KOVAN İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Kulüpleri Merkezi VOLTRAN GRUBU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KOVAN İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Kulüpleri Merkezi VOLTRAN GRUBU"

Transkript

1 DESIGN TOGETHER KOVAN İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Kulüpleri Merkezi VOLTRAN GRUBU

2 İçindekiler 1.Mimari Tasarım - Tasarım kararları ve Mimari Özellikleri, Malzemeler 2. Yapısal Tasarım - Tasarım kararları, Yapısal Analiz, Malzemeler 3. Mekanik Tasarım - Tasarım kararları, Mekanik Özellikler, Malzemeler 4. İş Planlaması - Zamana göre projenin iş planlaması 5. Çalışma Koordinasyonu -Görev dağılımları, Birlikte çalışma aşamaları 6. Sürdürülebilirlik Stratejisi Çalışmaları ve Enerji Analizleri - Kavramsal enerji analizi - Güneş ışıması analizi - Güneş/gölge çalışmaları ve kararlar 7. Kullanılan Yönetmelik ve Standartlar 8. Referanslar

3 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları Mimari tasarım kararları, mekânsal veriler ve çevresel veriler olmak üzere 2 temel veriye göre şekillenmiştir; 1. Mekansal Veriler 1.1. Mekansal Doku Mimari tasarım sürecinde ilk veri binaya benlik ve kimlik kazandıran mekansal doku verileridir. Doku verilerini elde etmek için binanın yapılacağı yerdeki yapıların mekanlarının bir araya getirilme süreci, mekansal ilişkileri, formal biçimlenmeleri çözümlenmiştir. Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda öğrenci kulüpleri tarafından kullanılacak bir sosyal merkezin tasarımını içermektedir. Hedef kitle öğrencilerdir. Bu hedef kitlenin kullandığı kampüs yapılarının doku verileri sosyal merkezin tasarımında belirleyici birincil verilerdir. Bu kapsamda Ayazağa Kampüsünden de taşarak İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan kampüs binaları mekansal doku çerçevesinde analiz edilmiştir. Bu analize göre; Yapıların merkezine avlu mekanı konumlandırılmıştır. Mekanlar avlu çerçevesinde yerleştirilmiştir. Çekirdekler yapıların köşelerinde yer almaktadır. Bina girişleri binanın ortasındandır. Şekil1: Taşkışla-Maçka-Gümüşsuyu- Ayazağa Kampüs Binaları Form Soyutlaması ve Avlu İlişkisi

4 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları Bu veriler ışığında, farklı amaçlar için mekanı kullanan kulüp üyelerinin, yapıyı etkin ve esnek bir şekilde kullanabilmesi için kolon ve kirişlerle tanımlı bir avlu oluşturulmuştur. Mekanlar iki kat boyunca bu avlu çevresinde konumlandırılmıştır.

5 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları Mekanlar iki kat boyunca bu avlu çevresinde konumlandırılmıştır. Bu avlu ilişkisini ikinci katta güçlendirmek için iç mekandaki koridora bağlı ve avluya bakan köprü tasarlanmıştır. Bu köprü ile avluyu 2 taraftan çevreleyen mekanlar, kampüs binaları gibi yapıyı dört taraftan sarma hissiyatını da vermektedir.

6 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları Böylece tüm binayla etkileşim içinde olan bu avlu bir etkinlik avlusu işlevi görecektir, değişik enstalasyonlara ev sahipliği yapabilecektir. Ayrıca, avlu dış mekanla aynı kodla tasarlanarak kamusal alanın yapının içine entegre olması sağlanmıştır. Oturma basamakları ile avluya bakan izleme mekanları alt katta da yaratılmıştır.

7 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları 1. Mekansal Veriler 1.2. Konum ve Program Yerleşimi Tasarımda kamusal kullanım, sosyal etkinlikler ve etkileşim konuları ön planda olduğu için yapının, girişin ve fonksiyonların konumlandırılmasında ilk olarak çevre ile bütünleşmesi düşünülmüştür. Yapının girişi en kolay ulaşılabilecek, kampüs girişi ile bağlantılı ana yaya aksı üzerinde yer almaktadır. Diğer önemli yaya aksı ise kampüs sosyal mekanlarını ve fakülteleri proje alanına bağlayan akstır. Bu neden kafe ve avlu mekanı bu yoldan ulaşılabilecek şekilde batı yönünde konumlandırılmıştır. Otopark alanı ise araçların daha çok kullandığı doğu aksında cep otoparkı şeklinde konumlandırılmıştır.

8 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları ve Mimari Özellikleri, Malzemeler Yapının girişi iki kat yüksekliğinde, galeri boşluğu oluşturacak şekilde tasarlanmıştır. Giriş lobisi, info, sergi alanları ve fuaye alanı burada yer almaktadır. Hem avlu hem de giriş aksı ile şeffaf giydirme cephelerle ayrılmış, bu mekanları görsel olarak birbirine bağlamaktadır. Kafe ve tuvaletler, konferans salonu yapının bu yatay aksında iki ayrı tarafta bulunmaktadır.

9 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları ve Mimari Özellikleri, Malzemeler Yapıda brütalist bir yaklaşım ile izolasyonlu brüt beton, cam kullanımı ile şeffaf mekanlar, açıkta algılanabilen mekanik tesisatlar kullanılmıştır. Bu yaklaşımın öğrenciler için yapının tamamen algılanabilir, öğretici yönü olması amaçlanmıştır. Kafe Çok amaçlı salon

10 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları ve Mimari Özellikleri, Malzemeler Yapının L şeklinde avluyu saran kısımlarında öğrenci klüp odaları yer almaktadır. Açık alanla doğrudan ilişki içinde olması istenen bu sosyal alanlar zemin katta konumlandırılmıştır. Klüp odaları önünde, şeffaf bölmeler ile sirkülasyon alanlarından ayrılan bir ortak toplanma mekanı oluşturulmuştur.

11 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları ve Mimari Özellikleri, Malzemeler Bu ortak alanın şeffaf olarak ayrılması hem bir ortak mekan oluşturmuş hem de avlu ile ilişkisini koparmamasını, daha fazla ışık almasını, aynı zamanda sirkülasyon alanından ayrışmasını sağlamıştır.

12 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları ve Mimari Özellikleri, Malzemeler Klüp odaları tarafından çevrelenen kısımda avlu yükseltilmiş ve daha özel bir mekan oluşturulmuştur. Bu alan oturma basamakları ve basamaklar ile izleme platformu haline gelebilmekte ve açık alana doğru uzanmaktadır.

13 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları ve Mimari Özellikleri, Malzemeler Yapının ikinci katında daha özel kullanım alanları yer almaktadır. Bunlar toplantı ve çalışma salonları ile yönetim ofisleridir. İkinci kattaki odalar da avluya bakan ortak bir koridora açılmakta, bu koridor özel cam çatı kaplaması ile aydınlatılmaktadır. İkinci katta bulunan koridor kafe ve giriş lobisine bakacak şekilde devam edip, açık alanda ise avluyu sarmakta ve bir izleme, toplanma mekanı oluşturmaktadır.

14 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları 2. Çevresel Veriler Yapı formu ve konumu kararları alınırken mekânsal veriler dışında enerji analizlerinden faydalanılmıştır. Projenin başlangıcındaki kavramsal tasarım aşamasında, kavramsal enerji analizi yapılarak düşünülen farklı biçim ve konumlandırma alternatiflerinin enerji etkinliği karşılaştırılmıştır. Yapılan alternatif biçim denemelerinden en etkin enerji kullanımının yapının yatay olarak tasarlanması ile sağlandığı görülmüştür. Bir sonraki adımda ise yapının arazi üzerinde doğu-batı doğrultusunda konumlandırılması gerektiğine karar verilmiştir.

15 1.Mimari Tasarım Tasarım kararları 2. Çevresel Veriler Yapının kavramsal enerji analizinden yola çıkılarak doğu-batı aksında dikdörtgen forma kavuşturulmasından sonra iç mekanların güneş alımları ve diğer sosyal etkileşimler düşünülerek L biçimini almıştır. Oluşan avluyla birlikte yapıdaki her mekanın açık alan ile ilişkisi ve güneş alımı sağlanmıştır. Yapının büyük bölümünün güney cepheden faydalanması sağlanmıştır. Çatı örtüsünde tüm sirkülasyon alanları, koridorların üzerinde cam kullanılarak ışık almaları sağlanmıştır. Bu alanlar buluşma ve toplanma mekanları olarak düşünülmüştür. Aynı zamanda oluşturulan etkinlik avlusu da güneş ışığından en fazla faydalanacak şekilde konumlandırılmıştır. Bir sonraki adımda güney cephe ve batı cephesi için güneş kontrolü gerekliliği düşünülmüştür. Hem avlu oluşumu için hem güneş kontrolü sağlamak amaçlı kolon ve kirişler ile tanımlı bir kabuk oluşturulmuştur. Güney ve batı cepheye bakan pencere ve giydirme cephe sistemleri üzerinde ise dikey güneş kırıcı paneller ile güneş kontrolü sağlanmıştır.

16 2. Yapısal Tasarım Tasarım kararları Yapısal tasarım kararları verilirken öncelikli olarak TS Deprem Yönetmeliği ayrıca yapının 2. derece deprem bölgesinde yapılmasından dolayı DBYBHY 2007 Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik Maddeleri takip edilmiştir. Yapısal analizde kullanılan beton kalitesi C25, betonarme çeliği Kalitesi S420 kabul edilmiştir. Kolonlar iki boyut olarak 35 cm x 35 cm ve 50 cm x 50 cm olarak, kirişler 25 cm x 50 cm, döşemeler 14 cm ve tekil temeller ve 45 cm olacak şekilde belirlenmiş, dizayn aşamasında mimarlara bu konuda bilgi verilerek mimari ve yapısal tasarımın paralel ilerlenmesi sağlanmıştır.

17 3. Mekanik Tasarım MEP Tasarım Kararları 1. HVAC Tesisatı Havalandırma, ısıtma ve soğutma sistemi tasarımında aşağıda verilen standart ve yönetmelikler baz alınmıştır. TSE Yayınları TS 825 Isı Yalıtım Yönetmeliği, 2008 Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği, 2008 ASHRAE Yayınları Enerjinin verimli kullanılması amacıyla ısıtma, soğutma ve havalandırma tesisatı merkezi sistem olarak tasarlanmıştır. Konferans salonları, Kulup Odaları, Yönetim odaları ve genel mahaller için Çatı Tipi (Rooftop) Paket Klima kullanılarak tesisin ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyacının karşılanması amaçlanmıştır. Rooftop sistem tüm havalı olarak çalışacak ve ısıtılıp soğutulan hava, kanallar vasıtasıyla direk olarak çatıdan ilgili mahallere iletilecektir. Tuvaletlerin havalandırması ise çatı tipi egzos fanları ile yapılacak şekilde tasarım yapılmıştır.

18 3. Mekanik Tasarım MEP Tasarım Kararları 2. Sihhı Tesisat Sihhı tesisat tasarımında aşağıdaki standart ve yönetmelikler baz alınmıştır. ICC Yayınları / International Plumbing Code (IPC), 2012 MMO Yayınları Pis su tesisatı akışı kolaylaştıracak şekilde yatay borulara eğim verilerek tasarlanmıştır. Vitrifiyelerden gelen pis su atıkları tesis dahilindeki kanalizasyon hattına bağlanarak tahliye edilecek şekilde tasarım yapılmıştır. Vitrifiyelerin temiz su ihtiyacı ise şebeke hattından karşılancak şekilde düşünülülerek tasarım yapılmıştır.

19 3. Mekanik Tasarım MEP Tasarım Kararları 3. Elektrik Tesisatı Elektrik Tesisatı tasarımı yapılırken aşağıda verilen standart ve yönetmelikler baz alınmıştır. TSE yayınları Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği Aydınlatma sistemi mahal ihtiyaclarına cevap verecek şekilde tasarlanmıştır. Armatür seçimleri mahal fonksiyonuna, tefrişine ve dekoratif konseptine göre yapılmıştır. Külüp odaları ve yönetim odaları gibi mahaller lokal anahtarlar vasıtası ile kontrol edilecektir. Genel alanlarda ise kontrol pano üzerinden yapılacak şekilde tasarım yapılmıştır. Tesisin enerji ihtiyacı mevcut trafo üzerinden sağlanacağı düşünülerek tasarım yapılmıştır. Trafodan gelen hatlar ana dağıtım panosuna buradanda kablo kanalları yardımı ile ilgili mahallere dağıtılmıştır.

20 4. İş Planlaması Öncelikli olarak taşıyıcı elemanların birbirlerine göre hiyerarşileri göz önünde bulundurularak bir planlama yapıldı. Taşıyıcı elemanların tamamının bitmesi beklenmeden katlar ilerlemeye başladıkça, mimari ve MEP aktiviteleri de alt katlardan başlayarak üst katlara doğru devam ettirildi, böylece efektif bir program elde edilmiş oldu. Her disiplinin Revit modelindeki eleman kırılımı düzgün yapılmış olduğundan, Navisworks üzerinde yaratılmış iş programına elemanları katlara göre atamak oldukça kolaylaştı.

21 5. Çalışma Koordinasyonu Proje BIM yaklaşımı ile tasarlanmış ve modellenmiştir. Projede mimarlar, inşaat mühendisi ve makina mühendisi koordineli olarak çalışmıştır. İlk olarak tasarım kararları alınmış ve avan proje oluşturulmuştur. Fikir aşamasından hemen sonra, inşaat mühendisi ve makina mühendisinin kendi alanlarındaki kısıtlamalarını belirlemesi ile koordineli çalışma başlamıştır. Süreç boyunca çakışma testleri yapılarak geri dönüşler alınmış ve sonunda clash free bir yapı elde edilmiştir. Modellemenin 3 ayrı disiplinde hem birlikte hem ayrı çalışabilecek şekilde yapılması, uyumlu çalışmayı kolaylaştırmıştır. Örneğin sadece yapısal analiz için strüktürel yapı modeli alınmış, clash testi için ise tüm disiplinlere ait veriler kullanılmıştır.

22 6. Sürdürülebilirlik Stratejisi Çalışmaları ve Enerji Analizleri 1. Kavramsal Enerji Analizi Projenin başlangıcındaki kavramsal tasarım aşamasında, kavramsal enerji analizi yapılarak düşünülen farklı biçim ve konumlandırma alternatiflerinin enerji etkinliği karşılaştırılmıştır Yapılan alternatif biçim denemelerinden en etkin enerji kullanımının yapının yatay olarak tasarlanması ile sağlandığı görülmüştür. Bir sonraki adımda ise yatay tasarlanan yapının arazi üzerindeki konumlandırmalarından hangisinin daha enerji etkin olduğudur. Yatay forma karar verilmesinin ardından iki alternatif konumlandırma arasından enerji etkin olanı seçilmek üzere analiz yapılmıştır. İlk alternatif doğu-batı aksında araziye yerleşmiş olan form, ikincisi ise arazide dikey olarak kuzey-güney aksında konumlanmıştır. Alternatifler arasındaki gerekli enerji kaynağı tüketimi karşılaştırmalarında kuzey-güney aksında konumlandırılmış alternatifin hem elektrik hem yakıt gereksiniminin daha fazla olacağı görülmüştür. Sürdürülebilirlik açısından ilk alternatifin toplam enerji tüketiminin az olması olumludur. Alternatif 1: doğu-batı aksında konumlandırma; Alternatif 2: kuzey- güney aksında konumlandırma Alternatif 1: Enerji tüketimi Alternatif 2: Enerji tüketimi

23 6. Sürdürülebilirlik Stratejisi Çalışmaları ve Enerji Analizleri 1. Kavramsal Enerji Analizi Enerji tüketim maliyetleri karşılaştırıldığında ilk alternatifin toplam maliyetinin daha düşük olduğu görülmüştür. Yıllık karbon emisyon oranları karşılaştırıldığında da ilk alternatifin sürdürülebilirlik açısından en önemli etkenlerden olan karbon salınımı az alternatifin tercih edilmesi gerektiği görülmüştür. İlk alternatif için HVAC kullanımına harcanan enerji ve masraflarının daha az olduğu görülmüştür. Alternatif 1: Enerji tüketim maliyeti Alternatif 2: Enerji tüketim maliyeti Alternatif 1: Aylık ısıtma yükü ; Alternatif 2: Aylık ısıtma yükü Alternatif 1: Senelik karbon emisyonu oranı ; Alternatif 2: Senelik karbon emisyonu oranı

24 6. Sürdürülebilirlik Stratejisi Çalışmaları ve Enerji Analizleri 2. GÜNEŞ IŞIMASI ANALİZİ Proje tasarım aşamasında yapılan bir diğer analiz güneş ışıması analizidir. Güneş ışıması analizi ile projede çatı örtüsünde oluşan kümülatif ışınım değerleri hesaplanmış ve yıllık PV potansiyeli derecelendirmesi standartları ile karşılaştırılmıştır. Bu değerler ile projenin çatı örtüsünde güneş enerji panelleri kullanıp kullanmama kararına varılmıştır. Öneri yapının kümülatif ışınımı metrekare başına 855 kwh tır. Projede bunun paneller ile değerlendirilmesi düşünüldüğünde standartlara göre zayıf/orta uygunluk derecesinde kaldığı görülmüştür. Panel kullanımı masrafları göz önüne alınarak ve az fayda sağlayacağı düşünülerek projede çatı kaplamasında güneş paneli kullanılmamasına karar verilmiştir. Alternatif 1: Kümülatif ışınım değeri

25 6. Sürdürülebilirlik Stratejisi Çalışmaları ve Enerji Analizleri 3. GÜNEŞ/GÖLGE ÇALIŞMASI ve TASARIM KARARLARI Yapının kavramsal enerji analizinden yola çıkılarak doğu-batı aksında dikdörtgen forma kavuşturulmasından sonra iç mekanların güneş alımları ve diğer sosyal etkileşimler düşünülerek L biçimini almıştır. Oluşan avluyla birlikte yapıdaki her mekanın açık alan ile ilişkisi ve güneş alımı sağlanmıştır. Yapının büyük bölümünün güney cepheden faydalanması sağlanmıştır. Çatı örtüsünde tüm sirkülasyon alanları, koridorların üzerinde yüksek izolasyonlu cam kullanılarak ışık almaları sağlanmıştır. Bu alanlar buluşma ve toplanma mekanları olarak düşünülmüştür. Aynı zamanda oluşturulan etkinlik avlusu da güneş ışığından en fazla faydalanacak şekilde konumlandırılmıştır. Bir sonraki adımda güney cephe ve batı cephesi için güneş kontrolü gerekliliği düşünülmüştür. Hem avlu oluşumu için hem güneş kontrolü sağlamak amaçlı kolon ve kirişler ile tanımlı bir kabuk oluşturulmuştur. Güney ve batı cepheye bakan pencere ve giydirme cephe sistemleri üzerinde ise dikey güneş kırıcı paneller ile güneş kontrolü sağlanmıştır.

26 7. Kullanılan Yönetmelik ve Standartlar TS500 - Betonarme Yapıların Hesap ve Yapım Kuralları ve Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik (2007) TS 825 Isı Yalıtım Yönetmeliği, 2008 Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği, 2008 Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği

27 8. Referanslar TSE Yayınları ICC Yayınları / International Plumbing Code (IPC), 2012 MMO Yayınları ASHRAE Yayınları

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi MİMARİ: Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda öğrenci kulüpleri tarafından kullanılacak bir

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR Modelleme ve Tasarım %20 PUANLAMA - Mimarı modelleme ve tasarım kararları - Yapısal modelleme, yapısal modelleme kararları ve yapısal analizler - MEP modelleme

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi TEKNİK ŞARTNAME Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda halka açık bir bilim merkezi ve müzesinin tasarımını içermektedir.

Detaylı

DESIGN TOGETHER 2018

DESIGN TOGETHER 2018 DESIGN TOGETHER 2018 İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi HAZIRLAYANLAR: Mimari : Süleyman EYİGÜN Statik : Raziye PEKER Mekanik : Beril YAMAN İÇİNDEKİLER Mimari Tasarım Mekanik Tasarım Yapısal

Detaylı

DESIGN TOGETHER WİTH BUİLDİNG İNFORMATİON MODELİNG İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KAMPÜSÜ ÖĞRENCİ AKTİVİTE MERKEZİ

DESIGN TOGETHER WİTH BUİLDİNG İNFORMATİON MODELİNG İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KAMPÜSÜ ÖĞRENCİ AKTİVİTE MERKEZİ DESIGN TOGETHER WİTH BUİLDİNG İNFORMATİON MODELİNG İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KAMPÜSÜ ÖĞRENCİ AKTİVİTE MERKEZİ THELINESWAR Hande ERDOĞAN Ömer Faruk KORKMAZ Arda ZEKİER Abd Alaa HAGE HAREM ALNAGAR

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL TEKNİK ŞARTNAME YAPI GENEL Binada uygulanacak standartlar ve tasarım bileşenleri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Master Plan El Kitabı nda belirlenen standartlara göre oluşturulacaktır. Ayrıca aşağıdaki

Detaylı

1.Ekibin Tanıtılması İTÜ Perspektif. Halit DAĞAÇAN

1.Ekibin Tanıtılması İTÜ Perspektif. Halit DAĞAÇAN İTÜ-Perspektif İçindekiler 1. Ekibin Tanıtılması 2. Mimari Tasarım 3. Yapısal Tasarım 4. Mekanik Tasarım 5. İş Planlaması 6. Çalışma Koordinasyonu 7. Sürdürebilirlik Stratejisi Çalışmaları ve Enerji Analizleri

Detaylı

ÇEVRE DOSTU BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ÖRNEK UYGULAMALAR Seda YÖNTEM / EKODENGE A.Ş.

ÇEVRE DOSTU BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ÖRNEK UYGULAMALAR Seda YÖNTEM / EKODENGE A.Ş. ÇEVRE DOSTU BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ÖRNEK UYGULAMALAR Seda YÖNTEM / EKODENGE A.Ş. Sağlıklı Fiziki Çevreler için Sürdürülebilirlik Esasları Binanın güneşe göre konumlandırılması ve şekillenmesi,

Detaylı

İTÜ Öğrenci Aktivite Merkezi DESIGN TOGETHER 2018

İTÜ Öğrenci Aktivite Merkezi DESIGN TOGETHER 2018 İTÜ Öğrenci Aktivite Merkezi DESIGN TOGETHER 2018 kp tasarım ekibi Burcu Filiz DEMİRCİ Mimar Gözde Nur KIRBAÇ İnşaat Mühendisi Hasan Emre DAMGACI Makine Mühendisi İsmail YILMAZ Mimar Feride YILMAZ İnşaat

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Ümit ÖZKAN 1, Ayşe DEMİRTAŞ 2 Giriş: Yapıblok, Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş. tarafından 1996 yılından beri endüstriyel üretim yöntemleri ile üretilen

Detaylı

MALL OF ISTANBUL OFIS TEKNİK ŞARTNAME

MALL OF ISTANBUL OFIS TEKNİK ŞARTNAME Bu dokümanda Mall Of İstanbul projesinin ofis bloğunun teknik şartnamesi tanımlanmaktadır. Teknik Şartname genel tasarım ve uygulama prensiplerini, kullanılacak sistem ve malzemelerin genel hatlarını tariflemektedir.

Detaylı

Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün

Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün 32 Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün BAĞ YAĞLARI FABRİKASI YENİ YÖNETİM BİNASI, ÜRETİM TESİSLERİNİN YANINDA KENDİ ALANINI VE DÜZLEMİNİ TAYİN ETMEK AMACIYLA BİR ADA GİBİ KOPARMA VE AYRIŞTIRMA STRATEJİSİYLE KONUMLANDIRILIRKEN,

Detaylı

Boğaçhan Dündaralp. ddrlp

Boğaçhan Dündaralp. ddrlp MAYIS 2011 - XXI 64 proje - futbol akademisi - kırklareli PARÇALAYARAK BİrLEŞTİRMEK Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi, parçalı yapı kurgusu ve yapılar arasında önerdiği yaşayan ara mekanlar ile yalnızca

Detaylı

TEKNİK RESİM 6. HAFTA

TEKNİK RESİM 6. HAFTA TEKNİK RESİM 6. HAFTA MİMARİ PROJELER Mimari Proje yapının Vaziyet (yerleşim) planını Kat planlarını En az iki düşey kesitini Her cephesinden görünüşünü Çatı planını Detayları ve sistem kesitlerini içerir.

Detaylı

ONE & ORTAKÖY PROJESİ NDE KİRALIK OFİS ALANI. Zemin kat brüt alan 511 m2 Bodrum kat brüt alan 1.098 m2 Toplam brüt 1.

ONE & ORTAKÖY PROJESİ NDE KİRALIK OFİS ALANI. Zemin kat brüt alan 511 m2 Bodrum kat brüt alan 1.098 m2 Toplam brüt 1. One & Ortaköy İstanbul Ortaköy de mixed-use bir projedir. Proje bir konut ve öğrenci yurdundan oluşmaktadır. Bir tepenin yanında konumlanmış olan yapılar bölgenin modernizasyonu açısından ikonik bir önem

Detaylı

BİNA ENERJİ PERFORMANSI VE BÜTÜNLEŞİK BİNA TASARIM YAKLAŞIMI

BİNA ENERJİ PERFORMANSI VE BÜTÜNLEŞİK BİNA TASARIM YAKLAŞIMI BİNA ENERJİ PERFORMANSI VE BÜTÜNLEŞİK BİNA TASARIM YAKLAŞIMI Ekonomik çevresel ve toplumsal gereksinmelerin, gelecek kuşakların yaşam koşullarına zarar vermeden karşılanmasını hedefleyen bir dünya görüşü.

Detaylı

ÇELİK YAPILAR. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe

ÇELİK YAPILAR. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe ÇELİK YAPILAR Cephe elemanı yatay ve düşey elemanların oluşturduğu forma bağlı olarak rüzgar yüklerini iki yada tek doğrultuda aktarır. Bu, döşemenin düşey yükler altındaki davranışına benzer. 8 1 Çelik

Detaylı

D U M A N K A Y A İ N Ş A A T. Kurtköy Flex LEED UYGULAMALARI

D U M A N K A Y A İ N Ş A A T. Kurtköy Flex LEED UYGULAMALARI Kurtköy Flex LEED UYGULAMALARI Dumankaya Kurtköy Flex Konsept; Bölgede farklılık oluşturacak bir proje, Büyük lobi alanı, Toplantı odaları, Terasta yüzme havuzu, Fitness Center Kafe-Restoran Dumankaya

Detaylı

PROJE Akplaza İş Merkezi

PROJE Akplaza İş Merkezi PROJE Akplaza İş Merkezi Proje Adı* Akplaza İş Merkezi Proje Yeri* Piyalepaşa, İstanbul Proje Ofisi* Manço Mimarlık Tasarım Ekibi*: Aytaç Manço, Ali Manço Mimari Proje Ekibi: Zühtü Usta, Zeynep Ceren Erdinç,

Detaylı

MÜGE APARTMANI FENERBAHÇE

MÜGE APARTMANI FENERBAHÇE MÜGE APARTMANI FENERBAHÇE PROJE Tablo gibi ince ince işlendi. Müge Apartmanı'nın zarifliği ve yüksek tasarım kalitesi ilk adımda hissediliyor ve her adımda karşınıza çıkıyor. Müge Apartmanı'nda sizi ince

Detaylı

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME Doç. Dr. ALİ KOÇAK YAPI Tüm canlıların beslenme barınma ve diğer doğal gereksinimlerini sağlamak için çeşitli yapı gereç ve yapım teknikleriyle oluşturulan yeryüzü yeraltı ve sualtı

Detaylı

Mutluluğa Açılan Kapı

Mutluluğa Açılan Kapı Mutluluğa Açılan Kapı Yunuseli nin Yeni Yaşam Alanı Bostancıkent 35.Etap 4500 m2 Üzerinde 5 Er Katlı Binalarda Toplamda 76 Daire 5 Adet Ticari Alanıyla Sizlerin Yaşamına Değer Katıyor. Yaşamınıza Değer

Detaylı

3. Mimari Tasarım (Tasarım kararları, Mimari Özellikleri, Malzemeler) 5. Mekanik Tasarım (Tasarım kararları, Mekanik Özellikler, Malzemeler)

3. Mimari Tasarım (Tasarım kararları, Mimari Özellikleri, Malzemeler) 5. Mekanik Tasarım (Tasarım kararları, Mekanik Özellikler, Malzemeler) 1. Kapak 2. İçindekiler 3. Mimari Tasarım (Tasarım kararları, Mimari Özellikleri, Malzemeler) 4. Yapısal Tasarım (Tasarım kararları, Yapısal Analiz, Malzemeler) 5. Mekanik Tasarım (Tasarım kararları, Mekanik

Detaylı

PREFABRİK YAPI A.Ş. EKO KONTEYNER PROJESİ ENERJİ MODELLEMESİ RAPORU

PREFABRİK YAPI A.Ş. EKO KONTEYNER PROJESİ ENERJİ MODELLEMESİ RAPORU PREFABRİK YAPI A.Ş. EKO KONTEYNER PROJESİ ENERJİ MODELLEMESİ RAPORU 24.08.2010 İÇİNDEKİLER PREFABRİKE YAPI A.Ş.- EKOEVİ İÇİN ENERJİ MODELLEMESİ RAPORU... 2 1. PREFABRİKE YAPI A.Ş. TARAFINDAN EKOEV PROTOTİPİ

Detaylı

KONYA KARAPINAR 300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU İnceleme Dosyası

KONYA KARAPINAR 300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU İnceleme Dosyası 2012 KONYA KARAPINAR 300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU İnceleme Dosyası Konya Karapınar da yapılması planlanan 300 Kişilik Öğrenci yurduna ait genel bilgi ve maliyet çalışması Halil ATLI ESEER İNŞAAT 03.02.2012

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ 1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ PARSEL ALANI : 15.225 m² OTOPARK TABAN OTURUMU : 13.342 m² KONGRE MERKEZİ TABAN OTURUMU : 6764 m² YAPI İNŞAAT ALANI : 61.706 m² PROJENİN AMACI: İstanbul un 2010 Kültür

Detaylı

HASAR TÜRLERİ, MÜDAHALEDE GÜVENLİK VE ÖNCELİKLER

HASAR TÜRLERİ, MÜDAHALEDE GÜVENLİK VE ÖNCELİKLER HASAR TÜRLERİ, MÜDAHALEDE GÜVENLİK VE ÖNCELİKLER Yapım amacına göre bina sınıflandırması Meskenler-konutlar :Ev,apartman ve villalar Konaklama Binaları: Otel,motel,kamp ve mokamplar Kültür Binaları: Okullar,müzeler,kütüphaneler

Detaylı

YAPI GENEL: ISI, SU ve SES YALITIMI:

YAPI GENEL: ISI, SU ve SES YALITIMI: Bu doküman, Ege Yapı Ltd. Şti İz Park Projesi nin mahal listesini tanımlanmaktadır. Mahal listesi; A blok a ait genel tasarım ve uygulama prensiplerini, kullanılacak sistem ve malzemelerin genel hatlarını

Detaylı

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:...

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:... YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 0000 Tarih:- - 00 Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:......YERLEŞĐM (VAZĐYET)PLANINDA ARANACAK HUSUSLAR NO KONTROL EDĐLMESĐ GEREKLĐ KONU EVET

Detaylı

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ŞARTNAMELER PREFİ PREFABRİK YAPI ENDÜSTRİ BİLİŞİM VE TİCARET LTD.ŞTİ. 27/200 FORMLU TRAPEZOİDAL

Detaylı

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU 3 MUTLULUK DOLU Bilim Kent Meşe Evleri aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güvenli ve mutlu, hayattan soyutlanmadan huzur içerisinde sürdürebileceğiniz bir yaşamın kapılarını aralıyor. 5 HUZURLU Bilim

Detaylı

Betonarme Çatı Çerçeve ve Kemerler

Betonarme Çatı Çerçeve ve Kemerler İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı ve Deprem Mühendisliği Çalışma Grubu BETONARME YAPILAR MIM 232 Betonarme Çatı Çerçeve ve Kemerler 2015 Betonarme Çatılar Görevi, belirli bir hacmi örtmek olan

Detaylı

Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip,

Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip, www.astasaries.com Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip, beklenen konfor, güven ve rahatlığı sağlamayı ilke edinen ASTAŞARİES Yapı ortakları gerek yurtiçi gerek yurtdışı birçok önemli projede

Detaylı

AIRPORT PLAZA KURTKÖY / İSTANBUL. Geleceğin İş Dünyasında KENDİNİZE YER AYIRIN. A+ Sınıf Ofis & A+ Sınıfı Hizmet. Tnl.com.tr

AIRPORT PLAZA KURTKÖY / İSTANBUL. Geleceğin İş Dünyasında KENDİNİZE YER AYIRIN. A+ Sınıf Ofis & A+ Sınıfı Hizmet. Tnl.com.tr Z AIRPORT PLAZA Geleceğin İş Dünyasında KENDİNİZE YER AYIRIN A+ Sınıf Ofis & A+ Sınıfı Hizmet KURTKÖY / İSTANBUL Tnl.com.tr YÖNETİCİ ÖZETİ Proje Adı Airport Plaza Lokasyon Kurtköy / Istanbul Geliştirici

Detaylı

ALÜMİNYUM CEPHE GİYDİRME

ALÜMİNYUM CEPHE GİYDİRME www.erkcephe.com KARİZMA KULE ERK CEPHE Erk Cephe uzun yıllar boyunca sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi, siz değerli müşterileri ile paylaşmanın heyecanını duyar. Kurulduğu günden itibaren Cephe konusunda

Detaylı

AIRPORT PLAZA KURTKÖY / İSTANBUL. 800 m² ile 1610 m² Arasında Satılık veya Kiralık Bağımsız Bölümler. A+ Sınıf Ofis & A+ Sınıfı Hizmet

AIRPORT PLAZA KURTKÖY / İSTANBUL. 800 m² ile 1610 m² Arasında Satılık veya Kiralık Bağımsız Bölümler. A+ Sınıf Ofis & A+ Sınıfı Hizmet Z AIRPORT PLAZA 800 m² ile 1610 m² Arasında Satılık veya Kiralık Bağımsız Bölümler A+ Sınıf Ofis & A+ Sınıfı Hizmet KURTKÖY / İSTANBUL Geleceğin İş Dünyasında KENDİNİZE YER AYIRIN YÖNETİCİ ÖZETİ Proje

Detaylı

Yapıda uzman imzası. Make. projesi

Yapıda uzman imzası. Make. projesi Yapıda uzman imzası Make 30 projesi Yapıda uzman imzası Şirketimiz, alt ve üst yapı inşaatlarının projelendirme, fizibilite ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. Neden Make İnşaat? Projelerini

Detaylı

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör.

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör. MESLEK RESMİ DERSİ Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri Hazırlayan Öğr. Gör. Cahit GÜRER 26.02.2009-Afyonkarahisar YAPI Canlıların beslenmek ve barınmak

Detaylı

ÇELİK PREFABRİK YAPILAR

ÇELİK PREFABRİK YAPILAR ÇELİK PREFABRİK YAPILAR 3. Bölüm Duvarlar. 4. Bölüm Kafes Kirişler. Duvarlar Çelik çerçeveli yapılarda kullanılan duvarlar da taşıyıcı yapı elemanları gibi çoğunlukla prefabriktir. Bu özellik üretimin

Detaylı

www.turkozinsaat.com.tr 2 Projede kullanılan görseller ve yazılı bilgiler tanıtım amaçlıdır. Türköz İnşaat malzeme ve tasarımda değişikliğe gitme hakkını saklı tutar. Petkim Park ta yaşam devam ediyor...

Detaylı

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE 31 Ocak 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30672 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1)

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

Dr. Murat Çakan. İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA

Dr. Murat Çakan. İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA Dr. Murat Çakan İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü cakanmu@itu.edu.tr BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA 1. Ön Bilgiler 2. Bina Soğutma Yüklerinin Azaltılması 2.1. Mimari Tasarım

Detaylı

2013 Yılı Devam Eden Projeler. Eğitim Yükseköğretim Sektörü

2013 Yılı Devam Eden Projeler. Eğitim Yükseköğretim Sektörü 2013 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü YAKLAŞIK 400 YATAKLI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ HASTA BAKIM ÜNİTESİ BİNASI İLE MEVCUT HASTA BAKIM ÜNİTESİ BİNASININ POLİKLİNİK BİNASI OLARAK

Detaylı

Hayat yeniden başlasın...

Hayat yeniden başlasın... Hayat yeniden başlasın... Hayat yeniden başlasın. Bursa nın yükselen değeri Özlüce, yepyeni bir projeye ev sahipliği yapıyor. Konumu, mimarisi ve iç dizaynıyla ailenizle birlikte mutlu ve kaliteli bir

Detaylı

BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN ĠDE-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-KESME ĠLKÖĞRETĠM OKULU ÖRNEĞĠ

BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN ĠDE-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-KESME ĠLKÖĞRETĠM OKULU ÖRNEĞĠ MYO-ÖS 2010- Ulusal Meslek Yüksekokulları Öğrenci Sempozyumu 21-22 EKİM 2010-DÜZCE BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN ĠDE-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-KESME ĠLKÖĞRETĠM OKULU ÖRNEĞĠ

Detaylı

MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder

MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder YÜKSEKOBA YILDIRIM LA KENDİNİZİ ÖZEL HİSSEDECEKSİNİZ İnşaat sektörünün yeni gözdesi olan, Yüksekoba imzalı pek çok kaliteli projenin de yer aldığı Millet Mahallesinde

Detaylı

1 2 3 4 5 İçindekiler Genel Bilgiler 3-9 Arsa ve Metro İlişkisi 10-11 Arsa Bilkent Köprüsü İlişkisi 12 Alan Hesabı 13 Yaklaşık Maliyet Tablosu 14 Yaklaşık Gelir ve Zamanlama Tablosu 15 Öneri 1 16-21 Öneri

Detaylı

İTÜ Koza: Start-Up Geliştirme Merkezi

İTÜ Koza: Start-Up Geliştirme Merkezi İTÜ Koza: Start-Up Geliştirme Merkezi İçindekiler Mimari Tasarım Yapısal Tasarım Mekanik Tasarım İş Planlaması Çalışma Koordinasyonu Sürdürülebilirlik Stratejisi Çalışmaları ve Enerji Analizleri Kullanılan

Detaylı

İç Mimari için BIM 1. bölüm

İç Mimari için BIM 1. bölüm İç Mimari için BIM 1. bölüm BIM (Yapı Bilgi Sistemi) hakkındaki görüşler genellikle binanın dış tasarımı ve BIM in mimari tasarımın bu alanına getirdiği faydalar üzerine odaklanır. Binaların katı modelleri,

Detaylı

10. HAFTA ASMA TAVANLAR VE GİYDİRME CEPHELER

10. HAFTA ASMA TAVANLAR VE GİYDİRME CEPHELER ANKARA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ GGY 214 YAPI BİLGİSİ VE MALİYET ANALİZLERİ DERSİ Dersin Sorumlu Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Arzuhan Burcu GÜLTEKİN

Detaylı

STRÜKTÜREL İZOLELİ PANELLER (Structural Insulated Panels- SIP)

STRÜKTÜREL İZOLELİ PANELLER (Structural Insulated Panels- SIP) STRÜKTÜREL İZOLELİ PANELLER (Structural Insulated Panels- SIP) STRÜKTÜREL İZOLELİ PANELLER (Structural Insulated Panels- SIP) Strüktürel izoleli paneller (SIP), bir yalıtım tabakasının her iki yüzeyine

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI NİSAN 2018 İHTİYAÇ PROGRAMI 1 İHTİYAÇ PROGRAMI ÖZETİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ

Detaylı

Konforlu Geleceğin Mimarı...

Konforlu Geleceğin Mimarı... Konforlu Geleceğin Mimarı... Ankara nın farklı yerlerindeki birçok önemli projenin öncüsü İMC İnşaat Ltd. Şti. yapı sektöründe fark yaratarak gelişmeye devam ediyor. Hayatımızın en önemli kariyerlerinden

Detaylı

Aslı Karabacak

Aslı Karabacak Bütünleşik Bina Tasarımı Yaklaşımı Enerji Etkin Binalar Örnekleri Aslı Karabacak 11. 05.2017 1 PROJENİN AMACI Türkiye deki binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına katkıda bulunmak ve böylece binalardan

Detaylı

Sayın Leyla Hanım, Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA İŞLER

Sayın Leyla Hanım, Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA İŞLER Sayın Leyla Hanım, İnşaatı devam etmekte olan Trabzon Marin City Projesi nde 2. parsel de bulunan B blok etabıyla ilgili güncel ilerleme raporunu bilgilerinize rica ederiz. Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA

Detaylı

TÜRKİYE DE YEŞİL BİNA KAVRAMI ÖRNEK : GAZİANTEP EKOLOJİK BİNA

TÜRKİYE DE YEŞİL BİNA KAVRAMI ÖRNEK : GAZİANTEP EKOLOJİK BİNA TÜRKİYE DE YEŞİL BİNA KAVRAMI ÖRNEK : GAZİANTEP EKOLOJİK BİNA Seda MÜFTÜOĞLU GÜLEÇ Y.Mimar Yeşil Bina Uzmanı Ekolojik Kent Tasarım Şube Müdürü GAZİANTEP EKOLOJİK BİNA Proje Başlangıç Tarihi: 2012 Temmuz

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Deney Laboratuvarı Adresi : TOSB TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi 1. Cadde 15. Yol No:1 Çayırova KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0262 658 16 62 Faks

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI)

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) Otel yapıları; Türkiye gibi turizm potansiyeli çok olan bir ülkede

Detaylı

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat TANITIM DOSYASI 1978 yılından bugüne çok sayıda sanayi tesisi projesini başarı ile gerçekleştirmiş olan Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 2012 yılında yapısal tasarım ve teknik uzmanlık hizmetleri

Detaylı

MUTFAKLAR Projesine göre mutfak dolapları ve gereçleri: paslanmaz çelik çift gözlü ve damlalıklı eviye, davlumbaz ve çöp öğütücü.

MUTFAKLAR Projesine göre mutfak dolapları ve gereçleri: paslanmaz çelik çift gözlü ve damlalıklı eviye, davlumbaz ve çöp öğütücü. İkebana Evleri FARKLI KONUT SEÇENEKLERİ Farklı bloklarda, 63 m2 ile 197 m2 arasında, 1+1 den 4+1 e farklı konut seçenekleri Daha geniş konut tercih edenler için 245 m2 ile 313 m2 arasında değişen özel

Detaylı

Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları

Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Salon Yapıları MMR 315 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

KOLEKSİYON A.Ş. TEKİRDAĞ MOBİLYA FABRİKASI DEPREM GÜVENLİĞİ VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI

KOLEKSİYON A.Ş. TEKİRDAĞ MOBİLYA FABRİKASI DEPREM GÜVENLİĞİ VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI KOLEKSİYON A.Ş. TEKİRDAĞ MOBİLYA FABRİKASI DEPREM GÜVENLİĞİ VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI Danyal KUBİN İnşaat Y. Mühendisi, Prota Mühendislik Ltd. Şti., Ankara Haluk SUCUOĞLU Prof. Dr., ODTÜ, Ankara Aydan SESKİR

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI Günümüz kütüphaneleri, toplumun hemen her yaştan bütün kesimlerine hitap ederek;

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Betonarme Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 329 2

Detaylı

YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI

YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi YAPI Canlıların beslenme ve barınma gibi doğal ihtiyaçlarını

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

DENEYİM. Yenilik, Tekfen deneyimi ile birleşiyor.

DENEYİM. Yenilik, Tekfen deneyimi ile birleşiyor. DENEYİM. Yenilik, Tekfen deneyimi ile birleşiyor. Uluslararası standartlarda, sıra dışı ofis projelerine imza atan Tekfen Emlak Geliştirme, sektörün saygın ve güvenilir markalarından biri. Yatırım kararlarını

Detaylı

Karmod Metropol Kabin şehrin her yerinde

Karmod Metropol Kabin şehrin her yerinde Metropol Kabinler Karmod Metropol Kabin şehrin her yerinde Kabin üretiminde Dünya lideri Karmod, Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiği Metropol Kabinleri beğeninize sunuyor. Karmod Metropol Kabin, estetik

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SANAT OKULU YER: Ç.Ü. DIŞ İLİŞKİLER BİNASI 1. Konu Hakkında Genel Aç ıklama Çukurova

Detaylı

MEVCUT UYGULAMA MODÜLER YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME. Avantajları. Dezavantajları. Avantajları. Dezavantajları

MEVCUT UYGULAMA MODÜLER YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME. Avantajları. Dezavantajları. Avantajları. Dezavantajları MEVCUT UYGULAMA MODÜLER YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME Grobeton üzerine metal ayaklarla monte edilen kompozit paneller Avantajları Modüler Kaba inşaat sonrasında uygulanabilir İçinden her türlü tesisat rahatça geçirilebilir

Detaylı

BİNALARDA ENERJİ. HAZIRLAYAN: IĞDIR İL BAYINDIRLIK ve İSKAN MÜDÜRLÜĞÜ

BİNALARDA ENERJİ. HAZIRLAYAN: IĞDIR İL BAYINDIRLIK ve İSKAN MÜDÜRLÜĞÜ BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI HAZIRLAYAN: IĞDIR İL BAYINDIRLIK ve İSKAN MÜDÜRLÜĞÜ ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ (05 Aralık 2008) Bu Yönetmeliğin amacı dış iklim şartlarını, iç mekan gereksinimlerini, mahalli

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

Huzur, güven ve konforla her gününüzü yaşayın.

Huzur, güven ve konforla her gününüzü yaşayın. Huzur, güven ve konforla her gününüzü yaşayın. Modern mimari anlayışı, son teknolojiyle kurulmuş alt yapısı, sosyal donatıları, kaliteli hizmet anlayışıyla değer yaratarak manzarası güzel, nefes alan,

Detaylı

Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENİ n 7 Inşaat Özel sayısı

Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENİ n 7 Inşaat Özel sayısı Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENİ n 7 Inşaat Özel sayısı 01.07.2009 Şantiye ziyareti öngörüldüğü gibi 20 Haziran Cumartesi günü yapıldı.. İşte sizlere tatile gitmeye hazırlanırken o günü bir

Detaylı

PROJE Kentpark Alışveriş Merkezi. Kentpark Alışveriş Merkezi

PROJE Kentpark Alışveriş Merkezi. Kentpark Alışveriş Merkezi Kentpark Alışveriş Merkezi Kentpark projesi, arsasının Ankara nın büyüme ekseni Eşkişehir Yolu üzerinde konumlanması sebebiyle çevrenin gelecekteki gelişimi göz önünde bulundurularak planlanmış. Alışveriş

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME-1. Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri

TEKNİK ŞARTNAME-1. Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri MODEL: LİLYUM - 07944-141,00 + 4,30 Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) Yapının Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM YALITIMLI KABA İNŞAAT

Detaylı

Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa

Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL: ARMİNA - 05705-126,40 + 7,50 TEKNİK ŞARTNAME-1 Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün Adı EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM YALITIMLI

Detaylı

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ www.kayiplaza.com BURÇEV İnşaat Bilecik te yatırımınıza değer katıyor... Bilecik te Bilecik marka şehir oluyor,

Detaylı

DİYARBAKIR TARİHİ EVLERİNİN DOĞAL AYDINLATMA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

DİYARBAKIR TARİHİ EVLERİNİN DOĞAL AYDINLATMA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ DİYARBAKIR TARİHİ EVLERİNİN DOĞAL AYDINLATMA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Diyarbakır Proje Merkezi (DPM) Evi Örneği Özgür Murt, F. Demet AYKAL, Bilal GÜMÜŞ, Rengin ÜNVER Hacimdeki eylemlere bağlı olarak,

Detaylı

Çakmanus Mühendislik Enerji Ltd. Şti.

Çakmanus Mühendislik Enerji Ltd. Şti. Çakmanus Mühendislik Enerji Ltd. Şti. Binalarda enerji verimliğinde ve mekanik tesisat projelendirmede çözüm ortağınız Çakmanus Müh. Enerji Ltd. Şti İvedik OSB Hasemek koop. 67. sok no: 60 Ostim/ANKARA

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Düz Borular Isıtıcı elemanların

Detaylı

Kirişsiz Döşemelerin Uygulamada Tasarım ve Detaylandırılması

Kirişsiz Döşemelerin Uygulamada Tasarım ve Detaylandırılması Kirişsiz Döşemelerin Uygulamada Tasarım ve Detaylandırılması İnş. Y. Müh. Sinem KOLGU Dr. Müh. Kerem PEKER kolgu@erdemli.com / peker@erdemli.com www.erdemli.com İMO İzmir Şubesi Tasarım Mühendislerine

Detaylı

Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa

Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL:HAUS CORNER-15002-79,10 TEKNİK ŞARTNAME-1 Yapının Arfa- Taşıyıcı Magu Strüktür Yapı Donanımlı Sistemini Paket Ürün n

Detaylı

BĐNA YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BIM

BĐNA YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BIM BĐNA YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BIM BĐNA BĐLGĐ MODELLEME (BIM) PROJE VE YAPIM YÖNETĐMĐ Y.LĐSANS PROGRAMI Đ.T.Ü. FEN BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜSÜ ĐTÜ MĐMARLIK FAKÜLTESĐ 2013-14 BAHAR DÖNEMĐ 1 ÇOK DĐSĐPLĐNLĐ BĐR EYLEM OLARAK

Detaylı

Yılda 12 milyar dolar tasarruf imkânımız var

Yılda 12 milyar dolar tasarruf imkânımız var HOŞ GELDİNİZ Yılda 12 milyar dolar tasarruf imkânımız var Türkiye nin ithalatı 236 milyar dolar. İthalatımızın yüzde 25 inin de enerji gideri olduğunu biliyoruz. Maalesef Türkiye enerjisinin yüzde 72 sini

Detaylı

ANTAKYA MÜZE OTEL TAŞIYICI SİSTEM PROJESİ. İnş.Yük.Müh. Bülent DEVECİ

ANTAKYA MÜZE OTEL TAŞIYICI SİSTEM PROJESİ. İnş.Yük.Müh. Bülent DEVECİ ANTAKYA MÜZE OTEL TAŞIYICI SİSTEM PROJESİ İnş.Yük.Müh. Bülent DEVECİ Proje Künyesi : Yatırımcı Mimari Proje Müellifi Statik Proje Müellifi Çelik İmalat Yüklenicisi : Asfuroğlu Otelcilik : Emre Arolat Mimarlık

Detaylı

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Yapılarda, kirli havayı dışarı atma, binaya temiz hava temin etme,

Detaylı

CE498 PROJE DERS NOTU

CE498 PROJE DERS NOTU CE498 PROJE DERS NOTU İnşaat Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesi Yakın Doğu Üniversitesi Temmuz 2015, Lefkoşa, KKTC CE498 - PROJE Genel Kapsam: Bu derste 3 katlı betonarme konut olarak kullanılacak

Detaylı

ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ

ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ ÇATI MANTOLAMA SİSTEMLERİ Maksimum enerji verimliliği, daha fazla enerji tasarrufu ve ideal yaşam konforu Isı kayıplarını gösteren özel kamera çekimi. Part of the Monier Group Yüksek Performanslı Isı Yalıtım

Detaylı

K4-109, Budva'da Hotel

K4-109, Budva'da Hotel Montenegro Emlak Konutları +382 68 803389 +382 68 803382 Karadağ'ın lider emlak ilan sitesi +382 68 803381 info@luxestate-montenegro.com +905338754767 K4-109, Budva'da Hotel 3 500 000 Emlak Tıpı: Işyeri

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI. Beykent Elit Revit GRUBU. İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI. Beykent Elit Revit GRUBU. İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi DESIGN TOGETHER YARIŞMASI Beykent Elit Revit GRUBU İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi İçindekiler 1. Projenin Amacı 2.Yöntem 3. Mimari Tasarım (Tasarım kararları, Mimari Özellikleri, Malzemeler) 4. Yapısal Tasarım

Detaylı

Kirişli Döşemeli Betonarme Yapılarda Döşeme Boşluklarının Kat Deplasmanlarına Etkisi. Giriş

Kirişli Döşemeli Betonarme Yapılarda Döşeme Boşluklarının Kat Deplasmanlarına Etkisi. Giriş 1 Kirişli Döşemeli Betonarme Yapılarda Döşeme Boşluklarının Kat Deplasmanlarına Etkisi İbrahim ÖZSOY Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Kınıklı Kampüsü / DENİZLİ Tel

Detaylı

NDER PREFABRİK KONST. SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.

NDER PREFABRİK KONST. SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. NDER PREFABRİK HAKKIMIZDA PREFABRİKE ÇELİK YAPILARIN Bütün yapısal ve mimari dizaynları ile mühendislik hesapları bilgisayar aracılığı ile teknik personelimiz tarafından hazırlanan ve çözümlenen üretimlerimize

Detaylı

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1 Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan doğanın içinde yer alan 0 m² alan üzerinde toplam blok, daire ve dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde Adet + (89,8-0, - 0,90 m²), 0 Adet + (,0 m²), Adet

Detaylı