Sivas Birinci Organize Sanayi Bölgesi nde Dekoline-Ofisline-

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sivas Birinci Organize Sanayi Bölgesi nde Dekoline-Ofisline-"

Transkript

1 WORKCUBE BAŞARI HİKAYESİ Gökler A.Ş yılında hızlı büyüyen 100 firma arasında birinci olan Gökler A.Ş., hızlı büyümesine Workcube ERP ile devam ediyor. Sivas Birinci Organize Sanayi Bölgesi nde Dekoline-Ofisline- Nitrocare markasıyla 3 ayrı fabrikada toplam m2 lik alanda faaliyet gösteren Gökler A.Ş., ofis ürünleri başta olmak üzere birçok mobilya ve sağlık malzemeleri üretiyor. Sağlık alanında kullanılan elektrikli hasta karyolası, muayene masası, ameliyat masaları, sedyeler ve ürettiği diğer malzemeleri, aralarında ABD, Almanya, Venezuela, İran, Irak, Suriye, Suudi Arabistan, Dubai, Mısır, Nijerya ve Libya nın da bulunduğu 45 ülkeye ihraç eden Gökler A.Ş., üretimin de dahil olduğu tüm süreçlerini Workcube ERP üzerinden yönetiyor yılında implementasyonuna başlanan Workcube ERP projesinin tamamlanmasıyla yeni bir yönetim dönemine geçen, 2013 yılının hızlı büyüyen 100 firması arasında birinci olan Gökler A.Ş. nin e-dönüşüm sürecini projeye liderlik yapan Gökler A.Ş. Kalite Yönetim Müdürü Sayın Nimet Sanan anlattı.

2 Nimet Sanan Gökler A.Ş. Kalite Yönetim Müdürü ERP sistemlerinin büyümekte olan firmaların olmazsa olmazlarından olduğunun fark edilmesi, veri geri beslemelerinin yeterli düzeyde olmaması firmamızın ERP ye geçiş kararında etkili oldu. ERP ye geçiş kararınızı belirleyen etkenler ne oldu? Muhasebe, Finans ve İnsan Kaynaklarının kullandığı küçük çapta farklı programlar vardı. Gökler Grup olarak ERP ye geçme kararını 2010 yılında verdik, fakat yönetim ciddi direniş ile karşılaştı. Bu sebeple geçiş 2011 yılına sarktı. ERP sistemlerinin büyümekte olan firmaların olmazsa olmazlarından olduğunun fark edilmesi, veri geri beslemelerinin yeterli düzeyde olmaması firmamızın ERP ye geçiş kararında etkili oldu. Direniş daha çok üretim ekibinden geldi. Çünkü bu süreçte veri girişi en fazla o bölümde olacaktı. Muhasebe, finans, ik gibi bölümler de sıkıntı yoktu, onlar daha önceki programlara ne veri giriyorlarsa ERP sistemine de aynısını gireceklerdi. Workcube kararı nasıl verildi derseniz, sancılı ve büyük sorumluluk gerektiren bir dönemdi. Görev bana verildiği andan itibaren yol haritamı belirledim. ERP yazılım kabul kriterlerini belirleyerek TURQUALİTY nin havuzunda yer alan yaklaşık 10 yazılım firmasıyla görüşme yaptım. Neden TURQUALİTY havuzunda olan firmalar derseniz, firmamızın 2016 hedefleri arasında TURQUALİTY üyeliği vardı, bu yüzden bu şekilde karar vermek durumunda kaldık. Seçim sürecinde nasıl bir yol izlediniz? Firmalarda aradığım kriterlerin arasında firmanın dışarıya açılan yüzü dediğimiz iletişim sorumlularının tavrı ve konuşma şekli, sonra satış ekibinin tavrı ve görüşme şekli, firmanın randevu kuralları ve randevu zamanına uyumu, firmanın sunum ziyaretine gösterdiği önem ve itina, Anadolu şehri olduğumuz için bu bizim için önemliydi Ocak ayı felaket kış var, Workcube İş Geliştirme Direktörü Ferdi Bey ile görüşme yapıyorum, gelebilecekmisiniz diye sorduğumda bana uçağın gittiği her yere geliriz, her yer bizim için aynı, vatan toprağı demişti. Belki kendisi şimdi hatırlamaz ama ben hiç unutmuyorum. Yine sunum süresince gösterdikleri sabır ve sorulara bıkmadan yanıt verebilmeleri, proje süresince bize yönlendireceği bir proje sorumlusunun olması; proje boyunca muhatap olduğunuz birden fazla danışman olabilir ama tek bir proje yöneticinizin olması çok önemli. Projeden sorumlu kişinin bizimle tanışmak için anlaşma yapmadan önce firmamıza gelmesi, firmanın sunum esnasında bizim firmamıza verdiği önem. Kısaca kriterler belliydi, biz tik atarak firmaları eledik ve sona 3 firma kaldı, 3 den 1 e düştük. Yine Ferdi Bey in bu aşamada gösterdiği ilgi alaka göz ardı edilemez. Nihayetinde kararımız Workcube oldu, birlikte yolculuk başladı. ERP ye geçiş süreci uzun, sancılı ve çok çetindi diyebilirim.

3 Workcube Muhasebe ve Finans Modülü nün sahip olduğu raporlama sistemi, bu süreçlerde kullanılan diğer programlara nazaran çok çok iyi. Nasıl bir yolculuktu bu, implementasyon sürecinden bahseder misiniz. Ercan Bey ile ilk etapta proje ekibimizi oluşturduk. Buradan kendisine kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum, çünkü böyle bir genç nesil ile daha önce tanışmadım, işine son derece hakim, çok saygılı, işini seven, sabırlı, saymakla bitmez. Kendisiyle 1 yılı geçkin yol arkadaşlığımız Ekibin tamamlanmasıyla süreç başladı. Bir yandan veri girişleri diğer taraftan bölümlerin eğitimleri, başka bir tarafta yazılıma direnişler derken yavaş yavaş süreci oturtmaya başladık ve bölümler peyder pey geçişleri yapmaya başladılar. İnsan kaynakları birimi 2013 yılı başında oldu, iyi ki olmuş. Tanıdığım ve projeyi bordrosunu Workcube den hazırlamaya birlikte yönettiğim için ayrıca çok mutluyum. Workcube ün projede ilk yüzü Ferdi Bey, ikinci başladı. Hesap planları YMMM ile birlikte oluşturdu ve sisteme girişleri yapıldı. yüzü Ercan Bey, diğer yüzü de Osman Bey Satın alma ve depo düzenli kullanmaya başladı. oldu. İnsan kaynakları danışmanı Melih Bey i Şu anda Workcube Destek Ekibinden çok az de unutmamak lazım tabi, çok kısa çalıştık ama destek alarak yolumuza devam etmekteyiz. hepsi çok kıymetli arkadaşlar saygı ile anıyorum. Üretim planlama tarafında bölümde eleman Proje ekibini oluştururken çok stratejik bir karar verdik. ERP yazılımına en çok karşı olan, bu firmada yazılım ile bu işi yapamayız, biz değişikliği sebebi ile geçiş biraz yavaş oldu ama Osman bey ile birlikte bu süreci de tamamlayacağız. özel sipariş üzerine çalışıyoruz diyen üretim planlama şeflerini aldık ekibe, biraz tehlikeliydi ama sonradan gördük ki iyi bir karar almışız.

4 Direniş zamanla yerini kabullenmeye terk etti. Performans Yönetimi ve bir iki detay haricinde HR Modülünü de aktif kullanıyoruz. Eksik kısımları da zaman içinde tamamlayacağız. Çalışanlar, yeni bir döneme geçişin yolu olan ERP sistemlerine fazlasıyla direnç gösteriyor. Biz de en fazla direnç gösteren bölüm üretim planlama oldu. Proje ekibini oluştururken direnç gösteren birim şeflerini projeye dahil ederek dirence karşı kendi içimizde çözüm üretmeye çalıştık. Burada kendime de atıf yapmak durumundayım, proje yürütücüsü kararlı, etkin olursa iş çözülüyor diyebiliriz. ERP geçişlerinde danışman - proje lideri - proje ekibi olamazsa olmaz, bu ekibin tamamı özverili ve kararlı olmalı ki bu süreç rahat atlatılsın. Toplum olarak yazmaktan, okumaktan çok hoşlanmıyoruz, bu sebeple bu direnişin her firmada olacağı kanaatindeyim. Bizim izlediğimiz yol haritasında ilk iş, yönetimi arkamıza alarak, şartları net bir şekilde yazılı hale getirmemizdi. Süreç boyunca danışmanın her eğitimini kayıt altına almış, verdiği ödevlerin titizlikle takip edilmesini sağlamıştık. Karşılaşılan direnişe, şikayete paye vermeyerek, berilbelirlediğimiz yolda direnişe karşı ılımlı ama kararlı adımlarla ilerleyeceğimizi, vazgeçmeyeceğimizi direnen tüm ekiplere göstermiştik. Direniş zamanla yerini kabullenmeye terk etti. Bu süreçte bizim yanlış kararlarımız olmadı mı, oldu. İşin başında yazılım elemanı almadık. Yönetime ihtiyacı ifade etmemize rağmen, bu sorumluluğun bilgi işlemde olması konusunda ısrar ettiler, sadece bu konuda sözümüzü geçiremedik yönetime. Şu an bazı birimler yavaş geçiş yapıyor, bunun da sebebi ERP yazılımı alma kararının başında proje ekibine yazılım uzmanının dahil edilmemesiydi. Bunu da bir öz eleştiri olarak belirtmek lazım. ERP yazılımı alma kararının başında proje ekibine yazılım uzmanı dahil edilseydi daha hızlı ilerleyebilirdik. İşletmelerde bilgi işlem ve yazılım departmanları birbirine karıştırılıyor. Biz de ERP sürecinde bazı çalışmaları bilgi işlem bölümünün sürdürmesini bekledik. Bilgi işlem departmanı, yazılıma gereken önemi veremedi, donanımsal işlerini yerine getirdi, yazılım geri planda kaldı. Bilgi işlemdeki arkadaşlarımın bu yolculukta gayret ederek daha güzel şeyler yapabileceğine inanıyorum.

5 Eğitimlerimizi de Workcube den planlıyoruz. Biz de eğitimler yıllık olarak, her yılın ilk ayı yapılır, yapılan plana uyum sağlanmaya çalışılır. Dış ve iç eğitimler ve aynı zamanda ara eğitimler olmak üzere yıl içerisinde en az ayda 1 eğitim, bölüm bazlı gerçekleştirilir. Sistem üzerinde planlanan eğitimlerimiz çizelgelere göre takip edilir, eğitimin katılımcıları, tutanak ve dokümanlar sistemde kayıt altına alınır. Workcube projesinin kapsamı nereye, hangi departmanlara uzanıyor? Workcube satış kanadından başlıyor, satın alma, üretim, kalite kontrol, depo, muhasebe, finans, insan kaynakları, kalite yönetimi ve projeye kadar uzanıyor. Zayıf kullandığımız tek kısım ajanda. Projenin en kolay kısmıydı aslında, zor kısımları kolaylaştıralım derken kolay kısmını ihmal etti bölümler itibariyle ajanda da faal olarak kullanıma alınacak. Bilgisayar, makine, araç gibi işletmenin tüm ekipmanları da Workcube üzerinde kayıt altında tutuluyor. Proje Yönetimi ile hangi aşamaları yönetiyorsunuz? Proje yönetimini iki bölüm kullanıyor; birisi alınan işleri projelendiren ve Workcube de kayıt altına alan proje tasarım ekibi, diğeri de bizim kalite yönetim bölümü. Tasarım ekibi kayıt yapıyor ve daha etkin kayıt yapmaları için kalite yönetim biriminden eğitimler alıyor. Çünkü proje yönetimini tüm boyutuyla bizim ekip çok etkin kullanıyor. Tasarım ekibine bu bilgiyi zaman zaman aktarıyoruz. Pproje modülünde bir havuz, bir nevi bilgi bankası oluşturmaktayız. 60 ürün belgesi ve 12 sistem belgesi ile yönetilen bir firmayız, bu belgelerin %95 i TSE kurumuna ait, durum böyle olunca veriler, analizler ve raporlar önemli hal alıyor, bu bilgileri de projeler kısmında depoluyoruz. Proje alanlarını kullanan kullanıcılardan gelen ihtiyaçlarla karşılaştığımızda Workcube tarafındaki danışmanımıza soruyoruz, fakat Proje Yönetimi tarafında geliştirim de bekliyoruz.

6 2014 ün ilk yarısından sonra üretimde istasyon bazlı takibe başlayacağız. İş emirlerinin planlanmasından ürün ağaçlarının oluşturulmasına, üretimden sevkiyata üretim sürecini bütünüyle Workcube ile yönetiyor ve takip ediyoruz. Üretim sonuçlarında ise örnek geri dönüşleri alıyoruz, sıkıntımız yok. Planlama ekibi ciddi veri girişi yapıyor, ürün ağaçları bittiğinde istasyon bazlı takiplere başlayacağız. Bizim en büyük kaybımız yoğun ürün ağaçlarına ve 500 çeşit farklı ürüne sahip olmamız, özel sipariş aldığımızda bu rakam artabiliyor ün ilk yarısından sonra artık istasyon bazlı takip yapılabileceğiz. Bunun en önemli artısı izlenebilirliği ve ölçülebilirliği sağlamış olacağız. Workcube üzerinde kurgular buna göre yapıldı. Servis başvurularınızı sistemden yönetmenin avantajları ne oldu? Workcube üzerinden yönettiğimiz, teknik servis biriminin kullandığı abone yönetimi ile zaman harcamaları, yapılan anlaşmalar, kullanılan ürünler gibi aboneye ait tüm bilgileri tek alandan yönetiyoruz, bu şekilde veri kaybının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Stok yönetiminde Workcube ün sağladığı avantajlardan bahseder misiniz? Stok yönetim sürecinde sipariş geldikten sonra üretim, ürünü üretmeye başlamadan önce depodan stok sorgulaması yapıyor. Stok kontrolü, üretim için depoda ilgili ürünü üretebilecek kadar hammadde olup olmadığının tespitinde işletmemize çok fayda sağlamıştır. Stokların raporlanmasıyla elimizdeki hammaddeyi daha kısa sürede sorguluyor ve stoga göre üretim planı yapabiliyoruz.

7 Günler alan rapor alma işlemleri, bir tıkla halledilir hale geldi. Workcube ERP nin en başarılı olduğu bölümlerden biri de raporlama araçları, bu alanı oldukça etkin kullanıyoruz. Workcube ile birlikte günler alan rapor alma işlemleri bir tıkla halledilir hale geldi. Tüm işletmelerde olduğu gibi Finans ve Bütçe raporları bizim için de çok önemli. Veri girişi tam yapıldığında doğru raporları kolay ve hızlı şekilde alabiliyoruz. Veya iş raporlarınız, yıl içerisinde ne yaptığınızın cevabını raporlama yaparak hemen alabiliyorsunuz. Raporlar benim de etkin kullandığım bir alan, gerek kendimin gerekse ekibimin neler yaptığının bilgisini istediğim zaman alabiliyorum. Satış ve satın alma süreçlerinde Workcube ne kadar etkili, hangi işlemleri sistemden yapıyorsunuz? Satış siparişi girildikten sonra üretim, satın alma siparişlerini görebiliyor, bu da stok kontrolünün ivedilikle yapılarak, eksik hammaddenin temin yoluna gidilmesini sağlıyor. Biz ağırlıklı olarak DMO ya satış yapan bir firma olduğumuz için termin süreleri biz de çok önemli, Workcube ile bu süreci etkin yönetebiliyoruz.

8 Proje liderinin görevi almadan önce kendini iyi gözden geçirmesi gerekli ERP süreci gerçekten çok sancılı bir süreç. Basamak basamak gidecek olursak hangi ERP nin kullanılmaya karar verileceği, akabinde proje liderinin kim olacağı, kayıt ve dokümantasyonu güçlü proje yürütücüsünün belirlenmesi çok önemli çünkü bu aşamadan sonra proje yürütücüsü ciddi kayıt tutmak zorunda. Proje liderinin bu görevi almadan önce kendini iyi gözden geçirmesi gerekli; ben bu kararı vermedim, ben kabul etmiş olamam, ben yoktum gibi iddiaları yok etmesi gerekir. Dağınık lokasyonlarda faaliyet gösteriyorsunuz, yönetim bütünlüğünü sağlamada Workcube ün getirileri oldu? Merkez ofis dışında diğer illerdeki şubelerimiz sadece satış ve muhasebe odaklı çalışıyor. Muhasebe kayıtları sistemden yapılmasına karşın, satış ekibi siparişini sistemden girmiyor. Şubelerdeki satış ekibine ait siparişleri merkezdeki satış ekibinin onlar adına girmesini düşünüyoruz, fakat o kısmı henüz tam oturtamadık, bu konuda eğitimler de verdik. Satış elemanı sirkülasyonu Türkiye nin sorunu diye düşünüyoruz, biraz da bu sebepten o kısmı tam çalışır hale getiremedik. Ama şubelerdeki bu durum bu şekilde kalmayacak, belirlenen bir hedef var, 2014 yılı sonuna kadar mecbur onlarda bu sürece dahil olarak sisteme geçiş yapacaklar. Workcube, ERP uygulamasından beklentilerinizi karşıladı mı? Kesinlikle karşıladı. Bizim süreçlerimizden üretim aşamaları çok karışık ve sancılıydı ama aştık çok şükür. Burada yine Workcube deki danışmanımızı saygı ve hürmetle anıyoruz. Proje lideri yönetim de söz sahibi mi? Yönetime karşı dik duruş sergileyecek ve dediğini yapabilecek kabiliyette mi? Güçlü bir karaktere mi sahip, yoksa yönetim veya çalışanlar ne derse onu mu yapar? Proje yürütücüsü yetkilerini belirlemeli ve yazılı olarak bu yetkiyi arkasına almalı, yönetim karşı dahi çıksa aldığı karara hayır benim kararım bu diyebilecek mi? Baskılı yol izlerken proje sürecinde çalışanlarla ile aynı zamanda saygılı ve seviyeli olabilecek kabiliyette mi onların direnişini kırabilecek bilgi ve deneyime sahip mi? İş sorumluluğu alabilmeli, yeri geldiğinde bölümlerin işini yüklenerek fedakarlık yaparak, veri kaydı girebilecek mi? Kısaca bu sancılı süreci yönetebilecek mi? Daha öncede bahsettiğim gibi başarı ERP Yazılım Firması Danışman - Proje Lideri Çalışanlar kadrosunda yatıyor. Bu kadro sağlam ise çıkan işten her iki taraf da mutlu ayrılır, bir tanesi eksikse bu mümkün değildir. Kanaattim proje lideri güçlü ve kendinden emin ise danışmanı da karalı ve istikrarlı ise proje 1 yılda hayata geçer.

Bahçeşehir Koleji, Workcube İle Süreçlerini Raporlanabilir Bir Yapıya Dönüştürdü.

Bahçeşehir Koleji, Workcube İle Süreçlerini Raporlanabilir Bir Yapıya Dönüştürdü. workcube başarı hikayesi BAHÇEŞEHİR KOLEJİ Bahçeşehir Koleji, Workcube İle Süreçlerini Raporlanabilir Bir Yapıya Dönüştürdü. 1994 yılından bu yana eğitim sektöründe faaliyet gösteren Bahçeşehir Koleji,

Detaylı

Pronet in Tüm Operasyonları Workcube İle Yönetiliyor.

Pronet in Tüm Operasyonları Workcube İle Yönetiliyor. WORKCUBE BAŞARI HİKAYESİ Pronet Pronet in Tüm Operasyonları Workcube İle Yönetiliyor. Türkiyenin Lider güvenlik şirketlerinden biri olan Pronet hizmet kalitesinin ve kurumsal performansın yükseltilmesinde

Detaylı

En Büyük Online Hırdavat Deposu; GROSS DEPOT...

En Büyük Online Hırdavat Deposu; GROSS DEPOT... WORKCUBE BAŞARI HİKAYESİ Gross Depot En Büyük Online Hırdavat Deposu; GROSS DEPOT... Hırdavat Sektörünün yeni oyuncusu Grossdepot, Türkiye nin en büyük hırdavat online ticaret platformunu Workcube ERP

Detaylı

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı.

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı. Burak Boru, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti. Burak Boru, IFS Uygulamaları

Detaylı

Pronet in Tüm Operasyonları Workcube İle Yönetiliyor.

Pronet in Tüm Operasyonları Workcube İle Yönetiliyor. WORKCUBE BAŞARI HİKAYESİ Pronet Pronet in Tüm Operasyonları Workcube İle Yönetiliyor. Türkiyenin lider güvenlik şirketlerinden biri olan Pronet, hizmet kalitesinin ve kurumsal performansın yükseltilmesinde

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise MUHASEBE VE ERP EĞİTİMLERİ Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise Bilge Adam Akademi nin Muhasebe ve ERP eğitimleri; şirketlerin ihtiyaç duyduğu, hem muhasebe alanında teorik bilgiye sahip

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise MUHASEBE VE ERP EĞİTİMLERİ Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise Bilge Adam Akademi nin Muhasebe ve ERP eğitimleri; şirketlerin ihtiyaç duyduğu, hem muhasebe alanında teorik bilgiye sahip

Detaylı

Genel Müdür Ref (GM-01)

Genel Müdür Ref (GM-01) Genel Müdür Ref (GM-01) İş tanımı Genel Müdür, tesisin düzgün yürütülmesini sağlamak, birinci sınıf imalat hizmetleri sunmak, Ortak Kullanım Tesisinin sunacağı hizmetlerin pazarlanmasını sağlamak, personel

Detaylı

yeni kelimeler otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktiniz kış mevsiminde

yeni kelimeler otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktiniz kış mevsiminde otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktin soğuk geciktim kış geciktiniz kış mevsiminde uç, sınır, son, limit bulunuyor/bulunur

Detaylı

Ek Gereksinimler Standard Pro Plus EE HR

Ek Gereksinimler Standard Pro Plus EE HR Haziran-Aralık 2013 Workcube E-Business Portal Editions* Paketler (Sunucu bazlı lisanslama) / USD Standart Edition 19.900 $ Pro Edition 29.900 $ Plus Edition 39.900 $ Enterprise Edition 49.900 $ Open Enterprise

Detaylı

"Hep birlikte ileriye..." sloganıyla firmamız 2015 yılında da yeni müşterileriyle büyümeyi hedeflemektedir.

Hep birlikte ileriye... sloganıyla firmamız 2015 yılında da yeni müşterileriyle büyümeyi hedeflemektedir. DÜNDARLAR MAKİNA 1 Dündarlar Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirket 1995 yılında 900 m2 kapalı alanda faaliyetine başlayan firmamız hızla büyüyerek 2009 yılında 6500 m2 kapalı, 6000 m2 açık alanda üzere

Detaylı

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri:

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri: 3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi pharmaist.net Medya Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK Mikron S, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti.

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

Üretim yapan firmalar için bir test

Üretim yapan firmalar için bir test Üretim yapan firmalar için bir test ERP Yazılımınız size ne kadar hizmet ediyor veya siz onu ne kadar etkin kullanıyorsunuz? Hazırlayan Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr Tarih Haziran 2010 Aslında bilgisayar

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder..

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

Detaylı

Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı

Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı Kurumsallaşma Koçluğu Programı ile Türk aile şirketlerinde sürdürülebilirliği nesiller boyunca sağlamayı hedefliyoruz. 3 aşamadan oluşan Kurumsallaşma

Detaylı

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ERP'ye Bakış ve ARGUS Plus Zaman içinde firmalar geliştikçe, iş yapış şekilleri değişmekte ve ihtiyaçları artmaktadır. Bir çok gelişen firma, gerçekleştirdikleri operasyonel

Detaylı

Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane

Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane Dünyada yaşanan ekonomik kriz liderlik stillerinde de değişikliğe yol açtı. Hay Group'un liderlik stilleri üzerine yaptığı araştırmaya göre, özellikle

Detaylı

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM SEVGİ ÖÇVER Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen 1 Stratejik yönetim, uzun vadeli planlamalar ve kararlar ile konaklama isletmelerinin en üst düzeyde etkin ve verimli

Detaylı

Medical Park ta Kurumsal Kaynak Yönetimi. Ahmet Usta

Medical Park ta Kurumsal Kaynak Yönetimi. Ahmet Usta Medical Park ta Kurumsal Kaynak Yönetimi Ahmet Usta Medical Park Medical Park Medical Park Medical Park Neden ERP? Etkin Finansal ve Maliyet Analizi Malzeme ve Tedarik Yönetimi Verimliliği Operasyonel

Detaylı

H.OĞUZ AYDIN: CAR DVR kaza esnasında - güç kesintisi olsa bile - 20 saniye daha kayıt yapabilmektedir.

H.OĞUZ AYDIN: CAR DVR kaza esnasında - güç kesintisi olsa bile - 20 saniye daha kayıt yapabilmektedir. H.HÜSEYİN YAYLA Türkiye Otomotiv Sektöründe çığır açabilecek bir projeyi ülkemize getirmek üzere olan H.Oğuz Aydın ile birlikteyiz. Oğuz Bey ile Türkiye nin otomotiv pazarındaki gelişmelerine paralel olarak

Detaylı

Müşteri Deneyimi Programları

Müşteri Deneyimi Programları Müşteri Deneyimi Programları Müşteri Deneyimi Yaklaşımı/ Giriş Müşteri odaklılık, ürünlerin aynılaşmasının hızla yaşandığı günümüz piyasalarında en güvenilir farklılaşma modelidir. Klasik olarak şirketler

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

Mevcut Yazılım Değerlendirme Rehberi Kullandığınız yazılım ne kadar verimli?

Mevcut Yazılım Değerlendirme Rehberi Kullandığınız yazılım ne kadar verimli? Mevcut Yazılım Değerlendirme Rehberi Kullandığınız yazılım ne kadar verimli? İçindekiler 3 GİRİŞ 4 MALİYET SİSTEM GEREKSİNİMİ 6 ÜRETİM ve PLANLAMA SİSTEM GEREKSİNİMİ 8 GÜVENLİK GEREKSİNİMLERİ 9 ÜLKE KOŞULLARINA

Detaylı

Kalite doğru ürün yada hizmeti, müşterinin eline doğru zamanda ve doğru fiyatla koymaktır. Charles A. Mills

Kalite doğru ürün yada hizmeti, müşterinin eline doğru zamanda ve doğru fiyatla koymaktır. Charles A. Mills CATERING16:Layout 1 12/15/15 1:02 PM Page 1 Kalite doğru ürün yada hizmeti, müşterinin eline doğru zamanda ve doğru fiyatla koymaktır. Charles A. Mills CATERING16:Layout 1 12/15/15 1:02 PM Page 2 02 CATERING16:Layout

Detaylı

Zirve Takvimi

Zirve Takvimi 2016-2017 Zirve Takvimi İK profesyonellerinin buluşma noktası... 2016-2017 Zirve Takvimi 13. Seçme Yerleştirme & Yetenek Yönetimi Zirvesi 5-6 Ekim 2016, İstanbul Marriott Hotel Asia Performans, Ücret ve

Detaylı

Daha ayrıntılı bilgi için: rabia.basay@pargesoft.com Tel :0216 5756070 Mobil : 0530 2949101

Daha ayrıntılı bilgi için: rabia.basay@pargesoft.com Tel :0216 5756070 Mobil : 0530 2949101 Daha ayrıntılı bilgi için: Rabia Başay rabia.basay@pargesoft.com Tel :0216 5756070 Mobil : 0530 2949101 Doğadaki uyumu projelerinize taşıyın... Hizmet Sektörü Firmaları için Uluslararası ERP Yazılımı -

Detaylı

THOMAS LAWRENCE HOMAS

THOMAS LAWRENCE HOMAS HOMAS AWRENCE Lawrence Arhitecture Titiz bir tasarım anlayışına sahip olan Seattle merkezli, ödüllü bir mimarlık firması. Küçük ve geniş aileler için konut projelerinde uzman olan firma aynı zamanda ticari

Detaylı

MEVCUT DURUM ANALİZİ

MEVCUT DURUM ANALİZİ ADANA ÜNİVERSİTE SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ MEVCUT DURUM ANALİZİ Dr. Koral ÇEPNİ Adana ÜSAM Endüstriyel Danışmanı Adana ÜSAM Mentör Projesi Değerlendirme Kurulu Üyesi NİYE TEMEL ANALİZ Şirketin yolun

Detaylı

G20 EKONOMİ VE ÇALIŞMA BAKANLARI TOPLANTISI

G20 EKONOMİ VE ÇALIŞMA BAKANLARI TOPLANTISI SAYI 12 EYLÜL 2015 S.1 G20 FİNANS VE ÇALIŞMA BAKANLARI TOPLANTISI S.2 YILDIZ HOLDİNG LANSMAN TOPLANTISI / GARANTİ BANKASI KONSER-VE ETKİNLİKLERİ S.3, S.4 DİĞER ORGANİZASYON FOTOĞRAFLARI S.5 RÖPORTAJ S.6

Detaylı

Enerji, bankacılık, finans, telekomünikasyon gibi önemli sektörler Sinara Labs ile siber saldırılar a karşı güvende

Enerji, bankacılık, finans, telekomünikasyon gibi önemli sektörler Sinara Labs ile siber saldırılar a karşı güvende Enerji, bankacılık, finans, telekomünikasyon gibi önemli sektörler Sinara Labs ile siber saldırılar a karşı güvende Siber saldırı seviyesinin hiç olmadığı kadar yükseldiği şu günlerde, Sinara Labs sunduğu

Detaylı

Murat Değirmenci: Çelik servis merkezlerine fason üretim yapacağız

Murat Değirmenci: Çelik servis merkezlerine fason üretim yapacağız Murat Değirmenci: Çelik servis merkezlerine fason üretim yapacağız Murat Değirmenci Değirmenci Metal Firma Sahibi Değirmenci Metal i Adana daki merkezlerinde ziyaret ettik. Niş hizmet vermeyi hedefleyen

Detaylı

Kablo Üretim Çizelgeleme Paketi. dinamo Kablo GANT. dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası

Kablo Üretim Çizelgeleme Paketi. dinamo Kablo GANT. dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası dinamo Kablo GANT dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası KABLO Üretim Planlama ve Maliyetlendirme Yazılımı dinamo Kablo GANT Kimin İçin? dinamo Kablo GANT, kablo üretimi yapan,

Detaylı

Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır

Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır KSS Söyleşileri Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Çevre Projeleri Koordinatörü Ferda Ulutaş ile Vakfın faaliyetleri, kurumsal sosyal sorumluluk

Detaylı

Fark Yarattığın Sürece Varsın

Fark Yarattığın Sürece Varsın KAPSAM ZAMAN KAPSAM ZAMAN KALİTE KALİTE KAPSAM ZAMAN KALİTE ZAMAN KAPSAM KAPSAM ZAMAN KALİTE KALİTE Fark Yarattığın Sürece Varsın 12 Mart 2015 Oğuz SÜZER Proje Yönetim Müdürü Ajanda Süreçler Gerekli Ama

Detaylı

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor?

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor? Not: Bu doküman, TÜBİTAK tarafından desteklenen ATBÖ (Argümantasyon Tabanlı Bilim Öğrenme) Projesi kapsamında hazırlanan öğretmenlerin 3 yıl boyunca yaşadıkları sınıf tecrübelerini paylaştıkları ATBÖ Öğretmen

Detaylı

Mixerarts.com Sanat Platformu başarı hikayemizde Mixer Direktörü Bengü Gün konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı:

Mixerarts.com Sanat Platformu başarı hikayemizde Mixer Direktörü Bengü Gün konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı: 1 Mixerarts.com Sanat Platformu başarı hikayemizde Mixer Direktörü Bengü Gün konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı: Mixer in faaliyetleri ve sektördeki konumuyla ilgili bilgi verebilir misiniz? Mixer,

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündemi

Pazartesi İzmir Basın Gündemi 16.01-2017 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Tamamlandı Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği Gereği, 2016 yılında 20 üniversite ile başlanan kurumsal dış değerlendirme

Detaylı

Burcu Yaroğlu Finansbank. Özgür Dönmez Experteam Consulting

Burcu Yaroğlu Finansbank. Özgür Dönmez Experteam Consulting Burcu Yaroğlu Finansbank Özgür Dönmez Experteam Consulting ta Gider Yönetimi ve Elektronik Satınalma Finansbank Satınalma Süreç Yönetimi Finansbank ta Satınalma Proje Tanımı Proje Hedefleri Sonuçlar Yeni

Detaylı

Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz

Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz MAKİNATEK AYIN KONUĞU Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz Türkiye deki büyümenin süreceği beklentisini aktaran Avrupa Forklift, İstifleme ve Depo Ekipmanları Federasyonları (FEM) Yönetim Kurulu

Detaylı

Kuruluş: Kişi sayısı: Sermaye: Ocak 2011 1 0 TL Müşteri sayısı: Vizyon: Bilist Hakkında

Kuruluş: Kişi sayısı: Sermaye: Ocak 2011 1 0 TL Müşteri sayısı: Vizyon: Bilist Hakkında Bilist Hakkında Bilist Hakkında Kuruluş: Kişi sayısı: Sermaye: Ocak 2011 1 0 TL Müşteri sayısı: Vizyon: 1 1TÇ yazılım ürünlerini satmak ve tam desteği sağlamak; - Satış - Eğitim/Destek - Yazılım geliştirme

Detaylı

İÇ TETKİKÇİ DEĞERLENDİRME SINAVI

İÇ TETKİKÇİ DEĞERLENDİRME SINAVI 13.07.2018 ISO 9001:2015 İÇ TETKİKÇİ DEĞERLENDİRME SINAVI Soru Sayısı: 33 Süre: 40 Dakika Ad SOYAD: Bölüm: ADL Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri OĞUZ ÖZTÜRK Soru-1) Aşağıdakilerden hangisi ISO 9001:2015

Detaylı

Forex Ek Kazanç Sistemi

Forex Ek Kazanç Sistemi 106 Forex Ek Kazanç Sistemi Bu anlatacağımız sistem Türkiye de tamamen yasal ve 4 aydır uygulamada olan ve giderek büyüyen bir sistem. ProjeX ProjeX Nedir? ProjeX bir kazanç sistemi; şu şekilde çalışıyor

Detaylı

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com Supported by: İSTANBUL 2015 26-29 Mart 2015 Avrasya ve Türkiye nin önemli karar vericilerini, dünyadan tedarikçilerle aynı platformda bir araya getiren lider medikal fuar FUAR SONUÇ RAPORU Eş Zamanlı:

Detaylı

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok Antalya daki 4 üniversitenin sektör için gerekli eğitimleri verdiği, Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

Avrupa hastanelerinde

Avrupa hastanelerinde Avrupa hastanelerinde mesleki katılım Baş hekimler ve hemşireler için anket (PTE1) Baş hekimler ve hemşirelerin hastanede yönetici rolü oynadıkları düşünülmektedir. Aynı zamanda resmi yönetim rolleri de

Detaylı

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI AKTEK GARAGE DÖKÜMANI Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon İŞ GELİŞTİRME VE TEKNOLOJİ ENTEGRASYON BÖLÜMÜ 1 İÇERİK 1. Aktek Tarafından Belirlenmesi Gereken Adımlar... 4 1.1. Destek Verilecek Olan Sektörler

Detaylı

Delme patlatmanın önemli bir aşaması olan rok kaya delici makinelerle ilgili şirketimiz kiralama ve satış

Delme patlatmanın önemli bir aşaması olan rok kaya delici makinelerle ilgili şirketimiz kiralama ve satış DELPA GRUP Maden Müşavirlik - Delme Patlatma Hizmetleri Ürün ve Hizmetin Mükemmel Uyumu www.delpagrup.com DELPA GRUP Delme patlatma sektörünün bütün unsurlarının bir birleşimi olarak doğmuş ve sektörde

Detaylı

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ OCAK 2016 14. SAYI 52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ 29 Kasım 06 Aralık tarihlerinde gerçekleşen festivalde ekibimizle birlikte görev başındaydık. Ülkemizin en eski ve en prestijli festivallerinden

Detaylı

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi ÖN MALİYET Siparişin üretiminden önceki verilerle hesaplanan ilk maliyetidir. Wintex ön maliyet modülü tüm maliyet etkenlerinin doğru ve hızlı girilebilmesine olanak

Detaylı

Proje Çevresi ve Bileşenleri

Proje Çevresi ve Bileşenleri Proje Çevresi ve Bileşenleri 1.3. Proje Çevresi Proje çevresi, proje performans ve başarısını önemli ölçüde etkiler. Proje takımı; sosyoekonomik, coğrafı, siyasi, yasal, teknolojik ve ekolojik gibi kuruluş

Detaylı

FRANCHISE TANITIM KATALOĞU

FRANCHISE TANITIM KATALOĞU FRANCHISE TANITIM KATALOĞU Asırlık Hikayemiz 1927 yılından beri 3 nesildir tecrübe ve güven ile Bursa da 5 şubeyle hizmet vermeye devam eden markamız Ayanoğlu, Türkiye nin birçok şehrinden özenle seçtiğimiz

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

Borç Yapılandırma Hizmetleri

Borç Yapılandırma Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Yapılandırma Hizmetleri Hedeflerinize uygun olarak, stratejiden uygulamaya kadar tamamen entegre borç yapılandırma hizmetleri Hüsnü Dinçsoy Danışmanlık Hizmetleri Lideri PwC Türkiye

Detaylı

HİZMETLERİMİZ HAKKINDA

HİZMETLERİMİZ HAKKINDA HİZMETLERİMİZ HAKKINDA Avraska İş Geliştirme ve Yönetim Danışmanlığı Ltd.Şti. İstanbul, Temmuz 2015 Yeni rekabet sadece firmaların fabrikalarda ürettikleri ürünler arasında değil; fabrika çıktılarına ambalaj,

Detaylı

Almanya dan Bodrum a tarifeli uçuşlar

Almanya dan Bodrum a tarifeli uçuşlar Almanya dan Bodrum a tarifeli uçuşlar Almanya nın Berlin ve Hamburg şehirleri ile Bodrum arasında Mayıs ayından itibaren Ekim sonuna kadar direk uçuşların başlayacağının müjdesini veren Bodrum Belediye

Detaylı

Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi

Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi Kullanıcı Dostu Arayüzler Oluşturun www.userspots.com 1 Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi Nedir? Kurumsal Kullanıcı Deneyimi Eğitimleri ile markanızın tasarım süreçlerinize

Detaylı

KOBİ'lerde Sözleşme ve Risk Yönetimi. Almanca-Türkçe Anket. Marmara Üniversitesi İstanbul / SRH Hochschule Berlin

KOBİ'lerde Sözleşme ve Risk Yönetimi. Almanca-Türkçe Anket. Marmara Üniversitesi İstanbul / SRH Hochschule Berlin KOBİ'lerde Sözleşme ve Risk Yönetimi Almanca-Türkçe Anket Marmara Üniversitesi İstanbul / SRH Hochschule Berlin A. Genel Sorular Hakkınızda; 1. Şirket bünyesindeki göreviniz nedir? (Birden fazla cevap

Detaylı

Fall 2010. SAYFA 1 S1: Gittiğiniz üniversite: Katholieke Universiteit Leuven. S2: Gittiğim üniversite beklentilerimi karşıladı.

Fall 2010. SAYFA 1 S1: Gittiğiniz üniversite: Katholieke Universiteit Leuven. S2: Gittiğim üniversite beklentilerimi karşıladı. Fall 2010 Toplayıcı: New Link (Web Bağlantısı) Başlangıç: 23 Mart 2011 Çarşamba 16:12:18 Son Değiştirme: 23 Mart 2011 Çarşamba 16:13:29 Geçen Süre: 00:01:10 Katholieke Universiteit Leuven S3: Gittiğim

Detaylı

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TİP ONAYI BELGELENDİRME SÜRECİ PAYDAŞ MEMNUNİYET ANALİZİ ÇALIŞMASI Bu anket, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 01/01/2016 tarihinden itibaren ulusal tip

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

Borç Yapılandırma Hizmetleri

Borç Yapılandırma Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Yapılandırma Hizmetleri Hedeflerinize uygun olarak, stratejiden uygulamaya kadar tamamen entegre borç yapılandırma hizmetleri Hüsnü Dinçsoy Danışmanlık Hizmetleri Lideri PwC Turkey

Detaylı

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI MART EĞİTİMLERİ STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 30 MARTT 2010 SSal lıı STRATEJİK SATINALMA Hedef Katılımcılar Satınalma ve

Detaylı

CPM ERP: Yüksek verim %25 e varan kârlılık

CPM ERP: Yüksek verim %25 e varan kârlılık CPM ERP: Yüksek verim %25 e varan kârlılık ERP: Kurumsal kaynaklarınızdan maksimum yararlanın! En gelişmiş yönetim araçlarının başında gelen ERP (Enterprise Resource Planning) yazılımları, bugün belli

Detaylı

Time Saat, Saha Operasyonlarını Workcube ERP İle Yönetiyor.

Time Saat, Saha Operasyonlarını Workcube ERP İle Yönetiyor. workcube başarı hikayesi TİME SAAT Time Saat, Saha Operasyonlarını Workcube ERP İle Yönetiyor. 2006 yılında Q&Q markasının Türkiye deki tüm dağıtım ve tenlik servis haklarını alarak Q&Q markasının Türkiye

Detaylı

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ TANIM Ahşap veya ahşap kökenli malzemelerin, istenilen kalite standardında, belirlenen sürede, en düşük maliyetle üretilebilmesi için üretim sistemini tasarlayan, projelendiren, üretim sürecini denetleyen

Detaylı

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri:

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri: 3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi pharmaist.net Medya Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

16 SAYI. ağustos 2016 DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ

16 SAYI. ağustos 2016 DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ ağustos 2016 16 SAYI DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ Dünya İnsani Zirvesi (DİZ), 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul da düzenlendi. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tarihte ilk kez düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi,

Detaylı

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2015 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

Homer ve OEE. Hazırlayan : Cengiz Pak www.cengizpak.com.tr. Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir. www.cengizpak.com.

Homer ve OEE. Hazırlayan : Cengiz Pak www.cengizpak.com.tr. Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir. www.cengizpak.com. Homer ve OEE Hazırlayan : Cengiz Pak www.cengizpak.com.tr Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir cengizpak.com.tr Avcının Silahı Kullanılabilir Bilgi Homer İşe Giriyor Ve OEE nin Ne Olduğunu

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE:

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: DUYURU Tarih: (01.12.2015) ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN (DİKEY VE YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİLERİ DAHİL) YENİ ÖĞRENCİ ANKET FORMU, BİLGİ TOPLAMA ANKETİ VE ÖĞRENCİ TANITIM-İLETİŞİM FORMLARINI

Detaylı

Hizmetlerimiz. Allnjoy Event Works,

Hizmetlerimiz. Allnjoy Event Works, Allnjoy Event Works, M.i.c.e. sektörüne ve ihtiyaç duyulan diğer alanlara Takım Oyunu, Atölye Çalışmaları, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Kahve Molası Aktiviteleri, Çocuk Atölye ve Aktiviteleri, Konsept

Detaylı

Erp Projelendirmede Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Erp Projelendirmede Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Erp Projelendirmede Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar ERP PROJESININ BAŞLANGICINDA DIKKAT EDILMESI GEREKENLER 1. ERP Projesine başlamadan önce, şirket yöneticileri ile gerekli bilgi alış verişi yapılmalı,

Detaylı

PROJE GELİŞTİRME MENTÖRLÜK VE REHBERLİK PROJE YÖNETİMİ. dipmo - Direktif Proje Yönetim Ofisi I Hizmetler. Proje amaç yönetimi

PROJE GELİŞTİRME MENTÖRLÜK VE REHBERLİK PROJE YÖNETİMİ. dipmo - Direktif Proje Yönetim Ofisi I Hizmetler. Proje amaç yönetimi dipmo - Direktif Proje Yönetim Ofisi I Hizmetler MENTÖRLÜK VE REHBERLİK Tasarım ve Ar-Ge merkezi süreçlerine hazırlık Strateji belirleme Proje yönetimi uygulamaları Altyapı ihtiyaçlarının belirlenmesi

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İhracat Planı Hazırlanması Süreci

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İhracat Planı Hazırlanması Süreci Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr İhracat Planı Hazırlanması Süreci 2013 İHRACAT PLANI HAZIRLANMASI SÜRECİ İhracat Planı Neden Hazırlanır? İhracattan ne beklendiğinin belirlenmesi, İhracat amaçlarına

Detaylı

Dr. Bertan Kaya, CIA. Control Solutions International

Dr. Bertan Kaya, CIA. Control Solutions International Dr. Bertan Kaya, CIA Control Solutions International 1. Bölüm: İç Denetimin Yönetim Performansına Etkisi, Rol ve Sorumlulukları ile Kullandığı Araçlar İç Denetim İç denetim, bir kurumun faaliyetlerini

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 AİLE İÇİ İLETİŞİM VE SINAV KAYGISI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Motivasyonu Arttırma ve Hedef Belirleme Hedef Belirlerken Göz Önünde Bulundurulacak

Detaylı

İŞLETMELERDE İŞ SÜREÇ YÖNETİMİ (BPM) UYGULAMASI. Hazırlayanlar Fatma Didem GÜRKAN Endüstri Mühendisi Ahmet Alper ÇALIŞKAN Endüstri Mühendisi

İŞLETMELERDE İŞ SÜREÇ YÖNETİMİ (BPM) UYGULAMASI. Hazırlayanlar Fatma Didem GÜRKAN Endüstri Mühendisi Ahmet Alper ÇALIŞKAN Endüstri Mühendisi İŞLETMELERDE İŞ SÜREÇ YÖNETİMİ (BPM) UYGULAMASI Hazırlayanlar Fatma Didem GÜRKAN Endüstri Mühendisi Ahmet Alper ÇALIŞKAN Endüstri Mühendisi 4 Haftalık Ajanda 1. Hafta: Örneklerle BPM-ERP İlişkisi 2. Hafta:

Detaylı

01.01.2012. www.konutkredisi.com.tr

01.01.2012. www.konutkredisi.com.tr Türkiye'nin ilk konut çöpçatanı Tüketici ile bankaların arasını bulan bir çöpçatan gibi çalışıyor. Türkiye de büyüme potansiyelinin en yüksek olduğu piyasalardan biri de şüphesiz konut. Dünyada 2008 de

Detaylı

Türkiye Mükemmellik Ödülleri

Türkiye Mükemmellik Ödülleri Türkiye Mükemmellik Ödülleri EFQM Tanıma Programı nın Önemli Bir Aşamasıdır EFQM 2012 2 EFQM Tanıma Programı Tüm paydaşlarının beklentilerini karşılayan ya da aşan üstün bir performans gerçekleştiren ve

Detaylı

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS)

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) KPMG Türkiye kpmg.com.tr Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS / AEO) nedir? Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetkilendirilmiş yükümlü statüsü, uluslararası

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi Değerli Öğretmenimiz; Hacettepe Üniversitesi 2013-2014 Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi 3. Sınıf öğrencimiz 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda yapacaktır.

Detaylı

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler Şirket Tanıtım Sunumu İÇERİK 1. Hakkımızda 2. Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz 3. Müşteri Değer Önerimiz 4. Hizmetlerimiz 5. Çalışan Deneyimi 6. Ekibimiz 1. Hakkımızda A.Ş. olarak, gelişimi önemseyen kurumlara,

Detaylı

Bir e-eğitim Markası Nasıl Yenilendi?

Bir e-eğitim Markası Nasıl Yenilendi? Bir e-eğitim Markası Nasıl Yenilendi? ŞekerAkademik d i 20 Mart 2012 Şekerbank Şekerbank, 1953 yılında şeker pancarı üreticisinin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Pancar Kooperatifleri Bankası

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ITIL FINAL PROJECT 1358110012 Soner Okur 1358110013 Burçin Çelik 1358110015 Nilüfer Ege Kebabcı 1358110046 Umut Atmaca 1358110059

Detaylı

İleriye doğru açık bir yol

İleriye doğru açık bir yol Broşür İleriye doğru açık bir yol Bir HP PartnerOne İş Ortağı ile çalışmanın avantajlarını keşfedin HP portföyünün eşsiz zenginliği, yetkili HP PartnerOne İş Ortağı nın becerileriyle birlikte size piyasada

Detaylı

Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu

Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu NetInvoice E-Fatura Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu DIGITAL PLANET Digital Planet, Türkiye de e-fatura alanında ilklere imza atan ve bugün itibarıyla Türkiye nin en çok e-fatura

Detaylı

Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul

Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Ø Bağımsız, tarafsız ve kâr amacı

Detaylı

Herkesin yakından tanıdığı çizgi film. 2011 yılının son çeyreğinde Workcube. Directcomm, Çalışanlarına ERP yi Shrek ile Sevdirdi.

Herkesin yakından tanıdığı çizgi film. 2011 yılının son çeyreğinde Workcube. Directcomm, Çalışanlarına ERP yi Shrek ile Sevdirdi. WORKCUBE BAŞARI HİKAYESİ Directcomm Directcomm, Çalışanlarına ERP yi Shrek ile Sevdirdi. Doğrudan pazarlama sektörünün öncülerinden Directcomm, tüm işlemlerini kayıt altına almak ve projelerini daha iyi

Detaylı

Borç Danışmanlığı Hizmetleri

Borç Danışmanlığı Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Danışmanlığı İletişim Hüsnü Dinçsoy Şirket Ortağı +90 (212) 376 5302 ofis numurası husnu.dincsoy@tr.pwc.com e-mail Mevlüt Akbaş Direktör +90 (212) 355 2354 ofis numurası mevlut.akbas@tr.pwc.com

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİNE ÜST DÜZEY OLANAKLAR SAĞLIYOR

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİNE ÜST DÜZEY OLANAKLAR SAĞLIYOR Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü nden 2006 da lisans derecesini alarak aynı bölümde 2009 yılında yüksek lisansını tamamlayan H. Emre Akkuş ile Çankaya Üniversitesi ve sektör hakkında

Detaylı

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir.

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir. Elektrik Tesisatı konusunda projelendirme, danışmanlık ve kontrolörlük hizmetleri ile kapsamlı bir mühendislik tasarım firması olarak, teknik bilgiye, müşteri ihtiyaçlarına, gelişen teknolojiye odaklı

Detaylı