AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı"

Transkript

1 AFAD Başkanlığı A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı

2 AFAD Başkanlığı KORUMA VE GÜVENLİK

3 AMAÇ Koruma ve Güvenlik Personel, evrak, bina, tesis, araç ve gerece yönelik her türlü sabotaj, yangın ve casusluk ile yıkıcı ve bölücü faaliyetlerle, hırsızlığa karşı gerekli önlemlerin alınması, Bunların planlanması için genel esasları ve prensipleri belirtmek, diğer kurumlarla karşılıklı yardım ve işbirliği esaslarını düzenlemektir.

4 KORUMA VE GÜVENLİK Ana Prensipler 1-Caydırıcılık ve Önleyicilik Hususlarının Üst Düzeyde Tutulması 2-Koruma ve Güvenlik Planlarının Hazırlanması ve Uygulanması 3-Yetenekli, Güvenilir Personele Sahip Olunması

5 KORUMA VE GÜVENLİK Ana Prensipler 4-Eğitimin Her Düzeyde Yapılması 5-Sorumlulukların Bilinmesi Şeklinde özetlenebilir.

6 SABOTAJ OLAYLARINDAN KORUNMA Sabotaj Sabotaj, en az insanla düşmanın savaş gücünü kırma isteğine dek çok geniş alanlarda uygulanan saldırgan ve yıkıcı etkinliklerdir. Sabotajlar yangın çıkarılarak, patlayıcı madde kullanarak, mekanik olarak yapılabileceği gibi, bakteriyolojik ve kimyasal olarak da yapılır.

7 ŞÜPHELİ POSTALAR Şüpheli Paket-Mektup Üst düzey yönetici ve kilit personel, aşağıdaki belirtileri taşıyan bombalı mektup ve paketlerle yapılacak saldırılar ve bunlara karşı alınacak önlemler konusunda uyarılır. 1- Zarf veya paket üzerindeki el yazısının yabancı olması,

8 ŞÜPHELİ POSTALAR Şüpheli Paket-Mektup 2- Zarf veya paket üzerindeki posta damgası ile göndericinin isim ve adresi incelenerek, zarf veya paketin beklenilmeyen bir yerden gönderildiğinin anlaşılması,

9 ŞÜPHELİ POSTALAR Şüpheli Paket-Mektup 3- Paketin bir yana yatık ve dengesiz durması, 4- Boyutlarına göre ağırlığının fazla olması, (Mektup bombaları genellikle 50 gr. dan daha ağırdır. ) 5- Zarfın 5 mm. den daha kalın olması, 6- Zarfın altında, üstünde ve yanlarında yay izlenimi veren bir esnekliğin bulunması,

10 ŞÜPHELİ POSTALAR Şüpheli Paket-Mektup 7- Zarf veya paket üzerinde küçük bir delik, iğne deliği veya yağ lekesinin görülmesi, 8- Anormal kokular ( Özellikle badem yağı, badem ezmesi kokusu) duyulması, 9- Gevşek metal parçası gibi sesler alınması,

11 ŞÜPHELİ POSTALAR Şüpheli Paket-Mektup 10- Zarfın içinde karton veya metal bir katılık (sertlik) bulunması gibi belirtilerin gözlenmesi halinde paket veya mektup; Açılmamalıdır. Islak elle tutulmamalı, suya sokulmamalıdır. Ateşten uzak tutulmalı, yanında sigara içilmemelidir.

12 ŞÜPHELİ POSTALAR Şüpheli Paket-Mektup Elde fazla tutulmamalı, tahta bir masa veya sehpa üzerine konulmalı ve mümkünse metal bir detektörle incelenmelidir. Zehir veya yanıcı kimyasal maddelerle doldurulmuş olabileceği göz ardı edilmemelidir. İzole edilmiş veya kimsenin sokulmayacağı bir yere bırakılmalıdır. Bu önlemler alınırken ilgililer uyarılmalı, POLİSE HABER VERİLMELİDİR.

13 İŞ YERİNDE GÜVENLİK Ziyaretçilere Karşı Güvenlik Önlemleri Tanınmayan ziyaretçiyi kabul etmek zorunda Tanınmayan ziyaretçiler kabul edilmemelidir. kalındığında kabul sırasında iki kişi hazır bulunmalı veya diğer güvenlik önlemlerinin alınmasına dikkat edilmelidir.

14 İŞ YERİNDE GÜVENLİK Ziyaretçilere Karşı Güvenlik Önlemleri Tanınmayan ziyaretçiler içeri alınmadan önce kimlik ve güvenlik denetimlerinin yapıldığından emin olunmalıdır. Kabuller mümkün oldukça teker teker yapılmalıdır. Kimliğini ve işini belirtmeyen kişilerle görüşülmemelidir.

15 BAKIM ELEMANLARINA KARŞI GÜVENLİK Bakım-Onarımcı ve benzer amaçlı kişileri çağırmadan önce en uygun zaman belirlenir. Geldiklerinde kimlikleri kontrol edilir ve asla yalnız bırakılmazlar.

16 BAKIM ELEMANLARINA KARŞI GÜVENLİK Eğer beklenmedik bir zamanda gelmişlerse kimliklerini açıklasalar bile işverenleri aranıp durumları kontrol edilir.

17 DİĞER GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İçinde bazı kişilerin beklediği araçlar, araç onarır gibi gözükenler ve bakım onarım (tamirci) görünümlü kişilerden sakınılır. Çevrede, kötü bir amacın belirtileri olarak şüpheli bazı hareket ve kişilerin sürekli olarak görülmesi halinde durum değerlendirilmeli ve gerekli görüldüğünde polise bildirilmelidir.

18 DİĞER GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Evde bulunulmayacağı zamanlar, ilgisiz kişilere söylenmemelidir. Konut ve iş adresi yalnız ilgililere bildirilmelidir. Bilinmeyen ve tanınmayan kişiler eve alınmamalı, kişisel ve ailevi konular dışarıda başkaları ile konuşulmamalıdır.

19 DİĞER GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Kapıya gelen yabancılardan hediye kabul edilmemelidir. Anket ve benzeri nedenlerle eve veya işyerine gelenlere; kimlikleri ve görevle ilgili yetki belgeleri görülmeden aile veya komşular hakkında bilgi verilmemelidir. Çok genel bilgilerin dışında hiç kimseye görev, resmi ve özel yaşantı ile ilgili bilgi verilmemelidir.

20 PERSONEL GÜVENLİĞİ PERSONEL GÜVENLİĞİ

21 PERSONEL GÜVENLİĞİ Gizlilik Dereceli birim, kısım ve görevlerde çalışan personel hakkında Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği kapsamında, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılır.

22 PERSONEL GÜVENLİĞİ Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının her safhasında gizliliğe riayet edilir. Soruşturma ve arşiv safhası ve sonrası bilmesi gerekenden başkasına açıklanmaz. Birim Yöneticileri gerekli görülen hâllerde, personelin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmasını ve yenilenmesini isteyebilirler. Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

23 EVRAK VE HABERLEŞME GÜVENLİĞİ EVRAK GÜVENLİĞİ Kuruluşların görev ve faaliyetlerinin sürdürüldüğü tüm ortamlarda her türlü evrak korunmalıdır. Yetkili olmayan kişilerin eline geçmemesi ve gizlilik derecesi ihlalinin önlenmesi için gerekli önlemler alınmalıdır.

24 EVRAK VE HABERLEŞME GÜVENLİĞİ EVRAK GÜVENLİĞİ Evrak içeriği ilgili olmayan kişilere açıklanmamalı ve bu konuda gerekli görülecek diğer önlemler alınıp uygulanmalıdır. Her seviyedeki yöneticiler ile personel evrakın korunmasından ve güvenliğinin sağlanmasından ayrı ayrı sorumludur.

25 EVRAK VE HABERLEŞME GÜVENLİĞİ Evrakın hazırlanması ve el değiştirmesinde görevli olan bütün personel için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılır. Çalışma saati sonunda masa, kasa ve dolaplar üzerinde hiçbir surette evrak bırakılmaz.

26 EVRAK VE HABERLEŞME GÜVENLİĞİ Evrak, belge ve dokümanların muhafaza edildiği masa, dolap ve kasaların üzerine yangın ve doğal afetlerle diğer acil durumlarda kurtarılmasına ilişkin taşıdığı önem derecesine göre öncelik derecesi verilir. Çalışma saati sonunda masa, kasa ve dolaplar üzerinde hiçbir surette evrak bırakılmaz.

27 EVRAK VE HABERLEŞME GÜVENLİĞİ İçinde Hizmete Özel gizlilik dereceli evrak muhafaza edilebilen masaların üzerine ve kolay görülebilecek bir yerine Masa Taahhüt Kartı yapıştırılır. Masa Taahhüt Kartı

28 EVRAK VE HABERLEŞME GÜVENLİĞİ MASA TAAHHÜT KARTI Bu masanın gözlerinde gizlilik derecesi HİZMETE ÖZEL den yüksek dereceli evrak bulunmadığını taahhüt ederim. İmza :... Adı Soyadı :... Görev ve Unvanı:...

29 EVRAK VE HABERLEŞME GÜVENLİĞİ Her yılın Ocak ayında bir önceki yıla ait evrak gözden geçirilir ve işlemi tamamlananlar, İşlemi devam edenler ve işlemi tamamlanmış olmasına rağmen elde bulundurulması gerekli olanlar şeklinde ayırıma tabi tutulur. Bunlardan bir süre daha elde bulundurulması zorunlu görülenler birim arşivine,

30 EVRAK VE HABERLEŞME GÜVENLİĞİ Merkez arşivinde muhafazası gerekenlerle, imhası öngörülenler de ŞUBAT AYINDA MERKEZ ARŞİVİNE DEVREDİLİR. İmha işlemi Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkındaki Yönetmelik esaslarına göre yapılır ve iki nüsha imha tutanağı tutulur.

31 EVRAK VE HABERLEŞME GÜVENLİĞİ Tutanakların bir nüshası Merkez Arşivinde, diğer nüshası da birim arşivinde 10 YIL SAKLANIR. Genel evraka gelen bütün evrak, evrak kayıt formuna kaydedilir. Ayrıca gelen her evrak için havale kağıdı hazırlanır. (KONTROLLÜ EVRAK HARİÇ) bilgisayara kaydedilir.

32 ARŞİV GÜVENLİĞİ Kurumlarda Genel Evrak ve Arşiv Bürosu, ihtiyaca göre de Birim Arşivi kurulur.

33 ARŞİV GÜVENLİĞİ Arşiv Amiri ve İlgili Personelin Sorumluluğu Yangın, su baskını, hırsızlık, rutubet, ve haşerelerin tahriplerine karşı gerekli tedbirlerin alınmasından, Yangın söndürme cihazlarının çalışır durumda bulundurulmasından Arşivin bazı bölgelerinde nem ölçüm cihazlarının (higrometre) bulundurulmasından

34 ARŞİV GÜVENLİĞİ Fazla rutubetli odalarda rutubet emici kimyasal cihaz ile kimyevi maddelerin kullanılmasından Arşivlerin yılda en az bir defa dezenfekte edilmesinden Işık ve havalandırma tertibatının elverişli bir şekilde düzenlenmesinden, Arşiv amiri sorumludur

35 GİZLİLİK DERECELERİ Gizlilik Dereceleri Dört Sınıfa Ayrılır Hizmete Özel Özel Gizli Çok Gizli

36 GİZLİLİK DERECELERİ HİZMETE ÖZEL İhtiva ettiği bilgi itibariyle çok gizli, gizli veya özel gizlilik dereceleri ile korunması gerekmeyen fakat bilmesi gerekenlerden başkası tarafından bilinmesi istenmeyen; Mesaj, Rapor, Doküman, Araç, Gereç, Tesis ve yereler için kullanılır.

37 GİZLİLİK DERECELERİ HİZMETE ÖZEL Diğer gizlilik dereceli konular dışında olan ancak güvenlik işlemine ihtiyaç gösteren ve devlet hizmetine özel bilgileri içeren; Evrak, belge ve mesajlara verilen gizlilik derecesidir.

38 GİZLİLİK DERECELERİ ÖZEL Gerekli izin alınmadan açıklandığı takdirde ülkemizin çıkar ve prestijine zarar verecek, bir şahsın zarar görmesine sebep olacak veya yabancı bir devlete yarar sağlayacak; Mesaj, Rapor, Doküman, Araç, Gereç,Tesis ve Yerler için kullanılır

39 GİZLİLİK DERECELERİ ÖZEL Kişiye özel, bir gizlilik derecesi olmayıp, ilgili kişi veya kişilerin dışında herhangi biri tarafından açılamayacağını belirtir.

40 GİZLİLİK DERECELERİ GİZLİ Gerekli izin alınmadan açıklandığı takdirde ulusal güvenliğimize, saygınlık ve çıkarımıza ciddi şekilde zarar verecek; Diğer taraftan yabancı bir devlete faydalar sağlayacak içerikte olan; Mesaj, rapor, doküman, araç, gereç, tesis ve yerler için kullanılır.

41 GİZLİLİK DERECELERİ ÇOK GİZLİ İzinsiz olarak açıklandığı takdirde ülkenin ve ulusun güvenliğini, bölünmez bütünlüğünü, savunmasını, ulusal ve ekonomik çıkarlarını ve uluslararası ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebilecek, ülkenin ve müttefiklerinin zararına neden olabilecek nitelikte olağanüstü önem taşıyan; Evrak, belge, malzeme ve bilgiler ÇOK GİZLİ olarak nitelendirilir. Bu evraka Kontrollü Evrak ta denir.

42 GİZLİLİK DERECELERİ TASNİF DIŞI İçerdiği konular itibarıyla gizlilik dereceli bilgi taşımayan ancak devlet hizmeti ile ilgili işlemleri içeren evrak, belge, bilgi ve dokümanlar Tasnif Dışı olarak nitelendirilir. Tasnif dışı evrak, gizlilik dereceli evrak gibi işaretlenir ve izinsiz açıklanamaz.

43 GİZLİLİK DERECELERİ YAZIŞMA VE KURALLAR

44 GİZLİLİK DERECELERİ YAZIŞMA VE KURALLAR Doğru gizlilik derecesinin verilmesinden; evrak, belge veya dokümanı hazırlayan makam, birim veya kişiler sorumludur. Gizli, özel ve hizmete özel gizlilik derecesi, yazıyı hazırlayan kişi tarafından verilir.

45 GİZLİLİK DERECELERİ YAZIŞMA VE KURALLAR Gizlilik derecesi her sayfanın üst ve alt orta kısmına bilgisayarla büyük harflerle yazılır, altı çizilir. Bilmesi gerekmeyen kişilerle gizlilik dereceli evrak görüşülemez.

46 GİZLİLİK DERECELERİ YAZIŞMA VE KURALLAR Çalışmakta olduğu odayı terk eden kişi, masadaki gizlilik dereceli evrakı muhafaza altına almaktan sorumludur. Gizlilik dereceli evrakın bulunduğu yerler içten ve dıştan emniyete alınır.

47 GİZLİLİK DERECELERİ YAZIŞMA VE KURALLAR Gizlilik dereceli konular telefonla görüşülemez. Telefonların üzerine Bu telefonla gizlilik dereceli konular konuşulamaz yazılı etiket yapıştırılır. Gizli ve Özel Gizlilik dereceli evrak, evrak senedi ile el değiştirir.

48 GİZLİLİK DERECELERİ YAZIŞMA VE KURALLAR Kurum dışına gönderilen evrak ilgili birimlerce zarflanır, senet hazırlanır ve genel evrak birimine imza karşılığı teslim edilir. Özel ve Gizli gizlilik dereceli evrak iç içe iki zarf içinde senetli ve taahhütlü olarak, Hizmete özel ve tasnif dışı evrak ise tek zarf içinde gönderilir.

49 GİZLİLİK DERECELERİ YAZIŞMA VE KURALLAR Kurye veya haberci ile gönderilen gizlilik dereceli evrak için ikinci zarf hazırlanmaz. Kilitli kurye/haberci çantası veya torbası dış zarf yerine geçer.

50 GİZLİLİK DERECELERİ KİŞİSEL SORUMLULUK Gizlilik dereceli evrakı her durumda açıkta ve muhafazasız bırakmamak. Yetki verilmesi hâlinde gizlilik dereceli evrakı kilitli muhafaza içerisinde taşımak. Bilmesi gereken prensibi dışında yetkisiz kişilerin yanında konuşma ve yazışma yapmamak.

51 GİZLİLİK DERECELERİ KİŞİSEL SORUMLULUK Sır saklama disiplinine uymak, evrak ve bilgi güvenliğini göz ardı etmemek. Casusluk, yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı uyanık olmak ve önleyici tedbirler almak.

52 GİZLİLİK DERECELERİ KİŞİSEL SORUMLULUK Tanınmayan kişilerle sıkı dostluklar kurmamak ve görevle ilgili konuları görüşmemek. Sosyal toplantılarda ve diğer yöntemlerle bilgi sızdırılmasına karşı uyanık bulunmak. Şüpheli durumları ilgili yönetici ve makamlara iletmek.

53 HABERLEŞME GÜVENLİĞİ Gizlilik dereceli konuların telli veya telsiz muhabere araçları ile görüşülmemesi ve görüşme yapılan oda, salon vb. yerlerde haberleşme cihaz ve tesisatında görüşme güvenliğinin sağlanmasıdır.

54 HABERLEŞME GÜVENLİĞİ Alınması gereken tedbirler Gizlilik dereceli konuların görüşüldüğü oda, şifre, teleks, faks ve santral odalarının güvenliği sağlanmalıdır. Telefon konuşmaları kısa ve öz olmalıdır. İzinsiz, paralel telefon bağlantısı yapılmamalıdır.

55 HABERLEŞME GÜVENLİĞİ Alınması gereken tedbirler Telefonlara Gizli Gizlilik Dereceli Konular Konuşulamaz ibaresi yazılmalıdır. Gizlilik dereceli konular telsizle konuşulmaz, gizlilik derecesi olmayan konular ise kodlandırılarak konuşulmalıdır.

56 HABERLEŞME GÜVENLİĞİ Alınması gereken tedbirler Elektronik ses dinleme ve kayıt cihazlarına karşı her türlü güvenlik önlemleri alınmalıdır. Her türlü tesisat ile pencere ve panjurların onarımları güvenlik belgeli personelin gözetimi altında yaptırılmalıdır.

57 HABERLEŞME GÜVENLİĞİ Alınması gereken tedbirler Bilgi işlem merkezi sistemleri ile bütünleşen iletişim hat ve sistemlerinin; iletişim güvenliği, personel güvenliği, giriş ve çıkış noktalarının güvenliği, doküman güvenliği, fiziki güvenlik, bakım güvenliği, bilgisayardaki bilginin güvenliği, radyasyona karşı güvenlik, ve internet güvenliği sağlanmalıdır.

58 BİM VE SİSTEMLERİN GÜVENLİĞİ Bilgi İşlem Merkezi ve Sistemlerin Güvenliği Bilgi işlem merkezi ve bu merkezin donanımı, her türlü yazılımı ve sisteme yüklenen bilgiler; yetkisiz erişme, kullanılma ve bozulmaya karşı son derece duyarlı, casusluk ve sabotaj içinde ilgi odağıdır.

59 BİM VE SİSTEMLERİN GÜVENLİĞİ Bilgi İşlem Merkezi ve Sistemlerin Güvenliği Fiziki ve personel güvenlik önlemlerinin uygulanması ile her ne kadar güvenilir bir bilgi işlem ortamı yaratmaya çalışılsa da, işletme güvenliğine yönelik önlemler uygulanmadan, güvenlik tam olarak sağlanmaz.

60 BİM VE SİSTEMLERİN GÜVENLİĞİ Bilgi İşlem Merkezi ve Sistemlerin Güvenliği Bilmesi gereken ilkesini uygulamak, bilgiye yetkisiz erişimi saptamak yada önlemek ve bu tür çabaları ortaya çıkarmak için özel donanım ve yazılım oluşturulmalıdır. Kurulan güvenlik sistemi, hizmete sokulmadan önce kontrol edilmelidir.

61 BİM VE SİSTEMLERİN GÜVENLİĞİ Bilgi İşlem Merkezi ve Sistemlerin Güvenliği Alınan önlemlerin yeterli olduğuna karar vermek bir yanılgı olabilir. Hiçbir önlemin aşılamaz olmadığı unutulmamalıdır. Bazen bu önlem birden çok tehdidi önlerken, bazen bir tehdidin önlenmesi için birden çok önlemin koordineli olarak alınması gerekebilir.

62 FİZİKİ KORUMA ÖNLEMLERİ Fiziki Koruma (güvenlik) Önlemleri Yetkisiz kişilerin evrak, bilgi, belge, malzeme, bina ve tesislere ulaşmasını önlemek, Bina ve tesislerin casusluk, sabotaj, hırsızlık, hasar ve zarar verme gibi eylemlere karşı korunmasını sağlamak amacıyla alınacak fiziki önlemlerdir.

63 FİZİKİ KORUMA ÖNLEMLERİ Fiziki Koruma (güvenlik) Önlemleri Hizmet bina ve tesislerinin sınırları; duvar, tel örgü vb. engellerle çevrilmelidir. Belirli noktalara güvenlik kulübeleri yaptırılmalıdır. Çevrenin aydınlatılması sağlanmalıdır. Bahçe ve bina girişleri sınırlandırılmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

64 FİZİKİ KORUMA ÖNLEMLERİ Fiziki Koruma (güvenlik) Önlemleri Araçların kontrolü yapılmalı ve sistemli olarak otoparka alınması sağlanmalıdır. Yabancı araçlar bina, tesis ve bahçe önlerine park ettirilmemelidir.

65 FİZİKİ KORUMA ÖNLEMLERİ Fiziki Koruma (güvenlik) Önlemleri İşportacıların, seyyar satıcıların ve satış elamanlarının hizmet binalarına ve bahçelere girmeleri önlenmelidir.

66 FİZİKİ KORUMA ÖNLEMLERİ Girişlerin Kontrolü Kontroller giriş kapısından başlatılır. Giriş kapıları sınırlandırılır. Dışarıdan gelen kişiler kontrol altında tutulur. Onarım için dışarıdan gelen kişilere refakat edilir. Tatil günlerinde ziyaretçi kabul edilmez.

67 FİZİKİ KORUMA ÖNLEMLERİ Girişlerin Kontrolü Özel ziyaretler ziyaretçi odasında yapılır. Girişte danışma bürosu kurulur. Ziyaretçi veya görevli kartı verilir. Ziyaretçi defteri iki yıl süre ile muhafaza edilir. Elektronik güvenlik sistemlerinden yararlanılır.

68 Teşekkür Teşekkür ederim.

GİZLİLİK VE GİZLİLİĞİN ÖNEMİ

GİZLİLİK VE GİZLİLİĞİN ÖNEMİ 1. Yetkili bulunmayan kişilerce hakkında bilgi sahibi olunması halinde, Devletin güvenliği, milli varlığı, bütünlüğü, anayasal düzeni ve dış ilişkilerini tehlikeye düşürebilecek her türlü bilgi ve belgelere...

Detaylı

GİZLİLİK VE GİZLİLİĞİN ÖNEMİ. Olgun YAZICI İstanbul Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürü

GİZLİLİK VE GİZLİLİĞİN ÖNEMİ. Olgun YAZICI İstanbul Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürü GİZLİLİK VE GİZLİLİĞİN ÖNEMİ Olgun YAZICI İstanbul Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürü AMAÇ: Kamu kurum ve kuruluşlarının; güvenliğini sağlamak, yürütülen işlemlerin ve muhafaza edilen her türlü

Detaylı

T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Sayı : 85077348-54197341/420866611/ 952-2/ 07/01/2015 Konu : Koruyucu Güvenlik Talimatı İlgi: a) Başbakanlığın 18 Temmuz 1997

Detaylı

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmetiçi Eğitim Koordinatörlüğü 2014

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmetiçi Eğitim Koordinatörlüğü 2014 PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmetiçi Eğitim Koordinatörlüğü 2014 "Gizlilik" uygulamasının amacı, kamu kurum ve kuruluşlarının güvenliğini sağlamak, yürütülen işlemlerin ve muhafaza edilen her türlü gizlilik

Detaylı

T.C. İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 14.11.2018 tarih ve 2018/23 2 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel hükümler

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Iğdır Üniversitesinde bulunan gizlilik

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler KAFKAS ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Kafkas Üniversitesinde yetkili olmayan kişilerin bilgi sahibi

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1- Bu yönergenin amacı; Manisa Celal Bayar Üniversitesinde bulunan gizlilik

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi nde bulunan gizlilik

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin Amacı; Ankara Sosyal Bilimler

Detaylı

Sayfa No 1/13 AMAÇ: İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurum ve kuruluşlarında alınacak ve uygulanacak koruyucu güvenlik önlemlerini ve bu önlemlerin etkili ve yeterli bir düzeyde alınıp uygulanmasına ilişkin

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. 5/2/2003 tarih ve 12252 sayılı Makam Onayı. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. 5/2/2003 tarih ve 12252 sayılı Makam Onayı. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ 5/2/2003 tarih ve 12252 sayılı Makam Onayı BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Millî Eğitim Bakanlığı

Detaylı

MĠLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI AKARYAKIT ĠKMÂL VE NATO POL TESĠSLERĠ ĠġLETME BAġKANLIĞI GÜVENLĠK SORUġTURMASI VE ARġĠV ARAġTIRMASI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

MĠLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI AKARYAKIT ĠKMÂL VE NATO POL TESĠSLERĠ ĠġLETME BAġKANLIĞI GÜVENLĠK SORUġTURMASI VE ARġĠV ARAġTIRMASI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM MĠLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI AKARYAKIT ĠKMÂL VE NATO POL TESĠSLERĠ ĠġLETME BAġKANLIĞI GÜVENLĠK SORUġTURMASI VE ARġĠV ARAġTIRMASI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL ESESLAR 1. AMAÇ : Bu Yönergenin amacı; Teşekkülün

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Iğdır Üniversitesine ilk defa veya yeniden (açıktan,

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar

ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar Amaç Madde 1- Üniversitede yetkili olmayan kişilerin bilgi sahibi olmaları

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SAVUNMA SEKRETERLİĞİ BİNA-TESİS GÜVENLİK VE KORUMA AMİRLİĞİ FORMATÖRLÜK KURSU (14-18 MAYIS 2007)

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SAVUNMA SEKRETERLİĞİ BİNA-TESİS GÜVENLİK VE KORUMA AMİRLİĞİ FORMATÖRLÜK KURSU (14-18 MAYIS 2007) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SAVUNMA SEKRETERLİĞİ BİNA-TESİS GÜVENLİK VE KORUMA AMİRLİĞİ FORMATÖRLÜK KURSU (14-18 MAYIS 2007) Asef KAYGUSUZ Koruyucu Güvenlik Şube Sorumlusu Sivil Savunma Uzmanı VATAN SAVUNMASINA

Detaylı

T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT, TAKİP, ZİMMET USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT, TAKİP, ZİMMET USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT, TAKİP, ZİMMET USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE Sıra No :GMKA/Yönerge/04 Revizyon No : 1 Tarih :25/08/2011 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Altınbaş Üniversitesinde bulunan gizlilik

Detaylı

DOSYALAMA VE ARŞİV. Standart Dosya Planına Göre Tasnif. Birim Arşivini Düzenlemek. İmha Edilecek Evrak Tutanaklarını Hazırlamak

DOSYALAMA VE ARŞİV. Standart Dosya Planına Göre Tasnif. Birim Arşivini Düzenlemek. İmha Edilecek Evrak Tutanaklarını Hazırlamak DOSYALAMA VE ARŞİV Standart Dosya Planına Göre Tasnif Birim Arşivini Düzenlemek İmha Edilecek Evrak Tutanaklarını Hazırlamak Kurum Arşivine Gönderilecek Evrak İşlemlerini Yapmak ANLAŞMA, SÖZLEŞME VE PROTOKOLLERİN

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-Bu yönergenin amacı, 12.04.2000 tarih ve 24018 sayılı Resmi Gazetede

Detaylı

GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNETMELİĞİ

GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNETMELİĞİ 3735 GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 14/2/2000 No : 2000/284 Dayandığı Kanunun Tarihi : 26/10/1994 No : 4045 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi :

Detaylı

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜVENLİK SORUŞTURMASI ve ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜVENLİK SORUŞTURMASI ve ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜVENLİK SORUŞTURMASI ve ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Makina ve

Detaylı

GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNETMELİĞİ(BKK:2000-284)

GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNETMELİĞİ(BKK:2000-284) GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNETMELİĞİ(BKK:2000-284) Karar Tarihi 14.02.2000 Yönetmelik No: 4045 YT 2000-284 Yürürlük Tarihi 12.04.2000 Yayın Tarihi 12.04.2000 RG Sayısı 24018 BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜVENLİK SORUŞTURMASI ve ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜVENLİK SORUŞTURMASI ve ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜVENLİK SORUŞTURMASI ve ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Tarım İşletmeleri Genel

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI EVRAK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI EVRAK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI EVRAK YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 29 Mart 2012 Karar No : 19 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

15/06/2017 SENATO 2017/06-VII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ

15/06/2017 SENATO 2017/06-VII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ 15/06/2017 SENATO 2017/06-VII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı Bitlis

Detaylı

GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNETMELİĞİ

GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNETMELİĞİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 14/2/2000 No : 2000/284 Dayandığı Kanunun Tarihi : 26/10/1994 No : 4045 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 12/4/2000

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ ( tarih, 350 sayı ve 07 Numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ ( tarih, 350 sayı ve 07 Numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ (22.07.2010 tarih, 350 sayı ve 07 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Sakarya

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN. Müdür Yardımcısı Kalite Yönetim Direktörü Başhekim. Sayfa 1 / 5

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN. Müdür Yardımcısı Kalite Yönetim Direktörü Başhekim. Sayfa 1 / 5 1- GENEL BİLGİLER 1.1- AMAÇ Bu planın amacı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde bulunan arşiv malzemesi ve ileride arşiv malzemesi hâline gelecek arşivlik malzemenin tespit edilmesini, herhangi bir sebepten

Detaylı

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ İÇİNDEKİLER Gizlilik İlkesi... 3 Genel Kurallar... 4 Mesleki Gizlilik... 4 Müşteri Çıkarlarının Üstünlüğü ve Önceliği... 5 Yasal

Detaylı

AYNİYAT BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AYNİYAT BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK DURUMU Değişiklik Tarihi Açıklama Değişiklik No - Yeni Yayımlandı 0 08.03.2007 İçerik Değişikliği Yapıldı 1 15.12.2008 İçerik Değişikliği Yapıldı 2 03.09.2010 İçerik ve Form Değişikliği Yapıldı

Detaylı

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI 6331 Sayılı Kanun: Madde:11-12 Acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal

Detaylı

ÜNİVERSİTE GİRİŞİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

ÜNİVERSİTE GİRİŞİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ÜNİVERSİTE GİRİŞİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ GÖREV/İŞ TANIMI FORMU KADRO VEYA POZİSYONUN BİRİMİ/ALT BİRİMİ Genel Sekreter Yardımcılığı/Koruma ve Güvenlik Birimi STATÜSÜ [ ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL UNVANI

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu yönerge ile Yazı

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları Konu; İSG Kurulları Amaç; Elliden fazla çalışanı olan işyerlerinde kurulması zorunlu olan İSG kurullarının oluşumu, görevleri ve önemi hakkında bilgi sahibi olmak. Öğrenim

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6 XXIII İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik b) Acil durumların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirleri alır. c) Acil durumların olumsuz etkilerinden korunmak üzere gerekli ölçüm

Detaylı

Halk Sağlığı Laboratuvarlarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönerge Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu

Halk Sağlığı Laboratuvarlarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönerge Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Halk Sağlığı Laboratuvarlarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönerge Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı, bireyin ve toplumun yaşamlarını sağlıklı

Detaylı

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÖBETÇİ MEMURLUĞU ÖZEL YÖNERGESİ

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÖBETÇİ MEMURLUĞU ÖZEL YÖNERGESİ MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÖBETÇİ MEMURLUĞU ÖZEL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, İlkeler, Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, yetkili merciler

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI Bu kitapçıkta yer alan güvenlik kuralları, öğrencilerimizin ve personelimizin güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için gerekli tedbirleri almak üzere,

Detaylı

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18 Haziran 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28681 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI. -Rektörlük Özel Kalem Müdürü. -Rektörlük Özel Kalem Sekreteri

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI. -Rektörlük Özel Kalem Müdürü. -Rektörlük Özel Kalem Sekreteri T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI İŞLEM/İŞ AKIŞI Sağlanan doğru randevu akışı ile Rektörün kısıtlı zamanının verimli şekilde değerlendirilmesi SORUMLULAR -Rektörlük

Detaylı

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde acil

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU GÖREV/İŞ TANIMI FORMU Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı /Genel Hizmetler Birimi/Barınma Hizmetleri Bürosu BEKÇİ BEKÇİ Genel Hizmetler Birimi Şefi, Genel Hizmetler Birimi Şube Müdürü, Daire Üst yönetim

Detaylı

BURHANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ

BURHANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ BURHANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ -Meslek Yüksekokulu kurullarına başkanlık etmek, Meslek Yüksekokul kurullarının kararlarını uygulamak ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

SABOTAJ ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO:

SABOTAJ ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: 1 862305 1 0 412900 200610 55 11 ADRES: OMU Diş Hekimliği Fakültesi Kurupelit Kampüsü ATAKUM/SAMSUN TEHLİKE SINIFI: TEHLİKELİ

Detaylı

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Gizem Naz DÖLEK İSG Uzman Yardımcısı / Çevre Yüksek Mühendisi EYLÜL 2014, ANKARA İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18 Haziran 2013 tarih ve 28681

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN DAMAR CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF 1. Enerji Kesilmesinin önlenmesi PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA İZLEME YÖNTEMİ TERMİN 1.a)Jenaratörün Devreye Girmesi

Detaylı

Karar Tarihi : 01/12/2011 Karar Numarası : 145 T.C. IĞDIR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Karar Tarihi : 01/12/2011 Karar Numarası : 145 T.C. IĞDIR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Karar Tarihi : 01/12/2011 Karar Numarası : 145 T.C. IĞDIR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 Bu yönetmeliğin

Detaylı

BOYAHANE - CİLAHANE İŞLETME KRİTERLERİ

BOYAHANE - CİLAHANE İŞLETME KRİTERLERİ BOYAHANE - CİLAHANE İŞLETME KRİTERLERİ Murat EVLİCE ÇEVRE MÜHENDİSİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI TEL: 0507 179 80 98 0553 293 87 62 E- POSTA: murate@kayalarosgb.com muratevlice@gmail.com BOYAHANE - CİLAHANE İŞLETME

Detaylı

DEVLET MALINI KORUMA VE TASARRUF İLKELERİ

DEVLET MALINI KORUMA VE TASARRUF İLKELERİ DEVLET MALINI KORUMA VE TASARRUF İLKELERİ DEVLET MALI Devletin sahip olduğu her çeşit taşınır ve taşınmaz varlıklardır. DEVLET MALINI KORUMA İLKELERİ Çalışanların yetki ve sorumlulukları belirlenmeli,

Detaylı

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR Amaç Madde 1 Belediye İtfaiye Yönetmeliği kapsamında İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı her türlü araç, makine ve ekipmanın bakım onarımını planlamak,

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ. İsmail BEZİRGANOĞLU İdari ve Mali İşler Müdürü Türkeli Devlet Hastanesi

BİLGİ GÜVENLİĞİ. İsmail BEZİRGANOĞLU İdari ve Mali İşler Müdürü Türkeli Devlet Hastanesi BİLGİ GÜVENLİĞİ İsmail BEZİRGANOĞLU İdari ve Mali İşler Müdürü Türkeli Devlet Hastanesi 2015 20.10.2012 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Ulusal Siber Güvenlik Çalışmalarının Yürütülmesi, Yönetilmesi

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Üsküdar Üniversitesinde bulunan gizlilik

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Fen İşleri Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat çerçevesinde

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ İLE NOTER ODALARINA AİT ARŞİV HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ*

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ İLE NOTER ODALARINA AİT ARŞİV HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ* TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ İLE NOTER ODALARINA AİT ARŞİV HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ* BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarının çalışmaları ile

Detaylı

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri...MÜDÜRLÜĞÜNE BANAZ İlgi : Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün

Detaylı

Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi

Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi NECMETTİN ERBAKAN Ü N İ V E R S İ T E S İ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi Ali ALAN Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Bilgi İşlem Merkezi 444

Detaylı

TIBBİ DOKÜMANTASYON. Ders 6- Dosyalama ve Arşivleme. Öğr. Gör. Hüseyin ARI T.C. İstanbul Arel Üniversitesi

TIBBİ DOKÜMANTASYON. Ders 6- Dosyalama ve Arşivleme. Öğr. Gör. Hüseyin ARI T.C. İstanbul Arel Üniversitesi TIBBİ DOKÜMANTASYON Ders 6- Dosyalama ve Arşivleme 1 Dosyalama, örgütsel faaliyetlerin yürütülmesi sırasında giden belgelerin ikinci suretlerini veya kopyalarını, gelen belgelerin ise asıllarını, bir düzen

Detaylı

Ders No: 29 Hoş Geldiniz

Ders No: 29 Hoş Geldiniz Acil Durum Planları Ders No: 29 Hoş Geldiniz Eğitimimizin Amacı Katılımcıların, işyerlerinde acil durumlarda uygulanacak planlar ve bu planlamanın yapılması hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır. Öğrenim

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayfa 1 / 92 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HAZIRLAYAN Sivil Savunma Amiri Emrah ALGAN BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

İKAZ VE ALARM İŞARETLERİ

İKAZ VE ALARM İŞARETLERİ İKAZ VE ALARM İŞARETLERİ Sivil Savunma Genel Müdürlüğü tarafından; hava saldırısı ihtimali olduğunda, hava saldırısı başladığında ve saldırının durduğunda halkın alacağı tedbirleri/önlemleri uygulamak

Detaylı

IṠ YERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK M. Görkem Erdoğan Bu sunuya ve konunun pdf dosyasına adresinden erişilebilir. GENEL BİLGİ YÜKÜMLÜLÜKLER ACİL DURUM PLANI SON HÜKÜMLER 2 GENEL BİLGİ Amaç:

Detaylı

GİZLİ HİZMET BİNASI SABOTAJLARA KARŞI KORUMA PLANI 1- KORUNACAK YER HAKKINDA GENEL BİLGİLER

GİZLİ HİZMET BİNASI SABOTAJLARA KARŞI KORUMA PLANI 1- KORUNACAK YER HAKKINDA GENEL BİLGİLER HİZMET BİNASI SABOTAJLARA KARŞI KORUMA PLANI Müessesenin Adı ve Yeri : Müessesenin Bağlı Olduğu Kurum ve Kuruluş : Planın Yapılış Tarihi :.../.../2010 1- KORUNACAK YER HAKKINDA GENEL BİLGİLER a) Müessesenin

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KANUNU

SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KANUNU SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KANUNU Kanun Numarası : 5202 Kabul Tarihi : 29/6/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 3/7/2004 Sayı :25511 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 43 Sayfa: Amaç Madde 1- Bu Kanunun

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2014/057 Meclis Karar Tarihi : 10/07/2014 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 15/07/2014

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARŞİV İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARŞİV İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı hastaların tıbbi kayıtlarının güvenli koşullarda saklanması, bütünlüğünün korunması ve erişilebilirliğinin sağlanması amacıyla yöntem tanımlamaktır. 2. Kapsam

Detaylı

www.gorkemerdogan.com

www.gorkemerdogan.com IṠ YERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK M. Görkem Erdoğan Bu sunuya ve konunun pdf dosyasına adresinden erişilebilir. GENEL BİLGİ YÜKÜMLÜLÜKLER ACİL DURUM PLANI SON HÜKÜMLER SORULAR 2 GENEL BİLGİ

Detaylı

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR Doküman Kodu: ARŞ.PR.01 Yayın Tarihi:Mayıs 2013 Revizyon Tarihi:- Revizyon No:0 Sayfa No:1/5 1. Amaç: Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası hizmetleri ve faaliyetleri sonucunda

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası Gündem tekliflerinin alınması Birimlerden gelen teklifler tarafından değerlendirilir ve Rektöre arz edilir. Gelen evrak Gündemin yazılması in incelemesinden

Detaylı

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ TANIMLAR HBYS: Hastane Bilgi Yönetim Sistemi. Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve diğer sağlık tesislerinde kullanılan hasta kayıtlanın saklanmasına ve erişimine imkân veren bilgi sistemidir.

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim.

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim. Doküman Adı: EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03 2,3 3 Uygulama bölümünde düzenlemeler yapıldı 2 3 Tanımlar çıkarılarak T501-04 na atıf yapıldı 7 2 Yetki

Detaylı

NOT: AŞAĞIDAKİ SİPARİŞ FORMUNU DOLDURUP; bilgi@baykentbilgisayar.com.tr adresine e-mail olarak veya 0312 240 9714 'e FAX olarak gönderebilirsiniz.

NOT: AŞAĞIDAKİ SİPARİŞ FORMUNU DOLDURUP; bilgi@baykentbilgisayar.com.tr adresine e-mail olarak veya 0312 240 9714 'e FAX olarak gönderebilirsiniz. NOT: AŞAĞIDAKİ SİPARİŞ FORMUNU DOLDURUP; bilgi@baykentbilgisayar.com.tr adresine e-mail olarak veya 0312 240 9714 'e FAX olarak gönderebilirsiniz. Müşteri Kuruluş: Adres: UYARI, İKAZ İŞARET VE LEVHALARI

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Belge Yönetimi ve Arşiv İşleri (BEYAS) Ünitesi İş Akış Şeması

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Belge Yönetimi ve Arşiv İşleri (BEYAS) Ünitesi İş Akış Şeması Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Belge Yönetimi ve Arşiv İşleri (BEYAS) Ünitesi İş Akış Şeması 1- Her yıl ocak ayı sonuna kadar bir önceki takvim yılına ait dosyaların arşive gelmesi, dosyaların

Detaylı

KORUMA ve GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ÇALIŞMA ESASLARI

KORUMA ve GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ÇALIŞMA ESASLARI Sayfa No 1/5 1. Amaç 1.1. Hazine Müsteşarlığı ile Ekonomi Bakanlığı yerleşkesine ve hizmet binalarına giriş ve çıkışların güvenli ve kontrollü bir şekilde yapılmasının sağlanması, araç ve yaya trafiğinin

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARŞİV MÜDÜRLÜĞÜ YÖNERGESİ

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARŞİV MÜDÜRLÜĞÜ YÖNERGESİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARŞİV MÜDÜRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Dayanak Amaç: Madde 1: Bu Yönergenin amacı İzmir Büyükşehir Belediyesi Arşiv Şube Müdürlüğünün görev ve çalışma

Detaylı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı nın Görev, Yetki ve Sorumluluğu ÜST YÖNETİCİ Üst Yöneticinin Sorumluluğu Sivil savunma Afet Acil durum Seferberlik ve Savaş

Detaylı

Üniversitelerin İç ve Dış Yazışmaları Takibi ve Arşivlenmesi

Üniversitelerin İç ve Dış Yazışmaları Takibi ve Arşivlenmesi Sayfa 1 / 9 Üniversitelerin İç ve Dış Yazışmaları Takibi ve Arşivlenmesi 2013 Sayfa 2 / 9 Yazan(lar) : Tarih : Nuray Altunay Yazı İşleri Sorumlusu Nihal Kalaycı Strateji Geliştirme Daire Başkan V. Tarih

Detaylı

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Hastanemizde yangın çıkmadan önce alınacak tedbir ve eğitimler ile yangın anında yapılacak işlemler ve yangın sonrası yapılması gerekenleri belirlemek, yangının erken tespit edilmesini, durdurulmasını,

Detaylı

İNSANİ YARDIM FAAALİYETLERİNDE GÜVENLİK VE SAHADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR. Ulusal Afet Yönetimi Müdürlüğü İsmail ORAL.

İNSANİ YARDIM FAAALİYETLERİNDE GÜVENLİK VE SAHADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR. Ulusal Afet Yönetimi Müdürlüğü İsmail ORAL. İNSANİ YARDIM FAAALİYETLERİNDE GÜVENLİK VE SAHADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR Ulusal Afet Yönetimi Müdürlüğü İsmail ORAL www.kizilay.org.tr İNSANİ YARDIM FAALİYETLERİNDE GÜVENLİK VE KURALLAR 1. GENEL

Detaylı

Personel Özlük İşleri İş Akışı Süreci

Personel Özlük İşleri İş Akışı Süreci Personel Özlük İşleri İş Akışı Süreci Personelin her türlü izin işlemlerinin takibi Personelin Özerk Hakları Personelin Özlük Dosyalarının düzenlenmesi takibi Birim İçi Evrak Kayıt n arşivlenmesi Havran

Detaylı

TÜTÜN EKSPERLİĞİ YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımları

TÜTÜN EKSPERLİĞİ YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımları 1 / 13 1.1. Yüksekokul Müdürü Görev Tanımı 1.2 Görevin Adı : Yüksekokul Müdürü 1.3 Bağlı Bulunduğu Unvan : Rektör Yönetimi altında bulunan Yüksekokulda verilen eğitim öğretim hizmetlerinin en üst düzeyde

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Ziraat Fakültesi Dekanlığı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Ziraat Fakültesi Dekanlığı ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Ziraat Fakültesi Dekanlığı GÖREVİN ADI GÖREVİN KAPSAMI : Dekan : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1. GÖREV VE SORUMLULUKLAR 1. Fakülte kurullarına

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURUL PROTOKOLÜ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURUL PROTOKOLÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURUL PROTOKOLÜ Doküman No 918-03.01-D.02 Sayfa No 1 / 3 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu na göre 28532 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI

Detaylı

Doğal Gaz Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Doğal Gaz Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Doğal Gaz Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu

Detaylı

İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY

İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GENEL SEKRETERLİK SÜRECİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY liğe bağlı liğe bağlı birimlerin çalışmaları ile ilgili birim amirleri ile belirli aralıklarla toplantılar

Detaylı

Türkiye İş Kurumundan: TÜRKİYE İŞ KURUMU HİZMETLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Sayısı. Resmi Gazete Tarihi

Türkiye İş Kurumundan: TÜRKİYE İŞ KURUMU HİZMETLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Sayısı. Resmi Gazete Tarihi Türkiye İş Kurumundan: TÜRKİYE İŞ KURUMU HİZMETLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Sayısı 26968 Resmi Gazete Tarihi 15.08.2008 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

(28/01/ 2003 tarihli ve 25007 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan :

(28/01/ 2003 tarihli ve 25007 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : (28/01/ 2003 tarihli ve 25007 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : Elektrik Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek

Detaylı

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır.

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon Ünitesi kirli, temiz ve steril alan olmak üzere üç alandan oluşmalıdır. Kirli, temiz ve steril alanlar arasındaki geçiş noktalarında

Detaylı

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler DİŞ PROTEZ LABORATUVARI DEĞERLENDİRMESİ Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım ÖNCEKİ TEHLİKE ŞİDDET OLASILIK 1.1. İşyerinde acil çıkış yönlendirmesinin yapılmamış olması. 1.2. İşyerinde bulunan yangın

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ BEYAZ MASA GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. TALAS BELEDİYESİ BEYAZ MASA GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Beyaz Masa biriminin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat çerçevesinde

Detaylı

NOTERLİK DAİRELERİ ARŞİV HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

NOTERLİK DAİRELERİ ARŞİV HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK NOTERLİK DAİRELERİ ARŞİV HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik noterlik daire ve arşivlerinin hizmetin daha verimli bir şekilde yürütülebilmesine imkân

Detaylı

KORUYUCU GÜVENLİK ÖZEL TALİMATI

KORUYUCU GÜVENLİK ÖZEL TALİMATI T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET METEOROLOJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sivil Savunma Uzmanlığı KORUYUCU GÜVENLİK ÖZEL TALİMATI ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET METEOROLOJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sivil

Detaylı

T.C. KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Bilgi İşlem Müdürlüğünün

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI BİZİM PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI BİZİM PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI BİZİM PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. İçindekiler BİRİNCİ BÖLÜM... 2 Amaç, Tanımlar, Kapsam, Dayanak, Komite... 2 1.1. AMAÇ... 2 1.2. TANIMLAR:... 2 Kanun: Sermaye Piyasası Kanunu,...

Detaylı

YAZIŞMA VE DOSYALAMA USULLERİ SORULARI

YAZIŞMA VE DOSYALAMA USULLERİ SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi resmi yazının tanımıdır? a) Resmi yazı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kişiler arasında iletişimi sağlamak amacıyla yazılan yazıları ifade eder. b) Resmi yazı, kamu kurum

Detaylı

AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ

AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ AYIKLAMA: Arşiv Malzemesi ile cari işlemleri devresinde bir değere sahip olduğu halde, hukuki kıymetini ve bir delil olma vasfını kaybetmiş, ileride kullanılmasına ve muhafazasına

Detaylı