Bu kitapta yazılı olan her düşünce ve fikir, Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı nın vazgeçilmez ilkeleri ve değerleri olup halkına verdiği sözdür.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bu kitapta yazılı olan her düşünce ve fikir, Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı nın vazgeçilmez ilkeleri ve değerleri olup halkına verdiği sözdür."

Transkript

1

2 Bu kitapta yazılı olan her düşünce ve fikir, Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı nın vazgeçilmez ilkeleri ve değerleri olup halkına verdiği sözdür.

3 Önsöz Akıncı Kimdir? Akıncı nın Kilometre Taşları Dört Boyutlu Siyaset Çözüm Odaklı Siyaset Toplumsal Konulara Duyarlılık Türkiye ile Kişilikli ve Karşılıklı Saygıya Dayalı İlişki Bağımsız ve Tarafsız Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı: Cumhurbaşkanlığı Rehberi İçindekiler 3

4 4

5 Değerli yurttaşlarım, Yeni başlangıçlar her zaman heyecan vericidir. 19 Nisan 2015 günü de bu başlangıçlardan biri olmaya adaydır. O gün hep birlikte yeni bir başlangıç yapmaya, yeni bembeyaz bir sayfa açmaya, daha güzel daha, mutlu ve huzurlu bir geleceğe doğru yol almaya hazırlanıyoruz. Toplumumuzun farklı kesimlerinden, farklı siyasal görüşlerden, partili partisiz pek çok insanımızdan yükselen sese kulak vererek Cumhurbaşkanlığı na aday oldum. Bir makam tutkusu ile hareket etmediğimi herkes biliyor. Tüm yaşamım boyunca sadece hizmet amacı taşıdım ve her zaman, her koşulda, kayıtsız şartsız halkımın yanında oldum. Bu kez de aynı duygularla yola koyuldum. Yeri geldiğinde çekilmeyi de bildim. İlla ki ben demedim. Ama gelişen koşullarda aday olmamak sorumluluktan kaçmak anlamı taşıyacaktı. Halkımın, bana ihtiyacı olduğunu hissettirdiği bir durumda başka türlü davranamazdım. Bu düşüncelerle, benimle birlikte çalışan değerli ekiplerimizle birlikte Cumhurbaşkanlığı rotasını çizdik: Çözüm odaklı siyasetimizi, toplumsal konulara duyarlılığımızı, Türkiye ile kişilikli bir ilişki talebimizi ve Bağımsız-Tarafsız Cumhurbaşkanlığı anlayışımızı ayrıntıları ile toplumumuzla paylaştık. Elinizde bulunan Cumhurbaşkanlığı Rehberi isimli kitabımızda da en geniş ayrıntıları ile yer alan Dört Boyutlu Siyaset imiz çok geniş kabul gördü. İnsanlarımız değişimin bu fikirlerle geleceğini kavradı. Şimdi artık karar aşamasına geldik. Halkımızdan aldığımız desteğin sağladığı büyük bir özgüven içerisinde 19 Nisan ı bekliyoruz. Halkımız sorularına aradığı cevabı bulmuş ve kararını vermiş görünüyor. Bunu halkımızın gözlerinden anlıyoruz. 5Mustafa Akıncı: Cumhurbaşkanlığı Rehberi Önsöz Kararınız toplumumuzun, adamızın ve bölgemizin geleceği için hayırlı olsun. Sevgi ve saygılarımla, Mustafa AKINCI Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı

6 Bir sözüm var; daha güzel bir geleceği bu topraklarda dili, dini, ırkı, rengi, kökeni ne olursa olsun herkesle birlikte şekillendireceğiz. Şimdi daha güzel bir geleceği kurmak için el birliği ile çalışma zamanıdır.

7

8 Akıncı kimdir? Bir lider, ülkesi ve yaşadığı topluma yönelik yaptığı hizmetler ile var olur. 27 yaşında Kıbrıs Türk Federe Devleti Kurucu Meclisi ne seçilerek Anayasa nın demokratik bir çerçevede hazırlanmasına katkı sağladı. Topluma hizmet vermek için sorumluluk üstlenmek gerekir. 28 yaşında Lefkoşa Türk Belediyesi nin ilk seçilmiş başkanı olup bu görevi 14 yıl kesintisiz olarak sürdürdü.

9 Karşılıklı ihtiyaçlar ın giderilmesi için ortak vizyon ile ortak yarar temelinde buluşmak gerekmektedir sonrası Rum tarafı ile ilk iki toplumlu anlaşmayı yapan kişidir. Adalıyız, bunun yanında dünya vatandaşıyız. Yapılan çalışmaların uluslararası çapta değer görmesi, ülkemiz karnesine yazılan başarıdır. Hazırlanmasına öncülük ettiği Lefkoşa İmar Planı, Dünya Habitat Ödülü ve Ağa Han (Aga Khan) mimarlık ödülüne layık görüldü. Hayatın her alanında örgütlenmek başarının olmazsa olmazıdır. Yerel yönetimlerin örgütlenerek her alanda işbirliği ve dayanışma içerisinde olması toplum yararınadır. Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği nin kurucu başkanıdır.

10 Kültür sanat toplumun ileriye taşınması ve toplumsal kalkınma için vazgeçilmezdir. Devlet Tiyatrosu ndan atılan sanatçılarımızı sokakta bırakmayacağız kararlılığı ile kucaklayıp Lefkoşa Belediye Tiyatrosu nun kurulmasını sağlayan başkandır. İnsan sağlığına ve gıda güvenliğine verilen önem topluma gerçek anlamda verilen önem demektir: Mazotun fırın içine püskürtülmesi yöntemi ile pişirilip kanserojen maddenin ekmeklere bulaştığı sistem yerine çağdaş, halk sağlığına uygun indirekt ısıtmalı modern ekmek üretim tesislerinin devreye girmesini sağladı. Çağdaş yaşamın gereklerini topluma kazandırmak hizmet demektir. Başkent Lefkoşa da kent içi toplu taşımacılık hizmetini ilk kez hayata geçiren kişidir.

11 Temiz, şeffaf, hesap verebilir ve doğru yönetim, toplumun siyasilerden en büyük beklentisidir. 14 yıllık belediye başkanlığı sonrasında tek kuruş borç bırakmadan, kasada para bırakarak ve Sayıştaylık tan Temiz Raporu alarak görevini devretti. Doğal, tarihi, kültürel miras tüm dünya insanlığına ait olan ve gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir zenginliktir. Şehrine, ülkesine ve Avrupa kültür mirasına sağladığı katkılar nedeni ile Europa Nostra Onur Ödülü ne (Medal of Honuour) layık görülen ve halen bu ödülü almış ilk ve tek Kıbrıslı Türk tür. Toplumun kaynaklarının istihdam ve partizanca harcamalar için kullanıldığını yaşadık, yaşıyoruz. Toplum kaynaklarının, toplum yararına kullanılması esastır. Bakanlık döneminde Beklenmedik Giderler Kalemi ni gelişigüzel ve partizanca harcamayarak Devlet Hastanesi ne ilk MRI Cihazı nın alınmasını sağlamıştır.

12 Ülkemizdeki partizan anlayışın oluşturduğu sistemden ötürü müşavirlerin sayısı sürekli artmakta ve bunun maliyeti halkın cebinden çıkmaktadır. Kendi bakanlığında müşavirler ordusunun artırılmaması için Teknik Daire Müdürleri ni başka partilerden olmalarına rağmen değiştirmek yerine onlarla birlikte çalışmayı başardı. Kamu Hizmeti Komisyonu bu güne kadar hep Cumhurbaşkanları nın kendilerine yakın bulduğu kişiler arasından tayin edildi. Halbuki liyakat ve bilgiye dayalı, partizanlıktan arınmış düzgün işleyen kamu yönetimine ihtiyacımız vardır. Kamu Hizmeti Komisyonu nun demokratikleştirilmesi ve 3 lü Kararname kapsamının daraltılması konusunda yasa hazırladı, ciddi uğraş verdi. Yatırım yapılırken çevre ile uyum içinde, bölgenin tarihi, dokusu ve yapısına uygun şekilde hareket etmek gerekir. Köy pansiyonculuğunun ilk örneklerinden olan Dipkarpazda ki Arch House un restorasyonunu sağladı.

13 Ülkemizin potansiyelini en etkin ve verimli şekilde değerlendirebilmek ve bu bağlamda gençlere iş imkanları yaratabilecek bilgi, beceri ve yetenek kazandıracak açılımlara ihtiyaç vardır. Kumyalı Turizm Okulu nun kurulmasına öncülük etmiştir. Ne var ki sonraki dönemde kapatılmıştır. Yenilenebilir ve çevre dostu enerji politikalarının yaşam bulması, sürdürülebilir çevre için gereklidir. Karpaz da Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesi ne öncülük ederek, katkı sağladı. Toplum lideri uluslararası platformlarda bilgi ve birikimi ile toplumunu en iyi şekilde temsil etmek sorumluluğuna sahiptir. Oxford, Harvard ve Yale üniversiteleri gibi prestijli üniversiteler ile Chatham House gibi üst düzey uluslararası forumlarda Kıbrıs konusuna ilişkin konferanslar verdi, toplantılara katıldı.

14 Mustafa Akıncı: Cumhurbaşkanlığı Rehberi Mustafa Akıncı, 28 Aralık 1947 yılında Leymosun (Limasol) da doğdu ODTÜ Mimarlık Fakültesi mezuniyetinden sonra Lefkoşa ya yerleşti. 28 yaşında Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı na seçildi. Bu görevi yılları arasında 14 yıl boyunca kesintisiz sürdürdü. Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği nin kuruluşunda etkin rol üstlenerek birliğin ilk başkanlığını yaptı Akıncı nın Kilometre Taşları Kıbrıs Türk Federe Devleti Kurucu Meclisi ne seçilerek görev yaptı LTB Başkanlığı sırasında Lefkoşa Rum Belediye Başkanı ile Lefkoşa Kanalizasyon Projesi ve Lefkoşa İmar Planı konularında uzlaşma sağlayarak bu projelerin işbirliği içinde hayata geçmesini sağladı. Bu çerçevede Lefkoşa İmar Planı 1989 yılında Dünya Habitat Ödülü ne, 2007 yılında ise Ağa Han (Aga Khan) mimarlık ödülüne layık görüldü yılında da Lefkoşa ya ve Avrupa kültür mirasına yaptığı katkılardan dolayı Europa Nostra Onur Ödülü ne (Medal of Honour) layık görüldü. Halen bu ödülün sahibi olan ilk ve tek Kıbrıslı Türk tür yılından 2001 yılına kadar Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Genel Başkanlığı görevinde bulundu.

15 yılları arasında KKTC Cumhuriyet Meclisi nde milletvekilliği görevini sürdürdü döneminde Başbakan Yardımcılığı ve Turizm Bakanlığı görevini üstlendi. Annan Planı döneminde oluşturulan Barış ve Demokrasi Hareketi nin (BDH) kurucularından olup, liderliğini üstlendi. Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) nin oluşumu ile birlikte başkanlık görevini devretti Oxford, Harvard ve Yale Üniversiteleri gibi dünyaca prestijli üniversiteler ile Chatham House gibi üst düzey uluslararası forumlarda Kıbrıs konusuna ilişkin konferanslar verip panellere konuşmacı olarak katıldı. Belediye Başkanlığı nda 14 Yıl isimli kitabı yayınlandı İyi derecede İngilizce bilen Mustafa Akıncı, evli, üç çocuk ve iki torun sahibidir. Mustafa Akıncı: Cumhurbaşkanlığı Rehberi Akıncı nın Kilometre Taşları 15

16 16 Dört Boyutlu Siyaset 2015 Cumhurbaşkanı Adayı

17 Toplumsal ve toplumlararası ilişkilerdeki değişimi gerçekleştirip daha güzel bir geleceğe yol alacağız. Toplumun değişime ihtiyacı var. Evet bu değişim olacak ve bu değişim fikirlerle gelecek. 17

18 Dört Boyutlu Siyaset 18 Çözüm Odaklı Siyaset 2015 Cumhurbaşkanı Adayı

19 Yıllardır çözümsüz kalan Kıbrıs sorunu artık bir sonuca varmalıdır. Kıbrıs ta yıllardır çözümsüz kalan sorun ve yarattığı statüko sürdürülebilir değildir; hem adamızın ve hem de bölgemizin barışı ve huzuru için de ciddi tehditler içermektedir. Birleşmiş Milletler parametrelerinin öngördüğü ve son olarak 11 Şubat 2014 tarihli ortak açıklama metninde de ifade edilen, iki kesimli, iki toplumlu federal bir çözümde, her iki tarafın da kazanacağı çok şey vardır.böylesi bir çözüm, bölgesel istikrara da katkıda bulunacaktır. Bu bağlamda, çözüm odaklı bir anlayış ve halkın iradesini müzakere masasına yansıtacak bir kararlılıkla hareket edeceğiz. Kapsamlı çözüm uğraşlarının yanı sıra, paralel bir süreçte, her iki toplumun günlük yaşamına katkı yapacak güven artırıcı önlemlerin uygulanmasına özel önem vereceğiz. Bu bağlamda, Kapalı Maraş bölgesinin BM gözetiminde yerleşime açılması ve bu açılışa eş zamanlı olarak Kıbrıslı Türklerin, ticaret ve turizm alanında yaşadıkları dar boğazların aşılması ve doğrudan ticaret ile direkt uçuşlar için Mağusa Limanı ve Ercan Havaalanı nın kullanılabilmesinin yolları üzerinde uzlaşma aranacaktır. Bunun tüm paydaşlara sağlayacağı ortak yararın yanında kapsamlı çözüm çabalarına da katkı yapacağına inanmaktayız. ACIYI EN İYİ ONU ÇEKENLER BİLİR, BARIŞI DA EN ÇOK O ACIYI YAŞAYANLAR İSTER Geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmaması için bir an önce yaşayabilir bir çözüme varmamız gerekiyor. Bunun için de her iki toplumda çözüm isteği ve kararlılığının gelişmesi zorunludur. Biz kendi payımıza bu iradeyi göstereceğiz. Hedefimiz; bundan sonra bu topraklarda hiçkimsenin savaşın acılarını çekmeyeceği bir geleceğin şekillendirilmesidir. Bizler bu toprakların cefasını çektik, gelecek kuşaklar bundan böyle bu adanın nimetlerini adil bir şekilde paylaşabilsinler. Böylesi bir geleceği yaratmak sorumluluğumuz vardır. TÜM PAYDAŞLARIN ORTAK YARARINA YÖNELİK ADIMLAR Nihai hedefimiz, iki kesimli, iki toplumlu federal bir yapı ile sonuçlanacak kapsamlı çözümdür. Kapsamlı çözüme giden yolu inşa edecek Güven Artıcı Önlemler in paralel bir süreçte hayat bulması için çaba göstereceğiz. Bu kapsamda, Kapalı Maraş bölgesinin BM gözetiminde yerleşime açılması ve bu açılışa eş zamanlı olarak Kıbrıslı Türklerin, ticaret ve turizm alanında yaşadıkları dar boğazların aşılması ve doğrudan ticaret ile direkt uçuşlar için Mağusa Limanı ve Ercan Havaalanı nın kullanılabilmesinin yolları üzerinde uzlaşma arayacağız. Çok net bir gerçek var ki; bu; tüm paydaşlara sağlayacağı ortak yararın yanında kapsamlı çözüm çabalarına da katkı sağlayacaktır. Kapsamlı müzakere süreci devam ederken, Güzelyurt un batı bölgesini izole olmaktan kurtaracak Lefke Aplıç ve Mağusa bölgesinin tarihi güzellikleri ve turizm değerlerinden yararlanabilmesini sağlayacak Derinya Kapısı nın açılması için istek, kararlılık ve irade göstereceğiz. Aplıç ve Derinya kapılarının açılması bu kazanımların yanında hem müzakere sürecine olumlu ivme katarken hem de bölge esnafı ile her iki toplumun da ortak faydasına olacaktır. Bunlara ek olarak Lefkoşa da bulunan Mağusa Kapısı na yönelik yapılacak açılımın, bir zamanlar Başkent in en canlı yerlerinden biri olan Çağlayan bölgesine de çok ciddi katkıları olacaktır. Mustafa Akıncı: Cumhurbaşkanlığı Rehberi Dört Boyutlu Siyaset: Çözüm Odaklı Siyaset 19

20 20

21 KAYIPLARA İLİŞKİN ACI OLABİLDİĞİNCE AZALTILMALIDIR Kıbrıs ta 1963 yılından bu yana kayıp sorunu yaşanıyor. Bu konu Kıbrıs tarihinin acı sayfalarından biridir. Kayıpların yerlerinin bulunması aciliyet gerektiriyor ve bu konuda çalışmaların hızlandırılması gerekmektedir. Çünkü geçen zamanla tanıklar bu dünyadan göçüyor ve kayıpların bulunması daha da güçleşiyor. Tüm kayıpları bulmak belki olanaksız ama kayıp sayısını ne kadar azaltırsak o kadar iyi. Bu acının mümkün olduğunca kapanması gerekir. Acıların dindirilmesinde önemli bir role sahip Kayıp Şahıslar Komitesi nin çalışmalarının desteklenmesi görevlerimizden biri olacaktır. TEHDİTİ FIRSATA ÇEVİRMEK Yeraltı ve yer üstü zenginlikleri adamızın tüm insanlarına bir çok fayda sunabilecek potansiyele sahiptir ve bu zenginliklerin kontrolünde ana aktör iki toplum olmalıdır. 10 yıl önce AB dinamiği, adada yaşayabilir bir çözüme ulaşmak için önemli bir fırsattı, ancak değerlendirielmedi. Bu sonuçta geçmiş dönem Kıbrıslı Türk yöneticilerin, Türkiye yöneticileri ile birlikte yürüttükleri hatalı politikaların da payı vardır. Buna ilaveten AB nin, Doğu Avrupa ülkelerini bünyesine dahil edecek genişleme stratejisi çerçevesinde, Rumların yönetimindeki Kıbrıs Cumhuriyeti ni üye yaparken Yunanistan vetosu ile karşılaşmamak için Kıbrıs sorunu çözülse de olur çözülmese de olur tarzındaki yaklaşımlarının da payı vardır. Günün sonunda, bu denklem içerisinde tüm taraflar hedeflerine ulaşmasına karşın sürece en büyük katkıyı ve desteği koyan ve bunu referandumda da gösteren Kıbrıs Türk toplumu, toplumsal haklarını elde ederek AB içinde yerini alamadı. Kıbrıslı Türkler bireysel anlamda bir ölçüde AB li oldular ama esas hedef gerçekleşmedi. Kıbrıslı Türkler dışında diğer taraflar alacağını aldıkları için de Kıbrıs sorunu, 10 yıldır buzdolabında tutuluyor. Şimdi de doğal gaz ile ısıtılma süreci yaşıyoruz. Böylelikle önümüze yeni bir fırsat geldi. Koşulların iyi değerlendirilmesi, denizlerimiz altındaki bu zenginliğin çözüm için kullanılabilmesi mümkündür. Bu adanın denizlerinin altındaki zenginlikler hem çözüm için araç, hem de çözümün finansmanı için kaynak olur. Konunun uzmanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda 12. parselde bulunan kaynağın çıkartılıp enerjiye dünüştürülmesi halinde bunun adanın her iki tarafına da tam 120 yıl boyunca yetecek miktarda olduğu bilinmektedir. Bu belki AB için az ama Kıbrıs için çok önemli miktardır. Bu konuda tehditi fırsata dönüştürmeyi becerebilmeli ve genç kuşaklara daha güzel bir gelecek yaratabilmeliyiz. Aktör olmak ancak bu çerçevedeki yaklaşımı hayata geçirmekle mümkündür. Akıl işi; tüm paydaşları yapıcı bir iklime yönlendirmek ve adanın zenginlikleri ile Türkiye den adamıza gelecek olan sudan adanın tüm insanlarının faydalanmasıdır. Mustafa Akıncı: Cumhurbaşkanlığı Rehberi 21 Dört Boyutlu Siyaset: Çözüm Odaklı Siyaset

22 Mustafa Akıncı: Değişimin Ufku 22 Dört Boyutlu Siyaset: Çözüm Odaklı Siyaset

23 Kendi ayakları üzerinde duran, yanlışlarından ders çıkarmasını bilen, ekonomisi ve demokrasisi ile gelişen bir yapıyı oluşturmak için rehberlik etmek görevimiz olacaktır. Bu nedenle vizyonumuz; bölgemizde ekonomik, kültürel ve toplumsal alanlarda gelişimin önünü açacak tedbir ve planlar için yönlendirici ve denetleyici olurken, adanın bütününe yönelik olacak iki toplumlu yaşayabilir bir çözüm sürecinin başarılması için çalışmak olacaktır. DOĞAL ZENGİNLİKLER ADANIN BÜTÜNÜNE VE ÜZERİNDE YAŞAYAN TOPLUMLARA AİTTİR Kıbrıs ın bütününe ait olan bu kaynağı akılcı biçimde değerlendirmek gerekir. Kuşkusuz bu, savaş gemileriyle olmaz. Bu gibi durumların çözüm yeri müzakere masasıdır. Rum liderliği de bu konuyu görüşmem tavrından süratle uzaklaşmalıdır. Biz devletiz. Araştırma yapıyoruz, para kazanmaya başladığımızda Kıbrıslı Türk vatandaşlarımızın hakkını, çözümden sonra teslim etmek üzere, bankaya yatıracağız şeklinde bize ve dünyaya karşı kullandığı söylemden vazgeçmelidir. KENDİ EVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE DÜZENLEME SORUMLULUĞUMUZ VAR Uluslararası siyasetin sert ve çetin şartlarında Kıbrıs sorununun çözümü için çaba sarfederken, kendi evimizi de en iyi şekilde düzenleme sorumluğumuz bulunmaktadır. Kendi ayakları üzerinde duran, aynayı kendisine tutup, yanlışlarını gören, yanlışlarından ders çıkarmasını bilen, ekonomisi ve demokrasisi ile gelişen bir yapıyı oluşturmak için sorumluluk üstlenmek ve bu yolda yönlendirici olmak görevimiz olacaktır. ÇÖZÜM SÜRECİNDE EŞGÜDÜM VE KATILIMCILIK Ülkemizin geleceği için ortak paydada buluşmayı başarmak gerekiyor. Cumhurbaşkanı nın Dışişleri Bakanı ile birlikte çalışmasının yararı yine kendi devletimizin temsiliyetine saygınlık ve prestij kazandıracaktır. Toplumumuzun ortak menfaatleri için bu siyasi olgunluğu gösterip dış siyasette olduğu kadar iç siyasetteki aktörlerin de ortak paydada buluşması ve birlikte adımlar atması önem arzetmektedir. Ülkenin en ciddi sorunu olan Kıbrıs sorununun çözümünde tüm kaynakların en etkili şekilde devrede olması gerekir. Devletin tüm organları ile eşgüdümünün sağlanmasının yanında, sivil toplum örgütlerinin de etkili biçimde paydaş haline getirilmesi çözüm vizyonuna sahip Cumhurbaşkanı nın görevidir. EKONOMİK DARBOĞAZA VE İŞSİZLİĞE KAYITSIZ KALINAMAZ Ekonomik darboğaz ve işsizlik, emeği ile geçinenlerin yaşam zorluğu ve refah seviyelerinin her geçen gün düşmesinin yanısıra iş insanlarımızın karşılaştıkları zorluklarlar, ülkemizin ciddi sorunları arasındadır. Bu kayıtsız kalınacak bir durum değildir. İnsanımızın üretme becerisi, emeği, aklı ve potansiyeli vardır. Bu potansiyeli harekete geçirip engelleri aşmak zorundayız. ÇÖZÜME HAZIR VE SONRASINDA REKABET EDEBİLEN EKONOMİ İş insanları, esnaf ve zanaatkarlar, girişimciler ve tüm profesyonel meslek gruplarının çözüme hazır ve rekabet edebilir seviyeye ulaşmaları için çözüm vizyonunumuz çerçevesinde sorumluluk sahibiyiz. İhtiyaç duyulan alanda öncelikli olmak üzere, hem yurt içinden hem de yurt dışından gelecek uzmanların da yer alacağı seminerler, çalıştaylar ve eğitim programlarının düzenlenmesi yerinde bir davranış olacaktır. Böylece, çözüm sonrasına şimdiden hazır, federal bir yapıda yaşayabilir ve AB içinde yarışabilir bir yapının oluşmasına da destek verecek, öncülük edeceğiz. Mustafa Akıncı: Cumhurbaşkanlığı Rehberi 23 Dört Boyutlu Siyaset: Çözüm Odaklı Siyaset

24 Dört Boyutlu Siyaset Toplumsal Konulara 24 Duyarlılık 2015 Cumhurbaşkanı Adayı

25 Temiz siyaset, şeffaflık, hesap verebilirlik ve yolsuzlukla mücadele konularında üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. İki toplum arasındaki sorunların aşılması ve barış kültürünün gelişmesi için çaba harcarken, kendi içimizde de çatışmacı bir anlayış yerine, toplumsal uzlaşı için uğraş vermemiz gerekmektedir. Cumhurbaşkanı, siyasal partilerin iç işlerine değil ama toplumumuzun iç konularına duyarlılık göstermelidir. Bu bağlamda, evrensel değerleri sahiplenip ülkemize yansıtan, yetkileri çerçevesinde kurumlar arası işbirliğini teşvik eden ve sorunların çözümü doğrultusunda rehberlik ve öncülük görevi üstlenen bir anlayışla hareket edeceğiz. Temiz siyaset, şeffaflık, hesap verebilirlik ve yolsuzlukla mücadele konularında Cumhurbaşkanlığı makamı üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Kıbrıs sorunu ile ilgilenmek, sorunu çözmek için uğraş vermek elbette gereklidir ama duyarlılık sahibi cumhurbaşkanın görevi sadece bu değildir. Ülke ve toplumsal konulara yönelik Cumhurbaşkanı nın değerlendirebileceği 40 kişilik sözleşmeli kadrosu mevcuttur. Cumhurbaşkanı bu 40 kişilik kadroya değerli, yetkin kişileri atayabilir ve onların hazırlayacağı raporlarla iç konularda da toplumuna ışık tutabilir, rehberlik yapabilir. HERKES İÇİN İNSAN ONURUNA YARAŞIR BİR YAŞAM Her insan ırk, din, dil, siyasal görüş, toplumsal köken, sınıf, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsel kimlik, yaş, engellilik durumu gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin, dokunulmaz, devredilmez ve vazgeçilmez evrensel temel hak ve özgürlüklere sahiptir. Ancak, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de birçok insan ve grup, yaşadıkları sistematik sosyal, ekonomik ve politik ayrımcılık sonucunda bu hak ve özgürlüklerden eşit ve adil şekilde faydalanamamaktadırlar. Bu durumda da hem toplum bireyleri olarak her birimize hem de devletin her kademesine, bu ayrım ve dezavantajları ortadan kaldıracak sosyal adalet ilkesiyle hareket etme sorumluluğu düşmektedir. Her bireyin insan onuruna yaraşır biçimde yaşayabilmesi için, hak ve özgürlüklere erişimlerinin önündeki her türlü engelin kaldırılması, yaşadıkları ihlaller karşısında başvurabilecekleri destek mekanizmalarının kurulması devletin en temel yükümlülüklerindendir. Gerçek anlamda toplumsal barış ancak devletin bu yükümlüğünü yerine getirmesiyle mümkün olacaktır. HER ÇOCUĞUN EVRENSEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNİN KORUNMASINDA ÖNCÜLÜK SORUMLULUĞUMUZ VARDIR Kendi hak ve özgürlüklerini koruma, talep etme güç ve yetisine sahip olmayan çocukların her türlü hak ihlaline karşı korunması devletin görevidir. Çocuklara yönelik şiddet, ihmal ve istismar bugün toplumumuzda acilen çok koldan mücadele edilmesi gereken bir sorun olarak önümüzde durmaktadır. Çok sayıda çocuk gerek ailelerinin ihmal veya imkansızlıklarından dolayı, gerekse devlet hizmetlerinin yetersizliği ve yarattığı bazı engellerden dolayı, eğitim hakkından yeterince faydalanamamakta, sosyal hizmetlere ve devlet korumasına erişememekte, insan onuruyla bağdaşmayan şartlarda yaşamak zorunda kalmaktadır. Vizyonumuzun temelinde var olan sosyal adalet ilkesi gereği, ailesinin kökenine, dinine, diline, siyasi düşüncelerine, sosyo-ekonomik durumuna veya diğer herhangi bir özelliğine bakmaksızın, her çocuğun evrensel hak ve özgürlüklerinin korunması için öncülük yapacağız. Mustafa Akıncı: Cumhurbaşkanlığı Rehberi 25 Dört Boyutlu Siyaset: Toplumsal Konulara Duyarlılık

26 26

27 ENGEL BİZİZ, ENGELLEMEYECEĞİZ Engelli bireylerin ülkemizde baş etmek zorunda oldukları şartlar hepimizi derinden düşündürmelidir. Bugün toplumumuzda hakim olan tutum ve yarattığımız çevre koşulları, farklı fiziksel ve zihinsel özelliklere sahip bireylerin topluma eşit ve etkili katılımlarının, temel haklardan ve özgürlüklerden faydalanabilmelerinin önünde büyük engeller oluşturmaktadır. BM Engelli Hakları Sözleşmesi 2010 yılında iç hukuğumuzun parçası haline gelmiş olmasına rağmen, engelli bireylerin eğitim, çalışma, ulaşım, koruma ve diğer hizmetlere erişimlerinde somut hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Özel gereksinimli çocuk ve yetişkinlere yönelik eğitim ve bakım hizmetleri yetersiz kalmakta, binlerce engelli birey aileleri çok zor şartlarda yaşam mücadelesi vermek ve biz ölünce ne olacak? kaygısıyla yaşamak zorunda kalmaktadır. Engellerin kalkması yönünde Cumhurbaşkanı üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecek ve bu konuda öncülük edecektir. NEFES ALDIĞIMIZ SÜRECE ÜRETMELİYİZ Üretimsiz toplum olamaz, üretmezsek hep başka yerlere bağımlı olarak yaşarız. Bu nedenle, üretim ve üreticiler korunup desteklenmelidir. Ada ekonomilerinde eğitim, turizm ve hizmet sektörü ön plana çıksa da, her şeyimizi dışarıya ipotek edemeyiz. Var olmak için üretmek zorundayız. Nefes aldığımız sürece üretmeliyiz. GENÇLER SADECE GELECEK DEĞİL, AYNI ZAMANDA BUGÜNDÜR Gençler geleceği düşlerken aynı zamanda bugünü de yaşamaktadırlar. Bu anlamda geleceği etkileyen eğitim, istihdam, fırsat ve imkan eşitliği, özgürlük, askerlik, beyin göçü ve daha bir çok konuda devlet olarak gençlerimizle birlikte yapacağımız çok şey vardır. BURS KONUSUNDA KRİTER ÜLKE DEĞİL, BAŞARI VE İHTİYAÇTIR Gençliğe ve eğitimlerine yapılacak yatırımın en doğru ve geri dönüşü olan yatırım olduğu düşüncesindeyiz. Bursların belli kriterlere göre verilmesi ve kriter olarak da ülke yerine, başarı ve ihtiyacın dikkate alınması doğru bir yaklaşım olacaktır. ASKERLİK KONUSUNDA DA ELBETTE TARAFIZ Gençlerimiz, çözüm ile birlikte zorunlu askerliğin de ortadan kalkacağını bilmektedirler. Gelecek belirsizliğinden kurtulmak için de bir çözümü arzu etmelerinden daha doğal bir şey olamaz. Ancak Kıbrıs sorunu sürdükçe askerliğin de devam edeceği bir başka gerçektir. Askerlik süresinde farklı uygulamalar huzursuzluk kaynağıdır. Bu nedenle gençlere adil ve eşit şekilde yaklaşım kaçınılmazdır. Adamızda kalıcı çözüme ulaşıncaya kadar dengeli gidebilmek, gençler arasında huzursuzluk ve adaletsizlik yaratmamak gerekmektedir. KÜLTÜR-SANAT YAŞAM BİÇİMİ OLMALIDIR Kalkınma bazı rakamların büyümesi olarak algılanmaktadır. Bu, ekonomide önemli olmakla birlikte, kalkınma sadece ekonomik bir olgu değildir. Bunun yanında sosyal, siyasal, kültürel ve sanatsal boyutlarıyla bir bütündür. Bunlar rakamlarla ifade edilemez. Bu vizyon doğrultusunda adımların atılması gereklidir. Kültür ve sanat toplumu her zaman ileriye taşıyan unsurdur. Yıllardır beklenen özerk kültür - sanat kurumunun oluşması için çaba harcanması; sanatın devlet güdümünde olmaması ve siyasetin dışında gelişmesi gerekmektedir. Kültür - sanatın toplumumuzda bir yaşam biçimi haline gelmesi için öncülük ve rehberlik etmek görevimiz olacaktır. Mustafa Akıncı: Cumhurbaşkanlığı Rehberi 27 Dört Boyutlu Siyaset: Toplumsal Konulara Duyarlılık

28 Mustafa Akıncı: Değişimin Ufku 28 KALİTELİ YAŞAM, ETKİN, ÖZERK VE GÜÇLÜ YEREL YÖNETİMLERDEN GEÇER Demokrasi nin temel taşlarından demokratik seçilmiş birimlerimizi karar alma süreçlerinde dikkate almak, sürekli bilgi akışını sağlayarak müdahil değil, dahil etmeyi başarmak ve gerçek anlamda demokrasiyi tesis etmek temel hedeflerimizdendir. Yerel yönetimlere uzun yıllar emek vermiş ve hizmet etmiş geçmişimiz ile de yerel yönetimlerimizin sorunları karşısında duyarlılık göstermek görevimiz olacaktır. Cumhurbaşkanı, toplum lideri olarak Kıbrıs konusu dışında da liderliğini her alanda göstermek zorundadır. Özellikle dış temas ve kapsamlı lobicilik faaliyetlerinin yetersizliği nedeniyle uluslararası finansman ve fırsatlardan mahrum kalan yerel yönetimlerimize bu alanda destek olmak görevimizdir. Hükümetler ve belediyelerle işbirliği içerisinde çözüm yolları için ortak akıl üretmek konusunda öncülük ve rehberlik edeceğiz. Güçlenen yerel yönetimlerin ülke demokrasisine ve insanına yapacağı katkının herkesce anlaşılmasını sağlayacağız. Dört Boyutlu Siyaset: Toplumsal Konulara Duyarlılık EĞİTİM, BUGÜNÜMÜZ VE YARINIMIZDIR Gerek toplumsal kalkınma, gerekse Kıbrıs taki iki toplumun bir birini ötekileştirmesinin üstesinden gelmenin yolu eğitimden geçmektedir. Bugün hala her iki toplumdaki eğitim sistemi yabancılaşmanın sürmesine yol açmaktadır. Bizi biz yapanın eğitim olduğu gerçeğinden hareketle, ilk öğretimden başlayarak, evrensel kriterlere sahip ve evrensel değerlere sahip çıkan, empati yeteneğinin gelişmesine katkı sağlayan, toplumumuzun kültürel değerlerine saygılı ve uyumlu bir eğitim sistemi toplumumuzu çözüm sürecine hazırlayacaktır. Nefret söyleminden uzak, her türlü ayrımcılığa karşı insanı temel alan, sorgulayan, araştıran, uzlaşı kültürünü benimsemiş ve barış dilini kullanan çağdaş bireylere sahip toplum yapısının oluşması için ve eğitimde bu bakış açısının devlet politikası haline gelmesi için öncülük, çözüm vizyonuna sahip Cumhurbaşkanı nın görevidir. TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KAVRAMDAN GERÇEĞE DÖNÜŞECEK Kadın erkek, eşit şartlarda, emek ve beyin gücümüzü kullandığımız takdirde gerçek toplumsal gelişmeyi sağlayabiliriz. Bu gelişim daha demokratik, daha eşit ve daha adil bir toplumda yaşamamızı sağlayacaktır. Toplumumuzun genelinde hakim olan geleneksel toplumsal cinsiyet rol ve normları kadınları hem aile içinde, hem de iş yeri ve diğer kamusal alanlarda psikolojik, ekonomik, cinsel ve fiziksel şiddet ile ayrımcılığa maruz bırakmakta, toplumun önemli bir kesiminin temel hak ve özgürlüklerden faydalanamamasına, toplumun da önemli bir potansiyelden yararlanamamasına sebep olmaktadır. Bir an önce aile içi şiddet, mobbing (iş yerinde psikolojik taciz), insan ticareti, ev emeğinin sömürülmesi gibi sorunların aşılmasında, somut adımlar içerecek bir eylem planının hazırlanması ve ivedilikle devlet politikası haline gelmesi için gerekli çalışmalara öncülük etmek görevimiz olacaktır.

29 Kadınların, engelli bireylerin, gençlerin ve toplumumuzda emek veren tüm diğer dezavantajlı grupların barış süreci dahil olmak üzere toplumsal hayata katılımlarının önündeki engellerin kaldırılması sosyal adalet vizyonumuz gereği önceliğimiz olacaktır. KİŞİ KENDİNİ NASIL TANIMLIYORSA, ONUN ÜZERİNE SÖYLENECEK SÖZ YOKTUR Dünya değişiyor ve bu değişimde gruplar da yer değiştiriyor. Bu topraklarda herkes kendi dilini, kendi dinini, kendi inancını, geleneklerini sürdürmek özgürlüğüne sahiptir. Tüm inançlara karşı eşit mesafede olacağız. Bir insan topluluğu eğer, Benim ibadethanem Cem Evi dir diyorsa, onun üzerine söylenecek bir söz olmaması gerekir. Kişi kendisini nasıl tanımlıyorsa ona saygı gösterilmesi temel yaklaşım unsurumuzdur. TEMİZ TOPLUM, TEMİZ SİYASET TEN YANAYIZ Cumhurbaşkanı hakim veya hükümet yerine geçemez. Ama kamu düzeninin kesintisiz çalışmasından, Anayasa ya uygunluktan sorumludur. Yolsuzluk ve hukuksuzluk, Cumhurbaşkanı nı elbette ilgilendirir. Anayasa dan alınan yetkileri temiz toplum, temiz siyasetten yana kullanmalıdır. Yolsuzluklar artık kamu düzenini yürüten temel kuruluşlara kadar sıçramıştır. En güzel metinler ile en güzel yasalar yazılır, Anayasa yapılır ama önemli olan uygulamaktır. Örneğin; siyasi partiler kadın kotası koyarken, sonuçların ne olduğuna bakmamız gerekiyor. Çoğu kez kotalar doldurulamıyor ya da kota verilen kadınlarımız farklı birçok nedenden ötürü seçilemiyor. Bu bir süreç işidir. Bu ve benzer hususlardaki farkındalığın artması için rehberlik etmek görevimizdir. ÇOK SESLİLİKTEN YANAYIZ Ülkemizde faaliyet gösteren özel radyo ve televizyonlar, ciddi sorunlarla baş etmek zorunda kalmalarına rağmen, çok önemli bir toplumsal hizmeti yerine getirmektedirler. Bu yayınların özellikle siyasal, sosyal ve kültürel yaşama katkısı büyük öneme sahiptir. Bu bakımdan radyo ve televizyonlarımızın daha da gelişmesi, her şeyden önce toplumsal bir ihtiyaçtır. Ülkemizde yayın yapan kuruluşların maruz kaldıkları haksız rekabet koşullarının ortadan kaldırılması ve böylece ekonomik özgürlüklerine kavuşmaları öncelikli hedef olmalıdır. Cumhurbaşkanlığında, bunun için gerekli teknik ve politik çalışmalara öncülük yapmaya kararlıyız. Çünkü yayıncılığımızın geliştirilmesini; demokrasimiz, kültürel çoğulculuğumuz ve çok sesliliğimiz bakımından ertelenemeyecek bir görev olarak görüyoruz. ÜNİVERSİTELERİMİZ VE YÖDAK Yükseköğretim kurumlarının bir toplumun ekonomik ve insani kalkınmasına yapabileceği katkı tartışılmazdır. Trafikten çevreye, sağlıktan eğitim sistemine, ekonomi ve maliye politikalarından hukuk devleti ve insan haklarının teminine, toplumumuzun mücadele etmek zorunda olduğu birçok sorunun çözümü üniversitelerde üretilen bilimsel veri ve önerilerle mümkün olacaktır. Ancak bunun gerçekleşmesi için üniversitelerimizin hem nicelik hem nitelik yönünden gelişmesinin zorunlu olduğu inancındayız. Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı nın atanmasında ve üyelerin onaylanmasında bu esasa göre hareket edeceğiz. Üniversitelerimizin evrensel akademik standartlarla uyum içinde gelişmesi, Kuzey Kıbrıs ın kaliteli yükseköğretimde bir markaya dönüşmesi ve Kıbrıs Türk toplumunun dünyaya açılımında ve tanıtılmasında bu kurumların hak ettikleri yeri alabilmeleri için öncülük ve rehberlik görevimiz vardır. Üniversitelerimiz ayrıca barış sürecinde önemli bir rol üstlenebilirler. Müzakere ve yeniden yapılanma süreçlerine bilimsel yaklaşımların entegre edilmesinin yapacağı katkının yanısıra, üniversiteler arası iki toplumlu paylaşım ve işbirlikleri kalıcı barışın inşasında bir katalizör rolü üstlenebilir. Mustafa Akıncı: Cumhurbaşkanlığı Rehberi 29 Dört Boyutlu Siyaset: Toplumsal Konulara Duyarlılık

2015 Cumhurbaşkanı Adayı. Dört Boyutlu Siyaset

2015 Cumhurbaşkanı Adayı. Dört Boyutlu Siyaset 2015 Cumhurbaşkanı Adayı Dört Boyutlu Siyaset 2015 Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı Kimdir Mustafa Akıncı, 28 Aralık 1947 yılında Leymosun (Limasol) da doğdu. 1947 Kurucu Meclis e seçilerek görev yaptı.

Detaylı

2015 Cumhurbaşkanı Adayı. Dört Boyutlu Siyaset

2015 Cumhurbaşkanı Adayı. Dört Boyutlu Siyaset 2015 Cumhurbaşkanı Adayı 2015 C u m h u r b a ş k a n ı Adayı Mustafa Akıncı, 28 Aralık 1947 yılında Leymosun (Limasol) da doğdu. 1947 Kurucu Meclis e seçilerek görev yaptı. 1975 1973 Ortadoğu Teknik Üniversitesi

Detaylı

Bu kitapta yazılı olan her düşünce ve fikir, Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı nın vazgeçilmez ilkeleri ve değerleri olup halkına verdiği sözdür.

Bu kitapta yazılı olan her düşünce ve fikir, Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı nın vazgeçilmez ilkeleri ve değerleri olup halkına verdiği sözdür. Bu kitapta yazılı olan her düşünce ve fikir, Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı nın vazgeçilmez ilkeleri ve değerleri olup halkına verdiği sözdür. 05 08 14 16 18 24 30 34 Önsöz Akıncı Kimdir? Akıncı nın

Detaylı

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Siyasi İşler Başkanlığı 20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 - Reform İzleme Grubu nun (RİG) 20. Toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakerecimiz

Detaylı

ULUSAL ÇALIŞTAY SONUÇLARI

ULUSAL ÇALIŞTAY SONUÇLARI ULUSAL ÇALIŞTAY SONUÇLARI 1 Nasıl bir anayasa yapım süreci? Maddeleri değil ilkeleri temel alan Ayırıcı değil birleştirici Uzlaşmaya zorlamayan Uzlaşmazlık alanlarını ihmal etmeyen Mutabakatı değil ortak

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI SAYIN ÖMER DİNÇER İÇİN DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİNİN AÇILIŞ KONFERANSI KONUŞMA METNİ TASLAĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI SAYIN ÖMER DİNÇER İÇİN DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİNİN AÇILIŞ KONFERANSI KONUŞMA METNİ TASLAĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANI SAYIN ÖMER DİNÇER İÇİN DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİNİN AÇILIŞ KONFERANSI KONUŞMA METNİ TASLAĞI Sayın Katılımcılar, değerli basın mensupları Avrupa Konseyi

Detaylı

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar:

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar: Kadın Dostu Kentler Projesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI Türkiye'deki Tek Üniversite İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI Biz, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi nin paydaşları; gelecek kuşaklara daha yaşanabilir

Detaylı

HERKESİN REKTÖRÜ. Prof. Dr. Abdulvahap YİĞİT Ahi Evran Üniversitesi Rektör Adayı. www.abdulvahapyigit.com

HERKESİN REKTÖRÜ. Prof. Dr. Abdulvahap YİĞİT Ahi Evran Üniversitesi Rektör Adayı. www.abdulvahapyigit.com HERKESİN REKTÖRÜ Prof. Dr. Abdulvahap YİĞİT Ahi Evran Üniversitesi Rektör Adayı www.abdulvahapyigit.com www.abdulvahapyigit.com 01 Prof. Dr. Abdulvahap YİĞİT Ahi Evran Üniversitesi Rektör Adayı ÖZGEÇMİŞİM

Detaylı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu v TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ÖNSÖZ Yirmi birinci yüzyılı bilgi teknolojisi çağı olarak adlandırmak ne kadar yerindeyse insan hakları çağı olarak adlandırmak da o kadar doğru olacaktır. İnsan

Detaylı

Türkiye dönüşüm geçirerek kırsal bir tarım ekonomisinden küresel ölçekte. 1950 yılında Türkiye nin kentsel nüfusu ülkenin toplam nüfusunun sadece

Türkiye dönüşüm geçirerek kırsal bir tarım ekonomisinden küresel ölçekte. 1950 yılında Türkiye nin kentsel nüfusu ülkenin toplam nüfusunun sadece SİLİVRİ 2014 DÜNYA VE AVRUPA KENTİ Türkiye dönüşüm geçirerek kırsal bir tarım ekonomisinden küresel ölçekte rekabetçi bir sanayi ekonomisi haline gelmiştir. 1950 yılında Türkiye nin kentsel nüfusu ülkenin

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ Enerji, modern kişisel yaşamın, üretim ve iletişim süreçlerinin en önemli aktörlerinden biri. Enerjinin tüketimi küresel düzeyde hızla artmaya devam ederken üç ana ihtiyaç baş gösteriyor:

Detaylı

T.C. YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI Basın Bürosu Sayı: 19

T.C. YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI Basın Bürosu Sayı: 19 09/04/2010 BASIN BİLDİRİSİ Anayasa değişikliğinin Cumhuriyetin ve demokrasinin geleceği yönüyle neler getireceği neler götüreceği dikkatlice ve hassas bir şekilde toplumsal uzlaşmayla değerlendirilmelidir.

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI KEMAL KILIÇDAROĞLU NUN KONUK KONUŞMACI OLDUĞU TOPLANTI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI 1 ARALIK 2014 İZMİR Cumhuriyet Halk Partisi nin çok değerli Genel Başkanı ve çalışma arkadaşları,

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 7 Ocak 2015 İstanbul, Sabancı Center Sayın Konuklar, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

ANAYASAMIZI HAZIRLIYORUZ - 5-

ANAYASAMIZI HAZIRLIYORUZ - 5- ANAYASAMIZI HAZIRLIYORUZ - 5- Değerlendirme Raporu Doğrudan ve Temsili Demokrasi Merkezi ve Yerel Yönetimler Şeffaflık www.tkmm.net 1 2 ANAYASAMIZI HAZIRLIYORUZ (Halk konuşuyor, TBMM dinliyor) Türkiye

Detaylı

SUYLA YIKANDIGINDA ETKISI GEÇIYOR

SUYLA YIKANDIGINDA ETKISI GEÇIYOR Portal Adres SUYLA YIKANDIGINDA ETKISI GEÇIYOR : www.yenicaggazetesi.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 12.01.2015 : http://www.yenicaggazetesi.com.tr/suyla-yikandiginda-etkisi-geciyor-108244h.htm 1/3 SUYLA

Detaylı

ULUSLARARASI KARADENİZ-KAFKAS KONGRESİ

ULUSLARARASI KARADENİZ-KAFKAS KONGRESİ STRATEJİK VİZYON BELGESİ ULUSLARARASI KARADENİZ-KAFKAS KONGRESİ Ekonomi, Enerji ve Güvenlik; Yeni Fırsatlar ( 20-22 Nisan 2016, Pullman İstanbul Otel, İstanbul ) Karadeniz - Kafkas coğrafyası, tarih boyunca

Detaylı

NEDEN. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem

NEDEN. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem NEDEN Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem YERLi VE MiLLi BiR SiSTEM Türkiye, artık daha büyük. Dünyada söz söyleyen ülkeler arasında. Milletinin refahını artırmaya başladı. Dünyanın en büyük altyapı

Detaylı

KADIN DOSTU AKDENİZ PROJESİ

KADIN DOSTU AKDENİZ PROJESİ KADIN DOSTU AKDENİZ PROJESİ KADINLARA DESTEK MEKANİZMALARI ONLİNE KİTAPÇIĞI Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Gençlik Topluluğu 2015-2016 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Kadın Dostu Akdeniz Projesi 3. Projenin

Detaylı

Hasankeyf ve Dicle Vadisi Sempozyumu Sonuç Bildirgesi

Hasankeyf ve Dicle Vadisi Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Hasankeyf ve Dicle Vadisi Sempozyumu Sonuç Bildirgesi 07-08 Mayıs 2016, Batman ve Hasankeyf En az 12 bin yıllık sürekliliği olan, doğa, kültür ve insanın bütünleştiği, dünyada eşi benzeri olmayan bir kültürel

Detaylı

KIBRIS AKADEMİK DİYALOG

KIBRIS AKADEMİK DİYALOG KIBRIS AKADEMİK DİYALOG DEKLARASYON BİRLEŞİK FEDERAL KIBRIS A GİDEN YOLDA NELER YAPILMALIDIR? 27 Haziran 2011 Lefkoşa Kıbrıs Akademik Diyalog (KAD), 25 Haziran 2011 tarihinde Rodon Hotel-Agros ta Kıbrıs

Detaylı

ULUSAL VEYA ETNİK, DİNSEL VEYA DİLSEL AZINLIKLARA MENSUP OLAN KİŞİLERİN HAKLARINA DAİR BİLDİRİ

ULUSAL VEYA ETNİK, DİNSEL VEYA DİLSEL AZINLIKLARA MENSUP OLAN KİŞİLERİN HAKLARINA DAİR BİLDİRİ 209 ULUSAL VEYA ETNİK, DİNSEL VEYA DİLSEL AZINLIKLARA MENSUP OLAN KİŞİLERİN HAKLARINA DAİR BİLDİRİ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nun 20 Aralık 1993 tarihli ve 47/135 sayılı Kararıyla ilan edilmiştir.

Detaylı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Misyon: Evrensel Etik İlkelerin Türkiye de toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanmasına önderlik etmek

Detaylı

ULUSAL EĞİTİM PPROGRAMI (UEP) NEDİR?

ULUSAL EĞİTİM PPROGRAMI (UEP) NEDİR? ULUSAL EĞİTİM PPROGRAMI (UEP) NEDİR? Ulusal Eğitim Programı, iki yıllık bir çalışma sonucunda ve çok sayıda akademisyen ve eğitimcinin görüşleri alınarak ülkemiz eğitim sisteminin iyiye ve doğruya dönüşmesi

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited İnsan Hakları Politikası (22 Şubat 2013 tarih ve 2/2013 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015 No'lu

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir.

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir. İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN nin Entegre Sınır Yönetimi Eylem Planı Aşama 1 Eşleştirme projesi kapanış konuşması: Değerli Meslektaşım Sayın Macaristan İçişleri Bakanı, Sayın Büyükelçiler, Macaristan

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

Türkiye nin Yeni AB Stratejisi ve Ulusal Eylem Planları

Türkiye nin Yeni AB Stratejisi ve Ulusal Eylem Planları T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Türkiye nin Yeni AB Stratejisi ve Özlen Kavalalı Müsteşar Yardımcısı V. 50 yıldan fazla bir geçmişe sahip Türkiye-AB ilişkileri günümüzde her iki tarafın da yararına olan

Detaylı

Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları,

Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları, Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları, Ankara Forumunun beşinci toplantısını yaptığımız için çok mutluyum. Toplantıya ev sahipliği

Detaylı

ŞUBAT 2017 FAALİYETLER

ŞUBAT 2017 FAALİYETLER ŞUBAT 2017 FAALİYETLER TOPLANTILAR 6 Şubat 2017 de Ombudsman a Ziyaret Yapıldı EHHD Ekibi ve yönetim kurulu üyeleri Emete İmge ve Ahmet Varoğlu Yüksek Denetim Yöneticisini ziyaret etti. Evrensel Hasta

Detaylı

İKLİM MÜCADELELERİ. bu küresel sorunlarla yüzleşmede kilit bir rol oynayacak, eğitme, tecrübeye ve uzmanlığa sahiptir.

İKLİM MÜCADELELERİ. bu küresel sorunlarla yüzleşmede kilit bir rol oynayacak, eğitme, tecrübeye ve uzmanlığa sahiptir. İKLİM MÜCADELELERİ 20. yüzyılın ikinci yarısından başlayarak, iklimdeki değişimler daha belirgin hale gelmiştir. Günümüzde, hava sıcaklığındaki ve yağış miktarındaki değişimler, deniz seviyesinin yükselmesi,

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları

2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları 2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Virpi Einola-Pekkinen 11.1.2011 1 Strateji Nedir? bir kağıt bir belge bir çalışma planı bir yol bir süreç bir ortak yorumlama ufku? 2 Stratejik Düşünme Nedir?

Detaylı

YÖNETİŞİM NEDİR? Yönetişim en basit ve en kısa tanımıyla; resmî ve özel kuruluşlarda idari, ekonomik, politik otoritenin ortak kullanımıdır.

YÖNETİŞİM NEDİR? Yönetişim en basit ve en kısa tanımıyla; resmî ve özel kuruluşlarda idari, ekonomik, politik otoritenin ortak kullanımıdır. YÖNETİŞİM NEDİR? Yönetişim en basit ve en kısa tanımıyla; resmî ve özel kuruluşlarda idari, ekonomik, politik otoritenin ortak kullanımıdır. Ortak yönetim- birlikte yönetmek anlamına gelir ve içinde yönetimden

Detaylı

İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ SONUÇ DEKLARASYONU

İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ SONUÇ DEKLARASYONU 18-20 Haziran 2009 İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ 1 İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi 57 ülkeye yönelik düzenlenen İslam Ülkelerinde Mesleki ve Teknik Eğitim Kongresi 18-20 Haziran

Detaylı

İSO Kadın Sanayiciler Platformu 8 MART MANİFESTOSU

İSO Kadın Sanayiciler Platformu 8 MART MANİFESTOSU İSO Kadın Sanayiciler Platformu 8 MART MANİFESTOSU 1- Kadın istihdamı özendirilmeli Sorun: Gelişmiş ülkelerin çoğunda kadınların işgücüne katılım oranları yüzde 60-80 aralığında. Gelişmekte olan ülkelerde

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı BURSA / 2014 1 İÇİNDEKİLER Sivil Yaşam Derneği nin Kuruluşu, Yapısı ve Faaliyet Alanları... 3 Paydaş Analizi... 4 Kurumsal Kimliğin Yeniden Tanımlanması...

Detaylı

TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN YUVARLAK MASA TOPLANTISI 1

TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN YUVARLAK MASA TOPLANTISI 1 ( STRATEJİK VİZYON BELGESİ ) TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN YUVARLAK MASA TOPLANTISI 1 Yeni Dönem Türkiye - Suudi Arabistan İlişkileri: Kapasite İnşası ( 2016, İstanbul - Riyad ) Türkiye 75 milyonluk nüfusu,

Detaylı

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 Sunum Planı Yolsuzlukla Mücadele Alanında Bugüne Kadar Yapılanlar Yapılan Çalışmaların Uluslar arası Yolsuzluk Ölçümlerine

Detaylı

hemşehri hukuku: Hemşehri hukuku: Herkes ikamet ettiği beldenin hemşehrisidir. Hemşehrilerin, belediye karar ve hizmetlerine katılma, belediye faaliye

hemşehri hukuku: Hemşehri hukuku: Herkes ikamet ettiği beldenin hemşehrisidir. Hemşehrilerin, belediye karar ve hizmetlerine katılma, belediye faaliye kent konseyi: Kent konseyi, kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma

Detaylı

İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ. 30 Nisan 2014

İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ. 30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 30 Nisan 2014 15 MAYIS 2014 Geçmişten bugüne sadece sanayinin ve sanayicinin sorunlarına yönelik dar bir bakış açısına sahip olmayı asla uygun görmedik. Geçmiş,

Detaylı

İSTANBUL ATIK MUTABAKATI

İSTANBUL ATIK MUTABAKATI İSTANBUL ATIK MUTABAKATI 2013 ün Mayıs ayında İstanbul da bir araya gelen dünyanın farklı bölgelerinden belediye başkanları ve seçilmiş yerel/bölgesel temsilciler olarak, küresel değişiklikler karşısında

Detaylı

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz 2 Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler Giriş Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz oluşturan 10 ilkeye bağlıdır. Bu ortak hedeflerin gerçekleştirilmesi

Detaylı

Yeni Anayasa Nasıl Olmalı, Nasıl Yapılmalı?

Yeni Anayasa Nasıl Olmalı, Nasıl Yapılmalı? tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Yeni Anayasa Nasıl Olmalı, Nasıl Yapılmalı? 12 Aralık 2011, Ankara Slide 2 Çerçeve TEPAV nedir? Yeni anayasa neden önemlidir? Yeni anayasa sürecinin ana

Detaylı

ÖMER GÜNEY CHP MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN A.ADAYI

ÖMER GÜNEY CHP MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN A.ADAYI 1 26 EYLÜL 2013, Saygıdeğer Menemen Halkımla, Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıkladığım o güzel gündeki konuştuklarımı ölümsüzleştirmek istedim. Sevgi ve Saygılarımla 2 Kıymetli Büyüklerim, Partimizin

Detaylı

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TürkİYE KADIN DERNEKLERİ FEDERASYONU Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu 1976 Yılında kurulmuş ülke genelinde 50.500 üyesi

Detaylı

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kırsal Kesimde Kadın Kooperatifleri

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kırsal Kesimde Kadın Kooperatifleri GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kırsal Kesimde Kadın Kooperatifleri Uzm.Nimet KALELİ Kırsalda Kadın Hizmetleri Koordinatörü 20 OCAK 2013 Tarımsal üretimi

Detaylı

Fikret BABAYEV * * Azerbaycan Anayasa Mahkemesi Başkanı

Fikret BABAYEV * * Azerbaycan Anayasa Mahkemesi Başkanı Fikret BABAYEV * Sayın Başkan, değerli katılımcılar! Öncelikle belirtmek isterim ki, bugün bu faaliyete iştirak etmek ve sizlerle bir arada bulunmak benim için büyük bir mutluluktur. Bu toplantıya ve şahsıma

Detaylı

DİN VEYA İNANCA DAYANAN HER TÜRLÜ HOŞGÖRÜSÜZLÜĞÜN VE AYRIMCILIĞIN TASFİYE EDİLMESİNE DAİR BİLDİRİ

DİN VEYA İNANCA DAYANAN HER TÜRLÜ HOŞGÖRÜSÜZLÜĞÜN VE AYRIMCILIĞIN TASFİYE EDİLMESİNE DAİR BİLDİRİ 215 DİN VEYA İNANCA DAYANAN HER TÜRLÜ HOŞGÖRÜSÜZLÜĞÜN VE AYRIMCILIĞIN TASFİYE EDİLMESİNE DAİR BİLDİRİ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nun 25 Kasım 1981 tarihli ve 36/55 sayılı Kararıyla ilan edilmiştir.

Detaylı

DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014

DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014 DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014 Eyül 2011 Bu yayın Avrupa Birliği nin yardımlarıyla üretilmiştir. Bu yayının içeriğinin sorumluluğu tamamen The Management Centre ve Dikmen Belediyesi ne

Detaylı

Yerel veya Bölgesel Kalkınma? Mevcut kaynakların en etkin ve verimli şekilde kullanımı/paylaşımı Koordinasyon ve güç birliği (daha az enerji ile daha

Yerel veya Bölgesel Kalkınma? Mevcut kaynakların en etkin ve verimli şekilde kullanımı/paylaşımı Koordinasyon ve güç birliği (daha az enerji ile daha Yerel Kalkınma ve Yerel Aktörler Doç.Dr. Orhan AYDIN KTÜ Makine Mühendisliği Bölümü TTSO Danışmanı Yerel veya Bölgesel Kalkınma? Mevcut kaynakların en etkin ve verimli şekilde kullanımı/paylaşımı Koordinasyon

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Amaç MADDE 1 KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI 26 Kasım 2014 İstanbul, Sabancı Center TÜSİAD İş Dünyası Bakış Açısıyla Türkiye de

Detaylı

Türkiye de çocuk, çocuk olmak ve. Türkiye de Çocuk Çalışmaları Konferansı 25.01.2013, ODTÜ Emrah Kırımsoy

Türkiye de çocuk, çocuk olmak ve. Türkiye de Çocuk Çalışmaları Konferansı 25.01.2013, ODTÜ Emrah Kırımsoy Türkiye de çocuk, çocuk olmak ve Türkiye de Çocuk Çalışmaları Konferansı 25.01.2013, ODTÜ Emrah Kırımsoy Türkiye de çocuk, çocuk olmak ve Mitler «Gelecek nesil!» «Bugünün küçüğü yarının büyüğü.» «Çocuklar

Detaylı

BU YIL ULUSLARARASI KOOPERATİFLER YILI!

BU YIL ULUSLARARASI KOOPERATİFLER YILI! BU YIL ULUSLARARASI KOOPERATİFLER YILI! Birleşmiş Milletler Genel Kurulu; kooperatiflerin sosyo-ekonomik kalkınmaya, özellikle yoksulluğun azaltılmasına, istihdam yaratılmasına ve sosyal bütünleşmeye olan

Detaylı

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü Küreselleşmenin etkisi Devlet bir çok sosyal alandan çekilmiştir Küresel ekonomi sürecinde özelleştirmeler ile eşitsizlik,

Detaylı

G20 BİLGİLENDİRME NOTU

G20 BİLGİLENDİRME NOTU G20 BİLGİLENDİRME NOTU A. Finans Hattı Gündemi a. Büyüme Çerçevesi Güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyüme için küresel politikalarda işbirliğinin sağlamlaştırılması Etkili bir hesap verebilirlik mekanizması

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

BÖLGESEL TURİZM GELİŞTİRME KOMİTELERİ BİLGİ NOTU

BÖLGESEL TURİZM GELİŞTİRME KOMİTELERİ BİLGİ NOTU Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayali Turizm Stratejisi ve Eylem Planı BÖLGESEL TURİZM GELİŞTİRME KOMİTELERİ BİLGİ NOTU TRA1 / 2012 Her hakkı saklıdır. ÖNSÖZ Bu doküman, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma

Detaylı

GENEL BAŞKANIN MESAJI

GENEL BAŞKANIN MESAJI GENEL BAŞKANIN MESAJI Küresel ekonomik kriz, ekonomiyi kalıcı olarak küresel dünyanın birinci önceliği haline getirdi. İkibinli yılların ilk dönemine yıkıcı bir savaş olan ABD nin Irak işgali damgasını

Detaylı

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI 1. Giriş 2. GZFT Analizi 3. Misyon,Vizyon ve İlkeler 4. Stratejik Amaç ve Hedefler 5. Mayıs 2016-Mayıs 2017 Dönemi Eylem Planı(Amaçlar ve Hedefler

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

ETTOM e-bülten SAYI 1

ETTOM e-bülten SAYI 1 ETTOM e-bülten SAYI 1 TEKNOLOJİ TRANSFERİ NEDİR? Teknoloji Transferi; kamu, özel sektör, araştırma ve eğitim kuruluşları, sivil toplum örgütleri gibi paydaşlar arasında bilgi, deneyim ve teçhizat akışı

Detaylı

ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI Ve TÜRKİYE ÜZERİNE ETKİLERİ

ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI Ve TÜRKİYE ÜZERİNE ETKİLERİ ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI Ve TÜRKİYE ÜZERİNE ETKİLERİ ÇERÇEVE SUNU Gülçiçek ÖZKORKMAZ Başkanlık Baş Danışmanı Mukim Özel Temsilciler Direktörü ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI ve TÜRKİYE ÜZERİNE

Detaylı

ETİK DEĞERLER VE DÜRÜSTLÜK

ETİK DEĞERLER VE DÜRÜSTLÜK Etik Kavramı ETİK DEĞERLER VE DÜRÜSTLÜK Etik kelimesi köken olarak Eski Yunan'a kadar gider. Etik evrensel olarak kabul gören kurallardır. Etik; doğruyla yanlışı, haklı ile haksızı, iyiyle kötüyü, adil

Detaylı

SWOT Analizi. Umut Al BBY 401, 31 Aralık 2013

SWOT Analizi. Umut Al BBY 401, 31 Aralık 2013 SWOT Analizi Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 SWOT Strengths Weaknesses Opportunities Threats İşletmenin güçlü ve zayıf yanları ile fırsat ve tehditlerin tespit edilmesi, stratejinin bu unsurlar arasında

Detaylı

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Fatma YÜCEL

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Fatma YÜCEL Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Fatma YÜCEL UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Başkanı Komite Başkanı: Fatma YÜCEL Toplumsal

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

UNESCO Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektörü. Sema AKMEŞE/ İrem ALPASLAN UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektör Uzmanı

UNESCO Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektörü. Sema AKMEŞE/ İrem ALPASLAN UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektör Uzmanı UNESCO Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektörü Sema AKMEŞE/ İrem ALPASLAN Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektör Uzmanı 31 Ekim - 1 Kasım 2014, Antalya UNESCO Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektörü Günümüz toplumlarında

Detaylı

Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar

Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar Hamburg Uyum Meclisi Genel bilgiler Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar 1. Uyum Meclisi ne için gereklidir? Entegrasyon; örneğin politika, ekonomi, iş piyasası, eğitim, sosyal işler, kültür, din,

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Üçüncü Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı Habitat III 17-20 Ekim 2016, Kito Sayfa1

Detaylı

tiftung Mercator Mercator Vakfı

tiftung Mercator Mercator Vakfı tiftung Mercator Mercator Vakfı Mercator Vakfı nın Çalışmaları Üzerine Amaçlarımıza ulaşmak için 2008/09 yıllarında Mercator 2013 - fikirlere ilham vermek, hedeflere ulaşmak başlığı altında geliştirmiş

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE SİYASİ ANALİZ

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE SİYASİ ANALİZ İÇ POLİTİKA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE SİYASİ ANALİZ OCAK 2007 SARIKONAKLAR İŞ MERKEZİ C. BLOK D.16 AKATLAR İSTANBUL-TÜRKİYE 02123528795-02123528796 www.turksae.com CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE SİYASİ ANALİZ

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM. GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER

KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM. GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER Prof.Dr. Ufuk TANERİ, IOM, HE 2003-03-14 Eğitim-Öğrenim Doğuş anı ndan başlayıp Ömür Boyu süren bir Süreç, yüzyılımız ve gelecek nesiller beklentilerinin

Detaylı

Su Ürünleri Kooperatiflerinin. Kooperatifçilik İlkeleri Açısından Analizi

Su Ürünleri Kooperatiflerinin. Kooperatifçilik İlkeleri Açısından Analizi Su Ürünleri Kooperatiflerinin Kooperatifçilik İlkeleri Açısından Analizi Vahdet ÜNAL 1 Huriye GÖNCÜOĞLU 1 * Bülent MİRAN 2 11 Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü,

Detaylı

Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler

Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler Açılış Tarihi Kapanış Tarihi Sona Eriş Nedeni 1 Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası 17.11.1924 05.06.1925

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ VE ETİK KOMİSYON YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ VE ETİK KOMİSYON YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ VE ETİK KOMİSYON YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Dokuz Eylül Üniversitesinde etik kültürünü

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ VİZYON BELGESİ (TASLAK) Türkiye 2053 Stratejik Lokomotif Sektörler MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ Millet Hafızası ve Devlet Aklının bize bıraktığı miras ve tarihî misyon, İstanbul un Fethinin

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sönmez KÜÇÜK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi PARTİ İÇİ DEMOKRASİ

Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sönmez KÜÇÜK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi PARTİ İÇİ DEMOKRASİ Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sönmez KÜÇÜK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... IX İÇİNDEKİLER...XIII KISALTMALAR...XXI TABLOLAR

Detaylı

Avrupa yı İnşaa Eden Gençler

Avrupa yı İnşaa Eden Gençler Avrupa yı İnşaa Eden Gençler Gençlik Politikasi Geliştirme Sosyal Uyum İnsan Hakları Kültürlerarasi Diyalog Katılım Araştırma AVRUPA KONSEYI VE GENÇLER 40 YILI AŞKIN BIR SÜREDIR AVRUPAYI BIRLIKTE INŞA

Detaylı

IFLA/UNESCO Çok Kültürlü Kütüphane Bildirisi

IFLA/UNESCO Çok Kültürlü Kütüphane Bildirisi Bu bildiri UNESCO Genel Konferansı nın 35. oturumunda onaylanmıştır. IFLA/UNESCO Çok Kültürlü Kütüphane Bildirisi Çok Kültürlü Kütüphane Hizmetleri: Kültürler Arasında İletişime Açılan Kapı İçinde yaşadığımız

Detaylı

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu..

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. 28 Nisan 2014 Basın Toplantısı Metni ; (Konuşmaya esas metin) Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. -- Silahlı Kuvvetlerimizde 3-4 yıldan bu yana Hava Kuvvetleri

Detaylı

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI DAYANIŞMA GÜNÜ

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI DAYANIŞMA GÜNÜ 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI DAYANIŞMA GÜNÜ BODRUM KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ 25 KASIM KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ BASIN BÜLTENİ: Mirabel kız kardeşler,

Detaylı

Bu amaç çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları aşağıda belirtilen faaliyetlerde bulunmayı taahhüt ederler:

Bu amaç çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları aşağıda belirtilen faaliyetlerde bulunmayı taahhüt ederler: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ TUTUM BELGESİ Yükseköğretim Kurulu bünyesinde yer alan üniversiteler ve diğer bütün kurumlar çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve adaletine duyarlı

Detaylı

Seçim programı CDA Medemblik Konsey dönemi

Seçim programı CDA Medemblik Konsey dönemi ! Seçim programı CDA Medemblik 2018-2022 Konsey dönemi Önsöz Medemblik belediyesi CDA sı 2018-2022 Konsey dönemi için seçim programını sunar. Medemblik deki CDA geçmişte yürütülen geniş kapsamlı iş birliğini

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

KENT YÖNETİMİNE KATILIM DÜNYA ÖRNEKLERİ

KENT YÖNETİMİNE KATILIM DÜNYA ÖRNEKLERİ KENT YÖNETİMİNE KATILIM DÜNYA ÖRNEKLERİ PROF. DR. HASAN ERTÜRK SKB DANIŞMA KURULU ÜYESİ herturkulu@hotmail.com YÖNETİMDEN YÖNETİŞİME 1970 LER KATILIMCI BELEDİYE HALKIN KATILIMI BİREYSEL ŞİKAYET VE TALEPLER

Detaylı

Sn. M. Cüneyd DÜZYOL, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Açılış Konuşması, 13 Mayıs 2015

Sn. M. Cüneyd DÜZYOL, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Açılış Konuşması, 13 Mayıs 2015 Sayın YÖK Başkanı, Üniversitelerimizin Saygıdeğer Rektörleri, Kıymetli Bürokratlar ve Değerli Konuklar, Kalkınma Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan Yükseköğretimin Uluslararasılaşması Çerçevesinde

Detaylı

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GÜÇLÜ YÖNLER Çankırı ilinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Çankırı Belediyesi bünyesinde olan bir Yaşlı Koordinasyon birimi bulunmaktadır. Zonguldak ilinde ise 2000 yılında

Detaylı

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI (MASAK)

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI (MASAK) MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI (MASAK) MİSYON ÇALIŞMASI Tablo 1. Misyon Çalışması Sonuçları Konsolide Misyon İstikrarlı bir ekonomi için gelir ve harcama politikalarının hazırlanması, uygulanması,

Detaylı

GENÇLİK ŞÛRASI ÖN KOMİSYON RAPORU DEMOKRASİ BİLİNCİ VE KATILIM 14 18 MAYIS 2012

GENÇLİK ŞÛRASI ÖN KOMİSYON RAPORU DEMOKRASİ BİLİNCİ VE KATILIM 14 18 MAYIS 2012 14 18 MAYIS 2012 GENÇLİK ŞÛRASI ÖN KOMİSYON RAPORU DEMOKRASİ BİLİNCİ VE KATILIM ANKARA - 2012 D E M O K R A S İ B İ L İ N C İ V E K A T I L I M GİRİŞ İ nsana yatırımı öncelemek, gelecek nesilleri güvence

Detaylı

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin 1 Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin sistematik olarak artması ışığında, Haziran 2011 de kurulan, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. SNHR, mağdurların haklarının

Detaylı