openh ş ag l Beled ıl İye a sin r de Sağlık, egzersiz, bakım ve konut bir tanıtım

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "openh ş ag l Beled ıl İye a sin r de Sağlık, egzersiz, bakım ve konut bir tanıtım"

Transkript

1 K ya openh ş ag l Beled ıl İye a sin r de Sağlık, egzersiz, bakım ve konut bir tanıtım

2 Bu broşür Kopenhag Belediyesinin 65 yaş üzeri yaşlılara sunduğu hizmetler hakkında bilgi vermektedir. Hizmetlerin çoğu ücretsizdir, ancak bazı hizmetler paralıdır. Genel olarak şunu söyleyebiliriz; şu ana kadar para ödemeye alışık olduğunuz örneğin ev kirası, yemek gibi hizmetler için ödeme yapmaya devam edeceksiniz. Broşür bütün hizmetleri içermemekte ama imkânlarınız hakkında bir fikir vermektedir. Broşürün arka sayfasında bu hizmetlerden birine ihtiyacınız olması durumunda ya da daha fazla bilgi almak istiyorsanız nereye başvurabileceğinizi görebilirsiniz. herkese hizmet Kopenhag Belediyesi, aktif ve rahat bir yaşlılık geçirebilmeleri için şehrin yaşlılarına yardım etmek istemektedir. Bütün yaşlılara hizmet sunulmaktadır: Kendi işini yapabilen sizlere Günlük işleri yapmak için desteğe ihtiyacı olan sizlere. Bir huzurevinde kalmak isteyen sizlere. Kendi işinizi olabildiği kadar kendiniz yapabilmeniz için size yardım ederiz. Hedefimiz size, kendi işinizi kendiniz yapabilme imkânı ve bunun için destek vermektir. Bizler başkalarının yardımından bağımsız olmanın yaşam kalitesi verdiğine inanıyoruz. Kendiniz yapamıyorsanız, rahat bir yaşam geçirmeniz için en iyi yardımı alırsınız.

3 Faalİyetler Yaşlı kulüpleri, dernekler ve aktivite merkezlerindeki ortak yaşamın bir parçası olabilirsiniz. Aktivite Merkezleri, diğer hizmetlerin yanı sıra yemek kulübü, kurslar ve geziler gibi hizmetler sunarlar. Hem her işini kendi yapabilen sizlere hem de faaliyetlere katılmada yardıma ihtiyacı olan sizlere yönelik faaliyetler mevcuttur. Bu hizmetler için her ay cüzi bir miktar para ödenmektedir. egzersiz Egzersiz yapmak, becerilerinizi muhafaza etmek ya da güçlendirmekte yardımcı olabilir. Gücünüzü koruyabilmek için bir aktivite merkezinde egzersiz yapabilirsiniz. Kendi evinizde de egzersiz yapabilirsiniz. Bir hastalık sonrasında fiziksel durumunuz zayıfladıysa ya da eğer düştüyseniz belediyenin egzersiz merkezlerinden birinde egzersiz yapabilirsiniz. Bu hizmetler ücretsizdir. Egzersiz hizmetinden yararlanmak için başvuruda bulunmalısınız. evde yardım (öz BaKım ve pratik yardım) Banyo, üstünüzü çıkarma ve giyinme ya da tuvalete gitme gibi özbakım işlevlerinde yardım için başvurabilirsiniz. Temizlik, çamaşır yıkama ve alış veriş gibi pratik işlerde yardım için de başvurabilirsiniz. Kendiniz de bu faaliyetlere olabildiği kadar katılmalısınız. Genellikle özbakım ya da pratik işlerde yardım hizmetinden yararlanmadan önce size egzersiz ya da yardımcı araç gereçler sunulur. Özbakım ve pratik yardım ücretsizdir. Ancak çamaşır yıkama paralıdır. Özbakım yardımı ve pratik işlerde yardım almak için başvurmalısınız. yemek ve öğünler Yalnız yaşıyorsanız ve yemek yapamıyorsanız, Kopenhag Belediyesinin 65 yaş üstü yaşlılara yemek sunduğu özel yemekhanelerden birinde diğer yaşlılarla birlikte yemek yiyebilirsiniz. Buralara ulaşımı kendiniz sağlamalısınız. Yalnız yaşıyorsanız, yemek yapamıyorsanız ve yürümekte zorlanıyorsanız, evinizde yemek ve öğünler için yardım alabilirsiniz. Bu yardımı eve yemek servisi ya da yemek yeme, içecek içme ve bulaşık yıkama da yardım olarak alabilirsiniz. Yemekler için kendiniz para ödeyeceksiniz ama yardım ve destek ücretsizdir. Bu yardımlar için başvurmalısınız. hasta BaKımı Belediyenin hasta bakım kliniklerinden birinde yara bakımı ya da ilaç almak için yardım alabilirsiniz. Eğer kliniğe kendiniz gidemiyorsanız, evde hasta bakımı yardımı alabilirsiniz. Bir doktor tarafından ya da hastaneye yatırılma dolayısı ile bu yardıma sevk edilebilirsiniz. Kendiniz de hasta bakımım için yardıma başvurabilirsiniz. Bu yardım ücretsizdir.

4 yardımcı araç gereçler, ev döşemesi ve Bİr tüketim ürünü İçİn ekonomik yardım Eğer günlük yaşantınızda kendinizi idare etmenizi zorlaştıran kalıcı fiziksel problemleriniz varsa, belediye yardımcı araç gereçler sunabilir. Bunlar tekerlekli yürüteç (walker-rolatör) gibi tekniksel yardımcı araç gereçler olabileceği gibi işitme cihazı gibi kişisel yardımcı araç gereçler de olabilir. Tekniksel yardımcı araç gereçlerin bakım masraflarını kendiniz karşılarsınız. Yardımcı araç gereçler günlük yaşantınızı önemli derecede kolaylaştırmalıdırlar. Belediye aracılığı ile alamayacağınız çok sayıda yardımcı araç gereç mevcuttur. Bunları kendiniz satın almalısınız. Evinizde örneğin özel tutacaklar takılması için de başvurabilirsiniz. Bunlar ücretsidir, ama tamir ve bakım masraflarını kendiniz karşılamalısınız. diş BaKımı Eğer diş hekimine kendiniz gidemiyorsanız, evde diş bakımı yardımı alabilirsiniz. Diş hekimi, muayene, küçük dolgular ve diş protezlerini evde yapabilir. Diş hekiminin evinizde yaptığı tedavilerin ücretini kendiniz karşılamalısınız. Ayrıca evde diş bakımı hizmetlerinden yararlanabilmeniz için bu düzenlemeye aylık cüzi bir miktar ödemelisiniz. Bu yardımı almak için başvurmalısınız. yaşlı evleri ve BaKım evleri Bir yaşlı evi, iki odalı ve rolatör ve tekerlekli sandalye sığacak genişlikte döşenmiş bir dairedir. Daireler asansörlü apartmanlarda bulunurlar. Bu dairelerde normal bir dairede yaşarken alabildiğiniz bakım ve pratik yardım hizmetlerinin aynısını alabilirsiniz. Eğer daireniz içerisinde örneğin bir rolatör ile hareket edebilme ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde döşenemiyorsa size bir yaşlı evi sunulabilir. Bir bakım evi, bir huzur evi kapsamında bir dairedir. Burada kendi banyonuz vardır ve dairenizi kendi eşyalarınız ile döşeyebilirsiniz. Buralarda yararlanabileceğiniz ortak alanlar da mevcuttur. Bir huzur evinde günün 24 saati hizmet veren ve öz bakımınızda size yardımcı olabilecek görevliler bulunur. Huzur evinin kapıları ailenize ve arkadaşlarınıza açıktır. Bir yaşlı evi ya da bakım evi için başvurmalısınız. Kendi evinizde yaşarken ödediğiniz örneğin; depozit, kira, elektrik, kalorifer, TV lisansı, telefon abonesi gibi giderleri burada da kendiniz ödeyeceksiniz.

5 sağlıklı Bİr yaşam İçİn yardım Belediyede bulunan bir sağlıklı yaşam merkezi-koruyucu merkezden (forebyggelsescentre) örneğin egzersiz, sigara bırakma ve sağlıklı beslenme tavsiyeleri sayesinde sağlıklı kalma konusunda yardım alabilirsiniz. Bu merkezlerin ücretsiz olarak sunduğu bu hizmetler hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız bölgenizdeki koruyucu merkez ile irtibata geçebilirsiniz. Broşürün arka sayfasına bakınız.

6 - Daha fazla bigiye nasıl ulaşabilirim? Siz ya da bir yakınınız ikamet ettiğiniz semtteki yerel bakım ofisinden (Lokalområdekontoret) bir vizitatörü arayabilirsiniz. Bu hizmetlerden birine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız siz de yerel bakım ofisini arayıp bir vizitatör ile konuşabilirsiniz. Ancak sağlıklı yaşam konusunda yardım almak istiyorsanız, sağlıklı yaşam merkezi-koruyucu merkeze başvurmalısınız. Bütün yerel bakım ofislerine şu numaradan ulaşılabilir: Ofisler hafta içi hergün saatleri arasında açıktırlar. Yerel Bakım Ofislerine (Lokalområdekontorerne) belirtilen adreslerinden ulaşılabilir: Lokalområdekontor amager: Lokalområdekontor Bispebjerg/Nørrebro: Lokalområdekontor ındre by/østerbro: Lokalområdekontor Vanløse/Brønshøj/Husum: Lokalområdekontor Vesterbro/Kongens Enghave/Valby: Sağlıklı yaşam merkezi-koruyucu merkezlerine belirtilen telefon numaralarından ulaşılabilir: amager: tel Nørrebro: tel Vanløse: tel Vesterbro: tel Østerbro: tel

7 - Belediyedeki hizmetleri nasıl alabilirim? Yerel bakım ofisini arar ve bir vizitatörden bir randevu alırsınız. Bu görüşmede görevli isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı, yardım alıp alamayacağınızı ve hangi yardımı alabileceğinizi değerlendirir. Bu değerlendirme belediyenin, politikacılar tarafından belirlenen, kuralları ve hizmet seviyesine dayanarak yapılır. Bunun sonrasında politikacılar tarafından belirlenen belediye yasaları uyarınca sunulan yardımları alırsınız. Görevlilerin değerlendirmesi politikacıların belirlediği hizmet seviyesine dayanmaktadır. Danimarka da ne kadar yaşadıklarına bağlı olarak yabancı ülke vatandaşları ya da Danimarka vatandaşları için özel kurallar olabilir. - Ya ben Danca konuşamıyor ve anlayamıyorsam? Görevlilerden yerel bakım ofisindeki toplantıya bir tercüman getirilmesini rica edebilirsiniz. - Kim bana yardım edecek? Eğer belediyenin hizmetlerinden birinden yararlanmanız uygun görülürse, farklı görevliler ile karşılaşırsınız. Belediyenin sunduğu bütün hizmetlerde hangi yardımı alıyor olursanız olun size yardım eden hem bir bayan hem de bir erkek olabilir. Bu broşür bütün hizmetleri kapsamamakta, ama 65 yaş üzeri yaşlılara sunulan hizmetler, aktiviteler ve bakım hizmetleri hakkında genel bir bilgi vermektedir. Broşür Kopenhag da yaşlılar- Ældre i København 2012 kataloguna dayanarak hazırlanmıştır. Bu katalog belediyenin 65 yaş üstü yaşlılara sunduğu bütün hizmetleri kapsamaktadır. Katalogu Danca bulabileceğiniz site: Kopenhag Belediyesinin sunduğu diğer hizmetler hakkında fikir edinmek için sitesine bakınız.

8 TyrKıSK Broşür 2012 yılında ve belirtilen kurum tarafından yayınlanmıştır: KOPENHaG BElEDİyESİ Sağlık ve Bakım dairesi Sjællandsgade København N Tel.: suf@suf.kk.dk

HERKES İÇİN HUZUREVİ. Peder Lykke Merkezi - çokkültürlü bir huzurevi. Velkommen. Dobrodošli. Welcome. Soo dhawaw. Hoşgeldiniz

HERKES İÇİN HUZUREVİ. Peder Lykke Merkezi - çokkültürlü bir huzurevi. Velkommen. Dobrodošli. Welcome. Soo dhawaw. Hoşgeldiniz HERKES İÇİN HUZUREVİ Peder Lykke Merkezi - çokkültürlü bir huzurevi Dobrodošli Velkommen Welcome Hoşgeldiniz Soo dhawaw 2 Velkommen DANİMARKA DA BİR HUZUREVİNDE KENDİNİZİ EVİ- NİZDE HİSSEDE- BİLİR MİSİNİZ?

Detaylı

KOPENHAG DA YAŞLILAR. - bir tanıtım el kitabı SAĞLIK, EGZERSİZ, BAKIM VE BARINMA

KOPENHAG DA YAŞLILAR. - bir tanıtım el kitabı SAĞLIK, EGZERSİZ, BAKIM VE BARINMA KOPENHAG DA YAŞLILAR - bir tanıtım el kitabı SAĞLIK, EGZERSİZ, BAKIM VE BARINMA KOPENHAG DA YAŞLILAR - bir tanıtım el kitabı 2018 Tasarım KK Design Fotoğraf Thomas Vilhelm Baskı Frederiksberg Bogtrykkeri

Detaylı

Hjemmeplejen Nørrebro (Evde. Hakkında)

Hjemmeplejen Nørrebro (Evde. Hakkında) Hjemmeplejen Nørrebro (Evde Bakım Hizmetleri Hakkında) Hjemmeplejen Nørrebro (Evde Bakım Hizmetleri) Hakkında Ev bakımında farklılıklara tanınan yer Yaşlılar ve yakınları için Hjemmeplejen Nørrebro hakkında

Detaylı

Yardımın tahsisi ve aynı zamanda tahsis edilen yardımı sunacak tedarikçi seçimi

Yardımın tahsisi ve aynı zamanda tahsis edilen yardımı sunacak tedarikçi seçimi Yardımın tahsisi ve aynı zamanda tahsis edilen yardımı sunacak tedarikçi seçimi Bu bilgilendirme, siz yardım tahsis edilen vatandaşlarımıza dikkat etmeleri gereken durumlar hakkında bilgi verecektir. Belediyenin

Detaylı

Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz

Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz Slottet Nørrebro içinde De Gamles By denilen güzel bir çevrede yer alır. De Gamles By park benzeri, oturma bankları ve küçük patika

Detaylı

Kopenhag da iyi ve güvenli bir ortam

Kopenhag da iyi ve güvenli bir ortam Attendo bakım hizmeti Kopenhag da iyi ve güvenli bir ortam Size yardım edebiliriz Eğer günlük yaşantınızda pratik yardım veya kişisel bakıma ihtiyacınız varsa, Attendo size yüksek kaliteli bir evde bakım

Detaylı

Olanaklarınız ve haklarınız hakkında kısa bir bilgilendirme

Olanaklarınız ve haklarınız hakkında kısa bir bilgilendirme Yaşlı mülteci ve yabancılara: Olanaklarınız ve haklarınız hakkında kısa bir bilgilendirme TyrkIsk Önsöz Dansk Flygtningehjælp (Danimarka Mülteciler Yardımı Derneği) ve Ældre Sagen (Yaşlılar Derneği) yaşlılar

Detaylı

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak - Genel için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak [belge] ne zaman verildi? Bir belgenin hangi tarihte verildiğini sormak [belge] nerede verildi? Bir belgenin nerede verildiğini

Detaylı

Yaşlılar irtibat Merkezleri

Yaşlılar irtibat Merkezleri Yaşlılar irtibat Merkezleri Sosyal hizmetler bölümü I Yaşlılık ve Bakım Winterthur şehri evde bakım merkezi (Spiteks) Spiteks, Winterthur şehrimizin bir hizmetidir. Çeşitli yaş grubundan isanlara hastalık

Detaylı

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond MEE Rotterdam Rijnmond Engelinden dolayı kısıtlanmış bir hayat sürdürenlere destek Info Thuis Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme

Detaylı

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması.

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. 10.BELEDİYE TABİPLİĞİ A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. A1.H1: Belediye tabipliği tarafından engelli bireyler için ücretsiz fizyoterapi hizmetinin verilmesi; böylece

Detaylı

Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var..

Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var.. Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var.. Dis leriniz önemli Dişlerinize her gün ihtiyacınız var yemek yediğinizde, güldüğünüzde ve konuştuğunuzda. İyi bir hayat için dişlerin tam olması ve

Detaylı

Hobi Kulüpleri. Psikolojik Destek. Kişisel Çözüm Danışmanı VIP Hizmetler Alışveriş İndirimi. Medikal Asistans

Hobi Kulüpleri. Psikolojik Destek. Kişisel Çözüm Danışmanı VIP Hizmetler Alışveriş İndirimi. Medikal Asistans Hobi Kulüpleri Vakıf Emeklilik te bireysel emeklilik sözleşmesi bulunanlar ayrıcalıklı Yaşam Kulüpleri dünyasında kapsamlı sağlık hizmetlerinden danışmanlığa, eğitimden spora birçok alanda hayatlarına

Detaylı

ALMANYA DA SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ SEÇKİN KESGİN

ALMANYA DA SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ SEÇKİN KESGİN ALMANYA DA SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ SEÇKİN KESGİN Almanya; Orta Avrupa da bir ülkedir. Kuzeyinde Kuzey denizi, Danimarka, ve Baltık denizi; doğusunda Polonya ve Çek cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ve İsviçre;

Detaylı

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM Turkiska KENDİNİ TANIYOR MUSUN? AŞAĞIDAKİ SEÇENEKLERİN HANGİSİNDEN TEDİRGİNSİN?...... istediğin kişi ile evlenemeyeceğine?... aynı çinsiyete sahip birine aşık olamayacağına?...

Detaylı

ANKET. Katılımcı ZORGVRAGER

ANKET. Katılımcı ZORGVRAGER ANKET Katılımcı ZORGVRAGER Sağlık hizmetlerinden yararlanmaktasınız. Bu listede, sağlık bakımından yararlanan kişi olarak, sağlık hizmetlerinin sizin için ne anlama geldiği ile ilgili sorular bulunmaktadır.

Detaylı

Encora. Centrum voor Volwassenenonderwijs. Yetişkinler Eğitimi Merkezi. İç kurum ve değerlendirme yönetmeliği 2013-2014. Yabancılar için Hollandaca

Encora. Centrum voor Volwassenenonderwijs. Yetişkinler Eğitimi Merkezi. İç kurum ve değerlendirme yönetmeliği 2013-2014. Yabancılar için Hollandaca Encora Centrum voor Volwassenenonderwijs Yetişkinler Eğitimi Merkezi İç kurum ve değerlendirme yönetmeliği 2013-2014 Yabancılar için Hollandaca Belediye Okulları 2 Merkezimize hoş geldiniz! Değerli kürsiyer,

Detaylı

Danışmanlık, yardım ve tedavi hizmetlerimiz ( Vi ger råd, stöd och behandling på turkiska)

Danışmanlık, yardım ve tedavi hizmetlerimiz ( Vi ger råd, stöd och behandling på turkiska) 1(7) Informationsenheten Broschyren "Vi ger råd, stöd och behandling" på andra språk 2009 juli Danışmanlık, yardım ve tedavi hizmetlerimiz ( Vi ger råd, stöd och behandling på turkiska) Elinizdeki bu yazı

Detaylı

Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011

Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011 Oy kullanacaklar için önemli bilgiler Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011 Seçim tarihi 12 Eylül dür. Kimlik belgenizi unutmayın! Türkçe tyrkisk Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011 Belediye

Detaylı

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama Kanada'da Konaklama Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz Aile yanı konaklama Kaliteli ve sorumluluk sahibi dil okullarında tüm aileler,

Detaylı

İşitme testi sonucu yetersiz. Ebeveynler için genel bilgi

İşitme testi sonucu yetersiz. Ebeveynler için genel bilgi İşitme testi sonucu yetersiz Ebeveynler için genel bilgi İşitme testinin sonucu yetersiz çıktı, devamında ne olacak Bebeğinize çeşitli işitme testleri uygulanmıştır. Bu testler Gençlik Sağlık Dairesi Kurumu

Detaylı

Carinova. İkamet bakımı. Güvenilir ve yakın. www.carinova.nl

Carinova. İkamet bakımı. Güvenilir ve yakın. www.carinova.nl Carinova İkamet bakımı Güvenilir ve yakın www.carinova.nl Bakımlı ikamet Carinova İkamet bakımı ikamet ve bakım hizmetini altı ikamet ve bakım merkezinde ve iki hasta bakım evinde sunuyor. İkamet ve bakım

Detaylı

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Içerik Bu kitapçık, cinsel saldırıya maruz kalmış kişiler için hazırlanmıştır. Tecavüzü veya cinsel saldırıyı polise ihbar ettiğiniz

Detaylı

Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi

Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi Geniş imkânlar Hollanda da binlerce insan, görme bozukluğu olarak adlandırılan kalıcı hâldeki kısmi veya tam görme kayıpları ile mücadele

Detaylı

İMKANLAR. 4710 Vestal Parkway E Vestal, NY 13850 607.217.4574 Fax 607.348.1571 upmetroplex.com

İMKANLAR. 4710 Vestal Parkway E Vestal, NY 13850 607.217.4574 Fax 607.348.1571 upmetroplex.com İMKANLAR DAİRE YENİ aydınlatma armatürü ve banyo muslukları YENİ paslanmaz çelik tertibat YENİ granit tezgah YENİ çamaşır makinesi ve kurutucu YENİ ahşap stili döşeme YENİ halı döşemesi YENİ deri köşe

Detaylı

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Sakarya ili Hendek ilçesi sınırları içerisinde

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Ağustos 2017 Türkiye ye sığındım. Kendim ya da çocuklarım için Türkiye deki eğitim imkânlarından yararlanabilir miyim?

Detaylı

Sosyal Hizmet. De Wering sizinle...

Sosyal Hizmet. De Wering sizinle... Sosyal Hizmet (Özel)yaşamınızda geçici- zorluklar mı yaşıyorsunuz? Belirli sınırlarınızla karşı karşıya mı kaldınız? Bu sorunlarla birlikte yaşamayın, sosyal hizmet görevlilerimizin uzmanlığından ücretsiz

Detaylı

2018 yılı burs başvurusu için son gün 31 Temmuz 2017 dir.

2018 yılı burs başvurusu için son gün 31 Temmuz 2017 dir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1995 yılından bu yana kardeş kenti olan Almanya'nın Bremen kenti, her yıl kendi kardeş kentlerindeki Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine yönelik bir Sanat Bursu vermektedir.

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ SORULAR & YANITLAR MÜLTECİLER İÇİN ÜCRETSİZ HUKUKİ DESTEK Şubat 2016 Güncellemesi Türkiye ye sığındım. Sağlık hizmetlerinden ücretsiz

Detaylı

Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin

Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin Önsöz Günlük yaşamımızda karşılaştığımız insanlar ile iletişim kurabilmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Danimarka

Detaylı

faculty of health and medical sciences university of copenhagen Danimarka hekimleri ve hastaneler

faculty of health and medical sciences university of copenhagen Danimarka hekimleri ve hastaneler faculty of health and medical sciences university of copenhagen Danimarka hekimleri ve hastaneler Danimarka hekimleri ve hastaneler Burada Danimarka hekimleri ve hastaneleri hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Projelerde ortak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise ortak sayısını artırmanın artı puan değeri var mıdır? Projelerde ortaklık oluşturulması zorunlu değildir. Bununla birlikte başvuru rehberinin

Detaylı

Hasta Bakımı ve Bakım

Hasta Bakımı ve Bakım Carinova Hasta Bakımı ve Bakım Güvenilir ve yakın www.carinova.nl Genel olarak Genç veya yaşlı herkes ömründe bir defa olsun bakıma gerek duyabilir. Siz veya yakınlarınızdan birinin hasta bakımı veya bakıma

Detaylı

Darmstadt daki yeni AWO»Johannesviertel«huzur evinde. Yan yana yılları paylaşalım

Darmstadt daki yeni AWO»Johannesviertel«huzur evinde. Yan yana yılları paylaşalım Darmstadt daki yeni AWO»Johannesviertel«huzur evinde Yan yana yılları paylaşalım »Burada her zaman benimle ilgilenen birileri var. Bu da kendimi iyi hissetmemi sağlıyor« Sayın Bayanlar ve Baylar, 2012

Detaylı

SAĞLIK SİGORTASI. Temel Sigorta

SAĞLIK SİGORTASI. Temel Sigorta SAĞLIK SİGORTASI Temel Sigorta İsviçre de ikamet eden tüm kişiler hastalık ve kazaya karşı sigorta yaptırmak zorundadırlar. Bu temel sigorta yaş, köken ve ikamet statüsü ne olursa olsun, herkes için zorunludur.

Detaylı

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR 1. Hangi işler ev hizmeti sayılır? Ev içerisinde yaşayanlar tarafından yapılabilecek temizlik, ütü, yemek yapma, çamaşır, bulaşık yıkama, alışveriş

Detaylı

MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr

MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr Bireylerin öğrenme hareketliliğine yönelik faaliyetler: Eğitim Öğrenim/Öğretim Staj Profesyonel gelişim Yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri Gönüllü çalışmalar

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Kısaca WGBO olarak anılan Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu, yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenler. Bu kanuna göre gerek

Detaylı

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda.

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda. VerdeTaks dünya çapında vergi iadeleri hizmeti veren yeni kurulmuş bir şirkettir. Şirketimiz finansal, müşteri hizmetleri, pazarlama ve satış alanlarında 14 yıldan fazla bir deneyime sahiptir. Uzmanlarımızın

Detaylı

MEE. Engelli yaşama destek. Müvekkiller için

MEE. Engelli yaşama destek. Müvekkiller için MEE Engelli yaşama destek Müvekkiller için Benim durumum iyi, ancak oğlum normal bir gelişim göstermediği için şu anda ne yapacağımı bilemiyorum. Engelim nedeni ile evde bazı değişiklik yapılması gerekiyor.

Detaylı

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri 27.12.1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı na dayanılarak hazırlanan

Detaylı

Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin

Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin bölümleri arasındaki iletişimin kopması da işletmenin

Detaylı

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Sida: 1 av 4 Turkiska Faktablad för arbetssökande Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet 2014-12 Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Yardım ve İşgücü

Detaylı

Bilgilendirme Broşürü

Bilgilendirme Broşürü Bilgilendirme Broşürü No. 36 Ayakta Tedavi Ücretleri 2013 (Bakıma ilişkin Berlin hizmet kompleksleri - azami değerler) No Hizmet kompleksi (LK) Tanımlama LK başına giderler 0,04347 puan değerinde 1 Genişletilmiş

Detaylı

Kalp yetmezliği hemşiresi

Kalp yetmezliği hemşiresi Kalp yetmezliği hemşiresi Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Giriş Hartfalen (kalp yetmezliği) polikliniğine sevk edildiniz. Bu poliklinikte bir kalp yetmezliği hemşiresinden

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu (WGBO) ile Genel Veri Koruma Yönetmeliği (AVG), yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenlerler.

Detaylı

Huzurlu ve onurlu yaş lanma

Huzurlu ve onurlu yaş lanma Stuttgart taki Ihtiyarlar huzur ve bakım evleri Huzurlu ve onurlu yaş lanma Caritasverband Stuttgart e.v. nın Kurumları Candan Hoş Geldiniz Kim istemezki, ilerlemiş yaşlardada sağlıklı olmayı, kendi başına

Detaylı

KOZMETİK GÜZELLİK FUARI BUCOS Şubat BURSA.

KOZMETİK GÜZELLİK FUARI BUCOS Şubat BURSA. KOZMETİK ve GÜZELLİK FUARI BUCOS 08-11 Şubat 2018 - BURSA www.bucos.org KATILIMCI FİRMA PROFİLİ MERKEZLER * Hekim Klinikleri * Güzellik ve Kozmetik Merkezleri * Diş Hekimi Klinikleri * Estetik ve Güzellik

Detaylı

BAP Bilimsel Etkinlik Katılım Destek Prosedürü

BAP Bilimsel Etkinlik Katılım Destek Prosedürü BAP Bilimsel Etkinlik Katılım Destek Prosedürü Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Teknoloji Transfer Ofisi 2017 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer

Detaylı

Bilgilendirme Broşürü

Bilgilendirme Broşürü Bilgilendirme Broşürü No. 36 Ayakta Tedavi Ücretleri 2015 (Bakıma ilişkin Berlin hizmet kompleksleri % azami değerler) No Hizmet kompleksi (LK) Tanımlama LK başına giderler 1 Genişletilmiş sınırlı vücut

Detaylı

Hotel Römerhof / Erlensee

Hotel Römerhof / Erlensee Hotel Römerhof / Erlensee 1. Genel anlamda AB Eğitim Projeleri kapsamında kabul ettiğmiz grupları şirket olarak Frankfurt un 30 kilometre doğusunda bulunan Erlensee de Hotel Römerhof da ağırlamaktayız.

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ SİVİL DÜŞÜN YARDIM MASASI REHBERİ Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, aktivistlerin ve sivil toplum

Detaylı

Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, DOCETAXEL TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, DOCETAXEL TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, DOCETAXEL TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Size bir antikanser ajan olan Docetaxel tedavisi önerildi. Tedavi yaklaşık 1,5 saat sürer ve üç hafta aralıklarla

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

Meme kanseri taraması

Meme kanseri taraması Meme kanseri taraması 2016 Bevolkingsonderzoek Neden halk taraması yapılır? Meme kanseri çok sık görülür. Hollanda da yaklaşık her 8 kadından 1 i hayatında meme kanserine yakalanır. Bu kadınların çoğu

Detaylı

Bu bröşürlerle sizleri resmi dilinizde yerleşik tam gün kreşlerin çeşitli özellikleri üzerine bilgilendirmek istiyoruz.

Bu bröşürlerle sizleri resmi dilinizde yerleşik tam gün kreşlerin çeşitli özellikleri üzerine bilgilendirmek istiyoruz. Kaltenkirchen deki tam gün kreşler için malumat ve bilgiler Sayın vatandaşlar, Bu bröşürlerle sizleri resmi dilinizde yerleşik tam gün kreşlerin çeşitli özellikleri üzerine bilgilendirmek istiyoruz. Yerli

Detaylı

TABURCUYUZ, YA SONRASI?

TABURCUYUZ, YA SONRASI? TABURCUYUZ, YA SONRASI? Uzm. Hemş. Emel DİLEK Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları ABD Annem, 67 yaşında, Emekli öğretmen, HT hastası, 2002 yılında geçirmiş olduğu beyin ameliyatı sonrası

Detaylı

Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar

Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar sayısız artıya sahip oluyor. ZİRAAT, HER ZAMAN HER

Detaylı

OSMAN ADĠL DEMĠRCĠOĞLU ĠLE DETAYLI BĠR RÖPORTAJ YAPTIK. BU RÖPORTAJLA ĠLGĠLĠ

OSMAN ADĠL DEMĠRCĠOĞLU ĠLE DETAYLI BĠR RÖPORTAJ YAPTIK. BU RÖPORTAJLA ĠLGĠLĠ HAFTANIN RÖPORTAJI ÇALIġMALARI BAġLATILAN ÖZEL HABERCĠLĠK EKSENLĠ CLUB ÇALIġMALARI HAKKINDA DEMĠRCĠOĞLU MEDYA GRUBU BAġKANI SAYIN OSMAN ADĠL DEMĠRCĠOĞLU ĠLE DETAYLI BĠR RÖPORTAJ YAPTIK. BU RÖPORTAJLA ĠLGĠLĠ

Detaylı

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız Turkish Ev ve Toplum Bakım Programı (Home and Community Care - HACC) günlük ißlerini idare etmekte zorlanan ancak kendi evinde

Detaylı

Demans (Bunama) nedir?

Demans (Bunama) nedir? Demans (Bunama) nedir? Çok unutkan olduğunuz için günlük yaşamınız zorlaşıyor mu? Konuşurken kelimeleri veya dükkâna giden yolu hatırlamakta zorluk çekiyor musunuz? Bunlar demans hastalığı belirtileri

Detaylı

PİNOKYO AÇI ANAOKULU

PİNOKYO AÇI ANAOKULU Hoş geldiniz! Bir Pinokyo yılında daha birlikteyiz. Tüm Pinokyo Açı ekibi çocuklarımızla yeniden birlikte olmanın ve yeni başlayanlarla tanışmanın heyecanı içindeyiz. Hep birlikte keyifli bir eğitim yılı

Detaylı

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME Aredrk hr rk UrKr xbi r Bengali Πληρωμή του ενοικίου σας Greek Pagamento da renda Portuguese Bixinta kiradaada Somali Pago de su alquiler Spanish Kiranızı ödeme

Detaylı

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri 1 Eylül 2014 1. KESİN KAYIT HAKKINDA GENEL BİLGİLER Üniversitemizde 2014 2015 eğitim-öğretim yılı kesin kayıtları,

Detaylı

Çocuğunuz Danimarka da yaşıyor. Tyrkisk

Çocuğunuz Danimarka da yaşıyor. Tyrkisk Çocuğunuz Danimarka da yaşıyor Tyrkisk Anne ve babalara Bu broşür Danimarka da yaşayan yabancı annebabalar için hazırlanmıştır. Amaç anne ve babalara Danimarka da ebeveynlik hakkında bilgi vermek ve çocuklarına

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

Anket I. Sarkopenide Yaşam Kalitesi Son zamanlarda aşağıdakilerde bir azalma hissediyor musunuz? Kaslarınızda ağrı var mı?

Anket I. Sarkopenide Yaşam Kalitesi Son zamanlarda aşağıdakilerde bir azalma hissediyor musunuz? Kaslarınızda ağrı var mı? Anket I Süre ±10 dak Sarkopenide Yaşam Kalitesi Bu anket, yaşlanmayla oluşan kas güçsüzlüğü olan sarkopeni ile ilgili sorular içermektedir. Sarkopeni günlük yaşamınızı etkileyebilir. Bu anket, kaslarınızın

Detaylı

Dar gelirli Amsterdam lılar için Sosyal Hizmet ve Yardımlar

Dar gelirli Amsterdam lılar için Sosyal Hizmet ve Yardımlar Dar gelirli Amsterdam lılar için Sosyal Hizmet ve Yardımlar Dar gelirli olup, maddi varlıklarınız asgari düzeyde mi? Bu durumda olan Amsterdam Belediyesi sakinlerine yardımcı olabiliriz. Bu broşürümüzde

Detaylı

Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar

Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar sayısız artıya sahip oluyor. ZİRAAT, HER ZAMAN HER

Detaylı

Federal Programın Çok Nesilli Ev

Federal Programın Çok Nesilli Ev Federal Programın Çok Nesilli Ev Çok Nesilli Evler Nelerdir? Çok nesilli evler tüm insanların mahallelerindeki buluşma yeridir. Almanya daki hemen hemen tüm belediyelerde, toplamda 540 tane kadar, çok

Detaylı

2018 FİYAT LİSTESİ.

2018 FİYAT LİSTESİ. 2018 FİYAT LİSTESİ Su Tesisatı Elektrik Tesisatı Doğal Gaz Tesisatı Petek Temizliği İçme Suyu Tesisat Dezenfeksiyonu İç Tasarım Yenileme Mutfak, Banyo, Komple Ev Tadilatı Tadilat & Tamirat & Montaj i 1

Detaylı

komşular Konut özel konut usüllü konut sosyal konut konut kiralama sosyal emlakçılık kira depozitosu

komşular Konut özel konut usüllü konut sosyal konut konut kiralama sosyal emlakçılık kira depozitosu usüllü konut sosyal konut sosyal emlakçılık kira depozitosu komşular özel konut konut kiralama Konut Konaklama şekilleri nelerdir? Kiralık iki çeşit konut vardır : özel konut ve sosyal konut. Sosyal konutta,

Detaylı

SOSYAL HiZMETLER BÜROSU SEMT SOSYAL HiZMETLERi

SOSYAL HiZMETLER BÜROSU SEMT SOSYAL HiZMETLERi Stadt Karlsruhe Sozial- und Jugendbehörde Sozialer Dienst SOSYAL HiZMETLER BÜROSU SEMT SOSYAL HiZMETLERi Size danışmanlık hizmetleri veriyor ve yardımlar için aracı oluyoruz. 2 SOSYAL HIZMETLER BÜROSU

Detaylı

Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, FEC TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, FEC TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, FEC TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Size üç antikanser ajan or ilaç oluşan FEC tedavisi öneriliyor.: Fluracedyl, Epirubicin ve Cyklofosfamid Üç haftalık

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI, MEDİKO-SOSYAL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR İŞLERİ DAİRESİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI, MEDİKO-SOSYAL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR İŞLERİ DAİRESİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI, MEDİKO-SOSYAL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR İŞLERİ DAİRESİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 03.02.1984 Resmi Gazete Sayısı: 18301) BÖLÜM 1 Kuruluş, Kapsam ve Tanımlar Kuruluş

Detaylı

PİNOKYO AÇI ANAOKULU

PİNOKYO AÇI ANAOKULU Hoş geldiniz! Bir Pinokyo yılında daha birlikteyiz. Bundan böyle Pinokyo Açı olarak anılacak olan okulumuzda çocuklarımızla yeniden birlikte olmanın ve yeni başlayanlarla tanışmanın heyecanı içindeyiz.

Detaylı

Diyabet ve egzersiz TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU

Diyabet ve egzersiz TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU TEMD DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU HASTA EĞİTİM KİTAPÇIKLARI SERİSİ 02 Diyabet ve egzersiz Diyabetli bireyler

Detaylı

6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILACAK YARDIMLAR

6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILACAK YARDIMLAR 6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILACAK YARDIMLAR YAPILACAK MADDİ YARDIM VE DESTEKLER 1-TESPİT KREDİSİ Riskli yapı tespiti için Bakanlık tarafından verilen kredidir. Kredinin verilmesine müteakip 3 ay içerisinde

Detaylı

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Adınız: Soyadınız: Doğum Tarihi: Doğum Yeri: Adres: (Ev) (İş) Telefon:(Ev): (İş) (Cep) E-mail: Eğitim Durumunuz: Mesleğiniz: KİLO

Detaylı

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır.

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır. Yeni çocuklarımızla tanışmanın, devam eden çocuklarımızı yeniden görmenin heyecanını yaşıyoruz. Hep birlikte keyifli bir eğitim yılı geçireceğimize inanıyoruz. Birlikte geçireceğimiz bu süre, çocuklarımız

Detaylı

Hayata İyi Bir Başlangıç. Ebeler Nasıl Yardım Eder

Hayata İyi Bir Başlangıç. Ebeler Nasıl Yardım Eder Hayata İyi Bir Başlangıç Ebeler Nasıl Yardım Eder Hamile misiniz? Yeni doğum mu yaptınız? Sizi içten tebrik ediyorum, sizin adınıza ben de çok sevindim! Bir çocuğun dünyaya gelmesi çok keyifli bir olaydır.

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISININ MÜŞTERI HIZMETLERINE HOŞ GELDINIZ Te-toimisto İstihdam ve ekonomik kalkınma ofisinin

Detaylı

SAĞLIK KONTROLÜ. Düzenli aralıklarda tedbir muayeneleri yaptırınız

SAĞLIK KONTROLÜ. Düzenli aralıklarda tedbir muayeneleri yaptırınız SAĞLIK KONTROLÜ Düzenli aralıklarda tedbir muayeneleri yaptırınız AOK Hessen ve Türk-Alman Sağlık Vakfı'nın (Türkisch-Deutsche Gesundheitsstiftung e.v. (TDG)) Hessen Sosyal İşler Bakanı'nın himayesi altında

Detaylı

Pedagojik Psikolojik Hizmetler

Pedagojik Psikolojik Hizmetler Pedagojik Psikolojik Hizmetler Pedagojik Psikolojik Hizmetler (PP Hizmetleri) okul çağı altında çocuklar, ve ilk-ve ortaokul ve lise öğrencileri için, gelişim, öğrenim ve refahı ile ilgili danışmanlık

Detaylı

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu Cari: 5393 Sayılı Belediye Kanunu a) Belediye: Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve

Detaylı

İster YATIRIM!.. İster OTURUN!..

İster YATIRIM!.. İster OTURUN!.. Nest Menemen: Cumhuriyet Mah. 7508/1 Sok. No: 1 Koyundere Mevkii Menemen- İZMİR e-posta :info@nestyap.com 0 530 108 86 49 0 530 108 81 86 /nestyap www.nestyap.com İster YATIRIM!.. İster OTURUN!.. Nest

Detaylı

Sorularınız olursa bize ve e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Sorularınız olursa bize ve e-posta adresinden ulaşabilirsiniz. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI TIP UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ HOMEOPATİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sınırsız, bağımsız ve kesintisiz iletişim Bringo ile iletişim, özgürlüğüne. Bringo, iletişim özgürlüğünü kısıtlayan ne varsa onun tam

HAKKIMIZDA. Sınırsız, bağımsız ve kesintisiz iletişim Bringo ile iletişim, özgürlüğüne. Bringo, iletişim özgürlüğünü kısıtlayan ne varsa onun tam br ngo ÖZGÜR KAMU br ngo ÖZGÜR KAMU HAKKIMIZDA Sınırsız, bağımsız ve kesintisiz iletişim Bringo ile iletişim, özgürlüğüne kavuştu. Fatura korkusu ve mesafe sınırı olmadan dünyanın bir ucundan başka bir

Detaylı

(*) Grup içi Esnaf Paketleri ni kullanan abonelerin arasındaki görüşmelerdir.

(*) Grup içi Esnaf Paketleri ni kullanan abonelerin arasındaki görüşmelerdir. ESNAF PAKETLERİ FAQ ESNAF Paketleri nedir? Esnaf Paketleri, Turkcell kurumsal hat kullanıcısı esnaflar için hazırlanmış özel paketlerdir. Esnaf kimlik kartı ile bu paketlere başvuruda bulunacak ve İşTcell

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI Sayfa No 1 / 5 1.BİRİM:İş Sağlığı ve Güvenliği 2. GÖREV ADI: İşyeri Hekimi 3. AMİR VE ÜST AMİRLER: Başhekim Yrd., Başhekim 4.YATAY İLİŞKİLER:Hastane Tüm Birim ve Bölümleri, İSG kurulu 5. GÖREV DEVRİ:Diğer

Detaylı

Uluslararası Öğrenci Oryantasyonu MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

Uluslararası Öğrenci Oryantasyonu MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 Uluslararası Öğrenci Oryantasyonu MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Gündem Türkiye ve Manisa nın Kısa Tanıtımı Manisa Celal Bayar Üniversitesi nin Tanıtımı Göç Müdürlüğü Sağlık Sigortası Öğrenci

Detaylı

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ TEDAVİNİZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Tedaviniz sırasında yaralanırsanız, Hasta Yaralanma Yasası [patientskadelagen]

Detaylı

Başkent Bölgesi. Hasta Hakları Ocak 2012. Hasta Hakları. Hasta ve yakınları için kısa bilgilendirme. Başkent Bölgesi TYRKISK

Başkent Bölgesi. Hasta Hakları Ocak 2012. Hasta Hakları. Hasta ve yakınları için kısa bilgilendirme. Başkent Bölgesi TYRKISK Ocak 2012 Başkent Bölgesi Hasta Hakları Hasta ve yakınları için kısa bilgilendirme Başkent Bölgesi TYRKISK Sayın Hastamız Sizleri, hasta hakları konusunda bu kısa broşür ile bilgilendirmek Bölge Meclisi

Detaylı

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI ArgrsoKxbk A mmÿpy Bengali Συμμετοχή ενοίκων Greek Participação do(s) Residente(s) Portuguese Ka qaybqaadashada dadka deegaanka ah Somali Participación

Detaylı

Kalbinize İyi Bakmak. Kalp Damar Hastalıklarından Korunmada Etkili Yöntemler Fikret Mert Acar SMMMO Bodrum

Kalbinize İyi Bakmak. Kalp Damar Hastalıklarından Korunmada Etkili Yöntemler Fikret Mert Acar SMMMO Bodrum Kalbinize İyi Bakmak Kalp Damar Hastalıklarından Korunmada Etkili Yöntemler Fikret Mert Acar SMMMO Bodrum Modern insanı temsilen muhasebeciler Tekerlekli sandalye ile ofiste ne kadar çok dolaştığının bir

Detaylı

APSİYON. Site Yöneticisinin Dijital Asistanı

APSİYON. Site Yöneticisinin Dijital Asistanı APSİYON Site Yöneticisinin Dijital Asistanı Apsiyon, toplu yaşam alanları için geliştirilmiş bulut tabanlı yönetim sistemidir. Bu dairenin sahibi kim? Dairede kimler yaşıyor? 500TL üzeri borcu olan kimler

Detaylı

Rehberlik Servisi Tanıtımı

Rehberlik Servisi Tanıtımı Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine

Detaylı