R100 Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "R100 Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 R100 Kullanım Kılavuzu

2

3 Bluetooth Ayarlarının Yapılması: Cg Survey programı çalıştırılır. Ayarlar bölümünden çalışma seçimine tıklanır. Çalışma seçimi cihaz ayarlarının yapıldığı bölümdür.tüm RTK ve Cors ayaralarını bu ekranda yapabilirsiniz. tıklanır. Sağ alt kısımda bulunan Menü/Bluetooth tıklanır.daha önceden bir cihaz eklememişseniz Add new deviceye tıklanır. Bluetooth arama ekranında eklemek istediğiniz cihazın seri numarasının üzerine tıklayarak cihaz ekleme işlemi tamamlanır.daha sonra alttaki sekmelerden Com Ports a tıklanır burada eklediğimiz cihazın hangi portta çalışacağını belirleriz. Com 9 ve Com 8 portları en uygun portlardır.new Outgoing Port a tıklanır eklemek istediğimiz cihazın seri numarası bulunur ve uygun Com portları seçilir. (Com 8, Com 9) yukarıdan ok tıklanarak çıkılır.

4 Sabit Kurulumu: Ana menüden İş dosyası açılır.dosya/yeni İş tıklanır.dosya ismi, çalışmak istediğiniz datum girilerek tamam butonuna tıklanır.oluşturulan iş dosyasını tekrardan açmak isterseniz Dosya / İş açı tıklayarak dosyalara ulaşabilirsiniz. Daha sonra Ayarlar kısmından Çalışma Seçimine tıklanır.gpsimiz hangi portta ise Klavye port kısmından seçilir ve Bağlan butonuna tıklanır.mod Sabit,Stil Dahili Radyo seçilir.parametre sekmesine tıklanır.yayın formatı RTCM 3.0 Anten tipi T300 seçilerek sakla butonuna basılır.rtk Sekmesi tıklanır.protokol Şeffaf (bu protokolde diğer marka cihazlarla çalışabilirsiniz.) Frekans seç bölümünden istediğiniz uygun frekans seçilir. Statik yazan bölümden Modem çıkış gücü seçilir. 2 W ile uzun mesafelerde sorunsuz çalışabilirsiniz. Ayarla butonuna tıklanarak Konum sekmesi seçilir. Konum sekmesinde Nokta adı girilebilir veya Seç kısmından hafızadaki koordinatı bilinen bir nokta çağrılabilir.nokta koordinatını biliyorsanız Uygun bölümlere girilir. Bilmiyorsanız Konum Al seçeneğine tıklayarak lokal koordinat elde edebilirsiniz. Anten Değerlerinin Girilmesi: Sabit cihazımız sehpada ise Ölçüm yeri eğik anten, Pilye veya Jalon üzerinde ise Düşey anten seçilir. Eğik Anten Ölçümü: Cihaz üzerinden bulunan işaretten çivi ucuna kadar olan mesafe yazılır. Düşey Anten Ölçümü: Cihazın en alt kısmından Jalon yada pilye betonu üstüne kadar olan mesafe ölçülerek anten yüksekliği kısmına girilir.en son olarak Başla butonuna tıklanarak Sabit kurulumu tamamlanır.(karşınıza iki kere onay kutusu gelecektir. İkisine de Ok diyerek geçin)

5 Gezicinin Ayarlanması: Ayarlardan Çalışma Seçimine tıklanır. Mod Gezici,Stil Dahili Radyo seçilir. Geziciyi kaydettiğimiz com port hangisi ise seçilir örneğin Com 8 ve bağlana tıklanır.parametre bölümünden Anten yüksekliği girilerek sakla butonuna tıklanır. En son olarak RTK sekmesine tıklanır ve Ayarla butonuna basılarak Başla ile çıkılır. Cihazın Fix veya Float durumuna göre Ölçüme başlanır. Nokta Ölçümü: Ana Menüden Ölçüm/Nokta Ölçümü ne tıklanır.nokta adı anten yüksekliği gibi değerler girilerek aşağıdaki ölçüm butonuna basılır. Alt kısımda bulunan ayarla butonundan Nokta Ölçüm Süresi,Nokta artış sayısı,hassasiyetler ayarlanabilir. Sürekli Ölçüm: Ana Menüden Ölçüm/ Sürekli Alım a tıklanır. Bu bölümde noktaları Ölçüm sürelerine yada mesafelere göre ölçebiliriz. Örneğin 5 sn de bir okuma veya 10 m de bir alım gibi ayarlamalar yapılarak ölçüm butonuna basmaya gerek kalmadan alım yapabilirsiniz. Cors ile Ölçüm: Ana menü ekranından Dosya/Yeni iş bölümüne tıklıyoruz.iş ismini ve Datum ayarlarını yaptıktan sonra tamam a tıklıyoruz.ana menü ekranından Ayarlar/Çalışma Seçimi/Mod Gezici/Stil Dahili 3G seçilir.gpsimiz hangi portta ise seçim yapılarak bağlana tıklanır.daha sonra parametre sekmesi tıklanır.anten,anten tipi,ölçüm Yeri verileri girilerek Sakla butonuna tıklanır ve RTK sekmesine geçilir. Protokol CORS,APN : Data hattınız 3G ise mgb 2G ise internet seçilir,ip ,PORT: 2101 Kullanıcı adı ve Şifre girildikten sonra Ayarla ve ayrıntı sekmelerine tıklanır, Al butonu seçilerek kaynak düzeltmeleri ekrana gelir.vrsrtcm31 düzeltmesi seçilerek OK butonuna tıklanarak Nokta ölçümü veya Sürekli Ölçüme başlanır.

6 Aplikasyon: Ana menüden İş dosyası açılarak gpse bağlanılır. Açtığımız dosya hafızasında nokta yoksa elimizle girebilir veya bilgisayardan.txt veya.dxf olarak klavye içerisine eklenebilir.aplikasyona başlarken cihazın Fix veya Float olma durumu kontrol edilir.cihaz Fix ise Ana menüden Ölçüm / Aplikasyon Noktaları kısmına girilir. Ekle butonuna tıklanır.farklı şekillerde nokta ekleyebilirsiniz Tüm noktayı seçerseniz ekranda tüm noktaları görebilirsiniz. Aplike etmek istediğimiz nokta seçilerek sağ altta bulunan Aplikasyon butonuna tıklanır.ve aplikasyon ekranı açılır.bu ekranı Basit veya gelişmiş şekilde Ana menüde bulunan Ayarlar Bölümünden değiştirebilirsiniz.sağ bölümde noktaya olan uzaklığınız kot farkınız vb bilgileri bulabilirsiniz.sol tarafta ise noktaya olan uzaklığınızı grafiksel olarak görebilirsiniz.

7 Aplikasyon ekranında aşağıda bulunan ayarlar ekranında çeşitli ayarlamalar yapabiliriz.örneğin yatay tölerans belirleme yada noktaya hangi doğrultuda gideceğimiz seçeneklerini buradan değiştirebiliriz. Aplikasyonunu yaptığımız noktaları aynı zamanda aplikasyon ekranında bulunan ölçüm butonuna tıklayarak alımlarını da yapabiliriz. Statik Ölçüm: Ana menüden Ölçüme tıklanır.kaydet/veri kayıt kısmına tıklanır. Hamveri Kayıt işaretlenir. Dosyanın karşısında bulunan 3 noktaya tıklanarak dosya kayıt yeri seçilir ve saklanır.kayıt aralığı girilerek statik kayıt başlatılır. Statik kaydı Gps üzerinde bulunan Aşağı ok işaretine basılı tutarak ta yapabilirsiniz.tekrar basılı tutarak kaydetme işlemini durdurabilirsiniz.

8 Nokta Edit İşlemleri: Nokta düzenleme işlemlerini ana menüde Düzenle kısmından yapabilirsiniz.nokta girişi,hat girişi,veri Kalibrasyonu,Koordinat Değiştirme gibi bölümlere buradan ulaşabilirsiniz.aynı zamanda Lokal olarak çalıştığınız noktaları buradan gerçek koordinatlarına dönüştürebilirsiniz. Gerçek Koordinata Dönüştürme İşlemi: Düzenle Menüsünden Koordinatları değiştirilecek sabitlerin koordinatları Noktalar Kısmından girilir. Koordinat değiştirme Nokta Editörü Kısmına girilir.sabit Kurduğumuz Noktanın üzerine gelerek çift tıklarız. Aşağı kısımda bulunan Gridi Resetleye tıklayarak yandaki üç noktadan gerçek koordinatları girilen nokta seçilir ve OK ye tıklanır.bu işlem Birden Fazla Sabit kurduysak aynı şekilde devam eder.

9 Dosya Aktarım ve Yükleme işlemleri: Dataların Kontrol Ünitesine Aktarılması: Kontrol ünitesi Usb kablosu ile pcmize bağlanır. Bağlantı yapıldıktan sonra pcmizde iki adet dosya çıkar karşımıza birisi cihazın kendi ana hafızası, diğeride Harici hafızasıdır.oluşturduğumuz Nokta veya dxf dosyasını Harici hafıza içerisine atarak dosya aktarım işlemine başlayabiliriz. Ana menüden Dosya kısmından iş dosyası açılır.dosya menüsüne tekrar tıklanır.cihaza Aktar seçilerek Nokta dosyası aktarılacaksa Grid noktalar seçilir.burada dikkat edilmesi gereken husus, nokta dosyamızın ne şekilde oluşturulduğudur.örneğin boşluklu (netcad formatlı nokta dosyaları) yada virgüllü. Dosya formatımızı belirledikten sonra aşağıdaki seçeneklerden dosyamıza uygun bir tanesini seçerek Dosya ismi bölümündeki üç noktaya tıklarız.ekrana gelen bölüm Kontrol ünitesinin içerisinde bulunan sd karttaki dosyaları içerir.folder All Folders, Type All Files seçilir. Sd kart (harici hafıza) içerisine attığımız dosyaya çift tıklarız.karşımıza gelen ekranda OK tıkladığımızda kontrol ünitesine aktarım işlemini tamamlamış oluruz.

10 Dataların Bilgisayara Aktarılması: Arazide topladığımız dataları birkaç formatta bilgisayarımıza aktarmamız mümkün.örneğin ncn,dxf,hat dosyaları vb. Nokta Dosyası Aktarımı: Ana menüden Dosya / Bilgisayara Aktar/Noktalar Seçilir.Koordinat görünümü Grid, Dosya Adı, Ve Dosya tipi seçilerek Tamam butonuna basmamız yeterli olacaktır. Aktardığımız dosyayı : Bilgisayarım/GeoHT Pocket Pc /Dahili Hafıza/Program Files/CG Survey/Projects altında hangi iş dosyası altında çalışılmış ise ona girerek bilgisayarımıza kopyalayabiliriz. Not: Netcad için dosya aktarım formatı Nokta Adı Y X Z seçilebilir. Cihaz Bilgi Menüsü: Ana Menüden Cihaz kısmına tıkladığımızda Uydular,Konum,Dağılım grafiği vb cihaz hakkında bize detaylı bilgiler verecek kısımlara ulaşabiliriz.

11 İthalatçı: GRAFTEK Grafik Bilgisayar teknolojisi Mühendislik Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. Kaptanlar Cad. No 28 Kavacık Beykoz İstanbul Tel: , Fax: Üretici Firma: Shanghai HowayGIS Co., Ltd. Room 701, No.238 Jiangchang No.3 Rd., Zhabei Dist. Shanghai, Shanghai, China Tel: Global Dağıtıcı Firma: ComNav Technology Ltd. Building 2, No.618 Chengliu Middle Rd Shanghai China Tel: Mob: Teknik servis: GRAFTEK Grafik Bilgisayar teknolojisi Mühendislik Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. Kaptanlar Cad. No 28 Kavacık Beykoz İstanbul Tel: , Fax:

SİNO GNSS COMNAV T 300 CARLSON SURVCE 5.0 KULLANIM KILAVUZU

SİNO GNSS COMNAV T 300 CARLSON SURVCE 5.0 KULLANIM KILAVUZU SİNO GNSS COMNAV T 300 CARLSON SURVCE 5.0 KULLANIM KILAVUZU www.adastekmuhendislik.com.tr Öveçler mah.1315.sok.6/4 Çankaya/ANKARA TEL: 0 312 473 83 37 FAX: 0 312 473 83 39 info@adastekmuhendislik.com.tr

Detaylı

FOCUS 6 TOTAL STATION KISA KULLANIM KLAVUZU. Hazırlayan FURKAN TUZCU

FOCUS 6 TOTAL STATION KISA KULLANIM KLAVUZU. Hazırlayan FURKAN TUZCU FOCUS 6 TOTAL STATION KISA KULLANIM KLAVUZU Hazırlayan FURKAN TUZCU * Yeni İş Oluşturulması Yapılacak ölçümlerin, arazide toplanan verilerin kaydedilmesi için bir iş dosyası oluşturulması gerekmektedir.

Detaylı

MAGNET FIELD RTK HIZLI KULLANIM KLAVUZU

MAGNET FIELD RTK HIZLI KULLANIM KLAVUZU MAGNET FIELD RTK HIZLI KULLANIM KLAVUZU Topcon yeni nesil arazi ölçüm programı olan Magnet Field in RTK uygulamalarındaki kullanımını anlatan dökümandır. Doküman RTK uygulamalarında anten yüksekliklerinin

Detaylı

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V )

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V ) RADYO RTK REFERANS (SABİT) KURULUMU FieldGenius, radyo modem donanımı bulunduran GNSS alıcılarını RTK yöntemi üzerinden kontrol edebilir. Koordinatları bilinen bir jeodezik yer kontrol noktasına sehpa

Detaylı

SURVEY PRO NOKTA ALIMI VE APLİKASYONU

SURVEY PRO NOKTA ALIMI VE APLİKASYONU SURVEY PRO NOKTA ALIMI VE APLİKASYONU 1-ALIM Epoch50 GNSS alıcısı ile arazide alım veya aplikasyon yapılabilmesi için öncelikle bir RTK ağa bağlanılması gerekmektedir.bağlanılan bu RTK ağı Tusaga-Aktif(CORS-TR)

Detaylı

NIKON DTM-330 ELEKTRONİK TOTAL STATION KISA KULLANIM KLAVUZU

NIKON DTM-330 ELEKTRONİK TOTAL STATION KISA KULLANIM KLAVUZU 1 NIKON DTM-330 ELEKTRONİK TOTAL STATION KISA KULLANIM KLAVUZU Hazırlayan Arş.Gör. Burak AKPINAR İstanbul, 2002 2 1- POLİGON AÇI ÖLÇÜMÜ DTM 330 poligon noktasına kurularak küresel ve silindirik düzeç ayarları

Detaylı

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle itunes ya da Apple Store da arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu ve adı görünecektir. İlgili sayfaya

Detaylı

SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI

SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI FC200 BLUETOOTH LU CEP TELEFONU İLE İNTERNETE BAĞLANMA VE TOPSURV 7.2 CORS DÜZELTME ALMA AYARLARI SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI Bu doküman dahili GSM modemi olmayan Topcon GNSS alıcılarının

Detaylı

ComNav T300 Kullanma Kitabı

ComNav T300 Kullanma Kitabı ComNav T300 Kullanma Kitabı Genel Cihazın tüm tuşları ve LED ler ön panelde bulunmaktadır. Seri haberleşme portu ve konnektörler ise cihazın altındadır. Ön Panel Açma kapana tuşu: Cihaza güç vermeke veya

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

CHC X91 LANDSTAR 6 Kullanım Klavuzu V3

CHC X91 LANDSTAR 6 Kullanım Klavuzu V3 1 S a y f a www.gnssteknik.com.tr CHC X91 LANDSTAR 6 Kullanım Klavuzu V3 CHC X91 GENEL BİLGİLENDİRME 2 S a y f a www.gnssteknik.com.tr İÇİNDEKİLER A PROJE ( İŞ ) OLUŞTURMA B CİHAZ MENÜSÜ 1-Bağlantı Ayarları

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

Kontrol ünitesi açıldıktan sonra sol üstte bulunan Windows simgesine tıklanarak menüden MagnetField programı seçilir.

Kontrol ünitesi açıldıktan sonra sol üstte bulunan Windows simgesine tıklanarak menüden MagnetField programı seçilir. MAGNET FIELD PROGRAMINDA CORS-TR SİSTEMİNİN KULLANILMASI Kontrol ünitesi açıldıktan sonra sol üstte bulunan Windows simgesine tıklanarak menüden MagnetField programı seçilir. Magnet Field programının açılması

Detaylı

Ekran Arayüzü ve Obje Seçimi (V )

Ekran Arayüzü ve Obje Seçimi (V ) FieldGenius harita ekranı tüm menülere ulaşımın sağlandığı ana ekrandır. Çizim ekranı dinamik özelliklere sahip olup objeler grafik ekrandan seçilebilir. Bu sayede nokta aplikasyonu, mesafe ölçümü gibi

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

Koordinat Dönüşümleri (V )

Koordinat Dönüşümleri (V ) KOORDİNAT DÖNÜŞÜMLERİ ve FARKLI KOORDİNAT SİSTEMLERİ İLE ÇALIŞMA FieldGenius ile birden fazla koordinat sistemi arasında geçiş yaparak çalışmak mümkündür. Yaygın olarak kullanılan masaüstü harita ve CAD

Detaylı

SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI

SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI FC100/200 CF EFORA GPRS KART İLE İNTERNETE BAĞLANMA VE TOPSURV 7.2 CORS DÜZELTME ALMA AYARLARI SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI Bu doküman dahili GSM modemi olmayan Topcon GNSS alıcılarının

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100 18 Ekim 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLAR (E-Data / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

Ürün Ekleme Kitapçığı

Ürün Ekleme Kitapçığı Ürün Ekleme Kitapçığı İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN EKLEME 3 1.1.KULLANICI GİRİŞİ 3 2.Ürün Menüleri 5 2.1.Genel 5 2.2.Veri 5 2.3. Bağlantılar 8 2.4. Özellik 8 2.5. Seçenek 9 2.7. İndirim 10 2.8. Kampanya 11 2.9.

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

www.mekatroncnc.com.tr

www.mekatroncnc.com.tr Sayfa 1 Sayfa 2 Sayfa 3 MACH3 PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU 1. ADIM: İlk olarak MACH3 MILL programı içerisine giriyoruz ve alttaki ekran karşımıza geliyor.(reset butonun yeşil yanmasına dikkat ediyoruz ve

Detaylı

SurvCE Arazi Ölçme Yazılımı Kullanım Kılavuzu

SurvCE Arazi Ölçme Yazılımı Kullanım Kılavuzu SurvCE Arazi Ölçme Yazılımı 2017 info@satlab.com.tr İçindekiler Sayfa No 1. İş Dosyası Oluşturulması 2. CORS Gezicisi Yapılandırma Ayarları 3. RTK Radyo Sabiti Yapılandırma Ayarları 4. RTK Radyo Gezicisi

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

1 S a y f a. MTS 602 R Hızlı Kullanım Klavuzu

1 S a y f a. MTS 602 R Hızlı Kullanım Klavuzu 1 S a y f a MTS 602 R Hızlı Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER 1. Cihazın Genel Bilgilendirilmesi 1.1 Parçalar ve Özellikleri 2. Ekran ve Tuş Konfigürasyonunun Özellikleri 2.1 Ekran ve Klavye 2.2 Fonsiyon Tuşları

Detaylı

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır.

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır. YARDIM DOKÜMANI 1. Giriş Ekranı Kent Rehberi uygulaması ara yüzünde, sorgulama işlemleri bölümü, haritacılık araçları bölümü, temel araçlar bölümü, sağ tık menüsü ve navigasyon işlemleri bölümleri bulunmaktadır.

Detaylı

MEKAN TAKİP UYGULAMASI

MEKAN TAKİP UYGULAMASI Imona Technologies Ltd. www.imona.com ITU Ayazaga Kampusu, Teknokent ARI-3, No: B204-2, 34469, Maslak, Istanbul, Turkey Tel: +90 212 366 57 46 Fax: +90 212 366 5802 MEKAN TAKİP UYGULAMASI Sosyal Görüntü

Detaylı

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ. agid_yk agidyk

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ.   agid_yk agidyk ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ EÇBS de İlk Kez Firma Kaydı Oluşturma EÇBS de İlk Kez Firma Kaydı Oluşturma Firma Yetkilisi www.ecbs.cevre.gov.tr üzerinden e-devlet şifresi ile EÇBS

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

SATLAB SurvCE Arazi Yazılımı Kullanım Kılavuzu

SATLAB SurvCE Arazi Yazılımı Kullanım Kılavuzu SATLAB SurvCE Arazi Yazılımı Kullanım Kılavuzu Sayfa1 Tarih Revizyon No 2012 / Ocak 1 İçindekiler 1. İş Dosyası Oluşturulması 3-5 2. CORS Gezicisi Yapılandırma Ayarları 6-9 3. RTK Sabiti Yapılandırma Ayarları

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1 / 5 İnsan Kaynakları Personel Formu; İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü, Destek Hizmetleri Koordinatörlüğü ve Bilgi İşlem Koordinatörlüğü arasındaki turnike, kart basımı, e-posta açılımı, giriş çıkış

Detaylı

Sistem Konfigrasyonu ;

Sistem Konfigrasyonu ; Sistem Konfigrasyonu ; Konfigrasyon emisyon sisteminde tanımlanan modbus ID numaralarının yetkili firma tarafından belirlenmesinin ardından yandaki görülen resimdeki şekilde set edilir. Ayrıca Channel

Detaylı

SurvCE Arazi Ölçme Yazılımı Kullanım Kılavuzu. info@satlab.com.tr www.satlab.com.tr

SurvCE Arazi Ölçme Yazılımı Kullanım Kılavuzu. info@satlab.com.tr www.satlab.com.tr SurvCE Arazi Ölçme Yazılımı 2014 info@satlab.com.tr İçindekiler 1. İş Dosyası Oluşturulması 2. CORS Gezicisi Yapılandırma Ayarları 3. RTK Sabiti Yapılandırma Ayarları 4. RTK Gezicisi Yapılandırma Ayarları

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1 Kullanım Kılavuzu G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007 www.tetramuh.com.tr 1 MobetraPlus saha satış uygulamasına giriş nasıl yapılır? Cihaz açıldıktan sonra ana ekranda

Detaylı

SDL 1 X HIZLI KULLANIM MANUELİ

SDL 1 X HIZLI KULLANIM MANUELİ SDL 1 X HIZLI KULLANIM MANUELİ 1. HEDEFLEME 2. FOCUS AYARLAMA 3. KLAVYE 4. ÖLÇME TUŞU 5. ALT AYAR VİDASI 6. SABİT TABLA 7. YATAY AÇI TABLASI 8. YATAY AÇI GÖSTERGESİ 9. SU GEÇİRMEZ SERİ PORT 10.. 11. DÜRBÜN

Detaylı

Afadist Kullanım Kılavuzu

Afadist Kullanım Kılavuzu Afadist Splash Ekranı Afadist Kullanım Kılavuzu Uygulama açılırken ekrana gelen, uygulamanın sahiplerini belirten ekrandır. Bu ekranda herhangi bir işlem yapılamaz. Bir kaç saniye içinde yerini login ekranına

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir.

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Sayfa numarası ekleme: Ekle menüsünden sayfa numaraları seçeneğine tıklandığında Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Tarih ve saat ekleme: Ekle menüsünden Tarih

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR 1.) Uygulamaya nasıl bağlanabilirim? Uygulamaya, http: //ebys.tse.org.tr adresinden bağlanmanız gerekmektedir. 2.)"Yanlış kullanıcı adı veya şifre" uyarısı ile karşılaşıyorum. Klavyede

Detaylı

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 18.08.2017 Copyright 2017 AKINSOFT 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi AKINSOFT WOLVOX

Detaylı

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP 150 253-255 Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP FİRMA Faturayı keser ve faturayı malzemeyle birlikte ya BAP Birimi Satınalma Ofisine ya da ilgili Proje Yürütücüsüne Teslim eder. BAP Birimi Satınalma

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları İnternet Explorer dan https://play.google.com/store/apps/details?id=net.metaquotes.metatraer4 sayfasına girilir. Sol köşedeki yükle butonuna basılır. Çıkan

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu. Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu. Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme Versiyon: 2 Tarih: 24.07.2017 İÇİNDEKİLER ASELSAN Tedarikçi Portalı na Giriş... 2 Teklif Oluşturulması...

Detaylı

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA 1 1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler.

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

INDEX Standart yazıcı kurulum işlemleri : Sayfa 2 Print server özelliği ile yazıcı kurulum işlemleri : Sayfa 3,4,5,6 Com port dönüştürücü kurulum ve kullanımı : Sayfa 7,8,9,10 Uzman parametreleri ve birlikte

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

GeoeXtend Kurulum ve Rehberi (Ver 3.02)

GeoeXtend Kurulum ve Rehberi (Ver 3.02) GeoeXtend Kurulum ve Rehberi (Ver 3.02) Kurulum: Program 2 aşamada kurulmaktadır. Öncelikle CD içerisindeki Setup1.exe çalıştırılarak Microsoft.Net Framework 1.1 programı bilgisayara kurulmalıdır. Bu programın

Detaylı

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER Bageturk Fırıncılar Portalı Kullanım Klavuzu 2013 İÇİNDEKİLER ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Fırıncılar Portalı Web Adresi...2 Fırıncılar

Detaylı

Sol üst köşede bulunan (1) Dosya sekmesi tıklanarak Aç komutuyla JXL / RW5 / uzantılı datanızı bilgisayarda nereye

Sol üst köşede bulunan (1) Dosya sekmesi tıklanarak Aç komutuyla JXL / RW5 / uzantılı datanızı bilgisayarda nereye Geomatics Group Teknik Cihazlar GPSFORMAT Format Dönüşüm ve TKGM Formatında Çıktı Alma Programı GEOMATİCS GPSFORMAT YAZILIMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ Geomatics Group tan satın aldığınız Türkiye İthalatçısı

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle android markete (https://play.google.com) gidilerek arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu BARAN ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ İçindekiler Ana Ekran... 2 Mail kurulum Ekranı... 3 Cihaz Ekleme ve Otomatik Tarama Ekranı... 4 Manuel Cihaz Ekleme ve Adlandırma...

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

HD Serisi Kart Kullanım Kılavuzu

HD Serisi Kart Kullanım Kılavuzu HD Serisi Kart Kullanım Kılavuzu 1/14 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1 HD Kartları Özellikleri... 3 1.2 HD-C1 Teknik Özellikler... 4 1.3 HD-C3 Teknik Özellikler... 5 2. Donanım Bağlantısı... 6 2.1 LED Ekran

Detaylı

Asis Akıllı Bilet Mobil Android Uygulaması Mobil Ulaşım Rehberi. www.akillibiletim.com

Asis Akıllı Bilet Mobil Android Uygulaması Mobil Ulaşım Rehberi. www.akillibiletim.com Asis Akıllı Bilet Mobil Android Uygulaması Mobil Ulaşım Rehberi www.akillibiletim.com Açıklama Kullanıcılara kolaylık sağlayan Asis Akıllı Bilet Mobil Ulaşım Rehberi ile www.akillibiletim.com sitesine

Detaylı

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-053 0 03.01.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 03.01.2012 TALM-001-053 03.01.2012 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş...4 2

Detaylı

NetCAD de Yan Nokta Hesabı (Prizmatik Alımla Ölçülen Detayların Haritaya Çizilmesi ve Prizmatik Ölçü Krokisinin Hazırlanması)

NetCAD de Yan Nokta Hesabı (Prizmatik Alımla Ölçülen Detayların Haritaya Çizilmesi ve Prizmatik Ölçü Krokisinin Hazırlanması) NetCAD de Yan Nokta Hesabı (Prizmatik Alımla Ölçülen Detayların Haritaya Çizilmesi ve Prizmatik Ölçü Krokisinin Hazırlanması) Prizmatik Ölçü Yöntemi ile Detay Alımında yapılması gereken işlem, poligon

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÜYELİK... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet Şifresi ile Üyelik Kaydı... 4 T.C. Kimlik Numarası ve MKK Şifresi

Detaylı

SATLAB SurvCE Arazi Yazılımı Kullanım Kılavuzu

SATLAB SurvCE Arazi Yazılımı Kullanım Kılavuzu Sayfa1 SATLAB SurvCE Arazi Yazılımı Kullanım Kılavuzu Tarih Revizyon No 2012 / Ekim 4 Sayfa2 İçindekiler 1. İş Dosyası Oluşturulması 3-5 2. CORS Gezicisi Yapılandırma Ayarları 6-9 3. RTK Sabiti Yapılandırma

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Rotaban Viewer... 1 1.1 Giriş... 1 1.1.1 Adres Güncelleme... 2 1.1.2 Güzergâh Görüntüleme... 4 1.1.3 Favori Güzergâh İşlemleri...

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma:

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma: EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ 1 Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma 2 Web Sayfasına Yeni Element Ekleme Ve Özelliklerini Belirleme Değişiklik Yapma 3 Web Sayfası Tasarımını

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU MEDULA Hastane Uygulaması ve Şahıs Ödemeleri Sisteminde kullanıcı tanımlanması ve mevcut kullanıcıların yetkilerinde değişiklik

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

TachoMobile Server Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TachoMobile Server Uygulaması Kullanım Kılavuzu TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Server Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Server Uygulaması 1. YAZILIM KURULUMLARI 1.1 Java 1.1.1 Kurulum 1.2 TachoMobile Server Uygulaması 1.2.1 Kurulum

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Telefon: , Destek: +90 (216) Faks: +90 (216) Sayfa 1

Telefon: , Destek: +90 (216) Faks: +90 (216) Sayfa 1 e-fatura Konusunda Bilgi Notu: Datasoft Yazılım e-fatura Uygulaması Kılavuzu a. Ticari program kullanıcıları, e-fatura kullanmak için kullandıkları ticari programın onaylı olması gibi bir kural mevcut

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ HASTA ARAMA 1- Hastanın adı soyadı tam veya bir kısmı yazılır. 2- Hasta adı tam yazılarak arattırılmak istenirse tam seçeneği veya kısmi seçeneği seçilerek ad ve soyadın bir kısmı yazılır aramayı başlat

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

Tele Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı

Tele Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı Tele Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aramalar 6. Randevular 1. Giriş Ekranı RedCRM sistemine giriş için kullanılacak linkler: PC

Detaylı