MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

2 TRD153 TÜRK DİLİ-1 I Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi, sunum yapma ve etkili konuşma teknikleri, sözlü ve yazılı edebi türler, imlâ-noktalama işaretleri; sunum, şiir, deneme, kompozisyon, hikâye, gazete, dergi çalışmaları ve uygulamaları AİT153 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I I Modern Türkiye nin doğuş ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeler YDİ153 İNGİLİZCE I I Öğrencilerin sonraki yıllarda görecekleri mesleki İngilizce derslerini takip edebilmeleri, lisans sonrası; ve meslek hayatlarında ihtiyaç duyacakları; İngilizceye temel oluşturacak seviyede İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama, sözlü anlatım ve yazma becerileri

3 İŞL103 GENEL İŞLETME I İş fikri geliştirme süreci, yatırım, işletme-çevre ilişkileri, Hukuksal yapılara göre işletmeler, maliyet, gelir ve gider kavramı, işyeri düzeni ve üretim planlaması, işletme kurulum işlemleri MHS101 MUHASEBE I I Muhasebe ile ilgili temel kavramlar(bilanço, gelir tablosu,hesap kavramı,hesap planı,kayıt yöntemleri vb) tek ve çift taraflı kayıt usulü ve muhasebede kullanılan belli başlı belgeleri kavrayarak düzenleyebilme. THK101 TEMEL HUKUK I Hukukun Temel Kavramları, Hukuk Sistemi, Hakkın Tanımı ve Türleri, Kişilik Kavramı, Tüzel Kişilik, Aile Hukuku, Eşya Hukuku, Borçlar Hukuku, Sözleşmeler, Çeşitli Hükümler, Hak Arama Süreci

4 ENF153 TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ KULLANIMI I 2 1 2,5 4 İleri seviyede MS Word, MS Excel kullanımı, Temel veritabanı kavramları, MS Access, MS Outlook kullanımı, Bilgisayarı zararlı programlardan koruma YRY105 YÖNETİM BİLİMİ I Yönetim biliminin temel kavramları, kuramları ve ilkeleri hakkında ayrıntılı bilgi vermektir. Bu doğrultuda bu derste yönetim, yönetim fonksiyonları ve yönetim düşüncesinin tarihsel gelişimi temel üniteler halinde işlenmekte ve öğrencilerin yönetim kavram, fonksiyon ve yaklaşımları hakkında bilgi sahibi olmaları ve öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Yönetim Bilimi dersinin içeriğini, yönetim süreci ve örgütsel davranışlarla ilgili olgu ve olaylar oluşturur. Bu derste yönetim süreci planlama, örgütleme, yöneltme ve denetim işlevlerinden oluşan bir süreç olarak işlenmektedir. Yönetim sürecinin temel unsuru da insandır. Bu nedenle insan davranışları da yönetim bilimi dersinin konusuna girmektedir. Bu derste yönetim bilimi; yönetimin evrensel anlamına uygun düşen, özel ve kamu kesimlerindeki yönetimi inceleyen bir bilim dalı olarak kabul edilmektedir. Kamu yönetiminin inceleme alanı kamu kuruluşları, kamu görevlileri ve kamu kuruluşlarının organizasyon yapıları, yönetsel faaliyetleri, sorunları olurken işletme yönetiminin inceleme alanı ticari nitelikli her türlü özel sektör kuruluşların yönetsel işlemleri ve eylemleri olmaktadır.

5 SOS101 SOSYOLOJİ I Sosyoloji ile İlgili Temel kavramlar,sosyoloji ile Diğer Bilimlerin İlişkisi, Sosyolojinin Çalışma Alanları, Sosyolojinin Tarihçesi,Sosyal Değişme, Sosyal Norm ve Roller, Aile, Eğitim ve Kültür Dersin Kodu Dersin Adı Yarı yıl T U L Kredi AKTS AİT154 ATATÜRK İLK. VE İNKILAP TARİHİ -II II Modern Türkiye nin doğuş ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeler YRY108 MUHASEBE II II Envanter işlemleri ile ilgili temel kavramlar, bir işletme için envanterin önemi, muhasebe dışı ve muhasebe içi envanter çalışmalarının farkı, muhasebe içi bilgiler arasındaki uyumsuzluğu giderici kayıtlar, bir işletmenin bir faaliyet dönemi ile ilgili olarak düzenlemesi gereken malî tabloların düzenlenmesi konuları ders kapsamında işlenecektir.

6 TRD154 TÜRK DİLİ II II Türkçe'nin ses ve şekil yapısı, sunum yapma ve etkili konuşma teknikleri, sözlü ve yazılı edebî türler, yazım kuralları, gibi konular bu dersin içeriğini oluşturur. YDİ154 İNGİLİZCE II II Bu ders, üniversite öğrencilerinin kendi alanlarında yürüttükleri her türlü akademik faaliyette okuma, konuşma, dinleme ve yazma becerilerini belirli bir etkinlikte kullanabilmelerini sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Bu derste ilgi çekici bağlamlar yaratılarak, dilin işlekliğini artırıcı alıştırmalar verilerek, dilin gerçek iletişim becerilerinde kullanımı gösterilerek öğrencilerin dilsel ve iletişimsel yetileri geliştirilecek ve yabancı dil yeterlikleri artırılacaktır. YRY102 ANAYASA HUKUKU II Bu ders kapsamında; anayasa ve anayasa hukuku kavramları, anayasa yargısı, kurucu iktidar, devlet kavramı, monarşi ve cumhuriyet, üniter devlet-birleşik devlet, hükümet sistemleri, demokrasi, seçimler, temel hak ve hürriyetler konuları incelenmektedir.

7 YRY104 SİYASET BİLİMİ II Bu dersin içeriğini, siyaset biliminin temel kavramları, bu kavramlara atfedilen farklı anlamlar ve disiplin içerisinde yer alan teorik perspektifler, siyasal katılım, kamuoyu, siyasal ideolojiler ve modern siyaset teorileri oluşturmaktadır. YRY110 GENEL İKTİSAT II Temel Kavramlar. Arz ve Talep Kavramları, Arz ve Talep Esneklikleri. Tüketici Davranışları. Üretim Teorisi. Piyasa Kavramı. Mal Piyasaları. Faktör Piyasaları. Milli Gelir ve Milli Gelirle İlgili Temel Kavramlar. İstihdam ve İşsizlik. Para ve Bankalar YRY112 KAMU MALİYESİ Yüz yüze anlatım / Kamu Maliyesinin konusu, temel kavramlar, kamu gelirleri, kamu harcamaları, borçları ve devlet bütçesinin kavranması.

8 YRY114 KAMU PERSONEL YÖNETİMİ II Bu derste, Türkiye de kamu personel rejiminin sorunları ve yeniden yapılanması ve Kamu personel yönetiminin temel alanlarına ilişkin teorik bilgilerin verilmesi ve Türk kamu personel rejimine ilişkin belli başlı sorun alanlarının tartışılması. İSG201 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Hizmet sözleşmesinin tesisi, sözleşmenin sona erme sonuçları, çalışma, dinlenme süreleri, tatiller, tazminatlar ve genel olarak çalışanların hukuki hakları, sosyal riskler ve bu riskler karşısında sigortalıya sağlanan yardım ve hizmetler. YRY217 KENTLEŞME VE KONUT POLİTİKALARI Konut politikaları tarihsel açıdan değerlendirilmesi ve analizi sağlamak. Kentleşme kavramı, kent planlaması, kent planlaması süreci, Türkiye de kent planlaması, konut sorunları ve politikaları.

9 YRY207 İSTATİSTİK İstatistiğe giriş ve istatistikte temel kavramlar; betimsel istatistik (merkezi yığılma-yayılma ölçüleri), evren parametrelerinin kestirilmesi (standart hata ve güven aralıkları); korelasyon kavramı ve alternatif korelasyon teknikleri; hipotez testleri, karar verme; fark testleri; ki-kare (chi-square) analizi; ölçek geliştirme süreci; standardizasyon ve adaptasyon işlemleri; paket programlar ile veri analizi ve alternatif programlar. YRY209 YEREL YÖNETİMLER I Yerel yönetimlerin tanımı, önemi, dayandığı değerler; yerinden yönetim ve mahalli idareler, Anayasalarda yerel yönetimler ve yerel demokrasi, yerel yönetim kuruluşlarının tarihi gelişimi, görevleri, organları, teşkilatlanması, insan kaynakları ve yönetimi, yerel yönetim birlikleri, yerel yönetimlerde hizmet yöntemleri, yönetimle arası ilişkiler, yerel yönetimlerle ilgili güncel sorunlar. YRY211 İDARE HUKUKU İdare ve idare hukuku kavramları, yönetimi etkileyen anayasal ilkeler, Türkiye'de yönetimin örgütlenmesi, idari işlem, kamu hizmeti, kamu görevlileri ve devlet memurluğu, kamu malları, idarenin sorumluluğu, idarenin denetlenmesi vb.

10 GRŞ201 GİRİŞİMCİLİK II Girişimcilik özelliklerinin sınanması, İş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri. Girişimcilerin işletme Kurma Süreci. İş planı kavramı ve öğeleri (Pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan. SET201 SEÇ II: SANAT VE ESTETİK III Sanat ve Sanatlar, Sanat ve Kültür ilişkisi, Sanat ve Eğitim ilişkisi, Sanat ve Yaratıcılık, Sanat Felsefesi, Estetik, sanat Ontolojisi, Sanat ve Estetik Kuramları, Sanat Eleştirisi: Bir Sanat Eserini tanıma. Betimleme - Çözümleme - Yorum - Yargı - Değerlendirme, Sanat Tarihi - İlkçağ tarih öncesi, İlkçağ Anadolu, Mezopotamya, Mısır sanatı, Sanat Tarihi - İlkçağ Yunan, Roma Sanatları ve Estetik (güzellik anlayışı), Sanat Tarihi - Ortaçağ, Doğu Roma Sanatı, Romanesk ve Gotik Üslup, Yeniçağ ve Rönesans, Barok. Estetik (güzellik anlayışı), Sanat Tarihi yy. sanatı ve Modernizm, Türkiye'de sanatın gelişimi, Günümüzde sanat anlayışı, Müze ve müze türleri, Müze Eğitimi Eğitimde Müzelerden Yararlanma Yöntemleri. MOY203 MEDYA OKURYAZARLIĞI II Bu ders, medya ve toplum arasındaki etkileşimin yönlendirici etkilerinin belirlenmesine ve biçimlendirilmiş medya içeriklerinin çözümlenmesine yönelik çalışmalara yer vermektedir.

11 HLK204 HALKLA İLİŞKİLER Halkla İlişkilerin Tanımı ve Anlamı, Kurumsal Halkla İlişkiler, Halkla İlişkilerin Temel Faaliyet Alanları, Halkla İlişkilerin İşletmeler Açısından Önemi,Halkla İlişkilerle İlgili Kavramlar,Halkla İlişkilerin Temel İlkeleri ve amaçları, Halkla İlişkilerde Yararlanılan Araçlar, Kamuoyu Kavramı ilkeleri Halkla ilişkilerde iletişim ve kamuoyu Halkla ilişkilerde araştırma, planlama ve yönetim Halkla ilişkilerde medya ilişkileri Halkla ilişkiler ortam ve araçları Kurum içi halkla ilişkiler Pazarlama amaçlı halkla ilişkiler ve sponsorluk Kurumsal Kimlik, Kurumsal İmaj Kurumsal İtibar, Kriz, Etkinlik Yönetimi Örnek uygulamalar. TVS202 TÜRK VERGİ SİSTEMİ Gelir Vergisinde Matrah Tespiti Ve Ticari Kazancın Vergilendirilmesi,Zirai Kazanç Ve Serbest Meslek Kazancı, Ücret ve Menkul Sermaye İrade, Gayrimenkul sermaye irade ve Diğer kazanç ve iratlar, Gelirin beyanı ve beyanname çeşitleri, Gelir vergisinin tarhı ve ödenmesi, Kurumlar vergisi, Emlak vergisi, Veraset ve İntikal Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi,Katma Değer Vergisi,Özel Tüketim Vergisi.

12 YRY202 ÇEVRE SORUNLARI VE YÖNETİMİ Çevre İle İlgili Temel Kavramlar. Çevre ve Ekonomi İlişkisi, Nüfus ve Enerji Sorunu Çevreye İlişkin Örgütlenme. Çevreci Akımlar. YRY204 TÜRKİYE EKONOMİSİ Birinci modül olan Türkiye Ekonomisinin Tarihçesi konulu bölümde; Osmanlı dan Türkiye Cumhuriyetine kalan ekonomik miras incelenmektedir. İkinci modül olan Dönemi Türkiye Ekonomisi konulu bölümde; o dönemin ekonomik gelişmesi ve üretim yapısı, tasarrufları, iç ticaret hadleri ve vergileme, istihdamı ve dış ticareti incelenmektedir. Üçüncü modül olan Dönemi Türkiye Ekonomisi konulu bölümde; o dönemin ekonomik gelişmesi ve üretimi, verimlilik ve sektörler arası bağlantıları, finansmanı, istihdam ve dış ticareti incelenmektedir. Son modül olan 2000 li Yıllar Türkiye Ekonomisi ve Güncel Ekonomik Sorunlar konulu bölümde; ekonomik krizler, temel ekonomik sorunlar ve çözüm yolları incelenmektedir. YRY206 TÜRKİYE NİN YÖNETİM YAPISI Türkiye'de kamu yönetiminin örgütlenmesi, Türk kamu yönetiminin özellikleri, merkezi yönetim, yardımcı kuruluşlar, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlar, yerel yönetimler ve hizmet yerinden yönetim kuruluşları, Türk kamu yönetiminde değişim ve yeniden yapılanma, kamu yönetiminin denetimi. Kamu politikası analizi, kamu politikası yaklaşımları ve Türkiye?de kamu politikalarının değerlendirilmesi.

13 YRY208 İMAR MEVZUATI VE UYGULAMALARI Planlama ve Yerel (İmar) Planlama Hakkında Genel Bilgiler, İmar Planlamasının Amacı, Planlamanın Türleri, İmar Planlama Süreci. YRY212 YEREL YÖNETİMLER II IV Anayasalarda yerel yönetimler ve yerel demokrasi, yerel yönetim kuruluşları; Belediye, Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Köyler; görevleri, organları ve yönetimi, mahalli idare birlikleri, mahalli idarelerde hizmet yöntemleri, merkezi idare-mahalli idare ilişkileri KRY202 SEÇ I: KARİYER GELİŞİMİ IV Kariyer Yönetimi nedir? Kariyer Planlama ve Gelişimi. Kariyer safhaları: Kişisel tercihlerini bilmek. Dünyadaki kariyer eğilimleri. İş dünyasının yeni mezunlardan beklentileri. İş dünyasından profesyonel ziyaretçi. Özgeçmiş, kapak yazısı ve teşekkür mektubu hazırlama yöntemleri. Etkileyici bir iş görüşmesi nasıl yapılır? Mülakat teknikleri ile ilgili bilgiler. İnternet aracılığıyla iş başvurusunda bulunmayı ve şirketlerin web sayfalarındaki iş başvuru formlarının nasıl doldurulacağını öğrenmek. Performans Yönetiminin temel kavramları. Zaman yönetimi. Sözlü ve yazılı iletişim. İlişki yönetimi.

14 MET204 SEÇ II: MESLEK ETİĞİ IV Etik ve ahlak kavramlarını incelemek, Etik sistemlerini incelemek, Ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri incelemek, Meslek etiğini incelemek, Mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelemek, Sosyal sorumluluk kavramını incelemek. SPR202 SEÇ III: SPOR KÜLTÜRÜ IV İnsan gelişiminde beden eğitimin rolü, Beden eğitimi ders araç-gereç ve malzemeleri, özellikleri. Hareket bilgi ve beceriler. Etkin katılım ve sağlıklı yaşam (Düzenli Fiziksel etkinlikler, Atatürk ve Ulusal Bayramlar). Hareket ve spor (Hareket sistemi, hareket gelişimi, hareketin insan yaşamındaki yeri, spor kavramları, hareket ve spor ortamları) Spor ve Sağlık (spor ve vücudumuz, spor ve mutluluk, spor türleri ve sağlık, sporda sağlığı koruma, spor yaparken alınacak önlemler, sporda yaralanma ve sakatlanma). Spor ve Sosyal hayat (spor kuralları, spor ve arkadaşlık, sporda başarılı omla, sportmenlik, sportmence davranış, sporda yasadışı rekabet) Spor ve Yaşam (sporun yaşamımızdaki yeri, kültürel farklılıklar ve spor, spor ve barış, çevre ve spor, doğal yaşam, sportif çevre) Ülkemiz ve Spor (Türk tarihinde spor, Orta Asya Türkleri, Anadolu Türkleri, günümüzde Türk sporu, şampiyon sporcularımız).

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRD143 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 2 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi, sunum yapma ve etkili

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRD141 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 2 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi,

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI 2017-2018 DERS İÇERİKLERİ TRD149 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 0 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRD145 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 2 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi,

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS LİSTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRD137 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 2 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ

Detaylı

Zorunlu Türkçe 2+1 3 5 - SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 2

Zorunlu Türkçe 2+1 3 5 - SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 2 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. 1 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ Dersin Kodu : ATA1001 Dersin Adı : Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS LİSTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I ATİ101 Osmanlı

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TDİ135 TÜRK DİLİ-1 I 2 0 0 0 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRD135 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 2 2 Fert ve millet hayatındaki dilin önemi, dil bilgisinin

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL VE İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL VE İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI PROGRAMI MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL VE İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRD147 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 2 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi,

Detaylı

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30 1. YARIYIL ULS 101 Uluslararası İlişkiler I 6 Z 3 0 3 ULS 103 Siyasi Tarih I 5 Z 3 0 3 SKY 107 Siyaset Bilimi 4 Z 3 0 3 SKY 103 Hukuka Giriş 5 Z 3 0 3 TDİ 101 Türk Dili I 2 Z 2 0 2 YDİ 101 Yabancı Dil

Detaylı

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI BOLOGNA MÜFREDATININ KABUL EDİLDİĞİ SENATO KARAR VE TARİHLERİ DEĞİŞİKLİK SENATO KABUL YAPILAN DEĞİŞİKLİK PROGRAM KARAR TARİHİ

Detaylı

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 1. Yarıyıl Dersleri IKT1203 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1001 İŞLETME I Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1401 İŞLETME MATEMATİĞİ I Zorunlu 3 0.00 0 5.00

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YEREL YÖNETİMLER DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YEREL YÖNETİMLER DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YEREL YÖNETİMLER DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ I.YARIYI 422621001 Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi I 2 0 2 1 2 Avrupa da reform, Rönesans, aydınlanma

Detaylı

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ 0-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI D.Kodu.Sınıf l.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS D.Kodu.Sınıf ll.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi I Bu derste kavramlar ve Osmanlı yenileşmesi, Avrupa daki gelişmeler,

Detaylı

EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE SAYISI

EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE SAYISI GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS ŞUBE SAYISI DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS 1. YARIYIL 2. YARIYIL EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE

Detaylı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI YENİPAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU Adnan Menderes Üniversitesi I- PROGRAMLAR BANKACILIK VE SİGORTACILIK BANKACILIK VE SİGORTACILIK (İkinci Öğretim) EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ (İkinci Öğretim)

Detaylı

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler 25.01.2016 Pazartesi 09:00 Betimsel İstatistik (202) D20- Çok Değişkenli İstatiksel Analiz A2-A4 İstatistik I D13-D14 Güncel Sosyal Politikaları Gelişmeleri A1 Yöneylem Araştırması I (140) A7- A8 Envanter

Detaylı

LİSANS PROGRAMI İŞLETME

LİSANS PROGRAMI İŞLETME İŞLETME 1 MATEMATİK I 2 İKTİSADA GİRİŞ I 3 GENEL MUHASEBE I 4 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI 5 İŞLETME İLKELERİ 6 DAVRANIŞ BİLİMLERİ I 1 MATEMATİK II 2 İKTİSADA GİRİŞ II 3 GENEL MUHASEBE II 4 BORÇLAR HUKUKU

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ YENİ MÜFREDAT

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ YENİ MÜFREDAT 1.SINIF GÜZ YARIYILI NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM ENF1 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Z 2 2 3 4 SKY 101 YÖNETİM BİLİMİ Z 3 0 3 6 SKY 103 GENEL MUHASEBE I Z 3 0 3 4 SKY 107 TEMEL HUKUK Z 3 0 3 5 SKY 111 BİLİMSEL

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS. Finansal Tablolar Analizi [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri. Dersi Veren

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS. Finansal Tablolar Analizi [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri. Dersi Veren T+U Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS Saat IKT300-5 3 + 0 3 4 Finansal Tablolar Analizi 2012 [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin

Detaylı

Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi

Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi 3 + 0 3 4 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin - Koordinatörü Dersi Verenler - Dersin - Yardımcıları

Detaylı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı İŞLETME N.Ö. DONEMNO : 1 GENEL İŞLETME I 0020050001 3 0 5 FİNANSAL MUHASEBE I 0020050002 3 0 5 İŞLETME MATEMATİĞİ I 0020050003 3 0 5 İKTİSADA GİRİŞ I 0020050004 3 0 5 ŞEHİR VE MEDENİYET 0020050005 2 0

Detaylı

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS ŞUBE SAYISI DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS 1. YARIYIL 2. YARIYIL ŞUBE

Detaylı

1. Dönem Dersler. Zorunlu. Seçmeli

1. Dönem Dersler. Zorunlu. Seçmeli Ders Adı Kamu Yönetimi Genel İşletme Türkiye nin Toplumsal Yapısı Temel Hukuk Temel Bilgi Teknolojileri Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Türk Dili I Yabancı Dil I Toplam ECTS 1. Dönem Dersler Zorunlu

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 16 ARALIK 2016 TOPLANTI SAYISI : 13 KARAR 11: Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme Bölümü nün 8 yarıyıllık ders planında

Detaylı

SINAV TARİHİ SINAV SAATİ 15 KASIM 09:30 Z-05 DERSLİK (İ.Ö.) DERSLİK (N.Ö.) DERSİN KODU / ADI İŞLETME I İŞL100 / ORYANTASYON 18 KASIM 09:30 207 201,206

SINAV TARİHİ SINAV SAATİ 15 KASIM 09:30 Z-05 DERSLİK (İ.Ö.) DERSLİK (N.Ö.) DERSİN KODU / ADI İŞLETME I İŞL100 / ORYANTASYON 18 KASIM 09:30 207 201,206 DERSİN KODU / ADI SINAV TARİHİ SINAV DERSLİK (N.Ö.) DERSLİK () İŞLETME I İŞL100 / ORYANTASYON 18 KASIM 09:30 207 201,206 İŞL101 / İŞLETMEYE GİRİŞ I 20 KASIM 14:30 202,204 203,205 ÇEK307 / SOSYAL PSİKOLOJİ

Detaylı

Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : VERGİ HUKUKU Ders No : 0020050030 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT

MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT I.YARIYIL Dersin Kodu Fakültemizdeki 9100.019901 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 2 2 9100.019903 Türk Dili 1 2 2 9100.019905 Yabancı

Detaylı

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II TAR 106 BİLİM TARİHİ

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II TAR 106 BİLİM TARİHİ 24.12.2015 tarih ve 1043 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı GÜZ BAHAR SAYISI 1. YARIYIL 2. YARIYIL SAYISI HUK 101

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ MÜFREDATI

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ MÜFREDATI 1.SINIF GÜZ YARIYILI NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM ENF1 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Z 2 2 3 4 SKY 101 YÖNETİM BİLİMİ Z 3 0 3 4 SKY 103 GENEL MUHASEBE I Z 3 0 3 4 SKY 107 TEMEL HUKUK Z 3 0 3 4 SKY 111 BİLİMSEL

Detaylı

Türk Anayasa Hukukunun Bilgi Kaynakları. Osmanlı Anayasal Gelişmeleri DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS

Türk Anayasa Hukukunun Bilgi Kaynakları. Osmanlı Anayasal Gelişmeleri DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat ANAYASA HUKUKU 0102213 2 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. ISL105 Muhasebe - I MAT173 Genel Matematik I MLY101 Kamu Maliyesi I

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. ISL105 Muhasebe - I MAT173 Genel Matematik I MLY101 Kamu Maliyesi I ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MALİYE BÖLÜMÜ 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 17.09.2015 1. Yarıyıl AI101 Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi I 2 0 0 2 2 ECON101 Ekonomi

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI I. SINIF I. YARIYIL II. YARIYIL İŞL101 Muhasebe I 3 0 3 6 İŞL102 Muhasebe II 3 0 3 6 İŞL103

Detaylı

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu Öğretim Planı 1. Yarıyıl AIT181 TBT181 Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı Zorunlu 2 0 0 2 2 Zorunlu 1 2 0 2 2 TUR181 Türk Dili I Zorunlu 2 0 0 2 2 YDL183

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 240 TÜRK VERGİ SİSTEMİ BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018

Detaylı

TC BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (N.Ö.) EĞİTİM YILI DERS PLANI

TC BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (N.Ö.) EĞİTİM YILI DERS PLANI 1. Yarıyıl Y.Y Ders Kodu Ders Adı Not T U Kredi AKTS İntibak Açıklama ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ENF101 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı ENG101 İngilizce I HİT101 Halkla İlişkiler I Girer

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar Ön Koşul Dersin Dili

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar Ön Koşul Dersin Dili DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar 3+0 3 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim Elemanı

Detaylı

GENEL İKTİSAT I Tekrara Kalan ve İlk Kez Alan Öğrenciler: IKT1001 GENEL İTİSAT I (3-0-3) dersini almalarına,

GENEL İKTİSAT I Tekrara Kalan ve İlk Kez Alan Öğrenciler: IKT1001 GENEL İTİSAT I (3-0-3) dersini almalarına, İKTİSAT BÖLÜMÜ I.YARIYIL 0502101 0552101 GENEL İKTİSAT I IKT1001 GENEL İTİSAT I (3-0-3) dersini 0502102 0552102 0502103 0552103 0502104 0552104 0502105 0552105 0502106 0552106 0502121 0552121 0502122 0552122

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163 Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 18 U : : 11 : 20 T+U : 16 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ001 HAZIRLIK SINIFI 0 0 0 0 1. YARIYIL T U L 1 2220201E YABANCI DİL I 0 0 1111 2 2220201T TÜRK DİLİ I 2 0 0 2 2

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI PROGRAMI : Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (İkinci Öğretim) SINIFI : 1 Türk Dili 17.04.2018 12:00 D105 Atatürk İlk. İnk.Tarihi 18.04.2018 13:00 Yabancı Dil 19.04.2018 16:00 Ekonomi 2 10.04.2018 15:30

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI MUAF OLUNAN DERS ALTTAN ALINACAK DERS DÖNEM UZAMASI DÖNEM DERS KODU DERS ADI

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI MUAF OLUNAN DERS ALTTAN ALINACAK DERS DÖNEM UZAMASI DÖNEM DERS KODU DERS ADI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ İ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI BAŞVURUSU KABUL EDİLEN ÖĞRENCİ LİSTESİ ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI NUR EDİBE ÇOBAN BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf SAĞLIK YÖNETİMİ II AKTS Kredisi 5 Hasta hakları, sorumlulukları, Sağlık İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Hasta ve Çalışan Güvenliği

Detaylı

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL ISL 101 İKTİSADA GİRİŞ 1 2 0 2 4 ISL 103 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ 1 3 0 3 4 ISL 105 GENEL MUHASEBE 1 3 0 3 5 ISL

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu 3+0 3 4 AKTS Kredisi Toplam 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro

Detaylı

1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ

1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ 11 1.1. Kamu Sektörü Ekonomisi 12 1.1.1. Kamu Maliyesinin Tanımı 13 1.1.2. Kapsam ve Konusu 14 1.1.3. Kamu Maliyesinin

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ Dersin Kodu Dersin Adı Desin Kodu Dersin Adı I.Yarıyıl T P K AKTS II.Yarıyıl T P K AKTS Türk Dili I 2 0 2 2 Türk Dili II 2 0 2 2 A.İ.İ.T.

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 1004101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I 2 2+0 2 ZORUNLU 1004102 TÜRK

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. Yarıyıl DERSLERİ 1804111 Genel Hukuk Bilgisi 2 0 0 2 2 2 Zorunlu Hukuk kurallarının özellikleri ve diğer sosyal

Detaylı

İİBF İktisat Bölümü İKT-103 GENEL MUHASEBE I İKT-107 HUKUKA GİRİŞ İKT-117 GENEL İŞLETME TDL-101 TÜRK DİLİ I

İİBF İktisat Bölümü İKT-103 GENEL MUHASEBE I İKT-107 HUKUKA GİRİŞ İKT-117 GENEL İŞLETME TDL-101 TÜRK DİLİ I İİBF İktisat Bölümü 240111002 İKT-103 GENEL MUHASEBE I 240111004 İKT-107 HUKUKA GİRİŞ 240111006 İKT-117 GENEL İŞLETME 240111008 TDL-101 TÜRK DİLİ I 240111014 AİT-101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI ÇANAKKALE Biga -2017 YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL

Detaylı

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 01.10.2013 tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS SAYISI** SAYISI** 1. YARIYIL 2. YARIYIL MAB143 İŞLETMEYE GİRİŞ 3 0 3 3.0

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANAYASA HUKUKU Ders No : 0020060018 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 20.05.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 20.05. T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI Fakültemiz Fakülte Kurulu, Dekan Prof. Dr. Ahmet UZUN başkanlığında toplandı.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI 1.SINIF GÜZ YARIYILI NORMAL ÖĞRETİM İKT 101 İktisada Giriş-I Z 3 0 3 7 İKT 103 İktisadi Matematik-I Z 3 0 3 7 İKT 105 Sosyoloji Bilimine Giriş

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SPOR YÖNETİCİLİĞİ ANABİLİM DALI DOKTORA BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI ZORUNLU DERSLER adı Teorik Pratik Kredi 1. Dönem SYÖ 501 Spor Tesisleri Planlaması ve İşletmeciliği 3 0 3 SYÖ

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: Yerel Yönetimler Siyaset Bilimine Giriş T.C. Siyaset biliminin bilimselliği, devlet ve hükümet, siyaset biliminin metodolojisi, ideolojisi, siyasal sosyalleşme ve

Detaylı

tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 16.01.2014 tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 2 SERVİS DERSLERİ TABLOSU Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü * EBB147 Eğitim Bilimine Giriş 3 0 3 4 19 EBB148 Eğitim Psikolojisi 3

Detaylı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8 Ders Planı AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Kamu

Detaylı

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARLARI

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARLARI AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARLARI Adalet Meslek Etiği D E D A B B A B C D D B B D E A D E A E Adli Sosyal Hizmet A B D B D B E D C D A

Detaylı

2013 MÜFREDATINA GÖRE ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI

2013 MÜFREDATINA GÖRE ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI 21 MÜFREDATINA GÖRE ULULARARAI TİCARET VE FİNANMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI ınıfı :1 Yarıyıl :1 Adı / Teo. Uyg. AKT Türk Dili I 2 2 2 Yabancı Dil I Atatürk

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl BES505 Spor Bilimlerinde Araştırma Teknikleri K:(3,0)3 ECTS:8 Bilimsel araştırma niteliği ve tanımı özellikleri,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.217 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 216-217 Ders Adı ANAYASA HUKUKU(YILLIK)

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ KOOPERATİFÇİLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ KOOPERATİFÇİLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ KOOPERATİFÇİLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF GÜZ YARIYILI DERS: ISL-100 GENEL İŞLETME - 3+0=3 / AKTS 3 İşletme ve işletmecilik

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

2,0 0,0 0,0 3,0 2,0 2,0 Zorunlu İktisada Giriş l IKT-101 (Eklendiği Bölüm:İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İktisat)

2,0 0,0 0,0 3,0 2,0 2,0 Zorunlu İktisada Giriş l IKT-101 (Eklendiği Bölüm:İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İktisat) İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PLANI (2012 MÜFREDATI) İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Yeni Ders Programı 2012 1.Sınıf / Güz Dönemi Hukukun Temel Kavramları HUK-601 (Eklendiği BölümHukuk Fakültesi-Hukuk

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel YÖNETİM 3+0+3 6 rekabetlerle üstünlük sağlayabilecekleri

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇ 113 MUTFAK EKİPMANLARI AŞÇ 202 PASTANE ÜRÜNLERİ 14.00 201 BİL 150 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ 18.00 101 AŞÇ 244 AROMATİK OTLAR, BAHARATLAR VE KARIŞIMLAR TÜR 126 TÜRK DİLİ II 19.00 104-105

Detaylı

Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri

Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri TDB 103 Türk Dili I Dil, diller ve Türk dili Dil bilgisi, sözcük, cümle Kelime Türleri Anlatımın öğeleri ve anlatım türleri Düzgün ve etkili konuşmanın temel

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri:. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB 604. Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler

Ders Planı - AKTS Kredileri:. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB 604. Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler Ders Planı - AKTS Kredileri:. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB 604 Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat

Detaylı

MALİYE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

MALİYE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MALİYE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anabilim Dalı: Maliye PROGRAMIN TANIMI: Maliye Tezsiz Yüksek Lisansı programının amacı; kamu ve özel sektör sistemi içerisindeki problemleri ve ihtiyaçları analiz edebilecek,

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II.

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II. 2017 - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI 19 MART AŞÇ 110 GIDA TEKNOLOJİSİ 09.00 101 RHİ 107 İLETİŞİM 11.00 200 AŞÇ 222 YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI II 14.00 202 19.00 206-207

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara

İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara UFUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara PROGRAM AMAÇLARI 1. İşletmecilik alanı ile ilgili temel bir bakış açısı kazanılması. 2. İşletme biliminin temel

Detaylı

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (2012 MÜFREDATI)

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (2012 MÜFREDATI) ÇALŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PLAN (2012 MÜFREDAT) İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Yeni Ders Programı 2012 1.Sınıf / Güz Dönemi CEK-101

Detaylı

KUYUCAK MESLEK YÜKSEKOKULU

KUYUCAK MESLEK YÜKSEKOKULU Adnan Menderes Üniversitesi KUYUCAK MESLEK YÜKSEKOKULU I- PROGRAMLAR İŞLETME YÖNETİMİ İŞLETME YÖNETİMİ (İkinci Öğretim) KOOPERATİFÇİLİK KOOPERATİFÇİLİK (İkinci Öğretim) MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PAZARLAMA

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEK OKULU MUHASEBE PROGRAMI DERSLER VE DERS İÇERİKLERİ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEK OKULU MUHASEBE PROGRAMI DERSLER VE DERS İÇERİKLERİ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEK OKULU MUHASEBE PROGRAMI DERSLER VE DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Zorunlu Dersler Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I ATA101 2+0 2 Ders İçeriği :

Detaylı

EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ

EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ 1. SINIF 1. DÖNEM YDBİ101 İngilizce- I OZ 2 0 2 2 TURK101 Türk Dili I OZ 2 0 2 2 TDP101 Toplumsal

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI PROGRAMI : Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı SINIFI : 1 Türk Dili 17.04.2018 10:00 Atatürk İlk. İnk.Tarihi 18.04.2018 11:00 Yabancı Dil 19.04.2018 15:00 Ekonomi 2 09.04.2018 10:05 Muhasebe 19.04.2018

Detaylı

1.Yönetim ve Yönetim Bilimi. 2.Planlama. 3.Örgütleme. 4.Yöneltme. 5.Denetim. 6.Klasik Yönetim. 7.Neo-Klasik Yönetim. 8.Sistem ve Durumsallık Yaklaşımı

1.Yönetim ve Yönetim Bilimi. 2.Planlama. 3.Örgütleme. 4.Yöneltme. 5.Denetim. 6.Klasik Yönetim. 7.Neo-Klasik Yönetim. 8.Sistem ve Durumsallık Yaklaşımı 1.Yönetim ve Yönetim Bilimi 2.Planlama 3.Örgütleme 4.Yöneltme 5.Denetim 1 6.Klasik Yönetim 7.Neo-Klasik Yönetim 8.Sistem ve Durumsallık Yaklaşımı 0888 228 22 22 WWW.22KASİMYAYİNLARİ.COM 1 Dersin Adı :

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 1.YIL YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) ATA 151 ATAÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 Bu derste Türkiye Cumhuriyeti'nin

Detaylı

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ Doktora Uzmanlık Alanı MLY898 3 3 + 0 6 Bilimsel araştırmarda ve yayınlama süreçlerinde etik ilkeler. Tez yazım kuralları,

Detaylı

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri MLY733 1 3 + 0 6 Araştırma yöntemlerindeki farklı anlayışları, yaygın olarak kullanılan araştırma

Detaylı

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI rtesi Bankacılık ve Sigortacılık 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Öğr. Gör. ALİ

Detaylı

Maliye Programı Ders İçerikleri

Maliye Programı Ders İçerikleri Maliye Programı Ders İçerikleri I.YARIYIL DERSLERİ Türk Dili I 2+0 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatımın Öğeleri ve Anlatım Türleri, Düzgün ve Etkili Konuşmanın

Detaylı

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI BANKACILIK VE SİGORTACILIK SİGORTA MUHASEBESİ 20.6.2016 13:30 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ 20.6.2016 16:30 TİCARET HUKUKU 21.6.2016 13:30 FON YÖNETİMİ 21.6.2016 15:00 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 21.6.2016 16:30

Detaylı

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI BANKACILIK VE SİGORTACILIK SİGORTA MUHASEBESİ 20.6.2016 13:30 TİCARİ MATEMATİK 22.6.2016 09:00 DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ 22.6.2016 15:00 DÖNEM SONU MUHASEBE İŞLEMLERİ 23.6.2016 09:00 TEMEL SİGORTACILIK BİLGİLERİ

Detaylı

MLY104 Muhasebe I 1 Z 4 0 4 4

MLY104 Muhasebe I 1 Z 4 0 4 4 GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS-BANKACILIK SİGORTACILIK MALİYE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve AITB191 İnkılap Tarihi I 1 Z 2 0 2 2 İnkılap tarihinin

Detaylı