10-11 Mayıs 2014 tarihinde Seçimli Olağan Genel Kurulumuz yapılmıştır. 914 kayıtlı üyemizden, 456 kişi oy kullanmıştır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "10-11 Mayıs 2014 tarihinde Seçimli Olağan Genel Kurulumuz yapılmıştır. 914 kayıtlı üyemizden, 456 kişi oy kullanmıştır."

Transkript

1

2 10-11 Mayıs 2014 tarihinde Seçimli Olağan Genel Kurulumuz yapılmıştır. 914 kayıtlı üyemizden, 456 kişi oy kullanmıştır. Tabip Odamızın olağan seçimli genel kurulu Mayıs 2014 Tarihinde üyelerimizin yüksek oranda katılımıyla gerçekleşmiştir. Balıkesir Tabip Odası yönetim organları resmi olarak göreve başlamış ve görev dağılımını yapmış bulunmaktadır. Yönetim kurulu olarak Balıkesir deki tüm hekimlerle dayanışma İçinde olacağımız çalışmaları birlikte yapacağımıza olan inancımız tamdır. Bizlere göstermiş olduğunuz güven ve verdiğiniz yetkiden dolayı tüm üyelerimize çok teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

3 Dr.Fikret Şahin Dr.Hüseyin Gündoğdu Dr.Ertürk Gençoğlu Dr.Tekin Özcan Dr.Ali Bozkurt Dr.Baki Aydoğan Dr.Fevzi Turgut Başkan Genel Sekreter Veznedar Muhasip Üye Üye Üye

4 Dr.Ulvi Güngör Dr. Ayla Yıldız Savaş Dr.İlhan Ergörün Dr.Funda Süsleyen Dr.Remzi Aksoy Başkan II.Başkan Sözcü Üye Üye

5 Dr.Zafer Ayhan Dr.Mustafa Karslı Dr.Birgi Tuna Dr.N.Ergün Özdeş Dr.Selim Panç Dr.Pınar Kara İleri Dr.Murat Sabri Yılmaz

6 Dr. Altuğ Canözler Dr.Mehmet Sevinçhan Dr.Murat Ergöz

7 Balıkesir Devlet Hastanesi Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi

8 Sevgili arkadaşlar; Öncelikle Balıkesir Tabip Odası olarak Manisa Soma da hayatlarını kaybeden maden işçisi kardeşlerimiz için Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ölümün bu kadar kolay olduğu ülkemizin sağlık çalışanı olarak acımız daha büyük ; ancak sorumluluğumuzda bir o kadar yüksek olmalıdır. Tüm ulusun yas tuttuğu şu günlerde sorumluluk duygularımız ve maden işçisi şehitlerimize duyduğumuz saygı öfkemizin önüne geçmelidir. Ancak ileri ki dönemlerde işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda sıkı bir takipçi olacağız ve bu faciayı unutmayacağız unutturmayacağız. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun. Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu

9

10

11 Balıkesir Tabip Odası olarak tarihinde Savaştepe ve Soma'da maden kazası ile ilgili olarak incelemelerde bulunduk. Savaştepe'de Karacalar köyünde iki oğlu'da madende kalan biri kurtulan diğerini kaybeden Şerafettin Akbulut'u ziyaret ettik ve başsağlığı diledik. Maden kazasında yaşamını kaybeden Mahmut Akbulut'un 1986 doğumlu olduğunu ve 6 aydır madende çalıştığını öğrendik.ayrıca maden kazasından kurtulmayı başaran diğer kazazedeler ile çalışma koşullarını değerlendirdik. Sonuç olarak olayda işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili ağır ihmallerin olduğunu ve taşeron çalışma sistemininde buna yol açan en önemli faktörlerden biri olduğunu gördük. Yaşadığımız 21.yüzyılda maden işçilerinin çalışma koşullarının çağımızın çok gerisinde olduğunu adeta modern bir köle gibi çalıştıklarını, hiçbir sosyal hak ve örgütlenme hakları olmadığını üzülerek tespit ettik. Bu kaza bizlere örgütlü bir toplum olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

12

13 Balıkesir Tabip Odası olarak Soma'da Devlet Hastanesi ve ilçe mezarlığını ziyaret ettik. Tıbbi açıdan Tabip Odamızın yapabilecekleri konusunda hastanede bulunan meslektaşlarımız ile görüştük ve irtibat numaralarımızı bıraktık. Ölümlerin genellikle karbonmonoksit zehirlenmesine bağlı olduğu bildirildi. Yaşadığımız bu olayda ihmali olanlar hakkında gerekli soruşturmaların yapılarak gelecekte de bu gibi acıları milletçe yaşamamız için gerekli dersler çıkartılmalı ve gerçek anlamda işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uygun şekilde yapılmalıdır. Ayrıca yasal olarak Tabip Odaları gibi meslek odaları da bu denetimlerde yetkili kılınmalıdır.

14

15 Balıkesir Tabip Odası olarak Karesi tv'de Balıkesir Gündem Özel programına katılarak, Soma'daki maden faciasındaki izlenimlerimizi ve sağlık politikaları hakkında genel görüşlerimizi kamuoyu ile paylaştık.

16

17

18

19

20

21 BALIKESİR TABİP ODASI OLARAK, BUGÜN burada kalbimiz YARALI ve KIRIKTIR Saygıdeğer Basın MENSUPLARI; 13 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşen SOMA Faciası zihnimizde ve kalplerimizde asla silinmeyecek izler bırakmıştır. Eminiz ki belleğimizden de asla silinmeyecek TOPLUMSAL BİR TRAVMA olarak hep hatırlanacaktır lü yılların acımasız maden kazalarını andıran bu facianın görüntüleri, biz hekimlere verdiği acı kadar sorumlulukta getirmektedir. En büyük temennimiz SOMA FACİASININ, gelecekte bu tür benzer görülebilecek faciaların yaşanmaması için doğru değerlendirme ve gerekli her türlü önlemlerin alınmasının başlangıcı olur. Ölümün bu kadar kolay olduğu ülkemizde,sağlik ÇALIŞANLARI herkesten daha fazla sorumluluk his etmek durumundadır.maden kazaları ve ölüm bir madencinin < FITRATI> yada <KADERİ> gibi uygun olmayan ARGÜMANLARLA karşılaşmamak için; BİLİMSEL OLARAK yaklaşıldığında gereken tüm araştırmalar ve çalışmaların sonucunda uygulamaya konulacak olan iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili tüm önlemlerin alınması ile önleneceğine inanıyoruz.

22 Hükümetin, Öncelikle halen 28 ülkenin imzalamış bulunduğu ULUSLAR ARASI ÇALIŞMA ÖRGÜTÜNÜN 176.maddesi Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesini bir an önce imzalayarak işe koyulmalıdır. Ne acıki! Ülkemizde iş kazalarında görülen ölüm oranı açısında, AVRUPADA 1.ci, DÜNYADA İSE 3.cü sıradadır. Kazaların en sık görüldüğü sektör ise MADENCİLİK sektörüdür. Dünyadaki 7 milyar ton kömür reservinin yarısına sahip ÇİN de 1 milyon ton kömür başına düşen ölüm oranı:1.2 iken, ABD de ise bu oran 0,02 iken ülkemizde bu oran 7,2 dir. Keza Almanya da alınması gereken önlemlerin uygulanması sayesinde son derece nadir ölümler görülmektedir. Bu vurguladıklarımız bize şunu göstermektedir ki, ülkemizde maden kazalarında meydana gelen ÖLÜMLERİN önlenebilir olduğudur. Ancak bu ÖZEL SEKTÖR YA DA TAŞERONLARIN İNSAFINA BIRAKLIMASI ile değil. DEVLET TÜM KAMU-KURUMLARIYLE ve de EN İVEDİ OLARAK İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı ile ilgili eksiklileri gidererek İLO standartlarında eksiksiz denetim sağlanarak, havalandırma sistemlerin, kaçış yollarının, güvenli-yaşam odalarının kurulması,(4 yıl önce ŞİLİ de yaşam odaları sayesinde 33 işçi 69 gün sora sağ olarak kurtarıldılar. 40 kişilik Yaşam odasının maliyeti dolar olduğu söyleniyor. İNSAN HAYATI MALİYETİ NE OLURSA OLSUN PARA İLE ÖLÇÜLEMEYEĞİNİ ÜLKE OLARAK GÖSTERMİŞ OLDUMUZ ÜZÜNTÜ BUNUN EN GÜZEL KANITIDIR.) en yeni teknolojik desteğin sağlanarak yeniliklerin uygulanması ve de çalışan işçi kardeşlerimizin birer insan olduklarnı göz önüne alınarak İNSANİ İHTİYAÇLARININ giderildiği ve onları hayatta kalmalarını sağlayan eğitimlerin düzenli ve sürekli verilmesiyle yol alınacağı aşikardır. Tüm Sivil Toplum Kuruluşları gibi biz HEKİMLERDE ortaya çıkan bu toplumsal TRAVMANIN yıkıcı sonuçlarının en aza indirilmesi için elimizden geleni yapmak durumundayız. Yaşamını yitiren işçi kardeşlerimizin ailelerine her türlü PSİKOSOSYAL DESDTEK vermeye hazırız kamyon kömür için bir can veriliyorsa ve de eğer bir hafta sonra unutulacaksa. İşte o zaman SOMA da hep birlikte ÖLDÜK demektir. ÜLKEMİZDE BUGÜNE KADAR GÖRÜLEN EN BÜYÜK MADEN KAZASI OLAN SOMA FACİASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ. TÜM VATANDAŞLARIMIZIN BAŞI SAĞ OLSUN!

23 Değerli Basın Mensupları, Balıkesir Tabip Odamızın Olağan Seçimli Genel Kurulunu Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirdik. Seçimler sonrasında bize güvenerek, bu görevleri layık gören hekim arkadaşlarımıza Balıkesir Tabip Odası yönetim organlarının tümü adına çok teşekkür ediyorum. Resmi kayıtlarda Balıkesir Tabip Odamızın 914 üyesi bulunmaktadır. Seçimlerde 456 hekim oy kullanmıştır. Bu seçimler Balıkesir Tabip Odasının en fazla katılımlı seçimleri olmuştur. Seçimlere katılım oranı İstanbul Tabip Odasında %13 civarında gerçekleşirken, ilimizde bu oran %50 nin üzerinde gerçekleşmiştir. Hekim arkadaşlarımızın seçimlere bu derece ilgi göstermesi ve katılım sağlamaları bizleri fazlasıyla memnun etmiştir.

24 Seçim süreci içinde yaptığımız çalışmalarda hekimler olarak; birlikteliğimizi,beraberliğimizi, barışımızı ve kardeşliğimizi ön planda tutmaya çalıştık. Seçimler artık geride kalmıştır. Bundan sonraki süreçte Balıkesir Tabip Odası yönetimi olarak yine önceliğimiz hekimler arasında birlik ve bütünlüğü sağlamaktır

25 Balıkesir Tabip Odamızın yılı yönetim organları resmi olarak 15 Mayıs 2014 tarihinde görevlerine başlamış ve görev dağılımını yapmışlardır. Seçim süreci içinde yaptığımız çalışmalarda; Hekimler olarak Birlikteliğimizi, Beraberliğimizi, Barışımızı ve Kardeşliğimizi ön planda tutmaya çalıştık. Seçimlerimiz artık geride kalmıştır. Bundan sonraki süreçte yine önceliğimiz hekimler arasında birlik ve bütünlüğü sağlamaktır. Yönetim kurulları olarak Balıkesir ilinde bulunan tüm hekimleri temsil ettiğimizin bilincinde ve sorumluluğunda olacağımızı belirtmek isterim. Yeni yönetimin yapacağı öncelikli işlerin başında üye kayıtlarının güncellenmesi gelmektedir. Tabip Odamızın daha aktif ve katılımcı bir meslek odası olmasını hedefliyoruz. Yönetim Organlarını siz değerli basın mensuplarına tanıtmadan önce birkaç cümle ile Soma Maden Facia sına da değinmek istiyorum; Öncelikle, Soma maden kazasında yaşamını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah tan rahmet, yaralılara acil şifa, aile ve yakınlarına sabır diliyorum. Balıkesir Tabip Odası olarak 18 Mayıs 2014 tarihinde Savaştepe ve Soma da incelemelerde bulunduk. Kazada yaşamını yitiren kişilerin yakınları ve kurtulan işçiler ile görüşme imkanı bulduk. Daha fazla para kazanmak amacıyla İş Güvenliğinden ödün verilmesinin sonucunu çok acı bir şekilde tüm millet olarak yaşadık. Yaşadığımız bu acı olayın bir kader olmadığını, işçi sağlığı ve iş güvenliği eksikliği olduğunu belirtmek isterim. Bu kazalardan sonra verilen bilirkişi raporlarında kazaların çoğunlukla öngörülebilir ve önlenebilir olduğu belirtilmektedir. İşçilerin ne kadar ilkel, çağdışı koşullarda çalıştırıldığını kendilerinden dinledik ve gözlemledik. Taşeron çalışma sisteminin ne kadar sakıncalı olduğunu, işçilerin sendikal haklarını kullanamadıklarını ve yeterince örgütlenemediklerini kendilerinden öğrenme imkanımız oldu. Yaşadığımız bu acı olay, İş Güvenliğinin ve İşyeri Hekimliğinin ne kadar önemli olduğunu hepimize bir kez daha göstermiştir. Yaşam hakkının her şeyin üzerinde olduğunu para ile ölçülemeyeceğini belirterek, olayda ihmali olanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması ve bundan sonraki süreçlerde de benzer olayların yaşanmaması için Tabip Odası gibi Meslek odalarının da denetim süreçine dahil edilmesini beklediğimizi ve Balıkesir Tabip Odası olarak konunun takipcisi olacağımızı saygıyla kamuoyuna duyururuz.

26 Tabip Odası Yönetim Kurulu adına; oda başkanımız Dr.Fikret Şahin ve Genel sekreterimiz Dr.Hüseyin Gündoğdu, tarihinde Özel Sevgi Hastanesinde, laminektomi ve distektomi operasyonu geçiren Op.Dr.Güner Serinkan'ı ziyaret etmişlerdir.sağlık durumu son derece iyi olduğu görülmüştür. Yönetim kurulu olarak geçmiş olsun diliyoruz.

27 Tabip Odasında aşağıda ki komisyonların kurulması düşünülmektedir,komisyonlarda çalışmak isteyen hekimlerimizin 3 Haziran 2014 tarihine kadar Tabip Odasına isim yazdırmaları rica olunur. Hukuk Komisyonu İşyeri Hekimliği Komisyonu Aile Hekimliği ve Acil Hekimliği Komisyonu Emekli Hekimler Komisyonu Özel Hekimlik Komisyonu Sosyal ve Kültürel Etkinlik Komisyonu Yayın Komisyonu Sağlıkta Şiddeti Önleme Komisyonu Eğitim Komisyonu Öğrenci Hekim Komisyonu

28 24 Mayıs 2014 tarihinde TTB tarafından Ankara'da yeni oda kurullarına seçilen üyelere tanıtım ve bilgilendirme toplantısına; Balıkesir Tabip Odası olarak oda başkanı Dr. FİKRET ŞAHİN, oda onur kurulu başkanı Dr. ULVİ GÜNGÖR ve oda genel sekreteri Dr. HÜSEYİN GÜNDOĞDU toplantı'ya katılarak, odamızı temsil ettiler.

29 Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S.Samet Ermiş ve Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Murat Yıldar Balıkesir Tabip Odasını ziyaret etmiştir.

30 Balıkesir Sağlık -Sen Şube Yetkileri Balıkesir Tabip Odasını ziyaret ederek, göreve başlayan yönetim kuruluna başarılar dilediler

31 Balıkesir Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticileri Tabip Odamızı ziyaret ederek, Yönetim Kuruluna çalışmalarında başarılar dilediler

32 Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı Yöneticileri Tabip Odamızı ziyaret ederek, Yönetim Kuruluna çalışmalarında başarılar dilediler

33

34

35 BUGÜN AİLE HEKİMLERİ VE DİĞER SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLARAK NİÇİN BURADA TOPLANMAKTAYIZ Temel görevleri, birinci basamakta halkın sağlığını korumak olan aile hekimleri ülkemizde sağlık hizmetlerinin ticarileştiren anlayış, aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına acillerde nöbet tutturmak suretiyle vatandaşın sağlığını da çökertecektir. Çünkü bu uygulama aile hekimliği kanunu 5258 sayılı yasaya örtüşmeyen ve belirli bir yerde belirli sayıdaki nüfusa sağlık hizmeti verir. Ülkemizde, iş güvencesi olmadan, güvenliksiz ortamlarda, örgütsüz ve ucuz iş gücü olarak çalıştırılan taşeron işçi sorununun yanına, eksikmiş gibi birde hukuki hiçbir dayanağı olmayan farklı yapılanmanın içindeki çalışmaları farklı kurumda yoğun iş gücü, güvenliksiz ve uzun süreli çalışma bakımdan,, yeni acısını yaşadığımız SOMA MADEN faciası koşullarına benzer şartlarda sağlık hizmetleri sunmak, sağlık çalışanlarını mutsuz kılacak, tükenmişliğe yol açacak ve de kaliteli hizmet sunmayı yok edecektir Sağlık çalışanları, her geçen gün daha da artan şiddete maruz kalmaktadır. Yetkililer bu çığlığımıza sessiz kalmamalıdır. Yaklaşık 10 yıldır aile hekimliği uygulamasına geçen ülkemizde, bu uzun süreçte acil deneyimli arkadaşlarımızın aile hekimliğini seçmesiyle oluşan bu sorunun giderilmemesinin sebebi çalışanlar olamaz Dolayısıyla her açığı, aile hekimlerinin görevlendirilmesi gibi palyatif çözümler, çözüm olmadığını yetkililerin artık anlamaları gerekir. 76 milyon nüfuslu ülkemizde, bir yılda 90 milyon insanımız acil polikliniklere başvuruyorsa, bu yanlışlığın sebebinin ortaya konularak; başvuru düzeyini diğer ülkelerdeki başvuru düzeyine getirmesi gerekmez mi? Acil servislerde çalışanların her yönden mağduruyetleri artmakta ve de acilen giderilmesi zorunluluk arz etmektedir.

36 Ülkemizde uygulanan sağlıkta dönüşüm politikalarında yaşanılan sorunların müsebebi acil servis çalışanları ( hemşire, sağlık memuru, acil hekimleri ve uzman hekimleri) olmadığının vurgulamak istiyoruz. Bizler sağlık çalışanları olarak her platformuda özveriyle hizmet vermekteyiz ve de karşılığında şiddet görmekteyiz, güvenliksiz ortamlarda çalışmanın sonucunda, meslektaşlarımızın öldürülmeleri bizleri kaygılandırmaktadır. Bu tablo sağlık çalışanlarının sundukları hizmetten soğutmaktadır. Uygulanan yanlış sağlık politikaları diğer bir deyişle günü kurtaran sağlık politikaları ile acil servisleri günbe gün işlevsiz hale getirenler, bu birimlerde uzmanlaşmış acil hekimi yerine, diğer branşlardan uzman hekimler ve Aile Sağlığı Merkezlerinde 1. Basamakta yetkinleşmiş acil deneyimi olmayan sağlık çalışanlarını görevlendirerek işi hepten içinden çıkılmaz hale getirmiştir. Toplum; kızamık, suçiçeği, çocuk felci gibi aşılarla önlenebilir salgın hastalıkların tehditi altında iken; şeker, yüksek tansiyon, astım, obezite ve kanser gibi hastalıkların görülme sıklığı her geçen gün artarken, birinci görevi koruyucu ve önleyici sağlık hizmeti sunmak olan ASM çalışanlarının, hastane acillerinde ve 112 acil istasyonlarında ayda en az sekiz saat zorunlu nöbetle görevlendirilmesi, sağlık hizmetlerinin ne kadar kötü yönetildiğinin göstergesi değil midir? Acil nöbet görevlendirmelerinin dayandırıldığı yasa, evrensel hukuk normlarına ve çalışma ilkelerine uygun değildir. Yasanın iptali için Anayasa Mahkemelerinde dava açılmasına rağmen, mahkeme kararı beklemeksizin nöbet listelerinin bir çırpıda hazırlanıp uygulamaya konulması da kabul edilmez bir durumdur. Mayıs ayında bir çok ilde başlatılan zorunlu nöbet uygulamaları, çalışanların tepkisini çekmiştir. Çalışanların haklarını gaspeden, dinlenme haklarını kısıtlayan, mesleki eğitim ve deneyimlerine uygun olmayan bu alanda angarya çalıştırılmalar anlamına gelen bu uygulamalara karşı sağlık çalışanlarının %80 i nöbetlere gitmemektedir. SAĞLIK BAKANLIĞINI UYARIYORUZ; SAĞLIK HİZMETLERİNİ ÜRETEN BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK ÇALIŞANLARINI, KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNDEN ÇEKEREK, ACİLLERDE YAŞANAN SORUNLARI ÇÖZEMEZSİNİZ. HATTA ÇÖZEMEDİĞİNİZ GİBİ; SU ÇİÇEĞİ, ÇOCUK FELCİ VE HEPATİT GİBİ BİR ÇOK HASTALIĞINDA BERABERİNDE HORTLATIRSINIZ Tekrar vurgulamamızda yarar var. Çözüm populizmden uzak sağlık politikaları ve acil serviste çalışacak kalifiye hekim ve de diğer sağlık çalışanlarının kadrolarının arttırılması ile mümkündür. Kamuoyu ile paylaşırız. Saygılarımızla TTB Aile Hekimleri Kolu Balıkesir Tabip Odası Balıkesir Aile Hekimleri Derneği Balıkesir Türk-Sağlık Sen Balıkesir Sağlık-Sen Balıkesir Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası

37

38

39 Sağlıklı bir toplum için Tütün kullanımı ile Mücadele Sağlık Çalışanlarının önemli bir Çalışma ve Dayanışma alanıdır. Bu amaçla; Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1987 yılından buyana, Sigara kullanıcılarının sigarayı bırakmalarını sağlamak için, 31 Mayıs Tütünsüz Bir Dünya Günü olarak ilan edilmiştir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; İnsanların yaşadığı en büyük sağlık sorunu sigaradır. Dünyada her yıl 6 milyon insan sigaradan hayatını kaybetmektedir yani her 10 yetişkinden birinin ölümünden sigara sorumludur.ülkemizde ise her yıl insanımızı erken yaşta sigaraya kurban vermekteyiz, Daha açık olarak şöyle ifade edebiliriz; Sigara nedeniyle ülkemizde her gün bir Soma faciası yaşamaktayız ve sigara nedeniyle günde 300 kişiyi kaybediyoruz.eğer yeterince önlem alınmaz ise bu sayı önümüzdeki yıllarda giderek artacaktır. Sigara dumanında vücudumuz için zararlı den fazla madde bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum; - Boya sökücü olarak kullanılan ASETON - Temizlik maddesi olarak kullanılan AMONYAK - Fare zehiri olarak kullanılan ARSENİK - Çakmak gazı olarak kullanılan BÜTAN - Öldürücü zehirler olan SİYANÜR ve NAFTALİN gibi pek çok zararlı maddeyi sigarayla birlikte vücudumuza almaktayız Ayrıca sigara bilinen en sık kanser sebebidir. Özellikle kanser ölümlerinde birinci sırayı alan, Akciğer kanserlerinin %90 nedeni sigara dır.ülkemizde her yıl 40 bin kişide akciğer kanseri tespit edilmektedir.sigara akciğer kanseriyle birlikte, sıklıkla gırtlak ve yutak kanserlerine, yemek borusu ve mide kanserlerine de neden olmaktadır. Gırtlak kanserlerinin % 99 u kronik sigara içen kişilerde görülmektedir.sigara Kanser yanında ; KOAH, Astım gibi kronik akçiğer hastalıklarına, Kronik Kalp ve Damar hastalıklarına, Alerjik hastalıklara, Kan hastalıklarına, Cilt hastalıklarına, Düşük doğum ağırlığına, Doğum Anomalilerine ve pek çok sağlık sorunlarına neden olmaktadır. 40 yaşından sonra sigara içilen her yıl yaşam süresini 3 ay kısaltmaktadır ve sigara içenler,içmeyenlere göre ortalama 20 yıl daha erken vefat etmektedirler. Sigara kullanmayan fakat sigara kullanılan ortamlarda bulunan pasif içicilerde aynen sigara kullananlar gibi sigaranın olumsuz etkilerine maruz kalmaktadırlar. Sigara içilen evlerdeki çocuklarda, kulak burun boğaz hastalıkları, akciğer hastalıkları, alerjik hastalıklar daha sık görülmektedir. Yine Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; Sigara önlenebilir en önemli hastalık ve ölüm etkenidir. Bu bağlamda ülkemizde de; Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun, 19 temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kapalı alanlarda sigara içiminin yasaklanmasıyla; toplumda sigara tüketim oranı % 12 azalmıştır. Tütün kontrolü çalışmaları konusunda, Türkiye tüm dünyada örnek bir ülke olmasına rağmen son yıllarda bu başarı oranı düşme eğilimindedir. O nedenle tütün kontrolüyle ilgili yasaların tam olarak uygulanmasına yönelik denetimler aynı titizlikle devam etmelidir.özellikle gençler arasında sigara kullanımı,türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde giderek artmakta ve sigara içmeyi deneyen her 3 gençten 1 i sigara bağımlısı olmaktadır. Gençler HAYIR SİGARA İÇMİYORUM DEMEKLE uzun ve sağlıklı bir ömür kazanacaklarını unutmasınlar. Sigara bırakma konusunda, toplumun kolay ulaşabileceği kamusal hizmetler bulunmaktadır; ALO 171 Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma Danışma Hattı ve Sigara Bırakma poliklinikleri bu konuda hizmet vermektedir. En doğrusunun sigaraya hiç başlamamak olduğunu belirterek Balıkesir Tabip Odası olarak toplumumuza sigarasız, sağlıklı yaşam diliyoruz, saygılarımızla.

40 Odamızın mali durumunu ilk olarak internet sitesinde üyelerimiz ile paylaşıldı Mayıs ayına ait mali tabloyu adresinden takip edebilirsiniz. Bundan sonraki mali tablolar da periyodik olarak her ay üyelerimiz ile paylaşılacaktır.

41 Bizlere göstermiş olduğunuz güven ve verdiğiniz yetkiden dolayı tüm üyelerimize çok teşekkür ederiz, saygılarımızla.

SİGARANIN ZARARLARI VE İÇİNDEKİ ZARARLI MADDELER

SİGARANIN ZARARLARI VE İÇİNDEKİ ZARARLI MADDELER SİGARANIN ZARARLARI VE İÇİNDEKİ ZARARLI MADDELER TÜTÜN DUMANININ ZARARLARI 1 / 5 Tütün dumanına maruziyet, başkalarının içtikleri tütün ürününden soluduğumuz duman ya da yanan bir sigara, puro, pipo ve

Detaylı

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR pankartı altında buluştuk.

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR pankartı altında buluştuk. FAALİYET RAPORUMUZ Balıkesir Tabip Odamızın da içinde bulunduğu, Akademik Odalar Birliği ile beraber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde EMEK EN YÜCE DEĞERDİR pankartı altında buluştuk. Ankara Barosu avukatlarından

Detaylı

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR Meslek odaları ve bazı sivil toplum kuruluşları, son günlerde yaşanan iç kargaşalarda meydana gelen ölümler, Türk Bayrağına ve Atatürk heykellerine yapılan saldırılar üzerine sağduyu çağrısında bulundu.

Detaylı

SİGARAYI DEĞİL KENDİNİZİ YAKIYORSUNUZ SİGARANIN ZARARLARI

SİGARAYI DEĞİL KENDİNİZİ YAKIYORSUNUZ SİGARANIN ZARARLARI SİGARAYI DEĞİL KENDİNİZİ YAKIYORSUNUZ SİGARANIN ZARARLARI AKCİĞER KANSERİNİN ÖLÜMLERİNİN %90 neden sigaradır. SİGARA NEDİR? Zehirli bir bitki olan tütünün, ince bir kağıt içine sıkıştırılarak sarılmış

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI

BALIKESİR TABİP ODASI BALIKESİR TABİP ODASI 4. HEKİM MECLİSİ SONUÇ BİLDİRGESİ Balıkesir Tabip Odası olarak, yapılacak çalışmalar ile ilgili yol haritası belirlenerek sorunlara gerek İl, gerekse merkezi düzeyde çözüm bulunmaya

Detaylı

Maden kazası değil, bu bir cinayettir ve sorumlulardan hesap sorulmalıdır

Maden kazası değil, bu bir cinayettir ve sorumlulardan hesap sorulmalıdır Maden kazası değil, bu bir cinayettir ve sorumlulardan hesap sorulmalıdır Zonguldak taki Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında bir patlama meydana geldi. Gelen son bilgilere

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU Bato aktüel yayında batoaktuel yapılan basın toplantısında BASIN ARACILIĞI İLE BALIKESİR KAMUOYUNA TANITILDI. Değerli basın mensupları, Sevgili meslektaşlarım,

Detaylı

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip FAALİYET RAPORUMUZ Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip Odamızı ve Balıkesir Dişhekimleri Odasını

Detaylı

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN ACIYA, HÜZNE DAİR TÜM OLUMSUZLUKLARIN

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Elemanlarının Kanser Taramalarındaki Rolü ve Önemi

Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Elemanlarının Kanser Taramalarındaki Rolü ve Önemi Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Elemanlarının Kanser Taramalarındaki Rolü ve Önemi Aile Hekimliği Uygulama Daire Başkanlığı 02.04.2015 Aile Hekimliği Uygulamasının Temel Amaçları Sağlık hizmetlerinin

Detaylı

ULUSAL PNÖMOKONYOZ ÖNLEME EYLEM PLANI

ULUSAL PNÖMOKONYOZ ÖNLEME EYLEM PLANI ULUSAL PNÖMOKONYOZ ÖNLEME EYLEM PLANI 1. Sorunun öneminin saptanması Pnömokonyoz ülkemizde en sık görülen mesleki akciğer hastalıklarından biri olup, önlenebilir meslek hastalıklarının başında gelmektedir.

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU TTB Halk Sağlığı Kolu Gezici Eğitimi kapsamında 1-2 Ekim tarihlerinde ilimizde incelemelerde bulundu TTB Halk Sağlığı Kolunca düzenlenen 28. Gezici Eğitim

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği İş Sağlığı ve Güvenliği Sunanlar: Cem Taşkın Öktem 1133022 Büşra Duman 1133024 Sunum Tarihi: 06.03.2014 İrem Bengisu Ay 1133016 Kübra Yaman 1133036 İş Sağlığı ve İş Güvenliğinin Gelişimi Geçmişi daha eskiye

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDAKİ PROBLEMLER ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDAKİ PROBLEMLER ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDAKİ PROBLEMLER ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Hüseyin ÇİÇEK Maden Mühendisi Yangın Güvenlik Uzmanı A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İSGDER Yönetim Kurulu Üyesi huseyin.cicek@windowslive.com

Detaylı

Türkiye de. İş Kazalarıİstatistikleri, Maden erlendirilmesi. H. Can Doğan 24.01.2012 1

Türkiye de. İş Kazalarıİstatistikleri, Maden erlendirilmesi. H. Can Doğan 24.01.2012 1 Türkiye de İş Kazalarıİstatistikleri, Maden Kazaları ve Karşı şılaştırmalı Değerlendirilmesi erlendirilmesi H. Can Doğan 24.01.2012 1 Ülkelerin İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Uygulamaları Gelişmişlik Düzeyini

Detaylı

TC. SAĞLIK BAKANLIĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ SAKARYA NIN HAVASI ARTIK %100 DUMANSIZ HAVA SAHASI. Eğitim Koordinatörlüğü

TC. SAĞLIK BAKANLIĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ SAKARYA NIN HAVASI ARTIK %100 DUMANSIZ HAVA SAHASI. Eğitim Koordinatörlüğü TC. SAĞLIK BAKANLIĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ SAKARYA NIN HAVASI ARTIK %100 DUMANSIZ HAVA SAHASI Eğitim Koordinatörlüğü BANA 3 SORU SOR Herkes sağlıkla ilgili konularda bilgi

Detaylı

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU Diyarbakır İli Sur İlçemizdeki 1 Nolu ASM ile Ergani İlçemizdeki 4 Nolu ASM nin 05.02.2016 tarihinde kundaklandığı ve yakıldığı haberleri

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ

ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ Türk Sağlık-Sen tarafından Sağlık kurum ve kuruluşlarında yüz yüze yöntemiyle düzenlenen Çalışan Memnuniyet Anketi ne toplam 4.940 kişi katılmıştır. Katılımcıların yüzde 54,1

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinde İşyeri Hemşireliği. Prof.Dr.Ayşe Beşer Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ayse.beser@deu.edu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinde İşyeri Hemşireliği. Prof.Dr.Ayşe Beşer Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ayse.beser@deu.edu. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinde İşyeri Hemşireliği Prof.Dr.Ayşe Beşer Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ayse.beser@deu.edu.tr Kültür, inanç Fiziksel çevre SAĞLIK Yaşam koşulları Ekonomik

Detaylı

YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI

YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI AMAÇ HEDEF ETKĐNLĐKLER BAŞLAYIŞ TARĐHĐ Yalova Đli KHH Đl Eylem Planını Oluşturmak Eğitim faaliyetlerinin

Detaylı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG Mart - 2014 YASAL DÜZENLEMELER KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE VE İLGİLİ ULUSAL VE ULUSLAR ARASI

Detaylı

167 SAYILI İNŞAAT İŞLERİNDE GÜVENLİK VE SAĞLIK HAKKINDA ILO SÖZLEŞMESİ NİN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN VERİMLİLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ

167 SAYILI İNŞAAT İŞLERİNDE GÜVENLİK VE SAĞLIK HAKKINDA ILO SÖZLEŞMESİ NİN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN VERİMLİLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ 167 SAYILI İNŞAAT İŞLERİNDE GÜVENLİK VE SAĞLIK HAKKINDA ILO SÖZLEŞMESİ NİN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN VERİMLİLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ Yrd. Doç. Dr. Barış ÖZTUNA Çankırı Karatekin Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri

Detaylı

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar.

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 5 MART 2013 Yönetim Kurulumuz Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr.

Detaylı

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17 TTB Merkez Konseyi ve Ankara Tabip Odası, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi nde yaşanan yenidoğan kayıplarına ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi. TTB ve ATO tarafından oluşturulan Bilimsel Kurul un

Detaylı

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER 30.06.2012 Resmi Gazete 01.01.2013 yürürlüğe girdi KAPSAM Kamu ve özel bütün işyerleri Memur ve işçi bütün çalışanlar Çırak ve stajyerler de dahil İLGİLİ MEVZUAT 6331

Detaylı

TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014

TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014 TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014 1. Saha Özeti Türk Psikologlar Derneği, Genel Başkan Prof. Dr. Gökhan Malkoç, Öncü Ekip ve Saha Değerlendirme

Detaylı

ASLI DEGİRMEN NİN SIRASI BOŞ SINIFINDA HÜZÜN

ASLI DEGİRMEN NİN SIRASI BOŞ SINIFINDA HÜZÜN ASLI DEGİRMEN NİN SIRASI BOŞ SINIFINDA HÜZÜN Bodrum da, okula giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Aslı Değirmen in sınıf arkadaşları sırasını çiçeklerle donattı. Bodrum da dün

Detaylı

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARI PASİF ETKİLENİM

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARI PASİF ETKİLENİM TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARI VE PASİF ETKİLENİM TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ Başlıca tütün ürünleri nelerdir? SİGARA ELEKTRONİK SİGARA PİPO PURO NARGİLE ESRAR

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

SİGARA VE GENÇLİK. Doç.Dr.Hacer Kuzu OKUR. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Göğüs Hastalıkları Bölümü. 01.Nisan.

SİGARA VE GENÇLİK. Doç.Dr.Hacer Kuzu OKUR. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Göğüs Hastalıkları Bölümü. 01.Nisan. SİGARA VE GENÇLİK Doç.Dr.Hacer Kuzu OKUR Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü 01.Nisan. 2015 TÜTÜN ZEHİRLİ BİR BİTKİDİR VE İSTER ELDE İSTER FABRİKADA İŞLENSİN BU

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Madde.1.1. Tanım: Bu yönergede adı geçen ve ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK

Detaylı

TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI

TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI TES-İŞ ten 6. okul: Kayseri Veteriner Fakültesi Genel Başkan Kumlu nun acı günü Seydişehir ETİ Alüminyum a Danıştay dan iptal TES-İŞ ten 6 ncı okul: Kayseri

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Bu politika prosedürü ile Mioro Hediyelik Eşya San.ve Tic. A.Ş., kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizin,topluluğumuz için önemini ve önceliğini vurgular. Mioro A.Ş. sahip

Detaylı

FORM OSGB HİZMETİ TEKLİF FORMU YAYIN TARİHİ 12.12.2013

FORM OSGB HİZMETİ TEKLİF FORMU YAYIN TARİHİ 12.12.2013 OSGB HİZMETİ TEKLİF U 1 / 7 YETKİLİ : ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI DANIŞMAN : Alkım İş Sağlığı ve İş Güvenliği Hizmetleri Ltd. Şti. TEL-FAKS : 0 312 286 0 287 E-mail : Dayanak : 20.06.2012 tarihli İş Sağlığı

Detaylı

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ;

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ; 17.12.2013 İŞ GÜVENLİĞİ KAPSAMINDAKİ HİZMET TEKLİFİ TEKLİF BİLGİLERİ YETKİLİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI DANIŞMAN ŞİFA ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ ADRES: HEPKEBİRLER MAH. NASRULLAH İŞ MERKEZİ KAT:5

Detaylı

Sayı: / Aralık 2014 Konu: Aile Hekimliği Nöbet ŞUBE / TEMSİLCİLİKLERE

Sayı: / Aralık 2014 Konu: Aile Hekimliği Nöbet ŞUBE / TEMSİLCİLİKLERE Sayı: 300-2014/1847 29 Aralık 2014 Konu: Aile Hekimliği Nöbet ŞUBE / TEMSİLCİLİKLERE İlgi: a- 300-2014/862 sayı ve 14.05.2014 tarihli yazımız. b- 300-2014/930 sayı ve 02.06.2014 tarihli yazımız. Ġlgi yazılarımızda

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır.

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır. KONU BAŞLIKLARIMIZ GADEM Açılış Misyonumuz Hedef kitlemiz İşleyişimiz İşbirliği yaptığımız kurumlar Mobil Ekip Uygulamamız Bütünşehir Sistemi Etkinliklerimiz Ödül Sistemimiz Danışan İstatistiklerimiz GADEM

Detaylı

Eczacıbaşı Topluluğu nda Sürdürülebilirlik Yaklaşımı Çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları

Eczacıbaşı Topluluğu nda Sürdürülebilirlik Yaklaşımı Çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları Eczacıbaşı Topluluğu nda Sürdürülebilirlik Yaklaşımı Çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları 29. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE İSG 4-5 MAYIS 2015 ANIL SUGETİREN

Detaylı

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Emeğin Örgütlenmesi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Emeğin Örgütlenmesi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Emeğin Örgütlenmesi Ertuğrul Bilir Makina Mühendisi İş Güvenliği Uzmanı (C) İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği - Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ÖDENEN BEDELLER İş kazası

Detaylı

KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK!

KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! DOMPDF_ENABLE_REMOTE is set to FALSE http://teb.org.tr/uploads/eczaci katlam//flassss.jpg Katledilen

Detaylı

İstanbul Tabip Odası İşyeri Hekimliği Komisyonu

İstanbul Tabip Odası İşyeri Hekimliği Komisyonu AMAÇ ve KAPSAM Ülkemizde işçi sağlığı iş güvenliği alanındaki tablo gün geçtikçe daha da kararıyor. Artık kanıksanır hale gelinen iş cinayetlerinin, nasıl tespit edileceği bile belirsiz, her an çalışanların

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

LİMAN İŞLETMELERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DÜZENLEMELERİ VE ÖNEMİ GÜLER ALKAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ALİ UMUT ÜNAL KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

LİMAN İŞLETMELERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DÜZENLEMELERİ VE ÖNEMİ GÜLER ALKAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ALİ UMUT ÜNAL KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ LİMAN İŞLETMELERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DÜZENLEMELERİ VE ÖNEMİ GÜLER ALKAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ALİ UMUT ÜNAL KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Genel Olarak İş Sağlığı Ve Güvenliği İş kazaları ve meslek hastalıkları,

Detaylı

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI 2. KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİS, MİMAR VE VE ŞEHİR PLANCILARININ ÜCRETLERİ VE ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ, EMEKLİLERİN KOŞULLARI İNSANCA YAŞAM DÜZEYİNE ÇEKİLMELİDİR! TMMOB Maden

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

DENİZLİ DİŞHEKİMLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI & EYLEM GÖRÜNTÜLERİ

DENİZLİ DİŞHEKİMLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI & EYLEM GÖRÜNTÜLERİ DENİZLİ DİŞHEKİMLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI & EYLEM GÖRÜNTÜLERİ Sağlık çalışanlarını zorlu çalışma şartlarında, karşılaştıkları sorunların başından gelen doktor ve hekimlere yapılan bu çirkin saldırıyı

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞININ MESLEK HASTALIKLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI

SAĞLIK BAKANLIĞININ MESLEK HASTALIKLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI SAĞLIK BAKANLIĞININ MESLEK HASTALIKLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI Dr. Ebru AYDIN Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Uzm.Dr. Sühendan ADIGÜZEL Birim Sorumlusu 1 BAKANLIĞIMIZDA, ÇALIŞAN SAĞLIĞI İLE

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu ve Öğrenci Konseyi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 YÖNETMELİK İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma İçin Bilgi Paylaşımı Toplantısı 21.05.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma İçin Bilgi Paylaşımı Toplantısı 21.05.2014 Kurum Adı ÇALIŞMA ALANI NE YAPIYOR NEREDE HEDEF GRUP NE AŞAMADA KAPASITE ve EK BİLGİLER SİTAP adına Hayata Anne Çocuk Vakfı (AÇEV) İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) Bilgi Yönetimi ve Planlama Soma

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM

ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM içindekiler HAKKIMIZDA 2 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM 3 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM 4 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM 5 YABANCI UYRUKLU ASISTAN HEKIMLER IÇIN YENI DÖNEM 6 ÖRNEK HEKIM OLMAYA

Detaylı

GENEL BAŞKANIN MESAJI

GENEL BAŞKANIN MESAJI GENEL BAŞKANIN MESAJI Küresel ekonomik kriz, ekonomiyi kalıcı olarak küresel dünyanın birinci önceliği haline getirdi. İkibinli yılların ilk dönemine yıkıcı bir savaş olan ABD nin Irak işgali damgasını

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU

İŞ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU İŞ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU 18 TMMOB Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi ile Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen sempozyum 8-9 Mart 2007 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

trafikte bilinçli bir nesil için

trafikte bilinçli bir nesil için bilinçli bir nesil e t k i için f tra Giriş Önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önlenmesi, pek çok kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve bireylerin ortak çalışması ile mümkün olabilecektir.

Detaylı

ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ

ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ Türk Tabipleri Birliği Hekimlerin Çalışma Koşulları, İşyükü ve İşgücüne ilişkin Ortak Görüş 2010 VERİ DÖKÜMÜ EKİM 2010 Yanıt dağılım grafkleri, tabloları ve anket soruları

Detaylı

Tempo OSGB Tanıtım. Nilay KEMERTAŞ. Tempo Tanıtım2018 İstanbul

Tempo OSGB Tanıtım. Nilay KEMERTAŞ. Tempo Tanıtım2018 İstanbul Tempo OSGB Tanıtım 208 Nilay KEMERTAŞ Tempo Tanıtım208 İstanbul 9.09.208 Tarihçe ve Stratejik Hedeflerimiz 204 208 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sağlık Bakanlığı 204 Kasım 206 208 Tempo İş Güvenliği

Detaylı

PERİYODİK MUAYENE. - Dosyası olan toplam kişi sayısı 3170

PERİYODİK MUAYENE. - Dosyası olan toplam kişi sayısı 3170 PERİYODİK MUAYENE - Dosyası olan toplam kişi sayısı 3170 2013 Periyodik Tetkikler Antineoplastik hazırlayanlara 79 hemşire + 3 personel 126 Tıbbi Biyokimya (Hepatit seroloji) 175 dozimetre taşıyana hemogram,

Detaylı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Kapsam: Madde 1-Bu Yönerge Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun amacını, görevlerini, oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını, üyelerin görev

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni KTSO BAŞKANLARINDAN KARAMAN OSB DE ÇIKAN BÜYÜK YANGIN A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Odası Meclis Başkanı Toktay, Organize Sanayi Bölgesinde

Detaylı

Çalışma Yaşamında Sağlığın Geliştirilmesi

Çalışma Yaşamında Sağlığın Geliştirilmesi Çalışma Yaşamında Sağlığın Geliştirilmesi 1 Amaç: Katılımcıların; işyerinde sağlığın geliştirilmesi programlarını hazırlamalarına ve uygulamadaki gerekli temel bilgileri kazandırmalarına yardımcı olmaktır.

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

112 ASHİ VE AMBULANSLARDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER Kalite Yönetim Birimi

112 ASHİ VE AMBULANSLARDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER Kalite Yönetim Birimi 112 ASHİ VE AMBULANSLARDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER Kalite Yönetim Birimi SUNUM PLANI Şiddete Karşı Alınması Gereken Önlemler Mevzuat Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Çalışan Hakları

Detaylı

Tütün Kullanımı Hastalık Yükü ve Epidemiyolojisi

Tütün Kullanımı Hastalık Yükü ve Epidemiyolojisi Tütün Kullanımı Hastalık Yükü ve Epidemiyolojisi Doç.Dr.Mustafa N.İLHAN Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı mnilhan@gazi.edu.tr Sağlık Tanımı (DSÖ) Yalnızca sakatlık ve hastalık

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

Başta Sigara Olmak Üzere Bütün Kötü Alışkanlıklarla Mücadele Eden Çevreci İzcilik Grubu

Başta Sigara Olmak Üzere Bütün Kötü Alışkanlıklarla Mücadele Eden Çevreci İzcilik Grubu İstanbul Çevre Vakfı nın Değerli Katkıları ile yayınlanmıştır. Başta Sigara Olmak Üzere Bütün Kötü Alışkanlıklarla Mücadele Eden Çevreci İzcilik Grubu TÜRKİYE SİGARAYLA SAVAŞ DERNEĞİ www.sigara.info 0212

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI EYLÜL 2016 ETKİNLİK RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI EYLÜL 2016 ETKİNLİK RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI EYLÜL 2016 ETKİNLİK RAPORU Balıkesir Hekim dergisi 21.Sayısı yayınlanarak üyelerimize dağıtılmıştır. Odamızın da destek verdiği Süslü Kadınlar Bisiklet turu yapılmıştır. Bato

Detaylı

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile 'Obeziteyle Mücadele' işbirliği protokolü İzmir

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N N KONUSU TARİH 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı YÖNETİMİ Sağlık n Destek Sağlık n Veteriner Halk Sağlığı n Acil Sağlık ve Cankurtarma n Sağlıklı Gıda n İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ I 011 FAALİYET RAPORU Sağlık Yönetimi 14 YÖNETİMİ Stratejik Amaç 4

Detaylı

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr Aylık Süreli Elektronik Yayın ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı Bakan İslam, 2015 yılı sonuna kadar, yurt ve yuvalarda şu anda kalmakta olan bin civarında çocuğumuzun da çocuk evlerine geçişini

Detaylı

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı,

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı, Türkiye nin İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı nın Geliştirilmesi Projesi nin Açılış Toplantısında Ulrika Richardson-Golinski a.i. Tarafından Yapılan Açılış Konuşması 3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği

Detaylı

SAĞLıK KURUMLARıNDA İŞÇİ SAĞLıĞı HİZMETLERİ: BAZı AVRUPA ÜLKELERİNDEN ÖRNEKLER

SAĞLıK KURUMLARıNDA İŞÇİ SAĞLıĞı HİZMETLERİ: BAZı AVRUPA ÜLKELERİNDEN ÖRNEKLER SAĞLıK KURUMLARıNDA İŞÇİ SAĞLıĞı HİZMETLERİ: BAZı AVRUPA ÜLKELERİNDEN ÖRNEKLER Dr André Burgmeier, IUSTE (Institut Universitaire Santé Travail Environnement), Service de Médecine du Travail du Personnel

Detaylı

SUNU PLANI SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

SUNU PLANI SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI SUNU PLANI 1-6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI -1-6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME

Detaylı

RAKAMLARLA TÜRKİYE SAĞLIK

RAKAMLARLA TÜRKİYE SAĞLIK RAKAMLARLA TÜRKİYE SAĞLIK Giriş Türkiye de hemen her sektör son yıllarda önemli bir gelişim gösterdi. Sağlıktan enerji sektörüne, eğitimden yatırımlara, ulaştırmadan tarım sektörüne kadar bu değişimin

Detaylı

SİGARADAN. ortaokul UZAK DUR

SİGARADAN. ortaokul UZAK DUR SİGARADAN UZAK DUR ortaokul SUNUM İÇERİĞİ Bağımlılık Nedir? Tütün Ürünleri Nelerdir? Sigaranın İçinde Neler Var? Sigara İçen Bir Kişiye Neler Olur? Sigara İçmenin Tetiklediği Hastalıklar Nelerdir? Sigaradan

Detaylı

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER I.GENEL HÜKÜMLER A- Amaç... 2 B- Kapsam 2 C- Dayanak. 2 D- Tanımlar 2 II. EMEK BÜROLARININ AMACI, OLUŞUMU, İŞLEYİŞİ, ORGANLARI

Detaylı

Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek,

Detaylı

Dr. Kenan Ergus İşyeri Hekimi ve Eğiticisi Bilgemed OSGB - BURSA

Dr. Kenan Ergus İşyeri Hekimi ve Eğiticisi Bilgemed OSGB - BURSA Dr. Kenan Ergus İşyeri Hekimi ve Eğiticisi Bilgemed OSGB - BURSA Tanımlar Kapsam Dünyada ve Türkiye de MH Hedefler Sonuçlar Başka Sonuç Mümkün mü? 5510 sayılı SSGSS- K/2006: M14- Sigortalının çalıştığı

Detaylı

Beykoz Muhtarlar Derneği'nden...

Beykoz Muhtarlar Derneği'nden... Beykoz Muhtarlar Derneği'nden... Beykoz Muhtarlar Derneği 27 Şubat 2010 günü Beykoz Kristal İş Sendikası Genel Merkez binasında, Beykoz'un mülkiyet sorunlarının tartışıldığı toplantı sonrasında da sorunun

Detaylı

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101 DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 101 Danışma Kurulu I. Toplantısı 17 Mart 2014 30.Dönem Danışma Kurulu 1. Toplantısı 17 Mart 2014 tarihinde Şube Eğitim Salonunda 46 üyemizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Detaylı

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı.

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 4 MART 2014 Çukurova Üniversitesi Dekan Yardımcısı Ecz. Eda KUMCU ve Yardımcı Doç.Dr. Sinem BÜYÜKNACAR Yönetim

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ Madde 1 (1) Bu Yönetmelik, kariyer ve liyakat ilkeleri çerçevesinde hizmet gerekleri

Detaylı

Oysa 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu önlemek ödemekten daha ucuzdur sloganı ile kamuoyuna sunulmuştu.

Oysa 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu önlemek ödemekten daha ucuzdur sloganı ile kamuoyuna sunulmuştu. Bugünlerde TESK tarafından hükümete gönderilen önerilerden biri de, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için kanun yayımı tarihinden itibaren 4 yıl sonraya

Detaylı

18 KASIM 2015 DÜNYA KOAH GÜNÜ

18 KASIM 2015 DÜNYA KOAH GÜNÜ 18 KASIM 2015 DÜNYA KOAH GÜNÜ TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ 18 Kasım Dünya KOAH Günü olması sebebiyle merkez ve tüm ilçelerde etkinlikler düzenlenmiştir. Yerel Medyada 18 Kasım Dünya KOAH

Detaylı

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDEİSG UYGULAMALARI - TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ÖRNEĞİ

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDEİSG UYGULAMALARI - TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ÖRNEĞİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDEİSG UYGULAMALARI - TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ÖRNEĞİ HOŞ GELDİNİZ Dr. Ali Koray KENZİMAN İşyeri Hekimi/İş Güvenliği Uzmanı Mersin İl Sağlık Müdürlüğü 1 KAMUDA İSG-1 Resmî Gazete 27 Kasım

Detaylı

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE AİLE HEKİMLİĞİ

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE AİLE HEKİMLİĞİ SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE AİLE HEKİMLİĞİ 1 2 DÜNYA BANKASI 2004 TÜRKİYE SAĞLIK RAPORU Aile Hekimliği Türkiye de birinci basamak sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesinin en önemli adımıdır. Bu nedenle

Detaylı

Şahsım ve Öz Taşıma İş Sendikası adına sizleri saygıyla selamlıyorum.

Şahsım ve Öz Taşıma İş Sendikası adına sizleri saygıyla selamlıyorum. Mustafa TORUNTAY Genel Başkan 13 Eylül 2015 Ankara /Latanya Otel Öz Taşıma İş Sendikası 2. OLAĞAN GENEL KURUL Sayın TBMM İdare Amiri ve Değerli Eski Genel Başkanım, Sayın Milletvekillerim, Sayın Büyükşehir

Detaylı

DERNEKLERi FEDERASYONU

DERNEKLERi FEDERASYONU AiLE HEKiMLERi DERNEKLERi FEDERASYONU İçindekiler: Askerlik Muayeneleri Portör Muayeneleri AHEF Sağlık Raporu Talepleri ilgili görüş Sayı: 124 Tarih: 04.07.2012 Konu: Askerlik Muayeneleri SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri YILMAZKÖY ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 1 S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER Eğitim

Detaylı

TÜRKİYE DE SAĞLIK KURUMLARINDA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Doç Dr Meral Türk Ege Üni Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD

TÜRKİYE DE SAĞLIK KURUMLARINDA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Doç Dr Meral Türk Ege Üni Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD TÜRKİYE DE SAĞLIK KURUMLARINDA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ Doç Dr Meral Türk Ege Üni Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD 29 Mart ta DSÖ görevlisi Dr Carlo Urbani SARS nedeniyle ölmüştür. Keneli iğne

Detaylı