İSTİKRARLI OLMAK. Atatürk ün Azim ile ilgili Sözleri. Türk Milleti'nin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTİKRARLI OLMAK. Atatürk ün Azim ile ilgili Sözleri. Türk Milleti'nin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir."

Transkript

1 İSTİKRARLI OLMAK Atatürk ün Azim ile ilgili Sözleri Türk Milleti'nin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir. Zafer "zafer benimdir" diyebilenin, muvaffakiyet, "muvaffak olacağım" diye başlayanın ve "muvaffak oldum" diyebilenindir. Milletimiz her güçlük ve zorluk karşısında, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir. Büyük Türk Milleti'nin bu yoldaki hızını, her vasıtayla artırmaya çalışmak, bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir. Arkadaşlar ulusun sevgi ve güveninden emin olarak, üzerinde bulunduğumuz medeniyet, terakki ve ilerleme yolunda azimle, tereddütsüz yürüyelim.

2 BAŞARI YOLUNDA Başarının önündeki en büyük engel, yılgınlık ve kararsızlıktır. Azimli ve kararlı olmak, başarının temel şartıdır. Hiçbir zafere, çiçekli yollardan gidilmez. Başarıya giden yolda, ter vardır, sıkıntı vardır, yorgunluk vardır, yüksek bir irade vardır. Başarısızlıklar güçlüleri yıldırmaz; başarı azmine daha da güç katar. Başarı için ısrarla çalışmak, sabırla beklemek gerekir. Ani gelen tesadüfi başarılar, sürekli ve kalıcı olmaz.

3 Bir işi başarmak için yapılması gereken ilk şey, olumsuz düşünceleri kafamızdan silip atmak, olumlu düşüncelerle zihnimizi doldurmaktır. New York Times gazetesi, "Koçlar, sporcular ve kondüsyon çalıştırıcıları, bugün kazanan ile kazanmayan arasındaki en büyük farkın düşünme biçiminden kaynaklandığını anlamış durumdalar." diye yazmaktadır. 1. Başaracağına inan ve yapabilirim, de. 2. Hedefin büyük olması önemli değil; önemli olan, senin azmin, kararın ve çalışkanlığın. 3. Zoru başarmak önemlidir. Kolay işleri yapanlara kimse hayranlık duymaz. Zoru başarmayı kafana koy. 4. Başarının en büyük engeli, zihnindeki, ben bu işi yapamam, düşüncesidir. Zihnindeki olumsuz düşünceleri sil, at. İnan ve çalış, elbette başaracaksın.

4 İstikrar Nedir Sizce? Aynı kararda, biçimde sürmek, Kararlılık Denge demektir. BİLMEK YETERLİ DEĞİL; UYGULAMALIYIZ, İSTEMEK YETERLİ DEĞİL ; YAPMALIYIZ. (GOETHE) YAPABİLİRİM, DE! AZİMLİ VE KARARLI OL! Azim ve kararlılıkla çalışmak, insanı başarıya götürür. İnsan kendisine bir hedef seçer ve bundan sonra azim ve kararlılıkla çalışırsa başarılı olur.

5 GÜÇLÜ BİR İRADE Güçlü irade, bir konuda yapmayı veya yapmamayı tespit eden bir iç dinamiktir. Bu dinamik bireylerin başarılı olmalarında önemli roller oynar. Bu sebepten dolayı güçlü bir irade, başarısını ortaya koymuş veya kendini ispat etmiş tüm fertlerin önemli özelliklerindendir. Öğrenciler çalışma hayatları boyunca, okul bittikten ve sosyal hayata atıldıktan sonra da karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmek için güçlü bir iradeye sahip olmak zorundadırlar. Güçlü irade kazanmada önemli faktörlerden biri de iradesi sağlam yetişkinleri kendilerine danışman seçmek ve bu anlamda kendini ispat etmiş arkadaş çevresiyle birlikte olmaktır. Davranış oluşumu ve değişikliği sürecinde modeli gözlemleme çok önemlidir. Eğitim öğretim hayatlarında bireylerin karşılaşacağı zorlukların üstesinden gelmek için güçlü bir iradenin varlığını önemli bir unsur olarak mutlaka kullanmak zorundayız. Bıkmadan usanmadan ve geriye sürekli adım atmadan önümüze çıkan engellerle mücadeleyi öğrenmek zorundasınız. Buda bir anlamda belli prensipler çerçevesinde, planlı ve programlı çalışmayla mümkün hale gelecektir. İnanmak, iradeli olmak veya kararlı olmak söylemde kalmamalı sürekli faaliyete dönüşmeli ve çalışma olarak ortaya çıkmalıdır. Bundan da anlaşılacağı gibi istekli olmak, gayretli olmak geçici bir istek olarak kalmamalı iradeli bir şekilde ortaya çıkmalıdır. Bu da başarılı bir şekilde çalışmayı sonuna kadar götürme ile sonuçlanmış olmayla alakalıdır. Bir anlık geçici hevesler, anlık istekler ve bir anlık parlayan ışıklar bir şey ifade etmemelidir. Sözgelimi bir hafta kesintisiz her gün çalıştınız, ardından bir hafta hiçbir dersle alakalı bir şey yapmadınız. Bilinmelidir ki bu çalışma taktiği doğru bir taktik değildir. Bu öğrenmenin tamamlanmamasına neden olmaktadır. Tekrar arttıkça öğrenme artar prensibinden hareketle tekrarı elden bırakmamak gerekir. Bu anlamda bir istikrar problemi ortaya çıkmakla birlikte zayıf iradeli bir birey olduğumuz belirginleşmiş olacaktır. Güçlü irade; istek ve azimle desteklendiği zaman disiplinli bir çalışma programı ortaya çıkacaktır. Bu program mutlaka uygulanmalıdır, sadece program olarak kalmamalıdır. Yani programlı olmanın temelinde de istikrarlı olmak yatmaktadır. Düzenli bir şekilde her gün ders çalışmalı, hedefimize yaklaşılmalıdır.

6 Kararlı Olmak Size Ne Kazandırır? En muhteşem eseriniz... sizin kararınızla başlar! Muazzam olduğunu düşündüğünüz sorunlarınızı bir milisaniye içinde çözecek tek bir zihinsel eylem vardır. Bu eylem, hayatınız boyunca karşılaşacağınız tüm kişisel veya iş durumlarınızı iyileştirme potansiyeline sahiptir... ve sizi inanılmaz başarıya giden yola gerçekten sevkedebilir. Bu sihirli zihinsel aktiviteye KARAR vermek diyoruz James Allen şu satırları yazarken büyük bir olasılıkla kararları düşünüyordu: Gizlice düşünürüz ve meydana gelir. Çevremiz aynamızdan başka bir şey değildir. Karar alışınızı kimse göremez ama kararlarınızın sonuçlarını hemen her zaman göreceklerdir. Karar verme yeteneğini geliştirmekte başarısız olan kişi kaybolup gider, çünkü kararsızlık, zihinsel ve duygusal savaşlarımızı habersizce tırmandıran iç çatışmalarınızı besler

7 KARARLILIK ÇOK ÖNEMLİ Kararlı olma, bir çalışmadaki engelleri aşmak için en önemli unsurlardan biridir. Çalışkan öğrenci mutlaka başarıyı önemser ve ister, bunu elde etmek için de mutlaka azim ve kararlılığı elden bırakmaması gerekir. Karalılık, azim ve istekli olmak anlamını içermektedir. Her türlü engele karşı, tüm bahaneleri bir kenara bırakarak onları aşma konusunda arzulu ve istekli olmaktır. Karlılık noktasında azmetmiş olan bir bireyin(öğrencinin) başarısızlığı yakalaması oldukça zordur. KARARLILIK ÇOK ÖNEMLİ Kararlılık hırslı olmak ile birbirine karıştırmamalıdır. Bilinir ki hırs çoğu zaman bireylerin zararlı sonuçlarla karşılaşmaları sonucunu doğurmaktadır. Hırs bir anlamda insanlara zarar verme ihtimali yüksek olan bir duygudur. Bu sebepten hırslı olmamalı, azimli ve kararlı olmalısınız. KARARLILIK ÇOK ÖNEMLİ Bununla birlikte sınavlara hazırlanan öğrenciler unutmamalıdır ki, başarma isteği ve ders çalışma isteği noktasında sürekli azimli ve kararlı olmak gerekmektedir. Kararlılık sizler için bir enerji kaynağı olmalıdır. Mümkünse bu enerji kaynağı sürekli yenilenen bir enerji kaynağı olarak kurgulanmalıdır.

8 Bir kimsede azim olmazsa bilgisi ölüdür. Bilgiye yaşam veren azimdir.(goethe) Dünyada insana yardım eden şey tesadüf değil, azim ve sebattır. (Samuel Smiles) Güçlü olan, yenilmeyen yalnız azimdir. (Yahya Kemal Beyatlı) Karakterin en önemli yardımcısı, yılmayan bir azimdir. (Thedore Roosevelt ) Savaşta karar ve azim, yenilgide meydan okuma, zaferde bağışlayıcılık,barışta iyi niyet (Winston Churcill)

9 SÜPER LİG İN YENİ AMA HEDEFLERİ BÜYÜK TAKIMI ORDUSPOR Karadeniz in azgın dalgaları orada yaşayan insanları bir farklı yapıyor sanki. İşte bir bürokrat, bir akademisyen ama Ordu lu olan Nedim Türkmen in başkanlığına soyunduğu doğduğu yerin futbol takımını iki yılda amatör ligdeki yerinden devlerin ringine çıkarmasının başarı öyküsünü kendi ağzından dinliyoruz. Batu Alkan: Kısaca Nedim Türkmen i tanıyabilir miyiz? Nedim Türkmen: Ben 1 Mayıs 1966 Ordu Eyüblü köyü doğumluyum. İlkokulu köyümde, ortaokulu Ordu da okudum. Sinop Ayancık Lisesi ni bitirdim. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum. 10 yıl Maliye Gelirler Kontrollüğü yaptım, İstanbul Defterdar Yardımcısı'ydım. Bir yandan da akademik kariyer yaptım. 15 yıl Marmara Üniversitesi nde doçent olarak görev aldım. Şu an Haliç Üniversitesi nde Türk Vergi Sistemi, Vergi Hukuku gibi dersler veriyorum. Aynı zamanda hem hocalık hem de Yeminli Mali Müşavirlik yapıyorum yılından bu yana da Orduspor Başkanı olarak spor dünyasının içindeyim. Batu Alkan: Orduspor sizin başkanlığınız döneminde büyük başarı gösterdi, bu başarıdaki etkenler nelerdir? Nedim Türkmen: Ben Orduspor a başkan olduğumda Orduspor Bank Asya 1. Ligi'ndeydi. Kongrede dedim ki; "Ben bu takımı borçla devir alıyorum. Bu takımı bu yıl değil ama seneye mutlaka süper lige çıkartacağım." Dediğimi de yaptım. 29 Mayıs 2011 de Ankara daki play off maçında Gaziantep Belediye Spor u yenerek, 26 yıl sonra Orduspor u Süper Lig e çıkardım. Tabii Süper Lig e geç çıkan bir takım olduğumuz için burada tutunmak çok da kolay değil. O yüzden akıllı işler yapmak gerekiyordu. Süper Lig i tanıyan tecrübeli oyuncuları aldık. Sonra alt ligdeki hocayla, Metin Diyadin le devam ettik ve geçen sene hedefimiz Süper Lig de kalmaktı, onu başardık. Batu Alkan: Bu sene Orduspor'a yapılan transferler hakkında bize biraz bilgi verebilir misiniz? Nedim Türkmen: Futbol piyasası çok enteresan bir piyasa. Burada yanlış yaparsanız sonuçları çok ağır oluyor. O yüzden doğru şeyler yapmalısınız. Biz geçen yıl takımımız kötü gidince dünya markası olan Hector Cuper ı getirdik. Kendisi Arjantinli ve şu anda Süper Lig deki en kariyerli hocadır. Onu ikna ettim, getirdim, o geldiğinden beri kendi evimizde hiç yenilmiyoruz. Başarılı bir çizgimiz var. Biz geçen sezon başında teknik direktör hangi oyuncuları istiyorsa onları aldık, hangi oyuncuları istemiyorsa onları gönderdik. Tamamen teknik direktöre güvendik. Çünkü böyle bir ismi getirmişiz, Orduspor artık onun takımıdır. Biz kulüp yönetimi olarak finansal durumlar, teknik altyapı, teknolojiye ilişkin çalışmalar yapıyoruz. Futbol takımını böyle önemli bir değere teslim ettik. Biz de denetim görevimizi sürdürüyoruz. Batu Alkan: Orduspor u Galatasaray a karşı nasıl motive ettiğinizi, 2-0 lık skoru nasıl aldığınızı sormak sitiyorum.

10

11

12

İSTİKRAR SAHİBİ OLMAK

İSTİKRAR SAHİBİ OLMAK AHMET SANİ GEZİCİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ARALIK, 2014 İSTİKRAR SAHİBİ OLMAK Hazırlayanlar: Banu BEKÇİ, Güner YILMAZ, Hilal KAYSERLİOĞLU, Mehtap TOPLU YILDIZ, Aslıhan

Detaylı

Bank Asya 1. Lig Kuraları Çekildi!

Bank Asya 1. Lig Kuraları Çekildi! On5yirmi5.com Bank Asya 1. Lig Kuraları Çekildi! Süper Lig'e yükselmek için mücadele edecek 18 takımın yer aldığı Bank Asya 1. Lig'de yeni sezon fikstürü çekildi. Yeni sezon 22 Ağustos'ta başlayacak. Yayın

Detaylı

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Konsantrasyon Sorunu Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon sorununuz

Detaylı

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulüp binasında, futbol şubesinde yapılan değişikler ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına Bodrumspor

Detaylı

ANADOLULİSESİ FENLİSESİ Dogru tercih, Üstün başarı

ANADOLULİSESİ FENLİSESİ Dogru tercih, Üstün başarı ANADOLULİSESİ FENLİSESİ Dogru tercih, Üstün başarı Zihin Haritalama Tekniği ile hazırlanmış dersler Çok amaçlı bir düşünme aracı olan Zihin Haritalama Tekniği öğrencilerin üretkenliğini artırır ve yaratıcı

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI Engelli futbolcular ın dostluk maçı Bodrum da, Hollanda dan gelen zihinsel engelli futbolcular takımı ile Dalaman, Ortaca Bölgesi Engelliler

Detaylı

MOTİVASYON. Nilüfer ALÇALAR. 24. Ulusal Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi Ekim 2014, Antalya

MOTİVASYON. Nilüfer ALÇALAR. 24. Ulusal Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi Ekim 2014, Antalya MOTİVASYON Nilüfer ALÇALAR 24. Ulusal Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi Ekim 2014, Antalya Motivayon nedir? Motivasyon kaynaklarımız Motivasyon engelleri İşimizde motivasyon

Detaylı

Kartal turu geçti. dışında müdahale etti, dönen topu Kaan ağlara gönderdi (1-2). İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-2 rakibin

Kartal turu geçti. dışında müdahale etti, dönen topu Kaan ağlara gönderdi (1-2). İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-2 rakibin Kartal turu geçti BEŞİKTAŞ Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Ankaragücü nü 3-2 mağlup etti. Siyah-beyazlılar bu skorla, Ziraat Türkiye Kupası nda bir üste tura yükseldi. Karakartallar

Detaylı

Hazırlık çalışmaları. Takım toplanıyor

Hazırlık çalışmaları. Takım toplanıyor 5 HAZİRAN 2013 Takım toplanıyor Hazırlık çalışmaları kapsamında 11 Temmuz a kadar burada kalacak olan Beşiktaş, 12 Temmuz da Hamburg da henüz planlamaları süren bir hazırlık maçı yapacak ve Türkiye ye

Detaylı

SEZONU İSTANBUL LİGLERİ STATÜSÜ

SEZONU İSTANBUL LİGLERİ STATÜSÜ 2017 2018 SEZONU İSTANBUL LİGLERİ STATÜSÜ İstanbul Mahalli Lig maçları 2017 2018 Sezonu aşağıdaki statüler doğrultusunda uygulanacaktır. AA U16 ERKEKLER LİGİ AA U16 Erkekler Ligi 20 takım ile oynanır.

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

yılında Kocaeli de doğan Hikmet Karaman. UEFA Pro Lisans sahibi olup çok iyi derecede Almanca ve başlangıç seviyesi İngilizce bilmektedir.

yılında Kocaeli de doğan Hikmet Karaman. UEFA Pro Lisans sahibi olup çok iyi derecede Almanca ve başlangıç seviyesi İngilizce bilmektedir. ! HİKMET KARAMAN www.hikmetkaraman.com.tr hikmet@hikmetkaraman.com.tr Twitter: @karamanhikmet Mobile: +905325404141 Introduction 09.03.1960 yılında Kocaeli de doğan Hikmet Karaman. UEFA Pro Lisans sahibi

Detaylı

SOSYALLEŞEBİLEN ÖĞRENCİNİN İLETİŞİMİ DE GÜÇLÜ OLUYOR

SOSYALLEŞEBİLEN ÖĞRENCİNİN İLETİŞİMİ DE GÜÇLÜ OLUYOR 2007 yılında Çankaya Üniversitesi İşletme Bölümü nden birincilikle mezun olan, ayrıca Uluslararası Ticaret Bölümümüzde çift ana dal yapan, 2010 yılında da İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı ndan mezun

Detaylı

İKİNCİ TAKIMLA LİGLERE KATILIM UYGULAMA ESASLARI

İKİNCİ TAKIMLA LİGLERE KATILIM UYGULAMA ESASLARI İKİNCİ TAKIMLA LİGLERE KATILIM UYGULAMA ESASLARI İkinci Takımla Liglere Katılım Uygulama Esasları - 2 - Y/K: 31.08.2015 İÇİNDEKİLER GENEL HÜKÜMLER 5 1. Amaç 5 2. Kapsam 5 3. Dayanak 5 4. Tanımlar 5 ESAS

Detaylı

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE Portal Adres AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE : www.gorelesol.com İçeriği : Gündem Tarih : 06.10.2014 : http://www.gorelesol.com/haber/haber_detay.asp?haberid=19336 1/3 AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE 2/3 AHMET ÖNERBAY

Detaylı

Özgüven Nedir? Özgüven Eksikliği Nedir?

Özgüven Nedir? Özgüven Eksikliği Nedir? Özgüven Nedir? Özgüven; kendimiz ve yeteneklerimiz hakkında pozitif ve gerçekçi bir anlayışa sahip olduğumuz anlamına gelmektedir. Diğer taraftan, özgüven eksikliği ise; kendinden şüphe duymak, pasiflik,

Detaylı

Antrenörün Çalışma Yöntemleri

Antrenörün Çalışma Yöntemleri Antrenörün Çalışma Yöntemleri Her antrenörün kendine özgü çalışma yöntemleri vardır. Ama genel anlamda bakacak olursak antrenör; Sporcusu ile olan iletim yöntemlerini geliştirmelidir, Antrenör eğitimi,

Detaylı

Sınav Kaygısı ve Olumlu Başa Çıkma Yolları Kaygıyı, gelecekte olma ihtimalini düşündüğümüz olumsuz düşünceler olarak

Sınav Kaygısı ve Olumlu Başa Çıkma Yolları Kaygıyı, gelecekte olma ihtimalini düşündüğümüz olumsuz düşünceler olarak Sınav Kaygısı ve Olumlu Başa Çıkma Yolları Kaygıyı, gelecekte olma ihtimalini düşündüğümüz olumsuz düşünceler olarak görebiliriz. Türkiye de öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu yüksek sınav kaygısı yaşıyor.

Detaylı

Diğer: Diğer:... Diğer:...

Diğer: Diğer:... Diğer:... Anket Üniversite Bu anket formu, işitme engellilerin üniversite eğitimlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje çerçevesinde sizlerin sorunlarını değerlendirmek için hazırlanmıştır. Ad Soyad: Devam ettiğiniz

Detaylı

Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası

Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası Sınav kaygısı, öğrenilen bilgilerin, sınav sırasında etkili biçimde kullanılmasına engel olarak başarısızlığa yol açıyor. Sınavın bir ölüm-kalım olayı olarak

Detaylı

Tokat Plevne İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinin Sorularına cevaplarımız

Tokat Plevne İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinin Sorularına cevaplarımız Tokat Plevne İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinin Sorularına cevaplarımız 51. Kütüphane Haftası dolayısı ile 1. Nisan.2015 tarihinde Tokat Plevne İmam Hatip Ortaokulunda Kitap Okumanın Kişisel Gelişim deki

Detaylı

Hakkımızda. Dönemlig, lise ve üniversite öğrencileri ile mezunlarından oluşan futbol takımlarının katılımıyla

Hakkımızda. Dönemlig, lise ve üniversite öğrencileri ile mezunlarından oluşan futbol takımlarının katılımıyla Hakkımızda Dönemlig, lise ve üniversite öğrencileri ile mezunlarından oluşan futbol takımlarının katılımıyla organize edilen ve arkadaşları bir araya getirerek dönem ruhunu yeniden yakalamalarını amaç

Detaylı

Taktik çalışması. Fernandes'siz antrenman. BEŞİKTAŞ, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçı hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla

Taktik çalışması. Fernandes'siz antrenman. BEŞİKTAŞ, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçı hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla 20-21 NİSAN 2013 Fernandes'siz antrenman Taktik çalışması yapan siyahbeyazlılar, idmana ısınma koşularıyla başladı. 5 e 2 çalışması, kısa koşular ve şut çalışmasının yapıldığı antrenman taktik çalışması

Detaylı

ANTALYA İLİ KATEGORİLERİNE GÖRE 2014-2015 SEZONU BASKETBOL YEREL LİG STATÜLERİ:

ANTALYA İLİ KATEGORİLERİNE GÖRE 2014-2015 SEZONU BASKETBOL YEREL LİG STATÜLERİ: ANTALYA İLİ KATEGORİLERİNE GÖRE 2014-2015 SEZONU BASKETBOL YEREL LİG STATÜLERİ: GENÇ ERKEKLER: 2014-2015 SEZONU ANTALYA İLİ BASKETBOL GENÇ ERKEKLER LİG STATÜSÜ 1. 2014-2015 Genç Erkekler Basketbol Ligi

Detaylı

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi Planlı Çalışma Nedir? Amacımıza ulaşmak için hangi dersi ne kadar çalışacağınızı, ne zaman çalışabileceğinizi, ne kadar gayret göstermeniz gerektiğini bilmek önemlidir. Zamanı etkili kullanmak ve değerlendirmek

Detaylı

GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ...

GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... Yarışa girdiler F.BAHÇE ve Beşiktaş'ın Hugo Viana savaşı! Türkiye'- nin iki dev kulübü Portekizli oyuncu için birbirleriyle yarışıyor.fenerbahçe ve Beşiktaş Braga'da forma giyen Hugo Viana için karşı karşıyalar.

Detaylı

Siyah-beyazlılar, Beşiktaş Antalyaspor'u devirdi

Siyah-beyazlılar, Beşiktaş Antalyaspor'u devirdi 16 NİSAN 2013 Beşiktaş Antalyaspor'u devirdi Siyah-beyazlılar, oyunun ilk 30 dakikasında tempoyu yükseltemedi ve organize bir atak geliştiremedi. Devrenin son bölümünde tempo biraz yükseldi. Karşılıklı

Detaylı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK PDR BÜLTENİ Bülten Tarihi: Ocak 2017 Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu Psikolojik

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR

TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR Türkiye nin Projesi Türk Futbolu nun Gençlik Geliştirme Programı ile Türkiye deki tüm genç nüfusu özellikle okullardaki öğrencileri kucaklaması hedeflenmektedir. Gençlik Geliştirme

Detaylı

SINAV KAYGISI AŞIKPAŞA ORTAOKULU.

SINAV KAYGISI AŞIKPAŞA ORTAOKULU. SINAV KAYGISI AŞIKPAŞA ORTAOKULU *KAYGI *İnsanoğlunun yaşadığı en doğal ve varoluşundaki en temel duygulardan biridir. *Kişinin bir uyaranla karşı karşıya kaldığında bedensel ve ruhsal varlığını tehlikede

Detaylı

SPOR TOTO SÜPER LİG KULÜP BAŞKANLIKLARI NA

SPOR TOTO SÜPER LİG KULÜP BAŞKANLIKLARI NA Ünitesi : lik Konu : 2016-2017 Sezonu Coca-Cola Gelişim Ligleri Hk. SPOR TOTO SÜPER LİG KULÜP BAŞKANLIKLARI NA kulüpler(amatör Kulüplerin Lige katılımı bölgelerindeki Profesyonel takım sayılarına göre

Detaylı

8-9 YAŞ ÇCUKLARININ YAŞ DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE OKUL-ÖDEV ÇALIŞMALARI ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU 8-9 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ÖZELLİKLERİ

8-9 YAŞ ÇCUKLARININ YAŞ DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE OKUL-ÖDEV ÇALIŞMALARI ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU 8-9 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ÖZELLİKLERİ 8-9 YAŞ ÇCUKLARININ YAŞ DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE OKUL-ÖDEV ÇALIŞMALARI ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU 8-9 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ÖZELLİKLERİ ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİM DÖNEMİ ÖZELLİKLERİNİ BİLMEK NE

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

Twi$er: @acarbaltas @BaltasBilgievi

Twi$er: @acarbaltas @BaltasBilgievi Twi$er: @acarbaltas @BaltasBilgievi REKABETE HAZIRLIK KENDİ YILDIZINI YAKALAMAK Prof. Dr. Acar Baltaş Psikolog 28 Şubat 2014 MOTİVASYON Davranışa enerji ve yön veren, harekete geçiren güç Davranışı tetikleme

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim.

Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim. 1- Çok Başarılı Öğrenciler Üstün başarılarının devamını diler.tebrik ederim Tek kelime ile mükemmelsin! Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim.

Detaylı

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER Tarık Volkan Cengen 93 1976 yılında İstanbul da doğdu. 1986-1993 yılları arasında İstanbul Lisesi nde okudu. 1998 yılında İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü nden makina mühendisi

Detaylı

Büyük işler başaran insanlar her zaman hayallerini gerçekleştirebilmek için inatla ve dirençle başarısızlıkların karşısında direnen kişiler olmuştur.

Büyük işler başaran insanlar her zaman hayallerini gerçekleştirebilmek için inatla ve dirençle başarısızlıkların karşısında direnen kişiler olmuştur. Edison un Asistanı: 700. denemede de başarısız olduk dediğinde Edison: Hayır, başarısız olmadık, yapmamamız gereken 700 şey öğrendik. diye cevap veriyor. Büyük işler başaran insanlar her zaman hayallerini

Detaylı

Maksimovic in. Sadece dedikodu mu? SIRP oyuncuların Beşiktaş'la ilgili haberleri medyadan. öğrendiklerini söylediği iddia edildi. Kızılyıldız Kulübü

Maksimovic in. Sadece dedikodu mu? SIRP oyuncuların Beşiktaş'la ilgili haberleri medyadan. öğrendiklerini söylediği iddia edildi. Kızılyıldız Kulübü 18-19 MAYIS 2013 Sadece dedikodu mu? Maksimovic in takım arkadaşı 22 yaşındaki Luka Milivojevic de yaptığı açıklamada, Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba nın kendilerini izlemek için Belgrad a geleceğini

Detaylı

final in başarı geleneği final temel liseleri ile sürüyor...

final in başarı geleneği final temel liseleri ile sürüyor... Sevgili öğrenciler, değerli veliler... Dershanelerin dönüşüm sürecini kamuoyundan takip ettiniz. Biz de final dergisi dershaneleri olarak artık final liseleri ne dönüşüyoruz. final liseleri Hiçbir başarı

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar MARIA MONTESSORI Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği

Detaylı

Beşiktaş, Kara Kartal ın rakibi Orduspor

Beşiktaş, Kara Kartal ın rakibi Orduspor 27-28 NİSAN 2013 Kara Kartal ın rakibi Orduspor Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig in 31. haftasında Orduspor ile bugün saat 20.00 de BJK İnönü Stadı nda karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi Fırat Aydınus

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER VOLEYBOL LİGLERİ TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER VOLEYBOL LİGLERİ TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER VOLEYBOL LİGLERİ TALİMATI GENEL VE TEMEL PRENSİPLER Üniversite Sporları Federasyonu Yarışma Talimatı, Disiplin Talimatı ve Etik Değerleri geçerli olacaktır. KATILIM BAŞVURU Yarışmaya

Detaylı

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum.

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum. Türkiye deki en büyük emek israflarından birisi İngilizce öğreniminde gerçekleşiyor. Çevremde çok insan biliyorum, yıllarca İngilizce öğrenmek için vakit harcamış, ama hep yanlış yerlerde harcamış. Bu

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NEDEN BAŞARISIZ OLDUM? Sadece,ilgimi çeken gelen konulara çalıştım Dersten derse konudan konuya atladım. Zaman zaman hayale dalıp

Detaylı

Hişşt.. Fotoğraf Faruk Akbaş

Hişşt.. Fotoğraf Faruk Akbaş psychoforte 500mg ocak 2010 Hişşt.. Fotoğraf Faruk Akbaş RENKLİBİR YIL GEÇİRMENİZİ DİLİYORUZ 2009 yılında yaşamında sorun yaşayan yüzlerce kişiye, aileye, çocuğa psikolojik destek verdik. Binlerce hikaye

Detaylı

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz.

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz. Aşağıda Emek vererek Yazmış olduğumuz yazı ve bilgileri 5 dakika ayırıp okur inceler ve bizden ücretsiz bir örnek kayıt dosyası talep ederseniz. Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim

Detaylı

Dentinho. Çok mutluyum

Dentinho. Çok mutluyum 26-27 OCAK 2013 Tasarım: Onur Baştuğ - Muzaffer Topal - Haber: Didem Tutal - Ufuk Çoban IPHONE ve IPad uygulama: Uğur Baştuğ Çok mutluyum BEŞİKTAŞ A geldiği için mutlu olduğunu belirten yeni Dentinho,

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 2012 SEZONU VOLEYBOL TALİMATI SÜPER LİG SÜPER LİGE YÜKSELME 1. LİG - 1 - 1. Ligin Tanımı Üniversite Sporları Federasyonu Voleybol Süper Lig, Süper Lige Yükselme

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Verimli(Etkin) çalışabilmek için AMAÇ BELİRLEMEK çok önemlidir Hedefi olmayan bir gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez. MONTAİGNE Verimli ders çalışmak SAATLERCE ÇALIŞMAK

Detaylı

10-11 YAŞ GRUBUNUN ANNE BABASI OLMAK

10-11 YAŞ GRUBUNUN ANNE BABASI OLMAK 10-11 YAŞ GRUBUNUN ANNE BABASI OLMAK İnsanoğlu yaşam boyu farklı gelişme dönemleri yaşar. Çocukları daha iyi tanımak için onların içinde bulundukları gelişme döneminin özelliklerinin bilinmesi aileyi rahatlatır,

Detaylı

2010-2011 Sezonu İlan Edilmesi Gereken Hususlar

2010-2011 Sezonu İlan Edilmesi Gereken Hususlar 2010-2011 Sezonu İlan Edilmesi Gereken Hususlar 2010-2011 futbol sezonunda uygulanmak ve I. Transfer ve Tescil dönemi başlangıcından itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu

Detaylı

KARİYER YÖNETİMİ. Ö ğr. G ör. Sultan TÜRKME N KESKİN

KARİYER YÖNETİMİ. Ö ğr. G ör. Sultan TÜRKME N KESKİN KARİYER YÖNETİMİ Ö ğr. G ör. Sultan TÜRKME N KESKİN Kariyer, meslekte ilerleme, yükselme ve başarılı olma Kariyer, bir kişinin tüm çalışma yaşamı boyunca çalıştığı işle ilgili ileriye dönük planlar yapmasıdır.

Detaylı

LİSE REHBERLİK SERVİSİ

LİSE REHBERLİK SERVİSİ LİSE REHBERLİK SERVİSİ Verimli Ders Çalışma Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır. Bir kısmınız ders çalışmaya başlamakta güçlük çekerken Bir kısmınız çalışma esnasında derse

Detaylı

Dalgaları Aşmak. Tayfun Topaloğlu DALGALARI AŞMAK CİNİUS YAYINLARI KİŞİSEL GELİŞİM

Dalgaları Aşmak. Tayfun Topaloğlu DALGALARI AŞMAK CİNİUS YAYINLARI KİŞİSEL GELİŞİM Dalgaları Aşmak CİNİUS YAYINLARI KİŞİSEL GELİŞİM Babıali Caddesi, No. 14 Cağaloğlu - İstanbul Tel: (0212) 5283314 (0212) 5277982 http://www.ciniusyayinlari.com iletisim@ciniusyayinlari.com Tayfun Topaloğlu

Detaylı

S. 115 ARTI YÖN. Kemal Koçak: Üniversite yaşamı beklediğimden daha güzel. Sıdıka Pınar Temiz: Burada kendimi güvende hissediyorum

S. 115 ARTI YÖN. Kemal Koçak: Üniversite yaşamı beklediğimden daha güzel. Sıdıka Pınar Temiz: Burada kendimi güvende hissediyorum ARTI YÖN ARTI YÖN Kemal Koçak: Üniversite yaşamı beklediğimden daha güzel Sıdıka Pınar Temiz: Burada kendimi güvende hissediyorum Hadan Türkal: Hayat adına kimse vazgeçmemeli S. 115 BAŞARI ENGEL TANIMAZ!

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. BABA ve ÇOCUK

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. BABA ve ÇOCUK k İl u ok l ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI BABA ve ÇOCUK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - OCAK 2013 Tarihsel Süreç İçinde Baba Olma Kavramı Sosyo-ekonomik ve bilimsel gelişmeler, geleneksel aile

Detaylı

6 Temmuz 1996 6 Temmuz 1996 6 Temmuz 1996 6 Temmuz 1996 6 Temmuz 1996 SANCAR NASIL BİR ADAM * Sessiz, sakin ve gösterişsiz. Söylediğine göre en uzun konuşmalarından birini yaptı bizimle. * İçindeki merakın

Detaylı

Kafile Sivas'a ulaştı

Kafile Sivas'a ulaştı Kafile Sivas'a ulaştı Beşiktaş, Sivas a ulaştı. Taraftarlar, Beşiktaş'ı büyük bir coşkuyla karşıladı. Taraftarlarının sevgi gösterileri eşliğinde havalimanından ayrılan siyah-beyazlılar, konaklayacağı

Detaylı

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ REHBERLİK SERVİSİ NEDİR? Öğrencilerin gelişim süreci içerisinde karşılaştıkları güçlükleri, problem

Detaylı

Tarihsel Süreç İçinde Baba Olma Kavramı

Tarihsel Süreç İçinde Baba Olma Kavramı Tarihsel Süreç İçinde Baba Olma Kavramı Sosyo-ekonomik ve bilimsel gelişmeler, geleneksel aile yapısının çekirdek aileye dönüşmesi, çalışan anne sayısının artması tarihsel süreç içinde baba olma kavramını

Detaylı

Maç öncesi kardanadam. BEŞİKTAŞ Spor Toto Süper Lig in 17. İnönü Stadyumu nda. 20:00 de başlayacak maç öncesi karakartallar.

Maç öncesi kardanadam. BEŞİKTAŞ Spor Toto Süper Lig in 17. İnönü Stadyumu nda. 20:00 de başlayacak maç öncesi karakartallar. Maç öncesi kardanadam Beşiktaş, Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı ve kampa girdi. BJK Nevzat Demir Tesisleri nde yoğun kar yağışı altında yapılan çalışma 1 saat sürdü. Teknik Direktör

Detaylı

'Yaşam, seçimler üzerine kurulu'

'Yaşam, seçimler üzerine kurulu' 'Yaşam, seçimler üzerine kurulu' Yeni yıl için yeni kararlar almak, yeni seçimler yapmak zorunda olanlar, Prof. Dr. Kemal Sayar'ın önerilerini okumadan adım atmasın. Psikiyatr olan Prof. Dr. Kemal Sayar

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Hedef Süper Final. Karabükspor'a konuk olan. maçta rakibiyle 1-1

Beşiktaş Gazetesi. Hedef Süper Final. Karabükspor'a konuk olan. maçta rakibiyle 1-1 Hedef Süper Final LİG İN 34. haftasında Karabükspor'a konuk olan Beşiktaş, 9 kişi kaldığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve deplasmandaki galibiyet hasretini 7 maça çıkardı. Beşiktaş her ne kadar zor

Detaylı

Habere göre. Quaresma sözü ortalığı karıştırdı

Habere göre. Quaresma sözü ortalığı karıştırdı 23 MAYIS 2013 Quaresma sözü ortalığı karıştırdı Habere göre Samet Aybaba ile yolları ayırdıktan sonra teknik direktör arayışlarına başlayan Siyah-beyazlı ekibin Başkanı Fikret Orman, teknik direktör arayışlarında

Detaylı

1. Lütfen Araştırın!

1. Lütfen Araştırın! GENEL BİLGİLER Bu dokümantasyonu meydana getirmekteki temel amacımız, belirsizlikleri asgari düzeye indirgemek ve bazı konularda düşünmenizi sağlamaktır. Birçoğunuzun ilk defa duyduğu bu hizmetlerle ilgili

Detaylı

Sevgili MAT2 Öğrencileri,

Sevgili MAT2 Öğrencileri, Sevgili MAT2 Öğrencileri, Özellikle son 10 gündür yoğun bir şekilde, genelde aynı isteği/soruları içeren, mailler alıyorum. Bazen art arda o kadar çok mail geliyor ki her maile tek tek dönmem çok zor oluyor.

Detaylı

Karşılaşmaya. BJK 2 Eskişehirspor 1

Karşılaşmaya. BJK 2 Eskişehirspor 1 6 MAYIS 2013 BJK 2 Eskişehirspor 1 Karşılaşmaya Beşiktaş başladı. İki ekip de oyuna istekli başladı ve gol pozisyonu yakaladı. 4. dakikada Mustafa nın savunmadan dönen şutunda Niang topa sahip oldu, Niang

Detaylı

Atatürk ün Kişisel Özellikleri. Elif Naz Fidancı

Atatürk ün Kişisel Özellikleri. Elif Naz Fidancı Atatürk ün Kişisel Özellikleri Atatürk cesur ve iyi bir liderdir Atatürk iyi bir lider olmak için gerekli bütün özelliklere sahiptir. Dürüstlüğü ve davranışları ile her zaman örnek olmuştur. Gerek devlet

Detaylı

Finansal Başarı Karşılaştırması 2014/9-2016/9

Finansal Başarı Karşılaştırması 2014/9-2016/9 Finansal Başarı Karşılaştırması 2014/9-2016/9 Çalışmanın Amacı ve Kapsamı Futbol, Türkiye'de ve dünyada her geçen gün giderek büyürken beraberinde yeni sektörler yaratan devasa bir ekonomik yapı haline

Detaylı

BJK İnönü Stadı'nda BJK 3 FB 2

BJK İnönü Stadı'nda BJK 3 FB 2 4 MART 2013 BJK 3 FB 2 BJK İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşma siyah-beyazlıların vuruşuyla başladı. Mücadelenin ilk dakikalarında Beşiktaş ileride baskı kurararak, orta sahanın kontrolünü eline almaya

Detaylı

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ BAHARA MERHABA Toprağın ve suyun güneşle buluştuğu, doğanın canlandığı, aydınlık ve sıcak günlere kavuştuğumuz güzel bahar aylarına merhaba dedik. Baharın verdiği canlılık ve heyecanla eğitim- öğretim

Detaylı

Beşiktaş, Spor. Kara Kartal Bursaspor u bekliyor

Beşiktaş, Spor. Kara Kartal Bursaspor u bekliyor 6-7 NİSAN 2013 Kara Kartal Bursaspor u bekliyor Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig in 28. haftasında Bursaspor ile karşılaşacak. Beşiktaş Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig in 28. haftasında Bursaspor ile 8

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 2012 2013 SEZONU HENTBOL 2. LİG TALİMATI - 1 - 1. Ligin Tanımı Üniversite Sporları Federasyonu Hentbol 2. Ligi, üniversitelerin erkekler ve bayanlar kategorilerindeki

Detaylı

ÖNSÖZ. Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokul Rehberlik Birimi

ÖNSÖZ. Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokul Rehberlik Birimi ÖNSÖZ Hayat tek kullanımlık bilet gibidir ve onu nasıl, nerede, kimle ve ne şekilde kullanacağımız da bizim seçimimizdir. İnsan ömrü herkes için eşit olmamakla birlikte, zamanı değerlendirme fırsatı herkes

Detaylı

SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ A. AMACIMIZ Öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ H.SUNAY A.Ü.SBF

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ H.SUNAY A.Ü.SBF TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ H.SUNAY A.Ü.SBF Türkiye Futbol Federasyonu (1) TFF Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun 27.05.1988 tarih ve 3461 sayılı yasa ile çıkarılmıştır. TFF,

Detaylı

MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ Onur BİÇER Yüksekokulumuza 2006 yılında görevime başlamış olup 2008 yılında kazanmış olduğum muhasebe ve vergi uygulamaları (İÖ) Programını okuyup 2010 yılında

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ OKULLARI Bülten No: 7 (08 Aralık 21 Aralık 2014 ) Sayfa 1 BASKETBOL ORTAOKUL STREETBALL Streetball maçlarında, 8-B ile 8-C arasında oynanan üçüncülük dördüncülük maçını 10-9 luk skorla 8-B sınıfı kazandı.

Detaylı

HENTBOL FEDERASYONU YILDIZLAR LİGİ MÜSABAKALARI YÖNERGESİ

HENTBOL FEDERASYONU YILDIZLAR LİGİ MÜSABAKALARI YÖNERGESİ 2015-2016 HENTBOL FEDERASYONU YILDIZLAR LİGİ MÜSABAKALARI YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I FAALİYETLERİN AMACI..2 BÖLÜM II TAKVİM VE PROGRAM.5 BÖLÜM III STATÜ...5 BÖLÜM IV KADROLAR VE SPORCULAR.6 BÖLÜM V

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 AİLE İÇİ İLETİŞİM VE SINAV KAYGISI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Motivasyonu Arttırma ve Hedef Belirleme Hedef Belirlerken Göz Önünde Bulundurulacak

Detaylı

Zihnindeki Sonu Hayal Et, İstediğini Elde Et! Eski zamanlarda üç yolcunun yolu çölde düşer. Kurumuş bir nehir... Sevgi Tunalı

Zihnindeki Sonu Hayal Et, İstediğini Elde Et! Eski zamanlarda üç yolcunun yolu çölde düşer. Kurumuş bir nehir... Sevgi Tunalı Zihnindeki Sonu Hayal Et, İstediğini Elde Et! Küçük bir rüzgar varmış. Bir köyün çok yakınındaki bir tepede ağaçlara dokunmadan, suların üstünde Eminim zihninizden birçok cevap geçti. Hepimizin buna benzer

Detaylı

GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ

GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ 19.12.2012 Ben de bilim insanı olmak istiyorum çünkü pes etmem! (7. Sınıf Aklımda bilim insanlarının da hep doğruyu tam olarak bilemeyecekleri kaldı. Bilim insanlarının

Detaylı

yıllık yaklaşık 80 milyon TL lik gelir de, 1 Haziran 2014 tarihinden itibaren Şirketimize ait gelir olarak kaydedilmeye başlandığından

yıllık yaklaşık 80 milyon TL lik gelir de, 1 Haziran 2014 tarihinden itibaren Şirketimize ait gelir olarak kaydedilmeye başlandığından Borsa İstanbul A.Ş. Reşitpaşa Mahallesi Tuncay Artun Caddesi Emirgan 34467 İstanbul 08/09/2014 İlgi: BİAŞ 4- GDD- 133.04-2707 Konu: Borsanız Yönetim Kurulu Kararı İlgi yazınızla, Yönetim Kurulunuzun 04/09/2014

Detaylı

TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SINAV TAKTİKLERİ

TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SINAV TAKTİKLERİ TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SINAV TAKTİKLERİ SINAV 120 DAKİKADIR! sınav süresini sonuna kadar kullanmalısınız... Öncelikle her dersin konusu çok iyi öğrenilmelidir. Konuları

Detaylı

Kartallara sevgi seli. ve kampa girdi. Karakartallar maçın oynanacağı Antalya ya ulaştı. zor maçlarla turu atlayan Karakartallar.

Kartallara sevgi seli. ve kampa girdi. Karakartallar maçın oynanacağı Antalya ya ulaştı. zor maçlarla turu atlayan Karakartallar. Kartallara sevgi seli BEŞİKTAŞ Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda oynayacağı MP Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı ve kampa girdi. Karakartallar maçın oynanacağı Antalya ya ulaştı.

Detaylı

Adım Adım Başarıya...

Adım Adım Başarıya... Adım Adım Başarıya... Sevgili Gençler, Etkili çalışma yöntemleri ve bunların uygulanması kısa vadede okul başarınızı arttırıcı bir faktördür. Uzun vadede ise yaşamda başarılı bir kişi olmanızı sağlar.

Detaylı

ODTÜ SPOR KULÜBÜ SPORCU KAYIT FORMU

ODTÜ SPOR KULÜBÜ SPORCU KAYIT FORMU ODTÜ SPOR KULÜBÜ SPORCU KAYIT FORMU FOTOĞRAF SPORCUNUN Doğum Yeri : Doğum Tarihi : / / VELİSİNİN Telefon :Ev / İş yeri / Cep Adres : Kayıt Tarihi : / / Velisi olduğum çocuğumun yüzme sporu yapmasında sağlık

Detaylı

EFT ile POZİTİF HAYAT EĞİTİMİ EFT NEDİR?

EFT ile POZİTİF HAYAT EĞİTİMİ EFT NEDİR? SELDA TÜRKMEN le EFT ile POZİTİF HAYAT EĞİTİMİ EFT NEDİR? EFT, orijinal İngilizce isminin baş harflerinin kısaltmasıdır; "Emotional Freedom Techniques". İnsanda huzursuzluk yaratan bütün kötü duygulardan

Detaylı

Fonksiyonlar, Olasılık, Parabol, Eşitsizlik, Trigonometri, Logaritma. gibi LYS konularındaki problemlerini halletmek isteyenler için...

Fonksiyonlar, Olasılık, Parabol, Eşitsizlik, Trigonometri, Logaritma. gibi LYS konularındaki problemlerini halletmek isteyenler için... Fonksiyonlar, Olasılık, Parabol, Eşitsizlik, Trigonometri, Logaritma gibi LYS konularındaki problemlerini halletmek isteyenler için... ANTRENMANLARLA MATEMATİK Üçüncü Kitap LYS Ahmet KARAKOÇ Halil İbrahim

Detaylı

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler.

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. DAR ALAN OYUNU (4 BÖLGELİ GEÇİŞ OYUNU) YAŞ GURUBU: 10-14 1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. 2. Takımlar pozisyonlarına göre sahayı

Detaylı

BASKETBOL. 5. Yarışmalar sonucunda bir üst kategoriye çıkmaya hak kazanan takımlar, öğretim yılında çıktıkları kategoride yarışacaklardır.

BASKETBOL. 5. Yarışmalar sonucunda bir üst kategoriye çıkmaya hak kazanan takımlar, öğretim yılında çıktıkları kategoride yarışacaklardır. BASKETBOL AÇIKLAMALAR: 1. Yarışmalar Süper Lig, Süper Lige Yükselme, 1. Lig Grup Birincilikleri, 2. Lig Grup Birincilikleri şeklinde (bayanerkek) yapılacaktır. 2. Kategoriler aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.

Detaylı

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI OCAK ARALIK KASIM EKİM EYLÜL AY HAFTA DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI ETKİNLİKLER YETERLİK ALANLARI KAZANIM NUMARASI VE KAZANIMLAR UYGULAMA Öğrencilerle tanışılması, okulun tanıtılması,

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 10.09.2012. Kartal Bolu'da uçtu

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 10.09.2012. Kartal Bolu'da uçtu Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 10.09.2012 Kartal Bolu'da uçtu Süper Lig e verilen arada oynadığı hazırlık maçında Boluspor u 3-1 mağlup etti. Anadolu İzzet Baysal Üniversitesi nin kuruluşunun 20.

Detaylı

BASIN BÜLTENİ 27.07.2011

BASIN BÜLTENİ 27.07.2011 BASIN BÜLTENİ 27.07.2011 Halkın dörtte üçü şike iddialarının doğru olabileceğine inanıyor! Hitay Yatırım Holding firmalarından DORinsight Araştırma, 1.2 milyon kayıtlı üyesi bulunan Napolyon.com un veri

Detaylı