İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ ve ÖNDER İŞBİRLİĞİ İLE İMAM-HATİP ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2016 YAZ OKULLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ ve ÖNDER İŞBİRLİĞİ İLE İMAM-HATİP ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2016 YAZ OKULLARI"

Transkript

1

2 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ ve ÖNDER İŞBİRLİĞİ İLE İMAM-HATİP ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2016 YAZ OKULLARI

3 KÖKLÜ GEÇMİŞTEN BÜYÜK GELECEĞE... İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ İstanbul Üniversitesi, Türkiye nin en eski ve en köklü üniversitesidir. Aynı zamanda Türkiye nin en bilindik üniversite markasıdır. Yüzyıllara uzanan geçmişi, ona eşi görülmez bir derinlik kazandırmış ve bu derinlik de her dönem faaliyetlerine büyük bir değer katmıştır. Hep ilklerin üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi, her zaman düstur edindiği çok kapsamlı düşünmek, yenilikçi ve girişimci bir ruha sahip olmak gibi özelliklerinin yeni bir dışavurumu olarak Türkiye nin 21. yüzyılına Çocuk Üniversitesi ile yeni bir enerji katmıştır. Bu katkının özü, çocukları erken yaştan itibaren üniversite eğitimleri hakkında en doğru tercihi yapabilmeleri için yönlendirmektir. İstanbul Üniversitesi, bu öncü girişimiyle, yaşam boyu eğitim anlayışını ve her yaştan bireyin kendini geliştirmesini ve yeni bilimsel gelişmeleri öğrenmesini destekleme noktasında yeni bir vizyon oluşturmuştur. Memnuniyetle ifade edelim ki, bu vizyonun adı, İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi dir.

4 KURULUŞ TARİHİ 1453, HİZMETE BAŞLAMA TARİHİ 2010 İstanbul Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, bir yıllık detaylı ve kapsamlı bir ön çalışmanın ardından 27 Şubat 2010 tarihinde kuruldu. Çocuk Üniversitesi, Türkiye de bu alanda yapılan faaliyetlerin en kapsamlısıdır. Kuşkusuz bunda derslerin, alanında söz sahibi öğretim üyeleri tarafından verilmesinin payı oldukça büyüktür. Ayrıca Çocuk Üniversitesi yaptığı geniş çaplı faaliyetler ile birçok öğrencinin üniversiteye ve bilime bakış açısını güçlendirmektedir. Bu bağlamda yaz okulu, kış okulu, bilimsel geziler, bilimsel modüller, workshoplar ve sosyal sorumluluk projeleri, çocukların ve gençlerin ilgisine sunulmaktadır.

5 5 BİN 414 ÖĞRETİM ÜYESİ VAR Türkiye nin en geniş eğitim öğretim portföyüne sahip olan İstanbul Üniversitesi nin 5 bin 414 öğretim üyesi, Çocuk Üniversitesi nin de gönüllü eğitmenleridir. Bu nedenle İÜ Çocuk Üniversitesi nin hem program zenginliği bakımından ve hem de öğretim elemanı kalitesi bakımından benzerlerine açık üstünlüğü söz konusudur. Ayrıca eğitim kadrosunun genişliği, çocuklara çok sayıda alternatif sunabilme imkanı vermektedir. TÜM KAMPÜS ÇOCUKLARIN HİZMETİNDE İÜ Çocuk Üniversitesi nin öğrencileri, eğitimlerini İstanbul Üniversitesi nin tarihi kampüsü içerisinde almaktadır. Böylece 6 asırlık üniversite gücünü ve birikimini arkalarında hisseden öğrenciler, nezih bir fiziksel mekanda ders görmenin ayrıcalığını yaşamaktadır. Bu imkanlar sayesinde de üniversite tecrübelerine çok değerli bir başlangıç yapmaktadırlar.

6

7 PROGRAMLARIMIZ SOSYOLOG OLMAK İSTİYORUM Sosyoloji; toplumsal hayatın, toplumsal değişmenin ve insan davranışının toplumsal neden ve sonuçlarının sistematik olarak incelenmesidir. Sosyoloji, insanlar arasındaki ilişkileri ve siyasetten teknolojiye, ekonomiden şehir hayatına, kültür ve medyadan dine varıncaya dek insan faaliyetlerini geniş şekilde inceler. Temelleri 1914 te Ziya Gökalp in öncülüğünde atılan İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, Türkiye nin ilk ve en köklü sosyoloji kürsüsüdür. Çocuk Üniversitesi bünyesinde açılan Sosyolog Olmak İstiyorum programının amacı, öncelikle öğrencilerinin içinde yaşadıkları dünyayı ve toplumu en geniş biçimde kavrama imkanlarını artırmak, bu yönde kendilerine katkı sağlamak. Bu çerçevede öğrencilerine, sosyolog olmanın temel kavramlarını ve analiz araçlarını tanıtıyor, sosyoloji disiplininin birikimini aktarıyor ve bütün bu araçlar ve birikim eşliğinde içinde yaşadıkları dünyayı ve toplumu keşif yolculuklarında destek olmayı amaçlıyor. Bölümün sahip olduğu birikim, öğrencilerin toplum sorunlarıyla sadece teorik düzeyde değil pratik düzeyde de ilişki kurabilecekleri akademik zenginliğe imkan sağlıyor. Program bunun ötesinde öğrencileri Sosyoloji bölümünde verilen eğitim hakkında bilgilendirmeyi de amaçlıyor. PSİKOLOG OLMAK İSTİYORUM İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü nde yürütülecek olan bu programın amacı, psikoloji alanına ilgi duyan öğrencileri psikoloji bilimi ve uygulama alanları hakkında derinlemesine bilgi ve deneyim edinmelerini sağlamak. Psikoloji bilimini gündelik hayattaki karşılıklarıyla birlikte çok boyutlu olarak tanıyan öğrencinin bu alanda eğitim almaya ve çalışmaya uygun olup olmadığı konusunda temel bir farkındalığa ulaşması bekleniyor. Programı tamamlayan öğrenci aşağıdaki kazanımları elde eder. 1- Psikoloji ve yakın meslek alanlarının benzerlik ve farklılıklarını tanımlar. 2- Psikolojinin çalışma konularını ve alt alanlarını tanımlar. 4- Psikoloji mezunlarının çalışma alanları ve koşulları hakkında bilgi sahibidir. 5- Psikoloji bilgisinin gündelik hayattaki olgu ve olaylarla bağlantılarını açıklar. 6- Bir bilim olarak psikolojinin araştırma yürütme ve bilgi üretme yollarını açıklar.

8 İKTİSAT OKUMAK İSTİYORUM Türkiye nin ilk iktisat fakültesi olan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, geçmişte ve bugün iş, akademi ve siyaset dünyasının önde gelen mensuplarını mezun etmiş ve etmekte olan bir okuldur. İkinci Dünya Savaşı öncesi Almanya dan gelen öğretim üyelerinin kadrosuna katılmasıyla güçlü ve köklü bir gelenek sahibi olmuştur. Bünyesinde İktisat, İngilizce İktisat, Maliye, İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri ve Turizm İşletmeciliği bölümlerini barındırıyor. Bu program çerçevesinde fakültenin hocaları İktisat Fakültesi nde verilen eğitimin ve iktisat biliminin amaçlarını ana hatlarıyla sunuyorlar. Öğrenciler iktisatlı olmanın bir fakülte okumanın ötesinde, isabetli bir hayat felsefesi olduğunu öğreniyorlar. Ayrıca hocalarımız öğrencilerle fakülteden mezun olduktan sonraki mesleki boyutları da paylaşıyorlar. FELSEFECİ OLMAK İSTİYORUM İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü, Edebiyat Fakültesi nin ilk ve en eski bölümlerinden birisi olup, gerek öğretim üyesi, gerek yetiştirdiği öğrenciler vasıtası ile ülkemizin kültür hayatına bugüne kadar önemli katkılarda bulunmuştur ve bulunmaya da devam ediyor de yapılan düzenleme ile Darülfünun un Edebiyat Şubesi nde Felsefe dersleri, Psikoloji ve Sosyoloji ile birlikte Hikmet-Nazariye başlığı altında okutulmuştur Üniversite Reformu ile müstakil bir bölüm olarak yeniden biçimlendirilen Felsefe Bölümü, İkinci Dünya Savaşı sonrası, Almanya dan gelen öğretim üyelerinin kadrosuna katılmasıyla güçlü ve köklü bir gelenek sahibi olmuştur. Bölüm hocaları tarafından yürütülen programda öğrencilere felsefe eğitiminin içeriği ana hatlarıyla verilmesinin yanı sıra, soru sorma, soru sormayı etkin kılma, tartışma, eleştirme, anlamlandırma, yargıda olma gibi felsefenin temel unsurları çerçevesinde düşünme eğitimi veriliyor ve öğrenciye kavrama yetisi kazandırılıyor.

9 arihten Geleceğe Bilim Köprüsü" "Ge

10 MÜHENDİS OLMAK İSTİYORUM Program İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliği ile yürütülecektir. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi köklü bir geleneğe sahip bir fakültedir ve bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Deniz ulaştırma işletme mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümleri yer almaktadır. İTÜ ise Türkiye nin ilk mühendislik okuludur ve dünya ölçeğinde güçlü bir ekoldür. İstanbul Üniversitesi nin Avcılar kampüsünde ve İTÜ nün Maslak kampüsünde verilecek eğitimde çeşitli bölümlerinden gelecek olan hocalarımız, öğrencilere mühendislik eğitiminin içeriğinin yanı sıra mühendislik biliminin günlük hayatımıza katkılarını da anlatıyorlar. Verilecek eğitimin içeriğinde mesleğin hem akademik ve hem de uygulama yönü veriliyor. Program hocaları mühendislik mesleğinin özellikleri ve gerekleri hakkında tecrübe ve gözlemlerini paylaşıyorlar.

11 MİMAR OLMAK İSTİYORUM Bu program İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği çerçevesinde yürütülüyor. 1884'te ilk sivil mimar ve mühendisleri yetiştirmek üzere Hendese-i Mülkiye Mektebi açılmış, sonraki yıllarda önce Mühendis-i Ali, sonrasında Yüksek Mühendis Mektebi adını almış. 1944'te çıkan Üniversiteler Kanunu ile İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde Mimarlık Fakültesi'ne dönüştürülmüş. Bu Fakülte günümüzde Türkiye'nin mimarlık eğitimindeki en köklü ve en başarılı kurumları arasında yer alıyor. İTÜ Mimarlık Fakültesi nin öğretim üyelerinin Taşkışla daki binada yürüteceği programda, mimarlık eğitiminin ana hatları veriliyor ve mesleki eğitimle ilgili akademik ve uygulamalı çalışmalar yapılıyor. DOKTOR OLMAK İSTİYORUM Programlar ülkemizin ilk ve en saygın tıp fakülteleri olan Çapa ve Cerrahpaşa Tıp fakültelerinde yürütülecek. İnsanın gelişimi, özellikleri, sağlıklı yaşam için temel ihtiyaçlar, hayatın değişik dönemlerindeki temel farklılıkları konusunda çocukların ve gençlerin bilgilendirilmesi gerekir. Gençler bedenlerini, yapısı, çalışması, geçirdiği ve geçireceği farklı evrelerle birlikte tanımalı. Sağlığın bedensel, ruhsal ve sosyal yönleri olduğunu anlamalı. Tıbbın sağlığın korunması, hastalıkların tanınması ve tedavi edilmesi ile hasta bir organizmanın tekrar en üstün işlevselliğini kazanması için yaptığı görevler, tarihi perspektif ile tartışılmalı. Bu yaklaşım sadece organizmayı ve bugün ulaşılmış olan bilimsel düzeyi daha iyi anlamayı sağlamıyor, aynı zamanda geleceği tahmin ve gelişmelere katkı açısından kapsamlı bir bakış açısı da kazandırıyor. Bu programın amacı insan hayatını beden, ruh ve toplum olarak bir bütün şeklinde anlatmak; tıbbın çalışma alanlarını tarihinden başlayarak incelemek ve katılımcılara doktorluk mesleğinin ve tıp biliminin kapsam ve amaçları hakkında hem akademik ve hem de uygulamalı eğitim vererek öğrencilere sağlıklı ve gerçekçi bir bakış açısı kazandırmak.

12 DİŞ HEKİMİ OLMAK İSTİYORUM 22 Kasım 1908 de kurulmuş olan Darülfünûn-u Osmani Tıp Fakültesi Eczacı ve Dişçi ve Kabile (Ebe) ve Hastabakıcı Mektepleri ülkemizde kurulmuş olan ilk diş hekimliği okuludur ve İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi nin başlangıcını oluşturur e kadar Eczacı ve Dişçi Okulları birleşik bir idare altında ve Tıp Fakültesine bağlı olarak yönetilmişlerdir. 1 Ağustos 1933 de İstanbul Üniversitesi nin kurulmasıyla birlikte Eczacı ve Dişçi Okullarının kadroları birbirinden ayrılmıştır. Dişçi Okulu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Yüksek Okulu adını almıştır. Diş Hekimliği, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, fonksiyonlarını ve hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine uğraş edinen bir tıp alanıdır. Diş Hekimliği mesleği birçok vasfı bir arada taşır. Diş Hekimi estetik yönü ile sanatçı, el becerisi ile zanaatkâr, hastanın diş hekimi korkusunun giderilmesi için psikolog ve ağız, diş ve dişeti hastalıklarını tedavi ettiği için hekimdir. Diş Hekimi olmak istiyorum programının amacı; insan sağlığı içerisinde önemli bir yer tutan ağrı ve diş sağlığının önemini vurgulamak, diş hekimliği alanındaki bilim dallarının işlevlerini anlatmak ve bir yandan da çocuklarımıza ağız diş bakımı ve hijyen uygulamalarını benimsetmek. Program Türkiye nin ilk diş hekimliği fakültesi olan Fakültemiz in hocaları tarafından yürütülüyor. Mesleğin akademik ve pratik içeriği sunuluyor, klinik ortamında uygulamalı bir eğitim veriliyor. ECZACI OLMAK İSTİYORUM Eczacılık ve Eczacı insanlık var olduğu sürece yaşayacak olan, birçok disiplinin bir araya geldiği bir meslek. Eczacıların başta eczane olmak üzere, hastane, endüstri (İlaç ve/veya kozmetik vb. üretim fabrikaları), sağlık bakanlığı veya akademik olarak üniversitede kariyerlerine devam etmek gibi çeşitli seçenekleri mevcut. Eczacılar 1. derece sağlık çalışanı olmakla birlikte mesleklerini gerçekleştirebilmeleri için iyi bir kimya ve biyoloji kökenleri olması gerekir. Türkiye nin ilk eczacılık okulu olan İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi nde yürütülen olan programın amacı, ilacın üretiminden sunumuna kadar eczacının ilacın her aşamada nasıl yer aldığını göstermek; genç katılımcılara bilimsel, eleştirel ve bütünleştirici bir bakış açısı kazandırmak. Laboratuar çalışmalarının önemli olduğu programda mesleğin akademik ve uygulama yönü veriliyor. HUKUK OKUMAK İSTİYORUM Osmanlı İmparatorluğu döneminin ilk modern hukuk fakültesi olan Mekteb-i Hukuk-ı Şâhâne, 1878 tarihinde kurulmuş. Fakültemizin adı, II. Meşrutiyet in ilanından sonra Darülfünun-ı Osmanî Hukuk Fakültesi Şubesi; 1919 Darülfünun Nizamnamesi nden sonra Hukuk Medresesi; Cumhuriyet in ilanından sonra ise 1924 tarihli ve 493 sayılı Kanun ile İstanbul Darülfünunu Hukuk Fakültesi olarak değiştirilmiş te İstanbul Üniversitesi nin kurulmasıyla Hukuk Fakültesi o bünyede yer almış. Cumhuriyet döneminin de ilk Hukuk Fakültesi olan fakültemizin her biri kendi alanında söz sahibi olan hocaları, öğrencilerimize Hukuk Fakültesi nde verilen eğitim ve sonrası hakkında tanıtım mahiyetinde dersler veriyorlar. Genç öğrencilerini hem hukuk eğitiminin içeriği ve hem de mezuniyet sonrasında mümkün olan mesleklerin özellikleri hakkında bilgilendiriyorlar.

13 SİYASAL BİLGİLER OKUMAK İSTİYORUM 1979 yılında İstanbul Üniversitesi bünyesinde şimdiki adı Siyasal Bilgiler Fakültesi olan Siyasal Bilimler Fakültesi kurulmuş. Günümüz Türk siyasi hayatının önemli isimlerini yetiştiren bu okulda verilecek eğitimde Fakülte bünyesindeki çeşitli bölümlerin hocaları, siyasal bilgiler eğitimini öğrencilere ana hatlarıyla tanıtıyorlar. Öğrenciler hem eğitimin içeriği ve hem de sonrasındaki mesleki uzantıları hakkında bilgilendiriliyor. TARİHÇİ OLMAK İSTİYORUM Türkiye nin en eski tarih kürsüsü olan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü nde Eskiçağ Tarihi, Ortaçağ Tarihi, Yeniçağ Tarihi, Yakınçağ Tarihi, Genel Türk Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ve Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi olmak üzere yedi anabilim dalı yer alıyor. Bölüm hocaları tarafından yürütülen programda tarih eğitiminin ana hatları verildikten sonra tarihçi olmanın akademik ve pratik yönleri ile ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılıyor. Tarih araştırmalarının nasıl yapılacağına dair önemli ipuçları veriliyor. İLAHİYAT OKUMAK İSTİYORUM 1992 yılında İstanbul Üniversitesi çatısı altında yeniden kurulan İlahiyat Fakültesi, 1996 yılından beri öğrenci alıyor. Fakülte nin muhtelif bölümlerinden hocalar tarafından yürütülecek programda öğrencilere İlahiyat eğitiminin genel hatları veriliyor ve eğitim sonrasındaki mesleki hayat konusunda bilgilendirme yapılıyor. İŞLETME OKUMAK İSTİYORUM İ.Ü. İşletme Fakültesi nin temelini 1954 yılında İstanbul Üniversitesi nde Harvard Business School tarafından kurulmuş olan İşletme İktisadı Enstitüsü oluşturur yılında Beyazıt da öğrenime başlayan İşletme Fakültesi 1983 yılında Rumelihisarüstü ne taşınmış ve 1989 yılında ise Avcılar Kampüsü ndeki bugünkü binasına yerleşmiş. Bu programda öğrencilerimize ilgi gören bir eğitim alanı olan işletme eğitiminin içeriği ana hatları itibarıyla veriliyor ve branşın mesleki yönüne dair akademik ve pratik bilgiler de paylaşılıyor. Eğitim atölye çalışmalarıyla beslenerek, branşla ilgili uygulama çalışması da yapılıyor.

14 ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM Öğretmen Olmak İstiyorum programı Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi nde yapılıyor. Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi bünyesinde İlköğretim Bölümü (Sınıf Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği), Türkçe Eğitimi Bölümü (Türkçe Öğretmenliği), Yabancı Diller Eğitimi Bölümü (İngilizce Öğretmenliği, Almanca Öğretmenliği ve Fransızca Öğretmenliği), Eğitim Bilimleri Bölümü (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık), Özel Eğitim Bölümü (Üstün Zekalılar Eğitimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü nde eğitim-öğretim yapılmakta Pek çok gencimizin idealindeki meslek olan öğretmenliğe nasıl bir eğitimle hazırlanıldığı konusunda değişik branş hocaları tanıtım düzeyinde bilgi vermiş olacak ve öğrencileri mesleğin temel özellik ve gereksinimleri konusunda aydınlatmış olacaklar. VETERİNER OLMAK İSTİYORUM Veteriner Hekimliğin tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Ateşin, yazının ve tekerleğin icadı kadar önemli bir olay da insanoğlunun hayvanları evciltmesidir. İlk evciltilen hayvan ile veteriner hekimliği mesleğinin de başladığı kabul edilir. Ülkemizde Veteriner Hekimliği öğrenimine ilk olarak 1842 yılında İstanbul da başlanmış. Başlangıçta ordunun gereksinimi olan Veteriner hekimleri yetiştirmek amacı ile kurulan Askeri Veteriner Okulu na 1881 yılından itibaren sivil öğrenciler de alınmış. Ancak yıldan yıla artış gösteren salgın hastalıklar ve ağırlaşan hayvancılık sorunları, sivil bir veteriner okulunun açılmasını zorunlu hale getirmiş. İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Veteriner Fakültesi ne eğitim-öğretim yılından beri öğrenci alınıyor. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi beş bölüm, 17 anabilim dalı ve e yakın öğretim üyesi ile eğitim, öğretim ve araştırma hizmetleri veriyor. Fakültemizden bugüne kadar 4500 e yakın veteriner hekim mezun oldu. Program değişik alanlardan Veterinerlik Fakültesi hocaları tarafından yürütülecek. Programda mesleğin akademik ve uygulama yönü öğrencilere sunulacak. - LOJİSTİK OKUMAK İSTİYORUM 1999 yılında Türkiye nin ilk ve tek Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu İstanbul Üniversitesi bünyesinde açıldı Eğitim ve Öğretim yılında 65 öğrenciyle kapılarını öğretime açan Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu, eğitim yılında ilk mezunlarını verdi. Birleşmiş Milletler menşeli IRU (International Road Transport Union Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği) akreditasyon sürecini tamamlayarak 16 Haziran 2014 tarihinde uluslararası akreditasyon aldı ve böylece Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Türkiye de lisans ve lisansüstü seviyede IRU tarafından akredite edilen ilk okul oldu. 5 Haziran 2015 tarihinden itibaren İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi olarak hizmet vermeye başlayarak ülkemizin ilk ve tek lojistik fakültesi oldu. Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi nde yürütülecek programda teorik ve uygulamalı dersler veriliyor.

15 FEN FAKÜLTESİNDE OKUMAK İSTİYORUM 1933 Üniversite reformu ile birlikte kurulan Fen Fakültesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyoloji, Fizik, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinden oluşuyor. Program dahilinde öğrencilere fen bilimlerinin çalışma alanları temsili mahiyette sunuluyor; program dahilinde teorik bilgilerin yanı sıra laboratuvar çalışmaları da önemli bir yer tutuyor. Değişik branşlardan hocalarımız öğrencilerimizin fen bilimler alanı dahilindeki (genetik, bitkilerin gizemi, biyoüretim vb ) ilginç konular hakkında bilgilendirmenin yanında, Fen Fakültesi nin çalıştığı konular ve sonrasındaki mesleki fırsatlar konusunda da bilgi veriyorlar. GAZETE ÇIKARIYORUM 1950 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ne bağlı olarak Gazetecilik Enstitüsü kurulmuş ve 29 Kasım 1950 de Türkiye de ilk kez gazetecilik yüksek eğitim ve öğretimine başlandı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu 1992 de İletişim Fakültesi adını aldı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi bugün; Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü nde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi veriyor. Araştırma, çalışma ve eğitim etkinliklerini kadrolu öğretim üyelerinin ve diğer üniversite öğretim üyelerinin yanı sıra, başarılı basın çalışanları, halkla ilişkiler uzmanları, deneyimli radyo-televizyoncular ve seçkin sinemacılar ile birlikte sürdürüyor. Böylelikle üniversite ve sektör işbirliği sağlanmış oluyor. Programda öğrenciler Gazetecilik bölümünün hocaları nezaretinde verilen eğitimi genel hatlarıyla görüyor; akademik eğitim yanında uygulamalı eğitim de alıyor; gazetecilik mesleği hakkında kritik bilgileri öğreniyor. FİLM ÇEKİYORUM İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi nin sinema bölümünden hocalarımız bu programla - meraklı öğrencilerin film yapma, film üzerinde düşünme, çözümleme ve eleştiri yapabilme kabiliyetlerini artırmayı hedefliyor. Bu amaç ve kapsam çerçevesinde, film çekiyorum atölye çalışması süresince, çocuklar bu alanla ilgili kendi yeteneklerini keşfetmesini, sinema ve film üretim süreçlerine dair bilgi ve becerilerini geliştiriyorlar. Atölye programı boyunca, öğrenciler bu önemli süreçleri tanıyorlar ve bizzat kendileri üretim aşamasında bulunarak tecrübe kazanıyorlar. Ayrıca, film yapım yönetim aşamalarında pratik yaparak, kendi yeteneklerini ortaya çıkarabilecek zemin ve koşulların sağlanması da hedefleniyor.

16 HEMŞİRELİK OKUMAK İSTİYORUM Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu 13 Kasım 1961 yılında Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı bünyesinde eğitim ve öğretime başladı. Yüksekokulun Hemşirelik Fakültesi ne dönüştürülmesi; Bakanlar Kurulu nca 4/4/2011 tarihinde kararlaştırıldı. Program Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi hocaları yönetiminde yapılıyor ve öğrencilere eğitim içeriği konusunda genel hatlarıyla bilgi veriliyor. Hem akademik içerikte ve hem de uygulamalı verilecek eğitim sonrasında mesleki konularla ilgili tecrübe ve öneriler paylaşılıyor. PEYZAJ MİMARI OLMAK İSTİYORUM Kentsel ve Kırsal alanların değişen çevre koşulları sonucu ortaya çıkan doğal kaynakların tahribi, planlama kararlarının daha dikkatli alınmasının önemini ortaya çıkarmıştır. Bu durum çevre sorunlarına disiplinler arası bir yaklaşımı zorunlu kılmıştır. Bu nedenle ekoloji, tasarım, mimarlık ve davranış bilimleri ile ilgili detaylı öğretimin yapılması ve çevresel tasarım planlama ilkeleri konularında donanımlı eleman yetiştirecek bir kurumun oluşturulması amacıyla 1985 yılında Orman Fakültesi bünyesinde Peyzaj Mimarlığı Bölümü kurulmuştur. Orman Fakültesi nin sahip olduğu Bahçeköy kampüsü, Türkiye nin en güzel kampüsüdür. Bu programda Orman Fakültesi nin hocaları öğrencilere Orman Fakültesi nde verilen peyzaj mimarlığı eğitiminin ana hatlarını sunacaklar ve peyzaj mimarlığı hakkında hem akademik ve hem de pratik paylaşımlarda bulunacaklar. Ayrıca öğrencilere belediyelerin park bahçeler müdürlüğünden mimari büro, inşaat şirketleri, peyzaj büroları ve özel fidanlıklarda peyzaj mimarlığına kadar yayılan mesleki seçenekler konusunda bilgi verecekler. RESİM YAPMAK İSTİYORUM Bu program öğrencilerin hayal gücünü zenginleştirme ve hayallerini resmetmelerine - yardımcı olma eksenli bir çalışma programıdır. Resim yapmaya ilgi ve kabiliyeti olan öğrenciler bu program dahilinde resim yapmanın çeşitli aşamalarıyla tanışıyor ve program sonunda çalışmalarını sergiliyorlar.

17 İÜ Çocuk Üniversitesi, çocukların ve gençlerin bilgi ve görgülerini en doğru şekilde geliştirmeye yönelik olarak bilimsel yöntemler, programlar ve projeler üretir, keşfeder ve uygular. Bizim farkımız, gücümüzü Türkiye nin en köklü eğitim kurumundan almamızdır. T dahili T F İstanbul Üniversitesi, Beyazıt Kampüsü Beyazıt İstanbul Türkiye cocukuniversitesi.istanbul.edu.tr

0212 440 00 0010855-10856- İstanbul 0(212) 440 00 00/10855-10856- 10860-11162

0212 440 00 0010855-10856- İstanbul 0(212) 440 00 00/10855-10856- 10860-11162 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KAYIT YERİ ADRESLERİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİ ÖSYM KODU Kod Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Kayıt Adresi Öğrenci İşleri(Santral 0212 440 00 00) Sekreterlik Faks 105610043 Diş

Detaylı

KAYIT TARİHLERİ, ADRESLERİ VE FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL TELEFON NUMARALARI

KAYIT TARİHLERİ, ADRESLERİ VE FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL TELEFON NUMARALARI KAYIT TARİHLERİ, ADRESLERİ VE FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL TELEFON NUMARALARI Öğrenci İşleri Sekreterlik Faks Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Kayıt Yeri 0212 440 00 00 Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu

Detaylı

2012 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

2012 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2012 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (-1): (16 Haziran 2012 Cumartesi, Saat:10:00, Tek Oturum: 120 dakika)

Detaylı

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo Sayfa 1 / 6 OCAK 2016 SAYI: 92 Gelişen teknolojiye ayak uydurabilen, teknik bilgi ve becerilere sahip fark yaratacak lider makine mühendisleri yetiştirmek üzere yola çıktıklarını belirten MEF Üniversitesi

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kontenjan : 45 Puan türü : MF-4 Eğitim dili : Türkçe Hazırlık : İsteğe Bağlı Yerleşke : Konuralp Yerleşkesi Eğitim süresi : 4 Yıl Yüksek lisans/doktora

Detaylı

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi özcan DEMİREL 1750 Üniversiteler Yasası nın 2. maddesinde üniversiteler, fakülte, bölüm, kürsü ve benzeri kuruluşlarla hizmet birimlerinden oluşan özerkliğe ve kamu

Detaylı

Bölümlerimiz. İletişim Bilimleri Bölümü. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü. Gazetecilik Bölümü

Bölümlerimiz. İletişim Bilimleri Bölümü. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü. Gazetecilik Bölümü Bölümlerimiz İletişim Bilimleri Bölümü Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Gazetecilik Bölümü İletişim Bilimleri Bölümü Lisans programı 2012-2013 yılında 60 öğrenciyle

Detaylı

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI ve KONTENJAN VE KOŞULLARI İŞLETME ANABİLİM DALI Muhasebe ve Finansman 15 2 1 18 İİBF, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Mühendislik ve Turizm Fakültelerinin İşletme, İktisat, Endüstri Mühendisliği, Turizm

Detaylı

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4) Programın Kodu

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4) Programın Kodu ÖSYM 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4) Programın Kodu Programın Adı Puan Türü Kont. Genel Kontenjan Genel Kontenjan En Büyük Puanı En Küçük Puanı ABANT

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

GIDA MÜHENDİSİ TANIM A- GÖREVLER

GIDA MÜHENDİSİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Gıda mühendisi gıda hammaddelerinin besin değerini kaybetmeden standartlara uygun olarak verimli bir şekilde işlenmesini, korunmasını ve depolanmasını planlayan, uygulamasını yürüten ve yeni sistemleri

Detaylı

Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı

Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı Fatih Projesi kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğretmen ve öğrencilerine Tablet Bilgisayarları, binasında yapılan törenle dağıtıldı.

Detaylı

İlgiler ve Meslekler

İlgiler ve Meslekler İlgiler ve Meslekler Sosyal Bilimlere ilginiz varsa; Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe Sağlık Eğitimi, Sağlık İdaresi, Antropoloji, Arşivcilik, Gazetecilik, Rehberlik-Danışmanlık, Sanat Tarihi, Sosyal Antropoloji,

Detaylı

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor?

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Doç.Dr. Nilgün GÖRER TAMER (Şehir Plancısı) Her fakülte içerdiği bölümlerin bilim alanına bağlı olarak farklılaşan öznel

Detaylı

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi, 18 (2012) 287-291 287 KİTAP İNCELEMESİ Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri Editörler Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice

Detaylı

2012-ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLARI LİSTESİ TABLO-4.

2012-ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLARI LİSTESİ TABLO-4. Program Kodu Programın Adı Puan Türü Kontenjan Yerleşen Aday Min Puan Max Puan OBK Min Puan OBK Max Puan 106210017 Diş Hekimliği Fakültesi MF-3 88 88 471,44044 478,30938 458,69553 465,08640 106210811 Eczacılık

Detaylı

MATEMATİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

MATEMATİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Matematik ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda; öğrencilere eğitim ve öğretim teknikleri ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Öğretmenlik meslek bilgisi dersleri ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Geleneksel Türk El Sanatları I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

HAM PUAN: Üniversite Sınavlarına giren adayların sadece netler üzerinden hesaplanan puanlarına hem puan denir.

HAM PUAN: Üniversite Sınavlarına giren adayların sadece netler üzerinden hesaplanan puanlarına hem puan denir. YGS / LYS SÖZLÜĞÜ OBP (ORTA ÖĞRETİM BAŞARI PUANI): Öğrencinin diploma notunun diğer öğrencilerin diploma notlarına oranıdır. En az 100 en çok 500 puan arasında değişen bu değer, öğrencinin başarısı okulun

Detaylı

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık

Detaylı

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sunum Becerileri ENG 202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 101, ENG 102,

Detaylı

2014-2015 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI. Öğrenim Süresi

2014-2015 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI. Öğrenim Süresi Öğretim Kurumu ve Önlisans / Lisans Programı Yıllık Öğrenim Ücreti (2013-2014) Diş Hekimliği Fakültesi 5 2-1.976 TL Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 4 5 Bkz.83 1.136 TL Almanca Öğretmenliği (İÖ )

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları Genel Başvuru Koşulları Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES-GRE-GMAT İngilizce Sınavları

Detaylı

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ () TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 ANKARA 13 OCAK 2011 İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: ÖĞRENİM ALANLARI VE ÇALIŞMA YÖNTEMİ...3 1.1.ISCED 97

Detaylı

EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları. Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA

EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları. Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin; Öğretmenlik mesleği ile tanışmalarını, Öğretmenliğin özellikleri

Detaylı

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Oryantasyon Rehberi 2015 Mart 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu kitapçığın amacı, bölümümüz öğrencilerinin eğitimleri süresince ihtiyaç duyabilecekleri

Detaylı

10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları

10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları 10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları girdi süreç çıktı etki, sonuç Üretkenlik,verimlilik, etkinlik Kaynaklar Nihai Hedefler 4.10.2006 1 Yönetim anlaşması en azından aşağıdakileri içermelidir

Detaylı

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2013 ÖSYS' DE ÖĞRENCİLERİN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINATERCİH ETME DURUMU Program Adı Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Tercih Sayısı Doluluk Durumu Amerikan Kültürü ve

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI İş Sağlığı Programı

HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI İş Sağlığı Programı HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI İş Sağlığı Programı Programa Kabul Koşulları: Yüksek Lisans: Sağlık alanında lisans düzeyinde bir Yükseköğretim kurumundan mezun olmak, Psikoloji, Sosyoloji, İşletme,İktisat

Detaylı

JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK YILI FARKINDALIK ARTIRMA TOPLANTILARI

JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK YILI FARKINDALIK ARTIRMA TOPLANTILARI Burs Programı Türkiye nin Avrupa Birliğine tam üyelik sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektöre, sivil toplum örgütlerinden üniversitelere önemli görevler düşüyor. Bu sebeple, toplumun her

Detaylı

LEONARDO DA VİNCİ 2008 TEKLİF DÖNEMİ PARTNERSHIP (ORTAKLIK) PROJESİ

LEONARDO DA VİNCİ 2008 TEKLİF DÖNEMİ PARTNERSHIP (ORTAKLIK) PROJESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (Türkiye Ulusal Ajansı) ANTALYA TEKNİK ve ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ LEONARDO DA VİNCİ 2008 TEKLİF DÖNEMİ PARTNERSHIP

Detaylı

2 2 Yüksek Lisans (Tezli): Çevre Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Biyoloji, Kimya, Kimya Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar başvurabilirler.

2 2 Yüksek Lisans (Tezli): Çevre Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Biyoloji, Kimya, Kimya Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar başvurabilirler. Öğretim Kurumu ve Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Kontenjanı Doktora Kontenjanı Özel Koşul Yıllık Öğrenim Ücreti Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri (Tükçe) 2 Bahçe Bitkileri Bilgisayar (İngilizce)

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Halk Sağlığı Hemşireliği Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

MUHASEBE GRUBU ÖĞRETMENİ

MUHASEBE GRUBU ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, muhasebe ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Muhasebe ile ilgili hangi bilgi,

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda öğrencilere ya da yetişkinlere çocuk eğitimi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Çocuk gelişimi ile ilgili hangi

Detaylı

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Araştırma sonucu Göteborg daki anaokulları ve aile yuvaları ( familjedaghem) faaliyetlerinde kalitenin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Soruları ebeveyn veya veli olarak

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı Güz yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

HEMŞİRE İNSANGÜCÜNÜN YETİŞTİRİLMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ

HEMŞİRE İNSANGÜCÜNÜN YETİŞTİRİLMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ HEMŞİRE İNSANGÜCÜNÜN YETİŞTİRİLMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ Doç. Dr. Ülkü TATAR BAYKAL İÜ Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı ve Yönetici Hemşireler Derneği Yönetim Kurulu

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Organizasyon

Halkla İlişkiler ve Organizasyon Halkla İlişkiler ve Organizasyon A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak varlığını hissettirmektedir.

Detaylı

SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI

SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI Sporculara Zihin antrenmanları, tüm çalışanlara ekip ruhu içerisinde sporcu motivasyonuna katkı sağlama, teknik ekibe psikolojik yönetim tarzları konusunda destek olamyı amaçlayan

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

LABORATUVAR TEKNİKERİ /TARIMSAL LABORATUVAR TEKNİKERİ

LABORATUVAR TEKNİKERİ /TARIMSAL LABORATUVAR TEKNİKERİ TANIM Tarımsal üretimde toprak, su, bitki, gıda, yem ve gübre analizlerini laboratuar şartlarında yapan, ilgili mühendislerce belirlenen bitki koruma tekniklerini yöntemine uygun olarak yapan kişidir.

Detaylı

GRAFİK TASARIMCISI TANIM

GRAFİK TASARIMCISI TANIM TANIM Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla logo, afiş, büyük boy sokak afişi yani billboard, basın ilanı, ambalaj, kitap, dergi, tanıtım filmleri, çizgi film gibi iletişim

Detaylı

3. İnşaat Mühendisliği eğitimi : İnşaat mühendisliği veya genelde mühendislik eğitimi için başlangıç noktası olarak 1747 yılı kabul edilmektedir.

3. İnşaat Mühendisliği eğitimi : İnşaat mühendisliği veya genelde mühendislik eğitimi için başlangıç noktası olarak 1747 yılı kabul edilmektedir. 3. İnşaat Mühendisliği eğitimi : İnşaat mühendisliği veya genelde mühendislik eğitimi için başlangıç noktası olarak 1747 yılı kabul edilmektedir. Bu tarihte Fransa da mühendis Jean Rodolphe Perronet e

Detaylı

ELEKTRİK MÜHENDİSİ TANIM

ELEKTRİK MÜHENDİSİ TANIM TANIM Elektrik enerjisinin, en ekonomik yollarla üretilmesini ve dağıtımını; elektrik donanımlarının, parça ve sistemlerinin yapımını planlayan ve sistemi kurup çalışmasını sağlayan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan Üniversitesi Değerli öğrenciler, YÖK Kültür Sanat Söyleşileri

Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan Üniversitesi Değerli öğrenciler, YÖK Kültür Sanat Söyleşileri Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan da, Ardahan Üniversitesi nde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyetimi bildirerek sözlerime başlamak isterim. Hepinizi sevgi

Detaylı

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Yönergenin Amacı, Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

İTÜ İŞ VE İNSAN KAYNAKLARI MERKEZİ. www.iikm.itu.edu.tr. (Kariyer Ofisi)

İTÜ İŞ VE İNSAN KAYNAKLARI MERKEZİ. www.iikm.itu.edu.tr. (Kariyer Ofisi) İTÜ İŞ VE İNSAN KAYNAKLARI MERKEZİ www.iikm.itu.edu.tr (Kariyer Ofisi) HAKKIMIZDA 1997-1998 yılları arasında İşletme Fakültesi nde Kariyer Ofisi adı altında kurulmuştur. 2005 yılında Rektörlük Makamı na

Detaylı

Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitiminde Üniversitelerin Rolü

Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitiminde Üniversitelerin Rolü Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitiminde Üniversitelerin Rolü Cevat CELEP (*) Eğitim; bireyin davranışında kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak istendik değişme meydana' getirme sürecidir (1). Toplumsal

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 29.03.2012 / ÇANAKKALE Fen Lisesi ARAŞTIRMA PROJESİ

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ŞİRAN MUSTAFA BEYAZ MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ŞİRAN MUSTAFA BEYAZ MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ŞİRAN MUSTAFA BEYAZ MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; Meslek Yüksekokulumuz, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü altında

Detaylı

Danışma Kurulu Tüzüğü

Danışma Kurulu Tüzüğü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu Tüzüğü MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Otel

Detaylı

Girişimcileri destekleyen

Girişimcileri destekleyen Girişimcileri destekleyen kurum ve kuruluşlar KONUYA BAŞLARKEN 1. 2. Girişimci adayları kuracakları işlerle ilgili ne gibi desteklere ihtiyaç duyarlar? Kredi, hibe, teşvik kavramları size ne ifade etmektedir?

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ SAYILARI

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ SAYILARI MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ SAYILARI (Kasım) FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK Bölüm/Program Kız Erkek Toplam Almanca Öğretmenliği 138 60 198 Fen Bilgisi Öğretmenliği

Detaylı

İngilizce Öğretmenlerinin Bilgisayar Beceri, Kullanım ve Pedagojik İçerik Bilgi Özdeğerlendirmeleri: e-inset NET. Betül Arap 1 Fidel Çakmak 2

İngilizce Öğretmenlerinin Bilgisayar Beceri, Kullanım ve Pedagojik İçerik Bilgi Özdeğerlendirmeleri: e-inset NET. Betül Arap 1 Fidel Çakmak 2 İngilizce Öğretmenlerinin Bilgisayar Beceri, Kullanım ve Pedagojik İçerik Bilgi Özdeğerlendirmeleri: e-inset NET DOI= 10.17556/jef.54455 Betül Arap 1 Fidel Çakmak 2 Genişletilmiş Özet Giriş Son yıllarda

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL Sözlerime gayrimenkul ve finans sektörlerinin temsilcilerini bir araya

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar,

Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar, Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn. Veysel Eroğlu nun katılımları ile gerçekleştiriyor olacağımız toplantımıza katılımlarınız için teşekkür ediyor,

Detaylı

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Kentsel Dönüşüm Uygulamaları GTM 084 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

Mezunlarına Verilen Unvanlar. Meslek Yüksekokullarının - Teknik Programlar bölümünden mezun olanlara, - Diğer bölümlerinden mezun olanlara

Mezunlarına Verilen Unvanlar. Meslek Yüksekokullarının - Teknik Programlar bölümünden mezun olanlara, - Diğer bölümlerinden mezun olanlara Yükseköğretim Kurulu Karar Tarihi Program Adı Mezunlarına Verilen Unvanlar 31.01.1984 Meslek Yüksekokullarının - Teknik Programlar bölümünden mezun olanlara, - Diğer bölümlerinden mezun olanlara Tekniker

Detaylı

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bitirme Projesi BIL401 7 0+4 2 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali İçindekiler x Önsöz ı Giriş 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi 7 BİR İN C İ B Ö L Ü M Araştırmanın Kavramsal Çerçevesi 7 Çocukluğa Dair Kavramsal Çerçeve ıo Çocukların Mekânsallığı

Detaylı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı olarak şahsım ve kuruluşum adına hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı olarak şahsım ve kuruluşum adına hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Sayın Başkanlar, Sayın KĐK üyeleri, Sayın Katılımcılar, Sayın Basın Mensupları, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı olarak şahsım ve kuruluşum adına hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -19 HALKLA İLİŞKİLER VE

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI KAMUDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PANELİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI Uzm. Yusuf DUMAN İSG Koordinatörü / İş Güvenliği Uzmanı Mayıs/2016 (1/55) 6331 SAYILI İSG KANUNU İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

BAŞVURU KILAVUZU. A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI BAŞVURU KILAVUZU A- ve KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.15 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.2 - İktisat Anabilim Dalı a.16 - Felsefe Anabilim Dalı a.3 - Çalışma Ekonomisi Anabilim

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ Amaç AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ I. BÖLÜM GENEL Madde 1- Bu yönergenin amacı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinden mezun olacak öğrencilerin

Detaylı

Tarih Sayı Konu. İlgi: YÖK'ten alınan 19.11.2012 tarihli ve B.30.0.EÖB-304.03-7431 sayılı yazı.

Tarih Sayı Konu. İlgi: YÖK'ten alınan 19.11.2012 tarihli ve B.30.0.EÖB-304.03-7431 sayılı yazı. r ~ı ÇARŞAMBA TİCARET VE 3ANAYI ODASI GENEL SEKRETERLİĞİNE ÇAY MAHALLESİ KÜÇÜK HAMAM SOK. NO:6/A 1 ÇARŞAMBA / SAMSUN \ Tarih Sayı Konu TOBB TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ 0431 / Mesleki ve Teknik Eğitim

Detaylı

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı. Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı. Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016 Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016 Meslek Lisesi Koçları Programı Okul & Şirket Buluşması, 23 Şubat 2016, 09:00 16:30 Koç Holding, Nakkaştepe

Detaylı

4 10/03/2010 2010/1 30. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Başkanlığında toplandı.

4 10/03/2010 2010/1 30. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Başkanlığında toplandı. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Başkanlığında toplandı. Karar No 1- Kangal Belediye Başkanlığının 21.10.2010 tarihli yazılarında; Mülkiyeti Cumhuriyet Üniversitesi ne ait olan Sivas

Detaylı

VERGİ DENETMENİ TANIM

VERGİ DENETMENİ TANIM TANIM Vergi vermekle yükümlü şahıs ve tüzel kişilerin (vergi mükelleflerinin) vergilerini yasalara uygun olarak verip vermediklerini denetleyen kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Vergi

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Muster-Fragebogen allgemeinbildende Schule Sevgili Veliler, ne düsündügünüz bizim için önemli! Okul içerisindeki çalismalarimizin kalitesini sürekli yükseltmek istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda basarili

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Hayata Dokunan Bir El: YEDAM (Yeşilay Danışma Merkezi)

Hayata Dokunan Bir El: YEDAM (Yeşilay Danışma Merkezi) Hayata Dokunan Bir El: YEDAM (Yeşilay Danışma Merkezi) Bağımlılıkta rehabilitasyon süreci dediğimizde bağımlı bireylerin psikolojik ve sosyal destek ile hayata yeniden kazandırılması kast edilmektedir.

Detaylı

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN KAR YER GÜNLER PROJES Murat F DAN 2012-2013 AYBASTI ANADOLU L SES KAR YER GÜNLER PROJES PROJE SAH OLAN OKUL AYBASTI ANADOLU L SES PROJEN N ADI KAR YER GÜNLER PROJEN N AMACI rencilerin meslekleri her yönüyle

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlanınız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

ALANI. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu veya Spor ve Sporcu Sağlığı alanında çalışmış olmak. ALANI

ALANI. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu veya Spor ve Sporcu Sağlığı alanında çalışmış olmak. ALANI İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize; 547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmelik hükümlerinde aranan koşulları yerine getirmiş kaydı

Detaylı

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını,

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını, NİĞDE ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR Sektörlere Göre Dağılım 60 %52 50 %39 %46 Tarım 40 Sanayi 30 % 14 %19 %21 İnşaat 20 %8 10 % 1 Hizmetler 0 KADIN ERKEK 2

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTERSİ YANDAL PROGRAMINA BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTERSİ YANDAL PROGRAMINA BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTERSİ 204-205 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YANDAL PROGRAMINA BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI - Öğrenci, ilan edilen yandal programına anadal programının en erken 3. ve en geç 6. döneminin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili İç Hastalıkları Hemşireliği Uygulama Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (x ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X)

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I MMR 205 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ ETKİNLİKLERİNİN YÖNETİMİ *

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ ETKİNLİKLERİNİN YÖNETİMİ * HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ ETKİNLİKLERİNİN YÖNETİMİ * Doç. Dr. Meral TEKİN ** Son yıllarda halk eğitimi, toplumdaki öneminin giderek artmasına koşut olarak, önemli bir araştırma alanı olarak kabul görmeye

Detaylı

Porselen Lamina Veneerler

Porselen Lamina Veneerler Bilgi ve Kayıt 0212 481 02 20 bilgi@vyg.com.tr Eğitim Künyesi Eğitimin Adı Eğitmen Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, Protez Uzmanı Doç. Dr. Gözde Çelik, Protez Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Kara, Protez Uzmanı Eğitim

Detaylı

2013 - DGS Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar

2013 - DGS Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar PROGRAM PUAN En Küçük En Büyük KODU P R O G R A M A D I TÜRÜ KONT. YER. Puan Puan ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110018 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği SAY 5 5 272,75688 279,80985

Detaylı

SORUMLULUK PROJELERİ

SORUMLULUK PROJELERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Sosyal Sorumluluk Projesi, Yaşar Üniversitesi nin kurumsal bilim iddiasının unsurlarından biridir; bu iddianın, akademik ve idari

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( )

AVRASYA UNIVERSITY. Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Psikolojiye Giriş Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini),

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini), 31 Mart 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28250 Selçuk Üniversitesinden: YÖNETMELİK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

OCAK - NİSAN 2016 E-BÜLTEN

OCAK - NİSAN 2016 E-BÜLTEN OCAK - NİSAN 2016 E-BÜLTEN Sosyal medyada bizi izleyin /ocedorgtr www.oced.org.tr Çocuklarda Oyun Eğitimi Semineri Gerçekleşti Algı Özel Eğitim Merkezi nden Zihin Engelliler Öğretmeni Medine YILDIZ sunumuyla

Detaylı

2013 2014 ÖĞRETİM YILI GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ ve MESLEKİ TEKNİK ÖĞRETİM DAİRESİ MÜDÜRLÜKLERİ KADROLARINDAKİ MUHTEMEL MÜNHALLER

2013 2014 ÖĞRETİM YILI GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ ve MESLEKİ TEKNİK ÖĞRETİM DAİRESİ MÜDÜRLÜKLERİ KADROLARINDAKİ MUHTEMEL MÜNHALLER 2013 2014 ÖĞRETİM YILI GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ ve MESLEKİ TEKNİK ÖĞRETİM DAİRESİ MÜDÜRLÜKLERİ KADROLARINDAKİ MUHTEMEL MÜNHALLER TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ (3) b. Kadro Sayısı : MTÖD 3 c. Muhtemel

Detaylı

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor (ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor Eğitimlerin 2. Ayağı 6-7 Mayıs ta Erzurum da Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen ve temel yararlanıcısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Türkiye

Detaylı