3. SINIF ARALIK AYI BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "3. SINIF ARALIK AYI BÜLTENİ"

Transkript

1 Sayı: 3 ARALIK SINIF ARALIK AYI BÜLTENİ

2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF BÜLTENİ Sayı : 3 Aralık 2015 İÇİNDEKİLER 3.SINIFLAR CEVİZLİ HALK EKMEK FABRİKASINDA 9-10 Aralık tarihlerinde 3. sınıf öğrencilerimizle ekmeğin üretimden tüketime olan yolculuğunu yerinde gözlemleyebilmek adına, Cevizli Halk Ekmek Fabrikası na geziye gittik. Orada öğrencilerimiz ilgiyle karşılandı. Galoşlarını giyerlerken, tesiste uyulması gereken hijyen kurallarını dinlediler. Tesisi gezerken, ekmeğin hangi malzemelerle yapıldığını, hangi aşamalardan geçtiğini, üretim esnasındaki kavramları, ekmeklerin gramajlarını ve İHE nin günde kaç çeşit ve kaç adet ekmek ürettiğini öğrendiler. El değmeden üretilen ekmekleri ilgiyle ve şaşkınlıkla izlediler. Paketleme sürecine kadar olan tüm aşamaları detaylıca sorguladılar. Eğitici ve öğretici gezimiz slayt sunumuyla devam etti. En sonunda öğrencilerimize paketlenerek hediye edilen tazecik ekmekler, güne damgasını vurdu. Ekmeğin önemini, değerini ve üretim aşamasındaki emeği yakından gözlemleyen öğrencilerimizin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Anabilim Akrostiş/Değerler Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Programı Uygulamalı Dersler Bülteni Yabancı Diller Bülteni Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bülteni Okulumuzun Yürüttüğü Projeler Özel Gün ve Kutlamalar Ayın Ahlaklı Sınıfı ANABİLİM DEĞERLERİ Anabilim değerlerine göre bu ayın en ahlaklı sınıfı: Ataşehir Kampüsümüzden 3A sınıfı ayın en ahlaklı sınıfı seçilmiştir. Sınıfımızı tebrik ederiz. Sosyal ilişkilerde dürüst olma, sorumluluklarını yerine getirme, karşılık beklemeden iyilik yapma, temiz olmaz, adaletli ve hoşgörülü olma, bunların öneminin bilincinde olma davranışlarına bakılarak seçilmiştir.

3 Anabilim Eğitim Programı Konu, Kavram ve Etkinlikleri Ay boyunca Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi ve Fen Bilimleri dersleri konu kavram ve kazanımlarıyla ilişkili olarak planlamalarımız doğrultusunda ders kitapları ve çalışma kitaplarımız, Anabilim fasiküllerimiz, akıllı tahta uygulamalarımız ve sınıf çalışmalarımızın yapılmasının yanı sıra; Türkçe dersinde, TÜRKÇE Ağacım, Neden Bir Roket Yapıyoruz? ve Eskiyen Masallar metinlerine ait metin künyesi oluşturma çalışması yapıldı. Bu çalışmayla öğrencilerimiz metin ile ilgili bilinmeyen kelimeler, metnin konusu, ana fikri ve türü hakkında bilgi sahibi oldular. Ağacım etkinliğinde, hayallerimizi resmetmenin verdiği mutluluk ve renklerin diliyle konuşmak üzerine konuşuldu. Neden Roket Yapıyoruz? metninde teknolojideki gelişime değinildi. Hazırlanan sınıf roketleri üzerinde 5N1K soruları ve cevapları sergilendi. Eskiyen Masallar şiir çalışması ile büyük harflerin kullanımına dikkat çekildi. Gökkuşağı Nasıl Oluşur? isimli serbest okuma metni ile okuma alışkanlıkları geliştirildi. Kelime türetme oyunları oynandı. Bölümlerle Metin çalışması ile öğrenciler kendilerine bölümlere ayrılmış olarak verilen farklı metinleri grup çalışması yaparak birleştirmeye çalıştılar. Öfkeyle kalkan zararla oturur ve Kaçan balık büyük olur atasözleri ile Bir eli yağda bir eli balda deyiminin kartlardaki bilgi ve görselleri incelendi. Atasözü ve deyimler ile ilgili ay boyunca dramatizasyonlar, görsel yorumlama çalışmaları yapıldı. Kart oyunları oynandı. Hayal kurar ve kurdukları hayali sınıfta paylaşır. drama çalışması yapıldı.

4 Anabilim Eğitim Programı Konu, Kavram ve Etkinlikleri Matematik dersinde, MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Fıkralarla derse giriş yapılarak paranın hayatımızdaki yeri ve kullanım alanları konuşuldu. Para konulu kavram haritası yapıldı. Doğru, doğru parçası, ışın modellerine örnek olabilecek varlıklar vurgulandı. Bedenlerini kullanarak Yatay, dikey, eğik doğru modelleri ni bedenlerini kullanarak oluşturdukları oyunlar oynandı. Paralel, kesişen, dik doğrular nesneler üzerinde örneklendirildi. Yılbaşı Gösterisi isimli masalla, simetrisi olan nesnelerle ilgili beyin fırtınası yapıldı. Simetrik şekillerle halı deseni oluşturma çalışması yapıldı. Alan konusu interaktif yazılımlarla desteklendi. Birim kareleri kullanarak alan vurgusu yapıldı. Doğruyu, ışını, doğru parçasını modelleri ile tasvir eder. drama çalışması uygulandı. Fen Bilimleri dersinde, Maddenin Halleri belgeseli izlenerek çevremizdeki katı, sıvı, gaz maddelere örnekler verildi. Katı, sıvı, gaz nesnelere örnekler çizdikleri istasyon çalışması yapıldı. Işığın görmedeki rolünü vurgulayan interaktif yazılımlar izlendi. Işık konulu kavram haritası oluşturularak yapay ve doğal ışık kaynakları sınıflandırıldı. Aydınlıkta ve Karanlıkta kelimeleri kullanılarak grup halinde akrostiş çalışması yapıldı. Yazılan şiirler keyifle okundu. Ders çalışırken Doğru oturuş videosu izlendi ve nedenleri tartışıldı. Laboratuvarda deney yapılarak suyun donma noktası bulundu. Rezonans ile sesin titreşimler halinde havada yayıldığı gözlemlendi. Kalın ve ince seslerin nasıl oluştuğunun ayırdına varıldı.

5 Anabilim Eğitim Programı Konu, Kavram ve Etkinlikleri Hayat Bilgisi dersinde, Ali ve ailesinin başına gelenler isimli öykü çalışması ile barınmanın temel ihtiyaçlarımızdan biri olduğuna dikkat çekildi. Barınma kavramı ile ilgili zihin haritası yapıldı. HAYAT BİLGİSİ Bilinçli tüketici konulu video ve slaytlar izlenerek Tüketici Hakları üzerine konuşuldu. Tüketici olarak sahip olduğu hakları bilir ve bilinçli tüketici davranışları sergiler. drama planı uygulandı.

6 Anabilim Eğitim Programı Ayın kitabı: Sihirli Kütüphane Aralık ayında okumaya başladığımız kitabımızı sonlandırdık. Kitabımızı Okuma Çemberi etkinliği yaparak okuduk. Okuma çemberi etkinliğine göre her öğrenciye bir görev verdik: Özetleyici, sözcük avcısı, karakter ustası, bölüm uzmanı, sanatçı, bağ kurucu, sorgulayıcı görevlerinden birini alan öğrenciler, görevlerine göre okudukları bölümleri analiz ederek sunumlarını yaptılar. AYIN KİTABI

7 Anabilim Eğitim Programı Eğitim Rutinleri, 5 Dakika Uygulamaları Bu ay içerisinde eldeli toplama ve çarpma ile ilgili beş dakika çalışmaları yapıldı. EĞİTİM RUTİNLERİ 5 DAKİKA KÜTÜPHANE KİTAP KURDU KIRKAMBAR GELİŞTİREN ETKİN- LİKLER ATASÖZLERİ DEYİMLER Kütüphane Uygulamaları Bu ay haftalık ders planında belirlenen saate uygun olarak öğrencilerimizle kütüphaneye giderek Sihirli Kütüphane adlı kitabı okuma çemberi yöntemiyle okuduk. Öğrencilerimiz kütüphane kartlarını kullanarak ilgi alanları doğrultusunda kitap alıp teslim ettiler. Sınıf İçi Kitap Kurdu Uygulaması Kitap kurdu uygulaması, öğrencilerimizin okuduğu sayfa sayıları takip edilerek yapılır. Kitap kurdu olan öğrenci bir gün süreyle okula serbest kıyafet ile gelme hakkı kazanır. Kırkambar Çalışmaları Bu ay içerisinde yaratıcı çizgi çalışmaları, mandala çalışmaları ve bunların yanı sıra Türkçe ve Matematik dersi konuları ile ilgili olarak etkinlik sayfaları yapılmıştır. Geliştiren Etkinlikler Ders esnasında yapılan çalışmaları erken tamamlayan öğrencilerimize verilmek üzere öğrenciyi farklı düşünmeye yönlendirebilecek çalışmalar hazırlanır. Çalışmalar orta ve zor seviyede hazırlanır. Öğrenci, çalışmasını tamamladıktan sonra buradan ek çalışma alabilir. Atasözleri ve Deyimler Her hafta için belirlenen atasözü veya deyim öğrencilere duyurulur. Hafta içerisinde yapılan çalışma ve ödevlerde bu atasözü ve deyimler sıklıkla kullanılır.

8 Düşünme Becerileri Eğitimi Programı Akıl Oyunları AKIL OYUNLARI Haftalık ders planında belirlenen saate uygun olarak akıl oyunları dersi yapılır. Anabilim Eğitim Kurumları Akıl Oyunları fasikülünde yer alan çalışmalar uygulanır. Bu çalışmalarla öğrencilerimizin zihinsel alanda desteklenmesi, sahip oldukları potansiyellerini kullanmayı öğrenmeleri ve performanslarını artırmaya yönelik çalışmaları yapmaları hedeflenir. YARATICI Bu ay akıl oyunları dersinde Futoşiki, Kendoku ve Çarpmaca çalışmaları yapıldı. YAZMA Yaratıcı Yazma / Görsel Okuma GÖRSEL OKUMA Yaratıcı yazma ve görsel okuma çalışmaları kapsamında, öğrencilerimizin yaratıcı ve eleştirel düşünme, özgün metin oluşturma, temel dil becerilerini geliştirme, öz yeterlik algısı oluşturma ve geliştirme, düşüncelerini akıcı bir şekilde sıralama, farklı ve değişik sonuçlara varabilme, görsel okur yazarlık oluşturma becerilerini geliştirmek hedeflenir. Bu ay Türkçe dersinde yaratıcı yazmada Karaktere Bürünme, Seç Kurgula Hikaye Tamamlama çalışmaları, görsel okumada Eko-Okul kapsamında Su Kirliliği ile ilgili masal yazma çalışması yapıldı.

9 KGP ve YGP (Kişilik ve Yetenek Geliştirme Programları) YARATICI DRAMA YÖNTEMİ İLE KİŞİLİK GELİŞİMİ KGP Temalar Kendini Tanıma Güvenli Ve Sağlıklı Hayat Özyeterlilik Gelişimi Akran baskısı ve zorbalığı hakkında bilgi sahibi olurken, arkadaşlık ilişkilerinde kendi sergilediği olumlu ve olumsuz tutum ve davranışlarını fark ederek, arkadaşlarının kendisine yönelik olumsuz tutum ve davranışlarına karşı çözüm yolları uygulamayı öğrendik. Öz yeterlilik temasından yola çıkılarak, karşılaştığı olumsuz durumlar karşısında sabırlı davranmasını, farklı zaman ve mekanlarda başkalarının yönlendirme ve uyarmasına gerek duymadan kurallara uymasını, olumlu ve olumsuz duygularını kontrol ederek başkalarını rahatsız etmemesi gerektiğini işledik. Etkili İleitşim Kişilerarası Çatışma ve Çatışma Çözme Kişilik Değerleri Sosyal Yaşam Becerileri

10 KGP ve YGP (Kişilik ve Yetenek Geliştirme Programları) UYGULAMALI DERSLER YGP Branşlar Oyun ve Fiziki Etkinlikler BEDEN EĞİTİMİ ATAŞEHİR KAMPÜSÜ 3-A Sınıfı: Aralık ayı boyunca cimnastik branşı yapılmıştır. Temel cimnastik becerilerini içeren çalışmaların yanı sıra öne-geriye takla, çember, atlamalar, amut çalışmaları ve yardımlı überşlak çalışmaları yapılarak teknik çalışmalara ağırlık verilmiştir. 3-B Sınıfı: Aralık ayı boyunca yüzme branşı yapılmıştır. Derslerde serbest ve sırt üstü stilde teknik çalışmalar yer verilerek kurallara uygun olarak çıkış, dönüş ve bitiriş çalışmaları yapılmıştır. 3-E Sınıfı: Aralık ayı boyunca cimnastik branşı yapılmıştır. Temel cimnastik becerilerini içeren çalışmaların yanı sıra öne-geriye takla, çember, atlamalar, amut çalışmaları ve yardımlı überşlak çalışmaları yapılarak teknik çalışmalara ağırlık verilmiştir. 3-F Sınıfı: Aralık ayı boyunca yüzme branşı yapılmıştır. Derslerde serbest ve sırt üstü stilde teknik çalışmalar yer verilerek kurallara uygun olarak çıkış, dönüş ve bitiriş çalışmaları yapılmıştır. SANCAKTEPE KAMPÜSÜ 3-A Sınıfı: Aralık ayı boyunca cimnastik ve yüzme branşı yapılmıştır. Temel cimnastik becerilerini içeren çalışmaların yanı sıra öne-geriye takla, çember, atlamalar, amut çalışmaları ve yardımlı überşlak çalışmaları yapılarak teknik çalışmalara ağırlık verilmiştir. Yüzme dersinde serbest ve sırt üstü stilde teknik çalışmalar yer verilerek kurallara uygun olarak çıkış, dönüş ve bitiriş çalışmaları yapılmıştır. 3-B Sınıfı: Aralık ayı boyunca cimnastik ve yüzme branşı yapılmıştır. Temel cimnastik becerilerini içeren çalışmaların yanı sıra öne-geriye takla, çember, atlamalar, amut çalışmaları ve yardımlı überşlak çalışmaları yapılarak teknik çalışmalara ağırlık verilmiştir. Yüzme dersinde serbest ve sırt üstü stilde teknik çalışmalar yer verilerek kurallara uygun olarak çıkış, dönüş ve bitiriş çalışmaları yapılmıştır.

11 YGP (Yetenek Geliştirme Programları) MÜZİK / ORFF ETKİNLİKLERİ Melodika ile 9. Senfoni ve Kuş Uçar parçalarını pekiştirmek amaçlı çalış- UYGULAMALI DERSLER YGP Branşlar Müzik/Orff malara devam edildi. Melodika ile Jingle Bells parçası çalıştırıldı. Yeni yıl temalı şarkı öğretildi.

12 YGP (Yetenek Geliştirme Programları) GÖRSEL SANATLAR UYGULAMALI DERSLER YGP Branşlar Görsel Sanatlar 3.sınıf öğrencilerimizin bu ay gerçekleştirdikleri Çılgın Hayvanlar konulu bu çalışma ile öğrencilerimiz çalışmalarında uygulama basamaklarını kullanmayı, beklenmedik ön görülmeyen sonuçların çıkabileceğini fark edebilmeleri deneyimlediler. 3.sınıf öğrencilerimiz Oyun Parkı çalışma ile öğrencilerimizin görsel sanat çalışmalarını, ifadeci bir yaklaşım kullanmayı öğrenmişlerdir. Öğrencilerimizin üçüncü Antik çağ da yaşam üçüncü çalışması ile öğrencilerimizin görsel sanat çalışmalarını oluştururken gözleme dayalı çizimlerinde geometrik ve organik biçimleri kullanabilmesi deneyimlemişlerdir. Yapılan diğer Benim yeni yıl partim çalışmalarında sanat elemanlarını ve tasarım ilkelerini kullanarak çalışmışlardır. Öğrencilerimizin aralık ayında yaptıkları Galakside yolculuk çalışmaları öğrencilerin görsel elemanların ön arka planı düşünerek, sanat elemanlarını ve tasarım ilkelerini kullanarak çalışmayı öğrendiler.

13 ENGLISH BULLETIN İngilizce dersinde, Öğrencilerimiz çok geniş bir konu olan Simple Present Tense konusunu bu ay da işlemeye devam ettiler. Main course derslerinde edindikleri bilgileri Quest-5 Focus on Food adlı ünitedeki şarkıları söyleyerek, hikayeleri canlandırarak ve üniteyle alakalı kalıp ve kelimeleri kullanarak yaptıkları soru cevap çalışmalarıyla pekiştirdiler. YABANCI DİL Sınıf içinde yapılan diyaloglar ve ev ödevi olarak verilen proje çalışmaları öğrencilerimizin İngilizcelerini geliştirirken eğlenmelerini de sağladı. Yabancı diller bölüm başkanımız Hülya Salihoğlu bu ay da kontrollerine devam ederken, öğrencilerimiz hem ter atıp hem de başarmanın keyfine vardılar. Müzik bölümünün düzenlediği yılbaşı konserinde öğrencilerimiz İngilizce şarkıyı büyük bir coşkuyla söyleyerek bol alkış topladılar.

14 ALMANCA Zahlen, die Körperteile,Weichnachtsbäckerei Sayıları arası sayar. Kendini tanıtabilir. Vücudun bölümlerini söyler. Yılbaşı ile ilgili proje hazırlar. Yılbaşı ile ilgili olan Weichnachtsbäckerei şarkısını koro eşliğinde söyler. YABANCI DİL KAVRATILAN YAPI: zehn, zwanzig, dreißig, vierzig, fünfzig,sechzig, siebzig, achtzig, neunzig, hundert Ich heiße., Ich bin..jahre alt, Ich komme aus., Ich wohne in. der Kopf, die Nase, die Haare, der Arm, das Bein, der Fuß, die Hand, der Finger

15 İSPANYOLCA Decir la fecha, el cumpleaños, el tiempo, canción Burrito Sabanero Gün ve ay olarak tarihi söyleyebilir. En sevdiği gün, ay ve mevsimlerle ilgili karton üzerinde proje hazırlayıp arkadaşlarına sunabilir. Kendi doğum gününü ve sınıf arkadaşlarının doğum günlerini söyler. Hava durumu ile ilgili kelime ve cümle kalıplarını ifade edebilir. Yılbaşı ile ilgili olan Burrito Sabanero şarkısını koro eşliğinde söyleyebilir. YABANCI DİL KAVRATILAN YAPI: Qué día es hoy? Cuándo es tu cumpleaños? Cuándo es el cumpleaños de Ali? Qué tiempo hace? -Hoy es lunes, siete de diciembre. -Mi cumpleaños es el uno de enero. -Su cumpleaños es el tres de marzo. -Hace frío / Hace calor / Hay tormenta

16 ÇOCUKLARDA YAS SÜRECİ Yas, sevdiğimiz bir kişinin kaybından sonra hissedilen duygusal uyuşukluk, inanmama, ayrılık kaygısı, çaresizlik, üzüntü ve yalnızlıktır. Yas basit bir duygusal durumdan çok, çok boyutlu yapısı ile karmaşık ve değişen bir süreçtir. Bu bakış açısına göre, kaybedilen kişi için duyulan özlem önemli boyutlardan biridir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Özlem ya da hasret, kaybedilen kişiyi geri getirmeye yönelik aralıklarla tekrar eden bir ihtiyacı ya da isteği ifade eder. Yasın diğer önemli boyutu ise ayrılık kaygısıdır; bu, yalnızca ölen kişiyi özlemeyi ve ona ilişkin düşüncelerle meşgul olmayı içermekle kalmaz, ayrıca ağlama ve iç geçirmenin yanı sıra ölen kişiyle ilişkili mekanlara ve eşyalara odaklanır. Bu duygular kaybın hemen sonrasında tekrar eden bir şekilde hissedilebilir. Yas sürecinde yaşanan iniş çıkışlar genellikle yeni beceriler öğrenirken zorlanma, kişisel zayıflıklarını ve sınırlılıklarını fark etme, yeni davranış örüntüleri geliştirme ve yeni arkadaşlıklar ile ilişkiler kurma gibi ani değişen duyguları içerir. Özellikle çocuklar için bu süreci yaşamak ve bu süreci anlamlandırmak hiç de kolay değildir. Çocuklar için travmatik bir durum olan ölüm durumunda neler yapılacağını bilmek önemlidir. Ölüm sebebi hakkında hayali ve doğru olmayan çıkarımlar yapabilirler. Çocukların zaman algısı yetişkinlerinkinden farklıdır. Öyle ki kısa ayrılıklar bile bütünüyle bir kayıp biçiminde algılanabilir. Çoğu bebek için bakım verenin yeniden görünmesi varlığın sürekliliğini ve kaygının azalmasını sağlar. Okul öncesi yaştaki çocuklar ölü bir hayvan gördüklerinde ya da birisinin öldüğünü öğrendiklerinde nadiren üzülürler. Küçük çocuklar, genellikle yalnızca ölmek isteyen kişilerin veya kötü ya da dikkatsiz olanların gerçekten öldüklerine inanırlar. Yakından tanıdıkları birisi öldüğünde, yanlış bir mantık yürütüp olayın kendilerinin ölen kişiye karşı itaatsizlikleri yüzünden gerçekleştiğini düşünerek bu kişinin ölümü konusunda kendilerini suçlayabilirler. Orta ve geç çocukluk yıllarında, daha gerçekçi bir ölüm algısı gelişebilir. Yedi yaşın altındaki çoğu çocuk, ölüme inanmaz. İnananlar ise geri dönüşü olan bir durum olarak algılar. Yakınları kaybetmenin çocuklarda yaşattığı olumsuz duyguların anne ve baba tarafından kontrol ediliyor ve yönlendiriliyor olması gereklidir. Ve bu gibi durumları çocuklardan saklamak yerine onlarla paylaşmak çok önemlidir.

17 Bununla birlikte, ilişkinin niteliği ve ölüm biçimi (örneğin kaza, uzun süren hastalık, intihar ya da cinayet ) gibi birçok faktör, yakın bir kişinin ölümünün ardından kişinin gelişimini etkileyebilir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bundan dolayı çocuk ile ölüm hakkında konuşurken kullanılacak en iyi strateji dürüstlüktür. Ölüm üzerine konuşmamak uygun bir strateji değildir. Buna karşın birçoğumuz ölüm konusunun ender konuşulduğu toplumlarda büyümüşüzdür. Dürüstlüğe ek olarak, çocuğun ölüm hakkında sorduğu sorulara verilecek en iyi karşılık çocuğun olgunluk düzeyine göre değişmektedir. Örneğin, okul öncesi dönemdeki bir çocuk, yaşça daha büyük bir çocuğa kıyasla daha az ayrıntılı bir açıklamaya gerek duyar. Okul öncesi çocuklara ölüm daha basit fiziksel ve biyolojik ifadelerle anlatılabilir. Aslında, çocuğun ihtiyacı olan şey, ölümle ilgili ayrıntılı açıklamalardan çok, sevdiklerinin ve terk edilmeyeceklerinin güvencesidir. Çocuğun yaşına bakılmaksızın, yetişkinlerin duyarlı ve anlayışlı olmalı, çocukları kendi duygularını ve düşüncelerini ifade etmeleri konusunda cesaretlendirmelilerdir. ÇOCUĞA ÖLÜMÜ ANLATIRKEN VE SONRAKİ SÜREÇTE NELERE DİKKAT EDİLMELİ? Ölüm haberini ilk önce anne baba ya da duygusal olarak yakın olan birinden duyması uygun olur. Haberi açık söylemek ve özelliklede küçük çocuklarda soyut söylemlerden kaçınmak gerekir. Sabırlı olmak, duyguları çok fazla saklamamak ve çocuğun sorularına karşı olabildiğince açık ve net olunmalıdır. Her çocuğun yaşına uygun onun anlayabileceği ifadeler seçilebilir. Küçük çocuklara ölümü anlatmak için uyumak uzun bir yolculuk gibi kullanılan benzetmeler oldukça sakıncalı bir durumdur. Çocuklarınıza bu durumu algılayıp kabullenmeleri için zaman verin. Onlardan gelecek her türlü tepkiye de hazırlıklı olun. Üzülüp ağlayabildikleri için hırçınlık gibi davranışlar da sergileyebilirler. Veya hiçbir şey olmamış gibi davranabilirler.

18 Tepkileri ne yönde olursa olsun karşılık vermeden önce bu olayı algılamaları, özümsemeleri için bu noktada onlara zaman tanımak gerekir. Bu durum karşısında çocuklarınıza neler hissettiğinizi ifade edebilirsiniz. Böyle davranmak hem size hem de çocuğunuza daha anlaşılır ve somut gelecektir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Cenaze törenlerine her yaşta çocuğu götürmek yararlı olacaktır. Gerçek olmayan ölüm olgusunu daha gerçek bir hale getirmek, çocuğun ölülerle-ölümle ilgili hayal kurmasını önlemek, yası sembolik olarak ifade etmek, çocuğunuza ölenle vedalaşma ve duygularını ona karşı son kez belki de ifade etme şansı tanımak açısından cenaze törenleri çok önemlidir. Çocuğunuzla hissedebileceği suçluluk duygularını konuşmalı ve bu suçluluk duygularını yok etmeli ve kendilerini kınamalarına izin vermemelisiniz. Çocuklar söylemek istediklerini oyun yoluyla ifade ederler. Ölümden sonraki dönemlerde bu oyunlarını iyi takip edin ve bu oyunlar hakkında onlarla konuşun. KAYNAKÇA Santrock, J. Yaşam Boyu Gelişim.(13.Basım).Nobel Yayınevi

19 KUTLU OLSUN! Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası BU AY DOĞANLAR Öğrencilerimize mutlu yıllar diliyoruz. Başarılarının artarak devam edeceğine inanıyoruz. ATAŞEHİR 3B Azra Beren Yurtlu 3F Cemre Özkan ÖZEL GÜN VE KUTLAMA SANCAKTEPE 3A Yiğit Pamir Fertelli Bu günler ile ilgili kutlama fotoğrafları eklenecek.

1/B SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

1/B SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ Sayı 3 1/B SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ ARALIK 2015 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1. SINIF BÜLTENİ Sayı : 3 Aralık 2015 İÇİNDEKİLER Kütüphane Dersleri Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri 1.sınıflar olarak

Detaylı

1/A SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

1/A SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ Sayı 3 1/A SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ ARALIK 2015 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1. SINIF BÜLTENİ Sayı : 3 Aralık 2015 İÇİNDEKİLER Kütüphane Dersleri Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri 1.sınıflar olarak

Detaylı

3. SINIFLAR ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI

3. SINIFLAR ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI ARALIK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE KONU VE KAVRAMLAR Noktalama işaretleri Yazım kuralları 5N1K Eş, zıt ve sesteş sözcükler Görselleri yorumlama Dikte Somut isimler Soyut isimler Canlı varlıklar Cansız varlıklar

Detaylı

3. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI

3. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI MATEMA TİK OCAK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE 3. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI KONU VE KAVRAMLAR Noktalama işaretleri Yazım kuralları Eş sesli, zıt anlamlı, eş anlamlı kelimeler 5N1K Görselleri yorumlama

Detaylı

2. SINIFLAR KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI

2. SINIFLAR KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI KASIM AYI BÜLTENİ DERSLER KONU VE KAVRAMLAR TÜRKÇE/ANALİTİK OKUMA VE YARATICI YAZMA Alfabe Alfabenin Sözlük Sıralaması Eş Anlamlı Sözcükler Zıt Anlamlı Sözcükler Analitik Okuma ve Yaratıcı Yazma Atatürk

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

3C-D SINIFLARI ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI

3C-D SINIFLARI ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI KONU VE KAVRAMLAR KONU VE KAVRAM ETKİNLİKLERİ EĞİTİM RUTİNLERİ AYIN KİTABI Sihirli Kütüphane ARALIK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE/ ANALİTİK OKUMA VE YARATICI YAZMA Noktalama işaretleri Yazım kuralları 5N1K

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

3. SINIFLAR KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI

3. SINIFLAR KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI KASIM AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE KONU VE KAVRAMLAR Noktalama işaretleri, Yazım kuralları, 5N1K, Metin unsurları, Liderlik, Kişilik Özellikleri Eş, zıt ve sesteş sözcükler, Görselleri Yorumlama, Dikte,

Detaylı

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 BİREY VE TOPLUM Okulumuzda Çalışanlar e l 2- Dinlediğini Anlama: 1, 2, 3, 4,, 12, 13, 15, 16, 17 3- Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, PYP çalışmaları kapsamında hazırladığımız, 24 Mart 2014 9 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki beşinci temamıza

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, Sizlerin eğitim öğretim sürecimizde yapılan çok yönlü çalışmalar konusunda bilgi sahibi olmanızın

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

2. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI

2. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI MATEMATİK OCAK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE 2. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI KONU VE KAVRAMLAR Eş Anlamlı Kelimeler Zıt Anlamlı Kelimeler Eş sesli Kelimeler Özel ve Cins İsimler Noktalama işaretleri

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Dünyanın İşleyişi Ana Fikir: Dünya da yaşanan doğal afetlerin farklılığı, insanların yaşam alanlarını düzenlemesine etki

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖĞRENDİKLERİMİZ BEN KİMİM? Duyguları Sevdiklerim-sevmediklerim Kendimi nasıl tanımlarım Bedensel özelliklerim 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Mustafa Kemal Atatürk kimdir? Türkiye

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 05-09- Ekim 2015 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Dünya Çocuk Hakları Günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 11.05.2015-15.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

1/B SINIFI EKİM AYI BÜLTENİ

1/B SINIFI EKİM AYI BÜLTENİ Sayı 1 EKİM 2015 1/B SINIFI EKİM AYI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1-B SINIF BÜLTENİ Sayı : 1 Ekim 2015 İÇİNDEKİLER Başlarken Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri YGP Etkinlikleri Anabilim Akrostiş/Değerler

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE HAYAL GÜCÜ TEMASINDA -Masal Perisi -Okula Giden Robot -Neden Rüya Görürüz? metinlerini işledik.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Kasım ayı temamız; Benim Hakkımda Her şey TÜRKÇE DİL Haftanın Alışkanlığı ; Paylaşıyorum Mutluyum, Lütfen, teşekkür ederim diyorum

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Ara tatilimizde yaptıklarımızı sınıfımızla yazılı ve sözlü olarak paylaştık. Okulumuzdaki kitap

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık.

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık. Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 01 Aralık - 05 Aralık 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI Tema: Hava Durumu (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

DUYURULAR VE AİLEYE ÖNERİLER

DUYURULAR VE AİLEYE ÖNERİLER Sevgili Velimiz Denizatı Sınıfı olarak Aralık ayında duyu organlarımız, vücut organlarımız ve sevgi konusu üzerine ağırlık verdik. Bu konularla ilgili bol bol çalışmalar yaptık. Sevginin hayatımızda çok

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİĞİMİZ: KUTUP HAYVANLARI DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİĞİMİZ: PAYLAŞMA KİTAP ATÖLYESİ: YAZAR ETKİNLİĞİMİZ GEZİLERİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ MAYIS -2012 ÇOCUK VE KİTAP "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR" 2 ÇOCUK VE KİTAP Önceleri çocuk için kitap bir oyuncaktır.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ-GEREÇLER GEZİ-GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 5.6.7.8. SINIFLAR

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ.

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ. BİREY VE TOPLUM 15 26 EYLÜL (12 SAAT) PARA CÜZDANI (ÖYKÜLEYİCİ METİN) OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ 11. Kurallarını Uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını belirler. 3. amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

MEF İLKOKULU KASIM ARALIK AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI

MEF İLKOKULU KASIM ARALIK AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI MEF İLKOKULU KASIM ARALIK AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projede kasım ve aralık ayı değerler eğitimi konusu: Sorumluluk Öğrencilerimiz kasım ve

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik, açıdan birbirini izleyen

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 28 Kasım -02 Araık 2016 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak 1. Dönemi gururla tamamladık. Öğrencilerimiz dönem boyunca akademik çalışmaların yanı sıra sosyal

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat - 21 Mart 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat - 21 Mart 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat - 21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat - 21 Mart 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü temamıza

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlikler ve akademik,açıdan birbirini izleyen birçok çalışma yaptık.

Detaylı

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır.

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

GÖKYÜZÜ ADATEPE ANAOKULU 2011-2012 EKİM AYI BÜLTENİ

GÖKYÜZÜ ADATEPE ANAOKULU 2011-2012 EKİM AYI BÜLTENİ GÖKYÜZÜ ADATEPE ANAOKULU 2011-2012 EKİM AYI BÜLTENİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ ŞİRİNLER SINIFI:NURDAN ÇALIŞ Türkçe Dil Etkinliği Amacımız: Türkçe dil etkinliklerinde Ailem, Atatürk ve Cumhuriyet Bayramı ile

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

DERS BİLGİLERİ TÜRK DİLİ-I TRD101 1 2 + 0 2 2

DERS BİLGİLERİ TÜRK DİLİ-I TRD101 1 2 + 0 2 2 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ-I TRD101 1 2 + 0 2 2 Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Önlisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK 1.SINIFLAR Arkadaşlık konusu, hayat bilgisi ile örtüşen konumuz olduğu için Arkadaşımla İyi Geçinirim-Arkadaşım

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 6 da ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda "Duygularımı Tanıyorum" etkinliğini uyguladık. Etkinlikte öğrencilerimizin

Detaylı

16 KASIM Ekim 2018

16 KASIM Ekim 2018 16 KASIM 2018 05 Ekim 2018 Merhaba Sevgili velilerimiz, Kasım ayının ortalarına geldik, kış varlığını iyice hissettiriyor artık. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde evden çıktıkları için mutlaka palto

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL 2014-17 EKİM 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

1/B SINIFI OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI

1/B SINIFI OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI OCAK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE 1/B SINIFI OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI KONU VE KAVRAMLAR Kalem tutma çalışmaları, Topluluk önünde konuşma, Resim ve fotoğraf yorumlama, Beşinci ses grubundan v, f, j, Sesi

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

2. SINIFLAR ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI

2. SINIFLAR ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI ARALIK AYI BÜLTENİ DERSLER KONU VE KAVRAMLAR TÜRKÇE MATEMATİK Zıt Anlamlı Sözcükler Eş Sesli Sözcükler Özel ve Cins İsimler Tam ve Yarım saatler 100 içinde ikişer ve beser, 40 içinde dörder, 30 içinde

Detaylı

EXPLORERS ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ

EXPLORERS ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ EXPLORERS ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Kasım ayında olmanın burukluğunu yaşadık. Atatürk ü anma haftamızı Atamızı anarak yaşadık. Bu ayda Sentez Koleji olarak etkinliklerimiz keyifli ve dolu dolu geçti. Etkinliklerimiz

Detaylı

KASIM 2015 3. SINIF KASIM AYI BÜLTENİ

KASIM 2015 3. SINIF KASIM AYI BÜLTENİ Sayı:2 KASIM 2015 3. SINIF KASIM AYI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF BÜLTENİ Sayı : 2 Kasım 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Akrostiş/Değerler Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri YGP Etkinlikleri

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları çocuk bakım evi yolunda olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 2-3 yaşındaki çocuk hakkında durum ve gelişim görüşmesi Çocuk bakım

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Scuolaslow. Bilge Kağan İlkokulu. Florya Asfaltı No:2 34153. Florya/İstanbul (212) 663 29 71 73. www.istek.k12.tr

Scuolaslow. Bilge Kağan İlkokulu. Florya Asfaltı No:2 34153. Florya/İstanbul (212) 663 29 71 73. www.istek.k12.tr Scuolaslow Bilge Kağan İlkokulu Florya Asfaltı No:2 34153 Florya/İstanbul (212) 663 29 71 73 www.istek.k12.tr 1. HAYAT BİLGİSİ 2.MATEMATİK 3.TÜRKÇE 4.OKULDA HAYAT 5.İNGİLİZCE 6.GÖRSEL SANATLAR 7.SOSYAL

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı