Atatürk Mah. Hastane Cad. Adilcevaz /

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Atatürk Mah. Hastane Cad. Adilcevaz /"

Transkript

1 ADİLCEVAZ İLÇE TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ Kurum Müdürü : Dr. Fehmi ESER Telefon : Fax : E-Posta : adilcevazahb@gmail.com Web Sitesi : - Atatürk Mah. Hastane Cad. Adilcevaz / Adres : BİTLİS İLÇEDEKİ KAMU SAĞLIK KURUM VE KURULUŞLAR 1. İlçe Sağlık Müdürlüğü 2. Toplum Sağlığı Merkezi 3. Adilcevaz Onkoloji Hastanesi 4. 1 Nolu Acil Sağlık İstasyonu KURULUŞUN GENEL TANIMI VE GÖREVLERİ a) İlçedeki Sağlık Hizmetlerini planlamak, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gönderilen planları uygulanmasını sağlamak, sağlık hizmetlerinin en yüksek nitelikte yapılabilmesi için gerekli işleri yürütmek. b) İlçedeki sağlık hizmetlerini nitelik ve nicelik yönünden sürekli olarak değerlendirmek, ilçedeki sağlık kuruluşları ile ilgili görüşlerini, hizmetlerin geliştirilmesi için gerekli gördükleri işleri yıllık olarak Sağlık müdürlüğüne bir raporla önermek. c) Her yılın Haziran ve ocak ayı içinde, bir önceki yıl ilçedeki kuruluşlarda yapılan işleri ve aksayan yönleri ile ilçenin sağlık düzeyini kapsayan bir çalışma raporu hazırlamak ve bu raporu Kaymakamlığa ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne göndermek. d) İlçedeki kuruluşların görevlerini gerektiği gibi yapabilmeleri için gerekli malzemeyi belirleyerek Sağlık Müdürlüğüne bildirmek, zamanında ve yeterli sayıda dağıtımını sağlamak. e) Sağlık Kurum ve kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlayarak birlikte ve ekip halinde çalışmayı sağlamak. f) Sağlık kuruluşlarının hizmetlerini ve buralarda çalışan personelin çalışmalarını denetleyip, hizmetin aksayan yönlerini saptamak, sorunların çözümlenmesi için gereken önlemleri almak, bu amaçla personeli destekleme, güdüleme, eğitme, ödüllendirme, ya da cezalandırma işlemlerini yürütmek.

2 g) İlçedeki personelin disiplin amirliğini yapmak, sicillerin verilmesi ve özlük haklarının yerine getirilmesi sağlamak. h) Sağlık hizmetlerinde sektörler arası işbirliğini sağlamak amacıyla, kamu ve özel kuruluşlarla sağlık kuruluşlarının eş güdümünü sağlamak. ı) Denetimleri mevzuatla Sağlık Bakanlığına verilmiş olan sağlık kuruluşlarını denetlemek veya denetlemesini sağlamak. TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ NİN TEŞKİLAT YAPISI: İlçe Genelinde Teşkilat İlçe düzeyinde sağlık hizmetlerinden birinci derecede sorumlu yöneticiler, Kaymakam ve İlçe Sağlık Müdürüdür. Kaymakam İlçede Sağlık Hizmetlerinin yürütülmesinden, eşgüdümden ve geliştirilmesinden birinci derecede sorumlu kişidir. İlçe Sağlık Müdürü (TSM Sorumlu Tabibi) İlçe Sağlık Müdürü, ilçenin en üst düzeyde sağlık yöneticisidir. En az beş yıl hizmeti olan (tercihen halk sağlığı uzmanı) ve ikinci bir görevi bulunmayan tabipler arasından atanır. Nüfusu arası olan ilçelerde Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi aynı zamanda İlçe Sağlık Müdürü olarak görevlendirilir. Toplum Sağlığı Merkezi içerisinde, Halk Sağlığı Müdürlüğündeki şubelerin karşılığı olan birimlerden ihtiyaç duyulanlar, Halk Sağlığı Müdürlüğündeki ilgili şubelerin görevlerini ilçe düzeyinde yürütür Toplum Sağlığı Merkezi 224 sayılı sağlık hizmetlerinin sosyalleştirilmesi hakkında kanun, 181 sayılı Sağlık bakanlığı Teşkilat ve görevleri hakkındaki KHK e dayalı olarak faaliyetini yürütür. Birimler Toplum Sağlığı Merkezi içerisinde, Halk Sağlığı Müdürlüğündeki şubelerin karşılığı olan birimlerden ihtiyaç duyulanlar, Halk Sağlığı Müdürlüğündeki ilgili şubelerin görevlerini ilçe düzeyinde yürütür. Toplum Sağlığı Merkezi 224 sayılı sağlık hizmetlerinin sosyalleştirilmesi hakkında kanun, 181 sayılı Sağlık bakanlığı Teşkilat ve görevleri hakkındaki KHK e dayalı olarak faaliyetini sürdürmektedir. SAĞLIK EVLERİ Toplum Sağlığı Merkezine bağlı altı adet Sağlık Evi bulunmaktadır. Yolçatı Köyü Sağlık Evi: Sağlık Evi faal durumdadır. Personeli yoktur. Harmantepe Köyü Sağlık Evi: Sağlık Evi faal durumdadır. Personeli yoktur.

3 Bahçedere Köyü Sağlık Evi: Sağlık Evi faal durumdadır. Personeli vardır. Akçıra Köyü Sağlık Evi: Sağlık Evi faal değildir. Personeli YOKTUR.. Kömürlü Köyü Sağlık Evi: Sağlık Evi faal durumdadır. Personeli yoktur. Karaşeyh Köyü Sağlık Evi: Sağlık Evi faal değildir. Bina kullanılamaz durumda olduğundan hizmet vermemektedir. Personeli YOKTUR. GÖREVLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALAR Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Aile Sağlığı Merkezleri Aile Hekimlikleri sorumluluk bölgelerindeki mahallelerde ve köylerde bulunan gebe, bebek, çocuk ve yaş kadınların rutin aşılama, tespit ve izleme çalışmalarını yapmıştır. * Aile Sağlığı Merkezlerinde emzirme odaları oluşturulmuş olup, gerek Sağlık ocağı ve Aile Sağlığı Merkezi ne başvuran, gerekse gezici mobil ekiplerle sahaya çıkıldığı zaman tespit edilen anne adaylarına ve annelere emzirmenin önemi ve emzirme teknikleri hakkında eğitim verilmiştir. * Aile Sağlığı Merkezlerimize gelen anne adaylarına ve annelere emzirmenin yararı ve sütün önemi konulu filmler gösterilerek eğitimler verilmiştir. *Aile Sağlığı Merkezleri sorumluluk bölgelerinde bulunan okullarda toplum Sağlığı Merkezince sağlık taramaları yapılmıştır. *Sorumluluk bölgelerinde bulunan okullarda ve halk eğitim merkezinde bulaşıcı hastalıklar (domuz gribi, hepatit B, verem v.s.), süt ve süt ürünlerinin önemi, beslenme, kişisel hijyen, solunum yolu hastalıkları, aşılamalar v.s. hakkında eğitimler verilmiştir. *Sorumluluk bölgelerinde bulunan okullarda Genişletilmiş Bağışıklama Programı çerçevesinde (Pentaxim, MMR, Td) tüm öğrenciler aşılanmıştır. *TSM Enerji Verimliliği kapsamında birer personel görevlendirilmiş olup, gerekli tedbirler alınmıştır. * Aile Sağlığı Merkezleri sorumluluk bölgelerinde bulunan mahalle ve köyler taranarak ETF (Ev halkı Tespiti) nüfusları sayılmış ve kayıtları yapılmıştır. *Aile Sağlığı Merkezleri sorumluluk bölgelerinde bulunan bebek ve çocuklara ücretsiz Demir ve D-Vit dağıtımı yapılmıştır. * Aile Sağlığı Merkezileri sorumluluk bölgelerinde bulunan yeni doğan bebeklerin topuk kanı alınarak Fenilketanüri ve Hipotroidi yönünden taramalarının yapılması sağlanmıştır. *Aile Sağlığı Merkezleri aile planlamasına yönelik hizmetler vermiştir. (Ria, Hap, Condom v.s. *Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı hakkında halka broşürler dağıtılmış ve bu esnada eğitimler verilmiştir. * TSM ve Aile Sağlığı Merkezlerine bağlı bölgelerdeki yaş kadınlara meme kanserinin erken tanınması amaçlı kendi kendine meme muayenesi hakkında eğitimler verilmiştir.

4 ÇEVRE SAĞLIĞI HİZMETLERİ KAPSAMINDA: * Düzenli olarak ilçe merkezi, belde ve köylerde su numuneleri alınarak Bitlis Halk Sağlığı Laboratuarı nda bakteriyolojik, fiziksel ve kimyasal analizlerinin yapılması sağlanmış ve ilçe merkezi ile köy su şebekelerinin serbest bakiye klor ölçümleri yapılmıştır. * Her ay birkaç defa kamu kurum ve kuruluşları, toplu taşıma araçları ve özel hukuk kişilerine ait işyerlerine, tütün ve tütün ürünleri kullanımı hakkında denetim yapılmıştır. * Yılda 3 defa olmak üzere su deposu bulunan tüm okul ve pansiyonların su depolarının dezenfeksiyon ve klorlama işlemleri yapılmıştır. * Tüm internet kafelerin belirli aralıklarla denetimi yapılmıştır. * Mevcut market, eczane vb. yerlerde; gıda, temizlik malzemeleri, oyuncak, ilaç ve kozmetik ürünleri denetimi yapılmıştır. * Fırın, berber, pastane, lokanta ve okul kantin ve yemekhanesinde çalışanların portör denetimleri yapılmıştır. * Yatılı okul ve pansiyonların hijyen ve sağlığa uygunluk denetimleri yapılmıştır. * Sağlık Ocakları ve Toplum Sağlığı Merkezi ne ait ünite içi Atık Yönetim Planı hazırlanarak plan doğrultusuna çalışmalar yapılmıştır ADİLCEVAZ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ BAĞLI BİRİMLERDE ÇALIŞAN PERSONELLER: ADİLCEVAZ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ADI SOYADI ÜNVANI Dr. Fehmi ESER TSM Sorumlu Hekimi Dr. Volkan ÖNER TSM Hekimi Dr. M. Burak ÖZBEK TSM Hekimi Gülizar BALOĞLU Sağ. Mem. (Tıbbi Sekreter) M.CAN HALİDİ Memur LEYLA ERASLAN Hemşire

5 NESLİHAN ATAR ECEMİŞ Hemşire NURTEN AY ARSLAN Ebe Aslı KORKMAZ Ebe Esma AKTÜRK Ebe TANER KIRATLI Sağ.Mem(Çevr. Sağ.Tek) Nilgün ÇEVİK Ebe UĞUR KOCA Sağlık Mem(Top.Sağ.) Burcu AKGEYİK EBE M. SÜLEYMAN SERGİCİ SAĞ. MEM. (ÇEVRE SAĞ.) KASIM ATABAY Hizmetli NURHAN SAYAN Hizmetli Duygu İLGÜN Ebe Mukaddes DEMİR Ebe Firdevs YILMAZ Ebe (Görevlendirme) Tuğba KÖSE Hemşire Derya ÇAĞAN Ebe ŞEMSETTİN KÖSE Şirket Elemanı (Hiz) YALÇIN ÖZERLİ Şirket Elemanı (Şoför)

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU İlimizde 17 OCAK 2007 Tarihinde Aile Hekimliği uygulamasına geçilmiştir.toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimleri koordineli bir şekilde

Detaylı

Intern hekim adı/soyadı: TSM sorumlu hekiminin adı-soyadı: Fiziksel kapasiteye ilişkin gözlemler. TSM personeli sayısı:. TSM personel dağılımı:

Intern hekim adı/soyadı: TSM sorumlu hekiminin adı-soyadı: Fiziksel kapasiteye ilişkin gözlemler. TSM personeli sayısı:. TSM personel dağılımı: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI DÖNEM VI KIRSAL HEKİMLİK/HALK SAĞLIĞI SAHA ÇALIŞMALARI TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ (TSM) ZİYARETLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ Intern hekim adı/soyadı:

Detaylı

GİRESUN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ UYUM REHBERİ

GİRESUN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ UYUM REHBERİ GİRESUN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ UYUM REHBERİ GÖREVE YENİ BAŞLAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN 1 İÇİNDEKİLER Önsöz T.C. Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Organizasyon Yapısı Giresun

Detaylı

YOL HARİTASI 1-VALİLİK VE KURUM BİLGİLENDİRMELERİ 2-TSM PERSONEL EĞİTİMLERİ VE EKİP OLUŞTURULMASI 3-SAHA ÇALIŞMALARI

YOL HARİTASI 1-VALİLİK VE KURUM BİLGİLENDİRMELERİ 2-TSM PERSONEL EĞİTİMLERİ VE EKİP OLUŞTURULMASI 3-SAHA ÇALIŞMALARI YOL HARİTASI 1-VALİLİK VE KURUM BİLGİLENDİRMELERİ 2-TSM PERSONEL EĞİTİMLERİ VE EKİP OLUŞTURULMASI 3-SAHA ÇALIŞMALARI 4-HER AY SONUNDA YAPILAN İŞLEMLERİN RAPORLANIP MÜDÜRLÜĞE BİLDİRİLMESİ 2014 YILI İLİMİZE

Detaylı

ECEABAT SAĞLIK GURUP BAŞKANLIĞI 2011 YILI FAALİYET RAPORU

ECEABAT SAĞLIK GURUP BAŞKANLIĞI 2011 YILI FAALİYET RAPORU ECEABAT SAĞLIK GURUP BAŞKANLIĞI 2011 YILI FAALİYET RAPORU ECEABAT SAĞLIK GURUP BAŞKANLIĞI İlçemiz 2011 yılı nüfusu 9493 tür.(12 köy dahil) Asya ile Avrupa Kıtaları arasında köprü durumunda Tarihi, turistik

Detaylı

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ . HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVE YENİ BAŞLAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN UYUM REHBERİ İÇİNDEKİLER Önsöz T.C. Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Organizasyon Yapısı. Halk Sağlığı

Detaylı

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:*

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:* Sevtap YILDIRIR dryildirir@gmail.com ORCID ID: 0000-0002-0766-178X (505) 799 23 35 1. Doğum Tarihi : 06 / 06 / 1969 2. Unvanı : Pratisyen Hekim 3. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans 4. Çalıştığı Kurum : İstanbul

Detaylı

KÖYCEĞİZ TOPLUM SAĞ HİZMET SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR TAŞRA

Detaylı

Bölüm-1: Genel Bilgiler

Bölüm-1: Genel Bilgiler KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ÇALIŞMA DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : EĞİTİM TARİHLERİ : ÇALIŞTIĞI TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ : DANIŞMAN ASİSTAN

Detaylı

2012 YILI FAALİYETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

2012 YILI FAALİYETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2012 YILI FAALİYETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ İLÇEMİZDE SAĞLIK HİZMETLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 1 NOLU ACİL SAĞLIK HİZ.İST. 18 MART ASM. KİLİTBAHİR SAĞLIK EVİ KUMKÖY SAĞLIK EVİ ALÇITEPE

Detaylı

gaziemirts m@ism.go v.tr

gaziemirts m@ism.go v.tr --- T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ ENVANTERİ --- İZMİR GAZİEMİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMET SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO KURUM KODU STANDART

Detaylı

ÜLKEMİZDE HALK SAĞLIĞI HİZMETLERİ. Prof.Dr. Ayfer TEZEL

ÜLKEMİZDE HALK SAĞLIĞI HİZMETLERİ. Prof.Dr. Ayfer TEZEL ÜLKEMİZDE HALK SAĞLIĞI HİZMETLERİ Prof.Dr. Ayfer TEZEL Halk Sağlığı Kurumu TARİHÇE Sağlık Bakanlığı, 2 Mayıs 1920 tarih ve 3 sayılı Kanunla Sıhhiye ve Muavenet-i İçtimaiye Vekaleti adıyla kurulmuştur.

Detaylı

Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı. Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL

Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı. Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL Sağlık sisteminin unsurları Politika ve Strateji TBMM Sağlık Bakanlığı DPT Tedarikciler İlaç üreticileri Tıbbi malzeme Eczaneler. Hizmet

Detaylı

İlçede Halk Sağlığı Uzmanı Olmak. Uzm. Dr. Özge Yavuz Sarı

İlçede Halk Sağlığı Uzmanı Olmak. Uzm. Dr. Özge Yavuz Sarı İlçede Halk Sağlığı Uzmanı Olmak Uzm. Dr. Özge Yavuz Sarı Sunum planı Etimesgut İlçe Sağlık Müdürlüğü kısa tanıtımı Birimler ve faaliyet alanları Çalışmalardan örnekler ÇEKÜS birimi çalışmaları Takipsiz

Detaylı

2016 YILI EĞİTİM PLANI

2016 YILI EĞİTİM PLANI Doküman No EY.PL.01 Yayın 01.10.2015 Revizyon No 00 Revizyon 00 Sayfa 1 in Adı Enfeksiyon önlenmesi in Amaç ve Olası Enfeksiyonları önleyerek Tedavi sürecini kısaltmak 08.01.2016 i Hemşiresi e Çalışanlar

Detaylı

SAMSUN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KAVAK İLÇE DEVLET HASTANESİ

SAMSUN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KAVAK İLÇE DEVLET HASTANESİ Uğur BARIŞ İdari Ve Mali Hizmetler Müdürü İdari Hizmetler Yönetici Temsilcisi Uzm.Dr.Duygu ÖZTÜRK Dahiliye Uzmanı Dahili Branş Uzmanı Emine ERGİN Laboratuvar Teknisyeni Laboratuvar Funda Çakın TÜYSÜZ Anestezi

Detaylı

KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EK-1 FORMU DEVELİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EK-1 FORMU DEVELİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EK-1 FORMU DEVELİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN

Detaylı

İlde Halk Sağlığı Uzmanı Olmak. Dr. Didem Daymaz

İlde Halk Sağlığı Uzmanı Olmak. Dr. Didem Daymaz İlde Halk Sağlığı Uzmanı Olmak Dr. Didem Daymaz Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısı 663 sayılı Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 694 sayılı Olağanüstü

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ FAALİYETLERİ

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ FAALİYETLERİ ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ FAALİYETLERİ 1. Sürveyans faaliyetleri kapsamında Yoğun Bakım Üniteleri nde günlük aktif sürveyans yapılmıştır Hastanemiz Klinik ve YBÜ lerine vizitler yapılmıştır. Hastanemiz

Detaylı

Halk Sağlığı. YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ

Halk Sağlığı. YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ Halk Sağlığı YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ Halk Sağlığı, organize edilmiş toplum çalışmaları sonunda; - çevre sağlığı koşullarını düzelterek - bireylere sağlık bilgisi vererek - bulaşıcı hastalıkları

Detaylı

BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ. Erdinç ŞENOVA Çevre Sağlığı Şube Müdürü

BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ. Erdinç ŞENOVA Çevre Sağlığı Şube Müdürü BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Erdinç ŞENOVA Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mevzuat 17.02.2005 Tarihli ve 25730 Sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren İNSANİ TÜKETİM AMAÇLI SULAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 07/02/2014 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:1 Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma ve Uygulama Merkezi Enfeksiyon Kontrol Kurulunun Kuruluş ve Çalışma Yönergesi hk.

Detaylı

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR İŞVEREN: Aşağıda bilgileri yazılı olan şirket bu sözleşmenin bir tarafı olup bundan sonra işveren olarak adlandırılacaktır. Belirtilen adres ve elektronik posta adresi

Detaylı

ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 16 MART-15 NİSAN 2015 TARİHLERİ ARASINDA ADAY MEMUR HAZIRLAYICI EĞİTİMİNE KATILACAK PERSONEL LİSTESİ

ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 16 MART-15 NİSAN 2015 TARİHLERİ ARASINDA ADAY MEMUR HAZIRLAYICI EĞİTİMİNE KATILACAK PERSONEL LİSTESİ 16 MART-15 NİSAN 2015 TARİHLERİ ARASINDA ADAY MEMUR HAZIRLAYICI EĞİTİMİNE KATILACAK PERSONEL LİSTESİ UNVANI İLK GÖREVE BAŞLAMA ÖĞRENİM DURUMU GÖREV YERİ EĞİTİM YERİ 1 DT12730 Almedina KAYA Diş Hekimi 04.09.2014

Detaylı

BAŞAKŞEHİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

BAŞAKŞEHİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ BAŞAKŞEHİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ Dr.AYÇA SOYLU Başakşehir Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Adres : Şair Erdem Beyazıt Caddesi no :4 Onurkent Sağlık Kompleksi kat : 2 İletişim : 0212 549 57 94 Faks

Detaylı

Sayı : B.10.0.SGB / /09/2007 Konu: Toplum Sağlığı Performans Puanları Kriterleri Hk. GENELGE 2007/79

Sayı : B.10.0.SGB / /09/2007 Konu: Toplum Sağlığı Performans Puanları Kriterleri Hk. GENELGE 2007/79 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı Sayı : B.10.0.SGB.0.82.00.02/ 11021 06/09/2007 Konu: Toplum Sağlığı Performans Puanları Kriterleri Hk. GENELGE 2007/79 12/05/2006 tarihli ve 26166 sayılı

Detaylı

EĞİTİM PLANI PLANLANAN GERÇEKLEŞEN SÜRESİ YERİ YÖNTEMİ. 16 Saat Konferans Salonu. 18 Saat Konferans Salonu

EĞİTİM PLANI PLANLANAN GERÇEKLEŞEN SÜRESİ YERİ YÖNTEMİ. 16 Saat Konferans Salonu. 18 Saat Konferans Salonu Kod: YÖN. PL.07 Yayın Tarihi:01.07.2011 Revizyon Tarihi:13.12.2014 Revizyon :01 Sayfa : 1/11 1 İş Sağlığı ve Güvenliği 2 Bebek Dostu Hastane Eğitimleri 3 Test Rehberi 4 5 6 7 22.01.2014 29.01.2014 07.01.2014

Detaylı

GEZİCİ SAĞLIK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE

GEZİCİ SAĞLIK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE GEZİCİ SAĞLIK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE Amaç Madde 1- Bu Yönerge, sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin arttırılması ve bütün vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerinden yararlanması

Detaylı

ERZİN DEVLET HASTANESİ

ERZİN DEVLET HASTANESİ 2014 YILI YILLIK PLANI İN İN ALT İN TÜRÜ İ AN AN İN TARİHİ ERÇEKLEŞEN) ÜN/ CİNİN ADI CİNİN YERİ 1 2 LER ARASI İLETİŞİM SKHS İ EL HİJYENİ SKHS İ 3 ÇALIŞAN HAKLARI VE ÜVENLİĞİ 4 5 HASTA HAKLARI VE ÜVENLİĞİ

Detaylı

DOKÜMAN MASTER LİSTESİ

DOKÜMAN MASTER LİSTESİ 1. EL KİTAPLARI PROSEDÜRLER 2. PR01-KB Doküman Kontrol Prosedürü 3. PR04-KB Uygun Olmayan Hizmetin Kontrolü Prosedürü 4. PR05-KB Düzeltici Faaliyet Prosedürü 5. TL01-STRJB Protokol İşlemleri Talimatı TALİMATLAR

Detaylı

2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI DÖK.NO:YÖN.PL.01 YAYIN TARİHİ :01.01.2013 T.C. 2015 YILI HİZMET İÇİ PLANI REVİZYON NO : 2 REVİZYON TARİHİ :08.12.2014 SAYFA NO :1/ TARİH İN KONUSU İN ALT KONUSU YER SÜRE CİNİN ADI SOYADI KATILIMCILAR HASTA

Detaylı

GENEL YILLIK EĞİTİM PLANI (2015)

GENEL YILLIK EĞİTİM PLANI (2015) YÖN.FKY.28 Ekim 200 00 -- 1 / 8 Hemşirelik Girişimleri Dr. Hüsnü TOP 120 dk EKG ve İlaçlar Dr. Hüsnü TOP 120 dk Dolaşım ve Solunum Sis. Acilleri Dr. Hüsnü TOP 120 dk Atık Yönetimi Ömer Faruk DEMİR. Tüm

Detaylı

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ;

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ; 17.12.2013 İŞ GÜVENLİĞİ KAPSAMINDAKİ HİZMET TEKLİFİ TEKLİF BİLGİLERİ YETKİLİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI DANIŞMAN ŞİFA ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ ADRES: HEPKEBİRLER MAH. NASRULLAH İŞ MERKEZİ KAT:5

Detaylı

Yataklı Tedavi Kurumları İstatistikleri Yıllar 2010 2011 Hastane Devlet Başkent Anadolu Hayat Şifa Devlet Başkent Anadolu Hayat Şifa Kadro Yatak

Yataklı Tedavi Kurumları İstatistikleri Yıllar 2010 2011 Hastane Devlet Başkent Anadolu Hayat Şifa Devlet Başkent Anadolu Hayat Şifa Kadro Yatak 2.2.3. SAĞLIK VE SPOR 2.2.3.1. Kamu ve Özel Sağlık Kurumlarına Dair Bilgiler da sağlık hizmetleri oldukça yaygındır. Şehir merkezinde Devlet Hastanesi, Başkent Üniversitesi Hastanesi, Özel Can Hastanesi,

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ 2017 YILI FAALİYET RAPORU 1) Sürveyans faaliyetleri kapsamında Yoğun Bakım Ünitelerinde günlük aktif sürveyans yapılmıştır. Hastanemiz Klinik ve YBÜ lerine vizitler yapılmıştır.

Detaylı

Hazırlayan

Hazırlayan Yürürlük i:14.09.2012 ENFEKSİYONLARIN KONTROLÜ VE ÖNLENMESİ Revizyon i: PROSEDÜRÜ Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması - Revize edildi. - Yeni eklendi - İptal edildi Madde No - 4.2, 4.3.2-4.3.3, 4.3.4, 4.3.5,

Detaylı

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İSTATİSTİK 2013 HAZIRLAYAN Şennur ERDEM Tıbbi Teknolog GİRİŞ Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın, yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin önemli bir parçasıdır. Dünya

Detaylı

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ Tarih: 27/ 12 / 2017 LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN 29.12.2012 Tarih, 28512 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren " Sağlığı ve Hizmetleri Yönetmeliği" 13/1-d. Madde, 20.07.2013 Tarih,

Detaylı

T.C. VAN VALİLİĞİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ AİLE HEKİMLİĞİ PERFORMANS VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME KOMİSYON TALİMATNAMESİ

T.C. VAN VALİLİĞİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ AİLE HEKİMLİĞİ PERFORMANS VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME KOMİSYON TALİMATNAMESİ T.C. VAN VALİLİĞİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ AİLE HEKİMLİĞİ PERFORMANS VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME KOMİSYON TALİMATNAMESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Komisyonun amacı; Van

Detaylı

FETAL HAYATTAN ÇOCUKLUĞA ĠLK 1000 GÜNDE BESLENME VE AĠLE HEKĠMLĠĞĠ SĠSTEMĠNDE HEMŞĠRENĠN ROLÜ

FETAL HAYATTAN ÇOCUKLUĞA ĠLK 1000 GÜNDE BESLENME VE AĠLE HEKĠMLĠĞĠ SĠSTEMĠNDE HEMŞĠRENĠN ROLÜ FETAL HAYATTAN ÇOCUKLUĞA ĠLK 1000 GÜNDE BESLENME VE AĠLE HEKĠMLĠĞĠ SĠSTEMĠNDE HEMŞĠRENĠN ROLÜ Yrd.Doç.Dr. Gülten KOÇ Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum-Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 2009 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI SAĞLIK OCAĞI ÇALIŞMA DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : EĞİTİM TARİHLERİ : ÇALIŞTIĞI SAĞLIK OCAĞI : DANIŞMAN OCAK HEKİMİ : DANIŞMAN

Detaylı

DOKÜMAN NO. YAYIN TARİHİ REVİZYON NO. REVİZYON TARİHİ SAYFA NO. YÖN. PL. 01 01.2009 03 01.09.2014 01 PLANLANAN EĞİTİM TARİHİ

DOKÜMAN NO. YAYIN TARİHİ REVİZYON NO. REVİZYON TARİHİ SAYFA NO. YÖN. PL. 01 01.2009 03 01.09.2014 01 PLANLANAN EĞİTİM TARİHİ Zonguldak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Zonguldak Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi İN KONUSU TARİHİ İ FORMATI ALACAK GRUP 1- Kardiopulmoner Resüsitasyon Kurumdışı Uzman 06-08

Detaylı

TABLDOT SERVİSİ GÖREV TANIMLARI

TABLDOT SERVİSİ GÖREV TANIMLARI TABLDOT SERVİSİ Kurumumuz merkez teşkilatı ve Ankara İl Müdürlüğü çalışanlarının tabldot ihtiyaçları ile ilgili öğle yemeklerinin hazırlanması, sunumu, gerekli alet, cihaz, makine, mal ve hizmetlerin satın

Detaylı

EĞİTİM PLANI. DOKÜMAN NO key.pl.08 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 02.14.09.2015 AY TARİH YER SAAT EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİMCİ

EĞİTİM PLANI. DOKÜMAN NO key.pl.08 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 02.14.09.2015 AY TARİH YER SAAT EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİMCİ AY TARİH YER SAAT EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİMCİ OCAK 02.01.2015 Genel Yoğun Bakım 16:00-17:00 Order Alma Eğitmi Sağlık Çalışanları Şeyda ÖZTÜRK 05.01.2015 Toplantı Salonu 16:00-17:00 Mortalite takibinde Ölüm

Detaylı

ÖĞRENİM DURUMU 1 DR166617 MUSTAFA SALİH KARATEPE FTR ASİSTAN 13.01.2014 TIP FAKÜLTESİ FİZİK TEDAVİ REHABİLİTASYON EAH.

ÖĞRENİM DURUMU 1 DR166617 MUSTAFA SALİH KARATEPE FTR ASİSTAN 13.01.2014 TIP FAKÜLTESİ FİZİK TEDAVİ REHABİLİTASYON EAH. ANKARA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE ADAY MEMUR TEMEL EĞİTİMİNE KATILACAK PERSONEL LİSTESİ (02-13 ŞUBAT 2015) SIRA NO SİCİL NO ADI SOYADI ÜNVANI

Detaylı

TRB2 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ SAĞLIK SEKTÖRÜ

TRB2 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ SAĞLIK SEKTÖRÜ TRB2 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ SAĞLIK SEKTÖRÜ 2011 İÇİNDEKİLER 1. SAĞLIK SEKTÖRÜ... 3 1.1. Sağlık Personeli Durumu... 3 1.2. Ölüme Neden Olan Hastalıklar, Bebek - Çocuk Ölümleri ve Toplam Doğurganlık...

Detaylı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ak Uzay OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) 1. TEKLİF TALEBİNDE BULUNAN FİRMANIN BİLGİLERİ TEKLİF ALANIN Kurum Ünvanı Mersin Diş Hekimleri Odası Telefon (0324)

Detaylı

İNTÖRN DOKTOR STAJ DOSYASI

İNTÖRN DOKTOR STAJ DOSYASI HARRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 06-07 Eğitim Yılı Kardiyoloji 6 Sınıf HALK KARDİYLOJİ SAĞLIĞI ANABİLİM EĞİTİM PRO DALI İNTÖRN DOKTOR STAJ DOSYASI İNTÖRN DOKTORUN ADI-SOYADI

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü.... VALİLİĞİNE ( İl Sağlık Müdürlüğü )

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü.... VALİLİĞİNE ( İl Sağlık Müdürlüğü ) T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.TSH-0.12.00.07 / Konu : 08.08.2005 11304... VALİLİĞİNE ( İl Sağlık Müdürlüğü ) Bilindiği gibi Avrupa Birliği ne uyum kapsamında

Detaylı

TOPLUMU TANIMA VE EKİP ÇALIŞMASI YARD. DOÇ. DR. NALAN AKIŞ

TOPLUMU TANIMA VE EKİP ÇALIŞMASI YARD. DOÇ. DR. NALAN AKIŞ TOPLUMU TANIMA VE EKİP ÇALIŞMASI YARD. DOÇ. DR. NALAN AKIŞ Amaç Bu dersin sonunda öğrenciler, sağlık hizmeti verecekleri toplumu tanımanın önemi konusunda bilgi sahibi olacaklardır. ÖĞRENİM HEDEFLERİ Bu

Detaylı

GAZİEMİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAMU HİZMET STANDARDI TABLOSU

GAZİEMİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAMU HİZMET STANDARDI TABLOSU GAZİEMİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAMU HİZMET STANDARDI TABLOSU SI RA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Adli tıbbi hizmetler Adli rapor işlemleri 1- Nüfus Cüzdanı

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI OCAK 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 02.01.2012 Revizyon Tarihi

Detaylı

Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu?

Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu? Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu? http://www.csgb.gov.tr/csgbportal/isgg m.portal?page=mevzuat&id=3 http://egitim.druz.com.tr/egitimmevzuati http://isgkatip.csgb.gov.tr/logout.aspx

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ İNTÖRN DOKTORUN ADI-SOYADI İNTÖRN DOKTOR İLETİŞİM BİLGİLERİ GSM: e-mail: HALK SAĞLIĞI STAJI BAŞLAMA TARİHİ HALK SAĞLIĞI STAJI

Detaylı

10.HAFTA Ulusal sağlık politikaları

10.HAFTA Ulusal sağlık politikaları 10.HAFTA Ulusal sağlık politikaları Birinci dönem: 1920-1961 İkinci dönem: 1961-1990 Üçüncü dönem: 1990-günümüz 2 Sağlık hizmetlerinin devletin temel görevlerinden biri olarak ele alınması 23 Nisan 1920

Detaylı

MUĞLA İLİ SAĞLIK PERSONELİ MÜNHAL KADROLARA AİT TABLO-1 KURUMU BRANŞI İHTİYAÇ MUĞLA BODRUM DEVLET HASTANESİ DİŞ TABİBİ 1

MUĞLA İLİ SAĞLIK PERSONELİ MÜNHAL KADROLARA AİT TABLO-1 KURUMU BRANŞI İHTİYAÇ MUĞLA BODRUM DEVLET HASTANESİ DİŞ TABİBİ 1 T.C. MUĞLA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAYI : B.1O.4.İSM.4.48.00.10.903.02/9771-26838 21/12/2010 KONU: Atama İlimizde 13 Aralık 2010 tarihi itibari ile Aile Hekimliği uygulamasına geçildiğinden Sağlık

Detaylı

OBEZİTE KADERİMİZ DEĞİL PROJESİ. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Proje Ekibi

OBEZİTE KADERİMİZ DEĞİL PROJESİ. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Proje Ekibi OBEZİTE KADERİMİZ DEĞİL PROJESİ Proje Ekibi TRAKYA KALKINMA AJANSI 2013/2014 Yılı Sosyo- Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı Projenin Adı Başvuru Kodu Obezite Kaderimiz Değil Geçici_TR21/14/SOS/0097

Detaylı

TÜRKİYE DE ERİŞKİN AŞILAMADA SORUNLAR

TÜRKİYE DE ERİŞKİN AŞILAMADA SORUNLAR TÜRKİYE DE ERİŞKİN AŞILAMADA SORUNLAR Prof.Dr.Muzaffer Eskiocak Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Trakya Üni. Tıp Fak. Halk Sağlığı AbD 02 Haziran 2017 Cuma 1 17.ULUSAL HALK SAĞLIĞI KONGRESİ SONUÇ BİLDİRGESİ

Detaylı

YENİ YAPILANMA VE HALK SAĞLIĞI. Dr. Mustafa KASAPOĞLU Samsun Halk Sağlığı Müdürü

YENİ YAPILANMA VE HALK SAĞLIĞI. Dr. Mustafa KASAPOĞLU Samsun Halk Sağlığı Müdürü YENİ YAPILANMA VE HALK SAĞLIĞI Dr. Mustafa KASAPOĞLU Samsun Halk Sağlığı Müdürü Ben ki İstanbul Fatihi Abdü Aciz Fatih Sultan Mehmet. Bizatihi alunterimle kazanmış olduğum akçelerimle satun aldığım İstanbul

Detaylı

Aile Sağlığı Elemanları ile Mümkün mü? / Özlem Özkan

Aile Sağlığı Elemanları ile Mümkün mü? / Özlem Özkan Aile Sağlığı Elemanları ile Mümkün mü? / Özlem Özkan Gerek Sağlık Bakanlığı tarafından, gerekse bazı bilimsel makalelerin bulgularına dayalı olarak aile hekimliği uygulamasının ekip çalışmasını motive

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü AİLE HEKİMLİĞİ PERFORMANS VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME KOMİSYON TALİMATNAMESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü AİLE HEKİMLİĞİ PERFORMANS VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME KOMİSYON TALİMATNAMESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü AİLE HEKİMLİĞİ PERFORMANS VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME KOMİSYON TALİMATNAMESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Komisyonun

Detaylı

663 Sayılı KHK Madde 34

663 Sayılı KHK Madde 34 1 663 Sayılı KHK Madde 34 Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hastaçalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık

Detaylı

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ KANUNLAR 1 Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Tüm Bölümler 08.07.1993 23.07.1995 18.06.1999 13.08.1999 13.10.2001 21.11.2001 2 Hemşirelik kanunu Tüm Bölümler 02.03.1954 25.04.2007 3 Sağlık hizmetleri temel

Detaylı

Laboratuarların Yönetmeliğe Uygunluğu Yönünde Yılda 1 Kez Denetlenmesi

Laboratuarların Yönetmeliğe Uygunluğu Yönünde Yılda 1 Kez Denetlenmesi HİZMET SUNM KURUMLAR EK-1 ALTINTAŞ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMET E SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI HİZMETTEN YARARLANANLAR MERKEZİ İDARE 1 B104İSM443

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DEHAM) ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DEHAM) ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DEHAM) ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ ÇALIŞMA DOSYASI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ ÇALIŞMA DOSYASI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ ÇALIŞMA DOSYASI HEKİM ADAYININ Adı Soyadı : Numarası : Staj Tarihleri : Danışman Öğretim Üyesi : DANIŞMAN AİLE

Detaylı

Intern hekim adı/soyadı: ASM nin bağlı bulunduğu TSM: ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı: Fiziksel kapasiteye ilişkin gözlemler

Intern hekim adı/soyadı: ASM nin bağlı bulunduğu TSM: ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı: Fiziksel kapasiteye ilişkin gözlemler HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI DÖNEM VI KIRSAL HEKİMLİK/HALK SAĞLIĞI SAHA ÇALIŞMALARI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ (ASM) ZİYARETLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ Intern hekim adı/soyadı:

Detaylı

KOCAELİÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI

KOCAELİÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI KOCAELİÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : EĞİTİM TARİHLERİ : ÇALIŞTIĞI İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ : DANIŞMAN ASİSTAN

Detaylı

Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL

Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL DÜNYADA 1960 DÖNEMİ Sosyal politikaların ağırlığı uluslararası anlaşmalarda da temel ilkeler arasında yer almıştır. DÜNYADA 1960 DÖNEMİ 1941 tarihli Atlantik Şartı 1946 tarihli

Detaylı

2016 YILI EĞİTİM PLANI

2016 YILI EĞİTİM PLANI amaç ve hedefi Tarihi veren kişi e katılacaklar i Yöntemi aşamaları yeri süresi i içerik içi gerekli meteryal Etkinlik değerlendirme yöntem Enfeksiyon önlenmesi Olası Enfeksiyonları önleyerek Tedavi sürecini

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI VE AİLE HEKİMLİĞİ DERS KURULU ( 6. ) DERS KURULU ( 27 NİSAN 05 HAZİRAN 2015) DERS PROGRAMI T.

Detaylı

ADANA İLİ AİLE HEKİMLİĞİ MOBİL SAĞLIK HİZMETLERİ UYGULAMA KURALLARI

ADANA İLİ AİLE HEKİMLİĞİ MOBİL SAĞLIK HİZMETLERİ UYGULAMA KURALLARI ADANA İLİ AİLE HEKİMLİĞİ MOBİL SAĞLIK HİZMETLERİ UYGULAMA KURALLARI Ev Ziyaretleri: Adana İlinde aile hekimliği uygulamasına fiili olarak 21.05.2008 tarihinde başlanacaktır. Tüm Aile Hekimleri kendilerine

Detaylı

18 Sürekli İlaç Kullanım Raporu (AH Uzmanı) T.C.Kimlik Numarası, Tetkikler vs. 2 GÜN

18 Sürekli İlaç Kullanım Raporu (AH Uzmanı) T.C.Kimlik Numarası, Tetkikler vs. 2 GÜN AİLE HEKİMLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (10.12.001) 5 Sağlık Kurumuna Sevk T.C.Kimlik Numarası AİLE HEKİMLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (10.12.002) 5 Sağlık Kurumuna Sevk T.C.Kimlik Numarası AİLE

Detaylı

ÇANAKKALE İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN HİZMET STANDARTLARI TABLOSUDUR

ÇANAKKALE İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN HİZMET STANDARTLARI TABLOSUDUR ÇANAKKALE İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN HİZMET STANDARTLARI TABLOSUDUR SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) Yer

Detaylı

Kanser Taramalarında Güncel Durum Dr. S. Hatice TURAN Kanser Daire Başkanlığı 312 565 60 33 hturan2005@yahoo.com.tr

Kanser Taramalarında Güncel Durum Dr. S. Hatice TURAN Kanser Daire Başkanlığı 312 565 60 33 hturan2005@yahoo.com.tr w w w. k a n s e r. g o v. t r Kanser Taramalarında Güncel Durum Dr. S. Hatice TURAN Kanser Daire Başkanlığı 312 565 60 33 hturan2005@yahoo.com.tr 2015 Yılı Kanser Taramaları 2015 yılında Halk Sağlığı

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastane Birlikleri Yönetmeliği 07.03.2012

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastane Birlikleri Yönetmeliği 07.03.2012 Sağlık Bakanlığı Kamu Hastane Birlikleri Yönetmeliği 07.03.2012 Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞLI KURULUŞLARI HİZMET BİRİMLERİNİN GÖREVLERİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman : PL 008 Yayın Tarihi:06.01.2010 Revizyon : 04 Revizyon Tarihi:.02. Sayfa : 1/11 1 HASTA DÜŞMELERİNİN ÖNLENMESİ Düşme riski değerlendirme ölçeklerini öğrenerek ve uygularak hasta bakım kalitesini

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Uz. Dr. Bülent HEREK İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı

Uz. Dr. Bülent HEREK İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Uz. Dr. Bülent HEREK İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Suriye Arap Cumhuriyeti nde yaşanan iç karışıklık neticesinde, 29 Nisan 2011 tarihinde Hatay ın Yayladağ İlçesi nden Türkiye ye girişler

Detaylı

2018 YILI EĞİTİM PLANI

2018 YILI EĞİTİM PLANI 2018 YILI EĞİTİM PLANI Doküman No Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi Sayfa no EY.PL.01 1.10.2015 0 0 1. Adı amaç ve hedefi Tarihi veren kişi e katılacaklar i Yöntemi ş yeri süresi i içerik başlıkları

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

Akademisyen Gözüyle Toplum Sağlığı Merkezleri. Dr.Melikşah Ertem

Akademisyen Gözüyle Toplum Sağlığı Merkezleri. Dr.Melikşah Ertem Akademisyen Gözüyle Toplum Sağlığı Merkezleri Dr.Melikşah Ertem Amaç: Toplum Sağlığı Merkezlerinin tanımlanması, yeni örgüt içindeki yeri ve görevlerinin irdelenmesi Sunum Planı: TSM tanımı ve örgütlenme

Detaylı

yonetmelik Administrator tarafından yazıldı. Pazar, 27 Ocak 2013 18:13 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 YÖNETMELİK MADDE 1 1 / 40

yonetmelik Administrator tarafından yazıldı. Pazar, 27 Ocak 2013 18:13 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 YÖNETMELİK MADDE 1 1 / 40 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 YÖNETMELİK Sa A İ B İ Ama ç Ama ç MADDE 1 1 / 40 a) Birinci basamak sa b) c) Aile hekimli ç ) Aile sa d) E e) E f) Meslek ilkelerini, i ş g) Hasta sevk evrak

Detaylı

Gıda ve Yem Şube Müdürü

Gıda ve Yem Şube Müdürü Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; Gıda Yem, Hayvan Sağlığı İl Müdür Yardımcılığı İŞİN KISA TANIMI: İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü üst yönetimi tarafından belirlenen amaç, ilke ve talimatlara

Detaylı

KAVAK DEVLET HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI

KAVAK DEVLET HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI KONUSU İ VEREN Temel Yaşam Desteği CPR (Kardiopulmoner Resüssitasyon) Eğitimi 60 dak. Acil Sorumlu Hekimi Yurder ŞAHİN/Acil Sorumu Hemş.Sinan TONGAL 2 Verem Haftası(3-9 ocak) 30 dak. Eğitim Hemşiresi Melek

Detaylı

İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ DENEYİMİ. Dr. Yusuf ÖZDEMİR

İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ DENEYİMİ. Dr. Yusuf ÖZDEMİR İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ DENEYİMİ Dr. Yusuf ÖZDEMİR 663 Sayılı KHK gereği T. C. Sağlık Bakanlığı yeni yapılanması (Taşra ) İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Kurumu

Detaylı

Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği. 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903

Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği. 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903 Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; yataklı tedavi kurumlarında sağlık

Detaylı

T.c. ADANA V ALILIGI Il Saglik. ~üdürl iigü. VALILIK MAKAMiNA ADANA

T.c. ADANA V ALILIGI Il Saglik. ~üdürl iigü. VALILIK MAKAMiNA ADANA T.c. ADANA V ALILIGI Il Saglik ~üdürl iigü SAYI:B.I OA.lSM.4.01.00.08904.01 KONU: Kamu görevlisi olmayan aile sagligi Elemani istihdami ) i 3.07.1 1 3 873 3 VALILIK MAKAMiNA ADANA Saglik Bakanligi Temel

Detaylı

MSc Ebe Ayça Demir Yıldırım

MSc Ebe Ayça Demir Yıldırım MSc Ebe Ayça Demir Yıldırım Birinci basamak sağlık hizmetlerinin karmaşadan uzak, planlı, düzenli, kaynakları heba etmeyen, verimlilik ve sürdürülebilirliği gözeten bir anlayışla sunulması, insan gücünü

Detaylı

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman : PL 008 Yayın Tarihi:06.01.2010 Revizyon : 05 Revizyon Tarihi: 05.02. Sayfa : 1/12 1 ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ Atıkların doğru ayrıştırılması, uygun transferi ve kurallara uygun berterafının sağlanmasınına

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI Sayfa No 1 / 5 1.BİRİM:İş Sağlığı ve Güvenliği 2. GÖREV ADI: İşyeri Hekimi 3. AMİR VE ÜST AMİRLER: Başhekim Yrd., Başhekim 4.YATAY İLİŞKİLER:Hastane Tüm Birim ve Bölümleri, İSG kurulu 5. GÖREV DEVRİ:Diğer

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞLI KURULUŞLARI HİZMET BİRİMLERİNİN GÖREVLERİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete:07.03.

SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞLI KURULUŞLARI HİZMET BİRİMLERİNİN GÖREVLERİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete:07.03. Yürürlükten Kaldırılmıştır SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞLI KURULUŞLARI HİZMET BİRİMLERİNİN GÖREVLERİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete:07.03.2012-28226 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

KARAİSALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİRİFİNG DOSYASI

KARAİSALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİRİFİNG DOSYASI KARAİSALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİRİFİNG DOSYASI 2015-2016 1.BÖLÜM Kurum Adı Karaisalı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Kurum Kodu 962410 Adres Karapınar Mahallesi Turgut Özal Blv.No 2 Karaisalı/ADANA

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ASM = KETEM. Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü. Dr. Hürol AKSU 1

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ASM = KETEM. Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü. Dr. Hürol AKSU 1 ASM = KETEM Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü Dr. Hürol AKSU 1 TARİHİ VE DOĞASIYLA ZENGİN BARTIN 2 KARADENİZİN İNCİSİ AMASRA 3 BARTIN KANSER TARAMA VERİLERİ 16000 14000 12000 10000 8000 6000 4000 2000 0 13780

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM UYUM EĞİTİMİ REHBERİ YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM UYUM EĞİTİMİ REHBERİ YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4 DÖK.KODU: YÖN.RHB.001 YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE NO:2 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4 AMAÇ:Bölümde çalışmaya yeni başlayan çalışanlara bölümün tanıtılması amacıyla yapılan eğirimdir. KAPSAM UYGULAMA

Detaylı

Intörn hekim adı/soyadı. ASM nin bağlı bulunduğu İlçe Sağlık Müdürlüğü ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı

Intörn hekim adı/soyadı. ASM nin bağlı bulunduğu İlçe Sağlık Müdürlüğü ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI DÖNEM VI KIRSAL HEKİMLİK/HALK SAĞLIĞI SAHA ÇALIŞMALARI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ (ASM) ZİYARETLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ Intörn hekim adı/soyadı

Detaylı

RİZE DEVLET HASTANESİ EĞİTİM PLANI

RİZE DEVLET HASTANESİ EĞİTİM PLANI PLANI SAYFA NO 1 / 26 DÖNEM: OCAK 2013 İ VEREN E KATILMASI PERSONEL CPR ACİL TIP UZMANI DR.ÖZCAN YAVAŞİ Uzm Hekim / Pratisyen Hekim 18 Hekim 18 Kişi 02.01.2013 HİZMET İÇİ DEVAMI 02.01.2013 AKUT KARIN HASTALIKLARI

Detaylı