağı ürün gruplarında belirlenir.

11 Dolayısıyla bir grup için özellik kullanılmazken diğer bir grup için 3 adet özellik, bir başka grup için 5 adet özellik, ürün kodu bazında veya seri bazında olacak şekilde farklı farklı kullanılabilir. Özelliklere örnek olarak renk, beden, drop, kalınlık, en, yükseklik, vs. gibi parametreler verilebilir. Seri (Parti) Takibi Bir ürüne ait stok takibi seri yada parti hareketleri bazında takip edilmek isteniyorsa kullanılabilecek bir olanaktır. Bu olanağın kullanılıp kullanılmayacağı ürün gruplarında ve/veya ürün kartında belirlenir. Bu özellik kullanılarak ürün katalog bilgileri azaltılır. Seri takibi yapılan ürünün stok değerleri (stok miktarı gibi) seri kayıtları üzerinde izlenir. Ayrıca seri kayıtlarındaki stok değerlerinin toplamı stok kartında da kümüle edilir. Ambar Tanımı Stok modülü içinde, birden çok ambar tanımlanabilir. Dolayısıyla, bir ürün birden çok ambarda takip edilebilir. Ambar bazında negatif stok kullanılıp kullanılmayacağı seçiminize bağlıdır. Sayım Stok sayımları arzu edilen dönemlerde yapılabilir. Sayım raporları alınabilir. Sayım farklarından otomatik olarak stok hareketleri de yaratılarak stoklar ayarlanabilir. Raporlar ve Görüntüleme Ambar, ürün, özellikler ve seri bazında detaylı raporlar ve görüntüleme olanakları mevcuttur. Stokları değişik para birimleri cinsinden görüntüleme ve izleme olanağı da vardır. Dövizli Sistem Diğer modüller gibi Stok modülü de çok dövizli olarak çalışabilir. Stok kartlarınızı ve hareket kayıtlarınızı Hareket Para Birimi ve Lokal Para Birimi yanında, her stok kartı için tanımlayacağınız para birimi ve Firma Para Biriminiz cinsinden takip edebilirsiniz. Alım yapılan tarih, alım yapılan firma, Lokal Para Birimi cinsinden alım fiyatı, stok kartı para birimi cinsinden alım fiyatı, Firma Para Birimi cinsinden alım fiyatı, alım para birimi cinsinden alım fiyatı bilgilerini son alım ve maksimum alım şeklinde analiz edilmiş olarak izleyebilirsiniz. Entegrasyon Bu modül de diğer tüm modüller gibi Genel Muhasebe, Cari Hesaplar, Satın Alma, Satış ve Üretim modülleri ile karşılıklı olarak entegre çalışır. gotech SATIŞ SİSTEMİ Satış modülü talep-teklif aşamalarından başlayarak, sipariş sevk irsaliye faturalama ile devam eden işlemler zincirini kontrol ve takip eder. Stok, üretim ve dolayısyla Satın Alma modülleri ile beraber çalışarak oluşan sonuçları Cari Hesaplar ve Genel Muhasebe modüllerine aktarır.

12 Esnek Yapı ve Parametreler Stok modülü ve Cari Hesaplar modülü için oluşturulacak hareketlerin tipleri parametrik olarak tanımlanabilir. Talep Alım Şekilleri, Sipariş Alım Şekilleri, Sevk Şekilleri, Teslim Şekilleri, Ödeme Şekilleri parametrik olarak ve kullanıcı tarafından tanımlanabilir. Sipariş Onayı, Sipariş Red, Sipariş Askı, Sevk Onayı, Sevk Red, Sevk Askı, Proje Kapatma işlemlerinde kullanılacak olan Neden Kodları kullanıcı tarafından tanımlanabilir. Fiyat Listeleri koşulları ve Birim Fiyatlar yetki seviyesi kontrolu ile değiştirilebilir. Satış Temsilcisi, Müşteri Sipariş Tarihi ve Numarası kullanımı ile Kısmi Sevkiyat yapılabilirliği tamamen kullanıcı tanımlıdır. Nakliye Ambarları ve Araçları kullanıcılar tafaından oluşturulabilir. Fiyat Listeleri ve Satış Şekilleri gotech size istediğiniz sayıda fiyat listesi oluşturma, fiyat listelerine değişik koşulları içeren satış şekilleri bağlama, satış şekillerine göre değişen ürün fiyatlarını farklı para birimleri ile tanımlama olanağı sunar. Dolayısıyla; Sınırsız sayıda fiyat listesi oluşturabilirsiniz. Bir fiyat listesine istediğiniz sayıda satış şekli bağlayabilirsiniz. Her satış şekli için aynı ürünü farklı satış fiyatları ve para birimleri ile tanımlayabilirsiniz. Fiyat Listeleri ve satış şekillerine 3 adet iskonto tanımlayabilirsiniz. Her satış şekli için farklı vade koşulu oluşturabilirsiniz. Bu parametrelerle hazırladığınız fiyat tablolarını teklif, sipariş ve faturalarda kullanabilir, kullanımını zorunlu kılabilir, değiştirilmesini yetki tanımlarıyla kontrol edebilirsiniz. Farklı Adresler Talep, Teklif veya Siparişten itibaren alıcının fatura ve sevk adresleri belirlenebilir. Belirlenen adresler her aşamada değiştirilebilir. Bu aşamalarda belirlenmemiş olan sevk adresleri sevk talimatı veya irsaliye aşamalarında belirlenebilir, belirlenmiş adresler ise değiştirilebilir. Alıcının fatura adresi de fatura aşamasına kadar taşınabilir, fatura aşamasında yine istenirse değiştirilebilir. Bir alıcının sınırsız sayıda sevk ve fatura adresleri olabilir. Bir kez oluşturulan adres silinmez, tekrar kullanım için saklanır. İrsaliye Tipleri Sınırsız sayıda irsaliye tipi yaratılabilir. İrsaliyeler, stok bağlantılı veya stok bağlantısız olarak tanımlanmasının yanısıra faturalanacak veya faturalanmayacak şeklinde de tanımlanabilir. İadeler Müşterileriniz tarafından hazırlanan iade irsaliyeler ve iade faturalar satış siparişleri-irsaliyelerifaturaları ile eşleştirilerek ve en az bilgi girişi ile sisteme girilebilmekte, bu işlemlerle ilgili Stok Sistemi, Cari Hesaplar Sistemi ve Genel Muhasebe Sistemi ne gerekli hareketler ve evraklar otomatik olarak kaydedilmektedir.

13 Akış ve İşleyiş Özeti

14 Yukarıdaki şemadan da görüleceği gibi satış uygulamasına 7 değişik noktadan giriş yapılabilir. Talepten teklife veya doğrudan siparişe aktarma imkanı vardır. Aktarmalar, sadece bir butona basılarak yapıldığından ek bilgi girişine ihtiyaç yoktur. Bu olanaklar doğrultusunda kendi işleyiş yapınızı oluşturabilir ve/veya bu yapıyı o andaki duruma göre istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Sipariş ve sevk onaylama adımlarında onaylama, red ve askıya alma opsiyonları mevcut olup her bir işlemde kullanıcı tanımlı neden kodları girilebilmektedir. Onaylanmış, red edilmiş ve askıya alınmış durumların iptalleri de yapılabilmektedir. Her aşamada; açık, tamamlanmış, aktarılmış, onaylanmış, red edilmiş, askıya alınmış evrakların değişik filtreleme yöntemleri ile izlenmesi ve/veya işleme alınması mümkündür. Sipariş ve sevk onaylama adımlarında isteğinize bağlı olarak kredi kontrolu yapılabilmektedir. Kredi kontrolunun nasıl yapılacağı ve kredi kontrolunun olumsuz olması halinde bile onaylamanın yetki seviyesi sizin kontrolunuzdadır. Çeki Listesi ve Satış Analizleri Yapılan ihracatlarla ilgili olarak değişik taşıma araçları ve taşıma şekilleri bazında Çeki Listeleri hazırlanabilmektedir. Talep, Teklif, Sipariş, Sevk, İrsaliye ve Fatura bazlı son derece esnek filtreleme ve parametre sistemi ile çalışan değişik analiz raporları istenen her para birimi cinsinden alınabilmektedir. İşlemleri Durdurma Cari Hesaplar modülündeki alıcı kartlarındaki parametrik yapıyı kullanarak bir alıcının işlemlerini sipariş, sevkiyat ve fatura aşamalarında durdurabildiğiniz gibi hiçbir işlem yapılamayacak şekilde de bloke edebilirsiniz. Proje ve Sözleşme Kullanımı tamamen parametrik olarak sizin tarafınızdan kontrol edilebilen Proje Kodları vasıtası ile işlemlerinizi proje bazında takip edebilirsiniz. Bu durumda, birçok aşamada; para birimi, kur

15 tipi, varsa sabit kur, sevk şekli, teslim şekli, vade kodu, kısmi sevk, satış personeli gibi bilgiler otomatik olarak oluşmaktadır. Arzu edilirse ve tanımlanmışsa, onaylanan her sipariş bir sözleşme numarası ile takip edilebilmektedir. Üretim Emri Oluşturma Üretilecek ürünler için (veya sipariş üzerine üretim yapılması durumunda) üretim emri otomatik olarak oluşturulabilmekte, üretim planı dinamik olarak güncellenmekte ve kapasite planı da otomatik olarak yenilenmektedir. Ürün Ağacı ve Ürün Konfigüratörü Üretilecek ürün için standart ürün ağacı kullanılabileceği gibi Stok modülünde hazırlanmış olan sorularla sadece ilgili sipariş için özel ürün ağacı konfigüre edilebilmektedir. Standart olarak kullanılan ve konfigüre edilerek hazırlanan ürün ağacında arzu edilen tüm değişiklikler yapılabilmektedir. Fatura Tipleri Talepten itibaren her aşamada ve/veya Proje Kodunda (eğer kullanılıyorsa) belgeler Yurt İçi ve Yurt Dışı olarak tasnif edilebilmekte; Normal, Teşvikli, Leasing, İhrac Kaydı ve İhracat faturaları kesilebilmektedir. Ayrıca hizmet, kur farkı, nakliye, masraf, vs. faturaları da direkt olarak hazırlanabilmektedir. Dövizli Sistem Diğer modüller gibi Satış modülü de çok dövizli olarak çalışabilir. Talepler, Teklifler, Siparişler ve Faturalar istenilen döviz cinsinden oluşturulabilmektedir. Ayrıca Talep, Teklif, Sipariş ve Faturaların her satırı farklı para biriminden fiyatlandırılmakta ve yine farklı kur tiplerinden Lokal Para Birimine çevrilebilmektedir. Talepler, Teklifler, Siparişler ve Faturalar; Evrak Para Birimi, Lokal Para Birimi, Alıcı Para Birimi, Fatura Para Birimi ve Firma Para Birimi cinsinden izlenebilmektedir. Faturalarınız, belirlemiş olduğunuz fatura para birimi cinsinden hazırlanabilmektedir.

16 Entegrasyon Bu modül de diğer tüm modüller gibi Genel Muhasebe, Cari Hesaplar, Stok, ve Üretim modülleri ile karşılıklı olarak entegre çalışır. Hazırlanan fatura, anında Cari Hesaplar modülüne aktarılır ve otomatik olarak oluşturulan muhasebe fişi Genel Muhasebe sistemine gönderilir. Cari Hesaplar ve Genel Muhasebe modüllerinde oluşturulan kayıtlarda Evrak (Hareket) Para Birimi, Lokal Para Birimi, Hesap Para Birimi ve Firma Para Birimi tutarları da bulunmaktadır. gotech SATINALMA SİSTEMİ Satınalma modülü, taleplerin bildiriminden sağlayıcı faturalarının teslim alma irsaliyeleri ile ilişkilendirilmesine kadar geçen süreç içindeki tüm fonksiyonları içerir. Taleplerin ilgili departman/personeller tarafından sisteme kaydedilmesini, gözden geçirilerek sonuçlandırılmasını (onaylama), değişik sağlayıcılardan teklif isteme evraklarının hazırlanmasını, sağlayıcılardan alınan teklif bilgilerinin güncellenmesini ve gelen tekliflerin değerlendirilerek satınalma siparişlerinin oluşturulmasını sağlar. Esnek Yapı ve Parametreler Stok modülü ve Cari Hesaplar modülü için oluşturulacak hareketlerin tipleri parametrik olarak tanımlanabilir. Neden Kodları (Onay, Red, Askı, Kapatma, Sevk Tamam işlemleri için), Personel Kodları, Departman Kodları, Satınalma Personeli Kodları, Onaylayan Personel Kodları, Teslim Şekilleri parametrik olarak ve kullanıcı tarafından tanımlanabilir. Firmanızın farklı fatura adresleri ve teslim adresleri varsa, bunların tanımları da modül içinde yapılabilir. Sağlayıcılar ve malzemeyi/hizmeti teslim alacak personeliniz için değişken talimatlar hazırlanabilir. Sağlayıcı faturalarının kabulü işlemlerinde, genel ve para birimine göre, yüzde veya tutar farkları için kabul yetkileri (toleranslar), personel bazında tanımlanabilir. Nakliye, sigorta, vs. gibi masraflar tanımlanabilir. Sağlayıcı / Ürün İlişkisi, Sağlayıcı Ürün Kodları Satınalma modülünde firmanızın ürün kodlarına karşılık olarak sağlayıcıların da ürün kodları takip edilir. Bu kodları siz oluşturabildiğiniz gibi, talepten siparişe kadar olan işlemlerde, sağlayıcı ürün kodlarını da belirtmeniz durumunda Satınalma modülü de bu bilgileri sizin için otomatik olarak oluşturur. Dolayısıyla sizin bir ürün kodunuza karşılık, bu ürünü sağlayan tüm firmaların ürün kodları da yaratılır ve saklanır. Ürünleriniz bazında, sağlayıcıların fiyatlarını geçerlilik tarihlerine göre oluşturabilirsiniz.

17 Akış ve İşleyiş Özeti Yukarıdaki şemadan da görüleceği gibi satınalma uygulamasına 3 değişik noktadan giriş yapılabilir. Bu olanaklar doğrultusunda kendi işleyiş yapınızı oluşturabilir ve/veya bu yapıyı o andaki duruma göre istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Talep işlemlerinde onaylama, red ve askıya alma opsiyonları mevcut olup her bir işlemde kullanıcı tanımlı neden kodları girilebilmektedir. Onaylanmış, red edilmiş ve askıya alınmış durumların iptalleri de yapılabilmektedir. Her aşamada; açık, tamamlanmış, kapatılmış, onaylanmış, red edilmiş, askıya alınmış evrakların değişik filtreleme yöntemleri ile izlenmesi ve/veya işleme alınması mümkündür.

18 Proje Kodu Kullanımı tamamen parametrik olarak sizin tarafınızdan kontrol edilebilen Proje Kodları vasıtası ile işlemlerinizi proje bazında takip edebilirsiniz. İadeler Satınalmalarla ilgili olarak kabul edilmeyen ürünler için, satınalma siparişi-irsaliyesi-faturası ile bağlantılı olarak hızlı ve doğru bir şekilde iade irsaliye ve fatura hazırlanabilmekte, bu evraklarla ilgili olarak Cari Hesaplar Sistemi, Stok Sistemi ve Genel Muhasebe Sistemi için gerekli hareketler ve fişler otomatik olarak oluşturulmaktadır. İthalat İşlemleri ve Fiktif Depo Yapılan ithalat satınalmaları ile ilgili olarak tüm işlemler dosya bazında yapılmakta, ithalat masrafları ilgili dosyalara ve dolayısıyla ürünlerin maliyetine istendiği ve oluştuğu anda yüklenebilmektedir. Yapılan ithalatlarla ilgili olarak fiktif depo çalıştırılabilmekte, fiktif depodan stoklara çekimler yapılabilmektedir. Tüm bu işlemlerin Genel Muhasebe entegrasyonu otomatik olarak yapılmaktadır. Fason İşlemler Fasona (Dış İşleyici ye) yaptırılan işler ve alınan hizmetler ile ilgili olarak Satınalma Sistemi, Stok Sistemi, Satış Sistemi ve Üretim Sistemi arasında komple bir entegrasyon mevcuttur. Fason dan irsaliye ile gelen işlenmiş ürünler stoklara alınırken üretim emirleri de güncellenmektedir. Dış İşleyici nin hizmet faturası geldiğinde, bu hizmet alınan ürünün maliyetine yedirilmekte, Cari Hesaplar ve Genel Muhasebe entegrasyonları da yapılmaktadır. Ayrıca Stok Sistemi içindeki Maliyet Hesabı ile Maliyet Muhasebesi Sistemi içindeki maliyet hesapları için de bir altyapı otomatik olarak oluşturulmaktadır. Dövizli Sistem Diğer modüller gibi Satınalma modülü de çok dövizli olarak çalışabilir. Talepler, Teklifler, Siparişler ve Faturalar istenilen döviz cinsinden oluşturulabilmektedir. Ayrıca Sağlayıcı Teklifleri, Satınalma Siparişleri döviz cinsinden fiyatlandırılmakta ve yine farklı kur tiplerinden Lokal Para Birimine çevrilebilmektedir. Fatura ise bir başka para birimi ile çalışabilmektedir. Satınalma modülünde tutarsal bilgiler Hareket Para Birimi, Lokal Para Birimi, Sağlayıcı Para Birimi, Firma Para Birimi cinsinden izlenebilmektedir. Entegrasyon Bu modül de diğer tüm modüller gibi Genel Muhasebe, Cari Hesaplar, Stok, ve Üretim modülleri ile karşılıklı olarak entegre çalışır. Hazırlanan fatura, anında Cari Hesaplar modülüne aktarılır ve otomatik olarak oluşturulan muhasebe fişi Genel Muhasebe sistemine gönderilir. Cari Hesaplar ve Genel Muhasebe modüllerinde oluşturulan kayıtlarda Evrak (Hareket) Para Birimi, Lokal Para Birimi, Hesap Para Birimi ve Firma Para Birimi tutarları da bulunmaktadır. Satınalma modülü, Malzeme İhtiyaç Planlaması (MİP) ile entegre çalışır. Satınalma siparişleri Malzeme İhtiyaç Planlaması (MİP) tarafından değerlendirildiği gibi üretilecek mamuller için gereksinim duyulan ve Malzeme İhtiyaç Planlaması (MİP) programında önerilen satınalma ihtiyaçları Satınalma modülüne aktarılabilir.

19 gotech ÜRETİM SİSTEMİ Üretim modülü; üretim kaynaklarını tanımlamak, planlamak, çalıştırmak, kontrol etmek ve yönetmek, raporlamak konularında kuruluşlara yardımcı olacak araçları sunan bir modül olup ayrıca kuruluşlara, müşteri taleplerini zamanında ve istenilen kalitede teslim edebilmeleri için, gerekli operasyonel değişiklikleri yapmalarına ve üretim süreçlerini mümkün olduğunca basitleştirmelerine yardımcı olacak olanakları da sağlar. Çalışma Takvimi Üretim modülü içinde sınırsız sayıda takvim oluşturulabilir. Her bir takvimde, vardiyalar bazında haftanın çalışılan günlerine ilişkin çalışma saatleri, tatil süreleri tanımlanır. Her iş istasyonu ve her makine için istenilen tarih aralıklarında çalışma takvimleri yaratılır. Oluşturulan takvimler, değiştirilebilir. Örneğin, belirli bir tarihteki vardiya sayısı azaltılabilir veya vardiyalar bazında çalışma süreleri değiştirilebilir. Vardiya Tanımları Üretim modülü içinde sınırsız sayıda vardiya tanımlanabilir. Vardiyalar takvimlere bağlanarak çalışma sürelerini ve dolayısıyla çalışma takvimini oluştururlar. Bakım Zamanları İş istasyonlarının ve makinelerin bakım zamanları kaydedilerek çalışma takvimi içinde, iş istasyonları ve makinelerin günlük çalışma saatleri, dolayısıyla günlük kapasite bulunur. Makineler Üretimin yapıldığı üretim kaynaklarıdır (işçi, makine gibi). Makineler iş istasyonlarına bağlanarak iş istasyonunu oluştururlar. Makinelerde kapasite, efektif kapasite, maliyet tutarları bilgilerinin yanında ayar bekleme işlem geçiş sürelerinin varsayılan değerleri de tanımlanabilir. Ortak veya ayrı bir çalışma takvimine sahip olan makineler, kapasite ihtiyaç planlaması yapmak ve kapasiteyi denetlemek için de kullanılır.

20 İş İstasyonları Üretim merkezi olarak da tanımlayabileceğimiz iş istasyonları, bir veya daha fazla üretim kaynağını (işçi, makine gibi) kapsayan üretim birimleridir. İş istasyonlarında kapasite, efektif kapasite, maliyet tutarları bilgilerinin yanında kuyruk sürelerinin varsayılan değerleri de tanımlanabilir. Ortak veya ayrı bir çalışma takvimine sahip olan iş istasyonları, kapasite ihtiyaç planlaması yapmak ve kapasiteyi denetlemek için de kullanılır. Fason işlemler de birer iş istasyonu olarak tanımlanabilir. Rotalar Üretilecek mamuller için rotalar tanımlanır. Rotalar operasyonlardan oluşur. Her bir operasyon, bir iş istasyonunda veya bir makinede gerçekleşen iştir. Dolayısıyla, rota tanımlarındaki operasyonların süreleri iş istasyonu veya makine tanımlarından otomatik olarak taşınır, istenirse değiştirilebilir. Rotalar, üretim emirlerine otomatik olarak taşınır ve ilgili üretim emrinde, orjinal rota bozulmadan, sadece o üretim emri için istenen değişiklikler yapılabilir. Ürün Ağacı Soruları Ürün ağaçlarını kolaylıkla hazırlamak için ürün ağacı soruları oluşturulabilir. Sorular, ürün ağacını hazırlarken ve/veya siparişe göre ürün konfigüre ederken kullanıcının karşısına otomatik olarak gelir ve ürün ağacı bileşeninin doğru seçilmesi için kullanıcıya yol gösterir.

21 Ürün Ağaçları Üretilecek mamullerin bir veya daha fazla ürün ağacı olabilir. Ürün ağacı soruları kullanılarak hazırlanan ürün ağaçları bileşenlerin kullanım miktarlarını, fire oranlarını ve bileşen kullanımı için gerekli olan formülleri içerir. Oluşturulan ürün ağaçları üretim emirlerine taşınarak istenirse üretim emirleri bölümünde ihtiyaca uygun olarak ve orjinalleri bozulmadan sadece ilgili üretim emri için değiştirileblir. Ürün Konfigürasyonu Satış modülünde talep, teklif, sipariş adımlarında mamulün ürün ağacı, o mamul için hazırlanmış olan şablon ürün ağaçlarından oluşabileceği gibi özellikle sipariş üzerine üretim yapan kuruluşlar için müşterinin ihtiyaçları doğrultusunda ürün ağacı oluşturma gereksinimi vardır. Bu amaca yönelik olarak hazırlanmış olan ürün (ağacı) konfigüratörü ile birlikte ürün ağacı soruları da kullanılarak her bir sipariş için farklı ürün ağacı oluşturulabilir. Dolayısıyla, standart (şablon) ürün ağaçlarının yeterli olmadığı, çok sayıda ürün alternatifinin bulunduğu ve müşteri siparişine göre bu alternatiflerin oluşturulması gerektiği durumlarda ürün kofigüratörü kullanılabilir. Bu sayede, her alternatif için ürün ağacı ve stok kodu tutmak yerine, her sipariş için ürün ağacı oluşturulur. Satış modülünde ürün konfigüratörü ile oluşturulan ürün ağaçları üretim modülünün bir parçası olan üretim emirleri bölümünde istenirse değiştirilebilir. Üretim Emirleri Üretim modülü içerisinde Planlanmış, Serbest, Kapalı ve Tamamlanmış durum kodları ile takip edilebilen üretim emirleri ana mamul, ana mamulun varsa- serileri (varyantları), ürün ağaçları, rotalar, başlama ve bitiş tarihleri gibi bilgileri kapsar. Üretilecek olan mamulün üretim miktarlarının stoklara aktarılma yöntemleri parametrik olarak ayarlanabilir. Şöyle ki; Üretilen miktarlar manuel olarak girilebilir. Üretim emri serbest bırakıldığında yani üretim başladığında üretilmesi gereken miktar otomatik olarak stoklara işlenebilir. Üretim emri tamamlandığında üretilmesi gereken miktar otomatik olarak stoklara işlenebilir. Üretilecek olan mamulü oluşturan bileşenleri stoklardan çekme yöntemleri parametrik olarak ayarlanabilir. Şöyle ki; Bileşenler rezerve edilebilir ve kullanım miktarları manuel olarak stoklardan çekilebilir. Üretim emri serbest bırakıldığında yani üretim başladığında tüm bileşenlerin kullanım miktarları otomatik olarak stoklardan çekilebilir. Üretilecek olan mamulün üretim miktarı bilgisi girildiğinde, mamulün üretilen miktarı için bileşen kullanımları hesaplanarak otomatik olarak stoklardan çekilebilir. Fiili olarak oluşan mamul ve bileşen fireleri, üretim raporlarından ilgili üretim emirlerine işlenebilir. Üretim girişleri, bileşen çıkışları, fireler ile ilgili tüm bu hareketler düzeltilebilir ve/veya iade hareket girişleri ile ters işlemleri yapılabilir.

22 Fason İşlemler Fasona (Dış İşleyici ye) yaptırılan işler ve alınan hizmetler ile ilgili olarak üretim emirlerindeki operasyonlardan malzeme çıkışları (varsa) İrsaliye ile yapılabilmekte ve Satınalma Sistemi için otomatik olarak bir satınalma (fason) siparişi oluşturulmaktadır. Yani fason operasyonlar için Üretim Sistemi ile Stok Sistemi, Satış Sistemi ve Satınalma Sistemi arasında komple ve doğrudan bir entegrasyon mevcuttur. Fason dan irsaliye ile gelen işlenmiş ürünlerin maliyetine malzeme maliyetleri ile birlikte Dış İşleyici hizmet maliyetleri de etki etmektedir. Bu sayede; hem Stok Sistemi içindeki Maliyet Hesabı, hem de Maliyet Muhasebesi Sistemi içindeki maliyet hesapları ürünlerin gerçek maliyetini oluşturmaktadır. Malzeme İhtiyaç Planı (MİP) Üretim modülünün bu bölümü Stok, Satış, Satın Alma modülleri ile entegre çalışarak kullanılacak malzemeler için stokta olan, gelecek olan, tüketilecek olan, net ihtiyaç ve sipariş edilmesi gereken miktarları zaman çizelge tablosu üzerinde gösterir. Satın Alma modülü satın alınması gereken miktarları ve ne zaman satın alınacağını takip ederken Üretim modülü malzemelerin durumunu ve ne zaman stoklarda olacağını takip eder. Üretim planında zamansal ve miktarsal olarak yapılan değişikliklerin MİP sına etkisini görmek için MİP sını istediğiniz her an çalıştırabilirsiniz. Elde ettiğiniz sonuçları istedğiniz isimle saklayabilir, sakladığınız MİP sonuçları arasında analiz yaparak politikanıza en uygun sonucu uygulayabilme imkanına kavuşursunuz. Böylece MİP, en uygun stok ve satın alma planlamasını sağlayacağından gereken miktarlar kadar (ne eksik, ne fazla) stok politikası yürütmenize olanak tanır, nakit akışı rahatlar, maliyetler düşer. Kapasite İhtiyaç Planlaması (KİP) Üretim modülünün bu bölümü MRPII sisteminin tamamlayıcısı olup bu sistemi denetlemenizi ve doğrulamanızı sağlar. İşletmenizin kapasite kısıtlamalarını ve üretim taleplerini optimum şekilde bağdaştırmak üzere tasarlanmıştır. Aynen MİP gibi istediğiniz her an çalıştırabileceğiniz KİP, işletme kapasitenizin son durumunu gösterir. KİP sayesinde iş istasyonu ve/veya makineleriniz üzerindeki yükü, bu yükün zaman çizelgesindeki dağılımını, yükü oluşturan üretim emirlerini ve operasyonları izleyebilirsiniz.

23 Yüklerin zaman çizelgesindeki dağılımını Yıllık, 3 Aylık, Aylık, Haftalık ve Günlük olarak izleyebilir ve her zaman diliminin detayına (üretim emrine) kadar inebilirsiniz. KİP; miktar veya tarih değişikliklerinde, kapasite durumuna göre gerekli kaydırma ve yüklemeleri yapar. Kapasite izleme ekranlarında simülasyon (deneme) yapmanıza olanak tanır. İstediğiniz üretim emirlerini istediğiniz tarihlere taşıdığınızda, kapasitenize uygun olacak şekilde gerekli kaydırmaları yaparak oluşacak durumu size gösterir. En uygun durumu seçip onayladığınız anda sonuçları gerçek planınıza uygular. gotech MALİYET MUHASEBESİ SİSTEMİ İşletmelerin ürettiği yarı mamul ve mamullerin maliyetinin bulunmasını sağlar. Destek raporları ve görüntüleri ile işletme faaliyetlerini kontrol etmeye ve planlamaya yardımcı olduğu gibi alınacak kararlara da ışık tutar. Dönemsel bazda; sarf mahsubunu, maliyet mahsubunu ve satılan malın maliyeti mahsubunu otomatik olarak oluşturur. Maliyet Unsurları Yarı mamul ve mamul maliyetini oluşturan maliyet unsurları ve bunların başlıkları kullanıcı tanımlıdır. Maliyet Dağıtım Şekli Yarı mamul ve mamul maliyetine direkt olarak verilemeyen giderlerin dağıtımı maliyet unsuru bazında, kullanıcı tanımlı olarak organize edilebilir ve uygulanabilir. Dağıtım şekilleri olarak; Kullanılan Hammadde Miktarları, Üretilen Ürün (Üretim) Miktarları, İşçilik Saatleri ve kullanıcı tanımlı Dağtıtım Katsayıları kullanılabilir. Maliyet Yerleri Masrafların yapıldığı yerler olan maliyet yerleri; esas üretim yeri, yardımcı üretim yeri ve diğer olmak üzere parametrik olarak tanımlanabilir.

24 Mamul Grupları Stok modülünde tanımlanmış olan yarı mamul ve mamul gruplarının maliyet yerleri ile bağlantısı kullanıcı tarafından yapılabilir. Bunun dışında, otomatik olarak hazırlanacak olan muhasebe fişlerinde kullanılacak olan üretim hesabı, yansıtma hesabı, yarı mamul ve mamul hesabı, vs. gibi hesap numarası tanımları mamul grupları bazında yapılabilir. Dağıtım Metodları Kademeli Dağıtım, Karşılıklı Dağıtım ve Basit Dağıtım olmak üzere üç farklı dağıtım metodu desteklenmektedir. Dağıtımı yapılacak giderler öncelikle dağıtım tablosuna yerleştirilmekte, ikinci olarak ise bu giderler seçilen dağıtım metoduna göre dağıtılmaktadır. Son olarak da esas üretim yerlerinde toplanan giderler yarı mamul ve mamullere dağıtılarak üretilen ürünlerin birim maliyetleri bulunmaktadır. Maliyet Hesabı, Stok Sistemi ndeki Maliyet Hesabı ile entegre çalışmakta ve her iki sistemde oluşan maliyetler Stok Sistemi ve Maliyet Muhasebesi Sistemi raporlarında ve görüntülerinde kullanılabilmektedir. Entegrasyon Maliyet Muhasebesi modülü Stok, Üretim, Satınalma ve Genel Muhasebe modülleri ile entegre olarak çalışır. Maliyet Muhasebesi modülünde otomatik olarak üretilen Sarf Mahsubu, Maliyet Mahsubu ve Satılan Malın Maliyeti Mahsubu Genel Muhasebe modülüne otomatik olarak aktarılır. gotech PERSONEL SİSTEMİ Personel Sistemi; kuruluşların tahakkuk ve personel sicil işlemlerini rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde, yasal mevzuata uygun olarak yerine getirmelerini sağlar. Ay içinde sınırsız tahakkuk olanağı sağlayarak, tahakkuk bilgilerini içeren mahsup fişlerini otomatik olarak oluşturur ve Genel Muhasebe Sistemi'ne aktarır.

25 Esnek Yapı ve Parametreler Yasal parametreler yıllara ve dönemlere göre parametrik olarak tanımlanabilir. Böylece tarihsel bilgiler oluşturularak geçmişe dönük izleme ve işlem yapabilme olanağı sağlar. Sınırsız sayıda Şirket oluşturularak işlem yapılabilir. Şirketlere bağlı İşyerleri tanımlanarak şirket bazındaki parametreler işyerlerine indirgenebilir. İşyerlerine bağlı sınırsız sayıda Bölüm (Departman) tanımı yapılabilir. Bölümler kendi içlerinde Alt Bölümlere (Alt Departmanlara) ayrılabilir. Tüm sistem içinde kullanılan parametreler Genel Parametreler adı altında, tek bir programla tanımlanabilir. Bu sistem altında her firmanın ihtiyacına göre tanımlayabileceği parametreler şunlardır : Analiz Kodları, Bölge Kodları, İşten Çıkış Nedenleri, Dinler (Din Kodları), Durak Kodları, Eksik Gün Neden Kodları, Ana Faaliyet Alanları, Alt Faaliyet Alanları, Görev Kodları, Kan Grupları, Meslek Kodları, Sektör Kodları, Semt Kodları, Tahsil Kodları, Tehlike Dereceleri, Tehlike Sınıfları, Ücret Zammı Neden Kodları, Ünvan Kodları, Uyruk Kodları Çalışma Zamanları Personelin temel kazancını (çıplak maaşını) oluşturan çalışma zamanları; Temel Çalışma Zamanları, İzin Zamanları ve Eksik Zamanlar olarak üç grupta toplanmıştır. Temel Çalışma Zamanları; Normal, Hafta Tatili, Genel Tatil olarak, İzin Zamanları; Ücretli İzin, Yıllık İzin, Doğum İzni, Ölüm İzni, Evlenme İzni, Hastalık İzni, Mazeret İzni, İş Kazası İzni olarak, Eksik Zamanlar; Ücretsiz İzin, Devamsızlık olarak kendi içinde ayrılmaktadır. Personel Sistemi içinde tanımlanan ve tahakkuk işlemleri yapılan her şirketin bu zamanları kullanımı farklı olabilir ve bu tanımlar kullanıcı tarafından isteğe göre uyarlanabilir. Fazla Mesailer Personel Sistemi içinde, her şirket ve/veya işyeri için sınırsız sayıda fazla mesai tanımlanabilir. Tüm şirketlerde ve/veya işyerlerinde aynı tanımlarla ve aynı oran ile kullanılmak istenen fazla mesailer ise ortak kullanımlı olarak ve bir kez tanımlanabilir. Fazla mesailer Maaş Bordrosu ile birlikte verilebildiği gibi ayrı bordro ile de ödenebilir. Ek Gelirler Maaş Bordrosu ile birlikte veya ayrı bordro ile ödenmak üzere sınırsız sayıda (ikramiye, yakacak yardımı, yol parası, yemek parası, vs. gibi) ek gelir tanımlanabilir. Ek gelirler personellere bağlanabildiği gibi serbest olarak da verilebilir. Ek gelir tutarına baz olan gelir bilgisi Saat, Gün, Ay cinsinden sabit veya değişken verilebileceği gibi sabit tutarlı ek gelir de tanımlanabilir. Ek gelirlerin SSK Primi, Gelir Vergisi, İşsizlik Primi, Damga Vergisi ilişkileri kullanıcı tanımlıdır. Çocuk Yardımı Yıllar bazında; Aylık ücretli, Günlük Ücretli ve Saat Ücretli personel için ayrı ayrı olmak üzere genel veya tahsil durumlarına göre çocuk yardımları tanımlanabilir. Muaf çocuk paraları ve adetleri de tanımlanarak yasal kesintilerle (SSK, Vergi, İşsizlik, Pul) olan ilişkisi de kullanıcı tarafından belirlenebilir.

26 Ek Kesintiler Yasal kesintiler dışında, tahakkuklarda personellerden kesilmek üzere sınırsız sayıda (avans, icra, ceza, vs. gibi) ek (özel) kesinti tanımlanabilir. Ek kesintiler personellere bağlanabildiği gibi serbest olarak da tanımlanarak kesilirler. Ek kesinti tutarına baz olan kesinti bilgisi Saat, Gün, Ay cinsinden sabit veya değişken olabileceği gibi sabit tutarlı ek kesinti de tanımlanabilir. Ek kesintilerin SSK Primi, Gelir Vergisi, İşsizlik Vergisi ve Damga Vergisi matrahlarından düşülüp düşülmeyeceği kullanıcı tanımladır. Sendika Personel Sistemi içinde her şirket veya işyeri için, Ek Kesintiler haricinde, sınırsız sayıda sendika tanımlanabilir. Sendika kesintilerinin hesaplanma şekilleri son derece esnek ve parametrik olup kullanıcı tanımlıdır.

27 Taksitli Borç Personel bazında sınırsız sayıda taksitli borç bilgisi oluşturulabilir. Taksitli Borç'ların detay (taksit) kayıtları istenen yıl/aydan başlayacak, istenen taksit sayısında ve istenen ay aralıklarında (her ay, 2 ayda bir, vs. gibi) tahsil edilecek şekilde tanımlanabilir ve oluşturulabilir. Oluşturulan taksit tutarları, tahakkuklarda otomatik kesilebileceği gibi tahakkuk haricinde manuel olarak da tahsil edilebilir. Puantaj Şablonları Şirket ve/veya İşyeri ne özgü, maaş ve ek ödeme puantajları için sınırsız sayıda şablon oluşturulabilir. Oluşturulacak şablonlarda, puantajlara dahil edilecek olan çalışma zamanları, fazla mesailer, ek gelirler ve ek kesintiler seçilebilir ve bunlara default (varsayılan) değerler atanabilir. Bu sayede çok çabuk toplu puantaj oluşturulabildiği gibi personel bazında puantaj girişleri de hızlı bir şekilde yapılabilir. Puantajlar Tahakkuklara baz teşkil eden puantajlar Toplu Puantaj Oluşturma yöntemiyle son derece süratli bir şekilde oluşturulabilir. Oluşturulan puantajlar Puantaj Girişi adımıyla personel bazında güncellenebilir. Ayrıca istenirse Puantaj Girişi adımıyla Sicil, Adı, Soyadı, İşyeri-Bölüm-Alt Bölüm sıralı bir şekilde ve/veya personel seçim yöntemiyle de puantaj girilebilir. Bir tahakkuka ait puantajlar istenirse tek tek, istenirse toplu olarak iptal edilebilir. Tahakkuk Kullanıcı tanımlı Bordro Tipleri ile tanımlanan tahakkuklar, çok hızlı ve doğru bir şekilde hesaplanabilir. Filtreleme yöntemiyle tüm şirkete, bir işyerine, bir bölüme, bir alt bölüme ve tek bir personele tahakkuk hesabı yapılabildiği gibi ünvan, görev, meslek, cinsiyet, sigorta kodu, giriş tarihi, sendikalı-sendikasız, göçmen, sakatlık derecesi, analiz kodları, vs. seçimleri doğrultusunda da tahakkuk hesabı yapılabilir. Bir ay içinde sınırsız tahakkuk yapılarak hesaplama sonuçları (raporlar, görüntüler) tek bir tahakkuk bazında veya ay bazında toplu (icmal) olarak alınabilir. Oluşturulan tahakkuklar toplu olarak iptal edilebilir.

MİKTOP. Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

MİKTOP. Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. MİKTOP Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi 1 MİKTOP SADELEŞTİRİLMİŞ TİCARİ OTOMASYON PAKETİ MİKTOP Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi, firmanızın tüm ticari işlemlerini kusursuz bir biçimde yürütmeniz

Detaylı

SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi

SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi 1. Genel Bakış Değişen rekabet ortamı ve farklılaşan müşteri beklentileri, bayi ağlarının kompleks ve yönetiminin zor olması satış süreçlerini oldukça farklı bir

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 2.11 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Fişlerde, Doküman

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir.

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. Standart Paket, her işletmenin rahatlıkla kullanabileceği, içerisinde olmazsa

Detaylı

Stoklarınız ile ilgili tüm hareket ve detaylara menüler arasında gezmeden ulaşabilirsiniz.

Stoklarınız ile ilgili tüm hareket ve detaylara menüler arasında gezmeden ulaşabilirsiniz. OFİS Mikro Perakende Çözümleri 1 MİKRO OFİS SERİSİ Küçük ve orta ölçekteki perakende firmaları için hazırlanan programları, perakende satış noktalarının belkemiği olan satış noktası terminalleri (POSlarla),

Detaylı

Belge, ABYSIS içinde kullanılan, kayıt, fiş, fatura, hesap kartı gibi bir tanımı veya bir işlemi ifade eden kayıt veya evraklardır.

Belge, ABYSIS içinde kullanılan, kayıt, fiş, fatura, hesap kartı gibi bir tanımı veya bir işlemi ifade eden kayıt veya evraklardır. Belge, ABYSIS içinde kullanılan, kayıt, fiş, fatura, hesap kartı gibi bir tanımı veya bir işlemi ifade eden kayıt veya evraklardır. ROBO Framework içinde uygulanan tüm belgeler aynı yapıdan miras yolu

Detaylı

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri 1. Tahsilat Ödeme İşlemleri Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri Alış/Satış irsaliyeleri, Giriş/Çıkış İşlemleri Fire ve Sarf Fişleri Girebilme 3.Sms

Detaylı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans ve Muhasebe Kavramları Finans, kişilerin veya kurumların maddi gelir elde etmeleri, yatırım yapmaları ve zaman içinde bu yatırımları değerlendirmeleriyle

Detaylı

ULTIMATE OTEL YÖNETİM SİSTEMİ ( BACK OFFICE )

ULTIMATE OTEL YÖNETİM SİSTEMİ ( BACK OFFICE ) ( BACK OFFICE ) RMOS MUHASEBE SİSTEM OTOMASYONU Rmos önbüro,pos sistemi ile tam entegre. Sistem üzerinden birden fazla modül ( ekran ) üzerinde aynı anda çalışabilme imkanı. Gelişmiş yetkilendirme sistemi

Detaylı

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için)

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım

Detaylı

Sent Sen e t z e LIVE İş Çözümleri Çö Plat Pla f t o f rmu o sentez.com

Sent Sen e t z e LIVE İş Çözümleri Çö Plat Pla f t o f rmu o sentez.com SentezLIVE İş Çözümleri Platformu sentez.com Malzeme Finans Malzeme Genel Özellikler Esnek Parametrik Geliştirilebilir Güvenilir Erişilebilir Entegre Finans Parametrik İşinizin gerektirdiği şekilde özelleştirilebilen

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim!

Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim! Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim! Kurumun misyon ve hedefini benimsemiş, iyi eğitim almış, konusunda uzman kişilerin doğru görev tanımları altında verimli bir şekilde görev aldıkları firmalarda

Detaylı

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 Ek Özellik Paketi 3 İçeriği * : 1 Yeni Fonksiyonel Özellikler... 2 1.1 Sipariş Planlama - Satınalma Siparişleri İçin Şablon Tasarımı... 2 1.2 Emanet Ambarı ve Stok Fişlerinin

Detaylı

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. HESAPÇI Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi 1 HESAPÇI KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN TİCARİ OTOMASYON PAKETİ ARTIK SİZİN DE BİR OTOMASYONA İHTİYACINIZ VAR. Ekonomik, pratik, becerikli. tam sizin için.,

Detaylı

Proforma Maliyet Müþterinizin vermiþ olduðu sipariþ için fire, kar ve komisyon oranlarý belirterek proforma maliyet hazýrlayabilirsiniz. Sipariþ Müþteri sipariþ bilgilerini detaylý olarak girebilirsiniz.

Detaylı

Mobil satış ve dağıtım sistemini kullanmanız için on neden:

Mobil satış ve dağıtım sistemini kullanmanız için on neden: Mobil Satış Dağıtım Sistemi Mobil satış ve dağıtım sistemini kullanmanız için on neden: Sıcak satış yapabilir, sipariş alabilirsiniz Satış anında fatura kesebilirsiniz. Doğru ve hızlı tahsilat (nakit,

Detaylı

Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi. Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans

Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi. Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans Devre Mülk ve Tatil Yönetim Sistemi Dairelerin dönemlere göre doluluk

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet ; Kolay kurulumu ve kullanımıyla ön plana çıkan, teknolojik alt yapısıyla işletmelere pratik çözümler sunan ve büyük avantajlar sağlayan tam bir

Detaylı

2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 7/12/2011 2.08 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI 1. Cari hesap borç takip penceresinde kapatılmamış işlemlerin

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü Dokunmatik Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara

Detaylı

Demsilver Muhasebe Programı

Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı; Stok,Cari,Fatura, İrsaliye, Kasa, Banka, Çek, Senet ve Raporlama Mödüllerinden Oluşur. CARİ Muhasebe Programında Sınırsız cari kart açabilirsiniz

Detaylı

ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir.

ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir. e-dönüşüm Ürünlerimiz IDECON e-mutabakat IDECON e-beyanname IDECON e-bankacılık IDECON e-irsaliye IDECON e-fatura IDECON e-defter IDECON e-arşiv IDECON e-mutabakat, B Formu ve Cari hesap mutabakatlarını

Detaylı

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura Kasa Cari Stok Fatura Çek/Senet Banka İrsaliye Sipariş Fatura Depo Sayım Seri No. Barkod Kredi Kartı Mail Order Yönetici Taşören Hızlı Üretim Kasa 1. Serbest Kasa Girişi 2. Cari Hesaptan Nakit Tahsilat

Detaylı

NOA YAZILIM İNŞAAT ÖN MUHASEBE PROGRAMI

NOA YAZILIM İNŞAAT ÖN MUHASEBE PROGRAMI İNŞAAT MUHASEBE & ŞANTİYE MALİYET YÖNETİMİ www.noayazilim.com İNŞAAT ÖN MUHASEBE PROGRAMI NOA YAZILIM» Şantiye Gelir & Gider & Hakediş» Cari Hesap Takibi & Borç & Alacak» Fatura & İrsaliye & Stok & İmalat»

Detaylı

Tanıtım Kataloğu SMARTUYS. Tekstil İşletmeleri için Üretim Yönetim Sistemi

Tanıtım Kataloğu SMARTUYS. Tekstil İşletmeleri için Üretim Yönetim Sistemi Tanıtım Kataloğu SMARTUYS Tekstil İşletmeleri için Üretim Yönetim Sistemi GİRİŞ SMART projesi SERKON Makina nın yıllardır profesyonel çözümler ürettiği Tekstil makinaları alanı dışında yazılım sektörüne

Detaylı

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Satışınızı artırmak ve masraflarınızı

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü NovaFortis Yazılım Danışmanlık E-dönüşüm adaptörü E-DÖNÜŞÜM ADAPTÖRÜ E-dönüşüm adaptörü e-fatura, e-arşiv fatura, e-defter ve e-ihracat süreçlerini yönetmek üzere tasarlanmış bir masaüstü uygulamasıdır.

Detaylı

Yönetim Analizi ve Finansman Takibi modülü, firmanızın gerçekleşen hareketlerine göre çeşitli analizlerin ve raporların hazırlanmasını sağlamaktadır.

Yönetim Analizi ve Finansman Takibi modülü, firmanızın gerçekleşen hareketlerine göre çeşitli analizlerin ve raporların hazırlanmasını sağlamaktadır. 9 Şubat 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Yönetim Analizi YÖNETĐM ANALĐZĐ VE FĐNANSMAN TAKĐBĐ MODÜLÜ Yönetim Analizi ve Finansman Takibi modülü, firmanızın gerçekleşen

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

Logo Tiger Satış Ve Dağıtım. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız.

Logo Tiger Satış Ve Dağıtım. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Logo Tiger Satış Ve Dağıtım Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Ürün İçeriği Satış ve Dağıtım Satış ve Dağıtım Parametreleri Verilen Hizmet Kartları Verilen Hizmet Bilgileri Verilen Hizmet Muhasebe

Detaylı

ÜRETİM ve MALİYET ANALİZİ:

ÜRETİM ve MALİYET ANALİZİ: ÜRETİM ve MALİYET ANALİZİ: Analiz süresince üretim ve maliyet muhasebesi işlemleri tartışılmış, Login deki iş akışı ile karşılaştırılmıştır. ÜRETİM VE MALİYET MUHASEBESİ MODÜLÜ Rotalar/Tanımlar/İşletmeler:

Detaylı

İş Hayatında Yeni Bir Start!

İş Hayatında Yeni Bir Start! İş Hayatında Yeni Bir Start! START Neden Start? START her küçük işletmenin sahip olmak isteyeceği bir yazılım... Tek kullanıcılı, muhasebesini dışarıda takip eden küçük işletmelere ve şahıs firmalarına

Detaylı

8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri. İş Emrinde Kalem Desteği

8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri. İş Emrinde Kalem Desteği 8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri Amaç ve Fayda Netsis Sanayi Modülleri ile ilgili aşağıdaki yenilikler kullanıma sunulmuştur. İş Emrinde Kalem Desteği Müşteri Siparişi Önceliklendirme MRP

Detaylı

Ücret Bütçe Simülasyonu

Ücret Bütçe Simülasyonu DESTEK DOKÜMANI Ürün Bölüm : Bordro Plus : Ücret Bütçe Simülasyonu Ücret Bütçe Simülasyonu İnsan Kaynakları Ücret Simülasyonu Genel bütçeye hazırlık için IK bölümlerinin ücret ve bordro maliyetlerini senaryolaştırabileceği

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

Ücret Simülasyonu Nasıl Yapılır?

Ücret Simülasyonu Nasıl Yapılır? Ücret Simülasyonu Nasıl Yapılır? Logo İnsan Kaynakları Ücret Simülasyonu Genel bütçeye hazırlık için IK bölümlerinin ücret ve bordro maliyetlerini senaryolaştırabileceği bir modüldür. Ücret simülasyonu

Detaylı

İşlem Adımları. 18 Mart 2016

İşlem Adımları. 18 Mart 2016 18 Mart 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe II, Muhasebe E-Fatura / E-Arşiv Dosyalarından Muhasebe Fişi Oluşturulması Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları

Detaylı

ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir.

ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir. e-dönüşüm Ürünlerimiz IDECON e-mutabakat IDECON e-beyanname IDECON e-bankacılık IDECON e-irsaliye IDECON e-fatura IDECON Seyahat Avans Masraf Takip IDECON Gayri Menkul Yönetimi IDECON e-defter IDECON e-arşiv

Detaylı

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK BİLGİLERİ Stok Kodu: Stokları takip etmek için kullanılan koddur, tüm stoklarda farklı olmak zorundadır.

Detaylı

Programa girerken bir kullanıcı ismi ve şifre gerekmektedir. Böylece çok kullanıcılı sistemde kullanıcı bazında yetkilendirme yapılabilir.

Programa girerken bir kullanıcı ismi ve şifre gerekmektedir. Böylece çok kullanıcılı sistemde kullanıcı bazında yetkilendirme yapılabilir. WinTime Modüler bir yapıya sahiptir. Zaman Takip Modülü (Time & Attendance) Kapı Kontrol Modülü (Access Control) Yemekhane Modülü Üretim Takip Modülü WinTime-SAP Modülü Soft Terminal Modülü WinTime Windows

Detaylı

Sigorta Programı. Policede Müşteri bilgilerini detaylı olarak girebilirsiniz. her bir müşteriyi cari kart olarak algılar ve cari işlem yapabilirsiniz.

Sigorta Programı. Policede Müşteri bilgilerini detaylı olarak girebilirsiniz. her bir müşteriyi cari kart olarak algılar ve cari işlem yapabilirsiniz. Sigorta Programı Winpol Police, Cari,Kasa,Banka, Çek,Senet,Ödeme Planı,Fatura, Stok, Sms, İnsan Kaynakları, Kur Takibi, Personel, Uyarı Modüllerinden Oluşur. Police Modülü, Cari Mödül, Kasa Modülü, Banka

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 11/26/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.16 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Malzeme Kayıtları Kopyalanırken Ambar Parametrelerinin de Kopyalanması Malzeme

Detaylı

Ücret Simülasyonu LOGO

Ücret Simülasyonu LOGO Ücret Simülasyonu LOGO KASIM 2011 İçindekiler Ücret Bütçe Simülasyonu...3 Senaryo Kanun Parametreleri...4 Senaryo Kanun Parametresi Bilgileri...5 Senaryo Sanal Sicil Kartları...7 Sanal Sicil Bilgileri...8

Detaylı

Ticari Yazılım (ERP-MRP)

Ticari Yazılım (ERP-MRP) Ticari Yazılım (ERP-MRP) DARA ticari yazılım her sektörde faaliyet gösteren işletmelerin pazarlama, sipariş, üretim, satın alma, muhasebe & finans, insan kaynakları gibi temel işlemlerini yapabilmelerini

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 11/28/2011 2.10 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI 1. Sipariş Listeleri nden (browser) Sevk Durumu Takibi Satış

Detaylı

PERFORMANS YÖNETĐMĐ. Hedefe Odaklı Çalışma ve Yetkinlik Yönetimi.

PERFORMANS YÖNETĐMĐ. Hedefe Odaklı Çalışma ve Yetkinlik Yönetimi. PERFORMANS YÖNETĐMĐ Kurumların yapısına uygun performans yönetimi sistemini esnek yapı sayesinde Đnsan Kaynakları uygulaması içinde tanımlayarak takip edebilme Performans kayıtlarını yöneticilere e-posta

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 7/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.14 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Defter - i Kebir Raporunda Borç Bakiye ve Alacak Bakiye Alanları Defter-i

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri 1. Tahsilat Ödeme İşlemleri Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri Alış/Satış irsaliyeleri, Giriş/Çıkış İşlemleri Fire ve Sarf Fişleri Girebilme 3.Sms

Detaylı

Sedna F&B Depo Stok Yönetimi. Gruplandırılmış Stok Kartları çalışma ekranı çok sayıda stok, ürün ve demirbaş kartını kolaylıkla yönetmeyi sağlar

Sedna F&B Depo Stok Yönetimi. Gruplandırılmış Stok Kartları çalışma ekranı çok sayıda stok, ürün ve demirbaş kartını kolaylıkla yönetmeyi sağlar Sedna F&B Depo Stok Yönetimi Gruplandırılmış Stok Kartları çalışma ekranı çok sayıda stok, ürün ve demirbaş kartını kolaylıkla yönetmeyi sağlar Kartlar üzerindeki birim tanımlarını kullanarak tüm stok

Detaylı

HER ŞEY ŞİMDİ BAŞLIYOR!

HER ŞEY ŞİMDİ BAŞLIYOR! MikroFly da Ana Paketin İçerdiği Modüller Stok/ürün yönetimi Hizmet ve masraf yönetimi Satınalma ve tedarikçi yönetimi Satış ve müşteri yönetimi Finans yönetimi Bütçe yönetimi Genel ve sabit kıymetler

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Masraf merkezi: Personelin tek bir masraf merkezine bağlı olması durumunda kullanılır.

DESTEK DOKÜMANI. Masraf merkezi: Personelin tek bir masraf merkezine bağlı olması durumunda kullanılır. MASRAF MERKEZĐ KULLANIM VE AMAÇLARI Amaç Personel maliyetlerinin bağlı oldukları masraf merkezlerine göre dağılım oranlarında maliyetlendirmek istenildiği durumda Logo Muhasebe paketlerine entegrasyon

Detaylı

Makine Bakım - Yenilikler

Makine Bakım - Yenilikler Makine Bakım - Yenilikler Amaç ve Fayda Makina Bakım modülünün daha etkin ve rahat kullanımı için bazı güncellemeler yapılmıştır. Mevcut durumda bakım talimat şablonu bazında tanımlanan stok ve personel

Detaylı

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ Düzenleme : Metin Sancarbarlaz Düzenleme Tarihi : 11.01.2017 DÖNEM VE BAKIM İŞLEMLERİ İşlemler yılsonunda yapılmakta olup bulunduğunuz dönemi kapatarak yeni döneme

Detaylı

Kablo Üretim Çizelgeleme Paketi. dinamo Kablo GANT. dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası

Kablo Üretim Çizelgeleme Paketi. dinamo Kablo GANT. dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası dinamo Kablo GANT dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası KABLO Üretim Planlama ve Maliyetlendirme Yazılımı dinamo Kablo GANT Kimin İçin? dinamo Kablo GANT, kablo üretimi yapan,

Detaylı

Banka Kredi Takibi ve Kredi Geri Ödemeleri BANKA KREDİ TAKİBİ

Banka Kredi Takibi ve Kredi Geri Ödemeleri BANKA KREDİ TAKİBİ Banka Kredi Takibi ve Kredi Geri Ödemeleri BANKA KREDİ TAKİBİ Banka Kredi Takip sistemi ile işletmelerin bankalardan aldığı ticari kredilerin ve bu kredilerin geri ödemelerinin takip edilmesi ve raporlanması

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş

sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş 10.Y IL sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş sidrateknikservis arıza takip yazılımı NEDİR? Sidra Teknik Servis ve Arıza Takip Yazılımı arıza takibi yapan firmalar için geliştirilmiştir.

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

Navision Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Navision Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Navision c. Hakkında I Navision Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Fevzi KARTAL MS Dynamics Nav Developer & Consultant Tarih: Nisan, 2013 Sıkça Sorulan Sorular 1.Microsoft Navision ın Orta Ölçekli Firmalar

Detaylı

Proje/Sipariş/İş Emri (PSI) Bazında Maliyet Analizi

Proje/Sipariş/İş Emri (PSI) Bazında Maliyet Analizi Proje/Sipariş/İş Emri (PSI) Bazında Maliyet Analizi Amaç ve Fayda Bilindiği gibi mamul maliyetleri direkt hammadde (direkt ilk madde ve ambalaj), direkt işçilik ve genel üretim giderlerinden oluşmaktadır.

Detaylı

İÇERİK OTO-MOBILE. Standart Süreç OTO-MOBILE. Avantajlar. Sistem Görünümü. Sistem Bilgisi. Yazılım / Donanım Gereksinimi

İÇERİK OTO-MOBILE. Standart Süreç OTO-MOBILE. Avantajlar. Sistem Görünümü. Sistem Bilgisi. Yazılım / Donanım Gereksinimi 03.05.2011 1 İÇERİK OTO-MOBILE Standart Süreç OTO-MOBILE Avantajlar Sistem Görünümü Sistem Bilgisi Yazılım / Donanım Gereksinimi 2 3 Tamir/Bakım Talebi Müşteri Araç Kontrolü Servis İş Emri Servis Parça

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı Tarih: 01.12.2010 Mobilteg Saha Satış Otomasyonu Terminal Kullanım Kılavuzu (V.2x) Aşağıda bilgilerini bulacağınız Saha Satış Otomasyonu El Terminali tarafı kullanım bilgileri o günkü sürüme göre hazırlanmıştır.

Detaylı

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi ÖN MALİYET Siparişin üretiminden önceki verilerle hesaplanan ilk maliyetidir. Wintex ön maliyet modülü tüm maliyet etkenlerinin doğru ve hızlı girilebilmesine olanak

Detaylı

Logo Tiger Satın Alma. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız.

Logo Tiger Satın Alma. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Logo Tiger Satın Alma Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Satınalma Bölümünde Alınan sipariş kartları, Ürün alımlarında uygulanacak indirim,harcama ve promosyonları Ürünü satış fiyatları, Alış koşulları

Detaylı

Önce Memnuniyetiniz... M Ü Ş T E R İ E Ğ İ T İ M P R O G R A M I

Önce Memnuniyetiniz... M Ü Ş T E R İ E Ğ İ T İ M P R O G R A M I Önce Memnuniyetiniz... M Ü Ş T E R İ E Ğ İ T İ M P R O G R A M I MÜŞTERİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM POLİTİKAMIZ Türkiye nin en deneyimli ticari yazılım firmalarından biri olarak ürettiğimiz programların ancak

Detaylı

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur.

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. 15xx versiyonu 06.04.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. Bilançoda aktif 296, pasif 525

Detaylı

İŞLETMEPRO İŞLETME PORTALI

İŞLETMEPRO İŞLETME PORTALI İŞLETME PORTALI Muhasebe yazılımından daha fazlası... İş süreçlerinizin entegrasyonu ile bir adım öndesiniz... Yazılım Danısmanlık Hizmetleri İÇİNDEKİLER İşletme Portalı Nedir?... 2 Modüler Yapı... 3 İşletmelere

Detaylı

Çek-Senet Modülü Dizayn. Dökümanı. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Önsel Armağan. 15 Eylül 04

Çek-Senet Modülü Dizayn. Dökümanı. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Önsel Armağan. 15 Eylül 04 Çek-Senet Modülü Dizayn Dökümanı Turquaz Muhasebe Versiyon 0.2 Önsel Armağan 15 Eylül 04 Turquaz Muhasebe, Çek-Senet Modülü Dizayn Dökümanı Sayfa 2 İçindekiler İÇİNDEKİLER 2 GEÇMİŞ DEĞİŞİKLİKLER 3 1. GİRİŞ

Detaylı

Vera ERP Malzeme İhtiyaçları Modülü Şeması

Vera ERP Malzeme İhtiyaçları Modülü Şeması Konu Başlıkları Vera ERP Malzeme İhtiyaç Planlama Şeması 3 Genel Özellikler 4 Hedefler.6 Kotalardan Hedeflere Aktarım...7 Ana Üretim Planı Oluşturma..8 Malzeme İhtiyacının Belirlenmesi.11 Malzeme İhtiyacını

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

BİLNEX YAZILIM. Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı

BİLNEX YAZILIM. Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı 2016 BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA PERAKANDE SATIŞ Bilnex Pos perakende satış noktalarında (market, mağaza, kırtasiye, kuruyemişçi, hediyelik

Detaylı

SÜREKLI GELIŞEN YAZILIM VE FONKSIYONLAR

SÜREKLI GELIŞEN YAZILIM VE FONKSIYONLAR 2011 SÜREKLI GELIŞEN YAZILIM VE FONKSIYONLAR LEM ile Yazılımınız Her Zaman Güncel... Sürekli gelişen yazılım ve yeni fonksiyonlar Sadece fonksiyonalitede değil, yasal mevzuatta da sürekli değişiklikler

Detaylı

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver.

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver. Ana Bilgiler Menü Bilgileri : Program açıldığında ilgili Şirkete bağlı tüm personeller listelenir.başlıklar (Dep.,Sicil,Adı,Soy ) tıklanarak istenilen kritere göre gelen listede arama yapılabilir.ilgili

Detaylı

MODÜL ADI STOK 1 600 + Depolar + Stok Grupları + Stokta 5 Birim + Barkodlu Çalışma Opsiyonu + Çok Ayrıntılı Kontrol Parametreleri + Benzer / Özdeş Kodlar CARİ 1 600 + Ödeme Eşlemesi Takibi + Dövizli Cari

Detaylı

1 KARAR DESTEK SİSTEMİ

1 KARAR DESTEK SİSTEMİ 1 KARAR DESTEK SİSTEMİ Günümüzde işletmeler için, bilginin en doğru ve en hızlı şekilde harmanlanıp analiz edilebilmesi, gelişim sürecinin en önemli yapı taşlarını oluşturmaktadır. İster kendi işletmeniz,

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ OCAK İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamasında, Bordro Denetimi ekranında İşlemler menüsüne Toplu Puantaj seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 202403) İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamasında, Personel İzin Bilgileri

Detaylı

İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın!

İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın! İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın! Yeni nesil teknolojilerle geliştirilen GO 3 ile iş süreçlerinizi dilediğiniz gibi yönetirken verimliliğinizi de artırabilirsiniz. GO 3 rol bazlı kişiselleştirilebilir

Detaylı

Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir.

Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir. ENTEGRE ŞERİT ÜRETİM YAZILIMI Octopus BS Entegre Şerit Üretim Yazılımı Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir. Ham döküm girişi

Detaylı

STOK ANALİZ RAPORU: STOK KONTROL MODÜLÜ 1/12. Analiz süresince stok kontrol işlemleri tartışılmıştır. Dağıtım/Stok Kontrol/Tanımlar/Stok Kategorileri:

STOK ANALİZ RAPORU: STOK KONTROL MODÜLÜ 1/12. Analiz süresince stok kontrol işlemleri tartışılmıştır. Dağıtım/Stok Kontrol/Tanımlar/Stok Kategorileri: STOK ANALİZ RAPORU: Analiz süresince stok kontrol işlemleri tartışılmıştır. STOK KONTROL MODÜLÜ Dağıtım/Stok Kontrol/Tanımlar/Stok Kategorileri: Stokların kategori bazında takip edilebilmesi için kategori

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 2.12 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden

Detaylı

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası 12 Kasım 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter e-defter Hazırlama Uygulaması E-Defter, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Genel Muhasebe Uygulamasında, Damga Pulu Defterinde Defter Basılacak Tür Kodu bilgisinin de yazılması sağlanmıştır. (Proje No: 236084) Damga Pulu Defteri Uygulaması kullanan firmalar için; Damga Pulu Defterinin

Detaylı

Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi

Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi Son güncelleme: 19 Ocak 12 Winner Merkez ve Zincir Mağaza......2 Winner Ticari ı......4 Opsiyon Fiyatlar...... Winner Üretm Yönetmi......6 Winner Tedarik Yönetmi......7

Detaylı

YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI

YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI Yorka Ticari Starter Yazılımı, Temel ön muhasebe ve cari ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanmış bir versiyondur. 5 Ana modülden oluşmaktadır: Cari Hesaplar Stok

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

rst yazılım E-RAPOR V

rst yazılım E-RAPOR V E-rapor; BA/BS, bakiye mutabakatı ve işverenlerin ihtiyaç duyacağı raporların bulunduğu, logo yazılımları ile online çalışan ve işletmenizi anlık olarak takip etmenizi veya kolayca müşterilerin mali süreçlerini

Detaylı

PERSONEL TAKİP SİSTEMİ

PERSONEL TAKİP SİSTEMİ PERSONEL TAKİP SİSTEMİ PERSONEL TAKİP 1.0 1- PROGRAMIN AMACI : Bu Program Personellerin Giriş Çıkışlarını Yorumlayarak Puantaj Oluşturmak için Tasarlanmıştır. Personellerin Giriş Ve Çıkışlarında Yapmaları

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı