ÖRNEK DİLEKÇE (0) (.) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA. : (T.C.Kimlik No)Adı, Soyadı (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖRNEK DİLEKÇE (0) (.) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA. : (T.C.Kimlik No)Adı, Soyadı (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi"

Transkript

1 ÖRNEK DİLEKÇE (0) (.) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA ġġkayet KONUSU : (T.C.Kimlik No)Adı, Soyadı (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi : Saat deki sandık hazırlık iģlemlerine iliģkin, yöntem talebidir. : 07/06/2015 Pazar günü Saat.. OLAYLAR : Mühürsüz BirleĢik Oy pusulaları zarflardan çıkarıldıktan sonra, sandığa ait mührün basılması aģamasında; sandığa ait mührün tüm pusulalarda ortaklaģa belirlenen aynı yere vurulması, sayım sırasında farklı yerde var olduğu tespit edilen mühre yakından bakabilmek açısından daha sağlıklı bir usul olacaktır. Bu usul uygulandığı taktirde; oyların sayımı ve dökümü bittiğinde talebi olan siyasi partilerin kendi veya diğer siyasi partilerin geçerli oylarını kontrol etmeleri daha basit olacaktır. : Oyların sayımı ve dökümüne Ģikâyet ve itirazların önlenmesi ve sağlıklı değerlendirilmesi açısından bu usulün uygulanması arz olunur.

2 ÖRNEK DİLEKÇE (1) (..) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA : (T.C.Kimlik No).numaralı Sandık Kurulu... müģahidi ġġkayet KONUSU : Oy verme iģlemini takip etmemiz engellenmektedir. OLAYLAR : 07/06/2015 Pazar günü Saat:. : Sandık alanında bulunması gerekenler Kanunda sayılmıģtır. Sandık kurulunun iģlerini aksatmadan oy verme iģlerini MüĢahit olarak izlememize rağmen, sandık kurulu baģkanı tarafından oy verme iģlemlerini takip etmemiz engellenmektedir. Bu uygulama yasaya aykırıdır. HUKUKĠ NEDENLER: 298 S. K. 25, 72, 81, 84. maddesi ile YSK nun 135 sayılı genelgesi. : Sandık alanında görev yapmamızın sağlanmasını arz ederim.

3 ÖRNEK DİLEKÇE (2) (.) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA : (T.C.Kimlik No) (.) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi ġġkayet KONUSU ; Bazı seçmenlerden kimlik sorulmaması. : 07/06/2015 Pazar günü Saat. OLAYLAR : 298 sayılı Yasaya göre, oy verecek seçmenin fotoğraflı kimlik göstermesi gerekirken, (Ehliyet, pasaport, nüfus cüzdanı vs.) aģağıda adı/soyadı yazılı seçmenlerin kimliksiz olarak oy kullandığı tespit edilmiģtir. Bu husus yasaya aykırıdır. HUKUKĠ NEDENLER: 298 S. K. 87, 91. maddesi ile YSK nun 135 sayılı genelgesi. : Bu durumun tespiti ile yanlıģ uygulamanın Sandık Kurulu kararı ile durdurulması arz olunur. Kimliksiz oy kullanan ve tespit edilen seçmenlerin Adı/Soyadı 1-2-

4 ÖRNEK DİLEKÇE (3) (..) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA... müģahidi ġġkayet KONUSU : (T.C.Kimlik No)..numaralı Sandık Kurulu : Aynı seçmen birden fazla özürlüye yardım etmektedir. : 07/06/2015 Pazar günü saat. OLAYLAR : Sandık kurulunda,... isimli kiģinin birden fazla özürlüye oy kullandırdığı gözlemlenmiģ olup, bu kiģi kapalı oy verme yerinde seçmenleri kendi partisi lehinde etkilemektedir. Yapılan bu uygulama yasaya aykırıdır. HUKUKĠ NEDENLER : 298 Sayılı Kanunun 93.maddesi ile YSK nun 135 sayılı genelgesi. : Bu durumun tespiti ile yanlıģ uygulamanın durdurulması arz olunur.

5 ÖRNEK DİLEKÇE (4) (..) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA : (T.C.Kimlik No) (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi ġġkayet KONUSU : Okuma yazma bilmeyen seçmenlere yardım edilmektedir. : 07/06/2015 Pazar günü Saat OLAYLAR : Okuma yazma bilmeyen aģağıda adı-soyadı yazılı seçmenlere bazı kişilerce, hiçbir Ģekilde refakat edilmesi yasaklanmıģ olmasına rağmen 298 S. K. Na aykırı olarak oy kullandırıldığı gözlemlenmiģtir. HUKUKĠ NEDENLER: YSK nın 135 sayılı genelgesi. : Bu durumun tespiti ile yanlıģ uygulamanın düzeltilmesi arz olunur.

6 ÖRNEK DİLEKÇE (5) (..) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA ġġkayet KONUSU kullandırılmamıģtır. : (T.C.Kimlik No) (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi : Saat den önce Sandık baģına gelen seçmenlere oy : 07/06/2015 Pazar günü saat. OLAYLAR : Saat ye ve YSK nun belirlenen oy vermenin bitiģ saati geldiği halde, sandık baģında oylarını vermek üzere sırada bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu baģkanı bunları saydıktan sonra sıra ile oylarını kullanmalarına izin verir, bu tespitten sonra gelen kiģilere oy kullandırılmaz hükmü varken; kurulunuzca yanlıģ uygulama yapılarak tespitten önce gelen aģağıda adı-soyadı yazılı seçmenlere oy kullandırmamıģtır. Bu durum yasaya aykırıdır. HUKUKĠ NEDENLER : 298 Sayılı kanunun 89. maddesi ile YSK nın 135 sayılı genelgesi. : Bu durumun tespiti ile kurulunuzca yanlıģ uygulamanın durdurulması arz olunur.

7 ÖRNEK DİLEKÇE (6) (.) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA : (T.C.Kimlik No)Adı, Soyadı (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi ġġkayet KONUSU : Saat deki Tasnif iģleminin daha sağlıklı yapılması için, yöntem talebidir. : 07/06/2015 Pazar günü Saat.. OLAYLAR : BirleĢik Oy pusulaları zarflardan çıkarıldıktan sonra, sayımdöküm aģamasında; Geçerli oy pusulalarının partilere göre gruplandırılması, takip, denetim ve itiraz üzerine oyların yeniden sayımı açısından daha sağlıklı bir usul olacaktır. Bu usul uygulandığı taktirde; oyların sayımı ve dökümü bittiğinde talebi olan siyasi partilerin kendi veya diğer siyasi partilerin geçerli oylarını kontrol etmeleri daha basit olacaktır. : Oyların sayımı ve dökümüne Ģikâyet ve itirazların önlenmesi ve sağlıklı değerlendirilmesi açısından bu usulün uygulanması arz olunur.

8 ÖRNEK DİLEKÇE (7) ( ) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA : (T.C.Kimlik No)Adı Soyadı (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi ġġkayet KONUSU : Oyların sayım-dökümü ve tutanaklara bağlanması açık olarak yapılmamaktadır. : 07/06/2015 Pazar günü Saat:.. OLAYLAR : Oyların sayımı ve dökümü ve tutanaklara bağlanması aleni olarak yapılacağı Kanun hükmü olmasına rağmen; Sandık kurulunuzca oy verme iģleminin bitimini müteakip görev yaptığı odanın kapısını kapatarak tasnif iģlemine geçmiģtir. Bu husus yasaya aykırıdır. HUKUKĠ NEDENLER genelgesi. : 298 Sayılı Kanunun 2.maddesi ile YSK nun 135 sayılı : Seçimin aleniyet ilkesine aykırı olan bu durumun tespiti ve kurulunuzca düzeltilmesi arz olunur.

9 ÖRNEK DİLEKÇE (8) (.) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA ġġkayet KONUSU : (T.C.Kimlik No)Adı Soyadı (.) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi : Sandık Kurulunda oy tasnifini izlememiz engellenmektedir. : 07/06/2015 Pazar günü Saat:.. OLAYLAR : Zarf ve oy pusulalarının açılması, geçerli, geçersizlik durumlarını görmek için tasnifin yapıldığı masada veya yakınında tasnif iģlemini takip talebimiz sandık kurulunca engellenmekte olup, bu husus yasaya aykırıdır. HUKUKĠ NEDENLER 135 sayılı genelgesi. : 298 Sayılı Kanunun 25, 72 ve 100. maddeleri ile YSK nın : Seçimin aleniyet ilkesine aykırı olan bu durumun düzeltilmesi arz olunur.

10 ÖRNEK DİLEKÇE (9) (.) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA : (T.C.Kimlik No)Adı Soyadı (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi, ġġkayet KONUSU : TaĢan Evet mührünün geçersiz sayılmaması, : 07/06/2015 Pazar günü saat.. OLAYLAR : BirleĢik oy pusulasında... adayına verilen oy; Oy pusulasında... için ayrılan bölüme basılan Evet mührünün; okunamadığı, Oy pusulasında mühür lekesi olduğu, Evet mührü ıstampaya çok basıldığı için oy pusulasını fazla boyadığı için geçersiz sayılmıģtır. Bu husus 135 sayılı genelgede; BirleĢik oy pusulasında baskıda s l nme veya yanlıģlık yapılmıģ olsa b le, hang s yas part veya bağımsız aday leh ne kullanılmıģ olduğu TERCĠH veya EVET mührünün vurulduğu yerden kes n olarak anlaģılan oy pusulaları hesaba katılır. cümlesi ile açıklığa kavuģturulmuģtur. HUKUKĠ NEDENLER : YSK nın 135 sayılı genelgesi. ; Adaya verilen (..) adet oy pusulasının geçerli sayılmasına karar verilmesini arz ederim.

11 ÖRNEK DİLEKÇE (10) (..) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA :(T.C.Kimlik No) Adı Soyadı (.) No lu Sandık Kurulu... müģahidi ġġkayet KONUSU :Ġçinden yabancı madde çıkan oy zarfı ve oyu geçerli kabul edilmiģtir. : 07/06/2015 Pazar günü saat.. OLAYLAR : Oy zarfı içinden birleģik oy pusulasının yanı sıra, oyun kimin tarafından verildiğine iģaret olabilecek; kumaş parçası/kağıt parçası/seçmen bilgi kağıdı gibi maddeler çıkmıştır.... verilen bu oyu Sandık kurulu kanuna ve YSK Genelgesine aykırı olmasına rağmen Geçerli kabul etmiģtir. HUKUKĠ NEDENLER : YSK nın 135 sayılı genelgesi. : Geçerli kabul edilen oy zarfı ve pusulasının kurulunuzca iptal edilmesi arz olunur.

12 ÖRNEK DİLEKÇE (11) (..) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA : (T.C.Kimlik No) Adı, Soyadı (.) No lu Sandık Kurulu... müģahidi ġġkayet KONUSU : Aday ın resmi üzerine vurulan Evet mührü geçersiz kabul edilmiģtir. : 07/06/2015 Pazar günü saat.. OLAYLAR : Tasnif iģleminde birleģik oy pusulası üzerinde adayın resmi üzerine basılan evet mührü sandık kurulunca geçersiz sayılmıģtır. Adayın alanı dikdörtgen çerçeve olup, bu bölüm içerisine adayın resmi de dahildir. Sandık kurulunun bu iģlemi yasaya aykırıdır. HUKUKĠ NEDENLER : YSK nın 135 sayılı genelgesi. :... verilen ve geçersiz sayılan oyun tekrar incelenerek geçerli sayılması arz olunur

13 ÖRNEK DİLEKÇE (12) (.) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA : (T.C.Kimlik No)Adı Soyadı (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi, ġġkayet KONUSU : Sandığa ait mührün kontrolüne izin verilmemesi, : 07/06/2015 Pazar günü saat.. OLAYLAR : BirleĢik oy pusulası ve/veya zarflar üzerindeki sandığa ait mühür ün kontrol edilmesi amacıyla yakından inceleme talebimiz usullere ve genelgeye aykırı Ģekilde Kurul BaĢkanı tarafından reddedilmektedir. Bu husus 135 sayılı genelgede; Siyasi parti müģahitleri, sayım masası baģında yer alabilir ve oy pusulalarını görebilirler. cümlesi ile açıklığa kavuģturulmuģtur. HUKUKĠ NEDENLER : YSK nın 135 sayılı genelgesi. ; Pusula ve/veya zarflardaki sandığa ait mühürlerin kontrol edilmesine izin verilmesine karar verilmesini arz ederim.

ÖRNEK DİLEKÇE (1)... İL SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA

ÖRNEK DİLEKÇE (1)... İL SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ÖRNEK DİLEKÇE (1)... İL SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA 298 Sayılı Kanunun 17.Maddesi gereği, İl Seçim Kurulunun çalışmalarına ve görüşmelerine katılmak üzere, aşağıda kimlik ve iletişim bilgileri yazılı parti

Detaylı

Bu metin Türkiye Komünist Partisi Genel Merkezi tarafından TKP üye ve dostları için hazırlanmıģtır.

Bu metin Türkiye Komünist Partisi Genel Merkezi tarafından TKP üye ve dostları için hazırlanmıģtır. Bu metin Türkiye Komünist Partisi Genel Merkezi tarafından TKP üye ve dostları için hazırlanmıģtır. MÜŞAHİTLER (PARTİ GÖREVLİLERİ) İÇİN NOTLAR 1. Parti tarafından düzenlenmiģ müģahit kartını mutlaka yanınızda

Detaylı

T.C YÜKSEK SEÇİM KURULU

T.C YÜKSEK SEÇİM KURULU T.C YÜKSEK SEÇİM KURULU CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ BİRİNCİ OYLAMA ve 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ SANDIK KURULU TUTANAK DEFTERİ SANDIK NO:... 2018 NO: 1 23 Haziran 2018 Cumartesi Günü saat... de/da,.mahallesi/köyünde

Detaylı

P r a t i k. R e h b e r i

P r a t i k. R e h b e r i P r a t i k G ö n ü l l ü R e h b e r i 1 KASIM 2015 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ I. BAZI GENEL KAVRAMLAR II. MÜŞAHİTLİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER 1. Müşahit kime denir? 2. Müşahidin Yasal Hakları 1 III.

Detaylı

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA İTİRAZ EDEN : Cumhuriyet Halk Partisi adına 1) Genel Başkan Yardımcısı Bülent TEZCAN 2) YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi YAKUPOĞLU Anadolu Bulvarı No: 12 Söğütözü ANKARA

Detaylı

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA. : 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halkoylamasının tam kanunsuzluk nedeni ile iptali AÇIKLAMALAR

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA. : 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halkoylamasının tam kanunsuzluk nedeni ile iptali AÇIKLAMALAR YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA İTİRAZ EDEN : Cumhuriyet Halk Partisi adına 1) Genel Başkan Yardımcısı Bülent TEZCAN 2) YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi YAKUPOĞLU Anadolu Bulvarı No: 12 Söğütözü ANKARA

Detaylı

136 SAYILI GENELGE 1 / 9

136 SAYILI GENELGE 1 / 9 136 SAYILI GENELGE İl Seçim Kurullarının Seçim Sonuçlarına İlişkin Görevleri ile Yurt Düzeyi Seçim Sonuçlarının Belirlenmesinde Uygulanacak Esas ve İlkeleri Amaç ve kapsam MADDE 1- Bu Genelge, 7 Haziran

Detaylı

ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU 2017-2018 1) Her Altınbaş Üniversitesi öğrencisinin Öğrenci Konseyi Seçiminde oy kullanma hakkı vardır. 2) Seçilecek Öğrenci Konseyi Temsilcileri (Program Öğrenci Temsilcileri)

Detaylı

*Bu metin Komünist Parti Genel Merkezi tarafından Komünist Parti üye ve dostları için hazırlanmıştır.

*Bu metin Komünist Parti Genel Merkezi tarafından Komünist Parti üye ve dostları için hazırlanmıştır. *Bu metin Komünist Parti Genel Merkezi tarafından Komünist Parti üye ve dostları için hazırlanmıştır. MÜŞAHİTLER (PARTİ GÖREVLİLERİ) İÇİN NOTLAR 1. Parti tarafından düzenlenmiş müşahit kartını mutlaka

Detaylı

BASIN TOPLANTISI. 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi. Usulsuzlükler, Hukuk- Dışı Uygulamalar. 6 Nisan 2014 - - Kent Oteli

BASIN TOPLANTISI. 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi. Usulsuzlükler, Hukuk- Dışı Uygulamalar. 6 Nisan 2014 - - Kent Oteli BASIN TOPLANTISI 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Usulsuzlükler, Hukuk- Dışı Uygulamalar 6 Nisan 2014 - - Kent Oteli 30 Mart 2014 Ankara Büyükşehir Belediye 12334 sandıktan 6240 sandıkta

Detaylı

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA iletilmek üzere İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA iletilmek üzere İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA İzmir; 19/04/2017 Sayı; 960/ ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA iletilmek üzere İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA ŞİKAYETÇİ : İzmir Barosu Başkanlığı 1456 Sokak No:14 Alsancak-İzmir ŞÜPHELİLER :Yüksek Seçim

Detaylı

ADALET ALANI SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

ADALET ALANI SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ADALET ALANI SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA

Detaylı

YARGITAY BAġKANLIĞINA (Yargıtay Birinci BaĢkanlık Kurulu) iletilmek üzere ĠZMĠR CUMHURĠYET BAġSAVCILIĞINA

YARGITAY BAġKANLIĞINA (Yargıtay Birinci BaĢkanlık Kurulu) iletilmek üzere ĠZMĠR CUMHURĠYET BAġSAVCILIĞINA Ġzmir; 19/04/2017 Sayı; 960/ 5357 YARGITAY BAġKANLIĞINA (Yargıtay Birinci BaĢkanlık Kurulu) iletilmek üzere ĠZMĠR CUMHURĠYET BAġSAVCILIĞINA ġġkayetçġ : Ġzmir Barosu BaĢkanlığı 1456 Sokak No:14 Alsancak-Ġzmir

Detaylı

Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine ve 135 sayılı Genelgenin 19/2, 29 ve 30. maddelerine aykırıdır.

Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine ve 135 sayılı Genelgenin 19/2, 29 ve 30. maddelerine aykırıdır. . TC No.lu.. ad-soyadlı vatandaşın herhangi bir bedensel engeli olmadığı halde yanında akrabasıyla birlikte kabine girerek oy kullanmasına izin verilmiştir. Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine

Detaylı

24 HAZİRAN 2018 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ

24 HAZİRAN 2018 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ 1 24 HAZİRAN 2018 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ Müşahit kimdir? Gönüllü Sandık Müşahidi, seçim günü sandık kurulunun toplanmasından itibaren oy verme, sayım, döküm, tasnif ve tutanakların tutulması gibi

Detaylı

P r a t i k G ö n ü l l ü R e h b e r i

P r a t i k G ö n ü l l ü R e h b e r i P r a t i k G ö n ü l l ü R e h b e r i 7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ I. BAZI GENEL KAVRAMLAR Kanun: kanunda düzenlenmektedir. Genelge: Görev ve Yetkilerini düzenleyen genelgedir. Bu genelge

Detaylı

SAĞLIK-SEN (Sağlık ve Sosyal Hizmet ÇalıĢanları Sendikası) ġubelerġn DELEGE BELĠRLEME USULÜNE ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

SAĞLIK-SEN (Sağlık ve Sosyal Hizmet ÇalıĢanları Sendikası) ġubelerġn DELEGE BELĠRLEME USULÜNE ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK SAĞLIK-SEN (Sağlık ve Sosyal Hizmet ÇalıĢanları Sendikası) ġubelerġn DELEGE BELĠRLEME USULÜNE ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1)Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

06:45-07:00 07:00-08:00

06:45-07:00 07:00-08:00 İZMİR İN SANDIKLARI- 16 NİSAN 2017 HALK OYLAMASI MÜŞAHİT KONTROL LİSTESİ Halk oylamasından önce Referandum gününden önce en az bir kez ilçe, varsa okul sorumlunuz ile yüz yüze görüşünüz. Bir siyasi parti

Detaylı

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI DELEGE SEÇİMLERİ YÖNETMELİĞİ ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON

Detaylı

Genelge No : Örnek: 136 sayılı Genelge Genelge Tarihi : 14/03/2011 ÖRNEK: 136 AMAÇ VE KAPSAM

Genelge No : Örnek: 136 sayılı Genelge Genelge Tarihi : 14/03/2011 ÖRNEK: 136 AMAÇ VE KAPSAM Genelge No : Örnek: 136 sayılı Genelge Genelge Tarihi : 14/03/2011 ÖRNEK: 136 AMAÇ VE KAPSAM Madde 1- Bu Genelge, 12/6/2011 Pazar günü yapılacak olan XXIV. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde; İl seçim

Detaylı

OY VERME YERİ İZLEME FORMU

OY VERME YERİ İZLEME FORMU OY VERME YERİ İZLEME FORMU Ekip Numarası: Form Numarası: 1- Oy Verme Yeri (OVY): İl: Mahalle: İlçe: 2- Oy Verme Yeri: a. Okul adı: b. Kapalı Kurum Cezaevi Adı : Diğer: (Açıklayınız) 3- Oy Verme Yerinin

Detaylı

ANKARA NIN OYLARI SEÇİM GÜNLÜĞÜ

ANKARA NIN OYLARI SEÇİM GÜNLÜĞÜ ANKARA NIN OYLARI SEÇİM GÜNLÜĞÜ Ortak Nokta Derneği ile Ankara Kent Forumu Derneğinin önderliğinde, sivil toplum kuruluşlarının desteği ve gönüllülerin katılımıyla bağımsız bir platform olan Ankara nın

Detaylı

Karar No : 1888 Karar Tarihi : 07/10/2015

Karar No : 1888 Karar Tarihi : 07/10/2015 Karar No : 1888 Karar Tarihi : 07/10/2015 Adalet ve Kalkınma Partisi SKM Başkanı Yıldız SEFERİNOĞLU ve Adalet ve Kalkınma Partisi Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Şeref MALKOÇ tarafından müştereken imzalanarak

Detaylı

Demokratik, adil ve temiz seçim için 7 Haziran da Ankara nın bütün sandıkları bize emanet!

Demokratik, adil ve temiz seçim için 7 Haziran da Ankara nın bütün sandıkları bize emanet! Demokratik, adil ve temiz seçim için 7 Haziran da Ankara nın bütün sandıkları bize emanet! Ankara nın Oyları nedir? Demokratik, adil ve temiz seçim için bir araya gelmiş bağımsız gönüllülerden oluşan bir

Detaylı

Üye Üye Üye M. Zeki ÇELEBİOĞLU Muharrem COŞKUN Turan KARAKAYA

Üye Üye Üye M. Zeki ÇELEBİOĞLU Muharrem COŞKUN Turan KARAKAYA Karar No : 199 Karar Tarihi : 14/03/2011 Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Seçimlerinin yenilenmesine, seçimin 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılmasına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 03/03/2011

Detaylı

OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU

OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU Ekip numarası: Form numarası: Oy Verme Yeri (OVY) tanımlanması Seçim Yeri İl: İlçe: Mahalle: Okul: Sandık No. Oy verme yerinin özellikleri a. Kırsal ( ) Kentsel ( ) b. Normal

Detaylı

SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 5749 Kanun Kabul Tarihi : 13/03/2008 Resmi Gazete Tarihi : 22/03/2008 Resmi Gazete Sayısı

Detaylı

Sandık Gözlemciliği Eğitimi

Sandık Gözlemciliği Eğitimi Sandık Gözlemciliği Eğitimi 1 Oy ve Ötesi eğitimleri içeriğini, seçim sürecinin ve işleyişinin yasal zeminini belirleyen seçim kanunu ve genelgeden alır. Eğitimler, gönüllüleri sürecin doğru işlemesi için

Detaylı

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER AMAÇ : Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; TRT Kurumu Personeli Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakıf Vakıf

Detaylı

Sandık Güvenliği Eğitimi

Sandık Güvenliği Eğitimi Sandık Güvenliği Eğitimi Sandık Başındaki Kişiler 1. Sandık Memurları 2. Partilerin Sandık Görevlileri 3. Sandık Müşahitleri Bu sunum ağırlıklı olarak sandık müşahitliği eğitimi içindir. İletişim Zinciri

Detaylı

TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR

TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Esasların amacı, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra

Detaylı

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ / DÖNEMĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ/TEMSĠLCĠSĠ SEÇĠMĠ

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ / DÖNEMĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ/TEMSĠLCĠSĠ SEÇĠMĠ NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ 2014-2015/2015-2016 DÖNEMĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ/TEMSĠLCĠSĠ SEÇĠMĠ SEÇĠM KURULLARI ĠÇĠN SEÇĠM KILAVUZU ĠÇĠNDEKĠLER: A. FAKÜLTE/MYO ÖĞRENCĠ TEMSĠLCĠ ADAYLARINA ĠLĠġKĠN AÇIKLAMALAR

Detaylı

SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ

SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ CUMHURBAŞKANI ve 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ 2018 1 ÖNSÖZ: Sandık Kurulu üyeleri ile müşahitler için Seçim Günü Rehberi nin amacı seçimde görev alan sandık

Detaylı

Genelge No : Örnek: 136 Sayılı Genelge Genelge Tarihi : 09/05/2007. Karar No : K A R A R -

Genelge No : Örnek: 136 Sayılı Genelge Genelge Tarihi : 09/05/2007. Karar No : K A R A R - Genelge No : Örnek: 136 Sayılı Genelge Genelge Tarihi : 09/05/2007 Karar No : 249 - K A R A R - Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığından alınan 05/05/2007 günlü yazıda; 22 Temmuz 2007 Pazar günü yapılacak XXIII.

Detaylı

SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ. CUMHURBAŞKANI ve 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ

SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ. CUMHURBAŞKANI ve 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ CUMHURBAŞKANI ve 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ 2018 ÖNSÖZ: Sandık Kurulu üyeleri ile müşahitler için Seçim Günü Rehberi nin amacı seçimde görev alan sandık

Detaylı

SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU

SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU Seçim gününden önce mutlaka aşağıdaki iletişim bilgilerini doldurunuz. GÖREVİ ADI SOYADI TELEFON NUMARASI Okul Sorumlusu Gezici Grup Sorumlusu İlçe BİM Komisyonu

Detaylı

2014 YILI OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİM 1. OTURUM

2014 YILI OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİM 1. OTURUM Karar No : Konu : 2014 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı TeĢkil edenlerin 2014 YILI OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİM 1. OTURUM BAŞKAN: Sayın Meclis Üyeleri; 5393 sayılı kanunun 20. maddesine istinaden

Detaylı

Saadet Partisi Sandık Kurulu üyeleri EĞİTİM SUNUMU

Saadet Partisi Sandık Kurulu üyeleri EĞİTİM SUNUMU Saadet Partisi Sandık Kurulu üyeleri EĞİTİM SUNUMU AMAÇ Partimizin sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerine; oy verme öncesi, oy verme sırası ve sonrasındaki görevleri ile ilgili bilgi ve beceri kazandırmak.

Detaylı

(Örnek: 145/I) XXIV. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE GÜMRÜK KAPILARINDA GÖREV YAPACAK GÜMRÜK KAPISI

(Örnek: 145/I) XXIV. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE GÜMRÜK KAPILARINDA GÖREV YAPACAK GÜMRÜK KAPISI Genelge No : Örnek: 145/I sayılı Genelge Genelge Tarihi : 30/03/2011 (Örnek: 145/I) XXIV. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE GÜMRÜK KAPILARINDA GÖREV YAPACAK GÜMRÜK KAPISI İLÇE SEÇİM KURULLARI VE SANDIK

Detaylı

+ - Almanya da Seçim Genel Durum Değerlendirmesi. İlk 6 gün: 8-13 Mayıs 2015. 14. Mayıs 2015

+ - Almanya da Seçim Genel Durum Değerlendirmesi. İlk 6 gün: 8-13 Mayıs 2015. 14. Mayıs 2015 www.gurbetinoylari.com gurbetinoylari2015.blogspot.com facebook.com/gurbetinoylari @GurbetinOylari @AOylari Almanya da Seçim Genel Durum Değerlendirmesi İlk 6 gün: 8-13 Mayıs 2015 14. Mayıs 2015 Almanya'daki

Detaylı

SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU

SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU Seçim gününden önce mutlaka aşağıdaki iletişim bilgilerini doldurunuz. GÖREVİ ADI SOYADI TELEFON NUMARASI Sandık Kurulu Üyesi Müşahit Okul Sorumlusu İtiraza Yetkili

Detaylı

SEÇİM 2018 EL KİTABI. Her Okulda Bir Avukat

SEÇİM 2018 EL KİTABI. Her Okulda Bir Avukat SEÇİM 2018 EL KİTABI Her Okulda Bir Avukat 2 ÖNSÖZ Sevgili Meslektaşlarımız; Demokrasinin temelini teşkil eden seçimlerin adil bir şekilde yapılıp tamamlanabilmesi için, kasten veya yanlışlıkla yapılabilecek

Detaylı

TÜRKİYE DE MİLLETVEKİLİ

TÜRKİYE DE MİLLETVEKİLİ 20 TÜRKİYE DE MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ 1SEÇİMLERLE İLGİLİ DÜZENLEMELER İLK KEZ NE ZAMAN YAPILMIŞTIR? Türkiye, demokratik sistemin temelini teşkil eden seçimlerle bundan yaklaşık 150 yıl önce tanışmıştır.

Detaylı

1- GİRİŞ...3. A- Seçim Bölgesi, Sandık Çevresi, Oy Sandığı...3. B- Sandık çevresinde kimler bulunur? SANDIK ÇEVRESİNDEKİ GÖREVLİLER...

1- GİRİŞ...3. A- Seçim Bölgesi, Sandık Çevresi, Oy Sandığı...3. B- Sandık çevresinde kimler bulunur? SANDIK ÇEVRESİNDEKİ GÖREVLİLER... İÇİNDEKİLER 1- GİRİŞ...3 A- Seçim Bölgesi, Sandık Çevresi, Oy Sandığı...3 B- Sandık çevresinde kimler bulunur?...3 2- SANDIK ÇEVRESİNDEKİ GÖREVLİLER...4 A- Sandık kurulu kimlerden oluşur?...4 B- Gözlemci

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TĠCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 )

T.C. GÜMRÜK VE TĠCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 ) T.C. GÜMRÜK VE TĠCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı: 77939137-010.06.02 Konu: Antrepoya eģya alınması ve aynı gümrük idaresi denetiminde eģya sevki GENELGE (2013/5 ) Özet beyan ve transit rejimi

Detaylı

M.Ali ZEREN Sibel ÇAKIN BAYHAN Cengiz DEMĠRALP Mali Hiz.Müd.V. Kültür ve Sos.ĠĢl.Müd.V. Özel Kalem Müd.V. (Ġzinli)

M.Ali ZEREN Sibel ÇAKIN BAYHAN Cengiz DEMĠRALP Mali Hiz.Müd.V. Kültür ve Sos.ĠĢl.Müd.V. Özel Kalem Müd.V. (Ġzinli) Karar Tarihi : 17/04/2014 Karar No : 2014/1 Karar Konusu : Encümen Toplantı Günleri KONU : Yazı ĠĢleri Müdürlüğünün,17/04/2014 tarih ve 141 sayılı yazısında;30 Mart Mahalli Ġdareler Genel Seçimleri yapılmasından

Detaylı

SEÇİM GÜNÜ İŞLEMLERİ REHBERİ

SEÇİM GÜNÜ İŞLEMLERİ REHBERİ SEÇİM GÜNÜ İŞLEMLERİ REHBERİ SANDIK GÜVENLİĞİ Oyların sağlıklı bir şekilde verilmesini, sandık sonuç tutanaklarının doğru tutulmasını ve bu sonuçların doğru bir şekilde ilanını sağlayacak tüm işlemlerdir

Detaylı

7 HAZİRAN 2015 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİNDE SEÇİM İŞLEYİŞİ, GÖZLEMCİLERİN HAKLARI, SANDIK KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ

7 HAZİRAN 2015 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİNDE SEÇİM İŞLEYİŞİ, GÖZLEMCİLERİN HAKLARI, SANDIK KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ 7 HAZİRAN 2015 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİNDE SEÇİM İŞLEYİŞİ, GÖZLEMCİLERİN HAKLARI, SANDIK KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ 1 Bina Sorumlusu Sandık Kurulu Kullanma Öncesi Sandık Kurulunun

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı Tarih: 16/05/2008 Sayı : B.13.2.BKG.0.11.00.02/364114 Konu : 2022 sayılı Kanunun

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı 2014 Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı 2014 YILI MAL ve HĠZMET ALIMLARI ĠLE YAPIM ĠġLERĠNDE %10 LUK KULLANIM RAPORU 1 Karaman-2015

Detaylı

ALMANYA NIN OYLARI 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ ANALİZ RAPORU

ALMANYA NIN OYLARI 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ ANALİZ RAPORU ALMANYA NIN OYLARI 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ ANALİZ RAPORU TEMMUZ 2015 ANALİZ YÖNTEMİ Gurbetin Oyları olarak yaptığımız Analizimizde çalışmak üzere gönüllüler arıyoruz! çağrımıza farklı ülkelerden

Detaylı

135/II SAYILI GENELGE SEYYAR SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ

135/II SAYILI GENELGE SEYYAR SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ 135/II SAYILI GENELGE SEYYAR SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Ankara - 2018 135/II SAYILI GENELGE SEYYAR SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Kapsam MADDE 1- Bu Genelge;

Detaylı

DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ

DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER A.4 DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ 1 2 BİRLEŞİK METAL İŞÇİLERİ SENDİKASI ŞUBE GENEL KURULU DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ MADDE 1- YÖNETMELİĞİN AMACI: İşbu yönetmeliğin amacı; Anatüzüğümüzün

Detaylı

Karar No : 1070 Karar Tarihi : 22/06/2011

Karar No : 1070 Karar Tarihi : 22/06/2011 Karar No 1070 Karar Tarihi 22/06/2011 Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığınca, 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılan XXIV. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını gösterir birleştirme tutanaklarındaki duruma

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TEKSTİL VE MODA TASARIM BÖLÜMÜ STAJ FORMU

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TEKSTİL VE MODA TASARIM BÖLÜMÜ STAJ FORMU T.C. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TEKSTİL VE MODA TASARIM BÖLÜMÜ STAJ FORMU EK- 1 Resim Yapıştırınız. Bölümü öğrencilerinin öğrenim süresi sonuna kadar kuruluş ve işletmelerde staj yapma zorunluluğu vardır.

Detaylı

TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13)

TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13) 10 Nisan 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27548 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13) Arı YetiĢtiriciliği, Bombus

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN SĠVĠL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE YARIġMA SINAVI ĠLE 5431 SAYILI SĠVĠL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT VE GÖREVLERĠ

Detaylı

NOT: 16 ŞUBAT 2017 PERŞEMBE 18 ŞUBAT 2017 CUMARTESİ

NOT: 16 ŞUBAT 2017 PERŞEMBE 18 ŞUBAT 2017 CUMARTESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 6771 SAYILI KANUNUN 16 NİSAN 2017 TARİHİNDE HALKOYUNA SUNULMASINDA UYGULANACAK SEÇİM TAKVİMİ NOT: 1- İlgili kanunlarda öngörülen bazı süreler

Detaylı

İLERİ DEMOKRASİ VE TEMİZ SEÇİM

İLERİ DEMOKRASİ VE TEMİZ SEÇİM İLERİ DEMOKRASİ VE TEMİZ SEÇİM Prof. Dr. Mehmet Tomanbay Ulusal Eğitim Derneği 30 Kasım 2013 GERÇEK DEMOKRASİ İÇİN TEMİZ SEÇİM OYU KİMİN VERDİĞİ DEĞİL, KİMİN SAYDIĞI ÖNEMLİDİR TEMİZ SEÇİM PLATFORMU http://temizsecim.org

Detaylı

SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİ İLE SİGORTA ACENTELERİ İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR

SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİ İLE SİGORTA ACENTELERİ İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİ İLE SİGORTA ACENTELERİ İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esasların amacı, Sigorta Acenteleri

Detaylı

T.C. BAġBAKANLIK GÜMRÜK MÜSTEġARLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE 2000/21

T.C. BAġBAKANLIK GÜMRÜK MÜSTEġARLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE 2000/21 Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.00.33.961/24 Konu : T.C. BAġBAKANLIK GÜMRÜK MÜSTEġARLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE 2000/21 04.11.1999 tarih ve 23866 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 4458 sayılı Gümrük Kanunu

Detaylı

SEÇİM TAKVİMİ. 2- Seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının belirlenmesi ve ilanı (2839/4, 5).

SEÇİM TAKVİMİ. 2- Seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının belirlenmesi ve ilanı (2839/4, 5). 22 TEMMUZ 2007 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN XXIII. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE UYGULANACAK SEÇİM TAKVİMİ NOT: 1- Seçimle ilgili kanunlarda öngörülen bazı süreler, 2839 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin

Detaylı

SANDIK GÖZLEMCİLERİ BİLGİLENDİRME NOTU

SANDIK GÖZLEMCİLERİ BİLGİLENDİRME NOTU SANDIK GÖZLEMCİLERİ BİLGİLENDİRME NOTU Bu yazıda 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sandık müşahitlerinin nelere dikkat etmesi gerektiği görev ve yetki alanları, hangi durumların usulsüz olduğu, bir usulsüzlükle

Detaylı

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ 135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Ankara - 2015 1 / 21 İÇİNDEKİLER SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİNİ GÖSTERİR GENELGE Kapsam... 1 Sandık kurullarının

Detaylı

Yenicami Mah. Milas Asfaltı Üzeri SAYIN ÜYEMİZ ; P.K SÖKE. Sayı : 2017 / 245 Tarih: Konu: Borsamız Organ Seçimleri.

Yenicami Mah. Milas Asfaltı Üzeri SAYIN ÜYEMİZ ; P.K SÖKE. Sayı : 2017 / 245 Tarih: Konu: Borsamız Organ Seçimleri. 5174 Sayılı Kanun ve Organ Seçimleri Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uyarınca, yargı gözetiminde 04 Ekim 2017 Çarşamba günü yapılacak olan borsamızın meclis asil ve yedek üyeleri seçimlerinde, aşağıdaki

Detaylı

ANKARA NIN OYLARI 2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ SEÇİM GÜVENLİĞİ KILAVUZU

ANKARA NIN OYLARI 2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ SEÇİM GÜVENLİĞİ KILAVUZU ANKARA NIN OYLARI 2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ SEÇİM GÜVENLİĞİ KILAVUZU GİRİŞ Kanun: 298 sayılı Seçim Kanunudur. Tam adı, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun Seçim Kanunu dur. Ülkemizde

Detaylı

TÜRKĠYE DE ANAYASA DEĞĠġĠKLĠĞĠ: NEDENLER, YAġANANLAR VE SONUÇLAR

TÜRKĠYE DE ANAYASA DEĞĠġĠKLĠĞĠ: NEDENLER, YAġANANLAR VE SONUÇLAR TÜRKĠYE DE ANAYASA DEĞĠġĠKLĠĞĠ: NEDENLER, YAġANANLAR VE SONUÇLAR 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) koşullarında, 16 Aralık 2016 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi

Detaylı

AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE

AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE Başkan, Nebojša Vučinić, Yargıçlar, Paul Lemmens, Egidijus Kūris, ve Bölüm Yazı

Detaylı

Akış Sandık Kurulu Başkanı Sandık Kurulu Üyesi Sandık Müşahidi

Akış Sandık Kurulu Başkanı Sandık Kurulu Üyesi Sandık Müşahidi Sandık Başı Eğitimi Akış ü Sandık Kurulu Başkanı, Sandık Kurulu Üyesi ve Sandık Müşahidi kimlerdir? ü Halkoylaması günü öncesi ve oy verme süreçleri ü Oy sayım süreçleri ü Sandık Kurulu Başkanı ü Sandık

Detaylı

Sandık Müşahidi Eğitimi

Sandık Müşahidi Eğitimi Sandık Müşahidi Eğitimi Oy ve Ötesi, Oy ve Ötesi Kimdir? Toplumun farklı kesimlerinden, farklı inanç ve görüşlere sahip, tamamen gönüllü kişilerin bir araya geldiği, Türkiye de katılımcı demokrasiyi geliştirmek

Detaylı

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ 135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Ankara - 2015 1 / 21 İÇİNDEKİLER SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİNİ GÖSTERİR GENELGE Kapsam... 1 Sandık kurullarının

Detaylı

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi,

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi, 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Sandık Gönüllüleri. Müşahitlik Eğitimi

Sandık Gönüllüleri. Müşahitlik Eğitimi Sandık Gönüllüleri Müşahitlik Eğitimi Bugün neden buradayız? Önümüzdeki adımlar uzun bir yol Durum güncellemesi (diğer iller) Eğitimlerin sürdürülebilirliği Cumhurbaşkanlığı Seçimi Keşke bilseydik! Kritik

Detaylı

FATSA ĠLÇE SEÇĠM KURULU BAġKANLIĞINDAN

FATSA ĠLÇE SEÇĠM KURULU BAġKANLIĞINDAN FATSA ĠLÇE SEÇĠM KURULU BAġKANLIĞINDAN FATSA TĠCARET BORSASI ORGAN SEÇĠMLERĠ SEÇĠM ĠLANI 5174 Sayılı Kanun ile bu Kanunun 83. ve 84. maddelerine dayanılarak çıkarılan 19/01/2005 tarih ve 25705 Sayılı Resmi

Detaylı

İŞTE K.MARAŞ İÇİN OY VERME SAATİ

İŞTE K.MARAŞ İÇİN OY VERME SAATİ İŞTE K.MARAŞ İÇİN OY VERME SAATİ İŞTE K.MARAŞ İÇİN OY VERME SAATİ 07.00-16.00 Türkiye, 26. Dönem Parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere yarın sandık başına gidiyor. Seçimde, 54 milyon 49 bin 940 seçmen,

Detaylı

145/I SAYILI GENELGE

145/I SAYILI GENELGE 145/I SAYILI GENELGE GÜMRÜK KAPILARINDA GÖREV YAPACAK GEÇİCİ GÜMRÜK KAPISI SEÇİM KURULLARI VE SANDIK KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİ İLE GÜMRÜK KAPILARINDAKİ OY VERME İŞLEMLERİ Amaç ve kapsam MADDE 1-

Detaylı

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Almanya nın Oyları değerlendirmesi (ilk 7 gün)

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Almanya nın Oyları değerlendirmesi (ilk 7 gün) 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Almanya nın Oyları değerlendirmesi (ilk 7 gün) Genel olarak bu seçimlerde seçim organizasyonunun ve işleyişinin önceki seçimlere kıyasla daha düzenli, daha sakin ve

Detaylı

YURTDIŞI SANDIK KURULUNDA GÖREVLİ MÜŞAHİTLER İÇİN EĞİTİM SUNUMU Bu Sunum 202 Sayılı YSK Genelgesi Esas Alınarak Hazırlanmıştır.

YURTDIŞI SANDIK KURULUNDA GÖREVLİ MÜŞAHİTLER İÇİN EĞİTİM SUNUMU Bu Sunum 202 Sayılı YSK Genelgesi Esas Alınarak Hazırlanmıştır. YURTDIŞI SANDIK KURULUNDA GÖREVLİ MÜŞAHİTLER İÇİN EĞİTİM SUNUMU Bu Sunum 202 Sayılı YSK Genelgesi Esas Alınarak Hazırlanmıştır. Sandık Kurullarının Oluşumu Sandık kurulu bir başkan, bir kamu görevlisi

Detaylı

485 SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ 2017 / 111

485 SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ 2017 / 111 BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK Sayı ÖZET 485 SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ 2017 / 111 Tebliğde 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 7061 sayılı Kanunla Vergi Usul Kanunu nda tebligat

Detaylı

TÜM EĞĠTĠMBĠRSEN. Tüm Eğitimciler Birliği Sendikası. Genel Kurul ve Seçim Yönetmeliği

TÜM EĞĠTĠMBĠRSEN. Tüm Eğitimciler Birliği Sendikası. Genel Kurul ve Seçim Yönetmeliği TÜM EĞĠTĠMBĠRSEN Tüm Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Kurul ve Seçim Yönetmeliği 27.01.2013 I - GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, TÜM EĞĠTĠM BĠR-SEN Genel Merkez, ġube, Ġl ve Ġlçe

Detaylı

Sandık Müşahidi Eğitimi

Sandık Müşahidi Eğitimi Sandık Müşahidi Eğitimi Sandık Müşahidi Eğitim İçeriği 2 Oy ve Ötesi, Oy ve Ötesi Kimdir? Toplumun farklı kesimlerinden, farklı inanç ve görüşlere sahip, tamamen gönüllü kişilerin bir araya geldiği, Türkiye

Detaylı

485 SIRA NOLU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

485 SIRA NOLU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ Genelge : 2017/22 21.12.2017 GENELGE (Sadece Müşterilerimiz içindir) Açıklama; 17/12/2017 tarihli ve 30273 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 485 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde; 5/12/2017

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve TeftiĢ BaĢkanlığına Genel Ġdari Hizmetleri sınıfından münhal

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve TeftiĢ BaĢkanlığına Genel Ġdari Hizmetleri sınıfından münhal Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve TeftiĢ BaĢkanlığına Genel Ġdari Hizmetleri sınıfından münhal 7 ve 8. dereceli

Detaylı

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No: K A R A R

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No: K A R A R - K A R A R Kurulumuz Başkanlığına Cumhuriyet Halk Partisi adına Genel Başkan Yardımcısı Bülent TEZCAN ve Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Mehmet Hadimi YAKUPOĞLU tarafından müştereken

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ 1. BÖLÜM: Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığının 16 Mayıs 2004

Detaylı

1 KASIM 2015 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE UYGULANACAK SEÇİM TAKVİMİ

1 KASIM 2015 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE UYGULANACAK SEÇİM TAKVİMİ 1 KASIM 2015 GÜNÜ YAPILACAK OLAN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE UYGULANACAK SEÇİM TAKVİMİ NOT: 31 AĞUSTOS 2015 TESİ 1 EYLÜL 2015 1- İlgili kanunlarda öngörülen bazı süreler 2839 sayılı Milletvekili

Detaylı

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Silivri Belediye

Detaylı

Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor

Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor www.mevzuattakip.com.tr Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor İl, ilçe ve beldelerde 1398 belediye başkanlığı için yarışacak binlerce aday seçim takviminin yayınlanmasını bekliyor. - 28.11.2018 Seçmenler, 5

Detaylı

KANUN SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

KANUN SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 10 Nisan 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27548 KANUN SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5980

Detaylı

Haziran 2015 Seçimleri Müşahit Eğitimi. #oyunusevensaysin

Haziran 2015 Seçimleri Müşahit Eğitimi. #oyunusevensaysin Haziran 2015 Seçimleri Müşahit Eğitimi #oyunusevensaysin Bölüm 1: Genel bilgiler ve tanımlar 2 Sandık Alanı Tanımları Sandık Alanı 100 metre Sandık Çevresi 15 metre Müşahit 33.000 kişi Kolluk Görevlisi

Detaylı

TÜRKİYE BADMİNTON FEDERASYONU BADMİNTON FEDERASYONU BAŞKANLIĞI ADAYLIK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ

TÜRKİYE BADMİNTON FEDERASYONU BADMİNTON FEDERASYONU BAŞKANLIĞI ADAYLIK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ BAŞKANLIĞI ADAYLIK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ BAŞKAN ADAYLARINDA ARANACAK ŞARTLAR a) T.C. VatandaĢı olmak, b) En az lise mezunu olmak, c) KesinleĢmiĢ sigorta veya vergi borcu nedeniyle takibata uğramamıģ olmak,

Detaylı

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ 135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Ankara - 2018 135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Kapsam MADDE 1- Bu Genelge; sandık kurullarının

Detaylı

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ I. 10 Ağustos 2014 Pazar Günü Yapılacak Olan Birinci Oylamaya İlişkin Takvim NOT: 29 HAZİRAN 2014 30 HAZİRAN 2014 2 TEMMUZ 2014 1- Bu Takvim,

Detaylı

Ruhsat Harcı (2015 yılı için Jeotermal kaynak iģletme harç miktarı; 7.028,45 TL., mineralli su iģletme ruhsat harç miktarı 3.514,25 TL.

Ruhsat Harcı (2015 yılı için Jeotermal kaynak iģletme harç miktarı; 7.028,45 TL., mineralli su iģletme ruhsat harç miktarı 3.514,25 TL. JEOTERMAL KAYNAK VE DOĞAL MĠNERALLĠ SULAR ARAMA RUHSATI MÜRACAATI Talep sahibince 1/25000 ölçekli pafta adı ve altı derecelik dilim esas alınarak yedi basamaklı koordinat sistemine göre yirmi noktayı ve

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU... 3 SAYIŞTAYIN

Detaylı

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: II. BAġKAN: Ali Kemal AKKOÇ Üyeler :Ali KAYA, Bahattin IġIK, Hakan GÜNAL, Kazım ÖZKAN, Adem KAMALI, Erkan DEMĠRTAġ

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: II. BAġKAN: Ali Kemal AKKOÇ Üyeler :Ali KAYA, Bahattin IġIK, Hakan GÜNAL, Kazım ÖZKAN, Adem KAMALI, Erkan DEMĠRTAġ TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: II. BAġKAN: Ali Kemal AKKOÇ Üyeler :Ali KAYA, Bahattin IġIK, Hakan GÜNAL, Kazım ÖZKAN, Adem KAMALI, Erkan DEMĠRTAġ BAġVURU SAHĠBĠ: Polimatik Temizleme San. Tic. Td. ġti., Organize

Detaylı

RESMĠ YAZIġMALARDA UYGULANACAK ESAS ve USULLER HAKKINDA YÖNETMELĠK

RESMĠ YAZIġMALARDA UYGULANACAK ESAS ve USULLER HAKKINDA YÖNETMELĠK RESMĠ YAZIġMALARDA UYGULANACAK ESAS ve USULLER HAKKINDA YÖNETMELĠK - Yazı kağıdının üst, alt,sol ve sağ kenarından 2,5 cm boşluk bırakılarak yazı alanı hazırlanır. - Kamu kurum ve kuruluşları arasında

Detaylı

Timsan Nakliyat Gıda Temizlik ĠnĢ. Mak. Taah. San. Ve Tic. Ltd. ġti. Türkiye Elektrik Ġletim A.ġ Genel Müdürlüğü 13.

Timsan Nakliyat Gıda Temizlik ĠnĢ. Mak. Taah. San. Ve Tic. Ltd. ġti. Türkiye Elektrik Ġletim A.ġ Genel Müdürlüğü 13. KAMU İHALE KURUL KARARI Toplantı No : 2016/009 Gündem No : 3 Karar Tarihi : 02.02.2016 Karar No : 2016/UH.I-356 ġikayetçi: Timsan Nakliyat Gıda Temizlik ĠnĢ. Mak. Taah. San. Ve Tic. Ltd. ġti. Ġhaleyi Yapan

Detaylı

"298 SAYILI SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ"

298 SAYILI SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ TBMM'YE SUNULAN 26 MADDELİK İTTİFAK TEKLİFİNİN TAM METNİ "298 SAYILI SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ" MADDE 1-

Detaylı

7 HAZİRAN 2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ DEĞERLENDİRME RAPORU ANKARA, TEMMUZ 2015. www.ankaraninoylari.com

7 HAZİRAN 2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ DEĞERLENDİRME RAPORU ANKARA, TEMMUZ 2015. www.ankaraninoylari.com 7 HAZİRAN 2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ DEĞERLENDİRME RAPORU ANKARA, TEMMUZ 2015 GİRİŞ Ankara nın Oyları, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden 1,5 ay önce Ankara da sosyal medya üzerinde bağımsız bireylerce kurulmuş

Detaylı