de er Bentosh eld Max Drainage Geocomposite WaterStop BS (Kendiliğinden Şişen Su Tutucu Bant) Adcos (Su Yalıtımı Amaçlı Kristalize Beton Katkısı)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "de er Bentosh eld Max Drainage Geocomposite WaterStop BS (Kendiliğinden Şişen Su Tutucu Bant) Adcos (Su Yalıtımı Amaçlı Kristalize Beton Katkısı)"

Transkript

1 Ürün Klasörü

2 de er Bentosh eld Max (Su Yalıtım Örtüsü) Drainage Geocomposite (Drenaj Levhası) WaterStop BS (Kendiliğinden Şişen Su Tutucu Bant) Adcos (Su Yalıtımı Amaçlı Kristalize Beton Katkısı)

3 İnteraktif Temel ve Perde Yalıtımı BentoShield Max

4 BentoShield Max BentoShield Max,sodyum bentonit killerin üstün su yalıtımı performansını, birbirine iğneleme teknolojisi ile kenetlenmiş geotekstil liflerin dayanıklı ve esnek yapısıyla birleştirir. Yapısındaki Sodyum Bentonitler su ile temas anında hacmen şişerek betondaki kılcal çatlaklara derinlemesine nüfuz eder. Doğal yapısı sayesinde yapının ömrü boyunca aktif kalır. BentoShield Max uygulama teknikleri açısından geleneksel sistemlere oranla birçok avantaj sağlayan, hem en yüksek performans gösteren, hem de en az yüzey hazırlığı gerektiren sistemdir. Her türlü zorlu detaylarda sağladığı kolaylık sayesinde zaman kazandırır. Esnek yapısı sayesinde kesilerek uygulanabilir. Uygulaması kolay ve hızlıdır. Vasıfsız işçiler tarafından yatay zeminde halı gibi serilerek, dik yüzeylerde ise çivi ile çakılarak uygulanabilir. Membran uygulamalarında olduğu gibi hassas işçilik gerektirmez. Dünyanın sadece 3 firmasının sahip olduğu patentli iğneleme üretim sistemi sayesinde BentoShield Max mevcut temel ve perde yalıtım sistemleri içerisinde en etkin sistemdir. Bu başarının en büyük göstergesi, Dünya çapında bir çok prestijli projenin yer aldığı.. milyon m² yi aşan uygulama referansıdır. Grobetona ihtiyaç hissetmeden direkt toprak yüzeye dikey veya yatay olarak uygulanabilir. Suyun yoğun olduğu ortamlarda, yağmurlu havalarda, -40 C yi bulan sıcaklıklarda dahi su yalıtım özelliğini kaybetmeden uygulanabilir. Donma çözülme döngüsünden etkilenmez. Beton dökülüp kalıplar kaldırılır kaldırılmaz uygulanabilir gün gibi bekleme periyoduna ihtiyacı yoktur. İnşaat sırasında oluşabilecek hasarlardan(donatıları bağlarken) etkilenmez, kendi kendini onarır. İstinat duvarlarına, dolgu duvarlara herhangi bir yüzey hazırlığı gerektirmeksizin uygulanabilir.(metal Palplanş, diyafram duvarlar, secant ve contigious piling, Keson kazıklar, iksa, tahtakalıp) Membranlar(hdpe takviyeli bentonit membranlar, bitüm,pvc) ve sürme svı su yalıtım sistemlerinin zeminin zamanla oturması sonucu oluşabilcek çatlaklar ve yarıklara sonuçsuz kalmalarına karşın; BentoShield Max kendi kendini onarabilme özelliği sayesinde bu yarıkları kendiliğinden doldurarak yapının ömrü boyunca su yalıtımı sağlar..

5 Genel Detaylar Uygulama esnasında, BentoShield Max Su Yalıtım Sistemi nin örgülü tarafı (koyu gri renkli), koruması yapılacak beton yüzeye doğru bakmalıdır. BentoShield Max uçları en az 10 cm üst üste gelecek şekilde ve bir diğerine en az 30 cm şaşırtmalı olarak döşenir. Ek yerlerinde ve kritik alanlarda takviye için BS Granules serpilir. İki şerit halindeki mavi çizgiler uygulayıcıya kılavuzluk ederek minimum bindirme alanını garanti altına alır. Yatay ve düşey uygulama alanlarındaki bindirme alanları çivi yardımı ile birbirine sabitlenir.

6 Düşey uygulamalarda, her zaman beton döküm doğrultusu ya da toprak dolgu göz önüne alınarak üst üste bini yönü belirlemekte Bento Paste detay harcı ile ankraj başı,kazık başları ve tie-rad delikleri gibi detay problemleri kolayca çözülür. Toprak dolgu bindirme yönünde dökülerek malzemenin altına girmesi ve malzemeyi kaldırma ihtimali önlemektedir. Dolgu malzemesi Bentoshield Max a zarar verecek muhteviyatta olmamalı ve yeterli basıncı oluşturmaktadır.

7 Yüzey Hazırlığı Döşeme Altı Uygulaması Bentoshield Max detay bir yüzey hazırlığı gerekmediği gibi çoğunlukla grobetona ihtiyaç duymaz. Beton, toprak, kum veya stabilizeden oluşabilecek yüzeyin yeterince düzgün olması güvenli uygulama için yeterlidir. Bentoshield Max uygulamadan önce,son bir tesviye ve sıkıştırma çalışması ile yüzeydeki boşluklar doldurulmalı, keskin çıkıntılar temizlenmeli ve minimum %85 Proktor yoğunluğu sağlanmalıdır. Bentoshield Max, sıkıştırılmış toprak veya stabilize tabaka üzerinde, minimum 15 cm. kalınlıktaki betonarme döşemenin oluşturacağı sınırlayıcı basınç altında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bentoshield Max, esnek yapısı sayesinde kazık başları, temel kirişleri ve penetrasyonlar gibi en zorlu geometrik şekillere kesilerek biçimlendirilir. Ve sıkıca kavrayacak şekilde yerleştirilir. Bu detayların ve malzemelerin etrafı Bentopaste macun ile kaplanır. Derin Temel Uygulamaları Bentoshield MAX Metal Palplans, İksa, Shotcrete, toprak formlu duvarlar veya keson kazıklı duvarlara kolayca uygulanabilir. Bentoshield MAX yüzeye beton çivisi ile sabitlenir. Güvenli uygulama için büyük boşluklar rötresiz tamir harcı veya BentoPaste ile kapatılarak düzgün bir yüzey elde edilmeli, BS Granules ile köşelerde bir pah oluşturulduktan sonra uygulamaya geçilmelidir. Duvar Duvar Uygulamaları Uygulamaları Dolgu duvar uygulamalarında Bentoshield MAX iki şekilde Uygulanabilir.İster önceki kalıba düşey doğrultuda sabitlenir ve sonrasında beton dökülür; ister toprak dolgu öncesinde çivi ile çakılarak doğrudan beton duvara uygulanabilir. Kullanılan dolgu malzemesi Bentoshield MAX a zarar verebilecek muhteviyatta olmamalı ve %85 Proktor yoğunluğu sağlanana kadar sıkıştırılmalıdır. Ayrıca, Döşeme yalıtımı ile duvar yalıtımı kesişimler inde BS Granules ile pah oluşturulmasına; Ankraj ve bağlantı boşlukların rötresiz tamir harcı ile doldurulmasına; Sonlandırma çıtası tepe noktasının BentoPaste ile kaplanmasına dikkat edilmelidir.

8 Teknik Özellikleri BENTONİT TABAKASI Bentonit Miktarı ASTM D5993 5,0kg/ m2 GEOKOMPOZİT Kalınlık EN mm Şişme İndeksi ASTM D ml/2 gr Sıvı Geçirimsizliği ASTM D5887 3x10-11 m/s Sıvı Kaybı ASTM 15ml Hidrostatik Basınç ASTM D m 2gr sodyum bentonit saf su içerisinde minimum 30ml şişer. Çekme Mukavemeti ASTM D kN/m Soyulma Dayanımı ASTM D N/m Standart Ebat ve Paketleme Ebat * 5 m x 40 m 1.1 m x 5.0 m 2.5 m x 40 m Alan 200 m m m 2 BentoShield MAX saha şartlarına uygun olarak ambalajlanmıştır. Ağırlığı 1100 kg 30kg 550 kg * Bentoshield MAX proje ihtiyaçlar doğrultusunda farklı ebatlarda tedarik edilmektedir.

9 BentoShield Max Kullanım Alanları

10 BentoShield Max Kullanım Alanları Temel Perde ve Duvarlar Tünel & Metro Uygulamaları Klasik Bohçalamanın Kullanıldığı Her Durum Dolgu Duvarlar Püskürtme Beton Duvarlar Beton veya Toprak Dolgulu Çatı ve Teraslar

11 DRAINAGE GEOCOMPOSİTE

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26 WATERSTOP BS SOĞUK DERZ YALITIM FİTİLİ Duvar Radye Penetrasyon netrasyon

27 Ürünün Tanımı: Waterstop BS, suyla temas edip genişleyerek sürekli bir izolasyon sağlayan esnek, soğuk derz su yalıtım şeritidir. Waterstop BS aktif sodyum bentonit bazlı bir yalıtım şeridi olup, alışılagelmiş PVC su yalıtım şeritlerinin yerini almak için tasarlanmış bir üründür. Uygulama kolaylığı ve beton yapının ömrü boyunca sürecek etkin bir soğuk derz yalıtımı yapması amacıyla geliştirilmiştir. Waterstop BS hem sıcak hem de soğuk havalarda döşenebilmesi için hafif ve bükülebilir halkalar şeklinde imal edilmiştir. Uygulama Alanları: Waterstop BS, farklı zamanlarda dökülmesi nedeniyle soğuk derz oluşturan beton birleşimlerinin kalıcı su yalıtımlarını sağlamak üzere tasarlanmışlardır. Waterstop BS uygulamaları dikey ve yatay soğuk derzlerinin, eski ve yeni beton arasında oluşan soğuk derzlerin düzgün olmayan yüzeylerin ve su ve elektrik tesisatı gibi beton duvarın içinden ve çevresinden geçmesi vb. durumlarda su yalıtımını sağlamak üzere kullanılırlar. Waterstop BS hem kalıcı su basıncı olan uygulamada, hem de su basıncının zaman zaman ortaya çıkabildiği durumlar için uygundur. Waterstop BS bir dilatasyon derzi yalıtım malzemesi olmayıp bu amaçla kullanılmamalıdır. Waterstop BS basınç mukavemeti en az 3000 psi ( 43 Kg/cm²) lik yapısal beton için tasarlanmıştır. Waterstop BS 101 ün üzerinde en az 75 mm beton kaplamasına gerek vardır. Bu nedenle, kalıba yerleştirilirken, betonun Kenarından en az 75 mm içeride kalmasına özen gösterilmelidir. Bunun yanı sıra Waterstop BS 103 ün üzerinde en az 50 mm beton kaplamasına gerek vardır. Bu nedenle, kalıba yerleştirilirken, betonun kenarından en az 50 mm içeride kalmasına özen gösterilmelidir. Kazık Başı Detayı

28 BS ürünleri min.125 mm veya daha kalın dikey betonarme ve min.100 mm veya daha kalın yatay betonarme uygulamalar için tasarlanmıştır. BS ürünleri, bir sıra destekli beton, beton bordürler, destek duvarları ve hafif beton için de başarı ile kullanılırlar. (BS 101 T (yamuk), shotcret veya benzeri püskürtme beton üretimleri ve çok zor uygulamalar için önerilir Başlıca uygulama alanları: * temel / istinat duvarları * su sızdırma riski olan beton bölmeler (döşeme, tavan, vs.) * su taşıyan ve muhafaza eden yapılardaki soğuk derzler * su deposu ve yüzme havuzlarına ait soğuk derzler * lağım ve pis su arıtma tesislerindeki soğuk derzler ve boru geçişleri, boru ekleri * su kanalları ve su boruları ve uygun tasarım ile bunlara ait ekler ve geçiş noktaları Özellikleri: Waterstop BS in en önemli özelliği içerdiği sodyum bentonit maddesidir. Sodyum bentonit su ile temas ettiği zaman kolloid hale geçerek şişer ve su geçirimsiz bir tabaka oluşturur. Bu şişme özelliği Waterstop BS in soğuk derzlerde sürekli bir basınç izolasyonu oluşturmasını sağlar; böylece suyun üstünden veya şerit boyuna geçişini önler. Pozitif bir basınç yalıtımına ilaveten, ürünün genleşme özelliği nedeniyle ürün küçük çatlakları ve boşluk bölgeleri doldurarak yalıtımlarını sağlar. Waterstop BS, 50 metre üstündeki hidrostatik basınç altında bağımsız test kuruluşlarınca başarıyla test edilmiştir. WATERSTOP BS - alışılagelmişin dışında iyi özellikler taşımakta olup, mekanik zararlar, büzülme ve oturma çatlaklarını da kendi kendine onarır. +100º C'ye kadar ısıya dayanır. Dayanıklılığı sınırsızdır. Çevreye zararsız, uygulama maliyeti düşüktür. Uygulamak için derin bir teknik bilgiye ihtiyaç yoktur. Kullanımı kolay olup yerleştirmesi basittir.

29 Bu yüzden kullanım alanları çok geniştir. Bilhassa yeraltı suları ile temas eden yapılarda kullanılır (metro, yeraltı tankları, nükleer santralar, yeraltı parkları, sivil savunma sığınakları Deriyi tahriş etmez ve boyamaz Astbest, katran ve bitüm içermez Okside olmaz, kırılgan değildir İçme suyu depo ve tankları için uygundur % 75'i mineral esaslı doğal malzemeden oluşur. Zeminin Hazırlanması: Volclay Waterstop BS uygulanacak bütün beton yüzeylerin toz, yağ vb. maddelerden arındırılmış ve temiz olması, zayıf beton, segregasyon vb. beton kusurlarından arındırılmış olması gereklidir. Durgun su içinde Waterstop BS uygulanmaz. Uygulama: Volclay Waterstop BS, arka kısmında yapışık durumda bulunan yapışkan şeridi ile birlikte gelir. Zemin hazırlığı yapıldıktan sonra, yapışkan bant üzerindeki koruyucu kağıt kaldırılarak yapışkan yüzey açığa çıkarılır ve önceden belirlenen beton yüzey üzerine düzgün bir şekilde tutturulur. Yapışmanın zor olduğu durumlarda veya düşey uygulamalarda, istenilirse, Waterstop BS zemine çivi ile de tesbit edilebilir. Sürekli Waterstop BS elde etmek için ürünün uçlarını ekleyiniz.(boru geçişlerinde ise, malzeme, betonun kenarından en az 50mm olmak üzere boru etrafına tam bir tur sarılır ve bu uçlar birleştirilir. Beton kalınlığı uygun ise, borunun her iki tarafına da sarım yapılır. Beton dökümü sırasında uçların açılmaması için ek noktasını alt Betonu dökün. tarafa getirin ve diğer gerekli önlemleri alın. Waterstop BS beton dökümünden önce su ile temasta bırakılarak veya sulanarak önceden ıslatılmamalıdır. Eğer ürün derz sınırları dışında bir genleşme sergilerse, yeni malzeme ile değiştirilmelidir.

30 Sağlık ve İş Emniyeti: Waterstop BS 101/103 kullanımı sağlığa zararlı değildir. Tüketim: Soğuk derz uzunluğu kadar Paketleme: BS 101, kesidi 25 X 19 mm ebatlarında hazır şeritlerden oluşan 5 metrelik rulolardan 6 adedinin yer aldığı 30 metrelik karton kutularda satışa sunulur. BS 103, kesidi 10 X 15 mm ebatlarında hazır şeritlerden oluşan 6 metrelik rulolardan 12 adedinin yer aldığı 72 metrelik karton kutularda satışa sunulur. Depolama: Waterstop BS su ile doğrudan temas etmeyecek şekilde saklanılmalıdır. Açılmamış ve hasar görmemiş paketlerin depolama süresi sonsuzdur. Teknik Özellikleri: Malzeme Cinsi : % 100 Doğal Sodyum Bentonit Aktif Malzemesi %75 (SS-S 210-A) Bütil Lastik - Hidrokarbon %24,9 (ASTM D 297) Uçucu Maddeler : %0.1 (ASTM D-6) (ÖNEMLİ NOT: Malzeme içinde Asbest Lifler ve Asfalt Türevleri Bulunmaz!) Rengi : Siyah Kitle yoğunluğu : yaklaşık 1.57 kg/dm³ Uygulama Sıcaklığı :-15 ile +52 C arasında Kullanım Sıcaklık Sınırı :-40 ile +100 C arasında Su Basıncına Dayanım : 70m Su Sütunu, min. (7 Bar) Yukarıdaki bilgiler laboratuvar koşullarındaki ortalama değerler olup, dahili kalite kontrol sistemine uygundur.

31 Kütlesel Beton Koruması Su Yalıtımı Beton Koruması Beton Onarımı

32 Vandex Vandex Super Super beton yüzeylere uygulanan, Binalar Endüstriyel Tesisler betonun derinliklerine işleyerek bünyesindeki aktif kimyasallar sayesinde çözünmez kristal yapı oluşturan su izolasyonu ve kütlesel beton koruması malzemesidir. KULLANIM ALANLARI Çok katlı yer altı otoparkları İçme suyu depoları Yüzme Havuzları Toprak altı temel ve perde yalıtımı Negatif ve pozitif taraftan su yalıtımı Kanalizasyon ve atık su depoları Tüneller İçme Suyu Depoları Kanalizasyon Atık Tesisleri AVANTAJLARI İçme suyuna onaylıdır. Islak betona uygulanabilir. Esnektir ve yüksek aderans sağlar. 0,5mm e kadar çatlakları kapatabilme özelliği vardır. Pozitif ve negatif basınç altında 7 atm su geçirimsizliği sağlar Sülfata dayanımlı çimentosu atık tesisleri kullanımına elverişli kılar. ÇALIŞMA PRENSİBİ Beton içindeki bütün kapiler boşluklar suyla doyana kadar beton sulanır Nemli yüzeye uygulananvandex SUPER beton içerisine cm işler ve içindeki aktif kimyasallar ortamdaki nem ile birleşerek kimyasal kompleksler oluşturur. Bu kompleksler kılcal boşlukları kapatır ve betondaki çekme çatlaklarını küçülterek basınç altında dahi su geçirimsizliği sağlar.

33 SARFİYAT MİKTARLARI Temel Döşeme Rutubete karşı Su Basıncı Yok 0,8 kg/m² 1 kat Temel Döşeme Pozitif ve\veya Negatif su basıncı 1,2 kg/m² 1 kat Duvarlar Pozitif ve\veya Negatif su basıncı 0,75 kg/m² 2 kat Su Yapıları Negatif Su basıncı 0,75 kg/m² 2 kat Yer altı Döşeme Pozitif ve\veya Negatif su basıncı 1,0 kg/m² 1 kat YÜZEY HAZIRLIĞI Vandex SUPER'in beton içine derinlemesine nüfuz edebilmesi ve maksimum aderansı sağlayabilmesi için, beton yüzeyinin temiz ve açık bir kapiler sistemine sahip olması gerekmektedir. Yalıtılacak yüzeyler yapısal hatalar açısından incelenmeli ve kabul edilemeyecek durumlar rapor edilmelidir. Kaymak tabakası (latent tabakası), kalıp ayırıcı maddeler, sertleştirme maddeleri, yağ, pas gibi tabakalar yüksek basınçlı su, sulu kumlama, tel veya bazı durumlarda yatay alanlar taraklama yöntemleri ile temizlenmelidir. Temizlik aşamasından sonra beton doyana kadar bir ön sulama yapılır. Vandex SUPER mutlaka sağlam bir yüzeye uygulanmalıdır. Bu yüzden temizlik aşamasının akabinde sulanan kat henüz yeşilken yüzeyde bulunan çatlak, çukur ve segregasyon gibi kusurlu alanlar sağlam betona ulaşılana kadar düzeltilmelidir. Bu alanlar Vandex Mortar tamir harcı ile doldurulur ve beton yüzeyinin tümü yaklaşık olarak aynı seviyeye getirilir. Yapı derzleri ve 0.3mm yi geçen çekme çatlakları en az 20 mm derinliğinde V şeklinde genişletilip, kalıp delikleri pürüzlendirilmelidir. Yüzeyde aktif su kaçakları ve sızıntıları varsa bu alanlar hızlı priz alan su tıkama harcı olan, Vandex Plug ile kapatılmalıdır. Vandex plug 30 saniye içersinde aktif su kaçaklarını durdurur. Detaylı uygulama prosedürleri için Vandex Plug broşürüne başvurunuz. Dikkat: Yüzey nemlendirme işlemi uygulamaya başlamadan önce mutlaka yapılmış olmalıdır. ÖN SULAMA Vandex'in uygulanacağı yüzey nemli olmalı fakat ıslak olmamalıdır. Vandex Super'i uygulamadan önce izole edilecek yüzeyler temiz suyla ön sulanır. Bu işlem birkaç kez tekrarlanır ve beton tamamen suya doyurulur. ORTAM ŞARTLARI VANDEX SUPER i +5 C nin altında ve donmuş yüzeylerde uygulamayınız. Ancak VANDEX SUPER +60 C ye kadar sıcak yüzeylere uygulanabilir. Aşırı sıcaklarda ve rüzgarlı ortamlarda gerekli önlemler alınmalıdır. Yüzeyler plastik örtülerle, yaş battaniyelerle veya ıslak kumla kapatılabilir. Kurutma membranlarının kullanılması tavsiye edilmemektedir. Hidrostatik Basınç BS 6920 Sıvı Geçirgenliği CRD-C-48 Su Buharı Geçirgenliği ASTM C Aşınma ASTM C 348 TEKNİK ÖZELLİKLERİ Radyasyon, 3.8 Mrad/saat Static Mode Klorid ve Sülfat Dayanımı AASTO T 260 Çekme Mukavemeti ASTM C Eğilme Dayanımı ASTM C m 0 cm/sec 2,6, metric %30 daha az Bozulmamıştır %100 dayanımlı Psi 7300 Psi

34 Püskürterek uygulama Mala ile uygulama Fırça ile uygulama KARIŞIMIN HAZIRLANMASI VANDEX Super temiz su ile homojen ve sürülebilir bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika boyunca düşük devirli bir ( rpm) mekanik karıştırıcı yardımıyla karıştırılır. Yaklaşık hacimce 0,8 parça su için 2 parça Vandex Super eklenir. Eğer karışım priz almak üzereyse daha fazla su eklemeyin, çalışabilirliği artırmak için 1 dakika bekledikten sonra 1 dakika daha karıştırın. Her seferinde 20dk. içinde uygulayabileceğiniz miktarda malzemeyi karışıma hazırlayın. UYGULAMA VANDEX SUPER kuru serpme, fırça veya sprey ile uygulanabilir. Uygulama alanına göre toplamda 1 veya 2 kat halinde uygulanır. Katlar arasında en az 3 saat en fazla 24 saat kuruması için beklenmelidir. Kuruma ve sertleşme ortamın sıcaklığına ve nem oranından etkilendiği unutulmamalıdır. Vandex Super uygulamasından maksimum performansın alınabilmesi için, uygulanan katların en az 5 gün nemli olarak muhafaza edilmesi gerekir. Ayrıca yapının rüzgar ile güneşin etkisiyle kuruması ve içerdiği suyun buharlaşmasına karşı korunması çok önemlidir. Bu yüzden uygulamayı takip eden günden itibaren düzenli aralıklarla sulamaların yapılması gerekir. Gerekirse yüzeyler plastik örtülerle, yaş battaniyelerle veya ıslak kumla kapatılabilir. Taze uygulama yapılmış yüzeyler en az 24 saat boyunca yağmurdan 5 gün boyunca dondan korunmalıdır. Don ihtimali var ise ısı izolasyon battaniyeleri kullanılmalıdır. Kapalı yerlerde ve derin kuyularda Vandex uygulamasının bitmesinden 24 saat sonrasına kadar hava değişiminin sağlanması gerekmektedir. Helikopter ile uygulama Not: Vandex Super su geçirimsizlik uygulamaları dekoratif finişler değildir. Reaksiyon sonucu yüzeyin rengi değişebilir su geçirimsizlik özelliklerini hiçbir surette etkilemez.

35 SU YAPILARI VANDEX SUPER in içme suyu depolarına uygulanabilirliği dünyanın birçok bağımsız test laboratuarlarınca (BBA, WRAS vb.) onaylanmıştır. VANDEX SUPER sıcak yüzeylere uygulanabilme onayı olan ilk ve tek kapiler aktif kristalize su yalıtım malzemesidir. +60 C ye kadar güvenle sıcak su depolarında uygulayabilirsiniz. Yüksek kimyasal dayanım gerektiren atık su, proses suyu ve arıtma suyu gibi su yapıları uygulamalarında standardı yakalayabilmek için şu noktalara önem İÇME vermek SUYU DEPOSU gerekir: Bütün yüzeyler (duvar, tavan, döşeme, merdiven vb.) içme suyu ile temizlenmeli. basınçlı su kullanılmamalıdır. Bütün temizleme suyu ortamdan kaldırıldıktan sonra bütün yüzey onaylanmış bir dezenfektan madde ile dezenfekte edilmelidir. Son olarak dezenfektan madde ortamdan temizlenmelidir. Suyun dolum işlemi yüzeyin sertleştiğinden emin olunduktan sonra en Yüksek az 7-14 kimyasal gün sonra dayanım yapılmalıdır. gerektiren atık su, proses suyu ve arıtma suyu gibi su yapıları Dikkat: İçme suyu depoları ve atık depolama sistemleri uygulamalarında hakkında standardı detaylı yakalayabilmek bilgi için lütfen için şu ilgili noktalara broşürlere önem bakınız. vermek gerekir: Bütün yüzeyler TEKNİK (duvar, DESTEK tavan, döşeme, merdiven vb.) içme suyu ile temizlenmeli. İzomas Teknik Departmanı spesifikasyonları ve basınçlı su kullanılmamalıdır. proje çizimlerini gerektiğinde hazırlayarak Bütün temizleme suyu ortamdan kaldırıldıktan müşterilerine çözüm ortaklığı sunmaktadır. sonra bütün yüzey onaylanmış bir dezenfektan Ayrıca sahada sağladığımız supervizörlük madde ile dezenfekte edilmelidir. Son olarak hizmetinin yanısıra müşterilerimize merkez dezenfektan madde ortamdan temizlenmelidir. ofisimizde uygulamalı ve teorik olarak eğitim Suyun dolum işlemi yüzeyin sertleştiğinden verilmektedir. emin olunduktan sonra en az 7-14 gün sonra yapılmalıdır. AMBALAJ ve DEPOLAMA Vandex Dikkat: Super İçme 25 suyu kg lik depoları polietilen ve torbalardadır. atık depolama Orijinal sistemleri torbasında hakkında açılmadan detaylı bilgi kuru için lütfen ortamda ilgili broşürlere bakınız. saklayınız. Raf ömrü 12 aydır. TEKNİK DESTEK İzomas Teknik Departmanı proje spesifikasyonları ve çizimlerini hazırlayarak müşterilerine çözüm ortaklığı sunmaktadır. Ayrıca sahada sağladığımız supervizörlük hizmetinin yanısıra müşterilerimize merkez ofisimizde uygulamalı ve teorik olarak eğitim verilmektedir. AMBALAJ & DEPOLAMA Vandex Super 25 kg lik polietilen torbalardadır. Orijinal torbasında açılmadan kuru ortamda saklayınız. Raf ömrü 12 aydır. DIŞ TARAFTAN SU YALITIMI ASANSÖR KUYUSU ÇOK KATLI YER ALTI OTOPARKI

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53 Technical data sheet CRISTALPROOF ADMIX Cristalproof Admix is added to fresh concrete easily at the batch plant or directly into ready mix trucks. It is designed to enhance by effectively waterproofing the concrete and reducing the shrinkage cracks. Description CRISTALPROOF ADMIX is designed to enhance by effectively waterproofing the concrete and reducing the shrinkage cracks. This provides a cost effective solution to membrane systems while increasing concrete's durability. CRISTALPROOF ADMIX is added to fresh concrete easily at the batch plant or directly into ready mix trucks. It works to continuously prevent moisture from penetrating through the Concrete by creating a chemical reaction within the pores and capillaries to enhance the hydration process of the cement component within the concrete. As an additive for concrete, the CRISTALPROOF ADMIX will promote additional crystals to grow within the concrete utilizing the concretes own natural hydration process to reduce the permeability of the concrete. The increased hydration process also allows for an increased ability for the concrete to self-heal micro cracking upon the presence of moisture. Recommended use Swimming pools Tunnels and subway systems Parking garages All below grade concrete foundations Rooftops Dry vaults Sewage and water treatment plants Water towers and water reservoirs Marine structures Pipes Bridge decks Concrete walls and floor Features, benefits and advantages Replaces all membranes Eliminates waterproofing sub-trade and related problems Increases productivity, lowers costs and increases durability Virtually eliminates water penetration through concrete Stops corrosion of reinforcing steel, stops penetration of waterborne contaminants resulting in increased durability Page: 1 of 3

54 Technical data sheet and reduction of opportunity costs Lowers overall costs through increased life span User Friendly simply added to the concrete mix Less chance of error, and no impediment to productivity Very low application cost, No problems due to worker error Will stop water under high hydrostatic pressure Can be used to stop water penetration through concrete under dramatic conditions Completely eliminates the need for alternative Waterproofing systems Reduces cracking by up to 60% Requires less repairs, provides a better quality finish Lower repair costs Will self-heal new hairline cracks Increasing the life of concrete Lower maintenance costs and increases effective life CRISTALPROOF ADMIX is a dry powder that is added directly to the wet mix concrete during batching. It may be added directly to the ready mix truck prior to site arrival or even at site. The dosage rate is 1 to 2 kg per 100kg of cement. Reduce the water component by 7 to 10%, even though the concrete will look less wet than it would normally look, it will provide an increased slump and workability to offset the reduction in water, making it easy for pouring and placing. CRISTALPROOF ADMIX will actually increase productivity. Reduce or eliminate air-entraining admixtures as required. CRISTALPROOF ADMIX will normally increase air entrainment by 1 to 3%. Mix for 10 minutes at high speed before placing to insure a thorough mix. Should a superplasticizer be required, add it after the addition of the CRISTALPROOF ADMIX. Do not add water to the mix to increase slump. Place the concrete within 45 minutes to utilize the maximum benefits of flow and placement values. Avoid early finishing and over toweling. NOTES CRISTALPROOF ADMIX does delay initial and final set times under most conditions. CRISTALPROOF ADMIX is free of oils, stearates, chlorides, sodium and silicate based materials. Page: 1 of 2

55 Technical data sheet Technical data Color gray Appearance granular powder Max Particle Size US mesh 30 Solids 100% Bulk density 1.4 PH 13 Water Resistance 150 m head pressure Dosage Dosage is 2% of cement content = 2kg of Cristalproof Admix per 100kg of cement, 6kg of Cristalproof Admix for every 300 kg of mortar. Concrete's with higher cement contents will require proportionally more Cristalproof Admix NOTE: Cristalproof Admix is measured to the cement and cementitious components such as fly ash and silica fume only and is not measured to the full concrete design. Be sure not to include water, sand or aggregates in the dosage component. Packaging 20/ 25kg bags or pails. Alternate packing/private label available upon request Conservation Store in dry location, opened bags or pails will deteriorate if subjected to moisture. Health precautions Cristalproof Admix is a cementitous based system and as such is alkaline. It may cause skin and eye irritation. Use appropriate and suitable protective clothing and eye protection when mixing and or using Cristalproof Admix. Please refer to Manufacturer's Safety Data Sheets for health and safety information. All information is given in good faith and without any warranty. The application, use and processing of these products are beyond our control and therefore entirely your responsibility. Established liability if any, through bad application or any other reason, for any damages, is always limited to the value of the goods supplied by ADCOS nv. The products and systems are manufactured under total quality management.(february 6, 2005) Page: 3 of 3

56

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak,

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak, BT2K PU ELAST Bitüm-Poliüretan Esaslı Çift Komponentli Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı Bitüm-Poliüretan esaslı, çift bileşenli, hızlı kürlenen, kalıcı ve yüksek esnekliğe sahip, soğuk uygulanan su yalıtım

Detaylı

AQUAMAT. Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı. Teknik broşür. Açıklama. Renkler: gri, beyaz, açık mavi

AQUAMAT. Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı. Teknik broşür. Açıklama. Renkler: gri, beyaz, açık mavi Teknik broşür AQUAMAT Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı Açıklama AQUAMAT, çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcıdır. DIN 48'e göre 7 atm'e kadar su

Detaylı

FW 2K FW 2K. Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir.

FW 2K FW 2K. Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir. İKİ BİLEŞENLİ ÇİMENTO + AKRİLİK ESASLI SÜPER ELASTİK SU YALITIM ÜRÜNÜ Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir. KULLANIM ALANLARI

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

Bitümento BT2K 600. Bitümento BT2K 600 İki bileşenli, esnek, su bazlı, elyaf takviyeli, çimento ve kauçuk bitüm esaslı su yalıtım malzemesi

Bitümento BT2K 600. Bitümento BT2K 600 İki bileşenli, esnek, su bazlı, elyaf takviyeli, çimento ve kauçuk bitüm esaslı su yalıtım malzemesi Bitümento BT2K 600 Bitümento BT2K 600 İki bileşenli, esnek, su bazlı, elyaf takviyeli, çimento ve kauçuk bitüm esaslı su yalıtım malzemesi Kullanım Yerleri Temel, perde duvar ve bodrum gibi zemin altı

Detaylı

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 yapısında solvent ve uçucu bileşen içermeyen 2 kompenantlı 3:1 oranında kullanılan derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış

Detaylı

EKOKAT -SP 201- YALITIMLI TERAS ŞAPI

EKOKAT -SP 201- YALITIMLI TERAS ŞAPI EKOKAT -SP 201- YALITIMLI TERAS ŞAPI 1 EKOKAT SP 201 YALITIMLI TERAS ŞAPI ÜRÜN TANIMI : EKOKAT - SP 201 Yalıtımlı Teras Şapı, perlit esaslı, ısı ve ses yalıtımı sağlayan, yanmaz, hafif teras şapıdır. KULLANIM

Detaylı

BT2K 600 PLUS. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak,

BT2K 600 PLUS. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak, BT2K 600 PLUS Polimer modifiye, Bitüm Kauçuk esaslı, iki bileşenli, su yalıtım malzemesi Kullanım yerleri Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi

Detaylı

POLİMER BİTÜM ESASLI, ÇOK ELASTİK SU YALITIM HARCI POLYMER BITUMEN BASED, VERY ELASTİC WATER INSULATION

POLİMER BİTÜM ESASLI, ÇOK ELASTİK SU YALITIM HARCI POLYMER BITUMEN BASED, VERY ELASTİC WATER INSULATION INSULEX SU B2X POLİMER BİTÜM ESASLI, ÇOK ELASTİK SU YALITIM HARCI POLYMER BITUMEN BASED, VERY ELASTİC WATER INSULATION MORTAR TANIMI Polimer bitüm esaslı, iki bileşenli, çok elastik, su bazlı, elyaf takviyeli,

Detaylı

İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR

İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR Teknik broşür AQUAMAT Çimento esaslı su yalıtım harcı Açıklama AQUAMAT, çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcıdır. EN 12390-8'e göre 5 atm'a kadar

Detaylı

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI STANDART Tanım : Fayans, seramik yapıştırıcı, Çimento esaslı, gri Toz Kullanım : Seramik, fayans için yatay ve düşeyde ıslak ortamlarda kullanıma uygun

Detaylı

ARFEN İNŞAAT TAAH.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Atatürk Sanayi Bölgesi Ömerli Mahallesi Hakkı İleri Caddesi Gülce Sokak No:22 Hadımköy-Arnavutköy / İSTANBUL

ARFEN İNŞAAT TAAH.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Atatürk Sanayi Bölgesi Ömerli Mahallesi Hakkı İleri Caddesi Gülce Sokak No:22 Hadımköy-Arnavutköy / İSTANBUL www.arfen.com Üç Bileşenli Darbe Dayanımlı Epoksi Tamir Harcı Ürün Tanımı: Solvent içermeyen, 3 bileşenli, özel gradasyonlu agregalar ve yüksek dayanımlı epoksi reçinelerin birleşiminden oluşan tamir harcıdır.

Detaylı

DİLATASYON SU YALITIMI

DİLATASYON SU YALITIMI DİLATASYON SU YALITIMI 1. Genel Farklı yapısal hareketlerin karşılanabilmesi için yapılar arasında bırakılan dilatasyon derzlerinin su yalıtımı büyük önem taşımaktadır. Yapılarda meydana gelen kaçakların

Detaylı

Tek bileşenli, bitüm ve suyun özel yöntemlerle bir araya getirilmesiyle yapılmış, kullanıma hazır astar ve su yalıtım malzemesi

Tek bileşenli, bitüm ve suyun özel yöntemlerle bir araya getirilmesiyle yapılmış, kullanıma hazır astar ve su yalıtım malzemesi TEKNOMER 400 ASTAR Bayındırlık Poz No: 04.615/1 Su Bazlı, Bitüm Kauçuk Esaslı, Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı: Tek bileşenli, bitüm ve suyun özel yöntemlerle bir araya getirilmesiyle yapılmış, kullanıma

Detaylı

simplan www.standartizolasyon.com

simplan www.standartizolasyon.com simplan www.standartizolasyon.com Kalite Politikamız Kalite ve başarının temelini, doğru proje, doğru altyapı, doğru ürün ile doğru uygulamanın oluşturduğuna inanan ve bu doğrultuda sektörüne alternatif

Detaylı

Tek bileşenli, özel polimerler ile modifiye edilmiş, yüksek elastikiyete sahip, su bazlı, geri dönüşümü yüksek, su yalıtım malzemesidir.

Tek bileşenli, özel polimerler ile modifiye edilmiş, yüksek elastikiyete sahip, su bazlı, geri dönüşümü yüksek, su yalıtım malzemesidir. TEKNOMER 400 W Bayındırlık Poz No: 04.615/1 Su Bazlı, Bitüm Esaslı, Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı: Tek bileşenli, özel polimerler ile modifiye edilmiş, yüksek elastikiyete sahip, su bazlı, geri dönüşümü

Detaylı

Elyaf Donatılı Polimer Modifiyeli Kalın Uygulamalar İçin, Yapısal Tamir Harcı

Elyaf Donatılı Polimer Modifiyeli Kalın Uygulamalar İçin, Yapısal Tamir Harcı TEKNOREP 300 Bayındırlık Poz No: 04.613/3b Elyaf Donatılı Polimer Modifiyeli Kalın Uygulamalar İçin, Yapısal Tamir Harcı Ürün Tanımı: Çimento esaslı, tek bileşenli, rötresiz, elyaf takviyeli, polimer katkılı,

Detaylı

2 3 BELGELERİMİZ ART ART SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt 8 ART SARFİYAT m 2 /kg 7-11 AMBALAJ 10-20

Detaylı

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Yapıların zeminle temas eden bölümlerinin

Detaylı

TEKNOLATEX 500. Bayındırlık Poz No: /1-i. Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı. Ürün Tanımı:

TEKNOLATEX 500. Bayındırlık Poz No: /1-i. Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı. Ürün Tanımı: TEKNOLATEX 500 Bayındırlık Poz No: 04.613/1-i Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı Ürün Tanımı: Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı. Kullanım

Detaylı

KOROZYON ONARIM ŞARTNAMESİ

KOROZYON ONARIM ŞARTNAMESİ KOROZYON ONARIM ŞARTNAMESİ Hasar Tespiti Yüzey Hazırlığı Malzemelerin Seçimi Uygulama Kürleme Ekipmanlar 1. YÜZEY HAZIRLIĞI Ekipmanlar 1- Mastar / Cetvel 2- Beton kalemi 3- Kırıcı 4- Tel fırça 5- Spiral

Detaylı

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı Asfalt yüzeyler için dekoratif renkli kaplama Genel Bilgi : KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı asfalt ve beton yüzeylere uygulanan, dekoratif renkli yüzey kaplama sistemidir. Paket

Detaylı

SIVI YALITIM MALZEMELERİ

SIVI YALITIM MALZEMELERİ SIVI YALITIM MALZEMELERİ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi SIVI YALITIM MALZEMELERİ 1. Bitüm 2. Asfalt 3. Sika 4.

Detaylı

EKOKAT -IS 101- YALITIMLI İÇ SIVA

EKOKAT -IS 101- YALITIMLI İÇ SIVA EKOKAT -IS 101- YALITIMLI İÇ SIVA 1 EKOKAT IS 101 YALITIMLI İÇ SIVA ÜRÜN TANIMI : EKOKAT - IS 101 Yalıtımlı İç Sıva, perlit esaslı iç cephe yalıtım sıvasıdır. KULLANIM ALANLARI : Yalıtımın dış cepheden

Detaylı

BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF

BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF Alfa Hibrit Polimer Esaslı Tek Komponentli Şeffaf Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı: BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF Negatif ve pozitiften, - 5 ºC ve üstü sıcaklıklarda, ıslak zeminlere

Detaylı

TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI

TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Toprak altında kalan betonarme perde yüzeylerin dıştan İZOTEX markalı Su Yalıtım Membranı ile yüzeye yapıştırılması suretiyle su yalıtımının yapılması

Detaylı

ZEMİN BETONU ÇATLAKLARI VE ÖZEL KONULAR

ZEMİN BETONU ÇATLAKLARI VE ÖZEL KONULAR ZEMİN BETONU ÇATLAKLARI VE ÖZEL KONULAR Doç. Dr. Hasan YILDIRIM İTÜ İnşaat Fakültesi Yapı Malzemesi Anabilim Dalı mail : yildirimhasan63@hotmail.com hasanyildirim@itu.edu.tr 0212 285 37 61-0533 356 48

Detaylı

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Ürün Bilgi Föyü Düzenleme 06.01.2009 Revizyon no.: 0 Identification no: 01 07 03 01 023 0 000001 Sika -Su Tutucu Bantlar Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Construction Ürün Tanımı Kullanım

Detaylı

Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı astar ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı.

Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı astar ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı. TEKNOLATEX 500 Bayındırlık Poz No: 04.613/1-I Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı Ürün Tanımı: Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı astar ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı.

Detaylı

TEKNOMER 600 1K. Bayındırlık Poz No: Tek Bileşenli, Poliüretan Esaslı, Su Yalıtım Malzemesi. Ürün Tanımı:

TEKNOMER 600 1K. Bayındırlık Poz No: Tek Bileşenli, Poliüretan Esaslı, Su Yalıtım Malzemesi. Ürün Tanımı: TEKNOMER 600 1K Bayındırlık Poz No: Tek Bileşenli, Poliüretan Esaslı, Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı: Tek bileşenli, kullanıma hazır, sıvı olarak tatbik edilen, kalitesi yükseltilmiş, sürekli elastik

Detaylı

KONU : Gazbeton Duvar Yüzeyine Sıva Uygulama Şartnamesi SAYFA : 5

KONU : Gazbeton Duvar Yüzeyine Sıva Uygulama Şartnamesi SAYFA : 5 KONU : Gazbeton Duvar Yüzeyine Sıva Uygulama Şartnamesi SAYFA : 5 1. Kapsam Gazbeton blok ile örülen duvarların yüzeyine sıva uygulama kurallarına ilişkin esasları kapsar. 2. Tanım Harç: Bileşenler: Kum:

Detaylı

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF Çatılarda Tam Koruma CONIROOF En Tepeden Başlayın Bir binanın en önemli bölümlerinden biri çatısıdır. Yetersiz çatılar, yapının yalnızca işlevselliğini etkilemekle kalmaz, aynı zamanda bakım zorunluluğuyla

Detaylı

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK)

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) 1. Genel Altı yaşam alanı ve üzeri otopark (veya üzerinde mekanik etkiler olan tüm alanlar) olarak kullanılan yapıların su yalıtımı ve kaplama sistemi olarak

Detaylı

Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler

Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler MEMBRAN ÜRÜN KATALOĞU HAKKIMIZDA Yapı kimyasalları sektöründe 20 yılı aşkın süredir Türkiye pazarına hizmet veren firmamız, 2011 yılından itibaren hedefini

Detaylı

Çimento esaslı, tek bileşenli, rötresiz, elyaf takviyeli, polimer katkılı, dayanımı ve esnekliği arttırılmış yapısal ince tamir harcı.

Çimento esaslı, tek bileşenli, rötresiz, elyaf takviyeli, polimer katkılı, dayanımı ve esnekliği arttırılmış yapısal ince tamir harcı. TEKNOREP 200 Bayındırlık Poz No: 04.613/3a Elyaf Donatılı Polimer Modifiyeli Yapısal İnce Tamir Harcı Ürün Tanımı: Çimento esaslı, tek bileşenli, rötresiz, elyaf takviyeli, polimer katkılı, dayanımı ve

Detaylı

ISLAK HACİMLERDE (TUVALET-BANYO-KORİDOR-MUTFAK-SAUNA-HAMAM-DUŞ VB) KARO KAPLAMA ALTINA SU YALITIMI YAPILMASI

ISLAK HACİMLERDE (TUVALET-BANYO-KORİDOR-MUTFAK-SAUNA-HAMAM-DUŞ VB) KARO KAPLAMA ALTINA SU YALITIMI YAPILMASI ISLAK HACİMLERDE (TUVALET-BANYO-KORİDOR-MUTFAK-SAUNA-HAMAM-DUŞ VB) KARO KAPLAMA ALTINA SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Islak hacimler gibi akışkan ve basınçlı suyun olmadığı mekanlarda İZOTEX markalı Su Yalıtım

Detaylı

TEKNOSELF. Kendiliğinden Yayılan Hazır Zemin Kaplama Harcı. Ürün Tanımı:

TEKNOSELF. Kendiliğinden Yayılan Hazır Zemin Kaplama Harcı. Ürün Tanımı: TEKNOSELF Bayındırlık Poz No: 04.613/3-c Kendiliğinden Yayılan Hazır Zemin Kaplama Harcı Ürün Tanımı: Tek bileşenli, sentetik polimer katkılı, yapışma gücü arttırılmış ince uygulamalar için özel formüle

Detaylı

izomas Şirketler Grubu

izomas Şirketler Grubu izomas Şirketler Grubu Ürün Broşürü içindekiler ALB MİMARLIK & MÜHENDİSLİK ANTALYA BÖLGE TEMSİLCİMİZ Bentoshield Max Drainage Geocomposite WaterStop BS Adcos Kemper System Endüstriyel Zemin Kaplama Onarım

Detaylı

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama Baumit SilikatTop (SilikatPutz) Kaplama Ürün Kullanıma hazır, macun kıvamında, mineral esaslı, silikat ince son kat dekoratif kaplamadır. Dış ve iç cepheler için, Tane veya Çizgi dokuya sahip sıva dokulu

Detaylı

Çimento Esaslı Ürünler ile Su Yalıtımı

Çimento Esaslı Ürünler ile Su Yalıtımı Çimento Esaslı Ürünler ile Su Yalıtımı ĐZODER YALITIM EĞĐTĐM ve DANIŞMA MERKEZĐ Genel Özellikler En az bir bileşeni ÇĐMENTO içerir Uygulamadan önce SU ile karıştırılır Sürülerek uygulanır Kuruyana kadar

Detaylı

HAVAALANI ZEMİN BETONLARI ONARIMI ŞARTNAMESİ

HAVAALANI ZEMİN BETONLARI ONARIMI ŞARTNAMESİ HAVAALANI ZEMİN BETONLARI ONARIMI ŞARTNAMESİ Yüzey Hazırlığı Malzemelerin Seçimi Uygulama Kürleme Ekipmanlar 1. HASARLAR Havaalanı zemin betonunda tespit edilen hasarlar aşağıdaki resimlerde görülmektedir.

Detaylı

SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOLARINDA SU YALITIMI YAPILMASI:

SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOLARINDA SU YALITIMI YAPILMASI: SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOSU SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Doğal zemine oturan veya tabliyeye oturan teras tipi havuzlarda, depolarda, su gören betonarme yüzeylerin İZOTEX markalı Su Yalıtım Membran

Detaylı

TEKNOMER 400 2K (PP) Bayındırlık Poz No: Polimer Bitüm Esaslı, Çift Bileşenli Su Yalıtım Malzemesi. Ürün Tanımı:

TEKNOMER 400 2K (PP) Bayındırlık Poz No: Polimer Bitüm Esaslı, Çift Bileşenli Su Yalıtım Malzemesi. Ürün Tanımı: TEKNOMER 400 2K (PP) Bayındırlık Poz No: Polimer Bitüm Esaslı, Çift Bileşenli Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı: İki bileşenli, polimer bitüm esaslı elyaf katkılı, yüksek elastikiyete sahip, çatlak örtücü,

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

Yalıtım Çözümleri. inovatif yapı çözümleri

Yalıtım Çözümleri. inovatif yapı çözümleri Yalıtım Çözümleri inovatif yapı çözümleri Bodrum, Temel ve Perde Yal t m 13 Hızlı sertleşen, lifli, 3 mm ile 50 mm arasında uygulanabilen su yalıtım sıvası Yasal onay belgeli Özellikler INTRASIT RZ1 55HSP

Detaylı

POLİÜRETAN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

POLİÜRETAN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 Genel Notlar : Betonun mukavemeti epoksi kaplamalar için uygun olmalıdır, dolayısıyla kaplama yapılacak beton en az C 25 tercihen C 30 C 35 standardında olmalı, yüzeyde ( kaymak tabakası ) gevşek kısım

Detaylı

Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı astar ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı.

Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı astar ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı. TEKNOLATEX 500 Bayındırlık Poz No: 04.613/1-i Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı Ürün Tanımı: Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı astar ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı.

Detaylı

EPOCELL PR SOLVENTSİZ EPOKSİ ASTARI TANIM ÖZELLİKLER

EPOCELL PR SOLVENTSİZ EPOKSİ ASTARI TANIM ÖZELLİKLER 2000 EPOCELL PR SOLVENTSİZ EPOKSİ ASTARI TANIM Epocell PR, çift bileşenli solventsiz epoksi astarıdır. Yüzeye derinlemesine nüfuz ederek yüzeyi sağlamlaştırır ve epoksi kaplaması için tutunma yüzeyi oluşturur.

Detaylı

Baumit PRIMO 1. Kalın Dokulu Makine Sıvası

Baumit PRIMO 1. Kalın Dokulu Makine Sıvası Baumit PRIMO 1 Kalın Dokulu Makine Sıvası Ürün Đç ve dış mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Đç mekanlarda son kat olarak kullanılabilir. Dış mekanlarda

Detaylı

POLİÜRETANKAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

POLİÜRETANKAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 Genel Notlar: Betonun mukavemeti epoksi kaplamalar için uygun olmalıdır, dolayısıyla kaplama yapılacak beton en az C 25 tercihen C 30 C 35 standardında olmalı,yüzeyde ( kaymak tabakası ) gevşek kısım

Detaylı

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya Baumit SilikatColor (SilikatFarbe) Boya Ürün Dış ve iç cephelere el veya makine ile uygulanabilen, sodyum silikat bazlı, kullanıma hazır mineral esaslı bir boyadır. Bileşimi Mineral esaslı dolgu maddeleri

Detaylı

Baumit DuoContact. Yapıştırma ve Sıva Harcı

Baumit DuoContact. Yapıştırma ve Sıva Harcı Baumit DuoContact Yapıştırma ve Sıva Harcı Ürün Baumit EPS Isı Yalıtım Sistemleri, taşyünü ve XPS ürünleri için uygun, mineral esaslı toz formda hazır yapıştırma ve sıva harcıdır. Bileşimi Çimento, organik

Detaylı

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ. -Tüm yapılarda, mantolama işlemlerinde polistren levhaları (XPS, EPS) yapıştırmada kullanılır.

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ. -Tüm yapılarda, mantolama işlemlerinde polistren levhaları (XPS, EPS) yapıştırmada kullanılır. ISI YALITIM LEVHA YAPIŞTIRICISI/3333 Tanımı Isı yalıtım levhaları için, çimento esaslı yapıştırma harcı Uygulama alanı -Tüm yapılarda, mantolama işlemlerinde polistren levhaları (XPS, EPS) yapıştırmada

Detaylı

izomas Şirketler Grubu

izomas Şirketler Grubu izomas Şirketler Grubu Ürün Broşürü Bentoshield Max Drainage Geocomposite WaterStop BS Adcos Kemper System Endüstriyel Zemin Kaplama Onarım ve Güçlendirme Korozyon Tamirleri İskele Onarımları Statik Takviyeler

Detaylı

Teknik Bilgi Föyü. Baumit MVR Uni. Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası. Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı.

Teknik Bilgi Föyü. Baumit MVR Uni. Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası. Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı. Baumit MVR Uni Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı. Bileşimi Kalsiyum hidrat, beyaz çimento, kum, katkı maddeleri. Kullanım Alanları Yaygın

Detaylı

ADEKA ULTRA SEAL Su Yalıtım Profilleri

ADEKA ULTRA SEAL Su Yalıtım Profilleri ADEKA ULTRA SEAL Su Yalıtım Profilleri ÜRÜN BİLGİSİ Tanımı : Deformasyona karşı dayanıklı doğal kauçuk esaslı su yalıtım profilleri. Su ile temas ettiğinde içerdiği Hidrofilik maddeler dolarak hacminin

Detaylı

ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI

ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI Genel olarak eğimi % 5

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 02/2016 İçindekiler Aquapanel Dış Cephe Plakası... 2 Aquapanel İç Cephe Plakası... 2 Aquapanel Tavan Plakası SkyLite... 3 Aquapanel Universal... 3 Aquapanel

Detaylı

Bitümlü Örtüler BĐTÜMLÜ ÖRTÜ NEDĐR? ĐZODER YALITIM EĞĐTĐM ve DANIŞMA MERKEZĐ. Bitümlü örtüler; 1. Taşıyıcı ve 2. Bitümden oluşurlar. Bitüm.

Bitümlü Örtüler BĐTÜMLÜ ÖRTÜ NEDĐR? ĐZODER YALITIM EĞĐTĐM ve DANIŞMA MERKEZĐ. Bitümlü örtüler; 1. Taşıyıcı ve 2. Bitümden oluşurlar. Bitüm. Bitümlü Örtüler ĐZODER YALITIM EĞĐTĐM ve DANIŞMA MERKEZĐ BĐTÜMLÜ ÖRTÜ NEDĐR? Bitümlü örtüler; 1. Taşıyıcı ve 2. Bitümden oluşurlar. Bitüm Bitüm Taşıyıcı 1 BĐTÜM NEDĐR? Doğada tabii olarak bitüm kayaları

Detaylı

Cepheye önce daima Baumit UniPrimer Astar uygulaması yapılmalıdır!

Cepheye önce daima Baumit UniPrimer Astar uygulaması yapılmalıdır! Baumit FineTop (UniversalPutz Fein) Kaplama Ürün Đç ve dış cepheler için, kullanıma hazır, nefes alma kabiliyetine sahip, ince katmanlı (son kat) kaplama. Elle veya makineli olarak uygulanabilir. Özel

Detaylı

Baumit Vorspritzer. Ön Serpme. Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç.

Baumit Vorspritzer. Ön Serpme. Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç. Baumit Vorspritzer Ön Serpme Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç. Bileşimi Çimento, sıva kumu, katkı maddeleri Özellikler Uygulandığı yüzeyin tutucu

Detaylı

MEKADMIX BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ

MEKADMIX BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ MEKADMIX BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ BETON KATKISI Mek Admix in aktif kimyasalları, beton içerisindeki çatlak ve kapiler boşluklara moleküler düzeyde osmosis/brownian hareketi veya

Detaylı

Teknik Data Boydur M12 Ultra MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar:

Teknik Data Boydur M12 Ultra MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar: Teknik Data MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar: Tanım: İki bileşenli, MMA (Metilmetakrilat)esaslı, mekanik ve kimyasal etkilere, atmosfer

Detaylı

BTMSEAL ALFA HİBRİT HB F

BTMSEAL ALFA HİBRİT HB F BTMSEAL ALFA HİBRİT HB F lfa hibrit polimer esasli tek komponentli içme suyu depolari için su yalıtım malzemesi Ürün Tanımı: BTMSEAL ALFA HİBRİT HB F Negatif ve pozitiften, - 5 ºC ve üstü sıcaklıklarda,

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ YAPILAN İŞLER Bina Dış Cephe Gerekli Yüzey Hazırlıklarının ve Gerekli Tamiratların Yapılması Dış Cephenin

Detaylı

BETON KATKILARI KILAVUZU

BETON KATKILARI KILAVUZU BETON KATKILARI KILAVUZU 04-2016 ÝÇÝNDEKÝLER Sertleþmeyi Hýzlandýrýcý Katký...2 BK02 Eski-Yeni Beton Aderans ve Su Geçirmezlik Katkýsý...8 BK03 Priz Hýzlandýrýcý Kimyasal Katlý...14 ÝÇÝNDEKÝLER BK05-C

Detaylı

MULTIPLUS FS 540. INNO-seal. Tanımı. Kullanım Yerleri. B tüm-kauçuk Esaslı, Tek Komponentl, Esnek Su Yalıtım Malzemes

MULTIPLUS FS 540. INNO-seal. Tanımı. Kullanım Yerleri. B tüm-kauçuk Esaslı, Tek Komponentl, Esnek Su Yalıtım Malzemes Düzenleme Tarihi : 23.03.2017 Revizyon No : 6 INNO-seal B tüm-kauçuk Esaslı, Tek Komponentl, Esnek Su Yalıtım Malzemes MULTIPLUS FS 540 EN 15814 CB1-W1-C1 Tanımı, Bitüm-kauçuk esaslı, tek komponentli,

Detaylı

UYGULAMA ŞARTNAMESİ. POZ NO. BT-003/-004 DÜZENLEME 2011 ÖLÇÜ BİRİMİ m 2 DETAY BETOCRETE C-16 /-C-17/-C-21 UYGULAMA METODU (Syf.1)

UYGULAMA ŞARTNAMESİ. POZ NO. BT-003/-004 DÜZENLEME 2011 ÖLÇÜ BİRİMİ m 2 DETAY BETOCRETE C-16 /-C-17/-C-21 UYGULAMA METODU (Syf.1) UYGULAMA ŞARTNAMESİ POZ NO. BT-003/-004 DÜZENLEME 2011 ÖLÇÜ BİRİMİ m 2 DETAY BETOCRETE C-16 /-C-17/-C-21 UYGULAMA METODU (Syf.1) Genel: BETOCRETE C-Serisi katkılar (BETOCRETE C-16/C-17 ve C-21) kullanıma

Detaylı

Baumit MPI 25. Makine Sıvası. Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır.

Baumit MPI 25. Makine Sıvası. Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Baumit MPI 25 Makine Sıvası Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Bileşimi Kalsiyum hidrat, çimento, sıva kumu, perlit, katkı maddeleri. Özellikler

Detaylı

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Enjeksiyon Malzemesi

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Enjeksiyon Malzemesi Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 Tardigrade ERIR 980 Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Enjeksiyon Malzemesi Tanımı Tardigrade ERIR 980, epoksi esaslı, iki

Detaylı

ARSECOL. 20 kg Torba göre Açık Gri. Gri. 25 kg Torba Gri. 25 kg Torba uygulandığında Gri. 18 kg Kova Gr / m Beyaz. Yapı Kimyasalları.

ARSECOL. 20 kg Torba göre Açık Gri. Gri. 25 kg Torba Gri. 25 kg Torba uygulandığında Gri. 18 kg Kova Gr / m Beyaz. Yapı Kimyasalları. ASIR 001 - DERZ DOLGU Çimento esaslı, polimer katkılı elastik özellikli, yüksek performanslı geniş ve derin uygulanabilen derz dolgusudur. Suya ve dona dayanıklıdır, ısı farklılıklarının yoğun olduğu yerlerde

Detaylı

Baumit ArtlineFarbe. Dekoratif Tasarım Boyası. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı maddeleri, su.

Baumit ArtlineFarbe. Dekoratif Tasarım Boyası. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı maddeleri, su. Baumit ArtlineFarbe Dekoratif Tasarım Boyası Ürün Dış ve iç cepheler için, organik bağlayıcılı, kullanıma hazır bir boyadır. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı

Detaylı

IMPERMO SATIŞ KAMPANYASI

IMPERMO SATIŞ KAMPANYASI Kampanya No: 1902.06 FIRSATI KAÇIRMA IMPERMO SATIŞ KAMPANYASI IMPERMO Sodyum Bentonit Esaslı Su ile Şişen Bant IMPERMO ACRYL-300 Akrilik Esaslı Su ile Şişen Bant 1,99 /mt 2,99 /mt Net Fiyat Net Fiyat :

Detaylı

Baumit ArtlinePutz. Kaplama

Baumit ArtlinePutz. Kaplama Baumit ArtlinePutz Kaplama Ürün Cephelerin dekoratif tasarımında kullanılan, kullanıma hazır, kıvamlı, organik bağlayıcılı, ince kat örtücü bir kaplamadır. Dış ve iç cepheler için tane dokuya sahip bir

Detaylı

Çimento esaslı, tek bileşenli, beton yüzeylere uygulanan, kristalize yapı oluşturan, su ile reaksiyona giren, su yalıtım malzemesidir.

Çimento esaslı, tek bileşenli, beton yüzeylere uygulanan, kristalize yapı oluşturan, su ile reaksiyona giren, su yalıtım malzemesidir. TEKNOMER 100 Bayındırlık Poz No: 04.477/3 Kristalize Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı: Çimento esaslı, tek bileşenli, beton yüzeylere uygulanan, kristalize yapı oluşturan, su ile reaksiyona giren, su yalıtım

Detaylı

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ - ISIPAN ISIPAN PRM LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ 1 ODE ISIPAN ODE ISIPAN DT/ BD 0,03-0,03 W/mK lik ısı iletkenlik katsayısına, 0-0 kpa basma dayanımına, Bünyesine su almayan yapıda ve optimum

Detaylı

BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ

BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ KRİSTALİZE BETON KATKISI Mekadmix Plus+ in aktif kimyasalları, beton içerisindeki çatlak ve kapiler boşluklara moleküler düzeyde osmosis/brownian hareketi

Detaylı

Kristalize Teknolojisi Parex K11 Kristalize Sistemler

Kristalize Teknolojisi Parex K11 Kristalize Sistemler Kristalize Teknolojisi Parex K11 Kristalize Sistemler İçerik Parex K11 CWA 6-10 Parex K11 Slurry 11-12 Parex K11 Matryx 13-14 Su yalıtımı işi, niş piyasaların çokluğuyla karakterize edilir. Pazar segmentlerinin

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ Yeşil çatılar için ideal sistem! DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ DELTA -FLORAXX Yeşil Çatı Sistemi, DELTA -FLORAXX TOP KEÇE filtrasyon jeotekstil tabaka, DELTA -FLORAXX drenaj levhası, DELTA -FLORAXX

Detaylı

AQUA BLOCKER Solvent içermez Bitüm içermez Silikon içermez Yüksek elastikiyet özelliðine sahiptir Ýþçilikten tasarruf saðlar Rulo ile rahatça sürülebilir 10 mm ye kadar çatlak köprüleme özelliði vardýr

Detaylı

MasterSeal P 625. Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Kuru, Nemli ve Islak Yüzey Astarı TANIMI

MasterSeal P 625. Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Kuru, Nemli ve Islak Yüzey Astarı TANIMI TANIMI MasterSeal P 625, epoksi esaslı, iki bileşenli, düşük viskoziteli, kuru, nemli, ıslak beton ve çimento esaslı mineral yüzeylerde de kullanılabilen astar malzemesidir. TS EN 13813 ve TS EN 1504-2,

Detaylı

UYGULAMA TALİMATLARI VE DETAYLARI

UYGULAMA TALİMATLARI VE DETAYLARI UYGULAMA TALİMATLARI VE DETAYLARI T O T A L C O N C R E T E P R O T E C T I O N T M UYGULAMA TALİMATLARI PENETRON İNTEGRAL KAPİLER SU YALITIM SİSTEMİ kullanımı için uygulama talimatları. Yüzey Hazırlığı

Detaylı

ÜRÜNLER NivoTech 105 NivoTech 110 Taným Kendinden Yayýlan Þap Kendinden Yayýlan Þap Kullanýldýðý Yerler Ýç mekanlarda, Zemini ince katman halinde seviyelendirmede. Ýç mekanlarda, Zemini ince katman halinde

Detaylı

Teknoser Baskı Betonu uygulamadan önce zeminin hazır hale gelmesi çok önemlidir. Aksi taktirde betonda çatlamalar oluşacaktır.

Teknoser Baskı Betonu uygulamadan önce zeminin hazır hale gelmesi çok önemlidir. Aksi taktirde betonda çatlamalar oluşacaktır. TEKNOSER BASKI Baskı Beton Ürün Tanımı: Kuvars agrega ve diğer katkı maddelerinden oluşan, aşınmaya ve tozumaya dayanıklı, taze beton üzerine monolitik olarak kullanılan, kullanıma hazır, gri renkli baskı

Detaylı

ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN

ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN Sayfa 1/5 ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN Inside, iç yüzeylerde kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş,kolay uygulanabilir hazır çözücü içermeyen bir kaplamadır. NOVOBRAN Inside kaplama, özellikle yüksek bir

Detaylı

TEKNOSER BASKI. Baskı Beton. Bayındırlık Poz No: Ürün Tanımı:

TEKNOSER BASKI. Baskı Beton. Bayındırlık Poz No: Ürün Tanımı: TEKNOSER BASKI Bayındırlık Poz No: Baskı Beton Ürün Tanımı: Kuvars agrega ve diğer katkı maddelerinden oluşan, aşınmaya ve tozumaya dayanıklı, taze beton üzerine monolitik olarak kullanılan, kullanıma

Detaylı

TEKNODEKO STANDART. Bayındırlık Poz No: /d. Dekoratif Sıva. Ürün Tanımı:

TEKNODEKO STANDART. Bayındırlık Poz No: /d. Dekoratif Sıva. Ürün Tanımı: TEKNODEKO STANDART Bayındırlık Poz No: 04.476/d Dekoratif Sıva Ürün Tanımı: Beyaz çimento esaslı, tek bileşenli, polimer katkılı olup, su itici özelliğine sahip, binaların dış duvar ve ısı yalıtım sistem

Detaylı

ParexGroup A.Ş. Saygılarımızla, Tatlısu mah.şenol Güneş bulvarı Mira Tower no:2 Daire:30 Ümraniye / Istanbul / Turkey. Phone : +90 216 365 55 88

ParexGroup A.Ş. Saygılarımızla, Tatlısu mah.şenol Güneş bulvarı Mira Tower no:2 Daire:30 Ümraniye / Istanbul / Turkey. Phone : +90 216 365 55 88 Parex Group International ın 27 ülkedeki 60 a yakın Fabrikalarında üretimleri yapılarak Projeniz için onayınıza sunulan, kalıp yağları, yapısal ve standart tamir harçları, ankraj, teras ve ıslak hacim

Detaylı

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Zemin ve Duvar Boyası

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Zemin ve Duvar Boyası Sayfa: 1 / 6 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 Tardigrade ECSP 260 Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Zemin ve Duvar Boyası Tanımı Tardigrade ECSP 260, epoksi esaslı, iki

Detaylı

Şeffaftır ve bu nedenle birçok yüzeye astar olarak veya son kat olarak uygulanabilir. TEKNOBOND 350 laminasyon işlerinde de kullanılabilir.

Şeffaftır ve bu nedenle birçok yüzeye astar olarak veya son kat olarak uygulanabilir. TEKNOBOND 350 laminasyon işlerinde de kullanılabilir. TEKNOBOND 350 Bayındırlık Poz No: Şeffaf Döküm Epoksisi Ürün Tanımı: Düşük viskoziteli, iki bileşenli, şeffaf epoksi döküm reçinesidir. Kullanım Alanları: Epoksi zemin kaplamalarında astar olarak kullanılabilir.

Detaylı

TEKNOFAY EX. Bayındırlık Poz No: / /4. Seramik, Granit ve Bims Panel Yapıştırma Harcı. Ürün Tanımı:

TEKNOFAY EX. Bayındırlık Poz No: / /4. Seramik, Granit ve Bims Panel Yapıştırma Harcı. Ürün Tanımı: TEKNOFAY EX Bayındırlık Poz No: 04.013/1-04.013/4 Seramik, Granit ve Bims Panel Yapıştırma Harcı Ürün Tanımı: Yüksek elastikiyet ve yapışma gücüne sahip C2TE sınıfı porselen, seramik, granit seramik, cotto,

Detaylı

Restorasyon Harcı. Bileşimi Kalsiyum hidrat, tras, düşük beyaz çimento içeriği, sıva kumu, perlit, katkı maddeleri.

Restorasyon Harcı. Bileşimi Kalsiyum hidrat, tras, düşük beyaz çimento içeriği, sıva kumu, perlit, katkı maddeleri. Baumit SanovaEinlagenTrassputz Restorasyon Harcı Ürün Düşük kapiler su çekme özelliğine sahip, elle ve makineyle uygulanabilen, EN 998-1 normlarına uygun, Uluslararası Eski Eserlerin Korunması Bilim ve

Detaylı

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır?

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Problem / Çözüm Önerileri Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Yapıların tipine ve kullanım amacına göre ısı yalıtımı kadar, yangın ve ses yalıtımı da önem taşır. Özellikle, Yüksek

Detaylı

EKOKAT -DS 201- YALITIMLI DEKORATİF SIVA

EKOKAT -DS 201- YALITIMLI DEKORATİF SIVA EKOKAT -DS 201- YALITIMLI DEKORATİF SIVA 1 EKOKAT DS 201 YALITIMLI DEKORATİF ÜRÜN TANIMI : EKOKAT - DS 201 Yalıtımlı Dekoratif Sıva, perlit esaslı son kat dış cephe yalıtım sıvasıdır. KULLANIM ALANLARI

Detaylı

HAKKIMIZDA 1950 li yıllardan günümüze taş ocakçılığı, endüstriyel ham maddeler, mermer ve madencilik sektörlerine ömrünü adamış bir duayen olarak kabul edilen babamız, Genel Müdürümüz Mustafa İnkaya nın

Detaylı

Baumit MPA 35 L. Perlitli Makine Sıvası

Baumit MPA 35 L. Perlitli Makine Sıvası Baumit MPA 35 L Perlitli Makine Sıvası Ürün Đç ve dış cephelerde kullanılabilen, makine ile ve elle uygulanabilen, fabrikada karıştırılmış hazır kuru çimento bağlayıcılı bir sıvadır. Özellikle gazbeton

Detaylı

EKOKAT -DS 101- YALITIMLI DOLGU SIVASI

EKOKAT -DS 101- YALITIMLI DOLGU SIVASI EKOKAT -DS 101- YALITIMLI DOLGU SIVASI 1 EKOKAT DS 101 YALITIMLI DOLGU ÜRÜN TANIMI : EKOKAT - DS 101 Yalıtımlı Dolgu Sıvası, perlit esaslı dış cephe yalıtım sıvasıdır. KULLANIM ALANLARI : Yapıların dış

Detaylı

YÜKSEK FEN KURULU KARARI

YÜKSEK FEN KURULU KARARI : Değişiklik ve ilaveler YÜKSEK FEN KURULU KARARI 01.01.2010 tarihinden geçerli olmak üzere Bakanlığımız nın 24.02.2010 tarih ve 2010/16 sayılı kararı ile; 2010 yılına ait İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatıyla

Detaylı