Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor"

Transkript

1 Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Aralık 16, :17:31 Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, Van'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van'daki depremden sonra yaklaşık 35 bin vatandaşın başka illere nakledildiğini belirten Atalay, bölgede kalan vatandaşların kışı daha rahat geçirebilmeleri için 20 bin 700 konteyner siparişi verildiğini, bunların 10 binden fazlasının bölgeye ulaştırıldığını söyledi. Van merkezde 19, Erciş'te 3 yerleşim yerini konteyner alanı olarak belirlediklerini ifade eden Atalay, Van merkez köylerinde konteyner dağıtım ve kurulumunun 19 Aralık'a kadar tamamlanacağını kaydetti. Atalay, Van merkezde kesin hasar tespit çalışmalarının şiddetli artçı sarsıntılar nedeniyle uzadığını dile getirerek, Van depremi için acil yardım ödenekleri dahil olmak üzere bölgeye gönderilen insani yardım malzemelerinin toplam maliyetinin 411 milyon TL olduğunu söyledi. Van merkez ve Erciş ilçesinde kurulan 14 çadırkentte yaklaşık 18 bin kişinin barındığına işaret eden Atalay, Van'daki çadır hayatının kısa bir süre sonra tamamen biteceğini vurguladı. Beşir Atalay, ''Köylerde, 19 Aralık Pazar günü tamamen bitiyor. Erciş'te Aralık sonu olarak tahmin ediyoruz. Van biraz daha gecikecek. Ocağa taşacak'' diye konuştu.

2 Deprem Danışma Kurulu, Van'daki deprem, etik kurallar, Ulusal Deprem Araştırmaları Programı-2023 Yönlendirme Komisyonu üyelerinin seçimi ve Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı gündemiyle, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) toplandı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Atalay, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkan Vekili Ejder Kaya, çeşitli üniversitelerin, derneklerin ve meslek odalarının temsilcileri katıldı. Atalay, toplantıda yaptığı konuşmada, 2012 yılında yürürlüğe girecek Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı Belgesinin (UDSEP-2023) Türkiye'nin önemli stratejik belgelerinden biri olduğunu söyledi. Strateji belgesinin etkili şekilde uygulanacağını kaydeden Atalay, ilgili kuruluşların belgenin uygulamaya konmadan üzerlerine düşen görevleri yapmaya başladıklarını belirtti. Deprem konusunda hükümetin kuruluşları ciddi anlamda desteklediğini yineleyen Atalay, strateji belgesinin hedefine uluşabilmesi için toplumun tüm kesiminin katkı vermesi gerektiğini kaydetti. UDSEP-2023 belgesinin başarıya ulaşması için devletin ciddi kaynak ayırdığına dikkati çeken Atalay, ''Hükümetimizin büyük bir kararlığı vardır. AFAD Başkanlığımız, 2012 yılından itibaren Kalkınma Bakanlığımızın desteğiyle Ulusal Deprem Araştırma Programını başlatacak ve bir kısım eylemlerin gerçekleştirilmesi, bu program kapsamında sağlanacaktır'' dedi Atalay, ''Depreme hazırlık ve deprem sonrasına ilişkin önemli çalışmalar bundan sonra çok hız kazanacak yılının başından itibaren deprem konusunda çok farklı çalışmalara sizler de kamuoyumuz da şahit olacak'' diye konuştu. Van depremiyle ilgili çalışmaların Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağını bildiren Atalay, Yapı Denetim Kanun tasarısının da Kurul'un gündeminde olacağını söyledi. 35 bin kişi Van dışına çıktı Van'da yaşanan depreme ilişkin bilgiler aktaran Atalay, arama kurtarma faaliyetleri ve yaralıların tedavisinden sonra barınmanın sağlanmasının en önemli çalışmalardan olduğunu kaydeden Atalay, yaklaşık 30 bin vatandaşın değişik illerdeki kurumların misafirhanelerinde barındığını, kendi imkanlarıyla gidenlerle birlikte Van'dan ayrılanların sayısının 35 bin olduğunu söyledi. Kamu binalarında hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Atalay, ''Maalesef kamu binalarında hasar çoktur. Özellikle 9 Kasım depremi kamu binalarında çok hasara yol açmıştır. Buradaki sistem şu, her bakanlık kendi binasındaki çalışmaları yürütecek'' dedi. Van'ın merkez köyleriyle Erciş ve köylerinde kesin hasar tespit çalışmalarının bitirildiğini ve listelerin ilana çıkarıldığını hatırlatan Atalay, üç üniversiteden yetkililerin orta hasarlı grubunda yer alan binaları bir kez daha incelediğini söyledi. Atalay, Van'da kesin hasar tespit çalışmalarının şiddetli artçılar nedeniyle tamamlanamadığını bildirdi.

3 Kalıcı konutların 2010 yılı Ağustos ayının sonu itibariyle teslim edileceğini yineleyen Atalay, şunları kaydetti: ''TOKİ'nin daha önce başladığı bin 708 konutu çabuklaştırdık, bitti. Şu anda bin 708 konut dağıtılıyor. Erciş'te daha önce başlamış 544 vardı biz bunları hızlandırıyoruz. Yeni temeli atılan 3 bin konutumuz var. Bunların yaklaşık bin 400'ü Eciş'te, bin 600'ü Van'da. AFAD olarak TOKİ ve Şehircilik Bakanlığına 15 bin konut için yazımızı yazdık. 10 bini Van'da 5 bini Erciş'te, hemen çalışmaları başlatabilirsiniz diye talimatını verdik. Van ve Erçiş için master plan çalışmaları sürüyor.'' Van'da üç köyün yeniden kurulacağını açıklayan Atalay, AFAD'ın deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak amacıyla Van Valiliğine ve ilgi kuruluşlara 68 milyon lira nakdi ödenek gönderdiğini söyledi. Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yeniden yapılandırılmasına önem verdiklerini ifade eden Atalay, Maliye Bakanlığının üniversiteye 65 milyon lira ayırdığını bildirdi. Toplam 411 milyon liralık insani yardım gönderildi Yardım kampanyalarında açılan hesaplarda 234 milyon 400 bin liranın toplandığını açıklayan Beşir Atalay, deprem bölgesine toplam 411 milyon liralık insani yardım malzemesinin gönderildiğini belirtti. Yaklaşık bin TIR ve kamyonla bölgeye insani yardım malzemesi taşındığını hatırlatan Atalay, Van, Erciş ve köylerinde 84 bin ton kömür dağıtıldığını söyledi. Köylerde hayatın normal şekilde devam ettiğini belirten Atalay, AFAD'ın ''Genel Hayata Etkililik'' kararının bölge insanı için kolaylıklar getirdiğini kaydetti. Atalay, deprem sonrası bölgeye yapılan müdahalenin Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliğinin değerlendirmelerinde, ''afet sonrası en hızlı müdahale'' olarak belirtildiğini söyledi. Atalay'ın konuşmasının ardından Deprem Danışma Kurulu çalışmalarına başladı.

4 Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Aralık 16, :17:31 Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, Van'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van'daki depremden sonra yaklaşık 35 bin vatandaşın başka illere nakledildiğini belirten Atalay, bölgede kalan vatandaşların kışı daha rahat geçirebilmeleri için 20 bin 700 konteyner siparişi verildiğini, bunların 10 binden fazlasının bölgeye ulaştırıldığını söyledi. Van merkezde 19, Erciş'te 3 yerleşim yerini konteyner alanı olarak belirlediklerini ifade eden Atalay, Van merkez köylerinde konteyner dağıtım ve kurulumunun 19 Aralık'a kadar tamamlanacağını kaydetti. Atalay, Van merkezde kesin hasar tespit çalışmalarının şiddetli artçı sarsıntılar nedeniyle uzadığını dile getirerek, Van depremi için acil yardım ödenekleri dahil olmak üzere bölgeye gönderilen insani yardım malzemelerinin toplam maliyetinin 411 milyon TL olduğunu söyledi. Van merkez ve Erciş ilçesinde kurulan 14 çadırkentte yaklaşık 18 bin kişinin barındığına işaret eden Atalay, Van'daki çadır hayatının kısa bir süre sonra tamamen biteceğini vurguladı. Beşir Atalay, ''Köylerde, 19 Aralık Pazar günü tamamen bitiyor. Erciş'te Aralık sonu olarak tahmin ediyoruz. Van biraz daha gecikecek. Ocağa taşacak'' diye konuştu. Deprem Danışma Kurulu, Van'daki deprem, etik kurallar, Ulusal Deprem Araştırmaları Programı-2023 Yönlendirme Komisyonu üyelerinin seçimi ve Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı gündemiyle, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) toplandı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Atalay, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkan Vekili Ejder Kaya, çeşitli üniversitelerin, derneklerin ve meslek odalarının temsilcileri katıldı. Atalay, toplantıda yaptığı konuşmada, 2012 yılında yürürlüğe girecek Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı Belgesinin (UDSEP-2023) Türkiye'nin önemli stratejik belgelerinden biri olduğunu söyledi. Strateji belgesinin etkili şekilde uygulanacağını kaydeden Atalay, ilgili kuruluşların belgenin uygulamaya konmadan üzerlerine düşen görevleri yapmaya başladıklarını belirtti.

5 Deprem konusunda hükümetin kuruluşları ciddi anlamda desteklediğini yineleyen Atalay, strateji belgesinin hedefine uluşabilmesi için toplumun tüm kesiminin katkı vermesi gerektiğini kaydetti. UDSEP-2023 belgesinin başarıya ulaşması için devletin ciddi kaynak ayırdığına dikkati çeken Atalay, ''Hükümetimizin büyük bir kararlığı vardır. AFAD Başkanlığımız, 2012 yılından itibaren Kalkınma Bakanlığımızın desteğiyle Ulusal Deprem Araştırma Programını başlatacak ve bir kısım eylemlerin gerçekleştirilmesi, bu program kapsamında sağlanacaktır'' dedi Atalay, ''Depreme hazırlık ve deprem sonrasına ilişkin önemli çalışmalar bundan sonra çok hız kazanacak yılının başından itibaren deprem konusunda çok farklı çalışmalara sizler de kamuoyumuz da şahit olacak'' diye konuştu. Van depremiyle ilgili çalışmaların Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağını bildiren Atalay, Yapı Denetim Kanun tasarısının da Kurul'un gündeminde olacağını söyledi. 35 bin kişi Van dışına çıktı Van'da yaşanan depreme ilişkin bilgiler aktaran Atalay, arama kurtarma faaliyetleri ve yaralıların tedavisinden sonra barınmanın sağlanmasının en önemli çalışmalardan olduğunu kaydeden Atalay, yaklaşık 30 bin vatandaşın değişik illerdeki kurumların misafirhanelerinde barındığını, kendi imkanlarıyla gidenlerle birlikte Van'dan ayrılanların sayısının 35 bin olduğunu söyledi. Kamu binalarında hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Atalay, ''Maalesef kamu binalarında hasar çoktur. Özellikle 9 Kasım depremi kamu binalarında çok hasara yol açmıştır. Buradaki sistem şu, her bakanlık kendi binasındaki çalışmaları yürütecek'' dedi. Van'ın merkez köyleriyle Erciş ve köylerinde kesin hasar tespit çalışmalarının bitirildiğini ve listelerin ilana çıkarıldığını hatırlatan Atalay, üç üniversiteden yetkililerin orta hasarlı grubunda yer alan binaları bir kez daha incelediğini söyledi. Atalay, Van'da kesin hasar tespit çalışmalarının şiddetli artçılar nedeniyle tamamlanamadığını bildirdi. Kalıcı konutların 2010 yılı Ağustos ayının sonu itibariyle teslim edileceğini yineleyen Atalay, şunları kaydetti: ''TOKİ'nin daha önce başladığı bin 708 konutu çabuklaştırdık, bitti. Şu anda bin 708 konut dağıtılıyor. Erciş'te daha önce başlamış 544 vardı biz bunları hızlandırıyoruz. Yeni temeli atılan 3 bin konutumuz var. Bunların yaklaşık bin 400'ü Eciş'te, bin 600'ü Van'da. AFAD olarak TOKİ ve Şehircilik Bakanlığına 15 bin konut için yazımızı yazdık. 10 bini Van'da 5 bini Erciş'te, hemen çalışmaları başlatabilirsiniz diye talimatını verdik. Van ve Erçiş için master plan çalışmaları sürüyor.'' Van'da üç köyün yeniden kurulacağını açıklayan Atalay, AFAD'ın deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak amacıyla Van Valiliğine ve ilgi kuruluşlara 68 milyon lira nakdi ödenek gönderdiğini söyledi. Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yeniden yapılandırılmasına önem verdiklerini ifade eden Atalay, Maliye Bakanlığının üniversiteye 65 milyon lira ayırdığını bildirdi. Toplam 411 milyon liralık insani yardım gönderildi

6 Yardım kampanyalarında açılan hesaplarda 234 milyon 400 bin liranın toplandığını açıklayan Beşir Atalay, deprem bölgesine toplam 411 milyon liralık insani yardım malzemesinin gönderildiğini belirtti. Yaklaşık bin TIR ve kamyonla bölgeye insani yardım malzemesi taşındığını hatırlatan Atalay, Van, Erciş ve köylerinde 84 bin ton kömür dağıtıldığını söyledi. Köylerde hayatın normal şekilde devam ettiğini belirten Atalay, AFAD'ın ''Genel Hayata Etkililik'' kararının bölge insanı için kolaylıklar getirdiğini kaydetti. Atalay, deprem sonrası bölgeye yapılan müdahalenin Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliğinin değerlendirmelerinde, ''afet sonrası en hızlı müdahale'' olarak belirtildiğini söyledi. Atalay'ın konuşmasının ardından Deprem Danışma Kurulu çalışmalarına başladı.

Van için 19 bin 773 konteyner siparişi verildi

Van için 19 bin 773 konteyner siparişi verildi Van için 19 bin 773 konteyner siparişi verildi Kasım 19, 2011-4:10:58 Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Detaylı

'Uyardık ama ciddiye almadılar'

'Uyardık ama ciddiye almadılar' 1/5 ページ 8 Mart 2010, Pazartesi 'Uyardık ama ciddiye almadılar' Elazığ'da meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde ölü sayısı sürekli artıyor. Son bilgilere göre 51 kişi yaşamını yitirdi, 50'nin üzerinde

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

Bombalama konusunda araştırma sürüyor

Bombalama konusunda araştırma sürüyor Bombalama konusunda araştırma sürüyor Mart 01, 2012-8:48:28 Bakan Şahin, Van'ın Erciş ilçesindeki depremzedelerin kaldığı afet evlerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Afet evlerinin

Detaylı

DEPREMİN ARDINDAN VAN

DEPREMİN ARDINDAN VAN DEPREMİN ARDINDAN VAN GENEL BİLGİ 23 Ekim 2011 tarihinde saat 13:41 deki 7.2 şiddetindeki depremin merkezi Merkeze bağlı Tabanlı köyüdür.9 Kasım tarihine kadar 3000 den fazla artçı deprem olmuştur. 9 Kasım

Detaylı

Deprem bölgesi için 27 okul taahhüdü var

Deprem bölgesi için 27 okul taahhüdü var Deprem bölgesi için 27 okul taahhüdü var Kasım 15, 2011-1:45:29 Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, deprem bölgesinde yaklaşık bin ile bin 500 öğretmenin konaklayabileceği şekilde çalışmalar yaptıklarını

Detaylı

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

Çalışmalarda çok büyük mesafe alındı

Çalışmalarda çok büyük mesafe alındı Çalışmalarda çok büyük mesafe alındı Ekim 24, 2011-6:36:50 Atalay, Van'daki depremin ardından yürütülen çalışmalarla ilgili olarak, ''Şu anda vatandaşlarımızın gerek barınmasında, gerek beslenmesinde çok

Detaylı

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Ocak 08, 2013-7:10:56 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bugün itibarıyla Suriye'den ülkemize gelmiş, kamplarımızda kalan sığınmacı sayısı 152 bin 51'dir'' dedi.

Detaylı

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR Kasım 09, 2006-12:00:00 ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: ''BAŞBAKAN'IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT,

Detaylı

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Sunuş Yeryüzü Doktorları olarak 23 Ekim 2011 de ilk depremin ardından ulaştığımız Van da medikal arama kurtarma çalışmaları, sahra hastanesi kurulması,

Detaylı

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ LERİN BORÇLARININ YEN

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ LERİN BORÇLARININ YEN BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ LERİN BORÇLARININ YEN Kasım 20, 2006-12:00:00 BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ'LERİN BORÇLARININ

Detaylı

VAN DEPREMİ SONRASI ERCİŞ İLÇESİNDE HAMER EKİBİ TARAFINDAN YAPILAN İNCELEME VE ÇALIŞMALAR HAZIRLAYAN: DOÇ. DR. HAKAN ALTINTAŞ, HAMER MÜDÜR YARDIMCISI

VAN DEPREMİ SONRASI ERCİŞ İLÇESİNDE HAMER EKİBİ TARAFINDAN YAPILAN İNCELEME VE ÇALIŞMALAR HAZIRLAYAN: DOÇ. DR. HAKAN ALTINTAŞ, HAMER MÜDÜR YARDIMCISI VAN DEPREMİ SONRASI ERCİŞ İLÇESİNDE HAMER EKİBİ TARAFINDAN YAPILAN İNCELEME VE ÇALIŞMALAR HAZIRLAYAN: DOÇ. DR. HAKAN ALTINTAŞ, HAMER MÜDÜR YARDIMCISI 23 Ekim 2011 (Pazar) (1. Gün) Van Merkez 23 Ekim 2011,

Detaylı

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 2 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page i AFETE

Detaylı

Afet Yönetimi (INM 476)

Afet Yönetimi (INM 476) Afet Yönetimi (INM 476) Prof. Dr. Murat UTKUCU Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü 15.3.2016 Murat UTKUCU 1 Türkiye de Afet yönetimi Türkiye sahip olduğu tektonik,

Detaylı

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi Acil Çağrı Merkezi 112 Sağlık Komuta Merkezi 112 Jandarma 112 Polis AÇM 112 Orman 112 İtfaiye 112 AFAD 3 Nisan 2014

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

ODTÜ VAN DA ORTA DOĞU TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ VE VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNĠVERSĠTESĠ DEPREM DAYANIŞMASI

ODTÜ VAN DA ORTA DOĞU TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ VE VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNĠVERSĠTESĠ DEPREM DAYANIŞMASI ODTÜ VAN DA ORTA DOĞU TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ VE VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNĠVERSĠTESĠ DEPREM DAYANIŞMASI 2 3 23 Ekim 2011, Saat 13.41 DEPREM Yer: Van-Erciş, Büyüklük: 7,2 MI Türkiye tarihinin bilinen en büyük üç depreminden

Detaylı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı Mart 08, 2012-7:46:36 Bakan Eker, tarımın zannedildiği gibi sadece üreticilerle değil, gıdadan dolayı toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olduğunu,

Detaylı

Afete Hazır Okul Kampanyası. Afet Bilinci Eğitimi Eğitmen Kılavuzu. Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı Hazırlama Kılavuzu

Afete Hazır Okul Kampanyası. Afet Bilinci Eğitimi Eğitmen Kılavuzu. Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı Hazırlama Kılavuzu Afete Hazır Okul Kampanyası Afet Bilinci Eğitimi Eğitmen Kılavuzu Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı Hazırlama Kılavuzu AFETE HAZIR OKUL Bu kitap, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) İl Afet ve Acil Durum

Detaylı

Ayrımcılık Yapanı Lanetli Olarak Görüyorum

Ayrımcılık Yapanı Lanetli Olarak Görüyorum On5yirmi5.com Ayrımcılık Yapanı Lanetli Olarak Görüyorum Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Ayrımcılığa ilişkin her ifade insanlık dışıdır, vicdansızlıktır. Ben bunları lanetli olarak görüyorum' dedi. Yayın

Detaylı

Özel okulların örgün eğitimindeki payını artıracağız

Özel okulların örgün eğitimindeki payını artıracağız Özel okulların örgün eğitimindeki payını artıracağız Ocak 26, 2012-5:49:55 Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, göreve geldikleri günden beri özel okulların desteklenmesi ve özel sektörün finansal gücünün

Detaylı

Erciş Depremi. 23 Ekim 2011 tarihinde saat. Ramazan FANİ Erciş Kaymakamı

Erciş Depremi. 23 Ekim 2011 tarihinde saat. Ramazan FANİ Erciş Kaymakamı Ramazan FANİ Erciş Kaymakamı Erciş Depremi 23 Ekim 2011 tarihinde saat 13.41 de meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin merkez üssü Van ili Tabanlı köyü olsa da, tabiri caizse felaketin merkez üssü Erciş

Detaylı

Günlük Ulusal Gazete. yapılar da elbette bu işi bitirmemek için kendilerince bir şey yapacaklardır'' diye konuştu.

Günlük Ulusal Gazete. yapılar da elbette bu işi bitirmemek için kendilerince bir şey yapacaklardır'' diye konuştu. 2-3 MART 2013 www.reisgida.com.tr Hedefimiz terör... BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Çözüm sürecinin hedefi, terörü sona erdirmek, mili birlik ve beraberliği kuvvetlendirmek, gündemimizden terör belasını

Detaylı

İşte Kentsel Dönüşüm İçin İlk Yıkılacak 8 İl!

İşte Kentsel Dönüşüm İçin İlk Yıkılacak 8 İl! On5yirmi5.com İşte Kentsel Dönüşüm İçin İlk Yıkılacak 8 İl! Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönüşüm haritasını belirlemeye başladı. Yayın Tarihi : 31 Ekim

Detaylı

Risk ve Afet Yönetimi ve İstanbul Depremi. Y.Doç.Dr. Levent Aksoy Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Risk ve Afet Yönetimi ve İstanbul Depremi. Y.Doç.Dr. Levent Aksoy Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Risk ve Afet Yönetimi ve İstanbul Depremi Y.Doç.Dr. Levent Aksoy Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Temel Tanımlar Risk Nedir? Arzu edilmeyen durum (Finansal risk belirsizlik

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY: -TÜRKİYE SON YILLARDA SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK REFORMLAR YAPARAK BİRÇOK UYGULAMA BAŞLATTI SOSYAL GÜVENLİK

Detaylı

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afet nedir? Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik

Detaylı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Türkiye Afet Müdahale Planı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Türkiye Afet Müdahale Planı BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Türkiye Afet Müdahale Planı Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmetleri Eğitimi Limak Limra, Kiriş, Antalya 19-22.03.2015 Türkiye Afet Müdahale

Detaylı

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -25 BİN ÇALIŞANIMIZLA BİRLİKTE SGK YI TÜRKİYE NİN GÖZBEBEĞİ HALİNE GETİRDİK -DOĞAN BİR ÇOCUK 18 YAŞINA, OKUYORSA

Detaylı

AK Parti'de Aday Adaylığı Müracaatları Başladı

AK Parti'de Aday Adaylığı Müracaatları Başladı www.mevzuattakip.com.tr AK Parti'de Aday Adaylığı Müracaatları Başladı AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, temayül yoklamasına ilişkin, 18 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri

Detaylı

Afet Sonrası İyileştirme Planı

Afet Sonrası İyileştirme Planı Afet Sonrası İyileştirme Planı 13 Ocak 2015 Türkiye'nin Afet Risk Yönetimi 17. Yuvarlak Masa Toplantısı ODTÜ hasan.coban@kalkinma.gov.tr 1 2 Rapor Edilen Afetlerin Sayısı Dünyada 1900-2011 yılları arasında

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ.

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Devlet Planlama Teşkilatı Bilgi Toplumu Dairesi 25 Ekim 2007 Gündem Bilgi Toplumu Stratejisi Yaklaşımı Strateji Bileşenleri Hedefler Eylem Planı İzleme ve Ölçümleme

Detaylı

SOMALİ YE YAPILAN YARDIMLARIN İNDİRİMİ

SOMALİ YE YAPILAN YARDIMLARIN İNDİRİMİ Sirküler Rapor 12.08.2011/ 102-1 SOMALİ YE YAPILAN YARDIMLARIN İNDİRİMİ ÖZET : 2011/ 2047 sayılı BKK uyarınca Somali ye yapılan yardımların tamamını gelir vergisi beyannamesi veren gerçek kişiler ile yıllık

Detaylı

Bakan Kurum'dan Dar Gelirli Vatandaşa 'Ön Ödemeli Konut' Müjdesi

Bakan Kurum'dan Dar Gelirli Vatandaşa 'Ön Ödemeli Konut' Müjdesi www.mevzuattakip.com.tr Bakan Kurum'dan Dar Gelirli Vatandaşa 'Ön Ödemeli Konut' Müjdesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, TOKİ ile dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik ön ödemeli konut projesini hayata

Detaylı

5902 SAYILI YASA, AFAD ve AFET RİSKLERİNİ AZALTMA ULUSAL PLATFORMU

5902 SAYILI YASA, AFAD ve AFET RİSKLERİNİ AZALTMA ULUSAL PLATFORMU 5902 SAYILI YASA, AFAD ve AFET RİSKLERİNİ AZALTMA ULUSAL PLATFORMU ÖMER MURAT YAVAŞ GRUP BAġKANI PLANLAMA VE ZARAR AZALTMA DAĠRESĠ BAġKANLIĞI RĠSK BELĠRLEME VE STRATEJĠ GRUP BAġKANLIĞI YERİNDEN YÖNETİM

Detaylı

Harita 12 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası

Harita 12 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası AFET YÖNETİMİ Kütahya ve çevresi illeri yoğun deprem kuşağında olan illerdir. Bu çevrede tarih boyunca büyük depremler görülmüştür. Kütahya ve çevre iller doğal afet riski taşıyan jeolojik ve topografik

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Nisan 14, 2017-7:12:00 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Sincan ilçesi Lale Meydanı'nda mitinge katılarak vatandaşlara hitap

Detaylı

Engelli_kitabi:Mizanpaj :32 Page 1

Engelli_kitabi:Mizanpaj :32 Page 1 Engelli_kitabi:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:32 Page 1 Engelli_kitabi:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:32 Page 2 Engelli_kitabi:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:32 Page i AFETE HAZIR OKUL Bu kitap, Başbakanlık Afet ve Acil

Detaylı

VAN depremi ve STK LAR. VAKA ANALiZi

VAN depremi ve STK LAR. VAKA ANALiZi VAN depremi ve STK LAR VAKA ANALiZi 2 VAN DEPREMİ ve STK LAR Vaka analizi 2011 yılında yaşanan Van Depremi afet yönetimi, Kamu-STK işbirliği ve toplanan yardımlar ile sivil toplum alanında en çok konuşulan

Detaylı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -BÜTÇEDEN SAĞLIK HARCAMALARINA 2012 YILINDA 47,8 MİLYAR LİRA AYRILDI -TÜRKİYE DE 3 MİLYON 447 BİN 166 KİŞİ DİYABET

Detaylı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi nce yürütülen proje kapsamında çok katlı ahşap yapıların depreme karşı dayanıklılığı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi nce yürütülen proje kapsamında çok katlı ahşap yapıların depreme karşı dayanıklılığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi nce yürütülen proje kapsamında çok katlı ahşap yapıların depreme karşı dayanıklılığı araştırılıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi

Detaylı

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI YI KIRIKHAN DA AĞIRLADI BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI VE TUZLA BELEDİYESİNDEN GELEN KONUKLARINI

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (Deprem

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI DEPREM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BASINA VE KAMUOYUNA (Ön Bilgi Formu)

T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI DEPREM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BASINA VE KAMUOYUNA (Ön Bilgi Formu) Konu: 21.07.2017, Muğla-Bodrum Açıkları Depremi BASINA VE KAMUOYUNA (Ön Bilgi Formu) Tarih-Saat: 21.07.2017 01:31(TS) Yer: Gökova Körfezi Depremi (Muğla-Bodrum Açıkları) Büyüklük: 6.3 (Mw) Derinlik: 7.80

Detaylı

TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER

TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER Merve Nur Bulut, Kübra Sezgin www.improkul.impr.org.tr facebook.com/improkul @improkul improkul@gmail.com SURİYE KRİZİ VE TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER 2011

Detaylı

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM,

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM, ALIM, S ATIM, KİRA YA VERM E TEMMUZ 2014 ÖNETMELİĞ İ Y IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU 1. GENEL DURUM Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli örgütün Musul u ele geçirmesinin ardından Musul da bulunan Türkmen

Detaylı

Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri

Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri Demet TAŞ Hastane Hizmetleri Daire Başkanlığı Sağlık Turizmi Birimi

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI DEPREM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BASINA VE KAMUOYUNA (Ön Bilgi Formu)

T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI DEPREM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BASINA VE KAMUOYUNA (Ön Bilgi Formu) Konu: 12.09.2016 Akhisar Manisa Depremi BASINA VE KAMUOYUNA (Ön Bilgi Formu) Tarih-Saat: 12.09.2016 11.26 (TS) Yer: Akhisar-MANİSA Büyüklük: 4.6 (Mw) Derinlik: 17.78 (km) Enlem: 38.9050 K Boylam: 27.7451

Detaylı

Sektör Haberleri 22 HAZİRAN 2018

Sektör Haberleri 22 HAZİRAN 2018 Sektör Haberleri 22 HAZİRAN 2018 İçindekiler AB, ABD ye Karşılık Verirken Dikkatli Olmalı 3 IMF den Trump Tepkisi 3 Trump Çin i 200 Milyar Dolar Değerindeki İthalata Ek Vergi Getirmekle 3-4 Tehdit Etti.

Detaylı

Kürtaj konusunda kamuoyunun kanaati olumlu

Kürtaj konusunda kamuoyunun kanaati olumlu Kürtaj konusunda kamuoyunun kanaati olumlu Haziran 21, 2012-9:41:03 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kürtajla ilgili hazırlanan çalışmaya ilişkin, ''Herkesin vicdanen 'bu oldu' dediği bir

Detaylı

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları )

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları ) ÇOCUK VAKFI NDAN ZEKÂ ve YETENEK KONUSUNDA ÜLKE ÖLÇEKLİ ÖNERİLER (Yeni Bir Anlayış, Yeniden Yapılandırma ve Yeni Modellerin Geliştirilmesi) -Ön Bilgi Notu- ( 3 Ağustos 2017 ) Önerilerin Amacı Çocuk Vakfı

Detaylı

T.C VAN İLİ GENEL MECLİSİ

T.C VAN İLİ GENEL MECLİSİ Konu: Hayvancılığın Geliştirilmesi Karar No : 19 Kanun Taslağı İl Makamından İl Genel Meclis Başkanlığına gönderilen 13.04.2005 tarih ve B054VLK4650400.05.(12/272) sayılı Hayvancılığı Geliştirme Kanun

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60 ÖZET: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, görevine geçen ay başladı. Özen; ilk olarak ekip arkadaşlarım diye hitap ettiği BAKA nın personeliyle toplantı yaptı,

Detaylı

Bedirhan 10 yaş. Çocuk gözü ile Van depremi sonrası çadır kentliler ve Kırmızı Montlular.

Bedirhan 10 yaş. Çocuk gözü ile Van depremi sonrası çadır kentliler ve Kırmızı Montlular. b i z b i r a i l e y i z. Bedirhan 10 yaş Çocuk gözü ile Van depremi sonrası çadır kentliler ve Kırmızı Montlular. Koordinasyon birim yöneticileri ile meslek elemanlarının eğitim çalışmaları paralelinde,

Detaylı

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planlarının Uygulama, İzleme ve Değerlendirmesine Dair Usul ve Esaslar

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planlarının Uygulama, İzleme ve Değerlendirmesine Dair Usul ve Esaslar Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planlarının Uygulama, İzleme ve Değerlendirmesine Dair Usul ve Esaslar Amaç ve Kapsam Madde 1: Bu usul ve esasların amacı, Onuncu Kalkınma Planında yer verilen 25 adet

Detaylı

ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU

ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar Yönetmeliğinin 17 nci maddesine göre; idarelerin, ihale kanunlarına tâbi olsun veya olmasın, harcamayı gerektirecek

Detaylı

KISALTMALAR. AFAD USGS TÜİK THY TÜBİTAK EYY Mw Ms Md STK TSK UMKE TOKİ KOSGEB DASK GZFT

KISALTMALAR. AFAD USGS TÜİK THY TÜBİTAK EYY Mw Ms Md STK TSK UMKE TOKİ KOSGEB DASK GZFT Bu rapor, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır. Ankara, 2014 KISALTMALAR AFAD USGS TÜİK THY TÜBİTAK EYY Mw Ms Md STK TSK UMKE TOKİ KOSGEB DASK

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜNEYDOĞU DA: SELDEN ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIN VERGİ VE PRİM BORÇLARI ERTEL

BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜNEYDOĞU DA: SELDEN ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIN VERGİ VE PRİM BORÇLARI ERTEL BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜNEYDOĞU DA: SELDEN ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIN VERGİ VE PRİM BORÇLARI ERTEL Kasım 17, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜNEYDOĞU DA: ''SELDEN ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIN VERGİ VE PRİM BORÇLARI

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik,

Detaylı

Demokratik Yönetişimde Vatandaş Şikayetinin Rolü. Fikret Toksöz May 12, 2015

Demokratik Yönetişimde Vatandaş Şikayetinin Rolü. Fikret Toksöz May 12, 2015 Demokratik Yönetişimde Vatandaş Şikayetinin Rolü Fikret Toksöz May 12, 2015 Demokratik Yönetişimde Vatandaş Şikayetinin Rolü İçin Taslak Yasal Temeller Merkez Düzey Yerel Düzey Müdahale Mekanizmaları Geleneksel

Detaylı

5. Kongre takvimimizi başlatıyoruz

5. Kongre takvimimizi başlatıyoruz 5. Kongre takvimimizi başlatıyoruz Eylül 03, 2014-4:37:00 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, dün toplanan Merkez

Detaylı

Başbakan Binali Yıldırım, başbakan olarak ilk kez memleketi Erzincan'a geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, başbakan olarak ilk kez memleketi Erzincan'a geldi. Başbakan Binali Yıldırım, başbakan olarak ilk kez memleketi Erzincan'a geldi. 1/5 Başbakan Yıldırım'ı Erzincan Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzurum Valisi

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 1 Afet Yönetiminde Süreç Döngüsü Risk Yönetimi Risk Azaltma Ortaya Çıkışı Hayatını kaybeden kişi sayısı

Detaylı

Sivil toplum KAMU HARCAMALARINI İZLİYOR

Sivil toplum KAMU HARCAMALARINI İZLİYOR 5 Kasım 2010, Cuma Sivil toplum KAMU HARCAMALARINI İZLİYOR Sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Kamu Harcamalarını İzleme Platformu, 2011 yılı bütçe görüşmelerini yakından takip ederken,

Detaylı

ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ

ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ Bayram HOPUR Entegre Projeler Uygulama Şube Müdürü Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü www.cem.gov.tr 3. Ulusal Taşkın Sempozyumu- 29.04.2013 İstanbul ULUSAL

Detaylı

Portal : İçeriği : Haber Tarihi : Sayfa Türü : OTOMOTIV "KAHVALTILI SABAHLAR OKULDA BAŞARI SAĞLAR

Portal :  İçeriği : Haber Tarihi : Sayfa Türü : OTOMOTIV KAHVALTILI SABAHLAR OKULDA BAŞARI SAĞLAR Portal : www.star.com.tr İçeriği : Haber Tarihi : 10.10.2017 Sayfa Türü : OTOMOTIV "KAHVALTILI SABAHLAR OKULDA BAŞARI SAĞLAR PROJESİ " projesi "Kahvaltılı sabahlar okulda başarı sağlar" projesi - İçişleri

Detaylı

İL UYUŞTURUCU KOORDİNASYON KURULLARI VE İL UYUŞTURUCU EYLEM PLANLARI

İL UYUŞTURUCU KOORDİNASYON KURULLARI VE İL UYUŞTURUCU EYLEM PLANLARI İL UYUŞTURUCU KOORDİNASYON KURULLARI VE İL UYUŞTURUCU EYLEM PLANLARI Uyuşturucu sorununun çok boyutlu olması, mücadelenin ilgili kurumlar arasında etkili bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde yürütülmesini

Detaylı

SAĞLIK VE MİLLİ GÜCE ETKİSİ

SAĞLIK VE MİLLİ GÜCE ETKİSİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK VE MİLLİ GÜCE ETKİSİ Dr. S. Haluk ÖZSARI Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sağlık Projesi Genel Koordinatörü 29 HAZİRAN 1998 MİLLİ GÜVENLİK AKADEMİSİ ANKARA Ljubljana Bildirgesi,

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu usul ve esaslar ın amacı; Bingöl Üniversitesi Kalite Komisyonu nun amaçlarına,

Detaylı

TÜRKİYE DE AFET PLANLAMASI VE AFET PLANLARI

TÜRKİYE DE AFET PLANLAMASI VE AFET PLANLARI TÜRKİYE DE AFET PLANLAMASI VE AFET PLANLARI Türkiye de afet yönetim sisteminin çalışma esasları ile bir afet vuku bulduğunda yapılacak müdahaleleri düzenlemek amacıyla afet planlarının yapılması gerekmektedir.

Detaylı

Mısır alım fiyatı açıklandı

Mısır alım fiyatı açıklandı Mısır alım fiyatı açıklandı Ağustos 28, 2012-1:42:57 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) mısırın tonunu 595 liraya almaya hazır olduğunu bildirerek, bunun geçen

Detaylı

İsterlerse Hristiyan öğrencilerimize de din kültürü sorusu sorabiliriz

İsterlerse Hristiyan öğrencilerimize de din kültürü sorusu sorabiliriz Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, 8. sınıf öğrencilerinin girdiği ortak sınavlara ilişkin, "Sınav sonuçlarını, ocak ayının ilk haftası, hatta şunu söyleyebilirim, 2 Ocak Cuma 18.00'de

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü. Ulusal Deprem İzleme Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü. Ulusal Deprem İzleme Merkezi Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi 10 HAZİRAN 2012 ÖLÜDENİZ AÇIKLARI - FETHİYE (MUĞLA) DEPREMİ 10 Haziran 2012 Türkiye saati ile 15 44

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI Abdurrahman GÜLDOĞAN İzmir AFAD Şube Müdürü AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI Afetler ve sivil toplum kuruluşları

Detaylı

BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ

BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ Düzenleyen : Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilciliği Tarih : 16 Ağustos 2008 Saat : 17:30 Yer : Osmangazi Belediyesi Ördekli Kültür Merkezi 16 Ağustos

Detaylı

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Mart 12, 2017-7:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa kesimi açılış

Detaylı

Personel alımları devam edecek

Personel alımları devam edecek Personel alımları devam edecek Şubat 25, 2012-11:55:50 Bozdağ, AA Editör Masası'nda Anadolu Ajansı'nın yurt dışı, yurt içi temsilcileriyle birim editörlerinin sorularını yanıtladı. Bekir Bozdağ, ''Diyanet'te

Detaylı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı Bakanlığımız ve TİKA İşbirliğinde kurulan dostluk ormanı Nijer Devlet Başkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, tüm Bakanlar,

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek

Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek Stratejik Amaç 8 Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek Stratejik Hedef 1 Zarar Önleyici/Azaltıcı Faaliyetleri Gerçekleştirmek 1. AKOMAS Afet Bilgi Sistemine

Detaylı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yadigar İZMİRLİ İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç MADDE 1 Bu yönerge Üniversitenin Stratejik Planı kapsamında; misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Aralık 05, 2011-12:44:35 Türk-Japon Ekonomik Forumunda konuşan Babacan, Türkiye ve Japonya arasında geçmişten gelen tarihi dostluk bağları olduğunu vurgulayarak, iki

Detaylı

Kütahya Simav da. Makale

Kütahya Simav da. Makale Kütahya Simav da Deprem 19 Mayıs 2011 tarihinde gece saat 23:15 te meydana gelen deprem, kısa bir süre önce siyanür barajındaki çökmeyle sarsılan Kütahya yı vurdu. 19 Mayıs 2011 günü Türkiye saati ile

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 13/11/2009 Kabul Sayısı: 555 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 08/12/2009

Detaylı

ÖZÜRLÜLER VERİ TABANI OLUŞTURULMASINA VE ÖZÜRLÜLERE KİMLİK KARTI VERİLMESİNE DAİR YÖNETMELİK. Resmi Gazete Tarihi: 19.07.2008

ÖZÜRLÜLER VERİ TABANI OLUŞTURULMASINA VE ÖZÜRLÜLERE KİMLİK KARTI VERİLMESİNE DAİR YÖNETMELİK. Resmi Gazete Tarihi: 19.07.2008 ÖZÜRLÜLER VERİ TABANI OLUŞTURULMASINA VE ÖZÜRLÜLERE KİMLİK KARTI VERİLMESİNE DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 19.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26941 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :1-5 Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar 5 Yılda Modern Hale Dönüşecek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu hedefinin Karabağlar ı

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014

1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014 1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014 Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu ve Değerlendirme Toplantısı, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında Türkiye'nin en

Detaylı

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi HATAY İL AFET ve ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Teknik Destek Programı Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, İl Özel İdaresi

Detaylı