Fortinet Hakkında; Fortinet Shipment Revenue. (millions USD)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Fortinet Hakkında; Fortinet Shipment Revenue. (millions USD)"

Transkript

1 v /2007

2 Fortinet Hakkında; ASIC Teknolojisi Kullanan ilk Bütünleşik Güvenlik Platformu Sağlayıcısı Dünyada ki en büyük Halka açık olmayan Güvenlik Şirketi ~1000+ çalışan / > 450 R&D Dünya çapında 300,000+ FortiGate Cihazı satışı 2000 Yılında Kuruldu Tüm Dünyada Amerika, EMEA, Asya Pasifik Operasyonu Bağımsız Güvenlik Sertifikaları: 8 ICSA Sertifikasyonu (Dünyada Tek üretici) Kamu Sertifikasyonları (FIPS-2, Common Criteria EAL4+) 100+ Güvenlik Ödülü Virus Bulletin 100 approved (2005, 2006, 2007) NSS Sertifikasyonu (millions USD) Fortinet Shipment Revenue

3 FortiGate Bütünleşik Ağ Güvenlik ürünleri; Firewall VPN Gateway (IPSec VPN, SSL VPN, ) Gateway AntiVirüs (Ağ Geçidinde Virüs Kontrolü) IDS/IPS (Intrusion Detection / Prevention Saldırı Tesbit ve Durdurma) Content (İçerik) Filtreleme Traffic Shaping (Trafik Biçimlendirme) Anti-Spam fonksiyonlarını aynı cihaz üzerinde sağlayan Ağ Güvenlik Sistemleridir.

4 Firewall Oturum Açma, VPN Kriptolama İçerik filtreleme, FortiGate ürünleri; AntiVirüs (Ağ Geçidinde Virüs Kontrolü), IDS/IPS (Intrusion Detection /Prevention Saldırı Tesbit ve Durdurma) gibi Pattern-Matching mantığıyla çalışan uygulamaları, özel olarak tasarlanmış FortiASIC (Network Processor+Content Processor) (Application Specific Integrated Circuit) üzerinde çok hızlı olarak yapar.

5 FortiGate Teknolojileri; WEB GUI Antivirus with Antispyware LOGGING Intrusion Prevention Service CLI Web Content Filtering Firewall FortiOS Operating System FortiASIC Network + Content Processor Antispam VPN SNMP Virtual Domains ANALYSIS Traffic Shaping MANAGEMENT

6 FortiGate ürünleri; Firewall VPN IDS/IPS AntiVirus SSL VPN fonksiyonları için aynı cihaz üzerinde 5 ayrı ICSA sertifikasyonu olan tek üründür. FIPS kriptografi uyumluluğuna ve Common Criteria EAL 4+ firewall sertifikasyonuna sahiptir. Ayrıca NSS tarafından UTM ve IPS onaylıdır.

7 Güvenlik Sektörü Değişimi; Unified Threat Management Firewall VPN IDP Antivirus Content filtering Antispam First in UTM. Firewall + VPN Intrusion Detection & Prevention Content security Firewall Intrusion detection system Antivirus Web filtering Virtual private network (IPSec and SSL) Intrusion prevention system Antispyware Messaging security

8 Sadece Firewall olarak Kullanım; FortiGate Sistemleri tüm Güvenlik Fonksiyonları ile birlikte Kullanılabileceği gibi, Sadece Firewall, IPS, SSL VPN Sistemi olarak veya diğer Güvenlik Fonksiyonlarından sadece biri veya birkaçı için Kurumsal ölçekte kullanılabilir. Güvenlik Sektöründe çok bilinen Gartner 2007 H2 Enterprise Firewall Magic Quadrant değerlendirmesinde Liderler arasında belirlenmiştir. Üreticilerin Magic Quadrant üzerinde ki yeri, Vizyon, Teknolojik Üstünlük ve Pazara Nüfuz özelliklerine göre belirlenmektedir.

9 Gartner Enterprise Firewall 2H2007 Magic Quadrant;

10 FortiGate sistemlerinin bir diğer özelliği de; Yukarıda anılan tüm fonksiyonlara sahip, Küçük Ofis ölçeğinden (FortiGate-50B), Telco Operator ölçeğine kadar (FortiGate-5000 Serisi) yelpazede ürünlerinin olmasıdır.

11 1 LAN, 1 WAN Port 50 Mbps Firewall Throughput 1 LAN (4 port switch), 2 WAN, 1 DMZ Port 70 Mbps Firewall Throughput 1 LAN (4 port switch), 2 WAN, 2 DMZ Port 100 Mbps Firewall Throughput 1 LAN (4 port switch), 2 WAN, 2 DMZ Port 150 Mbps Firewall Throughput 4 adet 10/100BaseT, 2 adet 1000BaseT Port (LAN, WAN, DMZ olarak konfigüre edilebilir) 400 Mbps Firewall Throughput 4 adet 10/100BaseT, 2 adet 1000BaseT Port (LAN, WAN, DMZ olarak konfigüre edilebilir) 450 Mbps Firewall Throughput 4 adet 10/100BaseT, 2 adet 1000BaseT Port (LAN, WAN, DMZ olarak konfigüre edilebilir) 500 Mbps Firewall Throughput 4 adet 10/100BaseT, 4 adet 1000BaseT Port (LAN, WAN, DMZ olarak konfigüre edilebilir) 1 Gbps Firewall Throughput 10 adet 1000BaseT Port (LAN, WAN, DMZ olarak konfigüre edilebilir) 2 Gbps Firewall Throughput 1 adet 10/100BaseT, 4 adet 1000BaseSX, 2 adet 1000BaseT Port (LAN, WAN, DMZ olarak konfigüre edilebilir) 4 Gbps Firewall Throughput 8 adet SFP Gigabit + 8 adet 1000BaseT Gigabit Port Maks. 8 Gbps Firewall Throughput (LAN, WAN, DMZ olarak konfigüre edilebilir) 20 adet SFP Gigabit + 20 adet 1000BaseT Gigabit Port Maks. 20 Gbps Firewall Throughput (LAN, WAN, DMZ olarak konfigüre edilebilir) 56 adet SFP Gigabit + 56 adet 1000BaseT Gigabit Port Maks. 56 Gbps Firewall Throughput (LAN, WAN, DMZ olarak konfigüre edilebilir)

12 IDC tarafından yapılan değerlendirmelere göre, hızla büyüyen UTM (Unified Threat Management -Bütünleşik Tehdit Yönetimi) sistemlerinin Ağ Güvenlik pazarındaki payı hızla artmaktadır. UTM sistemleri kategorisindeki ürünler, Firewall, VPN, IDS/IPS, Gateway AntiVirus gibi teknolojileri tek bir sistem üzerinde bütünleşik olarak sunarlar.

13 IDC nin araştırmalarına göre; UTM (Unified Threat Management -Bütünleşik Tehdit Yönetimi) Cihazlarının, Firewall -VPN Güvenlik Cihazlarına göre Pazar payı aşağıdaki tablodaki şekilde değişecektir;

14 Sektör Tahminleri; Combined Annual Growth Rate 30% 20% 0% $1.5B $1.2B Unified Threat Management Firewall $2.8B $.7B $.7B $1.8B IDS IPS Virtual private network Content Mgm t $1.3B $.3B Intrusion Detection & Prevention Antivirus Antispyware Web filtering Messaging security

15 Yine IDC nin araştırmalarına göre Fortinet, UTM teknolojisinin lokomotif firmasıdır ve UTM pazarında Dünya da ilk sıradadır. Bütünleşik Ağ Güvenlik yaklaşımı, Yönetim ve İzleme kolaylığı, her ölçekteki sistem için rekabetçi fiyatlarıyla Network Güvenliğini kolaylaştıran ve yönetilebilir hale getiren FortiGate AğGüvenlik Sistemleri, Dünya da den fazla kurulu sisteme sahiptir. Türkiye de RZK Mühendislik Firmasının desteği ve çok sayıda kurulu sistem ve referansı ile ülkemizde de Güvenlik pazarında ilk sıraya adaydır.

16 Referanslar

17 Dünya Çapında Referanslar

18 Education Dünya Çapında Referanslar

19 Dünya Çapında Referanslar Financial Services

20 MSSP Dünya Çapında Referanslar

21 Dünya Çapında Referanslar Carrier Telco / Mobile England Italy Ireland Iceland Germany

22 Dünya Çapında Referanslar Government Ministry of Economy Ministry of Agriculture Ministry of Defence Ministry of Justice Ministry of Presidency Ministry of Internal affairs Andalucian Government Valencian Government Madrid City Council Government of Baleares Ministry of Education Ministry of Finance Ministry of Health Ministry of Culture Ministry of Economy Ministry of Defence Ministry of Interior Comune di Busto INPS (Social Security Department) Motorizzazione Civile Deputy Prime Ministers Office West Midlands Ministry of Interior Police Ministry of Defence The Chamber of Commerce and Industry Recklinghausen Government Prefectures of Greece Vatican Ministry of Education SOS Alarm (112 Sweden) Swedish Church Network Akershus Government Income tax department India

23 Dünya Çapında Referanslar Industry & Manufacturing

24 Küçük Ofis ölçeğinden, Telekom Operatörü ölçeğine kadar tüm FortiGate AğGüvenlik Sistemlerinin ortak özellikleri : Tek bir cihaz üzerinde bütünleşik Ağ Güvenliği; ilave Yazılım ve Donanım gerektirmez. Tüm ürünlerde, tüm fonksiyonlar için sınırsız kullanıcı lisansı ve fiyatlandırmada sadelik.

25 Küçük Ofis ölçeğinden, Telekom Operatörü ölçeğine kadar tüm FortiGate AğGüvenlik Sistemlerinin ortak özellikleri : ICSA Sertifikalı Güçlü SPI (Stateful Packet Inspection) Firewall; 50 Mbps Firewall Throughput değerinden, 56 Gbps Firewall Throughput değerlere kadar Firewall performansı. ICSA Sertifikalı VPN Gateway; Internet üzerinden güvenli kurumsal bağlantı.

26 Küçük Ofis ölçeğinden, Telekom Operatörü ölçeğine kadar tüm FortiGate AğGüvenlik Sistemlerinin ortak özellikleri : ICSA Sertifikalı Gateway AntiVirüs (Ağ Geçidinde Virüs Kontrolü); Virüs, Trojan, Worm, Greyware lere geçit yok. HTTP, FTP, SMTP, POP3, IMAP, ve VPN Tünelleri içinde Virus tarama ve Tehdit durdurma. IM (Instant Messaging -Yahoo, MSN, AOL, ICQ) trafiğinde Virus tarama ve Tehdit durdurma. Kullanıcı yetkilendirme, IM Trafik Monitör özelliği.

27 Küçük Ofis ölçeğinden, Telekom Operatörü ölçeğine kadar tüm FortiGate AğGüvenlik Sistemlerinin ortak özellikleri : ICSA Sertifikalı IDS/IPS den fazla IDS/IPS imzası ile saldırı tesbit ve engelleme imkanı sağlar. Uygulama imzaları ile Firewall tarafından engellenemeyen uygulamaları engelleme kabiliyetine sahiptir. (P2P uygulamaları vs.) Traffic Shaping; adres ve protokol bazında trafik biçimlendirme, bant genişliği kısıtlama özelliği.

28 Küçük Ofis ölçeğinden, Telekom Operatörü ölçeğine kadar tüm FortiGate AğGüvenlik Sistemlerinin ortak özellikleri : WAN tarafında birden fazla Internet bağlantısını destekleme; Internet erişim yedekliliği ve yük paylaşımı imkanı sağlar. WAN tarafında PPPoE ve DHCP desteğiyle Kablo Modem ve ADSL Modem / Bridge arkasında çalışabilme özelliğine sahiptir.

29 Küçük Ofis ölçeğinden, Telekom Operatörü ölçeğine kadar tüm FortiGate AğGüvenlik Sistemlerinin ortak özellikleri : Interface ler arasında Router olarak çalışma; NAT, PAT desteği vardır. Ağ yapınızı değiştirmeden Transparent (Bridge) olarak çalışabilme özelliğine sahiptir. High Availability (Ürün Yedekliliği ve Yük Paylaşımı); Active-Active ve Active-Passive çalışabilme özelliğine sahiptir.

30 Küçük Ofis ölçeğinden, Telekom Operatörü ölçeğine kadar tüm FortiGate AğGüvenlik Sistemlerinin ortak özellikleri : İçerik ve URL Filtreleme; URL Kategori filtreleme için FortiGuard Web Filtreleme Servisi. İstenmeyen leri engelleme; -Temel Antispam özellikleri, -FortiGuard Antispam servisi. Grafik arayüzden güvenli yönetim ve izleme; SNMP desteği. FortiAnalyzer sistemleri ile kapsamlı log tutma ve raporlama.

31

32 FortiGate Güvenlik Çözümü PC INTERNET AntiVirus Servers IDS / IPS Web Filtering AntiSpam

33 Parçalı Güvenlik Çözümü PC INTERNET IPS AV Web Filtering AntiSpam AntiVirus (Firewall Uyumlu) IDS / IPS (Firewall Uyumlu) Web Filtreleme /Firewall Uyumlu) AntiSpam Servers

34 FortiGate Bütünleşik Güvenlik Çözümü Bütünleşik Çözüm Kolay Entegrasyon Girift Tehditlere (Blended Threats) Bütünleşik Koruma Düşük Toplam Sahipolma Maliyeti Kolay Yönetim Tüm Güvenlik Fonksiyonları için Tek Log ve Raporlama Sistemi Düşük İşletme Maliyeti

35 FortiGate Yönetimi

36 Alternatif Parçalı Sistemlerle Sağlanan Çözüm Parçalı Çözüm Entegrasyon - Kabus Girift Tehditlere (Blended Threats) Karşı koruma - Müşkül Yüksek Toplam Sahipolma Maliyeti Zor Yönetim, Her Sistem için Uzman Yönetici Herbir Güvenlik Fonksiyonu için Ayrı Log ve Raporlama Sistemi Yüksek İşletme Maliyeti

37 Alternatig Sistemlerin Yönetimi

38 TAMAMLAYICI ÜRÜNLER

39 TAMAMLAYICI ÜRÜNLER

40 TAMAMLAYICI ÜRÜNLER Virus Bulletin

41 FortiMail FortiMail, Mail Server lar için Yüksek Performanslı AntiVirus ve AntiSpam Servisleri Sunar. Esnek Kurulum Alternatifleri Sunar: Transparent, Gateway, Server %98 e kadar Spam Filtreleme Sağlar % 0.5 in altında Hata - False Positive Yüksek Performanslı Virus Koruma Sağlar KOBİ ölçeğinden, Yüksek Kurumsal Ölçeğe kadar Modeller

42 FortiMail Güvenlik Platformu KOBİ Uygulamaları 54,000 /saat (Full-Inspection) FortiMail-400 FortiMail-2000A FortiMail-4000A ORTA Büyüklükte İşletme 154,800 /saat (Full-Inspection) RAID Desteği Büyük İşletme 280,800 /saat (Full-Inspection) RAID Desteği Redundant/Hot-Swap Power Supply & Fan Servis Sağlayıcı 295,200 mails/saat (Full-Inspection) RAID Desteği Redundant/Hot-Swap Power Supply & Fans Inbound/Outbound Güvenlik Sınırsız Kullanıcı Lisanslı Tüm Modeller High Availability (HA) Destekli

43 Yeni Çıkan Ürünler FortiGate-60B FortiGate-310B Fortigate-3016B FortiGate-3810A Stoklarda Mevcut

44 Yeni Ürünler FortiGate-3016B First high-performance 16-port standalone security platform with all NP accelerated ports. Every port provides wire-speed gigabit performance for Firewall at all packet sizes. High-Performance NP accelerated Firewall and VPN Multi-Threat Security Expandable AMC slot supports additional 4-port gigabit AMC module FortiGate-3016B

45 Yeni Ürünler FortiGate-3810A First 10-Gig-enabled standalone security platform that uniquely integrates multiple layers of threat protection with high performance network processor technology to reach up to 26 Gbps of firewall throughput High-Performance Network Processor accelerated Firewall and VPN Multi-Threat Security (Firewall, VPN, IPS, AV, Antispyware, Web Filtering, Antispam & Traffic Shaping) Four Expandable AMC slots (2 single-width & 2 dual-width) 2 port 10-Gig Ethernet AMC module (dual-width) 4 port SFP Gigabit Ethernet module (single-width)

46 v.1.5 Teşekkürler...

Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz...

Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz... Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz... Asistek Firewall kullanmanın pek çok yararı vardır: Asistek Firewall, tamamen web tabanlı ve esnek yapıya sahip Güvenlik Duvarı servislerini barındırarak çeşitli

Detaylı

AĞ GÜVENLİĞİNDE YENİ NESİL ÇÖZÜMLER

AĞ GÜVENLİĞİNDE YENİ NESİL ÇÖZÜMLER AĞ GÜVENLİĞİNDE YENİ NESİL ÇÖZÜMLER Mert Demirer Copyright Fortinet Inc. All rights reserved. Siber Suçlular Neden Başarılı Oluyor? IoT (M2M) APT Gelişmiş Tehdit Koruma Jenerasyon 3 MİMARİ Tehditlerin

Detaylı

Labris LBR-S Labris LBR-S4-100A YILI DEVLET MALZEME OFİSİ ÜRÜN KATALOĞU Labris Güvenlik Programlar

Labris LBR-S Labris LBR-S4-100A YILI DEVLET MALZEME OFİSİ ÜRÜN KATALOĞU Labris Güvenlik Programlar 315.381115 Labris LBR-S4-500 LABRİS LBR-S4-500 FIREWALL GÜVENLİK AĞ GEÇİDİ S4000 YAZILIM PAKETİ (500 Kullanıcılı ); Yazılım Özellikleri: Firewall,VPN, SSL VPN, İçerik filitreleme, Antivirüs / Antispam

Detaylı

XSR Firewall Security Router Ailesi

XSR Firewall Security Router Ailesi Tipik WAN router ve Firewall cihazlarından farklı olarak, güvenlik özellikleri uygulandığında IP routing, QoS gibi üstün özellikleri ile dikkat çekmektedir. Özellikle uçtan uca ve uzak bağlantılar için

Detaylı

Güvenli İnternet Teknolojileri. Kurumsal Şirket Tanıtımı

Güvenli İnternet Teknolojileri. Kurumsal Şirket Tanıtımı Güvenli İnternet Teknolojileri Kurumsal Şirket Tanıtımı - Hakkımızda - Vizyon & Misyon - Tarihçe INDEX - Faaliyetlerimiz - Marka - Hizmetlerimiz - Sistem Destek ve Uzmanlıklarımız - Kurumsal Danışmanlıklarımız

Detaylı

315.381945. 315.381947 Forcepoint WDLP-C-CP24-N. 315.381949 Forcepoint TDSD-C-CP24-N

315.381945. 315.381947 Forcepoint WDLP-C-CP24-N. 315.381949 Forcepoint TDSD-C-CP24-N 315.381945 Forcepoint WSPA-C-CP24-N Forcepoint TRITON AP-WEB URL Filtreleme yazılımı ile İnternet üzerinde istenmeyen sitelere erişimler filtrelenebilirken Malware, Trojan ve zararlı içeriklerinde kullanıcılara

Detaylı

Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarında Olması Beklenen Özellikler ve Uygulama Bazlı Filtreleme

Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarında Olması Beklenen Özellikler ve Uygulama Bazlı Filtreleme LOGO Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarında Olması Beklenen Özellikler ve Uygulama Bazlı Filtreleme Mustafa COŞAR - İsmail ARIK Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Ağ Güvenliği ve Önemi Kurumsal

Detaylı

Firewall un En Kolay Hali berqnet le Tanışın!

Firewall un En Kolay Hali berqnet le Tanışın! Firewall un En Kolay Hali berqnet le Tanışın! Kolay Kurulum ve Kolay Yönetim Yasalara Uygun Loglama (5651) Mobil Raporlama Uygulaması Ücretsiz Teknik Destek Türk Lirası Fiyatlar %100 Yerli AR-GE 0850 577

Detaylı

Açık Kaynak Güvenlik Duvarı Sistemi

Açık Kaynak Güvenlik Duvarı Sistemi Açık Kaynak Güvenlik Duvarı Sistemi Erkan Esmer Ağustos, 2012 İçindekiler 1 Unified Threat Management (UTM) Firewall - Birleştirilmiş Tehdit Yönetim Sistemleri -1........ 2 2 Güvenlik Duvarı Tanımı..........................................

Detaylı

www.labristeknoloji.com

www.labristeknoloji.com www.labristeknoloji.com İçerik Üretici Profili Bilişim Güvenlik Sektörü Hakkında Ürünler ve Hizmetler Rekabet Avantajları Şirket Performansı Hedeflerimiz 02.09.2009 www.labristeknoloji.com 2 İçerik Üretici

Detaylı

KURUMSAL TANITIM. Kasım 2017

KURUMSAL TANITIM. Kasım 2017 KURUMSAL TANITIM Kasım 2017 KISACA TESLAKOM... TESLAKOM KİMDİR? (*) Ref: Tubisad, Deloitte 2017 ELEKTRONİK HABERLEŞME 15 B USD İLETİŞİM TEK. DONANIM 6,4 B USD TÜRKİYE BİLGİ ve İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SEKTÖRÜ

Detaylı

FortiGate & FortiAP WiFi Controller

FortiGate & FortiAP WiFi Controller 2011 FortiGate & FortiAP [Bu dökümanda Fortigate üzerinden FortiAP cihazlarının nasıl kontrol edildiği ve nasıl ayarlandığı anlatılmıştır.] v400-build0496-rev.01 RZK Mühendislik ve Bilgisayar Sistemleri

Detaylı

NextGeneration USG Series

NextGeneration USG Series NextGeneration USG Series Unified Security Gateway UTM Fonksiyonları: Content Filter: Kullanıcıların internet erişimleri esnasında sistem yöneticisinin yasakladığ i çeriklere erişimi engelleyen, yasaklama

Detaylı

TÜRKSAT UYDU HABERLEŞME KABLO TV VE İŞLETME A.Ş. YENİ NESİL GÜVENLİK DUVARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRKSAT UYDU HABERLEŞME KABLO TV VE İŞLETME A.Ş. YENİ NESİL GÜVENLİK DUVARI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRKSAT UYDU HABERLEŞME KABLO TV VE İŞLETME A.Ş. YENİ NESİL GÜVENLİK DUVARI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU : Türksat Genel Müdürlüğü Gölbaşı Uydu Kampus de kurulması planlanan Yeni Nesil Güvenlik Duvarı Sistemi

Detaylı

KURUMSAL GÜVENLİK DUVARI ALIM İHALESİ -TEKNİK ŞARTNAME-

KURUMSAL GÜVENLİK DUVARI ALIM İHALESİ -TEKNİK ŞARTNAME- Madde 1. Genel Maddeler KURUMSAL GÜVENLİK DUVARI ALIM İHALESİ -TEKNİK ŞARTNAME- 1.1.Teknik Şartnamedeki tüm maddeler sırası ve madde numarası ile birlikte Kurumsal Güvenlik Duvarı Sistemi Alımı İşi Teknik

Detaylı

KURUMSAL GÜVENLİK DUVARI İLE KAYIT VE RAPORLAMA SİSTEMİ ALIM İHALESİ -TEKNİK ŞARTNAME-

KURUMSAL GÜVENLİK DUVARI İLE KAYIT VE RAPORLAMA SİSTEMİ ALIM İHALESİ -TEKNİK ŞARTNAME- KURUMSAL GÜVENLİK DUVARI İLE KAYIT VE RAPORLAMA SİSTEMİ ALIM İHALESİ -TEKNİK ŞARTNAME- Madde 1. Genel Maddeler 1.1.Teknik Şartnamedeki tüm maddeler sırası ve madde numarası ile birlikte Kurumsal Güvenlik

Detaylı

Internet / Network Güvenlik Sistemleri

Internet / Network Güvenlik Sistemleri Internet / Network Güvenlik Sistemleri v.5 11/2007 Internet den gelen tehditlerin ve Internet güvenliğinin önemini ve ciddiyetini vurgulamak maksadıyla, birkaç çarpıcı tesbit yapalım ; Internet artık Vahşi

Detaylı

Büyük ve Dağınık Konuşlandırmalar için En Üst WLAN Yönetimi ve Güvenlik Çözümü

Büyük ve Dağınık Konuşlandırmalar için En Üst WLAN Yönetimi ve Güvenlik Çözümü Büyük ve Dağınık Konuşlandırmalar için En Üst WLAN Yönetimi ve Güvenlik Çözümü Merkezileştirilmiş WLAN yönetimi ve otomatik provizyon Tanecikli erişim kontrolüyle en fazla 240 AP yi yönetir Optimize Wi-Fi

Detaylı

MULTI - CORE UTM NİN AVANTAJLARI. Gerçek zamanlı ve kapsamlı tehdit koruması için hız engelleri nasıl aşılır.

MULTI - CORE UTM NİN AVANTAJLARI. Gerçek zamanlı ve kapsamlı tehdit koruması için hız engelleri nasıl aşılır. MULTI - CORE UTM NİN AVANTAJLARI Gerçek zamanlı ve kapsamlı tehdit koruması için hız engelleri nasıl aşılır. İçerik Tablosu Ağ Güvenliği daha karmaşıklaştı UTM bütün paketleri incelediğinde en iyi şekilde

Detaylı

HAKKIMIZDA. Misyonumuz; Vizyonumuz;

HAKKIMIZDA. Misyonumuz; Vizyonumuz; HAKKIMIZDA SOFTKEY kurumsal teknoloji hizmetlerinde, müşteri odaklı yaklaşımı, rekabetçi fiyatları ve eksiksiz destek hizmeti sunmak amacıyla kurulmuştur. Sektörün önde gelen teknoloji firmaları ile iş

Detaylı

Topluluğun gücü düşündüğünüzden daha yakın IBM Lotusphere Comes to You 2009

Topluluğun gücü düşündüğünüzden daha yakın IBM Lotusphere Comes to You 2009 Topluluğun gücü düşündüğünüzden daha yakın IBM Lotusphere Comes to You 2009 ile e-postalarınız Güvende Özcan Çavuş Bilgi Teknolojisi Uzmanı, Lotus V 1.51P Notes/Domino: E-posta Güvenliğinde Altın Standart

Detaylı

Yeni Nesil Kablosuz İletişim

Yeni Nesil Kablosuz İletişim Yeni Nesil Kablosuz İletişim Kablosuz Çözümler Kullanıcı Sayıları ve Kapsama Alanları Tekli Yönetilebilir Yaygın Uygulamalar E-Posta, Web E-Posta, Web Ticari Uygulamalar Ses, Data ve Video Önceliklendirme,

Detaylı

Fortinet Ürün Kataloðu 2010-2

Fortinet Ürün Kataloðu 2010-2 Fortinet Ürün Kataloðu 2010-2 Türkiye Distribütörü Mühendislik ve Bilgisayar Sistemleri www.rzk.com.tr Fortinet firmasý, 2000 yýlýnda ABD de bütünleþik að güvenlik sistemleri geliþtirmek ve üretmek üzere

Detaylı

Internet te Veri Güvenliği

Internet te Veri Güvenliği Internet te Veri Güvenliği Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Temel Kavramlar - 2 Gereksinim Modelleri - 3 Kriptografi Temel Kavramlar Kript (gizli) graf (yazı) = kriptografi Kriptoloji (şifrebilim) Kriptanaliz

Detaylı

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır.

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır. PfSense, FreeBSD tabanlı bir dağıtım olarak, BSD sağlamlığını taşıyan, son zamanlarda adından sıkça söz ettiren oldukça gelişmiş ve yetenekli bir güvenlik duvarı dağıtımıdır. Psense kullanılmaya başlandığı

Detaylı

Internet te Veri Güvenliği

Internet te Veri Güvenliği Internet te Veri Güvenliği Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Temel Kavramlar Güvenlik Gereksinim Modelleri Temel Kavramlar Kriptografi Kript (gizli) graf (yazı) = kriptografi

Detaylı

Güvenli Switching. Başka Bir Switch: ARUBA Tunneled Node. Semih Kavala ARUBA Sistem Mühendisi. #ArubaAirheads

Güvenli Switching. Başka Bir Switch: ARUBA Tunneled Node. Semih Kavala ARUBA Sistem Mühendisi. #ArubaAirheads Güvenli Switching Başka Bir Switch: ARUBA Tunneled Node Semih Kavala ARUBA Sistem Mühendisi AJANDA Yeni Nesil Uç Nokta Yaklaşımı Yönetimsel Açıdan Kablolu Ağlar ile Kablosuz Ağlar Arasındaki Farklar ARUBA

Detaylı

FortiGate Proxy Yazılımlarını Bloklama. v5.00-ga5-build0252-2014/01

FortiGate Proxy Yazılımlarını Bloklama. v5.00-ga5-build0252-2014/01 FortiGate Proxy Yazılımlarını Bloklama v5.00-ga5-build0252-2014/01 0 FortiGate (Proxy Yazılımlarını Bloklama) Datasheet Application Control (Uygulama Kontrolu ) FortiGate cihazları, UTM kapsamındaki Application

Detaylı

FortiGate Application Control

FortiGate Application Control 2011 FortiGate Application Control [Bu dökümanda Fortigate üzerinden akan trafikte kullanılan uygulamaların tespiti, takibi ve engellenmesi anlatılmıştır.] v400-build0328-rev.01 RZK Mühendislik ve Bilgisayar

Detaylı

ahmeteksi@tff.org mail adresinden veya 0 212 362 22 98 no lu telefondan detaylı bilgi alınabilir.

ahmeteksi@tff.org mail adresinden veya 0 212 362 22 98 no lu telefondan detaylı bilgi alınabilir. ÜNİTESİ : Satın Alma Müdürlüğü SAYI : 2014/1164 KONU : TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU AĞ GÜVENLİK DUVARI SİSTEMİ VE LOGLAMA İŞİ 15.01.2014 SON BAŞVURU TARİHİ : 27 Ocak 2014 Saat 15.00 Türkiye Futbol Federasyonu

Detaylı

Ağ Trafik ve Forensik Analizi

Ağ Trafik ve Forensik Analizi Ağ Trafik ve Forensik Analizi Zararlı Yazılım Analiz ve Mücadele Merkezi TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Ağ Forensik Analizi Tanım Bilgisayar ağlarının herhangi saldırıya karşın izlenmesi ve analiz

Detaylı

FortiGate Application Control. v4.00-build0328-2011/08

FortiGate Application Control. v4.00-build0328-2011/08 FortiGate Application Control v4.00-build0328-2011/08 0 FortiGate (Application Control) Datasheet Application Control () Hakkında Genel Bilgi FortiGate cihazları, UTM kapsamındaki Application Control ()

Detaylı

Yeni Nesil Kablosuz İletişim

Yeni Nesil Kablosuz İletişim Yeni Nesil Kablosuz İletişim Kablosuz Çözümler Kullanıcı Sayıları ve Kapsama Alanları Tekli Yönetilebilir Yaygın Uygulamalar E-Posta, Web E-Posta, Web Ticari Uygulamalar Ses, Data ve Video Önceliklendirme,

Detaylı

b. İnterneti ayarlamak için wan 1 editin de :

b. İnterneti ayarlamak için wan 1 editin de : FORTİGATE KURULUMU Aşağıdaki yapıda olan bir network için fortigate kurulumu şöyledir. (Buradaki yapıda tek internet bağlantısı ve serverlar vardır. Server ların özel olarak korunması için DMZ portuna

Detaylı

BİH 605 Bilgi Teknolojisi Bahar Dönemi 2015

BİH 605 Bilgi Teknolojisi Bahar Dönemi 2015 BİH 605 Bilgi Teknolojisi Bahar Dönemi 2015 Ders- 12 Bilgisayar Ağları Yrd. Doç. Dr. Burcu Can Buğlalılar Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Katmanları İçerik Bilgisayar ağı nedir? Yerel alan ağları

Detaylı

EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı

EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı Dr. Enis Karaarslan Ege Üniversitesi Network Yönetim Grubu Danışmanı 11/4/2009 Dr. Enis KARAARSLAN 1 HEDEF Ege Üniversitesi Bilgisayar Ağı (Computer Network) ) altyapısını,

Detaylı

Gelecekteki tehditlere bakış& Yeni Nesil Güvenlik

Gelecekteki tehditlere bakış& Yeni Nesil Güvenlik Comprehensive Network Security Gelecekteki tehditlere bakış& Yeni Nesil Güvenlik Ürünlerimiz Emre AKTAŞ Cyberoam Türkiye/ Ülke Müdürü Unified Threat Management İçerik Güncel Eğilimlere ve Sorunlara Genel

Detaylı

Ağ Altyapısını Bulut a Taşıma

Ağ Altyapısını Bulut a Taşıma Ağ Altyapısını Bulut a Taşıma Network Bulut Çözümleri Batu AKALIN Güvenlik ve Ağ Hizmetleri Yöneticisi Anadolu Bilişim Hizmetleri Anadolu Bilişim Hakkında Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin Linkedin: linkedin.com/company/abh

Detaylı

APT Tehditlerine karsı 7x24 Güvenlik İzlemesi SOC. Serkan ÖZDEN

APT Tehditlerine karsı 7x24 Güvenlik İzlemesi SOC. Serkan ÖZDEN APT Tehditlerine karsı 7x24 Güvenlik İzlemesi SOC Serkan ÖZDEN Norbury Değişim... Siber Tehditler Siber Tehditler ve Türkiye Siber Tehditler ve Türkiye Siber Tehditler ve Türkiye APTs Yönetim ve İzleme

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİL Gİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÜVENLİK D UVARI ALIMI TEKNİK ŞAR TNAMESİ

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİL Gİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÜVENLİK D UVARI ALIMI TEKNİK ŞAR TNAMESİ T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİL Gİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÜVENLİK D UVARI ALIMI TEKNİK ŞAR TNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. Kapsam 2. Tanımlar 3. Genel Hükümler 4. Teknik Koşullar 5. Ödemeler 6. İşin Süresi 7. Diğer

Detaylı

Seminar. İnternetin Kontrol Edilmesi. Recep Tiryaki Teknik Servis Muduru 1

Seminar. İnternetin Kontrol Edilmesi. Recep Tiryaki Teknik Servis Muduru 1 Seminar İnternetin Kontrol Edilmesi Recep Tiryaki Teknik Servis Muduru 1 Taslak Bolum 1 Content Security Management (CSM) - Web Content Filter ile DNS Filter - APP Enforcement User Management - Ayarlanabilir

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri

Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri www.telkolink.com Fiber Optik Merkez Switch - 28xSFP + 4xRJ45 CLR-SWG-2804F, fiber optik hatlarla switchlerin merkeze taşındığı, geniş ve yoğun ethernet ağlarında,

Detaylı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı PC veya Server Üzerinde Quedra Kurulumu Önemli Notlar : Kurulum sırasında Quedra a vereceğiniz IP adresinin internete çıkışında bir kısıtlama olmadığından emin olunuz. Özellikle Firewall veya modem içerisindeki

Detaylı

Türk Telekom Grubu 2011 de %46 pazar payıyla 12 milyar TL gelir elde eden Türkiye deki lider Telekom grubudur

Türk Telekom Grubu 2011 de %46 pazar payıyla 12 milyar TL gelir elde eden Türkiye deki lider Telekom grubudur BuluTT TÜRK TELEKOM Gurubu Türk Telekom Grubu 2011 de %46 pazar payıyla 12 milyar TL gelir elde eden Türkiye deki lider Telekom grubudur Gelirde Türkiye telekom pazarında %46 pazar payı ~15 milyon erişim

Detaylı

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 GENEL ÖZELLIKLER F3938 özellikle otobüs gibi

Detaylı

Hakkımızda NBN BİLİŞİM HİZMETLERİ

Hakkımızda NBN BİLİŞİM HİZMETLERİ 1 2 Hakkımızda NBN 2015 yılında uzun yılların tecrübesini ses ve network çözümlerinde birleştiren ekip tarafından kurulan bir bilişim şirketidir. Kurulduğu günden bu yana sektörde birçok önemli kablolama,

Detaylı

Mediant 500L MSBR. Multi Service Business Router

Mediant 500L MSBR. Multi Service Business Router Mediant 500L MSBR Multi Service Business Router 1 Data, Ses, Erişim, ve Güvenlik için All-in-one SOHO/SMB Router Sip Trunk ve Hosted PBX yapılarla tam uyumluluk Birden fazla WAN bağlantısı ile yedekli

Detaylı

Huawei Enterprise A Better Way. www.huawei.com/enterprise

Huawei Enterprise A Better Way. www.huawei.com/enterprise Huawei Enterprise A Better Way www.huawei.com/enterprise Huawei Enterprise A Better Way www.huawei.com/enterprise Huawei Enterprise A Better Way Huawei Enterprise A Better Way İletişim, kaynaklar arasındaki

Detaylı

BĠLGĠSAYARIN TEMELLERĠ

BĠLGĠSAYARIN TEMELLERĠ BĠLGĠSAYARIN TEMELLERĠ Bölüm-1 Resul DAġ rdas@firat.edu.tr BİLGİSAYARIN TEMELLERİ Bilgisayar Donanımının Temelleri Bilgisayar Yazılımının Temelleri Binary Sayı Sistemleri Network Teknolojilerinin Temelleri

Detaylı

Ajanda. Sorular Q & A ve Cevaplar

Ajanda. Sorular Q & A ve Cevaplar DrayTek Press 2013 Ajanda 1 DrayTek About DrayTek Hakkında 2 Örnek Case Studies Çalışmalar & Events Etkinlikler 3 4 5 Ürün Product Yol Roadmap Haritası Ev Residential ve Küçük / SOHO Ofis Çözümleri Solutions

Detaylı

Başarı Hikayesi. Genel Bakış Zorluklar. Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Doğugaz Bitlis Bingöl Muş

Başarı Hikayesi. Genel Bakış Zorluklar. Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Başarı Hikayesi Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ENDÜSTRİ Enerji Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Türkiye Doğalgaz MÜŞTER ÜLKE ÇÖZÜMLER Dağıtım A.Ş. Zyxel Kurumsal altyapı projesi çözümleri Genel

Detaylı

Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarında Olması Beklenen Özellikler ve Uygulama Bazlı Filtreleme

Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarında Olması Beklenen Özellikler ve Uygulama Bazlı Filtreleme Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarında Olması Beklenen Özellikler ve Uygulama Bazlı Filtreleme Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Çorum mustafacosar@hitit.edu.tr, ismailarik@hitit.edu.tr Özet:

Detaylı

Hüseyin ÇIRAL huseyinciral@gmail.com

Hüseyin ÇIRAL huseyinciral@gmail.com Hüseyin ÇIRAL huseyinciral@gmail.com 1. WAN Optimizasyon Nedir? WAN Optimizasyon ; WAN üzerinden yapılan bağlantılarda (ADSL, G.SHDSL, 3G, MetroEthernet vb), bağlanan lokasyonlar arasındaki veri transferini

Detaylı

Güvenlik Duvarı Teknik Şartname

Güvenlik Duvarı Teknik Şartname 1. Güvenlik Duvarı Teknik Özellikleri Güvenlik Duvarı Teknik Şartname 1.1. Güvenlik duvarı cihazları donanım ve yazılım bütünü (appliance) olarak teklif edilecektir 1.2. Güvenlik duvarı cihazları üretici

Detaylı

Kampüs Ağlarında Ağ Yöneticiliğine Giriş. Gökhan AKIN (Yönetim Kurulu Bşk.) Ozan BÜK (Yönetim Kurulu Üyesi)

Kampüs Ağlarında Ağ Yöneticiliğine Giriş. Gökhan AKIN (Yönetim Kurulu Bşk.) Ozan BÜK (Yönetim Kurulu Üyesi) Kampüs Ağlarında Ağ Yöneticiliğine Giriş Gökhan AKIN (Yönetim Kurulu Bşk.) Ozan BÜK (Yönetim Kurulu Üyesi) Kampüs Ağ Yönetimi Kampüs nedir? Tek noktada çok bilgisayarın bulunduğu ağ yapısı Örnek: üniversiteler,

Detaylı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı AirLink ES4X0, diğer bir router ile birlikte kullanıldığında birden fazla bilgisayar veya cihaz için esas bağlantı noktası ve internet üzerinden yedekleme

Detaylı

HAZIRLAYAN BEDRİ SERTKAYA bedri@bedrisertkaya.com Sistem Uzmanı CEH EĞİTMENİ

HAZIRLAYAN BEDRİ SERTKAYA bedri@bedrisertkaya.com Sistem Uzmanı CEH EĞİTMENİ HAZIRLAYAN BEDRİ SERTKAYA bedri@bedrisertkaya.com Sistem Uzmanı CEH EĞİTMENİ IDS,IPS,Firewall Atlatma Yöntemleri IDS NEDİR? Intrusion Detection System:Tehdit Tespit sistemi bir ağ cihazına gelebilecek

Detaylı

Kampüs Ağ Yönetimi. Ar. Gör. Enis Karaarslan Ege Ü. Kampüs Network Yöneticisi. Ege Üniversitesi BİTAM Kampüs Network Yönetim Grubu

Kampüs Ağ Yönetimi. Ar. Gör. Enis Karaarslan Ege Ü. Kampüs Network Yöneticisi. Ege Üniversitesi BİTAM Kampüs Network Yönetim Grubu Kampüs Ağ Yönetimi Ar. Gör. Enis Karaarslan Ege Ü. Kampüs Network Yöneticisi Ege Üniversitesi BİTAM Kampüs Network Yönetim Grubu 27.02.2006 Ar.Gör.Enis Karaarslan 1 İÇERİK 1. Kampüs Ağları 2. Fiziksel

Detaylı

FortiGate Data Leak Prevention

FortiGate Data Leak Prevention 2011 FortiGate [Bu dökümanda DLP () özelliğinin nasıl kullanıldığı ve ayarlarının nasıl yapılandırıldığı anlatılmıştır.] v400-build0320-rev.01 RZK Mühendislik ve Bilgisayar Sistemleri 0 FortiGate () DLP

Detaylı

Bilgi Güvenliği; tek bir çözüm ile mümkün mü? Gökhan AYDIN

Bilgi Güvenliği; tek bir çözüm ile mümkün mü? Gökhan AYDIN Bilgi Güvenliği; tek bir çözüm ile mümkün mü? Gökhan AYDIN Kıdemli Teknoloji Danışmanı Bilgi güvenliği çok mu farklı? Tek bir ürün ile elde edilebilecek güvenlik ile yandakinin arasındaki fark var mı?

Detaylı

FINDIK Herkese Açık Filtre 18.04.2009

FINDIK Herkese Açık Filtre 18.04.2009 FINDIK Herkese Açık Filtre 18.04.2009 FINDIK Ekibi Sunum Planı Neden içerik filtreleme? Peki neden FINDIK? FINDIK nasıl kullanılır? FINDIK uygulama tasarımı FINDIK nasıl geliştirilir? Gelecek

Detaylı

TESLAKOM Bonding Çözümü

TESLAKOM Bonding Çözümü TESLAKOM Bonding Çözümü Bonding Multichannel VPN Router ve Hub lar Birden fazlan WAN bağlantısını Hızlı, erişilebilirliği yüksek ve güvenli tek bir bağlantıya dönüştürür. Ofis İSS Altyapıları Ana Merkez

Detaylı

KAMPÜS AĞLARINDA ETKİN BANT GENİŞLİĞİ YÖNETİMİ

KAMPÜS AĞLARINDA ETKİN BANT GENİŞLİĞİ YÖNETİMİ KAMPÜS AĞLARINDA ETKİN BANT GENİŞLİĞİ YÖNETİMİ Enis Karaarslan Muğla Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Vedat Fetah Ege Üniversitesi, BİTAM Kampüs Network Yönetim Grubu Gökhan Akın İstanbul Teknik

Detaylı

DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-out Fonksiyonu

DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-out Fonksiyonu DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-out Fonksiyonu Bu bölüm VPN Dial-out fonksiyonunun nasıl ayarlandığını göstermektedir. Bölüm aşağıdaki iki kısıma ayrılmıştır, Kısım 12.1 : Giriş Kısım 12.2 : Örnekler ve Web

Detaylı

IM/P2P Uygulamalarının Kullanımını Yönetmek üzere Application Patrol (Uygulama Denetimi)

IM/P2P Uygulamalarının Kullanımını Yönetmek üzere Application Patrol (Uygulama Denetimi) Hem IPSec VPN hem de SSL VPN i tek bir kutuda sunuyor ZyWALL USG 300, sağlam, donanımı hızlandırılmış, güvenlik hizmetleri ağı sunmak üzere tasarlanmış bir Birleşik Güvenlik Ağ Geçididir. IPSec VPN ve

Detaylı

BGD VERİ MERKEZLERİ KONFERANSI 2013

BGD VERİ MERKEZLERİ KONFERANSI 2013 BGD VERİ MERKEZLERİ KONFERANSI 2013 Türk Telekom Veri Merkezleri İlker Ensar Uyanık Veri Merkezleri Yönetimi Grup Müdürü TÜRK TELEKOM Grubu Türk Telekom Grubu 2011 de %46 pazar payıyla 12 milyar TL gelir

Detaylı

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri 5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall 5651 Sayılı Kanun Kanunun Tanımı : İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen

Detaylı

SİMET TEKNOLOJİ SAN.TİC.AŞ. TEKNOLOJİLER SUNUMU

SİMET TEKNOLOJİ SAN.TİC.AŞ. TEKNOLOJİLER SUNUMU SİMET TEKNOLOJİ SAN.TİC.AŞ. TEKNOLOJİLER SUNUMU Sunum İçeriği 1. Simet Teknoloji 2. Network Nedir? 3. Network Güvenliği Nedir? 4. DDOS / Storm Nedir? 5. DNS Proxy Nedir? 6. SMC 6.a. 802.3ad Link Aggregation

Detaylı

03/03/2015. OSI ve cihazlar. Ağ Donanımları Cihazlar YİNELEYİCİ (REPEATER) YİNELEYİCİ (REPEATER) Yineleyici REPEATER

03/03/2015. OSI ve cihazlar. Ağ Donanımları Cihazlar YİNELEYİCİ (REPEATER) YİNELEYİCİ (REPEATER) Yineleyici REPEATER Ağ Donanımları Cihazlar OSI ve cihazlar OSI Katmanı Uygulama Sunum Oturum Taşıma Ağ Veri İletim Fiziksel Cihaz Yönlendirici (Router) Katman 3 Switch Köprü (Bridge) Katman 2 Switch NIC, Yineleyici (Repeater)

Detaylı

Ağ Donanımları NIC. Modem. Modem. Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Repeater (Yineleyici) 03.03.2013

Ağ Donanımları NIC. Modem. Modem. Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Repeater (Yineleyici) 03.03.2013 Ağ Donanımları NIC Kartlar NIC, Modem Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Repeater,, Access Point (Wireless), Transceiver, Bridge, Switch, Router NIC (Network Interface Card) Ağ Arabirim(arayüz) Kartı Bilgisayarı

Detaylı

nezih@dagdeviren.av.tr Merkezi İşletim Sistemi (CPU): Hafıza: Anakart: Güç Kaynağı: Hard disk: İşletim Sistemi: Entegre Elektronik Sürücü Kontrolleri (IDE): Ses Kartı: Grafik Kartı: Portlar: Çevresel

Detaylı

Türkiye Temsilciliği

Türkiye Temsilciliği Türkiye Temsilciliği On-Premise Virtual Appliance Libra Esva On-Premise Sanal Cihazı, işletim sistemi, anti-virüs, anti-spam ve eksiksiz bir yönetim ortamı da dahil olmak üzere tam kapsamlı bir anti-spam

Detaylı

SİMET TEKNOLOJİ SAN. TİC. A.Ş

SİMET TEKNOLOJİ SAN. TİC. A.Ş Bilgi, iletişim ve ağ teknolojileri konusunda 16 yıllık tecrübe! SİMET TEKNOLOJİ SAN. TİC. A.Ş Simet Hakkında 1 Simet Hakkında Bilgi teknolojileri odaklı faaliyetlerine 04 Haziran 1997 tarihinde başlayan

Detaylı

FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM

FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM GENEL ÖZELLİKLER F-DPU100, kablosuz olarak uzaktan, büyük veri iletimi için tasarlanmış bir IoT cihazıdır. Ethernet, RS232,

Detaylı

DEVLET MALZEME OFİSİ KATALOĞU

DEVLET MALZEME OFİSİ KATALOĞU www.bilisimkupu.com 2017-2019 DEVLET MALZEME OFİSİ KATALOĞU Firmamızın DMO Kataloğunda satışı yapılan ürünlerinin tanıtımı amacıyla Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü mden alınan 25/08/2017 tarih ve

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH.

Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) Bilgisayarlar arasında veri haberleşmesini

Detaylı

Antalya Tıp Bilişim Kongresi Kasım Can AKSOY IT Network (CTO / STL)

Antalya Tıp Bilişim Kongresi Kasım Can AKSOY IT Network (CTO / STL) Can AKSOY IT Network (CTO / STL) can.aksoy@sisoft.com.tr SisoftHealthCare Technology Mobilite Apple iphone Apple ipad IP-Phone Tablet PC Android Windows CE Sisoft Hastane Bilgi Sistemi Sağlık bilgi sistemleri

Detaylı

F3446 WCDMA WIFI ÖZELLİKLİ ÇİFT SIM KARTLI 3G ROUTER

F3446 WCDMA WIFI ÖZELLİKLİ ÇİFT SIM KARTLI 3G ROUTER F3446 WIFI özellikli çift SIM kartlı 3G ROUTER yüksek güçlü 32 bitlik işlemcisi ile gömülü gerçek zamanlı uygulamaları destekler. Bu cihazlar hücresel ağa uygun bir şekilde bağlamak için basit ayarlar

Detaylı

F3426 3G WIFI ROUTER TEKNİK ÖZELLİKLERİ

F3426 3G WIFI ROUTER TEKNİK ÖZELLİKLERİ F3426 WIFI özellikli 3G ROUTER yüksek güçlü 32 bitlik işlemcisi ile gömülü gerçek zamanlı uygulamaları destekler. Bu cihazlar hücresel ağa uygun bi şekilde bağlamak için basit ayarlar ile Seri (RS 232

Detaylı

WD NAS Sabit Disk Ürün Ailesi

WD NAS Sabit Disk Ürün Ailesi WD NAS Sabit Disk Ürün Ailesi Arkın Balıkçıoğlu WD Türkiye Ülke Müdürü Nisan, 2014 GİRİŞ Western Digital DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİNDE LİDER Global olarak Pazar lideri ve trend belirleyicisi $40 milyar değerinde

Detaylı

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme Kerem Can Karakaş kerem.can.karakas@linux.org.tr Neden Bir Ateş Duvarı Sahibi Olmalıyım? İç ağım dışarıdan korunabilmeli, Birden çok bilgisayar beraberce tek bağlantıdan

Detaylı

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu!

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Firmanıza özel karşılama ekranı oluşturabilir, farklı kimlik doğrulama yöntemlerini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. İnternet erişimlerini kayıt

Detaylı

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM 18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM ANET LOG COLLECTOR SAFELOG CSL SureLog/Fauna SureSec Agent Gereksinimi Yok Yok Yok Yok Yok Anlık Hash ve Zaman Damgası Evet Evet Evet

Detaylı

Merak serverı MS Exchange için Antispam ve AntiVirus olarak nasıl kullanabiliriz?

Merak serverı MS Exchange için Antispam ve AntiVirus olarak nasıl kullanabiliriz? Merak serverı MS Exchange için Antispam ve AntiVirus olarak nasıl kullanabiliriz? Neden bunu yapmak istiyorum? MS Exchange Sunucusunun internete doğrudan bağlanmasının onunu kesmek, daha iyi bir güvenlik

Detaylı

Firewall Tabanlı Yeni Nesil Switching. Semih KAVALA Aruba Sistem Mühendisi

Firewall Tabanlı Yeni Nesil Switching. Semih KAVALA Aruba Sistem Mühendisi Firewall Tabanlı Yeni Nesil Switching Semih KAVALA Aruba Sistem Mühendisi AJANDA Yönetimsel Açıdan Kablolu Ağlar ile Kablosuz Ağlar Arasındaki Farklar ARUBA Merkezi Yönetim Mimarisi ARUBA AppRF 2.0 ile

Detaylı

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu Firewall Log Server Kurulum Kılavuzu 1 Kurulum Seri Port Adaptör Girişi OPT Port WAN Portu LAN Portu 1 Bağlantı: - Kutu içerisinden çıkan Coslat cihazınızı çalıştırdıktan sonra ilk kurulum için bilgisayarınızın

Detaylı

4.0 Yeni Özellikler. Surgate. L a b s

4.0 Yeni Özellikler. Surgate. L a b s 4.0 Yeni Özellikler Surgate L a b s TM SurGATE Messaging Gateway Genel Bakış : SurGATE, E-mail sunucunuz önünde sisteminize temiz e-posta ulaşması için endüstriyel standart olarak kabul görmüş bütün filtreleme

Detaylı

Ajanda ; Fatih KARAALİOĞLU Kurucu Üye Portal Yöneticisi

Ajanda ; Fatih KARAALİOĞLU Kurucu Üye Portal Yöneticisi Ajanda ; Güvenlik Tehditlerimiz 2 Eylul 2009 Çarşamba Güvenlik Çözüm İhtiyaçlarımız Forefront Güvenlik Ürün Ailesi Forefront Security for Exchange 16 Eylul 2009 Çarşamba Forefront for Client Security 7

Detaylı

Computer and Network Security Cemalettin Kaya Güz Dönemi

Computer and Network Security Cemalettin Kaya Güz Dönemi Computer and Network Security 153101010 Cemalettin Kaya Güz Dönemi 2016-2017 Giriş pfsense Nedir? Neden pfsense? Diagram Kurulum Donanım Seçimleri Minimum Gereksinimler Yapılandırma Konfigurasyon Ayarlar

Detaylı

Açık Kod Dünyasında Ağ ve Sistem Güvenliği Afşin Taşkıran

Açık Kod Dünyasında Ağ ve Sistem Güvenliği Afşin Taşkıran Açık Kod Dünyasında Ağ ve Sistem Güvenliği Afşin Taşkıran EnderUnix Çekirdek Takımı Üyesi afsin ~ enderunix.org www.enderunix.org/afsin Sunum Planı Unix Sürümleri Temel Ağ Servisleri Sistem Gözlemleme

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri I

Temel Bilgi Teknolojileri I Temel Bilgi Teknolojileri I Bilgisayar Ağları İşletim Sistemleri İnternet, Web ve Güvenlik Yrd. Doç. Dr. Şeyhmus AYDOĞDU Bilgisayar Ağları Bilgisayar Ağının Bileşenleri İletim ortamı İletim yöntemi Arayüz

Detaylı

İŞNET ABONELİK SÖZLEŞMESİ İŞTEGÜVENLİK HİZMET EKİ

İŞNET ABONELİK SÖZLEŞMESİ İŞTEGÜVENLİK HİZMET EKİ 1 İŞNET ABONELİK SÖZLEŞMESİ İŞTEGÜVENLİK HİZMET EKİ İşbu HİZMET EKİ, İŞNET ABONELİK SÖZLEŞMESİ nin (bundan sonra SÖZLEŞME olarak adlandırılacaktır ) ayrılmaz bir parçası olup, SÖZLEŞME hükümleri ile birlikte

Detaylı

Ulak-CSIRT PC Yönlendirici ve Güvenlik Merkezi

Ulak-CSIRT PC Yönlendirici ve Güvenlik Merkezi Ulak-CSIRT PC Yönlendirici ve Güvenlik Merkezi Metro Ethernet Teknolojileri, PC Yönlendirici ve Güvenlik Merkezi Uygulamaları Gökhan Eryol TÜBİTAK ULAKBİM Hüsnü Demir Orta Doğu Teknik Üniversitesi - ULAK-CSIRT

Detaylı

Eğitim için kurulan Lab Topolojisi aşağıdaki gibidir. Aşağıda bir adet site (2 PC) gösterilmiştir. Topoloji bunun gibi 5 siteden oluşmaktadır.

Eğitim için kurulan Lab Topolojisi aşağıdaki gibidir. Aşağıda bir adet site (2 PC) gösterilmiştir. Topoloji bunun gibi 5 siteden oluşmaktadır. Eğitim için kurulan Lab Topolojisi aşağıdaki gibidir. Aşağıda bir adet site (2 PC) gösterilmiştir. Topoloji bunun gibi 5 siteden oluşmaktadır. Topolojide kullanılan FW lar 5.0 versiyonundaki Fortigate

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. 1. Saldırı önleme sistemi bu işe özel üretilmiş yazılım/donanım bütünü olan bir cihaz (appliance) olmalıdır.

TEKNİK ŞARTNAME. 1. Saldırı önleme sistemi bu işe özel üretilmiş yazılım/donanım bütünü olan bir cihaz (appliance) olmalıdır. TEKNİK ŞARTNAME 1. Saldırı önleme sistemi bu işe özel üretilmiş yazılım/donanım bütünü olan bir cihaz (appliance) olmalıdır. 2. Network IPS çözümü Layer 2 seviyesinde, transparent çalışabilmeli ve ağ üzerinde

Detaylı

System Center Operations Manager 2007 Kurulum,Client Discovery ve Performans İzlemesi

System Center Operations Manager 2007 Kurulum,Client Discovery ve Performans İzlemesi System Center Operations Manager 2007 Kurulum,Client Discovery ve Performans İzlemesi Serhad MAKBULOĞLU MCSE/MCITP/MCT Serhad.makbuloglu@cozumpark.com Ajanda System Center Ürün Ailesine Genel Bakış SCOM

Detaylı

PA-220. Temel Güvenlik Özellikleri:

PA-220. Temel Güvenlik Özellikleri: PA-220 Palo Alto Networks PA-220, dağıtık kurumsal şube ofislerine, perakende konumlarına ve orta ölçekli işletmelere yeni nesil güvenlik duvarı becerilerini getirir. Temel Güvenlik Özellikleri: Her uygulamayı

Detaylı

ĐZLEME(MONITORING) HĐZMETĐ

ĐZLEME(MONITORING) HĐZMETĐ ĐZLEME(MONITORING) HĐZMETĐ İÇİNDEKİLER KAPSAM DAHİLİNDEKİ SERVİSLER ÜRÜN ÖZELLİKLERİ VE GEREKSİNİMLER SIKÇA SORULAN SORULAR KAPSAM DAHĐLĐNDEKĐ SERVĐSLER Her geçen gün artan bilişim envanterinde yaklaşık

Detaylı