KASIM SINIF KASIM AYI BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KASIM 2015 3. SINIF KASIM AYI BÜLTENİ"

Transkript

1 Sayı:2 KASIM SINIF KASIM AYI BÜLTENİ

2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF BÜLTENİ Sayı : 2 Kasım 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Akrostiş/Değerler Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Programı Uygulamalı Dersler Bülteni Yabancı Diller Bülteni Yazar Nevin Koçoğlu, barışla geldi barış mesajları verdi. Edebiyat dünyasının tanınmış kalemlerinden Yazar ve Şair Nevin Koçoğlu, Anabilim ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Anabilim Ataşehir ve Sancaktepe Kampüslerinde gerçekleşen söyleşiler boyunca barış teması üzerinde duran Koçoğlu, öğrencilerimize harika mesajlar verdi. Barışı; gökyüzünde savaş uçaklarının değil, uçurtmaların dans ettiği bir mavilik olarak tanımlayan yazar, sözlerine şu şekilde devam etti: Barış, bir köpeğin başını okşamak, bir ağaç dikmek, yaşlı bir insanı karşıdan karşıya geçirmek, sokakta ip atlamak veya seksek oynamak olmalı. Okulda arkadaşlarımızla dayanışma içinde çalışmak, yaşıtlarımızla yardımlaşmak olmalı. Akıllı telefonlarla savaş oyunları oynamak değil.. Koçoğlu nun öğrencilerimiz için yazdığı Pamuk Şekeri isimli şiir ise, güzel mesajlarla bezeli bu harika günün kısa bir özeti gibi oldu: Gelin birlik olalım, dünya dostlukla dönsün / Sevgi, umut ve barış yıldız yıldız dökülsün. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bülteni Okulumuzun Yürüttüğü Projeler Özel Gün ve Kutlamalar Ayın Nazik Sınıfı ANABİLİM DEĞERLERİ Anabilim değerlerine göre bu ayın en nazik sınıfı: Ataşehir Kampüsümüzden 3A, Sancaktepe Kampüsümüzden.. sınıfı ayın en nazik sınıfı seçilmiştir. Sınıfımızı tebrik Arkadaş ilişkilerinde iyi olma, mantıklı davranabilme, sorun çözme becerisi yüksek olma, merdivenlerde, serbest alanlarda kurallara uygun davranma, ödev ve sorumluluklarını gereğine uygun olarak yapma ve bunların öneminin bilincinde olma davranışlarına bakılarak seçilmiştir.

3 Anabilim Eğitim Programı Konu, Kavram ve Etkinlikleri Ay boyunca Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi ve Fen Bilimleri dersleri konu kavram ve kazanımlarıyla ilişkili olarak planlamalarımız doğrultusunda ders kitapları ve çalışma kitaplarımız, Anabilim fasiküllerimiz, akıllı tahta uygulamalarımız ve sınıf çalışmalarımızın yapılmasının yanı sıra; Türkçe dersinde, TÜRKÇE Mustafa Kemal in Elleri, Atatürk Kurtuluş Savaşı nda ve Verdiğin Sözü Unutma metinlerine ait metin künyesi oluşturma çalışması yapıldı. Bu çalışmayla öğrencilerimiz metin ile ilgili bilinmeyen kelimeler, metnin konusu, ana fikri ve türü hakkında bilgi sahibi oldular. Mustafa Kemal in Elleri etkinliğinde, çeşitli meslek gruplarına ait eller dağıtıldı ve hayatımızdaki rolleri öğrenciler tarafından değerlendirildi. En son Mustafa Kemal in elleri dağıtılarak Mustafa Kemal in yapmış olduğu yenilikler ve hayatımızdaki değişiklikler tartışıldı. Verdiğin Sözü Unutma metninde Atatürk ün kişilik özelliklerine değinildi. Atatürk Kurtuluş Savaşı nda şiir çalışması ile büyük harflerin kullanımına dikkat çekildi. Atatürk ve Çocuk isimli serbest okuma metni ile okuma alışkanlıkları geliştirildi. Atatürk ile ilgili dikte çalışmaları yapıldı. Seçtiğim Sözcük çalışması ile öğrenciler seçmiş oldukları kelimelerin gerçek ve mecaz anlamlarını cümle içinde kullanarak resimlerini çizdiler ve sergilediler. Çok gezen çok bilir. atasözü ile Yelkenleri suya indirmek. ve Yaş tahtaya basmak. deyimlerinin kartlarındaki bilgi ve görseller incelendi. Atasözü ve deyimler ile ilgili ay boyunca dramatizasyonlar, görsel yorumlama çalışmaları yapıldı. Kart oyunları oynandı. Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. ve Kısa oyunlar yazar. drama çalışmaları yapıldı. Şair Nevin Koçoğlu ile Barış konulu bir söyleşi gerçekleştirdik.

4 Anabilim Eğitim Programı Konu, Kavram ve Etkinlikleri Matematik dersinde, Ahmet ile Mehmet in Oyun Tutkusu isimli kısa öykü çalışması ile üç basamaklı sayılar öğrenildi. İnteraktif sunu ve çalışmalar ile eldeli ve eldesiz toplama çalışmaları desteklendi. Problem Kurmaca / Çözmece isimli grup çalışması ile verilen kelime ve işlemlerle öğrenciler problemler kurdular. Verilen ve istenen tablolarını doldurarak problemleri çözdüler. MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Elçin Alışverişte öyküsü ile onluk yuvarlama çalışmaları yapıldı. Örüntü ve süslemeler konusu sunu ve interaktif çalışmalar ile desteklendi. En çok üç basamaklı sayıları en yakın onluğa yuvarlar. yaratıcı drama çalışması yapıldı. Fen Bilimleri dersinde, Örnek olay çalışmaları ile hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikeler hakkında beyin fırtınası yapıldı. Madde konusu ile ilgili tema kapakçığı hazırlandı. Maddeyi niteleyen temel özellikler ile ilgili çeşitli animasyonlar izlettirildi ve interaktif çalışmalar yapıldı. Öğrenciler görseller ile çizerek örneklendirdiler. Madde Avcıları etkinliği ile maddeyi niteleyen temel özellikler ile ilgili kavramlar kartonlara yazıldı. Öğrenciler bir hafta boyunca kartonlarda yazılı olan kavram başlıklarına ait örnekler getirip yapıştırdılar.

5 Anabilim Eğitim Programı Konu, Kavram ve Etkinlikleri Hayat Bilgisi dersinde, Cumhuriyetimizi korumak ve güçlendirmek ile ilgili yaratıcı drama çalışması yapıldı. Bu çalışmalarda öğrencilerimiz verilen örnek olaylar ile ilgili doğaçlama ve verilen yönergelere uygun grup olarak canlandırma çalışmalarında çok hevesli ve başarılıydılar. Değerlendirme aşamasında, Cumhuriyeti nasıl güçlendirebiliriz? yönergesi şiir, yazı veya görsellerle ifade edildi. Öğrencilerimizin ortaya koyduklarıyla hedeflenen kazanımlara ulaşmış olduklarını gözlemledik. HAYAT BİLGİSİ Anı çalışması yapıldı. Öğrenciler kendi öğrencilik hayatlarındaki anıları paylaştıktan sonra Atatürk ün çeşitli öğrenim hayatı anıları paylaşıldı. Atatürk ün öğrenim hayatı ile kendi öğrenim hayatları karşılaştırıldı. Atatürk ün öğrenim görmüş olduğu okullar öğrenildi. Lider kavramı ile ilgili zihin haritası yapıldı. Atatürk ün Hayatı, Atatürk ün Öğrenim Hayatı, Ata-10 Kasım, Atam Uyan, Gruba Bir Lider Gerek ve Lider Dediğin isimli videolar izlettirildi, sunu hakkında sınıfta paylaşım yapıldı.

6 Anabilim Eğitim Programı Ayın kitabı: Profesör Kant ın En Çılgın Günü Ekim ayında okumaya başladığımız kitabımızı Kasım ayında sonlandırdık. Okuma esnasında hikâye unsurlarını belirleme, kahraman özelliklerini belirleme, olaylarda sebep sonuç ilişkileri kurma ve 5N1K soruları ile okuma becerileri geliştirildi. AYIN KİTABI Okuma sonunda; Kitabı okurken dürüstlük hakkında neler düşündünüz?, Dürüst ve iyi olmak için bilgiye ihtiyaç var mıdır?, Sizlerin de merak ettiği sorular var mı? gibi düşündürücü sorularla beyin fırtınası yapıldı. Öğrenciler kitabı keyifle okudular. Birbirlerinin fikirlerine saygı duydular ve kendi fikirlerini açıklayıp tartıştılar.

7 Anabilim Eğitim Programı Eğitim Rutinleri, 5 Dakika Uygulamaları Bu ay içerisinde eldeli toplama ve çarpma ile ilgili beş dakika çalışmaları yapıldı. EĞİTİM RUTİNLERİ 5 DAKİKA KÜTÜPHANE KİTAP KURDU KIRKAMBAR GELİŞTİREN ETKİN- LİKLER ATASÖZLERİ DEYİMLER Kütüphane Uygulamaları Bu ay haftalık ders planında belirlenen saate uygun olarak öğrencilerimizle kütüphaneye giderek Profesör Kant ın En Çılgın Günü adlı kitabı güdümlü okuma yöntemiyle okuduk. Öğrencilerimiz kütüphane kartlarını kullanarak ilgi alanları doğrultusunda kitap alıp teslim ettiler. Sınıf İçi Kitap Kurdu Uygulaması Bu ay içerisinde kitap kurdu olarak serbest kıyafet ile gelmeye hak kazanan öğrencilerimiz, 3/A sınıfından Eylül Naz Altun, Barlas Bozkurt, Yusuf Uraz Bayındır, Gülüm Naz Güdük, Eyşan Uğurlu, Bade Yurtal, Ümitcan Parlak, Elif Türkay 3/B sınıfından Nehir Kuran, Duru Cebecioğlu, Dila Göktaş, Nehir Gencay, Yavuz Çelik, Elif Şahin, Ömer Tarık Uzma 3/E sınıfından Tuna Yağcı, Asya Serin, Poyraz Sefiloğlu, Deniz Alp Güdük, Nehir Alsan, Lorin Defne Kamacı, Çağla Binian, Asya İbradi, Aylin Irmak Özer, Eren Şerbetçioğlu, Ece Akalın, Ayaz Tan Gültekin 3/F sınıfından Elif Gül Söylemez, Derin Şeyhan, Aral Karadayı, Nehir Oral Öğrencilerimizi tebrik eder. Okuma sevgilerinin devamını dileriz. Kırkambar Çalışmaları Bu ay içerisinde yaratıcı çizgi çalışmaları, mandala çalışmaları ve bunların yanı sıra Türkçe ve Matematik dersi konuları ile ilgili olarak etkinlik sayfaları yapılmıştır. Geliştiren Etkinlikler Ders esnasında yapılan çalışmaları erken tamamlayan öğrencilerimize verilmek üzere öğrenciyi farklı düşünmeye yönlendirebilecek çalışmalar hazırlanır. Çalışmalar orta ve zor seviyede hazırlanır. Öğrenci, çalışmasını tamamladıktan sonra buradan ek çalışma alabilir. Atasözleri ve Deyimler Her hafta için belirlenen atasözü veya deyim öğrencilere duyurulur. Hafta içerisinde yapılan çalışma ve ödevlerde bu atasözü ve deyimler sıklıkla kullanılır.

8 Düşünme Becerileri Eğitimi Programı Akıl Oyunları AKIL OYUNLARI Haftalık ders planında belirlenen saate uygun olarak akıl oyunları dersi yapılır. Anabilim Eğitim Kurumları Akıl Oyunları fasikülünde yer alan çalışmalar uygulanır. Bu çalışmalarla öğrencilerimizin zihinsel alanda desteklenmesi, sahip oldukları potansiyellerini kullanmayı öğrenmeleri ve performanslarını artırmaya yönelik çalışmaları yapmaları hedeflenir. YARATICI Bu ay akıl oyunları dersinde Sudoku ve Pentomino çalışmaları yapıldı. YAZMA Yaratıcı Yazma / Görsel Okuma GÖRSEL OKUMA Yaratıcı yazma ve görsel okuma çalışmaları kapsamında, öğrencilerimizin yaratıcı ve eleştirel düşünme, özgün metin oluşturma, temel dil becerilerini geliştirme, öz yeterlik algısı oluşturma ve geliştirme, düşüncelerini akıcı bir şekilde sıralama, farklı ve değişik sonuçlara varabilme, görsel okur yazarlık oluşturma becerilerini geliştirmek hedeflenir. Bu ay Türkçe dersinde yaratıcı yazmada Eğer Olsaydı, Karaktere Bürünme, Seç Yarat ve Hikaye Tamamlama çalışmaları, görsel okumada Eko-Okul kapsamında Hava Kirliliği ile ilgili karikatür yorumlama çalışması yapıldı.

9 KGP ve YGP (Kişilik ve Yetenek Geliştirme Programları) YARATICI DRAMA YÖNTEMİ İLE KİŞİLİK GELİŞİMİ KGP Temalar Kendini Tanıma Güvenli Ve Sağlıklı Hayat Kendini Tanıma temasından yola çıkarak, duygusal tepkilerini tanıma konusunu doğaçlama ve canlandırmalarla işledik. Öz yeterlilik temasıyla birlikte kendi olumlu ve olumsuz davranışları ile ilgili farkındalık geliştirmesini canlandırma çalışmasıyla sağladık. Güvenli ve Sağlıklı Hayat temasıyla, arkadaşlığın anlam ve öneminden, arkadaşlık ilişkilerinde olması gereken değer ve kurallardan yola çıkarak canlandırma çalışmalarımızla temalarımızı ve kazanımlarımızı uyguladık. Özyeterlilik Gelişimi Etkili İleitşim Kişilerarası Çatışma ve Çatışma Çözme Kişilik Değerleri Sosyal Yaşam Becerileri

10 KGP ve YGP (Kişilik ve Yetenek Geliştirme Programları) UYGULAMALI DERSLER YGP Branşlar Oyun ve Fiziki Etkinlikler BEDEN EĞİTİMİ ATAŞEHİR KAMPÜSÜ 3-A Sınıfı: Kasım ayı boyunca Yüzme branşı yapılmıştır. Derslerde serbest ve sırt üstü stilde teknik çalışmalar yer verilerek kurallara uygun olarak çıkış, dönüş ve bitiriş çalışmaları yapılmıştır. 3-B Sınıfı: Kasım ayı boyunca Voleybol Branşı yapılmıştır. Voleybol çalışmalarında branşa özgü top alıştırmaları ile temel teknik becerileri içeren (parmak pas- manşet pas) çalışmalarına yer verilmiş, ayrıca alttan servis çalışmaları yapılmıştır. 3-E Sınıfı: Kasım ayı boyunca tenis çalışmaları devam etmiştir. Tenis derslerinde raket ve top alıştırmaları ile öğrencilerde tenis temel tekniklerini geliştirici forehand ve backhand vuruş çalışmaları ve servis çalışmaları yapılmıştır. 3-F Sınıfı: Basketbolda ball handling (top hâkimiyeti) çalışmaları ile alçak ve yüksek top sürme çalışmaları yapılarak basketbola özgü temel becerileri geliştirici çalışmalara yer verilmiştir. SANCAKTEPE KAMPÜSÜ 3-A Sınıfı: Kasım ayı boyunca Voleybol ve Cimnastik branşı yapılmıştır. Voleybol çalışmalarında branşa özgü top alıştırmaları ile temel teknik becerileri içeren (parmak pas- manşet pas) çalışmalarına yer verilmiş, ayrıca alttan servis çalışmaları yapılmıştır. Temel cimnastik becerilerini içeren çalışmaların yanı sıra öne- geriye takla, çember, atlamalar, amut çalışmaları ve yardımlı überşlak çalışmaları yapılarak teknik çalışmalara ağırlık verilmiştir. 3-B Sınıfı: Kasım ayı boyunca Basketbol ve Cimnastik branşı yapılmıştır. Basketbolda ball handling (top hâkimiyeti) çalışmaları ile alçak ve yüksek top sürme çalışmaları yapılarak basketbola özgü temel becerileri geliştirici çalışmalara yer verilmiştir. Temel cimnastik becerilerini içeren çalışmaların yanı sıra öne- geriye takla, çember, atlamalar, amut çalışmaları ve yardımlı überşlak çalışmaları yapılarak teknik çalışmalara ağırlık verilmiştir.

11 YGP (Yetenek Geliştirme Programları) MÜZİK / ORFF ETKİNLİKLERİ UYGULAMALI DERSLER Melodika ile 9. Senfoni çalışmasına devam edildi. Buna ek olarak Kuş Uçar şarkısı çalışmalarına başlandı. 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili Öğretmen Marşı öğretildi. YGP Branşlar Müzik/Orff

12 YGP (Yetenek Geliştirme Programları) GÖRSEL SANATLAR UYGULAMALI DERSLER YGP Branşlar Görsel Sanatlar 3.sınıf öğrencilerimiz bu ay gerçekleştirdikleri Hareketli İnsan Figürleri konulu bu çalışma ile Görsel sanat çalışmasını oluştururken ifadeci bir yaklaşım kullanabilmeyi ve sanatın elemanlarını, tasarım ilkelerini kullanabilmeyi öğrenmişlerdir. 3.sınıf öğrencilerimiz Benim Sahnem çalışma ile görsel sanat çalışmasını oluştururken uygulama basamaklarını kullanmayı öğrenmişlerdir. Öğrencilerimizin kasım ayında yaptıkları son çalışma olan Benim Canım Öğretmenim konulu hayalden resim çalışmayla duygu ve düşüncelerini yaratıcılıklarını kullanarak görsel sanat çalışmalarına yansıtabilmeyi, ekleme ve çıkarma yoluyla farklı malzemeleri de kullanarak üç boyutlu çalışmalar yapabilmeyi öğrenmiş ve çalışmalarında uygulamışlardır.

13 ENGLISH BULLETIN İngilizce dersinde, İngilizce derslerinde Kasım ayında geniş zaman konusuna giriş yaptık. Öğrenciler kendilerinin ve diğer şahısların günlük rutinlerinden bahsetmeyi öğrendi. YABANCI DİL Web tabanlı eğitici sitelerden keyifli oyunlar oynayarak ve konularla alakalı eğitsel videolar izleyerek güzel ve verimli vakit geçirirken öğrendik. Ayrıca öğrencilerimizin 2. sınıfta da severek oynadıkları eğlenceli ve öğretici bir eğitim sistemi olan web tabanlı Little Bridge adlı oyunumuzu oynamaya başladık. Çocuklarımızdan ve velilerimizden çok olumlu tepkiler almaya devam ediyoruz.

14 ALMANCA-İSPANYOLCA YABANCI DİL Almanca dersinde, KONU: Jahreszeiten, Monate, Wochentage, Farben, Zahlen(0-20) En sevdiğim mevsim, ay ve rengi söyler. Mevsimleri aylara göre sıralar. Günleri sıralar. Renkleri söyler. Kaç yaşındasın kalıbını 1.,2. ve 3. şahıslara göre öğrenir. Sayıları söyler. HEDEFLENEN YAPI Meine Lieblingsjahreszeit ist Sommer. Mein Lieblingsmonat ist Juni. Meine Lieblingsfarbe ist blau. Wie alt bist du? Ich bin neun Jahre alt. Wie alt ist er/ sie? Er / Sie ist neun Jahre alt. İspanyolca dersinde, KONU: Los colores, los números (0-31), los días, los meses y las estaciones Mevsimleri aylara göre sıralar. Günleri sıralar. Renkleri söyler. Kaç yaşındasın kalıbını 1.,2. ve 3. şahıslara göre öğrenir. Sayıları söyler. HEDEFLENEN YAPI Es de color amarillo. Cuántos años tienes? -Yo tengo 8 años. Cuántos años tiene ella? -Ella tiene 8 años. Qué día es hoy? -Hoy es lunes.

15 ÇOCUKLAR NEDEN DERS ÇALIŞMAZ! Yrd. Doç.Dr. Oktay AYDIN Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anne-babaların çocuklarıyla, öğretmenlerin de öğrencileriyle yaşadıkları en önemli sorunlardan birisi ders çalışma sorunu dur. Kimi, çocuğunun hiç ders çalışmadığından, kimi verimsiz çalıştığından, kimi düzensiz çalıştığından, kimi de yetersiz çalıştığından söz eder. Üstelik bu sorun, ilkokuldan lise son sınıfa ve hatta üniversiteye kadar az veya çok devam ediyor. Öyle görünüyor ki, çocuklar, bu konuda ne yaparsalar yapsınlar anne-babalarını ve öğretmenlerini pek memnun edemiyorlar. Sonuçta, sorun diye tanımladığımız bir durumun böylesine yaygın olması aslında birçok şeyi gözden geçirmeyi gerektiriyor. Öyle ki, ders çalışma ve ödev yapma gibi kavramların gerekliliği bile sorgulanabilir durumdadır. Çocuktan ders çalışmasını ve ödev yapmasını beklerken, neyi niye yaptığımızın cevaplarını çok iyi gözden geçirmeliyiz. Aksi halde, çok keyfi uygulamalarla da karşı karşıya kaldığımızı söylemek gerekir. Ders çalışmamak bir sorun mudur? Ders çalışmamayı bir sorun olarak tanımlamak çok kolay değil. Çünkü, ders çalışmamanın birçok boyutu var ve bunları bir bütün olarak değerlendirmeden sorun tanımlaması yapmak kolaya kaçmak demek olur. Peki ders çalışmamak ne zaman bir sorun olarak tanımlanabilir? Bunun için bir kaç kriter verebiliriz: - Eğer çocuk ders çalışması gerektiği bilincinde değilse - Eğer çocuk öğretmenin verdiği sorumlulukları sürekli unutuyorsa - Eğer çocuk sürekli olarak verilen ödevleri yapmıyor ya da eksik yapıyorsa - Eğer çocuk ders çalışmadığı için akademik yönden başarısız oluyorsa çocuğun ders çalışma sorunundan söz edebiliriz. Çocukların ders çalışmamalarının nedenleri nelerdir? Çocuğun doğası: İnsanın doğasının bir yanı sorumluluk almak, üretmek, eyleme geçmek olsa da, diğer yanı konfor ve eğlence arayışındadır. Bu açıdan, bir çocuğun, ders çalışmak yerine oyunu ve eğlenceyi tercih etmesi doğal olarak kabul edilebilir.

16 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hormonal düzen ve tercihler: Beyin, haz odaklı bir aygıttır. Dopamin denilen kimyasal, beyni haz aramaya yöneltir. Bu nedenle, diyebiliriz ki, beynimiz sorumluluk yerine hazza öncelik veren bir aygıttır. Hatta sorumluluk dediğimiz faaliyetleri bile hazza ulaşmak için yerine getirir. Hazzı erteleyen ve kontrol eden beyin bölgesi de alın bölgesidir ve bu bölge en geç gelişen yerdir. Ders çalışmak ise genel olarak sıkıcı bir süreçtir. Bu nedenle bir çocuk, ders çalışmak yerine arkadaşıyla sohbet etmeyi, gezmeyi, top oynamayı daha fazla tercih eder. Çocuğun motivasyon tipi: Motivasyon, bir işi isteyerek yapmaya yönelme olarak tanımlanabilir. İç ve dış motivasyon tipinden söz etmek mümkündür. Bir çok faaliyette değişse de, genellikle iç ya da dış motivasyon tipinden birine daha yatkın olabiliriz. Bu motivasyon tipleri doğuştandır. Bu nedenle kolay kolay değişmez. İç motivasyon kaynakları güçlü çocukta çalışma alışkanlıklarının gelişmesi daha kolay olmasına karşın, dış motivasyon kaynakları güçlü çocukta daha çok yönlendirilme ihtiyaç vardır. Çalışma alışkanlıkları ile ilgili geçmiş yaşantılar: Çocukların geçmişten gelen çalışma alışkanlıkları da bir başka etkendir. Özellikle küçük yaşlarda, kısa süreli ama düzenli çalışmalarla geliştirilmesi gereken çalışma alışkanlığı zamanında kazandırılmamışsa, sonraki yıllarda sonuç almak çok daha zordur. Alışkanlık oluşturmak gerçekten de uzun süre ister. Özellikle birinci sınıftan itibaren çalışma alışkanlığının geliştirilmesi için çaba harcamak son derece önemli. Anne-babanın ders çalışma ile ilgili çatışmacı tavrı: Anne-babalar, kendi kişilik özellikleri ve önceliklerine göre çocuklardan beklentiler oluştururlar. Birçok anne-baba için öncelik beklentilerden biri çocuğunun ders çalışmasıdır. Beklediği düzeyde ders çalışmayan çocuğu karşısında anne-babalar, kimi zaman üzülmekte, kimi zaman kaygılanmakta, kimi zaman da öfkelenebilmektedir. Bu süreci akıl odaklı değil de duygu odaklı yöneten anne-babalar, çocuklarının içinde bulunduğu durumu anlamak yerine tepkisel yaklaşımlar sergilerse, süreç daha da içinden çıkılmaz bir hale gelir. Çocuğun ders çalışmasını beklemek doğal. Onlar da aslında çalışmaları gerektiğini bilir. Ancak, unutmayalım ki, hayatımızda doğru olduğunu düşündüğümüz ve bildiğimiz halde bizim de yapmadığımız ya da yapamadığımız çok şey var.

17 KUTLU OLSUN! 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası Kasım Atatürk Haftası 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü 24 Kasım Öğretmenler Günü BU AY DOĞANLAR Öğrencilerimize mutlu yıllar diliyoruz. Başarılarının artarak devam edeceğine inanıyoruz. ATAŞEHİR 3A Ece Akıskalı ÖZEL GÜN VE KUTLAMA 3F Reyhan Nur Kahraman Kaan Özçelik SANCAKTEPE 3A Ateş Fıratoğlu Bu günler ile ilgili kutlama fotoğrafları eklenecek.

3. SINIFLAR KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI

3. SINIFLAR KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI KASIM AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE KONU VE KAVRAMLAR Noktalama işaretleri, Yazım kuralları, 5N1K, Metin unsurları, Liderlik, Kişilik Özellikleri Eş, zıt ve sesteş sözcükler, Görselleri Yorumlama, Dikte,

Detaylı

KASIM 2015 3C/D SINIFI KASIM AYI AY SONU BÜLTENİ

KASIM 2015 3C/D SINIFI KASIM AYI AY SONU BÜLTENİ Sayı:2 KASIM 2015 3C/D SINIFI KASIM AYI AY SONU BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF BÜLTENİ Sayı : 2 Kasım 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Akrostiş/Değerler Anabilim Eğitim Programı 3C/D SINIFI SANCAKTEPE

Detaylı

3C-D SINIFI KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI

3C-D SINIFI KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI KASIM AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE/ANALİTİK OKUMA VE YARATICI YAZMA KONU VE KAVRAMLAR Noktalama işaretleri, Yazım kuralları, 5N1K, Metin unsurları, Liderlik, Kişilik Özellikleri Eş, zıt ve sesteş sözcükler,

Detaylı

3. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI

3. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI MATEMA TİK OCAK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE 3. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI KONU VE KAVRAMLAR Noktalama işaretleri Yazım kuralları Eş sesli, zıt anlamlı, eş anlamlı kelimeler 5N1K Görselleri yorumlama

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık.

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık. Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI Şubat Ayı E-Bülteni 1 İÇİNDEKİLER 1. Doğum günü Olan Yıldızlarımız 2. Mihver Dersler 3. Branş Dersler 4. Kulüpler 2 DOĞUM GÜNÜ OLAN YILDIZLARIMIZ

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

1/B SINIFI EKİM AYI BÜLTENİ

1/B SINIFI EKİM AYI BÜLTENİ Sayı 1 EKİM 2015 1/B SINIFI EKİM AYI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1-B SINIF BÜLTENİ Sayı : 1 Ekim 2015 İÇİNDEKİLER Başlarken Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri YGP Etkinlikleri Anabilim Akrostiş/Değerler

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017)

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ  TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik, açıdan birbirini izleyen

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu 1. Dönemini gururla tamamladı. Öğrencilerimiz bu dönem boyunca sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

2. SINIFLAR KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI

2. SINIFLAR KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI KASIM AYI BÜLTENİ DERSLER KONU VE KAVRAMLAR TÜRKÇE/ANALİTİK OKUMA VE YARATICI YAZMA Alfabe Alfabenin Sözlük Sıralaması Eş Anlamlı Sözcükler Zıt Anlamlı Sözcükler Analitik Okuma ve Yaratıcı Yazma Atatürk

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 00.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 00. Günü için ailemizle 00 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 00.gün sergimizi

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik, açıdan birbirini izleyen birçok çalışma

Detaylı

1/B SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

1/B SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ Sayı 3 1/B SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ ARALIK 2015 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1. SINIF BÜLTENİ Sayı : 3 Aralık 2015 İÇİNDEKİLER Kütüphane Dersleri Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri 1.sınıflar olarak

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; Mayıs ve Haziran aylarında planlanan konuları işldik ve belirlenen etkinlikleri gerçekleştirdik.

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi hazırladık. Okulumuzda

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI 02-06 Kasım 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey Yatay Başı

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI 1/B SINIFI KASIM AYI E-BÜLTENİ 1 İÇİNDEKİLER 1. Mihver Dersler 2.Branş Dersler 3.Kulüpler 2 TÜRKÇE Kasım ayında Türkçe dersinden harfleri öğrenmeye

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur.

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur. Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 12 Kasım 2018-18

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Okul öncesi öğrencilerimiz bu ay; sınıflarında bulunan dramatik oyun, müzik, blok, kitap, kukla, fen-doğa, eğitici oyuncak ve sanat merkezlerinde serbest oyunlar oynadılar. Bu oyunlar, öğrencilerimizin

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ FEN ETKİNLİĞİ NİSAN 2015

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ FEN ETKİNLİĞİ NİSAN 2015 Sevgili Velimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti nin temellerinin

Detaylı

2. SINIFLAR ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI

2. SINIFLAR ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI ARALIK AYI BÜLTENİ DERSLER KONU VE KAVRAMLAR TÜRKÇE MATEMATİK Zıt Anlamlı Sözcükler Eş Sesli Sözcükler Özel ve Cins İsimler Tam ve Yarım saatler 100 içinde ikişer ve beser, 40 içinde dörder, 30 içinde

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk.

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

16 KASIM Ekim 2018

16 KASIM Ekim 2018 16 KASIM 2018 05 Ekim 2018 Merhaba Sevgili velilerimiz, Kasım ayının ortalarına geldik, kış varlığını iyice hissettiriyor artık. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde evden çıktıkları için mutlaka palto

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak Mart 2016)

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak Mart 2016) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak 2016-11 Mart 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

Bu hafta Hayat Bilgisi dersinde okulumuz çalışanlarının görevlerini tartıştık ve onlar için İyi ki varlar! dedik.

Bu hafta Hayat Bilgisi dersinde okulumuz çalışanlarının görevlerini tartıştık ve onlar için İyi ki varlar! dedik. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK Ü anma hazırlıklarımız, Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri kapsamında yazar Kaan ELBİNGİL söyleşisi, İngilizce PİRATES

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK * 18-24 Mayıs Müzeler haftası hakkında sohbet edildi. *Kahramanmaraş Arkeoloji müzesine gezi

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; Mayıs ve Haziran aylarını da planlanan konular ve belirlenen etkinlikleri gerçekleştirerek geçirdik.

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

MUTLU YILLAR KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI 2010 ARALIK BÜLTENİ

MUTLU YILLAR KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI 2010 ARALIK BÜLTENİ MUTLU YILLAR KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI 2010 ARALIK BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENDİK? GECE- GÜNDÜZ Günün bölümlerini öğrendik. Gündüz neler yaptığımızı konuştuk. Gece neler yaptığımızı konuştuk. Gece ve gündüz

Detaylı

Doğal sayıları karşılaştırarak, sembol kullanarak büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe sıralama,

Doğal sayıları karşılaştırarak, sembol kullanarak büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe sıralama, Sayfa 1 Sayfa 2 TÜRKÇE Atatürk, temasından dinleme metni ve serbest okuma metinleri okutularak etkinlikleri yapıldı. Tema sonu çalışmaları üzerinde duruldu. Hayal Gücü, temasında bulunan Ağacım, Eskiyen

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ  TÜRKÇE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

2. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI

2. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI MATEMATİK OCAK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE 2. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI KONU VE KAVRAMLAR Eş Anlamlı Kelimeler Zıt Anlamlı Kelimeler Eş sesli Kelimeler Özel ve Cins İsimler Noktalama işaretleri

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE HAYAL GÜCÜ TEMASINDA -Masal Perisi -Okula Giden Robot -Neden Rüya Görürüz? metinlerini işledik.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ:

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ: Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 100.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta: 2 Sayı: 2 11 Eylül 2015 Değerli Velilerimiz, Okulumuz açılalı 1 hafta oldu. Her gün tamamlanması gereken işler, planlamalar,

Detaylı

3. SINIFLAR EKİM AYI PROGRAM AÇILIMI

3. SINIFLAR EKİM AYI PROGRAM AÇILIMI EKİM AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE MATEMATİK KONU VE KAVRAMLAR Noktalama işaretleri, 5N1K, Metin unsurları, Sorun çözüm, Liderlik, Eş, zıt ve sesteş sözcükler, Görselleri Yorumlama Dikte Karşılaştırma Duygu,

Detaylı

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Ocak ayında yaptığımız etkinliklerimizle çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını baz alarak planladık ve uyguladık. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının 1. dönemini siz değerli

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat-24 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF ARALIK AYI BÜLTENİ

3. SINIF ARALIK AYI BÜLTENİ Sayı: 3 ARALIK 2015 3. SINIF ARALIK AYI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF BÜLTENİ Sayı : 3 Aralık 2015 İÇİNDEKİLER 3.SINIFLAR CEVİZLİ HALK EKMEK FABRİKASINDA 9-10 Aralık tarihlerinde 3. sınıf

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

3. SINIFLAR ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI

3. SINIFLAR ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI ARALIK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE KONU VE KAVRAMLAR Noktalama işaretleri Yazım kuralları 5N1K Eş, zıt ve sesteş sözcükler Görselleri yorumlama Dikte Somut isimler Soyut isimler Canlı varlıklar Cansız varlıklar

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz; Okul öncesi eğitimin bir boyutu olan sanat eğitimi içerisinde müzik, çok önemli bir yere sahiptir. Okul öncesi eğitimde müzik eğitiminin amaçları, çocukların bilişsel,duyuşsal, devinişsel

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı