itunes U Ders Oluşturma Yönergeleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "itunes U Ders Oluşturma Yönergeleri"

Transkript

1 itunes U Ders Oluşturma Yönergeleri İçindekiler itunes U daki Yenilikler 1 Genel Bakış 2 Başlangıç 3 Ders Ayarları 4 İçerik Düzenleme ve Organize Etme 6 Gönderiler, Ödevler ve Malzemeler Ekleme 7 Kayıtları Yönetme 9 Öğrencilerin Çalışmalarını Toplama ve Not Verme 10 Yönetme ve İşbirliği 11 En İyi Uygulamalar 13 Daha Fazla Bilgi 14 itunes U daki Yenilikler itunes U 3.0 sınıfınızı ipad de bir araya getirmeyi her zamankinden daha kolay kılıyor. Entegre edilmiş not defteri, ödev teslimi ve özel tartışmalar gibi yeni özellikler sayesinde, ipad de öğrenciler için ilgi çekici ve özel bir öğrenme ortamı oluşturabilirsiniz. Ödev teslimi Ödev teslimi özelliği, öğrencilerin ödevlerini itunes U aracılığıyla size göndermesini sağlar. Ödevlerini tamamlamak için çeşitli Apple ve üçüncü taraf uygulamalarını ve yerleşik PDF e açıklama ekleme araçlarını kullanabilirler. Projeler teslim edildikten sonra, tümü tek yerde organize edildiği için öğrencilerin çalışmalarını takip edebilir ve bunlara not verebilirsiniz. Açıklama ekleme araçları Yerleşik açıklama ekleme araçları, öğrencilere itunes U dan ayrılmadan bir PDF e işaretler ve yorumlar eklemek için kalem veya parmaklarını kullanma seçeneği sunar.* Özel tartışmalar Doğrudan bir ödev kapsamında özel tartışmalar yoluyla öğrencilerinizin özgün öğrenme gereksinimlerini destekleyin. Entegre not defteri Özel derslerinize kaydolan tüm öğrencilerin notlarını ve ödevlerini takip edin. Not verileceğini göstermek amacıyla belirli bir ödev için not verme özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Ödevlere not verirken, genel ve bireysel öğrenci performansını görebilir ve öğrencilerin gelişimini takip edebilirsiniz. Ödevler için birden çok malzeme ekleme Bir ödeve birçok destekleyici malzeme ekleyebilir ve öğrencilerin yaratıcılıklarını ifade etme şekillerini seçmesine olanak verebilirsiniz. ÖNEMLİ: Yeni ders özelliklerden bazıları için itunes U 3.0 gereklidir. Öğrencilerinize en iyi deneyimi sunmak için, yeni ders özelliklerini dahil etmeden önce itunes U yu en son sürümüne güncellemelerini sağlayın.

2 itunes U Ders Oluşturma Yönergeleri 2 Genel Bakış itunes U dersleri, ipad de dersleri sunmanızı, ödevlere not vermenizi ve öğrencilerinizle iletişim içinde kalmanızı kolaylaştırır. itunes U dersleri ile, dersiniz için gereken tüm malzemeler tek bir yerde organize olur. Öğrencileriniz doğrudan uygulama içinde görüntülü veya sesli ders anlatımlarını oynatabilir, kitap okuyabilir, özel veya sınıf genelindeki tartışmalara katılabilir ve ödevlerini teslim edebilir. Entegre edilmiş not defteri, öğrencilerinizin notlarını ve ödevlerini tek yerde takip etmenizi sağlar. Bu derslerde ders programı, metinler, ödevler ve diğer öğeler bulunabilir. ibooks Store dan ve App Store dan içerik ve web sitesi bağlantıları ekleyebilirsiniz. Ayrıca, itunes U da bulunan, dünyanın önde gelen eğitim kurumlarına ait sesli ve görüntülü içeriğin de dahil olduğu dan fazla öğrenme kaynağındaki malzemeye bağlantı verebilirsiniz. Dersinizi hazırladıktan sonra, bunu yerel olarak öğrencilerinizle paylaşabilir veya kurumunuzun itunes U sitesinde yayınlayarak tüm dünyadaki öğretmenler ve öğrencilerle paylaşabilirsiniz.

3 itunes U Ders Oluşturma Yönergeleri 3 Başlangıç Başlamak için ücretsiz itunes U uygulamasını indirin. Yeni bir ders oluşturmak için artı (+) işaretine dokunun ve ardından Ders Oluştur u seçin.

4 itunes Ders Oluşturma Yönergeleri 4 Daha sonra, özgeçmişinizi ve çalıştığınız bir önceki kurumu da içeren bir eğitmen profili oluşturun. ipad in kamerasını kullanarak veya Fotoğraf arşivinizden bir tane seçerek profilinize bir fotoğraf ekleyin. Bu profil bilgileri derslerinizdeki Eğitmen sayfasında görünür. Oluşturduğunuz tüm dersler, istediğiniz zaman düzenleyebileceğiniz profilinize yönlendirilir. Profilinizi kaydettikten sonra ders ayarlarınızı girebilirsiniz. itunes U da oluşturulan tüm dersler gizli olacak biçimde ayarlıdır. Ders Ayarları 1 Ders adını, kısa adı ve bölümünüzü girin. 2 itunes U ders rafında kullanılacak, ilgi çekici bir ders resmi ekleyin. ipad kamerasıyla fotoğraf çekebilir veya Fotoğraf arşivinizden bir fotoğraf seçebilirsiniz. Fotoğrafı ders kurulumu esnasında veya sonrasında ekleyebilirsiniz. Dosya boyutu 10 MB ı geçmeyen, en az 600 x 600 piksel bir resim seçin Açıklama ekleyin. Bu size öğrencilere içeriğinizle ilgili bilgi verme ve dersle ilgili beklentiler oluşturma şansı verir. Örneğin ders yapısının veya beklentilerin ve hedeflerin birer özetini ekleyebilirsiniz. İleri düğmesine dokunun.

5 itunes Ders Oluşturma Yönergeleri Kurumunuzu girin. Kategori ve alt kategorilerin yanı sıra, seviye ve dil seçimi yapın. Ders hızınızın kişiye bağlı mı yoksa oturum mu olacağını seçin. Öğrencilerin hızlarını kendilerinin belirlemesini istiyorsanız Hızı Kişiye Bağlı seçeneğini işaretleyin. Tahmini ders süresini de girebilir, istediğiniz zaman güncelleme yapabilirsiniz. Öğrencilerin siz öğretirken sizi takip etmesini istiyorsanız Oturum u seçin. Bir takvime göre organize edilen Oturum derslerinin birer başlangıç ve bitiş tarihleri, ödevlerin de teslim tarihleri vardır. Tartışmaların nasıl kullanılacağını belirleyin. Tartışmalar, öğrencilerin sizinle veya tüm sınıfla özel konuşmalar başlatmasına olanak verir. Bir öğrencinin ödevle ilgili bireysel sorularını cevaplamak, ona ekstra yardım sağlamak veya geri bildirimde bulunmak için bu öğrenciyle özel olarak sohbet edebilirsiniz. Ayrıca, siz ve öğrencileriniz sınıf tartışmaları başlatabilir. Dersteki herhangi bir öğrenci sınıf tartışmalarına katılabilir, siz de eğitmen olarak tartışmayı izleyebilir ve tartışmaya katılabilirsiniz. Dersiniz için tartışmayı kapatmayı seçebilirsiniz; dersinizi herkese açık hale getirirseniz, tartışma özelliği kaldırılır. Sahip olduğunuz içerik için bir lisans seçin. Standart Creative Commons seçenekleri de dahil olmak üzere çeşitli seçenekler mevcuttur. Bu lisans başkalarına sizin içeriğinizi kendi derslerinde nasıl kullanabileceklerini söyler Ders bilgilerinizi eklemeyi tamamladığınızda, İleri seçeneğine dokunun. Oluşturduğunuz veya katkıda bulunduğunuz tüm derslerin göründüğü Eğitmen panosuna yönlendirilirsiniz. Burada her bir ders ile ilgili genel bilgileri görebilirsiniz. Yeni bir ders oluşturmak için yapmanız gerekenin hepsi bu. Artık dersinizin yapısını oluşturmuş olduğunuz için daha fazla içerik ekleyebilirsiniz.

6 itunes Ders Oluşturma Yönergeleri 6 İçerik Düzenleme ve Organize Etme Genel Bakış, Eğitmen ve Özet sayfalarını kullanarak dersinizi oluşturun. Genel Bakış sayfası, dersin açıklaması, bağlı olduğunuz kurum, seviye ve benzeri gibi bilgilerin de dahil olduğu, ders ayarlarınızdan eklemiş olduğunuz bilgileri içerir. Dersinizle ilgili bilgileri istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Eğitmen sayfasında profil bilgileriniz bulunur. Bu bilgileri istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Genel Bakış sayfası ders programınızı girdiğiniz yerdir. Gönderilerinizin ve ödevlerinizin tümü, özetinizdeki başlıklarla ilişkilendirilecektir. Özetinizi doğrudan itunes U ya girerek en fazla iki tane alt seviye ekleyebilir veya metni bu sayfaya koyabilirsiniz.

7 itunes U Ders Oluşturma Yönergeleri 7 Gönderiler, Ödevler ve Malzemeler Ekleme Dersinize içerik ve bağlam eklemek için gönderileri, ödevleri ve malzemeleri kullanın. Bir gönderide yönergeler, açıklama veya ders özeti yer alabilir. Bir gönderi girmek için özetinizden bir başlık seçin, bir gönderi konusu oluşturun, ardından gönderinin mesajını yazın. Herhangi bir gönderide bir veya daha fazla ödev oluşturabilirsiniz ve oturum derslerinde, her bir ödev için bir teslim tarihi seçebilirsiniz. Ödevlerinize başlık ve açıklama ekleyin; böylece, öğrenciler kendilerinden ne beklendiğini bilir. Not verme özelliğini etkinleştirebilir ve her bir ödev için bir puan değeri atayabilirsiniz. Ödev Teslimi özelliğini etkinleştirdiğinizde, öğrenciler sunumlar, çalışma sayfaları, videolar veya itunes U da açılan başka bir uygulamada oluşturdukları çalışmalar dahil olmak üzere, hazırlamış oldukları çalışmaları itunes U aracılığıyla gönderebilir. Bu ödevler, öğrencilerin çalışmalarını kolaylıkla takip edebildiğiniz ve bunlara not verebildiğiniz not defterinde organize edilir.

8 itunes U Ders Oluşturma Yönergeleri 8 Ödevler dersinizin bir parçası olan videolar, ses dosyaları, web bağlantıları, çalışma sayfaları, uygulamalar, kitaplar ve daha fazlası gibi çeşitli malzemeleri içerebilir. Kendi fotoğraflarınızı, videolarınızı ve belgelerinizi bile ekleyebilir ve bunları Malzemelerim bölümünden yönetebilirsiniz. Mağazada Ara yı kullanarak muhteşem uygulamaları, kitapları, itunes U kaynaklarını ve daha fazlasını keşfedin ve ekleyin.

9 itunes U Ders Oluşturma Yönergeleri 9 Kayıtları Yönetme Dersinize öğrenci kaydetmeye hazır olduğunuzda, Admin sekmesindeki Kayıt sayfasına tıklayarak öğrencilerinize kayıt kodunu veya kısayol bağlantısını gönderin. Öğrencilerden biri itunes U uygulamasında kayıt kodunu girdiğinde veya bir ipad, iphone ya da iphone touch tan bağlantıya tıkladığında, onaylayabileceğiniz veya engelleyebileceğiniz bir kayıt talebi alırsınız. Otomatik Onayla yı etkinleştirmeyi tercih edebilirsiniz, böylece kayıt isteğinde bulunan herkes otomatik bir şekilde onaylanır. Bir kayıt isteğini onayladıktan sonra öğrencinin adı isim listenizde görünür. Tüm kayıtlı öğrencileri ve dersi en son ne zaman görüntülediklerini görebilirsiniz. Bir öğrenciyi bir dersten çıkarmak veya engellemek için bu öğrencinin adının sağındaki i simgesine dokunun. Öğrencileri listenizden çıkardığınızda, bu kişilerin verileri Apple sistemlerinden silinir ve artık ulaşılamaz. Öğrenciler kendi aygıtlarından yerel bilgilere erişmeye devam eder.

10 itunes U Ders Oluşturma Yönergeleri 10 Öğrencilerin Çalışmalarını Toplama ve Not Verme Ödev teslimi özelliği, öğrencilerin çalışmalarını size doğrudan itunes U aracılığıyla göndermesini kolaylaştırır. Ayrıca, yerleşik not verme özelliği size öğrencilerin gelişimini takip etme ve genel ve bireysel performanslarını görme olanağı verir. Öğrenciler ödevlerini gönderdikten sonra bunları indirebilir ve not verebilirsiniz. Not Ver e dokunmanız ve notu girmeniz yeterli. Öğrenciye geri bildirim içeren özel bir mesaj gönderme seçeneğiniz de var. Vermiş olduğunuz notları anında gönderebilir veya daha sonra göndermek üzere taslak olarak kaydedebilirsiniz.

11 itunes Ders Oluşturma Yönergeleri 11 Entegre not defteri özel dersinizdeki öğrencilerin genel gelişimini gösterir. Öğrencilerin dersinizdeki ödevlerinde ne durumda olduklarını görebilirsiniz; örneğin, bir öğrencinin ödeve bakıp bakmadığını, teslim edip etmediğini veya size gönderdiği özel mesajı görebilirsiniz. Dersinizdeki tüm öğrencilerin gelişimini görün veya bireysel öğrenci gelişimini görmek için adına dokunun. Yönetme ve İşbirliği Dersinizi kopyalayın. Dersinizi kopyalamak için panonuzda sola kaydırın ve ardından Kopyala ya dokunun. Dersinizin kopyasını istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz, örneğin oturum seçeneğinden hızı kişiye bağlı seçeneğine getirebilirsiniz. Bir kopyasını gönderin. Dersinizin özeti, gönderileri, ödevleri ve malzemeleri de içeren bir kopyasını başka bir eğitmene gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz eğitmen de dersi anında kendi öğrencileriyle kullanmaya başlayabilir veya gerektiği gibi düzenleyebilir. Başka bir eğitmene devredin. Bir dersin sahibi olarak, dersi alan öğrencilere hiçbir sorun çıkarmaksızın dersi başka bir eğitmene tamamen devredebilirsiniz. Not: İlgili eğitmen olarak bir dersi devredebilmeniz için, dersi devrettiğiniz eğitmenin sizinle aynı kuruma bağlı olması gerekir.

12 itunes Ders Oluşturma Yönergeleri 12 Herkese açık kataloğa ekleyin. Herkese açık bir itunes U sayfasına sahip bir kuruma bağlıysanız, dersinizin dünyanın en büyük ücretsiz eğitim içeriği kataloğu olan itunes U kataloğunda yayınlanmasını talep edebilirsiniz. Herkese Açık Kataloğa Ekle ye dokunmanız yeterli; bunun ardından herkese açık sitenizin yöneticisine bir istek mail i gönderilir. Derse Katkı Sağlayacak Kişileri Davet Edin. Dersinize katkı sağlamak üzere en fazla beş kişiyi davet edebilirsiniz. Bu kişiler derse katkı sağlayabilmenin yanı sıra, dersteki öğrencilerin, notlar ve mail adresleri gibi bilgilerine de erişebilir. Derse katkı sağlayacak kişileri eklemek için Admin düğmesine, ardından Eğitmenler e ve daha sonra artı (+) işaretine dokunun.

13 itunes U Ders Oluşturma Yönergeleri 13 En İyi Uygulamalar itunes U derslerinizi oluştururken ve dağıtırken, bu en iyi uygulamaları aklınızda tutun. Açıklama. Dersinizin açıklamasına öğrenim hedeflerinin bir listesini ekleyin. Bu, öğrencilerinizin, özellikle de herkese açık dersler konusunda, dersin öğrenim ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamadığına karar vermesine yardımcı olur. Başlıkları görüntüleyin. Öğrencilerin ilk bakışta en önemli bilgileri görebilmeleri için gönderiler ve ödevler için kısa başlıklar kullanın. Gönderiler. Mesaj gönderileri yoluyla öğrenim malzemelerine anlam ve bağlam ekleyin. Güncel aktiviteleri öğrencilerin o ana kadar öğrendikleriyle bağdaştırın ve bu yeni içeriğin gelecekte nasıl önem kazanacağını gösterin. Ödevler. Ödevlerinize eylem fiilleriyle başlayın. Öğrencilerinizin ödevlerden oluşan bir yapılacaklar listesi olacak. Tartışmalar. Öğrencilerinizin ilgisini canlı tutun ve tüm sınıf için tartışma talepleri oluşturarak iletişim kurmalarını teşvik edin. Tartışmalar belirli gönderilere eklenebilir veya genel ders tartışmaları olabilirler. Ayrı ayrı öğrencilerle özel tartışmalar da yapabilirsiniz. Çok çeşitli eğitim malzemeleri. Gönderiler veya Malzemeler sekmesinden dersinize malzeme ekleyebilirsiniz. Çeşitli öğrenme biçimlerini destekleyen bütünlüklü malzemeler; metinler, videolar, uygulamalar, kitaplar ve daha fazlasından oluşan faydalı bir bütünlük hedefleyin. App Store da farklı seviyelere ve öğrenme biçimlerine uygun, çok sayıda konuyu kapsayan binlerce eğitim uygulaması mevcuttur. ibooks ta derslerinizde kullanabileceğiniz, önemli eğitim yayıncıları tarafından yayımlanan, biyografiler, başvuru kılavuzları ve ibooks Ders Kitapları nın da dahil olduğu çok sayıda kitap var. Ayrıca itunes U eğitim içeriği kataloğu derslerinizde kullanabileceğiniz ders anlatımları ve videolar gibi sayısız eğitim kaynağıyla dolu. Malzeme Arşivim. Malzemelerim özelliğini kullanarak da malzeme ekleyebilirsiniz. Aynı malzemelerin kullanıldığı birden fazla dersiniz varsa, Malzemelerim listeniz malzemeler eklemenizi kolaylaştırır. Bu listeyi aynı zamanda ileride vereceğiniz derslerde kullanmak istediğiniz öğelerin listesini tutmak için de kullanabilirsiniz. Ayrıntılı bağlantılar. Bir videoda belirli bir başlangıç ve bitiş noktasına veya bir kitapta belirli bir bölüme bağlantı verin, böylece öğrenciler doğrudan sizin atadığınız içeriğe gidebilir. Kaynak malzemeleri yükleyin. Sunumlar, çalışma sayfaları, videolar ve kitaplar gibi orijinal malzemeleri ekleyebilirsiniz, böylece öğrencilerinizin dersinizi tamamlamak için ihtiyaç duydukları her şey bir tık uzakta olur. Örneğin, yerleşik kamerayı kullanarak ders için bir tanıtım videosu kaydedin. Fotoğraf arşivine veya icloud Drive a kaydedebileceğiniz her şey, ders malzemelerine eklenebilir. Pages, Numbers, Keynote veya diğer uygulamalarda içerik oluşturabilir ve önce Paylaş simgesine, ardından itunes U da Aç a dokunarak bu malzemeyi doğrudan itunes U ya ekleyebilirsiniz. Ayrıca, öğrencileriniz yerleşik açıklama ekleme araçlarını kullanarak, yüklediğiniz PDF leri itunes U içindeyken işaretleyebilir. Not alma özelliğinden yararlanın. Word veya Pages belgelerinizi epub veya ibooks Author biçimlerine çevirebilirsiniz. Öğrencileriniz bu biçimlerdeki metni kullanarak kitabın içine notlar alabilir ve daha sonra bunları dersin Notlar sekmesinde bir araya getirebilir.

14 itunes Ders Oluşturma Yönergeleri 14 Mobilite ve yerleşik araçları kullanın. Mobil platformdan yararlanan aktiviteler düzenleyin; sınıf dışında, yerleşkenizde, saha gezilerinde veya topluluğunuzda veri toplayın veya içerik oluşturun. Yeni aktiviteler oluşturmak için ipad deki yerleşik kamera, mikrofon ve video kaydedicisinden faydalanın. Öğrencilerin, belgeleri itunes U da açmalarına olanak veren herhangi bir uygulamada oluşturdukları ödevleri teslim edebildiğini unutmayın. Notlar. Her ödeve ilişkin genel bilgiler için entegre not defterindeki ödev başlığını kullanın. Kaç öğrencinin ödevini teslim etmiş olduğunu ve kaç ödeve not vermiş olduğunuzu kontrol edin. Vermiş olduğunuz notları taslak halinde kaydedebilir ve bekletip tümünü tek seferde gönderebilirsiniz. Ayrıca, bir ödevin son teslim etme tarihi geçtiyse ve artık yeni ödev teslimlerini kabul etmiyorsanız, bu ödevi kilitleyebilirsiniz. Duyurular. Eğer bir oturum dersi veriyorsanız, öğrencilerinize istediğiniz an duyuru yapabilirsiniz; bu duyurular özetinizdeki başlıklarla bağlantılı değildir. Bunlar öğrencilere iptal edilen bir dersi veya sınav tarihi değişikliğini haber veren idari duyurular olabilir. RSS akışlarını ekleme. İsterseniz bir RSS akışından veya ders kayıt sisteminden dersinize ses ve video malzemeleri ekleyebilirsiniz. Malzeme olarak bir akış eklediğinizde, itunes U desteklenen malzemeleri dersinize yükler. Akışa yeni malzemeler eklendikçe, itunes U güncellemeleri kontrol ederek yeni malzemeleri dersinize ekler. Hesabınızı ilişkilendirme. Eğitim kurumunuzun herkese açık bir itunes U sayfası varsa, itunes U hesabınızı kurumunuzun hesabıyla ilişkilendirin. Bu, yükleme alanınız, oluşturabileceğiniz ders sayısı ve her bir derse kayıtlı öğrenci sayısı üzerindeki sınırlamaları kaldırır. Aynı zamanda dersinizi tüm dünyadaki öğrencilere ulaşabilecek şekilde itunes U sayfanızda yayınlamanız için herkese açık sayfa yöneticinize gönderebilmenizi sağlar. Eğer kurumunuz herkese açık bir itunes U sayfası açmak üzere başvurmak isterse, eduapp.apple.com adresini ziyaret ederek nasıl katılacağınızı öğrenin. Daha Fazla Bilgi itunes U Desteği: itunes U da Güvenlik ve Gizlilik: support.apple.com/kb/ht *ipad (3. nesil) veya daha yeni modellerde ve ipad mini 2 veya daha yeni modellerde PDF e açıklama ekleme özelliği yerleşik olarak bulunur Apple Inc. Tüm hakları saklıdır. Apple, Apple logosu, ibooks, ipad, iphone, ipod, ipod touch, itunes U, Keynote, Numbers ve Pages, Apple Inc. şirketinin, ABD ve diğer ülkelerde tescilli ticari markalarıdır. icloud, Apple Inc. firmasının servis markasıdır. A.B.D. ve diğer ülkelerde tescillidir. App Store ve ibooks Store Apple Inc. şirketinin servis markalarıdır. Burada belirtilen diğer ürün ve şirket adları başkalarına ait olabilir. Haziran 2015

itunes U Kılavuzları Dersinizi oluşturma Genel Bakış

itunes U Kılavuzları Dersinizi oluşturma Genel Bakış İçindekiler Genel Bakış 1 Başlarken 2 Ders ayarları 3 İçerik düzenleme ve organize etme 5 Gönderiler, ödevler ve malzemeler ekleme 6 Yönetme ve birlikte çalışma 8 Kayıtları yönetme 9 En iyi uygulamalar

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hoş geldiniz Twinspace Kılavuzu Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Sizlere: - TwinSpace inize erişme - Profilinizi düzenleme - Proje aktiviteleri

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU ALMS kullanıcılarının talepleri yönünde geliştirilecek ve istedikleri şekilde değişiklikler yapabilecekleri dinamik bir yapıda tasarlandı. Bu değişiklikleri yapma yetkisi sistem

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen)

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen) MUDES KULLANIM KILAVUZU (Eğitmen) İçindekiler Giriş... 3 Sistem Gereksinimleri... 3 Tarayıcı Gereksinimleri... 3 Minimum Donanım Konfigürasyonu... 3 Giriş Sayfası... 4 Ana Sayfa... 5 Duyurular... 5 Mesajlar...

Detaylı

AİLE İÇİ PAYLAŞIM AYARLARINI AÇMA

AİLE İÇİ PAYLAŞIM AYARLARINI AÇMA AİLE İÇİ PAYLAŞIM AYARLARINI AÇMA Aile İçi Paylaşım özelliği; ailedeki bireylerin itunes, ibooks ve App Store'dan satın alınan ürünlerin aile içinde tek bir Apple ID üzerinden paylaşabilmesini sağlar.

Detaylı

Apple School Manager

Apple School Manager Apple School Manager ipad ve Mac i her sınıfa ve öğrenciye kolayca dağıtın. Profesyonel Makine Cihaz ve Bilgi Teknolojileri Apple ın dağıtımınızın her adımını destekleyen güçlü araçlarıyla hızlı bir biçimde

Detaylı

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Daha iyi bir eğitimin hatrına Tanıtım Unicheck Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Bu kitapçık Unplag Kurumsal hesap içerisinde bulunan Admin hesap, akademisyen (öğretmen) hesabı

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu

Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu enocta Profilo İş Merkezi, Cemal Şahir Sok. No:26-28 34394 Mecidiyeköy / İstanbul T 0 212 356 13 00 F 0 212 356 13 09 www.enocta.com 1 İ çindekiler GIRIŞ...

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir.

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir. MOODLE NEDİR? Moodle, özgür ve açık kaynak kodlu bir uzaktan eğitim sistemidir. Açılımı, Modular-Object-Oriented- Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri

Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri Windows 7 Denetim Masası ndan (1) ve (2) numaralı ekranlardaki kırmızı işaretli komutları kullanarak işletim sisteminin güncelleştirme paketlerini denetleyerek

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Bir adım önde olma şansınızı arttırın, firma profilinizle alıcıları cezbedin ve performansınızı

Detaylı

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU Gündem 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Öğrenci Ana Sayfası Ders Ana Sayfası Ders Planı (Müfredat) Sınavlar Ödevler Sanal Sınıf Oturumları Sanal Sınıf Oturum Kayıtları İçerikler Ders

Detaylı

Hootsuite. Hızlı Başlangıç. Rehberi. Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0

Hootsuite. Hızlı Başlangıç. Rehberi. Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0 Hootsuite Hızlı Başlangıç Rehberi Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0 Copyright Zeynel Abidin Çift - Samsun, Ekim 2015 Bu kitabın tüm hakları Zeynel Abidin Çift'e aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden yürütülmektedir. Öğretim Yönetim Sisteminde,

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu denge.k12.tr INTERNET SİTEMİZİNİN ADRESİ www.denge.k12.tr K12NET ÖĞRENCİ BİLGİ SERVİSİ ADRESİ www.denge.k12net.com İçindekiler K12NET Sistemine Giriş... 2

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

MimioMobile Kullanım Kılavuzu. mimio.com

MimioMobile Kullanım Kılavuzu. mimio.com MimioMobile Kullanım Kılavuzu mimio.com 2013 Mimio. Tüm Hakları Saklıdır. Gözden geçirme 03.09.2013. Bu belgenin veya yazılımın herhangi bir kısmı, Mimio şirketinden önceden yazılı izin alınmaksızın herhangi

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı

Detaylı

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE 1 EBA Nedir? EBA; ilkokul, ortaokul, lise ve açıktan okuyan tüm öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabildiği bir web sitesidir. Size kendi hızınızda ve kendi

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Sürüm A TUR Not

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU AÇILIŞ Programa giriş yaptığınızda karşınıza destek sayfamız gelecektir. Buradan program kullanımı ve olası hatalar hakkında bilgiler alabilir, güncellemeler ve gerekli programların

Detaylı

ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 İçindekiler Tablosu Webokul a Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Webokul da Neler Bulunmaktadır? 5 Nasıl Eğitim / Seminer / Sınav Satın Alırım? 8 Satın Aldığım

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J30/J70 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, çalıştırma ortamını,

Detaylı

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir.

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Google Scripts Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Yeni eklenen paremetrelere Neticaret Sistemi Yönetimi Paneli > Tanımlar bölümü altında

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu MacBook unuza Hoş Geldiniz Hadi başlayalım. Mac inizi başlatmak için açma/kapama düğmesine basın. Ayarlama Yardımcısı, düzgün ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlamanızı sağlamak

Detaylı

ULUSAL MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ-JEOTEKNİK SEMPOZYUMU BİLDİRİ GÖNDERİM KILAVUZU

ULUSAL MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ-JEOTEKNİK SEMPOZYUMU BİLDİRİ GÖNDERİM KILAVUZU ULUSAL MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ-JEOTEKNİK SEMPOZYUMU BİLDİRİ GÖNDERİM KILAVUZU Ulusal Mühendislik Jeolojisi-Jeoteknik Sempozyumu web sayfası (http://www.muhjeoder.org.tr/sempozyum) kullanılarak Özet ve Tam

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1.Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014 ASSAM İçindekiler Önsöz... 3 ASSAM Web Sitesinde Makale Yayınlamak... 4 ASSAM Web Sitesine Nasıl Girerim?...

Detaylı

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Bu kılavuz, üç arı uygulamayı cihazınıza nasıl indireceğinizi anlatmaktadır. Lütfen bu araştırmada kullanılacak olan tüm uygulamalarda aynı e-posta adresini kullandığınızdan

Detaylı

Kişisel Sayfam dan daha fazlasını nasıl elde edebilirim?

Kişisel Sayfam dan daha fazlasını nasıl elde edebilirim? Kişisel Sayfam dan daha fazlasını nasıl elde edebilirim? İyi bir ilk izlenim bırakmak için asla ikinci bir şansınız olmaz Kişisel Sayfam nedir? Kişisel Sayfam bir ASG ye www.amway.com.tr internet sayfasında

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Ana sayfa açıldığında istediğiniz dili sağ tarafta olduğu gibi seçebilirsiniz. Arama çubuğundan istediğiniz yayın için arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuç listesinden kitabın

Detaylı

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE 1 EBA Nedir? EBA; ilkokul, ortaokul, lise ve açıktan okuyan tüm öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabildiği bir web sitesidir. Size kendi hızınızda ve kendi

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi MOBİL CİHAZLARDAN UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Web ortamında ilgili

Detaylı

E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ. E-TWINNING ARAÇLARI

E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ.   E-TWINNING ARAÇLARI E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ https://etwinningbitlis.weebly.com/ E-TWINNING ARAÇLARI E- Twinning de üç kademe bulunmaktadır. Masaüstü 2 Herkese açık olan Portal 1 TwinSpace 3 1. Kademe: Genel (Herkese

Detaylı

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öncelikle Yüksekokulumuz ana sayfasından(http://uzak4.mersin.edu.tr/)

Detaylı

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci kendisine bildirilen Kullanıcı kodu ve parola bilgileri ile sisteme giriş yaptığında Öğrenci Ana Sayfası ekranına ulaşılır. Öğrenci Ana Sayfası ekranından,

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

Bimel Ürün Veritabanı Paylaşım Platformu. XML Servisleri

Bimel Ürün Veritabanı Paylaşım Platformu. XML Servisleri Bimel Ürün Veritabanı Paylaşım Platformu XML Servisleri www.bimel.com.tr 10 Ekim 2012 1 Belge Sürümleri Sürüm Tarih Yazar Değişiklik V1.0 14.04.2008 Burak USGURLU burak@bimel.com.tr İlk yayınlanma. V2.0

Detaylı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress nedir? WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.wordpress açık kaynaklı bir yazılım

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız?

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart uygulaması; kişi veya firmaların sisteme üye olarak sevdiklerine, dostlarına, çözüm ortaklarına, personeline fidan bağışını e-kart olarak

Detaylı

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu 2013 Speakout: Kullanım Merhabalar, Bu dokümanda MyEnglishLab: Speakout öğrenci kullanımını inceleyeceğiz. Eğer henüz bir hesap oluşturmadıysanız, burayı

Detaylı

Yeni TwinSpace'e Genel bir Bakış

Yeni TwinSpace'e Genel bir Bakış Yeni TwinSpace'e Genel bir Bakış (Başlangıç tarihi: Eylül 2014) Bu kılavuz, Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Yeni TwinSpace'inizi kullanmaya başlamanız için bilmeniz gereken

Detaylı

Prof. Dr. İrfan Kaymaz

Prof. Dr. İrfan Kaymaz Prof. Dr. İrfan Kaymaz Özet... Bu notlar, Erzurum Teknik Üniversitesindeki derslerde Google tools for Education araçlarından Google Classroom (GCL) kullanımı ile ilgili bilgiler içermektedir. Erzurum Teknik

Detaylı

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ)

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın adres çubuğuna https://ekampus.anadolu.edu.tr/

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ

DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ DHL EMAILSHIP IN KULLANIMI HIZLI VE KOLAYDIR. DHL emailship DHL Express in basit ve kullanımı kolay elektronik gönderi aracıdır. Yeniden kullanılabilen PDF

Detaylı

Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı

Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı Menteşe Kütüphanesi Source: flickr/toennessen Managing References 1 Zotero nedir? Zotero ne işe yarar? Zotero nasıl kurulur? Zotero nasıl çalışır? Zotero nun özellikleri

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

ithenticate/turnitin Kullanıcı Eğitimi Mahir Kaya (PhD)

ithenticate/turnitin Kullanıcı Eğitimi Mahir Kaya (PhD) ithenticate/turnitin Kullanıcı Eğitimi Mahir Kaya (PhD) Konu Başlıkları Turnitin nedir? Hangi amaçlarla kullanılır? Kullanıcı profili oluşturma Oturum Açma Sınıf Oluşturma Sınıf Bilgileri Ödev Oluşturma

Detaylı

Kullanım kılavuzu. AirPrint

Kullanım kılavuzu. AirPrint Kullanım kılavuzu AirPrint BAŞLANGIÇ Bu belgedeki bilgilerin tam, doğru ve güncel olmasını sağlamak için her türlü çalışma yapılmıştır. Üretici, kontrolü dışındaki hataların sonuçları için sorumluluk kabul

Detaylı

BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI EYLÜL 2016 1 Bu kılavuzda yazılı bilgiler Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Bilgi İşlem Otomasyonu dahilinde kullanılan

Detaylı