Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz"

Transkript

1 Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz

2

3 Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz Slottet Nørrebro içinde De Gamles By denilen güzel bir çevrede yer alır. De Gamles By park benzeri, oturma bankları ve küçük patika yolları olan yeşil bir bölgedir. Bundan dolayı sizin ve yakınlarınız için dışarıda beraber olabileceğiniz birçok imkân vardır. Slottet da kalanlar, yakınları ve çalışanlar beraberce herkesin huzur içinde kalacağı bir ortam oluşturmak için beraberce çalışırlar. Slottet Bakım Merkezi sağlık eğitimli çok çeşitli çalışan grubuna sahiptir ve biz özellikle herkesi kuşatan bir huzur evi oluşturmak istiyoruz. Kalanlar ve çalışanlar arasında farklılıklara yer olan bir bakım merkezi istiyoruz. Bu broşürde verilen bilgiler daha çok Danimarka dan farklı kökenli yurttaşlara yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu broşür aynı zamanda bizim genel bilgilendirme broşürlerimize ek olarak düşünülmüştür. Bu broşürlerde Slottet Bakım Merkezinde kalma ile ilgili daha fazlasını okuyabilirsiniz. Siz ya da yakınlarınız Slottet hakkındaki sorularınızı her zaman bize yöneltebilirsiniz veya gezmek istiyorsanız bize talepte bulunabilirsiniz.

4 İrtibat bilgileri: Müdür: Müdür Yardımcısı: Adres: Agnes Henningsensvej København N Huzur evine taşınma hakkında Slottet da 3 bölümde toplam 111 adet daire bulunur. Her bölüm de 11 ile 13 daireden oluşan 3 kısma ayrılır. Her kısma ait ortak bir yemek odası/oturma odası ve mutfak bulunur. Daireler 1 odalı olup kendi banyosu ve tuvaleti ile küçük bir mutfağı vardır. < 3,1 m > < 6 m >

5 Dairedeki küçük mutfak Huzur evine taşındığınız zaman, yine kendinize ait bir evde yaşamaya devam edeceksiniz. Bu sizin apartman daireniz olacak ve bunun için siz kendi getirdiğiniz mobilya ile döşeyeceksiniz. İstisna olarak dairede (kalkabilen ve inebilen bakım yatağı) bir yatak bulunur. Odanızı döşerken, sizin evinizin aynı zamanda Slottet personelinin de çalışma alanı olduğunu düşünmelisiniz. Slottet daki personelden uygun bir döşemenin nasıl yapılacağı konusunda fikir alabilirsiniz. Ortak alanlar yerine ne kadar kendi dairenizde kalacağınıza kendiniz karar verirsiniz. Huzur evinde yaşam Daire sizin evinizdir ve bundan dolayı evinizde normal

6 Dairedeki odanız. hayatınız yaşanır. Mesela, her zaman için kendi dairenize misafir kabul edebilirsiniz. Eğer isterseniz de huzur evindeki yemek masası hazırlama, yemek yapma gibi günlük aktivitelere katılabilirsiniz. Kişi genelde huzur evine kişisel yardım ihtiyacı olduğu zaman taşınır. Slottet a taşındığınız sırasında size yeni evinizi ve Slottet da yaşamı anlatan bir görevli belirlenir. Bu irtibat şahsı sizin sürekli yardımcınızdır. Diğer bölümlerdeki çalışanlar da evinize yardıma gelebilirler. Yardıma ne kadar ihtiyacınız olduğunu, siz ve irtibat halindeki görevli beraberce taşındıktan sonraki ilk zamanda yaparsınız. Zaman geçtikçe bu yardım ihtiyaca göre ayarlanabilir.

7 Eviniz haftada bir kez temizlenecektir. Günlük temizlik için yapabileceğiniz kadar siz de katılırsınız. İhtiyacınız olursa irtibat kişisi basit bir temizlik ve düzenleme yapabilir (masanın silinmesi, çöp kutusunun boşaltılması, kirli çamaşırların çıkarılması ve yerine temizlerinin konması, yerlere dökülen şeylerin silinmesi ve benzeri) Yakınlarınız size çamaşır yıkamada yardımcı olabilir veya bir ücret karşılığında Slottet çamaşırhanesinde bunu halledebilirsiniz. Siz veya yakınınız ütüleme, elbise tamiri düğme dikme ve benzeri işleri üzerinize almalısınız. Sizin eviniz bakım görevlilerinin iş yeri Yardım aldığınız sürece, sizin eviniz size yardım eden görevlinin çalışma ortamını oluşturur. Bundan dolayı iş ortamı açısından sağlam şartlar varsa yardım alabilirsiniz. Taşınmanız esnasında sizinle mobilyalarınızın en uygun nasıl yerleştirileceği konusunda konuşacağız. Huzur evinde nasıl yer bulunabilir Eğer Slottet huzur evinde bir yer ihtiyacınız varsa kendi bölgenizdeki Emekliler ve Bakım (Pensions og Omsorgskontor) bölümüne başvurmalısınız. İrtibat bilgileri Pensions og Omsorgskontor Nørrebro Lygten 2C, København NV Telefon

8 Slottet da farklılıklara tanınan yer - yaşlılar ve yakınları için bilgi Slottet da biz kökenlerine bakmaksızın tüm yurttaşların kullanabileceği bir huzur evi oluşturmak istiyoruz. Bundan dolayı bizde kültürlerarası iletişim ve farklı düşünceler hakkında eğitim almış personel vardır. Bu, bizim farklı dillerde konuşan ve farklı kültürlerdeki insanlar ile konuşma konusunda eğitimli olduğumuz anlamına gelir. Aşağıdaki belirtilen ölçüler içinde, kökenine bakılmaksızın, Slottet ı herkesin yaşamak istediği bir huzur evi yapmaya çalışıyoruz: Bakım ve yardım Kişi, genelde huzur evine kişisel yardıma ihtiyacı olduğu için taşınır. Slottet da kendi kendine yetmek için destek prensibi üzerinden çalışıyoruz. Yani size ancak kendinizin yapamadığı işler konusunda yardım veriyoruz. Bu aynı zamanda, size kendinizin yapabileceği şeyleri mesela kendi yemeğinizi veya kahvenizi kendinizin getirmesini öğreteceğimiz anlamına da gelir. kendi kendine yetmek için desteğin amacı, sizin yeteneklerinizin geliştirilmesi, korunması veya yetenek kaybının geciktirilmesi ve böylece kendi kendine yetme yeteneğini yüksek tutmaktır. Slottet da kendine yardıma yardım prensibini size saygı göstermenin bir yolu olarak görürüz. Beklentiler anketi Slottet de biz kişiye özel bakım ve yardım hizmeti veriyoruz ve bu yüzden dolayı düzenli olarak ihtiyaçlarınız hakkınızda sizinle konuşuruz.

9 Slottet a taşınma esnasında sizinle görüşürüz. Bu görüşmede karşılıklı olarak kalanlar, huzur evi ve belki yakınlar olarak beklentilerimizi belirleriz. Eğer aktif olarak bakım ve yardıma katılma konusunda aile üyenizden ve sizden istek gelirse, bu konuda bir anlaşma yapılır (neler, ne zaman, nasıl). Topluluk ve dil Slottet da değişik dil grupları için arkadaşlık imkanlarını sağlamak için çalışırız. Bu şu şekilde olabilir: Yemeklerde, birbirini ziyaretle, ortak aktiviteler ve benzeri şeylerle yapılabilir. Aktivite imkânları Slottet da birçok aktivite imkânı bulunur ve istek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda yenilerini açmak da isteriz. Bu, mesela sizinle aynı dili konuşanlar arasındaki aktiviteler olabilir. Etnik çeşitliliği olan çalışan grupları Slottet da bizim birçok dil ve kültürel yetkinliğe sahip çalışan gruplarımız vardır. Gıda tercihlerine saygı Slottet da yemeklerde domuz eti içermeyen ve helal kesim et sunulur. Yemeğin dışarıdan siparişi, koşer (kosher), vejetaryen gibi diğer istekleriniz için diyaloga geçebilirsiniz. Kişisel bakım ve cinsiyet Kopenhag Belediyesinde çalışanların değeri cinsiyetine, cilt rengine ve milliyetine bakılmaksızın aynıdır. Slottet da biz temel prensibimizden hareket ederek bakım ve yardımı kişisel ihtiyaç ve istekler doğrultusunda veririz.

10 İbadet etme imkânı Slottet da kendi evinizde istediğiniz dini ibadeti yapabilirsiniz. Ortak dini aktiviteler için eğitim salonları ödünç alınabilir (eğer kullanımda değilse). Kilise, cami, sinagog, tapınak gibi yerlere gitmek için imkânları da araştırırız. Eğer bir papaz, imam, haham gibi kendi dininizden bir yetkiliyle görüşmek isterseniz, Slottes personeli bu konuda size yardımcı olacaktır. Dini ve kültürel önemli günleri kutlama Slottet da sizin fiziksel, kültürel, zihinsel ve manevi yeteneklerinizi korumak ve geliştirmek için ve ayrıca sizin sosyal irtibatlarınızı korumak için çalışırız. Bundan dolayı sizin yakınlarınızla beraber, dini, kültürel ve kişisel önemli günleri kutlarız ki; sizin hayatınız tanınabilir, aktif ve dolu geçsin. Anadilde radyo, TV, müzik, okuma eserleri Kütüphane aracılığıyla, anadilinizde okuma eserleri ve müzik temin etmede yardımcı oluruz. Kendiniz ödemek şartıyla konutunuza izlemek istediğiniz kablolu kanalı çektirebilirsiniz. Yaşlı yakınları ile iş birliği Eğer bir görüşme ihtiyacı hissederseniz, sorunuz veya fikriniz varsa, Slottet da kalan birinin yakını olarak her zaman için görevlilere başvurabilirsiniz. Biz açık bir diyalog ve iyi bir iş birliği isteriz. Ziyaret Bir yaşlının yakını olarak her zaman için yaşlının kendi

11 konutunda ve başkalarını rahatsız etmeyerek ortak alanlarda ziyaret edebilirsiniz. Personel, sizin ziyaretinizden sonra bulaşık yıkamak ve temizlik yapmak zorunda değildir, bundan dolayı ziyaretçilerin / yakınların bu konuda anlayışlı olmasını rica ederiz. Çalışanlar ve yaşlılar arasındaki dil engeli - görevliler benim ailemle iletişime geçebilecek mi? Slottet da, farklı dilleri konuşabilen ve farklı kültürel yeteneklere sahip çalışan grubumuz vardır. Slottet a taşınma sürecinde tercüman veya dili uygun bir personelimizi kullanıyoruz. Bazen kalanlar ile iletişimde işaret kitaplarını kullanıyoruz. İşaret kitapları üzerinde günlük işlerle ilgili resimler olan bir kitaptır. Bu kitap sayesinde bakıcı ve kalanlar resimleri işaret ederek anlaşırlar. Yaşlının yakını ile bakım ve yardım hakkında iş birliği - bir yakını olarak yaşlının bakım ve yardımına katılabilir miyim? Slottet da kalan birinin yakını olarak, aileniniz yaşlı üyesinin bakım ve yardımına istediğiniz miktarda katılabilirsiniz. Bu yardımın ölçüsü siz ve ailenizin üyesi arasındaki diyalog ile belirlenir. Eğer aktif olarak bakım ve yardıma katılma konusunda aile üyenizden ve sizden istek gelirse, bu konuda bir anlaşma yapılır (neler, ne zaman, nasıl). Aile, kendi içinden sabit bir irtibat kişisini belirler, böylece Slottet her zaman kime başvuracağını bilmiş olur.

12 Bu broşür Slottet çalışanları tarafından Farklılıklara yer vermek adlı yetenek gelişimi sürecinin bir parçası olarak hazırlanmıştır. Bu süreç Ekim 2007 ve Mayıs 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş ve yaşlı bakımında etnik çeşitlilik üzerinde yoğunlaşmıştır. Daha fazla bilgi için sitesine girin ve önce Ældre (Yaşlı) üzerine sonra Etnisk mangfoldighed i ældreplejen (Yaşlı bakımında etnik çeşitlilik) üzerine basınız.

Hjemmeplejen Nørrebro (Evde. Hakkında)

Hjemmeplejen Nørrebro (Evde. Hakkında) Hjemmeplejen Nørrebro (Evde Bakım Hizmetleri Hakkında) Hjemmeplejen Nørrebro (Evde Bakım Hizmetleri) Hakkında Ev bakımında farklılıklara tanınan yer Yaşlılar ve yakınları için Hjemmeplejen Nørrebro hakkında

Detaylı

HERKES İÇİN HUZUREVİ. Peder Lykke Merkezi - çokkültürlü bir huzurevi. Velkommen. Dobrodošli. Welcome. Soo dhawaw. Hoşgeldiniz

HERKES İÇİN HUZUREVİ. Peder Lykke Merkezi - çokkültürlü bir huzurevi. Velkommen. Dobrodošli. Welcome. Soo dhawaw. Hoşgeldiniz HERKES İÇİN HUZUREVİ Peder Lykke Merkezi - çokkültürlü bir huzurevi Dobrodošli Velkommen Welcome Hoşgeldiniz Soo dhawaw 2 Velkommen DANİMARKA DA BİR HUZUREVİNDE KENDİNİZİ EVİ- NİZDE HİSSEDE- BİLİR MİSİNİZ?

Detaylı

openh ş ag l Beled ıl İye a sin r de Sağlık, egzersiz, bakım ve konut bir tanıtım

openh ş ag l Beled ıl İye a sin r de Sağlık, egzersiz, bakım ve konut bir tanıtım K ya openh ş ag l Beled ıl İye a sin r de Sağlık, egzersiz, bakım ve konut bir tanıtım Bu broşür Kopenhag Belediyesinin 65 yaş üzeri yaşlılara sunduğu hizmetler hakkında bilgi vermektedir. Hizmetlerin

Detaylı

Carinova. İkamet bakımı. Güvenilir ve yakın. www.carinova.nl

Carinova. İkamet bakımı. Güvenilir ve yakın. www.carinova.nl Carinova İkamet bakımı Güvenilir ve yakın www.carinova.nl Bakımlı ikamet Carinova İkamet bakımı ikamet ve bakım hizmetini altı ikamet ve bakım merkezinde ve iki hasta bakım evinde sunuyor. İkamet ve bakım

Detaylı

Darmstadt daki yeni AWO»Johannesviertel«huzur evinde. Yan yana yılları paylaşalım

Darmstadt daki yeni AWO»Johannesviertel«huzur evinde. Yan yana yılları paylaşalım Darmstadt daki yeni AWO»Johannesviertel«huzur evinde Yan yana yılları paylaşalım »Burada her zaman benimle ilgilenen birileri var. Bu da kendimi iyi hissetmemi sağlıyor« Sayın Bayanlar ve Baylar, 2012

Detaylı

Kopenhag da iyi ve güvenli bir ortam

Kopenhag da iyi ve güvenli bir ortam Attendo bakım hizmeti Kopenhag da iyi ve güvenli bir ortam Size yardım edebiliriz Eğer günlük yaşantınızda pratik yardım veya kişisel bakıma ihtiyacınız varsa, Attendo size yüksek kaliteli bir evde bakım

Detaylı

Bilgilendirme Broşürü

Bilgilendirme Broşürü Bilgilendirme Broşürü No. 36 Ayakta Tedavi Ücretleri 2013 (Bakıma ilişkin Berlin hizmet kompleksleri - azami değerler) No Hizmet kompleksi (LK) Tanımlama LK başına giderler 0,04347 puan değerinde 1 Genişletilmiş

Detaylı

Gençlerin kuruluşlarda sahip oldukları yönetime ve icraata katılma haklarına dair tavsiyeler HAKLARINIZ

Gençlerin kuruluşlarda sahip oldukları yönetime ve icraata katılma haklarına dair tavsiyeler HAKLARINIZ Gençlerin kuruluşlarda sahip oldukları yönetime ve icraata katılma haklarına dair tavsiyeler HAKLARINIZ Tüm diğer çocuklar gibi evinde yaşamasan da, senin de her diğer insan gibi hakların var. Kuruluşlarda

Detaylı

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Içerik Bu kitapçık, cinsel saldırıya maruz kalmış kişiler için hazırlanmıştır. Tecavüzü veya cinsel saldırıyı polise ihbar ettiğiniz

Detaylı

KOPENHAG DA YAŞLILAR. - bir tanıtım el kitabı SAĞLIK, EGZERSİZ, BAKIM VE BARINMA

KOPENHAG DA YAŞLILAR. - bir tanıtım el kitabı SAĞLIK, EGZERSİZ, BAKIM VE BARINMA KOPENHAG DA YAŞLILAR - bir tanıtım el kitabı SAĞLIK, EGZERSİZ, BAKIM VE BARINMA KOPENHAG DA YAŞLILAR - bir tanıtım el kitabı 2018 Tasarım KK Design Fotoğraf Thomas Vilhelm Baskı Frederiksberg Bogtrykkeri

Detaylı

ÖĞRENCİ YURTLARI. www.yurtburs.itu.edu.tr. www.yurtburs.itu.edu.tr 1

ÖĞRENCİ YURTLARI. www.yurtburs.itu.edu.tr. www.yurtburs.itu.edu.tr 1 ÖĞRENCİ YURTLARI www.yurtburs.itu.edu.tr www.yurtburs.itu.edu.tr 1 İTÜ Öğrenci Yurtlarımız Öğrenci Yurtlarımız yaklaşık 3.700 yatak kapasitesi ile öğrencilerine Gümüşsuyu ve Ayazağa yerleşkeleri içerisinde

Detaylı

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama Kanada'da Konaklama Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz Aile yanı konaklama Kaliteli ve sorumluluk sahibi dil okullarında tüm aileler,

Detaylı

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Sida: 1 av 4 Turkiska Faktablad för arbetssökande Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet 2014-12 Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Yardım ve İşgücü

Detaylı

Yardımın tahsisi ve aynı zamanda tahsis edilen yardımı sunacak tedarikçi seçimi

Yardımın tahsisi ve aynı zamanda tahsis edilen yardımı sunacak tedarikçi seçimi Yardımın tahsisi ve aynı zamanda tahsis edilen yardımı sunacak tedarikçi seçimi Bu bilgilendirme, siz yardım tahsis edilen vatandaşlarımıza dikkat etmeleri gereken durumlar hakkında bilgi verecektir. Belediyenin

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

Sosyal Hizmet. De Wering sizinle...

Sosyal Hizmet. De Wering sizinle... Sosyal Hizmet (Özel)yaşamınızda geçici- zorluklar mı yaşıyorsunuz? Belirli sınırlarınızla karşı karşıya mı kaldınız? Bu sorunlarla birlikte yaşamayın, sosyal hizmet görevlilerimizin uzmanlığından ücretsiz

Detaylı

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ Otizm ve Asperger Sendromu Birliği otistik çocuklar, gençler ve yetişkinler için daha iyi koşullar yaratmaya çalışır. ÜYE OLARAK BİLGİ paylaşımı, topluluğa erişim

Detaylı

Bilgilendirme Broşürü

Bilgilendirme Broşürü Bilgilendirme Broşürü No. 36 Ayakta Tedavi Ücretleri 2015 (Bakıma ilişkin Berlin hizmet kompleksleri % azami değerler) No Hizmet kompleksi (LK) Tanımlama LK başına giderler 1 Genişletilmiş sınırlı vücut

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası İçindekiler Neden gönüllü sigorta yaptırmalısınız 2 Gönüllü sigorta kimler içindir? 2 Gönüllü sigortaya en fazla ne kadar

Detaylı

Demans (Bunama) nedir?

Demans (Bunama) nedir? Demans (Bunama) nedir? Çok unutkan olduğunuz için günlük yaşamınız zorlaşıyor mu? Konuşurken kelimeleri veya dükkâna giden yolu hatırlamakta zorluk çekiyor musunuz? Bunlar demans hastalığı belirtileri

Detaylı

PROJENİN BAŞINDAKİ VE ŞUANDAKİ SİMULTANE UYGULAMALAR, BAKIM UYGULAMALRI VE SOSYAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ

PROJENİN BAŞINDAKİ VE ŞUANDAKİ SİMULTANE UYGULAMALAR, BAKIM UYGULAMALRI VE SOSYAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ PROJENİN BAŞINDAKİ VE ŞUANDAKİ SİMULTANE UYGULAMALAR, BAKIM UYGULAMALRI VE SOSYAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ 1. Kestirmeler haricinde 0-2 yaş arasında ki çocuklar uyumak için kendi yataklarını kullanıyorlar. Kurum

Detaylı

komşular Konut özel konut usüllü konut sosyal konut konut kiralama sosyal emlakçılık kira depozitosu

komşular Konut özel konut usüllü konut sosyal konut konut kiralama sosyal emlakçılık kira depozitosu usüllü konut sosyal konut sosyal emlakçılık kira depozitosu komşular özel konut konut kiralama Konut Konaklama şekilleri nelerdir? Kiralık iki çeşit konut vardır : özel konut ve sosyal konut. Sosyal konutta,

Detaylı

BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE

BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ :. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Bar Servis Elemanı, barlarda salonu servise

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Mobilya Resimleri Ağaç işleri Mobilyacılık. Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin okutulacağı dönem /sınıf/yıl Süre Dersin amacı

DERS BİLGİ FORMU. Mobilya Resimleri Ağaç işleri Mobilyacılık. Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin okutulacağı dönem /sınıf/yıl Süre Dersin amacı DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin okutulacağı dönem /sınıf/yıl Süre Dersin amacı Dersin tanımı Dersin Ön Koşulları Ders ile kazandırılacak yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KIZ ÖĞRENCİ KONUKEVİ İLKE VE KURALLARI

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KIZ ÖĞRENCİ KONUKEVİ İLKE VE KURALLARI ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KIZ ÖĞRENCİ KONUKEVİ İLKE VE KURALLARI Üsküdar Üniversitesi Kız Öğrenci Konukevi, Üniversitemize 200 m. yakınlıkta 26 odadan oluşmakta olup, 72 kişilik kapasiteye sahiptir. Öğrenciler

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

ÖĞRENCİ YURTLARI

ÖĞRENCİ YURTLARI ÖĞRENCİ YURTLARI www.yurtburs.itu.edu.tr 1 www.yurtburs.itu.edu.tr 2017-2018 İTÜ Öğrenci Yurtlarımız Öğrenci yurtlarımız 4.706 kişilik yatak kapasitesi ile öğrencilerine Ayazağa, Gümüşsuyu ve Tuzla yerleşkeleri

Detaylı

ÖĞRENCİ YURTLARI 2015-2016. www.yurtburs.itu.edu.tr. www.yurtburs.itu.edu.tr 1

ÖĞRENCİ YURTLARI 2015-2016. www.yurtburs.itu.edu.tr. www.yurtburs.itu.edu.tr 1 ÖĞRENCİ YURTLARI www.yurtburs.itu.edu.tr 2015-2016 www.yurtburs.itu.edu.tr 1 İTÜ Öğrenci Yurtlarımız Öğrenci Yurtlarımız yaklaşık 4.500 yatak kapasitesi ile öğrencilerine Gümüşsuyu ve Ayazağa yerleşkeleri

Detaylı

Lefke Bölgesi ÖZEL YURTLAR. kitapçığı. w w w. eul.edu.tr

Lefke Bölgesi ÖZEL YURTLAR. kitapçığı. w w w. eul.edu.tr Lefke Bölgesi ÖZEL YURTLAR kitapçığı w w w. eul.edu.tr LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ Hayata Bir Adım Önde Başlamak İçin Değerli Öğrenciler, Lefke Avrupa Üniversitesi olarak, yaşamınızın yeni bir başlangıç

Detaylı

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:.

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) İkamet (yaşadığınız) ettiğiniz şehir... yılından

Detaylı

Çocuk evinde kalan çocuklar toplum ilişkisi konusunda nasıl yetiştirilmektedir?

Çocuk evinde kalan çocuklar toplum ilişkisi konusunda nasıl yetiştirilmektedir? Çocuk evi nedir? Çocuk evi çocukların yaşamını sürdürdüğü her ilin sosyal, kültürel ve fiziksel yapısı, çocuk yetiştirmeye uygun bölgelerinde, tercihen il merkezinde, okullara ve hastanelere yakın bağış

Detaylı

Siz de katılın! Tyrkisk

Siz de katılın! Tyrkisk Siz de katılın! Spor kulüplerimize daha da fazla çocuk, genç ve ailelerin katılmalarını istiyoruz. Bu broşürde bir spor kulübünün ne olduğu, hangi faaliyetlere katılabileceğiniz ve nasıl üye olabileceğiniz

Detaylı

H A Y A T S E N D E D E R N E Ğ İ. Çocuk Evleri. Çocuk evlerinin yapısı, amacı ve nitelikleri

H A Y A T S E N D E D E R N E Ğ İ. Çocuk Evleri. Çocuk evlerinin yapısı, amacı ve nitelikleri H A Y A T S E N D E D E R N E Ğ İ Çocuk Evleri Çocuk evlerinin yapısı, amacı ve nitelikleri Çocuk Evi Çocuk evi çocukların yaşamını sürdürdüğü her ilin sosyal, kültürel ve fiziksel yapısı, çocuk yetiştirmeye

Detaylı

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond MEE Rotterdam Rijnmond Engelinden dolayı kısıtlanmış bir hayat sürdürenlere destek Info Thuis Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:10 Sayı: 8 06 Kasım 2015 Değerli Velilerimiz, İnsanın işini sevmesinin çok önemli olduğunu her gün yaşayarak bizzat deneyimliyorum.

Detaylı

HASTA VE YAŞLI BAKIMI YAŞLI BAKIM ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HASTA VE YAŞLI BAKIMI YAŞLI BAKIM ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HASTA VE YAŞLI BAKIMI YAŞLI BAKIM ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

1-1-2015 SLAGELSE BELEDIYESININ GÜNLUK SLAGELSE BELEDIYESI BAKIMINA HOS GELDINIZ. Yayınlayan Nordbycentret Kierulffsvej 2 Günlük bakim merkezi

1-1-2015 SLAGELSE BELEDIYESININ GÜNLUK SLAGELSE BELEDIYESI BAKIMINA HOS GELDINIZ. Yayınlayan Nordbycentret Kierulffsvej 2 Günlük bakim merkezi 1-1-2015 SLAGELSE BELEDIYESI SLAGELSE BELEDIYESININ GÜNLUK BAKIMINA HOS GELDINIZ. Yayınlayan Nordbycentret Kierulffsvej 2 Günlük bakim merkezi Danimarka da çoğu çocuk 6 yaşından önce, okula başlayana kadar

Detaylı

İşte bu Rehber Koruyucu Ebeveynlik (Private fostering) hakkında bilgiler bulacaksını z

İşte bu Rehber Koruyucu Ebeveynlik (Private fostering) hakkında bilgiler bulacaksını z İşte bu Rehber Koruyucu Ebeveynlik (Private fostering) hakkında bilgiler bulacaksını z www.doncaster.gov.uk contents içindekiler Bu bilgiler isteyenlere farklı dillerde, veya Braille (görme engellilerin

Detaylı

istasyonkentseldonusum pbx istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum

istasyonkentseldonusum pbx  istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum HANE HALKI ANKETİ +90 342 211 12 00 pbx www.istasyonkentseldonusum.com bilgi@istasyonkentseldonusum.com istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum Kentsel Dönüşüm Ofisi Çakmak

Detaylı

POLİKLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU

POLİKLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU Masalar Odaların ince temizliği Oda temizliği (paspas) Koridorlar Müdahale, Pansuman Odası Çöplerin Toplanması Çöp Kovaları Duvarlar ve camlar DOKÜMAN KODU PLN 15-1 REVİZYON TARİHİ 01.01.2016 Kapılar Kapı

Detaylı

EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ. Hastane (Kamu, Üniversite ve Özel)

EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ. Hastane (Kamu, Üniversite ve Özel) EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ Anket Uygulama Yöntemi Kurumlar, yüzyüze, internet, telefon, posta yolu gibi yöntemler ile anket uygulayabilirler. Anket Uygulanmayacak Kişiler 16 yaşından küçükler

Detaylı

Hotel Römerhof / Erlensee

Hotel Römerhof / Erlensee Hotel Römerhof / Erlensee 1. Genel anlamda AB Eğitim Projeleri kapsamında kabul ettiğmiz grupları şirket olarak Frankfurt un 30 kilometre doğusunda bulunan Erlensee de Hotel Römerhof da ağırlamaktayız.

Detaylı

AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ

AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ VG&O 0-3 A.A. Vermulst, G. Kroes, R.E. De Meyer & J.W. Veerman AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ 0 İLA 3 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARIN ANNE-BABALARINA YÖNELİKTİR GENCIN ADI: TEDAVI ŞEKLI: DOLDURMA TARIHI:

Detaylı

Alan kodu Tel... telefon yok ZİYARET KAYDI ( Ziyaret = Deneğe/ haneye ulaşmak için yapılan teşebbüslerin her biri) 1 = kişisel ziyaret

Alan kodu Tel... telefon yok ZİYARET KAYDI ( Ziyaret = Deneğe/ haneye ulaşmak için yapılan teşebbüslerin her biri) 1 = kişisel ziyaret (Round, 00/) Örneklem: Kish yöntemiyle adres örneklemi ÖRNEKLEM BİRİMİ: HANE ADRES Respondents name Denek no: (merkezden verilir) Hane kimlik no: (merkezden verilir) SEÇİM TABLOSU Hanedeki 5 veya üzeri

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Nasıl Bir Ev Đstiyoruz? - Printable Report

Nasıl Bir Ev Đstiyoruz? - Printable Report Page 1 of 42 Aşağıdaki semtlerden hangilerinde ev almayı düşünürsünüz? Page 2 of 42 Nasıl bir yaşam stili istersiniz? Page 3 of 42 Eviniz ne büyüklükte olsun? Page 4 of 42 Evinizdeki mekanların büyüklükleri

Detaylı

Desteklenen İkamet. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. Beraber - Birlikte - Güçlü. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. www.lebenshilfe-nrw.

Desteklenen İkamet. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. Beraber - Birlikte - Güçlü. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. www.lebenshilfe-nrw. Lebenshilfe www.lebenshilfe-nrw.de Desteklenen İkamet Lebenshilfe Gemeinsam Zusammen Stark 1 Taşınmak mı istiyorsunuz? Biz Lebenshilfe olarak zihinsel engelli insanların kendi yaşamları üzerinde tam hak

Detaylı

Çocuğuna, ev ödevleri konusunda şöyle yardım

Çocuğuna, ev ödevleri konusunda şöyle yardım Çocuğuna, ev ödevleri konusunda şöyle yardım edebilirsin! Eğer çocuğuna derslerinde yardım etmek istiyorsan işte iyi öneriler Ev ödevi yapmak için, günlük bir rutin yap. Bu günün belirli bir saatinde bir

Detaylı

M7 C Alıştırma Formu: Anne- Babanın günlük planı

M7 C Alıştırma Formu: Anne- Babanın günlük planı M7 C Alıştırma Formu: Anne- Babanın günlük planı Senin annenin ve babanın gündelik yaşamı nasıldır? Anne-babanın faaliyetlerini günlük plana kaydet! Annen/baban çalışıyorlar mı? Evet ise, hangi işlerde

Detaylı

ICF Türkiye ANKET-2 SONUÇLARI

ICF Türkiye ANKET-2 SONUÇLARI ICF Türkiye ANKET-2 SONUÇLARI Araştırmaya 48 ICF Türkiye koçu katılmıştır. ICF Türkiye tarafından hangi eğitim/toplantı veya etkinliklerin düzenlenmesini istersiniz? Diğer önerilen eğitimler: Koçluk anlaşmaları

Detaylı

AŞÇI YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

AŞÇI YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ AŞÇI YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ DESTEK PROGRAMI PROSEDÜRÜ P03-RAG-002

DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ DESTEK PROGRAMI PROSEDÜRÜ P03-RAG-002 Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Koç Üniversitesi nde Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi olarak görev alacak kişilerin başvuru, değerlendirme, göreve başlama ve görevden ayrılma sürecini belirlemektir.

Detaylı

BİZDEN NE KADAR MEMNUNSUNUZ?

BİZDEN NE KADAR MEMNUNSUNUZ? BİZDEN NE KADAR MEMNUNSUNUZ? Bu araştırma, size sağladığı çeşitli hizmetleri daha da iyi bir hale getirmek amacıyla Götebork Kent Yönetimi

Detaylı

A-KADIN SIĞINMA EVİ (toplam 980m 2 )

A-KADIN SIĞINMA EVİ (toplam 980m 2 ) İHTİYAÇ PROGRAMI Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi projesinin, ihtiyaç programı aşağıda alt bileşenler ve açılımları ile birlikte verilmiştir. Bununla birlikte yarışmacılar ilgili yönetmeliklere bağlı

Detaylı

SLAGELSE BELEDIYESININ GÜNLUK SLAGELSE BELEDIYESI BAKIMINA HOS GELDINIZ. Yayınlayan Nordbycentret Kierulffsvej 2 Günlük bakim merkezi

SLAGELSE BELEDIYESININ GÜNLUK SLAGELSE BELEDIYESI BAKIMINA HOS GELDINIZ. Yayınlayan Nordbycentret Kierulffsvej 2 Günlük bakim merkezi 1-1-2015 SLAGELSE BELEDIYESI SLAGELSE BELEDIYESININ GÜNLUK BAKIMINA HOS GELDINIZ. Yayınlayan Nordbycentret Kierulffsvej 2 Günlük bakim merkezi Danimarka da çoğu çocuk 6 yaşından önce, okula başlayana kadar

Detaylı

Sunshine Villa Ersoy. Özet. Açıklama

Sunshine Villa Ersoy. Özet. Açıklama Sunshine Villa Ersoy Özet Side Evrenseki mevkiinde, denize 800m uzaklıkta bir yazlık site içerisinde bulunan, özel yüzme havuzlu,3+1 villamız 6 kişilik konaklama imkanı sunmaktadır. Açıklama Side Evrenseki

Detaylı

Anjiyografi Bilgilendirme Formu

Anjiyografi Bilgilendirme Formu Anjiyografi Bilgilendirme Formu BR.HLİ.082 Koroner anjiyografi nedir? Koroner anjiyografi, özel bir kamera ile kalbinizin atar damarlarının röntgen film çekimi ile incelenmesidir. İşleminiz kateter laboratuvarında

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Siz de katılın! katılabileceğiniz ve nasıl üye olabileceğiniz hakkında daha ayrıntılı bilgi. edinebilirsiniz.

Siz de katılın! katılabileceğiniz ve nasıl üye olabileceğiniz hakkında daha ayrıntılı bilgi. edinebilirsiniz. Siz de katılın! Spor kulüplerimize daha da fazla çocuk, genç ve ailelerin katılmalarını istiyoruz. Bu broşürde bir spor kulübünün ne olduğu, hangi faaliyetlere katılabileceğiniz ve nasıl üye olabileceğiniz

Detaylı

Sunshine Villa Guzel. Özet. Açıklama

Sunshine Villa Guzel. Özet. Açıklama Sunshine Villa Guzel Özet Side Evrenseki'de,denize 800m uzaklıktaki bir yazlık sitede bulunan etrafı bitkilerle çevrili özel havuzlu,3+1 villamız, 6 kişilik konaklama imkanı sunmaktadır. Açıklama Side

Detaylı

BAR KOMİSİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 2. SEVİYE

BAR KOMİSİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 2. SEVİYE BAR KOMİSİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : BAR KOMİSİ MESLEK SEVİYESİ : 2. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Bar Komisi, servis öncesi ve sonrası bar salonu ve bar araçlarının

Detaylı

DAİRE TİPİ SÜPER LÜKS ÖĞRENCİ YURTLARI

DAİRE TİPİ SÜPER LÜKS ÖĞRENCİ YURTLARI DAİRE TİPİ SÜPER LÜKS ÖĞRENCİ YURTLARI Öğrencilerine her keseya uygun Yurt imkânları sunmaya ve onların en iyi şekilde barındırılmasına Üniversitemizin en üst değerde verdiği önemin bir gereği olarak,

Detaylı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yeni Kütüphane Binası Anketi-2014

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yeni Kütüphane Binası Anketi-2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yeni Kütüphane Binası Anketi-214 Projesi üzerinde çalışılan yeni kütüphane binası ile ilgili öğrenci, akademik ve idari personel

Detaylı

İşitme İmplantı Ses Kalitesi İndeksi (HISQUI) Subjektif Ses Kalitesinin Belirlenmesine Yönelik Anket. İçin

İşitme İmplantı Ses Kalitesi İndeksi (HISQUI) Subjektif Ses Kalitesinin Belirlenmesine Yönelik Anket. İçin İşitme İmplantı Ses Kalitesi İndeksi (HISQUI) Subjektif Ses Kalitesinin Belirlenmesine Yönelik Anket r e l n i k Yetiş İçin İşitme İmplantı Ses Kalitesi İndeksi (HISQUI) Anketin yapıldığı tarih / / gün/ay/yıl

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI OKUL MİSYONU Gökkuşağı Eğitim Kurumları, öğrencilerinin entelektüel, sosyal, duygusal ve bireysel yeteneklerinin gelişimine odaklanmış, akademik olarak iddialı ve

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

Anket formu. Lübeck te Yaşlılık ve Göç

Anket formu. Lübeck te Yaşlılık ve Göç Anket formu Lübeck te Yaşlılık ve Göç 1 Cinsiyet 2 Çocuklarım var Erkek Kadın, çocuğum var. 3 Yaş 4 Çalışmaktayım 30 yaşından küçüğüm 30-39 yaşındayım 40-49 yaşındayım 50-59 yaşındayım 60-69 yaşındayım

Detaylı

Kalkan günlük kiralık villa, Kalkan merkeze yakın Kışla Mevkinde; Mavi Bayrak ödüllü Kışla Plajına 500 m mesafede konumlanmıştır.

Kalkan günlük kiralık villa, Kalkan merkeze yakın Kışla Mevkinde; Mavi Bayrak ödüllü Kışla Plajına 500 m mesafede konumlanmıştır. Villa White Star Özet Kalkan günlük kiralık villa, Kalkan merkeze yakın Kışla Mevkinde; Mavi Bayrak ödüllü Kışla Plajına 500 m mesafede konumlanmıştır. Açıklama VİLLA WHITE STAR Kalkan Merkez Kışla Mevkiinde,

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ PASTACI ÇIRAĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ PASTACI ÇIRAĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ PASTACI ÇIRAĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ

AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN MESLEK MESLEK SEVİYESİ : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Aşçı Yardımcısı, hijyen ve sanitasyon kurallarına

Detaylı

MUTFAK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR

MUTFAK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR SAYFA NO 1/5 1.POZİSYON ADI: Mutfak Personeli 2.BAĞLI OLDUĞU ÜST POZİSYON: Baş Diyetisyen, Mutfak Sorumlu Diyetisyeni, Destek Hizmetleri Müdürü 3.KENDİSİNE BAĞLI ALT POZİSYONLAR: İaşe Memuru, Aşçı, Garson,

Detaylı

Encora. Centrum voor Volwassenenonderwijs. Yetişkinler Eğitimi Merkezi. İç kurum ve değerlendirme yönetmeliği 2013-2014. Yabancılar için Hollandaca

Encora. Centrum voor Volwassenenonderwijs. Yetişkinler Eğitimi Merkezi. İç kurum ve değerlendirme yönetmeliği 2013-2014. Yabancılar için Hollandaca Encora Centrum voor Volwassenenonderwijs Yetişkinler Eğitimi Merkezi İç kurum ve değerlendirme yönetmeliği 2013-2014 Yabancılar için Hollandaca Belediye Okulları 2 Merkezimize hoş geldiniz! Değerli kürsiyer,

Detaylı

AKÇA PROJESİ KAT HİZMETLERİ ELEMANI EĞİTİM PROGRAMI

AKÇA PROJESİ KAT HİZMETLERİ ELEMANI EĞİTİM PROGRAMI AKÇA PROJESİ KAT HİZMETLERİ ELEMANI EĞİTİM PROGRAMI AY SÜRE (SAAT) KAZANDIRILAN YETERLİKLER KONULAR Öğrenme - Öğretme Yöntem ve Teknikleri Kullanılan Eğitim Teknolojileri Araç ve Gereçler AÇIKLAMA Sosyal

Detaylı

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz Çocukları biliyoruz ve ana babaları anlıyoruz Çocuğunuzu en iyi siz kendiniz tanırsınız Biz, çocuk sağlığı konusunda uzmanız Ana baba olmak büyük ve tamamen değişik bir deneyimdir. Çocuğunuzun size ihtiyacı

Detaylı

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?...

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?... ANKET-1 (LİSE) Türk İşaret Dilinde izlemek için tıklayınız. Ad Soyad:. Okul -Sınıfı:. 1. Okul başarınızı nasıl yorumluyorsunuz? Kötü Orta İyi Çok iyi 2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Kalkan Merkezde yer alan deniz ve doğa manzarasına hakim kiralık lüks villamız Kalkan ın merkezine araçla yaklaşık 5 dakika mesafededir.

Kalkan Merkezde yer alan deniz ve doğa manzarasına hakim kiralık lüks villamız Kalkan ın merkezine araçla yaklaşık 5 dakika mesafededir. Villa Beyaz 1 Özet Kalkan Merkezde yer alan deniz ve doğa manzarasına hakim kiralık lüks villamız Kalkan ın merkezine araçla yaklaşık 5 dakika mesafededir. Açıklama VİLLA BEYAZ -1 Kalkan Merkez Kızıltaş

Detaylı

ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE

ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK : ANİMATÖR MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Konaklama tesislerinde, özel organizasyonlarda, kişilerin hoş, eğlenceli

Detaylı

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Ekibinde görevlendirilen personele 05 Aralık 2012 Çarşamba

Detaylı

HSB ye hoş geldiniz. BU KİTAPÇIK YENİ TAŞINANLAR İÇİNDİR!

HSB ye hoş geldiniz. BU KİTAPÇIK YENİ TAŞINANLAR İÇİNDİR! HSB ye hoş geldiniz. BU KİTAPÇIK YENİ TAŞINANLAR İÇİNDİR! Şimdiye kadar yarım milyon üyeye ulaşmış bulunuyoruz HSB şirketinde güven içindesiniz. İsveç in dört bir yanına dağılmış HSB şirketleri bünyesinde

Detaylı

2 Aile yapısı ve yaşam şekli, yaşam evresi merasimleri ve dini bayramlar. 5 Çocuk hakları ve aile rolü. 8 Demokrasi ve değerler

2 Aile yapısı ve yaşam şekli, yaşam evresi merasimleri ve dini bayramlar. 5 Çocuk hakları ve aile rolü. 8 Demokrasi ve değerler 1 Güncel konular ve sosyal ilişkiler 2 Aile yapısı ve yaşam şekli, yaşam evresi merasimleri ve dini bayramlar 3 Eşitlik ve ayrımcılığa karşı mücadele 4 Sağlık, ve özellikle cinsel sağlık ve uyuşturucuyu

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

Kıbrıstaki Eviniz Premium.indd 1 20.08.2015 11:34:20

Kıbrıstaki Eviniz Premium.indd 1 20.08.2015 11:34:20 Kıbrıstaki Eviniz Premium.indd 1 20.08.2015 11:34:20 Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Mustafa Kemal Atatürk Premium.indd 2 20.08.2015

Detaylı

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir YER: İZOLASYON ve NOTRÖPENİK HASTA ODASI YÜKSEK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar: Sarı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane :Beyaz 1-Tuvaletler

Detaylı

Anket I. Sarkopenide Yaşam Kalitesi Son zamanlarda aşağıdakilerde bir azalma hissediyor musunuz? Kaslarınızda ağrı var mı?

Anket I. Sarkopenide Yaşam Kalitesi Son zamanlarda aşağıdakilerde bir azalma hissediyor musunuz? Kaslarınızda ağrı var mı? Anket I Süre ±10 dak Sarkopenide Yaşam Kalitesi Bu anket, yaşlanmayla oluşan kas güçsüzlüğü olan sarkopeni ile ilgili sorular içermektedir. Sarkopeni günlük yaşamınızı etkileyebilir. Bu anket, kaslarınızın

Detaylı

PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE

PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Pastacı Yardımcısı, pastane mutfağı araç,

Detaylı

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü 24.03.2016 1 ÖNCELİKLERİMİZ Bakanlığımız tarafından bakıma ve desteğe ihtiyaç duyan engellilerin öncelikle sevgi ve şefkat gördükleri aile ortamlarında bakımları

Detaylı

Bu sunumda bir Nef keşfi Fold konseptini tüm detaylarıyla inceleyebilirsiniz.

Bu sunumda bir Nef keşfi Fold konseptini tüm detaylarıyla inceleyebilirsiniz. Bu sunumda bir Nef keşfi Fold konseptini tüm detaylarıyla inceleyebilirsiniz. Yarışma konusu kapsamında herhangi bir yer ve tipoloji sınırı olmadığından, burada sizden Nef in bugüne kadar yaptığı Foldhome

Detaylı

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Đyi bir başarı için gerekli olanşartlar Çocuğunu desteklemek isteyen annebabalar için çeşitli tavsiyeler Elisabeth Grammel und Claudia Winklhofer Übersetzung: Abdullah

Detaylı

Villa Hayal. Özet. Açıklama

Villa Hayal. Özet. Açıklama Villa Hayal Özet Kiralık villa Kalkan Merkez Kışla Mevkinde, Mavi Bayrak ödüllü Kışla Plajına 200 m mesafede konumlanmıştır. Muhteşem deniz, doğa ve Kalkan manzarasına sahiptir. Açıklama VİLLA HAYAL Kalkan

Detaylı

... H a y a l E t t i ğ i n i z D ü n y a 1978 yılından bu yana özverili çalışmalarının neticesinde her projede Denizli ye yeni bir soluk getiren Terzioğlu İnşaat, 40. yılında yine ses getirecek bir toplu

Detaylı

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi YAZICI GRUP / YAZICI İNŞAAT Yazıcı İnşaat, Hasan Yazıcı nın 1954 yılında Trabzon dan iş hayatına atılmak üzere yaptığı göçle başlamıştır. Başlangıçta taşeron olarak çalıştığı

Detaylı

Parkinson. Bilgileri ve. Desteğ. Parkinson s information and support Turkish

Parkinson. Bilgileri ve. Desteğ. Parkinson s information and support Turkish Parkinson Bilgileri ve Desteğ Parkinson s information and support Turkish Bir Parkinson tanısı, yaşamınızı tepetaklak edebilir. Bize başvurun. Parkinson hastasıysanız ya da bir hastayı tanıyorsanız, muhtemelen

Detaylı

Bulgaria-Turkey IPA Cross-Border Programme CCI Number 2007CB16IPO008

Bulgaria-Turkey IPA Cross-Border Programme CCI Number 2007CB16IPO008 MADZHAROVO" DESTİNASYONU Haftanın turu Doğu Rodopların muhteşem ve eşsiz güzelliklerinde dolaşırken, İvaylovgrad barajının girişinde geniş kumsalları ile Arda nehrinin en güzel mendereslerini oluşturduğu

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖĞRENCİNİN DURUMUNU İZLEME FORMU AİLE BİLGİLERİ.

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖĞRENCİNİN DURUMUNU İZLEME FORMU AİLE BİLGİLERİ. Sınıfı: Tarih Öğrencinin Adı Soyadı: Okul Numarası: Cinsiyeti Kadın Erkek Mezun Olduğunuz Lise ve İli Öğrencinin İletişim Bilgileri: Adres: Medeni Durumunuz: Danışmanın Adı Soyadı: ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Detaylı