TÜRKMEN AYDINLARI TOPLANTILARI 10 IRAK TA SAYIM VE TÜRKMENLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKMEN AYDINLARI TOPLANTILARI 10 IRAK TA SAYIM VE TÜRKMENLER"

Transkript

1 TÜRKMEN AYDINLARI TOPLANTILARI 10 IRAK TA SAYIM VE TÜRKMENLER 25 Eylül 2010 ORSAM - Ankara

2 Habib Hürmüzlü: Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) ın hazırlamakta olduğu Türkmen Aydınları Toplantısı nın onuncusuna hepiniz hoş geldiniz. Daha önceki toplantılarımızda Irak Seçim Yasası nı, Türkmen Vakıfları nı, Türkmen Dernekleri nin Türkmen davasındaki rollerini tartışmıştık. Bu toplantımızın konusu Irak ta Sayım Ve Türkmenler. Konuşmacılarımız Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı, Dr. Büşra Müftü ve Ziyat Köprülü. İlk sözü Büşra Hanım a veriyorum. Buyurun. Büşra Müftü: Asırlardan beri Kerkük bir Türkmen şehridir ancak her ülkede olduğu gibi diğer milletlerden farklı oranlarda diğer etnik guruplardan bir popülâsyona da sahiptir. Bunlar yıllar boyunca kardeşçe, birlik, beraberlik ve sosyal dayanışma içinde hemşerilik duygularının ağır bastığı bir kalıp içerisinde yaşamışlardır. Aralarında evlilik vesilesi ile akrabalık ortaya çıkmıştır. Kerkük e ilk Türkmen göçü Emeviler döneminde daha sonra da Abbasiler döneminde olmuştur. Bunlar Çerkezlerden bir ordu olarak, Kerkük ve dolaylarında yerleştirilmişlerdir. Üstün bir askeri yeteneğe sahip oluşları ve cesaretleri ile tarih kitaplarında adları anılmaktadır. Daha sonra Selçuklular döneminde Tuğrul Bey in kumandasında 1055 senesinde çok sayıda Oğuz ve Çerkezlerden Türkmen gelip Irak ın kuzeyinde ve özellikle Erbil ve Kerkük te yerleştiler. Selçukluların Irak taki egemenliği 63 yıl sürdü. Daha sonraları Osmanlı döneminde Kerkük te Türkmen sayısı zamanına göre en yüksek düzeylere vardı, Vali Mithat Paşa döneminde yani yılları arası Şehrizor adında Kerkük, Erbil ve Süleymaniye yi içine alan bir Osmanlı sancağı kuruldu, bu sancağın merkezi Kerkük idi.

3 1879 da İstanbul daki Osmanlı yönetimi, Musul Vilayetini kurdu. Bu da şimdiki Irak ın kuzeyinin tümünü kapsamaktaydı. Kerkük önemli bir Osmanlı şehri haline geldi. Jandarma eğitim bölgesi, ticaret merkezi ve dil özelliği bakımından değer kazandı. Böylece Osmanlı dönemi 1534 ten Birinci Dünya Savaşı ve onu izleyen Mütarekeye kadar sürdü. İngiliz işgalinden sonra Türkçe resmi dil olarak Musul vilayetinde devam etti. Kraliyet döneminin başından 1930 lara kadar Bağdat ta resmi yazışma dili olarak kullanılıyordu. ABD dönem başkanlarından Woodrow Wilson 14 ilkeli bir açıklama yaptı. Bu ilkelerin 12. si Osmanlı İmparatorluğu ndan kalan Türk bölgelerinin Türk egemenliği altında kalmasını ön görüyordu. Paris Barış Konferansında Türk bölgesinin Asya daki bölümü, Musul vilayeti Diyarbakır ve Halep in bir kısmını içine alıp Akdeniz e açılıyordu. Ancak Musul vilayetinin petrolden zengin oluşu ortaya çıkınca uyduruk bir referandum ile Irak a bağlandı. Bunun yanı sıra Sayks Piko anlaşmasında daha Birinci Dünya Savaşı bitmeden 1916 da bölgeler daha doğru bir deyimle petrol yatakları Fransa ve İngiltere arasında bölünmüştü. Lozan anlaşmasına yıllar sonra varıldı ve referandum ile birlikte -bana göre- bir oyun veya göz boyası dışında bir şey değillerdi. Artık petrolü alan almış satan satmıştı. Ancak can ve mal vergisini ödemek bize düşmüştü. W.R Hay adındaki İngiliz görevlisi Türkmen bölgesini bir hilale benzetti. İçine Musul Kerkük ve Mendeli yi alıyordu. Kerkük ise bunun merkezi idi. Yine İngiliz işgalinde ve sonraki dönemde Kerkük te görev alan İngiliz temsilcisi Miller bölge dili olarak yalnız Türkçe biliyordu, bunun çok yeterli olduğunu ve başka bir dile gereksinim duymadığını açıklamıştı. O zaman Kerkük te 7000 ev vardı ve nüfuslu bir şehir idi. Bunların arasında 2500 Yahudi, 630 Hıristiyan vardı ve Hıristiyanların çoğu Türkçe daha az bir bölümü ise Ermenice konuşurlardı. Böylece Müslüman Türkmenler %75 in üstünde bir çoğunluğa sahip oluyorlardı ayrıca şehir halkının tümü Türkçe biliyordu. Baştan beri şunu belirtmek isterim ki dünyadaki hiçbir şehrin nüfusu saf bir soydan oluşamaz. İstemli göçler, evlenmeler, mesleki atamalar, ekonomik çıkarlar bunları büyük bir ölçüde etkilemektedir. Ancak zorla ve politik amaçlarla halkını değiştirip yerlerine başkalarını yerleştirmek, halkın mal varlığını elinden alıp başkalarına bağışlamak, vatandaşlık haklarını fazlasıyla bir etnik guruba tanıyıp diğerlerini

4 milliyet değiştirmek için zorlamak olmamalıdır. Arapların Irak a yerleşmesi Emevi ve Abbasiler döneminde başladı Kerkük te ise: Tigriti aşiretinin bir kısmı istemli olarak Osmanlı döneminde 1600 yıllarında Kerkük te yerleştiler, Şehir halkı ile her zaman anlaşma ve karşılıklı saygı içerisinde yaşadılar evde bile bazı aileleri Türkçe konuştular. Hadidi aşireti ona yakın bir zamanda Kerkük e göç ettiler. Ubeydiler yine Osmanlı döneminde Musul un kuzey batısından gelip Havice de yerleştiler. Cuburiler Kraliyet dönemi başbakanlarından Yasin El Haşimi döneminde 1935te gelip Havice de yerleştiler Abdülkerim Kasım döneminde komünistler ve vatan hainleri elbirliği ile Kerkük katliamına sebep oldular. Bazı aileler gençlerini korumak ve olaylardan uzak kalmak için Bağdat ta yerleştiler. Bir kısım ise çocuklarını yurtdışına yolladılar, esasen yurt dışında tahsil gören çoğu kimse durumdan tedirgin olup dönmek istemedi. Yine Abdülkerim Kasım döneminde Kerkük te Şorca bölgesine çok sayıda çevredeki köy ve kasabalardan Kürtlerin yerleştirilmesine başlanıldı. Bunlar tarım ve çiftçilik ile uğraştılar. Yıllar boyunca bu Türkmen, Arap, Kürt çekişmesi devam etti. Gelip giden hükümetlerin içinde görev alanların çoğu gözünü petrol yataklarına dikmiş en kısa zamanda en fazla payı almak, daha doğrusu kendine mal etmek istiyordu. Bu süreç 70 seneyi aştı. Geleni gören, gidene rahmet okuyor. Yakın tarihimizde yer alan bu dönemde olanları sıraya koyalım: 1. Kerkük teki Türkmen memurlar Irak ın güneyine transfer edildi. 2. Transferi kabul etmeyenler çok genç yaşta emekliye ayrılmak için zorlandı. 3. Devlet dairelerinin müdürlükleri Baas Partisi ne girmeyen Türkmenlerin elinden alındı. 4. Mezuniyet sonrası eğitim için bir ara Baaslılık şartı koşuldu 5. Kerkük te yalnız Araplara gayrimenkul alışı ve onarım hakkı tanındı.

5 6. Türkmenlere ait tarlalara el konulmuş ve karşılığında sembolik paralar verilmiştir. Sonradan bu Toprakları Araplara bağışladılar. Tarlasını kurtarmak isteyenler kendilerini nüfusa Arap olarak kaydettirdi; bunlara Arap Mecbur dendi. Doğru düzgün Arapça bile konuşamayan bu insanlar aslında Cubur aşiretindendiler. 7. Irak ın güneyinden Arapları nüfus nakil hanesi yaptırarak getirip dinar ve arsa verip Kerkük ve dolaylarında yerleştirdiler ve bunlara on binlik Arap dendi. 8. Çok sayıda gençler suçsuz hapis cezasına çarptırıldı ve idam edildi 9. Kimsenin değinmek istemediği bir önemli konu ise Kerkük te yoğun Türkmen yerleşim bölgeleri olan kaza merkezleri Tuzhurmatu ve Kifri yi Kerkük ten alıp Tikrit ve Samarra ile birleştirip Salahaddin ilini meydana getirmek idi. Böylece Kerkük ün hem Türkmen nüfusu hem de yüz ölçümü yarıya indi. Saddam ın verdiği her kararı ret eden hükümet buna ses çıkarmadı. Asuriler ve Kerkük Irak petrol şirketi (IPC) kurulduktan sonra işçi kadrosunda çalışmak üzere Musul ve dolaylarında bulunan Hıristiyan bölgelerinden işçi getirildi onlara Arafa bölgesinde evler verildi. Amerikan İşgali Dönemi Amerika bazı kimselere göre hatalı bir politika izlemektedir. Bence hesabını yapmış ve ne yaptığını çok iyi bilmektedir. Hepsi kendi amacına yöneliktir. Kerkük olaylarında yakılan nüfus ve tapu dairelerini ele alırsak bunu daha iyi anlarız. Günün birinde yeni nüfus cüzdanı çıkartmak üzere başvuruda bulundum. Önümde yüzlerce insan vardı. Hepsi olaylarda nüfus cüzdanı yiyecek karnesi ve adres belgesinin kayıp olduğunu ve yandığını iddia ediyorlardı. Bunlar Arapça dilekçe yazamıyor ve konuşamıyorlardı. Peki, bunlar kim ve nerden geldiler? Ne sokak ne de bir mahalle adı bilmiyorlardı. Daha sonraki süreç içerisinde seçim saçmalıkları ve etnik yapıya göre kontenjanlar başladı. Seçim sandıklarını çalmak, seçim merkezi yakmak, sandık değiştirmek ve başka bölgelerden oylarla dolu sandıkları şehre sokmak, bir ek işaret koyup oyları iptal ettirmek, işlerine gelmeyen bölgelerde seçmenin oy kullanmasına engel olmak, oy kullanma yerinin ev adresinden uzak tutmak, seçmen listelerini yırtmak, birden fazla farklı isimlerle oy kullanmak gibi yolsuzluklar yapıldı.

6 Nüfus ve seçmen sayısında 3 misline varan bir yükselme oldu. Böyle bir ülkede elbette ki nüfus sayımı doğru olamaz ve ona dayalı her karar tamamen yanlıştır. Nüfus Sayımı Bu işlem arada bir her ülkede yapılır. Ancak geri kalmış ülkelerde sahtekârlık ve dolandırıcılığın başa geçtiği dönemlerde geçersizdir. Uygar ülkelerde medeni durumdaki her değişme ve gelişme bilgisayar ile bilgi işlem merkezlerine anında veya çok kısa bir süre içerisinde bildiriliyor. Ama buna her şeyden önce elektrik gerek. Sahtekârların uzak durmaları ve verilerle oynamamaları gerek. Nüfus sayımı yapılacak olursa yapılsın, ancak sayım öncesi 5000 yıllık kalesi ile senelik bir şehir olan Kerkük e özel bir statü verilmelidir. Kendi başına bir İklim olacak ve Altın Köprü, Kifri ve Tuzhurmatu yu geri alacak. Böylece 70 senedir Irak ı yaşatan ve başına bela olan savaşlara sebep olan Irak petrol ihracatının % 40 ını oluşturan petrolünden birazda hayır ve barış gelsin te IPC kuruldu, kalan petrol rezervi 2000 lerin başında 1,6 kübik kilometre tahmin edildi. O kadar zengin petrol üzerinde yatan o perişan halka biraz hak verelim. Kürtler Tüm Irak ı ele geçirmişler. Nasıl acaba? ten sonraki dönemlerde en önemli bakanlıkları elde ettiler 2. Dış politika ellerindedir 3. 2 dönemdir Cumhurbaşkanlığı ellerindedir 4. Hangi hükümet kurulacak olursa desteklerine ve katılmalarına gerek vardır 5. Kürtçe Irak ın her yerine, pasaporta, yakın gelecekte para üzerine Arapça ile baş başa girmiş ve girecektir de. 6. Avrupa ve Amerika da yazarak, toplanarak, demeçler vererek her bir yolla medyaya ulaşıp istediklerini her dilde duyuruyorlar, peki bizim aydınlar bu işin neresinde? 7. Türkmenlerin varlığını Türkiye ve İran belki de Suriye dışında pek bilen yok. 8. İstediği bayrağı istediği yerde asıyor. Bağdat hükümeti ise yeşil yıldızları ve Allahu Ekber in nasıl yazılacağının tartışmasında.

7 9. Irak ın her yerine Kürtler serbestçe girer ve istediği kadar kalır ve istediğini satın alır. Bir Arap veya Türkmen için bu hakkı tanınmaz. 10. Karşılıksız olarak petrolden hisse alır, yurtdışı eğitim burslarından hisse alır ve her bütçede kendine özel payı vardır. Süleymaniye ve Erbil den bazı öğretmenler sahte diploma ile Kerkük te tayin edilmişler ve Kerküklü bir öğretmenden 2 kat fazla maaş alıyorlardı. Ulaşım harcamaları ve evinden uzak bölgede çalışıyor ve ev kirası karşılığı olarak, şehirde doğmuş büyümüş okumuşlara ise çalışma fırsatı yoktu. Gelişmiş Ülkelerde Nüfus Yapısı İsviçre yi ele alalım. Bu ülke de resmi din yoktur ve içindeki nüfusun %27 si Allah a inanmaz. Hıristiyanların dağılımı ise şöyledir Katolik % 41,8 Protestan % 35 Ortodoks % 2 Müslümanların oranı % 4 tür. Bunların % 64 ü Almanca, % 21 i Fransızca, % 6,5 i İtalyanca ve % 1 den az Romanca dillerini konuşurlar. Federal hükümet 4 ana dili kullanır ve ani tercüme araçları devlet kurumlarında vardır. Nüfusu 8 milyon olup kişi başı yıllık gelir ABD dolardır. Bir sosyal refah devletidir. İsviçre yi örnek almak isteyen onun yaptığı saatlerden birinin vidasını yapsın. Boşuna konuşup milletini perişan edip ceplerini ve İsviçre deki bankaları şişirmesin. İsviçre gibi olmak isteyen onlar gibi düşünsün ve davransın. Gelelim ABD ye. 307 milyon nüfusluk ülkede 2 ana parti vardır bizde her 3-5 kişi bir parti kurabilir. 307 milyon nüfusun temsilciler meclisinde 435 milletvekili vardır. Ve kongrede 100 senatör vardır. Bizde 32 milyon için Bağdat ta 325 milletvekili vardır. Ne iş yaptıkları belli değil. Maşallah diyelim. ABD bizim ülkeyi işgal etmek için 2,7 trilyon dolar harcadı. (trilyonun kaç sıfırı var? 2003 sonrası zenginlere soralım) ölü ve 31,000 yaralısı vardı. Bunlar a kadardır. Bu paranın çoğunu biz mi ödedik? Amerika da yüzlerce millet din ve

8 mezhep vardır. Ama konuşma dili İngilizcedir. Hiç birisi pasaportta veya kimlikte yazılı değildir. Vah yazık! Vatandaşın hakkını yemişler! Değil mi? Bir başka örnek İran 2009 sayımına göre 75 milyon nüfusu vardır. %58 i Farsça, %26 sı Azerice, % 9 u Kürtçe, %4 ü Baloşi Arapça ve diğer dillerden oluşmaktadır. Bir Kaşan halısı gibi her millet kendisine ait yüzdeyi keserse, Bu benimdir. Ben istediğimi yaparım deyip sigarasını üstünde söndürürse, sonunda kendiside yanar, halıyı da yakar. Çocukları kül ve duman içinde boğulur. Bizim içinde bu geçerlidir. Anayasa ve maddeleri Çok zıplandı, çok hoplandı, Madde 58 ve Madde 140 dendi. Bizim anayasa cahiliyet zamanındaki putlara benzer. Putperestler yaptı ve sonradan taptı. İstediği maddeye evet, işine gelmeyen maddeye hayır dedi. Son seçimler sonuçlandı, üzerinden aylar geçti. Yeni hükümet yok, yeni meclisin ne yaptığı belli değil. Cumhurbaşkanı nın süresi doldu. Irak milleti haklıdır veya haksızdır, önemli değil. Çünkü o son kullanma tarihi geçmiş et süt ve konserveler ile beslenmiştir. 60 derecelik sıcaklarda kasılıp kavrulmuştur, uranyumlu su bile içmiştir. Daha neler? Nasıl olsa bunu da sindirir. Nüfus sayımı bu koşullar altında yanıltıcıdır ve esasen yanlıştır. Hatta hükümetsiz bir ülkede geçersizdir. Hepinize sevgi ile Hicran Kazancı: Ses kaydı alınamadığı için Sayın Hicran Kazancı nın konuşma metni bulunmamaktadır. Bu bölümde, toplantıda tarafımızdan alınan notlara yer verilmiştir. Dr. Hicran Kazancı Irak genelinde yapılmak istenen nüfus sayımının, bu şartlar altında sadece Türkmenler açısından değil, tüm Irak a zarar verebileceğini dile getirmiştir. Özellikle sayım formundaki milliyet ve din hanelerinin Irak taki çatışma

9 ortamını körükleyeceğini dile getiren Dr. Hicran Kazancı, Kerkük te nüfus sayımı yapılması halinde Kerkük teki durumun kötüye gideceğini vurgulamıştır ten sonra Kerkük ün demografisinin değiştirildiğini ifade eden Dr. Hicran Kazancı, bu konuyu Irak taki birçok yetkili makamla görüştüklerini, bu şartlar altında Kerkük te nüfus sayımı yapılması halinde Kerkük e getirilen 600 bine yakın Kürdün tescil edileceğini belirtmiştir. Kerkük te bir normalleştirme yapılmadan ve haksızlıklar giderilmeden nüfus sayımı yapılmasının Kerkük ün dengesini değiştireceğini ifade eden Dr. Hicran Kazancı, sadece Kerkük te değil, tüm Türkmen bölgelerinde Türkmenler üzerinde baskı olduğunu, bu nedenle Irak Türkmen Cephesi olarak Türkmenlerin her bölgede sayımı boykot etmesi kararını aldıklarını söylemiştir. Ziyat Köprülü: Sayım çok önemli ve hayati bir konudur. Türkmenler olarak öteden beri nezih bir sayımın yapılmasından yanayız. Öte yandan Irak ta halk arasında sayımla ilgili hatalı bir genel anlayış vardır. Sayım, sanki sadece ülkede yaşayan milliyetleri tespit etmek vesilesiymiş gibi telaki edilmektedir. Ancak dünya ülkelerinde -ki Irak ta da öyle olması gerekir, sayım, gelecek için her yönüyle bir strateji belirlemektir. Bir ülkedeki sayım önce ekonomik, sosyal, kültürel v.s. alanlarda eksiklikleri ve ihtiyaçları tespit etmek, daha sonra Devlet Planlama Teşkilatı nın bunları gidermek üzere yeni plan ve politikalar üretmesi demektir. Özetle, sayım olayını bu şekilde algılamamız gerekmektedir. Neden Karşı ve Endişeliyiz: Bilindiği gibi sayım 2004 ve 2009 yıllarında yapılacaktı ancak hep ertelendi. Irak Planlama Bakanlığı nın görüşüne göre ertelemeler bir takım teknik eksikliklerden dolayı yapılmıştı ki, bu eksiklikler henüz giderilmiş değildir. Ama asıl sebep güvenlikti. Güvenlik konusunda ise Irak, geriye gitmiş ama bir adım ileriye gitmemiştir. Sayım işlemi politize edilmemeli ve tarafsız kuruluşlarca yapılmalıdır. Türkmenlerin bu konumda endişe duymasının haklı yanları vardır ki bunlar; Irak ta uzun yıllardan beri ciddi bir sayım yapılmamıştır. Geçen bu süre içinde Kerkük e aşırı derecede göç olmuştur (Kürtler ve Araplar). Kerkük ün idari yapısında önemli

10 değişiklikler olmuştur. Örneğin 1976 da Kerkük ün alanı Km 2 den 9426 Km 2 ye düşürülmüştür. (Irak ın toplam alanının %4,5 ini oluştururken %2,1 e indirgenmiştir) Kerkük Vilayeti 1957 de 4 ilçe 14 nahiye ve 1274 köyden oluşuyordu. (Merkez, Kifri, Çemçemal, Tuzhurmatu) 1976 da 3 ilçe olarak kaldı. (Merkez, Dakuk ve Havice). İşgalden sonra oluşturulan Anlaşmazlıkları Çözme Komisyonu ve bu komisyona sunulan hak talepleri henüz sonuca bağlanmamış, daha doğrusu sunulan dilekçelerin bir tanesi dahi ele alınmamıştır. Sayım formunda milliyet ve mezhep hanesinin varlığı Irak ın hali hazırdaki durumunda uygun değildir. Bu durum hem ulusal birliği zedeler hem de gerçek ve sağlıklı bilgilerin elde edilmesini engeller. Demografik yapı düzeltilmedikçe ve güven ortamı sağlanmadıkça sağlıklı sonuç almak mümkün değildir. Seçimlerin üzerine altı aydan fazla bir süre geçmesine rağmen henüz hükümet kurulmamıştır. Yetkisini yitirmiş bir hükümet ile sayımın nasıl yapılacağı da meçhuldür. Dolayısıyla bir Ulusal Birlik Hükümetin kurulması şarttır. Sayım, BM ve Irak Merkezi Sayım Teşkilatının gözetiminde yapılmalıdır. Irak ta elektronik kimlik projesinin hayata geçirilmesinden sonra yapılması daha uygun ve daha sağlıklı olacaktır. Teşekkürler.

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014 Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye ile Kürdistan arasındaki ekonomik ilişkiler son yılların en önemli rakamlarına ulaşmış bulunuyor. Bugünlerde petrol anlaşmaları ön plana

Detaylı

BÜLTEN İSTANBUL AZİZ BABUŞCU. FİLİSTİN MESELESİ 2 5 te B İ L G İ NOTU. Öğretmenler ile öğrenciler yıllar sonra bir araya geldi

BÜLTEN İSTANBUL AZİZ BABUŞCU. FİLİSTİN MESELESİ 2 5 te B İ L G İ NOTU. Öğretmenler ile öğrenciler yıllar sonra bir araya geldi 2 de Öğretmenler ile öğrenciler yıllar sonra bir araya geldi AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları nda AK Öğretmenler ile öğrenciler yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. 8 de YIL: 2012 SAYI

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -HAZİRAN 2011- Sayı: 2 1 Haziran: Irak Türkmen Cephesi nin Kerkük İl Başkanlığı

Detaylı

Irak Türkleri: Maruz Kaldıkları Dışlanma ve Asimilasyon Uygulamaları

Irak Türkleri: Maruz Kaldıkları Dışlanma ve Asimilasyon Uygulamaları Irak Türkleri: Maruz Kaldıkları Dışlanma ve Asimilasyon Uygulamaları Habib HÜRMÜZLÜ Hukukçu, Yazar ve Gazeteci Ortadoğu Analiz Dergisi Başyazarı, Türkiye Bilindiği üzere, Misak-ı Milli sınırları içinde

Detaylı

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ. Sorular Cevaplar

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ. Sorular Cevaplar ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ Sorular Cevaplar Soru 1. Halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı görevini yaparken taraflı mı olmalı? Tarafsız mı olmalı? Cevap 1. Tarafsız olmalı. Cumhurbaşkanı cumhur u yani milletin

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Ekim 2012- Sayı: 18 2 Ekim 2012: Irak

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları saklıdır. İlgili kuruluştan

Detaylı

Musul Sorunu'na Lozan'da bir çözüm bulunamadı. Bu nedenle Irak sınırının belirlenmesi ileri bir tarihe bırakıldı.

Musul Sorunu'na Lozan'da bir çözüm bulunamadı. Bu nedenle Irak sınırının belirlenmesi ileri bir tarihe bırakıldı. MUSUL SORUNU VE ANKARA ANTLAŞMASI Musul, Mondros Ateşkes Anlaşması imzalanmadan önce Osmanlı Devleti'nin elinde idi. Ancak ateşkesin imzalanmasından dört gün sonra Musul İngilizler tarafından işgal edildi.

Detaylı

10SORUDA AİLE SİGORTASI

10SORUDA AİLE SİGORTASI 10 SORUDA AİLE SİGORTASI T.C. ANAYASASI MADDE 60: Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar. 1. AİLE SİGORTASI Nedir? Aile Sigortası,

Detaylı

TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR.

TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR. ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER SÖYLEŞİLERİ ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER söyleşileri TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR. Hasan TURAN Kerkük doğumlu olan Hasan Turan,

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı - Haziran 2012- Sayı: 14 4 Haziran 2012: Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu,

Detaylı

HAZIRLAYAN GAZİANTEP SANAYİ ODASI TİCARET DAİRESİ EKİM

HAZIRLAYAN GAZİANTEP SANAYİ ODASI TİCARET DAİRESİ EKİM SURİYE ÜLKE RAPORU HAZIRLAYAN GAZİANTEP SANAYİ ODASI TİCARET DAİRESİ EKİM 2011 SURİYE ÜLKE VE İHRACAT RAPORU RESMİ ADI BAŞKENTİ DİL : Suriye Arap Cumhuriyeti : Şam (Damascus) : Arapça (resmi), Kürtçe,

Detaylı

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı Irak ta 7 Mart 2010 seçimlerinin ardından hükümet kurma konusunda siyasi çekişmenin etkileri halen devam

Detaylı

KANADA TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU

KANADA TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU KANADA TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU Bu formdaki cevaplarınız birebir konsolosluk sistemine işlenmektedir. Konsolosluk memuru verilen cevaplar ve sunulan evrakları karşılaştırarak başvurunuzu değerlendirmektedir.

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Mart 2014- Sayı: 37 ITC, EĞİTİM BAKANINDAN ELDEN ALINAN HAKLARI

Detaylı

Lozan Barış Antlaşması

Lozan Barış Antlaşması Lozan Barış Antlaşması Anlaşmanın Nedenleri Anlaşmanın Nedenleri Görüşme için İzmir de yapılmak istenmiş fakat uluslararası antlaşmalar gereğince tarafsız bir ülkede yapılma kararı alınmıştır. Lozan görüşme

Detaylı

Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi

Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi 17 Nisan 201 Yüzde (%) Birim SANDIK SONUÇLARI (yüzde) Seçim Tipi Partiler 30 BÜYÜKŞEHİR BB + 51 İGM 30 BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ

Detaylı

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye deki üniversite imkanlarının zorluğu ve kontenjan sıkıntısı öğrencileri değişik arayışlara itiyor. Her yıl 50 binin üzerinde

Detaylı

Başlangıç Meridyeni ve Greenwıch - İstanbul

Başlangıç Meridyeni ve Greenwıch - İstanbul Mustafa ŞAHİN 29 Eylül 2015 Başlangıç Meridyeni ve Greenwıch - İstanbul Geçtiğimiz hafta İngiltere de Londra nın güneydoğusunda şirin bir kasaba ve üniversite şehri olan Greenwich teydik. Kasabadan adını

Detaylı

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI Prof. Dr. Nezih Güven (ODTÜ, Rektör Danışmanı) Doç. Dr. Ayşe Gündüz Hoşgör (ODTÜ,Sosyoloji Blm.) Y. Doç. Dr. Mustafa Şen (ODTÜ, Sosyoloji Bölümü) Bağlantı

Detaylı

TÜRKİYE ve IRAK. I I. TARİHSEL ARKA PLAN: ABD İŞGALİNE KADAR TÜRKİYE-IRAK İLİŞKİLERİ İngiliz Ordusu, 30 Ekim 1918'de imzaladığı Mondros Mütarekesi'ne rağmen, kuzeye doğru yaptığı son bir hamle ile Musul

Detaylı

Devrim Öncesinde Yemen

Devrim Öncesinde Yemen Yemen Devrimi Devrim Öncesinde Yemen Kuzey de Zeydiliğe mensup Husiler hiçbir zaman Yemen içinde entegre olamaması Yemen bütünlüğü için ciddi bir sorun olmuştur. Buna ilaveten 2009 yılında El-Kaide örgütünün

Detaylı

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu..

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. 28 Nisan 2014 Basın Toplantısı Metni ; (Konuşmaya esas metin) Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. -- Silahlı Kuvvetlerimizde 3-4 yıldan bu yana Hava Kuvvetleri

Detaylı

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'na Kürtler Katıldı mı? Atatürk şehitlere ihanet etmiş! DTP'li Muş milletvekili Sırrı Sakık Çanakkale Şehitlikleri'ni gezmiş ve şu açıklamalarda bulunmus: "Bu ülkede burada

Detaylı

MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.

MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO. TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.11, ARALIK 2016 MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI 15 Aralık 2016 tarihinde ORSAM, TEPAV ve TOBB Ekonomi

Detaylı

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ALMANCA VE FRANSIZCA DĠL KURSLARI Avrupa'nın bir çok farklı dil konuşulan ülkesi Ġsviçre'de Almanca veya Fransızca dillerinden bir tanesini öğrenmeniz mümkündür. Kış sporlarının

Detaylı

Milli varlığa yararlı ve zararlı cemiyetler

Milli varlığa yararlı ve zararlı cemiyetler On5yirmi5.com Milli varlığa yararlı ve zararlı cemiyetler Milli varlığa yararlı ve zararlı cemiyetler nelerdir? Yayın Tarihi : 12 Kasım 2012 Pazartesi (oluşturma : 12/22/2018) Cemiyetler-Zararlı ve Yararlı

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

SARACAĞIZ YARALARIMIZI

SARACAĞIZ YARALARIMIZI BİRBİRİMİZLE KONUŞARAK, DİNLEYEREK, SARACAĞIZ YARALARIMIZI 1 Tek adam rejimi kurulacak, tek adam herşey olacak, devletin tümüne hükmedecek. Bir kişi Başkan seçilecek ve o kişi hem hükümet, hem Meclis,

Detaylı

TÜRKİYE NİN JEOPOLİTİK GÜCÜ

TÜRKİYE NİN JEOPOLİTİK GÜCÜ Dr. Tuğrul BAYKENT Baykent Bilgisayar & Danışmanlık TÜRKİYE NİN JEOPOLİTİK GÜCÜ Düzenleyen: Dr.Tuğrul BAYKENT w.ekitapozeti.com 1 1. TÜRKİYE NİN JEOPOLİTİK KONUMU VE ÖNEMİ 2. TÜRKİYE YE YÖNELİK TEHDİTLER

Detaylı

Lozan Barış Antlaşması (24 Temmuz 1923)

Lozan Barış Antlaşması (24 Temmuz 1923) Lozan Barış Antlaşması (24 Temmuz 1923) Lozan Antlaşması, Türk Kurtuluş Savaşı nı sona erdiren antlaşmadır. Bu antlaşma ile Misak-ı Milli büyük ölçüde gerçekleşmiştir. Şekil 1. Kasım 1922 de Lozan Konferansı

Detaylı

İhtisas komisyonları

İhtisas komisyonları İhtisas komisyonları Belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis

Detaylı

SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ

SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ Bismillairrahmanirrahim 1. Suriye de 20 ayı aşkın bir süredir devam eden kriz ortamı, ülkedeki diğer topluluklar gibi

Detaylı

Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı. Ali SEMİN. BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı

Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı. Ali SEMİN. BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı Orta Doğu Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı Ali SEMİN BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı 56 Stratejist - Temmuz 2017/2 Orta Doğu da genel olarak yaşanan bölgesel kriz ve

Detaylı

kimdir? Nazif Kerem GÖZENER ÖZGEÇMİŞ

kimdir? Nazif Kerem GÖZENER ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ kimdir? 21 Nisan 1971 de Malatya nın Arapgir ilçesinde dünyaya geldim. Maliyeci bir baba ve öğretmen bir annenin ilk çocuklarıyım. Memur bir ailenin çocuğu olduğum için, eğitim hayatıma, Malatya

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı Mart - Nisan 2012- Sayı: 11-12 10 Mart: Kerkük vilayeti sorumluları arasında Kerkük

Detaylı

Kuruluş 843 (Verdun Anlaşması) ( 1958 Cumhuriyet ) Tarım %1,8, Endüstri %19,3, Hizmetler %78,9

Kuruluş 843 (Verdun Anlaşması) ( 1958 Cumhuriyet ) Tarım %1,8, Endüstri %19,3, Hizmetler %78,9 FRANSA ÜLKE BÜLTENİ Başkent Resmi Dil(ler) Yönetim Biçimi Cumhurbaşkanı Başbakan Paris Fransızca Parlamenter Başkanlık Tipi Cumhuriyet Nicolas Sarkozy François Fillon Kuruluş 843 (Verdun Anlaşması) ( 1958

Detaylı

ve Türkmenlerin Geleceği

ve Türkmenlerin Geleceği TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.18, EYLÜL 2017 Referanduma Doğru Irak ın ve Türkmenlerin Geleceği Konferansı 15 Eylül 2017 tarihinde ORSAM ve TEPAV işbirliğiyle Referanduma Doğru Irak ın ve Türkmenlerin Geleceği

Detaylı

AK PARTi Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ile Hüseyin Tanrıverdi nin birlikte düzenledikleri bas

AK PARTi Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ile Hüseyin Tanrıverdi nin birlikte düzenledikleri bas AK PARTi Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ile Hüseyin Tanrıverdi nin birlikte düzenledikleri bas Haziran 24, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ile Hüseyin Tanrıverdi'nin birlikte

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -Mayıs 2012- Sayı: 13 2 Mayıs 2012: Irak Bakanlar Kurulu olağan üstü bir toplantı

Detaylı

Saadet Partisi Yerel Basınla Buluştu Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı Yerel Basınla biraraya geldi.

Saadet Partisi Yerel Basınla Buluştu Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı Yerel Basınla biraraya geldi. Saadet Partisi Yerel Basınla Buluştu Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı Yerel Basınla biraraya geldi. 1 / 18 Toplantı İstanbul kahvaltıyla Büyükşehir başladı. Belediyesi Beykoz Korusu Tesisleri'nde gerçekleşti.

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

Milli Devlete Yönelik Tehdit Değerlendirmesi

Milli Devlete Yönelik Tehdit Değerlendirmesi Milli Devlete Yönelik Tehdit Değerlendirmesi tarafından tam algılanmadığı, diğer bir deyişle aynı duyarlılıkla değerlendirilmediği zaman mücadele etmek güçleşecek ve mücadeleye toplum desteği sağlanamayacaktır.

Detaylı

Niğde Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Okan Aktaş Toplulukta Görev almak bir İletişimci olarak bana çok faydalı oluyor

Niğde Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Okan Aktaş Toplulukta Görev almak bir İletişimci olarak bana çok faydalı oluyor Niğde Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Okan Aktaş Toplulukta Görev almak bir İletişimci olarak bana çok faydalı oluyor SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda

Detaylı

Demokrasi Nöbeti Araştırması

Demokrasi Nöbeti Araştırması Meydanların Profili Araştırma Hakkında Taksim Saraçhane Salı gecesi, saat :00 00:00 arası, Demokrasi Nöbeti çağrısı yapılan meydanlardan Kısıklı, Saraçhane ve Taksim de 875 kişi ile yüz yüze görüşüldü.

Detaylı

MİLLİ İTTİFAK BASIN'LA BİR ARAYA GELDİ

MİLLİ İTTİFAK BASIN'LA BİR ARAYA GELDİ MİLLİ İTTİFAK BASIN'LA BİR ARAYA GELDİ Milli İttifak milletvekili adayları basınla bir araya geldi. 7 haziran 2015 yılında yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ortak giren Saadet Partisi

Detaylı

Tarih Fransız koloniciler, Nova Scotia da Avrupalıların ilk yerleşim birimini kurdu Hudson s Bay Company kuruldu.

Tarih Fransız koloniciler, Nova Scotia da Avrupalıların ilk yerleşim birimini kurdu Hudson s Bay Company kuruldu. Konumu Kanada, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunan ülkedir. Batıda Büyük Okyanus, doğuda Atlantik Okyanusu arasında kalır. Kuzeyda Arktik Denizi, güneyde Amerika Birleşik Devletleri arasında kalır.

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

VALİMİZ KÖY MUHTARLARINA YEMEK VERDİ. hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Salı, 03 Ağustos :50 -

VALİMİZ KÖY MUHTARLARINA YEMEK VERDİ. hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Salı, 03 Ağustos :50 - Vali Orhan DÜZGÜN, merkez ilçe köy muhtarlarıyla dün öğle yemeğinde bir araya geldi. İskele Bahçe Restoranda verilen yemeğe, Vali Orhan DÜZGÜN başta olmak üzere Vali Yardımcıları Ömer ADAR, Vali Yardımcısı

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Kasım 2012- Sayı: 19 2 Kasım 2012: Londra

Detaylı

CİHAN PARTİSİ HAYIR MI, EVET Mİ? REFERANDUM 2017 KATALOĞU. Devlet meseleleri uzun soluklu işlerdir; uzun yola tek şoförle gidilmez..

CİHAN PARTİSİ HAYIR MI, EVET Mİ? REFERANDUM 2017 KATALOĞU. Devlet meseleleri uzun soluklu işlerdir; uzun yola tek şoförle gidilmez.. Devlet meseleleri uzun soluklu işlerdir; uzun yola tek şoförle gidilmez.. Kürşad Emre ÖĞRETMEK Cihan Partisi Genel Başkanı DEĞERLİ VATANSEVERLER! Referandumda oy vermeden önce bu kataloğu mutlaka okuyunuz..

Detaylı

Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği Yayınları Araştırma Eserleri Serisi Nu: 7. Emeviler den Arap Baharı na HALEP TÜRKMENLERİ

Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği Yayınları Araştırma Eserleri Serisi Nu: 7. Emeviler den Arap Baharı na HALEP TÜRKMENLERİ Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği Yayınları Araştırma Eserleri Serisi Nu: 7 Emeviler den Arap Baharı na HALEP TÜRKMENLERİ Dr. Ahmet Emin Dağ İstanbul, 2015 Emeviler den Arap Baharı na HALEP TÜRKMENLERİ

Detaylı

5393 Sayılı Belediye Kanunu nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gerekçeleri ile birlikte ekte sunulmuştur.

5393 Sayılı Belediye Kanunu nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gerekçeleri ile birlikte ekte sunulmuştur. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 5393 Sayılı Belediye Kanunu nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gerekçeleri ile birlikte ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. 13/03/2013

Detaylı

DİYARBAKIR GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE GENÇLİĞİN SİYASAL, SOSYAL VE GELECEK BEKLENTİLERİNİN TESPİTİNE YÖNELİK SAHA ARAŞTIRMASI.

DİYARBAKIR GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE GENÇLİĞİN SİYASAL, SOSYAL VE GELECEK BEKLENTİLERİNİN TESPİTİNE YÖNELİK SAHA ARAŞTIRMASI. DİYARBAKIR GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE GENÇLİĞİN SİYASAL, SOSYAL VE GELECEK BEKLENTİLERİNİN TESPİTİNE YÖNELİK SAHA ARAŞTIRMASI İletişim: www.yorsam.org Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Cd. Karakoç Plaza

Detaylı

İnsanların birbirleriyle ve devletle olan ilişkilerini düzenleyen kurallara hukuk denir. Hukuk kurallarını koyan, uygulanıp uygulanmadığını

İnsanların birbirleriyle ve devletle olan ilişkilerini düzenleyen kurallara hukuk denir. Hukuk kurallarını koyan, uygulanıp uygulanmadığını İnsanların birbirleriyle ve devletle olan ilişkilerini düzenleyen kurallara hukuk denir. Hukuk kurallarını koyan, uygulanıp uygulanmadığını denetleyen en yüksek organ ise devlettir. Hukuk alanında birlik

Detaylı

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ın Elbistan İlçesi nde siyaseti sadece insan için yaptıklarını, iktidara gelmeleri halinde terörü sonlandırıp ülkeye huzuru getireceklerini

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, 51/2015 sayılı Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

SEL FELAKETİNE YÖNELİK ACİL YARDIM PROJESİ-AFGANİSTAN

SEL FELAKETİNE YÖNELİK ACİL YARDIM PROJESİ-AFGANİSTAN SEL FELAKETİNE YÖNELİK ACİL YARDIM PROJESİ-AFGANİSTAN İHH Projeler Birimi Nisan 2014 PROJENİN KONUSU Bu proje Afganistan ın üç şehrinde, Badğis, Serpul ve Cevizcan, büyük hasara sebep olan sel felaketinde

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE DE JENERİK İLAÇ ENDÜSTRİSİ 2 HAZİRAN 2005 ANKARA

AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE DE JENERİK İLAÇ ENDÜSTRİSİ 2 HAZİRAN 2005 ANKARA AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE DE JENERİK İLAÇ ENDÜSTRİSİ 2 HAZİRAN 2005 ANKARA GÜNDEM Türkiye - Genel Bilgiler Orijinal - Jenerik İlaç Türkiye İlaç Sektörü Diğer Ülkeler ile Karşılaştırma Değerlendirme ve

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları saklıdır. İlgili kuruluştan

Detaylı

SURİYELİ GÖÇMENLER ULUSLARASI ARAŞTIRMA PROJESİ: KİLİS ÖRNEĞİ

SURİYELİ GÖÇMENLER ULUSLARASI ARAŞTIRMA PROJESİ: KİLİS ÖRNEĞİ SURİYELİ GÖÇMENLER ULUSLARASI ARAŞTIRMA PROJESİ: KİLİS ÖRNEĞİ Mart 016 Proje Ekibi 1 Veri Toplama Süreci ve Yöntemi Araştırma için veriler 1 Mart 016 7 Mart 016 tarihleri arasında Kilis ilinde Arapça Çevirmen

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrasının kendisine

Detaylı

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son 10-11 senesinde bizim de katkılarımızın olması bizi her zaman çok mutlu ediyor çünkü Avrupa da yaşayan

Detaylı

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6360 SAYILI KANUN KAPSAMINDA (İl Özel İdarelerinin Tasfiyesi Gereği) ESKİŞEHİR VALİLİĞİ NCE OLUŞTURULAN DEVİR, TASFİYE VE PAYLAŞTIRMA KOMİSYONU KARARLARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 12

Detaylı

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ SİYASİ EĞİLİM ARAŞTIRMASI, HAZİRAN

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ SİYASİ EĞİLİM ARAŞTIRMASI, HAZİRAN ARAŞTIRMA KÜNYESİ Araştırmayı Gerçekleştiren Kuruluş: Greenart Group Araştırma Danışmanı: Erol ERDOĞAN Uygulama Alanı: IBBS Düzey 1 (NUTS-1) kapsamında, 12 Bölge ve temsiliyeti sağlayan 26 il Araştırma

Detaylı

DALKARA'DAN PAZARCIK TA GÖVDE GÖSTERİSİ

DALKARA'DAN PAZARCIK TA GÖVDE GÖSTERİSİ DALKARA'DAN PAZARCIK TA GÖVDE GÖSTERİSİ Cumhuriyet Halk Partisi 25.Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Efsane Başkan Kamil Dalkara memleketi Pazarcık ta Gövde gösteri yaptı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili

Detaylı

Riksgränsen deki mültecilerin hepsi İsveç e sığınma başvurusu yapmış. Ancak çoğu,

Riksgränsen deki mültecilerin hepsi İsveç e sığınma başvurusu yapmış. Ancak çoğu, Kutup Mültecileri Kutup bölgesine yerleşen mülteciler hayatlarında ilk kez kar görüyor ve güneşin ortaya çıkmadığı günlerde namaz saatlerini nasıl saptayacaklarını keşfediyor. 31.05.2016 / 15:10 Kutup

Detaylı

Baki olan Rabbimiz ve davamızdır

Baki olan Rabbimiz ve davamızdır Baki olan Rabbimiz ve davamızdır Eylül 26, 2014-2:33:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yine böyle bir şölenle inşallah, bir gün biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın bana tevdi ettiği bu görevi bir başka kardeşimize

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 26.04.2017 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 16 Nisan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ni getiren Anayasa Değişikliği ile ilgili referandum

Detaylı

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması 19 NİSAN 2017 NOT: BU DOSYADA İLETİLEN VERİLER GÖRSELLEŞTİRİLİRKEN SLİDE DA BELİRTİLEN LOGO, ÖRNEKLEM BİLGİSİ (N=) VE IPSOS SOSYAL ARAŞTIRMALAR

Detaylı

DEVLE: TELAFERLİLERİN BİRÇOĞU HERŞEYLERİNİ BIRAKIP ŞEHRİ TERK ETTİLER.

DEVLE: TELAFERLİLERİN BİRÇOĞU HERŞEYLERİNİ BIRAKIP ŞEHRİ TERK ETTİLER. ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER SÖYLEŞİLERİ ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER söyleşileri DEVLE: TELAFERLİLERİN BİRÇOĞU HERŞEYLERİNİ BIRAKIP ŞEHRİ TERK ETTİLER. Hazım DEVLE Hazım Devle, 1962 Telafer doğumludur. Musul

Detaylı

TÜRKMEN AYDINLARI TOPLANTILARI - 6

TÜRKMEN AYDINLARI TOPLANTILARI - 6 TÜRKMEN AYDINLARI TOPLANTILARI - 6 KONU: IRAK SEÇİM YASASI VE TÜRKMENLER ANKARA 26 ARALIK 2009 1 PANEL KONUŞMALARI: IRAK SEÇİM YASASI VE TÜRKMENLER Habib Hürmüzlü: Hepiniz hoş geldiniz. ORSAM ın 6. Türkmen

Detaylı

T.C. MURATPAŞA AYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. MURATPAŞA AYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. MURATPAŞA AYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Şubeler Sayı 1 İnsan Kaynakları Şubesi 7 2 Strateji Geliştirme Şubesi 2 3 İnşaat ve Emlak Şubesi 2

Detaylı

2. Telafer de mahsur kalan suçsuz sivillerin tahliyesi için güvenli bir koridorun açılması ve insan haklarının garantiye alınmasını talep ediyoruz.

2. Telafer de mahsur kalan suçsuz sivillerin tahliyesi için güvenli bir koridorun açılması ve insan haklarının garantiye alınmasını talep ediyoruz. ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01 15 Kasım 2016 Sayı:90 İLHANLI TEKKESİ NE DÜZENLENEN HAVA SALDIRISI

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRETIM ALANINI GELIŞTIRMEK IÇIN IRAK VE TÜRKIYE ARASINDA DAHA ÇOK IŞBIRLIĞI YAPILMASINI UMUYORUZ.

YÜKSEK ÖĞRETIM ALANINI GELIŞTIRMEK IÇIN IRAK VE TÜRKIYE ARASINDA DAHA ÇOK IŞBIRLIĞI YAPILMASINI UMUYORUZ. ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER SÖYLEŞİLERİ No.41, No.23, OCAK MART 2017 2015 ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER SÖYLEŞİLERİ NO.41, OCAK 2017 YÜKSEK ÖĞRETIM ALANINI GELIŞTIRMEK IÇIN IRAK VE TÜRKIYE ARASINDA DAHA ÇOK

Detaylı

A.B.D. B1/B2 TURİSTİK ve TİCARİ VİZE BAŞVURU BİLGİ FORMU ANKARA SORULARA VERİLECEK HERHANGİ BİR YANLIŞ BEYAN VİZE ALAMAMANIZA YOL AÇABİLİR

A.B.D. B1/B2 TURİSTİK ve TİCARİ VİZE BAŞVURU BİLGİ FORMU ANKARA SORULARA VERİLECEK HERHANGİ BİR YANLIŞ BEYAN VİZE ALAMAMANIZA YOL AÇABİLİR SORULARA VERİLECEK HERHANGİ BİR YANLIŞ BEYAN VİZE ALAMAMANIZA YOL AÇABİLİR BAŞVURU YAPILACAK [ ] İSTANBUL [ ] NIZ NIZ VARSA ÖNCEKİ NIZ MEDENİ HALİNİZ CİNSİYET DOĞUM TARİHİNİZ: GÜN : AY : YIL : DOĞUM YERİNİZ

Detaylı

GÜMÜŞHANE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Eylül, 2015

GÜMÜŞHANE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Eylül, 2015 GÜMÜŞHANE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Eylül, 2015 ANAR, ISO 9001, ISO 20252 ve GAB (Güvenilir Araştırma Belgesi) sahibidir ve tüm iş süreçlerinde ISO 9001, ISO 20252 ve GAB standartlarına

Detaylı

GAE GİRNE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ

GAE GİRNE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ HALKOYLAMASI HAKKINDA KAMUOYU YOKLAMASI Kasım 2014 GAE GİRNE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ HALKOYLAMASI HAKKINDA KAMUOYU YOKLAMASI Anketin Amacı 29 Haziran

Detaylı

AİHM İçtihatları Kapsamında Medeni Haklar ve Yükümlülükler

AİHM İçtihatları Kapsamında Medeni Haklar ve Yükümlülükler AİHM İçtihatları Kapsamında Medeni Haklar ve Yükümlülükler Mülkiyet Hakları *Mülkiyet davalarına ilişkin yargılamalar özel haklar ve yükümlülükler açısından belirleyici olması nedeniyle m.6/1 kapsamındadır.

Detaylı

T.C OSMANCIK KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C OSMANCIK KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C OSMANCIK KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1- Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan

Detaylı

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ 1 SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ Gürbüz MIZRAK Süleyman Şah Türbesi ve bulunduğu alan Suriye'nin Halep ilinin Karakozak Köyü sınırları içerisindeydi. Burası Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak

Detaylı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü Yalıkavak Mahalle Temsilciliği tarafından geniş katılımlı birlik ve dayanışma

Detaylı

Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli

Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli www.ekrempakdemirli.com 21.05.2014 1923 sonlarında Cumhuriyet Kurulduğunda Savaşlardan yorgun Eğitim-öğrenim seviyesi oldukça düşük bir toplum Savaşlar sonrası ülke harap ve

Detaylı

Uygulanacak ekonomik politikalar, istihdam ve üretime öncelik tanımalı, politikaların temelini insan oluşturmalıdır.

Uygulanacak ekonomik politikalar, istihdam ve üretime öncelik tanımalı, politikaların temelini insan oluşturmalıdır. TERÖR VE BEKLENTİLER Türkiye, önce 22 Temmuz genel seçimleri ve ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile yaz aylarını kendini yenileyerek geçirmiş, sonbahara ise artan terör olayları, şehitlerimiz, onların

Detaylı

BİLGİ FORMU (EK: I ) 1- T.C. KİMLİK NUMARANIZ 2- ADINIZ SOYADINIZ : FOTOĞRAF. E-mail: Cep Tel: ÖĞRENİM GÖRECEĞİ ÜLKE..

BİLGİ FORMU (EK: I ) 1- T.C. KİMLİK NUMARANIZ 2- ADINIZ SOYADINIZ : FOTOĞRAF. E-mail: Cep Tel: ÖĞRENİM GÖRECEĞİ ÜLKE.. BİLGİ FORMU (EK: I ) 1- T.C. KİMLİK NUMARANIZ 2- ADINIZ SOYADINIZ : E-mail: FOTOĞRAF Cep Tel: ÖĞRENİM GÖRECEĞİ ÜLKE.. ÖĞRENİM DALI ÖĞRENİM SEVİYESİ ( ) Yüksek Lisans ( ) Doktora 3- HALEN RESMİ BİR KAMU

Detaylı

Bu durum, aşağıdakilerden hangisin gösteren bir kanıt olabilir?

Bu durum, aşağıdakilerden hangisin gösteren bir kanıt olabilir? DÜNYA GÜCÜ OSMANLI 1. Anadolu Selçuklu Devleti zamanında ve Osmanlı İmparatorluğu nun Yükselme döneminde Anadolu daki zanaatkarlar lonca denilen zanaat gruplarına ayrılarak yöneticilerini kendileri seçmişlerdir.

Detaylı

Türkiye de azınlık olmak Anket Çalışması

Türkiye de azınlık olmak Anket Çalışması Türkiye de azınlık olmak Anket Çalışması Kişilik Bilgileri: D.1 Hangi yaş aralığında bulunduğunuzu işaretleyiniz. K.1 20 nin altında 1 20-29 2 30-39 3 40-49 4 50-59 5 59 un üstü 6 D.2 Cinsiyetiniz? K.2

Detaylı

Kamer Karakurum Özdemir Dünya Bankası 13 Kasım 2012, TÜSİAD Finansal Okuryazarlık Konferansı

Kamer Karakurum Özdemir Dünya Bankası 13 Kasım 2012, TÜSİAD Finansal Okuryazarlık Konferansı Kamer Karakurum Özdemir Dünya Bankası 13 Kasım 2012, TÜSİAD Finansal Okuryazarlık Konferansı Bu anket çalışması SAM Araştırma Danışmanlık tarafından Dünya Bankası için yapılmıştır. I. Finansal Okuryazarlık

Detaylı

Dr. Dursun AYDIN KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖNEM NEMİ. Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı 2. SAGLIK KURULTAYI 12/04/2008 ANTALYA

Dr. Dursun AYDIN KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖNEM NEMİ. Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı 2. SAGLIK KURULTAYI 12/04/2008 ANTALYA KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖZEL YURTİÇİ ve YURTDIŞI I SAĞLIK SİGORTALARININ S ÖNEM NEMİ www.saglikturizmi.org.tr Dr. Dursun AYDIN Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı SAĞLIK TURİZM ZMİ Medikal Turizm

Detaylı

Değerli basın emekçileri

Değerli basın emekçileri Değerli basın emekçileri Sendikamız Yapı Yol Sen Köprü ve Otoyolların özelleştirilmesi gündeme geldiği tarihten itibaren Köprü ve Otoyolların özelleştirilmesine karşı çıkmış olup birçok eylem ve etkinlik

Detaylı

HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ HAKKINDA BİLGİ NOTU

HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ HAKKINDA BİLGİ NOTU HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ HAKKINDA BİLGİ NOTU HSYK Teklifi Teklif; 2797 sayılı Yargıtay Kanunu, 6087 sayılı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu, 4954 sayılı Türkiye Adalet

Detaylı

KARDEŞ ÜLKE PAKİSTAN PAKİSTAN TEFRİŞAT PROJELERİ İPEKYOLU ASYA LAHOR KUR AN KURSU YENİ BİNAMIZ

KARDEŞ ÜLKE PAKİSTAN PAKİSTAN TEFRİŞAT PROJELERİ İPEKYOLU ASYA LAHOR KUR AN KURSU YENİ BİNAMIZ KARDEŞ ÜLKE PAKİSTAN PAKİSTAN TEFRİŞAT PROJELERİ İPEKYOLU ASYA LAHOR KUR AN KURSU YENİ BİNAMIZ 11.12.2015 PAKİSTAN DAKİ KUR AN KURSLARIMIZ Derneğimiz Pakistan'ın eğitim alanında tanınmış Süleymaniye ICC

Detaylı

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAĞDAT TA MEYDANA GELEN PATLAMAYI KINADI

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAĞDAT TA MEYDANA GELEN PATLAMAYI KINADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Temmuz 2016 - Sayı:84 ŞEHİTLER İÇİN İFTAR YEMEĞİ 01 Temmuz 2016

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 302.04.03 050.02 050.01 302.01 302.02 302.01 SIRA NO KURUM KODU DOSYA KODU HİZM ETİN ONLİNE SUNULUP / SUNULMADIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMETİN SUNUM SÜRECİ HİZMETİN ADI/TANIMI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Detaylı

OSMANİYE KAHRAMANMARAŞLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ.

OSMANİYE KAHRAMANMARAŞLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ. OSMANİYE KAHRAMANMARAŞLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ. Osmaniye de yaşayan Kahramanmaraş lılar tarafından kurulan Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği nin

Detaylı