YÖNTEM ve YAPILABĠLĠRLĠK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YÖNTEM ve YAPILABĠLĠRLĠK"

Transkript

1 YÖNTEM ve YAPILABĠLĠRLĠK

2 YAPILABİLİRLİK Yönetim Düzeni (İş Paketleri;Görev Dağılımları ve Süreleri) Ekipman/ortam yönünden

3

4 YÖNTEM

5 YÖNTEM Seçilecek yöntemler ve kullanılacak materyal araştırmanın tasarımı/yaklaşımları ile uyumlu olmalıdır

6 BİLİMSEL YÖNTEM Bilimsel Problemi Ortaya Koyun Problemin Çözümüne Yönelik Temel Literatür Taramasını Yapın Yöntem Bir Hipotez Oluşturun Hipotezinizi bir deney ile test edin Nedir? Verinizi Analiz Edin ve Bir Sonuç Çıkarın Sonuçlarınızı Rapor Edin Hipoteziniz Doğru mu?

7 Yöntem Nasıl Yazılmalıdır Yöntem kısmı, projenizi değerlendiren kişiye araştırmada konu edindiğiniz problemi nasıl çözeceğinizi anlatan bölüm olduğundan dolayı çok önemlidir. Bu kısım çalışma planınızı ve projenizi tamamlamanız için gerekli faaliyetlerinizin neler olduğunu tanımlayacaktır. Bu bölüm okuyucunun metodunuzun anlamlı olduğunu anlamasına yetecek kadar detayda bilgi içermelidir. Kalitatif çalışmalarda yaygın bir şekilde kabul görmüş ve tüm yönleri ile açıklanmış kriterler olmadığından, geleneksel kantitatif çalışmalara nazaran daha ayrıntılı hazırlanmalıdır. Daha da önemlisi kalitatif çalışmalarda veri toplama işlemleri kantitatif araştırmalara nazaran sonuçlara çok daha fazla etki yapmaktadır.

8 YÖNTEM Araştırmanın tasarımı/yaklaşımları ile uyumlu olarak incelenmek üzere seçilen parametreler sıralanmalıdır Amaç ve kapsamla uyumlu olması da gereken bu parametrelerin incelenmesi için uygulanacak yöntem ile kullanılacak materyal net bir biçimde tanımlanmalıdır Yapılacak ölçümler ya da derlenecek veriler, kurulacak ilişkiler ayrıntılı biçimde anlatılmalıdır. DİKKAT! Projenin yapılmış imajı verecek ayrıntılardan kanılmalıdır

9 YÖNTEM Yaklaşımın tasarımı ve seçilen yöntemler amaçlara ulaşmaya uygun olmalıdır Yöntemler belirgin ve tutarlı bir şekilde ayrıntılı olarak açıklanmalı ve/veya literatüre standart metodlara atıflar yapılmış olmalıdır Seçilen yöntemler hipotezi test etmek için gerekli değişkenleri içermeli Hipotez ile ilgili gerekirse ön çalışma yapılmalı Seçilen yöntemlerle ilerleme kaydedilememesi durumunda çare olabilecek alternatifler (B Planı) belirlenerek açık bir şekilde ifade edilmelidir.

10 Sorunun Çözümünde Kullanılacak Kaynak Taraması Projenin yöntem bölümünde kullanılacak materyalin ve tekniklerin seçiminde de kaynak taraması yapılır. Bu amaçla taradığımız kaynaklara yöntem bölümleri ve eğer var ise kaynağı hazırlayan yazarların yöntemle ilgili önerileri dikkate alınmalıdır. Kullanacağınız standart yöntemler hakkında literatür verilmelidir.

11 PROJENĠN YÖNTEMĠ ĠLE ĠLGĠLĠ KRĠTERLER YÖNTEM YÖNÜNDEN

12 YÖNTEM YÖNÜNDEN

13 YÖNETİM DÜZENİ (İŞ PAKETLERİ), GÖREV DAĞILIMLARI VE SÜRELERİ

14 ARAŞTIRMA OLANAKLARI Önerilen kuruluşta var olan ve projede kullanılacak altyapı olanakları Doğru ve tam yazılmalıdır Özellikle proje kapsamında istenen teçhizat olmamalıdır Hangi teçhizatın hangi amaçla kim tarafından kullanılacağı belirtilmelidir Araştırmacılar başka üniversitede iseler onların imkanları da belirtilmelidir

15 EKİPMAN Projenin yürütüleceği birimin altyapısı/ortamı/olanakları yeterli olmalıdır Proje kapsamında istenilen ekipman ek ekipman mahiyetinde ve mevcut altyapı ve proje ile uyumlu olmalıdır İstenilen ekipman uzun süreli ve birden fazla projede kullanıma uygun olmalıdır

16 PROJENİZİN Yöntem Yönetim Düzeni Çalışma Takvimi Kısmında yer alan İş Planının, projenin geri kalanında yerine getirmeyi taahhüt ettiklerinizi tam olarak kapsadığından emin olun!

17 PROJENİZİN Yöntem kısmında basit hatalardan kaçınınız. Bu alanda gözünüzden kaçan basit ancak önemli bir husus hakemlerin dikkatini çekecektir. Yöntem, materyal ve enstrümantasyonlar güncel olmalıdır Yapılacak analiz/işlemler için projede en az bir çalışan olmalıdır Daha önceki çalışmalarınızla bu analiz/işlemde uzmanlığınızı mutlaka belirtiniz

18 EKĠP

19

20 Belirli bir ekip tarafından, belirli bir amacı gerçekleştirmek için, belirli bir başlangıç ve bitiş süresinde, belirlenmiş hedefler doğrultusunda, belirli kaynak kullanılarak, gerçekleştirilen faaliyetler bütününe proje diyoruz. Bir projenin yürütülmesi; genellikle içinde çok değişik disiplinlerden, organizasyonlardan vb. gelen kişilerden oluşan takım çalışması sayesinde olur, başka kuruluş ve kişilerle çalışmayı gerektirir.

21 Bir Proje Ġçin Doğru Ekip Nasıl Oluşturulur? Ekip oluşturmak, ortak bir amaç etrafında toplanmış bir grup insanı, kendi aralarında, liderleriyle, dış paydaşlarla yardım organizasyonla daha etkin çalışmalarını sağlamak için, ekip etme işlemidir.

22 Proje Personeli Kimlerden Oluşmaktadır? Proje yürütücüsü Araştırmacı Bursiyer Yardımcı personel Danışman

23 Proje Yürütücüsü Doktora derecesine sahip akademisyen, İdari görevi olmayan tam zamanlı bir bilim insanı, aynı anda en fazla iki projede yürütücü bir projede yürütücü, iki projede araştırmacı veya dört projede araştırmacı olarak görev alabilir. Bir yürütücünün aynı dönemde iki projesi birden başlatılamaz. Rektör, Rektör Yardımcısı, Dekan, Enstitü veya Yüksekokul Müdürü, Başhekim, Genel Sekreter, Genel Müdür veya Daire Başkanı bir projede yürütücü olarak görev alamaz, ancak araştırmacı olabilirler.

24 Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülmekte olan programlar kapsamındaki projelerde görev alabilme limitlerinde önemli iyileştirmeler yapıldı. Yürütücü olmaya engel idari görevi olmayan diğer idari görevlilerin (*) projelerde görev alabilme limitleri kaldırıldı. Bu görevleri yürüten bilim insanları, hiç bir idari görevi olmayan tam zamanlı bir bilim insanı ile aynı limitlere sahip olacak (1007 programı hariç). Ayrıca, hiç bir idari görevi olmayan tam zamanlı bir bilim insanının projelerde görev alabilme limitleri de %50 oranında arttırıldı. Bundan böyle; hiç bir idari görevi olmayan tam zamanlı bir bilim insanı; aynı anda en fazla, her bir destek programı kapsamında EK'teki tabloda belirtilen görev alınabilme limitlerinin aşılmaması koşuluyla TÜBİTAK destekli (**) üç projede yürütücü veya altı projede araştırmacı veya bir projede yürütücü dört projede araştırmacı veya iki projede yürütücü iki projede araştırmacı olarak yer alabilecek. Bunlara ek olarak, HORIZON 2020 kapsamında proje başvurusu yapmış ve eşik değeri geçmiş olan araştırmacılara ise; 1001/1003/1007 programlarından herhangi birinde bir proje yürütücüsü daha olma hakkı sağlanacak. Uygulama, 01/03/2014 tarihinden sonra proje başvurusunda bulunacak araştırmacılarımız için geçerli olacak. önümüzdeki dönemlerde sunacağınız projelerde başarılar diler, saygılar sunarız. - TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (*) Dekan, Dekan Yrd., Yüksek Okul Müdürü, Yüksek Okul Müdür Yrd., Meslek Yüksek Okul Müdürü, Meslek Yüksek Okul Müdür Yrd., Genel Sekreter, Enstitü Müdürü, Enstitü Müdür Yrd., Bölüm Başkanı, Araştırma Enstitüsü Müdürü, Daire Başkanı, Merkez Müdürü (**) Hızlı destek ve uluslararası projelerdeki görevler hariç.

25 Proje yöneticisinde bulunması gereken özellikler Bir projenin başarısı, proje yöneticisi ve proje ekibindeki personelin yetenekleri ve gösterecekleri performansla doğru orantılıdır. Bu itibarla, proje yöneticisi bir projede hayatî öneme sahiptir. Çünkü projenin oluşmasından sonlandırılmasına kadar tüm aşamalarında en başta yer alan ve projeyi birebir yürüten kişidir, proje yöneticisi.

26 Proje yöneticisinde bulunması gereken özellikler Liderlik ve yönetme özelliği, Planlama ve organize yeteneği, Birleştiricilik ve motivasyon özelliği, Müzakere, etkileme ve ikna yeteneği, Beşeri ilişki kurma ve sürdürme becerisi, İletişim becerisi, Koordinasyon becerisi, Disiplin ve problem çözme yeteneği,

27 Proje yöneticisinde bulunması gereken özellikler Karar verme yeteneği, Gerekli düzeyde detay planlama becerisi, Özellikle proje yönetim metodolojisi ile ilgili ayrıca tercihan faaliyet alanı konu uzmanlığı bazında teknik bilgi ve yetenek, Risk farkındalığı, Panik durum yönetme becerisi, Görev takibi ve hesap sorma kapasitesi, Temel malî beceriler, Yeniliklere açık olma özelliği.

28 Proje yöneticisinin görev ve sorumlulukları Proje faaliyetlerini planlamak, programlamak ve kontrol etmek, Proje ekibini kurmak ve yönetmek, liderlik etmek, Projenin ihtiyaç duyacağı fizikî mekân, araba, bilgisayar, vb. diğer maddî kaynakları belirlemek ve yönetmek, Ekip personelinin görevlerini ve sorumluluklarını belirleyip bildirmek Ekibin gerekli kaynaklara ulaşmasını sağlamak,

29 Proje yöneticisinin görev ve sorumlulukları Ekibin koordineli çalışmasından ve proje ile ilgili görevlerini yerine getirmesini sağlamak, Gerekli seviyede detay planlama, İşin planlanan zamanda tahsis edilen bütçe ile ve üzerinde anlaşılan kalite ve süre şartlarına göre teslim edilmesini sağlamak, Projeyi yönetirken karşılaşılabilecek bazı sorunları ve riskleri öngörerek projenin başarısını etkileyecek olumsuzlukları önlemek için gerekli tedbirleri almak, Olumsuzluklar gerçekleştiğinde gerekli müdahalelerde bulunmak, Temel paydaşları düzenli bilgilendirmek, İnsan ilişkilerinin yönetimi,

30 Proje ekibine personel seçimi kriterleri Proje ekibine alınacak adayların ekip çalışmasına yatkın olup olmaması, teknik bilgi birikimi, daha önceki tecrübeleri, yönetme kabiliyeti gibi bazı kriterler baz alınmalıdır. Ekibe alınması düşünülen personel; 1. Görev bakımından Teknik olarak yetenekli mi? Güncel bilgi ve beceriye sahip mi? Bilgi ve becerileri diğer takım elemanlarını tamamlıyor mu? Yeterli proje yönetimi bilgisine sahip mi? 2. Ekip uyumu bakımından Ekip elemanlarıyla uyumlu çalışabilecek mi? İyi bir iletişimci ve dinleyici mi? Hedeflere ulaşmak için fazladan çalışma arzusu var mı? Yeni fikirlere açık mı? Başkalarının fikrini kabul ediyor mu?

31 Proje ekibine personel seçimi kriterleri 3. Birey bakımdan Hoşgörülü mü? Daha fazla başarı için istekli mi? Tek başına yapamayacaklarının bilincinde mi? Dürüst mü? Güçlü ve zayıf yönlerini gerçekçi şekilde ortaya koyabiliyor mu?

32 Araştırmacı Bilimsel ve teknik sorumluluğa katılarak görev alan, Üniversitelerde Dr ünvanına sahip olması aranır. Diğer kurumlarda dört yıllık lisans mezunu olması yeterlidir. Kesin raporda ve/veya diğer yayımlarda yazarlar arasında adı geçen, Yürütücü dışındaki kişilerdir.

33 Yardımcı Personel Tam veya kısmi zamanlı, Sürekli veya geçici olarak görev alan, Kesin raporda adı geçmeyen Uzman, teknik eleman, teknisyen, laborant, işçi ve benzeri personeldir.

34 Danışman Geçici olarak görev alan araştırmacı veya uzman Projenin %10 undan az bir bölümünde katkı sağlayan kişiler Bursiyer Lisans ve lisansüstü eğitimlerini yapan öğrenciler ile doktoralı kişilerdir.

35 Proje Ekibi Proje ekibinin, projenin kapsadığı faaliyet ve disiplin(ler) dikkate alındığında nitelik ve nicelik yönünden yeterli ve uygun olması, Proje yöneticisinin/ yürütücüsünün /ekibinin ulusal ve/veya uluslararası geliştirme ve/veya Ar-Ge proje deneyiminin varlığı, Proje yöneticisinin/ yürütücüsünün/ekibinin proje konusu ile ilgili, son yıllarda uluslararası indekslere kayıtlı dergilerde yayını ve/veya patentlerinin varlığı, Proje yöneticisinin/yürütücüsünün/ekibinin proje konusu dışındaki konularda yayını/patentlerinin varlığı/yeterliliği,

36 Projenin yapılabilirliği ile ilgili kriterler EKĠP YÖNÜNDEN ÇOK ĠYĠ 1. Proje yürütücüsü önerilen projeyi yürütebilecek bilimsel birikime sahiptir. 2. Proje yürütücüsünün proje konusuyla ilgili olarak ulusal ve/veya uluslararası proje yürütme deneyimi vardır. 3. Proje yürütücüsünün proje ile ilgili konularda son yıllarda uluslararası indekslerdeki dergilerde yapılmış yayınları vardır. 4. Proje yürütücünün ulusal ve uluslararası işbirliği deneyimi vardır. 5. Proje yürütücünün danışmanlık/hakemlik/editörlük deneyimi vardır. 6. Proje yürütücüsü, yüksek lisans ve doktora yaptırmış/ yaptırmaktadır. 7. Ekipteki araştırmacıların uluslararası indekslerdeki dergilerde yayınları vardır. 36

37 37 EKĠP YÖNÜNDEN ĠYĠ Ekipteki araştırmacıların proje yürütme deneyimi vardır. Ekipte yüksek lisans ve doktora yaptırmış araştırmacılar vardır. Ekipteki araştırmacıların uluslararası dergilerde hakemlik/editörlük deneyimi vardır. Ekipteki araştırmacıların ulusal/uluslararası işbirliği deneyimi vardır. Ekipte araştırmacıların arasında kitap (ders kitapları dışında) yazmış araştırmacı vardır. Proje ekibi projenin gerektirdiği sayı ve disiplinlerdendir. Proje ekibinde TÜBİTAK bilim, hizmet ve teşvik ve benzeri ödül almış olan araştırmacılar vardır Tüm ekip üyelerinin görevleri/rolleri ve gereklilikleri/gerekçeleri açıkça belirtilmiştir. Ekipte araştırmacılarla birlikte sonuçları kullanacak uygulayıcılar da bulunmaktadır.

38 38 ĠYĠ DEĞĠL/YETERSĠZ Yürütücünün önerilen projeye yakın büyüklükte proje yürütme deneyimi yoktur. Yürütücünün proje ile ilgili konulardaki bilgi birikimi yetersizdir. Yürütücünün proje ile ilgili konularda nitelikli yayını bulunmamaktadır. Ekipteki araştırmacıların proje ile ilgili konularda bilgi birikimi yetersizdir. Ekipte, projeye katkısı belirsiz kişiler bulunmaktadır. Çok gerekli olmasına karşın ekipte konusunda uzman bulunmamaktadır.

39 SORU & CEVAP

40 TEŞEKKÜR EDERİM Prof. Dr. Salih AYDEMİR Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, OsmanbeyYerleşkesi, Şanlıurfa /

Proje Ekibi ve Sorumlulukları

Proje Ekibi ve Sorumlulukları Proje Ekibi ve Sorumlulukları Doç. Dr. Bilgen Başgut Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık ABD, Farmakoloji ABD -Süpermen in modası geçeli çok oldu. Dikkate değer bir başarı elde

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU PROJE BİLGİLERİ Proje Başlığı: Proje Süresi: PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ* Adı ve Soyadı Birimi Tel Faks E-Posta Ünvanı Adresi Başvuru Tarihi İmza Bölüm/Program

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU Proje No: (Proje Yönetimi Ofisi tarafından verilir) Proje Başlığı Proje Alanı Sağlık Bilimleri Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU 1. BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ÖNERİ ÖZETİ VE ANAHTAR KELİMELER: (Projenin literatürdeki yeri, özgün değeri, amacı, yöntem,

Detaylı

TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU

TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU 1003 Programının Yenilikleri (Özet) Her öncelikli alana özgü Çağrı Programı Çağrı esaslı proje başvuruları İki aşamalı başvuru

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU S.KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU PROJE TEKLİF VE DEĞERLENDİRME FORMU. Proje Bilgileri

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU S.KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU PROJE TEKLİF VE DEĞERLENDİRME FORMU. Proje Bilgileri T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU S.KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU PROJE TEKLİF VE DEĞERLENDİRME FORMU Tarih:../../20.. Proje No: (Boş Bırakınız) Proje Bilgileri Proje Başlığı: Proje Süresi: (1-8ay)

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini. Bilgilendirme Toplantısı. Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini. Bilgilendirme Toplantısı. Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini i Destekleme Programı (1001) Bilgilendirme Toplantısı Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN Türkiye Bilim, Teknoloji ve Yenilik Sistemi

Detaylı

ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU

ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Birim/Bölüm/ABD ( 1 ) Araştırmacı(lar) Proje Türü Proje Grubu Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi www.pdo.yildiz.edu.tr Son Başvuru Tarihi: 7 Eylül 2012 TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme

Detaylı

Bilimsel İletişim. Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi

Bilimsel İletişim. Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Bilimsel İletişim Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Bilimsel iletişim Makale Tez Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Tez veya proje nedir? Bir sorusu olan, belli bir amaç ve hedef dahilinde, belli

Detaylı

TÜBİTAK. Prof.Dr. Barış ÇALLI. Doç.Dr. Bülent MERTOĞLU

TÜBİTAK. Prof.Dr. Barış ÇALLI. Doç.Dr. Bülent MERTOĞLU TÜBİTAK Bilimsel l Araştırma Projeleri Yazım Çalıştayı Prof.Dr. Barış ÇALLI Doç.Dr. Zehra Semra CAN Doç.Dr. Bülent MERTOĞLU Kamu Projeleri Programı Çağrılar Nasıl

Detaylı

TÜBİTAK PROJE ÖNERİSİ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME FORMU VE BİLGİ NOTU (POBDF-01)

TÜBİTAK PROJE ÖNERİSİ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME FORMU VE BİLGİ NOTU (POBDF-01) TÜBİTAK PROJE ÖNERİSİ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME FORMU VE BİLGİ NOTU (POBDF-01) Bu form, proje önerilerinin (1) özgün değer, (2) yapılabilirlik ve (3) yaygın etki boyutlarında bilimsel değerlendirilmesi amacıyla

Detaylı

Proje Hazırlama. Prof. Dr. Hasan Efeoğlu. Mühendislik Fakültesi E&E Müh. Bölümü

Proje Hazırlama. Prof. Dr. Hasan Efeoğlu. Mühendislik Fakültesi E&E Müh. Bölümü Proje Hazırlama Prof. Dr. Hasan Efeoğlu Mühendislik Fakültesi E&E Müh. Bölümü Hayat Sürecinde Kısa Orta ve Uzun Vadede planlanan bir yatırım-araştırma-geliştirme organizasyonları veya endüstriyel veya

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Araştırmacı(lar) Proje Türü 1. ÖZET ve ANAHTAR KELİMELER:

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu)

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu) 1. GENEL BİLGİLER 1.1 Projenin adı ve türü Projenin adı: T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu)

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bilimsel Destek Ofisi : http://www.yalova.edu.tr/i.aspx?q=601 Son Başvuru Tarihi: 02 MART 2012

Detaylı

Ek1 KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BĐLĐMSEL ARAŞTIRMALAR PROJE ÖNERĐSĐ HAKEM/ÖDAK/KOMĐSYON DEĞERLENDĐRME FORMU 1- PROJENĐN ÖZGÜN DEĞERĐ

Ek1 KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BĐLĐMSEL ARAŞTIRMALAR PROJE ÖNERĐSĐ HAKEM/ÖDAK/KOMĐSYON DEĞERLENDĐRME FORMU 1- PROJENĐN ÖZGÜN DEĞERĐ Ek1 KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BĐLĐMSEL ARAŞTIRMALAR PROJE ÖNERĐSĐ HAKEM/ÖDAK/KOMĐSYON DEĞERLENDĐRME FORMU PROJE NO: PROJE BAŞLIĞI: PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: 1- PROJENĐN ÖZGÜN DEĞERĐ ÇOK Yeni bir teknoloji, yeni bir

Detaylı

TÜBĠTAK 1001-BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJE ÖNERĠSĠ DEĞERLENDĠRME FORMU VE BĠLGĠ NOTU

TÜBĠTAK 1001-BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJE ÖNERĠSĠ DEĞERLENDĠRME FORMU VE BĠLGĠ NOTU TÜBĠTAK 1001-BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJE ÖNERĠSĠ DEĞERLENDĠRME FORMU VE BĠLGĠ NOTU Bu form, proje önerilerinin (1) özgün değer, (2) yaygın etki ve (3) yapılabilirlik boyutlarında bilimsel değerlendirilmesi

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU Proje Başlığı: Project Title: Proje Yürütücüsü: Proje Ekibi: İsim Görev Başvuru Tarihi: * Bu form TÜBİTAK Proje

Detaylı

Araştırma Projesi Başvuru Formu 1

Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 EK-a: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL VE BEŞERÎ BİLİMLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca üniversitemizde

Detaylı

A a a t ırma m a De D s e t s ek e k Pr P og o r g am a l m ar a ı a k k n a l n ı (ARDEB)

A a a t ırma m a De D s e t s ek e k Pr P og o r g am a l m ar a ı a k k n a l n ı (ARDEB) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Özet Genel Bilgi Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma Grupları Destek Programları Đstatistikler 2 TÜBĐTAK Destekleri Sanayiye yönelik

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NE İSKENDERUN.. başlıklı Yönlendirilmiş Proje nin (YP)* desteklenmesini talep etmekteyim. Bilgilerinize ve gereğini arz ederim... /.. /. Proje Yürütücüsü Adı Soyadı / İmza

Detaylı

1002 Hızlı Destek Programı

1002 Hızlı Destek Programı 1 2 3 1002 Hızlı Destek Programı AMAÇ: Acil, kısa süreli küçük bütçeli Ar-Ge projelerini desteklemek. Kimler Başvurabilir Üniversiteler Kamu/Özel Eğitim Araştırma Hastaneleri Doktora Derecesi Doktora Öğrencisi-

Detaylı

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 1 Tarih: EK-1a: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca

Detaylı

Değerlendirme Sistemi ve Kriterler ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (ARDEB)

Değerlendirme Sistemi ve Kriterler ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (ARDEB) Değerlendirme Sistemi ve Kriterler ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (ARDEB) Puanlama seviyesi sayısı 5 e çıkartıldı Her seviyenin tanımı ve her boyutun açıklaması bulunmaktadır. 5 Çok İyi (A) 4

Detaylı

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma rma Destek Programları Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Özet Genel Bilgi Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma Grupları Destek Programları İstatistikler 2 TÜBİTAKTAK

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

1001 BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJELERĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI

1001 BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJELERĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI 1001 BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJELERĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI BaĢvurunun bilimsel değerlendirmeye alınabilmesi için, Arial 9 yazı tipinde hazırlanması ve toplamda 20 sayfayı geçmemesi gerekmektedir.

Detaylı

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Değerlendirme Kriterleri ve Puanlama

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Değerlendirme Kriterleri ve Puanlama Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Değerlendirme Kriterleri ve Puanlama Puanlama Seviyeleri 5 Çok İyi (A) Proje önerisi ilgili kriteri tüm boyutlarıyla karşılamaktadır. Eksiklik yok

Detaylı

Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU

Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Üniversite(ler) Birim/Bölüm/ABD Araştırmacı(lar) Sefere Katılması Planlanan Araştırmacı Projenin

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri,

Detaylı

YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR:

YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR: ARAŞTIRMANIN ADI: SORUMLU ARAŞTIRMACI* : (Proje Yürütücüsü) İMZA YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR: İMZA ARAŞTIRMANIN YÜRÜTÜLECEĞİ KURUM**: Etik Kurula Başvuru Durumu: Yeni başvuru Tekrar başvuru (revizyon) Protokol

Detaylı

MUH312-İnovasyon ve Proje Yönetimi

MUH312-İnovasyon ve Proje Yönetimi 1. PROJE ÖZETİ Proje başlığı, özeti ve anahtar kelimeler Türkçe ve İngilizce yazılmalıdır. Proje özetleri birer sayfayı geçmemelidir. Özet (summary) projenin soyut bir tanıtımı değil, ana hatları ile önerilen

Detaylı

Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE

Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE PROJENİN ADI PROJE YÖNETİCİSİNİN Unvanı Adı ve Soyadı Fakültesi/Yüksekokulu,

Detaylı

TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği. Proje. Proje çeşitleri. Bu sunuda: Genel proje süreci. Doç.Dr. Ercan Kurar

TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği. Proje. Proje çeşitleri. Bu sunuda: Genel proje süreci. Doç.Dr. Ercan Kurar TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği Doç.Dr. Ercan Kurar Bu sunuda: İ ğ S.Ü.V.F. Genetik Anabilim Dalı İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (İLTEK) Konya 2013 Proje Belirli bir amacı

Detaylı

TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ

TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ BÜTÇE TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ Bütçe ve Gerekçesi Bütçe gerekçenizi

Detaylı

UYARI: Bu araştırma insan üzerinde deney niteliği taşıyorsa, klinik etik kurula başvurmanız gerekmektedir.

UYARI: Bu araştırma insan üzerinde deney niteliği taşıyorsa, klinik etik kurula başvurmanız gerekmektedir. 1 Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca üniversitemizde yapılması planlanan, insan ve hayvan üzerinde deney niteliği taşımayan, biyolojik materyal (kan, idrar gibi biyolojik sıvılar

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri Banu GÖKÇAY TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu SB Ar-Ge Toplantısı,

Detaylı

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU. Lisansüstü Tez Çalışması Başvuru Formu 1

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU. Lisansüstü Tez Çalışması Başvuru Formu 1 1 Tarih: EK-1b: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Lisansüstü Tez Çalışması Başvuru Formu 1 Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Programın Amacı Nedir? Yeni bilgiler üretilmesi, Bilimsel yorumların

Detaylı

TÜRK PEDİATRİK HEMATOLOJİ DERNEĞİ GENÇ ARAŞTIRICILAR İÇİN BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU FORMU

TÜRK PEDİATRİK HEMATOLOJİ DERNEĞİ GENÇ ARAŞTIRICILAR İÇİN BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU FORMU BAŞVURU FORMU Proje Yürütücüsü: Soyadı: Ünvanı: Öneren Birim: (Fakülte Enstitü-Yüksekokul-Merkez-Eğitim Kurumu) Proje Türü : Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projeleri Çok Disiplinli Araştırma Projeleri

Detaylı

1. Araştırmayı Yürüten Kişinin Bilimsel Özgeçmişi 2. Etik Kurul Onay Belgesi 3. Alınacak Kit Veya Hizmet İçin Proforma Faturaları İçeren Dosya

1. Araştırmayı Yürüten Kişinin Bilimsel Özgeçmişi 2. Etik Kurul Onay Belgesi 3. Alınacak Kit Veya Hizmet İçin Proforma Faturaları İçeren Dosya TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BURSU BAŞVURU FORMU Ad Soyad Ünvan Doğum Tarihi Çalıştığınız Kurum E-posta Telefon Asistanlığa başlangıç tarihi Eğitim sorumlusu/ad

Detaylı

Proje Hazırlama. Prof. Dr. Hasan Efeoğlu. Mühendislik Fakültesi E&E Müh. Bölümü

Proje Hazırlama. Prof. Dr. Hasan Efeoğlu. Mühendislik Fakültesi E&E Müh. Bölümü Proje Hazırlama Prof. Dr. Hasan Efeoğlu Mühendislik Fakültesi E&E Müh. Bölümü PROJE Kısa Orta ve Uzun vadede planlanaması olan Bilimsel / Endüstriyel manada AR-GE (Araştırma-Geliştirme ) faaliyetleri birer

Detaylı

TGD Proje Yönergesi. 3- Araştırma projesini değerlendirecek kurul, yönetim kurulu tarafından 2 yıl

TGD Proje Yönergesi. 3- Araştırma projesini değerlendirecek kurul, yönetim kurulu tarafından 2 yıl 1 TGD Proje Yönergesi 1- Amaç: TGD Tüzüğünde belirtilen TGD amaçlarına uygun olarak TGD her yıl TGD yönetim kurulunun (YK) uygun gördüğü bütçeye göre, uygun gördüğü sayıda TGD Araştırma Projesi (TAP) desteği

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU (2009-2014) 0 İÇİNDEKİLER SUNUŞ.. 2 1-GENEL BİLGİLER.. 3 A-Misyon ve Vizyon.. 3 B-Yetki, Görev Ve Sorumluluklar.

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ. Online Proje Başvuru Adımları

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ. Online Proje Başvuru Adımları DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ Online Proje Başvuru Adımları 1.Adım: Başvuru Kapak Sayfası 1.Adım: Başvuru Kapak Sayfası Bu adımda projenizin genel bilgilerini giriniz ve ardından Kaydet

Detaylı

BAP NEDİR? ODÜ-BAP, Ocak 2012 den bu güne faaliyetlerini artırarak yürütmektedir.

BAP NEDİR? ODÜ-BAP, Ocak 2012 den bu güne faaliyetlerini artırarak yürütmektedir. ODÜ-BAP 2018-2019 BAP NEDİR? Üniversite kaynaklarının öğretim elemanları tarafından hazırlanan, katma değeri yüksek, bilimsel/sanatsal/sosyal içerikli projeleri kapsamında kullanılmasını düzenleyen bir

Detaylı

3501 Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı. Fatih Sinan ESEN Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı

3501 Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı. Fatih Sinan ESEN Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı 3501 Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı Fatih Sinan ESEN Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Mart 2012 TÜBİTAK ARDEB in Paydaşları Kamu Ar-Ge Enstitüleri

Detaylı

Ulusal Akademik Proje Destekleri

Ulusal Akademik Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Proje Destekleri Prof. Dr. Vahide Savcı 2/56 İçerik TÜBİTAK vizyon Temel İşlev ve Destekler ARDEB olanakları 3/56 Vizyon Toplumumuzun yaşam

Detaylı

Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri

Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri Lise Öğretmenleri-Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik- Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı (LİSE-4 [Çalıştay 2014]) Doç.Dr.Kıvanç SEL ÇOMÜ, Fizik Bölümü Yıl 1959

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ 1. Proje Hakkında Genel Bilgi PROJE BAŞLIĞI: Başvuru Formu PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: (Bölüm, Fakülte) DESTEKLEYEN DİĞER KURULUŞLAR: (Kuruluşun

Detaylı

Araştırma Konusunun Seçimi: Problem Tespiti ve Hipotez Kurma

Araştırma Konusunun Seçimi: Problem Tespiti ve Hipotez Kurma Araştırma Konusunun Seçimi: Problem Tespiti ve Hipotez Kurma Kapsam Bilimsel araştırma fikri Problem tespiti Hipotez nedir? Nereden başlamalıyım? Problem Tespit i nedir? TDK: 1. Bir şeyi sağlam bir biçimde

Detaylı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB, üniversitelerden, kamu Ar-Ge enstitülerinden ve özel sektörden önerilen araştırma projelerine destek vermektedir. SBAG SOBAG TOVAG TBAG H 2 0 TÜBİTAK

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri 13 Mart 2014 Perşembe Ar-Ge Harcamalarının GSYİH ya Oranı Hızla Artmaktadır* *TÜİK (Aralık, 2013) 1 23. BTYK Kararı:

Detaylı

Proje Yönetimi, Proje Ekibi ve Yaygın Etki

Proje Yönetimi, Proje Ekibi ve Yaygın Etki Proje Yönetimi, Proje Ekibi ve Yaygın Etki Dr. Ayten Nalbant Moleküler İmmunoloji ve Gen Regülasyon Laboratuarı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Deneysel Proje Deneyimim

Detaylı

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri 2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Eczacıbaşı Topluluğu, Türkiye de tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, 1959 da başlattığı bilime katkı, başarıya ödül geleneğini

Detaylı

(PROJE BAŞLIĞI - TÜRKÇE) (PROJE ADI KISALTMASI-AKRONİM) Proje Yürütücüsü: (Proje Yürütücüsü Ünvan ve Adı, Kurumu) Yardımcı Araştırmacı I-II:

(PROJE BAŞLIĞI - TÜRKÇE) (PROJE ADI KISALTMASI-AKRONİM) Proje Yürütücüsü: (Proje Yürütücüsü Ünvan ve Adı, Kurumu) Yardımcı Araştırmacı I-II: 1001 BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI ARAŞTIRMA PROJESİ ÖNERİSİ KAPAK SAYFASI (PROJE BAŞLIĞI - TÜRKÇE) (PROJE BAŞLIĞI - İNGİLİZCE) (PROJE ADI KISALTMASI-AKRONİM) Proje Yürütücüsü:

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FORMLARI YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI ARA RAPOR Ğ İ. Danışmanlığını yaptığım Anabilim Dalı, Yüksek Lisans öğrencisi numaralı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FORMLARI YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI ARA RAPOR Ğ İ. Danışmanlığını yaptığım Anabilim Dalı, Yüksek Lisans öğrencisi numaralı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FORMLARI Doküman Adı YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI ARA RAPOR Ğ İ Doküman No KTMU-FR-SBE-22 İlk Yayın Tarihi 01/11/2014 Revizyon No 01 Revizyon Tarihi - 1/1 Sayfa No ANABİLİM DALI

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Gökçe BİRBİÇER TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Eğitim, Tanıtım ve Program Değerlendirme Müdürlüğü

Detaylı

a. Proje yürütücüsünün ayrılmayı talep ettiği veya değiştirilmesi gerektiği hallerde projenin durumu ilgili Grup

a. Proje yürütücüsünün ayrılmayı talep ettiği veya değiştirilmesi gerektiği hallerde projenin durumu ilgili Grup ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ ve MALİ ESASLAR (*) 1. KAPSAM Bu Esaslar; Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007) hariç, Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

TÜBİTAK-Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı Proje Yazılması-2

TÜBİTAK-Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı Proje Yazılması-2 TÜBİTAK-Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı Proje Yazılması-2 Proje Yazılması. PROJE BAŞLIĞI Başlık projeyi yansıtmalı, anlaşılır ve kısa olmalıdır ÖZET ve ANAHTAR KELİMELER

Detaylı

Sonuçların Raporlanması, Dokümantasyonu ve Bilimsel Etkinliklere Hazırlık

Sonuçların Raporlanması, Dokümantasyonu ve Bilimsel Etkinliklere Hazırlık Sonuçların Raporlanması, Dokümantasyonu ve Bilimsel Etkinliklere Hazırlık Proje Gelişme (Ara) Raporu Proje sözleşmesi imzalandıktan sonra, sözleşmede belirtilen tarihte proje başlamaktadır. Proje süresi

Detaylı

NASIL BAŞARDIM: Planlanma, İş Yükü Dağıtımı ve Zaman Yönetimi

NASIL BAŞARDIM: Planlanma, İş Yükü Dağıtımı ve Zaman Yönetimi NASIL BAŞARDIM: Planlanma, İş Yükü Dağıtımı ve Zaman Yönetimi Ahmet CANSIZ İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Maslak İstanbul 1 ÖZET 1. Başarıya Giden

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Ar-Ge Harcamalarının GSYİH ya Oranı Hızla Artmaktadır* *TÜİK (Aralık, 2014) 23. BTYK Kararı: 2011/101 Ulusal Yenilik

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Mahmut ÖZER Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Sağlık Bilimleri Araştırma

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) -Bilim İnsanı Destekleri

Detaylı

Sosyal Bilimler Alanında TÜBİTAK Projeleri ve Önemli Hususlar. Prof. Dr. Yüksel SAYAN Ege Üniversitesi - İzmir

Sosyal Bilimler Alanında TÜBİTAK Projeleri ve Önemli Hususlar. Prof. Dr. Yüksel SAYAN Ege Üniversitesi - İzmir Sosyal Bilimler Alanında TÜBİTAK Projeleri ve Önemli Hususlar Prof. Dr. Yüksel SAYAN Ege Üniversitesi - İzmir Sunum Planı Genel Tanıtım Süreçlerimiz Sosyal Bilimlerde Ar-Ge Bilimsel Değerlendirme Kriterleri

Detaylı

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Doküman No BPF-1041 İlk Yayın Tarihi 01.09.2018 PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) komisyonu

Detaylı

1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar 1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI 204BK-EK 1 Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Madde 1. Bu Usul ve Esaslar, Ulusal Bilim

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Cumhuriyet Üniversitesinden: CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri Banu GÖKÇAY TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu SB Ar-Ge Toplantısı,

Detaylı

Proje Hazırlama. Proje Kriterleri. Ne Çeşit Proje? Proje Kavramı... Prof. Dr. Hasan Efeoğlu

Proje Hazırlama. Proje Kriterleri. Ne Çeşit Proje? Proje Kavramı... Prof. Dr. Hasan Efeoğlu PROJE Proje Hazırlama Kısa Orta ve Uzun Prof. Dr. Hasan Efeoğlu Mühendislik Fakültesi E&E Müh. Bölümü Vadede planlanan bir Yatırım-Araştırma-Geliştirme Endüstriyel veya Bilimsel manada AR-GE faaliyetleri

Detaylı

1003 - ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI

1003 - ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI 1003 - ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Usul ve Esaslar, Ulusal Bilim Teknoloji

Detaylı

1-PROJE YÖNETİMİNE GİRİŞ

1-PROJE YÖNETİMİNE GİRİŞ 1-PROJE YÖNETİMİNE GİRİŞ Y R D. D O Ç. D R. K E N A N G E N Ç O L PROJE NEDİR Proje; benzersiz, özgün bir ürün, hizmet veya sonuç üretmek amacıyla yürütülen geçici faaliyetler bütünü bir girişimdir. (PMI

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Doç. Dr. Cengiz ARICI Matematik, Fizik Araştırma Destek Grubu (MFAG) Yürütme Komitesi Sekreteri 04 Eylül 2015 Ar-Ge

Detaylı

DOKTORA ÖĞRENCİLERİ VE ARAŞTIRMACILAR İÇİN TÜBİTAK 1002 HIZLI DESTEK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

DOKTORA ÖĞRENCİLERİ VE ARAŞTIRMACILAR İÇİN TÜBİTAK 1002 HIZLI DESTEK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DOKTORA ÖĞRENCİLERİ VE ARAŞTIRMACILAR İÇİN TÜBİTAK 1002 HIZLI DESTEK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak C.Ü. Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü 1 TÜBİTAK 1002 BİLGİLENDİRME

Detaylı

SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI

SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI Doç. Dr. Metin TANOĞLU Makina Mühendisliği Bölümü "İnovasyon ve Ar-Ge nin önemini kavramış kendi teknolojisini üreten ve satan, rekabet

Detaylı

SUNUM AKIŞI o Proje Nedir? o Problemin Tanımı o Niçin Proje Yaparız o TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Akademik Sanayi Kamu

SUNUM AKIŞI o Proje Nedir? o Problemin Tanımı o Niçin Proje Yaparız o TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Akademik Sanayi Kamu SUNUM AKIŞI o Proje Nedir? o Problemin Tanımı o Niçin Proje Yaparız o TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Akademik Sanayi Kamu o ARDEB Araştırma Grupları o Bazı Akademik Araştırma Destek Programları 1001

Detaylı

Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı

Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı TÜBİTAK ARDEB 1002 3001 PROJE YAZIM EĞİTİMİ TIP FAKÜLTESİ Ankara Üniversitesi Teknokent-GÖLBAŞI 24 Kasım 2017 1 Sunum Hakkında 1- Araştırma Olanakları

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ve ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU ARALIK 2015 DESTEKLENECEK PROJE TÜRLERİ ve DESTEK MİKTARLARI

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ARAŞTIRMALARI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ARAŞTIRMALARI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ARAŞTIRMALARI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı, toplumda

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI. Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. 23 Mayıs 2018

TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI. Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. 23 Mayıs 2018 TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 23 Mayıs 2018 SUNUM ÖZETİ DÖNEMSEL BAŞVURU PROGRAMLARI 1001 1005 3501 SÜREKLİ BAŞVURUYA AÇIK PROGRAMLAR 1002 3001

Detaylı

MADDE 2) DESTEKLENECEK ETKİNLİKLERİN NİTELİKLERİ VE SAĞLANACAK DESTEKLER

MADDE 2) DESTEKLENECEK ETKİNLİKLERİN NİTELİKLERİ VE SAĞLANACAK DESTEKLER ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) İLKELERİ MADDE 1) AMAÇ VE DAYANAK 1.1. Bilimsel çalışma, araştırma ve yayınların nitelik-niceliğini arttırmak, Ankara Üniversitesi aidiyet bilincini güçlendirmek

Detaylı

Ulusal Akademik Araştırma Destekleri

Ulusal Akademik Araştırma Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Araştırma Destekleri Dr. Ebru GÖNCÜOĞLU TÜBİTAK Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu Bilimsel Programlar Uzmanı Kayseri,

Detaylı

Sağlık Bilimleri FAKÜLTESİ Ebelik Bölümü ARAŞTIRMA ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU

Sağlık Bilimleri FAKÜLTESİ Ebelik Bölümü ARAŞTIRMA ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU Sağlık Bilimleri FAKÜLTESİ Ebelik Bölümü ARAŞTIRMA ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU Fakülte temas kişisinin iletişim bilgileri Prof. Dr. Sibel ERKAL İLHAN Sayfa 1 / 5 A.1 Misyon, Vizyon A. MİSYON VİZYON TEMEL STRATEJİLER

Detaylı

1505 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI

1505 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 1505 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI TEYDEB Ocak 2013 Amaç Üniversite/Kamu Araştırma Merkez ve Enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, Türkiye de yerleşik ve proje sonuçlarını Türkiye

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER BAP Koordinasyon Birimi tarafından sağlanan proje destekleri bu belgede belirtilen

Detaylı

Proje Hazırlama Eğitimi (1)

Proje Hazırlama Eğitimi (1) Proje Hazırlama Eğitimi (1) Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Proje Hazırlama Eğitimi Ön Hazırlık (1) Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS)

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR 1. KAPSAM Bu Esaslar; Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007) hariç, Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. BAP02 Hızlı Destek Projesi

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. BAP02 Hızlı Destek Projesi BAP01 Temel Araştırma Projesi BAP02 Hızlı Destek Projesi Öğretim nın kurum dışı destekli proje sayılarını ve yüksek etki değerli dergilerde makale sayılarını artırmaya yönelik olarak desteklenen araştırma

Detaylı

Doç. Dr. İlkay Ulusoy Parnas ODTÜ Elektrik Elektronik Müh.

Doç. Dr. İlkay Ulusoy Parnas ODTÜ Elektrik Elektronik Müh. TUBITAK 1505 Proje: Demiryolları için gerçek zamanlı görüntü işleme ile ray hata analizi Doç. Dr. İlkay Ulusoy Parnas ODTÜ Elektrik Elektronik Müh. Akademisyenlerin yer alabileceği proje türleri Sadece

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI: PROJE YÖNETİCİSİNİN SİCİL NUMARASI: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: PROJENİN SUNULDUĞU BİRİM: (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul)

Detaylı

TÜBİTAK ve Ardeb Sobag Proje Değerlendirme Süreci 1001 Araştırma Destek Programı Proje Yazımı ve Yönetimi Olumsuz Eleştiriler Faydalı Bilgiler ve

TÜBİTAK ve Ardeb Sobag Proje Değerlendirme Süreci 1001 Araştırma Destek Programı Proje Yazımı ve Yönetimi Olumsuz Eleştiriler Faydalı Bilgiler ve TÜBİTAK ve Ardeb Sobag Proje Değerlendirme Süreci 1001 Araştırma Destek Programı Proje Yazımı ve Yönetimi Olumsuz Eleştiriler Faydalı Bilgiler ve Öneriler Başlıca Görevi Bilimsel ve teknolojik alanlarda

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ (25.12.2018 gün ve 14 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU PROJE KODU (boş bırakınız) PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI PROJE YÖNETİCİSİNİN E-POSTA ADRESİ PROJE YÖNETİCİSİNİN

Detaylı

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Ahmet Rıza Balım Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu ahmet.balim@tubitak.gov.tr

Detaylı

PROJE HAZIRLAMA TEKNİĞİ/ PROJE DESTEĞİ VEREN KURUM VE KURULUŞLAR. Kimya Y. Müh. Pınar AKYÜREK ÖKTEM EÜ EBİLTEM-TTO Sanayi İlişkileri Birimi Uzmanı

PROJE HAZIRLAMA TEKNİĞİ/ PROJE DESTEĞİ VEREN KURUM VE KURULUŞLAR. Kimya Y. Müh. Pınar AKYÜREK ÖKTEM EÜ EBİLTEM-TTO Sanayi İlişkileri Birimi Uzmanı PROJE HAZIRLAMA TEKNİĞİ/ PROJE DESTEĞİ VEREN KURUM VE KURULUŞLAR Kimya Y. Müh. Pınar AKYÜREK ÖKTEM EÜ EBİLTEM-TTO Sanayi İlişkileri Birimi Uzmanı 25.02.2016 Proje Nedir? Belirlenen bir amaca ulaşmak için

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 3 PROJE SAYILARI

Detaylı

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim- Öğretiminde

Detaylı