17 Kasım - 21 Kasım 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "17 Kasım - 21 Kasım 2014"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global bazda ekonomik veri trafiğinin yoğun olmadığı bir hafta geçirdik. Açıklanan veriler arasında ABD den açıklanan verilere baktığımızda ilk olarak Salı günü beklenti altında gelen Redbook Endeksi nin olduğunu görmekteyiz. Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları verisi de bu hafta beklentilerin üzerinde gelerek olumsuz kaydedildi. Haftanın son gününde ise piyasaları oldukça hareketlendiren veriler açıklandı. Perakende Satışlar ve Çekirdek Perakende Satışları verileri beklentilerden iyi seviyede açıklandı. Haftanın son verisi olan Michigan Tüketici Güven Endeksi de beklenenin üzerinde geldi. Ancak Michigan Üniversitesi Enflasyon Beklenti anketinden çıkan sonuç beklenti altında kaldı. Avrupa tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda haftanın ilk önemli verisi beklentiye paralel gelen eylül ayına ait Euro Bölgesi Sanayi Üretim verisiydi. Euro Bölgesi nin lokomotif ekonomisi olan Almanya da ekim ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi(CPI) verileri ise beklendiği gibi geldi. Avrupa Merkez Bankası(ECB) kasım ayı aylık bülteninde Euro Bölgesi ne ait bu yıl, gelecek yıl ve 2016 yılı için büyüme ve enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Haftanın son gününde Avrupa da yoğun veri trafiği vardı. Almanya çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla(GDP) oranı beklentiye paralel gelirken, Euro Bölgesi büyüme oranı ise beklentilerin üzerinde geldi. Asya tarafından açıklanan verilere baktığımızda Avustralya dan çeyreklik bazda açıklanan Ev Fiyat Listesinin beklenti altında kaldığını gördük. Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ise yaptığı açıklamada para birimlerinin hala değerli olduğunu savundu. Japonya dan veri akışına baktığımızda ise Üçüncül Sanayi Aktivite Endeksinin beklenti üzerinde kaldığını gördük. Dünyanın en büyük ekonomilerinden olan Çin den gelen verilere baktığımızda yıllık Tüketici Fiyat Endeksi beklentiye paralel gelirken, Üretici Fiyat Endeksi ise beklenti altında daraldı. Haftanın son işlem günü açıklanan Ekim ayına ait Çin Yeni Kredileri verisi ise beklentinin altında kaldı. Türkiye den gelen veri trafiğine baktığımızda Türkiye Sanayi Üretimi verisinin beklenti altında kaldığını görmekteyiz. Türkiye tarafından açıklanan bir diğer veri ise beklentilerden oldukça iyi gelen Cari Denge verisi oldu. Ayrıca haftanın son günü açıklanan TCMB Beklenti anketi sonuçlarına göre 2015 yılı büyüme beklentisi bir miktar gerilerken, 2014 yıl sonu enflasyon beklentisinin bir miktar arttığı görüldü.

2 ABD ABD de açıklanan verilere baktığımızda ilk olarak Salı günü Redbook Endeksi nin olduğunu görmekteyiz. Johnson Redbook Endeksi aylık bazda %1 oranında azalma göstermesine karşın yıllık bazda %3.8 ile artışını sürdürdü. Her ay düzenli yapılan 10 Yıllık tahvil alım ihalesinde faiz oranı %2.318 seviyesinde açıklandı. 10 yıllık tahvil ihalelerinde 2014 Ocak ayından bu yana %3.009 seviyelerinden yaşanan düşüş devam etmiş oldu. Perşembe günü ABD de genel olarak olumsuz seviyede gelen istihdam verileri takip edildi. İşsizlik haklarından yararlanma anlamına gelen İstihdam Talepleri beklentilerden olumsuz gelerek adet olarak açıklandı. Devam Eden İşsizlik Başvuruları nın da yine beklentiden olumsuz seviyede gelerek 2milyon 392bin kişi duyuruldu. S&P %0, ,82 DOW %0, ,74 NASDAQ %1, ,54 Cuma gününde ise piyasaları oldukça hareketlendiren veriler açıklandı. Çekirdek Perakende Satışları verisi beklentilerden iyi seviyede %0.3 oranında arttığı duyuruldu. Veri, 2014 Mart ayından bu yana kademeli olarak düşmüş ve son 6 aydır da beklenti altında gelmişti. Perakende Satılar ın da yine beklentiden olumlu düzeyde %0.3 oranında arttığı açıklandı. Haftanın son ön önemli verileri ise Michigan Hassasiyet Endeksi ve Michigan 12 Aylık Enflasyon Beklentisi oldu. Kasım ayı adına öncü olarak gelen Michigan Hassasiyeti beklentiden iyi gelerek 89.4 seviyesinde açıklanırken 12 Aylık Enflasyon Beklentisi nin %2.6 seviyesine gerilemesi dikkat çekti. Cuma günü genel anlamda beklentilerden olumlu gelen verilerin açıklandığı dakikalarda piyasalarda hareketlilik artarken EURUSD paritesi seviyelerine kadar geriledi. Hafta boyunca FOMC Üyelerinin birbiri sıra açıklamaları ABD gündeminde yerini aldı. Çarşamba günü FED Başkanı Charles Plosser faiz artırımı konusunda mesajlar verdi. Daha önceki söylemleri ile çelişmeyen açıklamalarda bulunan Plosser, istihdam piyasasındaki iyileşmenin maksimum düzeyde olmasını beklemenin strateji açısından risk olduğu savundu. İşgücü piyasasındaki toparlanmanın bütünüyle olmasını beklemenin beklenmedik riskleri beraberinde getireceğini, ABD de enflasyonun %2 lik hedeften uzak olmadığını söyledi. Aynı gün Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota da katıldığı bir toplantıda açıklamalarda bulundu. Kocherlakota, Plosser ve Bullard ın aksine faizin artırımını olumsuz bulan isim olarak karşımıza çıkıyor. FED in 2015 yılında faiz arttırmasının uygun olmayacağını belirten Kocherlakota, enflasyonun uzunca bir süre %2 seviyelerini göremeyeceğini düşündüğünü söyledi. Hatırlanacağı üzere son FED toplantısında alınan kararlara tek başına muhalif olan Başkan, enflasyon hedefleri konusunda FED in güvenilirliğinin zedelenebileceğini açıkladı.

3 ABD Perşembe Günü FED Başkanı Janet Yellen konuştu. FED'in para politikası ve faiz arttırma planına yönelik herhangi bir sinyal vermeyen Yellen, FED'in ülke ekonomisine ilişkin hareket kalibiyeti adına küresel piyasaların ve Amerikan ekonomisinin uyum içerisinde olması gerektiğini ve ekonomiyi yöneten herkesin sorumluluk bilincinde olması gerektiğini söyledi. Politikalar adına istihdam piyasasına ve fiyat istikrarına verdiği önemi yineledi. Haftanın son gününde St. Louis FED Başkanı James Bullard açıklamalarda bulundu. İstihdam piyasalarındaki yükselişin artık mevcut para politikasına uyumlu olmadığını söyleyen Bullard, enflasyon düzeyinin sıfıra yakın faiz oranlarını desteklemediğini ve ABD ekonomisinin zayıflayan global büyümeye rağmen minimum düzeyde etkilendiğini, sağlam temeller üzerinde yükseldiğini belirtti.

4 AVRUPA Avrupa tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda haftanın ilk önemli verisi beklentiye paralel gelen eylül ayına ait Euro Bölgesi Sanayi Üretim verisiydi. Fabrikalar, madenler ve tesisler tarafından üretilen toplam çıktı miktarını gösteren veri, aylık bazda beklentilere paralel %0.6 seviyesinde yıllık bazda ise beklentilerin üzerinde %0.6 düzeyinde gerçekleşti. Geçtiğimiz ay veri aylık bazda %1.4, yıllık bazda ise %0.5 daralarak beklentilerin altında kalmıştı. Euro Bölgesi nin lokomotif ekonomisi olan Almanya da ekim ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi(CPI) verileri beklendiği gibi geldi. Tüketiciler tarafından malların ve hizmetlerin satın alımında karşılaşılan enflasyon oranını belirleyen endeks, geçtiğimiz ayda gerçekleştiği gibi aylık bazda %0.3 seviyesinde düşüş yıllık bazda ise %0.8 düzeyinde artış gösterdi. Avrupa DAX %0, ,94 FTSE %1, ,37 CAC 40 %0, ,46 Merkez Bankası(ECB) kasım ayı aylık bülteninde Euro Bölgesi ne ait bu yıl, gelecek yıl ve 2016 yılı için büyüme ve enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Büyüme tahminleri 2014 yılı için %1 den %0.8 e, 2015 yılı için %1.5 ten %1.2 ye, 2016 yılı için %1.7 den %1 5 e çekildi. Enflasyon beklentisi ise 2014 yılı için %0.7 den %0.5 e, 2015 yılı için %1.2 den %1 e, 2016 yılı için %1.5 ten %1.4 e çekildi. Haftanın son gününde Avrupa da yoğun veri trafiği vardı. Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla(GDP) oranları, çeyreklik bazda beklentilerle paralel %0.1 seviyesinde yıllık bazda ise beklentilerin üzerinde %1.2 düzeyinde büyüme gösterdi. Euro bölgesinde takip ettiğimiz CPI verisi, beklentilerle ve bir önceki veride de açıklandığı gibi yıllık bazda %0.4 düzeyinde aylık bazda ise %0.0 seviyesinde gerçekleşti. Çekirdek CPI da da beklentiler karşılandı ve yıllık bazda %0.7 düzeyinde aylık bazda %0.0 seviyesinde geldi. Euro bölgesi GDP oranlarında ise beklentilerin üzerinde, çeyreklik bazda %0.2 seviyesinde yıllık bazda %0.8 düzeyinde büyüme gerçekleşti.

5 AVRUPA Hafta boyunca açıklamalarını takip ettiğimiz ECB başkanı Draghi Roma da yaptığı konuşmada, Euro Bölgesi nde işsizlik oranlarının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Para politikasının büyümeyi sağlama konusunda tek başına yeterli olmayacağını vurgulayan Draghi, para politikası üstüne düşeni yapmaya devam edecektir dedi. Mali politikalar ise yapısal reformlar olmaksızın yeterli olmaz diyerek konuşmasını sonlandırdı. İngiltere Merkez Bankası(BOE), Euro Bölgesi ekonomisindeki gerilemenin yenilenmesinin İngiltere ekonomisi üzerinde baskı oluşturması ile birlikte, büyüme tahminlerini düşürdü ve enflasyonun altı ay içinde %1 in altına düşeceğini kaydetti. Avrupa nın diğer bir önemli ekonomisi olan İngiltere den gelen verilere baktığımızda, eylül ayına ait İngiltere Ortalama Kazanç Endeksi beklentilerin hafif üzerinde geldi. İşçilere ödenen ikramiyelerde dahil olmak üzere maaşı belirleyen endeks, %1.0 seviyesinde gerçekleşti. Alacaklı Sayım Değişimi ve İşsizlik Oranı ise beklenenden kötü geldi. Alacaklı Sayım Değişimi nde kişi azalma görülürken İşsizlik Oranı %6.0 düzeyinde kaldı. Beklentiler Alacaklı Sayım Değişimi nin kişi azalacağı İşsizlik Oranı nın ise %5.9 seviyesinde düşeceği yönündeydi.

6 ASYA Asya tarafından açıklanan verilere baktığımızda Avustralya dan çeyreklik bazda açıklanan Ev Fiyat Listesi beklentinin altında kalarak %1,5 oldu. Beklenti %1,6 açıklanacağı yönündeydi. Yine Avustralya dan açıklanan Westpac Tüketici Güveni %1,9 düzeyindeydi. Avustralya Merkez Bankası Yönetici Asistanı Kent in konuşması takip edildi. Kent konuşmasında düşen emtia fiyatlarına değinerek özellikle emtia fiyatlarındaki kayda değer gerileme dikkate alındığında, ülke para birimi şu anki konumu itibariyle esas değerine yönelik çoğu tahminin üzerinde seyrediyor açıklanmasında bulundu. Haftanın son işlem gününde Hong Kong dan açıklanan yılık büyüme verisi ise beklentinin üzerindeydi. Beklentinin %2,0 olduğu veri, %2,7 düzeyinde açıklandı. Nikkei %3, Hang Seng %2, Shangai %2, ,82 Japonya tarafından bu hafta öne çıkan gelişme Japonya da ki seçimler öncesi Amerikan Doları nın Yen karşısında son yedi yılın en yüksek seviyesini görmesiydi. Yen seçimler öncesi satış baskısına girdi. Japonya dan veri akışına baktığımızda ise aylık bazda Üçüncü Sanayi Aktivite Listesi beklenenin üzerindeydi. Beklentinin %0,9 olduğu veri %1,0 düzeyinde açıklandı. Aylık bazda Endüstriyel Üretim verisinde beklenti %2,7 geleceği yönündeydi. Açıklanan beklenenin üzerinde %2,9 oldu. Zayıf veri akışının olduğu Yeni Zelanda tarafına baktığımızda ise imalat sektöründeki yöneticilerin satın alma düzeyini gösteren Faaliyet NZ PMI verisi beklenenin üzerinde 59,3 düzeyinde açıklandı. Beklenti 58,5 açıklanacağı yönündeydi. Dünyanın en büyük ekonomilerinden olan Çin den gelen verilere baktığımızda yıllık Tüketici Fiyat Endeksinin beklentiye paralel, Üretici Fiyat Endeksinin ise beklenti altında daraldığını gördük. Aylık bazda açıklanan TÜFE de beklenti %0,1 idi. Açıklanan beklentinin altında %0,0 oldu. Yıllık bazda TÜFE ise beklentiyle paralel %1,6 düzeyinde açıklandı. Yıllık ÜFE ise beklentinin üzerinde daralarak %2,2 daralma olduğunu gösterdi. Beklenti %2,0 azalış olacağı yönündeydi. Beklentinin %8,0 olduğu Çin Endüstriyel Üretim verisi ise beklentinin altında %7,7 düzeyinde açıklandı. Haftanın son işlem günü açıklanan Ekim ayına ait Çin Yeni Kredileri verisi ise beklentinin altında kalarak 548 Milyar Çin Yuan ı oldu. Beklenti 650 Milyar açıklanacağı yönündeydi.

7 TÜRKİYE Türkiye den gelen veri trafiğine baktığımızda önemli bir verinin bulunmadığını ve TL tarafında ciddi hareketler gerçekleştirebilecek bir gelişme olmadığını görmekteyiz. Açıklanan verilere bakacak olursak Türkiye Sanayi Üretimi verisinin beklenti altında kaldığını görmekteyiz. Veriyi incelediğimizde Eylül ayına ait yıllıklandırılmış Türkiye Sanayi Üretimi'nin %4.1 düzeyinde gelmesi bekleniyordu. Ağustos ayında ise %5.2 seviyesinde açıklanmıştı. Beklentilerin oldukça aşağısında açıklanan Sanayi Üretimi %1.7 oranında kaldı yılının Eylül ayına göre ise %2.2 oranında artış olduğu açıklandı. Veri açıklandıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikret Işık ın yaptığı açıklamada ise tablonun esas itibarıyla kapasite kullanım oranları ve dış ticaret rakamları ve bazı göstergeler incelendiğinde beklenen bir sonuç olduğunu belirttiğini izledik. Işık, yazılı açıklamasında ise eylül ayına ait açıklanan sanayi üretim endeksini değerlendirdi. Eylül ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin, bir önceki yılın aynı ayına göre 2.2% arttığını, arındırılmamış endekste artışın 4.1%olduğunu ifade eden Işık, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde bir önceki aya göre 1.7% artış gözlemlendiğini belirtti. Türkiye tarafından açıklanan bir diğer veri ise Cari Denge oldu. Cari Denge'de 2milyar 600bin Amerikan Doları açık geleceği öngörülüyordu, açıklanan Eylül ayına ait rakam, beklentilerden olumlu gelerek 2milyar 220milyon Amerikan Doları olarak açıklandı. TL adına olumlu bir gelişme olduğundan USDTRY kurunda kısmi aşağı yönlü hareketler gözlendi. Haftanın son işlem gününde Türkiye tarafından gelen verilere baktığımızda TCMB TÜFE ve büyüme beklentileri açıklandı. Yapılan ankete göre yıl sonu büyüme beklentileri %3.2 seviyesinde korunurken, 2015 yılı büyüme beklentisi %3.6'dan %3.5 seviyesine çekildi. Cari açık beklentisi 46milyar 700milyon Türk Lirasına geri çekildi. Enflasyon beklentisi ise Kasım ayı için %0.55'den %0.46'ya gerilerken, yıl sonu enflasyondaki beklenti %9.16'dan %9.22 seviyesine yükseldi yılı için ise enflasyon öngörüsü %7.54'den %7.50 seviyesine çekildi. Türkiye tarafından gelen ekonomik açıklamalara baktığımızda ise G20 zirvesi için Avustralya da bulunun Başbakan Ahmet Davutoğlu nun yapmış olduğu açıklamaları izledik. Başbakan Türkiye nin 2015 yılında başkanlığını yürüteceği G20 grubunun daha kapsayıcı olmasını istedi ve bu dönemde düşük gelir sahibi ülkelerin seslerinin daha çok duyulması için çaba gösterileceğini belirtti. Ayrıca G20 nin gündeminin sadece finans konularına odaklanması halinde işlevini yitireceğini de belirtti. Haftanın son işlem gününde Japonya nın en büyük aracı kurumu olan Nomura dan gelen bir açıklama oldu ve Türkiye nin yatırımcılarına Türk Lirası almak için daha fazla sebep sunmaya başladığını ve TL nin düşüş tahminlerine karşı koyarak dünya genelinde en iyi getiri sağlayan para birimlerinden olduğunu belirtti. Ayrıca TL nin geçtiğimiz ay bütün gelişmekte olan ülke para birimlerinden en az 1% daha iyi performans gösterdiğini, dolar karşısında 23 para biriminin 21 i gerilerken TL nin değer kazandığını söyledi. Ayrıca Türkiye de tahvillerin de bu süreçte gelişmekte olan ülke tahvillerini geride bırakarak, iki yıl vadeli tahvil faizinin 114 puan gerilediğini belirtti.

8 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi gününe Yeni Zelanda tarafından açıklanacak Perakende Satışlar verileri ile merhaba diyeceğiz. 01:50 de ise Japonya dan gelecek 3.çeyrek büyüme verisi izlenecek. 10:00 da ise Türkiye den açıklanacak İşsizlik Oranı verisi takip edilecek. 12:00 de gelecek Euro Bölgesi Ticaret Dengesinin ardından 15:30 da ABD den açıklanacak New York İmalat Endeksi ve 16:15 te Sanayi Üretim ve Kapasite Kullanım Oranı verileri izlenecek. 16:00 da ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin konuşması takip edilecek. Salı gününe 02:30 da açıklanacak Avustralya Merkez Bankası nın (RBA) son Para Politikası Toplantısına ait toplantı tutanakları ile merhaba düyeceğiz. 10:25 te ise RBA Başkanı Stevens ın konuşması takip edilecek. 11:30 da İngiltere den açıklanacak enflasyon verileri ise para birimi açısından yüksek önemde. 12:00 deki Almanya ve Euro Bölgesi Zew Ekonomik Görünüm Endeksinin ardından 15:30 da ABD ÜFE izlenecek. 20:30 da ise FOMC üyesi Kocherlakota nın konuşması takip edilebilir. Çarşamba günü Japonya Merkez Bankası BOJ un toplantı sonucu izlenecek. 11:00 deki Euro Bölgesi Cari Denge versinin ardından 11:30 da İngiltere Merkez Bankasının Toplantı Tutanakları sonuçları açıklanacak. 15:30 da ise ABD den Yapı Ruhsatları ve Konut Başlangıçları verilerini izleyeceğiz. 21:00 de ABD Merkez Bankası FED in parasal genişlemeye son verildiğini açıkladığı son FOMC toplantısının tutanakları açıklanack. Günün son verisi 23:45 te açıklanacak Yeni Zelanda Üretici Fiyat Endeksi olacak. Perşembe gününe 01:50 de Japonya dan gelecek Ticaret Dengesi verisi ile başlayacağız. 03:45 te ise Çin HSBC Öncü İmalat PMI verisi gelecek. 09:00 da Almanya dan açıklanacak ÜFE verisinin ardından 10:30 da Almanya Öncü İmalat ve Hizmet PMI, 11:00 de ise Euro Bölgesi Öncü İmalat ve Hizmet PMI verileri izlenecek. 11:30 daki İngiltere Perakende Satışlar verisi ise GBP ye yön verebilecek veriler arasında. 14:00 de ise TCMB nin Faiz Kararı izlenecek. %8.25 düzeyinde bulunan Bir Hafta Vadeli Repo İhale Faiz Oranında bir değişiklik olması beklenmese de gelebilecek farklı bir karar piyasaları hareketlendirebilir. 15:30 da ABD den Çekirdek TÜFE ve Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları, Kanada dan ise Toptan Satışlar verisi açıklanacak. 16:45 teki ABD Öncü İmalat PMI verisi ardından 17:00 de Philadelphia İmalat Endeksi ve 2. El Konut Satışları verisi takip edilebilir. Cuma günü ise veri trafiği yoğun değil. 10:00 da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin açıklamaları, 11:00 de ise İngiltere Özel Sektör Net Borçlanma Miktarı verisi izlenebilir. Günün devamında 15:30 da gelecek Kanada enflasyon verilerinin ise haftanın son önemli verileri olması bekleniyor. Ayrıca gün içinde Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P Türkiye'nin not gözden geçirme sonucunu açıklayacak. Muhtemelen yurtiçi piyasalar kapandıktan sonra gelecek haber, USDTRY ve EURTRY kurlarında oynaklığı arttırabilir.

9 EURUSD Hafta boyunca açıklamalarını takip ettiğimiz ECB Başkanı Draghi, Euro Bölgesi nde işsizlik oranlarının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Ayrıca ECB, aylık raporunda büyüme ve enflasyon oranlarını aşağı yönlü revize ettiğini açıkladı. Euro Bölgesi TÜFE ve Almanya GDP oranları beklendiği gibi gerçekleşti. ABD FED Başkanı Yellen da yaptığı konuşmada, FED in hem fiyat istikrarına hem de işsizliğe odaklandığını söyledi. ABD Perakende Satışlar ise beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Önümüzdeki haftaya baktığımızda Almanya Zew Ekonomik Kanısı ve ÜFE Oranları Euro yu etkileyebilirken ABD ÜFE, TÜFE ve Yapı Ruhsatları da Dolar ı etkileyebilir. EURUSD paritesine teknik olarak baktığımızda; EURUSD paritesinde geçtiğimiz hafta işlemler aralığında gerçekleşti. Haftanın son günü direnci test edildi ve kapanış bu seviyenin hemen üzerinden gerçekleşti seviyesi üzeri fiyatlamalarda ve dirençleri takip edilebilir. Yukarı hareketin devamı adına üzeri kalıcılık aradığımızı hatırlatalım altı kalıcılık durumunda görülebilecek geri çekilmeler halinde ise ve desteklerini izliyor olacağız.

10 GBPUSD Geçen hafta İngiltere'den açıklanan önemli verilere bakacak olursak; Beklentilerin altında kalan Alacaklı Sayım Değişimi, İşsizlik verileri ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney'in konuşması ile İngiltere Merkez Bankası'nın Enflasyon Raporu takip edildi. Özellikle İngiltere Merkez Bankası'nın enflasyon hedefi olan %2 hedefini düşürmesiyle Sterlin, Amerikan Doları karşısında 14 ayın en düşük seviyesine geriledi. Gelecek hafta ise İngiltere'den öne çıkan veriler arasında CPI ve PPI rakamları ile Perakende Satış verileri bulunmakta. GBPUSD paritesine teknik açıdan bakacak olursak; Geçen haftada satıcılı seyrin gözlendiği paritede, seyrin devamında ilk destekler kritik , , ve seviyelerinde bulunmakta. Alıcılı seyir durumunda ise , , ve direnç seviyelerini takip edeceğiz 'un ise kritik direnç olduğunu ve yukarı hareketin devamı adına bu seviye üzeri kalıcılık gerektiğini belirtmek isteriz.

11 USDJPY USDJPY paritesinde bir önceki hafta beklentinin altında açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından değer kayıpları gözlenmiş ve kapanışını direncinin altında gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz hafta Salı günü ise Asya piyasalarının pozitif seyri Amerikan Doları'nı, Yen karşısında 7 yılın en yüksek seviyesine kadar yükseltti. Japonya hükümetinin satış vergilerini arttırmayacağını açıklaması Yen'de değer kayıplarına neden oldu. Gelecek haftaya bakarsak; Haftanın ilk işlem günü Japonya'dan yıllık ve çeyreklik bazda büyüme verisi ve perşembe günü Japonya'dan ticaret dengesi ile ihracat verisi takip edilecek. USDJPY paritesine teknik açıdan baktığımızda; Hafta boyunca yukarı yönlü hareketliliğin hakim olduğunu gördüğümüz paritede seviyesine doğru hareketlilik sonrası haftalık kapanış seviyesinden gerçekleşti üzeri hareketlilik devam ettiği sürece yukarı hareketin devam edebileceğini belirtelim. Bu durumda ilk dirençler , , ve seviyelerinde bulunmakta altı kalıcılıkta ise 114, ve destek seviyelerini takip edeceğiz. Ayrıca 'nin ilk önemli destek konumunda olduğunu belirtelim. Bu seviye altında ise geri çekilmeler hızlanabilir.

12 S&P 500 Bir önceki haftayı pozitif hareketlilik ile 2022 desteği üzerinden kapatan SP500 Aralık Vadeli Kontratı nda, geçtiğimiz hafta da yukarı yönlü hareketlilikler devam etti kritik direncinin hemen altından gelen satışlarla haftayı 2038 seviyesinden kapatan kontratta 2044 kritik direncini takip etmeyi sürdüreceğiz direncinin kritik olduğunu ve yukarı yönlü hareketlerin devamı adına bu seviye üzerinde kalıcılığın önemli olduğunu hatırlatalım üzeri kalıcılık sağlanabilmesi halinde ise ve 2013 dirençlerini takip edeceğiz direncinin geçilememesi ve 2034 seviyesi aşağısından negatif yönlü işlemlerin oluşması halinde ise 2022, 2011, 2001 ve 1980 destekleri takip edilebilir.

13 ALTIN Kısmi yükseliş sonrası yeni haftaya sert düşüş ile başlayan Altın, hafta boyunca 1142 ve 1174 seviyeleri arasında fiyatlandı. Haftanın son gününde beklentilerden olumlu açıklanan önemli ABD verileri ile geri çekilmeler yaşansa da bu geri çekilme sonrasında ALTIN daki güvenli liman algısıyla aniden gelen alımlar sonrası haftalık kapanış 1188 seviyesinden gerçekleşti. Önümüzdeki hafta Altın da fiyatlamalara etki edebilecek ABD ve Avrupa tarafında önemli veriler bulunmakta. Yeni haftada gelişmeleri takip ediyor olacağız. Teknik açıdan bakacak olursak; haftanın son günündeki sert yükselişle 1188 seviyesinden kapatan Altın da, pozitif yönlü işlemlerin devam etmesi halinde ilk olarak 1196 önemli direncini izleyeceğiz. Bu direncin geçilmesi halinde ve 1255 izleyeceğimiz diğer direnç seviyeleri. 1255'in kritik direnç konumunda olduğunu, bu seviye geçilemediği takdirde tekrar geri çekilmeler görülebileceğini, yukarı hareketin devamı adına bu seviye üzeri kalıcılık gerektiğini hatırlatalım. Negatif hareketliliğin oluşması halinde ise desteleri takip edilebilir. Altın da 1174 desteği üzerinde kalındığı müddetçe alış seyrinin devam edebileceğini, 1161 seviyesi aşağısında kalıcılık durumunda ise satış baskısının artabileceğini hatırlatmak isteriz.

14 BRENT Haftaya yukarı yönlü hareketliliklerle başlayıp direncini test eden BRENT te, seviyesi üzeri kalıcılık sağlayamaması sonucu desteğine kadar aşağı yönlü hareketlilikler görüldü desteğinin çalışmasıyla da hafta direncinin hemen altında kapandı. Yükselişlerin görülmesi ve seviyesi üzeri fiyatlamalar halinde izleyeceğimiz dirençler ve kritik seviyelerinde bulunmakta üzerinde ise ve dirençleri izlenebilir. Brentte asıl önemli direncin ise seviyesinde olduğunu, yukarı hareketin devamı için bu seviyenin geçilmesi gerektiğini, aksi halde tekrar geri çekilmeler görülebileceğini hatırlatmak isteriz seviyesinin geçilememesi durumunda görülebilecek geri çekilmelerde ise kritik ve destekleri takip edilebilir.

15 USDTRY Yurt içi piyasalarda önemli bir veri akışı olmadığını gördüğümüz haftada dolar bazlı hareketler oluşturabilecek verilerde ise USD den beklenti üzeri gelen Parakende Satışlarını gördük. Ayrıca hafta boyunca FOMC üyelerinden açıklamalar geldi ve bu açıklamalara baktığımızda faiz artırımı adına net bir tarih olmadığını anlamış olduk. Kura teknik açıdan bakacak olursak: Haftayı en düşük seviyede kapattığını gördüğümüz USDTRY kurunda hatalık kapanışın / bandı altında gerçekleştiğini gördük. İlk önemli destek seviyesinde bulunmakta. Bu seviye altında ise destekleri izlenebilir ise diğer önemli destek seviyesi. Yukarı yönlü hareketler ve / bandı üzeri hareketlerde ise ve izleyeceğimiz ilk dirençler. Ayrıca 'nin önemli direnç olduğunu hatırlatalım.

16 EURTRY Geçen hafta Euro adına gelen önemli verilere baktığımızda 0.1% beklentiye paralel olarak gelen Alman GDP verisi oldu. Diğer bir veri ise Euro Bölgesinden gelen CPI verisiydi ve veri 0.4% lük beklentiyi 0.4% gelerek karşıladı. Ayrıca Euro tarafında Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi konuşması da takip edilen başka bir önemli gelişme olarak kaydedilmiş oldu. Kura teknik açıdan bakarsak: 2.78 desteğinin çalışmasıyla haftalık kapanışını desteği üzerinde yaptığını gördüğümüz EURTRY kurunda bu seviye altında kalıcılık oluşması durumunda destekler ve seviyelerinde bulunuyor üzeri hareketin devamı halinde ise ilk direnç, ise ilk önemli direnç konumunda. Bu seviye üzerinde ise ve 2.83 takip edeceğimiz diğer dirençler. 2.83'ün ise diğer önemli direnç seviyesi olduğunu belirtelim.

17 VIOP 30 Kontratta önceki hafta birkaç defa denenmesine rağmen direncinin geçilememesi sonrası kritik desteğine doğru geri çekilme yaşanmış, ancak bu seviyenin hemen üzerinden toparlanma yaşanmıştı. Yeni haftada ise direnç denemesi devam etti ve bu seviyenin geçilmesi ile kritik denemeleri olduğu görüldü. Haftalık kapanış ise bu seviyenin hemen altından seviyesinden gerçekleşti. Kontratta üzeri kalıcılık sağlanabilmesi halinde yukarı hareketin devam edebileceğini belirtelim. Bu durumda izleyeceğimiz ilk dirençler ve seviyelerinde bulunmakta. Yükselişin devamı adına üzeri kalıcılık gerektiğini aksi halde geri çekilmeler görülebileceğini belirtelim direnci geçilemez ise geri çekilmelerde desteklerini izlemeye devam edeceğiz ise ilk önemli destek konumunda ve diğer destek seviyeleri ise diğer önemli destek seviyemiz.

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

24 Kasım - 28 Kasım 2014

24 Kasım - 28 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda hiç kuşkusuz en önemli gelişme Çarşamba günü akşam saatlerinde açıklanan

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

01 Aralık - 05 Aralık 2014

01 Aralık - 05 Aralık 2014 İSVİÇRE ALTIN'A ''HAYIR'' DEDİ!!! Geçtiğimiz hafta yaşanan ekonomik olayları değerlendirmeden önce İsviçre'de bugün yapılan Altın referandurmuna değinmek isterim. İsviçre'deki Altın Referandumunda sandıklar

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

03 Kasım - 07 Kasım 2014

03 Kasım - 07 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda geçtiğimiz haftaki veri trafiği arasında yön belirleyici etkisi yüksek olan ekonomik olaylara baktığımızda Merkez Bankalarının

Detaylı

22 Aralık - 26 Aralık 2014

22 Aralık - 26 Aralık 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasaları en çok etkileyen ekonomik veri kuşkusuz ABD Merkez Bankası FED in para politikasına yön veren FOMC toplantı

Detaylı

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA 17 Ağustos 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı İşsizlik oranı yüzde 4,4 e gerilerken ikramiye

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, 2016 yılında 2-3, 2017 yılında 3-4 faiz artırımı beklediğini belirtti ve faiz artırımlarının zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olduğunu bildirdi.

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

15 Aralık - 19 Aralık 2014

15 Aralık - 19 Aralık 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda Perakende Satışların beklentiden ve bir önceki aydan yüksek geldiğini, Haftalık

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 arastirma@destekmenkul.com.tr KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR Büyük Merkez Bankalarının hafta boyunca verdiği ek

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi Güne Başlarken... Brexit gündemde kalmaya devam etti. AB Liderler Zirvesi ardından açıklamalarda bulunan Cameron referandumun 23 Haziran da gerçekleşeceğini duyurmuştu ve zirveden çıkan kararlar doğrultusunda

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken Fed Başkanı Janet Yellen, Boston Fed'in düzenlediği konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Sıkı istihdam politikası ekonomiyi iyileştirebilir" dedi. Yellen, konuşmasında faiz artışının

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Temmuz 2016 Cuma

Teknik Bülten. 29 Temmuz 2016 Cuma Güne Başlarken Japonya Merkez Bankası (BOJ), bugünkü politika toplantısında, exchange traded fonları (ETF) alımlarını 6 trilyon yene yükseltirken, devlet tahvili alımları için hedefini değiştirmedi ve

Detaylı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, bu yılın Ağustos ayında Sanayi

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek 05 Mayıs 2017 Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde beklentilerin üzerinde açıklanan

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

12 Ocak - 16 Ocak 2015

12 Ocak - 16 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta ABD den beklenti üzerinde açıklanan ancak saatlik kazançların gölgesinde kalan Tarım Dışı İstihdam verisi

Detaylı

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi Güne Başlarken Goldman Sachs, Fed'in faiz artırımının zamanlaması için tahminini Haziran'dan Eylül'e öteledi. New York Fed Başkanı William Dudley, 2016 yılı için iki faiz artırımının makul bir beklenti

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

Teknik Bülten 15 Aralık 2016 Perşembe

Teknik Bülten 15 Aralık 2016 Perşembe Güne Başlarken ABD Merkez Bankası FED, gösterge faiz olan federal fon oranını 25 baz puan artırarak, yüzde 0.25-yüzde 0.50'den yüzde 0.50-yüzde 0.75'e yükseltti. Fed yetkililerinin tahminlerinden oluşan

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim 29-02 Haziran 2017 Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı FOMC tutanakları sonrası zayıflayan Dolar endeksi ilk çeyrek ABD büyüme verisi ile beraber değer kazandı. Geçtiğimiz hafta Dolar baskısını yakından

Detaylı

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre 21 Ocak'ta sona eren haftada haftalık işsizlik maaşı başvuruları 22 bin kişi artışla 259 bin oldu. Bu, 4 haftanın en yüksek seviyesi. Beklenti 247

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor 17 Kasım 2016 17 Kasım 2016 Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor Piyasalar ABD de seçim sonrası fiyatlamasını sürdürürken, volatilitesini de düşürüyor. Dolar ise dünyada güç kazanmaya

Detaylı

Teknik Bülten 16 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 16 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Fed başkanı Janet Yellen, Washington'da düzenlenen kongrenin ikinci gününde yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin Fed'in hedeflerine çok yakın seyrettiğini kaydetti ve işgücü piyasası hedeflerine

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

Teknik Bülten. 07 Haziran 2016 Salı

Teknik Bülten. 07 Haziran 2016 Salı Güne Başlarken Fed Başkanı Janet Yellen, ABD istihdamındaki büyümeyi ve yüksek enflasyonu destekleyen olumlu güçlerin halen negatif gelişmelere ağır basacağını kaydetti ve ilave kademeli faiz artırımının

Detaylı

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor 12 Aralık 2017 12 Aralık 2017 Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Ekim ayı İş imkanları ve personel değişim oranı

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017 11 Ağustos 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı Sanayi Üretimi verisinde, aylık

Detaylı

05 Ocak - 09 Ocak 2015

05 Ocak - 09 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalarda geçtiğimiz hafta noel ertesi ve yılbaşı olduğu için hacmin düşük olduğunu gördük. Veri akışı açısından ise çok önemli

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 20-24 Şubat 2017 Haftaya dikkatler FOMC Toplantı Tutanaklarında olacak Hafta genelinde ABD de tarafında Yellen ve Fischer tarafından yapılan açıklamaları takip ettik. Yellen 2017 yılında faiz artırım miktarının

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) dün repo ihalesini açmadığını duyurması ve daha yüksek bir faizle (Geç likidite penceresi faiz oranı %10) ile piyasaları fonlayacağı beklentisinin

Detaylı

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *Tatil ABD Anma Günü *Tatil İngiltere *02:50 Japonya Ticaret Dengesi, İhracat ve İtlahat Hacmi Salı; *01:45 Yeni Zelanda Ticaret Dengesi, İhracat ve İthalat

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Teknik Bülten 16 Mayıs 2017 Salı

Teknik Bülten 16 Mayıs 2017 Salı Güne Başlarken ABD'den Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıklamasına göre, OPEC'in ihracat gelirleri 2016 yılında 2004 yılından beri olan en düşük seviyesine inmesinin ardından bu yıl muhtemelen artacak.

Detaylı

Teknik Bülten. 22 Temmuz 2016 Cuma

Teknik Bülten. 22 Temmuz 2016 Cuma Güne Başlarken Avrupa Merkez Bankası mevduat faizlerini eksi yüzde 0.40 seviyesinde, varlık alım programını da 80 milyar Euro düzeyinde bıraktı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi faiz kararı

Detaylı

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor 24 Kasım 2016 24 Kasım 2016 Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor Fed in dün yayımladığı Kasım ayı toplantı tutanakları, FOMC üyelerinin yakın bir dönemde faiz artırma isteğini

Detaylı

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017 14 Mart 2017 14 Mart 2017 Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor Merkez Bankası toplantıları öncesi piyasalarda nispeten olumlu bir havanın hakim olduğunu görüyoruz. Dolar ın kayıplarını

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek.

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. 07 Temmuz 2017 07 Temmuz 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Fabrika siparişleri Mayıs ayında beklentinin

Detaylı

Dolar Endeksinin 92,00 Seviyesi Üzerinde Tutunma İsteği Devam Ettiği Görülüyor. 04 Eylül 2017

Dolar Endeksinin 92,00 Seviyesi Üzerinde Tutunma İsteği Devam Ettiği Görülüyor. 04 Eylül 2017 04 Eylül 2017 Dolar Endeksinin 92,00 Seviyesi Üzerinde Tutunma İsteği Devam Ettiği Görülüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde açıklanan Ağustos ayı İmalat PMI verisi beklentilere

Detaylı

29 Aralık - 02 Ocak 2015

29 Aralık - 02 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasalarda Noel tatilinin ağır basması nedeniyle düşük hacimli işlemlerin gerçekleştiği, genel anlamda volatilitenin

Detaylı

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Temmuz ayı TÜFE verisi beklentilere paralel aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak.

Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak. HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 9 Ekim Pazartesi Türkiye Ağustos ayı Sanayi Üretimi Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak. 11 Ekim Çarşamba Türkiye Ağustos ayı

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Kasım 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 24 Kasım 2016 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Kasım ayı toplantı tutanakları yayınlandı. Tutanaklara göre, çoğu politika yapıcısı, Fed'in göreceli yakın bir zamanda faiz artırmasının uygun olacağını

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

19 Ocak - 23 Ocak 2015

19 Ocak - 23 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta İsviçre Merkez Bankası SNB nin mevduat faiz oranını %-0,75 düzeyine indirmesi ve EURCHF kurundaki 1.20

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı