VERİ MERKEZİNİN TAŞINMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VERİ MERKEZİNİN TAŞINMASI"

Transkript

1 C İ L T 1, S A Y I 1 M A Y I S VERİ MERKEZİNİN TAŞINMASI Teknolojik gelişmeler ışığın- planlanmıştır. Böylece sunucu- Servis Odaklı Mimariye da tam anlamıyla güncellene- ların yönetimi kolaylaştırıl- geçiş için ilk adım atılmış ve meyen Anıtepe yerleşkesinde mıştır. web servisleri kimsenin doğ- bulunan Sistem Salonu yerine rudan erişimi olmayan tek bir SAYFALAR 2011 yılında Emniyet Genel noktaya çekilmiştir. Yazılım Şube Müdürlüğü Web Teknolojileri Şube Müdürlüğü Sistem Şube Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü Müdürlüğü Dikmen yerleşkesinde en son teknolojik altyapı, sunucu ve veri tabanlarının yer aldığı Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı na bağlı yeni bir Sistem Salonu çalışmalarına başlanılmıştır. Veri Tabanı Sistemi Başkanlığımızdan hizmet alan ve çeşitli lokasyonlardan Veri tabanlarına erişim sağlayan farklı yapılar engellenerek erişimler kısıtlanmıştır. Böylece veri güvenliği ve güvenilirliği sağlanmıştır. Eski servisler üzerinde kullanılan ve atıl duruma gelmiş bazı Bilişim Güvenliği Şube Müdürlüğü 7 Yapılan yeni Sistem Salonu ile birlikte 160 sunucu 45 farklı noktalara güvenliksiz erişen bağlantıların tamamı teknolojiler yerine yeni ve yönetilebilir teknolojiler sunucuya indirgenmiş ve dağı- tek bir noktaya çekilmiş ve kullanılarak servisler yeni nık yapıdaki mimariler tekil güvenlikli hale getirilmiştir. yapıya adapte edilmiş ve li- yapıya çekilmiş, tüm projele- sans ücretlerinden arındırıl- rin yedekli çalışacak şekilde mıştır. Ulusal Yargı Projesi (UYAP)* Projede Adres Ekleme sayfası yapılarak, illere gönderilecek evrakların adreslerine koordinat ekleme ve güncelleme çalışması tamamlandı. İllere giden evrakları tarihe göre listeleyen sayfa bitirildi. UYAP Projesinde alınan web serviste bekleme süresinin kısaltılmasından kaynaklanan toplu sorgulamada yaşanan sıkıntı giderildi, Sorgulama üzerinde değişiklik yapıldı, önceki birimlerdeki evrakların yeni birimlere aktarılmasına başlandı. Aranan şahıslar listesinde TEM Dairesinin istediği filtrelemeler konuldu. * UYAP uygulaması, yabancı ve Türk vatandaşları ile ilgili aranma, yakalama kaldırma, ceza evinde bulunma durumu, mahkeme dosya bilgileri ve kişi hakkında konulan tedbir kararlarını sorgulama imkanı vermektedir.

2 S A Y F A 2 E-VİZE VE E-PASAPORT E-vize ve E-pasaport 94 ülke vatandaşının vizelerini internet üzerinden alabilmektedir. Türkiye'ye turistik veya ticari amaçlarla seyahat edecek olan ve hudut kapılarında vize alma imkanına sahip 94 ülke vatandaşının vizelerini internet üzerinden ( alabilmelerini sağlayan "Elektronik Vize" (e-vize) uygulaması 17 Nisan 2013 tarihinde başlatılmıştır. Dışişleri Bakanlığı tarafından kullanılan e-vize Sistemi ile PolNet arasında yapılan entegrasyon ile yolculara ait e-vize bilgileri PolNet e- Vize Bilgi Sistemine kaydedilmektedir. Dışişleri Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen e-vize Bilgi Sistemi, Tahdit ve Hudut Kapıları Projesi ne ve Elektronik Pasaport Kontrol Sistemi ne entegre edilmiş ve hudut kapılarına gelen yabancıların vize bilgilerinin sistem tarafından otomatik olarak kontrol edilmesine başlanılmıştır. Başkanlığımız tarafından yürütülmekte olan Tahdit ve Hudut Kapıları Projesi WEB uygulaması olup 24 Bölge ve 5 merkez sunucusu ile hudut kapıları, merkez ve taşra birimlerinde aktif olarak kullanılmaktadır. Ancak mevcut uygulama ile, çipli pasaport kullanan ülkemiz ve diğer ülke pasaportlarının içerisinde yer alan biometrik bilgileriler okunmamakta, sadece Uluslararası Sivil Havacılık Standartları gereği pasaportların kimlik sayfasında yer alan makinede okunabilir alan (Machine Readable Zone - MRZ) okunarak, yolcu kayıtlarının yapılabilmesi sağlanmaktadır. E- Pasaport sistemine geçişle birlikte; başta çipli pasaportlar olmak üzere yeni tip e-pasaportlar ön plana çıkmaktadır. Hudut kapılarımızda e- Pasaportların güvenlik standartlarını karşılayıp karşılamadığı, belgeye ait tüm bilgi alanlarının kontrolü, var ise belge sahteciliğinin etkin tespiti amacıyla sisteme çip okuyabilen ve pasaport görüntüsü alabilen, optik okuyucularla entegre edilmiş Elektronik Pasaport Kontrol Sistemi hazırlanmış hudut kapıları tarafında kullanımı başlanmıştır. EBYS, Kurum içi ve Kurumlar Arası Yazışmaların Bilgisayar Ortamında Yapılmasını Sağlayan Bir Yazılımdır Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) EBYS Projesinin kullanımının artması ile birlikte; kabiliyet alanının genişlemesi ve daha güçlü hale getirilmesi kapsamında sunucuyla istemci arasındaki trafik azaltılarak daha performanslı hale getirilmiştir. Kullanıcının yetkisine göre alt birimdeki kullanıcıların gelen kutusunda bekleyen evrak sayısını ve evrak metadata bilgilerinin takibine olanak sağlanmış böyle yöneticilerin çalışanlarını kontrol imkanı sağlanmıştır.

3 C İ L T 1, S A Y I 1 S A Y F A 3 MOBİL UYGULAMALAR Yapılan yeni Sistem Salonu ile birlikte 160 sunucu 45 sunucuya indirgenmiş ve dağınık yapıdaki mimariler tekil yapıya çekilmiş, tüm projelerin yedekli çalışacak şekilde planlanmıştır. Böylece sunucuların yönetimi kolaylaştırılmıştır. Başkanlığımızdan hizmet alan ve çeşitli lokasyonlardan farklı noktalara güvenliksiz erişen bağlantıların tamamı tek bir noktaya çekilmiş ve güvenlikli hale getirilmiştir. Servis Odaklı Mimariye geçiş için ilk adım atılmış ve web servislerin hepsi, kimsenin doğrudan erişimi olmayan tek bir noktaya çekilmiştir. Veri tabanlarına erişim sağlayan farklı yapılar engellenerek veri tabanı erişimleri kısıtlanmıştır. Böylece veri güvenliği ve güvenilirliği sağlanmıştır. Eski servisler üzerinde kullanılan ve atıl duruma gelmiş bazı teknolojiler yerine yeni ve yönetilebilir teknolojiler kullanılarak servisler yeni yapıya adapte edilmiş ve lisans ücretlerinden arındırılmıştır. Veri tabanlarına erişim sağlayan farklı yapılar engellenerek veri tabanı erişimleri kısıtlanmıştır. Emniyet Kolluk İşleri Projesi (EKİP) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı na EKİP uygulaması tanıtıldı. Ekip projesinde bulunan Eşkâl Modülü kullanıma açıldı. Sorgulayıcı modülüne şahsın pasaport, elektronik pasaport, dışişleri pasaport ve geçerli nüfus cüzdanı sorguları eklendi. Olay Bildirim ve AKKM Bülten Modüllerinde AKKM Dairesi Başkanlığının talep ettiği değişikliklerin yapılmasına devam edildi. Olaya karışan şahsın konumunun güncellenmesine imkân sağlandı. Kabahat modülünün hazırlanmasına başlandı. Fotoğraf üzerindeki etiket içeriğinden arama yapıldı. Belge yazdır işlemi yapıldı. Taranan evrak sil işlemi tamamlandı. Medya Fotoğraf sil işlemi tamamlandı. Açılış ekranından eğitim Ekip Projesi Eksik kimlikli şahsın kimliği tespit edildiğinde dokümanlarına ulaşılması eksik kimlikli şahısla ilişkilendirilen adres, eşya vb. bilgilerin eşleştirilen şahısla ilişkilendirilmesi sağlandı. Olay defterinin uygulama üzerinden alınmasına imkân sağlama çalışmalarına başlanıldı. sağlandı. Asayiş Dairesi Başkanlığından alınan tutanak şablonlarının uygulamaya eklenmesine devam edildi. Şahıs sarfınazar işleminin şahıs iptal düğmesi ile yapılmasına imkân sağlandı.

4 S A Y F A 4 Araç ve Sürücü Bilgi Sistemi (ASBİS) Araç Satış, Tescil, Sürücü Belgesi ve Trafik Cezası işlemlerinin Tek Merkezden Sağlandığı Sistem Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığının isteği üzerine Yabancı sürücü belgelerinin iptal bilgilerinin de sistemde tutulması için çalışma başlatıldı, Veri merkezinin taşınması işlemlerinde kullanılmak üzere tüm servislerin test client ları hazırlama çalışmalarına başlanıldı. Yeni araç projesinde yeni renk tanımlamaları yapıldı. Noterler tarafından satışı yapılan ancak ruhsat belgesi dökülemeyen araca ait Döküm alınamaması ile ilgili inceleme çalışmsı yapıldı. Web Uygulamaları Android uygulamamıza Online ihbar, Bilgi Edinme, Sınav Sonuç Sorgulama, Otoparka Çekilen Araç Sorgulama Modülleri Eklenmiştir. Pasaport Dairesi Başkanlığı hizmetlerinde kullanılan adresli e-pasaport Bilgi ve Randevu Merkezi web sitesi, sunucu ve içerik olarak Dışişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi bünyesinde barındırılmakta iken web sitesi üzerinden, pasaport müracaat randevularının 2012 yılı itibarı ile yurtiçi , yurtdışı adet olmak üzere 7/24 online işlemin yapıldığı gözönüne alındığında mevcut yapıda yaşanabilecek sıkıntılara ivedi müdahale edilmesi önem arzetmektedir. Bu kapsamda, Dışişleri Bakanlığı, EGM Pasaport Dairesi Başkanlığı ve Başkanlığımızca yapılan koordine görüşmelerinde alınan karar doğrultusunda bahse konu web sitesinin sunucu, içerik ve DNS yönetiminin tarafımızca yapılmasına karar Web Site topluluğu (Portal) projesi kapsamında, vatandaşın ihtiyaç duyduğu; Bilgi Edinme, Çekilen Araçlar İçin Otopark Sorgu, En Yakın Polis Merkezi, Görüş Öneri, Başvuru Formu, İl Emniyet Müdürüne Mesaj, Kayıp Çocuk, Kayıp Yetişkin, Kimliği Belirsiz Cesetler, Online İhbar, Oto Parça ve İş Makinası Bilgi Sistemi, Özel Güvelik Kimlik Kartı Sorgulama, Özel Güvenlik Kimlik Randevu İşlemleri, Plaka Rezervasyonu, Polis Evi Rezervasyonu, POMEM Müracaat İşlemleri Randevu, Posta İade Ruhsat Sorgu (Postadan dönen tescil belgeleri), Sınava Sonuç Sorgulama, Silah Ruhsat Sorgu, Silah Ruhsat Randevu, Sürücü Belgesi Randevu, Trafik Tescil Randevu İşlemleri Yabancı İşlemleri Randevu, Yurt Başvuru Formu olmak üzere toplam 25 uygulama geliştirilerek hizmete hazır hale getirilmiştir. EGM kurumsal internet web sitesinin ( BM dilleri olan Arapça, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve Rusça sürümleri geliştirmiştir.

5 C İ L T 1, S A Y I 1 Sistem Faaliyetleri S A Y F A 5 Microsoft Lync Ayrıca mobil telefon kullanan kullanıcılarımız ise sahip oldukları internet data hattını kuhllanarak 2013 uygulamasının santral entegrasyonu çalışmalarına yurt dışından da olsa ücretsiz dahili telefon araması yapabilecekler ve aynı zamanda mesajlaşabileceklerdir. Bu sayede birçok İl Emniyet devam edilerek Lync hizmetinin internet üzerinden mobil ortamlarından sağlanmasına yönelik testlere başlanmıştır. Lync hizmetiyle birlikte Polnet ve internet bilgisayarlarından Polnet kullanıcısı olan Teşkilat personelimiz merkez ve taşra teşkilatlarımızda bulunan dahili telefonları sesli-görüntülü ücretsiz olarak arayabilecekler ve mesajlaşabileceklerdir. Microsoft Exchange 2013 Kurumsal mail uygulamasında kurulum aşaması tamamlanmış olup teşkilat personelimizin Anıttepe deki Microsoft Exchange 2010 sunucuları üzerinde bulunan E-Posta hesaplarının Yeni Veri Merkezindeki Microsoft Exchange 2013 sunucularına taşınma işlemine devam edilmektedir. Müdürlükleri bünyesinde personelin birbirleriyle mesajlaşmasına imkan veren whatsup vb. türü güvenli olmayan uygulamaların yerine sunucuları EGM bünyesinde kurulmuş olan ve daha güvenli Microsoft Lync 2013 uygulaması kullanılmış olacaktır. hizmet vermeye başladığında, E-Posta hesabı bulunmayan teşkilat personelinin de hesapları aktif hale getirilecek böylelikle tüm teşkilat mensuplarımıza kurumsal E-Posta hizmeti verilecektir. E-Posta hesabı bulunmayan teşkilat personelinin hesapları aktif hale getirilecek tüm teşkilat mensuplarımıza kurumsal E-Posta hizmeti verilmesi planlanmaktadı Taşınmalar tamamlanarak tüm kullanıcı hesapları yeni veri merkezinde kurulan Microsoft Exchange 2013 sunucuları üzerinden

6 S A Y F A 6 Eğitim Faaliyetleri EYS üzerinden Başkanlığımız personeline yönelik uzaktan eğitim yöntemiyle Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen MS Office 2010 ve Windows 7 kursuna 37 personel katılmıştır Haziran 2013 tarihleri arasında 11 grup olarak düzenlenmesi planlanan Web Portal Kursu nun 8 grubu Mayıs 2013 tarihleri arasında verilerek tamamlanmış olup ilçe teşkilatından 141 personel katılmıştır. Başkanlığımız personeline yönelik olarak; Eğitim, bireyin doğumundan ölümüne süregelen bir süreçtir Mayıs 2013 tarihleri arasında Android Programlama Kursu düzenlenmiş olup 9 personel katılmıştır Mayıs 2013 tarihleri arasında E-Öğrenme Modül Hazırlama Kursu düzenlenmiş olup 17 personel katılmıştır Mayıs 2013 tarihleri arasında Filistin de 13 katılımcıya Masaüstü Yayıncılık ve Grafik Tasarımı Kursu verilmiştir. İl Emniyet Müdürlükleri Bilgi İşlem Şube Müdürlüklerinde görevli personele yönelik olarak Mayıs 2013 tarihleri arasında Bilgisayar, Monitör, Yazıcı ve Bileşenleri Kursu düzenlenmiş olup 20 Taşra personeli katılmıştır. Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi kapsamında Filistin Polis Teşkilatına yönelik Şubemiz personeli tarafından Mayıs 2013 tarihleri arasında Filistin de 13 katılımcıya Masaüstü Yayıncılık ve Grafik Tasarımı Kursu verilerek başarıyla tamamlanmıştır yılı için not defteri, sertifika ve cepli dosya basım işlemleri yaptırılarak teslim alınmıştır. Başkanlığımız personeline yönelik olarak tarihinde konferans salonunda Zaman Yönetimi konulu konferansa yaklaşık 70 personel katılım sağlamıştır. Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından şark ataması yapılan personele yönelik 3 grup halinde düzenlenmesi planlanan Tamamlama Eğitimleri nin verilebilmesi amacıyla Mayıs 2013, Mayıs 2013 tarihleri arasında, konferans salonu ilgili daireye, Mayıs 2013 tarihleri arasında 4. kat toplantı salonu Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı na, Mayıs 2013 tarihleri arasında B sınıfı İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığına; talepleri üzerine tahsis edilerek gerekli düzenlemeleri yapılmıştır.

7 S A Y F A 7 Bilişim Güvenliği S A Y F A 7 Kablolu üzerinden sadece ağ Daire Taslak olarak hazırlanan Emniyet Genel Müdürlüğü İnternet Kullanım Politikası ile ilgili Şube Müdürlüklerimizin görüşleri Başkanlığımızca yönetilen sorulmuş ve Şube Müdürlüklerimizin görüşleri doğrultusunda taslak üzerinde İnternet Etki çalışılmalar tamamlanmış olup Merkez ve Taşra Teşkilatımızca sağlanan internet hizmetlerininde uygulanmak üzere tüm teşkilatımıza duyurulacaktır. Yeni veri merkezine taşınma kapsamında Şubemizce yönetilen Symantec Antivirüs yazılımı sunucuları, Natek log yönetimi sunucuları ile dış bağlantılar ve mobil güvenlik cihazlarının taşınması işlemlerine devam edilmiştir. Ayrıca Yazılım ve Sistem Şube Müdürlükleri ile koordineli olarak taşınan sistemlerin ve yazılımların yeni veri merkezi için oluşturulan güvenlik standartları ve güvenli bağlantı yapısı çerçevesinde yeni veri merkezinde calışır hale getirilmesi için çalışmalar yürütülmüştür. ISO Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi kurulumu ile ilgili çalışmaların yürütülmesine devam edilmiştir. Çalışmalar kapsamında envanter taranma ve pentrasyon testleri yapılmıştır. İnternet Etki Alanına dahil olan ve güvenlik ile ilgili kriterleri sağlayan bilgisayarların ağa dahil olmasına müsade edecek bir sistemdir. Alanı na dahil olan ve güvenlik ile ilgili kriterleri sağlayan bilgisayarların ağa dahil olmasına müsade edecek bir sistem kurulmuştur Ayrıca kablosuz ağlar üzerinden İnternet Etki Alanı na dahil bilgisayarların kablolu ağlardaki gibi kontrollü bir şekilde ağa dahil olmaları sağlanmıştır. Kişisel cihazların (dizüstü, akıllı telefon, tablet vs.) kullanımı veya kuruma gelen onaylı misafirlerin internet erişimini kontrollü ve kayıt altına alarak sağlamak amacıyla kablosuz ağ üzerinden güvenli internet erişimi sağlanmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra birimlerince sunulan internet hizmetinin güvenli ve kontrollü sağlanabilmesi amacıyla tüm birimlerimizi kapsayacak şekilde Merkezi olarak güvenlik politikalırının uygulayacağı standart bir internet erişim modelinin oluşturulması amacıyla Merkezi Güvenli İnternet Erişimi Projesi çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüklerinin mevcut internet bağlantı kapasitelerinin ve güvenlik önemlerinin tespiti amacıyla PolNet ortamında Güvenlik Cihazları ve İnternet Lokasyon Bilgileri formu oluşturulmuş ve İl Emniyet Müdürlüri tarafından doldurulması yazı ile istenmiştir. İstenilen bilgilerin toplanması sonrasında proje ile ilgili kapasite planlaması yapılarak projenin hayatı geçirilebilmesi için çalışmalara devam Bilişim Güvenliği edilecektir..

BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ

BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ A) GENEL BİLGİLER 2014 yılı yerel seçimleriyle birlikte yeni kurulan Tuşba Belediyesinin teşkilatlanma çalışmaları başlamış ve bu kapsamda meclis kararıyla Bilgi İşlem Müdürlüğü oluşturulmuştur.

Detaylı

1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir.

1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. Sayfa No 1/5 1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu Prosedür, Aksaray Üniversitesi

Detaylı

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU Doküman No: BİDB-F-06 Yürürlük Tarihi: 01.01.2012 Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU SIRA NO SORUMLU

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı süreli yayınıdır. ZZTüm GSM Operatörlerinden

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı süreli yayınıdır. ZZTüm GSM Operatörlerinden 10 Nisan Özel Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı süreli yayınıdır. Nisan 2013 webmail@egm.gov.tr Polnet Forum-İlan-Eim ZZTeşkilat personelimizin intranet ortamında paylaşımlarda

Detaylı

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1. Bilgi Edinme Başvuruları

Detaylı

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1. Bilgi Edinme Başvuruları

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde. Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde. Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde Sıra No 1. Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu 710.04 Hizmetin Adı E-Posta hesabı açma İşlemleri Hizmetin Tanımı İşe yeni başlayan

Detaylı

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks IRONIC İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Bilgi Sistemi IRONIC Nedir? IRONIC, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilişim alt yapısı oluşturmak amacıyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ISO14001,

Detaylı

Kocaali İlçe Emniyet Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

Kocaali İlçe Emniyet Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Bilgi Edinme 2 Dilekçe Hakkı 3 4 5 6 7 Adli Şikayet ve İhbar Müracaatları Soyad Vakfı Yeşilkart Tahkikat İşlemleri Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatı ve Satınalma Belgesi

Detaylı

S.N Hizmetin Adı İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi GİRİŞ ÇIKIŞ 1-Nüfus cüzdan aslı ve fotokopisi BELGESİ

S.N Hizmetin Adı İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi GİRİŞ ÇIKIŞ 1-Nüfus cüzdan aslı ve fotokopisi BELGESİ T.C. HANÖNÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S.N Hizmetin Adı İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi GİRİŞ ÇIKIŞ 1-Nüfus cüzdan aslı ve fotokopisi BELGESİ 15 DAKİKA 2-Dilekçe

Detaylı

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI 1 Yeni Sürücü Belgesi verme işlemi 2 Fark Sürücü Belgesi verme işlemi 1 - Öğrenim Belgesi (Belgenin aslı veya sürücü kursu veya okulundan tasdikli fotokopisi) 2 - M.T.S. Kursu'na Müracaat Formu (Ek-2 )

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIMLARI SIRA NO ADI SOYADI GÖREV TANIMLARI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIMLARI SIRA NO ADI SOYADI GÖREV TANIMLARI SIRA NO ADI SOYADI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIMLARI GÖREV TANIMLARI 1 Fidan IŞIK DAİRE BAŞKANI Bilgi İşlem Daire Başkanlığında yapılan tüm işlerin sevk ve idaresini yapmak. SEKRETERLİK 1 Halit

Detaylı

T.C. MUŞ VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. MUŞ VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ SIRA VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 MÜŞTEKİ VE MAĞDUR MÜRACAATI 1- Müşteki ve Mağdur İfadesi CMK da uygulanan süre (1 gün-1 yıllık süre) 2 İHBAR 1- İhbarcı

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO HİZMETİN ADI OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 E-posta hesabı açma

Detaylı

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI S. 1 Yeni Sürücü Belgesi verme işlemi 2 Fark Sürücü Belgesi verme işlemi 1 - M.T.S. Kursu'na Müracaat Formu (Ek-2 ) 2 - Sürücü Olur Raporu (Son 1 yıl içerisinde Aksaray'dan alınmış ve sınıfına uygun olmalı.)

Detaylı

BÖLÜM-11 BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARI 45.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU

BÖLÜM-11 BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARI 45.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU BÖLÜM-11 BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARI 45.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2016-2018 Odamızda kullanılan bilgisayar teknolojileri günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yenilenmiştir. Odamıza ilk kez bu dönemde

Detaylı

ARTES PROJESİ PAYDAŞ TOPLANTISI. 01 Ağustos 2018

ARTES PROJESİ PAYDAŞ TOPLANTISI. 01 Ağustos 2018 ARTES PROJESİ PAYDAŞ TOPLANTISI 01 Ağustos 2018 ARTES - Araç Sicil ve Tescil Sistemi ARTES: Noterler ve TNB tarafından verilen Araç Sicil ve Tescil Hizmetleridir Dayanak: 06/01/2017 Tarihli ve 29940 1.

Detaylı

Birey Okulları Office 365

Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Microsoft ile Office 365 Exchange Plan 1 anlaşması sağlamıştır. Peki Office 365 nedir? Birey Office 365, Microsoft tarafından sağlanan e-posta (adsoyad@bireyokullari.com)

Detaylı

Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı. 15 Eylül 2005

Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı. 15 Eylül 2005 e-devlet KAPISI PROJESİ Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı 15 Eylül 2005 GÖREV TANIMI e-dönüşüm Türkiye İcra Kurulu nun 09/10/2004 tarih ve 8 sayılı kararı ile 25/01/2005 tarih ve 2005/8409 sayılı Bakanlar

Detaylı

SİVRİHİSAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

SİVRİHİSAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI SİVRİHİSAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Bilgi Edinme Başvuruları 1.Dilekçe 15 İş günü 1-

Detaylı

E-Devlet Kapısı Uygulamaları

E-Devlet Kapısı Uygulamaları E-Devlet Kapısı Uygulamaları SUNUM İÇERİĞİ Belediyemizin Sunduğu Hizmetler E-Devlet ve E-Devlet Kapısı Nedir? Yapmış Olduğumuz E-Devlet Projeleri E-Devlet Kapısından Sağlanan Kazanımlar Yapmayı Planladığımız

Detaylı

ERZURUM VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI (EK-2)

ERZURUM VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI (EK-2) ERZURUM VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI (EK-2) SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 Trafik Kazası Tespit Tutanağı Onaylı Örneğinin

Detaylı

Sanal Santral A.Ş. Çözümleri

Sanal Santral A.Ş. Çözümleri Sanal Santral A.Ş. Çözümleri o Sanal Santral o Çağrı Merkezi Hizmetleri o Ses & Faks o Numara Taşıma & Numara Tahsis o Toplu SMS o Pi Plaformu (Programlanabilir IVR) o Yazılım Entegrasyonları & API Desteği

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Minimum Enerji, Maksimum İş Kasım 2011 www.manas.edu.kg 1 FİZİKİ ALTYAPI KTMU İnternet Band Genişliği KTMU İnternet Band Genişliği

Detaylı

Kütüphan-e Türkiye Projesi

Kütüphan-e Türkiye Projesi Kütüphan-e Türkiye Projesi Sunum Planı Haziran dan bu yana yapılan çalışmalar Tanıtım Çalışma Grubu Eğitim Çalışma Grubu BİT Çalışma Grubu Etki Değerlendirme Çalışma Grubu Aralık ayı bölge toplantıları

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1-Yeşilkart Başvuru formu 2-Aile Nüfus Kayıt Örneği 3-Başvuru Dilekçesi

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1-Yeşilkart Başvuru formu 2-Aile Nüfus Kayıt Örneği 3-Başvuru Dilekçesi SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 01 Şikayet Müracaatları 1-Şikayet Dilekçesi 2-Nüfus Cüzdan Fotokopileri 3-Tanıkları 4-Tanık

Detaylı

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Nubis

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Nubis Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler Nubis Ürün Hakkında Kısa Bilgi NUBİS; Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sunulan; Numarataj belgesi verme işlemleri, Keşif işlemleri, Saha ve haritacılık işlemlerinin

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ORDU ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ORDU ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ / YETKİLİ KURUMLARIN / BİRİMLERİN ADI HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

T.C. DODURGA KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. DODURGA KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. DODURGA KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S.N. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 2 3 4 Açık Hava Toplantısı, Gösteri Yürüyüşü, Kapalı Yer Toplantısı Bildirimi

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Minimum Enerji, Maksimum İş Mart 2012 www.manas.edu.kg 1 ARALIK 2011 SUNUM ÖZETİ 1. Ağ güvenliği ve spamlara karşı Üniversitemiz Ağ

Detaylı

ERDEK EMNĠYET MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARDI TABLOSU

ERDEK EMNĠYET MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARDI TABLOSU ERDEK EMNĠYET MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARDI TABLOSU SIRA 1 6136 Sayılı Kanuna Göre Silah Ruhsatları Yönetmeliğin 8.9 Mad. 2 221 Sayılı Kanuna Göre Yivsiz Tüfek Ruhsatı 3 Umuma Açık Yerler 29 Sayılı Kanun

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ 1- BELEDİYEMİZ TEKNİK BİRİMLERİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU COĞRAFİ VERİLERİN BENTLEY CBS EKLENTİSİ İLE SUNULMASI: İhtiyaç duyulan coğrafi verilerin

Detaylı

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİNİN (MERSİS) ÜLKE ÇAPINDA UYGULAMAYA ALINMASI. İstanbul 09.01.2014

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİNİN (MERSİS) ÜLKE ÇAPINDA UYGULAMAYA ALINMASI. İstanbul 09.01.2014 MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİNİN (MERSİS) ÜLKE ÇAPINDA UYGULAMAYA ALINMASI İstanbul 09.01.2014 1 SUNUM PLANI 1. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Getirileri 2. Sistemin Oluşturulmasına İlişkin Yasal Yapı 3.

Detaylı

EK-1 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

EK-1 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI EK-1 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI

Detaylı

T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN

Detaylı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 2018 Birim Kalite Politikası Üniversitemiz ve birimimiz misyonu, vizyonu doğrultusunda; eğitim, araştırma ve yönetim faaliyetlerine

Detaylı

Bağlı Müdürlükler. Bilgi İşlem Müdürlüğü Yazılım Müdürlüğü Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğü Bilgi Erişim Müdürlüğü

Bağlı Müdürlükler. Bilgi İşlem Müdürlüğü Yazılım Müdürlüğü Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğü Bilgi Erişim Müdürlüğü Bağlı Müdürlükler Bilgi İşlem Müdürlüğü Yazılım Müdürlüğü Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğü Bilgi Erişim Müdürlüğü Bilişim Altyapısı Kurma ve İşletme Yüksek Güvenlik ve Yedeklilik 225 m2 lik sistem

Detaylı

T.C. ALMUS KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ALMUS KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. ALMUS KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Elektronik Posta 1-E-Posta-Bilgi Edinme,

Detaylı

T.C. TORBALI BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

T.C. TORBALI BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE T.C. TORBALI BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Torbalı Belediyesinde

Detaylı

Video Konferans ve Kurumsal İletişim Sistemi

Video Konferans ve Kurumsal İletişim Sistemi PlaceCam Video Konferans ve Kurumsal İletişim Sistemi 2014 Telif Hakkı: Bu doküman kısmın veya tamamen kopyalanamaz. İçindeki fikirler ve iş modeli paylaşılamaz. İletişim: Bilgin Yazar, bilginyazar@etgigrup.com,

Detaylı

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTI TABLOSU

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTI TABLOSU 1 2 3 ADI Yeni Kayıt Araç Tescil İşlemleri Trafik şahadetnameli Araç Tescil İşlemleri Kendi Adına Nakil Olan Araçların Tescil İşlemleri 1-Fatura 2-Uygunluk Belgesi (Aslı) 3-Özel tüketim Vergisi Makbuzu

Detaylı

EĞİRDİR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTI TABLOSU

EĞİRDİR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTI TABLOSU 1 2 3 ADI Yeni Kayıt Araç Tescil İşlemleri Trafik şahadetnameli Araç Tescil İşlemleri Kendi Adına Nakil Olan Araçların Tescil İşlemleri 1-Fatura 2-Uygunluk Belgesi (Aslı) 3-Özel tüketim Vergisi Makbuzu

Detaylı

T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ. Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ. Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ Doküman No: BİDBF04 Yürürlük Tarihi: 01.01.2012 Revizyon No: 0 Tarihi: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ SIRA NO KURUM KODU

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BİLGİ İŞLEM BİRİMİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO TAMAMLANMA SÜRESİ Kablolu internet Bağlantısı Resmi Yazıyla 0 Gün 2 Kablosuz internet Bağlantısı Sözlü Başvuru 5 Dakika 3

Detaylı

SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI

SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI 1. Sınav Takvimi 29 Eylül 2017 :Sınav başvurusu için son tarihtir. Bu tarihten sonra sistem kapatılacağından, il emniyet müdürlüğünce müracaat kabul edilmeyecek ve

Detaylı

T.C. TURHAL KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TURHAL KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TURHAL KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi Verilmesi 1-Dilekçe 2-Nüfus Cüzdan Fotokopisi 3-Doktor Raporu

Detaylı

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI ALKOLLÜ İÇKİ ALARAK ARAÇ KULLANMAKTAN DOLAYI GEÇİCİ OLARAK GERİ ALINAN SÜRÜCÜ AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü (BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ)

Detaylı

KAMU İÇ DENETİM YAZILIMI KULLANICI EĞİTİMİ

KAMU İÇ DENETİM YAZILIMI KULLANICI EĞİTİMİ KAMU İÇ DENETİM YAZILIMI KULLANICI EĞİTİMİ SUNUM PLANI * Eğitim Programının İçeriği * Gelişim Süreci * Yazılımının Sağlayacağı Faydalar * İç Denetim Birimlerinden Beklentiler * İçDen Yazılımı Genel Özellikleri

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İDARİ BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. NEVŞEHİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İDARİ BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER İDARİ BÜRO AMİRLİĞİ SIRA NO BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ BİLGİ EDİNME -Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası 2-Adı Soyadı 3-E-mail adresi 4-İkametgâh adresi 5 GÜN 2 DİLEKÇE HAKKI

Detaylı

e- - ÇED- 1 DOĞAKA Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Eğitim Semineri Yrd. Doç. Dr. Ergün PEHLİVAN 28-29- Mayıs 2014 5/27/14

e- - ÇED- 1 DOĞAKA Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Eğitim Semineri Yrd. Doç. Dr. Ergün PEHLİVAN 28-29- Mayıs 2014 5/27/14 DOĞAKA Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Eğitim Semineri Yrd. Doç. Dr. Ergün PEHLİVAN 28-29- Mayıs 2014 1 Çevrimiçi ÇED Süreci Yöne8mi Projesi 1.Aşama (e- ÇED - 1) 2012 yılı YaGrım Programında yer alan

Detaylı

Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü.

Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü. Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü www.aselsan.com.tr KAMU GÜVENLİĞİ İÇİN ACİL ÇAĞRI MERKEZİ ÇÖZÜMÜ PSAP KAMU GÜVENLİĞİ İÇİN ACİL ÇAĞRI MERKEZİ ÇÖZÜMÜ ASELSAN ın Acil Çağrı Merkezi Çözümü, normal

Detaylı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 2019 BİRİM KALİTE POLİTİKASI Üniversitemiz ve birimimiz misyonu, vizyonu doğrultusunda; eğitim, araştırma ve yönetim faaliyetlerine

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI. Müşteki ve Mağdur İfadesi. :Zafer mah. Erzurum Yolu Üzeri. :İl Emniyet Müdürlüğü

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI. Müşteki ve Mağdur İfadesi. :Zafer mah. Erzurum Yolu Üzeri. :İl Emniyet Müdürlüğü AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ 1 MÜŞTEKİ VE MAĞDUR MÜRACAATI Müşteki ve Mağdur İfadesi CMK da uygulanan süre(1 gün-1 yıllık süre) 2 İHBAR İhbarcı tarafından verilmesi halinde açık kimlik ve adres bilgileri 1 gün-1

Detaylı

Emin Gülmez Bilgisayar Mühendisi

Emin Gülmez Bilgisayar Mühendisi Emin Gülmez Bilgisayar Mühendisi Adres Bilgileri : Türkiye - Muğla - Bodrum - Gümbet Cep Telefonu : 90 (544) 448 19 23 E-Posta : emin_gulmez@yahoo.com info@emingulmez.com Kişisel Web Sayfası : http://emingulmez.com/

Detaylı

Doğal Sit Sınırlarının Sunumu ve Coğrafi Bilgi Sistemi Destekli Yönetim Altyapısının Geliştirilmesi. Dilek TEZEL CBS ve Envanter Şb.Md.V.

Doğal Sit Sınırlarının Sunumu ve Coğrafi Bilgi Sistemi Destekli Yönetim Altyapısının Geliştirilmesi. Dilek TEZEL CBS ve Envanter Şb.Md.V. Dilek TEZEL CBS ve Envanter Şb.Md.V. SUNUM İÇERİĞİ SAYS Nedir? Yapılan Çalışmalar Sit Alanlarının Türkiye Genelinde Durumu /Proje Çıktıları Karşılaşılan Sorunlar Sistemin Faydaları Hedefler 1 Kaç tane

Detaylı

T.C. OĞUZLAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. OĞUZLAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. OĞUZLAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S.N. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 2 3 4 5 6 Açık Hava Toplantısı, Gösteri Yürüyüşü, Kapalı Yer Toplantısı Bildirimi

Detaylı

T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI

T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Araç Tescil 2 Nakil Olan Araçlardan 3 Yeni Kayıt (Faturalı)

Detaylı

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR A NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ

Detaylı

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu!

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Firmanıza özel karşılama ekranı oluşturabilir, farklı kimlik doğrulama yöntemlerini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. İnternet erişimlerini kayıt

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Minimum Enerji, Maksimum İş Ocak 2012 www.manas.edu.kg 1 ARALIK 2011 SUNUM ÖZETİ eenvanter Programı: Üniversitemiz kullanımda olan

Detaylı

Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü.

Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü. Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü www.aselsan.com.tr PSAP KAMU GÜVENLİĞİ İÇİN ACİL ÇAĞRI MERKEZİ ÇÖZÜMÜ ASELSAN ın Acil Çağrı Merkezi Çözümü, normal yaşantıda ve kriz/afet durumunda vatandaştan

Detaylı

NUBİS; Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sunulan; Numarataj belgesi verme işlemleri, Keşif işlemleri, Direk Tabela işlemleri, Numarataj plaka

NUBİS; Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sunulan; Numarataj belgesi verme işlemleri, Keşif işlemleri, Direk Tabela işlemleri, Numarataj plaka NUBİS; Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sunulan; Numarataj belgesi verme işlemleri, Keşif işlemleri, Direk Tabela işlemleri, Numarataj plaka işlemleri, Saha ve haritacılık işlemlerinin ; Mekânsal boyutta

Detaylı

PAZARYOLU İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU İSTENİLEN BELGELER DİĞER ÖZEL SEKTÖR BAŞVURUDA VB. 6-Eski ruhsat (Yeniletme işleminde)

PAZARYOLU İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU İSTENİLEN BELGELER DİĞER ÖZEL SEKTÖR BAŞVURUDA VB. 6-Eski ruhsat (Yeniletme işleminde) 1 18887551-55407 Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi 2521 sayılı Kanun'un uygulanmasına dair Yönetmelik hükümlerine göre şahıslara yivsiz tüfeklerine bulundurma ve taşıma yetkisi veren belge. 2521 sayılı Kanun'un

Detaylı

SAÜ.NET. Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 1/ 22. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

SAÜ.NET. Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 1/ 22. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı 1/ 22 SAÜ.NET Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri 2/ 22 SAÜ.NET 1. SAÜ Ağ Alt Yapısı 2. Ortaya Çıkan Yeni İhtiyaçlar 3. LightWeight Sistem 4. Yeni Oluşturulan Kablosuz Ağ Bileşenleri

Detaylı

AUZEF Rehber. İ.Ü. Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi İNSAN KAYNAKLARI ŞUBESİ

AUZEF Rehber. İ.Ü. Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi İNSAN KAYNAKLARI ŞUBESİ AUZEF Rehber İ.Ü. Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi İNSAN KAYNAKLARI ŞUBESİ 08 Ocak 2017 İçindekiler GİRİŞ... 2 KAMU GÖREVLİLERİ ETİK SÖZLEŞMESİ... 3 ORGANİZASYONEL YAPI... 4 AUZEF YÖNETİM YAPISI... 5 BÜRO

Detaylı

ADLİ KOLLUK VE BİLİŞİM

ADLİ KOLLUK VE BİLİŞİM Dr. Ali Rıza ÇAM ADLİ KOLLUK VE BİLİŞİM Savcılık İle Kolluk Arasındaki Adli İşlemlerde Bilişim Teknolojilerinin Kullanımının Ceza Soruşturma Sürecine Etkisinin Mukayeseli İncelenmesi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...

Detaylı

MEMNUNİYET ANKETİ RAPOR FORMU

MEMNUNİYET ANKETİ RAPOR FORMU Uygulama Alanı Personel Memnuniyet Anketi Hizmet Memnuniyet Anketi Uygulama Tarihi: 01.06.2016 01.07.2016 Personelin Görev Alanı Personelin Hizmet Yılı Kişi Sayısı Kümülatif Kriminal Daire Başkanlığı Personeli

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 İçindekiler Office 365 Nedir?... 2 Office 365 Özellikleri ve Kullanımı... 3 Kurumsal Zimbra E-Posta Adresindeki E-Postaları Yönlendirme... 9 2 Office 365 Nedir? Office

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ ADI 1 MÜŞTEKİ VE MAĞDUR MÜRACAATI Müşteki ve Mağdur İfadesi CMK da uygulanan süre(1 gün-1 yıllık süre) 2 İHBAR İhbarcı tarafından verilmesi halinde açık kimlik ve adres bilgileri 1

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR PROJESİ KONU ÖNERME FORMU

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR PROJESİ KONU ÖNERME FORMU No: Proje Konusu: Öğrenci Sayısı: Proje Süresi: Proje Özeti: 3G modem ile uzaktan ısı, aydınlatma, hareket, görüntü 1 3G ile Akıllı Ev Uygulaması 1 2 Dönem kontrolü. Gerekli donanımlar Mobil Kablosuz Ağlar

Detaylı

E-Pazaryeri yazılımı ile sınırsız mağazalar oluşturabilir ve sınırsız ürün sa şı yaparak komisyon ve reklam geliri elde edebilirsin. C2C 6.

E-Pazaryeri yazılımı ile sınırsız mağazalar oluşturabilir ve sınırsız ürün sa şı yaparak komisyon ve reklam geliri elde edebilirsin. C2C 6. E-Ticaret Tüke ciden Tüke ciye E-Ticaret Türkiye nin ilk ve tek c2c e caret yazılımı ile yüksek nitelikli c2c e caret siteleri oluştur. Sana uygun e caret pake ile şimdi e-pazaryerini kur. Sa n almak için

Detaylı

BELSİS-EBYS ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ

BELSİS-EBYS ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ 2014 BELSİS-EBYS ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NEDİR? Belsis, yerel yönetimlerin en önemli bilgi sistemi olan Kent Bilgi Sistemi (KBS) için gerekli araçlar olan GIS, CAD, IMS ve MIS uygulamalarının

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ ETİMESGUT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ ETİMESGUT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. ANKARA VALİLİĞİ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı 1 Din Öğretimi Şube Müdürlüğü 2 2 Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü 1 3 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü 1/A 6 4 İnsan Kaynakları

Detaylı

E-MEB. Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi

E-MEB. Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi E-MEB Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi E-MEB FAYDALARI Kağıt İsrafını Önler Yazışma Sürecini Hızlandırır Diğer Yazılımlar = 5-20 Dk. E-MEB = 1-7 Dk. Çevreyi Korur Bilgisayarınız Formatlandığında

Detaylı

Artı. Kurumsal e-posta. Dosya Paylaşımı. Her Yerden Erişim. Teknik Destek. Finansal olarak yedekli SLA. Basit BT Yönetimi. HD Video Konferans

Artı. Kurumsal e-posta. Dosya Paylaşımı. Her Yerden Erişim. Teknik Destek. Finansal olarak yedekli SLA. Basit BT Yönetimi. HD Video Konferans Kurumsal e-posta Dosya Paylaşımı Artı HD Video Konferans Office Masaüstü uygulamaları Office Web uygulamaları Office Mobil Her Yerden Erişim Teknik Destek Basit BT Yönetimi Finansal olarak yedekli SLA

Detaylı

TÜBİTAK UEKAE ULUSAL ELEKTRONİK ve KRİPTOLOJİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ

TÜBİTAK UEKAE ULUSAL ELEKTRONİK ve KRİPTOLOJİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ TÜBİTAK UEKAE ULUSAL ELEKTRONİK ve KRİPTOLOJİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ GÜVENLİ KURUMSAL MESAJLAŞMA UYGULAMASI Ulusal Elektronik İmza Sempozyumu, 7-8 Aralık 2006 İsmail GÜNEŞ E-posta:ismail@uekae.tubitak.gov.tr

Detaylı

Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu

Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu e-devlet Kapısı e-devlet hizmetlerinin ortak bir noktadan kullanıcıya hızlı ve güvenli bir şekilde sunulduğu platformdur. Kamu

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 FAALİYET RAPORU

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 FAALİYET RAPORU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 FAALİYET RAPORU İçindekiler 1.GENEL BİLGİLER... 3 1.1 Misyon ve Vizyon:... 3 1.2 Yetki, Görev ve Sorumluluklar:... 3 1.3. Birime İlişkin Bilgiler:... 4 1.3.1 Teşkilat

Detaylı

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da!

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da! Logsign Hotspot Misafir Ağlar İçin Yeni Nesil Bütünleşik Erişim ve Analitik Çözümü Misafir ağların her geçen gün artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni nesil mimari ile tasarlanmış olan Logsign

Detaylı

e-öğrenme/uzaktan Eğitim Sistemi ve Kurumsal İletişim Sistemi Projesi -Özet-

e-öğrenme/uzaktan Eğitim Sistemi ve Kurumsal İletişim Sistemi Projesi -Özet- e-öğrenme/uzaktan Eğitim Sistemi ve Kurumsal İletişim Sistemi Projesi -Özet- 1 e-öğrenme Platformu Kurum içi ve kurumlar arası sunulan hizmet içi ve vatandaşa yönelik eğitimlerinin e-öğrenme teknolojileri

Detaylı

Rugila Classification

Rugila Classification Rugila Classification Belge Sınıflandırma Yazılım Grubu Rugila Teknoloji Rugila Classification Belge Sınıflandırma Yazılım Grubu Rugila Classification Belge Sınıflandırma Yazılım Grubu, kurumların belge

Detaylı

e-devlet Kapısı 13 Şubat 2013 Cengiz Han MERAL BİL 588 1

e-devlet Kapısı 13 Şubat 2013 Cengiz Han MERAL BİL 588 1 e-devlet Kapısı 13 Şubat 2013 Cengiz Han MERAL BİL 588 1 Konu Başlıkları e-devlet Kapısı Nedir? e-devlet Kapısı nın Gelişimi & Fonksiyonları e-devlet Kapısı na Giriş e-devlet Kapısı nın Yurtdışındaki Örnekleri

Detaylı

2018 Yılı Faaliyet Raporu

2018 Yılı Faaliyet Raporu BOLU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2018 Yılı Faaliyet Raporu Kasım- 2018 Yönetim Şeması: Merkez Müdürü: Merkez Müdürü Yönetim Kurulu Müdür Yardımcısı İdari Ofis Müdür Yardımcısı Dr. Öğr.Üyesi

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Bölüm 1 Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Hedefler Bilgisayar kullanabilmenin günümüzde başarılı olmak için neden son derece önemli olduğu Bilgisayar sözcüğünün tanımlanması

Detaylı

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen 1 2 Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen yerden, istenildiği anda ulaşabilmeyi sağlamaktadır.

Detaylı

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi 2012 Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi HİZMET STANDARDI Merkezimizden verilmekte olan hizmetlerin erişim zamanını belirten standartlardır. Trabzon TÜRKİYE 07.12.2012 AKÇAABAT MERKEZİ KAMU HİZMETLERİ STANDARDI

Detaylı

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Kaspersky Open Space Security: Release 2 İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Güncellenmiş uygulamalar Updated applications Release 2 uygulamaları: Kaspersky Anti-virus for Windows Workstations

Detaylı

T.C. HOCALAR KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ)

T.C. HOCALAR KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ) T.C. HOCALAR KAYMAKAMLIĞI (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ) SIRA NO 1 2 ADI Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin Vali ve Kaymakamlıklarca Önlenmesi Yolları 634 sayılı Kat

Detaylı

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 6 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Toplantı, seminer, eğitim, çalıştay,

Detaylı

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE 1 Yeni Kayıt Araç Tescil İşlemleri

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. ANKARA VALİLİĞİ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı Din Öğretimi Şube Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü 3 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü 3 4 İnsan Kaynakları Şube

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI. 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR

AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI. 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GELİR İDARESİNDE KULLANIMI (VEDOP) Öğr.Grv.Dr. Şennur ÖZTÜRK Anadolu Üniversitesi AÖF VERGİ

Detaylı