Robotların dünyasına hoş geldiniz!!!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Robotların dünyasına hoş geldiniz!!!"

Transkript

1 Robotların dünyasına hoş geldiniz!!! GĐRĐŞ Bu dokümanda, ürün kutusu içerisinde birleştirilmemiş olarak verilen O-bOt unuzun mekanik parçalarının tanıtımı amaçlanmış ve birleştirme işlemi anlatılmıştır. Birinci Bölümde: Robotunuzun parçaları, fotoğrafları, adetleri ve tanımları ile daha yakından tanışacaksınız. Đkinci Bölümde: Robotunuzun birleştirme işlemini aşama aşama yaparken dikkat edeceğiniz noktaları öğreneceksiniz. Vidaların gösterimi M(çap)x(boy) şeklindedir ve değerler mm cinsindendir. Đfadenin başındaki M harfi metrik sistem vida anlamındadır. Boy, vidanın başının altından ucuna kadar olan mesafedir. Örnek: M2x5 = çapı 2 mm, boyu 5 mm olan vida demektir. Somunların gösterimi M(iç çap) şeklindedir ve değer mm cinsindedir. Örnek: M2 = iç çapı 2 mm olan somun demektir. M2x5 vida ancak M2 somunla kullanılabilir.

2 Önemli! O-bOt Gezer Robot, iki değişik motor ile sürülmektedir. DC-Servo Motor veya DC Motor Motorların şasiye birleştirilmesi (Montajı) için verilen tutucuları da farklıdır. Size sunduğumuz motor türüne göre, motorun şasi ve tekerlek birleştirme işlemleri için aşağıdaki uygun basamaklarını takip ediniz. DC Motorlar DC-Servo Motorlar Not: Sarı veya yeşil ile işaretli olan motorlar SOL; turuncu ile işaretli olan motorlar SAĞ motorlardır.

3 BÖLÜM-1 ObOt GEZER ROBOT ANA BĐLEŞENLERĐ P P1 P

4 S.No. ObOt GEZER ROBOT ANA BĐLEŞENLERĐ ADET P1 P2 P3 ŞASĐ SÜRÜŞ TEKERLEĞĐ MOTOR DESTEK TEKERLEĞĐ YILDIZ TORNAVĐDA PĐL KUTUSU O-bOt KARTI USB KABLOSU PAKET-1: MOTOR VE TEKERLEK BĐRLEŞTĐRME SETĐ PAKET-2: ALT VE ÜST ŞASĐ BĐRLEŞTĐRME SETĐ PAKET-3: O-bOt KARTI ÜST ŞASĐYE BAĞLANTI ELEMANLARI

5 1 ŞASĐLER DESTEK TEKERLEK MONTAJ DELĐKLERĐ (2 ADET) KABLO GEÇĐŞ DELĐKLERĐ (2 ADET) MOTOR L-TUTUCU MONTAJ DELĐKLERĐ (2 TARAFTA 4 ER ADET) GENEL BĐRLEŞTĐRME KANALLARI ŞASĐLERĐN SADECE RENKLERĐ FARKLIDIR. ĐSTEDĐĞĐNĐZĐ ALT VEYA ÜST ŞASĐ OLARAK KULLANABĐLĐRSĐNĐZ. SAĞ-SOL TARAFLAR, MOTORLARIN VE O-bOt KARTININ BĐRLEŞTĐRĐLMESĐNE GÖRE BELĐRLENMĐŞ OLACAKTIR. (2. BÖLÜMDE ANLATILACAKTIR.)

6 P1 PAKETĐ: MOTOR VE SÜRÜŞ TEKERLEĞĐ BĐRLEŞTĐRME SETĐ I DC-Servo Motorlar için M2x5 vida - 8 adet M2 somun - 8 adet L-tutucular - 4 adet Tekerlekleri motora birleştirme vidaları M2x10 (2 adet)

7 P1 PAKETĐ: MOTOR VE SÜRÜŞ TEKERLEĞĐ BĐRLEŞTĐRME SETĐ II DC Motorlar için M2 Somun - 8 adet M2x5 Vida - 8 adet U-Tutucular - 2 adet

8 P2 PAKETĐ: ALT VE ÜST ŞASĐ BĐRLEŞTĐRME SETĐ M3x8 Vida - 8 adet (veya M3x10) Üst Şasi Destek Çubukları (4 ADET) AYNI ZAMANDA O-bOt KARTININ ÜST ŞASĐYE BĐRLEŞTĐRĐLMESĐNDE DE KULLANILIR. (2. BÖLÜMDE ANLATILACAKTIR)

9 P3 PAKETĐ: O-bOt KARTI ÜST ŞASĐYE BAĞLANTI ELEMANLARI M3x10 Vida - 4 adet M3 Somun - 4 adet Lastik Conta - 4 adet O-bOt kartının alt yüzeyinin üst şasiye temas etmemesi için kullanılır.

10 BÖLÜM-2 O-bOt UN BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ DC-Servo MOTORLARIN L-TUTUCULARA VE ALT ŞASĐYE BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ I Bu bölüm sonunda alt şasi aşağıdaki görünüşte olacak; robotunuzun önü-arkası ve sağı-solu belli olacaktır. Yeşil motor solda Şaft eksenlerinin çakışık olduğuna dikkat ediniz. Kablolar arkada kalmış olacak Sol Ön Yeşil ve Turuncu işaretler motorların sadece bir yüzünde mevcuttur ve motorlar monte edildiğinde ikisi de şekilde görüldüğü gibi üstte görünür olmalıdır. Ters bağlama durumu nasıl olur ve robotun kullanımını nasıl etkiler? Yukarıdaki birleştirmeyi yapmak için öncelikle L-tutucuları motorlarınıza P1 paketinden çıkan vida ve somunlarla aşağıdaki gibi bağlamaya başlayalım:

11 DC-Servo MOTORLARIN L-TUTUCULARA VE ALT ŞASĐYE BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ II Motor kablosu Motor şaftı (Tekerlek buraya bağlanacak) L-tutucu, üzerindeki bu delikten şasiye bağlanacak. Somun vidaya tutturulmuş L-tutucu Motor kulakçığı (delikli) (Motor kulakçığına göre şaft tarafında) Yıldız tornavida Elinizle somunu dönmeyecek kadar bastırıp tornavidayı saat yönünde çevirirseniz sıkma işlemini tamamlayabilirsiniz. Vidayı sonuna kadar ittirip somunu elle çevirerek de sıkabilirsiniz. Yıldız tornavida 2 motora da L-tutucuları bu şekilde bağlayınız.

12 DC-Servo MOTORLARIN L-TUTUCULARA VE ALT ŞASĐYE BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ III L-tutucuları motorlara bağladıktan sonra yine P1 paketinden çıkan vidalarla şasimize bağlayabiliriz. Elinizdeki iki şasiden istediğinizi kullanabilirsiniz. Bunun alt şasi olacağını biliniz! Yeşil işaret motorun üst yüzeyinde Kare deliğin köşegeni ile şaft ekseni çakışık. Eksenler çakışık olmazsa ne olur??? Vida L-tutucu deliğinden geçirilmiş. Bu iki delik kullanılmalı ki, şasi üzerindeki kare deliğin köşegeni ile motorun şaft ekseni çakışık olsun.!!! Diğer 2 deliği kullanmak isterseniz şasinin öbür yüzünü çevirmeniz gerekir. Görüntü yine aynı olacaktır. O zaman niye 4 delik var???

13 DC-Servo MOTORLARIN L-TUTUCULARA VE ALT ŞASĐYE BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ IV Şekildeki gibi motorları şasiye bağlayabilirsiniz. ĐKĐ MOTORU DA BĐRLEŞTĐRDĐKTEN SONRA BU BÖLÜMÜN ĐLK SAYFASINDAKĐ DURUMLA KONTROL EDĐNĐZ!!!!

14 DC MOTORLARIN U-TUTUCULARA VE ALT ŞASĐYE BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ I Bu bölüm sonunda, aşağıdaki görünümde birleştirme işlemini tamamlamış olacaksınız; ayrıca robotunuzun önü-arkası ve sağı-solu da belli olacaktır. Sarı işaretli motor solda Sol Ön Sarı ve Turuncu işaretler motorların sadece bir yüzüne konulmuştur. Karıştırmamak için; motorları monte etmeden önce ikisi de şekilde görüldüğü gibi üstte görünür olmalıdır. Ters bağlama durumu nasıl olur ve robotun kullanımını nasıl etkiler?

15 DC MOTORLARIN U-TUTUCULARA VE ALT ŞASĐYE BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ II Motor Kablosu Motor Şaftı (Tekerlek buraya bağlanacak) U-Tutucu U-Tutucuyu, üzerindeki bu deliklerden şasiye bağlayacaksınız.

16 DC MOTORLARIN U-TUTUCULARA VE ALT ŞASĐYE BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ III Elinizle somunu dönmeyecek kadar bastırıp tornavidayı saat yönünde çevirirseniz sıkma işlemini tamamlayabilirsiniz. Yıldız tornavida Vidayı sonuna kadar ittirip somunu elle çevirerek de sıkabilirsiniz. Şasiye, iki motoru da resimdeki gibi bağlayınız.

17 Diğer şasimiz (Üst şasi) Destek çubuklarının Motor-A girişine uzak tarafta olduklarına dikkat ediniz! O-bOt kartı Motor-A girişi Dıştan 2. kanalların kare delikler tarafındaki uçlarına vidalanmış. O-bOt KARTININ ÜST ŞASĐYE BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ I Bu bölüm sonunda, üst şasi aşağıdaki görünümde olacaktır. Yandan Görünüş O-bOt kartı Motor-A girişi P3 paketinden çıkan vida, conta ve somun. Contalar şasi ve kart arasında kalmış. P2 paketinden çıkan destek çubukları (somun yok) En dıştaki kanallar Dıştan 2. kanallar Kare Delikler P2 paketinden çıkan diğer destek çubukları en dıştaki kanalların kare delikler tarafındaki uçlarına vidalanmış.

18 O-bOt KARTININ ÜST ŞASĐYE BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ II Şekildeki konumda şasiyi vidaya geçirip destek çubuğunu da takıp döndürerek şasi ve siyah contayı O-bOt kartı ve destek çubuğu arasında sıkıştırabilirsiniz. Bu taraftaki deliklerde somun kullanılacak. O-bOt kartı Motor-A girişi ÜST ŞASĐNĐZ HAZIR!

19 Buraya kadar yaptıklarınızla, alt ve üst şasinizin gerekli birleştirme ve bağlantı işlemlerini tamamlamış bulunuyorsunuz! DC-Servo Motorlar ile ALT ŞASĐ ÜST ŞASĐ DC Motorlar ile

20 ALT VE ÜST ŞASĐNĐN BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ ÜST ŞASĐYĐ, ALT ŞASĐYE ŞEKĐLDE GÖRÜLDÜĞÜ GĐBĐ VĐDALAYABĐLĐRSĐNĐZ. DĐKKAT!!!! O-bOt KARTINIZIN MOTOR-A GĐRĐŞĐ SOL MOTOR TARAFINDA OLMALIDIR!

21 USB GĐRĐŞĐ BU DURUMDAN SONRA TEK EKSĐĞĐMĐZ TEKERLEKLER!!! Ön Sol MOTOR-A (Sol Motor girişi) MOTOR-B (Sağ Motor girişi) MOTOR KABLOLARINIZI KARE DELĐKLERDEN ÜST TARAFA GEÇĐREBĐLĐRSĐNĐZ!

22 TEKERLEKLERĐN BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ I (DC-Servo Motorlar için) TEKERLEĞĐN MOTOR ŞAFTINA GĐRECEK TARAFI TEKERLEĞĐN DIŞARDAN GÖRÜNECEK TARAFI P1 PAKETĐNDEN ÇIKAN VĐDALAR. (DC Motorlar için) Tekerlek ile motor şaftını birleştirecek vidalar.

23 TEKERLEKLERĐN BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ II (DC-Servo Motorlar için) YETERĐ KADAR BASTIRARAK MOTORUN ŞAFTINA TAKINIZ! YILDIZ TORNAVĐDAYLA BOŞLUĞUNU ALANA KADAR ÇEVĐRĐNĐZ. (DC Motorlar için) Vidanın motor şaftını rahat sıkıştırabilmesi için, vidayı motor şaftının düz tarafına döndürerek tekeri takınız ve vidayı sıkınız.

24 TEKERLEKLERĐN BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ III Son Durum (DC-Servo Motorlar için) (DC Motorlar için)

25 TEKERLEKLERĐN BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ IV PĐL KABLOSUNU ÜST ŞASĐDEKĐ YUVARLAK DELĐKTEN GEÇĐREBĐLĐRSĐNĐZ. DESTEK TEKERLEKLERĐNĐ DE ALT ŞASĐDEKĐ DELĐKLERE ALTTAN ELĐNĐZLE TAKTIKTAN SONRA PĐL KUTUNUZU DA ĐKĐŞASĐ ARASINA YERLEŞTĐREBĐLĐRSĐNĐZ.

26 O-bOt unuzu GÜLE GÜLE KULLANABĐLĐRSĐNĐZ!

RS-RK01/02 rsbot Gezer Robot Kit KULLANICI KILAVUZU

RS-RK01/02 rsbot Gezer Robot Kit KULLANICI KILAVUZU RS-RK01/02 rsbot Gezer Robot Kit KULLANICI KILAVUZU ĐÇĐNDEKĐLER 1 GENEL BAKIŞ... 3 2 KURULUM... 5 2.1 KIT ĐÇERĐĞĐ... 5 2.2 BĐRLEŞTĐRME... 6 2.3 KAT EKLEME... 15 1 Genel Bakış rsbot (RS-RK01/02) Gezer Robot

Detaylı

Ek lambalar, montaj kiti

Ek lambalar, montaj kiti Installation instructions, accessories Talimat No 8641051 Sürüm 1.0 Parça No. 9487111 Ek lambalar, montaj kiti IMG-235751 Volvo Car Corporation Ek lambalar, montaj kiti- 8641051 - V1.0 Sayfa 1 / 24 Donanım

Detaylı

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir.

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir. Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED120 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED120P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Giriş Nanobot düşük fiyatlı her yaş grubuna hitap eden bir robot ki dir. Kurulumu ve kullanımı çok basi r.

Giriş Nanobot düşük fiyatlı her yaş grubuna hitap eden bir robot ki dir. Kurulumu ve kullanımı çok basi r. Giriş Nanobot düşük fiyatlı her yaş grubuna hitap eden bir robot ki dir. Kurulumu ve kullanımı çok basi r. Özellikleri 5 dk gibi bir sürede kurulumu yapılabilir. Açık kaynaklı bir pla orm olan Arduino temeline

Detaylı

idea Kontrol Kartı (idea Board jv2.1) Kullanım Kılavuzu

idea Kontrol Kartı (idea Board jv2.1) Kullanım Kılavuzu idea Kontrol Kartı (idea Board j) Kullanım Kılavuzu 1 Genel Bakış idea (Board) Kontrol Kartı robotbilim ve mekatronik uygulamalar geliştirmek için sizlere yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor! Bu kontrol

Detaylı

ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ KS50 ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU

ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ KS50 ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ KS50 ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU KS50 Anahtar İşleme Makinesinin Ambalajlanması ve Nakliye; Nemden korumak için bir naylon torba içerine konarak kalın karton kutulara

Detaylı

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8)

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8) Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED160 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED160P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

RTR100HD HANDLE CONTROL PARTS

RTR100HD HANDLE CONTROL PARTS 1 HANDLE CONTROL PARTS 6 104 - BENZİNLİ ÇAPA MAKİNASI 101 Kavrama Kolu 102 Gaz Kolu 103 Civata M6X20 105 Gaz Kablosu 106 Emniyet Mandalı 112 Geri Vites Veya Debriyaj Mandalı 113 Pim 7X24 114 Pim 10X24

Detaylı

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ!

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ! Şasi çerçevesi üzerindeki tüm üstyapı topraklamasını sol şasi elemanında gerçekleştirin. Sağ şasi elemanını topraklanması, akünün eksi kutbu sol şasi elemanına bağlı olduğundan voltaj kaybına yol açacaktır.

Detaylı

Elektrikli motor ısıtıcısı, 230V V1.2

Elektrikli motor ısıtıcısı, 230V V1.2 Installation instructions, accessories Talimat No 31454380 Sürüm 1.2 Parça No. 31454379 Elektrikli motor ısıtıcısı, 230V IMG-391075 Volvo Car Corporation Elektrikli motor ısıtıcısı, 230V- 31454380 - V1.2

Detaylı

DENTIO PANAROMİK CİHAZI KULLANIM KLAVUZU

DENTIO PANAROMİK CİHAZI KULLANIM KLAVUZU DENTIO PANAROMİK CİHAZI KULLANIM KLAVUZU 1 FİHRİST Cihaz Tanımı.3 Ölçüler Ve Kurulum Yeri Gereksinimleri 3 Kurulum İçin Gerekli Alan Ölçüleri 4 Çeşitli Kurulum Yöntemleri 5 Ölçüler ve Ağırlık..6 Kullanılan

Detaylı

ROKART VER 3.1 AYRINTILI MONTAJ KILAVUZU MALZEME LİSTESİ. DEVRENİN MONTAJINDA KULLANILAN ARAÇLAR Lehim teli 25 40 watt havya Yankeski Maket bıçağı

ROKART VER 3.1 AYRINTILI MONTAJ KILAVUZU MALZEME LİSTESİ. DEVRENİN MONTAJINDA KULLANILAN ARAÇLAR Lehim teli 25 40 watt havya Yankeski Maket bıçağı ROKART VER 3.1 AYRINTILI MONTAJ KILAVUZU MALZEME LİSTESİ 16F628A L293D 7805 16 pin dip soket 18 pin dip soket Tek sıra erkek soket (Header) Kırmızı led Minik sarı ledler x 2 Minik yeşil ledler x 2 2 li

Detaylı

Raf Kuruluş Yönergeleri

Raf Kuruluş Yönergeleri Raf Kuruluş Yönergeleri Güvenlik ve kablolama bilgileri için raf kabininizle birlikte gönderilen belgeleri inceleyin. Depolama kasasını raf kabinine kurmadan önce, aşağıdaki yönergeleri gözden geçirin:

Detaylı

2. Malzemeler: Bu bölümde size verilecek malzemeler anlatılacaktır ve montaj yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar belirtilecektir.

2. Malzemeler: Bu bölümde size verilecek malzemeler anlatılacaktır ve montaj yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar belirtilecektir. Bu döküman Mikroişlemciler laboratuarında yapılacak deney ve projelerde kullanılacak olan Programlama ve Port Kartının kurulum ve tanıtım amacı ile hazırlanmıştır.kartın hazırlanmasında yardımlarını esirgemeyen

Detaylı

5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT

5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT 5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT Çizgi izleyen robot bu kitapta yer alan yapımı en kolay robottur. Robotlar hakkında temel bilgileri edinebilmek için çizgi izleyen robot uygulamasını yapmak yeterli olacaktır.

Detaylı

Bits Uçlar ve Vidalama Teknolojileri

Bits Uçlar ve Vidalama Teknolojileri Başarı ayrıntıda saklıdır Bits Uçlar ve Vidalama Teknolojileri Bits tutucular Since 1961 10498 10490 10498 10490 1/4 Bits Tutucular (Otomatik) 10490 60 30 10498 80 50 70 Bits tutucular BiG II 1/4 Bits

Detaylı

imac Intel 21,5 "EMC 2428 Sol Hoparlör

imac Intel 21,5 EMC 2428 Sol Hoparlör imac Intel 21,5 "EMC 2428 Sol Hoparlör Değiştirme imac Intel 21.5 "EMC 2428 yılında Yanan sol hoparlörü değiştirin. Yazan: Walter Galan GİRİŞ Yanan sol hoparlörü değiştirmek için bu kılavuzu kullanın.

Detaylı

Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur.

Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur. Öne monteli ekipmanın takılması Öne monteli ekipmanın takılması Bu belgede öne monteli ekipmanın takılması için bir çok çözüm yolu açıklar. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar

Detaylı

Robot Yaz Okulu 1. DÖNEM 21 Haziran 9 Temmuz 2010

Robot Yaz Okulu 1. DÖNEM 21 Haziran 9 Temmuz 2010 Robot Yaz Okulu Diğer Dönemler: 2. Dönem : 12 Temmuz- 30 Temmuz 3. Dönem : 2 Ağustos- 20 Ağustos 4. Dönem : 23 Ağustos - 10 Eylül Robot Eğitim Paketleri Eğitim Paketi 1: Başlangıç Eğitim Paketi 2: Temel

Detaylı

Giriş. Basınçlı Şaft Akışölçeri. Akışölçer Servis Kitleri. Sökme. Kasnak Şaftı Sökümü

Giriş. Basınçlı Şaft Akışölçeri. Akışölçer Servis Kitleri. Sökme. Kasnak Şaftı Sökümü Akışölçer Servis Kitleri Giriş Şekile bakın. Bu talimat sayfasında basınçlı ya da vidalı şaftları kullanan akışölçerler için tamir prosedürleri bulunmaktadır. Uygun tamir prosedürüne başvurun: Basınçlı

Detaylı

TruVision 360 Kamera Bağlantı Aparatı Kurulum Kılavuzu

TruVision 360 Kamera Bağlantı Aparatı Kurulum Kılavuzu TruVision 360 Kamera Bağlantı Aparatı Kurulum Kılavuzu P/N 1072843A-TR REV 1.0 ISS 25SEP14 Telif Hakkı 2014 United Technologies Corporation. Interlogix, United Technologies Corporation'ın bir birimi olan

Detaylı

www.demontemobilya.com Kuala Şifonyer Kurulum Kılavuzu

www.demontemobilya.com Kuala Şifonyer Kurulum Kılavuzu www.demontemobilya.com Kuala Şifonyer Kurulum Kılavuzu Parçaları Kuruluma Hazırlama Şifonyer kolilerinizi koli numarası sırasıyla açınız. Koli içerisinden aparat poşetini bulun ve resimdeki gibi tüm parçaları

Detaylı

Installation instructions, accessories. Akü şarj cihazı. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 22. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Akü şarj cihazı. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 22. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31414629 Sürüm 1.1 Parça No. 31414288 Akü şarj cihazı IMG-389985 Volvo Car Corporation Akü şarj cihazı- 31414629 - V1.1 Sayfa 1 / 22 Donanım IMG-263203

Detaylı

MAKİNE ELEMANLARI - (8.Hafta) VİDALAR -1

MAKİNE ELEMANLARI - (8.Hafta) VİDALAR -1 A. TEMEL KAVRAMLAR MAKİNE ELEMANLARI - (8.Hafta) VİDALAR -1 B. VİDA TÜRLERİ a) Vida Profil Tipleri Mil üzerine açılan diş ile lineer hareket elde edilmek istendiğinde kullanılır. Üçgen Vida Profili: Parçaları

Detaylı

www.ermoda.net İNCİ ASANSÖRLÜ BEŞİK RESİMLİ KURULUM TALIMATI www.ermoda.net ERMODA MODÜLER MOBILYA / TÜRKIYE www.ermoda.net

www.ermoda.net İNCİ ASANSÖRLÜ BEŞİK RESİMLİ KURULUM TALIMATI www.ermoda.net ERMODA MODÜLER MOBILYA / TÜRKIYE www.ermoda.net İNCİ ASANSÖRLÜ BEŞİK RESİMLİ KURULUM TALIMATI ERMODA MODÜLER MOBILYA / TÜRKIYE İÇİNDEKİLER BAŞLARKEN... 2 MEVCUT HIRDAVAT MALZEMESİ TABLOSU... 2 BEŞİK ALT KASA KURULUMU... 4 ÇEKMECELERİN KURUMU... 5 BEŞİK

Detaylı

Jawbone Big Jambox Düğme Devre Değiştirme

Jawbone Big Jambox Düğme Devre Değiştirme Jawbone Big Jambox Düğme Devre Değiştirme Yine Big JamBox kontrol edebilmek için yapışkan veya non-duyarlı düğmeler değiştirin. Yazan: Zoe Houghton ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 11 GİRİŞ

Detaylı

https://www.facebook.com/groups/alisrobotics/ https://www.instagram.com/alikesfet/ Bline Kutu İçeriği 2x Redüktörlü DC Motor 2x Tekerlek 1x Akıllı Araç Şasesi 1x Arduino Uno 1x USB Kablosu 1x Alis Robotics

Detaylı

STEPCRAFT CNC-/ 3D- Sistemleri için (420, 600 ve 840) Parça İşleme Banyosu

STEPCRAFT CNC-/ 3D- Sistemleri için (420, 600 ve 840) Parça İşleme Banyosu ÖNEMLİ: Kullanmadan önce okuyunuz İşletim / Güvenlik Yönergeleri STEPCRAFT CNC-/ 3D- Sistemleri için (420, 600 ve 840) Parça İşleme Banyosu Müşteri bilgilendirmesi için İletişim bilgilerimiz Almanya Merkez

Detaylı

Lumination LED Armatürler

Lumination LED Armatürler GE Lighting Solutions Montaj Kılavuzu Lumination LED Armatürler Askılı LED Bağlantı Elemanı (EP14 Serisi) Özellikler Uzun ömürlü (50.000 saat nominal ömür) 5 yıl garanti IP30 Kuru yere uygun BAŞLAMADAN

Detaylı

Canon PowerShot S200 Flaş Ünitesi Değiştirme

Canon PowerShot S200 Flaş Ünitesi Değiştirme Canon PowerShot S200 Flaş Ünitesi Değiştirme Bu kılavuz kameranın flaş ünitesi demonte için gerekli gerekli adımları sağlayacaktır. Yazan: Tanya GİRİŞ yeterli değil kullanılabilir olduğunda flaş ünitesi

Detaylı

HTC Desire V Anakart Değiştirme

HTC Desire V Anakart Değiştirme HTC Desire V Anakart Değiştirme Bu kılavuz değiştirilmesi için HTC Desire V akıllı telefon mantık kurulu sökmeye nasıl açıklayacağım. Yazan: William McCusker GİRİŞ Bu kılavuz değiştirilmesi için HTC Desire

Detaylı

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri Üstyapı adaptasyon braketi ve delik düzenleri Şasi çerçevesinin arka bölümü ve arka uç delikli veya deliksiz şekilde ya da üstyapı adaptasyon braketleri takılı bir şekilde sipariş edilebilir. Şasi çerçevesinin

Detaylı

İçerik. Ürün no.: DDLS L Optik veri aktarımı

İçerik. Ürün no.: DDLS L Optik veri aktarımı Ürün no.: 50132930 DDLS 508 200.4 L Optik veri aktarımı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

TAKIM TuTuCuLAR TAKIM TuTuCuLAR

TAKIM TuTuCuLAR TAKIM TuTuCuLAR takım t u t u c u lar Ayarlanabilir kılavuz kolları ve, üst başlığı altında toplanmıştır. Kılavuz kolları ile el kılavuzları kullanılabilmektedir. Kılavuzun dörtgen şaftı kılavuz kolunun ayarlanabilir

Detaylı

MacBook Pro 15 "Core Duo Modeli A1150 LCD Panel Değişimi

MacBook Pro 15 Core Duo Modeli A1150 LCD Panel Değişimi MacBook Pro 15 "Core Duo Modeli A1150 LCD Panel Değişimi Yazan: Andrew Bookholt GİRİŞ tüm ekranı değiştirmek yerine kırık bir LCD değiştirin. ARAÇLAR: Phillips 00 Tornavida (1) Spudger (1) T6 Torx Tornavida

Detaylı

Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu

Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz ST 702 ve bilgisayar bağlantısı ile cihaz tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

GENEL AKSESUARLAR 196

GENEL AKSESUARLAR 196 GENEL AKSESUARLAR 196 AYDINLATMA AKSESUARLARI LED IŞIKLI PANO LAMBASI (VİDALI TİP ) 230V AC 6W 2 prizli + anahtar çıkışlı Refarans Numarası : 901.110 LED IŞIKLI PANO LAMBASI (MIKNATISLI TİP) 230V AC 6W

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkürler. Bu el kitabının tamamını okuyunuz ve daima yanınızda bulundurunuz. 1. Aleti monte etmeden ve kullanmadan önce bu el kitabının iyice okunması

Detaylı

Bu MB772LL / MacBook Pro A1281 için bir pil kapalı yapılan ne gösterecektir. Yazan: oldturkey03

Bu MB772LL / MacBook Pro A1281 için bir pil kapalı yapılan ne gösterecektir. Yazan: oldturkey03 MacBook Pro, 15 inç Pil Teardown Bu MB772LL / MacBook Pro A1281 için bir pil kapalı yapılan ne gösterecektir. Yazan: oldturkey03 GİRİŞ İşte MB772LL / bir şarj şikayet elime MacBook Pro A1281 için bir pil.

Detaylı

İçerik. Ürün no.: DDLS 508i Optik veri aktarımı

İçerik. Ürün no.: DDLS 508i Optik veri aktarımı Ürün no.: 50134394 DDLS 508i 120.4 Optik veri aktarımı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560

sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560 sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560 (Vb çamur, sos,) onaylı olmayan maddeler üzerinde çalıştıktan sonra Roomba 560 tam temizlik Yazan: HoyeBoye GİRİŞ Bu kılavuz Roomba toz-bin, fırça meclisleri ve

Detaylı

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kontrol modülü (TRM) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kontrol modülü (TRM) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Talimat No 31346084 Sürüm 1.2 Parça No. 31288762, 31350479, 31407108 Çekme çubuğu, kontrol modülü (TRM) Volvo Car Corporation Çekme çubuğu, kontrol modülü (TRM)-

Detaylı

temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.

temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit. temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 11 GİRİŞ Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. ARAÇLAR:

Detaylı

Genel Doküman / Public Document MAKİNE ELEMANLARI

Genel Doküman / Public Document MAKİNE ELEMANLARI MAKİNE ELEMANLARI Genel bilgi ve tanımlar Güç iletme, değiştirme veya biriktirme gibi fonksiyonları yerine getirerek iş yapma kabiliyetine sahip olan birçok elemanın birleştirilmesiyle oluşturulan sisteme

Detaylı

Nintendo DSi XL Üst LCD Değiştirme

Nintendo DSi XL Üst LCD Değiştirme Nintendo DSi XL Üst LCD Değiştirme Üst LCD değiştirme. Yazan: David Hodson GİRİŞ Yeni üst ekran ile çift ekran işlevselliği geri alın. ARAÇLAR: Phillips 00 Tornavida (1) Raptiye (1) Lehim (1) Lehimleme

Detaylı

İçerik. Ürün no.: DDLS 548i L Optik veri aktarımı

İçerik. Ürün no.: DDLS 548i L Optik veri aktarımı Ürün no.: 50134432 DDLS 548i 200.4 L Optik veri aktarımı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

Xbox 360 Kablosuz Kumanda Ön Kasa Değişimi

Xbox 360 Kablosuz Kumanda Ön Kasa Değişimi Xbox 360 Kablosuz Kumanda Ön Kasa Değişimi Ön durum değiştirme. Yazan: Brett Hartt GİRİŞ Kontrolör durumda Çatlamış? katı bir renk bıktınız mı? Yeni bir ön vaka ile Xbox 360 denetleyicisi yeni bir hayat

Detaylı

MacBook Air 13 "Mid 2011 Büyük Harf

MacBook Air 13 Mid 2011 Büyük Harf MacBook Air 13 "Mid 2011 Büyük Harf Değiştirme Orta 2011 MacBook Air 13 "büyük harf değiştirme. Yazan: David Hodson GİRİŞ arkadan aydınlatmalı klavye de dahil olmak üzere, ancak trackpad değiştirmeden,

Detaylı

İŞLEM ANALİZ FORMU YETERLİKLER. İç donanım birimlerinin montajını yapmak

İŞLEM ANALİZ FORMU YETERLİKLER. İç donanım birimlerinin montajını yapmak İŞLEM NUMARASI 1 İŞLEMİN ADI Anakartı montaja hazırlamak Antistatik Poşet, Antistatik Ambalaj Köpükleri, Antistatik Bileklik, Antistatik Altlık, Anakart, plastik ayak, el takımları Ortamı statik elektrikten

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR CIVATALAR Cıvatalar: Özel baş biçimine sahip silindirik gövde üzerine belli boylarda diş açılmış bağlantı elemanlarına cıvata denir. Cıvataların diş açılmış kısımları üçgen vida

Detaylı

https://www.facebook.com/groups/alisrobotics/ https://www.instagram.com/alikesfet/ KODLAMAYI ÖĞRENMENİN EN EĞLENCELİ YOLU Boxie çocukların görsel kodlama dillerini öğrenmelerine yardımcı olacak, kendi

Detaylı

İçerik. Ürün no.: DDLS 548i 40.4 L H Optik veri aktarımı

İçerik. Ürün no.: DDLS 548i 40.4 L H Optik veri aktarımı Ürün no.: 50134434 DDLS 548i 40.4 L H Optik veri aktarımı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Araç şasinin ön kenarında yer alan 2 çeki pimli standart olarak teslim edilir.

Detaylı

VivoMini bellek, kablosuz kartı ve katı hal sürücüsü (SSD) kurulum kılavuzu

VivoMini bellek, kablosuz kartı ve katı hal sürücüsü (SSD) kurulum kılavuzu TR9955 Düzeltilmiş baskı Aralık 2014 VivoMini bellek, kablosuz kartı ve katı hal sürücüsü (SSD) kurulum kılavuzu VivoMini aygıtınız aşağıdaki öğelerle birlikte gelir. Aşağıdaki öğeleri bulamazsanız lütfen

Detaylı

04 - EL ALETLERİ / KABLO BAĞI / YÜKSÜK - PABUÇ

04 - EL ALETLERİ / KABLO BAĞI / YÜKSÜK - PABUÇ 04 - EL ALETLERİ / KABLO BAĞI / YÜKSÜK - PABUÇ KABLO BAĞI / YÜKSÜK - PABUÇ NİSAN 2016 İzolesiz Tornavida Tornavida Kontrol Kalemi İzolesiz Klemens Tornavidaları Sip. No. Tip Açıklama 560 010 KT 1 2,5x75

Detaylı

ISO HSK - T TORNALAMA TAKIMLARI ISO STANDARTI. Çok Amaçlı CNC Tezgahlar İçin HSK - T Tutucu Sistemleri. Paslanmaya Dayanıklı.

ISO HSK - T TORNALAMA TAKIMLARI ISO STANDARTI. Çok Amaçlı CNC Tezgahlar İçin HSK - T Tutucu Sistemleri. Paslanmaya Dayanıklı. HSK - T TORNALAMA TAKIMLARI ISO ISO STANDARTI Çok Amaçlı CNC Tezgahlar İçin HSK - T Tutucu Sistemleri Paslanmaya Dayanıklı SBV Dış Çap / Kesme S. 04 SBN Dış Çap / Alın S. 05 SBH Alın S. 06 İçten Soğutmalı

Detaylı

Nintendo DS Üst LCD Ekran Yedek

Nintendo DS Üst LCD Ekran Yedek Nintendo DS Üst LCD Ekran Yedek Yazan: dnguye26 GİRİŞ Üst LCD kapağı ve devre kartının geri kalanı dışarı atılmıştır kez kaldırmak kolaydır. ARAÇLAR: Spudger (1) Probe ve Seçim Seti (1) Phillips 00 Tornavida

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar. Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin TU-73

Kurulum Öncesi Uyarılar. Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin TU-73 500024701G Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Ağ Kamerasını dengesiz yüzeylere koymayın. Ağ

Detaylı

ÜRÜN YENILIKLERI KALIP YAPIMI II / E 3330 ve E 3360 Kompakt maça üniteleri. Şimdi sanal marketimizden sipariş verin!

ÜRÜN YENILIKLERI KALIP YAPIMI II / E 3330 ve E 3360 Kompakt maça üniteleri. Şimdi sanal marketimizden sipariş verin! ÜRÜN YENILIKLERI KALIP YAPIMI II / 2016 Şimdi sanal marketimizden sipariş verin! www.meusburger.com E 3330 ve E 3360 Kompakt maça üniteleri En küçük montaj alanları için son derece ince tasarımıyla yüksek

Detaylı

IŞIKLI ÇARPIM TABLOSU - ALİ TEKİN - ISPARTA 2017

IŞIKLI ÇARPIM TABLOSU - ALİ TEKİN - ISPARTA 2017 IŞIKLI ÇARPIM TABLOSU - ALİ TEKİN - ISPARTA 2017 Materyalin fikir sahibi şahsım değildir. İnternette gördüğüm örnek çalışmaları kendimce yeniden tasarladım ve siz öğretmen arkadaşlarım için detaylı bir

Detaylı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu Kullanmaya başlamadan önce Kullanım Kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. 1. Paket İçeriği; Adı Miktar Notlar Geçiş kontrol cihazı 1 Kullanım kılavuzu 1

Detaylı

TÜLOMSAŞ 1 50.00.101.0071 NAYLON FRENLİ SOMUN 4 50.00.101.0086 AKB CİVATA 13 50.00.101.0342 CİVATA 12 50.00.101.0288 SİLİNDİR BAŞLI SAC VİDASI KG

TÜLOMSAŞ 1 50.00.101.0071 NAYLON FRENLİ SOMUN 4 50.00.101.0086 AKB CİVATA 13 50.00.101.0342 CİVATA 12 50.00.101.0288 SİLİNDİR BAŞLI SAC VİDASI KG BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ Sayfa - 1 1.101.0071 NAYLON FRENLİ SOMUN OLCUSU:M 16- NORM :DIN 982- KALITE :10-,AÇIKLAMA : 2.101.0084 AKB CİVATA OLCUSU:M 24X125/54- NORM :DIN 931- KALITE :8.8-,AÇIKLAMA : 3.101.0085

Detaylı

Installation instructions, accessories. Lastik basıcı izleme sistemi (TPMS) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Lastik basıcı izleme sistemi (TPMS) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Talimat No Sürüm Parça No. 31330604 1.7 31414189, 31201481 Lastik basıcı izleme sistemi (TPMS) Sayfa 1 / 9 Özel Takımlar T9513035 TPMS aleti Alet numarası: T9513035 Alet tanımı: TPMS aleti Alet panoları:

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

Fline Arduino Temelli PID Programlı Çizgi İzleyen Robot Kiti Montaj Kılavuzu Robotus.net

Fline Arduino Temelli PID Programlı Çizgi İzleyen Robot Kiti Montaj Kılavuzu Robotus.net Arduino Uno: Robotun anakartı, mikrodenetleyici ünitesidir. (Mavi kart) Ardumoto: 2 adet dc motoru sürmek için tasarlanmış motor sürücü devresidir. Arduino Uno kartının üzerine oturmaktadır. (Mor ya da

Detaylı

Yazan: Miroslav Djuric

Yazan: Miroslav Djuric PSP Go Ekran Değiştirme Yazan: Miroslav Djuric GİRİŞ Eğer PSP Go ekran çatlak varsa bu kılavuzu kullanın! ARAÇLAR: Phillips 00 Tornavida (1) Cımbız (1) Plastik Açılış Araçları (1) PARÇALAR: Sony PSP Go

Detaylı

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU MC7,40 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK VERİLER VE ÖZELLİKLER... @. BİLEŞENLERİN MONTAJI VE İŞLEYİŞİ.... MC40 bağlantı kolunun montajı.... Bağlantı kolu hava vanası MC40 in ayarlanması.... Kumaş

Detaylı

O-bOt ile Uygulamalı Deneyler

O-bOt ile Uygulamalı Deneyler O-bOt ile Uygulamalı Deneyler Deney 1: Tekerlek Çapı Gidilen Yol Đlişkisinin Bulunması 1 AMAÇ Bu deneyde, robotu hareket ettirmek için kullandığımız tekerleklerin çaplarının ve motorların dakikada attıkları

Detaylı

UDI U818A Karbon Tüp ve Diş Değiştirme Gears

UDI U818A Karbon Tüp ve Diş Değiştirme Gears UDI U818A Karbon Tüp ve Diş Değiştirme Gears Bu kılavuz pervaneler dönmeye gerekli olan karbon tüp ve diş dişli değiştirilmesini hizmet edecektir. Yazan: Anthony Mitchell GİRİŞ Bu kılavuzu okuduktan sonra,

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Talimat No 31339907 Sürüm 1.2 Parça No. 31339904, 9487267, 31359217 Park yardımı, arka Volvo Car Corporation Park yardımı, arka- 31339907 - V1.2 Sayfa 1 / 26 Donanım

Detaylı

Canon EOS 7D Bent CF Pin Fix / Kart Okuyucu Değiştirme

Canon EOS 7D Bent CF Pin Fix / Kart Okuyucu Değiştirme Canon EOS 7D Bent CF Pin Fix / Kart Okuyucu Değiştirme Eğer bükülmüş CF pimi ya da olmayan işleyen kart okuyucusu ile bir sorun yaşamış, bu kılavuz kart okuyucusunu nasıl değiştirileceği gösterilmektedir.

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

Bölüm 1 Başlarken WindBOX

Bölüm 1 Başlarken WindBOX Bölüm 1 Başlarken WindBOX u satın aldığınız için tebrikler. Bu, ince sistem için en iyi tercihinizdir. Herhangi bir yerde kolaylıkla kurulabilir. Özelliği içinde bulunan platform, aynı zamanda size heyecan

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

Aksesuarlar 2013 Fiyat Listesi Vidalama 311. Vidalama uçları

Aksesuarlar 2013 Fiyat Listesi Vidalama 311. Vidalama uçları Aksesuarlar 2013 Fiyat Listesi Vidalama 311 Vidalama uçları 314 Aksesuarlar 2018 Fiyat Listesi Impact Control vidalama uçları ve somunları Darbeli somun sıkma ve vidalama makineleriyle kullanıma uygun

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Fiat 500 1,2 ltr. için detaylı kılavuz. Motor kodu 169 A4.000 ContiTech, kayış değişiminde hataların nasıl önlenebilir olduğunu gösterir. Dişli kayışının

Detaylı

Topraklama ve güç kaynağı

Topraklama ve güç kaynağı Akü topraklama vidasının üstyapı işlevlerinin topraklanması için kullanılmaması gerekir. Şasi çerçevesi üzerindeki üstyapı işlevleri için tüm topraklamanın akünün eksi kutbu sol şasi elemanına bağlı olduğundan

Detaylı

TORNAVİDALAR TORNAVİDALAR

TORNAVİDALAR TORNAVİDALAR TORNAVİDALAR TORNAVİDALAR Her durum için güvenilir yardımcı: Altaş ve Carolus tornavidaları. Yıldız ya da düz, kısa ya da uzun olsun tüm tornavidalarımız ve diğer parçalar dayanıklı materyallerden yapılmıştır

Detaylı

IR Modülü. Kart Özellikleri Çalısma Frekansı: 38KHz Mesafe: 6 Metre Çalısma Voltajı: 3.3-5V Kart Boyutları: 20 mm x 20 mm

IR Modülü. Kart Özellikleri Çalısma Frekansı: 38KHz Mesafe: 6 Metre Çalısma Voltajı: 3.3-5V Kart Boyutları: 20 mm x 20 mm ÜRÜN KATALOGU IR Modülü Kart Özellikleri Çalısma Frekansı: 38KHz Mesafe: 6 Metre Çalısma Voltajı: 3.3-5V Kart Boyutları: 20 mm x 20 mm Modül üzerinde PIC12F675 mikrodenetleyicisi bulunmaktadır. Vcc pinine

Detaylı

MD-GK401V ÖZEL TASARIM GÜÇ KAYNAĞI

MD-GK401V ÖZEL TASARIM GÜÇ KAYNAĞI MD-GK401V ÖZEL TASARIM GÜÇ KAYNAĞI 1) TRAFO: Güç kaynağımızın besleme transformatörü özel olarak tasarlanıp primeri 2 uçlu, sekonderi 7 uçlu şekilde bize özgün sardırılmaktadır. Gücü 35 W, Giriş 220V,

Detaylı

3/9 54 kg kütleli bir sandık 27 kg kütleli pikup kamyonetin arka kapağında durmaktadır. Şekilde yalnızca biri görülen iki tutucu kablodaki T

3/9 54 kg kütleli bir sandık 27 kg kütleli pikup kamyonetin arka kapağında durmaktadır. Şekilde yalnızca biri görülen iki tutucu kablodaki T 3/9 54 kg kütleli bir sandık 27 kg kütleli pikup kamyonetin arka kapağında durmaktadır. Şekilde yalnızca biri görülen iki tutucu kablodaki T gerginlik kuvvetlerini hesaplayınız. Ağırlık merkezleri G 1

Detaylı

KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME

KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME Ergonomik tasarlanan yüksek kaliteli işlemler: Ürün gamı oldukça büyüktür ve size evde, bahçede ya da atölyede çalışmanıza yardım olacaktır. 142 9100 MAKET BIÇAĞI

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı Ürün no.: 544007 MLC510R14-300-IP Set güvenlik sensörü alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

diğer cihazlarla bağlanti

diğer cihazlarla bağlanti diğer cihazlarla bağlanti GÖRÜNTÜ/SES/MONITÖR BAĞLANTILARI M UTP kamerası ve BNC kamerasını aynı anda bağlı tutmayın. (KNL1, KNL2) NETWORK USB 1 5 2 6 3 7 4 8 9 13 10 14 11 15 12 16 VIDEO IN 1 VIDEO IN

Detaylı

Klima Program 1091. 1 Çeyrek. 2 Mekanizmalar. 3 Kilitleme. 7 Alüminyum. Bilgi. dönüşlü kilitler. sistemleri. Pencere

Klima Program 1091. 1 Çeyrek. 2 Mekanizmalar. 3 Kilitleme. 7 Alüminyum. Bilgi. dönüşlü kilitler. sistemleri. Pencere 9 Gergili Kilitler 8 Paslanmaz Klima 1 3 4 2 4 5 7 8 6 1 Klima kolu, örneğin uzun kol, yuvarlak rozet ve iç kol ile, asma kilit için de uygun 10A-120 den 10A-180 e kadar, 10A-320 2 Klima kolu, kilitlenebilir

Detaylı

Nintendo DS Lite Büyük Harf Değiştirme

Nintendo DS Lite Büyük Harf Değiştirme Nintendo DS Lite Büyük Harf Değiştirme Nintendo DS Lite Üst Case Değiştirilmesi Yazan: Matt Newsom ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 15 GİRİŞ DS Lite yeni gibi görünmesi için çizik ve scuffed

Detaylı

MacBook Yekpare Model A1278 Ön Görüntü Cam Değiştirme

MacBook Yekpare Model A1278 Ön Görüntü Cam Değiştirme MacBook Yekpare Model A1278 Ön Görüntü Cam Değiştirme Yazan: Andrew Bookholt GİRİŞ kırık ön ekran cam panel değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. ekran camı LCD erişmek için çıkarılması gerekir. ARAÇLAR:

Detaylı

Aksesuarlar 2013 Fiyat Listesi Vidalama 303. Vidalama uçları

Aksesuarlar 2013 Fiyat Listesi Vidalama 303. Vidalama uçları Aksesuarlar 2013 Fiyat Listesi Vidalama 303 Vidalama uçları 304 Aksesuarlar 2017 Fiyat Listesi Yeni Impact Control Vidalama Uçları: Zor kuşullarda bile son derece dayanıklı Yeni Impact Control Vidalama

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE 3 4 1 6 3 4 8 7 5 2 Orjinal Dünya çapında onayları ile stoklarımızda derhal gönderime hazır. Sayısız pratik boyutları ve tüm ortak uygulamalar için fonksiyonel

Detaylı

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma Genel Genel Bu belge, deliklerin, delik işaretlerinin ve kaynaklı somunların kabinin dışında nerede konumlandırılacağını açıklamaktadır. Amacı ekstra aksesuarların veya donanımın takılmasını kolaylaştırmaktır.

Detaylı

MERCAN BEŞİK RESİMLİ KURULUM TALIMATI www.ermoda.net

MERCAN BEŞİK RESİMLİ KURULUM TALIMATI www.ermoda.net MERCAN BEŞİK RESİMLİ KURULUM TALIMATI www.ermoda.net ERMODA MODÜLER MOBILYA / TÜRKIYE www.ermoda.net BEŞİK ALT KASA KURULUMU Beşik alt kasasını hazırlarken kullanacağımız malzemeleri resimde görebilirsiniz.

Detaylı

Ürün no.: IS 212MM/2NO-8N0-S12 Endüktif sensör

Ürün no.: IS 212MM/2NO-8N0-S12 Endüktif sensör Teknik veriler Temel veriler Seri 212 Tip. sınır mesafesi S n 8 mm İşletme bölgesi S a 0... 6,4 mm Karakteristik parametreler MTTF 910 Yıllar Elektrik verileri Koruma devresi Güç verileri Besleme gerilimi

Detaylı

ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ FM20 YILDIZ (FİAM) ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU

ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ FM20 YILDIZ (FİAM) ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ FM20 YILDIZ (FİAM) ANAHTAR İŞLEME MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU Yıldız (Fiam) Anahtar İşleme Makinesinin Ambalajlanması ve Nakliye; Nemden korumak için bir naylon torba içerine konarak

Detaylı

CİVATALI TİP BRT Plastik Tutma Kolu Dişi Erke Tip ERKEK SİYAH

CİVATALI TİP BRT Plastik Tutma Kolu Dişi Erke Tip ERKEK SİYAH BRT 1703 Plastik Tutma Kolu Dişi Erke Tip CİVATALI TİP ERKEK SİYAH Cıvata 497593 Naylon 40 M6 20 497594 Naylon 40 M8 20 497603 Naylon 40 M8 15 497604 Naylon 40 M8 25 497606 Naylon 40 M6 35 497607 Naylon

Detaylı

imac Intel 21,5 "EMC 2389 SSD Dual Drive Kurulum Değiştirme

imac Intel 21,5 EMC 2389 SSD Dual Drive Kurulum Değiştirme imac Intel 21,5 "EMC 2389 SSD Dual Drive Kurulum Değiştirme ikinci bir sabit disk için optik sürücüyü ticaret. Yazan: Brittany McCrigler GİRİŞ yeni yazılım yüklerken böyle gelişmiş hızlarda, daha fazla

Detaylı

10. MAKİNA VE METAL TEKNİĞİNDE KULLANILAN EL ALETLERİ

10. MAKİNA VE METAL TEKNİĞİNDE KULLANILAN EL ALETLERİ 10. MAKİNA VE METAL TEKNİĞİNDE KULLANILAN EL ALETLERİ 10.1. Anahtarlar, Anahtarlar, cıvata, somun, rakor gibi vidalı birleştirme elemanlarının sıkılmasında ve sökülmesinde kullanılan el aletleridir. Anahtarların

Detaylı

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın çekme gücünü treylera aktarmaktır. Çekme

Detaylı

METAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ. Doç. Dr. Adnan AKKURT

METAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ. Doç. Dr. Adnan AKKURT METAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ Doç. Dr. Adnan AKKURT Takım Tezgahları İnsan gücü ile çalışan ilk tezgahlardan günümüz modern imalat sektörüne kadar geçen süre zarfında takım tezgahları oldukça büyük bir değişim

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

MONTAJ TALİMATLARI DİNAMİK TRİM KONTROL SİSTEMİ S SERİSİ

MONTAJ TALİMATLARI DİNAMİK TRİM KONTROL SİSTEMİ S SERİSİ MONTAJ TALİMATLARI DİNAMİK TRİM KONTROL SİSTEMİ S SERİSİ TAKIMLAR Elektrikli matkap Matkap uçları Delik testeresi Vidalı uçlar Ø 2,5 mm (3/32") Ø 3 mm (1/8") Ø 3,5 mm (9/64") Ø 4 mm (5/32") Ø 5 mm (3/16")

Detaylı