GÜNÜMÜZÜN, YENİ NESİL MOTORLARI, MODERN ZAMANLARIN PERFORMANS VE TASARIM HARİKALARIDIR.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜNÜMÜZÜN, YENİ NESİL MOTORLARI, MODERN ZAMANLARIN PERFORMANS VE TASARIM HARİKALARIDIR."

Transkript

1

2 GÜNÜMÜZÜN, YENİ NESİL MOTORLARI, MODERN ZAMANLARIN PERFORMANS VE TASARIM HARİKALARIDIR.

3 PERFORMANS HARİKALARI Saniyede 41,66 devir. Her buji saniyede 20,8 kez ateşleme. Her sübap saniyede 20,8 kez açılıp kapanma. Piston kafalarında bar basınç.

4 TASARIM HARİKALARI ve getirdikleri

5 KARBON OLUŞUMLARINA KARŞI AŞIRI HASSASTIRLAR AZ MİKTARLARDAKİ TORTULAR DAHİ ZİNCİRLEME ARIZALARA NEDEN OLABİLİRLER.

6 TORTULARIN OLUŞMASININ ANA NEDENİ

7 STANDART DIŞI YAKITLAR VE SİSTEMİN YANMA SONUCU ÜRETTİĞİ ATIKLARDIR.

8 Bir motor ortalama 380 litre standartlarda benzin tükettiğinde, aşağıdaki zararlılar ortaya çıkmaktadır. * litre arası su * litre arası yanmamış benzin * 250 gr gr. arası çamurumsu zift * 500 gr gr. arası nitrojen ve sülfrik asit * 125 gr gr. arası vernik ve reçine * 170 gr. 280 gr. arası çözünmez tuz

9 NEREYE GİDERLER??

10 BÜYÜK BİR KISMI EGZOST SİSTEMİ İLE (elbette o bölgeleride etkileyerek) DIŞARI ATILIR. GERİ KALIP ATILAMAYANLAR (motor sistemi içerisinde 80 günde devr-i aleme çıkarlar.)

11 GERİ KALANLARIN GEZİ VE ZİYARET ALANLARI

12 DİZEL YAKITTAKİ KÜKÜRT

13 Motorinin ihtiva ettiği kükürt miktarı, en mühim karakteristiklerinden biridir. Kükürt ham petrol içerisinde ağır hidrokarbonlarla bileşik halinde bulunduğu için daha ziya-de ağır ürünler grubu içerisinde bulunur. Yakıt içersinde aşırı kükürt varsa bu kükürt süper bir atomizasyonla püskürtülünce ayrışır ve yanar, Ardından kükürt dioksit veya daha fazla oksijenle birleşerek, kükürt trioksit oluşturur. Yakıtın yanmasından meydana gelen su buharı ile kükürt trioksit in birleşmesinden ise ; sülfürik asit oluşur.

14 AŞIRI BASINÇLA PÜSKÜRTÜLEN YAKITTAN AYRIŞAN KÜKÜRT + OKSİJEN + İLE BİRLEŞİR = KÜKÜRT DIOKSİD KÜKÜRT + DAHA FAZLA OKSİJENLE BİRLEŞİNCE = KÜKÜRT TRİOKSİD KÜKÜRT DIOKSİT veya TRİOKSİD + (Yanma sonucu oluşan) NEMLE BİRLEŞEREK = SÜLFRİK ASİT

15

16

17

18 NEDENLERİ ORTADAN KALDIRAN ÖNLEYİCİ VE KORUYUCU ÜRÜNLER ; YAKIT VE YAĞ MENŞEİ Lİ KARBON PROBLEMLERİNİN MEYDANA GELMESİNİ SAĞLAYAN ORTAMIN OLUŞMASINI ÖNLEYEBİLMELİ VE KRONİKLEŞİP MEKANİK HALE GELMEMİŞ SORUNLARI GİDEREREK ARACI, ÖNCEKİ İYİ HALİNE GERİ DÖNDÜREBİLMELİ.

19 ÇÜNKÜ KARBON ETKİLERİNİN BAŞA DERT OLMAMASI KONUSUNDA ASIL MESELE, NEDENLERİ ORTADAN KALDIRABİLMEKTİR!

20 BG ÜRÜNLERİ

21 ÖNLEYİCİ VE KORUYUCU BG ÜRÜNLERİ ; Yakıt sistemi ile alakalı olanlar; 44K * CF5 * 244* Yağ sistemi ile alakalı olanlar ; 105 * MOA * DOC*

22 Yakıt sistemi ile alakalı olanlar; 44K * CF5 * 244*

23 Benzinli ve dizel araçlarda her bakım aralığında oluşan kurumları. BG 44K veya 244 eklenmiş bir depo yakıtın kullanımı esnasında oranda temizler. Nasılmı? K eklenmiş bir depo yakıtın kullanımı esnasında temizlenir km de oluşan kurum tortuları BG 44K Kurumdan arınmış ; Enjektörler, Piston yanma odaları, Katalitik konvertörler, Piston kafaları ve Emme sibopları

24 Alkol ve amonyak içermeyen özel formule sahiptir. Yakıt enjektörleri, emme subapları, emme portları, piston kafaları ve yanma odalarında etkili bir temizlik saglar ve korur. Motor vuruntu ve atılımlarını en aza indirir, titreme, tekleme, stop etme ve geç çalısma problemlerinin önlenmesine yardımcı olur. Egzost emisyonlarını azaltır ve yakıt ekonomisini gelistirir. Yanma performansı ve kalitesini iyilestirir. Oksijen sensörleri ve katalitik konvertörler için güvenlidir. BG K BENZİNLİ YAKIT KATKISI km. AMBALAJ : 325ml. KULLANIM: Benzinli tüm tasıtlarda kullanılır. Dolu depo yakıta eklenmesi, temizlik prosesinin tam olarak yerine getirilmesi açısından tavsiye olunur. Benzinli araçlarda bin km.de bir dolu yakıt deposuna eklenerek kullanılır.

25 Alkol ve amonyak içermeyen özel formule sahiptir. Yakıt enjektörleri, emme subapları, emme portları ve piston yanma odalarında etkili bir temizlik saglar ve korur. Egzost emisyonlarını azaltır. Yakıt ekonomisini gelistirir. Yanma performansı ve kalitesini iyilestirir. Oksijen sensörleri ve katalitik konvertörler için güvenlidir. BG 203 CF5 BENZİNLİ YAKIT KATKISI 5-8 bin km. AMBALAJ : 325ml. KULLANIM : Benzinli tüm tasıtlarda kullanılır. Dolu depoya eklenmesi, temizlik prosesisini tam olarak yerine getirmesi için önem arzetmektedir. Her 5-8 bin km.de bir dolu depo yakıta eklenen CF5 yakıt sisteminin temiz kalmasına ve performansını korumasına yardımcı olur.

26 Yakıt sistemini ve enjektörleri temizler ve korur. Yakıt pompa ve enjektörlerini yaglar ve korur. Egzost emisyonlarını azaltır. Yakıt ekonomisini gelistirir. Yakıtın setan degerini yükseltir. Oksijen sensörleri, partikül filtreler ve katalitik konvertörler için güvenle kullanılır ve tıkanmalarını önler. Ürün dizel araçlar için konmus olan uluslar arası düsük sülfür degerlerini karsılamaktadır. Dizel Partikül Filtrelerin uzun ömürlü ve temiz kalmasını saglar. BG 244 DİZELLERE ÖZEL YAKIT KATKISI bin km. AMBALAJ : 325ml. KULLANIM : Dizel tasıtlarda kullanılır. Dolu depo yakıta eklenmesi, temizlik prosesinin tam olarak yerine getirilmesi açısından tavsiye olunur. Dizel araçlarda bin km.de bir dolu yakıt deposuna eklenerek kullanılır.

27 BENZİNLİ ARAÇLARDA HER BAKIMDA 1 KUTU DİZEL ARAÇLARDA HER BAKIMDA 1 KUTU

28 Yağ sistemi ile alakalı olanlar ; 109 * MOA * DOC

29 Motor içerisinde yerlesmis tortuları sadece dk. içerisinde çözer ve eski motor yagı ile dısarı atılmalarını saglar. Hiçbir motor elemanına zarar vermez. Motorun temiz kalmasını saglar, performans kaybetmesini önler. Tortuların motoru ele geçirmesine engel olur. Benzinli & dizel tüm motorlarda kullanılabilir. Düzenli olarak her yag degişiminde kullanıldıgında motor içinde tortu birikmelerini önler. Araçlarda km.de yani ikinci bakımdan itibaren kullanılması önerilir. BG 109 EPR MOTOR İÇ TEMİZLİK SIVISI AMBALAJ : 325ml. KULLANIM : Ürün, motor sıcakken eski motor yagı içerisine konulur, araç dk. çalıstırılır. Ardından eski motor yagı - yag filtresi degistirilir ve yeni yag konulur. Benzinli ve dizel araclarda kullanılır.

30 BG 110 MOA MOTOR YAĞ KORUYUCU VE ÇAMURLAŞMA ÖNLEYİCİ AMBALAJ : 325ml. Motor yagının oksidasyona ugramasını önler ve kaliteli durumunu muhafaza etmesine yardımcı olur. Motorun temiz kalmasını zor sartlar ve asırı basınç altında dahi saglar. Motor yagının kalınlasmasını önler. Pas ve asınmaları en aza indirir. Motor performans ve gücünü arttırır. Yakıt ekonomisini gelistirir. Egzost emisyonlarını azaltır. Motorun kullanım ömrünü uzatır. Tüm tipteki motor yağlarıyla kullanılabilir. Teflon vb. katkı maddeleri içermez. KULLANIM : Benzinli araçlarda, eski yag ve yag filtresinin degistirilmesinin ardından, konulan yeni yaga eklenerek kullanılır.

31 Oksidasyonun yükselerek çamur formasyonu oluşturmasını önler. Viskoziteyi dengeler. Asitleri etkisizleştirerek, asitlerin neden olduğu korozyonu engeller. Sürtünmeyi ve asınmayı en aza indirir. Yakıt ekonomisini gelistirir. Egzost emisyonlarını azaltır. Motorun kullanım ömrünü uzatır. Teflon vb. katkı maddeleri içermez. Tüm sentetik ve multi-grade dizel motor yaglarıyla birlikte kullanılabilir. Dizel Partikül Filtrelerin uzun ömürlü ve temiz kalmasını saglar. BG 112 DOC DİZELLERE ÖZEL KURUM ÖNLEYİCİ-KORUYUCU AMBALAJ : 325ml. KULLANIM: Dizel araçlarda kullanılır. Eski motor yagı ve yag filtresinin degisiminin ardından,konulan yeni motor yagına eklenerek kullanılır.

32 POLYALFA OLEFIN?? *ASİD KORUMASI *OKSİDASYON DAYANIMI *ÇAMUR ÖNLEME **UZUN MOTOR ÖMRÜ**

33 Dizel Araçlarda BG DOC + EPR İkinci bakımdan itibaren Her bakımda düzenli olarak birlikte kullanıldığında, Motor yağının çamurlaşmasını önler, enjektörleri temizler korur, kompresyonu iyileştirir ve Dizel Partikül Filtrenin Erken ve Hızlı Dolmasını önler.

34 Benzinli Araçlarda BG 44K + MOA + EPR İkinci bakımdan itibaren Her bakımda düzenli olarak birlikte kullanıldığında, Motor yağının çamurlaşmasını önler, subapları,enjektörleri temizler korur, kompresyonu iyileştirir ve Katalitik konvertörün Erken ve Hızlı Dolmasını önler.

35 PÜF NOKTA

Motosiklet Bakım Ürünleri

Motosiklet Bakım Ürünleri Motosiklet Bakımı *Problemler *Nedenler *Çözüm Yolları BG Products Motosiklet Bakım Ürünleri Motosiklet Bakımı Tüm içten yanmalı motorlarda ve şanzımanlarda olduğu gibi, motosiklet motorlarında ve şanzımanlarında

Detaylı

GDI sistemde ; Emme sistemine veya silindir portuna püskürtmenin aksine, çok yüksek derecede basınçlandırılmış benzin, her silindirin içine direkt

GDI sistemde ; Emme sistemine veya silindir portuna püskürtmenin aksine, çok yüksek derecede basınçlandırılmış benzin, her silindirin içine direkt Port Yakıt Enjeksiyonu (PFI) Benzinli Direkt Enjeksiyon (GDI) GDI sistemde ; Emme sistemine veya silindir portuna püskürtmenin aksine, çok yüksek derecede basınçlandırılmış benzin, her silindirin içine

Detaylı

PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR. WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır.

PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR. WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır. PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır. 1 KORUMA, BAKIM VE YÜKSEK PERFORMANS İÇİN WÜRTH SİZE EN İYİSİNİ SUNAR!

Detaylı

Benzinli Araç Bakımı Pazar Trendleri Teknik Trendler Problem Çözüm

Benzinli Araç Bakımı Pazar Trendleri Teknik Trendler Problem Çözüm Benzinli Araç Bakımı Pazar Trendleri Teknik Trendler Problem Çözüm Önleyici Bakım Paranızı & Zamanınızı Korur! Benzin : Pazar Trendleri 1981 den buyana, araçların teknik ortalamaları aşağıdaki şekilde

Detaylı

Benzinli Bakım Servisleri Cihazlar ve Ürünler

Benzinli Bakım Servisleri Cihazlar ve Ürünler Benzinli Hava/Yakıt Sistemleri *Problemler *Nedenler *Çözüm Yolları BG Products Benzinli Bakım Servisleri Cihazlar ve Ürünler Benzinli Bakım Servisleri 1-Benzinli Hava Emiş ve Enjektör Temizlik Servisi

Detaylı

Taklitlerle kandırılmayın!

Taklitlerle kandırılmayın! 1 Taklitlerle kandırılmayın! Sadece ucuz fiyatını öne çıkararak satış potansiyeli sağlamaya çalışan taklit ürünler, ucuz fiyatı sağlamak için, kaliteden ne kadar çok ödün verdiklerinden ve kalitesiz, taklit

Detaylı

Yeni motor yağının eskimesini geciktirir ve uzun süre temiz kalmasını sağlar.

Yeni motor yağının eskimesini geciktirir ve uzun süre temiz kalmasını sağlar. CARBON CLEAN ECONO SERİSİ ENGINE OIL CLEANER (MOTOR YAĞ ÇAMURU TEMİZLEME KİMYASALI) ÜRÜN KODU: ECO-M001 Gramaj: 250 Mililitre Konsantredir. 400 ML lik ürünlerle aynı temizleme gücüne sahiptir. Açıklama:

Detaylı

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI Ekonomizer 500 ml Ekonomizer, içeriğinde bulunan yüksek kaliteli katkılar sayesinde, motor yağının viskozite indeksini arttırır. Özellikle eski araçların motor parçalarındaki aşınmadan kaynaklanan, fazla

Detaylı

BG 44 K TEKNİK VERİLERİ VE TEST SONUÇLARI

BG 44 K TEKNİK VERİLERİ VE TEST SONUÇLARI BG 44 K TEKNİK VERİLERİ VE TEST SONUÇLARI Yanlış Strateji ; Sadece fiyatını öne çıkararak satış potansiyeli sağlamaya çalışan taklit ürünler, ucuz fiyatı yakalayabilmek için, kaliteden ne denli ödün verdiklerinden,

Detaylı

TOFAŞ AKADEMİ SATIŞ SONRASI ZİRVESİ SUNUMU

TOFAŞ AKADEMİ SATIŞ SONRASI ZİRVESİ SUNUMU TOFAŞ AKADEMİ SATIŞ SONRASI ZİRVESİ SUNUMU 29 OCAK 5 ŞUBAT 2015 / BURSA HOŞGELDİNİZ KARBON TEKNİK İLERİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ OTOMOTİV SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. 17 Temmuz 2007, BURSA 2 TOFAŞ FIAT İLE İŞBİRLİĞİMİZ

Detaylı

Kullanımı: Motor sıcakken 6 Lt motor yağına 500 ml Ekonomizer eklenmesi önerilir.

Kullanımı: Motor sıcakken 6 Lt motor yağına 500 ml Ekonomizer eklenmesi önerilir. Özellikle eski araçlarda, motor parçalarındaki aşınmadan kaynaklanan fazla yağ tüketiminin önüne geçer, böylece yakıt ekonomisi sağlar. Yağın viskozite indeksini düzenler. Egzoz dumanını azaltır. Kullanımı:

Detaylı

İÇERİK. Amaç Yanma Dizel motorlardan kaynaklanan emisyonlar Dizel motor kaynaklı emisyonların insan ve çevre sağlığına etkileri Sonuç

İÇERİK. Amaç Yanma Dizel motorlardan kaynaklanan emisyonlar Dizel motor kaynaklı emisyonların insan ve çevre sağlığına etkileri Sonuç SAKARYA 2011 İÇERİK Amaç Yanma Dizel motorlardan kaynaklanan emisyonlar Dizel motor kaynaklı emisyonların insan ve çevre sağlığına etkileri Sonuç Yanma prosesinin incelenmesi ve temel yanma ürünleri Sıkıştırmalı

Detaylı

%RVFK U QOHUL %BIB GB[MB LJMPNFUSF EBIB B[ ZBLºU

%RVFK U QOHUL %BIB GB[MB LJMPNFUSF EBIB B[ ZBLºU %RVFK U QOHUL %BIB GB[MB LJMPNFUSF EBIB B[ ZBLºU Çoğu sürücü için yakıt tasarrufu en önemli konudur Daha düşük yakıt tüketimi, depo başına daha çok kilometre ve daha düşük CO2 emisyonları anlamına gelir.

Detaylı

Sadece çok titiz oto sahiplerinin kurtulabildiği ve otomobilinizin yavaş yavaş, hissedilmeden ölmesine neden olan, aşındırıcı maddeler içeren bu En

Sadece çok titiz oto sahiplerinin kurtulabildiği ve otomobilinizin yavaş yavaş, hissedilmeden ölmesine neden olan, aşındırıcı maddeler içeren bu En Sadece çok titiz oto sahiplerinin kurtulabildiği ve otomobilinizin yavaş yavaş, hissedilmeden ölmesine neden olan, aşındırıcı maddeler içeren bu En Acımasız 10 oto katili nden sakının. BG Productds, servisleriyle,

Detaylı

2000 Clorox Car Care 19/05/15 Page 1 of 6

2000 Clorox Car Care 19/05/15 Page 1 of 6 Dizel Motor Yağ Katkısı Açıklama STP Dizel Motorlara Özel Yağ Katkısı, yüksek düzeylerde deterjan/dağıtıcı, viskozite geliştirici, yıpranma karşıtı ve sürtünme karşıtı maddeler kullanarak motor yağını

Detaylı

Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi

Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi Ekonomizer 500 ml Ekonomizer, içeriğinde bulunan yüksek kaliteli katkılar sayesinde, motor yağının viskozite indeksini arttırır. Özellikle eski araçların

Detaylı

Dizel Jeneratör Servisleri Cihazlar ve Ürünler

Dizel Jeneratör Servisleri Cihazlar ve Ürünler Dizel Jeneratör Bakımı *Problemler *Nedenler *Çözüm Yolları BG Products Dizel Jeneratör Servisleri Cihazlar ve Ürünler Dizel Enjeksiyon Sistemleri Geleneksel dizel yakıt enjeksiyon sistemleri, dizel motorları

Detaylı

Soru 5) Pistonun, silindir içersinde iki ölü nokta arasında yaptığı tek bir harekete ne denir? a) Çevrim b) Vakum c) Basma d) Zaman

Soru 5) Pistonun, silindir içersinde iki ölü nokta arasında yaptığı tek bir harekete ne denir? a) Çevrim b) Vakum c) Basma d) Zaman Soru 1) Pistonun silindir içersinde yön değiştirmek üzere bir an durakladığı yere ne ad verilir? a) Silindir başı b) Silindir eteği c) Ölü nokta d) Piston durağı Soru 4) Silindir hacmi aşağıdakilerden

Detaylı

1 2 3 4 5 6 0W50 En yüksek yakıt tasarrufunu sağlamak için tasarlanan ENEOS 0W20, JX Nippon Oil & Energy nin patentli yağlama teknolojisini kullanarak aracınızı aşırı soğuk çalıştırmalardan, motorunuzun

Detaylı

Tarım Makine Servisleri Cihazlar ve Ürünler

Tarım Makine Servisleri Cihazlar ve Ürünler Tarım Makineleri Bakımı *Problemler *Nedenler *Çözüm Yolları BG Products Tarım Makine Servisleri Cihazlar ve Ürünler Dizel Enjeksiyon Sistemleri Geleneksel dizel yakıt enjeksiyon sistemleri, dizel motorları

Detaylı

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin

Detaylı

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU 4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU MOTOR YAĞ SEVİYESİ KONTROLÜ Motor yağ seviyesi Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol

Detaylı

FCC yakıt düzenleyici nedir? FCC ne yapar? FCC bunu nasıl yapar? Bio yakıtlar için uyarılar Rakiplerimiz sonuçlar FCC yi kimler kullanır?

FCC yakıt düzenleyici nedir? FCC ne yapar? FCC bunu nasıl yapar? Bio yakıtlar için uyarılar Rakiplerimiz sonuçlar FCC yi kimler kullanır? FCC yakıt düzenleyici nedir? FCC ne yapar? FCC bunu nasıl yapar? Bio yakıtlar için uyarılar Rakiplerimiz sonuçlar FCC yi kimler kullanır? örnek çalışma Maliyeti nedir? FCC yi nereden temin edebilirim?

Detaylı

Dizel Marin Bakım Ürünleri

Dizel Marin Bakım Ürünleri Dizel Marin Bakımı *Problemler *Nedenler *Çözüm Yolları BG Products Dizel Marin Bakım Ürünleri Dizel Enjeksiyon Sistemleri Geleneksel dizel yakıt enjeksiyon sistemleri, dizel motorları için istenen daha

Detaylı

Ağır Ticari Dizel Servisleri Cihazlar ve Ürünler

Ağır Ticari Dizel Servisleri Cihazlar ve Ürünler Ağır Ticari Dizel Sistemleri *Problemler *Nedenler *Çözüm Yolları BG Products Ağır Ticari Dizel Servisleri Cihazlar ve Ürünler Dizel Enjeksiyon Sistemleri Geleneksel dizel yakıt enjeksiyon sistemleri,

Detaylı

ANALİZ TALEP FORMU FUEL OİL ÖZELLİK KOD DENEY YÖNTEMİ. TS1451 EN ISO 3104 *TS 2031 Görünüş 120 İç Metot (TY-AY-046) Toplam Tortu 140

ANALİZ TALEP FORMU FUEL OİL ÖZELLİK KOD DENEY YÖNTEMİ. TS1451 EN ISO 3104 *TS 2031 Görünüş 120 İç Metot (TY-AY-046) Toplam Tortu 140 FUEL OİL Yoğunluk 100 TS EN ISO 12185 TS 1013 EN ISO 3675 Viskozite (Akmazlık) 100ºC 110 TS1451 EN ISO 3104 *TS 2031 Toplam Tortu 140 TS ISO 10307-1 TS ISO 10307-2 Akma Noktası 220 TS 1233 ISO 3016 ASTM

Detaylı

Otomobillerde Servis, Bakım ve Onarımın Enerji Verimliliğine Katkıları

Otomobillerde Servis, Bakım ve Onarımın Enerji Verimliliğine Katkıları Otomobillerde Servis, Bakım ve Onarımın Enerji Verimliliğine Katkıları İŞ DÜNYASI VE SÜRDÜREBİLİRLİK KALKINMA DERNEĞİ 07/05/2014 1 20 Novembre, 2010 Genel KONUŞMACI H.Kubilay Dinçer TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 5. Soğutma Şekline Göre Hava soğutmalı motortar: Bu motorlarda, silindir yüzeylerindeki ince metal kanatçıklar vasıtasıyla ısı transferi yüzey alanı artırılır. Motor krank milinden hareket alan bir fan

Detaylı

BENZİN MOTORLARI. (Ref. e_makaleleri, Rafineri Prosesleri)

BENZİN MOTORLARI. (Ref. e_makaleleri, Rafineri Prosesleri) BENZİN MOTORLARI (Ref. e_makaleleri, Rafineri Prosesleri) Bir benzin (veya dizel) motorunun görevi yakıtı hareket haline dönüştürmektir. Bunun en kolay yolu yakıtı motor içinde yakmaktır; yanma motorun

Detaylı

MULTISYN Motor Yağları

MULTISYN Motor Yağları MULTISYN Motor Yağları BENZİNLİ MOTOR YAĞLARI MULTISYN 0W-20 Süper yüksek performanslı tam sentetik motor yağı Texol Multisyn 0W-20 son model benzinli ve dizel araçlar için tam sentetik baz yağlar kullanılarak

Detaylı

DENİZ MOTORLARI. e. Egzoz Sistemi Motor içinde yanma sonrası oluşan kirli gazların dışarı atılmasını sağlayan sistem.

DENİZ MOTORLARI. e. Egzoz Sistemi Motor içinde yanma sonrası oluşan kirli gazların dışarı atılmasını sağlayan sistem. Motorların Sınıflandırılması A. Kullandıkları Yakıta Göre; a. Benzinli b. Dizel (Mazotlu) c. Elektrikli (Akülü) B. Çalışma Prensibine Göre; a. İki Zamanlı b. Dört Zamanlı C. Soğutma Sistemine Göre; a.

Detaylı

Trigliserid : Bitkisel Yağ Alkol : Metanol, Etanol, Bütanol, Katalizör : Asit ve Baz Katalizörler Ester : Biyodizel Gliserin : Yan Ürün

Trigliserid : Bitkisel Yağ Alkol : Metanol, Etanol, Bütanol, Katalizör : Asit ve Baz Katalizörler Ester : Biyodizel Gliserin : Yan Ürün BİYODİZEL BİYODİZEL NEDİR? Kolza (kanola), ayçiçek, soya, aspir gibi yağlı tohum bitkilerinden elde edilen bitkisel yağların veya hayvansal yağların bir katalizatör eşliğinde kısa zincirli bir alkol ile

Detaylı

TÜRKİYE NİN İLK VE TEK KAMYON MOTORUNA, ONAYLI TEK MOTOR YAĞI...

TÜRKİYE NİN İLK VE TEK KAMYON MOTORUNA, ONAYLI TEK MOTOR YAĞI... TÜRKİYE NİN İLK VE TEK KAMYON MOTORUNA, ONAYLI TEK MOTOR YAĞI... FORD OTOSAN IN FORD ARAÇLARI için TAVSiYE ETTiĞi ONAYLI ÜRÜNLER NEDEN FMY? Orijinal yedek parça kullanımı aracınızda performansı yükseltirken

Detaylı

MOTORLU ARACI OLUŞTURAN KISIMLAR

MOTORLU ARACI OLUŞTURAN KISIMLAR MOTORLU ARACI OLUŞTURAN KISIMLAR Motor, Güç aktarma organları, Fren sistemi, Direksiyon sitemi, Süspansiyon sistemi, Elektrik sistemi, Kaporta ( Karoser ), Şase motorlu aracı oluşturan ana kısımlardır.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Ataş Anadolu Tasfiyehanesi A.Ş.-Karaduvar Mevkii 33001 MERSİN / TÜRKİYE Tel : 0 324 221 66 90 Faks : 0 324 221 66 91 E-Posta : fatih.baloglu@intertekturkey.com

Detaylı

2017 ANALİZ ÜCRETLERİ

2017 ANALİZ ÜCRETLERİ BENZİN (TS EN 228) Yoğunluk TS EN ISO 12185 50 Görünüş İç Metot (TY-AY-046) Mevcut Gom TS EN ISO 6246 Oksidasyon Kararlılığı TS 2646 EN ISO 7536 Damıtma TS EN ISO 3405 Buhar Basıncı TS EN 13016-1 Buhar

Detaylı

NANO T ECHNO L O GY. Iceberg Power Booster Nedir:

NANO T ECHNO L O GY. Iceberg Power Booster Nedir: NANO T ECHNO L O GY Iceberg Power Booster Nedir: Iceberg Power Booster yakıt katkısı nano-teknolojinin yarattığı mucize ürünlerden biridir. Nano-teknoloji maddenin atomik düzeyde kontrol edilmesi temeline

Detaylı

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsü 44280 MALATYA/TÜRKİYE Tel : 0 422 377 49 81 Faks : E-Posta : inonu-pal@inonu.edu.tr Website : iys.inonu.edu.tr/index.php?web=inonupal

Detaylı

Hareket halinde olan cisimler arasında temelde iki tür sürtünme vardır. Bunlar, Cisim. Şekil 1. Kayma sürtünmesine ait serbest cisim diyagramı

Hareket halinde olan cisimler arasında temelde iki tür sürtünme vardır. Bunlar, Cisim. Şekil 1. Kayma sürtünmesine ait serbest cisim diyagramı YAĞ LAR VE YAKITLAR Yağlar Yağlamanın amacı birbiri üzerinde hareket eden parçalar arasındaki sürtünme kuvvetini azaltmaktır. Böylece iş için gerekli olan enerjinin kayıpları azaltılmış olur. Hareket halinde

Detaylı

Kittiwake. Yağ Test Çözümleri. VibraTek Ltd Şti

Kittiwake. Yağ Test Çözümleri. VibraTek Ltd Şti Kittiwake Yağ Test Çözümleri Kittiwake yağ test kitleri ile yerinde bakımda hızlı kararlar alın. Ekonomik olarak güvenilir yağ durumu sonuçlarını dakikalar içerisinde sağlar. Kittiwake yağ test kiti, rutin

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3 Enerji Kaynakları MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3 Enerji kaynakları Yakıtlar Doğa kuvvetleri Özel doğa kuvvetleri Yrd. Doç. Dr. Yüksel HACIOĞLU Katı Sıvı Gaz Odun Petrol Doğal Gaz Hidrolik Güneş Rüzgar

Detaylı

kullanımı DOĞA ya faydalıdır. Dönüştüğü olağanüstü faydalıdır.

kullanımı DOĞA ya faydalıdır. Dönüştüğü olağanüstü faydalıdır. Dönüştüğü EPC ler ile olağanüstü faydalıdır. kullanımı DOĞA ya faydalıdır. www.cay-e.com CAY-E bilinen en düşük sürtünme katsayısına ( 300 C de, 0,01 ) ulaşarak bir dünya rekoruna imza atmıştır. Metal

Detaylı

Bor Strong. Nano Teknoloji Ürünü. Dizel LPG. Benzinli

Bor Strong. Nano Teknoloji Ürünü. Dizel LPG. Benzinli Bor Strong Nano Teknoloji Ürünü Dizel LPG Benzinli 1 2 Bor Strong Bor Nano Teknoloji Strong Ürünü Nano Teknoloji Ürünü 3 4 ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ve ISO/IEC 17025 kalite standartlarında ar-ge,

Detaylı

Yağ Duman Kesici Katkı Giriş STP Duman Kesici Katkının Kullanımı Özellikleri & Faydaları Faydaları STP Duman Kesici Katkı Nasıl İşe Yarar

Yağ Duman Kesici Katkı Giriş STP Duman Kesici Katkının Kullanımı Özellikleri & Faydaları Faydaları STP Duman Kesici Katkı Nasıl İşe Yarar Yağ Duman Kesici Katkı Giriş Özel bir katkı maddesi olan STP Duman Kesici Katkı ekstra yağ tamponlaması sağlar ve yüksek sıcaklıklarda motor yağı viskozitesini geliştirerek yağ tüketimini, yanmayı, sızıntıyı

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/9) Deney Laboratuvarı Adresi : İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsü 44280 MALATYA/TÜRKİYE Tel : 0 422 377 49 81 Faks : E-Posta : inonu-pal@inonu.edu.tr Website : iys.inonu.edu.tr/index.php?web=ino

Detaylı

Made in Europe BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ

Made in Europe BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ Made in Europe BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ KONTAK 1 EVRENSEL YAĞ ÇÖZÜCÜ 2 PAS ÖNLEYİCİ 3 HIZLI 4 DONDURUCU 5 SİLAH YAĞI 6 SİLİKON KAYGANLAŞTIRICI 7 ETİKET ÇIKARICI 8 YAPIŞTIRICI

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Deney Laboratuvarı Adresi : İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsü 44280 MALATYA / TÜRKİYE Tel : 0 422 377 49 81 Faks : E-Posta : inonu-pal@inonu.edu.tr Website : iys.inonu.edu.tr/index.php?web=ino

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Deney Laboratuvarı Adresi : Ataş Anadolu Tasfiyehanesi A.Ş.-Karaduvar Mevkii 33001 MERSİN/TÜRKİYE Tel : 0 324 221 66 90 Faks : 0 324 221 66 91 E-Posta : fatih.baloglu@intertekturkey.com

Detaylı

KTÜ YUAM 2018 ANALĠZ ÜCRETLERĠ

KTÜ YUAM 2018 ANALĠZ ÜCRETLERĠ BENZĠN (TS EN 228) Yoğunluk TS EN ISO 12185 Görünüş İç Metot (TY-AY-046) Mevcut Gom TS EN ISO 6246 Oksidasyon Kararlılığı TS 2646 EN ISO 7536 Damıtma TS EN ISO 3405 Buhar Basıncı TS EN 13016-1 Buhar Kilitlenme

Detaylı

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ULTRAFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ULTRAFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ULTRAFORCE Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ULTRAFORCE Farklılaştırılmış

Detaylı

Yağ Analizi Müşteriler İçin Bilgilendirme

Yağ Analizi Müşteriler İçin Bilgilendirme Yağ Analizi Müşteriler İçin Bilgilendirme W W W.. C O M 2 TEORİK YAKLAŞIM YAĞ DEĞERLİDİR YAĞ Aşınma / tüketim maddesi değildir AKSİNE Değerli ve korumaya değerdir. Bir makinenin işlevsel bir öğresidir.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : KTÜ Kanuni Kampüsü Prof. Dr. Saadettin Güner Yakıt Uygulama ve 61080 TRABZON/TÜRKİYE Tel : 90 462 377 42 10 Faks : 90 462 325 32 81

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Site Mahallesi, Özgürlük Bulvarı No:152 - P.K.15 72100 BATMAN / TÜRKİYE Tel : 0 488 217 22 68 Faks : 0 488 217 26 81 E-Posta : mehmet.sakin@tupras.com.tr

Detaylı

MOTORLAR VE TRAKTÖRLER Dersi 3

MOTORLAR VE TRAKTÖRLER Dersi 3 MOTORLAR VE TRAKTÖRLER Dersi 3 Termik Motorlarda Yardımcı Donanımlar Yakıt donanımları Elektrik donanımı Prof. Dr. Ayten ONURBAŞ AVCIOĞLU e-mail: onurbas@agri.ankara.edu.tr Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Detaylı

FARKLILAŞTIRILMIŞ KURŞUNSUZ BENZİN 95 OKTAN ve 97 OKTAN ÜRÜNLERİ: ULTRAFORCE 95 ve ULTRAFORCE 97

FARKLILAŞTIRILMIŞ KURŞUNSUZ BENZİN 95 OKTAN ve 97 OKTAN ÜRÜNLERİ: ULTRAFORCE 95 ve ULTRAFORCE 97 FARKLILAŞTIRILMIŞ KURŞUNSUZ BENZİN 95 OKTAN ve 97 OKTAN ÜRÜNLERİ: ULTRAFORCE 95 ve ULTRAFORCE 97 Farklılaştırılmış kurşunsuz benzin 95 oktan (KB 95) ve 97 oktan (KB 97) ürünlerinde emisyon, motor temizliği

Detaylı

Benzinli Motor Yağ Katkısı Giriş STP Benzinli Motorlara özel Yağ Katkısının Kullanım Faydaları

Benzinli Motor Yağ Katkısı Giriş STP Benzinli Motorlara özel Yağ Katkısının Kullanım Faydaları Benzinli Motor Yağ Katkısı Giriş STP Benzinli Motorlara özel Yağ Katkısı, ekstra katkı maddesi ile motor yağını güçlendirir, viskozite geliştirici düzeylerini, yıpranmaya karşı, sürtünmeye karşı ve oksitlenme

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Deney Laboratuvarı Adresi : KTÜ Kanuni Kampüsü Prof. Dr. Saadettin Güner Yakıt Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ-YUAM) 61080 TRABZON/TÜRKİYE Tel : 90 462 377 42

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Gebze Organize Sanayi Bölgesi İhsan Dede Caddesi No:105/B Gebze 41480 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0 262 751 04 51 Faks : 0 262 751 38 34

Detaylı

İçindekiler. Yağ Katkıları. Yakıt Katkıları. Radyatör Ürünleri

İçindekiler. Yağ Katkıları. Yakıt Katkıları. Radyatör Ürünleri İçindekiler Yağ Katkıları Charge Yağ Katkısı (24x400 ml) Duman Kesici (12x325 ml) Karter Yıkayıcı (24x425 ml) Altın Formül Yağ Katkısı (12x500 ml) Yağlama Sistemi Temizleyici (24x325ml) Şanzıman ve Dişli

Detaylı

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA Hazırlayan: Öğr. Gör. Tuğberk ÖNAL MALATYA 2016 DİZEL MOTORLAR Günümüzde endüstriyel gelişmelerin asıl hedefi, yapılan işlerin kısa zamanda daha ucuza ve emniyetli

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Adresi : Site Mahallesi, Özgürlük Bulvarı No:152 - P.K.15 72100 BATMAN/TÜRKİYE Tel : 0 488 217 22 68 Faks : 0 488 217 26 81 E-Posta : mehmet.sakin@tupras.com.tr

Detaylı

kullanımı DOĞA ya faydalıdır. Dönüştüğü olağanüstü faydalıdır.

kullanımı DOĞA ya faydalıdır. Dönüştüğü olağanüstü faydalıdır. Dönüştüğü EPC ler ile olağanüstü faydalıdır. kullanımı DOĞA ya faydalıdır. www.cay-e.com CAY-E bilinen en düşük sürtünme katsayısına ( 300 C de, 0,01 ) ulaşarak bir dünya rekoruna imza atmıştır. Metal

Detaylı

ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI

ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI ATIK KODU ATIK AÇIKLAMASI 16 01 03 Ömrünü tamamlamış lastikler 08 03 19* Dağıtıcı yağ 08 04 17* Reçine yağı KULLANILMIŞ LASTİKLER

Detaylı

İÇTEN YANMALI MOTORLARIN ÇALIŞMA PRENSİPLERİ DİZEL MOTORLARI

İÇTEN YANMALI MOTORLARIN ÇALIŞMA PRENSİPLERİ DİZEL MOTORLARI İÇTEN YANMALI MOTORLARIN ÇALIŞMA PRENSİPLERİ DİZEL MOTORLARI DİZEL MOTORLARI (Tarihçesi) İLK DİZEL MOTORU DİZEL MOTORLARI DÖRT ZAMANLI ÇEVRİM Çalışma prensibi Dizel motor, benzinli motorlardan farklı olarak

Detaylı

FARKLILAŞTIRILMIŞ KURŞUNSUZ BENZİN 95 OKTAN ÜRÜNÜ: ULTRAFORCE 95

FARKLILAŞTIRILMIŞ KURŞUNSUZ BENZİN 95 OKTAN ÜRÜNÜ: ULTRAFORCE 95 FARKLILAŞTIRILMIŞ KURŞUNSUZ BENZİN 95 OKTAN ÜRÜNÜ: ULTRAFORCE 95 Farklılaştırılmış kurşunsuz benzin 95 oktan (KB 95) ürününde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ KURŞUNSUZ

Detaylı

Motor koruyucusu #PTDI 1$ WF )$7 'JMUSFMFS

Motor koruyucusu #PTDI 1$ WF )$7 'JMUSFMFS Motor koruyucusu #PTDI 1$ WF )$7 'JMUSFMFS Memnun kalan müşteriler, depolama ve sipariş için daha az çaba sarf edilmesi, devamlı olarak en son teknolojinin kullanılması, Bosch Filtreleri için sayısız USP

Detaylı

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 4.HAFTA

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 4.HAFTA MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 4.HAFTA Hazırlayan: Öğr. Gör. Tuğberk ÖNAL MALATYA 2016 1.TEORİK OTTO ÇEVRİMİ Gerçek motor çalışmasında yanma işlemi motor silindirinde gerçekleşir. Yanma sonu açığa çıkan

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Barış Mahallesi Dr. Zeki Acar Caddesi No:1 Gebze 41470 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0 262 677 27 00 Faks : 0 262 641 23 09 E-Posta : mam.ee@tubitak.gov.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Deney Laboratuvarı Adresi : Dilovası Organize Sanayi Bölgesi 1.Kısım, D1009 Sok. No16 - Dilovası 41477 KOCAELİ/TÜRKİYE Tel : 0 262 754 76 61 Faks : 0 262 754 76

Detaylı

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin

Detaylı

Günümüzde pek çok modern araca dizel motorlu bir partikül filtresi monte edilmektedir. Zamanla çeşitli nedenlerle motorda kurum parçacıkları birikmekte, nihayetinde filtre yavaş yavaş tıkanmakta ve rejenerasyon

Detaylı

EGE-PAL ANALİZ FİYAT LİSTESİ

EGE-PAL ANALİZ FİYAT LİSTESİ EGE-PAL ANALİZ FİYAT LİSTESİ FUELOİL İÇİN ANALiZ FİYAT LİSTESİ FİYAT(TL) (KDV Viskozite (Akmazlık) TS 1451 EN ISO 3104 Görünüş (LS. AY.050) TS ISO 10307-1 Toplam Tortu TS ISO 10307-2 Parlama Noktası TS

Detaylı

ÜRÜNLER VE HI ZMETLER

ÜRÜNLER VE HI ZMETLER MOTOR YAGLARI KATKILA OTOMOBIL BAKIMI ÜRÜNLER VE HI ZMETLER İÇİNDEKİLER Katkılar Yağ katkıları 6 Yakıt katkıları, benzin 8 Yakıt katkıları, dizel 10 Radyatör katkıları 13 Yağlayıcılar Motor yağları, 4

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVAR DERSİ. Yakıt Püskürtme Sistemleri Deneyi

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVAR DERSİ. Yakıt Püskürtme Sistemleri Deneyi BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVAR DERSİ Yakıt Püskürtme Sistemleri Deneyi Laboratuvar Tarihi: Laboratuvarı Yöneten: Laboratuvar Yeri: Laboratuvar Adı: Öğrencinin Adı-Soyadı

Detaylı

İNÖNÜ-PAL 2018 YILI ANALİZ ÜCRETLERİ

İNÖNÜ-PAL 2018 YILI ANALİZ ÜCRETLERİ 1. BENZİN 1 Buhar Basıncı TS EN 16-1 ASTM D 5191 ANALİZ ÜCRETİ 2 Kurşun Miktarı TS EN 237 170 3 Mevcut Gom Tayini (Sakızlanma ktası) TS EN ISO 6246 ASTM D 381 140 4 Potasyum TS 12861 5 Mangan Miktarı Tayini

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Deney Laboratuvarı Adresi : Altınova Mahallesi Atatürk Bulvarı No:186 Hacılar Kasabası 71480 KIRIKKALE / TÜRKİYE Tel : 0 318 261 20 00 Faks : 0 318 261 20 71 E-Posta

Detaylı

MOTOPOMPLAR (PORTABLE FIRE PUMPS) TAŞINABİLİR İTFAİYE POMPALARI

MOTOPOMPLAR (PORTABLE FIRE PUMPS) TAŞINABİLİR İTFAİYE POMPALARI MOTOPOMPLAR (PORTABLE FIRE PUMPS) TAŞINABİLİR İTFAİYE POMPALARI İstanbul itfaiye teşkilatında ROSENBAUER, IVECO, ZiEGLER olmak üzere üç çeşit motopomp vardır. Motopomplar sel baskınlarında su tahliyesi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarının Adres :Cumhuriyet Cad. No:100 Nardüzü- İskenderun 31213 HATAY / TÜRKİYE Tel : 0 326 641 39 40 Faks : 0 326 641 39 45 E-Posta: hamide@intertekisk.com

Detaylı

Motorin. o Dizel motorlarda kullanılan, ham petrolün C de damıtılmasıyla elde edilen, özgül ağırlığı 0,89 kg/dm 3 olan yakıttır.

Motorin. o Dizel motorlarda kullanılan, ham petrolün C de damıtılmasıyla elde edilen, özgül ağırlığı 0,89 kg/dm 3 olan yakıttır. YAKITLAR VE YANMA Motorin o Dizel motorlarda kullanılan, ham petrolün 200-380 0 C de damıtılmasıyla elde edilen, özgül ağırlığı 0,89 kg/dm 3 olan yakıttır. o Yapısındaki karbon sayısı 8 ile 16 arasında

Detaylı

Temel Motor Teknolojisi

Temel Motor Teknolojisi Temel Motor Teknolojisi İçerik Otomotiv Tarihçesi Otto Motorlarda 4 Zaman Krank Mili Kam Mili Lambda Vuruntu Motor Yerleşim Tipleri Güç ve Tork 2 Otomotiv Tarihçesi İlk Buharlı otomobil 1769.(Fransız Joseph

Detaylı

TEMİZLEYİCİsİ DPF TEMİZLEYİCİSİNİN MUCİDİNDEN: BAŞARILI ŞEKİLDE UYGULAMA. Chemie, die bewegt.

TEMİZLEYİCİsİ DPF TEMİZLEYİCİSİNİN MUCİDİNDEN: BAŞARILI ŞEKİLDE UYGULAMA. Chemie, die bewegt. D İ Z E L PA R T İ K Ü L F İ LT R E TEMİZLEYİCİsİ T U N A P İ L E K O L AY Ç Ö Z Ü M DPF TEMİZLEYİCİSİNİN MUCİDİNDEN: PatenTLİ VE 100.000 DEN FAZLA kez BAŞARILI ŞEKİLDE UYGULAMA Tunap Chemie, die bewegt.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Bakırçay Sanayi Sitesi 1253. Sokak No:5/A Aliağa 35800 İZMİR/TÜRKİYE Tel : 90 232 618 02 04 Faks : 90 232 618 01 25 E-Posta : umit.ozkarahan@intertekturkey.co

Detaylı

Yakıtların Kullanım Alanları

Yakıtların Kullanım Alanları YAKITLAR Yandığı zaman dışarıya ısı veren ve bu amaçla kullanılan maddelere yakıt denir. Yakıtlar üçe ayrılır: 1-) Katı yakıtlar ( odun, kömür ) 2-) Sıvı yakıtlar ( benzin, gazyağı, mazot ) 3-) Gaz yakıtlar

Detaylı

İçten yanmalı motorlarda temel kavramlarının açıklanması Benzinli ve dizel motorların çalışma prensiplerinin anlatılması

İçten yanmalı motorlarda temel kavramlarının açıklanması Benzinli ve dizel motorların çalışma prensiplerinin anlatılması Sakarya 2010 İçten yanmalı motorlarda temel kavramlarının açıklanması Benzinli ve dizel motorların çalışma prensiplerinin anlatılması Temel Kavramlar Basınç; Birim yüzeye etki eden kuvvettir. Birimi :bar,atm,kg/cm2

Detaylı

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI Kampa Havalandırma ve Sulama Sistemleri Ltd. Şti. olarak 2007 yılından bu yana Pompalar, Hidroforlar, Dalgıç Pompalar, Sirkülasyon Pompaları, Fanlar, Sanayi Tipi Vantilatörler, Blower/Vakum Pompası gibi

Detaylı

MOTOR YAGLARI KATKILA OTOMOBIL BAKIMI

MOTOR YAGLARI KATKILA OTOMOBIL BAKIMI LIQUI MOLY ÜRÜNLER VE HI ZMETLER ÜRÜNLER VE HI ZMETLER MOTOR YAGLARI KATKILA OTOMOBIL BAKIMI Akıllı telefonunuzla doğru yağı bulun: Öneren: 57321303 LIQUI MOLY GMBH Jerg-Wieland-Str. 4 89081 Ulm Germany

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Deney Laboratuvarı Adresi : Üniversiteler Mahallesi, Dumluıpınar Bulvarı No:1 - Çankaya 06800 ANKARA/TÜRKİYE Tel : 0 312 210 28 97 Faks : 0 312 210 56 68 E-Posta

Detaylı

KATI ATIKLARDAN ENERJİ ELDE EDİLMESİ

KATI ATIKLARDAN ENERJİ ELDE EDİLMESİ KATI ATIKLARDAN ENERJİ ELDE EDİLMESİ Atıktan enerji elde edilmesi, atıkların fazla oksijen varlığında yüksek sıcaklıkta yakılması prosesidir. Yanma ürünleri, ısı enerjisi, inert gaz ve kül şeklinde sayılabilir.

Detaylı

Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ

Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ ekleme deliğinden yağ seviyesi istenilen yüksekliğe çıkana

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Bakırçay Sanayi Sitesi 1253. Sokak No:5/A Aliağa 35800 İZMİR/TÜRKİYE Tel : 90 232 618 02 04 Faks : 90 232 618 01 25 E-Posta : umit.ozkarahan@intertekturkey.com

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MOTORLAR LABORATUARI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MOTORLAR LABORATUARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MOTORLAR LABORATUARI DENEY FÖYÜ DENEY ADI İÇTEN YANMALI MOTOR TEST DENEYİ DERSİN ÖĞRETİM ÜYESİ DENEYİ YAPTIRAN ÖĞRETİM ELEMANI

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) nın Adres : Barbaros Mahallesi, Petrol Caddesi - Körfez 41780 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel Faks E-Posta Website : 0 262 316 30 30 : 0 262 316 37 24 : izmit.info@tupras.com.tr

Detaylı

HİDROLİK VE PNÖMATİK KARŞILAŞTIRMA

HİDROLİK VE PNÖMATİK KARŞILAŞTIRMA PNÖMATİK SİSTEMLERİN KULLANIM ALANLARI Pnömatik sistemler, Hızlı fakat küçük kuvvetlerin uygulanması istenen yerlerde; temizlik ve emniyet istenen tasarımlarda da kullanılır. Pnömatik sistemler aşağıda

Detaylı

Opet Madeni Yağları ürün kataloğumuzda, Full Serisi Otomotiv Yağları ve kullanım yerlerine ilişkin detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Opet Madeni Yağları ürün kataloğumuzda, Full Serisi Otomotiv Yağları ve kullanım yerlerine ilişkin detaylı bilgileri bulabilirsiniz. 2 Opet Fuchs Madeni Yağ A.Ş., OPET Petrolcülük ve Fuchs Petrolub SE şirketlerinin eşit paya sahip ortaklık yapısıyla kurulu, otomotiv ve endüstriyel yağlayıcılar ve oto bakım ürünlerinin üretim, satış

Detaylı

GEMİ SİSTEMİ VE DEVRELERİ. Prof.Dr.Adnan Parlak

GEMİ SİSTEMİ VE DEVRELERİ. Prof.Dr.Adnan Parlak GEMİ SİSTEMİ VE DEVRELERİ Prof.Dr.Adnan Parlak GEMİ SİSTEMİ VE DEVRELERİ Tatlı Su Devresi (F/W) Deniz Suyu Devresi(S/W) Yağlama Yağı Devresi (L/O) Yakıt Devresi (F/O ve D/O) Balast-Yangın Devresi Hidrofor

Detaylı

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Ekli (I) Sayılı Listede Yer Alan Bazı Mallarda

Detaylı

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ. (İçindeki kurşun miktarı litrede 0,013 gramı geçmeyenler) (Oktanı (RON) 95 veya daha fazla fakat 98'den az olanlar)

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ. (İçindeki kurşun miktarı litrede 0,013 gramı geçmeyenler) (Oktanı (RON) 95 veya daha fazla fakat 98'den az olanlar) Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Ekli (I) Sayılı Listede Yer Alan Bazı Mallarda

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Gebze Organize Sanayi Bölgesi İhsan Dede Caddesi No:105/B Gebze 41480 KOCAELİ/TÜRKİYE Tel : 0 262 751 04 51 Faks : 0 262 751 38 34 E-Posta

Detaylı

Hava yastığının kontrol ünitesi ile ateşleme sisteminin, emniyet kemeri ön gergi tertibatının ve sürücü hava yastığı spiral tesisatının kullanım süreleri torpido kapağının içindeki etikette gösterilmiştir.

Detaylı