Avaya one-x Masa Telefonu H /9611G H zl Ba!vuru K lavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Avaya one-x Masa Telefonu H.323 9608/9611G H zl Ba!vuru K lavuzu"

Transkript

1 Avaya one-x Masa Telefonu H /9611G H zl Ba!vuru K lavuzu!

2 LED ler Arama Görünümü Dü"mesi LED leri Sürekli ye!il Yava! yan p sönen ye!il H zl yan p sönen ye!il Sürekli k rm z Arama görünümü, ba!l /kullan mda. Arama görünümü, çal yor/uyar yor. Arama görünümü, beklemede. Arama görünümü, kullan mda veya seçili ve telefonu açt! n zda kullan lacak. Kapal Özellik Dü"mesi LED leri Sürekli ye!il Yan p sönen ye!il Yan p sönen k rm z Kapal Arama görünümü, serbest/kullan mda de!il. Özellik etkin. Özellik bekliyor (istek i"leniyor ve hemen kullan labilir de!il). Özellik telefon ekran nda gösteriliyor. Özellik kullan lamaz Kayd rma ve Gezinme Görüntüyü kayd rarak daha fazla seçene!i veya bilgiyi görebilece!inizi belirtmek için ekranda gezinme simgesi görünür. Listeleri yukar veya a"a! kayd rmak için yukar veya a"a! gezinme oklar n kullan n. Di!er ekranlara gitmek veya metin girerken imleci sa!a veya sola kayd rmak için sa! ve sol gezinme oklar n kullan n. Ekranda bir sat r n üzerine gitti!inizde, o sat r seçilir. Programlanabilir tu" etiketleri, seçilen sat rda kullan labilir olan seçeneklere göre de!i"ir. OK dü!mesi, varsay lan i"lem için bir k sayoldur. Örne!in, ki"i listenizdeki bir girdiyi seçti!inizde, OK dü!mesine bas lmas o ki"inin aranmas n sa!lar. Ça!r Kar" lama ve Arama Yapma Ça"r Kar! lamak #çin! Görü"me halinde de!ilseniz, ahizeyi kald r n. Görü"me halindeyseniz, uyar veren arama görünümü dü!mesine (yava" yan p sönen ye"il lamba) bast! n zda mevcut görü"meyi beklemeye al r ve uyar veren aramay yan tlars n z.! Aramay hoparlörden yan tlamak için SPEAKER dü!mesine bas n.! Aramay kulakl! kullanarak yan tlamak için, HEADSET dü!mesine bas n.

3 Arama yapmak için 1. Aramak istedi!iniz numaray tu"lay n. 2. Ça!r n z yan tland! nda, ahizeyi kald r n veya hoparlörden görü"meye devam edin. Ça"r y beklemeye almak için 1. Görü"me yaparken, HOLD dü"mesine bas n. 2. Görü"meyi sürdürmek için, beklemeye al nan ça!r için arama görünümü dü!mesine (h zl yan p sönen ye"il lamba) bas n. Ça"r aktarmak için 1. Aktarmak istedi!iniz aramada görü"meyi sürdürürken, TRANSFER dü"mesine bas n. 2. Telefon numaras n tu"lay n. 3. Aktarmay tamamlamak için TRANSFER dü!mesine tekrar bas n. Konferans Aramalar Konferans görü!mesi yapmak #çin 1. Bir ça!r y sürdürürken, CONFERENCE dü!mesine bas n. Ça!r y beklemeye al n r. 2. Konferansa eklemek istedi!iniz ki"iyi aray n. 3. Arad! n z ki"i yan t verdi!inde, konferansa kat lmak isterse CONFERENCE dü!mesine tekrar bas n. Konferansa kat lmak istemezse, DROP dü!mesine bas n. Ard ndan, h zl yan p sönen ye"il dü!meye bas n. Konferans görü!mesine ki!i eklemek için 1. Konferans beklemeye almak için HOLD dü!mesine bas n. 2. Konferansa eklemek istedi!iniz ki"iyi aray n. Arad! n z ki"i yan t verdi!inde, konferansa kat lmak isterse CONFERENCE dü!mesine tekrar bas n. Konferansa kat lmak istemezse, DROP dü!mesine bas n. Ard ndan, konferansa yeniden kat lmak için h zl yan p sönen ye"il dü!meye bas n. Geli"mi" Telefon Özelli!i Kullanabilece!iniz özellikler, yöneticinizin telefonunuza hangi özellikleri atad! na ba!l d r. En s k kullan ma sunulan özelliklerin baz lar a"a! da aç klanm "t r. Dahili numaran z için kullan labilir olan tüm özelliklerle ilgili bilgi için, sistem yöneticinize ba"vurun.

4 Ça"r yönlendirmek için 1. CFrwd özellik dü!mesine bas n. Yönlendirme yap lacak numaray girmenizi isteyen bir sinyal sesi duyars n z. 2. Ça!r lar n z yönlendirmek istedi!iniz numaray tu"lay n. Numaray tu"laman zdan sonra, bir onay sesi duyars n z. 3. Ça!r yönlendirmeyi kapatmak için, CFwrd özellik dü!mesine bas n. Tüm ça"r lar göndermek (Send All Calls) için 1. Tüm ça!r lar yönlendirme kapsam na dahil etmek için SAC özellik dü!mesine bas n. 2. Özelli!i kapatmak için SAC özellik dü!mesine bas n. Arama Kayd Arama kay tlar ndan bir ki!iyi bulmak için 1. CALL LOG dü!mesine bas n. 2. Yan tlanmayan, yan tlanan veya yap lan tüm ça!r lar n ayr bir listesini görmek için sola ve sa!a kayd r n. 3. Aramak istedi!iniz ki"iyi veya numaray seçmek için yukar veya a"a! kayd r n. 4. OK dü!mesine veya ekrandaki Call yaz s n n alt ndaki tu"a bas n. Arama kayd ndaki bir girdiyi ki!iler listenize eklemek için 1. CALL LOG dü!mesine bas n. 2. Ki"iler listenize eklemek istedi!iniz numaraya gidin. 3. Ekrandaki Details yaz s n n alt ndaki tu"a bas n. 4. Ekrandaki +Contact yaz s n n alt ndaki tu"a bas n. 5. Ad veya numaray düzenlemek için, imleci yukar ya veya a"a! ya kayd r n ve uygun "ekilde düzenleyin. 6. Ekrandaki Save yaz s n n alt ndaki tu"a veya OK dü!mesine bas n.

5 Kayd rma ve gezinme Görüntüyü kayd rarak daha fazla seçene!i veya bilgiyi görebilece!inizi belirtmek için ekranda gezinim simgesi görünür. Sayfa simgesi (sola ve sa!a bakan oklar) ba"l k sat r nda görüntülenirken di!er ekranlara gitmek veya metin girerken imleci sa!a veya sola kayd rmak için sa! ve sol gezinim oklar n kullan n. Programlanabilir tu" etiketleri, seçilen sat rda kullan labilir olan seçeneklere göre de!i"ir. OK dü!mesi, varsay lan i"lem için bir k sayoldur. Örne!in, ki"i listenizdeki bir girdiyi seçti!inizde, OK dü!mesine bas lmas o ki"inin aranmas n sa!lar. Avaya Menüsü Telefon ayarlar n ve seçenekleri belirlemek ve özelle"tirmek, web tabanl ek uygulamalara eri"mek, telefon ve "ebeke ayarlar n zla ilgili bilgileri almak ve oturumu kapatmak için Avaya Menüsü nü kullanabilirsiniz. Home dü!mesine bast! n zda, yöneticinizin sisteminizi nas l ayarlad! na ve kullanabilece!iniz uygulamalara ba!l olarak a"a! daki menülerden birini görürsünüz: Örnek Menü 1 Örnek Menü 2 > Options & Settings (Seçenekler & Ayarlar) > Browser(Taray c ) > Network Information ($ebeke Bilgisi) > Guest Login (Misafir Giri!i) > Log Out (Oturumu Kapat) > About Avaya one-x (Avaya one-x Hakk nda) > Birinci Web Uygulaman z > Phone Settings (Telefon ayarlar ) > Log Out (Oturumu Kapat) > About Avaya one-x (Avaya one X Hakk nda) > My Pictures (Resimlerim) Menünüz özelle"tirildiyse, Options & Settings veya Phone Settings arama ayarlar n z de!i"tirmenize, dü!me etiketlerini ki"iselle"tirmenize, parlakl! ve kontrast ayarlaman za, zil sesinizi seçmenize ve daha fazlas n yapman za olanak tan r. Daha fazla bilgi için, bkz. Options & Settings. Browser menüsü, web tabanl ek uygulamalar içerir. (Telefonunuz için kullan labilir web uygulamas yoksa, Browser menüsü gösterilmez.) Network Information, telefonunuz için "ebeke ile ili"kili parametrelerin bir özetini gösterir ve tan lama bilgileri sa!lar. Bilgi için, bkz. #ebeke Bilgilerini Görüntüleme. Yöneticiniz Web uygulamalar ayarlad ysa, bu seçenek menüsü alt nda görünür. About Avaya one-x, telefon yaz l m n z n sürüm numaras n görmenizi sa!lar. Guest Login, ki"ilerinize ve özelliklerinize eri"mek için, normal olarak size atanmam " olan bir telefonda oturum açman za olanak tan r.

6 Log Out, telefon oturumunu kapatman za, ayarlar n z koruman za veya ba"ka bir kullan c n n oturum açmas na olanak tan r. Telefonunuz (ve ili"kili herhangi bir dü!me modülü) bo"ta olmad! sürece oturumu kapatma seçene!i görüntülenmez. My Pictures, bir USB cihaz ndaki resimleri telefonunuzun ekran koruyucusu olarak kullanman za olanak tan r, ancak yaln zca USB arayüzü olan masa telefonlar nda kullan labilir. Ça"r kar! lama ve arama yapma Ça"r Kar! lama Gelen bir aramay a"a! daki yollarla yan tlayabilirsiniz:! Ba"ka bir ça!r da de!ilseniz, ahizeyi kald r n veya hoparlörü kullanarak yan t vermek için Speaker dü!mesine veya kulakl! kullanarak yan t vermek için Headset dü!mesine bas n.! Ba"ka bir ça!r daysan z ve telefon gelen aramay otomatik olarak görüntülemezse, telefon ekran nda gelen araman n oldu!u sat ra gidin ve Answer veya OK dü!mesine bas n. Ba"ka bir ça!r daysan z ve telefon gelen aramay otomatik olarak görüntülerse, yeni ça!r y kar" larken ilk ça!r y otomatik olarak beklemeye almak için Ans Hold dü!mesine bas n. Alternatif olarak, yeni ça!r y kar" lad! n zda ilk ça!r y otomatik olarak sona erdirmek için Ans Drop dü!mesine basabilirsiniz. Arama yapma 1. Ahizeyi kald r n, Speaker veya Headset dü!mesine veya mevcut bir hata ili"kin hat dü!mesine bas n. 2. Aramak istedi!iniz numaray tu"lay n. Edit Dialing seçene"ini kullanarak arama yapma Edit Dialing seçene!i cep telefonunuzla arama yapt! n zda oldu!u gibi çal " r, sinyal sesi duymadan numaray girmeye ba"layabilirsiniz. Programlanabilir Bksp yaz s n n alt ndaki tu"u kullanarak, numaray aramadan önce "düzenlemek" için geri gidebilirsiniz. Ça"r y beklemeye alma 1. Gerekirse, ana Telefon ekran n görüntülemek için Phone dü!mesine bas n. 2. Beklemeye almak istedi!iniz hatta aktif de!ilseniz, hatt seçin. 3. Hold dü!mesine bas n. 4. Aramay almak için Resume dü!mesine veya bekletilen araman n hat dü!mesine bas n.

7 Ça"r aktarma 1. Telefon ekran nda, aktar lacak ça!r aktif (vurgulanm ") durumda de!ilse, aktar lacak ça!r n n göründü!ü hatt seçin. 2. Transfer dü!mesine bas n. 3. Telefon numaras n tu"lay n veya ki"iyi Contacts listesinden aray n ya da History listesinden aray n. 4. Gözetimsiz aktar mlar ayarland ysa, aramay duyurmak istemezseniz "imdi telefonu kapatabilirsiniz. Aksi halde, Complete veya OK dü!mesine bas n Konferans görü!meleri Konferans görü!meleri düzenleme 1. Telefon ekran ndan, aktif ça!r n z seçin. 2. Conf dü!mesine bas n. 3. Telefon numaras n tu"lay n veya ki"iyi Contacts listesinden ya da History listesinden aray n. 4. Ki"i yan tlad! nda, ki"iyi mevcut görü"meye eklemek için Join veya OK dü!mesine bas n. 5. Add dü!mesine bas n ve konferans görü"mesine ba"ka bir ki"i eklemek için bu ad mlar tekrarlay n. 6. Konferans görü"mesine eklenen son ki"iyi ç karmak için istedi!iniz zaman Drop dü!mesine bas n. Beklemedeki ki!iyi konferans görü!mesine ekleme 1. Telefon ekran ndan, aktif ça!r n z seçin. 2. Zaten bir konferansta iseniz, Conf veya Add dü!mesine bas n. 3. Konferansa eklemek istedi!iniz bekletilen ça!r y seçin. 4. Ça!r y beklemeden ç karmak için Resume dü!mesine bas n. 5. Ki"iyi konferans görü"mesine eklemek için Join dü!mesine bas n. Ki!iyi konferans görü!mesinden ç karma 1. Telefon ekran ndan, aktif ça!r n z seçin. 2. Details dü!mesine bas n. 3. Ç karmak istedi!iniz ki"iyi seçin. 4. Drop dü!mesine bas n.

8 Özellikler Hakk nda Yöneticiniz ayr ca seçti!i özellikleri arama görünümü (Phone) ekran nda programlanabilir tu"lara yerle"tirmi" de olabilir. Dahili numaran z için kullan labilir olan tüm özellikler ve seçeneklerle ilgili daha fazla bilgi için, sistem yöneticinize ba"vurun. Features (Özellikler) menüsüne eri!me 1. Phone ekran nda, Features menüsüne eri"mek için sa!a gidin. 2. Dahili numaran za ayarlanm " olan özellikleri görmek için a"a! gidin. Tüm Aramalar Gönderme 1. Phone ekran nda, Features menüsüne eri"mek için sa!a gidin. 2. Send AII Calls seçene!ini seçin. 3. Send All Calls özelli!ini açmak veya kapatmak için Select veya OK dü!mesine bas n. Contacts (Ki!iler) *Not: Contacts dü!mesine bast! n zda hiçbir "ey olmazsa, sistem yöneticiniz bu dü!meyi ve i"levini devre d " b rakm "t r. Ki!i arama 1. Contacts dü!mesine bas n. 2. Tu" tak m n kullanarak, arama yapmak istedi!iniz ad yazmaya ba"lay n. 3. Ki"iyi aramak için Call dü!mesine, ki"i bilgilerini düzenlemek için More ve sonra Edit dü!mesine bas n. Ki!iler listesindeki bir ki!iyi arama 2. Contacts dü!mesine bas n. 3. Aramak istedi!iniz ki"iyi veya birincil numaray seçin. 4. Ki"inin ad n listelendi!i gibi yazmaya ba"layarak istedi!iniz ki"iyi bulun. 5. Call veya OK dü!mesine bas n. Yeni bir ki!i ekleme 1. Contacts dü!mesine bas n. 2. Bu ki"i listesine yapt! n z ilk giri" ise, New dü!mesine, ki"i listenizde ba"ka girdiler varsa More ve sonra New dü!mesine bas n. 3. Tu" tak m n kullanarak ad girin. 4. Sonraki alan seçin.

9 5. Telefon numaras n girin ve uygunsa Primary dü!mesine bas n. 6. Sonraki alan seçin. 7. Girilen numara tipini (genel, i", cep, ev) seçin. 8. Bu ki"i için ba"ka bir numara varsa, a"a! kayd r n ve 5 7 aras ad mlar tekrarlay n. 9. Save veya OK dü!mesine bas n. Ki!ileri düzenleme 1. Contacts dü"mesine bas n. 2. Düzenlemek istedi!iniz ki"iyi aray n ve seçin. 3. More > Edit dü!mesine bas n. 4. Düzenlemek istedi!iniz alan seçin. 5. Ki"i bilgilerinde de!i"iklik yapmak için arama tu" tak m n veya programlanabilir tu"lar kullan n. 6. Save veya OK dü!mesine bas n. Arama Kayd Arama kayd ndaki bir ki!iyi arama 1. History dü!mesine bas n. 2. Tüm, yan tlanmayan, yan tlanan veya yap lan ça!r lar n ayr bir listesini görmek için sola veya sa!a kayd r n. 3. Aramak istedi!iniz ki"iyi veya numaray seçmek için imleci yukar veya a"a! kayd r n. 4. Aramak istedi!iniz ki"iyi veya numaray seçin. 5. Ekrandaki Call yaz s n n alt ndaki tu"a veya OK dü!mesine bas n. Arama kayd ndaki bir girdiyi ki!iler listenize ekleme 1. History dü!mesine bas n. 2. Ki"iler listenize eklemek istedi!iniz numaray seçin. 3. +Contact dü!mesine bas n. 4. Gerekirse, ad ve telefon numaras n düzenleyin. 5. Save dü!mesine bas n.

10 Ekran dilini de"i!tirme 1. Home tu"una bas n. 2. Options & Settings veya Phone Settings seçene!ini seçin. 3. Select veya OK dü!mesine bas n. 4. Screen & Sound Options seçene!ini seçin. 5. Select veya OK dü!mesine bas n. 6. Language seçene!ini seçin. 7. Bir ekran dili seçin. 8. Select veya OK dü"mesine bas n.

Avaya one-x TM Deskphone H.323 9621G/ 9641G H zl Ba!vuru

Avaya one-x TM Deskphone H.323 9621G/ 9641G H zl Ba!vuru Avaya one-x TM Deskphone H.323 9621G/ 9641G H zl Ba!vuru Kayd rma ve Gezinme Ça!r görünümleri ve özellikler aras nda geçi" yapmak için, Phone ekran n n sa! üst taraf ndaki Features dü!mesini veya Phone

Detaylı

Arama görünümü, bağlı/kullanımda. Arama görünümü, çalıyor/uyarıyor. Arama görünümü, beklemede.

Arama görünümü, bağlı/kullanımda. Arama görünümü, çalıyor/uyarıyor. Arama görünümü, beklemede. LED ler Arama Görünümü Düğmesi LED leri Sürekli yeşil Yavaş yanıp sönen yeşil Hızlı yanıp sönen yeşil Sürekli kırmızı Arama görünümü, bağlı/kullanımda. Arama görünümü, çalıyor/uyarıyor. Arama görünümü,

Detaylı

Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone

Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone Kaydırma ve Gezinme Çağrı görünümleri ve özellikler arasında geçiş yapmak için, Phone ekranının sağ üst tarafındaki Features düğmesini veya Phone düğmesini kullanın. Phone ekranından Features listesine

Detaylı

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016 Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe VTE-1016 7025693 1 Artık başlayabiliriz! Kontrol cihazınızı PlayStation TV sisteminize bağlama PS TV sisteminizle birlikte DUALSHOCK 3 veya DUALSHOCK 4 kablosuz kontrol cihazınızı

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde)

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 23 YASAL BİLGİLER Telif Hakkı 2014 ZTE CORPORATION. Tüm hakları saklıdır. Bu yayının hiçbir bölümü ZTE Corporation'ın önceden yazılı izni olmadan fotokopi

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Belge Numarası: BST-MN-UC-0002 Başlık: Avaya E129 SIP Hızlı Başvuru Kılavuzu Yürürlük Tarihi: 16.12.2014 Sorumlu Birim: Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Daire Başkanlığı Sayfa 1 / 11 Avaya E129 SIP Telefon

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş)

ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş) ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 84291 84292 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş) WiFi Ana Birimi İç Mekan Akıllı Fiş 84291 ednet.living İç Mekan

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Yeni sınav sistemi TEOG, yani Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarında öğrenciler, 6 dersten sınav olacaktır. Öğrencilere Türkçe, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, sahibinin ticari markasıdır ve Hewlett-Packard Company tarafından lisanslı olarak kullanılmaktadır.

Detaylı

Avaya CallPilot Multimedya Mesaj Kullanıcı Kılavuzu

Avaya CallPilot Multimedya Mesaj Kullanıcı Kılavuzu Avaya CallPilot Multimedya Mesaj Kullanıcı Kılavuzu 5.0 NN44200-106, 01.06 Kasım 2010 2010 Avaya Inc. Tüm Hakları Saklıdır. Uyarı Bu belgedeki bilgilerin baskı esnasında eksiksiz ve doğru olduğundan emin

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Maps

Kullanım kılavuzu HERE Maps Kullanım kılavuzu HERE Maps Baskı 1.0 TR HERE Maps HERE Maps, size etrafta neler olduğunu gösterir ve gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Şehirleri, sokakları ve servisleri

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu

Detaylı

1608 IP TELEFON 1616 IP TELEFON

1608 IP TELEFON 1616 IP TELEFON AVAYA 1608-1616 IP tabanlı Telefon kullanım Kılavuzu 1608 IP TELEFON 1616 IP TELEFON Butonlar Açıklama Message Waiting Indicator Softkeys Değişken butonlar Message Mesaj butonu: Navigation Arrows Yon tuşları

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

iletişimin değerli taşı... IP PBX

iletişimin değerli taşı... IP PBX iletişimin değerli taşı... IP PBX ENTERPRISE CONTACT CENTER SAPHIRA ülkemizin uluslararası arenada ekonomik ve teknolojik rekabet gücünü artırıcı niteliklere sahip olmak üzere; İ.Ü. Teknokent yerleşkesi

Detaylı

ENTERPRISE CONTACT CENTER

ENTERPRISE CONTACT CENTER call center ENTERPRISE CONTACT CENTER SAPHIRA ülkemizin uluslararası arenada ekonomik ve teknolojik rekabet gücünü artırıcı niteliklere sahip olmak üzere; İ.Ü. Teknokent yerleşkesi içerisinde, geliştirmelerin

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

AVAYA 2410. Kullanıcı Rehberi

AVAYA 2410. Kullanıcı Rehberi AVAYA 2410 Kullanıcı Rehberi Koç Üniversitesi - Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü 2012 AVAYA 2410 TELEFON CİHAZI HIZLI KULLANIM KILAVUZU İLK BAKIŞ Telefon cihazımızın daha önceki dijital setlerle tuş özellikleri

Detaylı

Alienware Grafik Yükseltici Kullanıcı Kılavuzu

Alienware Grafik Yükseltici Kullanıcı Kılavuzu Alienware Grafik Yükseltici Kullanıcı Kılavuzu Resmi Model: Z01G Resmi Tip: Z01G001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı daha iyi kullanmanızı sağlayan önemli bilgileri

Detaylı

HTC Sensation XE with Beats Audio Kullanım kılavuzu

HTC Sensation XE with Beats Audio Kullanım kılavuzu HTC Sensation XE with Beats Audio Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutu İçeriği 8 HTC Sensation XE with Beats Audio 8 Arka kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama

Detaylı

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş in Kullanımı u doküman MasteringPhysics sitesine kayıt işlemlerini tamamlamış ve derse kayıt işlemini gerçekleştirmiş olan öğrencilere MasteringPhysics i nasıl kullanacaklarını ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Detaylı

Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım)

Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım) Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım) 1.Adım: Gmail üzerinden e-posta hesabınıza herhangi bir tarayıcıdan http://mail.maltepe.edu.tr linkine tıklayıp daha önceden kullandığınız e-posta hesabınızı

Detaylı

MOTOROLA QUENCH XT3. Kullanıcı Kılavuzu

MOTOROLA QUENCH XT3. Kullanıcı Kılavuzu MOTOROLA QUENCH TM XT3 Kullanıcı Kılavuzu içindekiler bölüm 1: başlarken... 1 1.1 telefonunuz... 1 önden görünüm... 1 arkadan görünüm... 1 üstten görünüm... 2 yandan görünüm... 2 1.2 SIM kartı, pili ve

Detaylı

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI 1.YENİ MÜŞTERİ EKLE Müşteri bilgilerini bu bölümde gireriz. Müşterilerinizi gruplamak isterseniz sağ tarafta bulunan butona tıklayarak açılan pencere grup ekle diyerek

Detaylı

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h...

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h... Page 1 of 7 Tevkifatlı Satış Faturası listesinin excel dosyası olarak oluşturulması için gerekli açıklamalar Oluşturulan excel dosyasının yüklenmesinde karşılaşılan sorunların çözümü (Teknik açıklamalar)

Detaylı

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları İÇERİK 2 Dosya ve Klasör İşlemleri 3 Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 - Devam ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK http://www.hasanakyurek.com Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev

Detaylı

Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu

Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu 2014 Bomgar Corporation. Tüm hakları dünya genelinde saklıdır. BOMGAR ve BOMGAR logosu, Bomgar Corporation'ın ticari markalarıdır; burada yer alan diğer ticari markalar,

Detaylı

Cisco Unified Personal Communicator

Cisco Unified Personal Communicator Frequently Asked Questions Cisco Unified Personal Communicator Temel Bilgiler 2 Uygunluk 4 Kişiler 6 Sohbet 8 Grup Sohbeti 10 Aramalar 12 Aramaları Aktarma, Duraklatma ve İletme 14 Sesli Posta 16 Web Toplantıları

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Yrd.Doç.Dr. Serdar YILMAZ Kaynak: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kursu Ders Notları, Kasım 2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Başlat Düğmesi Bilgisayarınızı

Detaylı

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu Hotel Info TV Kullanım Kılavuzu Info TV bilgisayarını network kablosu ile lokal networkunuze, VGA kablosu ile LCD monitörünüze veya televizyonunuza (PC girişinden) bağlayın. Bilgisayarı adaptör ile elektriğe

Detaylı

Güç Kaynağı Bilgileri... 3 Telefon veya Telesekreterin Bağlanması... 3 Faks Özelliklerinin Ayarlanması... 4

Güç Kaynağı Bilgileri... 3 Telefon veya Telesekreterin Bağlanması... 3 Faks Özelliklerinin Ayarlanması... 4 Faks Kılavuzu Türkçe Faksın Kurulması Güç Kaynağı Bilgileri... 3 Telefon veya Telesekreterin Bağlanması... 3 Faks Özelliklerinin Ayarlanması... 4 Fotoğraf veya Belge Fakslama Orijinallerin Kullanılması...

Detaylı

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu 1 Kurulum Seçenekleri Aşağıdaki kısım farklı kurulum seçeneklerini tanımlamktadır. Not: Kurulum sırasında kurulum deliklerini kapatmayınız ve VSG nin ön ve arka

Detaylı

Doro Comfort 3000. Türkçe

Doro Comfort 3000. Türkçe Doro Comfort 3000 Türkçe 1. Ekstra ses artırma (güçlendirme) 2. Ahize ses kontrolü 3. Hoparlör sesi kontrolü 4. Servis erişim anahtarları 5. ikili dokunmatik hafıza 6. Ahize için beklemeye alma mandalı

Detaylı

MD8562/8562D. 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance

MD8562/8562D. 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance MD8562/8562D 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Çalıştırma

Detaylı

Ana ekran ve uygulamalar. ve özelleştirme. Bağlantı ve aktarma

Ana ekran ve uygulamalar. ve özelleştirme. Bağlantı ve aktarma Bir bakışta Başlatma Ana ekran ve uygulamalar Kontrol etme ve özelleştirme Çağrılar Kişiler Mesajlar Yazı Yazma Sosyalleşme Gezinme Fotoğraflar ve videolar Müzik Kitaplar Bulma ve navigasyon İş Bağlantı

Detaylı

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 İÇİNDEKİLER 1. EK ÜCRETLERDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER... 2 a. Tarife ve Kademe Ayarları (F4) Ekranında Yapılan

Detaylı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı Ürün bilgileri Alıcı Fare Miniklavye A: Gösterge B: Bağlantı düğmesi Kurulum C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı H: Pil yuvası I: Bağlantı

Detaylı

ĐŞKUR sitesine giriş şifremizi hatırlamadığımız için, şifremi unuttum kısmını tıklıyoruz.

ĐŞKUR sitesine giriş şifremizi hatırlamadığımız için, şifremi unuttum kısmını tıklıyoruz. ĐŞKURLULARIN BĐLGĐLERĐ, ŞĐFRELERĐ HERKESE AÇIK ( BEDAVA SMS GÖNDERME SĐTESĐ YAZI SONUNDADIR ) Merhaba, bu bilgilendirici yazıda sizlere ĐŞKURa kayıtlı olanların şifrelerine, kişisel bilgilerine başkalarının

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 02.11.2015 Rev No: 02 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: Ferşad DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

PORSCHE DESIGN P'9983 Smartphone. Kullanıcı Kılavuzu. Sürüm: 10.3.1

PORSCHE DESIGN P'9983 Smartphone. Kullanıcı Kılavuzu. Sürüm: 10.3.1 PORSCHE DESIGN P'9983 Smartphone Kullanıcı Kılavuzu Sürüm: 10.3.1 Yayın tarihi: 2015-03-18 SWD-20150318142056308 İçindekiler Kurulum ve temel işlevler... 5 Bu sürümdeki yeni özellikler... 5 BlackBerry

Detaylı

Kullanım kılavuzu Nokia Lumia 1020

Kullanım kılavuzu Nokia Lumia 1020 Kullanım kılavuzu Nokia Lumia 1020 Baskı 1.1 TR Model: Nokia 909.1 Pişt... Yalnızca bu kılavuz değil, şunlar da var... Telefonunuzda, her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz ve istediğiniz zaman kullanabileceğiniz

Detaylı

GALAXY YOUNG BUNDLE CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Kurumsal)

GALAXY YOUNG BUNDLE CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Kurumsal) GALAXY YOUNG BUNDLE CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Kurumsal) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) Galaxy Young Bundle Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) işbu name de ( name ) belirtilen Özel ve

Detaylı

Plantronics Voyager 835 Kullanım Kılavuzu

Plantronics Voyager 835 Kullanım Kılavuzu Plantronics Voyager 835 Kullanım Kılavuzu Hoş Geldiniz Plantronics Voyager 835 kulaklığını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kılavuz, yeni kulaklığınızın kurulumu ve kullanımıyla ilgili talimatları

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM 1. Sistem 3 bileşenden oluşur a. Sunucu b. Koruma yazılımı c. Mobil anahtar ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM Sunucu yazılımı: sunucu yazılımı öncelikle yerel ağda et (etkileşimli tahtaların) bağlı

Detaylı

YENİ EKLENEN FİBER PAKETLER VE ADRESTEN FİBER SORGULAMA EKRANLARI

YENİ EKLENEN FİBER PAKETLER VE ADRESTEN FİBER SORGULAMA EKRANLARI Bayi İletişim Bülteni 2013/053 24.04.2013 YENİ EKLENEN FİBER PAKETLER VE ADRESTEN FİBER SORGULAMA EKRANLARI Değerli İş Ortağımız, Türk Telekom un altyapısını sağladığı ve bizim abonelerimize sunduğumuz

Detaylı

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu Sürücü Gönder Yönetici Kılavuzu Ocak 2013 www.lexmark.com Genel Bakış 2 Genel Bakış Sürücü Gönder, belirli bir yazıcı modelinin yazıcı sürücüsünü almanızı sağlar. Uygulama, size yükleme talimatlarını ve

Detaylı

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016 AIMCO AIMCO Kullanım Kılavuzu Mayıs 2016 MB Akademi Küçükbakkalköy Mah. Dudullu Cd. Brandium Rezidans R2 Blok No:23-25 No:126 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0216 692 01 91 Web: www.mbakademi.com.tr 2 AIMCO Mobil

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU OkulNET Kullanım Kılavuzu EKİM 2012 1 İçindekiler GİRİŞ...3 ANASAYFA...3 EĞİTİM...4 SINAVLAR...6 ŞUBEM...9 KİŞİSEL BİLGİLER...10 AJANDA...10

Detaylı

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ EBYS Eğitimi Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ Sistem Java üzerinden çalışmaktadır. Eylül 2015 itibari ile Chrome / Java destek vermeyi kestiğinden Chrome ile çalışmamaktadır. 1 den fazla

Detaylı

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇERİK ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 QUİCKRES/TROYA ACENTESİNİN THY ACENTA PORTALINA BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 19

Detaylı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı TUİK ve TÜRMOB'un işbirlikteliği sonucunda Yıllık iş istatistikleri Sanayi ve Hizmet soru kağıtlarının hazırlanması ve gönderilmesi Web

Detaylı

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri derslerle ilgili yoklama, not girişi yapabildikleri ve öğrencilerin aldıkları derslerle ilgili bilgileri görebildikleri sistemdir.

Detaylı

HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu

HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği

Detaylı

İNTERNET HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 7912 Model IP Telefonu Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER: 7912 Model IP Telefonu Kullanım Kılavuzu...1 1. Bağlantı Şeması...1 2. Telefon Tuş Takımı Açıklamaları...2 3. Arama

Detaylı

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin Xerox QR Code Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03999 QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin QR (Quick Response) Code Uygulamasını şu uygulamalarla birlikte kullanınız:

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş yapmanız gerekmektedir. Girişin ardından

Detaylı

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu PG191 LCD Monitör H zl Bafllatma K lavuzu Güvenlik Bilgisi Monitörü ayarlamadan önce, paket ile birlikte gönderilen tüm belgeleri dikkatlice okuyunuz. Yang n veya elektrik çarpmas riskini önlemek için,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu MacBook Pro nuza Hoş Geldiniz Hadi başlayalım. Mac inizi başlatmak için açma/kapama düğmesine basın. Ayarlama Yardımcısı, düzgün ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlamanızı sağlamak

Detaylı

HP Color LaserJet CM6040/CM6030 MFP Serisi Analog Fax Accessory 300 Faks Kullanım Kılavuzu

HP Color LaserJet CM6040/CM6030 MFP Serisi Analog Fax Accessory 300 Faks Kullanım Kılavuzu HP Color LaserJet CM6040/CM6030 MFP Serisi Analog Fax Accessory 300 Faks Kullanım Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği

Detaylı

YÖKAKADEMİK (Yükseköğretim Akademik Arama Sistemi)

YÖKAKADEMİK (Yükseköğretim Akademik Arama Sistemi) YÖKAKADEMİK (Yükseköğretim Akademik Arama Sistemi) YÖKAKADEMİK (Yükseköğretim Akademik Arama), Türk yükseköğretiminde görev yapan akademisyenlere ait kişisel akademik bilgilerin ve bilimsel / akademik

Detaylı

HP ipaq Ürün Kılavuzu

HP ipaq Ürün Kılavuzu HP ipaq Ürün Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows, Windows logosu, Outlook ve ActiveSync, Microsoft Corporation'ın ABD'de ve diğer ülkelerdeki ticari markalarıdır.

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan bir ticari markadır. Google,

Detaylı

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler,

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Bu araştırmada Fen Bilgisi sorularını anlama düzeyinizi belirlemek amaçlanmıştır. Bunun için hazırlanmış bu testte SBS de sorulmuş bazı sorular

Detaylı

Vivaz pro Genişletilmiş Kullanım kılavuzu

Vivaz pro Genişletilmiş Kullanım kılavuzu Vivaz pro Genişletilmiş Kullanım kılavuzu İçindekiler Ek Yardım...5 Başlarken...6 Montaj...6 Telefonda yardım...9 Telefona genel bakış...10 Menüye genel bakış*...11 Dolaşım...12 Diğer şebekelerin kullanımı...16

Detaylı

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Sayın Prefix İş Ortağımız, Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İşletmenize daha fazla kazanç sağlayabilmek, daha kaliteli ve daha süratli hizmet verebilmek için, mevcut

Detaylı

AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU

AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU A-) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR: 1-) Cihazınızın panelinden Sistem Yöneticisi menüsünden ağ ayarlarınızın yapılandırılmış olması gerekmektedir. Kurulumu yapan

Detaylı

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Sözleşme İmza İşleminin Tamamlanması Kullanıcı Bilgilerinin Hazırlanması Destek Hizmeti Kısa Mesaj Yönetimi Duruşma, Ara Karar ve İş Planı Bilgilendirmesi Duruşma,

Detaylı

KALE GEÇ KONTROL SSTEMLER

KALE GEÇ KONTROL SSTEMLER KULLANMA VE MONTAJ KILAVUZU MODEL 10-300 SERVS HATTI (0212) 641 71 56 - E-mail:otelsistem@kaletrade.com KALE GEÇ KONTROL ÜNTES SSTEM ELEMANLARI KALE GEÇ KONTROL ÜNTES Kart Okuyucu Bölüm Gösterge Iıı nfrared,(kızıl

Detaylı

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK 1. DYS (Doküman Yönetim Sistemi) nin kullanımı için 3. parti bir programa ihtiyaç yoktur. Tamamen WEB tabanlı çalışmaktadır. 2. Sisteme http://dys.akdeniz.edu.tr

Detaylı

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use. İçindekiler Başlarken... 6 Montaj... 6 Telefonu açma... 7 Telefonunuzda yardım... 8 Pili şarj etme... 8 Telefona genel bakış... 9 Menüye genel bakış... 11 Dolaşım... 13 Dosya yöneticisi... 14 Telefon dili...

Detaylı

Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ALA 510 ALA 520

Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ALA 510 ALA 520 Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ALA 510 ALA 520 Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet

B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet 57 Yrd. Doç. Dr. Yakup EMÜL, Bilgisayar Programlama Ders Notları (B02) Şimdiye kadar C programlama dilinin, verileri ekrana yazdırma, kullanıcıdan verileri alma, işlemler

Detaylı

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır.

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. Evrak Ekle Kurum İçi Giden Evrak Ekleme Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. İçyazı No sistem tarafından otomatik verilmekte, müdahale

Detaylı

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15 İMZALAMA ARACI Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 ANKARA Versiyon : 1.0 1/15 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş... 5 2 İmzalama Aracı

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

SmartLink Kullanım Kılavuzu Enerji SmartLink (SL) lityum-ion pili tamamen bittiğinde 2 saat içinde tamamen şarj olur. %80 şarj bir saat içinde tamamlanır. Şarj etmek için pilin bitmesini beklemeye gerek

Detaylı

Facebook connect ile kullanıcı giriş çıkış

Facebook connect ile kullanıcı giriş çıkış Facebook connect ile kullanıcı giriş çıkış 12 Mayıs Salı 09 Diğer Dökümanlar http://mfyz.com/facebook-connect-ile-kullanici-giris-cikis Facebook Connect Nedir? Facebook, uzun süredir api'si dışında connect

Detaylı

Printed in Korea Code No.:GH68-11599A Turkish. 06/2006. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-11599A Turkish. 06/2006. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Yüklenen yazılıma veya servis sağlayıcısına veya ülkenize bağlı olarak bu kılavuzdaki bazı açıklamalar telefonunuza uymayabilir. * Ülkenize bağlı olarak telefonunuz ve aksesuarlarınız bu kılavuzdaki

Detaylı

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım.

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım. Uzem Eğitmen Girişi Sisteme eğitmen olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra Şekil 1 deki ekranda ilgili alanlara kullanıcı

Detaylı

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü ANKARA 2016 ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri

Detaylı

Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu

Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu Mobil Form ile Evrak İşine Son! Vodafone Mobil Form Kurumunuzun kağıtlar üzerinde formlar şeklinde yürüttüğü iş süreçlerini dijital platforma taşıyan bir mobil uygulamadır.

Detaylı

CER1000-A GEÇİŞ KONTROL ÜRÜNLERİ KULLANIM KILAVUZU BAĞIMSIZ DENETLEYİCİ GEÇİŞ KONTROL BİRİMİ İÇİNDEKİLER

CER1000-A GEÇİŞ KONTROL ÜRÜNLERİ KULLANIM KILAVUZU BAĞIMSIZ DENETLEYİCİ GEÇİŞ KONTROL BİRİMİ İÇİNDEKİLER GEÇİŞ KONTROL ÜRÜNLERİ KULLANIM KILAVUZU CER1000-A BAĞIMSIZ DENETLEYİCİ GEÇİŞ KONTROL BİRİMİ İÇİNDEKİLER 1. BAKIM ONARIM 2. KUTU İÇERİĞİ 3. EKLENEBİLEN EKİPMANLAR 4. ÜRÜN TANIMI 5. TEKNIK ÖZELLİKLER 6.

Detaylı

SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU

SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU Yazan: Eren AYDIN Düzenleyen: - Tarih: 10.09.2012 Sürüm: 1.0 İçindekiler 1. DONANIM... 3 1.1 BAĞLANTILAR VE SİSTEMİN ÇALIŞTIRILMASI... 3 2. YAZILIM... 5 2.1 KURULUM... 5 2.2

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Xperia J. ST26i/ST26a

Kullanım kılavuzu. Xperia J. ST26i/ST26a Kullanım kılavuzu Xperia J ST26i/ST26a İçindekiler Xperia J Kullanım kılavuzu...6 Başlarken...7 Android nedir?...7 Telefona genel bakış...7 Montaj...8 Telefonu açma ve kapatma...10 Ekran kilidi...11 Kurulum

Detaylı

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri RG36F3/BGEF İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda... 1 Uzaktan Kumandanın Özellikleri... 2 Fonksiyon düğmeleri... 3 LCD göstergeleri... 4 Düğmelerin kullanımı...

Detaylı

1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ

1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ GĐRĐŞ 1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ Đnternet tarayıcınızdan http://www.hkmo.org.tr/ adresine girdikten sonra sayfanın sağ üst kısmında yer alan ÜYE GĐRĐŞĐ bağlantısına tıklayarak Harita ve Kadastro Mühendisleri

Detaylı