Eğitim ve Yaşam Rehberi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Eğitim ve Yaşam Rehberi"

Transkript

1 Eğitim ve Yaşam Rehberi

2

3 İçindekiler Rektörün Mesajı Misyonumuz & Vizyonumuz Neden Sakarya Üniversitesi Akademik Birimler Değişim Programları Beslenme Banka ve Postane Hizmetleri Spor Tesisleri ve Sportif Faaliyetler Öğrenci Toplulukları Sağlık Hizmetleri, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kültür ve Kongre Merkezi Ulaşım Barınma Yabancı Dil Hizmetleri Çift Anadal ve Yan Anadal Eğitim Olanakları, Yatay Geçiş Bilişim Hizmetleri Kütüphane ve Çevrimiçi Kitap Hizmetleri Üniversite - Sanayi İşbirliği, Eğitim Modeli Sakarya Yaşam Rehberi Tarih İklim, Ulaşım Doğal ve Kültürel Özellikleri Önemli Telefonlar

4 Sakarya Üniversitesi

5 04 Rektörün Mesajı Büyük ve yorucu bir yarıştan başarı ile çıkarak, ülkemizin ileri eğitim kurumlarından biri olan Sakarya Üniversitesi nde öğrenim görmeye hak kazandınız. Sizi ve her türlü gayreti göstererek sizleri bu günlere getirmiş olan anne ve babalarınızı içtenlikle kutlarım. Kuruluşundan itibaren Geleceğinize yön verin prensibini amaç edinen, bilimsel gelişmenin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de daima atılımcı olan, mensuplarını her zaman başarılı, sağlıklı, mutlu kılmanın ve geliştirmenin gayreti içinde olan Üniversitemize hoşgeldiniz der, başarılı, sağlıklı ve mutlu öğrenim yılları dilerim. Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Rektör

6 Sakarya Üniversitesi Misyonumuz Evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir öğretim kültürü oluşturmak ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir. Vizyonumuz Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile Türkiye de ve dünyada tanınmış ve ilk sıralarda tercih edilen; Takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip; İlimiz ve bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapan, üniversite - sanayi - toplum iş birliğini sağlamada öncü; İnternet üzerinden yürütülen önlisans, lisans, lisansüstü eğitim - öğretimi etkin bir şekilde yürüten ve servis sağlayan; Geleneksel sanatlarımızın özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan; Evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen bir üniversite olmaktır.

7 06

8 Sakarya Üniversitesi

9 08 Neden Sakarya Üniversitesi Öğretim kadrosunun önemli bir bölümünü, deneyimli, yurt dışındaki üniversitelerde öğrenim görmüş, uluslararası yayın sahibi akademisyenler oluşturmaktadır. Türkiye nin Üniversitelerde Kalite Geliştirme ve Değerlendirme çalışmalarını ilk başlatan üniversitesidir. Türkiye nin idari hizmetlerde TS EN ISO 9001:2001 Kalite Yönetim Belgesi almış ilk üniversitesidir. EFQM Mükemmellik Modeli ne göre Ulusal Kalite Büyük Ödülü alan ilk yükseköğretim kurumudur. Elektronik veri tabanları ile ulusal ve uluslararası süreli yayınlar 24 saat öğrencilerin ve akademisyenlerin hizmetindedir. AB Üniversiteleri ile imzaladığı protokoller çerçevesinde her sene Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında 200 den fazla Üniversiteye Erasmus değişim öğrencisi göndermektedir. Öğrenimlerinin bir bölümünü Türkiye nin farklı üniversitelerinde geçirmek isteyen öğrenciler için Farabi Değişim Programı na katılma olanağı bulunmaktadır. Çift Anadal Programı ile öğrenciler iki diploma alabilmektedir. Eğitim-öğretim faaliyetleri, eşsiz bir doğal güzelliğe sahip, Sapanca Gölü manzaralı kampüs alanı içerisinde inşa edilen yeni ve teknolojik açılardan donanımlı binalarda devam etmektedir. Sakarya Üniversitesi, öğrencilerin akademik gelişimleri için gereksinim duydukları tüm ihtiyaçlara en uygun şekilde cevap veren bir üniversitedir. Üniversite bünyesinde farklı ilgi alanlarına hitap eden 105 öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Sakarya şehri öğrenciler için ekonomik bir hayat imkânı sunmaktadır.

10 Sakarya Üniversitesi Akademik Birimler Fakülteler Eğitim Fakültesi Mühendislik Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi İlahiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Fakültesi Teknoloji Fakültesi Tıp Fakültesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Hukuk Fakültesi İletişim Fakültesi Enstitüler Fen Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksekokullar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Sağlık Yüksekokulu Devlet Konservatuvarı Kaynarca Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Meslek Yüksekokulları Sakarya Meslek Yüksekokulu Hendek Meslek Yüksekokulu Akyazı Meslek Yüksekokulu Geyve Meslek Yüksekokulu Sapanca Meslek Yüksekokulu Karasu Meslek Yüksekokulu Adapazarı Meslek Yüksekokulu Pamukova Meslek Yüksekokulu Alifuat Cebesoy Meslek Yüksekokulu Ferizli Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksekokulu Arifiye Meslek Yüksekokulu Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu

11 10

12 Sakarya Üniversitesi Değişim Programları Erasmus Erasmus değişim programıyla yurtdışına en fazla öğrenci gönderen üniversite Erasmus Avrupa Birliği ne üye ve üyeliğe aday ülkelerde bulunan yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Karşılıksız hibe desteğinin sağlandığı program çerçevesinde, öğrenciler farklı ülkelerde bulunan üniversitelerde bir veya iki dönem öğrenim görebilmektedir. Ayrıca öğrencilere staj yapma olanağı da sağlayan bu programdan akademik ve idari personel de yararlanabilmektedir yılında Erasmus Üniversite Beyannamesi almaya hak kazanan Sakarya Üniversitesi, ilk olarak eğitim - öğretim yılında 3 öğrenciyi Almanya ya göndererek programa aktif bir şekilde katılmaya başlamıştır eğitim-öğretim yılı itibarıyla en yüksek Erasmus bütçesini elde eden ve bu bakımdan Türkiye deki üniversiteler arasında 1. olan Sakarya Üniversitesi, bugün 200 den fazla AB üniversitesi ile ikili iş birliği anlaşmasına sahiptir eğitim - öğretim yılı itibarıyla Erasmus Programı kapsamında yurt dışındaki üniversitelere 350 öğrenci gönderilmiş, aynı yıl AB ülkelerinden Sakarya Üniversitesi ne 75 öğrenci gelmiştir. Sakarya Üniversitesi eğitim - öğretim yılında aldığı hibe miktarı ve gönderdiği öğrenci sayısı açısından Türkiye deki üniversiteler arasında ilk üçteki durumunu korumaktadır.

13 12 Farabi Farabi, Türkiye de bulunan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimine olanak sağlayan bir değişim programıdır / 2009 eğitim-öğretim yılında YÖK Başkanlığı tarafından uygulanmaya başlanan program aracılığıyla, öğrencilere öğrenimlerinin diledikleri bir eğitim - öğretim döneminde veya yılında, ülkemizin farklı illerindeki üniversitelerinde öğrenim görme olanağı sağlamaktadır. Her düzeyden öğrencinin katılabildiği bu değişim programı kapsamında katılımcı öğrencilere karşılıksız hibe desteği de sağlanmaktadır.

14 Sakarya Üniversitesi Beslenme Sakarya Üniversitesi öğrencileri, öğrenci kartlarına para yükleyerek yemekhanelerde bulunan turnike sisteminden beklemeden geçerek yemeklerini yiyebilmektedirler. Sakarya Üniversitesi nde beslenme, kantin ve kafeterya hizmetleri Kafeteryalar ve İşletmeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Üniversitedeki tüm öğrencilere yemek hizmeti verilmektedir. Ayrıca üniversitede düzenlenen sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde görev alan öğrenciler için kumanya, kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği hizmetleri verilmektedir. ISO HACCP ve TSE kontrolleri yapılarak hazırlanan yemekler uzman diyetisyenler gözetiminde, mevsimine göre kalori gereksinimi hesaplanarak hazırlanmakta ve her ayın yemek menüsü sakarya.edu.tr adresinde yayınlanmaktadır. Başta Esentepe Kampüs yemekhanesi olmak üzere toplam 14 birimde kartlı turnike sistemi uygulaması ile yemek hizmeti verilmektedir. Üniversite bünyesinde Kampüs Kafeterya ile beraber toplam 32 kantin hizmet vermektedir.

15 14 Banka ve Postane Hizmetleri Esentepe Kampüsü ve diğer ilçelerdeki okullarda öğrenci ve personelin hizmetine sunulan çeşitli bankalara ait şubeler ve para çekme makinaları sayesinde günün 24 saati her türlü bankacılık işlemini yapabilmek mümkündür. Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü nde Garanti Bankası, İş Bankası ve Ziraat Bankası ile PTT nin bir şubesi bulunmaktadır.

16 Sakarya Üniversitesi

17 16 Spor Tesisleri ve Sportif Faaliyetler Sakarya Üniversitesi öğrencileri kampüste yer alan spor tesislerinden yararlanarak ders dışı zamanlarını daha etkin değerlendirebilirler. Öğrencilerin ders dışı zamanlarını daha etkin değerlendirebilmeleri için kampüs alanı içerisinde çeşitli spor tesisleri bulunmaktadır. Tesisler Kapalı Spor Salonu, Step-Aerobik Salonu, Fitness Merkezi, Tenis Kortu, Çim Futbol Sahası, Basketbol Sahası İle Kum Voleybol Sahası ndan oluşmaktadır. Ayrıca kampüs alanı içerisinde koşu pisti ve tırmanma duvarı da bulunmaktadır. Üniversitede bulunan çeşitli öğrenci kulüpleri bünyesinde futbol, Amerikan futbolu, basketbol, voleybol, hentbol, karate, taek- wando, judo, kros, güreş, masa tenisi, badminton, dağcılık, kürek, boks, izcilik, tenis ve bilek güreşi gibi spor dallarında faaliyetler yapılabilmektedir. Her sene geleneksel olarak öğrencilerin de izleyici veya sporcu olarak katılabildiği futbol, basketbol, voleybol, bilardo, masa tenisi, satranç turnuvaları düzenlenmektedir.

18 Sakarya Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Günümüzde, sahip olduğu alan bilgisinin yanında kendisini çağın anlayışına uygun olarak geliştirebilmiş, yaşadığı çevre ve olaylarla ilgili, farkındalığı olan, çeşitli sosyal faaliyetlere katılan, eleştirel düşünebilen ve etkili iletişim kurabilen bireylerin iş hayatında daha başarılı oldukları ve tercih edildikleri bilinmektedir. Müzik Topluluğu Tiyatro Topluluğu Endüstri Mühendisliği Topluluğu Bilgisayar Topluluğu Çevre Mühendisliği Topluluğu Makine Mühendisliği Topluluğu Malzeme Bilimleri Topluluğu Elektrik-Elektronik Mühendisliği Topluluğu Tema Öğrenci Topluluğu Avrupa Öğrenci Topluluğu Genç Yöneticiler Topluluğu İnsan Kaynakları Ve Kariyer Topluluğu Mavi Gezegen Ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu Tarih Topluluğu Beşiktaşlılar Topluluğu Türkoloji Topluluğu Sosyoloji Topluluğu Turizm Topluluğu Otomotiv Ve Mekatronik Topluluğu Bilişim Topluluğu Yapı Teknolojisi Topluluğu Folklor Topluluğu Korumalı Futbol Topluluğu Sağlıklı Yaşam Topluluğu Uluslararası Ticaret Topluluğu Yüzey Teknolojileri Ve Mühendisliği Topluluğu Engelli Öğrenciler Topluluğu Briç Topluluğu Maliye Topluluğu Fizik Topluluğu Fantastik Rol Yapma (FRP) Ve Anime Topluluğu Genç Girişimciler Topluluğu Felsefe Topluluğu Girişimcilik Ve Kişisel Gelişim Topluluğu Genç Öğretmenler Topluluğu Medya Ve Organizasyon Topluluğu Stratejik Ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu Cad/Cam Topluluğu Rock Topluluğu Türkçe Eğitim Topluluğu Biyoloji Topluluğu Coğrafya Topluluğu Sosyal Hizmet Topluluğu Matematik Ve Zeka Oyunları Topluluğu Robot Teknolojileri (Robotek) Topluluğu Eğitim Teknolojileri Topluluğu Kuş Gözlem Topluluğu Erasmus Ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu Fotoğrafçılık Topluluğu Genç Fenerbahçeliler Topluluğu Toplum Gönüllüleri Topluluğu Motorsporları Ve Offroad Topluluğu Galatasaraylılar Topluluğu Psikolojik Danışmanlar Topluluğu

19 18 Öğrencilerin her türlü sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyetlerini destekleyen Sakarya Üniversitesi bünyesinde kurulan 105 öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Çok farklı ilgi grubundan her öğrencinin dilediği topluluğa üye olarak, ilgi duyduğu alanda kendini geliştirebilmesine fırsat verilmektedir. İşletme Ve Ekonomi Topluluğu Reklamcılık Ve Pazarlama Topluluğu Radyoculuk Topluluğu Kimya Topluluğu Trabzonsporlular Topluluğu Atatürkçü Düşünce Topluluğu Gıda Mühendisliği Topluluğu Alegori Ve Şiir Topluluğu Teknoloji Ve Üretim Topluluğu Üniversite Sanayi İşbirliği Topluluğu Çalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileri Topluluğu Sosyal Siyaset Topluluğu Halkla İlişkiler Topluluğu İletişim Topluluğu Çevre Köylerine Yardım Topluluğu Sualtı Sporları Topluluğu Çocuk Gelişimcileri Eğitim Ve Drama Topluluğu Aile Katılımı Çevre Destek Topluluğu Sağlıklı Yaşlanma Ve Terapi Topluluğu El Yapımı Oyuncak Topluluğu Türk Alman Kültür Topluluğu Çevre Ve Atık Yönetimi Topluluğu Doğa Sporları Ve İzcilik Topluluğu Gazetecilik Topluluğu Sigarasız Bir Dünya Topluluğu Sağlıklı Yaşam Ve Alternatif Sporlar Topluluğu Spor Yöneticiliği Topluluğu İnşaat Mühendisliği Topluluğu SAÜ Sanal İletişim Ve İnternet Topluluğu Yer Bilimleri Ve Araştırma Topluluğu SAÜ Dans Topluluğu İnovasyon Topluluğu Genç Vizyon Topluluğu Ekonomi Politik Topluluğu Rekreatif Faaliyetler Topluluğu Sakaryasporlular Topluluğu Tenis Topluluğu Bilim, Teknoloji Ve Düşünce Topluluğu Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu Uluslararası Lojistik Topluluğu Genç Aydınlar Topluluğu Kızılay Topluluğu Graffiti Topluluğu İlim Mekanı Topluluğu Doğa Ve Hayvan Hakları Topluluğu Beyaz Derya Düşünce Ve Gelişim Topluluğu Bilimsel Araştırmalar Topluluğu Sinema Topluluğu Araştırma-Geliştirme Topluluğu Siyasi Sinerji Topluluğu Amatör Telsizciler Topluluğu

20 Sakarya Üniversitesi

21 20 Sağlık Hizmetleri Öğrencilerin her türlü sağlık sorunu için Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü nde Mediko Sosyal Merkezi bulunmaktadır. Psikolojik Danışma ve Rehberlik 2003 yılında Mediko Sosyal Merkezi bünyesinde hizmete giren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik biriminde iki psikolog çalışmaktadır. Birimin amacı öğrencilerin üniversiteye uyum sağlamaları konusunda onlara yardımcı olmak, stres yönetimi, kaygı ile başa çıkma yöntemleri, iletişim becerileri, verimli ders çalışma yolları gibi konularda onları bilgilendirmektir. Bunun yanında kişisel sorunları olan, aile ve arkadaş ilişkilerinde sorun yaşayan öğrenciler ile ihtiyaç duydukları konularda bireysel görüşmeler yapılmaktadır. Randevu sistemi ile çalışılan birimde görüşmeler her gün saat saatleri arasında yapılmaktadır. Birim, Sakarya Üniversitesi nin psikolojik danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen tüm akademik ve idari personele de hizmet vermektedir.

22 Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Kültür ve Kongre Merkezi, 680 kişilik büyük, 2 adet 170 kişilik küçük salonları ve 2 adet fuaye alanı ile yıl boyunca kültürel, bilimsel, sanatsal ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi konumu, mimari özellikleri ve teknik altyapısı ile kültürel, bilimsel ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği bir merkezdir. Sahne olanakları yönünden konferans, konser, tiyatro ve bale gösterilerine uygun olarak tasarlanan bir salonun bulunduğu Kültür ve Kongre Merkezi, düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklerle sadece Sakarya Üniversitesi ne değil bölge halkına da hizmet vermektedir. Kültür ve Kongre Merkezi nde; sahne arkasında sanatçılar için soyunma ve dinlenme odaları ile ofislerin bulunduğu 680 kişilik büyük bir konferans salonu ile bu konferans salonundaki görüntülerin yansıtılabildiği 170 kişilik iki adet yan salonun yanında iki adet fuaye alanı ile dört büyük derslik bulunmaktadır. Konferans salonunda bulunan projeksiyon perdeleri, sahne ışıkları, diğer aydınlatmalar ve ses sistemleri bir kumanda merkezine bağlıdır ve bilgisayar kontrollü olarak çalıştırılabilmektedir. Ayrıca, buradan Kültür ve Kongre Merkezi nde bulunan diğer salonlara video kameralarla canlı yayın yapma olanağı da bulunmaktadır. Kültür ve Kongre Merkezi yıl boyunca öğrenci topluluklarının pek çok etkinliğine de ev sahipliği yapmaktadır.

23 22

24 Sakarya Üniversitesi

25 24 Ulaşım Sakarya, Türkiye nin en büyük iki kenti olan İstanbul ve Ankara yı birbirine bağlayan yol üzerinde bulunmaktadır. Kocaeli, Bursa ve Eskişehir gibi önemli kent merkezlerine sadece birkaç saatlik mesafede bulunan kent, İstanbul a 148 km Ankara ya ise 305 km mesafededir. Sakarya dan hem tren hem de kara yolu ile çevre illere çok rahat ulaşım imkânı bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi nin fakültelerinin çok büyük bir kısmı şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Esentepe Kampüsü nde yer almaktadır. İlahiyat Fakültesi Ozanlar semtinde, Eğitim Fakültesi Hendek ilçesinde yer almaktadır.şehir merkezinden Esentepe Kampüsü ne belediye otobüsleri veya özel dolmuşlar ile ulaşım imkânı bulunmaktadır.

26 Sakarya Üniversitesi

27 26 Barınma Sakarya Üniversitesi öğrencileri için Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtları, Sakarya Üniversitesi Esentepe Öğrenci Yurdu ile çeşitli özel öğrenci yurtları ve apart dairelerde barınma olanağı bulunmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumu na bağlı merkez ve ilçelerde toplam yatak kapasitesi bulunmaktadır. Bu kapasitenin 1938 i kız, 1554 ü ise erkek öğrenciler içindir. İki katlı binalardan oluşan Sakarya Üniversitesi Esentepe Öğrenci Yurdu Esentepe Kampüs alanı içerisinde yer almaktadır ve altı bloktan oluşmaktadır. İki kişilik odaların bulunduğu yurt kaloriferlidir ve her odanın içinde bir duş ile bir tuvalet bulunmaktadır. Isı ve ses yalıtımına sahip odalarda her öğrenci için yatak, gardırop, komodin, çalışma masası, çalışma koltuğu ve yatak takımı bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 3600 m2 lik kapalı alana sahip olan yurtların kapasitesi 446 kişidir. Sahip olduğu imkânlar ve sunduğu hizmetler bakımından ISO 9002 Kalite Belgesi ne sahip olan yurtta iki oda engelli öğrenciler için özel olarak hazırlanmıştır.

28 Sakarya Üniversitesi Yabancı Dil Hizmetleri Sakarya Üniversitesi nde isteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Eğitimi verilmektedir. Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından yürütülen hazırlık eğitimi öğrencilere hem akademik hem de iş yaşamlarında ihtiyaç duydukları dil altyapısını kazandırmayı amaçlamaktadır. 34 haftalık iki yarıyıldan oluşan İngilizce Hazırlık Eğitimi toplam 680 saattir. İngilizce Hazırlık Sınıflarına kayıtların ardından seviye gruplarına ayrılan öğrenciler okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerinin edinimine yönelik bilgisayar destekli yoğun bir dil eğitimi programını izlerler. Öğrenci merkezli bireysel çalışmaları sınıf içi öğretim yöntemleriyle birleştiren sistemde, öğrenciler günlük derslerinin yüzde ellisini her öğrenciye bir bilgisayar düşen sınıflarda işlenmektedir. İlahiyat Fakültesi öğrencileri için 1 yıl Arapça hazırlık eğitimi zorunlu olarak verilmektedir.

29 28 Çift Anadal Eğitimi Başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrencilerin Sakarya Üniversitesi nin iki farklı diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programa Çift Anadal Programı denilmektedir. Çift Anadal hakkından yararlanabilmek için ilk iki ya da dört yarı yıldaki derslerin tümünün başarılmış ve ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.72 olması gerekmektedir. İkinci Anadal öğrenimi için öğrenciden ayrıca katkı payı alınmamaktadır. Yatay Geçiş İlgili yönetmelik koşullarını yerine getirmek şartıyla, diğer yükseköğretim kurumlarındaki eşdeğer diploma programlarında öğrenim gören öğrenciler Sakarya Üniversitesi ne yatay geçiş yaparak, öğrenimlerine Sakarya Üniversitesi nde devam edebilmektedirler.

30 Sakarya Üniversitesi

31 30 Bilişim Hizmetleri Sakarya Üniversitesi sahip olduğu güçlü iletişim alt yapısı ve bilgi bankası sayesinde öğrencilerine ve personeline bilişim hizmetleri sunmayı amaç edinmiştir. Sakarya Üniversitesi ne kayıt yaptıran öğrencilere ilk uzantılı bir e-posta adresi verilir ve kısaca (CAWIS) olarak bilinen Kampüs Web Bilgi Sistemi ne dahil olmaları sağlanır. Böylece, öğrencilerin her dönem ders kayıtlarını internet üzerinden yapabilmelerinin yanında derslerin haftalık programları, sınav sonuçları, ders notları ve duyurular gibi bilgilere de internet üzerinden kolayca ulaşabilir. Üniversitenin merkezi bilgisayar laboratuvarı olan Sürekli Eğitim Merkezi nin yanında üniversitenin diğer tüm okullarında bulunan bilgisayar laboratuvarlarından da internete erişim imkânı bulunmaktadır. Ayrıca üniversite personeli ve öğrencilerinin internet hizmetinden en üst seviyede faydalanabilmeleri için eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü tüm okullar ile öğrenci yoğunluğu bulunan yerlerde kablosuz internet hizmeti verilmektedir.

32 Sakarya Üniversitesi

33 32 Kütüphane ve Çevrimiçi Kitap Hizmetleri Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, öğrenci ve akademik personelin eğitim, öğretim, araştırma programlarına destek olmak için her türlü bilgiyi ve bilgi kaynaklarını toplayarak, en iyi şekilde kullanıcıların hizmetine sunmaya çalışmaktadır. Her katında kablosuz internet erişimi mevcut olan Merkez Kütüphanesi m² lik alana sahiptir ve aynı anda 730 kişiye hizmet verebilmektedir. Kütüphane nin birinci katında süreli yayınlar, çalışma salonu, referans bölümü (ansiklopediler, standartlar, tezler, raporlar vb.) ve gazete okuma bölümü; ikinci katında kitaplar, CD-ROM, sözlükler ve Atatürk Kitaplığı ndan oluşan koleksiyon; üçüncü katında okuma salonu, bilgisayarla çalışma salonu ve görsel-işitsel bölümü; dördüncü katta ise bireysel çalışma salonu bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 7/ 24 AÇIK adet kitap, adet tez, adet basılı dergi adet CD-DVD olmak üzere toplam bilgi kaynağı adet e-dergiye, e-kitaba, un üzerinde e-teze elektronik ortamda tam metin erişimi

34 Sakarya Üniversitesi Üniversite - Sanayi İşbirliği, Eğitim Modeli Türkiye de ilk defa Sakarya Üniversitesi tarafından uygulamaya konulan 3+1 Meslek Yüksekokulları eğitim modeli, öğrencilerin eğitimlerinin 3 ncü veya 4 ncü dönemlerinde 16 hafta süre ile sanayi kurumlarında çalışmalarını kapsıyor. Bir staj programı olmanın dışında öğrencilerin okulda ders almaları gibi eğitim gördükleri programda öğrenciler, işletmelerdeki performanslarına göre puan almaktalar ve bu puanlar akademik başarılarını etkilemektedir.

35 34 Sakarya Yaşam Rehberi Hızlı kalkınması ve gelişmesiyle Türkiye nin önemli şehirlerinden birisi olan Sakarya, doğal güzellikleri ve yöresel kültürünün zenginliğiyle de dikkat çekmektedir. Denizi, kumsalları, gölleri, nehirleri, yaylaları, kaplıcaları yanında Taraklı ve Geyve gibi Osmanlı dönemi yerleşim yerlerindeki geleneksel yaşantısıyla, Bizans ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserleriyle ülkemizin görülmeye değer köşelerinden biridir.

36 Sakarya Üniversitesi Tarih M.Ö. 300 ile M.S. 395 yılları arasında Bitinyalıların hakimiyeti altında kalan bölge M.S. 395 yılında Doğu Roma İmparatorluğu nun egemenliğine girmiştir. Osmanlı Devleti nin 1326 yılında Adapazarı ve çevresini fethetmesiyle birlikte bölge Müslüman-Türk yerleşimine açılmıştır. Bu tarihte fethedilen yerlerden biri de, Sakarya Nehri ve Çark Deresi arasında kalan Tığcılar Köyü dür. Ada Köyü diye de bilinen Tığcılar Köyü zamanla başka semtlerin de katılımıyla gelişmiş ve büyümüştür. Bölgede kurulan pazar nedeniyle de zaman içerisinde Adapazarı olarak anılmaya başlanmıştır yılında köy statüsünde olan Adapazarı, 1581 yılında kadılık haline gelmiş, 1746 da nahiye, 1837 de ilçe, 1868 de ise belediye olmuştur ten itibaren Balkan ve Kafkaslardan gelen göçlerin etkisiyle bölge daha da gelişmiş bir ticaret merkezi halini almıştır.

37 36 İklim Nemli bir havaya ve ılıman bir iklime sahip olan Sakarya ili bol yağış alan bir bölgedir. Tipik olarak Marmara ve Karadeniz Bölgesi iklim özelliklerini taşıyan bölgede kışlar bol yağışlı ve serin, yazlar ise sıcak geçmektedir. Ulaşım İstanbul a 148 km, Ankara ya ise 305 km mesafede bulunan Sakarya ya hem karayolu ile hem de demiryolu ile ulaşım mümkündür. Ulusal ve uluslararası taşımacılıkta önemli yeri olan D-100 (E- 5) Karayolu ve TEM Otoyolu ile Bilecik istikametindeki D- 25 Karayolu şehrin ana bağlantı noktalarını oluşturmaktadır. İl sınırları içerisinde yer alan 65 km lik demiryolunda 7 istasyon bulunmaktadır. Bu istasyonlardan İstanbul ve Ankara arasında sefer yapan trenlere binmek mümkündür. Şehirde havaalanı bulunmamaktadır. Ancak İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı 110 km, Atatürk Havaalanı ise 170 km mesafede bulunmaktadır.

38 Sakarya Üniversitesi Doğal ve Kültürel Özellikleri Arkeolojik Sit Alanları Merkez - Beşköprü - Jüstinyanus Köprüsü Söğütlü - Akarca Köyü (Roma Nekropolu) Hendek Yağbasan Tümülüsü Üçtepeler Mevkii Merkez - İkizce Köyü (Roma Nekropolu) Geyve - Kulfalar Köyü (Ortaköy Mevkii) A-6 Pamukova - Akçakaya Köyü Taraklı-Merkez Pamukova-Hayrettin Köyü (Menete Mevkii) Adapazarı - Merkez Beşköprü Hakikat Vakfı Kooperatifi Serdivan ilçesi, İstiklal Mah. Altınışık Cad. 29.İ.3 paf.468 ada, parseller Sakarya Merkez Alandüzü Köyü Bağdere Mevkii Doğal Sit Alanları Taraklı-Merkez Sapanca-Vakıf Otel Yolu Sapanca-Kırkpınar Civarı Arifiye-Sapanca Arası Sapanca-Akçay-Fevziye Köyü Arası Merkez-Poyrazlar Gölü ve Çevresi Merkez-Hanlı Beldesi Sapanca-Kurtköy Belediyesi Mesire Alanı Karasu-Acarlar Gölü ve Longoz Ormanı Sögütlü-Akgöl Köyü-Akgöl Mevkii Karasu-Kocaali İlçeleri Kentsel Sit Alanları Taraklı - Merkez Merkez - Uzun Çarşı

39 38 Önemli Telefonlar Acil Telefonlar Elektrik Arıza 186 Su Arıza 185 Telefon Arıza 121 Polis İmdat 155 Jandarma 156 Yangın 110 Trafik 154 Hızır Acil 117 Acil Yardım 112 Acil Telefonlar Alo Doktorum Yanımda 113 Alo Emniyet Danışma 174 Alo Gürültü 176 Alo RTÜK 178 Alo Sahil Güvenlik 158 Alo Turizm Bilgi 170 Alo Tüketici 175 Alo Valilik 179 Alo Zabıta 153 Cenaze Hizmetleri 188 Kadın ve Sosyal Hizmetler 183 İş ve İşçi Bulma Kurumu 180 Kan Bilgi Merkezi 173 Orman Yangın İhbarı 177 Sağlık Danışma 184 Ruhsal Bunalım Danışma 182 Uyuşturucu Bilgi 171 Hastaneler Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi Toyota Trafik ve Türdeş Yardım Hastanesi Sağlık Müdürlüğü Adatıp Hastanesi Beyhekim Hastanesi Bilge Hastanesi Vatan Hastanesi Geyve Devlet Hastanesi Hendek Devlet Hastanesi Karasu Devlet Hastanesi Akyazı Devlet Hastanesi Pamukova Devlet Hastanesi

40 Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Serdivan / SAKARYA / TURKEY Tel: halkils@sakarya.edu.tr Sakarya Üniversitesi İletişim Koordinatörlüğü

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Sakarya Üniversitesi 1992 yılında kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin merkez yerleşkesi, kültür ve turizm bakımından önemli bir potansiyele ve çeşitliliğe sahip olan

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ w w w. o h u. e d u. t r NİĞDE Anadolu nun ortasında yer alan Niğde, karayolu ve demiryolu ulaşımı bakımından son derece elverişli bir konuma sahiptir. Kapadokya Bölgesi nin

Detaylı

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ.

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ. Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ 2017 www.atilim.edu.tr ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 140 Laboratuvar

Detaylı

Uşak ÜnİversİteSİ. Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite...

Uşak ÜnİversİteSİ. Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite... w w w. u s a k. e d u.t r Uşak ÜnİversİteSİ Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite... /unıversıteusak www.usak.edu.tr UŞAK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA "İŞ ARAYAN DEĞİL İş KURAN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİR"

Detaylı

Sayılarla Atılım Üniversitesi

Sayılarla Atılım Üniversitesi Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 150 Laboratuvar 13 Araştırma Merkezi Sayılarla Atılım Üniversitesi 250.000 m² (104.000 m² kapalı, 146.000

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 15 BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 15 BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE

ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 140 Laboratuvar 13 Araştırma ve Hizmet Merkezi Sayılarla Atılım Üniversitesi

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato Evrak Tarih ve Sayısı: 15/12/2017-E.54116 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BEAC458Y7* Sayı :45571424/010.04/ Konu :592/11 SAÜ. Serbest Dolaşım (Free Mover) Yönergesi HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ.

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ. Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ www.atilim.edu.tr ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 650 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 150 Laboratuvar 13 Araştırma

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Bilecik Üniversitesi 29 Mayıs 2007 de kurulan ve Aralık 2007 de eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olan bir devlet üniversitesidir.üniversitenin merkez yerleşkesi, Marmara bölgesinde

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kadir Has Üniversitesi 1997 yılında da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Altın Boynuz diye de anılan Haliç e birkaç metre uzaklıkta olan ve 1884 yılında Osmanlılar tarafından kurulan

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 398 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ Okulumuz 26.08.1996 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz 26.08.1996 yılında Çankaya İlçesi, Yıldız semtinde Yıldız Anadolu Lisesi adı altında eğitimöğretime

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 1992 yılında kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. KSÜ bünyesinde Avşar, Bahçelievler ve Karacasu olmak üzere üç kampus bulunmaktadır. KSÜ ana

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 15 BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İÖ) 15 BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ 1 Sevgili Genç Arkadaşlarımız, Günümüzün en büyük sermayesi olan bilginin üretildiği üniversiteler, toplumu doğrudan etkileyen, gelişmeye, kalkınmaya ve değişime

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI I.ÖĞRETİM

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI I.ÖĞRETİM TIP FAKÜLTESİ I.ÖĞRETİM II.ÖĞRETİM KIZ ERKEK G.TOP. BÖLÜMLER SINIF K E TOP K E TOP I.Ö.+II.Ö. I.Ö.+II.Ö. I 14 14 28 0 14 14 28 TIP FAKÜLTESİ II 19 8 27 0 19 8 27 III 12 13 25 0 12 13 25 TOPLAM 45 35 80

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 377 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR SERVİSİ 2015-2016 Akademik Yılı Öğrenci Toplulukları Etkinlik İstatistikleri 2015-2016 YILI TOPLULUKLAR FAALİYET RAPORU 2015-2016

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ. www.balikesir.edu.tr http://yos.balikesir.edu.tr

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ. www.balikesir.edu.tr http://yos.balikesir.edu.tr BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ www.balikesir.edu.tr http://yos.balikesir.edu.tr tttt Balıkesir Balıkesir Ege ve Marmara Bölgesi'nin kesişme noktasında yer almaktadır. 3 Balıkesir e Ulaşım: Balıkesir, İstanbul-İzmir

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU REKREASYON BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI 1. YIL

GAZİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU REKREASYON BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI 1. YIL GAZİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU REKREASYON BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI 1. YIL I. YARIYIL II. YARIYIL REK 101 Rekreasyon Bilimine Giriş 3 0 3 REK 102 Beden Eğitimi ve Spor Bilimlerine Giriş

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2016-2017 Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PROGRAM SEVİYESİ PROGRAM TÜRÜ

Detaylı

Puan Türü. Bilgisayar Mühendisliği. Bilgisayar Mühendisliği (İÖ) Bilişim. Sistemleri Mühendisliği

Puan Türü. Bilgisayar Mühendisliği. Bilgisayar Mühendisliği (İÖ) Bilişim. Sistemleri Mühendisliği 4 Yıllık Bölümler Lisans programları Program Adı Fakülte Bölüm Bilgisayar Bilgisayar Sistemleri Sistemleri (KKTC Uyruklu) Öğretim leri Fen Bilgisi İlköğretim Matematik İngilizce Okul Öncesi Okul Öncesi

Detaylı

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Atatürk Üniversitesi

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 374 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARIYA DAYALI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARIYA DAYALI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARIYA DAYALI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası

Detaylı

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur 7141 Sayılı Kanun çerçevesinde 18.05.2018 tarihinde kurulmuştur Eğitim Faaliyetleri Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Teknoloji Fakültesi Turizm Fakültesi Ali Fuat Paşa

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 09/01/2015-918 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BEKRFTRB* Sayı :94999046/310.99/ Konu :Erasmus+ Sınavı İlan Materyalleri EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR SERVİSİ 2014-2015 Akademik Yılı Öğrenci Toplulukları Etkinlik İstatistikleri 2014-2015 YILI TOPLULUKLAR FAALİYET RAPORU 2014-2015

Detaylı

FAKÜLTEMİZ. Fakültemizin vizyonu ise uluslararası

FAKÜLTEMİZ. Fakültemizin vizyonu ise uluslararası brosur_tr.indd 1 20.02.2016 10:07:58 FAKÜLTEMİZ Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulmuş olup 1993-1994 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Fakültemizin misyonu

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANADOLUYÖS KONTENJANI PROGRAM SÜRESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANADOLUYÖS KONTENJANI PROGRAM SÜRESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI BİRİM ID BİRİM PROGRAM SÜRESİ ANADOLUYÖS KONTENJANI ULUSLARARASI SINAV VE DİPLOMA PUANI KONTENJANI ÖZEL KOŞUL

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ İYTE İÇERİK 2 I. İzmir II. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü III. Rakamlar IV. Fakülteler, Bölümler ve Programlar V. Kampüste Yaşam VI. Uluslararası İlişkiler 3 İzmir I.

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ)

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğünden; AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) Üniversitemize; 2547 Sayılı Yüksek Kanunu " Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmelik

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre Üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

İTÜ de Spor ve Yaşam

İTÜ de Spor ve Yaşam İTÜ de Spor ve Yaşam Geçmişten Geleceğe İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 240 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye de mühendislik ve mimarlık

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI sahibi olabilirler. Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü öğrenim

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR SERVİSİ 2017-2018 Akademik Yılı Öğrenci Toplulukları Etkinlik İstatistikleri 2017-2018 YILI TOPLULUKLAR FAALİYET RAPORU 2017-2018

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : 1975 yılında Batman Meslek Yüksekokulu olarak kurulmuş, 1982 yılında Dicle Üniversitesine bağlı olarak öğretime devam eden Batman Üniversitesi 2007 yılında özerklik kazanmıştır. Üniversitenin

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Namık Kemal Üniversitesi 2006 yılında kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin merkez yerleşkesi, Marmara nın İncisi unvanıyla anılan Tekirdağ dadır. ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : Tekirdağ

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017-2018 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI sahibi olabilirler. Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü

Detaylı

AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2017-2018 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2. Sınıf Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 0 3 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU Sakarya Meslek Yüksekokulu Basın ve Yayıncılık 2 YGS-3 55 6 Sakarya Meslek Yüksekokulu Basın ve Yayıncılık (İÖ) 2 YGS-3 50 5 Sakarya Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 2 YGS-1 40 4 Sakarya Meslek

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI AĞUSTOS-2015 1 Yüksekokulumuz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde

Detaylı

ÖZEL ŞARTLAR. Antrenörlük Eğitimi bölümü mezunu. olup, Jimnastik ve Fitness 2. Kademe. Antrenörlük belgesine sahip olmak.

ÖZEL ŞARTLAR. Antrenörlük Eğitimi bölümü mezunu. olup, Jimnastik ve Fitness 2. Kademe. Antrenörlük belgesine sahip olmak. İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN: Duyuru Başlama Tarihi :8..05 Son Başvuru Tarihi :04.0.06 Ön Değerlendirme Tarihi :07.0.06 Sınav Giriş Tarihi :.0.06 Sonuç Açıklama Tarihi :4.0.06 MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

Öğrenci Memnuniyet Anketi

Öğrenci Memnuniyet Anketi 1 / 13 15.12.2018 13:20 Sevgili Öğrenciler; Bu çalışmanın amacı, Kalite Değerlendirme Raporu kapsamında, meslek yüksek okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin genel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesidir.

Detaylı

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar KAL a Bakış OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz 1955 yılında Bakanlığımız tarafından ortaya konan Maarif Kolejleri projesi kapsamında açılmıştır. Türkiye nin dünyaya eğitim alanında kendi tavrını koyduğu en önemli

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) TEMEL BİLGİLER ile YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2018 YKS YE İLİŞKİN TEMEL BİLGİLER Temel

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü öğrenim görmek üzere

Detaylı

NEDEN BOĞAZİÇİ? Özgür düşünceli Araştırmacı Kendine güvenen Önyargısız Topluma saygılı Girişimci. bireyler

NEDEN BOĞAZİÇİ? Özgür düşünceli Araştırmacı Kendine güvenen Önyargısız Topluma saygılı Girişimci. bireyler NEDEN BOĞAZİÇİ? Özgür düşünceli Araştırmacı Kendine güvenen Önyargısız Topluma saygılı Girişimci bireyler NEDEN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ? TEL: 0 212 359 66 56 E-posta: tkl@boun.edu.tr Web: www.turkishliterature.boun.edu.tr

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ. Geleceğinize yön verir... 2011-2012 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ. Geleceğinize yön verir... 2011-2012 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Geleceğinize yön verir... 2011-2012 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU Yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz Gençler, cesaretimizi takviye eden ve idame ettiren sizlersiniz. Siz,

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Tarihçe Yabancı Diller Bölümü, 1976 yılında kurulan Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi bünyesinde İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLANI (2015 2019) İÇİNDEKİLER

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLANI (2015 2019) İÇİNDEKİLER T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLANI (2015 2019) İÇİNDEKİLER 1. DURUM ANALİZİ 5 1.1. TARİHÇE 5 1.2. BUGÜNKÜ DURUM 5 1.3. YASAL YÜKÜMLÜLÜKLER VE MEVZUAT ANALİZİ 11

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli

Detaylı

Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Anadolu Üniversitesi

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Amaç Ordu Üniversitesi öğrencilerinin beden, ruh ve düşünce sağlığının gelişimine yönelik sosyal, kültürel, sportif her türlü desteği vermek, bireysel ve sosyal gelişimlerine

Detaylı

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU Uyguladığı kooperatif modeli ile eğitimde ülkemizde tek ve örnek bir kurum olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kurulduğu tarihten bu yana hep eğitimin

Detaylı

KARAR Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü nün tarih ve 286 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü nün tarih ve 286 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 01.01- Sürekli Eğitim Araştırma

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1) : 11 Haziran 2017 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika Matematik

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

C- Performans Hedef ve Göstergeleri ile Faaliyetler Üniversitemiz Stratejik Planında belirlenmiş olan amaç ve hedeflere ilişkin performans hedefleri belirlenmiştir. Performans hedeflerine ilişkin göstergeler

Detaylı

RİZE FENER LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİRİFİNG DOSYASI

RİZE FENER LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİRİFİNG DOSYASI RİZE FENER LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİRİFİNG DOSYASI İÇİNDEKİLER 1. Bölüm :.... Sayfa 3 a) Okul Kimlik Bilgisi :..... Sayfa 3 2. Bölüm :.... Sayfa 4 a) Okulun Tarihçesi:..... Sayfa 4 b) Genel

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJAN TESBİT FORMU

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJAN TESBİT FORMU SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJAN TESBİT FORMU Anabilim Dalı Lisansüstü Programın Adı Alan İçi / Dışı Yüksek Lisans Kontenjan Teklifi Yüksek Lisansa Başvuruda

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81

Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81 Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81 Büyük Spor Salonu : 210 21 98 Baraka Spor Salonu : 210 21 94 Spor Merkezi : 210 78 50 Havuz Müdürlüğü : 210 27 36 Tenis Kortları : 210 21 93 Internet Adresi E-posta

Detaylı

EĞİTİM BİRİMİ BÖLÜM ÖĞRENCİ SAYISI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. 23 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ) 17 MÜHENDİSLİK

EĞİTİM BİRİMİ BÖLÜM ÖĞRENCİ SAYISI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. 23 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ) 17 MÜHENDİSLİK MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. 23 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ) 17 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ PR. 37 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK

Detaylı

Çankırı Karatekin Üniversitesi TANITIM

Çankırı Karatekin Üniversitesi TANITIM Çankırı Karatekin Üniversitesi TANITIM 1 2 Çankırı Karatekin Üniversitesi ULUYAZI KAMPÜSÜ MİSYON Eğitim-öğretim ve araştırmada evrensel ölçüt ve etik değerleri benimseyen, toplum yararını ve paydaş memnuniyetini

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve değer üreten üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler arasında

Detaylı

2018-YKS Yükseköğretim Lisans Programlarına 2015, 2016, 2017 Yıllarında En Küçük Puanla Yerleşen Adayın Başarı Sırası

2018-YKS Yükseköğretim Lisans Programlarına 2015, 2016, 2017 Yıllarında En Küçük Puanla Yerleşen Adayın Başarı Sırası -YKS Yükseköğretim Lisans Programlarına, 2016, 2017 Yıllarında En Küçük Puanla Diş Hekimliği Fakültesi 109810532 Diş Hekimliği Fakültesi SAY MF-3 21700 MF-3 19900 -- -- Eğitim Fakültesi 109810153 Fen Bilgisi

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2017 0 ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 4 1. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ İSTATİSTİKLERİ... 6 2.

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ. Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web : Tel :

İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ. Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web :  Tel : İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web : http://tokatsbl.meb.k12.tr/ Tel : 0356 2280770 Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI/KULÜPLERİ (Eylül 2014 - Haziran 2015) ASALETİ ONAYLANAN

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI/KULÜPLERİ (Eylül 2014 - Haziran 2015) ASALETİ ONAYLANAN 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI/KULÜPLERİ (Eylül 2014 - Haziran 2015) ASALETİ ONAYLANAN TOPLULUKLAR / KULÜPLER ADAY TOPLULUKLAR / KULÜPLER SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞINA

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR SERVİSİ 2013-2014 Akademik Yılı Öğrenci Toplulukları Etkinlik İstatistikleri 2013-2014 YILI TOPLULUKLAR FAALİYET RAPORU 2013-2014

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılında Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ D-35 FARABİ 01

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ D-35 FARABİ 01 Taraf Kurum Koordinatörü DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ D-35 FARABİ 01 Prof. Dr. Banu DURUKAN E-posta: banu.durukan@deu.edu.tr Tel: 0 232 412 10 29 Fax: 0 232 412 10 56 res: Dokuz Eylül Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

Detaylı

--- TABLO-3. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM ÖN LİSANS PROGRAMLARI ----

--- TABLO-3. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM ÖN LİSANS PROGRAMLARI ---- --- TABLO-3. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM ÖN LİSANS PROGRAMLARI ---- YÖK TARAFINDAN VERİLEN KONT. Kod Yüksekokul Adı Program Adı SGK YGSK Okul Bir. TOPLAM KONT. 108350336 Teknik Bilimler

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2016-2017 Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PROGRAM SEVİYESİ PROGRAM TÜRÜ

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu 1989 yılından bu yana dünyanın ortası Akşehir den bilime açılan bir kapı olarak hizmet vermektedir.

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 23/02/2015-9123 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BELMRPYA* Sayı :99174368 /310.02.01.1/ Konu :Farabi Programı Başvuru Materyalleri FİZİK BÖLÜM

Detaylı

Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Atılım Üniversitesi

Detaylı

Sizi. davet ediyoruz... www.adatoriaogrenciyurdu.com. hayal ettiğiniz gibi bir yurtta yaşamaya. Yurdumuzun Hitap Ettiği Fakülte ve Ulaşım Bilgileri

Sizi. davet ediyoruz... www.adatoriaogrenciyurdu.com. hayal ettiğiniz gibi bir yurtta yaşamaya. Yurdumuzun Hitap Ettiği Fakülte ve Ulaşım Bilgileri Yurdumuzun Hitap Ettiği Fakülte ve Ulaşım Bilgileri Yurdumuz Sakarya Üniversitesi Esentepe Yerleşkesi çıkışında yurtlar bölgesinde olup yerleşke girişine 8 dakika yürüme mesafesindedir. Şehir merkezine

Detaylı

Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ HALİÇ SENİ BEKLİYOR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI ARKEOLOJİ Klasik Arkeoloji 5 1 5 1 E.A. SÖZ. Yüksek Lisans Programına: Arkeoloji, Klasik Arkeoloji, Protohistorya ve

Detaylı