2009 FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2009 FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 2009 FAALİYET RAPORU

2 İçindekiler Sunuş Kurumsal Profil - 1 Rakamlarla Halkbank - 4 Vizyonumuz, Misyonumuz, Hedeflerimiz - 8 Stratejilerimiz, Kurumsal Değerlerimiz - 9 Halkbank ın Tarihsel Gelişimi - 10 Yönetim Kurulu Başkanı nın Değerlendirmesi - 12 Genel Müdür ün Değerlendirmesi - 16 Yenilikçi Ürünler Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi - 22 Halkbank ın Ortaklıkları - 49 Yıllık Faaliyet Raporu Uygunluk Görüşü - 52 Yönetim Bilgileri ve Kurumsal Yönetim Uygulamaları Yönetim Kurulu ve Denetçiler - 54 Üst Yönetim - 56 Organizasyon Yapısı - 58 Komiteler - 60 İç Sistemler Kapsamındaki Birimlerin Yöneticileri - 64 Yönetim Kurulu Raporu - 65 İnsan Kaynakları Uygulamalarına İlişkin Bilgiler - 66 Banka nın Dahil Olduğu Risk Grubu İle Yaptığı İşlemler - 66 Destek Hizmeti Alınan Kuruluşlara İlişkin Bilgiler - 67 Denetim Kurulu Raporu - 68 Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu - 71 Finansal Bilgiler ve Risk Yönetimine İlişkin Değerlendirmeler Denetim Komitesi nin İç Kontrol, İç Denetim ve Risk Yönetim Sistemlerinin İşleyişine İlişkin Değerlendirmeleri ve 2009 Yılındaki Faaliyetleri Hakkında Bilgiler - 80 Mali Durum, Karlılık ve Borç Ödeme Gücü - 83 Risk Türleri İtibarıyla Uygulanan Risk Yönetimi Politikaları - 85 Kredi Notları ve Açıklamaları Yıllık Döneme İlişkin Özet Finansal Bilgiler - 87 Konsolide Olmayan Bağımsız Denetim Raporu - 88 Konsolide Bağımsız Denetim Raporu Hissedarlara Bilgi - 268

3 Kurumsal Profil 1 Sunuş Kurumsal Profil Halkbank: Üreten Türkiye nin 71 yıllık adresi Ülkemizin esnaf ve sanatkârının, KOBİ sinin, büyük sanayicisinin 71 yıllık adresi Halkbank, KOBİ bankacılığındaki deneyimini sürekli ileri taşırken evrensel bankacılığın tüm gereklerini yerine getirerek bireysel bankacılık alanında da yenilikçi finansal çözümler geliştirmeye devam ederken, kültürel ve sosyal projeleriyle sosyal kalkınmaya da katkıda bulunmaktadır.

4 2 Halkbank 2009 Faaliyet Raporu Halkbank, 2009 yılında finansal sonuçlarında ve pazar paylarında önemli büyümelere imza atmıştır.

5 3 Sunuş Esnafın sorunlarına çözüm getirmek ve ekonomik kalkınmayı desteklemek amacıyla 1938 de kurulan Halkbank, bugün, Geniş ürün portföyü ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin, esnaf ve sanatkarların finansal ihtiyaçlarına yaratıcı çözümler sunan, Bireysel bankacılık alanındaki sayısız yenilikçi ve etkin projeleri kapsamında geliştirdiği ürün ve hizmetlerin altında imzası bulunan, Ulusal ve uluslararası piyasalarda saygın ve güçlü bir duruş sergileyen bir çözüm ortağıdır. Hizmet platformunu en güncel bilgi ve teknoloji ile yeniden yapılandıran Halkbank, ürün ve hizmetlerini, piyasa koşullarına paralel ve müşteri odaklı bir bakış açısıyla geliştirmektedir. Kuruluşundan bu yana bankacılığın birçok alanında markaya dönüşen Halkbank, 2009 yılında da Üreten Türkiye nin yanında yer almaya devam etmiş ve sergilediği üstün performans ile gerek finansal sonuçlarında gerekse pazar paylarında önemli büyümelere imza atmıştır.

6 4 Rakamlarla Halkbank Rakamlarla Halkbank Halkbank ın Sermaye Yapısı Türkiye Halk Bankası A.Ş. nin ödenmiş sermayesi TL dir. Banka nın sermayesinin %99, si T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı na ait iken, söz konusu paya karşılık gelen hisselerin %24,98 i; Özelleştirme Yüksek Kurulu nun tarih ve 2007/08 sayılı Kararı, Banka nın tarihli Genel Kurul Kararı ve SPK nın tarih 16/471 sayılı Kararı ile tarihinde halka arz edilmiştir. Nitelikli paya sahip hissedar, %75,02604 lük hisse oranı ile T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı dır. (Adres: Ziya Gökalp Cad. No: 80 Kurtuluş/Ankara) Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları Banka da pay sahibi değildir. Hissedar Adı Ortak Adedi * Ödenmiş Sermaye Tutarı (TL) Sermaye Katılım Oranı (%) 1-Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ** , Bankalar , Kooperatifler , Belediyeler , İl Özel İdareler , Ticaret Odaları , Şahıs ve Şirketler , Halka Açık Kısım** , Toplam , Küçük Hissedarlar Yüzde Oranı (%) 0, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Yüzde Oranı (%) 75, Halka Açık Olan Kısım (Borsada İşlem Gören) % 24, Toplam (%) 100, * Pay defterinde yazılı ortak sayısını göstermektedir. ** Özelleştirme İdaresi Başkanlığı nın TL lik payı içerisinde TL lik halka açık payları da bulunmaktadır. Bu paylar ile birlikte Banka nın sermayesinin halk açık kısmın pay tutarı TL olup, pay oranı %24,98 dir Yılı Ana Sözleşme Değişiklikleri 2009 yılı içerisinde Banka Ana Sözleşmesi nde herhangi bir değişiklik olmamıştır.

7 Rakamlarla Halkbank 5 Sunuş Başlıca Finansal Göstergeler (milyon TL) Değişim (%) Toplam Aktifler ,7 Toplam Krediler ,6 Toplam Mevduat ,1 Özkaynaklar ,3 Brüt Kâr ,3 Net Kâr ,2 (%) Faiz Getirili Aktifler/Aktif Toplamı 93,9 93,9 Krediler/Aktif Toplamı 53,5 50,6 Takipteki Alacaklar/Toplam Krediler (Brüt) 4,9 4,7 Vadesiz Mevduat/Toplam Mevduat 13,4 10,0 Mevduatın Krediye Dönüşüm Oranı 73,9 64,2 Ortalama Aktif Kârlılığı 2,9 2,2 Ortalama Özkaynak Kârlılığı 32,5 23,5 Sermaye Yeterlilik Rasyosu 16,0 14,5 Halkbank ın Sektördeki Yeri Pay Oranı (%) Toplam Aktifler 7,3 7,0 Krediler 8,1 6,8 Menkul Değerler 7,8 9,0 Mevduat 8,5 8,8 Özkaynaklar 5,2 5,0 Kâr 8,1 7,6 Derecelendirme Notları Fitch Ratings Yabancı Para Uzun Dönem BB+ Yabancı Para Kısa Dönem B Görünüm Durağan Yerel Para Uzun Dönem BB+ Yerel Para Kısa Dönem B Görünüm Durağan Ulusal Uzun Dönem AA+ (tur) Görünüm Durağan Bireysel C/D Destek 3 Destek Derecelendirme Tabanı BB+ Moody s Finansal Güçlülük Notu D+ Görünüm Durağan Yerel Para Mevduat Notu Baa3/Prime-3 Görünüm Durağan Yabancı Para Mevduat Notu Ba3/Not Prime Görünüm Durağan Temel Kredi Notu Baa3 Görünüm Durağan Devletten Destek Olasılığı Çok yüksek

8 6 Halkbank 2009 Faaliyet Raporu güçlü stratejiler başarılı sonuçlar Toplam krediler %25,6 Halkbank, 2009 yıl sonu itibarıyla kredilerini %25,6 oranında artırırken, sektörün kredilerdeki artış oranı %6,9 düzeyinde gerçekleşmiştir. Banka nın kredilerdeki pazar payı %6,8 den %8,1 düzeyine ulaşmıştır. Toplam mevduat %9,1 %72,5 lik oranı ile Banka nın en önemli kaynağı durumunda olan mevduat, tabana yaygınlığı ve güçlü yapısı ile kısa vadeli borçları karşılama konusunda etkili bir enstrüman olmaya devam etmiştir. Mevduat hesaplarında 2009 yılında %9,1 oranında artış kaydedilmiştir. Toplam özkaynaklar %34,3 Halkbank ın özkaynak yapısı artan kârlılık ve planlı temettü dağıtım politikasıyla daha da güçlenmiştir. Banka nın toplam özkaynakları 2009 yılında %34,3 oranında artarak kaydadeğer bir büyüme sergilemiştir. Net kâr %60,2 Halkbank, küresel ekonomik krize, daralan faiz marjlarına ve artan rekabetçi piyasa koşullarına rağmen kârlılığını korumayı başarmıştır yılında Banka nın net kârında elde edilen %60,2 lik yükseliş uygulanan stratejilerin başarısına işaret etmektedir.

9 7 Sunuş Toplam Krediler (Milyon TL) Toplam Mevduat (Milyon TL) Toplam Özkaynaklar (Milyon TL) Net Kâr (Milyon TL)

10 8 Halkbank 2009 Faaliyet Raporu Vizyonumuz, Misyonumuz, Hedeflerimiz dengeli büyüme sürdürülebilir kârlılık Vizyonumuz, Misyonumuz, Hedeflerimiz Misyonumuz Üstlendiği sosyal sorumluluk ve yüksek görev bilinci içerisinde, tüm bankacılık hizmetlerini etkin şekilde yerine getirerek, müşterilerine, hissedarlarına ve çalışanlarına sürekli katma değer yaratmak; bankacılık sektörünün ve sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmak; bölgemizde ve dünya bankacılığında saygın bir yer edinmek. Vizyonumuz Evrensel bankacılığın tüm gereklerini yerine getiren, bireysel hizmetlerde güçlü, bölgenin lider KOBİ bankası olmak. Hedeflerimiz Bölgenin lider KOBİ bankası olmak, KOBİ lerin ve bireysel müşterilerin ilk sırada tercih ettikleri banka olmak, Bankacılık sektöründe nitelikli personelin çalıştığı ve çalışmak istediği banka olmak, Tüm iş süreçlerinde, sektördeki en yüksek kalitede hızlı hizmet seviyelerine ulaşarak, müşteri memnuniyetini sağlamak, Dengeli büyüyen ve sürdürülebilir kârlılığa sahip bir banka olmak.

11 Stratejilerimiz, Kurumsal Değerlerimiz 9 Sunuş Stratejilerimiz, Kurumsal Değerlerimiz Stratejilerimiz Geleneksel bankacılık faaliyetleri ile birlikte özel olarak tasarlanmış ürün/hizmet seçeneklerini artırmak, Müşteri segmentasyonu kapsamında, özellikle KOBİ ler ile orta ve orta üstü gelir sahibi bireysel müşterilere ayrıcalıklı ürün ve hizmetler sunmak, Müşteri odaklı, kaliteli hizmet anlayışını benimsemek, Özellikle kredi ve mali risk yönetimi olmak üzere, kritik süreçlerde etkinlik sağlamak, Zengin ürün çeşidi, işlem ve sistem güvenliği, hızlı ve kaliteli işlem, rekabetçi fiyat sağlamak amacıyla tüm iş süreçlerinde verimliliği sağlamak, Kariyer ve performans yönetimi sistemleri sayesinde çalışanlarının sürekli gelişimini ve motivasyonunu sağlamak, Kurum kimliğini iç ve dış müşterilere benimsetmek, Yurt dışı şube ağı ile uluslararası bankacılık alanında kaliteli hizmet vermek. Kurumsal Değerlerimiz Müşteri odaklılık Güvenilirlik Dürüstlük Yaratıcılık Dinamizm Akılcılık Takım ruhu Verimlilik Şeffaflık Duyarlılık Özgüven Değişime açıklık Sosyal sorumluluk bilinci Bilgi ve deneyim paylaşımı

12 10 Halkbank ın Tarihsel Gelişimi tüm ülke için değer yaratan başarılar Halkbank ın Tarihsel Gelişimi Halkbank 71 yıldır Üreten Türkiye nin yanında... Cumhuriyetin kuruluşunun ardından, küçük esnafın sorunlarına çözüm getirilmesi ve ekonomik kalkınmanın sağlanması amacıyla esnaf, sanatkâr ve küçük meslek sahibine uygun koşullarla kredi vermek üzere Halk Bankası nın kurulmasına karar verilmiştir yılında çıkartılan Halkbank ve Halk Sandıkları Kanunu ile kurulan Halkbank, kredi hizmetlerini yılları arasında finansman sağladığı Halk Sandıkları kanalı ile yürütmüştür. Banka, 1940 yılında küçük ve orta ölçekli işletmelere ilk KOBİ kredilerini vermeye başlamıştır te ise küçük sanayi çarşı ve sitelerinin kurulması amacıyla Halkbank tarafından ilk kez fon teşkil edilmiştir. Aynı yıl Halkbank sermayesini artırarak aktif bir çalışma temposuna girmiş; mevduat ve kredi hacmini yükseltmeye başlamıştır yılında sunulan sanayi yatırım ve işletme kredileri ile Halkbank, büyük sanayi kesimine de kredi kullandırmaya başlamıştır yılında Türkiye Öğretmenler Bankası T.A.Ş. (Töbank), 1993 yılında Sümerbank, 1998 yılında Etibank, 2001 de Emlak Bankası nın bazı şubeleri Halkbank a devredilmiş; 2004 yılının ikinci yarısında ise Halkbank- Pamukbank entegrasyonu bankacılık sektöründe örnek olarak gösterilebilecek şekilde, öngörülen süreden çok önce ve sorunsuz olarak gerçekleştirilmiştir. Halkbank ın yeni yapısında, müşteri segmentasyonu kapsamında, özellikle KOBİ ler ile orta ve orta üstü gelir sahibi bireysel müşterilere ayrıcalıklı ürün ve hizmet sunmak, müşteri odaklı, kaliteli hizmet anlayışını geliştirmek önem kazanmıştır te ilk Girişimci Bilgilendirme Merkezi ni kuran, 2007 de Türkiye de sıfırdan iş kurmak isteyen kadın girişimcilere Kadın Girişimci Kredisi ile destek veren tek banka Halkbank tır. TV bankacılığı uygulaması ve yurt dışında off-shore şubesi bulunan ilk kamu bankası oluşu Halkbank ın sektördeki öncü pozisyonuna örnek teşkil eden diğer uygulamalardır. Halka arz ve East Capital En İyi Halka Arz Ödülü yılında Halkbank ın hisselerinin %24,98 i halka arz edilmiştir. Halkbank hisselerinin arzı, topladığı rekor taleple Türkiye nin o güne kadarki en büyük halka arzı olmuştur. Banka nın hisseleri milyon dolara satılmış ve hisselerin halka arzında, yurt içi ve dışında toplam 17,4 milyar TL (12,9 milyar dolar) talep toplanmıştır. Toplanan talep, halka arz büyüklüğünün 8 katı olarak gerçekleşmiştir. Halkbank bu başarılı halka arzla Avrupa nın önde gelen yatırım şirketi East Capital tarafından her yıl verilen En İyi Halka Arz ödülüne layık görülmüştür. Bireysel bankacılık alanındaki atılımlar... Halkbank, yeni dönemde temel stratejisini verimlilik ve kârlılığı artırmak olarak belirlemiştir. Banka bu kapsamda, 2007 yılından itibaren bireysel bankacılık alanında güçlü bir çıkış yapmıştır: Halkbank ile HSBC arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Halkbank kredi kartları Advantage özelliği kazanmıştır. Halkbank, sarf ettiği çabanın ödülünü Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi nin Bireysel Bankacılık tüketici araştırması anketlerinde en iyi banka seçilerek almıştır. Halkbank kredi kartları 2008 de Advantage ın tüm ayrıcalıklarını içerecek şekilde yeniden tasarlanmış ve HalkCard Advantage markasıyla müşterilere sunulmuştur. Bireysel kredi müşterilerinin geri ödemelerini, istemleri dışında işsiz kalmaları riskine karşı güvence altına alan Bireysel Krediler İşsizlik Sigortası uygulaması 2008 de hizmete sunularak Türkiye de bir ilk gerçekleştirilmiştir.

13 Halkbank ın Tarihsel Gelişimi 11 Sunuş Halkbank, 2009 da konut kredilerinde tüm vadelerde faiz oranını %1 in altına çeken ilk banka olarak öne çıkmıştır. Yapı malzemeleri sektörü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile işbirliğine giden Halkbank, Evini Yenile Türkiye kampanyası çerçevesinde evini yenilemek isteyenlere kampanya dahilindeki bayilerden yapılan yapı malzemesi alışverişi ve işçilik harcamaları için uygun koşullarla kredi kullandırmaya başlamıştır. Banka bireysel bankacılıktaki yenilikçi yaklaşımını kredi kartı, bireysel kredi veya kredili mevduat hesabı borçlarını kapatma imkânı sunan yeni ürünü Dost Kredi yle 2009 da da sürdürmüştür. Visa işbirliğiyle hayata geçirilen ve küçük tutarlı temassız ödeme kartı, toplu ulaşım kartı, KGS, self servis ödeme kartı, geçiş kartı gibi çok farklı fonksiyonları bir araya toplayan Avrupa nın ilk ön ödemeli temassız Bank24 Jet banka kartı da 2009 da hizmete sunulmuştur. Halkbank, kalite yönetim sistemi standardı 2008 versiyonunu alan ilk bankadır. Halkbank, kredi kartı taleplerinin alınması, değerlendirilmesi ve kartların müşterilere ulaştırılması sürecini kısaltan projesiyle Türkiye de ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Standardı nın 2008 versiyonunu alan ilk banka olmuştur. Yurt dışı kaynak oluşturma faaliyetleri kapsamında... Halkbank 2009 da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Kalkınma Bankası (Ecobank) ile 15 milyon dolar, Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile 300 milyon euro tutarlı kredinin ilk kısmı kapsamında 150 milyon euro ve Dünya Bankası ile 250 milyon dolar tutarlı finansman anlaşmaları imzalamıştır. Kalkınma ajanslarıyla işbirliğinde de öncü... Halkbank, 2009 da imzaladığı protokollerle bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeye katkı sunmak amacıyla kurulan kalkınma ajanslarıyla işbirliğine giden ilk banka unvanının da sahibi olmuştur. Eğitime verilen destek... Halk Akademi adı altında yeni bir eğitim birimi oluşturan Halkbank, bankacılık, kişisel gelişim ve sosyal sorumluluk ağırlıklı programlar sunarak 2009 da çalışanlarına yatırımı öncelikleri arasına almıştır. Halkbank, 2008 de ana sponsoru olduğu Türkiye nin en kapsamlı okuryazarlık kampanyası Ana-Kız Okuldayız projesi ve KOBİ lere yönelik iki farklı sosyal sorumluluk projesi ile eğitime verdiği desteği 2009 yılında da sürdürmüştür. Halkbank, Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle KOBİ ye üniversitenin 18 farklı başlıkta açtığı e-sertifika programlarına ücretsiz olarak katılma fırsatı sunarken; KOBİ Dönüşüm projesiyle KOBİ lere çevre, iş sağlığı ve güvenliği konularında ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır. Üreten Türkiye nin Bankası Halkbank, önümüzdeki dönemde de büyümeye ve tüm Türkiye için değer yaratan başarılara imza atmaya devam edecektir.

14 12 Yönetim Kurulu Başkanı nın Değerlendirmesi piyasa yapıcı stratejileriyle sektörün çözüm ortağı Yönetim Kurulu Başkanı nın Değerlendirmesi Ekonomi yönetiminin uygulamaları ve özellikle 2001 krizinden sonra alınan ekonomik önlem ve yapılandırmalar sonucunda sağlıklı bir yapıya kavuşan bankacılık sektörü sayesinde Türkiye ekonomisi krizi kalıcı bir yara almadan atlatmaktadır. Hasan Cebeci Yönetim Kurulu Başkanı

15 Yönetim Kurulu Başkanı nın Değerlendirmesi 13 Bankamız, 2009 yılını 71 yıllık KOBİ bankacılığı misyonundan taviz vermeden başarıyla geride bırakmıştır. Sunuş Halkbank olarak 2009 yılını başarıyla tamamlamanın gururunu yaşarken, aynı zamanda Türkiye ekonomisi ve Bankamızın çok daha iyi bir performans sergileyeceğini umduğumuz 2010 yılının heyecanını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bankamız, 2009 yılını 71 yıllık KOBİ bankacılığı misyonundan taviz vermeden başarıyla geride bırakmıştır. Son iki yıl küresel ekonomide benzeri görülmemiş olayların ve oldukça derin krizin yaşandığı bir dönem olmuştur. Küresel krizin getirdiği olumsuzluklara karşı bağışık olan hiçbir ülke bulunmamaktadır. Son veriler dünya ekonomisinde en kötünün geride kaldığına işaret etmektedir için yapılan olumlu değerlendirmelerin gerçeğe dönüşebilmesi için ülkelerin krizden çıkış stratejilerini küresel işbirliği içinde belirlemesi gerekmektedir. Önümüzdeki dönemde küresel finansal mimari, reformlar yoluyla yeniden şekillendirilecektir. Türkiye nin de üyesi olduğu G20 toplantılarında alınan kararlara göre, küresel krize karşı yürürlüğe konan tedbirler ve yapılan desteklerin geri alınma zamanlaması, şekli 2010 ve sonrası için önemli gündem maddelerinden birisi olacaktır. Bununla birlikte finansal sisteme ilişkin yeni düzenlemeler kapsamında, sermayenin nitelik ve niceliğinin yükseltilmesi, kredi riskteminat dengesinin daha muhafazakar yöntemlerle tesisi, finansal kuruluşlarda kurumsal yönetişim ve şeffaflığın artırılması, risk yönetiminin etkinliğinin artırılması, tüketiciyi daha fazla koruyan düzenlemeler ihdas edilmesi, kamunun düzenleme ve denetleme fonksiyonunun etkinleştirilmesi konuları da gündemde kalacaktır. Türkiye de küresel krizden etkilenmiştir. Ancak ekonomi yönetiminin uygulamaları ve özellikle 2001 krizinden sonra alınan ekonomik önlem ve yapılandırmalar sonucunda sağlıklı bir yapıya kavuşan bankacılık sektörü sayesinde Türkiye ekonomisi krizi kalıcı bir yara almadan atlatmaktadır. Yüksek reel ve nominal faiz döneminin sürdürülebilir bir biçimde sona ermesi ile ülkemizin yurt dışı piyasalarda yatırım açısından cazip hale geleceğine ve küresel ekonomiden daha yüksek pay alabileceğine inanıyoruz.

16 14 Yönetim Kurulu Başkanı nın Değerlendirmesi Bankamız, yüksek sermaye verimliliği ve etkin maliyet yönetimine odaklı stratejileriyle, sektörün çözüm ortağı olmaya devam edecektir. Halkbank 2010 yılında da yatırımını reel sektöre yapmaya devam edecek ve Üreten Türkiye yi destekleyecektir. Türkiye kriz sürecinde Bankacılık sistemine sermaye desteği vermek zorunda kalmayan birkaç önemli ülkeden biridir. BDDK nın özenli takibi altında, pek çok ülkeden daha etkin denetim ve yasal düzenlemelere tabi olan bankalarımız, dünyanın hemen her yerindeki bankalar stres altındayken, gayet iyi bir sınav vermiştir. Türk bankacılık sektörünün krizlere karşı korunaklı yapısı ve sahip olduğu yüksek sermaye yeterlilik rasyosuyla küresel krizden güçlü çıkması Bankamız için de güven oluşturmaktadır. Bankacılık sektörümüz kârlılık açısından oldukça verimli bir yıl geçirmiştir. Sektör genelinde düşen faizler nedeniyle bono ve tahvil enstrümanlarına yatırım eğilimi ağırlık kazanırken, gelirlerini sürdürülebilir ve asli bankacılık faaliyetlerinden üretmeyi hedefleyen Halkbank, kredilendirme faaliyetlerini kesintisiz sürdürmüştür. Bankamız, 2009 yılında kredilendirme çalışmalarıyla hem bireylerin hem de reel sektörün finansman ihtiyaçlarına önemli ölçüde yanıt vermiştir. Halkbank, 2009 yılında, aktif büyüklüğünü %18,7 oranında artırarak milyon TL ye, kredilerini %25,6 oranında artırarak milyon TL ye, mevduatını %9,1 oranında artırarak milyon TL ye, kredilerdeki pazar payını %6,8 den %8,1 e ve mevduatın krediye dönüşüm oranını ise %73,9 a, net dönem kârını %60,2 oranında artırarak milyon TL ye, özkaynak kârlılık oranını 900 baz puan artırarak %32,5 e yükseltmiştir.

17 Yönetim Kurulu Başkanı nın Değerlendirmesi 15 Sunuş Kredi ve mevduatta önemli pazar payına sahip olan Bankamız, yüksek sermaye verimliliği ve etkin maliyet yönetimine odaklı stratejileriyle, her zaman olduğu gibi 2010 yılında da dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri yakından takip etmeye ve piyasa yapıcı stratejileriyle sektörün çözüm ortağı olmaya devam edecektir. Halkbank olarak Türkiye nin bu süreci en iyi şekilde yöneteceğine inanıyoruz reel sektördeki canlanmanın ivme kazanacağı bir yıl olacaktır. Halkbank yatırımını reel sektöre yapmaya devam edecek ve Türkiye nin krizden en kârlı çıkan ülkeler arasında yerini alabilmesi için faaliyetleriyle Üreten Türkiye yi desteklemeye devam edecektir. Stratejimizi ekonomiye katma değer sağlamak ve yüksek verimlilik elde etmek üzerine yoğunlaştırdık. Öncü KOBİ Bankası olmanın sorumluluğuyla KOBİ lere yönelik ürün ve hizmet geliştirmek en önemli önceliklerimizden biridir. Bununla birlikte, KOBİ bankacılığımızı bireysel bankacılık ürünleriyle pekiştirmeye ve bireysel bankacılık alanında da iddialı varlığımızı sürdürmeye kararlıyız. Halkbank ailesi olarak çalışanlarımızın çabası, Türk halkının güveni, yatırımcılarımızın desteği ile 2009 da olduğu gibi 2010 da da beklentilerin ötesine geçeceğimize inanıyoruz. Bankamıza emeği, güveni ve desteğiyle katkıda bulunan başta çalışanlarımız olmak üzere müşterilerimize, hissedarlarımıza ve yerli, yabancı iş ortaklarımıza Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyor, 2010 yılının hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Saygılarımla, Hasan Cebeci Yönetim Kurulu Başkanı

18 16 Genel Müdür ün Değerlendirmesi evrensel bankacılık anlayışı 71 yıllık bankacılık deneyimi Genel Müdür ün Değerlendirmesi Türk bankacılık sektörü 2009 u bir toparlanma süreci olarak değerlendirirken, Halkbank izlediği proaktif stratejilerle yıl içinde en yüksek kredi büyümesi elde eden banka olmayı başarmıştır. Böylece 2009 u reel ekonomiye yüksek oranda katma değer sağlayacak şekilde büyüyerek kapatmış bulunuyoruz. Hüseyin Aydın Genel Müdür

19 Genel Müdür ün Değerlendirmesi 17 Bankamız, küresel krize rağmen kredi kullandırmaya devam ederek reel sektörün yanında yer almıştır. Sunuş Halkbank ailesi olarak, başarıyla tamamladığımız 2009 yılına ait finansal sonuçlarımızı ve 2010 yılı hedeflerimizi paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Türk bankacılık sektörü 2009 yılını bir toparlanma süreci olarak değerlendirirken, Halkbank izlediği proaktif stratejilerle yıl içinde en yüksek kredi büyümesi elde eden banka olmayı başarmıştır. Böylece 2009 u reel ekonomiye yüksek oranda katma değer sağlayacak şekilde büyüyerek kapatmış bulunuyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch in Aralık ayında kredi notumuzu yükseltmesi de, başarımızı belgelemesi açısından Bankamız için önemli bir kilometre taşı olmuştur. Halkbank, 2008 yıl sonu itibarıyla 51,1 milyar TL olan aktif büyüklüğünü %18,7 oranında artırarak 2009 yılı sonunda 60,7 milyar TL ye çıkarmış, böylece sektör ortalaması olan %13,8 in üzerinde bir büyüme sağlamıştır. Halkbank, reel sektöre sunduğu kesintisiz finansal destekle kredilerinin toplam aktifler içindeki payını artırmaya 2009 yılında da devam etmiş olup, söz konusu oran yıl sonu itibarıyla %53,5 e yükselmiştir. 71 yıl önce Türkiye nin üreten insanlarına destek vermek için kurulan Bankamız, 2009 yılında da koşullar ne olursa olsun bu misyonundan taviz vermeyeceğini bir kez daha kanıtlamıştır. Küresel finansal krize rağmen kredi kullandırmaya devam ederek reel sektörün yanında yer almak suretiyle Türkiye nin global finansal krizden kaynaklanan olumsuz etkileri en az hasarla atlatması için gayret göstermiştir. Bankacılık sektörünün 2009 yılında kullandırdığı nakdi krediler %6,9 artarken Halkbank %25,6 oranında artış sağlamıştır. Bankamızın son dört yıldır sürdürmüş olduğu sektörün üzerinde kredi büyümesi 2009 yılında en üst seviyeye ulaşmış olup, anılan yılda sektördeki nakdi kredi büyümesinin %26,3 ünü Halkbank tek başına sağlamıştır. Gayrinakdi kredilerimizdeki %38,2 lik artış da dikkate alındığında nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığı ile reel sektöre vermiş olduğumuz destek 2009 yılında %28,2 oranında artarak 41,8 milyar TL ye ulaşmıştır. Halkbank KOBİ bankacılığındaki liderliğini 2009 yılında da korumuştur. Yurt genelindeki ticaret ve sanayi odaları ile imzaladığımız anlaşmalar sonucunda oda üyeleri KOBİ ler için 500 milyon TL kaynak oluşturduk. Bunu Bankamız kaynakları ile birleştirerek 12 binin üzerinde firmaya yaklaşık 2 milyar TL düşük faizli kredi kullandırdık. KOBİ lerin kredi kullanırken karşılaştıkları vade sorununu çözmek için uluslararası finans kuruluşları ile anlaşmalar imzaladık. Bu kapsamda temin edilen 1 milyar dolara yakın bir kaynak uzun vadeli, düşük faizli yatırım ve işletme kredisi olarak adet firmaya kullandırılmıştır. Üreten Türkiye için yeni finansal kaynaklar yaratmaya ve 71 yıllık KOBİ bankacılığı misyonumuzu ileri taşımaya devam etmiş bulunuyoruz. KOBİ lere sağladığımız finansal desteğin yanı sıra, danışman bankacılık misyonumuzun gereği sosyal projelerle de KOBİ lere destek oluyoruz. Anadolu Üniversitesi ile yaptığımız e-sertifika eğitimleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği konularına odaklanmış olan KOBİ Dönüşüm Projesi bu anlayışın örnekleridir. KOBİ lerin iş süreçlerinin verimliliğine, vizyonel gelişimlerine destek olacak projeler geliştirerek Türkiye nin sürdürülebilir kalkınmasına da katkı sunuyoruz. Diğer taraftan, dört yıldan bu yana devam eden Üreten Türkiye Buluşmaları toplantılarımız ile alanında uzman konuşmacıları ve Bankamız yöneticilerini KOBİ lerle buluşturarak, hem üreticilerimizin bilgiye olan erişimlerini kolaylaştırmayı hem de Bankamızın ürün ve hizmetlerini daha yakından tanımalarını amaçlamaktayız.

20 18 Genel Müdür ün Değerlendirmesi Halkbank 2010 yılında 60 adet yeni şubeyi hizmete açarak varlığını güçlendirmeyi hedeflemektedir. Halkbank 2010 yılı stratejisini sağlam temeller üzerine kurmuştur. Bankamız 72. faaliyet döneminde de kuruluş misyonuna sadık kalarak yoluna devam edecektir. Halkbank 2009 yılında bireysel kredilerde de güçlü bir çıkış yaparak %32,9 luk bir artış ile bireysel kredi hacmini 7,5 milyar TL ye çıkarmayı başarmıştır. Aynı dönemde %11 olan sektör büyümesinin üzerinde göstermiş olduğu performans ile bireysel kredilerin toplam krediler içerisindeki payı %23 e ulaşmıştır. Özellikle kamu ve özel kurum çalışanlarının maaş ödemelerine aracılık edilmesi büyümemizi desteklemiştir. Bu dönemde 1 milyonun üzerinde yeni müşteri kazanmamız bireysel bankacılıktaki iddiamızın devamını sağlayacaktır. Küresel krizin ülke ekonomisine yansımaları sonucunda kredi kalitesinde bir miktar bozulma yaşanmasına rağmen Halkbank, takipteki kredilerin toplam kredilere oranını sektör ortalamasının altına düşürmeyi başarmıştır sonu itibarıyla sektör genelinde takipteki kredi oranı %5,3 iken Bankamızın takipteki kredi oranı %5 olarak gerçekleşmiştir. Bankamızın 2009 yılı net kârı geçen yıl sonuna göre %60,2 oranında artarak 1 milyar 631 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Kârlılığımızın sektör ortalaması olan %49,6 nın üzerinde artmış olmasında, kredi portföyünün ve fonlama maliyetlerinin iyi yönetilmesi belirleyici unsurlar olarak ön plana çıkmıştır. Bir diğer kârlılık göstergesi olan özkaynak kârlılığı ise %32,5 olarak gerçekleşmiş olup, halka açık bankalar arasında en yüksek orana ulaşmıştır. Gelişmekte olan ülkeler içerisinde krizden yardımsız geçen Türkiye avantajlı konumunu sürdürecektir. Yeniden yapılanan reel sektörü ve güçlü bankacılık sistemiyle Türkiye, kriz sonrasında büyümeye oldukça elverişli bir ortam sunmaktadır yılının hem reel ekonomi hem de bankacılık sektörü için yeni fırsatlar doğurmasını ve 2009 un ikinci yarısında başlayan toparlanmanın, hızını artıran bir ekonomik büyümeye dönüşmesini bekliyoruz.

21 Genel Müdür ün Değerlendirmesi 19 Sunuş Büyüme potansiyelinden bankacılık sektörünün de kendine düşen payı alacağına inanıyoruz. Ülkemizde hâlâ finansal sistemle tanışık olmayan ya da sistemden yeterince yararlanmayan geniş bir kesim bulunmaktadır. Bankacılık penetrasyon oranlarının gelişmiş ülkelerin oldukça altında seyrettiği dikkate alındığında, önümüzde geniş bir pazarın ve önemli fırsatların olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizdeki olumlu ekonomik gidişatla birlikte kredi talebi gözle görülür bir şekilde canlanmaktadır da bankaların kredi plasmanlarını artırma eğiliminde olacaklarını ve özellikle bireysel ve ticari bankacılık alanındaki rekabetin artarak sürmesini, bankaların şubeleşmeye ağırlık vererek aktif büyümelerine devam etmelerini beklemekteyiz. Halkbank bu doğrultuda, öncelikle İstanbul olmak üzere büyük şehirlerdeki şubelerini artırmak ve varlığını güçlendirmeyi hedeflemektedir yılında açmış olduğumuz 46 adet yeni şube ile birlikte toplam yur tiçi şube sayımız 668 e ulaşmıştır yılında 30 adedi İstanbul da olmak üzere 60 adet yeni şubeyi hizmete açmayı planlamaktayız. Bu gelişmeler ışığında 2010 yılı stratejisini sağlam temeller üzerine kuran Halkbank 72. faaliyet döneminde de kuruluş misyonuna sadık kalarak yoluna devam edecektir. KOBİ lerin desteklenmesine yönelik kredi faaliyetlerinin yanı sıra bireysel bankacılıkta da geçtiğimiz yıl olduğu gibi sektörün üzerinde kredi artışı sağlamayı hedefliyoruz. Sosyal sorumluluk anlayışımız gereği eğitime katkı sağlayacak projelere de destek veriyoruz. Bu kapsamda hali hazırda devam eden Ana-Kız Okuldayız kampanyasından olumlu sonuçlar elde etmeye devam ediyoruz. Yine eğitime verdiğimiz destek kapsamında, son iki yılda toplam adet kitaptan oluşan 100 Temel Eser setlerini öğrencilerimizle paylaştık. Diğer taraftan, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı işbirliği ile Halkbank Hatıra Ormanı Ağaçlandırması projesine adım attık. Bankamızın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ağaçlandırma projesinde 2010 yılı ilkbaharına kadar toplam adet fidanın dikimi tamamlanmış olacaktır. Bunların yanı sıra kültür ve spora olan desteğimiz devam edecektir. Başlıca stratejimiz, çalışanlarımızla birlikte sektörün en önemli oyuncularından biri olmaya devam etmektir. Bu nedenle, nitelikli işgücü için gerekli gördüğümüz alanlarda işe alımlarımızı sürdüreceğiz. Geçen yıl 1115 yeni personel Bankamıza katılmıştır yılında ise 2000 yeni personelin Bankamıza katılması planlanmaktadır. Halkbank olarak, çağı yakalayan evrensel bankacılık anlayışımız, 71 yıllık bankacılık deneyimimize dayanan isabetli öngörülerimiz, uzun soluklu ve piyasa yapıcı stratejilerimiz, başarılarımızdan aldığımız güç, nitelikli insan kaynağımız ve üstün teknoloji ile donatılmış hizmet birimlerimizle 2010 yılına hazırız. İddiamız, her zamanki gibi bir önceki yılın üstünde performans sergilemektir. Bu hedeflere ulaşmak için çalışırken değerli paydaşlarımızın güven ve inancını hissetmek bizi daha da güçlendiriyor. Yeni bir faaliyet yılına başlamanın heyecanını hep birlikte yaşadığımız bu dönemde, sergilemiş olduğumuz iyi performansı geleceğin teminatı olarak görüyor, 2010 yılının Bankamız, müşterilerimiz, çalışanlarımız ve Türkiye için daha başarılı bir yıl olmasını diliyoruz. Saygılarımla, Hüseyin Aydın Genel Müdür

Halkbank 2009 Yılı I. Dönem Konsolide Faaliyet Raporu

Halkbank 2009 Yılı I. Dönem Konsolide Faaliyet Raporu 2009 YILI I. DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Sunuş Bankamızın, 31 Mart 2009 dönemine ait solo finansal veriler üzerinden hazırlanan Ara Dönem Faaliyet Raporu, 14 Mayıs 2009 tarihinde web sitesinde yayımlanmıştır.

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 Mart 2009 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 31.03.2009 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve Kalkınma

Detaylı

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın: Zor zamanlarda, doğru stratejilerle büyümeyi sürdürdük

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın: Zor zamanlarda, doğru stratejilerle büyümeyi sürdürdük Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın: Zor zamanlarda, doğru stratejilerle büyümeyi sürdürdük 2008 yılsonunda 2007 ye göre toplam aktiflerde %27, mevduatta %30,6 lık artış elde ederek sektörün üzerinde büyüme

Detaylı

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN 74 KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET RAPORU biz değilsek KIM FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN BIZIZ KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Yapı Kredi olarak müşteri merkezli bir strateji izliyoruz. 6,5 milyon aktif müşteriye hizmet veriyoruz.

Yapı Kredi olarak müşteri merkezli bir strateji izliyoruz. 6,5 milyon aktif müşteriye hizmet veriyoruz. bankacılık ve sigortacılık Müşteri odaklı yaklaşımlarımız, güçlü finansal yapımız, milyonlarca aktif müşteri sayımızla Türkiye nin lider bankacılık ve sigortacılık grubu olarak anahtar biziz! Yapı Kredi

Detaylı

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU FİNANS Koç-Amerikan Bank ile 1980 li yıllarda büyümeye başladığımız bankacılık sektöründe ülkemiz ekonomisi ve sektördeki değişimleri doğru okuduk ve 2005 yılında Yapı Kredi Bankası nı bünyemize katarak

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2015 31.03.2015 Bankanın Ticaret Ünvanı Genel Müdürlük Adresi : Bankpozitif

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2015 31.03.2015 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve Kalkınma

Detaylı

HALKBANK GAP TA. Yunus ESMER

HALKBANK GAP TA. Yunus ESMER HALKBANK GAP TA Yunus ESMER Diyarbakır - 29 Ocak 2011 HALKBANK ve GAP Bölgesi HALKBANK olarak GAP bölgesinde 2 Bölge Koordinatörlüğü ve Toplam 37 Şube ile KOBİ ler ile esnaf ve sanatkarlarımıza hizmet

Detaylı

FİNANS 2013 yılında bankacılık sektörü Koç Topluluğu Finans Grubu 2013

FİNANS 2013 yılında bankacılık sektörü Koç Topluluğu Finans Grubu 2013 FİNANS KOÇ-AMERIKAN BANK ILE 1980 LI YILLARDA BÜYÜMEYE BAŞLADIĞIMIZ BANKACILIK SEKTÖRÜNDE ÜLKEMIZ EKONOMISI VE SEKTÖRDEKI DEĞIŞIMLERI DOĞRU OKUDUK VE 2005 YILINDA YAPI KREDI BANKASI NI BÜNYEMIZE KATARAK

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 30 Haziran 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 30 Haziran 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 Haziran 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 30.06.2010 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 30 HAZİRAN 2014 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 30 Haziran 2014 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. 2009 Yılı I. Üç Aylık Ara Dönem Konsolide Faaliyet Raporu İçindekiler Ana Ortaklık Bankanın Ortaklık Yapısı...1 Ana Ortaklık Bankanın Hesap Dönemi İçerisinde Ana Sözleşmesinde

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 31 Mart 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 31 Mart 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 Mart 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve Kalkınma

Detaylı

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010 TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010 Şirketin Ticaret Ünvanı : TEB Mali Yatırımlar A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Meclis-i

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 30 EYLÜL 2014 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 30 Eylül 2014 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

2010 Yılı Faaliyet Raporu

2010 Yılı Faaliyet Raporu 2010 Yılı Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER A. Sunuş a. Ulusal Faktoring ve 2010 a Genel Bakış b. Önemli Kilometre Taşları B. Faaliyetler a. Faktoring Sektörü b. Ulusal ın Başlıca Finansal Göstergeleri ve Sektördeki

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Ana Ortaklık Banka nın: Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlük

Detaylı

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. 2009 Yılı III. Üç Aylık Ara Dönem Konsolide Faaliyet Raporu İçindekiler Ana Ortaklık Bankanın Ortaklık Yapısı...1 Ana Ortaklık Bankanın Hesap Dönemi İçerisinde Ana Sözleşmesinde

Detaylı

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. 2009 Yılı II. Üç Aylık Ara Dönem Konsolide Faaliyet Raporu İçindekiler Ana Ortaklık Bankanın Ortaklık Yapısı...1 Ana Ortaklık Bankanın Hesap Dönemi İçerisinde Ana Sözleşmesinde

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 Haziran 2009 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 30.06.2009 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve

Detaylı

GARANTİ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 9,40TL

GARANTİ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 9,40TL ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 4 Ağustos 2014 GARANTİ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Öneri: TUT Hedef Fiyat: 9,40TL HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Garanti Bankası 2014 Yılının İkinci Çeyreğinde Net Faiz Marjında

Detaylı

Fon Bülteni Eylül Önce Sen

Fon Bülteni Eylül Önce Sen Fon Bülteni Eylül 216 Önce Sen Fon Bülteni Eylül 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/8/21-31/8/216 2 2 1 1-11,1 11,34 1,43 11,47 1,2 11,31 12,1 8,72

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 31 MART 2014 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 31 Mart 2014 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

KOBİ ler. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler. KOBİ ler Önemlidir! Çünkü:

KOBİ ler. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler. KOBİ ler Önemlidir! Çünkü: KOBİ ler OECD ülkelerindeki KOBİ ler işletmelerin % 85 lik kısmını, istihdamın ise %70 ini oluşturmaktadır. Güçlü ve sürdürülebilir kalkınmanın yolu, KOBİ lerin güçlendirilmesinden geçmektedir. OECD Kalkınma

Detaylı

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 2015 Yılı I. Dönem Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER Başlık... Sayfa

Detaylı

Fon Bülteni Aralık Önce Sen

Fon Bülteni Aralık Önce Sen Fon Bülteni Aralık 216 Önce Sen Fon Bülteni Aralık 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 3/11/215-3/11/216 3 25 2 15 1 5 9,12 7,97 16,14 8,52 8,52 9,5 9,63

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2011 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2011 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Tam 70 yıldır üreten Türkiye için çalışıyoruz. 2008 Faaliyet Raporu

Tam 70 yıldır üreten Türkiye için çalışıyoruz. 2008 Faaliyet Raporu Tam 70 yıldır üreten Türkiye için çalışıyoruz. 2008 Faaliyet Raporu İçindekiler Sunuş Kurumsal Profil - 1 Rakamlarla Halkbank - 2 Vizyonumuz, Misyonumuz, Hedeflerimiz - 6 Stratejilerimiz, Kurumsal Değerlerimiz

Detaylı

GARANTİ BANKASI 1Ç2017 Sonuçları

GARANTİ BANKASI 1Ç2017 Sonuçları ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 27 Nisan 2017 GARANTİ BANKASI 1Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr Garanti Bankası nın 2017 Yılının İlk Çeyreğindeki Net Dönem

Detaylı

Fon Bülteni Ekim Önce Sen

Fon Bülteni Ekim Önce Sen Fon Bülteni Ekim 216 Önce Sen Fon Bülteni Ekim 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 3/9/21-3/9/216 2 2 1 1-11,6 13,74 9,7 12,3 14,74 12,44 8,72 9,7 9,3

Detaylı

2010 FAALİYET RAPORU

2010 FAALİYET RAPORU 2010 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sunuş 12 Kurumsal Profil 13 sermaye yapısı 14 Rakamlarla Halkbank 18 Vizyonumuz, Misyonumuz, Hedeflerimiz, Stratejilerimiz ve Kurumsal Değerlerimiz 20 Halkbank ın Tarihsel

Detaylı

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2009 YILI I. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 31.03.2009

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2009 YILI I. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 31.03.2009 TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2009 YILI I. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 31.03.2009 Şirketin Ticaret Ünvanı : TEB Mali Yatırımlar A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Meclis-i

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri 900+ Çalışan 45 Ülke 800+ İş Ortağı 2.500 Kişilik Ekosistem 85,000 Aktif Müşteri Kişisel bilgisayarlar için uygulama yazılımları geliştirmek üzere 1984 yılında kurulan Logo, Türkiye nin yenilikçi yazılım

Detaylı

Eylül 2012 Finansal Sonuçları. Konsolide Olmayan Veriler

Eylül 2012 Finansal Sonuçları. Konsolide Olmayan Veriler Konsolide Olmayan Veriler Makro Göstergeler Orta Vadeli Program > Yeni Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı; 2012 ve 2013 yıllarında sırasıyla %3,2 ve %4 büyüme beklenmektedir. > Düşük iç talep ve geçen

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01 Ocak 2010 30 Eylül 2010 Bankanın Ticaret Unvanı : Asya Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürlük Adresi

Detaylı

TEB HOLDİNG A.Ş. 2013 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

TEB HOLDİNG A.Ş. 2013 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU TEB HOLDİNG A.Ş. 2013 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2013 31.03.2013 Şirketin Ticaret Unvanı : TEB Holding A.Ş. Şirketin Ticaret Sicil Numarası : 176711 Genel

Detaylı

MALİ DURUM, KÂRLILIK VE ÖDEME GÜCÜNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

MALİ DURUM, KÂRLILIK VE ÖDEME GÜCÜNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME SAYILARLA GARANTİ MALİ DURUM, KÂRLILIK VE ÖDEME GÜCÜNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME Garanti, sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda şekillendirdiği başarılı iş modeliyle fark yaratarak 2012

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Fon Bülteni Ocak Önce Sen

Fon Bülteni Ocak Önce Sen Fon Bülteni Ocak 217 Önce Sen Fon Bülteni Ocak 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/12/215-31/12/216 % 3 25 2 15 1 5 9,2 8,28 17,74 11,43 9,94 11,43

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2011 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ

EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ Egeli & Co. Yatırım Holding A.Ş. 13 Ekim 2010 Basın Bülteni EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ Halka açık bir şirket olan Egeli & Co. Yatırım

Detaylı

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU GİRİŞ YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU 30 Ocak 2002 tarihinde Koç Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Koç Yatırım) nin iştiraki olarak kurulan Koç Portföy Yönetimi A.Ş. (Şirket), 29.12.2006

Detaylı

VAKIFBANK 1Ç2017 Sonuçları

VAKIFBANK 1Ç2017 Sonuçları ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 11 Mayıs 2017 VAKIFBANK 1Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr Vakıfbank ın Net Karı 1Ç2017 de 1.225mn TL ile Beklentileri Aştı

Detaylı

ALTERNATİFBANK A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2010 DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FAALİYET RAPORU

ALTERNATİFBANK A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2010 DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FAALİYET RAPORU ALTERNATİFBANK A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2010 DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BANKA HAKKINDA GENEL BİLGİLER I. İletişim bilgileri 4 II. Döneme ait faaliyet sonuçlarına

Detaylı

30 Eylül BDDK Solo Finansal Sonuçları 9 Kasım VakıfBank IR App. Available at

30 Eylül BDDK Solo Finansal Sonuçları 9 Kasım VakıfBank IR App. Available at 30 Eylül 2016 BDDK Solo Finansal Sonuçları 9 Kasım 2016 VakıfBank IR App. Available at Mart 14 Nisan 14 Mayıs 14 Haziran 14 Temmuz 14 Ağustos 14 Eylül 14 Ekim 14 Kasım 14 Aralık 14 Ocak 15 Şubat 15 Mart

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 30 Eylül 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 30 Eylül 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 Eylül 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 30.09.2010 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve Kalkınma

Detaylı

TEKSTİL BANKASI A.Ş. 2.ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

TEKSTİL BANKASI A.Ş. 2.ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri :XI No :29 Sayılı Tebliği ne İstinaden Hazırlanmış 30 Haziran 2008 Tarihli; TEKSTİL BANKASI A.Ş. 2.ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 BİRİNCİ BÖLÜM BANKA HAKKINDA GENEL

Detaylı

Alternatif Finansal Kiralama A.Ş. (ALease)

Alternatif Finansal Kiralama A.Ş. (ALease) 1 Alternatif Finansal Kiralama A.Ş. (ALease) 2013 ALease 2 1997 yılında Alternatifbank ın iştiraki olarak kurulmuştur, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) bağlı olarak faaliyet göstermektedir,

Detaylı

YAPI KREDİ BANKASI 4Ç2016 Sonuçları

YAPI KREDİ BANKASI 4Ç2016 Sonuçları ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 7 Şubat 2017 YAPI KREDİ BANKASI 4Ç2016 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr Yapı Kredi Bankası nın 2016 Net Dönem Karı Bir Önceki

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2014 31.03.2014 Bankanın Ticaret Ünvanı Genel Müdürlük Adresi : Bankpozitif

Detaylı

Fon Bülteni Kasım Önce Sen

Fon Bülteni Kasım Önce Sen Fon Bülteni Kasım 216 Önce Sen Fon Bülteni Kasım 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/1/21-31/1/216 2 2 1 1-9,96 9,38 9,7 1,1 7,96 7,96 7,96 7,33 7,8

Detaylı

TEKSTİL BANKASI A.Ş. 3.ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

TEKSTİL BANKASI A.Ş. 3.ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri :XI No :29 Sayılı Tebliği ne İstinaden Hazırlanmış 30 Eylül 2008 Tarihli; TEKSTİL BANKASI A.Ş. 3.ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 BİRİNCİ BÖLÜM BANKA HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Detaylı

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem :

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 2. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 30.06.2010 Şirketin Ticaret Ünvanı : TEB Mali Yatırımlar A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Meclis-i

Detaylı

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU GİRİŞ 30 Ocak 2002 tarihinde Koç Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Koç Yatırım) nin iştiraki olarak kurulan Koç Portföy Yönetimi A.Ş. (Şirket), 29.12.2006

Detaylı

İŞ BANKASI 1Ç2017 Sonuçları

İŞ BANKASI 1Ç2017 Sonuçları ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 3 Mayıs 2017 İŞ BANKASI 1Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr İş Bankası nın Net Dönem Karı İlk Çeyrekte 1.643mn TL ile Beklentilere

Detaylı

Fon Bülteni Şubat Önce Sen

Fon Bülteni Şubat Önce Sen Fon Bülteni Şubat 217 Önce Sen Fon Bülteni Şubat 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 31/1/216-31/1/217 Yüksek Getiri! % 4 3 25 2 15 1 5 8,83 8,75 25, 19,18 16,9 14,91

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2013 30.06.2013 Bankanın Ticaret Ünvanı Genel Müdürlük Adresi : Bankpozitif

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2010 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

HAMMADDE ALIMI KREDİSİ

HAMMADDE ALIMI KREDİSİ İŞLETME KREDİLERİ Bankamız reel sektöre kalkınmadaki önemi ve ülke ekonomisindeki yerine uygun olarak gerekli özeni daima göstermiştir. Bu amaçla sektörün ihtiyaç duyabileceği tüm kredi türlerini uzun

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2014 31.03.2014 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve Kalkınma

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın 2015 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Ana Ortaklık Banka nın: Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası Anonim Şirketi Genel

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2013 30.06.2013 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER 1. Şubenin Gelişimi Hakkında Özet Bilgi 2. Şubenin Sermaye ve Ortaklık Yapısı 3.

Detaylı

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni. Temmuz 2018

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni. Temmuz 2018 Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni Temmuz 2018 Temmuz 2018 Fon Bülteni Fon bültenimizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Birikimlerinizin yatırım alternatiflerini değerlendirirken ihtiyaç

Detaylı

KALKINMA HABERLERİ 30 EYLÜL 2010 ZAMAN KOBİ'LERE 100 MİLYON DOLARLIK DESTEK DenizBank, Garanti Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası, KOBİ'lerin orta ve uzun vadeli finansmana erişim imkanlarını artırmak

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 Eylül 2009 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 30.09.2009 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve Kalkınma

Detaylı

Küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörü. 21 Ocak 2015

Küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörü. 21 Ocak 2015 Küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörü 21 Ocak 2015 Sunum Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın ın değerlendirmesi Küresel ekonomi Türkiye ekonomisi Bankacılık sektörü 2 Değerlendirme

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI Ocak 2013

TEB KOBİ BANKACILIĞI Ocak 2013 TEB KOBİ BANKACILIĞI Ocak 2013 Türkiye de KOBİ ler İşletmenin Büyüklüğü Yıllık Net Satış Hasılatı / Mali Bilançosu/ Ciro TL Yeni Tanım(Ciro TL) Çalışan Sayısı Firma Sayısı Firma Sayısı % Toplam İstihdam

Detaylı

Madde 1.1 in birinci paragrafı aģağıdaki Ģekilde güncellenmiģtir.

Madde 1.1 in birinci paragrafı aģağıdaki Ģekilde güncellenmiģtir. TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. NIN BANKA BONOSU VE/VEYA ISKONTOLU TAHVĠLLERĠNĠN HALKA ARZINA ĠLĠġKĠN SERMAYE PĠYASASI KURULU TARAFINDAN 9 NĠSAN 2013 TARĠHĠNDE ONAYLANAN ĠZAHNAMESĠNDE MEYDANA GELEN DEĞĠġĠKLĠKLER

Detaylı

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER 1. Şubenin Gelişimi Hakkında Özet Bilgi 2. Şubenin Sermaye ve Ortaklık Yapısı 3.

Detaylı

Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler ve Orta Vadeli Program. 22 Kasım 2013

Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler ve Orta Vadeli Program. 22 Kasım 2013 Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler ve Orta Vadeli Program 22 Kasım 201 Büyüme Tahminleri (%) 4, 4,1 Küresel Büyüme Tahminleri (%) 4,1,2,0 ABD Büyüme Tahminleri (%) 2,,,,,,1,6,6 2,8 2,6 2,4 2,2

Detaylı

2013 Faaliyet Raporu

2013 Faaliyet Raporu 2013 Faaliyet Raporu İçindekiler KURUMSAL PROFİL 02 Kurumsal Profil 04 Kısaca Halkbank 04 2013 Yılı Esas Sözleşme Değişiklikleri 05 Ortaklık Yapısı 06 Başlıca Göstergeler ve Oranlar 09 Halkbank ın Tarihsel

Detaylı

Yarın, umduğunuz gibi. Ekonomide Son Durum. Fon Bülteni Mart 2013 GSYH. Milli Gelir İşsizlik /$ Milyon TL*

Yarın, umduğunuz gibi. Ekonomide Son Durum. Fon Bülteni Mart 2013 GSYH. Milli Gelir İşsizlik /$ Milyon TL* Fon Bülteni Mart Yarın, umduğunuz gibi "Güven, saygı, kalite ve şeffaflık" ilkeleriyle yürüyen Aegon, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri ve binden fazla çalışanı ile hayat sigortası,

Detaylı

İŞ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 6,40TL

İŞ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 6,40TL ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 12 Ağustos 2014 İŞ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Öneri: EKLE Hedef Fiyat: 6,40TL HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr İş Bankası nın 2Ç2014'teki Karı Çeyreksel Bazda %1,7 Artmasına Rağmen

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

30 Eylül 2015 BDDK Solo Finansal Sonuçları

30 Eylül 2015 BDDK Solo Finansal Sonuçları 30 Eylül 2015 BDDK Solo Finansal Sonuçları 5 Kasım 2015 VakıfBank IR App. Available at 3Ç15 Makro Ekonomik Görünüm Küresel Ekonomi Fed küresel ekonomik riskler ve enflasyonun düşük seviyelerde seyredeceği

Detaylı

FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI

FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI Bankalar Merkez Bankaları Ticaret Bankaları Yatırım Bankaları Kalkınma Bankaları Katılım Bankaları Eximbank BDDK Uluslararası Bankacılık BANKALAR Finansal Aracılık

Detaylı

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU GİRİŞ YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU 30 Ocak 2002 tarihinde Koç Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Koç Yatırım) nin iştiraki olarak kurulan Koç Portföy Yönetimi A.Ş. (Şirket), 29.12.2006

Detaylı

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 30 HAZİRAN 2015 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 30 Haziran 2015 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları 13 Aralık 2012 İZMİR Hizmetlerimiz 13 Aralık 2012 İZMİR KOBİ Akademi KOBİ lerin yurtiçi ve uluslararası pazarlardaki karlılıklarını ve rekabet güçlerini artırabilecekleri

Detaylı

Logo Yazılım A.Ş. Türkiye nin Teknoloji Markası. 2012 1. Yarıyıl Finansal Sonuçları Yatırımcı Toplantısı. 5 Eylül 2012-İstanbul

Logo Yazılım A.Ş. Türkiye nin Teknoloji Markası. 2012 1. Yarıyıl Finansal Sonuçları Yatırımcı Toplantısı. 5 Eylül 2012-İstanbul Logo Yazılım A.Ş. Türkiye nin Teknoloji Markası 2012 1. Yarıyıl Finansal Sonuçları Yatırımcı Toplantısı 5 Eylül 2012-İstanbul LOGO ya Genel Bakış 2012 ye Genel Bakış 30.06.2012 Finansal Sonuçları 2012

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 10 Kasım 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 10 Kasım 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 10 Kasım 2014 1 Kas 13 Ara 13 Oca 14 Şub 14 Mar 14 Nis 14 May 14 Haz 14 Tem 14 Ağu 14 Eyl 14 Eki 14 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde geçtiğimiz hafta 81,000 seviyesine

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 31 Mart 2011 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 31 Mart 2011 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 Mart 2011 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2011 31.03.2011 Bankanın Ticaret Ünvanı Genel Müdürlük Adresi : Bankpozitif

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 30 Eylül 2015 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık İÇİNDEKİLER FİNANS, BANKACILIK VE KALKINMA 2023 ANA TEMA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA: FİNANS VE BANKACILIK ALT TEMALAR Türkiye Ekonomisinde Kalkınma ve Finans Sektörü İlişkisi AB Uyum Sürecinde Finans ve Bankacılık

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni. Eylül 2018

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni. Eylül 2018 Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni Eylül 2018 Eylül 2018 Fon Bülteni Fon bültenimizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Birikimlerinizin yatırım alternatiflerini değerlendirirken ihtiyaç duyabileceğiniz;

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2011 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2011 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2011 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2011 30.06.2011 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve

Detaylı

Geniş hizmet ağı ve yenilikçi ürünlerimizle yatırımlarında ve tasarruflarında her an müşterilerimizle birlikteyiz.

Geniş hizmet ağı ve yenilikçi ürünlerimizle yatırımlarında ve tasarruflarında her an müşterilerimizle birlikteyiz. Geniş hizmet ağı ve yenilikçi ürünlerimizle yatırımlarında ve tasarruflarında her an müşterilerimizle birlikteyiz. Ayşegül Özel Yapı Kredi Bankası Özel Bankacılık Portföy Yönetmeni Erdoğan Yücel Yapı Kredi

Detaylı

Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık

Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık BÜLTENİ Haziran 1 Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık AEGON, hayat sigortası, emeklilik ve fon yönetimi alanlarında, uluslararası tecrübe ve başarılara sahip, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1-Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak geride bıraktı.

Detaylı

GARANTİ BANKASI 2Ç2017 Sonuçları

GARANTİ BANKASI 2Ç2017 Sonuçları ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 28 Temmuz 2017 GARANTİ BANKASI 2Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr Garanti Bankası nın 2017 Yılının İkinci Çeyreğindeki Net

Detaylı