İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN GÜNLÜ MAYIS AYININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN GÜNLÜ MAYIS AYININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ"

Transkript

1 İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN GÜNLÜ MAYIS AYININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Hamdin ERİŞEN, Hızır SEYMENOĞLU, İbrahim ÖZMEN, Kadir SİNAN, Latif DOSTUGÜR, Leyla OKYAY, M.Emin AŞKIN, M.Salih ERKEK, Mücati MENGA, Mehmet ÇELİK, Mehmet ZENGİN, Murat BAKAN, Muslu YILMAZ, Mustafa KARA, Nazmi MARANGOZ, Necati POLAT, Ramazan AKBULUT, Salih GÖÇMEN, Savaş AKINCI, Serdar KUÇHAN, Suat ERDİL, Şemsettin DEMİR, Şener UYMA, Tuncer POLAT, Uğur YELEKLİ, Ümmügülsüm SATOĞLU, Ünal ÖZTÜRK, Yaşar Mümtaz GEYLANİ, Yücel UYGUR. BAŞKAN-Hoş geldiniz bir de bugün aramızda İl Genel Meclisi Üyemiz var aramızda Sayın Sevgili Sabahat ŞAHOĞLU hoş geldiniz. Tabii ki tüm meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz de hoş geldi, ilçe başkanımız var evet. İlçe Başkanımız Sayın Birol AĞIRBAŞ hoş geldiniz. Bugün sizin ilçe başkanınız yok değil mi? Değerli Arkadaşlar geçtiğimiz meclisin devamı olan bu meclisimizi açıyorum o günden beri geriye kalan muhtar arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Tüm meclisimizin huzurunda muhtarlarımızdan ve gittiğim yöredeki halktan temizlik konusunda, park bahçeler konusunda, fen işleri konusunda birçok teşekkür aldım. Meclisim ve şahsım adına emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. O teşekkür onların hakkı. Güzel şeyler yapacağız, siz anlaşın yeter ki. Başlayalı mı? Evet. (81/2010-Teknik Komisyonun tarihli kararında Karabağlar, Barış Mahallesi, 21M-Id pafta, ve adalar arasında kalan ve altyapısı tamamlanmış mevcut 4688/2 Sokağın yürürlükteki imar planında kapandığı belirtilerek, söz konusu karar doğrultusunda 4688/2 Sokağın 7 m lik yaya yolu olacak şekilde belirlenmesi hakkındaki önerge okunduktan sonra), BAŞKAN-Evet Sayın Bakan geldiniz mi? Murat BAKAN-Sayın Başkan, evet Sayın Başkan. İmar komisyonuna havalesini önergenin öneriyoruz Sayın Başkan. BAŞKAN-Sayın Körüklü. Erol KÖRÜKLÜ-Mutabıkız, Sayın Başkan. BAŞKAN-Evet, 16.maddenin İmar komisyonuna havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir. (82/2010-Belediye Meclisimizin gün ve 45/2009 sayılı kararıyla uygun bulunarak Büyükşehir Belediye Meclisinin gün ve sayılı kararıyla onaylanan, Bozyaka Mahallesi, 22M-IVb pafta, 7561 ada, 38 parsel ile 24 parsel arasında kalan terkli alanın, Resmi Tesis Alanı olarak belirlenmesine ilişkin, TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından Belediyemiz aleyhine İzmir 4.İdare Mahkemesinin 2009/1986 E. sayılı dosyası ile açılan davada tarihinde yürütmenin durdurulması kararı alınmış olup, söz konusu mahkeme kararının plan değişikliği yönüyle tekrar değerlendirilmesi hakkındaki önerge okunduktan sonra) BAŞKAN-Evet Sayın Bakan. Murat BAKAN-Sayın Başkan, 17 no.lu önergenin İmar ve Hukuk komisyonlarına havalesini öneriyoruz. Erol KÖRÜKLÜ-Sayın Başkan, mutabıkız.

2 1/19 BAŞKAN-Evet arkadaşlar, 17.maddenin İmar ve Hukuk komisyonlarına havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir. (83/2010-İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin tarih, sayılı meclis kararı ile uygun görülen 1/25000 ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı Revizyonunda Yenileme-Sağlıklaştırma Alanı olarak belirlenen Limontepe, Umut, Özgür, Gazi, Yüzbaşı Şerafettin, Salih Omurtak, Bahriye Üçok ve Ali Fuat Erden Mahallelerinden oluşan yaklaşık 286 ha lık alanda imar planlarının yenilenmesi gerekmektedir. Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmeliğin 14.Maddesi gereğince imar planlarının yapılabilmesi için jeolojik-jeoteknik etütlerinin yenilenmesi zorunludur Sayılı Belediyelerin Kentsel Altyapı İhtiyaçları İçin Tahsis Edilen Yönetmelik kapsamında, bedelin %25 i belediyemizce, %75 i ise İller Bankası nca sağlanması kaydıyla, söz konusu jeolojik-jeoteknik etütlerin yaptırılması için, İller Bankası na yetki verilmesi hakkındaki önerge okunduktan sonra ) BAŞKAN-Evet, Sayın Bakan. Murat BAKAN-Sayın Başkan, 18 no.lu önergenin oylanmasını öneriyoruz. Erol KÖRÜKLÜ-Sayın Başkan, oylanması hususunda hemfikiriz. BAŞKAN-Peki, arkadaşlar 18 nolu maddeyi oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir. Sevgili Meclis Üyemiz Ünal Kardeşimiz size teşekkür ediyorum. Bugün gezdim o bölgeyi gerçekten Karabağlar a yakışır bir yapı yapmışsınız. Dilerim Karabağlar a bundan sonra yapılan bütün yapılar ona benzer ondan daha güzel olur elinize sağlık, yüreğinize sağlık, güzel bir bina olmuş. Evet devam. (85/2010-Belediyemize ait Temizlik İşleri Hizmet binasının bulunduğu Eskiizmir 20L-II d pafta ve çevresinin güç ihtiyacı için 4.00x6.00 mt. ebadında, yaklaşık m2.lik alanda trafo yeri ayrılması hakkındaki önerge okunduktan sonra) BAŞKAN-Sayın Bakan. Murat BAKAN-Sayın Başkan, 19 no.lu önergenin İmar ve Çevre komisyonlarına havalesini öneriyoruz. BAŞKAN-İmar. Murat BAKAN-İmar ve Çevre. BAŞKAN- Sayın Körüklü. Erol KÖRÜKLÜ-Sayın Başkan, mutabıkız. BAŞKAN- 19 no.lu önergenin İmar ve Çevre komisyonlarına havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir. (86/201)-Belediyemiz ile Mardin İli, Ömerli İlçesi arasında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 74. Maddesine istinaden Kardeş Şehir ilişkisi kurulması hakkındaki önerge okunduktan sonra) (87/2010-Valilik Makamından alınan izin kapsamında personel artırımı yapılmaksızın diğer birimlerden eksiltme yapılmak suretiyle Uğur Mumcu Parkı içersinde bulunan Atatürk Heykelini korumak için 5 kişiden oluşan Özel Güvenlik görevlisi oluşturularak Valilik Makamına yapılacak başvuruya esas olmak üzere karar alınması hakkındaki önerge okunduktan sonra) BAŞKAN-Sayın Bakan. Murat BAKAN-Sayın Başkan, 20 ve 21 no.lu önergelerin oylanmasını öneriyoruz. BAŞKAN-Sayın Körüklü. Erol KÖRÜKLÜ- Mutabıkız, Sayın Başkan.

3 BAŞKAN-20 ve 21.maddeleri oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir. 2/19 (88/2010-Engellilerin idari, hukuki ve sportif etkinliklerinin belediyemiz bünyesinde işlevsel hale getirilebilmesi için, belediyemizce bu yönde çalışma yapılması hakkındaki önerge okunduktan sonra) BAŞKAN-Sayın Bakan. Murat BAKAN-Sayın Başkan, 22 no.lu önergenin Spor komisyonu ve Engelliler komisyonuna havalesini öneriyoruz. BAŞKAN-Sayın Körüklü. Erol KÖRÜKLÜ-Sayın Başkan, Cumhuriyet Halk Partisi grubuyla mutabıkız. BAŞKAN-Mutabıksınız.22 no.lu önergenin Spor ve Engelliler komisyonuna havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir. Bu arada zannediyorum ya ayın 11 i ya da 12 sinde Pazartesi mi? Salı günü bir program sizlere sunulacak engellilerle ilgili hem Uğur Mumcu Parkında bir danışma merkezi açılışı yapacağız. Orada bir takım etkinlikler yapacağız, engellilerle ilgili biraz daha fazla çalışmaya başlayacağız. Bunun müjdesini buradan veriyorum. Evet. (89/2010-Karabağlar Belediyesi sınırları içinde 5393 Sayılı Belediye Kanununun 73.maddesine göre Kentsel Dönüşüm ve Gelişim proje alanlarının belirlenmesi hakkındaki önerge okunduktan sonra.) BAŞKAN-Sayın Bakan. Murat BAKAN-Sayın Başkan, 23 no.lu önergenin İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonuna havalesini öneriyoruz. BAŞKAN-İmar ve Kentsel Dönüşüm evet. Erol KÖRÜKLÜ-Sayın Başkan, mutabıkız. BAŞKAN-Evet, 23 no.lu önergenin İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonuna havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir. (90/2010-Çevreye zararlı olduğu bilinmesine rağmen kullanılmakta olan naylon poşet alışkanlığının file veya ev hanımlarının tasarlayacakları özgün pazar çantaları ile değiştirilmesi yönünde bir çalışma başlatılması dair Karabağlar Kent Konseyi Yürütme Kurulu kararı hakkındaki önerge okunduktan sonra.) BAŞKAN-Evet, Sayın Bakan. Murat BAKAN-Sayın Başkan, önergenin Kadın Erkek Eşitliği, Esnaf, Pazar Yerleri, Yerel Gündem, Çevre ve Sağlık komisyonlarına havalesini öneriyoruz. BAŞKAN-Beş komisyon. Murat BAKAN-1,2,3,4,5,6 komisyon Sayın Başkan. BAŞKAN-Sayın Körüklü. Erol KÖRÜKLÜ-Mutabıkız, Sayın Başkan. BAŞKAN-Evet, bir daha okuyun oylayacağım. Murat BAKAN-Kadın Erkek Eşitliği, Esnaf, Pazar Yerleri, Yerel Gündem, Çevre ve Sağlık komisyonu Sayın Başkan. Sayın Başkan BAŞKAN-Peki, evet arkadaşlar 24 nolu maddeyi adı geçen komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir. (91/2010-(91/2010-Belediyemiz öncülüğünde kukla yapımı kursu açılması dair Karabağlar Kent Konseyi Yürütme Kurulu kararı hakkındaki önerge okunduktan sonra.) BAŞKAN-Evet, Sayın Bakan.

4 Murat BAKAN-Sayın Başkan, 25 nolu önerge ile ilgili ben kısaca bilgi vermek istiyorum. Sayın Başkan Türkiye nin en önemli uluslararası festivallerinden birisi; İzmir Uluslararası Kukla Günleri. İzmir Uluslararası Kukla Günlerine birkaç belediyenin yanında bizim belediye de bu yıl için destek verdi ve Türkiye nin en önemli uluslararası organizasyonlarından birisinde sizde ödül aldınız, bir şilt aldınız ben de o zaman oradaydım. 3/19 Bu organizasyonu yapan arkadaşlarımız bizim belediyemizle işbirliği yaparak Türkiye de bir ilki başlatıp kukla yapımını hem bir meslek edindirme, hem de eğitimde de kuklanın kullanılması yönünde bir çalışma yapmak istediklerini bize bildirdiler. Sizinde bu konuya ilginizi bildiğimiz için biz de Kent Konseyi olarak böyle bir karar aldık. Bu çalışmanın hem belediyemize hem İzmir e fayda getireceğine inanıyoruz Sayın Başkan ilgili önergenin Eğitim komisyonuna havalesini öneriyoruz. BAŞKAN-Sayın Körüklü. Erol KÖRÜKLÜ-Mutabıkız, Sayın Başkan. BAŞKAN-Evet, 25 no.lu önergenin Eğitim komisyonuna havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir. Burada bir şey söyleyeyim. Arkadaşlar şimdi biz bu noktada beni dinlerseniz sevinirim. Cam işi, süs, İstanbul da bir atölye ile anlaşma yapmak üzereyiz. Bu işi yapabilecek, uğraşabilecek üç tane kabiliyetli gencimizi oraya göndereceğiz. Dört ay boyunca hem maaşını ödeyeceğiz, otel paralarını ödeyeceğiz, masraflarını ödeyeceğiz ve orada bu üç gencimiz hoca eğitimi görecekler. Biliyorsunuz bu turistlik bölgelerde satılan camlar var, süs camları. Bunlar dönünceye kadar biz on kişilik bir sınıf oluşturacağız. Döndüklerinde her bir üç kişi onar kişi eğitecek. Eğer biz bunu gerçekten yürekten destekleyip, becerebilirsek bölgemizde en az tane bu işi yapan adamımız olacak. Ürettikten sonra turistik bölgelerde de satabilir. İhtiyaca göre cam üretecek, cam üflemeyi öğrenecek. Hatta, hatta biraz daha ileri giderek bu tahlillerde kullanılan tüpleri bu arkadaşlarımızla yapacağız. Böyle bir projemiz var. Bunu süzgecinizden geçirin kim yapabilir gençlerden, hakikatten yani bu işi yapabilecek üç tane gencimizi göndereceğiz kim olursa olsun. Bilgi için söyledim, devamını da proje netleşince hepinize tekrar bilgi vereceğim. Haydi devam. (Meclis No:45/ Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Esaslarını Düzenleyen Yönetmeliğe ilişkin Hukuk Komisyonu raporu okunduktan sonra) (Meclis No:25/2010-Ev hanımlarının yapmış oldukları el işlerini satabilmeleri için semt pazarlarında yer verilmesine ilişkin Esnaf-Pazaryerleri-Hukuk Komisyonu raporu okunduktan sonra) BAŞKAN-Evet, Sayın Bakan. Murat BAKAN-Sayın Başkan, komisyonlardan gelen 1 ve 2 nolu komisyon raporlarını komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını öneriyoruz. BAŞKAN-Sayın Körüklü. Erol KÖRÜKLÜ-Mutabıkız, Sayın Başkan. BAŞKAN-Evet arkadaşlar, 1 ve 2 nolu komisyonlardan gelen raporların komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir. (72/2010-İzmir Karabağlar İlçesi, Bozyaka Mahallesi 22L-3c pafta, ada, 152,00 m2 yüzölçümlü 5 parsel sayılı taşınmazdaki belediyemize ait 16,00 m2 lik yerin diğer hissedar adına 5393 Sayılı Yasanın 18/e Maddesi hükümlerine göre satışına ilişkin Hukuk Komisyonu raporu okunduktan sonra) (73/2010- İzmir Karabağlar İlçesi, Bozyaka Mahallesi 21L-1b pafta, ada, 163,00 m2 yüzölçümlü 3 parsel sayılı taşınmazdaki belediyemize ait 23,00 m2 lik yerin diğer

5 hissedar adına 5393 Sayılı Yasanın 18/e Maddesi hükümlerine göre satışına ilişkin Hukuk Komisyonu raporu okunduktan sonra) (74/2010- İzmir Karabağlar İlçesi, Bozyaka Mahallesi 21M-1b pafta, ada, 126,57 m2 yüzölçümlü 37 parsel sayılı taşınmazdaki belediyemize ait 5,57 m2 lik yerin diğer hissedar adına 5393 Sayılı Yasanın 18/e Maddesi hükümlerine göre satışına ilişkin Hukuk Komisyonu raporu okunduktan sonra) BAŞKAN-Sayın Bakan. Murat BAKAN-Sayın Başkan, 3, 4 ve 5 nolu komisyon raporlarını komisyonlardan 4/19 geldiği şekliyle oylanmasını öneriyoruz. BAŞKAN-3, 4, 5 Sayın Körüklü. Erol KÖRÜKLÜ-Mutabıkız, Sayın Başkan. BAŞKAN-Evet, 3, 4 ve 5 nolu önergeleri raporları oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir. (75/ Sayılı Belediye Kanununun 64.Maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 40.Maddesi gereği hazırlanan Belediyemiz 2009 Yılı Kesin Hesap Cetvellerine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunduktan sonra) BAŞKAN-Sayın Bakan. Murat BAKAN-Sayın Başkan, sanırım bu ayrı, ayrı oylanacak biz Cumhuriyet Halk Parti grubu olarak olumlu oy kullanacağımızı bildiriyoruz Sayın Başkan. BAŞKAN-Sayın Körüklü. Erol KÖRÜKLÜ-Sayın Başkan buna ilişkin grubumuzun görüş ve düşüncelerini Grup Başkan Vekilimiz Sayın Gülsüm SATOĞLU söz almak istiyor. BAŞKAN-Oylamaya geçmeden önce mi söyleyecek? Peki. Ümmügülsüm SATOĞLU-Değerli Başkan, Değerli Misafirlere ilk önce hoş geldiniz demek istiyorum. Muhtarlarımıza, İl Genel Meclisi Üyesi Arkadaşımıza ve İlçe Başkanınıza Yılı Kesin Hesap kitapçığında bizim en çok dikkatimizi çeken Fen İşleri bütçesine ayrılan ,00.-TL.lik bir bütçe vardı yaklaşık. Bu bütçenin gerçekleşme oranı 3/1 den daha az 6.000,00.-TL civarında bir gerçekleşme var. Bu çok hızlı hareket edip çok hızlı yatırım yapması gereken bir belediye için maalesef çok üzücü olmuştur. Bunu dile getirmek istiyoruz. 46. Sayfanın 01. kod vergi gelirleri başlığı altında vergi gelirlerinin tahmin edilen ile tahsil edilen arasındaki farkın sebebini merak ediyoruz. Çünkü vergi oluşan bir iştigal konusundan kaynaklanır. Bunun tahsil edilememiş olması bölge halkı üzerinde adaletsizlik doğurur. Zamanında tahsil edilememesi sıkıntı yaratır bunun dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. 46. Sayfanın 04. kodlu alınan bağış ve yardımlar başlığı altındaki ,00.TL lik bağışların açılımı hakkında bir endişemiz var. Bu bağışların ne sebeple alındığını, belediyede ne tür bölümlere aktarıldığını bilmiyoruz Yılında yine bütçede tahmin edilen ,00-TL lik liralık sermaye gelirlerinin tahakkuku ,00-TL gözüküyor, 2009 dan devir olduğu söylenmiş ama her yılın bütçesi kendi içinde değerlendirilir diye düşündüğümüzden bu konunun niye böyle olduğunu ayrıca merak ediyoruz. 57. Sayfanın 333 hesap kodlu emanetler hesabında ,00-TL lik bir emanet gözüküyor. Bunun ,00-TL sinin harcanmış olduğu gözleniyor. Bu ne tür bir emanet hesabıdır? Açılımını merak ediyoruz. 46. Sayfanın 05. kodunda diğer gelirler başlığı altında para cezaları bölümünde ,00-TL ye yakın bir para cezası tahakkuk ettirilmiş. Bunun da ,00-TL si tahsil edilmiş bu da gelirler kısmında ciddi bir oran teşkil ediyor. Bu oranın belediyenin gelirlerinin kesilen cezalara dayandırılıyor olması bizi biraz üzdü. Ayrıca 48. sayfada yer alan şematik pastada da bu görülüyor. Bir de Plan ve Bütçe de arkadaşlarımız değerlendirme aşamasında sizin teknik personelinizle görüşmüş. 103 nolu verilen çekler ve gönderme emirleri hesabının çok şişkin olduğunu görüyoruz ,00-TL gibi bir

6 rakam. Bu rakam Karabağlar Belediyesi üzerinden para transferi olduğunu gösteriyor. Bu banka hareketleri Karabağlar Belediyesini bir transfer hesabı gibi görüyorsa bunun hangi sebeple yapıldığı ve kimler tarafından bu paraların transfer edilip Karabağlar Belediyesinden nerelere çıkıldığı konusu çok enteresan geliyor bize, bu konularda çekincelerimiz var. Ayrıca baskı ve cilt giderleri olarak 5.000,00.-TL öngörülmüş baskı ve cilt giderleri var ,00.-TL para harcamışız bu bizim zaten başından beri serzenişte bulunduğumuz bir konu. Çok ciddi bir matbaa harcamamız var ve maalesef denetim komisyonunda da tespit ettiğimiz gibi bunun maalesef aynı şirket üzerinden yapılıyor olduğu hissiyatı bizde oluştu. Sizin evraklarınızda da var. Bu rakam bizce tasarruflu olması gereken bir belediyede çok pahalı 5/19 davetiyeler yerine daha mütevazi, geri dönüşümlü, ucuz kağıtlara basılarak, sadece haber verme amaçlıdır çünkü davetiye bu şekilde çözülebilir, bu bütçe içinde kalınabilir diye düşünüyoruz. Kırtasiye giderleri ,00.-TL öngörülmüş ve belediyenin 2009 yılında ,00.-TL lik bir kırtasiye harcaması var. Bu da inanılmaz bir rakam bize göre, yani bu kadar tahmin edilenin üstünde bir harcama yapmış olması çok tuhaf geldi. Ayrıca kesin hesapta gözlenen sayfa 21 ve sayfa 27 de temsil ve tanıtım giderleri için tahmin ettiğiniz giderlerin üç katı bir harcama yapmışınız. Bunu denetim komisyonu raporumuzda da belirtmiştik. Bu tür giderlerin tespit edilmesi ile ilgili harcamaların ciddi anlamda tespit edilmesi ile ilgili sıkıntılar olduğunu düşünüyoruz kişilik bir toplantının içecek harcamalarını hesapladığımızda bir sodanın maliyetinin 20,00.-TL ye falan geldiğini gördük bu harcamalar daha dikkatli BAŞKAN-O toplantıya kişinin katıldığını nereden tespit ediyorsunuz? Var mı orada, yazıyor mu? Ümmügülsüm SATOĞLU-Hayır yani en fazla 3000 kişi alır Karabağlar Belediyesinin önü diye düşündük, yani kişi almaz diye düşündük. BAŞKAN-Karabağlar Belediyesi kişi alır. Ümmügülsüm SATOĞLU-Karabağlar Belediyesinin önündeki açılış toplantısında kaç kişi oraya BAŞKAN-En az kişi vardı. Ümmügülsüm SATOĞLU-Peki başkanım, o zaman soda düştü 2,00.-TL ye. Yani kişi orada olmadığını basın mensupları da biliyordur tahmin ediyorum. Söyleyeceklerimiz bu kadar, teşekkür ederim. BAŞKAN-Evet peki, peki buyurun. Murat BAKAN-Sayın Başkan, psikolojide yeni bir çığır açan bir araştırma var. Kuruger Sendromu deniyor. Bilgisizlik özgüveni arttırır. Şimdi Sayın Grup Başkan vekilini dinlerken söylediği şeylerin kendisinin bilgisizliğinden kaynaklandığı çok açık ortada. Mesela diyor ki: ,00-TL lik bir hareket var, bu paralar nereye transfer edildi. Sayın Başkan bunun için kendisinin size burada getirip bir şilt vermesi lazım. Çünkü bu paraların hesaplarda değerlendirilmesi, repo hesabı yapılması, bunu ben de gördüm, bende sordum benim aldığım netice bu farklı hesaplarımızda gelen bu paraların değerlendirilmesi arasındaki bu transferden böyle şişkin gözüküyor. Bu transfer belediyenin yararına bir transfer bunu Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız izah edecektir. Kaldı ki biz burada kesin hesabı konuşuyoruz, bütçeyi konuşmuyoruz. Ama sanki bütçe tartışılıyor gibi hep aynı mevzular temcit pilavı gibi önümüze geliyor. Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız bu konuda açıklamaları yapsın Sayın Başkan. Biz oylanmasını öneriyoruz kesin hesabın. BAŞKAN-Şimdi tabii bazı şeyler alışkanlık haline geldi, biliyorum da. Mesela geçtiğimiz gün Sevgili Grup sözcümüz bir yazılı önerge verdik, talepte bulunduk

7 cevaplamadınız demiştiniz. Bakın da vermişsiniz ve biz hemen, ben o gün talimat vermiştim, da yazmışlar size tebliğ etmişiz. Tamam mı? Evet buyurun. Şener UYMA-Sayın Başkanım, Değerli Meclis Üyeleri Arkadaşlarım, Sayın Basın, Değerli Misafirler hepinize iyi akşamlar diliyorum. Ben Gülsüm Hanım a cevap vermeden önce bir mazbatayı okuyayım. Ondan sonra Gülsüm Hanım a gerekli cevapları veririm. Belediyemiz meclisinin günlü oturumunda komisyonumuza havale edilen 2009 Mali Yılı Kesin Hesap Cetveli tetkikinde mali yılı giderleri içerisinde yer alan personel giderleri TL, Sosyal Güvenlik Kurumuna devlet pirimi giderleri ,73-TL, Mal ve Hizmet Alımlarının ,94-TL, Cari transferler ,54-TL, sermaye giderleri ,58-TL ve borç verme ,00-TL olmak üzere toplam ,07-TL olduğu, ,93-TL tutarının imha edildiği görülmüştür yılı mali giderleri içerisinde yer alan vergi gelirlerinin ,81-TL, teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinin ,21-TL, alınan bağış ve yardımlar ile özel gelirler ,59-TL, diğer gelirlerin 6/ ,43-TL ve sermaye gelirlerinin ,77-TL olmak üzere toplam ,81-TL olarak görülmüştür mali yılı sonu itibariyle bankada ,85-TL, Konak Belediyesinden devreden tahakkuk ,99-TL, 2009 yılı tahakkukunun ,83-TL, tahsilatın ,81-TL, red ve iadenin düşülmesinden sonraki net gelirin ,64-TL olduğu ve ,47-TL lik tahakkukun 2010 yılına devrettiği komisyonumuz tarafından görülmüştür. Buna göre belediyemiz 2009 mali yılına ait kesin hesap cetveli komisyonumuzca kabul edilmiştir. Şimdi Gülsüm Hanıma ben geçenlerde de hep demiştim teknik bir muhasebe mevzuatını bilen, muhasebe tekniğini bilen arkadaşlarla tartışmak daha çok içeriği tartışmak olur. Çünkü biz burada bir faaliyet raporu tartışmıyoruz. Burada biz hesapların birbiriyle olan, nazım hesapların, karşılıklı hesapların birbiriyle olan çakışması ile ilgili yapılan devirlerle yani biz muhasebe tekniğini burada tartışmamız lazım ama ben Gülsüm Hanıma burada cevap vereceğim. Jale Hanımla da beraber çalıştık. Biz her şeyde mutabık kalmıştık bir tek banka hareketlerindeki o yüksek rakamı merak etmiştik o da benim merakımdı. Jale Hanım a ben sormuştum burada bir banka hesapları var dedim sadece bir tereddüt görüyorum dedim. Onu da gerekli arkadaşların hepsini aradık. Buradaki olay, Gülsüm Hanım hatırlar bizim faiz diye bir fasikül koymuştuk Gülsüm hanım ona kızmıştı. Sonra ben faizin ismini değiştirdim kar payı koymuştum ve bizim Sayın Belediye Başkanımız evet ben hatırlıyorum tutanaklarda çıkarırız. Sayın Başkanımız burada el faaliyetlerini yerine getirirken Belediyeye bu şekilde ,00-TL para kazandırmış bu faizle yani bu paralar evet ,00-TL faiz gelirimiz gelmiş, kar payı gelirimiz. Herhalde bakmışlardır yılı Sayın Başkanım biz bütçe yaparken zaten tüm arkadaşlar biliyorsunuz zaten iki günde bir bütçe yaptık. Belediye yeni kurulmuş, biz geldik oturduk, hadi bütçe yapalım. Neye göre yapalım Konak a göre yapalım dedik. Yani bütçe ilk yaptığımız bütçeyi zaten fazla tutturacağız diye bir olayımız yoktu. Ayrıca Fen İşleri dediğimiz birim ihale yasasına göre ihale mevzuatına göre ihale çıkarır. Bir ihalenin zaten altı aya yakın bir süresi var. Ayrıca Fen İşleri, Gülsüm Hanım benden sonra cevap verirseniz iyi olur. Ayrıca Fen İşleri, Sayın Başkanım sizin söylediğiniz bir şey vardı. Biz kendi elemanlarımıza yaptırıyoruz diye. Çoğu işleri Fen İşleri böyle küçük işleri olduğu gibi kendi elemanlarıyla yaptırdığı için fazla para gitmedi. Belki eğer bunları ihalelerle yapsaydı, kavuşsaydı belki onun tamamını kullanırdı. 01. Vergi gelirleri arasında fark. Aslında bu bizim sorunumuz değil bu merkezi hükümetin sorunu. Beş yüz bin liraya çalışan birisinin emlak vergisi gelirini ödemesi şansı yok ki. Emlak vergisi bir de belediyenin haciz işlemlerini başlatıyorsun, ödeme emirlerini gönderiyorsun ama bunu ödeme şansları yok. Vatandaşın anası ağlamış zaten Adalet ve Kalkınma Partisi

8 hükümetinden dolayı. Burada ödememek aslında vatandaşın suçu değil, suç Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin suçu. Bağış ve yardımları demişsiniz. Orada bir fasikül var bağış ve yardımlarla ilgili. O da bilgisayarlarla ilgili bir bağış yapılmıştı. Bilgisayar alımlarıyla ilgili bir kısım bağış yapıldı. Telefon santrali. Rakam olarak telefon santrali. BAŞKAN- Büyük rakam orada telefon santralidir arkadaşlar. Şener UYMA-Sermaye gelirleri biz 5.sayfada zaten sermaye giderleri ile ilgili şeyi koymuşuz. %27 gibi bir rakam çıkmış, o iki ,00-TL lik bir kısım var demişsiniz sermaye gelirleriyle ilgili. %27 Zaten belediye zaten sermaye gelirlerini kullanmış. Emanetteki dört bin beş yüz harcamalar bu emanet, yapı denetim firmalarıyla ilgili. Çoğu yapı denetim firmalarıyla ilgili. Kalan rakamları yapı denetim ne zaman oturma raporunu aldıktan sonra bunu Jale Hanım çok iyi bilir, kendisi de yapı denetimci. Para cezaları, biraz önce para cezaları da zaten biz istiyoruz biz hiç para cezası koymayalım oraya. Mecburen yasa gereği onu tahakkuk ettiriyorsun ve para cezası koyuyorsun. Aynı vergiler gibi para cezalarını da kimse ödemiyor. Zaten yasal olarak ödemediği müddetçe takside bağlatmadığı müddetçe buna bir faiz geliri falan işletemiyor. Onun için vatandaş parası olmadığı için ödemiyor. 103 de ki çeklerle gönderilen evraklar bunu açıklamıştım zaten. Bu tamamen belediyenin bir gün bile bankada paranın kaldığında paranın karşılığında bir para alınsın diye bu kar payıyla ilgili 7/19 faizle ilgili yani belediyenin kendi parasının orada boşa kalmaması için yapılan bir hareket. Bu hareket de oradaki 103 ü şişkin gösteriyor. Bu da ne oluyor her gün gelen bir para her gün bir repo yapılması. Her gün bir repo yapılması demek aynı parayı 5-6 kez hesaplardan geçmesi demek. Yani aynı para 5-6 kez hesaplardan geçiyor. Bu da oradaki virmanların gelen tahakkukları oluşturuyor. Baskı giderleri; arkadaşlar %80 nımız %90 nımız evliyiz yeni bir ev kurmak çok zordur. Ev kuruyoruz, her şeyi tamamlıyoruz, mutfağa gidiyoruz çay koyuyoruz bir bakıyorsun çay kaşığını almamışsın. Biz yeni belediye hiçbir evrak almadan Karabağlar Belediyesine başladık hiçbir evrak almadan. Dedim ya biz bütçeyi yaparken bunları hiç düşünmedik. Yeni bir ev kuruyoruz ama acemiyiz. Bunlarla ilgili baskı giderlerimiz her şeyi sıfırdan yaptık ve hepsi de belki de bir iki yıl gidebilecek giderler var yani kullanabileceğimiz bir iki yıl evraklarımız var şu anda. Aynı şeyleri kırtasiye için de söylemiş kırtasiye ile baskı giderleri hemen, hemen aynı elimizde hiçbir evrak olmadan başladığımızdan kaynaklanıyor. Temsil giderlerini söylüyor Gülsüm Hanım. Başkanım bizim ,00-TL gibi bir temsil giderimiz var. Komşu belediyemiz, ayrıldığımız belediye TL gibi bir temsil giderleri var ve biz ondan büyük bir belediyeyiz nüfus olarak büyük, yüzölçümü olarak büyük ama üçte birinden daha az temsil giderleri yapmışız. Gülsüm Hanımın soruları bu kadar ben tekrar herhangi bir şey sorarsa cevap vereceğim. Ben komisyon arkadaşlarıma, Sayın Savaş Beye, Şemsettin Beye, Tuncer POLAT a Sayın Gülsüm Hanım a şey Jale Hanım a ama Gülsüm hanıma da teşekkür ediyorum. Çünkü o da herhalde komisyondan iyi bilgiler almış teşekkür ederim. Biz unuttuğum kimse kalmadı herhalde, tamam Başkanım soran olursa cevaplarım, teşekkür ediyorum. BAŞKAN-Şimdi arkadaşlar gerçekten bir şeyi yaparken elimizi biraz vicdanımıza koyacağız. Biz yeni bir belediyeyiz. Biz Konak tan ayrılırken bir top beyaz kağıt bile getirmedik. Her şeyimizi kendimiz ürettik. Kepçeyi kendimiz bastık. Şimdi davetiye çağrıdır, düz kağıda olsun diyorsunuz. Araba da binmek içindir o zaman hepimiz 124 e binelim. Mercedes niye çıktı? Niye oldu? Giysi elbisedir, hepimiz çul giyelim, niye kumaş elbiseler giyiyor böyle oturuyoruz? Gülsüm Hanım marka, her zaman markadır ve markadan yanayım ne olursa olsun. Size söz veriyorum, buyurun. Ümmügülsüm SATOĞLU- Markadan yana olmanızı tebrik ediyorum, Karabağlar umarım bir marka olur hak ettiği yere kavuşur. Ama işin tuhafı var Başkanım bakın arkadaşlarınız beni psikolojik hastalıklarla BAŞKAN- Onu kim söyledi? Yok öyle bir şey yok canım.

9 Ümmügülsüm SATOĞLU- Sendrom oluştuğu zaman bir hastalık oluşmuş demektir, bu sendromu taşımaktan eğer bilgisizliğimden kaynaklanıyorsa BAŞKAN- Hiçbir arkadaşım size öyle hitap etmez Ümmügülsüm SATOĞLU- bilmediğim konuyu bilmediğimi her yerde rahatlıkla söyleyebilecek kadar bir özgüven sahibi bir insanım. Bu konuda Başkanımıza teessüf ediyorum. BAŞKAN- Ben hiç öyle şey söylemedim ki bana teessüf ediyorsun Ümmügülsüm SATOĞLU- Başkanım tuhaf olan bir şey var, Grup Başkan Vekiliniz BAŞKAN- Grup Başkan Vekili, değiştir. Ümmügülsüm SATOĞLU- Grup Başkan Vekilinizi ilk önce Kent Konseyinin nasıl oluşturacağı konusunda güzel tartışsın bizimle. Fen İşlerinde bütçenin üçte birini yapıyoruz ama temsil ve giderlerde bütçenin üç katını yapıyoruz. Bu ayinesi iştir kişinin lafa bakılmazla özetlenilebilecek bir şeydir. Umarım böyle anlarsınız bütün bu bütçenin özeti budur. Ayrıca bu üç yüz küsür üç yüz kırk sekiz bin liralık üç yüz otuz dokuz bin liralık harcadığınızı göstermiyor mu arkadaşlar bu? TL harcayacağız diyorsunuz TL harcıyorsunuz Fen İşlerine TL harcayacağım diyorsunuz TL harcıyorsunuz temsil giderlerine biz bunu söylüyoruz, bu tuhaf değil mi? Yatırım yapması gerekmiyor mu bu belediyenin? Kentsel dönüşüm yapması gerekmiyor mu bu belediyenin? 8/19 BAŞKAN- Şimdi ona baksanız size şöyle söyleyeyim şuana kadar yaptığımız işler TL civarındadır, kendimiz yaptığımız için belki de TL mal etmişiz, bu günah mı yani? Ümmügülsüm SATOĞLU- Başkanım, 4 yıl boyunca siz kamyonlarınızla Uzundere ye taş taşımaya devam edin. Yatırım böyle çekilmez, yatırımcı böyle çekilmez kentsel dönüşüm bir ilçe de böyle olmaz. 5 Yıl kaybedeceğiz bizim derdimiz budur, Karabağlar için konuşuyoruz. BAŞKAN- Siz de göreceksiniz bu mecliste ben de göreceğim. Ümmügülsüm SATOĞLU- Peki, teşekkür ederim. BAŞKAN- Rica ederim, bir dakika arkadaşlar Kadir Başkana bir söz verelim, bütçeyi bir toparlayalım ama ya. Kadir SİNAN- Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım, Sevgili Konuklar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Değerli Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim hepimizin bir siyasal tavrı var. Burada ki bütün konuşmalarımızın tamamı o siyasal tavırdan besleniyor. Ancak buranın da Karabağlar Belediye Meclisi olduğunu da unutmamamız gerekir. Sonuçta bütçe baştan yapılıyor, meclisin onayından geçiyor. Yapılan bu bütçenin doğrultusunda harcamalar yapılıyor ve bu harcamaların tamamı verilen yetkiler çerçevesinde. Verilen yetkiler belli. O harcamaları nasıl yapabileceğiniz kanunlarla tarif edilmiş ve o kanunlar çerçevesinde yetkili olanlar, bakın ben değil, yetkili olanlar kanunla tanımlanmış insanlar, kanundan almış oldukları o yetkiyle bu harcamaları yaparlar. Ve sonunda da, tabi kamu muhasebesi öyle olduğu için belki bu konuda ne kadar yetkinsiniz bilmiyorum ama kamu maliyesi, kamu harcaması, kamu muhasebesinin başından tasarlanmasından ve o harcamanın sonuna kadar tamamı denetime tabidir. Ve bununla ilgili denetim sürecini sadece meclis yapmaz. Bu devletin müfettişleri var ve sürekli bu müfettişler belediyelerde görev yapar. Şimdi benim anlamadığım şey şudur; Sayın Gülsüm SATOĞLU arkadaşımızla ilgili söylemek istedim. Eğer siyaset yaparken bakınız hakikaten dostunuz olarak söylüyorum, bunu bir eleştiri olarak algılamayın. Gerçekten öyle algılanıyor, yani biz öyle algılıyoruz. Siz eğer siyaseti burada bunlar üzerinden yapacaksanız yapmayınız. Yani eğer siyaset yapmanın koşulunu buradaki kesin hesaplarda harcanmış, kanunen bağlanmış, bitmiş tükenmiş işlemler üzerinden siyaset yapacaksanız, Karabağlar a özgü yapacaksanız bu size bir şey kazandırmaz. Sizin Karabağlar a dönük iddialarınızın ne olduğunu, bakın sizin ve partinizin Karabağlar a

10 dönük iddialarınızın ne olduğunu seçim meydanlarında siz de söylediniz biz de söyledik. Ancak Karabağlar halkına biz iddialarımızı biz sizden daha iyi anlattık. Daha gerçekçi buldular ve bizi tercih ettiler. Dolayısıyla Karabağlar da verdiğimiz sözleri yapıyoruz. Bakın daha başlamadan hiçbir belediyenin tasavvur edemeyeceği, belediye yönetiminin yapamayacağı işleri yapıyoruz. Siz söyler misiniz? 270 dönümlük bir alanda küçücük bir harcamayla orada rekreasyon alanı yapıyoruz. Allah rızası için bir kere eleştirmeden çık deki: Sağ olun iyi yapıyorsunuz deyin. Yapmayın. Hakikaten sizin çapınızda, sizin yetkinliğinizde, sizden umut bekleyen arkadaşlarınızla ilgili buradaki tavırlarınızı gördükçe hakikaten üzülüyorum, bir arkadaşınız olarak üzülüyorum. Bizi eleştirecekseniz Salih Bey lütfen sözümü kesmeyiniz. Ben sizin adınıza söylüyorum çünkü biz sizi önemli buluyoruz. Önemli bulduğumuz için bu eleştirilerimi söylüyorum. Lütfen bizi eleştirecekseniz bunlar üzerinden eleştirmeyin. Siyaset yapacaksanız da yaparsınız saygı duyarız. Cevabınızı da alırsınız. Lütfen yapmayın bu şekilde. Teşekkür ediyorum Arkadaşlar. BAŞKAN-Bir dakika uzatmayalım bu işi. Şener Bey. Şener UYMA- Sayın Başkanım aslında ben söylemiştim Gülsüm Hanımla yine biz kendi personelimizle yaptırdığımız olaydan dolayı oradaki rakamlar o şekilde. Ayrıca bir de bize Konak tan gelen devirler biraz bilançodan fazla Tamam bakalım Ayrıca ben BAŞKAN- Ömrüm boyunca hesap veremeyecek duruma düşmedim. Bakın, bir daha bakın, bir daha bakın 9/19 Şener UYMA- Ayrıca ben emeği geçen Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık diyorum. BAŞKAN- Jale Hanım buyurun. F.Jale ŞENELMAS- Herkese iyi akşamlar diliyorum. Sayın Başkanım. Şener Beyin katkılarımıza teşekkür etmesine ben de teşekkür ediyorum. Birkaç konuya değindi Jale Hanımla birlikte inceledik baktık diye evet birlikte inceledik. Onu rahatsız eden konu beni de rahatsız etmişti. Ayrıca hepimiz ticaret yapan insanlarız sonuçta şirket idare ediyoruz. Siz de bunu defalarca ifade ettiniz daha önceki yaşamınızda ,00-TL bütçesi olan bir hesapta ,00-TL lik bir rakamın mükerrerden kaynaklandığı çok basittir. Bunu arkadaşlar savunmaya geçeceklerine bence az önce sizin ifade ettiğiniz gibi bir hesaplarımızı kontrol edelim, gerekirse programımızda hata vardır düzeltme yoluna gidelim deselerdi ben daha çok takdir edecektim kendilerini. Ayrıca bahsettiği emanetler kısmında Jale Hanım bu olayı daha iyi bilir dedi yapı denetim ücretlerinin oraya yattığını. Fakat bana kendilerinin verdikleri tüm bankalarda çalıştığımız, Karabağlar Belediyesi olarak çalıştığımız bankaların hesap dökümlerini teslim ettiler 31 Aralık tarihi itibariyle. Buradaki yapı denetim hesaplarında ne miktarın yattığı ama bizde görülen emanet kısmında ne miktarın olduğu çok basit. Bunu mühendis olmak gerekmiyor, herkes incelediğinde görebilir. Ben şunu isterdim; Evet Gülsüm Hanımın değindiği konuya hak veriyoruz. Bunu inceleyeceğiz, programlarımızda bir hata varsa düzelteceğiz. Yanlış bir konunun savunmaya geçilmesi bence çok yanlıştı. BAŞKAN- O hesapta yanlış varsa, yanlış Bağdat dan döner. O ayrı bir olay Gülsüm Hanımın söylediği ayrı bir olay. Şimdi tabi ki sevgili muhtarlarım bi dakika söz vereceğim. Üç tane muhtarımız var burada. Sizlere söz hakkı verme şansım yokmuş. Ama geçtiğimiz gün sizleri bölgede yaptığım işler konusunda, yaptığımız işler konusunda gezdirdim. Lütfen bu meclise eğer beğendinizse elinizi kaldırın. Beğendiniz mi yatığımız işleri? Gördün mü? Güzel şeyler yapmışız. Teşekkür ediyorum. Bir dakika Şener Beye verelim. Teşekkür ediyorum sayın muhtarlarım. Şener UYMA- Sayın Başkanım Jale Hanımın söylediği ,00-TL değil ,00-TL gibi bir gerçekleşen bütçemiz var. Ayrıca şu var: Bizim zaten göze çarptığında ilk şüphelendiğimiz şey de oydu. Acaba mükerrer mi girildi de bu hesap bu kadar

11 şişti diye. Burada zaten ondan sonra biz programcıyı çağırdık programcı geldi. Benim tek suçum, Jale Hanımı arayıp, en son olayda Jale Hanıma bilgi vermemek suçum var. Yoksa ben biz onları çözdük. Programcı geldi. Hepsini tek, tek ben banka müdürü ile görüştüm. Buradaki teknik olayları banka müdürü bana açıkladı. Ama benim suçum Jale Hamını arayacaktım. Arayamadım. BAŞKAN- Ama bilgilendirmeniz lazımdı. Şener UYMA-Ondan dolayı yoksa her şey çözüldü tarafımızdan. BAŞKAN-Bir bağlayalım lütfen. Arkadaşlar Bir dakika iki kelime de Salih GÖÇMEN konuşsun Salih GÖÇMEN- Kalktıktan sonra yeterlilik verilmez. Usul. Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım, Sayın Muhtarlar, Sayın Konuklar, Değerli Bürokrat Arkadaşlarım. Sayın Başkan Gülsüm Hanım demin konuşmasında bana göre bir, çok büyük bir hata yaptı. Siz Belediye Başkanımızın heyecanını, yapılırken işlerin heyecanını biz hepimiz izliyoruz. Efendim 230 dönümlük bir yerde bir çalışma yapıyorsunuz sizi kutluyorum, gerçekten kutluyorum. Neden? Çünkü Yurtoğlu nun altında o mezbelelik, o eski dere yatağı, itlerin, uğursuzların her türlü şeylerin barındığı yeri çok çağdaş bir hale getiriyorsunuz. Ama başka ne yapıyorsunuz biliyor musunuz? Önünde 280 dönümlük bir kent yenileme alanını, cazibe merkezi haline getiriyorsunuz. Bunu görmemek beni inanın çok rahatsız ediyor. Size şöyle dedi: Siz gidin taş yapın BAŞKAN- Taş taşıyın dedi. 10/19 Salih GÖÇMEN- Sayın Başkan bazı belediye başkanlarımız böyle bir taş ocağını, böyle bedava taş ocağını bulduklarında her halde yirmi davul, yirmi zurna çaldırırlardı. Teşekkür ediyorum. BAŞKAN- Sağolun. Evet İbrahim Bey buyurun. İbrahim ÖZMEN- Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi ve Bürokrat Arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlarım. Şu anda görüştüğümüz komisyonlardan gelen raporların 6. maddesi ve bu 6. madde ise 5393 Sayılı Belediye Kanunun 64. Maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 40. Maddesi gereği hazırlanan Belediyemiz 2009 Yılı Kesin Hesap Cetvellerine ilişkin plan ve bütçe komisyonu raporunun irdelenmesidir. Yani biz şu anda 2009 yılında yapılan faaliyeti değerlendirmiyoruz. Biz faaliyeti, faaliyet raporunun değerlendirilmesi noktasında tartıştık. Yoğun da tartıştık. Sevgili Gülsüm kardeşimiz kendi gruplarının eleştirilerini yaptılar. Biz de ona cevap verdik. Biz burada 2009 yılında yapılan çalışmaların kesin hesabını değerlendiriyoruz. Yani bütçe ya da faaliyet raporunu değerlendirmiyoruz. Şimdi bakın burada biraz önce Kadir Arkadaşım konuşmasında bu harcamayı harcama yetkilileri, yani sorumlu olan insanlar tarafından, kendilerine kanunla verilmiş yetki çerçevesinde kullanırlar. Evet ilgili birimlerdeki müdür arkadaşlarımız 2009 yılındaki bütçede kendilerine ayrılan payı son derece doğru, dürüst bir şekilde kullanmışlar buraya getirmişlerdir. Faaliyet raporunda ya da 2009 yılındaki yapılan bütçe gerçekleştirme oranını faaliyette görüştük ve tartıştık. Küçümsenmemesini özellikle rica ediyorum. Yeni kurulan bir belediyede 2009 yılı 29 Mart ında ki seçimlerden sonra haziran ayına kadar fiziki yerleşim ve yatırımların başlamasının nedenli zor olduğunu bütün arkadaşlarımız biliyorlar. 6. Aydan 12. aya kadar yapılan faaliyetlerimizi lütfen kimse küçümsemesin. Bu nedenle ben bu konuda, bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde katkısı bulunan memur arkadaşlarıma, harcama yetkilisi müdür arkadaşlarıma ve siz, bunun denetimini yapan sizi kutluyorum. Bu anlamda son derece başarılı bir faaliyet yapılmıştır. Kesin hesapta kanunlara uygun, çok doğru bir kesin hesaptır. Yani tartışılması gereken bence şudur: Bu harcamalarda kanunsuzluk var mıdır? O nu söyleyemiyorlar her halde. Öyle bir şey yoksa lütfen bu konuda burada gündemi burada boşuna işgal etmeyelim derim. Saygılarımla.

12 BAŞKAN- Teşekkür ederim. Arkadaşlar kesin hesap oylamasına geçeceğiz. Önce bir isimleri okuyalım ondan sonra madde madde oylayacağız. Erol KÖRÜKLÜ-Sayın Başkan, oylamaya geçilmeden önce bir hususun altını çizebilir miyim? BAŞKAN-Buyurun. Erol KÖRÜKLÜ-Sayın Başkan, az önce konuşmanız esnasında yeni bir tarzın yeni alışkanlıkların peydah olduğundan bahsettiniz. Bu bir önceki toplantıda da, şimdi de gördüm bunu yeni bir alışkanlık doğdu dendi. İşin doğrusu yeni alışkanlıklar son dönemde Karabağlar belediye meclisinde bizde görmeye başladık. Aslında başından beri önceleri tecrübesizlik, sonraları bilgisizlik, pek yakında görgüsüzlükle de itham edilirsek hiç şaşırmayacağız. Sayın Başkan, Cumhuriyet Halk Partisinden ne zaman farklı düşünsek bir konuda söz alan Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar önce işe tahkirle başlıyorlar. Evvela her kimse bu farklı düşünmeyi, ayrı düşünmeyi dile getiren arkadaşımız o nasibini alıyor daha sonra görüş ve düşüncelerini ifade etmek istiyorlar. Biz bu meclisin çatısı altında düşündüğümüz şeyleri ifade etmekten aciz insanlar değiliz ve ayrıca bu meclise gündem olarak gelen her konuda da fikir ve düşüncelerimizi söyleyecek olgunluk ve yetkinliğe de sahibiz. BAŞKAN-Doğrudur. Erol KÖRÜKLÜ-Biz zaman, zaman size arkadaşlarımız ikaz ediyorlar başkana saygı gösterin. Başkana saygısızlık anlamına gelecek hiçbir şey grup sözcüsü sıfatıyla söylediğimi hatırlamıyorum. Yalnız sizi oraya oturtan Sayın Başkan, her yüz kişiden kır beşinin oyudur ama bizi de bu sıralara oturtan her yüz kişiden otuz beşinin oyudur. % 35 oy oranı Cumhuriyet Halk Partisinin bilmem kaç yıldır bu memlekette ulaşamadığı bir oy oranıdır buna saygı istiyoruz Sayın Başkan. Teşekkür ediyorum. 11/19 BAŞKAN-Şimdi Karabağlarımızı hangi maksatlarla hangi şekillerde böldüğünüzü, merkezi hükümetinizin orada ne gibi planlama yaptığını açıklayım mı? Başlayayım mı? Onları mı konuşalım burada. Yapmayın böyle ya, yapmayın böyle Bakın bir dakika arkadaşlar, bir dakika, bir dakika arkadaşlar ya. Ama susmasını da öğrenin lütfen, oturur musun yerine. Ben söz hakkı vermedim size. Söz hakkı vermedim. Söz hakkı vermedim bir dakika. Bende konuşayım ya. Konuştun sen konuşmanı bitirdin bitirmedin mi? Yani tavrınızı değiştirdiniz dediğim de şu; konuşurken insanları aşağılıyorsunuz, yapmayın ya, her lafınızı çözdüreceğim bak bu meclis görüşmesinin. Erol KÖRÜKLÜ-İnsaf Başkanım. Ümmügülsüm SATOĞLU-Bunu da öncekini de. BAŞKAN-Öncekini de evet. Sayın Bakan, bırak kapat lütfen Murat uzak dur. Evet Arkadaşlar maddeyi oylamaya geçiyorum. Murat BAKAN-Uzatmayacağım Sayın Başkan lütfen. BAŞKAN- Murat Bey söz hakkı vermiyorum lütfen. Evet buyurun. (Mevcudu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Uğur YELEKLİ, Murat BAKAN, Muslu YILMAZ, Nazmi MARANGOZ, Salih GÖÇMEN, Şemsettin DEMİR, İbrahim ÖZMEN, Hamdin ERİŞEN, Yaşar Mümtaz GEYLANİ, Salih ERKEK, Suat ERDİL, Abdulvahap BATIHAN, Savaş AKINCI, Adnan KAVUR, Mücati MENGA, Yücel UYGUR, Ramazan AKBULUT, Tuncer POLAT, Şener UYMA, Latif DOSTUGÜR, Kadir SİNAN, Cumhur TAŞDELEN, Mustafa KARA, Mehmet ZENGİN, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Ümmügülsüm SATOĞLU, Mehmet Emin AŞKIN, Ünal ÖZTÜRK, Erol KÖRÜKLÜ, Hızır SEYMENOĞLU, F.Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Mehmet ÇELİK, Necati POLAT, Serdar KUÇHAN, Leyla OKYAY, Büyük Birlik Partisi Meclis Üyesi Cebrail TÜMER. BAŞKAN-Evet arkadaşlar, Meclis mevcudumuz şu anda budur. Maddeleri okur musunuz. Adları okunan kişilerle oylama yapacağız. Buyurun.

13 (Kurumsal kodlaması yapılan her birimin Fonksiyonel Sınıflandırmalarının 1.düzeyi ,07.-TL.) BAŞKAN-Evet arkadaşlar, bu maddeyi oylarınıza sunuyorum. (Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Uğur YELEKLİ, Murat BAKAN, Muslu YILMAZ, Nazmi MARANGOZ, Salih GÖÇMEN, Şemsettin DEMİR, İbrahim ÖZMEN, Hamdin ERİŞEN, Yaşar Mümtaz GEYLANİ, Salih ERKEK, Suat ERDİL, Abdulvahap BATIHAN, Savaş AKINCI, Adnan KAVUR, Mücati MENGA, Yücel UYGUR, Ramazan AKBULUT, Tuncer POLAT, Şener UYMA, Latif DOSTUGÜR, Kadir SİNAN, Cumhur TAŞDELEN, Mustafa KARA, Mehmet ZENGİN, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Ümmügülsüm SATOĞLU, Mehmet Emin AŞKIN, Ünal ÖZTÜRK, Erol KÖRÜKLÜ, Hızır SEYMENOĞLU, F.Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Mehmet ÇELİK, Necati POLAT, Serdar KUÇHAN, Leyla OKYAY, Büyük Birlik Partisi Meclis Üyesi Cebrail TÜMER) Ad okunmak suretiyle yapılan oylama sonucunda Kurumsal kodlaması yapılan her birimin Fonksiyonel Sınıflandırmalarının 1.düzeyi oybirliği ile kabul edilmiştir. (2009 Yılı Gelir Kesin Hesabının Ekonomik sınıflandırılmasının 1.düzeyi ,81.-TL) BAŞKAN-Bu maddeyi oylarına sunuyorum. (Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Uğur YELEKLİ, Murat BAKAN, Muslu YILMAZ, Nazmi MARANGOZ, Salih GÖÇMEN, Şemsettin DEMİR, İbrahim ÖZMEN, Hamdin ERİŞEN, Yaşar Mümtaz GEYLANİ, Salih ERKEK, Suat ERDİL, Abdulvahap BATIHAN, Savaş AKINCI, Adnan KAVUR, Mücati MENGA, Yücel UYGUR, Ramazan AKBULUT, Tuncer POLAT, Şener UYMA, Latif DOSTUGÜR, Kadir SİNAN, Cumhur TAŞDELEN, Mustafa KARA, Mehmet ZENGİN, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Ümmügülsüm SATOĞLU, Mehmet Emin AŞKIN, Ünal ÖZTÜRK, Erol KÖRÜKLÜ, Hızır SEYMENOĞLU, F.Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Mehmet ÇELİK, Necati POLAT, Serdar KUÇHAN, Leyla OKYAY, Büyük Birlik 12/19 Partisi Meclis Üyesi Cebrail TÜMER) Ad okunmak suretiyle yapılan oylama sonucunda 2009 Yılı Gelir Kesin Hesabının Ekonomik sınıflandırılmasının 1.düzeyi oybirliği ile kabul edilmiştir. (2009 Yılı Ayrıntılı Harcama Programı 3 aylık dönemler itibari ile toplamları üzerinden 1.düzey ,07.-TL) BAŞKAN-Evet maddeyi oylarınıza sunuyorum. (Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Uğur YELEKLİ, Murat BAKAN, Muslu YILMAZ, Nazmi MARANGOZ, Salih GÖÇMEN, Şemsettin DEMİR, İbrahim ÖZMEN, Hamdin ERİŞEN, Yaşar Mümtaz GEYLANİ, Salih ERKEK, Suat ERDİL, Abdulvahap BATIHAN, Savaş AKINCI, Adnan KAVUR, Mücati MENGA, Yücel UYGUR, Ramazan AKBULUT, Tuncer POLAT, Şener UYMA, Latif DOSTUGÜR, Kadir SİNAN, Cumhur TAŞDELEN, Mustafa KARA, Mehmet ZENGİN, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Ümmügülsüm SATOĞLU, Mehmet Emin AŞKIN, Ünal ÖZTÜRK, Erol KÖRÜKLÜ, Hızır SEYMENOĞLU, F.Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Mehmet ÇELİK, Necati POLAT, Serdar KUÇHAN, Leyla OKYAY, Büyük Birlik Partisi Meclis Üyesi Cebrail TÜMER) Ad okunmak suretiyle yapılan oylama sonucunda (2009 Yılı Ayrıntılı Harcama Programı 3 aylık dönemler itibari ile toplamları üzerinden 1.düzeyi oybirliği ile kabul edilmiştir. (2009 Yılı Finansman Programının 3 aylık dönemler itibari ile toplamları üzerinden 1.düzey ,81.-TL) BAŞKAN-Maddeyi oylarınıza sunuyorum. (Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Uğur YELEKLİ, Murat BAKAN, Muslu YILMAZ, Nazmi MARANGOZ, Salih GÖÇMEN, Şemsettin DEMİR, İbrahim ÖZMEN, Hamdin ERİŞEN, Yaşar Mümtaz GEYLANİ, Salih ERKEK, Suat ERDİL, Abdulvahap BATIHAN, Savaş AKINCI, Adnan KAVUR, Mücati MENGA, Yücel UYGUR, Ramazan AKBULUT, Tuncer POLAT, Şener UYMA, Latif

14 DOSTUGÜR, Kadir SİNAN, Cumhur TAŞDELEN, Mustafa KARA, Mehmet ZENGİN, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Ümmügülsüm SATOĞLU, Mehmet Emin AŞKIN, Ünal ÖZTÜRK, Erol KÖRÜKLÜ, Hızır SEYMENOĞLU, F.Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Mehmet ÇELİK, Necati POLAT, Serdar KUÇHAN, Leyla OKYAY, Büyük Birlik Partisi Meclis Üyesi Cebrail TÜMER) Ad okunmak suretiyle yapılan oylama sonucunda 2009 Yılı Finansman Programının 3 aylık dönemler itibari ile toplamları üzerinden 1.düzeyi oybirliği ile kabul edilmiştir. BAŞKAN-Evet, Değerli Arkadaşlar yine tartıştık ama oybirliği ile çıkması sevindirici, biz birlikte çalışacağız arkadaşlar. Bir saniye müsaade eder misin? Bakın size şerefim üzerine yemin ediyorum. Yanlışa müsaade etmeyeceğim, yanlış Bağdat tan döner. O ayrı bir olay. Ben ama taş taşımaya da devam edeceğim oda ayrı bir olay. Bu mecliste beraber çalışacağız. Ben meclisteki tüm arkadaşlarıma rica ediyorum tabiî ki görüşlerimizi açıklayalım, eleştiriler yapalım ama usulüne uygun, şekline uygun eleştiri olursa beni mutlu edersiniz. Hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Gündemin 4. maddesine geçiyoruz. Evet devam. (15/09 - Limontepe ve çevresi uygulama imar planının ve 695 plan kapsamında kalan bölümünde imar planının yeniden değerlendirilmesi hakkındaki komisyonlara havale edilip sonuçlanmayan önergeler okunduktan sonra) BAŞKAN-Evet, Sayın Bakan. Murat BAKAN-Sayın Başkan, Komisyonlara havale edilip sonuçlanmayan önergelerin yine aynı komisyonlara görüşülmek üzere iadesinin oylanmasını öneriyoruz. Erol KÖRÜKLÜ-Sayın Başkan, oylamaya geçilmeden önce grubumuz adına Mehmet Emin Aşkın Bey bir iki hususta söz almak ister, katkı sağlamak ister. Mehmet Emin AŞKIN- Bu maddeyle ilgili konuşmak istiyorum. BAŞKAN-Bu maddeyle ilgili tabii Mehmet Emin Bey. Mehmet Emin AŞKIN-Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım, Değerli Basın Mensupları, geçen meclis toplantısında da bu başlık geldiğinde söz istemiştim ve 13/19 görüşlerimi açıklamıştım. Şimdi bu birinci maddedeki Limontepe deki bu planın komisyonlardaki görüşülmesinin sonucunda jeolojik raporunun yeni baştan yapılması görüşü hakim olmuştu, sizinle de görüşmüşlerdi. Siz de evet doğrudur demiştiniz. Ve ihalesinin yapılmasının uygun olacağını söylemiştiniz. Komisyonlardan gelen raporların 18.Maddesindeki Limontepe ile bu Limontepe nin bir alakası var mı? Komisyon başkanından bunun açıklamasını istiyorum bir. ikincisi... BAŞKAN-18.Maddemi? Mehmet Emin AŞKIN-Evet, 18.Maddede orada jeolojik etütlerin yapılması maddesiydi oyladık geçti. İkincisi eğer şayet o Limontepe bu Limontepe değilse neden komisyonda alınan BAŞKAN-Aynı yerler, aynı yerler. Bu jeolojik etüt yapacağımız yerin içerisinde orayı da Mehmet Emin AŞKIN-O zaman neden bu madde buradan çekilmedi BAŞKAN-Hangisi? Mehmet Emin AŞKIN-Bu 1.Madde neden çekilmedi? BAŞKAN-O dursun şimdi eğer önümüzdeki meclise kadar getirebilirsek onu sonuçlandırabiliriz belki. Evet. Mehmet Emin AŞKIN-Bunu sordum. Murat BAKAN-Ben komisyonla görüştüm bunu jeolojik etütler yapılana kadar müdürlüğüne iade edebiliriz. Yani burada bir sakınca yok, jeolojik etüt tamamlanınca tekrar meclise getirebiliriz. BAŞKAN-Bir ay içerisinde yaparsak neden iade edelim. Sayın Muslu Bey.

15 Muslu YILMAZ-Sayın Başkanım, Değerli Meclis Üyeleri, Değerli Basın Mensupları. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Söz konusu yerle ilgili Limontepe ve çevresindeki mahalleleri kapsayan 286 hektarlık alanda jeolojik etütlerin İller Bankası tarafından yapılması ile ilgili meclis gündeminde bugün karar aldık. Oyladık. Ancak bu bölgenin aciliyeti nedeniyle sadece bu kısmı kapsayan doğrudan teminle bir jeolojik etüt yaptırıp kısa sürede sonuçlandırabileceğimizi düşünüyoruz. O nedenle bu bölgeyi ayırıp sadece 5-6 hektarlık bir alan burası, burasının doğrudan teminle jeolojik etütlerini yaptırıp kısa sürede sonuçlandırabiliriz. O nedenle bu jeolojik etütler yapılıncaya kadar komisyon gündeminde kalmasında bir mahsuru yoktur sanıyorum. BAŞKAN-Evet. Mehmet Emin AŞKIN-Eğer 18.Maddede ki Limontepe bununla ilgili ise mesele değil ama BAŞKAN-Şimdi Limontepe Mehmet Emin AŞKIN-Ama o onunla ilgili değil ayrı yapılacaksa ve de bir ay içerisinde bitecekse BAŞKAN-Bu küçük bir bölge, Limontepe koca bir bölge, bende bunun bir an önce yapılmasını istiyorum. Jeolojik etütlerinin yani o planların yapılmadan jeolojik etütler yapılsın, oradaki durumu gerçek anlamda görelim istiyorum. Mehmet Emin AŞKIN-Yani eğer bunun içinde değilse mesele değil ama Muslu Beyin söylediğinden ben bunun içinde değilmiş gibi anladım. BAŞKAN-Hayır o orasını ayrı bir doğrudan temin ile çözeceğiz. Mehmet Emin AŞKIN-O zaman 2. madde de affedersiniz 6. madde de bu Basın Sitesinin arkasında bir genel otopark olayı var, bunun yer değiştirmesi vardı. Bununla ilgili, ilgili müdürlük Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile galiba yazışma yapıyor eğer bu yazışma yapılıyorsa bu maddenin burada olmaması gerekiyor. Bunun da müdürlüğe havalesini buradan yapalım gitsin. Niye bekliyor burada. Burada durduğu sürece insanlar çünkü herkesin eline geçiyor bu diyorlar ki komisyonda bekliyor işte keyiflerine bakıyor komisyon geziyor sağda solda falan Böyle bir şey var. Aslında hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. 14/19 BAŞKAN-Doğru söylüyorsunuz. Mehmet Emin AŞKIN-Hassasiyetin bu konuda da gösterilmesi eğer gerekiyorsa şimdi bununda müdürlüğe yeni baştan havalesinin oylanmasını öneriyorum. BAŞKAN- Muslu Bey, Muslu YILMAZ-Sayın Başkanım, söz konusu önergede katlı otopark alanının yer değiştirilmesiyle ilgili bir talep vardı daha doğrusu vatandaşların yer değiştirilmesiyle ilgili bir talep vardı. İmar Komisyonundaki arkadaşlarımız istenilen yeri gidip incelediklerinde metro istasyonu sahasında kaldığını bu nedenle başka bir yerde daha uygun olacağını ona yakın başka bir bölgede uygun olacağını belirlemişlerdi. Bu yer için de Büyükşehir Belediyesinin Ulaşım Dairesi Başkanlığından görüş istendi. O görüş beklendiği için bu tekrar komisyonda kararlaştırılıp meclis gündemine getirilemedi. BAŞKAN-Müdürlüğüne iade etsek ne olur? Muslu YILMAZ-Başkanım, meclis gündeminde bir konu olduğu için meclisin karar vermesi gerekiyor. BAŞKAN-Ben Mehmet Emin Bey in hassasiyetini anlıyorum. Arkadaşlar, diyor ki komisyonlara gelen evraklar bir an önce çözüme kavuşturulsun. Ama red, ama kabul değil mi? Mehmet Emin AŞKIN-Red değil de uygun şekliyle sonuçlandırılması daha doğru. BAŞKAN-Uygun şekliyle. Mehmet Emin AŞKIN- Halkın yararına oluyor o zaman.

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/08//2009 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/08//2009 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/08//2009 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/04/2011 TARİHLİ NİSAN AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/04/2011 TARİHLİ NİSAN AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/04/2011 TARİHLİ NİSAN AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR Belediye Meclisimiz Belediye Başkanı Sayın K. Sıtkı KÜRÜM ün Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/08/2013 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/08/2013 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/08/2013 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATİHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, F. Jale ŞENELMAS, Faik

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/02/2013 TARİHLİ ŞUBAT AYININ 1 BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/02/2013 TARİHLİ ŞUBAT AYININ 1 BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR Belediye Meclisimiz Meclis 1. Başkan Vekili Sayın M.SALİH ERKEK 'in Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. 1 (Karar :21/2013) 02/04/2011 tarih ve 68/2010 sayılı meclis kararı ile kabul

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/10/2011 TARİHLİ EKİM AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/10/2011 TARİHLİ EKİM AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/10/2011 TARİHLİ EKİM AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR Belediye Meclisimiz Belediye Başkanı Sayın K. Sıtkı KÜRÜM ün Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 05/08/2013 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 05/08/2013 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 05/08/2013 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATİHAN, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale ŞENELMAS,

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/12/2011 TARİHLİ ARALIK AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/12/2011 TARİHLİ ARALIK AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/12/2011 TARİHLİ ARALIK AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR Belediye Meclisimiz Belediye Başkanı Sayın K. Sıtkı KÜRÜM ün Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/05/2012 GÜNLÜ MAYIS AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/05/2012 GÜNLÜ MAYIS AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/05/2012 GÜNLÜ MAYIS AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale ŞENELMAS, Faik

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M (03/05/2011 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI)

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M (03/05/2011 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI) KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ 05.05.2011 Perşembe Saat:18:00 G Ü N D E M (03/05/2011 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI) 1. Komisyonlardan gelen raporlar. 1. (82/2011)-İzmir İli Karabağlar İlçesi, Poligon Mahallesinde

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 13/12/2012 GÜNLÜ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 13/12/2012 GÜNLÜ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 13/12/2012 GÜNLÜ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATİHAN, Adnan KAVUR, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ,

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/04//2009 GÜNLÜ NİSAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/04//2009 GÜNLÜ NİSAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/04//2009 GÜNLÜ NİSAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M KONAK BELEDİYE MECLİSİ 02.05.2016 G Ü N D E M 1-Meclisin açılışı. 2-Mecliste verilecek önergeler. 3-Birimlerden gelen önergeler. 1-(68/16)-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 04.04.2016 tarihli

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/04/2011 GÜNLÜ NİSAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/04/2011 GÜNLÜ NİSAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/04/2011 GÜNLÜ NİSAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Hamdin ERİŞEN,

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50 GÜNDEM-3: 2015 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi. TEKLİF: 2015 Yılı Bütçe Tasarısı 26/08/2014 tarih 311 Karar numarası ile Encümenimizde

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/06/2012 GÜNLÜ HAZİRAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/06/2012 GÜNLÜ HAZİRAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/06/2012 GÜNLÜ HAZİRAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/04//2010 GÜNLÜ NİSAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/04//2010 GÜNLÜ NİSAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/04//2010 GÜNLÜ NİSAN AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale

Detaylı

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU GÜNDEM-2): 2017 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2017 Yılı Bütçe Tasarısı 23/08/2016 tarih 425 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( )

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( ) GÜNDEM 1: 2016 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2016 Yılı Bütçe Tasarısı 25/08/2015 tarih 353 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler Bütçe

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/11/2013 GÜNLÜ KASIM AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/11/2013 GÜNLÜ KASIM AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/11/2013 GÜNLÜ KASIM AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Hızır SEYMENOĞLU,

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ MECLİS PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU. Sayı :15 08/05/2018 Konu : MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ MECLİS PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU. Sayı :15 08/05/2018 Konu : MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) MECLİS PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU Sayı :15 08/05/2018 Meclisimizin 03.05.2018 tarihli olağan toplantısında komisyonumuza havale edilen Gelir Gider Kesin Hesap incelenmesinde; A- GİDER BÜTÇESİ: 1-2017 yılı

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 05.03.2014 TARİH VE 105 SAYILI KARARI

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 05.03.2014 TARİH VE 105 SAYILI KARARI 05.03.2014 TARİH VE 105 SAYILI KARARI Gündemin 2. Maddesi Karar No. 105 Özü: İsim Verme Komisyonu raporu doğrultusunda Şirinyalı Mahallesi eski Lara Caddesi-İsmet Gökşen Caddesi kesişimindeki parka Gezi

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 05.05.2015 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU : Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yönetmeliği. TEKLİFİN ÖZÜ

Detaylı

KONUSU: Muğla Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin 2014 yılı idare kesin hesabı, taşınır kesin hesabı ve yönetim dönemi cetvelleri

KONUSU: Muğla Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin 2014 yılı idare kesin hesabı, taşınır kesin hesabı ve yönetim dönemi cetvelleri Karar No : 155 Karar Tarihi : 14/05/2015 KONUSU: Muğla Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin 2014 yılı idare kesin hesabı, taşınır kesin hesabı ve yönetim dönemi cetvelleri Özel Kalem Müdürlüğü

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 488 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesi. o) Seydikemer ilçe Belediye Başkanlığına ait 2017 yılı bütçesi ve gelir

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 12/10//2010 GÜNLÜ EKİM AYININ II.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 12/10//2010 GÜNLÜ EKİM AYININ II.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 12/10//2010 GÜNLÜ EKİM AYININ II.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Hamdin

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/05/2012 GÜNLÜ MAYIS AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/05/2012 GÜNLÜ MAYIS AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/05/2012 GÜNLÜ MAYIS AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Cebrail TÜMER, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Hızır SEYMENOĞLU,

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 09/09/2011 GÜNLÜ EYLÜL AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 09/09/2011 GÜNLÜ EYLÜL AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 09/09/2011 GÜNLÜ EYLÜL AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Faik DALGIÇ, F. Jale ŞENELMAS, Hamdin ERİŞEN,

Detaylı

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI 2010 YILI EKİM AYI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTI KARARLARI

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI 2010 YILI EKİM AYI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTI KARARLARI T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI 200 YILI EKİM AYI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTI KARARLARI Karar tarihi : 04/0/200 Karar sayısı : 200/09 Birleşim : 9 Oturum :.7 : Başkan Değerli arkadaşlar gündemimizin

Detaylı

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Plan ve Bütçe Komisyonumuz 24/11/2016 tarihinde saat 11:00'de Şeyh Mahallesi Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ (02/03/2011 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI)

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ (02/03/2011 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI) KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ 07.03.2011 Pazartesi Saat:18:00 (02/03/2011 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI) 1-Komisyonlardan gelen raporlar. 1. (25/2011)-Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğünün teşkilat, görev ve

Detaylı

2016 Mali yılı gider bütçesi Belediye Meclisince ,00.-TL olarak kabul edilmiştir. KESİN HESABIN EKONOMİK KODLARINA GÖRE HARCAMA DAĞILIMI

2016 Mali yılı gider bütçesi Belediye Meclisince ,00.-TL olarak kabul edilmiştir. KESİN HESABIN EKONOMİK KODLARINA GÖRE HARCAMA DAĞILIMI T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ MAYIS 2017 BİRLEŞİM 09 OTURUM 1 TOPLANTI TARİHİ 05.05.2017 GÜNDEM MADDE NO 1 KARAR NO 60 ÖZÜ ANTAKYA BELEDİYESİNİN 2016 YILI İDARE VE KESİN HESABI İLE İLGİLİ PLAN VE

Detaylı

DUYURU KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M

DUYURU KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M DUYURU Belediye Meclisimiz 04/04/2011 Çarşamba günü Saat 18.00 de İzmir Büyükşehir Belediyesinin Konak taki Belediye Sarayı bünyesinde bulunan meclis toplantı salonunda aşağıdaki gündemde bulunan konuları

Detaylı

K A R A R. T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-304 29.11.2013 Özü: Seyhan İlçe Belediyesi 2014 mali yılı bütçesi

K A R A R. T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-304 29.11.2013 Özü: Seyhan İlçe Belediyesi 2014 mali yılı bütçesi T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-304 29.11.2013 Özü: Seyhan İlçe Belediyesi 2014 mali yılı bütçesi K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 29.11.2013 tarihli oturumunda

Detaylı

T.C. MANAVGAT BELEDİYE MECLİS KARARI

T.C. MANAVGAT BELEDİYE MECLİS KARARI T.C. MANAVGAT BELEDİYE MECLİS KARARI Kararın Tarihi: 02.06.2017 Konu: 2016 Mali Yılı Kesin Hesabının ve Taşınır Mal Kesin Hesabının görüşülmesi. Manavgat Belediye Meclisi; 02.06.2017 tarihinde Cuma günü

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 09.05.2017 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU : Yönetmelik. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ 03/05/2013 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ 03/05/2013 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ 07/ 05 / 2013 Salı Saat:18.00 03/05/2013 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI 1-Komisyonlardan gelen raporlar. 1. (49/2013-)-İzmir 2. İdare Mahkemesi nin 31/01/2013 tarih ve 2013/80 sayılı

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/01/2012 GÜNLÜ OCAK AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/01/2012 GÜNLÜ OCAK AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/01/2012 GÜNLÜ OCAK AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ,

Detaylı

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bütçe Kesin 2016 Hesabı Mali Hizmetler Müdürlüğü İçindekiler İlgili Mevzuat...4 Bütçe Kesin Hesap Özeti...5 Bütçe Gideri Kesin Hesap Cetveli (Ekonomik Kodun 1. Düzeyi)...6

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 297 KARAR 297: Meclis i Yılmaz KARAKOYUNLU, Çağlagül ÖZÇELİK, Mehmet BİLGİN, Bülent ONAT ın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No: 298 KARAR 298 : İlçenin

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDİYE MECLİSİ KARARI

T.C. TARSUS BELEDİYE MECLİSİ KARARI Karar No : 2017/6-1 (60) Gündem maddesi gereğince; Emlak ve İstimlak Müdürlüğü nün 26/05/2017 tarih ve 16358 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 18/05/2017 tarih

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI TARİH : 02/05/2018 BİRLEŞİM NO : 01 KARAR NO : 30 Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısının 1 inci birleşim ve 1 inci oturumunda gündemin 5 inci bölümüne geçmeden Başkanlıktan Gelen Önergelerin Görüşülmesi

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1- Belediye idare birimleri için (A) Ödenek Cetveli gösterildiği gibi toplam 21.600.00 TL. liralık verilmiştir. İfadesi Komisyonumuzca oy birliği ile Madde 2- Belediye

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/03/2011 GÜNLÜ MART AYININ II.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/03/2011 GÜNLÜ MART AYININ II.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/03/2011 GÜNLÜ MART AYININ II.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, F.Jale ŞENELMAS, Faik

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/03/2011 TARİHLİ MART AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/03/2011 TARİHLİ MART AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/03/2011 TARİHLİ MART AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR Belediye Meclisimiz Belediye Başkanı Sayın K. Sıtkı KÜRÜM ün Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 05/01//2010 GÜNLÜ OCAK AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 05/01//2010 GÜNLÜ OCAK AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 05/01//2010 GÜNLÜ OCAK AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale

Detaylı

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 03.10.2016 tarihli toplantısında Komisyonumuza havale edilen 26.09.2016 tarih ve 47383680-01/11196 sayılı Mali Hizmetler Müdürlüğü ifadeli

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/08/2011 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ I. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/08/2011 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ I. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/08/2011 GÜNLÜ AĞUSTOS AYININ I. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, F. Jale ŞENELMAS, Hamdin ERİŞEN, Hızır

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü EKİM AYI 2. BİLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ Gündem Maddelerinin Görüşülmesine Geçildi; KARAR 100: Gündemin birinci maddesi; 2016 mali yılı bütçe görüşülmesine

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 05/04/2011 GÜNLÜ NİSAN AYININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 05/04/2011 GÜNLÜ NİSAN AYININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 05/04/2011 GÜNLÜ NİSAN AYININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cumhur TAŞDELEN, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Hamdin

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/10/2010 TARİHLİ EKİM AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/10/2010 TARİHLİ EKİM AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/10/2010 TARİHLİ EKİM AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR Belediye Meclisimiz Belediye Başkanı Sayın K. Sıtkı KÜRÜM ün Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları

Detaylı

Kosova Cumhuriyeti İpek Belediyesi Kardeş Şehir Olma Talebi

Kosova Cumhuriyeti İpek Belediyesi Kardeş Şehir Olma Talebi T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU 21 Kosova Cumhuriyeti İpek Belediyesi Kardeş Şehir Olma Talebi Kosova Cumhuriyeti İpek Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin 02.04.2018 tarihli oturumunda

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 05.03.2013 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2013 / 5 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 05.03.2013 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2013 / 5 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 05.03.2013 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2013 / 5 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : İptal-İhdas. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi nin 04/03/2013 tarihli oturumunda

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/10/2011 GÜNLÜ EKİM AYININ 1 BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/10/2011 GÜNLÜ EKİM AYININ 1 BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/10/2011 GÜNLÜ EKİM AYININ 1 BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Hamdin ERİŞEN,

Detaylı

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DIYARBAKIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI 2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2015 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. 50 plan değişikliği

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. 50 plan değişikliği T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 50 Akkuyu Mahallesi 158 ada 1 Akkuyu Mahallesi 158 ada 1 Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin 04.05.2015 tarihli oturumunda okunan parsel 1/1000

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ

T.C. MALKARA BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ T.C. MALKARA BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ KARAR TARİHİ : 09.05.2017 KARAR NO : 118 KONUSU : 2016 Mali Yılı Kesin Hesabı MECLİS BAŞKANI : Ulaş YURDAKUL MECLİS KÂTİPLERİ : Ali İhsan USLU, Nuran BAŞKÜTÜK OTURUMA

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/09//2009 GÜNLÜ EYLÜL AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/09//2009 GÜNLÜ EYLÜL AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/09//2009 GÜNLÜ EYLÜL AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/01/2013 GÜNLÜ OCAK AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/01/2013 GÜNLÜ OCAK AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/01/2013 GÜNLÜ OCAK AYININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Hamdin ERİŞEN, Hızır SEYMENOĞLU,

Detaylı

2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM

2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM Karar Tarihi : 03.11.2015 Karar No : Konu:2015 Yılı Kasım Ayı Meclis Toplantısı 2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM BAŞKAN: Sayın Meclis Üyeleri; 5393 sayılı kanunun 20. maddesine

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA KONU : 2012 Mali Yılı Hizmet Ücret Tarifesi. TEKLİFİN

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M KONAK BELEDİYE MECLİSİ 01.03.2016 G Ü N D E M 1-Meclisin açılışı 2-Mecliste verilecek önergeler 3-Birimlerden gelen önergeler 1-(36/16)-İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.02.2008 tarih ve 01.485 sayılı

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2016 / 06 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2016 / 06 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 03.05.2016 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2016 / 06 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU : Hibe Araç Devri. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI TOPLANTI TARİHİ : 14/05/2014 SAATİ : 10:00 OTURUM : 1 BİRLEŞİM : 2 MECLİS BAŞKAN V : Veli ŞAHİN 1-AÇILIŞ :Belediye Meclisi, Belediye Başkan Yardımcısı Veli

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/09/2012 GÜNLÜ EYLÜL AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/09/2012 GÜNLÜ EYLÜL AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 07/09/2012 GÜNLÜ EYLÜL AYININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Cumhur TAŞDELEN, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Hamdin ERİŞEN, Hızır

Detaylı

T.C. YÜREĞİR BELEDİYE MECLİSİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

T.C. YÜREĞİR BELEDİYE MECLİSİNE AİT TUTANAK ÖZETİ TOPLANTI TARİHİ : 02.07.2018 TOPLANTI GÜN VE SAAT :PAZARTESİ 16:00'da Belediye Meclisinin 02 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ günü saat 16.00 da olağan olarak yapılan Gündeme geçilmeden önce Belediye Meclisinin 08.06.2018

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M KONAK BELEDİYE MECLİSİ 06.06.2016 1-Meclisin açılışı 2-Mecliste verilecek önergeler 3-Birimlerden gelen önergeler G Ü N D E M 1-(89/16)-İzmir Büyükşehir Belediyesince hazırlanarak, İzmir Büyükşehir Belediye

Detaylı

İZMİR KONAK BELEDİYE MECLİSİNİN 2014 DÖNEMİ MART AYI TOPLANTISININ 03/03/2014 GÜNLÜ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KONAK BELEDİYE MECLİSİNİN 2014 DÖNEMİ MART AYI TOPLANTISININ 03/03/2014 GÜNLÜ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KONAK BELEDİYE MECLİSİNİN 2014 DÖNEMİ MART AYI TOPLANTISININ 03/03/2014 GÜNLÜ 1.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Adnan Oğuz AKYARLI- Ahmet DOĞAN- Ahmet Ertuğrul DOĞUÇ- Ahmet Nejat AKINCI-

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1-Belediye/bağlı idare/birlik birimleri için (A) Ödenek cetvelinde gösterildiği gibi toplam 21.000.000.00.TL. ödenek verilmiştir. İfadesi komisyonumuzca oy birliği ile

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİ Çarşamba Saat:17.00 G Ü N D E M. 1-Meclisin açılışı 2-Mecliste verilecek önergeler 3-Birimlerden gelen önergeler

KONAK BELEDİYE MECLİSİ Çarşamba Saat:17.00 G Ü N D E M. 1-Meclisin açılışı 2-Mecliste verilecek önergeler 3-Birimlerden gelen önergeler KONAK BELEDİYE MECLİSİ 02.01.2013 G Ü N D E M 1-Meclisin açılışı 2-Mecliste verilecek önergeler 3-Birimlerden gelen önergeler 1-(245/12)-Bilgi İşlem Müdürlüğünün çalışma yönetmeliği hk. (Bilgi İşl.Md.)

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/12/2012 GÜNLÜ ARALIK AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/12/2012 GÜNLÜ ARALIK AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 04/12/2012 GÜNLÜ ARALIK AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATİHAN, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale ŞENELMAS, Faik

Detaylı

YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI

YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL 2014 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI YILI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE

Detaylı

AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 2. TOPLANTI YILI 2015 SENESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ

AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 2. TOPLANTI YILI 2015 SENESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 2. TOPLANTI YILI 2015 SENESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ Avcılar Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 2. Toplantı yılı 2015 Senesi MAYIS ayı

Detaylı

Öner YİĞİT Kutbettin HACIYUSUFOĞULLARI Ayla TARHAN İl Genel Meclisi Katip Katip 1. Başkan Vekili

Öner YİĞİT Kutbettin HACIYUSUFOĞULLARI Ayla TARHAN İl Genel Meclisi Katip Katip 1. Başkan Vekili Konu: Program Değişikliği. Toplantı : Mayıs Karar Sayısı : 101 mizin 30.11.2012 tarih ve 277 sayılı kararları ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 2013 Yılı İş Programında yapımı karara bağlanan Çatak

Detaylı

YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-MART DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI

YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-MART DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL 2013 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 OCAK-MART DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI YILI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE

Detaylı

YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-MART DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI

YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-MART DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL 2014 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 OCAK-MART DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI YILI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.05.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 13 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.05.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 13 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.05.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 13 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : İptal-İhdas. Komisyonumuza havale edilen İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 20/04/2012

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Karar No: 205/23 Karar Tarih:07/04/205 Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Konu: Plan Tadilatı. Evrak No: 9483 Özet: Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi, 400/ Pafta, 2085 Ada 8 ve 9 parsel sayılı

Detaylı

YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YIL SONU BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI

YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YIL SONU BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL 2012 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 YIL SONU BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI YILI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE DENETİM

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİNİN TARİHLİ NİSAN AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR

KONAK BELEDİYE MECLİSİNİN TARİHLİ NİSAN AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR KONAK BELEDİYE MECLİSİNİN 01.04.2008 TARİHLİ NİSAN AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR Belediye Meclisimiz Belediye Başkan Vekili Sayın Şemsettin DEMİR Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/12/2011 GÜNLÜ ARALIK AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/12/2011 GÜNLÜ ARALIK AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/12/2011 GÜNLÜ ARALIK AYININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Cumhur TAŞDELEN, F. Jale ŞENELMAS, Faik DALGIÇ, Hamdin ERİŞEN, İbrahim

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :350 KARAR 350 : İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Taşınmazlar Şube Müdürlüğü nün 01.08.2016 tarih ve 19606469-756-3882 sayılı yazısı ile; Urla ilçesi Altıntaş

Detaylı

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 44 Mülkiyeti Belediyemize ait Erzurum İli Palandöken İlçesi Yunus Emre (Osman Bektaş) Mahallesi Kadastronun Ada 6090, Parsel 5 de kayıtlı 2381.17 m² den ibaret konut arsası 2886 sayılı Devlet

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/03/2012 GÜNLÜ MART AYININ I.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/03/2012 GÜNLÜ MART AYININ I.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 02/03/2012 GÜNLÜ MART AYININ I.BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK ÖZETİ HAZIR OLANLAR: Abdulvahap BATIHAN, Adnan KAVUR, Cebrail TÜMER, Cumhur TAŞDELEN, Erol KÖRÜKLÜ, F. Jale ŞENELMAS,

Detaylı

T.C SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ. Özü: 2015 Mali Yılı Kesin Hesabı.

T.C SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ. Özü: 2015 Mali Yılı Kesin Hesabı. T.C SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ Karar No : 50 Karar Trh : 06.05.2016 Özü: 2015 Mali Yılı Kesin Hesabı. 2016 NIN 5. DÖNEM, 2. TOPLANTISININ, 1. BİRLEŞİMİNİN 1. OTURUMUNA AİT KARAR 06.05.2016 Belediye

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7.DÖNEM 2.TOPLANTI YILI EKİM AYININ 1.TOPLANTISI'NIN 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7.DÖNEM 2.TOPLANTI YILI EKİM AYININ 1.TOPLANTISI'NIN 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: 2016 Yılı Gelir-Gider Bütçesi. TEKLİF: Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 18.09.2015 tarih 2015/24731 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA; Kartal Belediyesi 2016 Yılı Gelir - Gider Bütçesi Belediye

Detaylı

YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI

YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL 2013 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI YILI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE

Detaylı

2012 YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI

2012 YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 YILI 2012 OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI YILI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE

Detaylı

2012 YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-MART DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI

2012 YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK-MART DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 YILI 2012 OCAK-MART DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI YILI OCAK-MART DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE

Detaylı

T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ

T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ Karar Tarihi : 02/05/2011 Toplantı Dönemi : 2011 Karar Niteliği : Olağan Meclis Toplantısı Toplantı No : 05 Birleşim No : 05 Oturum No : 1 Belediye Meclisi 2011

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ DUYURU

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ DUYURU KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ DUYURU Belediye Meclisimiz 01/07/2016 Cuma Günü Saat 18.00 da Yeşillik Caddesi No:232 adresindeki Karabağlar Belediyesi bünyesinde bulunan Meclis Toplantı Salonunda aşağıdaki

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R Sayı: M.01.1.ABB.0.10.01-050.01.04-141 10.09.2012 Özü: İsim verilmesi Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2012 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın 10.09.2012 tarih ve M.01.1.ABB.010.01-301.01-151 sayılı

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M 04/06/2012 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M 04/06/2012 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİ 07 / 06 / 2012 Perşembe Saat:18.00 G Ü N D E M 1 Komisyonlardan gelen raporlar. 04/06/2012 GÜNLÜ GÜNDEMİN DEVAMI 9. (Meclis No:85/2012)-Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Karar No: 205/23 Karar Tarih:07/04/205 Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Konu: Plan Tadilatı. Evrak No: 9483 Özet: Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi, 400/ Pafta, 2085 Ada 8 ve 9 parsel sayılı

Detaylı

Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 1 Ocak 31 Aralık Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Daire Başkanlığı TEMMUZ- İçindekiler SUNUŞ... 2 I. OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ GÜNDEM MADDE NO

TOPLANTI TARİHİ GÜNDEM MADDE NO T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ MAYIS 2016 BİRLEŞİM 11 OTURUM 1 TOPLANTI TARİHİ 09.05.2016 GÜNDEM MADDE NO 1 KARAR NO 69 ÖZÜ ANTAKYA BELEDİYESİNİN 2015 YILI İDARE VE KESİN HESABI İLE İLGİLİ PLAN VE

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü EKİM AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR 86: Gündemin 1. maddesi bulunan 2013 mali yılı bütçe cetvelinin görüşülmesine geçildi. Yapılan müzakere ve oylama neticesinde 2013 Mali Yılı Bütçe görüşmesi 5393 Sayılı

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARI'NIN 5.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARI'NIN 5.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARI'NIN 5.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARAR NO : 2017/171 KARAR TARİHİ : 20/10/2017 KARARIN ÖZÜ: 2018 Yılı Gelir

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M KONAK BELEDİYE MECLİSİ 04.05.2015 G Ü N D E M 1-Meclisin açılışı. 2-Mecliste verilecek önergeler. 3-Birimlerden gelen önergeler. 1-(58/15)-İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına vekaleten Avukat

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 117 KARAR 117 : Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Mehmet BİLGİN, Ayşın AKYARLI SAVATLI nın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No : 118 KARAR 118 1/1000

Detaylı