Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 1. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No GENEL İŞLETME İKTİSADA GİRİŞ DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ İNGİLİZCE-I ALMANCA-I FRANSIZCA-I SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A GENEL İŞLETME A Üretim miktarının sermaye miktarına bölümü ile elde edilen değere ne ad verilir? İşgücü Verimliliği Sermayenin Verimliliği Emek Verimliliği Hammadde Verimliliği Enerji Verimliliği Örgüt kültürünün örgüt içinde çalışan bireyleri etkileme biçimi aşağıdakilerden İşletme çevresinde meydana gelen olayları anlamlandırmak ve ortak tepki vermek İşgücü piyasası ve düzenleyici gruplar ile ilgili meydana gelen durumları analiz etmek ve alt bileşenlerine ayırmak Yaşanan herhangi bir afet durumundan sonra bireylerin güvenlik konusunda yaşadıkları görüş değişikliklerini belirlemek İşletmelerin temel yeteneklerini belirlemek ve bunlara odaklanmak İşletmelerin rakipleri ile olan ilişkilerinde belirleyici kurallar oluşturmak SA 8000 standardının konusu Doğal çevre ile etkileşimi yönetmeye yönelik bir standarttır. Üretim süreçlerinin etkili ve verimli olarak yürütülmesine yönelik bir standarttır. Sosyal hesap verebilirlik ve iş yeri çalışma koşulları ile ilgili bir standarttır. Çalışanların güvenliğinin en iyi şekilde sağlanmasına yönelik bir standarttır. Sosyal sorumluluk için geliştirilen bir standarttır Aşağıdaki kuruluş yerinin seçimini etkileyen faktörlerden hangisi enerji ve su kaynaklarına yakın olmaya örnek olarak verilebilir? İşletmenin vergi oranı düşük ülkeye kurulması Süt veya tarım ürünleri gibi çabuk bozulacak ürünleri işleyecek işletmelerin, bu hammaddeleri üreten bölgelere yakın kurulması İşletmenin ürettiği ürünü en kısa zamanda pazara göndermesini sağlayan yerde kurulması Üretim sürecinde enerji kaynağı olarak petrol enerjisini kullanacak işletmenin petrol rafinerisine yakın kurulması İşgücünü yoğun olarak kullanması gereken işletmelerin ucuz işgücünün bulunduğu yere yakın kurulması Alt kademe yönetimin sorumlulukları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? İşletmenin bir bütün olarak görüldüğü, tüm işletmeyi ilgilendiren uzun dönemli genel politika ve stratejilerin belirlenmesi ve işletme ile dış çevre arasındaki ilişkilerin yönlendirilmesidir. İşletmenin operasyonel faaliyetlerinin yürütülmesi, üretimden veya hizmet sunumundan doğrudan doğruya sorumluluk taşınması, yönetsel görevi olmayan çalışanların yönetilmesi ve orta kademe yönetimin geliştirdiği planların uygulanmasını sağlamasıdır. İşletme kaynaklarının tüm işletme birimleri arasında dengeli bir şekilde dağıtılması için gereken çeşitli kararları kaynakların israfından kaçınılmasını gözeterek vermesidir. Sosyal ya da resmi yapının gereği olarak yerine getirilmesi gereken sorumlulukların yerine getirilmesi, örneğin işletmeye gelen misafirlerin karşılanması, çeşitli törenlere katılarak işletmenin temsil edilmesi ya da resmi evrakların imzalanmasıdır. İşletmeyi pek çok yönden daha iyi hale getirmek için çevredeki değişim, gelişim ve yeniliklerin izlenmesi ve bunların içerisinden bazılarının seçilerek işletmeye kazandırılmasıdır. 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A A Bir organizasyonda her astın sadece bir üstten emir alması ve sadece bir üste karşı sorumlu olması aşağıdaki kavramlardan Komuta zinciri Yetki Komuta birliği Yetki devri Kontrol alanı Yatay iletişimin tanımı aşağıdakilerden Emirler, talimatlar, prosedürler gibi bilgilerin üstten asta doğru aktarılmasıdır. Faaliyetleri koordine etmek, gerekli bilgileri sağlamak ve ihtiyaç duyulduğunda yardım etmek için işletme yönetim hiyerarşisinde farklı bölüm ve düzeylerde bulunan yönetici/çalışanlar arasında gerçekleşen iletişimdir. Görevin yerine getirilmesinde karşılaşılan sorunların, önerilerin ve şikâyetlerin rapor edilmesi gibi, astlardan üstlere aktarılan bilgilerdir. İşletme hiyerarşisinde aynı düzeyde bulunan yönetici/çalışanlar arasında çoğunlukla koordinasyon amaçlı olarak gerçekleştirilen iletişimdir. İletişimi başlatan, belirli bir kişiye veya gruba gönderilecek bir fikri veya düşüncesi olan ve bunları mesaja dönüştüren kişi tarafından geliştirilen iletişim türüdür. Aşağıdakilerden hangisi tek kullanımlık plan türlerinden biridir? Kural Proje Politika Faaliyet rehberi Prosedür Ürünlerin üreticilerden tüketicilere akışını yönlendiren kişi ya da örgütlerin oluşturduğu sisteme ne ad verilir? 10. Yalın üretimin amacı aşağıdakilerden Bir ürünü otomasyona dayalı olarak en kısa sürede üretebilmektir. Standartlaştırılmış ürünleri kesintisiz olarak üretmektir. Belirli bir ürünü büyük miktarlarda üreterek verimliliği en üste çıkarmaktır. En az maliyetle tüketici değerini en üste çıkarmaktır. Çalışanların çalışma tempolarıyla iş akış hızını uyumlu hale getirmektir. 11. Mobilya, elektronik eşya veya giyim eşyaları gibi ürünler, aşağıdaki ürün türlerinden hangisinin kapsamına girer? Yatırım ürünleri Kolayda ürünler Aranmayan ürünler Hammaddeler Beğenmeli ürünler 12. Standartlaştırılmış bir ürünün, özel makinelerle, kesintisiz olarak ve belirli bir üretim hattında üretilmesi aşağıdaki üretim biçimlerinden hangisinde gerçekleştirilir? Proje tipi üretim Tek üretim Akıcı üretim Sipariş üretim Montaj üretim 13. Aşağıdakilerden hangisi hatalı iş görüşmesinin sonuçlarından biri değildir? Fiyatlama Pazarlama iletişimi Satış Dağıtım kanalı Üretim İşgücü devir oranının azalması Gerçekçi olmayan beklentilerin inşa edilmesi Yeni işin hayal kırıklığı yaratması Çalışanların işe bağlılığının azalması İşten ayrılmaların artması 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A A 14. Dolaylı ödemenin tanımı aşağıdakilerden 18. Dönen varlıkların tanımı aşağıdakilerden Aynı sektörde ya da benzer iş alanlarında başka işletmelerde benzer pozisyonlar için verilen ücret miktarıdır. Çalışanın eline para olarak geçen temel ücret, maaş ve teşvik primleridir. İşletmede yapılan işlerin birbirlerine göre değerini belirlemek için iş değerlemesi olarak adlandırılan çalışma sonunda ortaya çıkarılan işlerin parasal değeridir. Çalışanın yüksek performansının karşılığı, temel ücretine ek olarak verilen ödemelerdir. Yasal olarak çalışanın sigorta gibi sosyal haklarının ödenmesi ile eğitim masrafları gibi isteğe bağlı ödemelerdir. 15. İşletmenin amaçlarını gerçekleştirmek için yeni personel alımı, mevcut personelin eğitilmesi, vardiya sayısının artırılması ya da fazla mesai gibi seçeneklerin aşağıdaki durumlardan hangisinde uygulamaya sokulması tercih edilir? İşgücünün nitelikleri ile iş gereklilikleri arasında birebir uyum olduğu durumlarda İşgücü maliyetinin yüksek olduğu durumlarda İşgücü arzının talebinden az olması durumunda İş hacminde daralma yaşandığı durumlarda İşgücünün becerilerinde yenilik yapılması ihtiyacı olduğunda 16. Yeni çalışanların organizasyona etkin ve verimli şekilde uyumunun sağlanması için uygulanan yöntem aşağıdakilerden Eşgüdümleme Denetleme Rotasyon Yenileme eğitimi Oryantasyon 17. Aşağıdakilerden hangisi kârın yeterli büyüklükte olup olmadığını anlamak için kullanılan oranlardan biridir? Satışların kârlılığı oranı Likidite oranı Kaldıraç oranı Faaliyet oranları Cari oran İşletme faaliyetlerinin sürdürülmesinde bir faaliyet döneminden daha uzun süre kullanılacak olan ve hemen paraya çevrilmesi beklenmeyen varlıklardır. Bir faaliyet dönemi içinde kullanılacak, tüketilecek, satılacak, tahsil edilecek unsurlar ile paranın kendisinden oluşan maddi büyüklüktür. İşletmenin mülkiyetinde olan ve işletmenin gelir sağlama gücü açısından fayda sağlama kapasitesi olan ekonomik değerlerdir. İşletmenin sahip olduğu, para, makine, arsa, bina gibi fiziki niteliğe sahip olan varlıklar ile alacaklar gibi hak şeklinde fiziki niteliği olmayan varlıkların toplamıdır. İşletmenin sahip olduğu üretim faktörlerinin tamamıdır. 19. İşletmenin faaliyetleri sonucunda sermayedar için artış yaratan, bir varlık ya da hizmet satışı nedeniyle ya da faiz, kira gibi nedenlerle işletmenin varlıklarında oluşan brüt artışa ne ad verilir? Maliyet Kâr Gider Hasılat Varlık 20. Muhasebenin temel amacını en doğru şekilde aşağıdakilerden hangisi ifade eder? İlgili, güvenilir, karşılaştırılabilir ve anlaşılabilir bilgi sağlamaktır. İşletmenin ne kadar vergi ödeyeceğini doğru gösterebilmek amacıyla devlete ve ilgili kamu kurumlarına faydalı bilgi sağlamaktır. İşletmenin kârlılığı hakkında tüm karar vericilere faydalı bilgi sağlamaktır. İşletmede gerçekleşen finansal nitelikli işlemleri zamanında, tam, eksiksiz ve doğru olarak kaydetmektir. İşletmenin finansal durumu, faaliyet sonuçları ve nakit akışları hakkında hem işletme içi hem de işletme dışı karar vericilere faydalı bilgi sağlamaktır. 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A İKTİSADA GİRİŞ A Uzun dönemde, üretimde kullanılan girdiler iki kat artırıldığında üretim miktarı da iki kat artıyor ise üretimde aşağıdakilerden hangisinin varlığı söz konusudur? Ölçeğe göre azalan getiri Ölçeğe göre artan getiri Artan verimler kanunu Azalan verimler kanunu Ölçeğe göre sabit getiri Sınırlı parasal olanakları ile faydasını maksimize etmek isteyen bir tüketicinin mallara harcadığı son liraların marjinal faydalarını birbirine eşitlemesine ne ad verilir? Toplam fayda Eş marjinal fayda ilkesi Tüketici tercihi Rasyonel davranış Azalan marjinal fayda Diğer değişkenler sabitken, tüketicilerin geliri arttığında tüketicilerin o mala olan talebi de artıyorsa bu mallara ne ad verilir? İkame mal Tamamlayıcı mal Normal mal Düşük mal Giffen mal Aşağıdakilerden hangisi tekelci rekabet piyasasının özelliklerinden biri değildir? Piyasadaki mallar arasında ikame ilişkisi söz konusudur. Birbirinden bağımsız olarak hareket eden çok sayıda alıcı vardır. Piyasaya yeni firmaların girişleri ve çıkışları oldukça zordur. Birbirinden bağımsız olarak hareket eden çok sayıda satıcı vardır. Farklı satıcıların farklı ürünleri vardır. Aşağıdakilerden hangisi, harcanabilir gelirin ne kadarının tasarruf edildiğini gösterir? Fiyatlar genel düzeyindeki sürekli azalışlara ne ad verilir? Deflasyon Revalüasyon Enflasyon Konvertibilite Devalüasyon Aşağıdakilerden hangisi, devletin olmadığı dışa kapalı bir ekonomideki harcama bileşenlerinden biridir? Transfer harcamaları Kamu harcamaları İthalat harcamaları Yatırım harcamaları Net ihracat Gelir düzeyi sıfır iken yapılan tüketim harcamalarına ne ad verilir? Tasarruf Otonom tüketim harcamaları Toplam tüketim harcamaları Yatırım harcamaları Uyarılmış tüketim harcamaları Devletin olmadığı dışa kapalı bir ekonomide harcanabilir gelir düzeyi 300 milyardan 400 milyara arttığında tüketim harcamaları da 290 milyardan 370 milyara artmışsa marjinal tüketim eğiliminin değeri kaçtır? 0,80 0,78 0,75 0,72 0, Ekonomik dalgalanmaların daralma ve durgunluk dönemlerinde toplam talepteki azalmaya bağlı olarak ortaya çıkan işsizliğe ne ad verilir? Marjinal tüketim eğilimi Ortalama gelir Ortalama tasarruf eğilimi Tasarruf paradoksu Ortalama tüketim eğilimi Mevsimlik işsizlik Friksiyonel işsizlik Teknolojik işsizlik Konjonktürel işsizlik Yapısal işsizlik 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A A 11. Sabit kur sisteminde resmi makamlarca ülke parasının değerinin diğer ülke paraları karşısında düşürülmesine ne ad verilir? Stagflasyon Çapraz döviz kuru Deflasyon Revalüasyon Devalüasyon 12. Bütün dünyayı etkileyen, üretim düşüşlerine ve yüksek işsizlik oranlarına yol açan Büyük Buhran hangi yılda başlamıştır? Aşağıdakilerden hangisi Merkez Bankalarının başlıca işlevlerinden biri değildir? Finansal piyasaların istikrarını sağlamak Siyasi kararlarda hükümete yardımcı olmak Banknot basımını gerçekleştirmek Para politikalarını uygulamak En son likidite kaynağı olmak 14. Aşağıdakilerden hangisi Yeni Klasik ekonomistler ile Yeni Keynesyen ekonomistlerin uzun dönem üzerinde uzlaştığı konulardan biri değildir? Tüm ekonomik birimler rasyonel davranırlar. Doğal işsizlik oranı geçerlidir. Ekonomi tam istihdam düzeyindedir. Uzun dönem toplam arz eğrisi düşeydir. Para miktarındaki değişmeler, reel çıktı düzeyini etkiler. 15. Bankaların mevduat kabul edip kredi vermeleri sonucu para arzında gerçekleşen artışa ne ad verilir? 16. Ekonominin performansını yönlendirmek için hükümet harcamaları ve vergilerin ayarlanmasına ne ad verilir? Para politikası Döviz kuru politikası Maliye politikası Dış ticaret politikası İstihdam politikası 17. Aşağıdakilerden hangisi toplam arz eğrisinin sola kaymasına neden olur? Emek miktarının artması Enerji fiyatlarındaki azalış Teknolojik gelişme Sermaye stokunun artması Ücret düzeyinin artması 18. Aşağıdakilerden hangisi reel varlıklardan biri değildir? Hazine bonoları Arsa Konut Altın Otomobil 19. Mal ve hizmetlerin değerlerinin belirlenmesinde kullanılması, paranın aşağıdaki işlevlerinden hangisini ifade eder? Değişim aracı olması Hesap birimi olması Tasarruf aracı olması Dayanıklı olması Değer muhafaza aracı olması 20. Aşağıdakilerden hangisi toplam talep eğrisini sağa kaydıran nedenlerden biri değildir? İtibari para Mobil para Tağşiş Kaydi para Mal para Kamu harcamalarındaki artış Vergilerdeki azalma Döviz kurundaki düşüş Transfer harcamalarındaki artış Toplumun servetindeki artış 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ A Mal ve hizmet satışlarından doğan bir alacağın, konusunda faaliyet gösteren bir kuruluşa temlik edilmesi karşılığı garanti, alacağın takibi, yönetimi ve tahsili yoluyla bu fonksiyonlardan en az ikisinin bir arada kullanıldığı bir finansman ve sigorta yöntemine ne ad verilir? Takas Prefinansman Faktoring Leasing Swap Akdeniz bölgesinde kurulan, ülkede çiçek sektörüyle ilgili tek olan birlik Akdeniz ihracatçı birlikleri genel sekreterliği Ege ihracatçı birlikleri genel sekreterliği Antalya ihracatçı birlikleri genel sekreterliği Orta Anadolu ihracatçı birlikleri genel sekreterliği İstanbul tekstil ve konfeksiyon ihracatçı birlikleri genel sekreterliği Yeni bir ürün üretilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi, maliyet düşürücü ve standart yükseltici türde ve yeni tekniklerin uygulanmasına sağlanan devlet desteğine ne ad verilmektedir? Çevre maliyetlerinin desteklenmesi Yurt içi ihtisas fuarları yardımı Eğitim yardımı İstihdam yardımı Araştırma-Geliştirme Dünyada ilk olarak serbest bölge niteliğinde kabul edilecek uygulama aşağıdaki ülkelerlerden hangisinde görülmüştür? Singapur Giblartar adası Amerika Hong-Kong Yunanistan İç pazara ilişkin düzenleme ve uygulamalar yönünden ithal ve yerli mallar arasında ayrım yapılmamasını öngören GATT kuralı Eşit istihdam kuralı Ulusal muamele kuralı Tarifeler yolu ile koruma kuralı Gümrük vergilerinin indirilerek konsolide edilmesi kuralı En çok kayrılan ülke kuralı Serbest bölgede faaliyet gösteren işletmeler aşağıdaki kanunların hangisine göre defter tutmakla yükümlüdürler? Türk ticaret kanunu Sermaye piyasası mevzuatı Gümrük ve dış ticaret kanunu Vergi usul kanunu Türk borçlar kanunu Serbest bölgenin yerli ve yabancı kamu sektörü ya da özel sektör tarafından kurulması halinde ilgili kuruluş aşağıdakilerden hangisini yapmakla yükümlüdür? Bölge özel arazi üzerinde kurulduğunda talep halinde satışını engellemekle yükümlüdür. Bölgeyi isteyen kişilere devretmekle yükümlüdür. Bölgenin kuruluş ve diğer işletmesi ile ilgili işleri tamamlamakla yükümlüdür. İşyeri talebinde bulunan müteşebbislere kapalı işyerini kiraya vermemekle yükümlüdür. Bölgeyi yurtiçinde tanıtmaya izin vermemekle yükümlüdür. 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A A Kamu otoritesi tarafından ürünlere ilişkin konulmuş olan teknik kurallara uyulup uyulmadığının, yine bir kamu otoritesi tarafından denetlenmesi faaliyetine ne ad verilir? Piyasa Gözetimi ve Denetimi Muafiyet Damping Koordinasyon Standardizasyon Serbest dolaşımda bulunan eşyanın ihraç amacıyla Türkiye Gümrük Bölgesi dışına çıkışına ilişkin hükümlerin uygulandığı rejim Kambiyo mevzuatı rejimi İthalat rejimi Sermaye hareketleri rejimi İhracat rejimi Kambiyo senedi rejimi 10. İhraç mallar hazırlandıktan ve sevkiyat yapılmadan önce düzenlenecek ilk belge Ticari fatura Koli listesi Çeki listesi Navlun faturası Tasdikli fatura 11. Projelerin yönetim merkezi Cenevre olan uluslararası dış ticaret örgütü İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Uluslararası Ticaret Merkezi Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 12. Aşağıdakilerden hangisi finansal kiralamanın unsurlarından biri değildir? Satıcı Alıcı Sözleşmenin süresi Sözleşme Kiracı 13. Türkiye İhracatçılar Meclisi nin kuruluş amacı nedir? İhracatçılara finansman imkanı sağlamak İhracatçılara teşvik sağlamak İhracatçı birliklerini temsil etmek İhracatçı birlikleri kurmak İhracatçı birliklerinin yerine görev yapmak 14. Aşağıdakilerden hangisi akreditifli işlemin özellikleri arasında yer almaz? Diğer ödeme yöntemlerine göre daha pahalı olmasına rağmen, en güvenilir olanıdır. Akreditif hem ihracatçıyı, hem de ithalatçıyı koruyan bir işlemdir. Aynı zamanda vesikalı kredi olarak da adlandırılır. Uluslararası ticarette en sık kullanılan ödeme şeklidir. Akreditif işlemleri mallarla ilgili olup yapılacak hizmet ve işlerle ilgili değildir. 15. Aşağıdakilerden hangisi serbest bölgelerin temel amaçları arasında yer almaz? İhracata yönelik yatırımları teşvik etmek İşletmeleri ihracata yönlendirmek ve uluslararası ticareti geliştirmek Doğrudan yabancı yatırımları ve teknoloji girişini hızlandırmak Tarımsal ihracatı teşvik etmek İhracata yönelik üretimi teşvik etmek 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A A 16. Aşağıdakilerden hangisi özellikli kredilerden biridir? Turizm kredisi Avrupa yatırım bankası kaynaklı kredi İhracata hazırlık kredileri Sevk öncesi ihracat kredileri Dış ticaret şirketleri kısa vadeli ihracat kredisi 17. Ülkede geçerli ticari, mali ve iktisadi alanlara ilişkin hukuki ve idari düzenlemelerin uygulanmadığı veya kısmen uygulandığı, sınai ve ticari faaliyetler için daha geniş teşviklerin tanındığı ve fiziki olarak ülkenin diğer kısımlarından ayrılan yerler Gözetimdeki bölgeler Kamuya açık bölgeler Dış ticaret bölgeleri Sınırlandırılmış bölgeler Serbest bölgeler 18. Türkiye deki serbest bölgelerde aşağıdaki faaliyetlerden hangisi en yüksek oranda gerçekleştirilmektedir? Alım- satım Yeminli mali müşavirlik Üretim Kooperatifçilik Sigortacılık 20. İthalat vergileri ve ticaret politikası önlemlerine tabi tutulmayan serbest dolaşıma girmemiş eşya ile ihracatla ilgili gümrük işlemleri tamamlanmış eşyanın, gümrük gözetimi altında Türkiye Gümrük Bölgesi içinde bir noktadan diğerine taşınması hükümlerini aşağıdakilerden hangisi kapsar? Transit rejimi İhracat rejimi Geçici ithalat rejimi Dahilde işleme rejimi Hariçte işleme rejimi 19. Aşağıdakilerden hangisi leasing işlemine konu olmaz? Isıtma ve Soğutma Cihazları Bilgisayar yazılımları İş ve İnşaat Makineleri Enerji Tesisleri Güvenlik Sistemleri 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A İNGİLİZCE-I A 1. A: here on vacation? B: No, I m not. I m at college. 5. Mehmet cleans the house he s very lazy dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı You are We are Am I Are we Are you A: Where are Brad s books? B: on the desk. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı It s You re They re He s We re A: is your mother? B: She s fine, thank you. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı Where How Who When What Mum shopping on Mondays. sentence above? sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi sometimes never always usually often no big malls in our neighborhood. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi They are There are This is There is These are A: Laura studying for her English exam? B: No, she s not. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı takes has gets makes goes Is Does Do Am Are 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A A 8. A: Where s Josh? B: He s volleyball right now. 12. A: How are the jeans in the window? B: They re $ dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doing having taking playing going My favorite season is winter. I love the weather. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi humid hot cold warm sunny 10. The sun is. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi gray blue yellow white pink 11. I to wear casual clothes on the weekend when I relax. sentence above? dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı cost price money many much 13. I think is a really interesting country. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi German Thai Russian Italian Spain 14. A: Can we go to the Eiffel Tower when we go to Paris? B: Yes, you. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı like need have enjoy hate do have can are need 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A A 15. A: Karl study English yesterday? B: Yes, he did. 18. Our vacation fun because we only went to museums! dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı Has Is Does Did Can 16. I Spanish food for my family yesterday. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi can cook cooking cook cooked cooks 17. Last summer I camping with my classmates. sentence above? sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi hasn t wasn t doesn t didn t isn t 19. There aren t cookies at home. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi any some a a lot much 20. That restaurant was great. I thought the food was. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi went did got had made awful tasteless terrible delicious friendly 12 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A ALMANCA-I A 1. Mein Sohn wohnt.. nah. 5. grau / braun / rot / gelb / kurz Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar? sei auf für bei ganz Was bedeutet das Gegenteil von nie? nie sözcüğünün zıt anlamlısı manchmal oder oft vielleicht immer Die Kinder kommen gegen fünf Uhr. Wie lautet der obige Satz auf Türkisch? Verilen cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden Beşten sonra çocuk kalmaz buralarda. Çocuklar tam beşte burada olur. Beş tane çocuk gelir. Çocuğunuzu beşe doğru almalısınız. Çocuklar beşe doğru geliyor. A : Wie ist der Fisch? B :.. Welcher Satz ergänzt den obigen Dialog? Welches Wort passt nicht zu den anderen in der obigen Wortgruppe? Verilen sözcük grubuna uymayan braun rot grau kurz gelb Wir gehen zusammen mit meinen Eltern essen. Welches hat die gleiche Bedeutung mit dem obigen Satz? Verilen cümle ile aynı anlamı taşıyan Meine Eltern wollen essen gehen. Meine Eltern essen immer zusammen. Wir gehen mit meinen Eltern gemeinsam essen. Wir können heute zusammen essen. Wir gehen ohne meine Eltern zum Essen. Was hast du in deiner Tasche? Welche Antwort passt zur obigen Frage? Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdakilerden hangisi tamamlar? Verilen sorunun cevabı aşağıdakilerden Ich wohne in Berlin. Der Fisch ist frisch. Er kocht jeden Tag Fisch. Ich trinke gern Wein. Wir essen Fisch. Ein Buch. Ich habe eine neue Idee. Ich wohne hier. Ich benutze einen Laptop. Ich habe die Anzeige gelesen. 13 İzleyen sayfaya geçiniz.

14 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A A 8... Wohnung liegt dritten Stock 11. Ute liest immer... Schlafen. 9. Welche Wörter passen in die obigen Lücken? Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yerleri Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden aşağıdakilerden hangileri tamamlar? hangisi Meine / aus Unsere / im Zur / eine Deine / zum Mit / an Wie lautet das Wort anrufen in der Imperativ-Form 2. Person Singular? Anrufen sözcüğünün 2. tekil şahıs emir cümle şekli Anrufen! Ruf an! Anrufst! Rufst an! Rufet an! 10. Die Grippe / Das Heimweh / Der Husten / Die Bronchitis / Das Fieber Welches Wort passt nicht zu den anderen in der obigen Wortgruppe? nach das am vor dem zwischen dem bei 12. Ich möchte eine. Eis bitte! Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar? Kugel Glas Dose Teller Saft 13. In Selanik. Welche Frage passt zur obigen Antwort? Verilen cevabı gerektirecek soru Starb Atatürk voriges Jahr? Kennen Sie Atatürk? Wann starb Atatürk? Wo ist Atatürk geboren? Wer ist Atatürk? 14. Welches ist kein zusammengesetztes Wort? Verilen sözcük grubuna uymayan Verilenlerden hangisi birleşik sözcük değildir? Die Grippe Das Fieber Die Bronchitis Das Heimweh Der Husten Der Monat Der Apfelsaft Der Terminkalender Der Hochzeitstag Der Elternabend 14 İzleyen sayfaya geçiniz.

15 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A A 15. Bunu düşüneceğim! 18. Eine Nachricht hinterlassen. Wie lautet der obige Satz auf Deutsch? Verilen cümlenin Almancası aşağıdakilerden Ich überlege es mir noch! Gern geschehen! Das habe ich mir auch gedacht! Ich kann das erklären! Ich kann das Modell nehmen! 16. Klaus auf der Bank und hat Geld abgehoben. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar? soll wurde war sind wird 17. Hast du eine Kamera? Welche Antwort passt zur obigen Frage? Wie lautet der obige Satz auf Türkisch? Verilen cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden Birinin telefonunu yönlendirmek. Birini tebrik etmek. Birbiriyle selamlaşmak. Bir bilgi vermek. Bir mesaj bırakmak. 19. Die Freunde gratulieren zum Geburtstag. Wie lautet der obige Satz im Perfekt? Verilen cümlenin di'li geçmiş zaman şekli Die Freunde sind zum Geburtstag gratuliert. Die Freunde haben zum Geburtstag gratuliert. Die Freunde haben zum Geburtstag gegratuliert. Die Freunde wollen zum Geburtstag gratulieren. Die Freunde müssen zum Geburtstag gratulieren. 20. Ich muss noch meinen.. Welches ergänzt die Lücke im obigen Satz? Verilen sorunun cevabı aşağıdakilerden Verilen cümleyi aşağıdakilerden hangisi tamamlar? Er hat die Kamera verkauft. Uns gefällt die grosse Kamera. Nein, wir möchten etwas essen. Ja, ich habe eine Kamera. Ja, sie will mitkommen. Auto im Werkstatt abgeben. Kind bei den Nachbarn abgeben. Urlaubsantrag ausfüllen. Abwesenheitsmail organisieren. Blumen gießen. 15 İzleyen sayfaya geçiniz.

16 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A FRANSIZCA-I A Cet été, ma fille va États-Unis pour un stage. Choisissez le mot qui convient. Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? aux à au en l - Laurence, tu veux des pommes de terre? - Oui,! Choisissez la réponse qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? j adore les laitages je déteste les fruits je mange des féculents j aime beaucoup les légumes j aime les gâteaux À louer petit appt. dans bel imm. avec cuis. séparée, 400 par mois. Trouvez l équivalent des mots soulignés. Yukarıdaki cümlede altı çizili kısaltmaların karşılığı olan sözcükler aşağıdakilerden apporter / immeuble / cuisson apporter / immobile / cuisine appartement / immeuble / cuisine apprendre / immeuble / cuisse appartement / image / cuisine -Thierry Laplume, bonjour. - Choisissez la réponse qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Ça va, Paul? - Non, pas très bien. - Qu est-ce qui ne va pas? -. Choisissez le mot qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Je voudrais un pansement, s il vous plaît Tu ne vas pas chez le médecin Non, je n ai pas mal au ventre Je vais prendre un médicament J ai mal à la tête I. Ouvrir la porte du four à micro-ondes. II. Placer les aliments sur le plateau tournant. III. Fermer la porte du four. IV. Entrer votre code secret. V. Régler le minuteur et la température. Choisissez la phrase qui ne convient pas à l ensemble. Sırasıyla okunduğunda anlam bütünlüğünü bozan cümle I II III IV V - Qu est-ce que c est, ce grand bâtiment? - le tout nouveau centre commercial:. plusieurs magasins! Choisissez les expressions qui conviennent. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Salut! Moi, c est Jacques! Bonjour, je suis italien. Bonjour, j ai 36 ans. Bonjour! A bientôt! Sylvie Baudour, enchantée! Il y a / voilà Il y a / c est C est / il y a Voilà / ça, c est C est / voilà 16 İzleyen sayfaya geçiniz.

17 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A A À l aéroport, votre vol a du retard. Très énervé, vous parlez avec un responsable de la compagnie aérienne. Vous lui dites: Trouvez ce que l on a pu dire dans la situation donnée. Verilen durumda söylenmiş olabilecek sözü bulunuz. Je suis désolée pour cette attente. C est à cause de la grève. C est pas possible, ça! J attends depuis deux heures. Ça ne va pas, non? Vous pouvez bien prendre le train! C est bon, calmez-vous, monsieur. Allez prendre un café. Excuse-moi. Je suis vraiment désolée pour ce retard. - Bütün gün çalıştılar. Choisissez la traduction qui convient. Yukarıdaki cümlenin Fransızca karşılığı Ils ont toujours travaillé. Ils ont travaillé pendant le jour. Ils ont travaillé tous les jours. Ils ont travaillé toute la journée. Ils ont tout travaillé dans la journée D accord, il y a un train à 9h05 puis un autre à 10h40. Choisissez la réplique qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Je voudrais aller à Poitiers demain matin. Le train va arriver à quelle heure? Je voudrais prendre le train de 11h demain. C est combien l aller simple pour Rouen? Je viens de faire une réservation sur Internet. 11. habitons / y / plus / n / nous I II III IV V Mettez dans le bon ordre. Yukarıdaki kelimelerin anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturan sırası aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir? IV / II / III / V / I IV / II / V / I / III V / II / IV / I / III V / IV / II / I / III V / IV / II / III / I Ce soir, je ne mets pas de jupe. Et toi? -! Choisissez la réponse qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Moi aussi, je mets une belle robe Moi non plus, je mettrai un pantalon Moi aussi, je ne mets pas de jupe Moi non plus, je préfère mettre une jupe Moi aussi, je mets une jupe Julie,...? - Oui, je sors avec mes meilleurs amis ce soir pour fêter mon anniversaire. Choisissez la question qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? tu vois tes parents ce soir tu as l air heureux tu es malheureuse tu as l air triste tu mets des lunettes de soleil 17 İzleyen sayfaya geçiniz.

18 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-A A 14. I. Servez avec du riz. II. Cuisez la viande pendant 10 minutes. III. Salez et poivrer avant de servir. IV. Ajoutez le curry, la crème et la viande et laissez cuire 45 minutes. V. Enlevez la viande et faite cuire 13 minutes l oignon et les tomates. Mettez dans le bon ordre. Yukarıdaki cümlelerin anlamlı ve kurallı bir paragraf oluşturan sırası aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir? II, III, I, IV, V II, IV, V, I, III II, V, IV, III, I IV, V, II, I, III V, IV, II, I, III Je vais te téléphoner dans un quart d heure. Trouvez l équivalent de l expression soulignée. Yukarıdaki konuşmada altı çizili ifadenin eş anlamlısı tout à l heure bientôt tout de suite plus tard dans 30 minutes Avant, nous de la danse chaque samedi. Aujourd hui, nous notre temps devant la TV. Choisissez les mots qui conviennent Voilà le musée d Orsay est très connu pour ses collections de peintures impressionnistes! Choisissez le mot qui convient. Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi qu quel qui que quoi Tu as invité Jeanne et Sophie? - Oui! Je. ai téléphoné la semaine dernière pour. inviter. Choisissez les mots qui conviennent. Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi les / leur les / lui leur / les leur / l lui / les Dans quel but vous visitez le Canada? - faire des études. Choisissez le mot qui convient. Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi Pour Avec À cause de Parce que C est Ils ne connaissent pas très bien ce peintre. Ils ne ont rencontré qu une seule fois à une exposition. Choisissez le mot qui convient. Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi faisons / avons passé avons fait / passions allons faire / sommes passés venons de faire / allons passer faisions / passons ces leur les leurs l 18 TEST BİTTİ.

19 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

20 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

25 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ B GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 1. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No GENEL İŞLETME İKTİSADA GİRİŞ DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ İNGİLİZCE-I ALMANCA-I FRANSIZCA-I SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

26 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-B GENEL İŞLETME B 1. Üretim miktarının sermaye miktarına bölümü ile elde edilen değere ne ad verilir? 5. Yalın üretimin amacı aşağıdakilerden İşgücü Verimliliği Sermayenin Verimliliği Hammadde Verimliliği Emek Verimliliği Enerji Verimliliği Örgüt kültürünün örgüt içinde çalışan bireyleri etkileme biçimi aşağıdakilerden İşletmelerin rakipleri ile olan ilişkilerinde belirleyici kurallar oluşturmak İşletme çevresinde meydana gelen olayları anlamlandırmak ve ortak tepki vermek İşletmelerin temel yeteneklerini belirlemek ve bunlara odaklanmak Yaşanan herhangi bir afet durumundan sonra bireylerin güvenlik konusunda yaşadıkları görüş değişikliklerini belirlemek İşgücü piyasası ve düzenleyici gruplar ile ilgili meydana gelen durumları analiz etmek ve alt bileşenlerine ayırmak Bir organizasyonda her astın sadece bir üstten emir alması ve sadece bir üste karşı sorumlu olması aşağıdaki kavramlardan Komuta zinciri Yetki Kontrol alanı Yetki devri Komuta birliği SA 8000 standardının konusu Üretim süreçlerinin etkili ve verimli olarak yürütülmesine yönelik bir standarttır. Sosyal sorumluluk için geliştirilen bir standarttır. Çalışanların güvenliğinin en iyi şekilde sağlanmasına yönelik bir standarttır. Sosyal hesap verebilirlik ve iş yeri çalışma koşulları ile ilgili bir standarttır. Doğal çevre ile etkileşimi yönetmeye yönelik bir standarttır En az maliyetle tüketici değerini en üste çıkarmaktır. Standartlaştırılmış ürünleri kesintisiz olarak üretmektir. Belirli bir ürünü büyük miktarlarda üreterek verimliliği en üste çıkarmaktır. Bir ürünü otomasyona dayalı olarak en kısa sürede üretebilmektir. Çalışanların çalışma tempolarıyla iş akış hızını uyumlu hale getirmektir. Aşağıdaki kuruluş yerinin seçimini etkileyen faktörlerden hangisi enerji ve su kaynaklarına yakın olmaya örnek olarak verilebilir? İşgücünü yoğun olarak kullanması gereken işletmelerin ucuz işgücünün bulunduğu yere yakın kurulması Üretim sürecinde enerji kaynağı olarak petrol enerjisini kullanacak işletmenin petrol rafinerisine yakın kurulması Süt veya tarım ürünleri gibi çabuk bozulacak ürünleri işleyecek işletmelerin, bu hammaddeleri üreten bölgelere yakın kurulması İşletmenin vergi oranı düşük ülkeye kurulması İşletmenin ürettiği ürünü en kısa zamanda pazara göndermesini sağlayan yerde kurulması Yatay iletişimin tanımı aşağıdakilerden İletişimi başlatan, belirli bir kişiye veya gruba gönderilecek bir fikri veya düşüncesi olan ve bunları mesaja dönüştüren kişi tarafından geliştirilen iletişim türüdür. Emirler, talimatlar, prosedürler gibi bilgilerin üstten asta doğru aktarılmasıdır. İşletme hiyerarşisinde aynı düzeyde bulunan yönetici/çalışanlar arasında çoğunlukla koordinasyon amaçlı olarak gerçekleştirilen iletişimdir. Faaliyetleri koordine etmek, gerekli bilgileri sağlamak ve ihtiyaç duyulduğunda yardım etmek için işletme yönetim hiyerarşisinde farklı bölüm ve düzeylerde bulunan yönetici/çalışanlar arasında gerçekleşen iletişimdir. Görevin yerine getirilmesinde karşılaşılan sorunların, önerilerin ve şikâyetlerin rapor edilmesi gibi, astlardan üstlere aktarılan bilgilerdir. 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

27 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-B B Standartlaştırılmış bir ürünün, özel makinelerle, kesintisiz olarak ve belirli bir üretim hattında üretilmesi aşağıdaki üretim biçimlerinden hangisinde gerçekleştirilir? Akıcı üretim Proje tipi üretim Sipariş üretim Tek üretim Montaj üretim Alt kademe yönetimin sorumlulukları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? İşletmeyi pek çok yönden daha iyi hale getirmek için çevredeki değişim, gelişim ve yeniliklerin izlenmesi ve bunların içerisinden bazılarının seçilerek işletmeye kazandırılmasıdır. Sosyal ya da resmi yapının gereği olarak yerine getirilmesi gereken sorumlulukların yerine getirilmesi, örneğin işletmeye gelen misafirlerin karşılanması, çeşitli törenlere katılarak işletmenin temsil edilmesi ya da resmi evrakların imzalanmasıdır. İşletme kaynaklarının tüm işletme birimleri arasında dengeli bir şekilde dağıtılması için gereken çeşitli kararları kaynakların israfından kaçınılmasını gözeterek vermesidir. İşletmenin bir bütün olarak görüldüğü, tüm işletmeyi ilgilendiren uzun dönemli genel politika ve stratejilerin belirlenmesi ve işletme ile dış çevre arasındaki ilişkilerin yönlendirilmesidir. İşletmenin operasyonel faaliyetlerinin yürütülmesi, üretimden veya hizmet sunumundan doğrudan doğruya sorumluluk taşınması, yönetsel görevi olmayan çalışanların yönetilmesi ve orta kademe yönetimin geliştirdiği planların uygulanmasını sağlamasıdır. 10. Dolaylı ödemenin tanımı aşağıdakilerden Aynı sektörde ya da benzer iş alanlarında başka işletmelerde benzer pozisyonlar için verilen ücret miktarıdır. Çalışanın yüksek performansının karşılığı, temel ücretine ek olarak verilen ödemelerdir. Çalışanın eline para olarak geçen temel ücret, maaş ve teşvik primleridir. Yasal olarak çalışanın sigorta gibi sosyal haklarının ödenmesi ile eğitim masrafları gibi isteğe bağlı ödemelerdir. İşletmede yapılan işlerin birbirlerine göre değerini belirlemek için iş değerlemesi olarak adlandırılan çalışma sonunda ortaya çıkarılan işlerin parasal değeridir. 11. Ürünlerin üreticilerden tüketicilere akışını yönlendiren kişi ya da örgütlerin oluşturduğu sisteme ne ad verilir? Dağıtım kanalı Fiyatlama Pazarlama iletişimi Satış Üretim 12. Mobilya, elektronik eşya veya giyim eşyaları gibi ürünler, aşağıdaki ürün türlerinden hangisinin kapsamına girer? Hammaddeler Aranmayan ürünler Beğenmeli ürünler Yatırım ürünleri Kolayda ürünler 13. Aşağıdakilerden hangisi hatalı iş görüşmesinin sonuçlarından biri değildir? Gerçekçi olmayan beklentilerin inşa edilmesi İşgücü devir oranının azalması Yeni işin hayal kırıklığı yaratması İşten ayrılmaların artması Çalışanların işe bağlılığının azalması 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

28 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-B B 14. İşletmenin amaçlarını gerçekleştirmek için yeni personel alımı, mevcut personelin eğitilmesi, vardiya sayısının artırılması ya da fazla mesai gibi seçeneklerin aşağıdaki durumlardan hangisinde uygulamaya sokulması tercih edilir? İşgücü arzının talebinden az olması durumunda İşgücü maliyetinin yüksek olduğu durumlarda İşgücünün becerilerinde yenilik yapılması ihtiyacı olduğunda İş hacminde daralma yaşandığı durumlarda İşgücünün nitelikleri ile iş gereklilikleri arasında birebir uyum olduğu durumlarda 15. Aşağıdakilerden hangisi tek kullanımlık plan türlerinden biridir? Politika Kural Prosedür Faaliyet rehberi Proje 16. Aşağıdakilerden hangisi kârın yeterli büyüklükte olup olmadığını anlamak için kullanılan oranlardan biridir? 17. Likidite oranı Cari oran Satışların kârlılığı oranı Faaliyet oranları Kaldıraç oranı İşletmenin faaliyetleri sonucunda sermayedar için artış yaratan, bir varlık ya da hizmet satışı nedeniyle ya da faiz, kira gibi nedenlerle işletmenin varlıklarında oluşan brüt artışa ne ad verilir? Maliyet Kâr Gider Hasılat Varlık 18. Muhasebenin temel amacını en doğru şekilde aşağıdakilerden hangisi ifade eder? İşletmenin ne kadar vergi ödeyeceğini doğru gösterebilmek amacıyla devlete ve ilgili kamu kurumlarına faydalı bilgi sağlamaktır. İşletmenin finansal durumu, faaliyet sonuçları ve nakit akışları hakkında hem işletme içi hem de işletme dışı karar vericilere faydalı bilgi sağlamaktır. İşletmenin kârlılığı hakkında tüm karar vericilere faydalı bilgi sağlamaktır. İşletmede gerçekleşen finansal nitelikli işlemleri zamanında, tam, eksiksiz ve doğru olarak kaydetmektir. İlgili, güvenilir, karşılaştırılabilir ve anlaşılabilir bilgi sağlamaktır. 19. Yeni çalışanların organizasyona etkin ve verimli şekilde uyumunun sağlanması için uygulanan yöntem aşağıdakilerden Eşgüdümleme Denetleme Rotasyon Yenileme eğitimi Oryantasyon 20. Dönen varlıkların tanımı aşağıdakilerden İşletmenin mülkiyetinde olan ve işletmenin gelir sağlama gücü açısından fayda sağlama kapasitesi olan ekonomik değerlerdir. İşletmenin sahip olduğu, para, makine, arsa, bina gibi fiziki niteliğe sahip olan varlıklar ile alacaklar gibi hak şeklinde fiziki niteliği olmayan varlıkların toplamıdır. İşletme faaliyetlerinin sürdürülmesinde bir faaliyet döneminden daha uzun süre kullanılacak olan ve hemen paraya çevrilmesi beklenmeyen varlıklardır. Bir faaliyet dönemi içinde kullanılacak, tüketilecek, satılacak, tahsil edilecek unsurlar ile paranın kendisinden oluşan maddi büyüklüktür. İşletmenin sahip olduğu üretim faktörlerinin tamamıdır. 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

29 2016 GÜZ DÖNEM SONU 2142-B İKTİSADA GİRİŞ B Aşağıdakilerden hangisi tekelci rekabet piyasasının özelliklerinden biri değildir? Farklı satıcıların farklı ürünleri vardır. Piyasadaki mallar arasında ikame ilişkisi söz konusudur. Piyasaya yeni firmaların girişleri ve çıkışları oldukça zordur. Birbirinden bağımsız olarak hareket eden çok sayıda satıcı vardır. Birbirinden bağımsız olarak hareket eden çok sayıda alıcı vardır. Sınırlı parasal olanakları ile faydasını maksimize etmek isteyen bir tüketicinin mallara harcadığı son liraların marjinal faydalarını birbirine eşitlemesine ne ad verilir? Azalan marjinal fayda Eş marjinal fayda ilkesi Toplam fayda Tüketici tercihi Rasyonel davranış Uzun dönemde, üretimde kullanılan girdiler iki kat artırıldığında üretim miktarı da iki kat artıyor ise üretimde aşağıdakilerden hangisinin varlığı söz konusudur? Ölçeğe göre azalan getiri Ölçeğe göre artan getiri Azalan verimler kanunu Artan verimler kanunu Ölçeğe göre sabit getiri Diğer değişkenler sabitken, tüketicilerin geliri arttığında tüketicilerin o mala olan talebi de artıyorsa bu mallara ne ad verilir? Normal mal İkame mal Giffen mal Tamamlayıcı mal Düşük mal Devletin olmadığı dışa kapalı bir ekonomide harcanabilir gelir düzeyi 300 milyardan 400 milyara arttığında tüketim harcamaları da 290 milyardan 370 milyara artmışsa marjinal tüketim eğiliminin değeri kaçtır? Bütün dünyayı etkileyen, üretim düşüşlerine ve yüksek işsizlik oranlarına yol açan Büyük Buhran hangi yılda başlamıştır? Aşağıdakilerden hangisi, devletin olmadığı dışa kapalı bir ekonomideki harcama bileşenlerinden biridir? Transfer harcamaları Yatırım harcamaları Kamu harcamaları İthalat harcamaları Net ihracat Fiyatlar genel düzeyindeki sürekli azalışlara ne ad verilir? Konvertibilite Revalüasyon Deflasyon Enflasyon Devalüasyon Ekonomik dalgalanmaların daralma ve durgunluk dönemlerinde toplam talepteki azalmaya bağlı olarak ortaya çıkan işsizliğe ne ad verilir? Konjonktürel işsizlik Mevsimlik işsizlik Yapısal işsizlik Teknolojik işsizlik Friksiyonel işsizlik 10. Gelir düzeyi sıfır iken yapılan tüketim harcamalarına ne ad verilir? Uyarılmış tüketim harcamaları Yatırım harcamaları Otonom tüketim harcamaları Tasarruf Toplam tüketim harcamaları 11. Sabit kur sisteminde resmi makamlarca ülke parasının değerinin diğer ülke paraları karşısında düşürülmesine ne ad verilir? 0,80 0,78 0,75 0,72 0,60 Deflasyon Stagflasyon Devalüasyon Revalüasyon Çapraz döviz kuru 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2183 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2521 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2199 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2512 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2511 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2144 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 2154 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :...

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2175 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! B KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! C KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2178 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 2. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 30 NİSAN 2015 Saat: 11.20

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI ALMANCA 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 24 KASIM 2016 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

iktisaoa GiRiş 7. Ürettiği mala ilişkin talebin fiyat esnekliği değeri bire eşit olan bir firma, söz konusu

iktisaoa GiRiş 7. Ürettiği mala ilişkin talebin fiyat esnekliği değeri bire eşit olan bir firma, söz konusu 2009 BS 3204-1. şağıdakilerden hangisi dayanıksız mal veya hizmet grubu içerisinde ~ almaz? iktiso GiRiş 5. Gelirdeki bir artış karşısında talebi azalan mallara ne ad verili r? ) Benzin B) Mum C) Ekmek

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2015 8. SINIF 2. DÖNEM DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 17 MAYIS 2015 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2015 8. SINIF 2. DÖNEM DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 17 MAYIS 2015 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2168 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Makro İktisat II Örnek Sorular. 1. Tüketim fonksiyonu ise otonom vergi çarpanı nedir? (718 78) 2. GSYİH=120

Makro İktisat II Örnek Sorular. 1. Tüketim fonksiyonu ise otonom vergi çarpanı nedir? (718 78) 2. GSYİH=120 Makro İktisat II Örnek Sorular 1. Tüketim fonksiyonu ise otonom vergi çarpanı nedir? (718 78) 2. GSYİH=120 Tüketim harcamaları = 85 İhracat = 6 İthalat = 4 Hükümet harcamaları = 14 Dolaylı vergiler = 12

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2177 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2152 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

ULUSLARARASI PAZARLAMADA DAĞITIM VE LOJİSTİK

ULUSLARARASI PAZARLAMADA DAĞITIM VE LOJİSTİK ULUSLARARASI PAZARLAMADA DAĞITIM VE LOJİSTİK Uluslararası Pazarlamada dağıtım alt karması birbiriyle ilişkili iki kısımda ele alınır 1- Dağıtım kanalları seçimi 2- Fiziksel dağıtım (lojistik) ULUSLARARASI

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1: EKONOMİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER VE TEMEL KAVRAMLAR...

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1: EKONOMİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER VE TEMEL KAVRAMLAR... İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1: EKONOMİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER VE TEMEL KAVRAMLAR... 1 1.1. EKONOMİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER... 3 1.1.1. Romalıların Ekonomik Düşünceleri... 3 1.1.2. Orta Çağ da Ekonomik Düşünceler...

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2142 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2140 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2142 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

2009 VS 4200-1. Gayri Safi Yurt içi Hasıla hangi nitelikte bir değişkendir? ) Dışsal değişken B) Stok değişken C) Model değişken D) kım değişken E) içsel değişken iktist TEORisi 5. Kısa dönemde tam rekabet

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2183 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2522 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2185 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2511 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2160 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2514 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI

FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI Bankalar Merkez Bankaları Ticaret Bankaları Yatırım Bankaları Kalkınma Bankaları Katılım Bankaları Eximbank BDDK Uluslararası Bankacılık BANKALAR Finansal Aracılık

Detaylı

İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vi GENEL EKONOMİ 1. Ekonominin Tanımı ve Kapsamı... 1 1.1. Ekonomide Kıtlık ve Tercih... 1 1.2.

İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vi GENEL EKONOMİ 1. Ekonominin Tanımı ve Kapsamı... 1 1.1. Ekonomide Kıtlık ve Tercih... 1 1.2. İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vi GENEL EKONOMİ 1. Ekonominin Tanımı ve Kapsamı... 1 1.1. Ekonomide Kıtlık ve Tercih... 1 1.2. Ekonominin Tanımı... 3 1.3. Ekonomi Biliminde Yöntem... 4 1.4.

Detaylı

DENEME SINAVI A GRUBU / İKTİSAT

DENEME SINAVI A GRUBU / İKTİSAT DENEME SINAVI A GRUBU / İKTİSAT 2 1. A malının fiyatındaki bir artış karşısında B malına olan talep azalıyorsa A ve B mallarının özellikleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) A ve B

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2152 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı