ŞEKERBANK T.A.Ş. EMEKLİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ŞEKERBANK T.A.Ş. EMEKLİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ"

Transkript

1 ŞEKERBANK T.A.Ş. EMEKLİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM : l Derneğin adı, Merkezi, Amacı ve Çalışma konuları. Derneğin Adı ve Merkezi Madde :l Derneğin Adı; Şekerbank T.A.Ş. Emeklileri Derneğidir. Derneğin merkezi Ankara dadır. Gerektiğinde bu tüzüğün ilgili maddelerine uyularak şubeler açılabilir. Derneğin Amacı Madde : 2 Şekerbank T.A.Ş. den, Şekerbank T.A.Ş. Personeli Sosyal Sigorta Sandığından ve Şekerbank TAŞ. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve yardımlaşma Sandığı Vakfından emekli olarak ayrılan şahıslarla, bunların dul ve yetimlerini emeklilik ve emekliliğin getirdiği konulardaki her türlü yasal haklarını temin etmek, korumak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmalarını kuvvetlendirmek, yaşantılarının memleketin ekonomik hayatında vukua gelecek değişikliklere paralel olarak muayyen bir seviyede tutmak ve yükseltmek, her halükarda refah ve mutluluklarını sağlamaya, çalışmak derneğin başlıca amacıdır. Dernek siyasetle İlgilenemez.. Çalışma Konuları Madde :3 Dernek tüzel kişi olarak genel hükümlere göre sahip olduğu yetkilere ilaveten amacına ulaşmak için başlıcaları aşağıda belirtilen çalışmaları da yapar. a) Çağdaş anlayış ve hukuka uygun olarak, mensuplarının hayat seviyelerini, eksilmeyecek bir düzeyde tutmak ve icabında onlara yeni haklar sağlayacak kararlar çıkartmak için lüzumlu çalışmaları yapmak. b) Dernek üyelerinin ve bakmakla mükellef bulundukları kimselerin, Şekerbank T.A.Ş. nin, dinlenme kamplarından ve sosyal tesislerinden mümkün olan azami nispette istifade etmelerini sağlamak. c) Dernek üyelerinin, dul ve yetimlerinin emeklilik ile ilgili yasalarından doğan haklarını kovuşturmak, zayii olmamasına çalışmak. d-) Türkiye de kurulmuş bulunan ve derneğin gayesine uygun çalışmalarda bulunan, kanunlarla yasaklanmayan alanlarda diğer dernek, vakıf, sendika benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere platformlar oluşturabilir. e) İmkan olduğu takdirde üyelerine ucuz ihtiyaç maddeleri sağlamak. f) Dernek amaçlarına uygun faaliyetlerin gerekli kıldığı her türlü taşınır ve taşınmaz malları edinmek.

2 g) Dernek üyelerinin, dul ve yetimlerinin zaruret halinde olanlarına derneğin imkanları nispetinde her türlü yardımda bulunmak. h) Şekerbank T.A.Ş. Personeli Sosyal Sigorta Sandığının ve Şekerbank T.A.Ş Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı vakfının halde ve istikbalde bütün vecibelerini yerine getirebilecek şekilde sağlam bir mali bünyeye sahip olabilmesi için, icabında, gerekli bütün uğraşlarda bulunmak i) Dernek üyelerinin bir araya gelebileceği, eğitsel, kültürel, dinlenme ve sosyal amaçlı Lokal, misafîrhane ve huzur evi açmak. Bunları bizzat ve işletmeci aracılığı ile çalıştırmak. j- Üyelerinin, Şekerbank T.A.Ş Personeli Sosyal Sigorta Sandığı Vakfındaki, Şekerbank T.A.Ş Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfındaki, Sosyal Güvenlik Kurumundaki ve Denetim Makamı T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğündeki hak ve menfaatleri için, üyeleri ile birlikte veya dernek yönetimi olarak idari ve yasal girişimde bulunmak, dava açmak, üyelerine maddi ve hukuki yardım sağlamak. BÖLÜM : II Derneğe Üye Olma, Üyelikten Çıkma ve Çıkarılma : Üye Olma : Madde : 4 Derneğin asli ve onur üyesi olmak üzere iki türlü üyesi vardır. a) Asli Üye: Şekerbank T.A.Ş. Personeli Emekli Sandığından ve Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve yardımlaşma Sandığı Vakfının, sandık maaşlarından birini alan, medeni hakları kullanma ehliyetine haiz ve dernek kurma hakkı olan her şahıs derneğe üye olabilir. b) Onur Üyesi : Derneğin amaçlarına büyük oranda maddi ve manevi destek ve katkısı bulunan kişiler, yönetim kurulunun teklifi ve dernek genel kurulunun kararı ile onur üyeliğine kabul olunurlar. Derneğe asli üye olmak isteyenler, yazılı olarak yönetim kuruluna baş vururlar. Yönetim Kurulu bu başvuruları en geç 30 gün içinde karara bağlar. Üyelikten Çıkma : Madde : 5 Hiçbir üye dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, dernekten çıkma hakkına sahiptir. Cezalandırma ve Dernekten Çıkarılma : Madde : 6 a) Derneğin amaçlarına aykırı davranışları saptanan veya dernek üyelerinin onurlarını zedeleyici tutumları bulunan üyelerin durumları haysiyet divanına, dernek yönetim kurulunca bildirilir. Haysiyet divanınca yazılı savunması alınan üyeye, uyarma veya dernekten çıkarma cezaları verilir. b) Yüklendiği aidatı, yönetim kurulunun hatırlatmasına rağmen, bir sene geçerli bir özre dayanmadan ödemeyen üyeler ile dernekler kanunundaki yasak faaliyetlerde bulunan üyeler dernekten çıkarılırlar.

3 Bu cezalara karşılık ancak dernek genel kuruluna baş vurulabilir. Bu başvuruların, dernek genel kurul toplantısından 45 gün evvel dernek yönetim kuruluna yazılı olarak yapılması şarttır. Dernek Genel Kurulu Kararı kesindir. Dernekten çıkan veya çıkarılan üyenin kimlik kartı geri alınır. BÖLÜM : III Üyelerin Hak ve Yükümlülükleri : Üyelerin Hakları: Madde :7 Dernek Üyeleri eşit olarak aşağıdaki haklara sahiptir. a) Genel Kurula katılmak, Dernek organlarını seçmek ve bu organlara seçilmek. (Onur Üyelerinin seçme ve seçilme hakları yoktur.) b) Tüzüğün 3. Maddesindeki yazılı haklardan yararlanmak. Üyelerin Yükümlülükleri: Madde :8 Dernek üyeleri aşağıdaki görev ve yükümlülükleri yerine getirmek zorundadırlar. a) Üyelik giriş ve aylık aidatlarını ödemek. b) Dernek amaçlarına aykırı tutum ve davranışlarda bulunmamak. c) Aldığı görevleri iyi niyet ve ciddiyetle yapmak verilen yetkileri dernek yararı dışında kullanmamak. d) Organlarda görev almamış olsa bile, organ yetkililerince verilecek görevleri aksatmadan ve eksiksiz olarak yerine getirmek. BÖLÜM :IV Dernek Organları : Madde : 9 Dernek 5 organdan kurulmuştur. a) Dernek Genel Kurulu, b) Dernek Yönetim Kurulu, c) Dernek Denetleme Kurulu, d) Dernek Haysiyet Divanı, e) Dernek Danışma Kurulu A Dernek Genel Kurulu : Kuruluşu : Madde : 10 Derneğin en yüksek karar organı olan Dernek Genel kurulu, Derneğe kayıtlı asli üyelerden meydana gelir. ( Şube açıldığı zaman da Genel Kurul asli üyelerden oluşur.)

4 Toplantı Şekli: Madde : 11 Dernek Genel Kurulu Olağan ve Olağanüstü olmak üzere 2 şekilde toplanır. a) Olağan Genel Kurul her 3 yılda bir Dernek Yönetim Kurulunun çağrısı üzerine Mayıs ayı içerisinde toplanır. b) Olağanüstü Genel Kurul, Dernek Yönetim Kurulunun Denetleme Kurulunun veya Dernekte kayıtlı asli üyelerin beşte birinin isteği üzerine Dernek Yönetim Kurulunun çağrısı ile toplanır. Dernek Yönetim Kurulu, toplantıya çağrılmak istenilen Dernek Genel Kurulunu bir ay zarfında toplantıya çağırmazsa, üyelerden birisinin baş vurusu üzerine Sulh Hukuk Hakiminin, Dernek Üyeleri arasında Seçeceği üç kişilik bir heyet, Genel Kurulu toplantıya çağırır. Çağrı Usulü : Madde :12 Yönetim kurulu, dernek tüzüğüne göre genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler, en az onbeş gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi bir gazetede ilan edilmek veya yazılı ya da elektronik posta ile bildirilmek suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz. Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır. Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz. Genel kurul toplantıları, dernek merkezinin bulunduğu yerden başka bir yerde yapılamaz. Toplantı Yeter Sayısı: Madde : 13 Genel Kurul, katılma hakkı bulunan üyelerin yarısından bir fazlasının katılması ile toplanır. İlk toplantıda yeter sayı sağlanmazsa, ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak ikinci toplantıya iştirak eden üye sayısı, yönetim ve denetleme kurulları üye tam sayıları toplamının iki katından aşağı olamaz. Toplantının Yapılış Usulü : Madde : 14 Genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesi toplantı yerinde hazır bulundurulur. Toplantı yerine girecek üyelerin resmi makamlarca verilmiş kimlik belgeleri, yönetim kurulu üyeleri veya yönetim kurulunca görevlendirilecek görevliler tarafından kontrol edilir. Üyeler, yönetim kurulunca düzenlenen listedeki adları karşısına imza koyarak toplantı yerine girerler. Kimlik belgesini göstermeyenler, belirtilen listeyi imzalamayanlar ile genel kurula katılma hakkı bulunmayan üyeler toplantı yerine alınmaz. Bu kişiler ve dernek üyesi olmayanlar, ayrı bir bölümde genel kurul toplantısını izleyebilirler.

5 Toplantı yeter sayısı sağlanmışsa durum bir tutanakla tespit edilir ve toplantı yönetim kurulu başkanı veya görevlendireceği yönetim kurulu üyelerinden biri tarafından açılır. Toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde de yönetim kurulunca bir tutanak düzenlenir. Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman açık oyla seçilerek divan heyeti oluşturulur. Başkanlık divanına seçilenlerin o dönemde yönetim ve denetim kurullarında görev almamış olmaları şarttır. Dernek organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda, oy kullanan üyelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazırun listesindeki isimlerinin karşılarını imzalamaları zorunludur. Toplantının yönetimi ve güvenliğinin sağlanması divan başkanına aittir. Genel kurul, gündemdeki konuların görüşülerek karara bağlanmasıyla sonuçlandırılır. Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır; üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır. Toplantı sonunda, tutanak ve diğer belgeler yönetim kurulu başkanına teslim edilir. Yönetim kurulu başkanı bu belgelerin korunmasından ve yeni seçilen yönetim kuruluna yedi gün içinde teslim etmekten sorumludur. Toplantıda görüşülecek hususlar: Madde : 15 Genel Kurul toplantısında yalnız gündemde olan maddeler görüşülür. Ancak toplantıya katılanların en az onda biri tarafından görüşülmesi istenin hususların gündeme ilavesi zorunludur. Oy Hakkı: Madde :16 Her üyenin toplantıda bir oy hakkı vardır vekalet kabul edilmez. Üyeler kendilerini ilgilendiren bir konunun oylanmasında oy kullanamazlar. Kararlar : Madde : 17 Genel Kurulda kararlar, toplantıya katılanların çoğunluğu ile ve açık oy ile alınır. Yönetim ve Denetleme kurulları ile haysiyet divanı ve Danışma kurulu üyeleri seçimi gizli oy ile yapılır. Genel Kurul kararları ve tutanakları başkanlık divanı tarafından imzalanarak, saklanmak ve gerekenleri yapılmak üzere Yönetim Kuruluna teslim edilir.seçilen Yönetim ve Denetleme Kurulları ile Haysiyet Divanı ve Danışma Kurulu asıl ve yedek üyelerinin ad ve soyadları ve adresleri, Genel Kurulca yapılan seçimi izleyen Otuz gün içinde Yönetim Kurulu tarafından valiliğe bildirilir. Oyların Sayımı: Madde :18

6 Gizli oyların sayımı Genel Kurulca seçilecek üç kişilik bir heyet tarafından, açık oylama ise genel kurul Başkanı tarafından yapılır. Genel Kurul kararlarının Kapsamı: Madde :19 Genel Kurulda alınan kararlar toplantıda hazır bulunan veya bulunmayan bütün üyeler için geçerlidir. Genel Kurulun Görev ve Yetkileri: Madde : 20 Genel Kurulun görev ve yetkileri şunlardır: a) Yönetim ve Denetleme Kurulları raporlarıyla bilanço ve gelir gider hesaplarını incelemek, inceleme sonucuna göre Yönetim ve Denetleme kurullarını ibra etmek ya da sorumlulukları hakkında karar vermek. b) Derneğin bütçesini inceleyip, aynen veya değiştirerek onaylamak. c) Yönetim ve Denetleme kurullarıyla Haysiyet Divanı ve Danışma Kurulu asıl ve yedek üyelerini seçmek. d) Gündeme alınması veya çıkarılması istenen konular hakkında karar vermek. e) Kuruluş amaçları aynı olan derneklerle Federasyona katılması, federasyondan çıkılması hususlarında karar vermek. f) Dernek tüzüğünde değişiklik yapmak. g) Derneğin feshi hakkında karar vermek. h) Gerektiğinde Yönetim ve Denetleme Kurulları üyelerini görevlerinden uzaklaştırmak ve sorumlulukları görülenler hakkında yasal kovuşturma için karar almak. I) Derneğin amaçlarına ulaşabilmesi için Yönetim Kuruluna direktif vermek. j) Dernek için lüzumlu taşınmaz malların satın alınması veya mevcut taşınmaz malların satılması hususunda Yönetim Kurullarına yetki vermek. k) Dernek Şubelerinin açılmasına karar vermek. l) Üyelerden alınacak giriş ve yıllık aidatı belirlemek. Dernek Tüzüğünün ve yasaların Genel Kurula verdiği diğer görevleri yapmak ve yetkileri kullanmak. B- Dernek Yönetim Kurulu : Seçim: Madde : 21 Yönetim Kurulu 9 asil ve 9 yedek üye olmak üzere Genel Kurulca gizli oyla üç yıl için seçilir. Asil üyeliklerde boşalma olduğu taktirde yedek üyelerin göreve çağrılması zorunludur. Bunlar yerlerine geçtikleri asıl üyenin süresini doldurur. Süresi biten Yönetim Kurulu üyeleri yeniden seçilebilirler. Yönetim Kurulu üye sayısı, boşalmalar nedeniyle yedeklerinde getirilmesinden sonra, üye tam sayısının yarısından aşağı düşerse Genel Kurul, mevcut Yönetim Kurulu üyeleri veya denetleme kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır. Çağrının yapılmaması

7 halinde, Dernek üyelerinden birinin baş vurması üzerine mahallin Sulh Hukuk Hakimi duruşma yaparak, dernek üyeleri arasından seçeceği üç kişiyi, bir ay içinde Genel Kurulu toplamakla görevlendirir. İş Bölümü: Madde : 22 Yönetim Kurulu seçimden sonraki ilk hafta içinde, en yaşlı üyenin Başkanlığında toplanarak, bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir sekreter, bir sayman seçerek görev bölümü yapar. Toplantılar: Madde :23 Yönetim Kurulu ayda en az bir kez toplanır. Belirli toplantı zamanları dışında Başkanın veya en az üç kurul üyesinin yazılı isteği üzerine toplanır. Başkanın bulunmadığı zamanlarda çağrı ve toplantının idaresi Başkan Yardımcı tarafından, her ikisinin yokluğunda ise çağrı ve toplantı başkanlığı, diğer üyeler tarafından görevlendirilen bir üye tarafından yapılır. İzin almaksızın ve özürsüz olarak arka arkaya üç toplantıya katılmayan üye, Yönetim Kurulu kararıyla Başkan tarafından yazılı uyarıdan sonraki ilk toplantıya da gelmezse, ayrılmış sayılır ve yerine en çok oy almış yedek üye çağrılır. Yönetim Kurulu çoğunlukla toplanır. Toplantıda bulunan üyelerden birinin görüşülmesini istediği bir konuya ait yazılı teklifin gündeme alınması zorunludur. Kararlar: Madde : 24 Yönetim Kurulunda kararlar toplantıya iştirak eden üyelerin çoğunluğu ile alınır. Gündem ve alınan kararlar Noterlikçe onaylı karar defterine yazılır ve mevcut üyeler tarafından imzalanır. Görev ve Yetkileri: Madde : 25 Derneğin yürütme organı olan Yönetim Kurulunun başlıca görev ve yetkileri şunlardır: a) Derneği temsil etmek ve bu hususta kendi üyelerinden bir veya bir kaçına yetki vermek. b) Dernek işlerini yasalar ve tüzük hükümlerine uygun olarak yürütmek ve bu hususta gerekli kararları almak, bunları uygulamak. c) Genel Kurul kararlarının yerine getirmek. d) Derneğin yıllık çalışmalarına ait raporu, Bilanço ve gelir gider hesabını gelecek döneme ait bütçeyi hazırlamak ve Genel Kurula sunmak. e) Derneğin defter ve dosyalarını tutmak. f) Derneğe ait malları korumak ve bunların dernek yararına kullanılmasını sağlamak. g) Türk vatandaşı olmayanların derneğe kabulü halinde bunları on gün içinde mahallin en büyük mülki amirliğine bildirmek.

8 h) Dernek Tüzüğünün ve yasaların verdiği diğer görevleri yapmak ve yetkileri kullanmak. Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin görev ve yetkileri: Madde : 26 Dernek başkanı ile Yönetim Kurulunun diğer üyelerinin başlıca görev ve yetkileri şunlardır: Başkan: a) Yönetim Kuruluna başkanlık eder. b) Derneği idari ve kazai her nevi ve derecedeki merciler önünde Yönetim Kurulu adına temsil eder. c) Derneği tüzük, Genel Kurul, Yönetim kurulu kararları gereğince yönetir. d) Dernek alımları ve her türlü harcamalarında ita amirliği yapar. e) Genel Kurulca yapılan seçim sonuçlarını yasal süre içinde Yönetim ve Denetleme kurulları ile Derneğin diğer organlarına seçilen asıl ve yedek üyelerin ad ve soyadları, baba adları, doğum yeri ve tarihleri, meslekleri ve ikametgahları, Dernek Merkezinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirliğine bildirir. Başkan Yardımcısı: Dernek Başkanının en yakın yardımcısı olup, Başkanın geçici veya süresiz ayrılmasında, Başkanın tüm yetkilerini kullanır. Başkanın yetki alanına giren görevlerden kendisine vereceği işleri yürütür. Yönetim kurulu kararlarının uygulanma durumunu izler ve bu hususta başkana bilgi verir. Sekreter: Derneğin Büro işlerini yönetir. Her türlü yazışma ve Protokol işlerini düzenler. Karar defterlerini tutar. Yönetim Kurulunun gündemini hazırlar. Ve Toplantıdan en az üç gün önceden kurul üyelerine duyurarak toplantının yapılmasını sağlar. Yıllık çalışma raporunu ilgili üyelerle birlikte hazırlar. Genel Kurulun toplantı öncesi ve sonrası işlemlerini yürütür. Dernekçe çıkartılacak yönetmelikleri bizzat veya ilgili kurul üyeleri ile birlikte çalışarak hazırlar. Sayman : Derneğin Mali işlerini yasalar ve tüzük hükümleri uyarınca yürütür. Dernek Muhasebe işlerinin tespit edilen esaslar dahilinde yürütülmesini sağlar. Gerekli defterleri tutar. Üç ay da bir mali durum raporunu düzenler. Vergi, sosyal sigortalar pirimi ve diğer süreli mali ödemeleri cezalı duruma meydan vermeden yapar. Derneğin taşınır, taşınmaz mal varlığını korur ve hesap dönemi sonunda sayarak kontrolünü sağlar.sigortalarını yaptırır. Bilançoyu, gelir gider hesabını, bütçe taslağını hazırlar dernek parasının en iyi ve emniyetli şekilde nemalandırılmasını sağlar. İmza Yetkisi: Madde : 27 Dernek adına hazırlanan yazılar başkan ile başkan yardımcısı veya bunlardan birisi ile görevli kurul üyesi, muhasebe işlerine ait fişleri, banka çeki ve ödeme emirleri başkan veya başkan yardımcısı ile birlikte sayman tarafından imzalanılır. Para tahsiline ait,

9 makbuzlar derneğin mühür altında başkan, başkan yardımcısı ve saymandan biri tarafından yalnız imzalanabilir. C-Denetleme Kurulu: Seçimi: Madde : 28 Dernek denetleme kurulu genel kurul tarafından asli üyeler arasından üç yıl süre için seçilen üç üyeden meydana gelir. Denetleme Kuruluna ayrıca üç yedek üyede seçilir. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir. Görev ve Yetkileri: Madde :29 Dernek denetleme kurulu üyeleri gerek birlikte ve gerek ayrı ayrı, Genel kurul adına derneğin bütün işlemlerini ve hesaplarını incelemekle görevli olup, başlıca görev ve yetkileri şunlardır. a) Derneğin bütün işlerini, hesap ve defterlerini denetlemek b) Üç yıllık idari ve mali denetimi ile bilanço ve gelir gider hesabına ait incelemelerini Genel Kurula bir raporla sunmak. c) Denetleme esnasında gördüğü noksanlıkları ve tüzük hükümlerine aykırı işlemleri bir raporla dernek yönetim kuruluna bildirip gerekli düzenlemelerin yapılmasını istemek. d) Yönetim kurulunun çalışmalarında dernek yararına aykırılık görülmesi halinde Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırmak. e) Dernek tüzüğünün ve yasaların kendisine verdiği diğer işleri yapmak ve yetkileri kullanmak, Denetleme Kurulu, derneğin defter ve kayıtları ile yapılan işleri ve işlemleri en az altı ayda bir dernek merkezinde toplantı yaparak denetler ve her denetleme sonucunda bir rapor düzenler raporu yönetim kuruluna verir. Toplantıda genel kurula sunar. Denetleme Kurulu Üyeleri oy hakkı olmaksızın dernek yönetim kurulu toplantılarına katılabilir. D-Dernek Haysiyet Divanı: Örgütlenmesi: Madde :30 Dernek Genel Kurulu, Asil üyeler arasından üç yıl süreli 3 kişilik bir haysiyet divanı seçer. Oylamada daha sonra gelen üç kişide yedek üye olur. Eşit oy alanlar arasında kura çekilir. Haysiyet divanı üyelerine elli yaşını doldurmuş olmaları şarttır. Görev Bölümü : Madde : 31 Dernek Haysiyet divanı üyeleri hemen birleşerek aralarında bir başkan, bir başkan yardımcısı ve birde sekreter seçerler. Görevi: Madde : 32

10 Dernek Haysiyet Divanı, 6. madde gereğince verilen konuları inceler düşünce ve kararını bildirir. Birleşim şekli ve karar nisabı: Madde : 33 Dernek Haysiyet divanı gerektiğinde eksiksiz olarak toplanır. Kararlar çoğunlukla verilir. E Danışma Kurulu Örgütlenmesi Madde :34 Danışma kurulu : Dernek Genel Kurulunda seçilecek asil üyeler arasından üç yıl süreli Yedi kişi Asil, Yedi kişilik yedek danışma kurulu üyelerini seçer. Görev Bölümü Madde : 35 Dernek Danışma kurulu üyeleri toplanarak aralarından bir başkan, bir başkan yardımcısı ve bir sekreter seçer. Görevi Madde : 36 Danışma Kurulunun Görevleri a) Yönetimin gerekli gördüğü konularda yazılı görüşünü bildirir. b) Yönetime : Gerekli gördüğü konularda yazılı önerilerde bulunur. c) Anlaşmazlıklar durumunda taraflarla ilişki kurarak arabulucu görevi yapar. Birleşim şekli ve karar nisabı Madde : 37 Dernek Danışma kurulu gerekli gördüğü hallerde veya Dernek Yönetim Kurulunun çağrısı üzerine toplanır. Kararlar çoğunlukla alınır. Madde: 38 İç denetim : Derneğin iç denetimi, Dernekler Tüzüğüne ve Dernek Tüzüğüne göre Dernek Denetleme kurulu tarafından yapılabileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir. Genel kurul, yönetim kurulu veya bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim yapılmış olması, denetim kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. Denetim kurulu üyelerinin istemi üzerine, her türlü bilgi, belge ve kayıtların, dernek yetkilileri tarafından gösterilmesi veya verilmesi, yönetim yerleri, müesseseler ve eklentilerine girme isteğinin yerine getirilmesi zorunludur. Madde : 39 Borçlanma Usulleri: Dernek amacını gerçekleştirmek ve faliyetlerini yürütebilmek için ihtiyaç duyulması halinde yönetim kurulu kararı ile borçlanma yapabilir. Bu borçlanma kredili mal ve hizmet alımı konularında olabileceği gibi nakit olarak ta yapılabilir. Ancak bu borçlanma, derneğin yıllık gelirinin beşte birinden fazla olamaz.

11 BÖLÜM :V Şubelerin Açılışı: Madde : 40 Şubeler, Dernek Genel Kurulunca olanak ve gerek görülen yerlerde açılır. Şubelerin açılacağı yerlerde derneğe asli üye olma niteliği bulunanlardan yetkili kılınacak en az üç kişi, düzenleyecekleri 4 eş nüsha Dernek Kuruluş Bildirimi ni o yerin en büyük Mülki Amirine verirler. Bu bildirime, Dernek tüzüğünün beş örneği ile iki eş örneği ve iki eş örnek yetki belgesi ile kurucuların oturdukları yeri gösterir belgeler eklenir. Şubenin kurucuları ilk Genel Kurul toplantısına kadar Yönetim Kurulu görevini yaparlar. İlk Genel Kurul, Dernek Yönetim Kurulunca belirlenen süre içinde yapılır. Birinci çalışma dönemi Dernek Yönetim Kurulunca belirlenir. Şubelerin yönetim ve çalışmaları hakkında bu bölümde belirtilmeyen ve tereddüt edilen hususlarda dernek için konulan hükümler uygulanır. Bir yerde birden fazla şube açılamaz. Şubelerin Organları: Madde : 41 Şubelerin ; a) Şube Genel Kurulu b) Şube Yönetim Kurulu c) Şube Denetleme Kurulu Olmak üzere üç organı vardır. A- ŞUBE GENEL KURULU Şubelerin Genel Kurul Toplantı ve Çalışma şekilleri: Madde : 42 Şube Genel Kurulu, genel kurula katılma hakkı bulunan asli üyelerden meydana gelir. Dernek Genel Kurulunun toplanma, çalışma ve karar esaslarını düzenleyen 12 ila 20. maddeler hükümleri şube genel kurulları içinde uygulanır. Şube Olağan Genel Kurulu, her üç yılda bir, Genel Merkez Genel Kurulundan en az iki ay önce bitmesi zorunludur. Genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler, en az onbeş gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi bir gazetede ilan edilmek veya yazılı ya da elektronik posta ile bildirilmek suretiyle toplantıya çağrılır. Toplantı tutanağının bir örneği ile Yönetim ve Denetleme Kurulları, Asil ve yedek üyelerin kimlikleri ve adresleri, ilgili makamdan ayrı olarak 15 gün içinde Dernek merkezine de gönderilir. Şube Genel Kurulunun Görev ve Yetkileri: Madde :43 Şube Genel Kurulunun başlıca görev ve yetkileri Şunlardır.

12 a) Yönetim ve Denetleme Kurulunun raporları ile bilanço ve gelir giderler hesaplarını inceler; inceleme sonucuna göre kurulları ibra etmek veya sorumlulukları hakkında karar vermek. b) Şubenin bütçesini inceleyip, aynen veya değiştirerek onaylamak. c) Yönetim ve Denetleme kurulları asil ve yedek üyelerini seçmek. d) Gündeme alınması istenen konular hakkında karar vermek. e) Gerektiğinde Yönetim ve Denetleme Kurulları üyelerini görevlerinden uzaklaştırmak ve sorumlulukları görülenler hakkında yasal kovuşturma için karar almak. f) Dernek Genel kuruluna Asil üyeler bizzat katılır. g) Dernek Tüzüğünün ve yasaların Genel kurula verdiği diğer görevleri yapmak. B- ŞUBE YÖNETİM KURULU Seçimi: Madde : 44 Şube Yönetim kurulu, Genel Kurulca asli üyeler arasından üç yıl süre için, gizli oyla seçilen beş üyeden meydana gelir. Yönetim Kuruluna ayrıca beş yedek üye de seçilir. Eşit oy alan üyeler arasında ad çekilir. Süresi biten üyeler yeniden seçile bilirler. Madde :45 Genel Kurulca yapılan seçimi takip eden yasal süre içinde Yönetim kurulu Başkanı tarafından, Yönetim ve Denetim kurulları Asil ve yedek üyelerinin ad ve soyadları, Doğum yeri ve tarihi, Meslek ve adresleri, dernek merkezinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirine ve Dernek Merkezine bildirilir. İş Bölümü: Madde :46 Yönetim Kurulu seçimden sonraki ilk hafta içinde en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak, gizli oyla başkan, ikinci başkan, sekreter ve sayman seçer. Toplantı ve Kararları: Madde :47 Şube Yönetim Kurullarının toplantı ve kararlarında uygulanacak esaslar hakkında tüzüğün 24. ve 25. maddeleri kıyas yolu ile uygulanır. Yönetim Kurulu Kararlarının bir örneği on gün içinde dernek merkezine gönderilir. Görev ve Yetkileri: Madde :48 Şubenin yürütme organı olan Yönetim Kurulunun başlıca görev ve yetkileri şunlardır. a) Şubeyi temsil etmek ve bu hususta kurul üyelerinden bir veya bir kaçına yetki vermek, b) Şubeyi tüzük ve yasalar hükümlerine göre yönetmek. c) Genel kurul kararlarını yerine getirmek. d) Yıllık çalışma raporu ile bilanço ve gelir gider hesabına gelecek döneme ait bütçeyi hazırlamak ve Genel Kurula sunmak.

13 e) Şubenin defter ve dosyalarını tutmak. Yönetim Kurulu: İşlerin yürütülmesinden şube Genel Kuruluna ve Merkez Yönetim Kuruluna karşı sorumludur. Ayrıca, tüzüğe ve yasalara aykırı olan her türlü davranış ve işlemlerden de şahsen sorumludur. Şube Yönetim Kuruluna karşı, Merkez Yönetim Kuruluna itiraz edilebilir. Merkez Yönetim Kurulunun vereceği karar kesindir. Üç yıllık çalışma raporunun 5 adedi Şube Genel Kurulu toplantısından bir hafta önce Dernek Merkezine gönderilir. C ŞUBE DENETLEME KURULU Seçimi, Görev ve Yetkileri: Madde : 49 Şube işlem ve hesaplarını denetlemek üzere Genel Kurul tarafından asli üyeler arasında üç yıl süre için 3 asıl 3 yedek üyeden oluşan bir denetleme kurulu seçilir. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir. Denetleme kurulu bu tüzüğün 30. maddesinde yazılı esaslar dahilinde görev yapar. BÖLÜM :VI Mali Hükümler : Derneğin Gelirleri: Madde : 50 Derneğin Gelirleri Şunlardır. a) Üyelik aidatları, Bu miktarlar Genel Kurulca belirlenir. Dernek yönetimi, Genel Kurulca belirlenen üye aidatlarını, üyelik giriş formundaki taahütleri gereği, ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan almış oldukları emekli aylık ve gelirlerinden kestirmeye tam yetkilidir. b) Dernek tarafından düzenlenen balo, konser, eşya piyangosu, gezi, konferans ve benzeri faaliyetlerden sağlanan gelirler. c) Derneğin taşınır ve taşınmaz mal varlığından elde edilen gelirler. d) Bağış ve yardımlar. e) Diğer gelirler. Dernek Gelirleri, dip koçanlı ve sıra numaralı makbuzlarla ve giderler sarf belgeleriyle yapılır. Yönetim Kurulunca belirlenen miktarın üstüne para Milli Bankalarda açılacak cari hesaba yatırılır. Üyelerden alınan aidat, hiçbir suretle iade edilemez. BÖLÜM: VII Çeşitli Hükümler : Dernekte Tutulacak Defter ve Kayıtlar:

14 Madde : 51 Dernek, Kanun ve Yönetmeliklerde belirtilen defterleri tutar. Bu defterlerin Noterden ve Dernekler biriminden onaylı olması zorunludur. Taşınmaz mal edinme: Madde :52 Dernek Genel Kurulunun yetki vermesi üzerine yönetim kurulu kararıyla taşınmaz mal satın alabilir veya taşınmaz mallarını satabilirler Derneğe ait taşınmaz malların satılması, devir, temlik ve ipotek edilmesi, karşılıksız kullanma hakkı verilmesi, intifa hakkı tesisi hususlarına Dernek Genel Kurulu yetkilidir. Bu konulardaki dernek Merkezi Genel Kurulu kararının, toplantıya katılanların üçte iki oyu ile alınması zorunludur. Derneğin satış, bağış veya vasiyet yoluyla sahip olduğu taşınmaz mallar, dernek adına tapuya tescil edildiğinden itibaren bir ay içinde İç İşleri Bakanlığına bildirilir Tüzüğün Değiştirilmesi: Madde : 53 Tüzüğün bazı maddelerinin veya tümünün değiştirilmesi, Genel Kurul Toplantısına katılanların üçte ikisinin oyu ile mümkündür. Derneğin Feshi: Madde : 54 Dernek merkezi Genel Kurulu her zaman derneğin feshine karar verebilir. Feshe karar verebilmek için tüzüğe göre Dernek merkezi Genel Kuruluna katılma hakkına sahip olan üyelerin en az üçte ikisinin toplantıya katılması şarttır. Bu surete çoğunluk elde edilemezse, dernek merkezi Genel Kurulu ikinci defa toplanmak üzere 13. Madde göre yeniden toplantıya çağrılır. Bu toplantıya katılan üye sayısı Yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz. Bu şartlarda fesih konusu görüşülebilir. Fesih hakkındaki kararlar hazır bulunan üyelerin üçte iki çoğunluğu ile alınır. Derneğin feshi Yönetim Kurulu Tarafından beş gün içinde Mülkiye amirliğine bildirilir. Tasfiye Kurulu : Madde : 55 Derneğin tasfiyesine karar verilmesi halinde dernek merkezi genel kurulunca beş kişilik bir tasfiye kurulu seçilir. Tasfiye kurulu derneğin bütün varlığını tespit eder. Hesapları inceler, borçlarını öder, artan varlığını Şekerbank T.A.Ş. personelin SSK sandığına devreder. Şubelerin fesih ve infisahında artan varlık dernek merkezine devredilir. Tüzükte Bulunmayan Hükümler: Madde :56 Bu tüzükte bulunmayan hususlar hakkında dernekler kanunu ile Türk Medeni Kanunun Derneklerle ilgili hükümleri uygulanır.

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ Maddenin Eski Hali Maddenin Yeni Hali Açıklama Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli, fahri ve onursal olmak üzere üç tür üyeliği vardır. Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli ve fahri olmak üzere iki tür

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ :

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ : MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : KONU VE AMAÇ Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur.

Detaylı

ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR Madde 1. Derneğin adı Ankara Mikrobiyoloji Derneği dir. Derneğin amacı, Ankara ve diğer illerdeki üyeleri arasında yakınlaşma, dayanışma

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir.

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur. MERKEZ YARDIMLAŞMA

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Kulübün Adı ve Merkezi Madde 1- Kulübün Adı: Uluslararası Hukuk Kulübü dür. Kulübün kısa adı BUHK tur. Kulübün merkezi, T.C Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsünde yer almaktadır.

Detaylı

TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin adı TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ dir. Kısa adı TÜM-İGD dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Ülke genelinde yasaya uygun olarak

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1 Derneğin Adı ve Kısa Adı BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi 1. Derneğin adı: Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanları Derneği dir. 2.

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU İtalik yazıyla belirtilen ifadeler kulüp üyeleri tarafından kulüp amaçlarına uygun olarak doldurulacaktır. Normal yazı tipi ile yazılmış diğer

Detaylı

TÜZÜK TADİL TASARISI

TÜZÜK TADİL TASARISI TÜZÜK TADİL TASARISI Dernekler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ve İl Dernekler Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda hazırlanan tadil tasarısı Genel Kurulun görüş ve onayına sunulur. ESKİ ŞEKİL Madde

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜMLER. Birinci Bölüm: İkinci Bölüm: Üçüncü Bölüm: Dördüncü Bölüm: Beşinci Bölüm: Altıncı Bölüm: Derneğin Adı, Merkezi, Amacı ve Faaliyet Alanları Üyelik, Üyelik

Detaylı

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 Derneğin adı: TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ dir. Derneğin merkezi Alanya dadır. Şubesi açılmayacaktır. Dernek yetkili

Detaylı

OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR

OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR İstanbul, 21 Şubat 2013-02-21 KOÇ HOLDİNG Nakkaştepe KOÇ YÖNDER YÖNETİM KURULU Mesut Ilgım (Başkan) Davut Ökütçü (Başkan Yardımcısı)

Detaylı

Karakutu Derneği Tüzüğü

Karakutu Derneği Tüzüğü Karakutu Derneği Tüzüğü Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 Derneğin adı "Karakutu Derneği" olarak belirlenmiştir. Derneğin merkezi İstanbul'dadır ve şubesi açılmayacaktır. Derneğin Amacı ve Faaliyet Alanı

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ 1. MADDE : Amaç ve Kapsam Bu Yönergenin amacı; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında

Detaylı

DeM DENEYİMSEL EĞİTİM MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

DeM DENEYİMSEL EĞİTİM MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ MADDE 1 A. Derneğin Adı: DeM Deneyimsel Eğitim Merkezi Derneği dir. B. Derneğin İngilizce Adı: "DeM Experiential Training Center Association" dır. C. Derneğin Kısaltması: "DeM"

Detaylı

HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Hayvan Severler Derneği dir. Derneğin merkezi Çeşme/İZMİR dır. Şube açma hakkı saklıdır. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK

JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ Derneğin Adı Madde 1 -Derneğin adı Japonya Araştırmaları Derneği dir Derneğin Merkezi Madde 2 -Derneğin merkezi İstanbul

Detaylı

TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 a. Derneğin Adı: Türk Tıp Eğitimi Derneği dir. b. Derneğin merkezi Ankara dır. c. Şubesi açılmayacaktır. TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek

Detaylı

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir.

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ MADDE 2: Derneğin merkezi Ankara ilindedir. Şubesi yoktur. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI GERÇEKLEŞTİRMEK

Detaylı

GENEL KURUL ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

GENEL KURUL ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ Sayfa : 2/5 Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Kurulu nun çalışma esas ve usullerinin belirlenmesidir. Kapsam Madde 2- Bu Yönerge, Vakfın tüm olağan ve olağanüstü

Detaylı

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE AMAÇ KURULUŞ, BİRLİĞİN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Bu tüzük hükümlerini kabul eden Kırmızı Et üretimi yapan tarım üreticileri tarafından asgari ilçe

Detaylı

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük İsviçre Türk Kadınları Derneği 1 Tüzük Önsöz İsviçre Türk Kadınları Derneği 21 Mayıs 1978 tarihinde Türk Dernekler Kanunu kuralları esas alınarak kurulmuştur. Genel kurul, derneğin kuruluşundan bu yana

Detaylı

TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ (Düzeltilmiş tüzük Ankara, 2018) Madde:1- Bu tüzüğün 4. maddesinde izah edilen gayeleri gerçekleştirmek maksadı

TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ (Düzeltilmiş tüzük Ankara, 2018) Madde:1- Bu tüzüğün 4. maddesinde izah edilen gayeleri gerçekleştirmek maksadı TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ (Düzeltilmiş tüzük Ankara, 2018) Madde:1- Bu tüzüğün 4. maddesinde izah edilen gayeleri gerçekleştirmek maksadı ile, 20. madde isim ve açık adresleri yazılı şahıslar

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ SANKO ÜNİVERSİTESİ..... ÖĞRENCİ KULÜBÜ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ Dayanak Madde 1-:. Kulübü SANKO Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Ana Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. Kulübün Adı Madde

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU 12265 İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU Kanun Numarası : 6570 Kabul Tarihi : 20/11/2014 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 29/11/2014 Sayı : 29190 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 55 Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur.

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. KULÜP TÜZÜĞÜ EK - 3 Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. Kulüp Faaliyet Alanları MADDE 2 - (1) (2) (3) (4)

Detaylı

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TÜZÜĞÜ - MADDE DEĞİŞİKLİKLERİ ÇİZELGESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TÜZÜĞÜ - MADDE DEĞİŞİKLİKLERİ ÇİZELGESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TÜZÜĞÜ - MADDE DEĞİŞİKLİKLERİ ÇİZELGESİ MEVCUT TÜZÜK MADDE METNİ DEĞİŞİK MADDE METNİ MADDE 3 - Dernek, amacını gerçekleştirmek için kurucusu bulunduğu Darüşşafaka Lisesi ile mevcut

Detaylı

BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) $ GENEL KURUL TOPLANTI VE SEÇİM YÖNETMELİĞİ$

BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) $ GENEL KURUL TOPLANTI VE SEÇİM YÖNETMELİĞİ$ BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) $ GENEL KURUL TOPLANTI VE SEÇİM YÖNETMELİĞİ$ KISIM 1$ AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR İLE İLGİLİ HÜKÜMLER Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Bahçeşehir

Detaylı

Madde 1: Derneğin Adı ve Merkezi

Madde 1: Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1: Derneğin Adı ve Merkezi 1. Derneğin Adı: Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği dir 2. Birliğin Merkezi, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Binası, Gönyeli - Yenikent, dır Madde 2: Derneğin Amaçları

Detaylı

VETERİNER TAVUKÇULUK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı: Madde : 1 -Derneğin Adı: Veteriner Tavukçuluk Derneğidir. Derneğin Merkezi: Madde :2 -Derneğin

VETERİNER TAVUKÇULUK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı: Madde : 1 -Derneğin Adı: Veteriner Tavukçuluk Derneğidir. Derneğin Merkezi: Madde :2 -Derneğin 1 VETERİNER TAVUKÇULUK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı: Madde : 1 -Derneğin Adı: Veteriner Tavukçuluk Derneğidir. Derneğin Merkezi: Madde :2 -Derneğin Merkezi Ankara' dadır. Şubesi yoktur. Madde :3 -Derneğin

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

III. BÖLÜM - DERNEK ORGANLARINA İLİŞKİN HÜKÜMLER MADDE 8- Derneğin Organları

III. BÖLÜM - DERNEK ORGANLARINA İLİŞKİN HÜKÜMLER MADDE 8- Derneğin Organları III. BÖLÜM - DERNEK ORGANLARINA İLİŞKİN HÜKÜMLER MADDE 8- Derneğin Organları Derneğin organları; a) Genel Kurul, b) Yönetim Kurulu, c) Yürütme Kurulu, d) Denetim Kurulu, e) Disiplin Kurulu, f) Onur Kurulu

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ (2014 - ANKARA) 1 Amaç BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Tarım ve

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ

TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ 28 Mart 2009 günü yapılan Merkez Genel Kurulu nda yapılan değişiklikleri kapsamaktadır Ankara, 28 MART 2009 TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1- Muş Alparslan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, öğrencilerin ders dışı zamanlarını sosyal ve kültürel olarak değerlendirmelerini

Detaylı

Genel Kurul un Görev ve Yetkileri

Genel Kurul un Görev ve Yetkileri Tüzük Değişikliği Önergesi İSTA Tüzüğü nün 14, 21, 32, 35 ve 37. maddelerine iktisadi işletme kurulması ve işletilmesi amacıyla vurgulanan ifadelerin eklenmesi önerilmektedir. 9 ve 20. maddelerinin İSTA

Detaylı

SAHİPKIRAN STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Merkezi ve Amblemi

SAHİPKIRAN STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Merkezi ve Amblemi SAHİPKIRAN STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Merkezi ve Amblemi Derneğin adı MADDE 1 (1) Derneğin adı; Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği dir. (2)

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ KISIM 4 GENEL ESASLAR 4 İKİNCİ KISIM 5 ÜYELER 5 ÜÇÜNCÜ KISIM 6 DERNEĞİN ORGANLARI 6

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ KISIM 4 GENEL ESASLAR 4 İKİNCİ KISIM 5 ÜYELER 5 ÜÇÜNCÜ KISIM 6 DERNEĞİN ORGANLARI 6 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ KISIM 4 GENEL ESASLAR 4 Madde 1 - Derneğin Adı ve Merkezi 4 Madde 2 - Derneğin Amacı 4 Madde 3 - Derneğin faaliyetleri 4 İKİNCİ KISIM 5 ÜYELER 5 Madde 4 - Üyelik 5 Madde

Detaylı

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu tüzüğün amacı Türk Fizyolojik Bilimler Derneği nin kuruluş ve çalışma amaçlarını belirlemek ve dernek

Detaylı

MEYVE SUYU ENDÜSTRİSİ DERNEĞİ (MEYED) TÜZÜĞÜ

MEYVE SUYU ENDÜSTRİSİ DERNEĞİ (MEYED) TÜZÜĞÜ MEYVE SUYU ENDÜSTRİSİ DERNEĞİ (MEYED) TÜZÜĞÜ DEĞİŞİKLİK T : 20 MART 2016 DERNEK KÜTÜK NO : 34-166/098 ANKARA 1993 MEYVE SUYU ENDÜSTRİSİ DERNEĞİ (MEYED) TÜZÜĞÜ BÖLÜM I DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ DERNEĞİN ADI

Detaylı

( tarih ve sayılı Resmi Gazete)

( tarih ve sayılı Resmi Gazete) TÜRK-YABANCI, YABANCI-TÜRK TİCARET, SANAYİ VE DENİZ TİCARET ODA DERNEKLERİNİN KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE DENETİM USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (6.4.2007 tarih ve 26485 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- Yüksek İhtisas Üniversitesi Dans Topluluğu (YİD) Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmenlikleri ve yasalar

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. Madde 1-Kulübün adı: MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU DUR.

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. Madde 1-Kulübün adı: MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU DUR. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi Madde 1-Kulübün adı: MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU DUR. Kulübün Kısa Adı: CARF CLUP

Detaylı

Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Derneğin Adı ve Merkezi

Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Derneğin Adı ve Merkezi Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Derneğin Adı ve Merkezi 1 / 34 Madde 1 Derneğin adı Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği dir. Derneğin merkezi Ankara dadır.

Detaylı

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Kulübün Adı BĐRĐNCĐ BÖLÜM Kulübün adı, Amaç, Çalışma Şekli, Dayanak ve Kurucular Madde 1: GO oyununu tanıtmak ve GO oyuncuları yetiştirmek amacıyla Hitit Üniversitesi

Detaylı

Tokat / Reşadiye Kabalı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Tüzüğü

Tokat / Reşadiye Kabalı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Tüzüğü Tokat / Reşadiye Kabalı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Tüzüğü Posted on Mayıs 11, 2012 by kabalikoyu TOKAT- REŞADİYE KABALI KÖYÜ KALKINDIRMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin

Detaylı

KEMAL ATATÜRK ORTAOKULU VE ANADOLU LİSESİ MEZUNLARI SPOR KULÜBÜ Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM

KEMAL ATATÜRK ORTAOKULU VE ANADOLU LİSESİ MEZUNLARI SPOR KULÜBÜ Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM KEMAL ATATÜRK ORTAOKULU VE ANADOLU LİSESİ MEZUNLARI SPOR KULÜBÜ Derneği Tüzüğü Derneğin Adı ve Merkezi BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1- Derneğin Adı Derneği dir. : İstanbul dadır. Şubesi yoktur.kulübün Rengi:Kavuniçi

Detaylı

GERMANİ STLER DERNEĞİ

GERMANİ STLER DERNEĞİ GERMANİ STLER DERNEĞİ Dernek Tüzüğ ü Derneğin Adı ve Merkezi BÖLÜM I Derneğin Adı, Amacı, Merkezi ve Faaliyetleri Madde 1. a. Derneğin adı»germanistler Derneği«dir. Kısa adı: GERDER b. Derneğin Merkezi:

Detaylı

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI DELEGE SEÇİMLERİ YÖNETMELİĞİ ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Tiyatro Topluluğu Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmelikleri ve yasalar uyarınca Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DEVLET METEOROLOJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ (Devlet Meteoroloji İsleri Genel Müdürlüğü Spor Kulübü 1984 yılında kurulmuştur) Derneğin Adı ve Merkezi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Kuruluş ve Amaç Çalışma Konuları. Amaç

BİRİNCİ BÖLÜM. Kuruluş ve Amaç Çalışma Konuları. Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş ve Amaç Çalışma Konuları Amaç Madde -1 Merkez Birliğine üye olan Süt Üreticileri Birliği nin ürettikleri Sütü, ulusal düzeydeki üretim planlamasına ve Sütün pazarlanmasına ilişkin

Detaylı

BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ

BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ Madde 1: Topluluğun Adı Ve Merkezi a)topluluğun Adı : Bilgesam Gençlik Platformu dur. b)topluluğun Merkezi : İstanbul dur. Madde 2: Topluluğun Kurulma Amacı 1-BİLGESAM

Detaylı

NİŞASTA VE GLİKOZ ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

NİŞASTA VE GLİKOZ ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ NİŞASTA VE GLİKOZ ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1 - Derneğin Adı Derneğin Adı: Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği dir. Kısa adı, NÜD dür. Madde 2 - Derneğin Merkezi Derneğin merkezi İstanbul dadır.

Detaylı

NÖRALTERAPĠ DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ

NÖRALTERAPĠ DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ NÖRALTERAPĠ DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Nöralterapi Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dır. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir. Derneğin Amacı ve Bu

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun KuruluĢu: Madde 1 - Topluluğu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi uyarınca kurulmuştur. Topluluğu, Necmettin

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu,

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu, Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Tebliği ile Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Sözleşmeler Tebliğine Aykırılık Başvurularını Değerlendirme Komisyonu Çalışma Esas ve Usulleri Amaç

Detaylı

Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün tarihli Yazılarında Bildirilen Zorunlu Tüzük Değişikliği

Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün tarihli Yazılarında Bildirilen Zorunlu Tüzük Değişikliği Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün 16.04.2014 tarihli Yazılarında Bildirilen Zorunlu Tüzük Değişikliği - Dernekler mevzuatında böyle bir bildirim bulunmadığından tüzüğün 18. maddenin 10. fıkrasının

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MAADE 1-Yüksek İhtisas Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Topluluğu (YİÜBES) Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

Dernek Kütük No: HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. ADI, AMACI, KURUCULARI VE MERKEZİ:

Dernek Kütük No: HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. ADI, AMACI, KURUCULARI VE MERKEZİ: Dernek Kütük No: 06-062-185 HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. ADI, AMACI, KURUCULARI VE MERKEZİ: MADDE 1 - Derneğin adı, HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ'dir. Merkezi, Ankara'dadır. Derneğin kısa

Detaylı

Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Yönetmeliği

Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Yönetmeliği Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Yönetmeliği Genel Esaslar Sandığın Adı Madde: 1 - Sandığın adı ''GALATASARAY SPOR KULÜBÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA SANDIĞI'dır. Galatasaray Spor

Detaylı

ZÜCCACİYECİLER DERNEĞİ (ZÜCDER ) TÜZÜĞÜ

ZÜCCACİYECİLER DERNEĞİ (ZÜCDER ) TÜZÜĞÜ ZÜCCACİYECİLER DERNEĞİ (ZÜCDER ) TÜZÜĞÜ MADDE 1. DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ a) Derneğin adı ZÜCCACİYECİLER DERNEĞİ dir. Derneğin kısa adı (ZÜCDER) dir. Merkezi İstanbul dadır. Merkezin adresini değiştirmek

Detaylı

4. Tadil edilmek üzere görüşülecek ve oya sunulacak Tüzük Maddeleri;

4. Tadil edilmek üzere görüşülecek ve oya sunulacak Tüzük Maddeleri; BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ OLAĞANÜSTÜ TÜZÜK TADİL GENEL KURULU 08-15 EYLÜL 2018 BJK AKATLAR SPOR KOMPLEKSİ GÜNDEM 1. Açılış, 2. Toplantı Başkanlık Divanı Seçimi, 3. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, 4. Tadil

Detaylı

ZİRAAT FAKÜLTELERİ EĞİTİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

ZİRAAT FAKÜLTELERİ EĞİTİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ TÜZÜĞÜ ZİRAAT FAKÜLTELERİ EĞİTİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 1: Derneğin Adı ve Merkezi Derneğin adı "Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği"dir.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM MENSUPLARI TASARRUF VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI TÜZÜĞÜ

MİLLİ EĞİTİM MENSUPLARI TASARRUF VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI TÜZÜĞÜ MİLLİ EĞİTİM MENSUPLARI TASARRUF VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI TÜZÜĞÜ SANDIĞIN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Sandığın adı: Milli Eğitim Mensupları Tasarruf Ve Yardımlaşma Sandığı dır. Kısa adı: UŞAK MEMSAN dır. Merkezi

Detaylı

Tüketici : Bir mal veya hizmeti özel amaçlarla satın alarak nihai olarak kullanan veya tüketen gerçek veya tüzel kişiyi,

Tüketici : Bir mal veya hizmeti özel amaçlarla satın alarak nihai olarak kullanan veya tüketen gerçek veya tüzel kişiyi, TÜKETĐCĐ KONSEYĐ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç: Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, 4077 sayılı Tüketicinin korunması hakkında kanun uyarınca oluşturulan Tüketici Konseyi'nin kuruluş, toplantı

Detaylı

..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ

..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ ..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen üretimini

Detaylı

YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ

YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Şubelerinin kuruluş ve işleyişlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 2 Ocak 2000 Sayı : 23924 Harran Üniversitesinden : Harran Üniversitesi Spor Birliği Yönetmeliği Kuruluş ve Kapsam

Detaylı

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ Topluluklar, her eğitim ve öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az 2 (iki) defa genel kurul toplantılarını yapmak zorundadır. Genel kurul, katılma hakkı bulunan

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 30 Mart 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28249 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

ADANA İLİ KOZAN İLÇESİ TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

ADANA İLİ KOZAN İLÇESİ TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ ADANA İLİ KOZAN İLÇESİ TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI BİRLİĞİN ADI MADDE 1- Adana İli Kozan İlçesi Turunçgil Üreticileri Birliği BİRLİĞİN ÇALIŞMA BÖLGESİ

Detaylı

İHALECİ ECZA DEPOLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Derneğin adı: MADDE 1- Derneğin adı İhaleci Ecza Depoları Derneği dir. MADDE 2- Derneğin merkezi İstanbul dadır. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI

Detaylı

BİLİŞİM UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ İKİNCİ BÖLÜM DERNEĞİN AMACI VE FAALİYETLERİ

BİLİŞİM UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ İKİNCİ BÖLÜM DERNEĞİN AMACI VE FAALİYETLERİ BİLİŞİM UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Derneğin Adı Madde 1 - Derneğin adı Bilişim Uzmanları Derneği dir. Derneğin Merkezi Madde 2 - Derneğin Merkezi Ankara dır. Şubesi

Detaylı

Sayı : 2014/23 Tarih : 13 Mayıs 2014. MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur.

Sayı : 2014/23 Tarih : 13 Mayıs 2014. MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur. ANAFOD İSTANBUL ANADOLU YAKASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ A.GENEL HÜKÜMLER DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ: MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur. MADDE

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

AVRASYA AİLE HEKİMLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

AVRASYA AİLE HEKİMLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ AVRASYA AİLE HEKİMLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Avrasya Aile Hekimliği Derneği dir. Derneğin merkezi Edirne dir. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir..

Detaylı

ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİNDEN YETİŞENLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİNDEN YETİŞENLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİNDEN YETİŞENLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1-Derneğin Adı: Üsküdar Amerikan Lisesinden Yetişenler Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Şubesi yoktur. Derneğin

Detaylı

MADDE 2 - Derneğin Merkezi Fatih ilçesine bağlı Fındıkzade semtindedir. Derneğin şubesi yoktur.

MADDE 2 - Derneğin Merkezi Fatih ilçesine bağlı Fındıkzade semtindedir. Derneğin şubesi yoktur. PSİKOLOJİK TESTLER DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ Derneğin Adı Ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Psikolojik Testler Derneği dir. Derneğin Merkezi İstanbul dadır. MADDE 2 - Derneğin Merkezi Fatih ilçesine bağlı Fındıkzade

Detaylı

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER AMAÇ : Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; TRT Kurumu Personeli Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakıf Vakıf

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. İsim İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK KULÜBÜ - İTÜHAVK 2. Amaç Kulübün amacı İTÜ bünyesinde yamaç paraşütü sporu

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Ana Tüzüğü uyarınca, Boğaziçi

Detaylı

TÜRK MATEMATİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRK MATEMATİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜRK MATEMATİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ 1.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER... 3 MADDE 1. Derneğin Adı... 3 MADDE 2. Derneğin Merkezi... 3 MADDE 3. Derneğin Amacı... 3 MADDE 4. Derneğin Faaliyetleri... 3 2.BÖLÜM ÜYELİK... 4

Detaylı

YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Sayfa : 2/6 Amaç Madde 1- İlköğretim çağı çocuklarımızın; Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen,

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ YARDIM SANDIĞI YÖNETMELİĞİ. Madde 1: Merkez Yardımlaşma Derneği Yardım Sandığı adı ile bir Sandık kurulmuştur.

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ YARDIM SANDIĞI YÖNETMELİĞİ. Madde 1: Merkez Yardımlaşma Derneği Yardım Sandığı adı ile bir Sandık kurulmuştur. MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ YARDIM SANDIĞI YÖNETMELİĞİ Sandığın Adı ve Merkezi Madde 1: Merkez Yardımlaşma Derneği Yardım Sandığı adı ile bir Sandık kurulmuştur. Sandığın Merkezi Ankara dadır. Yönetim yeri

Detaylı

DERNEKLER KANUNU YAYIN : RESMİ GAZETE YAYIM TARİHİ VE SAYISI : 07/ NUMARASI : 5253 DOÇ.DR.HAKAN SUNAY

DERNEKLER KANUNU YAYIN : RESMİ GAZETE YAYIM TARİHİ VE SAYISI : 07/ NUMARASI : 5253 DOÇ.DR.HAKAN SUNAY DERNEKLER KANUNU YAYIN : RESMİ GAZETE YAYIM TARİHİ VE SAYISI : 07/1983-18184 NUMARASI : 5253 DOÇ.DR.HAKAN SUNAY DERNEKLERİN TÜZELKİŞİLİK KAZANMASI, KURULUŞ BİLDİRİSİ DERNEKLER, KURULUŞ BİLDİRİSİNİ VE

Detaylı

Kültürel Mirası Koruma ve Araştırma Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM

Kültürel Mirası Koruma ve Araştırma Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM Kültürel Mirası Koruma ve Araştırma Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Merkezi, Amaç ve Çalışma Alanı Adı ve Merkezi* Madde 1- Derneğin Adı: Derneğin adı, Kültürel Mirası Koruma ve Araştırma Derneği

Detaylı

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA TÜZÜK

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA TÜZÜK İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA TÜZÜK 07.04.2006 tarih ve 2006/10333 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulları Hakkında Tüzüğün Yürürlükten

Detaylı

TÜRKİYE TRAFİK KAZALARINI ÖNLEME DERNEĞİ TÜZÜK BÖLÜM I DERNEĞİN KİMLİĞİ VE AMACI

TÜRKİYE TRAFİK KAZALARINI ÖNLEME DERNEĞİ TÜZÜK BÖLÜM I DERNEĞİN KİMLİĞİ VE AMACI TÜRKİYE TRAFİK KAZALARINI ÖNLEME DERNEĞİ TÜZÜK BÖLÜM I DERNEĞİN KİMLİĞİ VE AMACI Madde 1. Derneğin Adı ve Merkezi Derneğin adı TÜRKİYE TRAFİK KAZALARINI ÖNLEME DERNEĞİ dir. Derneğin Merkezi İstanbul dur.

Detaylı

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 195 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİNDEN YETİŞENLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİNDEN YETİŞENLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİNDEN YETİŞENLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1-Derneğin Adı: Üsküdar Amerikan Lisesinden Yetişenler Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Şubesi yoktur. Derneğin

Detaylı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü Öğrenci Topluluğu Kurma Prosedürü 1. Topluluk kurmayı talep eden öğrenci tarafından doldurularak Sağlık

Detaylı

Kocaali Öğretmenler Sitesi. Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Tüzüğü

Kocaali Öğretmenler Sitesi. Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Tüzüğü Kocaali Öğretmenler Sitesi Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Tüzüğü (Genel Kurulun 04.08.2010 tarihli toplantısında kabul edilen değişiklikleri içeren son şekil) 2 İçindekiler Derneğin Adı ve Merkezi...

Detaylı