Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 5. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No FİNANSAL YÖNETİM-I ÜRETİM YÖNETİMİ YÖNETİMDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR İKTİSADA GİRİŞ-I İNGİLİZCE-I ALMANCA-I FRANSIZCA-I SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A FİNANSAL YÖNETİM-I A Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde sermaye yapısını belirleyen temel içsel faktörlerden biridir? İşletmenin ürün politikası İşletmenin personel sayısı İşletmenin borçlanma maliyeti İşletmenin organizasyon yapısı İşletmenin pazarlama politikası Faaliyetler sonucunda oluşturulan kaynakların tümünün ya da bir kısmının işletmede bırakılarak, işletmelerin kendilerini finanse etmelerine ne ad verilir? Otofinansman Hibrit finansman Borçla finansman Maliyetsiz finansman Koşullu finansman Faiz ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Piyasada negatif faiz olması, hem tasarrufları hem de yatırımları olumsuz yönde etkiler. Parayı sunan açısından, bugünkü kullanım hakkından vazgeçmenin getirisidir. Parayı talep eden açısından, gelecekte kullanılacak parayı bugünden kullanmanın bedelidir. Risk arttıkça, faizin düşmesi gerekir. Paranın fiyatı olarak da tanımlanabilir. Aktif devir hızı ile net kâr marjını bir araya getirerek, oranlar arasındaki karşılıklı etkinin işletmenin kârlılığını nasıl etkilediğini ortaya koyan analiz tekniği aşağıdakilerden Trend analizi Dupont analizi Karşılaştırmalı analiz Rasyo analizi Dinamik analiz Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde sıfır kârın gerçekleştiği satış miktarını veya tutarını ifade eder? Sabit giderler ile değişken giderler arasında ilişki kurarak, sabit giderlerin nereye kadar kabul edilebileceğini araştıran analiz tekniği aşağıdakilerden Maliyet kaldıracı Finansal kaldıraç Faaliyet kaldıracı Likidite kaldıracı Bileşik kaldıraç Sabit giderleri Türk Lirası ve değişken gider oranı 0,30 olan bir işletmenin başabaş satış tutarı kaç Türk Lirası'dır? Genel olarak hangi işletmelerde finansal kaldıraç derecesi söz konusudur? Sanayi işletmelerinde Zarar eden işletmelerde Ticaret işletmelerinde Sektörde güçlü olan işletmelerde Yabancı kaynak kullanan işletmelerde İşletmeler, nakit bütçesi yardımıyla aşağıdakilerden hangisini hesaplayabilir? Nakit açığı ya da fazlasını Ağırlıklı ortalama sermaye maliyetini Borç maliyetini Özkaynak maliyetini İşleyen teşebbüs değerini 10. Özsermaye devir hızı 2 olan bir işletmede gelecek yıl için tahmin edilen satış tutarı Türk Lirası olduğuna göre, bu işletmenin proforma bilançosunda özsermaye tutarı kaç Türk Lirası olur? Aşağıdakilerden hangisi fon kaynağıdır? Risk kaldıracı Cari oran Optimum sermaye Marjinal sermaye Başabaş noktası Stoklarda artış Borçlarda artış Sermayede azalış Varlıklarda artış Menkul kıymetlerde artış 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 12. İşletmenin, gelecekte bir bütün olarak hangi noktada olmasının istendiğinin belirlenmesine ne ad verilir? Finansal planlama Finansal koordinasyon Finansal kontrol Finansal inovasyon Finansal analiz 13. Stok devir süresi 128 gün, alacak devir süresi 62 gün ve borç ödeme süresi 42 gün olan bir işletmenin nakit dönüşüm süresi kaç gündür? Satışlar artarken, çalışma sermayesi ihtiyacı ne yönde değişir? Değişmez. Azalır. Artar. Yarı yarıya düşer. İki katına çıkar. 15. Hammadde stoklarının firmaya ulaşması ile satışlarından doğan alacakların tahsil edilmesi arasında geçen süreye ne ad verilir? 16. Borç ödeme süresi Nakit döngüsü Stok devir süresi Alacak tahsil süresi Faaliyet döngüsü Bir işletmede hammaddenin yıllık kullanım miktarı birim, sipariş başına gider 30 Türk Lirası ve birim taşıma maliyeti 3 Türk Lirası ise, bu işletmede her yıl verilmesi gereken sipariş sayısı kaçtır? 10 12,5 14,5 17, Bir işletme 90 gün vadeli Türk Lirası tutarındaki alacağını faktoring şirketine devretmiştir. İşletme, faktoring şirketine alacak tutarı üzerinden %4 komisyon bedeli ve 3 aylık dönem için %5 faiz ödeyeceğine göre, bu işletmenin faktoring işleminden sağlayacağı fon tutarı kaç Türk Lirası dır? İşletmelerin likiditelerini yoğun bir şekilde repoda değerlendirmelerinin en önemli nedeni aşağıdakilerden İşletmelere uzun dönemli yatırım fırsatı sağlaması Tahvil veya bonoların, repoda dayanak varlık olarak yer alması Bankaların, işletmelere yönelik oluşturduğu bir yatırım olması Repo süresinin, işletmenin atıl likiditesine kolayca ayarlanabilmesi Vergi etkisi nedeniyle, finansal kaldıraçtan yararlanma olanağı sağlaması 19. Aşağıdakilerden hangisi kısa vadeli finansman kaynakları arasında yer almaz? Tahvil Repo Finansman bonosu Ticari Krediler Menkulleştirme 20. Aşağıdakilerden hangisi finansman bonosu ihraç edemez? Kamu iktisadi teşekkülleri Limited şirketler Mahalli idareler İlgili özel mevzuat uyarınca faaliyet gösteren kuruluşlar Anonim ortaklıklar 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A ÜRETİM YÖNETİMİ A Büyük kargo uçağının yapılması ya da büyük bir yük gemisinin yapılması aşağıdaki hangi tip üretim sistemine örnektir? Siparişe göre üretim Kesikli üretim Atölye tipi üretim Sürekli üretim Proje tipi üretim Çıktının sadece tek bir girdiye oranı olarak hesaplanan verimlilik türüne ne ad verilir? Kısmi verimlilik Toplam verimlilik Parçalı verimlilik Tek verimlilik Çok faktörlü verimlilik Ürünü dış etkilerden koruyan işlemler ile ambalajlamanın yapıldığı ve boyama, cilalama, kaplama gibi örnekler verilebilecek süreç türü aşağıdakilerden Montaj süreçleri Şekil verme ve fabrikasyon süreçleri Bitirme süreçleri Nakliye süreçleri Dönüşüm süreçleri İdeal şartlar altında belirli bir sürede ulaşılabilecek en büyük çıktı miktarına ne ad verilir? Maksimum kapasite Teorik kapasite Atıl kapasite Etkin kapasite Zirve kapasite Stok seviyesi önceden belirlenen bir düzeye düşünce sabit bir miktar kadar sipariş verilmesi yaklaşımına ne ad verilir? Elde yeterince stok bulundurmama nedeniyle ortaya çıkan maliyet aşağıdakilerden Stokta bulundurma maliyeti Stok taşıma maliyeti Stok yenileme maliyeti Yok satma maliyeti Sipariş verme maliyeti Aşağıdakilerden hangisi Ekonomik Sipariş Miktarı Modeli'nin varsayımlarından biri değildir? Ürüne olan talep ( tüm planlama ufku boyunca sabit ve düzgündür. Tüm siparişler aynı anda teslim alınır. Ürün fiyatı tüm planlama dönemi için sabittir. Sipariş miktarı (Q), sabittir. Sipariş verme maliyeti sipariş verme miktarına bağlıdır. ABC Analizi nde; hangi sınıfta bulunan çok az sayıdaki stok kalemleri parasal olarak stok yatırımının en büyük payını alırlar? A Sınıfı Stok B Sınıfı Stok C Sınıfı Stok Emniyet stoğu Minimum stok Histogram çiziminde derlenmiş veri sayısının 55 olması durumunda sınıf sayısının değeri kaçtır? Tam zamanında üretim sistemi Devresel gözden geçirme sistemi İki kutu sistemi Sürekli gözden geçirme sistemi Gözle kontrol sistemi İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 10. MRP işlemlerinde planlama döneminin sonuna kadar gereksinim duyulan tahmini miktarı gösteren kavram aşağıdakilerden Teslim alınacak sipariş Eldeki / Kullanılabilir stok Brüt gereksinim Verilmesi planlanan siparişler Net gereksinim 11. I. En az bir gözlem değerinin kontrol sınırları dışında olması sürecin istatistiksel olarak kontrol altında olmadığını gösterir. II. Gözlem değerlerinin sürekli artış ya da azalış göstermesi sürecin istatistiksel o olarak kontrol altında olmadığını gösterir. III. Verilerin üst kontrol sınırına yakın olması sürecin istatistiksel olarak kontrol altında olmadığını gösterir. Kontrol grafikleri ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? Yalnız I Yalnız II I ve II I ve III I, II ve III 12. Aşağıdakilerden hangisi uygunluk maliyetlerinden biridir? Test maliyeti İç başarısızlık maliyeti Önleme maliyetleri Iskarta maliyeti Dış başarısızlık maliyeti 13. Düşük kalitedeki ürünlerin toplumda yarattığı parasal kaybın ölçülmesi gerektiğini savunarak bu bağlamda kayıp fonksiyonları öneren kişi aşağıdakilerden 14. Kapasite gereksinim planlamasında kullanılan Rota kavramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Rota, bir ürünün sırasıyla hangi parçalardan ve hangi bileşenlerden oluştuğunu gösterir. Rota, ürünü oluşturan alt-montaj, parça ve bileşenlerin şematik gösterimidir. Rota, hammaddenin tedarikçilerden temini için gerekli süreci tanımlayan süreç akış şemasıdır. Rota, bir ürünün sırasıyla hangi iş merkezlerinden ve hangi operasyonlardan geçtiğini gösterir Rota, bir ürünün hangi tedarikçilerden ve ne zaman temin edilmesi gerektiğini belirtir. 15. Aşağıdakilerden hangisi Kapasite Gereksinim Planlamasının yönetime destek sağladığı konulardan biri değildir? Farklı rotaların veya öncelik kurallarının değerlendirilebilmesi Süreç içinde işlem gören parçaların ve atıl kalan tesislerin belirlenmesi Ana üretim programının taslak olarak değerlendirilmesi Mevcut kapasitenin yeni bir işi alabilmek için yeterli olup olmadığının kontrolu Mevcut tesislerin yararlanılma düzeylerinin incelenebilmesi 16. Bir işletmeni ana üretim çizelgesinde X ürünü için 100 adet ve Y ürünü için de 50 adet üretilmesi öngörülmüştür. Dönem başında stokta 75 adet Y ürünü bulunmaktadır. Her X ürünü için 3 adet A bileşeni ve Y ürünü için de 2 adet A bileşeni kullanılmaktadır. Stokta 100 adet A bileşeni bulunduğuna göre A bileşeni için brüt gereksinim değeri nedir? Crosby Ishikawa Juran Taguchi Taylor İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 17. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zinciri yönetiminin oluşmasına etki eden çeşitli etmenlerden biri değildir? Çin in pazara girişi Bilimsel bir dal olarak yönetim tekniklerinin geliştirilmesi Kusursuz kitle üretim tekniklerinin kullanılması Ürün farklılaşmasının sunulması İkinci Dünya Savaşından sonra Japonya nın küresel sahneye çıkması 18. Aşağıdaki hangisi tedarik zincirinin işletmeye sağladığı faydalardan biri değildir? İşletmeler bazı özel işlemlerde uzmanlaşabilirler. Pazarlama faaliyetlerinde tasarruf edilir. Toptancılar perakendecilere yakın yerlerde bulunarak tedarik zamanını azaltabilirler. Üreticiler üretimi kapasitesinin çok altında olan tesiste büyük miktarlarda üretim yaparak tasarruf sağlayabilirler. Ulaşım daha basit yapılabilir. 19. Bir işletmedeki yap ya da satın al kararı neyi ifade eder? Ürün ağacı içeriğine karar verilmesini En düşük birim maliyet hesaplamasında kullanılan kısıtlara karar verilmesini Malzemelerin dış satın alma yolu veya üretim yoluyla edinilmesine karar verilmesini Üretim tipine karar verilmesini Hedef pazar içerisinde ürünün hangi reklamlarla konumlandırılacağına karar verilmesini 20. Aşağıdakilerden hangisi yalın üretimin temel ilkelerinden biri değildir? Birden fazla yeteneği olan iş gücü ve çalışan girdisi ile kurulan takım yaklaşımı Tüm süreçlerde sürekli iyileştirme kararı Ürün kavramından müşteriye teslim edilinceye kadar tedarik zincirine bütünsel bakış Tedarik zincirindeki gereksiz işlemlerin ortadan kaldırılması Sürecin son aşamasına müşterinin dahil edilmesi 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A YÖNETİMDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR A Okulda zil çalınca öğrencilerin sınıflara yönelmesini açıklayan öğrenme kuramı aşağıdakilerden Statik koşullanma Klasik koşullanma Edimsel koşullanma Sistematik koşullanma Yapısal koşullanma Neo-klasik yönetim ve uygulamaları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Davranışsal yönetim olarak da adlandırır. Klasik yönetim uygulamalarının eksik yönlerini tamamlar. İşletmeleri sosyal bir sistem olarak inceler. İnsan unsuruna önem verir. Frederick Winslow Taylor tarafından geliştirilmiştir. Küçülme sürecinin ilk aşaması aşağıdakilerden Küçülme kararının verilmesi Küçülme programının hazırlanması Küçülme planının hazırlanması Bilgi paylaşımı Küçülme planının uygulanması Bir ürünün satış sonrası hizmetindeki telefonla sunulan hizmet yöntemi yerine internet tabanlı hizmetin sunulması aşağıdaki hangi yenilik türüne örnektir? Bir organizasyonunun amaçlarına ve hedeflerine ulaşmak için belirlediği yol olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden Vizyon Strateji Misyon Yönelim Yöntem Aşağıdakilerden hangisi stratejik ortaklıkların yararları arasında yer almaz? Rekabeti şekillendirme Riski artırma Teknoloji geliştirme Ekonomiklik ölçeği Yeni pazar fırsatları Farklı işletme faaliyetlerinin, aynı organizasyon bünyesinde yer alan farklı işletmeler tarafından yerine getirildiği organizasyonlara ne ad verilir? Dinamik şebeke organizasyonu Dahili şebeke organizasyonu Küresel organizasyon Dengeli şebeke organizasyonu Sanal organizasyon İşletmenin müşteri ve hissedarları memnun etmek için hangi iş süreçlerinin mükemmelleşmesi gerektiğini ortaya koyan dengeli ölçüm kartı boyutu aşağıdakilerden Ürün yeniliği Süreç yeniliği Yönetim yeniliği Hizmet yeniliği Örgütsel yenilik İç işleyiş boyutu Finansal boyut Müşteri boyutu Öğrenme ve gelişme boyutu Yönetsel boyut 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 9. Potansiyel rakipler ile iş birliği yaparak rekabeti önleme; stratejik ortaklıkların kuruluş nedenlerinden hangisi içerisinde yer alır? Politik nedenler Teknolojik nedenler Ekonomik nedenler Örgütsel nedenler Stratejik nedenler 10. Aşağıdaki uygulamalardan hangisi dengeli ölçüm kartının oluşturulması sürecinin planlama aşamasında yer alır? Performans göstergelerinin belirlenmesi İhtiyaç duyulan kaynakların tespit edilmesi Misyonun netleştirilmesi İşletmenin stratejik amaçlarının oluşturulması Strateji haritasının oluşturulması 11. Gerçekte mevcut olmayıp insan zihninde tasarlanan kavram aşağıdakilerden Sahte Yeni Sanal Doğal Yapay 12. Bir işletmenin gelecekte hayal edilen durumu olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden 13. Aşağıdakilerden hangisi altı sigma vizyonu kapsamında yer almaz? Verilere dayalı yönetim Müşteri odaklılık Reaktif yönetim Sınırsız işbirliği Süreç odaklılık 14. Aşağıdakilerden hangisi Toplam Kalite Yönetimi felsefesini şekillendiren kalite öncülerinden biri değildir? Dr. Walter A. Shewhart Dr. Joseph M. Juran Frederick Winslow Taylor Max Weber Dr. W. Edwards Deming 15. Bir toplumun, ekosistemin ya da sürekliliği olan herhangi bir sistemin işlerini kesintisiz, bozulmadan ya da ana kaynaklara aşırı yüklenmeden devam ettirebilme yeteneğine ne ad verilir? Amaç Strateji Hedef Misyon Vizyon Büyüme Gelişme İlerleme Kalkınma Sürdürülebilirlik 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 16. -Sosyal sorun bizim bir işimiz midir? -Sosyal sorun işletmemizi ciddi şekilde etkiliyor mu? -Sorunun çözümü bize olduğu kadar diğerlerine de yardımcı olabilir mi? Yukarıdaki sorulara "evet" cevabı veren bir işletmenin, sosyal bir sorumluluk faaliyetini ele alırken sahip olduğu yükümlülük aşağıdakilerden Ekonomik Yasal Meşru Gönüllü Karmaşık 17. Bir ürünün temel işletim özelliklerine ne ad verilir? 18. Sağlamlık Estetik Performans Uygunluk Güvenilirlik Kademeli, sürekli ve küçük iyileştirme faaliyetleri ile daha iyiye ulaşmak; standartları sürekli geliştirmek ve geliştirilen standardı her defasında aşmak anlamına gelen kavram aşağıdakilerden 19. Aşağıdakilerden hangisi Carroll'un kurumsal sosyal sorumluluk piramidinde yer almaz? Ekonomik sorumluluk Yasal sorumluluk Gönüllü sorumluluk Sosyal sorumluluk Etik sorumluluk 20. Kanun haline getirilmemesine rağmen toplum üyeleri tarafından beklenen veya yasaklanan faaliyet ve uygulamaları içeren sorumluluk türü aşağıdakilerden Kaizen Ar-ge Dantotsu Guru Altı sigma Ekonomik Gönüllü Yasal Kültürel Etik 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A İKTİSADA GİRİŞ-I A Talep edilen miktar nedir? Tüketicilerin belli bir dönemde vadeli hesapta tuttukları nakit para miktarıdır. Tüketicilerin belli bir dönemde, satın almaya niyetli ve satın alma gücüne sahip olduğu mal miktarıdır. Tüketicilerin spekülasyon amacıyla ellerinde tuttukları nakit para miktarıdır. Üreticilerin belli bir dönemde ürettikleri mal miktarıdır. Üreticilerin bir yıl sonra üretmeyi planladıkları mallar için ellerinde tuttukları nakit para miktarıdır. Aşağıdakilerden hangisi dayanıklı bir tüketim malıdır? Maden suyu Buzdolabı Çikolata Kurşun kalem Elma Bir hastanede gerçekleştirilen aşağıdaki operasyonlardan hangisinde fiyat esnekliği diğerlerine göre daha düşüktür? Saç ekim uygulaması Check-up hizmeti Estetik ameliyatı Akupunktur tedavisi Organ nakli Azalan marjinal fayda varsayımı altında, aşağıdaki durumlardan hangisinde marjinal fayda sıfır olur? Rekabetçi bir işletmenin marjinal geliri, marjinal maliyetinden yüksek ise işletmenin kârını artırmak için gerçekleştirmesi gereken uygulama aşağıdakilerden Üretimi artırmak Üretimi durdurmak Ölçeği küçültmek Firmayı kapatmak Fiyatı yükseltmek Hiç üretim yapılmasa da firmanın karşılaması gereken giderlere ne ad verilir? Ortalama değişken maliyet Fırsat maliyeti Sabit maliyet Ortalama toplam maliyet Değişken maliyet Aşağıdakilerden hangisi bir malın üretimini gerçekleştirmek için kullanılabilecek ara mallardan biri değildir? Makine Lastik Teçhizat Demir Emek Eksi değer aldığında, firmanın uzun dönemde piyasadan ayrılmasına yol açan değişken aşağıdakilerden Toplam faydanın maksimum olduğu Marjinal fiziki ürünün minimum olduğu Toplam faydanın minimum olduğu Ortalama fiziki ürünün maksimum olduğu Ortalama fiziki ürünün minimum olduğu Fırsat maliyetleri Muhasebe maliyetleri Ekonomik kâr Toplam maliyetler Muhasebe kârı 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 9. Rekabetçi bir firmanın kârını maksimize edeceği üretim koşulu aşağıdakilerden TR = TC AR = MR ATC = AR MR = MC AC = MC 10. Aşağıdakilerden hangisi, ürünün fiyatı ile piyasaya sunulan ürün miktarı arasındaki ilişkiyi gösterir? Üretim imkânları eğrisi Talep şedülü Engel eğrisi Arz eğrisi Talep eğrisi 11. Aşağıdaki formüllerden hangisi toplam maliyetleri (T verir? TVC + TFC TC / Q AVC + AFC TFC / Q TVC / Q 12. I. Marjinal gelir II. Ortalama gelir III. Marjinal maliyet Rekabetçi bir firma için yukarıdakilerden hangileri ne kadar mal satılırsa satılsın kendi kararına bağlı olarak değişmez? 13. Negatif dışsallıklar durumunda devletin negatif dışsallığın söz konusu olduğu mala vergi uygulayarak üretimini optimal düzeyde sağlamak amacıyla kullandığı vergilere ne ad verilir? Sözleşmeli vergiler Pigoucu vergiler Otonom vergiler Sabit vergiler Ayırımcı vergiler 14. Aşağıdakilerden hangisi tekelci rekabet piyasasının özelliklerinden biri değildir? Birçok alıcı ve birçok satıcı bulunması Piyasaya giriş ve çıkışın zor olması Piyasadaki firmaların farklılaştırılmış ürünler satması Firmaların azalan eğime sahip bir talep eğrisi ile karşı karşıya olmaları Firmaların az da olsa piyasa fiyatını etkileyebilmesi 15. I. Kartel II. Dirsekli talep III. Fiyat liderliği Yukarıdakilerden hangileri oligopol türleri arasında yer alır? Yalnız I Yalnız II I ve II I ve III II ve III Yalnız I Yalnız II I ve II I ve III I, II ve III 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 16. I. Tam fiyat farklılaştırması II. Kısmi fiyat farklılaştırması III. Miktarlar arası fiyat farklılaştırması IV. Alıcılar arası fiyat farklılaştırması Yukarıdakilerden hangileri tekelci bir firmanın yapacağı fiyat farklılaştırması türleri arasında yer almaz? Yalnız II Yalnız III I ve III I ve IV II ve IV 17. I. Yasal engeller II. Ölçek ekonomileri III. Gerekli bir kaynağın yalnız bir firmanın kullanımında olması 18. Yukarıdakilerden hangileri tekel piyasasına girişin engelleri arasında yer alır? Yalnız I Yalnız II I ve II I ve III I, II ve III Aşağıdakilerden hangisi asimetrik bilgi sorunu nedeniyle, yüksek kalitedeki ürünlerin ya da yüksek kaliteli tüketicilerin niteliklerini gösteremedikleri için piyasadan dışlanması durumunu ifade eder? 19. Aşağıdakilerden hangisi, belli koşullar altında negatif veya pozitif dışsallıkların varlığında devlet müdahalesi gerektirmeden özel taraflar arasında etkin bir çözüm sağlanmasını ifade eder? Asimetrik bilgi Coase Teoremi Ters seçim Dışsallığın içselleştirilmesi Negatif dışsallık 20. Üreticiler ve üzerlerine maliyet yüklenen birimler tarafından maruz kalınan marjinal maliyete ne ad verilir? Kamusal mal Sübvansiyon Dışlanamayan mal Ters seçim Doğal tekel Dışsallık Marjinal dışsal maliyet Marjinal sosyal fayda Marjinal sosyal maliyet Marjinal maliyet 12 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A İNGİLİZCE-I A 1. A: here on vacation? B: No, I m not. I m at college. 5. Mehmet cleans the house he s very lazy dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı You are We are Am I Are we Are you A: Where are Brad s books? B: on the desk. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı It s You re They re He s We re A: is your mother? B: She s fine, thank you. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı Where How Who When What Mum shopping on Mondays. sentence above? sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi sometimes never always usually often no big malls in our neighborhood. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi They are There are This is There is These are A: Laura studying for her English exam? B: No, she s not. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı takes has gets makes goes Is Does Do Am Are 13 İzleyen sayfaya geçiniz.

14 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 8. A: Where s Josh? B: He s volleyball right now. 12. A: How are the jeans in the window? B: They re $ dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doing having taking playing going My favorite season is winter. I love the weather. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi humid hot cold warm sunny 10. The sun is. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi gray blue yellow white pink 11. I to wear casual clothes on the weekend when I relax. sentence above? dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı cost price money many much 13. I think is a really interesting country. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi German Thai Russian Italian Spain 14. A: Can we go to the Eiffel Tower when we go to Paris? B: Yes, you. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı like need have enjoy hate do have can are need 14 İzleyen sayfaya geçiniz.

15 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 15. A: Karl study English yesterday? B: Yes, he did. 18. Our vacation fun because we only went to museums! dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı Has Is Does Did Can 16. I Spanish food for my family yesterday. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi can cook cooking cook cooked cooks 17. Last summer I camping with my classmates. sentence above? sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi hasn t wasn t doesn t didn t isn t 19. There aren t cookies at home. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi any some a a lot much 20. That restaurant was great. I thought the food was. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi went did got had made awful tasteless terrible delicious friendly 15 İzleyen sayfaya geçiniz.

16 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A ALMANCA-I A 1. Mein Sohn wohnt.. nah. 5. grau / braun / rot / gelb / kurz Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar? sei auf für bei ganz Was bedeutet das Gegenteil von nie? nie sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden manchmal oder oft vielleicht immer Die Kinder kommen gegen fünf Uhr. Wie lautet der obige Satz auf Türkisch? Verilen cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden Beşten sonra çocuk kalmaz buralarda. Çocuklar tam beşte burada olur. Beş tane çocuk gelir. Çocuğunuzu beşe doğru almalısınız. Çocuklar beşe doğru geliyor. A : Wie ist der Fisch? B :.. Welcher Satz ergänzt den obigen Dialog? Welches Wort passt nicht zu den anderen in der obigen Wortgruppe? Verilen sözcük grubuna uymayan aşağıdakilerden braun rot grau kurz gelb Wir gehen zusammen mit meinen Eltern essen. Welches hat die gleiche Bedeutung mit dem obigen Satz? Verilen cümle ile aynı anlamı taşıyan aşağıdakilerden Meine Eltern wollen essen gehen. Meine Eltern essen immer zusammen. Wir gehen mit meinen Eltern gemeinsam essen. Wir können heute zusammen essen. Wir gehen ohne meine Eltern zum Essen. Was hast du in deiner Tasche? Welche Antwort passt zur obigen Frage? Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdakilerden hangisi tamamlar? Verilen sorunun cevabı aşağıdakilerden Ich wohne in Berlin. Der Fisch ist frisch. Er kocht jeden Tag Fisch. Ich trinke gern Wein. Wir essen Fisch. Ein Buch. Ich habe eine neue Idee. Ich wohne hier. Ich benutze einen Laptop. Ich habe die Anzeige gelesen. 16 İzleyen sayfaya geçiniz.

17 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 8... Wohnung liegt dritten Stock 11. Ute liest immer... Schlafen. 9. Welche Wörter passen in die obigen Lücken? Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yerleri Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden aşağıdakilerden hangileri tamamlar? hangisi Meine / aus Unsere / im Zur / eine Deine / zum Mit / an Wie lautet das Wort anrufen in der Imperativ-Form 2. Person Singular? Anrufen sözcüğünün 2. tekil şahıs emir cümle şekli aşağıdakilerden Anrufen! Ruf an! Anrufst! Rufst an! Rufet an! 10. Die Grippe / Das Heimweh / Der Husten / Die Bronchitis / Das Fieber Welches Wort passt nicht zu den anderen in der obigen Wortgruppe? nach das am vor dem zwischen dem bei 12. Ich möchte eine. Eis bitte! Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar? Kugel Glas Dose Teller Saft 13. In Selanik. Welche Frage passt zur obigen Antwort? Verilen cevabı gerektirecek soru aşağıdakilerden Starb Atatürk voriges Jahr? Kennen Sie Atatürk? Wann starb Atatürk? Wo ist Atatürk geboren? Wer ist Atatürk? 14. Welches ist kein zusammengesetztes Wort? Verilen sözcük grubuna uymayan aşağıdakilerden Verilenlerden hangisi birleşik sözcük değildir? Die Grippe Das Fieber Die Bronchitis Das Heimweh Der Husten Der Monat Der Apfelsaft Der Terminkalender Der Hochzeitstag Der Elternabend 17 İzleyen sayfaya geçiniz.

18 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 15. Bunu düşüneceğim! 18. Eine Nachricht hinterlassen. Wie lautet der obige Satz auf Deutsch? Verilen cümlenin Almancası aşağıdakilerden Ich überlege es mir noch! Gern geschehen! Das habe ich mir auch gedacht! Ich kann das erklären! Ich kann das Modell nehmen! 16. Klaus auf der Bank und hat Geld abgehoben. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar? soll wurde war sind wird 17. Hast du eine Kamera? Welche Antwort passt zur obigen Frage? Wie lautet der obige Satz auf Türkisch? Verilen cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden Birinin telefonunu yönlendirmek. Birini tebrik etmek. Birbiriyle selamlaşmak. Bir bilgi vermek. Bir mesaj bırakmak. 19. Die Freunde gratulieren zum Geburtstag. Wie lautet der obige Satz im Perfekt? Verilen cümlenin di'li geçmiş zaman şekli aşağıdakilerden Die Freunde sind zum Geburtstag gratuliert. Die Freunde haben zum Geburtstag gratuliert. Die Freunde haben zum Geburtstag gegratuliert. Die Freunde wollen zum Geburtstag gratulieren. Die Freunde müssen zum Geburtstag gratulieren. 20. Ich muss noch meinen.. Welches ergänzt die Lücke im obigen Satz? Verilen sorunun cevabı aşağıdakilerden Verilen cümleyi aşağıdakilerden hangisi tamamlar? Er hat die Kamera verkauft. Uns gefällt die grosse Kamera. Nein, wir möchten etwas essen. Ja, ich habe eine Kamera. Ja, sie will mitkommen. Auto im Werkstatt abgeben. Kind bei den Nachbarn abgeben. Urlaubsantrag ausfüllen. Abwesenheitsmail organisieren. Blumen gießen. 18 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A FRANSIZCA-I A Cet été, ma fille va États-Unis pour un stage. Choisissez le mot qui convient. Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? aux à au en l - Laurence, tu veux des pommes de terre? - Oui,! Choisissez la réponse qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? j adore les laitages je déteste les fruits je mange des féculents j aime beaucoup les légumes j aime les gâteaux À louer petit appt. dans bel imm. avec cuis. séparée, 400 par mois. Trouvez l équivalent des mots soulignés. Yukarıdaki cümlede altı çizili kısaltmaların karşılığı olan sözcükler aşağıdakilerden apporter / immeuble / cuisson apporter / immobile / cuisine appartement / immeuble / cuisine apprendre / immeuble / cuisse appartement / image / cuisine -Thierry Laplume, bonjour. - Choisissez la réponse qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Ça va, Paul? - Non, pas très bien. - Qu est-ce qui ne va pas? -. Choisissez le mot qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Je voudrais un pansement, s il vous plaît Tu ne vas pas chez le médecin Non, je n ai pas mal au ventre Je vais prendre un médicament J ai mal à la tête I. Ouvrir la porte du four à micro-ondes. II. Placer les aliments sur le plateau tournant. III. Fermer la porte du four. IV. Entrer votre code secret. V. Régler le minuteur et la température. Choisissez la phrase qui ne convient pas à l ensemble. Sırasıyla okunduğunda anlam bütünlüğünü bozan cümle aşağıdakilerden I II III IV V - Qu est-ce que c est, ce grand bâtiment? - le tout nouveau centre commercial:. plusieurs magasins! Choisissez les expressions qui conviennent. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Salut! Moi, c est Jacques! Bonjour, je suis italien. Bonjour, j ai 36 ans. Bonjour! A bientôt! Sylvie Baudour, enchantée! Il y a / voilà Il y a / c est C est / il y a Voilà / ça, c est C est / voilà 19 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A À l aéroport, votre vol a du retard. Très énervé, vous parlez avec un responsable de la compagnie aérienne. Vous lui dites: Trouvez ce que l on a pu dire dans la situation donnée. Verilen durumda söylenmiş olabilecek sözü bulunuz. Je suis désolée pour cette attente. C est à cause de la grève. C est pas possible, ça! J attends depuis deux heures. Ça ne va pas, non? Vous pouvez bien prendre le train! C est bon, calmez-vous, monsieur. Allez prendre un café. Excuse-moi. Je suis vraiment désolée pour ce retard. - Bütün gün çalıştılar. Choisissez la traduction qui convient. Yukarıdaki cümlenin Fransızca karşılığı aşağıdakilerden Ils ont toujours travaillé. Ils ont travaillé pendant le jour. Ils ont travaillé tous les jours. Ils ont travaillé toute la journée. Ils ont tout travaillé dans la journée D accord, il y a un train à 9h05 puis un autre à 10h40. Choisissez la réplique qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Je voudrais aller à Poitiers demain matin. Le train va arriver à quelle heure? Je voudrais prendre le train de 11h demain. C est combien l aller simple pour Rouen? Je viens de faire une réservation sur Internet. 11. habitons / y / plus / n / nous I II III IV V Mettez dans le bon ordre. Yukarıdaki kelimelerin anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturan sırası aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir? IV / II / III / V / I IV / II / V / I / III V / II / IV / I / III V / IV / II / I / III V / IV / II / III / I Ce soir, je ne mets pas de jupe. Et toi? -! Choisissez la réponse qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Moi aussi, je mets une belle robe Moi non plus, je mettrai un pantalon Moi aussi, je ne mets pas de jupe Moi non plus, je préfère mettre une jupe Moi aussi, je mets une jupe Julie,...? - Oui, je sors avec mes meilleurs amis ce soir pour fêter mon anniversaire. Choisissez la question qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? tu vois tes parents ce soir tu as l air heureux tu es malheureuse tu as l air triste tu mets des lunettes de soleil 20 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-A A 14. I. Servez avec du riz. II. Cuisez la viande pendant 10 minutes. III. Salez et poivrer avant de servir. IV. Ajoutez le curry, la crème et la viande et laissez cuire 45 minutes. V. Enlevez la viande et faite cuire 13 minutes l oignon et les tomates. Mettez dans le bon ordre. Yukarıdaki cümlelerin anlamlı ve kurallı bir paragraf oluşturan sırası aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir? II, III, I, IV, V II, IV, V, I, III II, V, IV, III, I IV, V, II, I, III V, IV, II, I, III Je vais te téléphoner dans un quart d heure. Trouvez l équivalent de l expression soulignée. Yukarıdaki konuşmada altı çizili ifadenin eş anlamlısı aşağıdakilerden tout à l heure bientôt tout de suite plus tard dans 30 minutes Avant, nous de la danse chaque samedi. Aujourd hui, nous notre temps devant la TV. Choisissez les mots qui conviennent Voilà le musée d Orsay est très connu pour ses collections de peintures impressionnistes! Choisissez le mot qui convient. Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi qu quel qui que quoi Tu as invité Jeanne et Sophie? - Oui! Je. ai téléphoné la semaine dernière pour. inviter. Choisissez les mots qui conviennent. Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi les / leur les / lui leur / les leur / l lui / les Dans quel but vous visitez le Canada? - faire des études. Choisissez le mot qui convient. Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi Pour Avec À cause de Parce que C est Ils ne connaissent pas très bien ce peintre. Ils ne ont rencontré qu une seule fois à une exposition. Choisissez le mot qui convient. Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi faisons / avons passé avons fait / passions allons faire / sommes passés venons de faire / allons passer faisions / passons ces leur les leurs l 21 TEST BİTTİ.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

25 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ B GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 5. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No FİNANSAL YÖNETİM-I ÜRETİM YÖNETİMİ YÖNETİMDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR İKTİSADA GİRİŞ-I İNGİLİZCE-I ALMANCA-I FRANSIZCA-I SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

26 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-B FİNANSAL YÖNETİM-I B Faaliyetler sonucunda oluşturulan kaynakların tümünün ya da bir kısmının işletmede bırakılarak, işletmelerin kendilerini finanse etmelerine ne ad verilir? Otofinansman Hibrit finansman Borçla finansman Maliyetsiz finansman Koşullu finansman Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde sermaye yapısını belirleyen temel içsel faktörlerden biridir? İşletmenin pazarlama politikası İşletmenin personel sayısı İşletmenin ürün politikası İşletmenin borçlanma maliyeti İşletmenin organizasyon yapısı Faiz ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Parayı sunan açısından, bugünkü kullanım hakkından vazgeçmenin getirisidir. Parayı talep eden açısından, gelecekte kullanılacak parayı bugünden kullanmanın bedelidir. Piyasada negatif faiz olması, hem tasarrufları hem de yatırımları olumsuz yönde etkiler. Risk arttıkça, faizin düşmesi gerekir. Paranın fiyatı olarak da tanımlanabilir. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde sıfır kârın gerçekleştiği satış miktarını veya tutarını ifade eder? Marjinal sermaye Optimum sermaye Cari oran Risk kaldıracı Başabaş noktası İşletmeler, nakit bütçesi yardımıyla aşağıdakilerden hangisini hesaplayabilir? Ağırlıklı ortalama sermaye maliyetini Nakit açığı ya da fazlasını Borç maliyetini Özkaynak maliyetini İşleyen teşebbüs değerini Aktif devir hızı ile net kâr marjını bir araya getirerek, oranlar arasındaki karşılıklı etkinin işletmenin kârlılığını nasıl etkilediğini ortaya koyan analiz tekniği aşağıdakilerden Dupont analizi Rasyo analizi Dinamik analiz Karşılaştırmalı analiz Trend analizi Özsermaye devir hızı 2 olan bir işletmede gelecek yıl için tahmin edilen satış tutarı Türk Lirası olduğuna göre, bu işletmenin proforma bilançosunda özsermaye tutarı kaç Türk Lirası olur? İşletmenin, gelecekte bir bütün olarak hangi noktada olmasının istendiğinin belirlenmesine ne ad verilir? Finansal koordinasyon Finansal inovasyon Finansal kontrol Finansal analiz Finansal planlama Sabit giderleri Türk Lirası ve değişken gider oranı 0,30 olan bir işletmenin başabaş satış tutarı kaç Türk Lirası'dır? İşletmelerin likiditelerini yoğun bir şekilde repoda değerlendirmelerinin en önemli nedeni aşağıdakilerden İşletmelere uzun dönemli yatırım fırsatı sağlaması Tahvil veya bonoların, repoda dayanak varlık olarak yer alması Bankaların, işletmelere yönelik oluşturduğu bir yatırım olması Repo süresinin, işletmenin atıl likiditesine kolayca ayarlanabilmesi Vergi etkisi nedeniyle, finansal kaldıraçtan yararlanma olanağı sağlaması 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

27 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-B B 11. Aşağıdakilerden hangisi fon kaynağıdır? Borçlarda artış Sermayede azalış Stoklarda artış Varlıklarda artış Menkul kıymetlerde artış 12. Sabit giderler ile değişken giderler arasında ilişki kurarak, sabit giderlerin nereye kadar kabul edilebileceğini araştıran analiz tekniği aşağıdakilerden Maliyet kaldıracı Likidite kaldıracı Faaliyet kaldıracı Bileşik kaldıraç Finansal kaldıraç 13. Genel olarak hangi işletmelerde finansal kaldıraç derecesi söz konusudur? Yabancı kaynak kullanan işletmelerde Sanayi işletmelerinde Ticaret işletmelerinde Zarar eden işletmelerde Sektörde güçlü olan işletmelerde 14. Stok devir süresi 128 gün, alacak devir süresi 62 gün ve borç ödeme süresi 42 gün olan bir işletmenin nakit dönüşüm süresi kaç gündür? Satışlar artarken, çalışma sermayesi ihtiyacı ne yönde değişir? Azalır. Artar. Değişmez. İki katına çıkar. Yarı yarıya düşer. 16. Aşağıdakilerden hangisi kısa vadeli finansman kaynakları arasında yer almaz? 17. Bir işletme 90 gün vadeli Türk Lirası tutarındaki alacağını faktoring şirketine devretmiştir. İşletme, faktoring şirketine alacak tutarı üzerinden %4 komisyon bedeli ve 3 aylık dönem için %5 faiz ödeyeceğine göre, bu işletmenin faktoring işleminden sağlayacağı fon tutarı kaç Türk Lirası dır? Aşağıdakilerden hangisi finansman bonosu ihraç edemez? Limited şirketler Mahalli idareler İlgili özel mevzuat uyarınca faaliyet gösteren kuruluşlar Anonim ortaklıklar Kamu iktisadi teşekkülleri 19. Hammadde stoklarının firmaya ulaşması ile satışlarından doğan alacakların tahsil edilmesi arasında geçen süreye ne ad verilir? Nakit döngüsü Alacak tahsil süresi Stok devir süresi Faaliyet döngüsü Borç ödeme süresi 20. Bir işletmede hammaddenin yıllık kullanım miktarı birim, sipariş başına gider 30 Türk Lirası ve birim taşıma maliyeti 3 Türk Lirası ise, bu işletmede her yıl verilmesi gereken sipariş sayısı kaçtır? Menkulleştirme Repo Finansman bonosu Ticari Krediler Tahvil 10 12,5 14,5 17, İzleyen sayfaya geçiniz.

28 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-B ÜRETİM YÖNETİMİ B Büyük kargo uçağının yapılması ya da büyük bir yük gemisinin yapılması aşağıdaki hangi tip üretim sistemine örnektir? Kesikli üretim Atölye tipi üretim Sürekli üretim Proje tipi üretim Siparişe göre üretim Çıktının sadece tek bir girdiye oranı olarak hesaplanan verimlilik türüne ne ad verilir? Toplam verimlilik Kısmi verimlilik Tek verimlilik Parçalı verimlilik Çok faktörlü verimlilik Ürünü dış etkilerden koruyan işlemler ile ambalajlamanın yapıldığı ve boyama, cilalama, kaplama gibi örnekler verilebilecek süreç türü aşağıdakilerden Dönüşüm süreçleri Nakliye süreçleri Şekil verme ve fabrikasyon süreçleri Bitirme süreçleri Montaj süreçleri İdeal şartlar altında belirli bir sürede ulaşılabilecek en büyük çıktı miktarına ne ad verilir? Atıl kapasite Teorik kapasite Zirve kapasite Maksimum kapasite Etkin kapasite ABC Analizi nde; hangi sınıfta bulunan çok az sayıdaki stok kalemleri parasal olarak stok yatırımının en büyük payını alırlar? A Sınıfı Stok B Sınıfı Stok C Sınıfı Stok Emniyet stoğu Minimum stok Elde yeterince stok bulundurmama nedeniyle ortaya çıkan maliyet aşağıdakilerden Stok taşıma maliyeti Sipariş verme maliyeti Stok yenileme maliyeti Yok satma maliyeti Stokta bulundurma maliyeti Stok seviyesi önceden belirlenen bir düzeye düşünce sabit bir miktar kadar sipariş verilmesi yaklaşımına ne ad verilir? Tam zamanında üretim sistemi Gözle kontrol sistemi Sürekli gözden geçirme sistemi Devresel gözden geçirme sistemi İki kutu sistemi Aşağıdakilerden hangisi Ekonomik Sipariş Miktarı Modeli'nin varsayımlarından biri değildir? Ürün fiyatı tüm planlama dönemi için sabittir. Sipariş verme maliyeti sipariş verme miktarına bağlıdır. Ürüne olan talep ( tüm planlama ufku boyunca sabit ve düzgündür. Sipariş miktarı (Q), sabittir. Tüm siparişler aynı anda teslim alınır. Aşağıdakilerden hangisi Kapasite Gereksinim Planlamasının yönetime destek sağladığı konulardan biri değildir? Ana üretim programının taslak olarak değerlendirilmesi Mevcut kapasitenin yeni bir işi alabilmek için yeterli olup olmadığının kontrolu Mevcut tesislerin yararlanılma düzeylerinin incelenebilmesi Farklı rotaların veya öncelik kurallarının değerlendirilebilmesi Süreç içinde işlem gören parçaların ve atıl kalan tesislerin belirlenmesi 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

29 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2521-B B 10. Bir işletmeni ana üretim çizelgesinde X ürünü için 100 adet ve Y ürünü için de 50 adet üretilmesi öngörülmüştür. Dönem başında stokta 75 adet Y ürünü bulunmaktadır. Her X ürünü için 3 adet A bileşeni ve Y ürünü için de 2 adet A bileşeni kullanılmaktadır. Stokta 100 adet A bileşeni bulunduğuna göre A bileşeni için brüt gereksinim değeri nedir? Histogram çiziminde derlenmiş veri sayısının 55 olması durumunda sınıf sayısının değeri kaçtır? Aşağıdakilerden hangisi uygunluk maliyetlerinden biridir? Dış başarısızlık maliyeti İç başarısızlık maliyeti Test maliyeti Önleme maliyetleri Iskarta maliyeti 13. Kapasite gereksinim planlamasında kullanılan Rota kavramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Rota, ürünü oluşturan alt-montaj, parça ve bileşenlerin şematik gösterimidir. Rota, bir ürünün hangi tedarikçilerden ve ne zaman temin edilmesi gerektiğini belirtir. Rota, bir ürünün sırasıyla hangi iş merkezlerinden ve hangi operasyonlardan geçtiğini gösterir Rota, hammaddenin tedarikçilerden temini için gerekli süreci tanımlayan süreç akış şemasıdır. Rota, bir ürünün sırasıyla hangi parçalardan ve hangi bileşenlerden oluştuğunu gösterir. 14. Düşük kalitedeki ürünlerin toplumda yarattığı parasal kaybın ölçülmesi gerektiğini savunarak bu bağlamda kayıp fonksiyonları öneren kişi aşağıdakilerden Juran Ishikawa Crosby Taguchi Taylor 15. I. En az bir gözlem değerinin kontrol sınırları dışında olması sürecin istatistiksel olarak kontrol altında olmadığını gösterir. II. Gözlem değerlerinin sürekli artış ya da azalış göstermesi sürecin istatistiksel o olarak kontrol altında olmadığını gösterir. III. Verilerin üst kontrol sınırına yakın olması sürecin istatistiksel olarak kontrol altında olmadığını gösterir. Kontrol grafikleri ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? Yalnız I Yalnız II I ve II I ve III I, II ve III 16. MRP işlemlerinde planlama döneminin sonuna kadar gereksinim duyulan tahmini miktarı gösteren kavram aşağıdakilerden Verilmesi planlanan siparişler Teslim alınacak sipariş Eldeki / Kullanılabilir stok Net gereksinim Brüt gereksinim 17. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zinciri yönetiminin oluşmasına etki eden çeşitli etmenlerden biri değildir? Kusursuz kitle üretim tekniklerinin kullanılması Bilimsel bir dal olarak yönetim tekniklerinin geliştirilmesi Çin in pazara girişi Ürün farklılaşmasının sunulması İkinci Dünya Savaşından sonra Japonya nın küresel sahneye çıkması 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2142 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2511 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2183 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2512 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2144 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 2154 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :...

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2175 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! B KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! C KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 2. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 30 NİSAN 2015 Saat: 11.20

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2112 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI ALMANCA 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 24 KASIM 2016 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2015 8. SINIF 2. DÖNEM DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 17 MAYIS 2015 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İşletme Finansmanı İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28

İşletme Finansmanı İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28 İşletme Finansmanı ix İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28 I. Finans, Finansman ve Finansal Yönetim Nedir? 5 Finansal Hizmetler, 6; Finansal Yönetim, 6; Finansal Yönetimin Öğrenilmesi,

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2177 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2178 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2015 8. SINIF 2. DÖNEM DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 17 MAYIS 2015 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2168 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yasin ÇOBAN İŞLETME İKTİSADI

Yasin ÇOBAN İŞLETME İKTİSADI Yasin ÇOBAN İŞLETME İKTİSADI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETME İKTİSADI 1. İŞLETME İKTİSADININ TANIMI... 1 2. İŞLETME İKTİSADININ TARİHİ... 1 3. İŞLETME İKTİSADININ KONUSU... 1 4. İŞLETME

Detaylı

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2107 ÖĞRENCİNİN 2015 - GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ

1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ 1.Finansal Yönetim Olgusu... 1 1.1. Finans Bilimi... 1 1.2. Neden Finans Yöneticisine İhtiyaç Var?... 1 Karar Süreçleri) 1.3. Finans Yöneticisinin

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 1 2. FİNANSAL YÖNETİMİN FONKSİYONLARI... 2 2.1. Yatırım Kararları... 2 2.1. Finansman Kararları... 3 2.1. Dividant Kararları... 4

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

A ALAN BİLGİSİ TESTİ İŞLETME VE MUHASEBE

A ALAN BİLGİSİ TESTİ İŞLETME VE MUHASEBE ALAN BİLGİSİ TESTİ İŞLETME VE MUHASEBE İŞLETME VE MUHASEBE ALANINA AİT SORULARIN CEVAPLARINI CEVAP KÂĞIDINIZDA BU ALANLA İLGİLİ YERE İŞARETLEYİNİZ. 161. İşletme sahibinin ya da ortaklarının işletmenin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2140 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2521 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2152 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

DENEME SINAVI A GRUBU / İŞLETME. 1. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin yapısal özellikleri arasında yer almaz?

DENEME SINAVI A GRUBU / İŞLETME. 1. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin yapısal özellikleri arasında yer almaz? DENEME SINAVI A GRUBU / İŞLETME 1 1. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin yapısal özellikleri arasında yer almaz? A) İşletme bir ekonomik kuruluştur. B) İşletme bağımsız bir kuruluştur. C) İşletme sosyal

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

2014/2.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 29 Haziran 2014-Pazar 13:30-15:00 SORULAR

2014/2.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 29 Haziran 2014-Pazar 13:30-15:00 SORULAR 2014/2.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 29 Haziran 2014-Pazar 13:30-15:00 SORULAR Soru 1: ABC sanayi ve Ticaret A.Ş. nin 31.12.2011 ve 31.12.2012 tarihli

Detaylı

Adı Soyadı: No: 05.04.2010 Saat: 08:30

Adı Soyadı: No: 05.04.2010 Saat: 08:30 Adı Soyadı: No: 05.04.2010 Saat: 08:30 ID: Z Mikro 2 Ara 2010 Çoktan Seçmeli Sorular Cümleyi en iyi biçimde tamamlayan veya sorunun yanıtı olan seçeneği yanıt anahtarına işaretleyiniz. 1. Çapraz satış

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Case & Fair & Oster. Bölüm 16 Dışsallıklar, Kamusal Mallar ve Sosyal Tercih

Case & Fair & Oster. Bölüm 16 Dışsallıklar, Kamusal Mallar ve Sosyal Tercih ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR: Cümleyi en iyi tamamlayan ya da sorunun cevabı olan seçeneği işaretleyiniz. Not: FC: Sabit maliyet (Fixed cost) VC: Değişken maliyet (Variable cost) TC: Toplam maliyet (Total cost)

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2112 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2160 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2142 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2183 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2152 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı