Adım 1 : Üst kapağın vidasını açın. Adım 2 : DVD yazıcının enerji ve data bağlantılarını yapınız ve DVD yazıcıyı yuvasına yerleştirin.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Adım 1 : Üst kapağın vidasını açın. Adım 2 : DVD yazıcının enerji ve data bağlantılarını yapınız ve DVD yazıcıyı yuvasına yerleştirin."

Transkript

1 Donanım Kurulumu Harddisk ve DVD Yazıcı Kurulumu Harddisk Kurulumu Adım 1 : Üst kapağın vidalarını söküp çıkarın. Adım 2 : Harddiskin enerji ve data bağlantısını yapıp yuvasına oturtunuz. Adım 3 : Harddiski yerine vidalayın. DVD Yazıcı Kurulumu Adım 1 : Üst kapağın vidasını açın. Adım 2 : DVD yazıcının enerji ve data bağlantılarını yapınız ve DVD yazıcıyı yuvasına yerleştirin. Adım 3 : DVD yazıcıyı aşağıdaki gibi vidalayınız.

2 Ön Panel Yapısı DVR cihazın ön panel yapısı aşağıda görülmektedir. No İsim İşlev 1 Dijital buton Sayı girer veya kamera seçer 2 +/ Menu butonu 1. Değer arttırır 2. Menu sayfasına girer 3 0 / - / Kayıtlar 1. Değer azaltır 2. Kayıt izleme moduna geçer 4 Kaydet Manuel kaydı başlatır 5 Geri Geri sarar 6 Oynat Geçmiş kayıtları oynatma ekranına girer dan büyük rakamları girmek için kullanılır 8 Ara Arama moduna geçer 9 FF / PTZ 1. Hızlı ileri sarar 2. PTZ moduna geçer 10 Dur / ESC 1. Kayıt izleme modundan çıkar 2. Açık sayfadan çıkmayı sağlar 11 USB portu USB cihaz bağlantısı için kullanılır 12 Durum Ledleri Enerji, HDD, network durumlarını gösteren ledler 13 Yön / Çoklu ekran butonu 1. Pan/tilt hareketleri için yön butonları 2. İzleme modunu 4 / 9 ve 16 ekran olarak değiştirir 14 Enter Yapılan ayar veya değişikliği onaylar 15 IR alıcı Uzaktan kumanda alıcısı Arka Panel Yapısı Arka panel aşağıdaki şekilde gösterilmektedir :

3 No İsim İşlev 1 Video Çıkışı Kompozit video çıkışı 2 Spot Spot monitör çıkışı. Kanal kanal gösterim yapar, menü görünmez 3 Video Girişi 16 kanal kompozit video girişi 4 Ses Çıkışı Ses çıkışı 5 Ses Girişi Ses girişi 6 S-Video S-video çıkışı 7 PS/2 portu PS/2 fare kullanımı için 8 USB portu USB fare bağlantısı yapılır 9 RJ45 portu Ethernet bağlantı portu 10 VGA portu VGA monitör çıkışı 11 COM portu Hata ayıklama işlemi için 12 Alarm Girişi 16 harici sensör bağlanabilir volt ve toprak +5 volt ve toprak çıkışı 14 Alarm Çıkışı 4 röle çıkışı 15 RS485 Speeddome kameralar için kullanılan seri haberleşme portu 16 FAN Cihazı soğutur 17 Enerji Girişi DC 12 volt besleme girişi Önemli Not :VGA çıkışı 800x600 / 60 hz çözünürlüğü desteklemektedir. Monitörünüzün bu çözünürlüğü desteklediğine emin olunuz. Sensör ve Alarm Kurulumu DVR cihazı 16 kanal alarm girişi ve 4 kanal alarm çıkışına sahiptir. Alarm Girişi Alarm girişleri elektrik seviyesi ile tetiklenir. ( High : +5 volt, Low : 0 volt ). Gaz dedektörü, duman dedektörü, hareket dedektörü gibi sensörler bağlanabilir. Sensör bağlantısı aşağıdaki şemada gösterilmiştir.

4 Alarm Çıkışı DVR ünitesi 4 kanal alarm çıkışına sahiptir. Bu çıkışlar harici alarm ünitelerine açma/kapama sinyali gönderebilirler. Röle çıkış durumları aşağıda gösterilmiştir. After alarm Before alarm N. O. COM N. C. N. O. COM N. C. Alarm çıkış bağlantıları aşağıdaki gibi yapılacaktır : Önemli Not: Enerji 277VAC/10A veya 30VDC/10A ve altında olmalıdır. Uzaktan Kumanda 2 adet AAA pil ile çalışır. Adım 1 : Uzaktan kumandanın batarya kapağını açın Adım 2 : Pilleri + ve kutuplarına dikkat ederek yerleştirin Adım 3 : Batarya kapağını kapatın Kumanda pilleri takılmasına rağmen çalışmıyorsa :

5 Pillerin kutuplarını kontrol edin Pillerin doluluğunu kontrol edin IR kumanda sensörünün yanlışlıkla örtülüp örtülmediğini kontrol edin No İsim İşlev 1 Enerji butonu Cihazın fişi çekilmeden önce bu butona basılmalıdır 2 Bilgi butonu Cihazın HDD durumu, yazılımı hakkında bilgi verir 3 Kayıt Butonu Manuel kaydı başlatır 4 Dijital buton Sayı girer veya kamera seçer 5 Çoklu ekran butonu Çoklu gösterim modunu seçer 6 Arama butonu Arama moduna girer 7 Menu butonu Menuye girer 8 Enter butonu Seçeneği seçer veya değişikliği kaydeder 9 Yön butonu Ayarlarda kursörü hareket ettirir, PTZ' yi döndürür 10 +/- butonu Değeri arttırır ve azaltır 11 Playback kontrol Geçmiş kayıt oynatmayı kontrol eder 12 Ses butonu Canlı ses dinlemeyi açar 13 Otomatik Döngü Otomatik döngüyü başlatır 14 Yedekleme Yedekleme moduna geçer 15 PTZ kontrol Zoom/Focus/Iris/ Hız kontrolü yapılır Mouse İle Kontrol Mouse Bağlantısı Arka paneldeki portlar sayesinde PS/2 ve USB mouse desteği vardır.

6 Eğer fare çalışmıyorsa veya tespit edilemediyse : Birkaç kez çıkartıp yeniden takın Cihazı birkaç kez açıp kaptın Fareyi değiştirin Temel Fonksiyonlar Enerjinin Açılıp/Kapanması Not : Cihaza enerji vermeden önce tüm bağlantıların doğru yapılıp yapılmadığını kontrol edin. Enerji verildiğinde sistem yüklenmeye başlayacaktır. Açıldıktan sonr 16 ekranlı bir görüntü açılacaktır. Ekran üzerindeki bazı simgeler ve anlamları Sembol Anlamı Sembol Canlı ses dinleme Anlamı Canlı sesi kapat (Yeşil) Manuel Kayıt (Mavi) Zamanlı Kayıt (Sarı) Hareket Algılamalı Kayıt (Kırmızı) Alarm Kaydı Çalışan HDD HDD boyutu Boş disk alanı Bağlı USB cihazlar

7 HDD dolu Cihazın kapatılması uzaktan kumanda, ön panel ve fare ile gerçekleştirilebilir : Uzaktan Kumanda İle Adım 1 : Power butonuna basıldığında aşağıdaki ekran görülecektir. Adım 2: OK seçilerek enter a basılır. Cihaz bir süre içinde otomatik olarak kapatılacaktır. Adım 3 : Enerji kablosunu çekin Ön Panel veya Fare İle Adım 1: ENTER butonuna basılır veya fare ile sağ tıklanır. Adım 2: Kapatma butonuna basıldığında yukarıdaki menü açılır. Adım 3: Açılan pencerede OK butonuna tıklanır. Cihaz otomatik olarak kapatılacaktır. Adım 4: Enerjiyi kes Login&Kullanıcı Yönetimi Kullanıcı DVR sisteme giriş ve çıkış yapabilir. Logout durumundayken kullanıcı herhangi bir işlem yapamaz. Logout durumundayken sadece cihaz açılıp kapatılabilir. Login : Eğer sistem logout durumundaysa farenin sağ tuşuyla tıklanır ve menü gösterilir. Login, Search veya System butonlarından birine tıklandığında login penceresi açılacaktır.

8 Bu bölümdeki default parola ' dır. Parola Değişimi Adım 1: Login durumunda kontrol panelindeki Log in/out butonuna tıklandığında iki seçenekli bir pencere açılacaktır. Bir tanesi logout için diğeri parola değiştirme içindir. Password butonuna tıklanarak parola değiştirme penceresi açılacaktır. Adım 2: Eski parolayı girin. Yeni parolayı iki kez girin. Adım 3: OK butonuna tıklayarak değişikliği onaylayın. Kullanıcı Ekleme/Silme DVR cihazında default olarak bir yönetici ve ileri seviye ve normal kullanıcı olmak üzere iki kullanıcı grubu vardır. Bir yönetici ve 15 kullanıcı tanımlamayı destekler. Administrator kullanıcı diğer kullanıcıları ekleyip silebilir ve yetkilerini ayarlayabilir. Admin kullanıcı silinemez. Sağ tuşla tıklanarak kontrol menüsü çıkartılır. Menu >> System butonlarına tıklanır. Adım 1: User ayar bölümüne girilir. Add butonuna tıklandığında aşağıdaki pencere açılacaktır :

9 Adım 2: Kullanıcı adı ve parola girilir. Kullanıcı grubu seçilir. Adım 3: OK butonuna tıklanarak yeni kullanıcı eklenir. Adım 4: Bir kullanıcı seçilir. Authority butonuna tıklanarak grup seviyesi değiştirilebilir. Adım 5: Bir kullanıcı seçildikten sonra Delete butonuna tıklandığında aşağıdaki pencere açılacaktır. Adım 6: OK butonuna tıklanarak kullanıcı silinir. Kayıt Kayıt Ayarları Kayıt ayarlarını yapıp kayda başlayabilmek için öncelikle HDD' nin takılıp formatlanması gerekmektedir. 4 farklı kayıt modu vardır. Kayıt önceliklerine göre sıralayacak olursak : Hareket algılamalı kayıt > Sensör algılamalı kayıt > Manuel Kayıt > Sürekli Kayıt Adım 1: RECORD ayarlarına girilir. Ayar yapılacak kamera seçilir. Adım 2: Video kalitesi, frame rate ve çözünürlük ayarlanır. Adım 3: Eğer ses kullanılacaksa Audio kutucuğu seçilir. Kayıt için Time stamp kutucuğuda seçili olmalıdır. Adım 4: Bir kameranın kayıt yapabilmesi için Record bölümünde kesinlikle seçili olmalıdır.

10 Adım 5: Recycle kutucuğu seçili olduğunda harddisk dairesel kayıt yapacaktır. Adım 6: OK butonuna tıklandığında ayarlar kaydedilecektir. Manuel Kayıt Sistem ayarlarından çıktıktan sonra REC butonuna tıklandığında manuel kayıt başlayacaktır. Stop veya tekrardan REC butonuna basılarak kayıt durdurulur. Sürekli Kayıt Kullanıcılar haftanın hergününde istenilen belirli zamanlarda başlamak üzere kayıt yaptırabilirler. Adım 1: SCHEDULE ayar bölümüne girilir. Kamera seçilir ve Always kutucuğu işaretlenir ( Hareket algılamalı kayıt için Motion seçilmelidir. ). Adım 2: Burada istenilen saatler seçilerek işaretlenir. Kutucuklr yeşile boyandıysa seçili olduğunu göstermektedir. Adım 3: Eğer özel bir tariha ilişkin ayar yapılmak isteniyorsa Add butonuna tıklanır. Aşağıdaki pencere açılacaktır : Adım 4: Tarih seçilir Adım 5: OK butonuna tıklanarak ayarlar kaydedilir. Böylece DVR cihazı belirtilen tarihte otomatik olarak kayda başlayacaktır. Hareket Algılamalı Kayıt

11 Adım 1: MOTION ayarlarına girilir. Aşağıdaki menü açılacaktır. Adım 2: Enable kutucuğu seçilir. Area bölümünün yanındaki Set butonuna tıklanarak hareket algılama bölgesi seçim ayarı yapılabilir. Seçim alanındaki kırmızı yerler seçim yapılmayan alanları göstermektedir. Geçmiş Kayıtları Oynatma DVR cihazda olaya göre ve zamana göre geçmiş kayıt arama seçenekleri bulunmaktadır. Playback ekranında tam ekran veya dörtlü izleme mümkündür. Kontrol çubuğunda sağ tuş ile tıklandığında kontrol menüsü gözükecektir. Burada Menu >> Search butonlarına tıklandığında aşağıdaki pencere açılacaktır. Zamana Göre Arama : Adım 1: Search ayarlarına girilir ve Time search seçilir.

12 Adım 2: Çıkan arayüzde istenilen tarih seçilir. Adım 3: Bu cihaz tekli veya dörtlü gösterimi desteklemektedir. Ekran izleme modunu seç Adım 4: Date butonuna tıklanarak tarih değiştirilebilir. Başlangıç saati girilir. Adım 5: Play butonuna tıklanıldığında belirtilen noktadan oynamaya başlar. Adım 6: Ekrandaki ileri/geri, duraklat, durdur gibi butonlar kullanılarak video kontrol edilir.

13 Olaya Göre Arama Adım 1: Search >> Event search seçilir. Adım 2: Arayüzden bir gün seçilir. Adım 3: Kamera ve olay tipi seçin.( hareket veya sensör ) Adım 4: Bir dosya seçilip üzerinde çift tıklandığında oynamaya başlar. Yedekleme ve İzleme Bu DVR cihazı üzerine yedekleme için SATA DVD yazıcı takılabilir. Bunun dışında ön paneldeki USB giriş üzerinden USB HDD, USB DVD yazıcı desteklemektedir. IE üzerinden ve client programı üzerinden de yedek alınabilmektedir. USB belleğinizi cihaza takınız. Sağ tıkladığınızda kontrol menüsü görülür olacaktır.

14 DVR Cihaz Tarafında : Adım 1: Backup arayüzüne girilir Adım 2: Kamera seçilir. Başlangıç ve bitiş zamanı belirtilir. Date butonuna tıklanarak tarih değiştirilebilir. Adım 3: Attach record player kutucuğu seçili olmalıdır. Böylece görüntü kaydedilirken özel oynatıcı programda beraberinde kaydedilir. Bu oynatıcı ile kullanıcılar zaman ve olaya göre aramada yapabileceklerdir. Adım 4: OK butonuna tıklanır. Yedekleme bilgi ekranı çıkacaktır : Adım 5: OK butonuna tıklanarak yedekleme başlatılır. Adım 6: Yedekleme sona erdi diye bir uyarı mesajı verecektir.

15 Kaydedilen Görüntülerin Kontrolü Kaydedilen görüntüler kendi özel oynatıcı programıyla izlenebilir. Adım 1: Yedekleme ünitesini bilgisayara takın. Yedekleme klasörüne girin ve oynatıcıyı açın 1 Arama alanı 2 Video izleme alanı 3 Video data alanı 4 Kontrol alanı 5 AVI dönüştürme alanı Adım 2: Browse butonuna tıklanarak yedeklerin bulunduğu alan açılır

16 Adım 3: Tarih ve zaman seçilir. 3 numaralı bölümde kayıt yapılan bölümler gösterilecektir. Adım 4: AVI dönüştürmeyi destekler. Change File to AVI butonuna tıklandığında dönüştürücü açılacaktır. Adım 5: Dönüştürülmek istenilen video bulunur ve Change butonuna tıklanır.

17 Adım 6: Progress %100 olduğunda işlem sona erecektir. MENÜ AYAR KILAVUZU MENÜ SEÇENEK MENÜ SEÇENEK Basic Device name&id Video Format Language Date&time setup Live Audio switch Authorization check switch Live Camera name Camera mask Name&time switch SPOT out switch Color adjustment Record Video quality Frame rate Record switch Resolution Recycle switch Post alarm record time Schedule Recording schedule Motion schedule Sensor schedule Alarm Alarm switch Motion Sensor type Alarm out&out time setup Recorded cameras and PTZ linking Motion switch Sensitivity&detection area setup Alarm out&out time setup Recorded cameras and PTZ linking Network HTTP&server ports IP address setup PPPoE Network video setup DDNS PTZ Protocol, baudrate and address Speed setup Presets setup Cruise setup User Add users Tools Disk manager

18 Delete users Change authorization Update Load default Ana Menü Ayarları Fare ile sağ tıklandığında veya ön panelden ENTER tuşuna basıldığında kontrol menüsü görülecektir. Farenin kursörü Menu üzerine gelip tıklatıldığında aşağıdaki menü açılır : System butonuna tıklandığında açılır. Temel Ayarlar BASIC butonuna tıklanarak girilir.

19 Device name : Cihaz ismi ayarlanabilir. Bu isim client programında görülür böylece birden fazla cihaza bağlanıldığında karışıklık önlenir. Device ID : Birden fazla cihaz aynı yerde kullanılıyorsa ve tek kumanda kullanılmak istenirse kullanılmaktadır. Video Format : Türkiye için PAL seçilecektir. Language : Menü dili seçilir. Authorization check : Bu kutucuk seçiliyse menüye girerken parola kullanıcı adı soracaktır. Audio : Bu kutucuk seçiliyse canlı olarak ses dinlenebilir. Kullanıcı istediği bir kanala atayabilir. Date format : yy-mm-dd, dd-mm-yy ve mm-dd-yy olmak üzere üç farklı format vardır. System time : Sistem zamanı ayarlanır. Eğer sistem kayıt durumundaysa kullanıcı sistem saatini değişteremez. Canlı İzleme Ayarları LIVE butonuna tıklanarak aşağıdaki pencere açılır : Camera name : Kameraya bir isim verilebilir. Show name : Bu kutucuk seçiliyse kamera ismi görüntü ekranında gösterilir. Hide : Görüntü arka planda kaydedilirken kamera canlı olarak izlenemez. Show time : Görüntü üzerinde zaman ve tarihi gösterir. Dwell time : Ekran döndürme zamanı ayarlanabilir. SPOT enable kutucuğu seçiliyse spot monitör bağlanabilir. Color : Buradaki Set butonuna tıklanarak renk ayar menüsü açılır.

20 Her kanal için parlaklık, doygunluk, renk ve kontrast ayarları yapılabilir. Kayıt Ayarları RECORD butonuna tıklanarak ulaşılır. Video quality : En düşükten en yükseğe 5 farklı kalite modu vardır. Frame rate : Kayıt edilecek frame hızı seçilir. Audio : Ses kaydı yapılıp yapılmayacağı seçilir. Time stamp : Eğer seçiliyse kaydedilen görüntü üzerine zaman bilgilerini de ekler. Record : Burdaki kutucuklar seçiliyse o kamera kayıt yapabilmektedir. Resolution : CIF formatında kayıt yapabilir. Recycle : Dairesel kaydı açar. Kayıt Planlama SCHEDULE butonuna tıklanarak kayıt planlama penceresi açılır.

21 Always, Motion ve Sensor : Hangi şekilde kayıt yapılmak isteniyorsa o kutucuk seçili olmalıdır. Always : Sürekli kayıt için seçilir Motion : Hareket algılamalı kayıt için seçilir Sensor : Sensör algılamalı kayıt için seçilir. Add : Kullanıcı bir güne özel kayıt programı oluşturabilir. Add butonuna tıklayınca bir takvim açılacaktır ve seçilecek özel bir güne farklı bir kayıt ayarı atanabilecektir. Alarm Ayarları ALARM butonuna tıklandığında aşağıdaki pencere açılacaktır : Device type : Sensör tipi seçilir. NC ( normalde kapalı ) ve NO ( normalde açık ) olmak üzere iki farklı sensör tipi tanımlanabilir. Enable : Bu kutucuk seçildiğinde sensör ile alarm tetikle aktif hale geçer. Trigger : Buradaki Set butonuna tıklandığında alarmın tetikleyeceği çıkışlar planlanabilir.

22 Alarm out : Alarm çıkışında kullanılacak röle seçimi yapılır. To record : Alarm sonucu kayda başlayacak kamera seçimi yapılır. Buzzer : Bu kutucuk seçili olduğunda dvr cihazındaki buzzerden uyarı sinyali alınacaktır. To P.T.Z. CH : Alarm durumunda gidilecek preset ve cruise noktaları seçilebilir. Hareket Algılama Ayarları MOTION butonuna tıklanır. Aşağıdaki ayar penceresi açılacaktır. Enable : Kutucuk seçiliyse hareket algılama aktif hale geçer Trigger : Alarm tetikleme ile benzerdir. Hareket algılandığında tetiklenecek kameralar ve röle çıkışları ayarlanabilir. Area : Hareket algılama bölgesi seçilir. Sensitivity : 8 seviyeli arasında hareket algılama hassasiyeti seçilebilir.

23 Exit : Ayarlar kaydedilmeden çıkış yapılır. Network Ayarları NETWORK butonuna tıklanarak girilir : http port : Defaul değeri 80' dir. Internet explorer üzerinden izleme yapabilmek için yönlendirilmesi gerekir. Server port : Görüntü aktarım portudur. Defaul olarak 2000' dir. IP : Burada DVR cihaza kullanılan modeme uygun bir yerel IP adresi verilmelidir. Subnet : Bu kısımda standart olarak değeri kalmalıdır. Gateway : Buraya kullanılan modemin lokal IP adresi yazılmalıdır. Bu kayıt cihazı dual stream özelliğini desteklemektedir. Kullanıcılar resim kalitesi, frame hızı ve çözünürlüğünü network durumuna göre ayarlayabilirler. VIDEO butonuna tıklandığında aşağıdaki pencere açılır : Video quality : network resim kalitesi ayarlanır. Frame rate : 1 ve 3 fps olmak üzere iki seçenek vardır. Resolution : CIF formatını destekler Time stamp : Ekranda zaman PTZ Ayarları PTZ butonuna tıklandığında aşağıdaki pencere açılacaktır.

24 Protocol : Speed dome kameraya ait protokol ayarı yapılır. Baudrate : Speed dome kameraya ait baudrate ayarı yapılır. Speed : Speed dome kamera için dönüş hız ayarı yapılır. Preset. Burada öncelikle preset noktası için bir isim verilir daha sonra Set butonuna tıklanır. Yukarıdaki pencerede preset ayarı yapıldıktan sonra Save butonuna tıklanarak kaydedilir. Kullanıcı Ayarları USER butonuna tıklanarak kullanıcı kontrol penceresi açılır.

25 Araçlar Menüsü TOOLS butonuna tıklanarak ayarlar penceresi açılır. Harddiski Formatlamak DVR cihaza yeni bir harddisk takıldığında kayda başlayabilmesi için öncelikle formatlanması gerekir. Bunun için yapılması gerekenler : Adım 1 : Araçlar menüsünden Disk manager butonuna tıklanır. Adım 2: Disk önceden formatlanmamışsa Status bölümünde NEW yazacaktır. Bu disk seçilerek Format butonuna tıklanır. Adım 3: Formatlamak istediğinize emin misiniz diye soracaktır. OK butonuna basılarak onaylanır.

26 Adım 4: Formatlama bittikten sonra status bölümünde NORMAL yazacaktır. Fabrika Ayarlarına Dönme Adım 1: Araçlar menüsünden Load default butonuna tıklanır. Adım 2: Fabrika ayarlarına dönmesi istenilen kutucuklar seçilir. Adım 3: OK butonuna basılarak işlem sona erdirilir. Geçmiş Görüntüler Silme ve Kilitleme Adım 1: Ekranda sağ tıklayıp kontrol menüsü görünür hale getirilir. Adım 2: Search >> File manager sekmesine gidilir. Aşağıdaki pencere açılacaktır Adım 3: İstenilen tarih ve kanal seçilerek search butonuna tıklanır. Kayıtlı dosyalar listelenecektir. Adım 4: İstenilen dosya seçilip Lock butonuna basıldığında dosyanın satırında L harfi görünecektir. Adım 5: Kilitli olmayan bir dosya seçilip Delete butonuna tıklandığında o dosya harddiskten silinecektir. UZAKTAN İZLEME

27 DVR Cihazına Erişim Uzaktan izleme yapabilmek için DVR cihazın internete veya bir LAN' a bağlanması gerekmektedir. IE üzerinden ve Client programı üzerinden izleme yapılabilmektedir. LAN Üzerinden İzleme Adım 1: Bir internet explorer penceresi açılır ve adres satırına DVR cihaza verdiğiniz lokal ip adresi girilir. Adım 2: İlk izlemede bir activex denetimi yüklemek isteyecektir. IE güvenlik ayarlarınızı uygun şekilde ayarlayarak bu activex' leri indirin Adım 3: Parola ve kullanıcı adı ekranı açılacaktır. Doğru kullanıcı adı ve parola girilerek sisteme giriş yapılır. ( Defaul kullanıcı adı ve parola admin, ' dır. ) İnternet Üzerinden İzleme LAN üzerinden izlemeden farklı olarak internet IP adresi yazılır. Uzak İzleme

28 1 Ekran izleme seçeneklerini içerir. Tam ekran, 4/9/16 ekran izleme modu seçilebilir. 2 Kamera durum ledleri 3 Resim yakalama 4 Remote preview : Renk ayarlar ve PTZ kontrolü 5 Remote playback and backup : Geçmiş kayıt izlenir ve yedek alınır. 6 Remote menu setup : Uzaktan parametre ayarı yapılabilir. Geçmiş Kayıtları İzleme Search butonuna tıklanarak geçmiş kayıtlar ve yedekleme penceresine gidilir. Zamana Göre Arama Adım 1: Takvimden bir tarih seçilir ve kanal seçilir. Adım 2: Search butonuna tıklanarak arama başlatılır. Adım 3: Oynatma çubuğu istenilen yere getirildikten sonra Play tuşuna basılır.

29 Geçmiş Görüntülerin İndirilmesi Uzak izleme yaparken geçmiş görüntüleri kaydedebilirsiniz. Backup butonuna tıklanarak aşağıdaki pencere açılır. Adım 1: Tarih ve kanal seçilir. Search butonuna tıklandığında tüm dosyalar listelenecektir. Adım 2: Browse butonuna tıklanarak kayıt yapılacak yer seçilir. Adım 3: Listelenen dosyalardan yedek alınmak istenen dosyalar seçilir. Shift butonuna basılıyken birden fazla dosya seçilebilmektedir. Adım 4: Backup butonuna tıklanarak yedekleme işlemi başlatılır.

30 Uzaktan Parametre Ayarı Yetki verilen kullanıcılar çözünürlük ayarları, kayıt planma gibi bütün ayarları network üzerinden yapabilmektedirler. Config butonuna tıklandığında aşağıdaki pencere açılacaktır : Görülüdüğü üzere alt menü DVR cihazının menüsüyle aynıdır. Burada istenilen değişiklikler yapıldıktan sonra Save butonuna basılmalıdır. Uzaktan Geçmiş Kayıtları Silmek Adım 1: Search >> Playback >> File manager butonlarına tıklanır

31 Adım 2: Tarih ve kanal seçilir ve Search butonuna tıklanır. Tüm dosyalar listelenecektir. Adım 3: Bir dosya seçildikten sonra Delete butonuna basılırsa o dosya silinecektir. MOBİL İZLEME Bu DVR cihazı PDA veya WinCE ve symbian OS' lu işletim sistemi bulunan akıllı telefonlardan izlenebilir. Aynı zamanda 3G desteği bulunmaktadır. WinCE' li Telefonla İzleme Yapma Adım 1: Öncelikle mobil telefonun network erişimini aktif hale getirin ve bir IE sayfası açın. Adım 2: Adres satırına DVR cihazın ip adresini yazın. Adım 3: Yazılım linki üzerine tıklayın. Aşağıdaki diyalog penceresi açılacaktır.

32 Adım 4: Yes butonuna tıklayarak indirme işlemine başlayın. Adım 5: Pcam kurulduktan sonra açılacaktır. Adım 6: Server adres yazan kısma dvr cihazın ip adresini, parolayı ve kullanıcı adını yazın. Bu değerler girildikten sonra Go butonuna tıklayın. Eğer bağlantı sağlanırsa görüntüler izlenmeye başlanacaktır. Adım 7: Default olarak kamera 1 açılacaktır. İstenirse diğer kameralarda seçilebilir.

33 Symbian' lı Telefonlar İle İzleme Adım 1: Öncelikle mobil telefonun network erişimini aktif hale getirin ve bir IE sayfası açın. Adım 2: Adres satırına DVR cihazın ip adresini yazın. Adım 3: İlk izlemede bir programcık kurulması gerekmektedir. Açılan pencerede install package linkine tıklanır. Adım 4: Yes butonuna tıklanarak kurulum başlatılır. Adım 5: Sistem menüsünde Scam kısayolu görülecektir.

34 Adım 6: Scam kısayoluna tıklanarak program başlatılır. Adım 7: Options >> Settings butonlarına tıklanarak login penceresi açılır. Adım 8: Server ip adresi, kullanıcı adı ve parola girildikten sonra OK butonuna tıklanarak DVR' a girilir. Adım 9: Bağlantı yapıldıktan sonra kamera görüntüsü gösterilecektir.

35 Sıkça Sorulan Sorular Soru 1 : DVR cihazı enerji verildikten sonra neden açılmıyor? Adaptör arızalanmış olabilir. Adaptörü değiştirin. Adaptörün gücü yetersiz olabilir. HDD' yi çıkardıktan sonra deneyiniz. Cihazda bir problem olabilir. Soru 2 : DVR cihazın ledleri yanıyor ancak monitörde görüntü yok? Adaptörün enerjisi yeterli olmayabilir. HDD' yi çıkartıp adaptörü değiştirerek deneyiniz. DVR cihazın video formatı monitörden farklı olabilir. Bağlantı problemi olabilir. Monitörle DVR cihaz arasındaki kabloyu kontrol edin. Soru 3 : Bazı kameralarda veya kameraların hepsinde görüntü yok? Bağlantı problemi olabilir. Kamera kablolarını kontrol edin Kameralarda problem olabilir. Kameraların video formatı DVR cihazın video formatından farklı olabilir. Cihazın video formatını değiştirin. Kameralara giden enerjiyi kontrol edin. Soru 4 :HDD bulunamıyor? Adaptörün enerjisi yeterli olmayabilir. Adaptörü denemek için değiştiriniz. Bağlantı problemi olabilir. HDD' nin data ve enerji kablolarını kontrol edin. HDD sorunlu olabilir. Farklı bir HDD ile değiştirin. Soru 5: Kayıt yapmıyor? HDD formatlanmamış olabilir. HDD' ye format atınız Kayıt ayarları yapılmamış veya yanlış yapılmış olabilir. Dairesel kayıt seçeneği seçilmemiş ve HDD dolmuş olabilir. HDD hasarlı olabilir. Soru 6: Mouse kullanılamıyor? Mouse bağlantısını yaptıktan sonra 5 dk bekleyiniz. Tanınmamış olabilir. Birkaç kez çıkartıp takınız. Mouse uyumluı olmayabilir. Başka bir mouse deneyiniz. Soru 7: ActiveX denetimlerini yükleyemiyorum

36 İnternet explorer güvenlik seçeneklerinden engelle olarak seçilmiş bütün seçenekleri sor olarak değiştiriniz. Soru 8: DVR başlarken please wait... ekranında takılıp kalıyorsa? Birinci neden harddisk kablosunun düzgün takılı olmaması olabilir. Harddiskte hatalı bölümler olabilir. Soru 9: DVR cihazın ön yüzündeki USB girişe takılan mouse çalışmıyor? -Önyüzdeki USB girişi yedekleme için kullanılır dolayısıyla USB mouse bağlantısı desteklemez. USB mouse bağlantısı için arkadaki USB girişi kullanılmalıdır. Kayıt Kapasitesi Hesaplama Kullanıcılar kayıt süresi ve kayıt ayarlarına bağlı olarak ihtiyaç duyulan harddisk boyutunu hesaplayabilirler. Video Format Çözünürlük FPS PAL CIF 25 NTSC CIF 15 Video Kalitesi En yüksek Yüksek Orta Düşük En düşük En yüksek Yüksek Orta Düşük En düşük Bit Rate (kbps) Kullanılan Alan(MB/saat) DVR Cihaz Özellikleri Sıkıştırma Formatı Video çıkışı Video girişi İzleme Çözünürlüğü Kayıt Çözünürlüğü İzleme Hızı Kayıt Hızı Ses girişi Ses çıkışı Alarm girişi Alarm çıkışı Kayıt modu Simplex/Duplex/Triplex Network arayüzü Standard H.264 Kompozit 1.0V p-p/75ω BNC 2, S-VIDEO x 1, VGA x 1 Composite 1.0V p-p/75ω BNC *576 (PAL), 720*480 (NTSC) 352*288, 704*576 (PAL), 352*240, 704*480 (NTSC) 400FPS (PAL), 480FPS (NTSC) 200FPS(CIF), 50FPS(D1) (PAL) ; 240FPS, 60FPS (NTSC) -8dB~ 22k, RCA x 4-8Db~92dB, RCA x 1 NO veya NC 16CH 4CH Manuel / Sensör / Sürekli / Hareket algılamalı Pentaplex RJ45 (LAN, INTERNET)

37 PTZ kontrol Haberleşme arayüzü Disk bilgisi Uzaktan kumanda Güç kaynağı Var RS485, USB2.0 x 2 (biri yedekleme diğeri USB mouse için), PS/2 x 1 SATA x 2+DVD-RW x 1 Var 12V

38

DVR 7000 serisi kayıt cihazlarının genel özellikleri :

DVR 7000 serisi kayıt cihazlarının genel özellikleri : DVR 7000 serisi kayıt cihazlarının genel özellikleri : Model Fonksiyonu DVR7008V DVR7016V Video formatı CIF CIF Video girişi 8 kanal BNC 16 kanal BNC Ses Girişi Yok Yok Video çıkışı Video/VGA Video/VGA

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

FUJITRON STANDALONE DVR SERİSİ DS-7108HI, DS-7204HI-V, DS-7204HI KOLAY KULLANIM KILAVUZU H.264 DVR

FUJITRON STANDALONE DVR SERİSİ DS-7108HI, DS-7204HI-V, DS-7204HI KOLAY KULLANIM KILAVUZU H.264 DVR FUJITRON STANDALONE SERİSİ DS-7108HI, DS-7204HI-V, DS-7204HI KOLAY KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Kurulum 2. Kontrol Seçenekleri a) Ön Panel Kullanımı b) Uzaktan Kumanda Kullanımı c) Mouse Kullanımı

Detaylı

2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU

2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU 2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU HARDDISK BAĞLANTISININ YAPILMASI HDD MONTAJININ YAPILMASI 1. Cihaza uzaktan erişim yapmanız için mutlaka bir Harddisk bağlanması gerekmektedir.

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu AUDIO OUT HDMI VGA LAN USB POWER Hızlı Başlangıç Kılavuzu KİT MODELİ SDH-C5100 SDH-B3040 SDH-B3020 DVR MODELİ SDR-C5300 SDR-B3300 SAMSUNG HEPSİ BİR ARADA GÜVENLİK SİSTEMİ Bir Samsung DVR Güvenlik Sistemi

Detaylı

HSNF 164 D. 16 Kanal H.264 Full D1 DVR. Genel Özellikler

HSNF 164 D. 16 Kanal H.264 Full D1 DVR. Genel Özellikler Genel Özellikler» Natif HD 1080P(1920 x 1024) Göru ntu Çözu nu rlu ğu» Full HD Grafik Arayu z» Kendi mu hendisleri tarafından geliştirilen codec (H.264)» Gerçek Pentaplex İşletim Performansı Canlı-Kayıt»

Detaylı

1.GİRİŞ. 1.1 Sistem Özellikler. 1.1.1 Server

1.GİRİŞ. 1.1 Sistem Özellikler. 1.1.1 Server 1.GİRİŞ 1.1 Sistem Özellikler 1.1.1 Server Windows2000 veya Windows XP işletim sistemleri ile beraber çalışır. Donanım sıkıştırması kullandığı için bilgisayarın işlemcisine minimum yük bindirir. Basit

Detaylı

1.1.1 Network Konfigürasyonu

1.1.1 Network Konfigürasyonu 1.1.1 Network Konfigürasyonu Network konfigürasyonuna girmek için Şkl 0.1 Network ndaki gibi NETWORK e tıklayınız. Şkl 0.1 Network Konfigürasyonu Bu unite dual stream i destekler. Kullanıcılar network

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu

Hızlı Kullanım Kılavuzu GNR-2200E Serisi 16/24/32 Kanal H.264 NVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 16/24/32 Kanal NVR Hızlı Kullanım Kılavuzu 1. Sabit Disk & DVD Yazıcı Kurulumu 1.1 Sabit Disk Kurulumu Uyarı: 1. İki

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr NETWORK YAPISINA SAHİP CCTV ÜRÜNLERİNE IP ADRESİ ATAMA KILAVUZU 1- DUNLOP IP KAMERALARA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 2- TD-2000 VE EDVR-3000 SERİSİ DVR CİHAZLARINA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 3- DUNLOP DVR

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu

Hızlı Kullanım Kılavuzu GDR-1100E Serisi 4/8/16 Kanal H.264 DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 1. Sabit Disk Kurulumu Uyarı: 1. Bir adet SATA disk destekler. Lütfen üretici firmanın uyumluluk listesinde bulunan

Detaylı

SİSTEM ÖZELLİKLERİ. Önemli Notlar :

SİSTEM ÖZELLİKLERİ. Önemli Notlar : SİSTEM ÖZELLİKLERİ Video Formatı: PAL/NTSC Çözünürlük: 704x576, 352x288 ( PAL ) İzleme Hızı : 25fps ( PAL ), 30fps ( NTSC ) Kayıt Hızı : 25fps ( PAL ), 30fps ( NTSC ) İzleme ekran ayarları : Çözünürlük

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu VIDEO IN AUDIO IN AUDIO OUT +- RS485 CONSOLE HDMI DC 12 V Hızlı Başlangıç Kılavuzu KİT MODELİ SDH-C75100 SDH-C75080 SDH-C74040 SDH-B73040 SDH-B73020 DVR MODELİ SDR-C75300 SDR-C74300 SDR-B73300 SAMSUNG

Detaylı

TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Şekil 1: Arka panel bağlantıları 1. En fazla 16 analog kamera için loop through özelliği (DVD modeline göre). 2. RS-232 cihazına bağlayın. 3. Dört alarm girişine kadar bağlayın.

Detaylı

United Security. Canlı İzleme

United Security. Canlı İzleme R Canlı İzleme Yukarıda anlatılan sihirbaz ekranı kapandıktan sonra, aşağıda gösterildiği şekilde bölünmüş bir ekranla karşılaşacaksınız. Kameralardan birine çift tıklayarak o kamerayı tam ekran olarak

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu

Hızlı Kullanım Kılavuzu GNR-2100S Serisi 4/8/16 Kanal H.264 NVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 1. Sabit Disk Kurulumu Uyarı: 1. Bir adet SATA disk destekler. Lütfen üretici firmanın uyumluluk listesinde bulunan

Detaylı

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler;

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; Ana Menü Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; 1- Genel 2 - Disk Yönetimi 1-1) Sistem Zamanı 3 - Kayıt Oynatma 1-2) Zaman Senkronizasyon 4 - Kayıt Modu 1-3) Tarih Formatı 4-1) Sürekli Kayıt 1-4) Dil 4-2)

Detaylı

GDR-1800D Serisi. 16/24/32 Kanal H.264 DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır.

GDR-1800D Serisi. 16/24/32 Kanal H.264 DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır. GDR-1800D Serisi 16/24/32 Kanal H.264 DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 1. Sabit Disk & DVD Yazıcı Kurulumu 1.1 Sabit Disk Kurulumu Uyarı: 1. Bu seri sekiz adet SATA disk destekler. Lütfen

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu

Hızlı Kullanım Kılavuzu GDR-1100S Serisi 4/8 Kanal H.264 DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 4/8 Kanal DVR Hızlı Kullanım Kılavuzu 1. Sabit Disk Kurulumu Uyarı: 1. Bir adet SATA disk destekler. Lütfen üretici firmanın

Detaylı

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu R Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu PWR HDD Digital Video Recorder 1 İÇİNDEKİLER Mobil Cihaz Uygulaması... 3 Cihaz Ekleme... 6 Manuel Cihaz Ekleme...6 Çevirimiçi Cihaz Ekleme...15 Mobil Cihazdan Mobil Cihaza

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

SANYO VCC-HD 5400 VCC-HD 5400P KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

SANYO VCC-HD 5400 VCC-HD 5400P KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU BİRTEL İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SANYO VCC-HD 5400 VCC-HD 5400P KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU A B İ D İ N D A V E R S O K. N O : 7 / 1 1 Ç A N K A Y A / A N K A R A Giriş SANYO HD 5400/5400P geliştirilmiş

Detaylı

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Şekil 1: Arka panel bağlantıları 1. (Modele bağlı olarak) sekize kadar IP kameraya bağlanmak için yerleşik portlar. 2. Dört taneye kadar alarm girişi ve bir alarm

Detaylı

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma:

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma: EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ 1 Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma 2 Web Sayfasına Yeni Element Ekleme Ve Özelliklerini Belirleme Değişiklik Yapma 3 Web Sayfası Tasarımını

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

TVR 12HD Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TVR 12HD Hızlı Başlangıç Kılavuzu TVR 12HD Hızlı Başlangıç Kılavuzu Şekil 1: Arka panel bağlantıları 1. RS-232 cihazına bağlayın. 2. Dört alarm girişine kadar bağlayın. 3. Bir alarm çıkışını bağlayın. 4. Dört ses girişini RCA konnektöre

Detaylı

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI!

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Full HD Dome Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden haber

Detaylı

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

TruVision DVR 44HD Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TruVision DVR 44HD Hızlı Başlangıç Kılavuzu TruVision DVR 44HD Hızlı Başlangıç Kılavuzu Şekil 1: Arka panel bağlantıları 1. Tek ses girişini RCA konnektöre bağlayın. 2. Ses çıkışı için hoparlörler bağlayın 3. Hat girişi 4. Bir CCTV monitör (BNC

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu

Hızlı Kullanım Kılavuzu GNR-2800D Serisi 4/8/16/24/32 Kanal H.264 NVR Hızlı Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır. 4/8/16/24/32 Kanal NVR Hızlı Kullanım Kılavuzu 1. Sabit Disk & DVD Yazıcı Kurulumu 1.1 Sabit Disk Kurulumu Uyarı:

Detaylı

MODELLER D6330, D6530

MODELLER D6330, D6530 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D6330, D6530 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No.

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No. Kullanıcı Ayarları kayıt cihazınız 1 adet tam yetkili yönetici (Admin) ve buna ilaveten 6 adet kullanıcıyı desteklemektedir. Kullanıcıları görüntülemek için; Cihazınızın [Ana Menü] => [Sistem] =>[Kullanıcılar]

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 1 Programın Kurulumu 2 Programın Kullanımı 2-1 Kullanıcı Girişi ve Şifre Değitirme 2-2 Yeni Proje Oluşturma 2-3 Varolan Proje Üzerinde Değişiklik Yapma

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

DÝJÝTAL VÝDEO KAYIT VE TRANSFER SÝSTEMLERÝ TEKNOLOJÝ / KALÝTE / PERFORMANS BLW-406NTC-S 6 Kanal Video, 4 Kanal Ses Giriþi Real-Time ve Hýzý (400 fps) Her bir kamera için farklý ayarlanabilir kayýt hýzý,

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1072767B-TR REV 1.0 ISS 16OCT14 Telif Hakkı 2014 United Technologies Corporation. Interlogix, United Technologies Corporation un bir birimi olan UTC Building

Detaylı

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu İçindekiler Hazırlık...3 Projektörü bilgisayarınıza bağlama...3 Kablolu bağlantı... 3 Projektörün uzaktan bir web tarayıcısı vasıtasıyla kontrol edilmesi...5 Desteklenen

Detaylı

CSA - BEKO YAZARKASA ARABİRİMİ AYAR VE BAĞLANTILARI BEKO YAZARKASALARINA UYUMLU

CSA - BEKO YAZARKASA ARABİRİMİ AYAR VE BAĞLANTILARI BEKO YAZARKASALARINA UYUMLU CSA - BEKO YAZARKASA ARABİRİMİ AYAR VE BAĞLANTILARI BEKO YAZARKASALARINA UYUMLU 12.10.2006 CSA Akaryakıt ve LPG sayaçlarına bağlı BEKO ABÜ (yazarkasa arabirimi) ayarları ----------------------------------------------------------------BEKO

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

SHERIFF PROTEK V7.37

SHERIFF PROTEK V7.37 SHERIFF PROTEK V7.37 KURULUM: Güvenlik koruma yazılımının kurulumu çift aşamalıdır. Birincisi DOS ortamında BOOT edilebilir CD den ikinci aşama ise Windows üzerindeki programın çalıştırılması ile. A DOS

Detaylı

POWER POINT SUNU PROGRAMI

POWER POINT SUNU PROGRAMI POWER POINT SUNU PROGRAMI Power Point bir Sunu (Slayt) programıdır. MS-Office uygulamasıdır ve Office CD sinden yüklenir. Programı çalıştırabilmek için; Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

1 LOGGER Yapılandırma Kılavuzu

1   LOGGER Yapılandırma Kılavuzu 1 www.mepsan.com.tr LOGGER Yapılandırma Kılavuzu 2 www.mepsan.com.tr İÇİNDEKİLER 1. LOGGER :: Bağlantı Ayarları 2. LOGGER :: Giriş Sayfası 3. LOGGER :: Port Tanımlama İşlemleri 4. LOGGER :: Birim Tanımlama

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

2MP Mini Bullet Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu

2MP Mini Bullet Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu 2MP Mini Bullet Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu 0 Hızlı Kurulum Kılavuzu 2MP Mini Bullet IP kamerayı kurmak için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Paket içerik listesini kontrol ediniz. (Sayfa 1) Fiziksel

Detaylı

PROGSİ KAYIT CİHAZLARI İÇİN GENEL KULLANMA KILAVUZU

PROGSİ KAYIT CİHAZLARI İÇİN GENEL KULLANMA KILAVUZU PROGSİ KAYIT CİHAZLARI İÇİN GENEL KULLANMA KILAVUZU PDR-410L, PDR-810L, PDR-1610L PDR-420L, PDR-820L, PDR-1620L PDR-810M, PDR-1610M PDR-1680H, PDR-1610S PDR-M 410HD, PDR-M 810HD, PDR-S 1610HD Bu üniteyi

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü)

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Cihaz İnternet Ayarları Cihazı ethernet kablosu kullanarak ilk olarak ayar yapacağınız bilgisayara direkt olarak bağlayınız. Cihazlar varsayılan olarak 192.168.1.40

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

Birtel İletişim Teknolojileri

Birtel İletişim Teknolojileri WizIQ Hızlı Kullanım Kılavuzu WizIQ Hesap Alma ve Kontrol Paneli WizIQ Hesap Alma ve Kontrol Paneli WizIQ deneme amaçlı kullanmak isterseniz /demo.html adresini ziyaret ederek demo formunu doldurunuz.

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - iphone Ürün : TradeMaster FX - iphone Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0

Detaylı

2015-ARALIK AYI FİYAT LİSTESİ

2015-ARALIK AYI FİYAT LİSTESİ 1441 1437 1418 1416 1490 1523 1434 1481 1433 1399 1474 1413 1513 1425 1122 2015-ARALIK AYI FİYAT LİSTESİ BOX CCD KAMERALAR CCD SENSOR CM-733B 1/3" SONY CHIP CCD, 700 TVL ÇÖZÜNÜRLÜK, AES, AGC, ALC, AWB,

Detaylı

Cihazın Çalıştırılması

Cihazın Çalıştırılması Cihazın Çalıştırılması Cihazın Açılması 1. kayıt cihazınızı ambalajından çıkartınız. 2. Cihazın içine Hard Disk yerleştiriniz (bunun için cihazı satın aldığınız firmanın teknik servisinden destek alınız).

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

(BULLWARK BLW-3016H AHD HYBRID)

(BULLWARK BLW-3016H AHD HYBRID) GÜVENLİK AMAÇLI DİGİTAL GÖRÜNTÜ KAYIT CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ (BULLWARK BLW-3016H AHD HYBRID) 1. Cihaz, 16 kanal video girişi ile 1080P-H yüksek çözünürlüklü kameralardan gelen görüntüyü işleyip, yüksek

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

BOX KAMERALAR GECE GÖRÜŞ KAMERALAR

BOX KAMERALAR GECE GÖRÜŞ KAMERALAR BOX KAMERALAR ÜRÜN GÖRSELİ MODEL ÖZELLİKLER FİYAT D-116 Sesli Box Kamera 1/3 SHARP CCD Board, 480 TVL Çözünürlük 0,05 Lux Işık Hassasiyeti, Day/Night 30 $ D-117 Sesli Box Kamera 1/3 SONY CCD Board, 480

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

1.Mobil uygulamanın akıllı cep telefonunda kullanılması ve ayarlar:

1.Mobil uygulamanın akıllı cep telefonunda kullanılması ve ayarlar: Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu V1.0-20160818 1.Mobil uygulamanın akıllı cep telefonunda kullanılması ve ayarlar: Android işletim sistemli telefonlarda uygulamanın kullanımı: Telefonda uygulama açıldığında

Detaylı

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 Platformun Başlat latılması Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate liveupdate/gedikforex4setup. /gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

Dahua Hybrit DVR Serisi ( Analog + IP )

Dahua Hybrit DVR Serisi ( Analog + IP ) Dahua Hybrit DVR Serisi ( Analog + IP ) 6.7.2015 DVR5104H DVR5108H 4 Kanal 960H & IP Hybrit DVR 4 Kamera Full HD 1080P Canlı İzleme, 4ch@960H Analog Kayıt, 2ch@960H 2ch@720P IP Kayıt,3ch@960H 1ch@1080P

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

İçindekiler. 1.3 MP IR DOME VP IP (20 mt.) MP IR BULLET IP (20 mt.) MP IR DOME VP IP (20 mt.)... 5

İçindekiler. 1.3 MP IR DOME VP IP (20 mt.) MP IR BULLET IP (20 mt.) MP IR DOME VP IP (20 mt.)... 5 İçindekiler 1.3 MP IR DOME VP IP (20 mt.)... 3 1.3 MP IR BULLET IP (20 mt.)... 4 2.0 MP IR DOME VP IP (20 mt.)... 5 2.0 MP IR BULLET IP (20 mt.)... 6 2.0 MP IR DOME VP VF IP (20 mt.)... 7 2.0 MP IR BULLET

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ Kablosuz kişisel alan ağlarda kullanılan teknolojileri kavrayıp wi-fi ve bluetooth ağ cihazlarını tanıyacak, kablosuz kişisel alan ağ kurulumunu yapabileceksiniz.

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

DSL 2520U ALL IN ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU

DSL 2520U ALL IN ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU DSL 2520U ALL IN ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU Paket İçeriği DSL-2520U ALL-IN-ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER CD-ROM (D-Link Click n Connect, Kullanım Kılavuzu) Ethernet

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MEGAPİKSEL IP KAMERA TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER BLW-2201IP-D, BLW-2201IP-DV, BLW-2202IP, BLW-2203IP-V, BLW-2204IP-V, BLW-2205IP, BLW-2206IP-B UYARI! Kurulum işlemine geçmeden

Detaylı

KnowLedge IP Server Sistem. Version 1.0. User Manual

KnowLedge IP Server Sistem. Version 1.0. User Manual KnowLedge IP Server Sistem Version 1.0 User Manual Copyright 2011 Software Company BEYLERBEYİ GÜVENLİK İÇİNDEKİLER GENEL BAKIŞ İÇİNDEKİLER Ana Pencere KAMERA İZLEME IP Kamera Yapılandırma İzleme Modu PTZ

Detaylı

CHATEAUXP Version 5.11

CHATEAUXP Version 5.11 CHATEAUXP Version 5.11 ChateauXp Versiyon 5.11 yazılımını kullanarak Vguard VG4C-EXP ve VG8C-XP-Tv DVR Kart a takılı kameraları uzak bilgisayar (local networkte ya da internet aracılığı ile başka bir yerde)

Detaylı

2015-EKİM AYI FİYAT LİSTESİ

2015-EKİM AYI FİYAT LİSTESİ 1474 1413 1513 1425 1122 1121 1503 1519 1368 1377 1375 1381 1308 2015-EKİM AYI FİYAT LİSTESİ 600 TVL SONY EFFIO CCD GECE GÖRÜŞLÜ KAMERALAR 600 TVL Çözünürlük, 1/3" Sony Effio Superhad CCD, Sony DSP, İç

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri IP AKS Sistemi IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Daireler arası görüşme Çevre birimi olarak sadece switch kullanılır Bloklar birbiriyle switchler üzerinden bağlanır

Detaylı

MODELLER B8220, B8520

MODELLER B8220, B8520 IR Bullet IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER B8220, B8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Dilimleme Photoshop ta üzerinde çalışılan resim dosyaları, düzenlenen fotoğraflar veya tasarlanan sayfalar web ortamında kullanılmak üzere hazırlanabilir. Bir web sayfasını

Detaylı

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri İçindekiler Başlarken... 3 Ses ve görüntü ayarları için;... 3 1. Adım Hoparlör Kurulumu:... 5 2. Adım Mikrofon Kurulumu:... 6 3. Adım Kamera

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

2015-KASIM AYI FİYAT LİSTESİ

2015-KASIM AYI FİYAT LİSTESİ 1474 1413 1513 1425 1122 1121 1503 1519 1368 1377 1375 1381 1308 2015-KASIM AYI FİYAT LİSTESİ 600 TVL SONY EFFIO CCD GECE GÖRÜŞLÜ KAMERALAR 600 TVL Çözünürlük, 1/3" Sony Effio Superhad CCD, Sony DSP, İç

Detaylı

2015-TEMMUZ AYI FİYAT LİSTESİ

2015-TEMMUZ AYI FİYAT LİSTESİ 1320 1425 1122 1121 1504 1503 1519 1528 1368 1377 1375 1381 1308 2015-TEMMUZ AYI FİYAT LİSTESİ 600 TVL SONY EFFIO CCD GECE GÖRÜŞLÜ KAMERALAR 600 TVL Çözünürlük, 1/3" Sony Effio Superhad CCD, Sony DSP,

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı