Broşürler ne kadar kapsamlı olursa olsun, ana-baba ve veli olarak aklınıza gelen, tüm sorulara yanıt vermesi mümkün değildir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Broşürler ne kadar kapsamlı olursa olsun, ana-baba ve veli olarak aklınıza gelen, tüm sorulara yanıt vermesi mümkün değildir."

Transkript

1 3 Sevgili Ana-babalar, Sayın Veliler, Çocuğunuza en uygun orta öğretim okulunun seçilmesi çok önemlidir. Karne notları kadar, çocuğunuzun öğrenme ve çalışma alışkanlığı gibi faktörler de bu seçimde önemli rol oynarlar. Çocuğun kapasitesini zorlayacak ya da kapasitesinin altında kalacak bir seçimden kaçınmak gerekir. Çünkü her iki durum da çocuğun öğrenme isteğini azaltarak, okul-başarısını olumusuz yönde etkileyebilir. Đlkokuldan sonra gidilebilecek orta öğretim okulları çok çeşitlidir ve karar verip bir tercih yapmak herzaman kolay değildir. Size tavsiyem, sınıf öğretmeniyle çocuğunuzun çalışma alışkanlığı, başarı düzeyi ve sosyal davranışları hakkında ayrıntılı bir şekilde konuşmanız. Ayrıca, karar verirken çocuğunuzu fikrini mutlaka alın ve ona ne düşündüğünü sorun. Bu broşür ile size, söz konusu okullardan hangi diplomaların alınabileceği ve bu okullardan sonra hangi okullara devam edilebileceği hakkında genel bilgi vermek istiyoruz. Okulların kısa portreleri / tanıtımları, her okulun hangi alanlara ağırlık verdiği ve hangi ek öğrenim imkanları sunduğunu bilmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, orta öğretim okullarının, genellikle yıl sonuna doğru düzenledikleri açık kapı günleri ne dikkatinizi çekmek isterim. Bu günlere katılarak, sizin ya da çocuğunuz için seçimi söz konusu olan okullar hakkında şahsen bilgi alabilirsiniz. Broşürler ne kadar kapsamlı olursa olsun, ana-baba ve veli olarak aklınıza gelen, tüm sorulara yanıt vermesi mümkün değildir. Bir çok husus, şüphesiz ancak kişisel görüşme yaparak açıklığa kavuşturulabilir. Bunun için aşağıdaki olanak ve kuruluşlarlardan yararlanabilirsiniz: - Çocuğunuzun sınıf öğretmeni ile görüşmek - Orta öğretim okullarının düzelediği açık kapı günleri nde okul müdürleri ile konuşmak - Okul Đdaresi Dairesi nin (Schulverwaltungsamt) memurlarına danışmak. Danışma için aşağıdaki adrese veya telefonlara başvurabilirsiniz: Memelstraße (Neudorf), Duisburg, Telefon: 0203/ ya da Göçmen Ailelere ait Çocuk ve Gençleri Teşvik Đçin Bölgesel Çalışma Merkezi (RAA) uzmanlarına danışmak. RAA uzmanlarına, Bergiusstraße 27, Duisburg (Ruhrort), adresinde veya 0203/ nolu telefonla ulaşabilirsiniz. En iyi dileklerimle Karl Janssen Aile, Eğitim ve Kültür Müdürü

2 4 Çocuğunuzu 5. sınıfa kayıt ettirmeden önce, okulların düzenledikleri açık kapı günleri' ne katılarak söz konusu okulları tanımanız iyi olur. Çocukların istenilen okula kaydı velileri ya da onların yasal temsilcileri tarafından yaptırılır. Şehrimiz tüm orta öğretim okullarına kayıtlar genelde ocak sonu ya da şubat başında yapılır. Đlk kayıtların yapıldığı bu tarihlerden sonra Duisburg Gesamtschule leri uyguladıkları kısaltılmış kayıt işlemleri ni kapatırlar. Bu tarihten itibaren Gesamtschule lere sonradan kayıt (Nachmeldung) yaptırmak mümmkün değildir. Şayet çocuğunuz Gesamtschule'ye alınmazsa, bir başka okul türüne, yani Hauptschule, Realschule ya da bir Gymnasium'a kaydının yaptırılması gerekir. Duisburg Hauptschule, Realschule ve Gymnasium'ların 5. sınıfına sonradan yaptırılacak kayıtlar asıl kayıt tarihinden 3 veya 4 hafta sonra yapılır. Asıl ve sonradan kayıtların tam tarihlerini çoğunuzun ilkokulunda size kayıt formülerlerinin verilmesi sırasında öğrenebilirsiniz. Özel Gymansium'lara kayıtlar doğrudan o okulda yapılır. Bu okullara kayıt tarihler şehir okullarından farklı olup ne zaman yapılacağı söz konusu okullardan öğrenilebilir. Arzu ettiğiniz okula kayıt için çocukla birlikte gidilmelidir. Kayıt işlemleri için daha önce ilkokul (Grundschule) tarafında size verilen kayıt formu (Anmeldeformulare) ile birlikte; - Doğum belgesi (Gerburtsurkunde) - Aile nüfus kayıt cüzdanı (Familienstammbuch) ve - ilk yarıyıl karnesinin (Halbjahrzeugnis) orjinali gereklidir. Şayet bir okula kaydolmak isteyen öğrenci sayısı o okulun kapasitesini aşıyorsa, çocuğun alınıp alınmayacağına bizzat okul müdürü ''Genel Okul Tüzüğü'' hükümlerine göre karar verir.

3 5 Hauptschule, Realschule ve Gymnasium'ların 5. ve 6. sınıfları ''deneme sınıfları'' olarak yürütülür. Deneme sınıflarındaki dersler çocukların ilkokuldaki çalışmalar ve öğrenim yöntemleri dikkate alınarak yapılır. Denem aşaması öğrencileri, seçilen okuldaki çalışma biçimine ve ders konularına hazırlar. Đlkokulda kazanılan bilgi ve beceriler pekiştirilerek, yeni okulun beklentileri doğrultusunda geliştirilir. 5. ve 6. sınıflar pedagojik açıdan bir bütün teşkil eder. Bu bakımdan normal olarak 5. sınıfta kalma yoktur. Öğrencilerin gelişimi, öğretmenleri tarafından dikkatle izlenir ve gerekli yardım ve teşviki almaları için ana-babaları ile görüşmeler yapılır. Bu özel konumu nedeniyle, deneme sınıflarındaki dersler mümkün olduğunca az sayıda öğretmen tarafından verilir. Deneme aşaması sonunda sınıf öğretmen kurulu (Klassenkonferenz), çocuğun seçilen okulda kalmasına ya da başka bir okula türüne gitmesi gerektiğine karar verir. Okul değişimi üç okul türü içinde iki yönde de gerçekleşebilir. Yani, öğretmen kurulu bir Hauptschule öğrencisinin Realschule'ye ya da bir Realschule öğrencisinin Gymnasium'a gitmesini tavsiye edebilir. Tam-gün öğretim şekilleri Đlk öğretim kurumlarında sunulan ve katılımı isteğe bağlı olan Açık tam gün bakım (Offene Ganztagbetreuung) modeline karşılık, orta öğretim 1. kademesindeki çeşitli okullarda bağlayıcı Tamgün uygulaması vardır. Böyle bir okula kayıt yaptırıldığı takdirde, okulun sağladığı tam gün etkinliklerine katılma mecburiyeti vardır. Gesamtschule ler genellikle bağlayıcı tamgün okullarıdır. Haupt-, Realschule ve Gymnasum lardaki tam gün uygulaması ise sürekli olarak yaygınlaşmaktadır. Şu anda Duisburg da 4 Hauptschule de (GHS Knevelshof, Bronkhorstschule, Emil- Rentmeister-Schule, Comenius-Schule) ile 1 Realschule (August-Thyssen- Realschule) ve 1 Gymnasium da (Elly-Heuss-Knapp-Gymnasium) tamgün uygulaması vardır. Sadece Reinhard und Max Mannesmann-Gymnasium da hem yarım- hem de tamgün uygulaması yapılmaktadır. Orta öğretim 1. Kademesindeki tüm okullarda bağlayıcı tamgün uygulaması yanında pedegojik öğle sonrası bakımı yanında tamamlayıcı öğle sonrası imkanları gibi uygulamalarda vardır.

4 6 Orta öğretim I. Ve II. Kademedeki Okul Türleri, Amaçları ve alınabilen Diplomalar Gesamtschule, Hauptschule, Realschule ve Gymnasium düzeyinde öğretim verebilen, bir tür birleşik okuldur. Öğrenim süreci içinde, öğrencilerin bilgi, yetenek ve eğilimlerine göre en iyi hangi öğretime uygun oldukları ve hangi diplomayı alacakları ortaya çıkar. Gesamtschule'nin I. kademesi (Sekundarstufe I) 5'ten 10'a kadar olan sınıfları, II. kademesi (SEK II) ise sınıfları kapsar. Lise (gymnasiale Oberstufe) olarak anılan bu bölümde okutulan dersler ve kurslar, Gymansium SEK II'de okutulanlarla aynı olduğu gibi, alınan diplomalar da eşdeğerdir. 5. ve 6. sınıfta dersler tüm sınıfla beraber ortak yapılır. Đngilizce, zorunlu birinci yabancı dil olarak devam eder. 6. sınıftan itibaren de ilave seçmeli zorunlu dersler devreye girer: - 2. yabancı dil (Fransızca ve / veya Latince) ya da fen bilgisi (biyoloji, fizik, kimya) yahut da işbilgisi (teknik, ekonomi, ev ekonomisi). Seçmeli ders olanağı 8. sınıfta sağlanır: - 3. yabancı dil, fen bilgisi, mesleğe hazırlık veya müzik-sanat dersi. - Gymnasium üstkademeye hazırlık icin ilave derslerler - Destekleme dersleri 7. sınıftan itibaren öğrenciler başarı durumlarına göre, ana derseler sayılan Đngilizce ve matematikte, 8. sınıftan itibaren Almanca da ve 9/10. sınıftan itibaren de kimya ve fizik de ''temel kurs'' ya da ''ileri kurs'' denilen farklı kurslara ayrılırlar. Gesamtschule'ler ''tam gün'' okullardır. Haftanın üç ya da dört gününde öğleden sonraları ders yapılır veya öğrencilere ''ev ödevi saati''ne, ''çalışma grupları''na katılma olanağı verilir. Gesamtschule'de alınabilecek diplomalar: 9. Sınıf Hauptschule Diploması 10. Sınıf Hauptschule Diploması Orta Öğretim Olgunluk Diploması (Mittlerer Abschluss)- 'kalifikasyon' alınması durumunda Gymnasium üst kısmına giriş hakkı 11 ya da 12. den sonra Meslek Yüksek Okullarına Giriş Diploması (Fachhochschulreife) 13. ten sonra Genel Üniversite Giriş Diploması (Allgemeine Hochschulreife) Çok iyi derecede başarı gösteren öğrenciler 10. sınıftan sonra doğrudan i kalifiye eğitim veren Gymanasium Üst Kısımına (gymnasiale Oberstufe) (12. sınıf) devam edebilirler.

5 7 Hauptschule sınıfları kapsar (orta öğretim I/ sekunderstufe I) 5. ve 6. sınıflar pedagojik bir bütün oluşturur. Deneme aşaması sayılan bu dönemde öğrenciler doğrudan 5. sınıftan 6. sınıfa geçerler. Deneme aşaması sonunda gerekli başarıyı gösterdiği takdirde öğrencilerin başka okul türlerine geçmesi mümkündür. Kural olarak, 5. ve 6. sınıfta dersler ayrıştırma yapılmadan tüm sınıfa ortak verilir. Ders sayısı, 7. sınıftan itibaren ''seçmeli zorunlu dersler''in devreye girmesiyle artar. 7. sınıftan 9. sınıfa kadar öğrenciler Matematik ve Đngilizce derslerindeki başarı durumalarına göre temel kurs veya ileri kurslara ayrılabilirler. Meslek seçimine yönlendirme 8. sınıftan itibaren Hauptschule nin önemli ağırlık noktalarından birini oluşturur. 10. sınıf iki farklı sınıf türü vardır. A tipi 10. Sınıf, Hauptschule 10. sınıf diploması almaya yönelik olup fen bilgisi ve iş bilgisi derslerine ağırlık verilir. B tipi 10. Sınıf ise orta öğretim I- (Fachoberschulreife) diplomasına yönelik olup Almanca, matematik ve Đngilizce branşlarında daha yoğun bilgiler öğretilir. Bazı Hauptschule lerde tam gün' uygulaması vardır. Bazıları ise, Para ya da Kadro programı çerçevesinde öğle sonrası bakım (Nachmittagsbetreuung) imkanı sunar. Bu okullarda öğrenciler haftanın dört günü boyunca, saat ya kadar okulun sunduğu ilave ders ve boş zaman etkinliklerinden yararlanma imkanı vardır. Hauptschule'de alınabilecek diplomalar: Hauptschule 9. sınıf Diploması A tipi 10. sınıfı bitirenlere verilen Hauptschule 10. sınıf Diploması B tipi 10 sınıfı başarıyla bitirenlere verilen Orta Öğretim I -Olgunluk Diploması (Fachoberschulreife) 'kalifikasyon' alınması durumunda Gymnasium üst kısmına giriş hakkı verir Đkinci ve üçüncü maddede belirtilen diplomaları alabilmek için 10. sınıf sonunda Almanca, matematik ve Đngilizce derselerinde yapılan merkezi sınavlara katılmak gerekir.

6 8 Realschule sınıfları kapsar (orta öğretim I/ sekunderstufe I) 5. ve 6. sınıflar deneme aşaması denilen pedagojik bir bütün oluşturur. Bu aşamada öğrenciler otomatik olarak 6. sınıfa geçerler. Deneme aşamasında her yarı-yıl sonunda sınıf öğretmenler kurulu, başarılı öğrencileri Gymnasium a gönderilmesinin ana-babasına tavsiye edilip edilemeyeceğini görüşür. 7. sınıfın sonunda ise sınıf öğretmen kurulu, çocuğun Realschule de kalıp kalamayacağına ya da Gymnasium a gidip gidemeyeceğine nihai olarak karar verir. Ayrıca velisi dilekçe verdiği takdirde çocuğun 9. sınıf başında itibaren başka bir okula gitmesini mümkündür. 5. ve 6. sınıflarda dersler ayrıştırma yapılmadan sınıfta ortak ders şeklinde verilir. 7. sınıftan itibaren derslerin sayısı konulan ''farklı eğilimlere yönelik dersler''le artar. 6. sınıftan itibaren aşağıdaki alanlardan oluşan derslerden birini dördüncü temel ders olarak 4 yıllığına ( 7 den 10. sınıfa kadar) seçebilirler: - Yabacı dil (F) - Fen ve teknik bilimleri (biyoloji BĐ, kimya CH yada fizik PH veya teknik TC ya da informatik IF) - Sosyal bilimler(sw) - Müzik, resim (MU, KU) Đngilizce 5 sınıftan itibaren ve 10. sınıfın sonuna değin birinci yabancı dil olarak zorlu derstir. 6. sınıftan itibaren ise 'seçmeli zorunlu ders' kapsamında Fransızca ikinci yabacı dil olarak verilir. Realschule'de alınabilecek diplomalar: - Hauptschule 9. sınıf diploması - Hauptschule 10. sınıf diploması - Orta Öğretim I Olgunluk Diploması (Fachoberschulreife) Bu diploma 'kalifikasyon' alınması durumunda Gymnasium üst kısmına giriş hakkı verir

7 9 Gymnasium, I. kademesi sınıfları, üst II. kademesi (gymnasiale Oberstufe) ise sınıfları kapsar. 5. ve 6. sınıflar pedagojik açıdan bir bütün teşkil eder. Bu bakımdan normal olarak 5. sınıf sonunda sınıfta kalma yoktur. Deneme aşaması sonunda çocuğun Gimnasium'a uygun olduğuna ya da başka bir okula türüne gitmesi gerektiğine karar verilir. Bunun dışında veliler dilekçe vererek öğrencinin 9. sınıf başına kadar başka bir okula gitmesini isteyebilirler. Gymnasum'un 1. kademesinde (Sek I) zorunlu derslerin tamamı tüm sınıfa ortak ders şeklinde verilir. Iki ayrı yabancı dilin öğrenilmesi Gymnasium'da zorunludur. 1. yabancı dil (Đngilizce) ilkokulda verilen yabancı dil dersinin devamı olarak 5. sınıftan itibaren devam eder. 6. sınıftan (bazı okullarda 5.sınıftan) itibaren de 2. bir yabancı dilin (kural olarak Latince ya da Fransızca) seçmeli zorunlu ders olarak alınması gerekir. 3. bir yabancı dil ise 8. veya 10. sınıfta alınabilir. 6. sınıf başında ek olarak bir başka ders daha seçilebilir. Seçilen bu ders, 3. ya da 4. bir yabancı dil olabileceği gibi; - matematik fen bilgisi - toplumbilim veya - müzik-resim branşlarından biri de seçilebilir. Gymnasium'da aşağıdaki diplomalara eşdeğer diplomalar verilir: 9. sınıf sonunda 9.sınıf Hauptschule Diploması (10. sınıfa geçince yada Hauptschule ye yönetmeliğine göre kazanılır ) Gymnasium II. kısımına hazırlık aşamasına ya da meslek liselerinin (Berufskollegs) yüksek okullara hazırlayan bölümlerine giriş hakkı (10. sınıfa geçince ) 10. sınıf sonunda - Gymnasium un kalifikasyona yönelik üst kısmına giriş hakkı (11. sınıfa geçince ) - Orta öğretim diploması Fachoberschulreife- (sınıfa geçince) sınıf Hauptschule Diploması (Öğretim ve sınav yönetmeliğinde belirtilen ölçüler esas alınarak) 12. sınıf sonunda Genel yüksek okul olgunuk diploması / Allgemeine Hochschulreife (Abitur)

8 10 Ulaşım Ücreti Öğrencilerin ulaşım giderleri (Schülerfahrkosten) ''Öğrenci ulaşım gideri yönetmeliği'' çerçevesinde eğitim müdürlüğünce üstlenilebilir. Gidilen okul türünden bağımsız olarak, şeçilen okul türündeki en yakın okulun oturulan evden uzaklığı; Orta öğretim I. kademede ( sınıflar) 3,5 km den, Orta öğretim II. kademede ( sınıflar) 5,0 km den daha fazla ise ulaşım gideri eğitim müdürlüğünce karşılanır. Bu konuda karar vermeye yetkili merci okullar değil eğitim müdürlüğüdür (Schulverwaltungsamt). Aşağıdaki telefonlar üzerinden eğitim müdürlüğünün yetkili memurlardan bu konulda bilgi alınabilir ve bütün okul türleri için öğrenci otobüsleri ve bireysel öğrenci taşıtları Grund-, Real-, Förderschule ler ile staj yapanlar (Praktikanten) Gymnasium lar, Gesamtschule stajyerleri Gesamtschule ler, Gymnasium stajyerleri Öğrenim yardımı (Ausbildungsförderung), Federal Öğrenimi Teşvik Kanunu (BaföG) hükümlerine göre verilir. Bu yardım için yapılacak başvurularda son karar verme yetkisi eğitim müdürlüğünündür. Bu konuda bilgi almak için egitim müdürlüğü yetkililerini şu telefon numaralarından arayabilirsiniz: Soyadı A ile G arasında Soyadı H ile N arasında Soyadı O ile Z arasında olanlar

9 11 Okul Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Danışma Merkezi, öğrenme güçlüğü sorunlarının ve öğretmen, veli ve öğrenciler arasındaki sorunların görüşme yoluyla çözülmesinde, tahlil edilerek teşhisi konulmasinda hizmet ve danışmanik yapar. Merkez çalışanları, edindikleri bilgileri gizli tutmakla yükümlüdürler. Danışma merkezi, okullara öğretmen-görüşmesi, süpervizyon, pedagojik konferans ve meslek içi eğitim gibi imkanlar sağlar. Danışma merkezine aşagıdaki adresten ulaşabilirsiniz: Wrangelstraße Duisburg-Kaßlerfeld Telefon: (0203) Telefaks: (0203) Göçmen Ailelerin Çocuk ve Gençlerini Teşvik Đçin Bölgesel Çalışma Merkezi (RAA) RAA, göçmen çocukların ana-babalarına okul sistemi ve okullara geçiş (ana-okulu / ilkokul / orta öğretim, okul ve meslek konularında danışmanlık hizmeti verir. Almanca bilmeyen, fakat kendi memleketlerinde okula gitmiş olan çocuk ve gençlerin ( sonradan gelen öğrenciler / 'Seitenansteiger') burada hangi okullara devam edebileceklerinin tesbiti için RAA'ya müracaat etmek gerekir. RAA, bu tür öğrencilere ders veren öğretmenleri derslerinde destekler ve okul dışı destekleme dersleri konusunda yardımcı olur. Bergiusstrasse Duisburg-Ruhrort Telefon: (0203) Telefaks: (0203)

10 12 Duisburg Şehri Tamamlayıcı Eğitim Koleji ( Weiterbildungskolleg der Stadt Duisburg), mecburi okul süresini tamamlamış olan öğrencilerin sonradan, Orta Öğretim I Diploması (yani Fachoberschulreife ile Hauptschule 9. ve 10 sınıf diplomaları) alabilmeleri veya koşulları varsa (öğrenim yapmış veya çalışıyor olmak gibi); sadece meslek yüksek okullarına (Fachhochschulreife) ve tüm yüksek okullara giriş hakkı veren (Allgemeine Hochschulreife) diplomaları alabilmesine olanak sağlar. Tamamlayıcı eğitim imkanları, giriş şartları, öğrenim dalları ve öğrenim süresine ilişkin v.b. bilgileri aşağıdaki adresten alabilirsiniz: Weiterbildungskolleg der Stadt Duisburg Abendrealschule und Abendgymnasium Nahestr Duisburg Telefon: (0203) ya da weiterbildungskolleg@stadt-duisburg.de Telefax: 0203/ Đnternet: Bu broşür genel orta öğretim okulları içinde yer alan diğer özel okulları (Förderschulen) içermez. Bu okullara alınma ve kayıtlarla ilgili sorularınız için eğitim müdürlüğünün yetkili birimlerini ya da numaralı telefonlardan arayabilirsiniz.

İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler

İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler Der Oberbürgermeister İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ALMANYA. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ALMANYA. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ALMANYA HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN ALMANYA NUFÜSÜ 81.471.834 (Haziran 2011 Tahmini) YÜZÖLÇÜMÜ YÖNETİMİ BAŞKENTİ 356.854 km² Federal Cumhuriyet, Parlamenter Hükümet

Detaylı

ALMAN VE TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Hasan Basri Dursun > h.b.dursun@gmail.com

ALMAN VE TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Hasan Basri Dursun > h.b.dursun@gmail.com ALMAN VE TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Hasan Basri Dursun > h.b.dursun@gmail.com Almanya da yaşayan vatandaşlarımız, Alman ve Türk eğitim sistemleri hakkında genellikle yüzeysel bir bilgiye

Detaylı

Okul Türü Seçimi. T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği E-Bilgilendirme

Okul Türü Seçimi. T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği E-Bilgilendirme Okul Türü Seçimi Değerli Vatandaşlarım, Almanya daki Türk toplumunun çözüm bekleyen bir çok sorunu vardır. Çözüm bekleyen bu sorunların içinde en önemli ve öncelikli olanı eğitimdir. Bu sorunların ortaya

Detaylı

Gesamtschule Münster-Mitte Devlet Ortaokulu

Gesamtschule Münster-Mitte Devlet Ortaokulu Gesamtschule Münster-Mitte Devlet Ortaokulu Her öğrenciye hitap eden yeni okul Tam gün okulu Okulumuzda ders çalışma, yemek yeme ve oyun oynama imkanları bulunmaktadır. Ders saatleri, çalışma zamanları

Detaylı

Okul Türleri Arasında GeçiĢ

Okul Türleri Arasında GeçiĢ Okul Türleri Arasında GeçiĢ Değerli VatandaĢlarım, Almanya daki Türk toplumunun çözüm bekleyen bir çok sorunu vardır. Çözüm bekleyen bu sorunların içinde en önemli ve öncelikli olanı eğitimdir. Bu sorunların

Detaylı

DĠPLOMASIZ YÜKSEK ÖĞRETĠM

DĠPLOMASIZ YÜKSEK ÖĞRETĠM Baden-Württemberg Eyaletinde DĠPLOMASIZ YÜKSEK ÖĞRETĠM (Studieren ohne Hochschulreife) Değerli VatandaĢlarım, Almanya daki Türk toplumunun çözüm bekleyen bir çok sorunu vardır. Çözüm bekleyen bu sorunların

Detaylı

GENEL EĞİTİM-İlköğretim I. ve II. Kademeler (Compulsory General Education/Primary and lower secondary education)

GENEL EĞİTİM-İlköğretim I. ve II. Kademeler (Compulsory General Education/Primary and lower secondary education) ALMANYA DA ZORUNLU EĞİTİM, GENEL VE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM, TEMEL MESLEKİ EĞİTİM VE YETİŞKİN EĞİTİMİ ZORUNLU EĞİTİM Bütün çocuklar için zorunlu eğitim çağı 6 yaşında başlar ve genellikle tam zamanlı eğitim

Detaylı

SORU ve CEVAPLARLA 12 YILLIK (4+4+4) ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİ

SORU ve CEVAPLARLA 12 YILLIK (4+4+4) ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİ SORU ve CEVAPLARLA 12 YILLIK (4+4+4) ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİ SORU 1: Bu yasal değişikliğe neden gerek duyuldu? CEVAP 1 Dünya genelindeki ortalama eğitim süresi 11-12 yıl veya daha üzerindedir. Türkiye de

Detaylı

Aşağı Saksonya da Eğitim Sistemi

Aşağı Saksonya da Eğitim Sistemi Ein Projekt der Arbeitsgemeinschaft Migrantinnen, Migranten und Flüchtlinge in Niedersachsen (amfn e. V.) www.men-nds.de Aşağı Saksonya da Eğitim Sistemi Cocuklarmız, Geleceçimiz Kreş / anaokulu Eğitim

Detaylı

Aşağı Saksonya Eğitim Bakanlığı. İlk Okul Sonrasında Devam Edilen İkinci Kademe / Ortaöğretim Okulları. Önemli Sorular ve Yanıtları.

Aşağı Saksonya Eğitim Bakanlığı. İlk Okul Sonrasında Devam Edilen İkinci Kademe / Ortaöğretim Okulları. Önemli Sorular ve Yanıtları. Aşağı Saksonya Eğitim Bakanlığı İlk Okul Sonrasında Devam Edilen İkinci Kademe / Ortaöğretim Okulları Önemli Sorular ve Yanıtları Aşağı Saksonya Önsöz Bir okuldan diğerine geçiş şekilleri Sayın Hanımefendiler,

Detaylı

Almanya da Öğretmen Olmak Konulu Söyleşi Hasan Basri Dursun > h.b.dursun@gmail.com

Almanya da Öğretmen Olmak Konulu Söyleşi Hasan Basri Dursun > h.b.dursun@gmail.com Almanya da Öğretmen Olmak Konulu Söyleşi Hasan Basri Dursun > h.b.dursun@gmail.com Blumberg, Almanya nın Kara ormanlar (Schwarzwald) bölgesinde bulunan küçük, şirin bir kasaba Eichberg Grundschule (İlkokul)

Detaylı

Der Oberbürgermeister. İlkokul öğrencilerinin velileri için bilgiler. İlkokul öğrencilerinin velileri için bilgiler

Der Oberbürgermeister. İlkokul öğrencilerinin velileri için bilgiler. İlkokul öğrencilerinin velileri için bilgiler Der Oberbürgermeister İlkokul öğrencilerinin velileri için bilgiler İlkokul öğrencilerinin velileri için bilgiler İlkokul öğrencilerinin velileri için bilgiler Sayın Anne ve Babalar, Sayın Veliler, Bu

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

Avusturya okuluna hoş geldiniz! Türkisch

Avusturya okuluna hoş geldiniz! Türkisch Avusturya okuluna hoş geldiniz! Türkisch Değerleri Ebeveynler! Değerli Veliler! Kısa zamandır Avusturya da bulunuyorsunuz. Sizin için birçok şey yeni, buna Avusturya daki okul sistemi de dahil. Federal

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN ÇİN HALK CUMHURİYETİ NUFÜSÜ YÜZÖLÇÜMÜ YÖNETİMİ BAŞKENTİ KİŞİBAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRDE

Detaylı

Präsentation der Übertrittskommission I 1

Präsentation der Übertrittskommission I 1 Präsentation der Übertrittskommission I 1 Kanton Zug`da Eğitim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Markus Kunz, Belediye Okulları Müdürlüğü Okul İdaresi Yöneticisi 1. Genel Olarak 2. İkinci Dil Olarak Almanca

Detaylı

Übersicht über das Schulsystem (türkische Fassung) Bavyera Okul Sistemine Genel bir Bakış

Übersicht über das Schulsystem (türkische Fassung) Bavyera Okul Sistemine Genel bir Bakış Bildung und Sport Information der Bildungsberatung International Übersicht über das Schulsystem (türkische Fassung) Bavyera Okul Sistemine Genel bir Bakış Eylül 2011 itibariyle 1. Bavyera Okul Sistemi

Detaylı

der Bildungsberatung International

der Bildungsberatung International Landeshauptstadt München Referat für Bildung und Sport Pädagogisches Institut der Bildungsberatung International Übersicht über das Schulsystem (türkische Fassung) Bavyera Okul Sistemine Genel bir Bakış

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde;

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde; ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: 3308 Sayılı kanuna göre en az ilköğretim mezunu olup, Çıraklık sözleşmesi esaslarına göre meslekle ilgili bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını gerçek iş ortamında Öğreten bir eğitim sistemidir.

Detaylı

Devlet Okulları hakkında bilgiler

Devlet Okulları hakkında bilgiler Devlet Okulları hakkında bilgiler Veliler için Hoşgeldiniz Çocuğunuzun bizim okulumuza gelmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu broşürde okullarımızla ilgili en önemli bilgileri bulacaksınız. Sizinle iyi bir

Detaylı

Bu sunumda şu konular anlatılıyor: Genel olarak eğitim yapıları vede eğitim sistemindeki geçişkenlik ve veli ile işbirliği Almanca konuşamayan yada

Bu sunumda şu konular anlatılıyor: Genel olarak eğitim yapıları vede eğitim sistemindeki geçişkenlik ve veli ile işbirliği Almanca konuşamayan yada 1 2 Bu sunumda şu konular anlatılıyor: Genel olarak eğitim yapıları vede eğitim sistemindeki geçişkenlik ve veli ile işbirliği Almanca konuşamayan yada az almanca konuşan çocuklar için Kanton Zug`da ne

Detaylı

DENKLİK İŞLEMLERİ. 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde;

DENKLİK İŞLEMLERİ. 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; DENKLİK İŞLEMLERİ 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED Antalya Koleji PDR Birimi olarak öncelikli amacımız; kişilik özellikleri ve gelişimsel özellikleri göz önünde bulundurarak sorun ortaya çıkmadan öğrencilerimize

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2019-2020 GİRİŞ Bu kılavuz, TED Trabzon Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2019-2020

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Ağustos 2017 Türkiye ye sığındım. Kendim ya da çocuklarım için Türkiye deki eğitim imkânlarından yararlanabilir miyim?

Detaylı

TED DİYARBAKIR KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFI İLKOKUL VE ORTAOKUL GİRİŞ KILAVUZU

TED DİYARBAKIR KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFI İLKOKUL VE ORTAOKUL GİRİŞ KILAVUZU TED DİYARBAKIR KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFI İLKOKUL VE ORTAOKUL GİRİŞ KILAVUZU 1 2 ÖNSÖZ Bu kitapçık 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında TED Diyarbakır Koleji Özel anasınıfına, Özel ilkokula

Detaylı

Çocuğum 5. sınıfa geçti!

Çocuğum 5. sınıfa geçti! Çocuğum 5. sınıfa geçti! 4. sınıftan 5. sınıfa geçiş hakkında bilgiler 2016/2017 eğitim yılı Frankfurt am Main Eğitim Müdürlüğü Dieter Sauerhoff Aşağıdaki soruların yanıtlarını sizin için bu sayfalarda

Detaylı

* Kontenjan açık kaldığı takdirde, 07 Ekim 2010 tarihinde yedek ilanı yapılıp, 08 Ekim 2010 tarihlerinde yedek adayların kayıtları yapılacaktır.

* Kontenjan açık kaldığı takdirde, 07 Ekim 2010 tarihinde yedek ilanı yapılıp, 08 Ekim 2010 tarihlerinde yedek adayların kayıtları yapılacaktır. DUYURU Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerin Eğitim Fakültesi dışındaki Fakültelerinden, mezun olanlar için 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılacaktır.

Detaylı

Pedagojik Psikolojik Hizmetler

Pedagojik Psikolojik Hizmetler Pedagojik Psikolojik Hizmetler Pedagojik Psikolojik Hizmetler (PP Hizmetleri) okul çağı altında çocuklar, ve ilk-ve ortaokul ve lise öğrencileri için, gelişim, öğrenim ve refahı ile ilgili danışmanlık

Detaylı

Ober schule Bremerhaven Türkçe bilgiler

Ober schule Bremerhaven Türkçe bilgiler O Ober schule Bremerhaven Türkçe bilgiler Künye İçindekiler Yayımcı: Magistrat der Stadt Bremerhaven Postfach 21 03 60 27524 Bremerhaven - Schulamt (Eğitim Müdürlüğü) - Stabsstelle Kommunales Bildungsmanagement

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR 1) YÇS sınavı ile ilgili bilgileri nereden alabilirim? Bu sınav ile ilgili bilgi ve başvuru için www.osym.gov.tr adresinden yararlanabilirsiniz.

Detaylı

ilköğretim okulu Veliler için Bilgiler Die Volksschule Elterninformation Türkisch

ilköğretim okulu Veliler için Bilgiler Die Volksschule Elterninformation Türkisch ilköğretim okulu Veliler için Bilgiler Die Volksschule Elterninformation Türkisch Luzern kantonunda ilköğretim okulu Herkes için destek Tüm çocuklar ve gençler Luzern kantonunda ücretsiz ilköğretim okuluna

Detaylı

AYDOĞDU ADNAN MENDERES İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI

AYDOĞDU ADNAN MENDERES İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI AYDOĞDU ADNAN MENDERES İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI 1 Hizmet Adı İSTENEN BELGELER 2.- Şehit ve Gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların durumlarını gösterir belge. HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak

Detaylı

Neukölln lü orta okul ve lise derecesindeki. Anne baba ve çocuklar için bilgiler

Neukölln lü orta okul ve lise derecesindeki. Anne baba ve çocuklar için bilgiler Neukölln lü orta okul ve lise derecesindeki okullar Anne baba ve çocuklar için bilgiler En uygun orta okul ve liseyi nasıl bulacağız? 1. Adım Öneri: Okul seçimine zamanlı başlayınız! Öneri: Çocuğunuzla

Detaylı

ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ. Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır.

ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ. Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır. AÇIKLAMALAR: ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır. Erken Çocukluk Eğitimi (Anaokulu) ve İlkokulda; Öğrenci

Detaylı

ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU EĞİTİM-ÖĞRETİMM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu kılavuz, eğitim öğretim yılında TED Tokat Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza,

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU GİRİŞ Bu kılavuz, TED Kocaeli Koleji ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2018-2019

Detaylı

Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme

Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme Veliler için Bilgilendirme (türkisch) DEPARTEMENT BILDUNG, KULTUR UND SPORT Abteilung Volksschule Departement Bildung, Kultur und Sport Abteilung

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü HOLLANDA. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü HOLLANDA. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü HOLLANDA HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN HOLLANDA NUFÜSÜ 16.847.000 (2011) YÜZÖLÇÜMÜ 41.526 km² YÖNETİMİ Parlamento Esasına Dayalı Monarşi BAŞKENTİ Amsterdam (Lahey

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü SİNGAPUR. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü SİNGAPUR. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü SİNGAPUR HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN SİNGAPUR NUFÜSÜ 5,353,494 (haziran 2012 tahmini) YÜZÖLÇÜMÜ 697 km² YÖNETİMİ Parlamenter Cumhuriyet BAŞKENTİ Singapore KİŞİ

Detaylı

Schulcampus Roxel hakkında FAQ (sıkca sorulan sorular)

Schulcampus Roxel hakkında FAQ (sıkca sorulan sorular) Schulcampus Roxel hakkında FAQ (sıkca sorulan sorular) 1. Schulcampus Roxel kavramı altında nasıl bir okul şekli yatar? Schulcampus Roxel her türlü Ortaeğitim (Sekundarstufe I) diplomalsı veren, Birleşik

Detaylı

REALSCHULE PLUS. plus. Realschule. Rheinland-Pfalz okul sisteminin geleceğiyle ilgili bilgilendirme broşürü. Rheinland-Pfalz için Plus

REALSCHULE PLUS. plus. Realschule. Rheinland-Pfalz okul sisteminin geleceğiyle ilgili bilgilendirme broşürü. Rheinland-Pfalz için Plus REALSCHULE PLUS Rheinland-Pfalz okul sisteminin geleceğiyle ilgili bilgilendirme broşürü Realschule plus Rheinland-Pfalz için Plus REALSCHULE PLUS Rheinland-Pfalz okul sisteminin geleceğiyle ilgili bilgilendirme

Detaylı

ENTEGRELİ LİSE (IGS)

ENTEGRELİ LİSE (IGS) ENTEGRELİ LİSE (IGS) 2 BILD Uygulanan okul reformu sayesinde, Renanya- Palatina eyaletinde düşüş gösteren öğrenci sayılarına rağmen ikamet yerine yakınlığı ve başarı odaklılığı ile öne çıkan bir okul altyapısının

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2017-2018 GİRİŞ Bu kılavuz, bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. TED Trabzon Koleji'ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini Okulumuza, 2017-2018

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Kimler Başvurabilir? Yükseköğretim Genel Kurulu nun 25.11.2015

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

Günümüzde Federal Almanya'da Öğretmen Eğitimi:

Günümüzde Federal Almanya'da Öğretmen Eğitimi: GÜNÜMÜZDE FEDERAL ALMANYA'DA ÖGRETMEN EGiTiMi Prof. Dr. Joachim VENTER (*) Günümüzde Federal Almanya'da Öğretmen Eğitimi: «Okul, öğretmenkadar iyidir». Bu cümle sonsuza kadar geçerlidir. Gerçekten öğrencinin

Detaylı

PRİZREN BELEDİYE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

PRİZREN BELEDİYE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Republika e Kosovës Komuna e Prizrenit Republika Kosova- Kosova CumhuriyetiOpština Prizren Prizren Belediyesi Nr. 1515 Datë: 21.08.2017 PRİZREN BELEDİYE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Kosova Devleti Üniversite Öncesi

Detaylı

T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu

T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu KUVEYT TÜRK OKULU WEB SİTESİ Kuveyt Türk Okulu Web: http://www.kuveyt.meb.k12.tr/ Twitter: https://twitter.com/kturkishschool Email: 966583@meb.k12.tr 749581@meb.k12.tr

Detaylı

KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DERS SEÇİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER! Sevgili öğrenciler, Ders seçimi dilekçesinde yer alan çizelgelerde ortak dersler ve seçmeli

Detaylı

Çocuk bakım kanunu nun değişmesi ile engelli çocukların teşvikini genişletmek ve düzeltmek mümkünleşmiştir.

Çocuk bakım kanunu nun değişmesi ile engelli çocukların teşvikini genişletmek ve düzeltmek mümkünleşmiştir. Çocuk bakım kanunu nun değişmesi ile engelli çocukların teşvikini genişletmek ve düzeltmek mümkünleşmiştir. Broşürümüz yüksek teşvik ihtiyacı bulunan çocukların değişik bakım imkanları hakkında bir genel

Detaylı

WERKREALSCHULEYİ TANIYALIM

WERKREALSCHULEYİ TANIYALIM WERKREALSCHULEYİ TANIYALIM (DIE WERKREALSCHULE KENNENLERNEN) Werkrealschuleye Neden Ġhtiyaç Duyulmuştur? ( Warum wurde die Werkrealschule benötigt?) Bilindiği üzere, Hauptschuleler daha çok yabancı çocukların

Detaylı

ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU.

ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU. 2019 2020 ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU www.anabilim.k12.tr SINAV BAŞVURU TARİHİ : 24 ARALIK 2018 22 ŞUBAT 2019 SINAV TARİHİ : 24 ŞUBAT 2019 PAZAR Sınavlarımız

Detaylı

TOEFL Hakkında Herşey!

TOEFL Hakkında Herşey! On5yirmi5.com TOEFL Hakkında Herşey! TOEFL sınavına girmek istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size yol gösterecek bir yazı... Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma (oluşturma : 10/27/2015)

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NAKİL SINAVLARI KILAVUZU

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NAKİL SINAVLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NAKİL SINAVLARI KILAVUZU 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı için 5., 6. ve 7. sınıflara Nakil Sınavı ile kontenjan dahilinde öğrenci alınacaktır. Nakil Sınavı ile ilgili

Detaylı

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ 10.SINIF DERS PROGRAMLARI SEÇMELİ DERSLER YÜKSEKÖĞRENİME GEÇİŞ SINAVI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ SINIF GEÇME A-DOĞRUDAN Tüm derslerden

Detaylı

Veliler için Bilgilendirme. Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme. Haziran 2010 (türkisch)

Veliler için Bilgilendirme. Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme. Haziran 2010 (türkisch) Veliler için Bilgilendirme Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme Haziran 2010 (türkisch) 1 2010/11 öğretim yılından itibaren Aargau okullarında öğrencilerin değerlendirilmesi için yeni

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ

HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ Hollanda eğitim sistemine genel bakış Eğitim Nüfusu ve öğretim dili Hollanda nın toplam nüfusu 16,2 milyondur. 2003 yılında hükümet tarafından finanse edilen eğitime katılan öğrenci

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2009 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

GÜZ YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI (YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) DERS SAATİ 08:30 09:15 09:25 10:10

GÜZ YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI (YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) DERS SAATİ 08:30 09:15 09:25 10:10 6 7 8 0-06 GÜZ YARIYILI HAFTALIK PROGRAMI (YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) 08:0 09: 09: 0:0 0:0 :0 : :00 :00 : : :0 :0 : : 6:0 (A ŞUBESİ)- (A ŞUBESİ)- (A ŞUBESİ)- (B ŞUBESİ) (B ŞUBESİ) (B ŞUBESİ) EBE

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE AYLIK KARŞILIĞI OKUTACAKLARI DERSLERE İLİŞKİN

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü

Detaylı

İTALYA. Yüz Ölçümü 312.630 km 2 61.016.804 (Haziran 2011 Tahmini) Zorunlu Eğitim Süresi (Yıl) 10 Eğitim Kademesi 5+3+3/5

İTALYA. Yüz Ölçümü 312.630 km 2 61.016.804 (Haziran 2011 Tahmini) Zorunlu Eğitim Süresi (Yıl) 10 Eğitim Kademesi 5+3+3/5 İTALYA Başkent Roma Yönetim Biçimi Parlamenter Cumhuriyet Yüz Ölçümü 312.630 km 2 Nüfus 61.016.804 (Haziran 2011 Tahmini) Para Birimi Avro (EURO) Eğitim Süresi 33 hafta Eğitim Dili İtalyanca Kişi Başına

Detaylı

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2018 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Kasım Mart Şubat Sıra No 1 2 3 FAALİYET Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (, / ) PROGRAM İLANI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 23 Temmuz-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak programlar,

Detaylı

İçeriği, Amacı, Tarihsel Gelişimi ve Yapılan Değişiklikler [değiştir]

İçeriği, Amacı, Tarihsel Gelişimi ve Yapılan Değişiklikler [değiştir] Danimarka Halk Okulları İçeriği, Amacı, Tarihsel Gelişimi ve Yapılan Değişiklikler [değiştir] Folkeskole Danimarka daki devlete bağlı olan ilköğretim ve ortaokul sistemidir. Bir yıl hazırlık sınıfı ile

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde;

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde; Diploma Programı Çerçevesi Diploma programı her kültürün kendisine adapte edebileceği esnek bir program sunarak kendi değerlerini yitirmeyen uluslararası farkındalığa ulaşmış bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Programlara Kabul Şartları, Kontenjanlar ve başvuru

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu kılavuz, 2017-2018 eğitim öğretim yılında TED Kocaeli Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ Sayfa 1 / 5 ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA AVRUPA DAKİ BİR ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENİM

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Bilim/Sanat Dallarına Tezli Yüksek Lisans ile Doktora öğrencisi alınacaktır. LİSANSÜSTÜ

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

YÖNETMELİK. Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 21 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28360 YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 31/5/2006 tarihli ve 26184

Detaylı

Kimya Anabilim Dalı 10 öğrenci 6 öğrenci ------ ----- Sayısal

Kimya Anabilim Dalı 10 öğrenci 6 öğrenci ------ ----- Sayısal TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLAR VE KOŞULLARI Giresun Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda adları

Detaylı

Yarınlara türlü yollar gider Okul Eğitim Meslek

Yarınlara türlü yollar gider Okul Eğitim Meslek Yarınlara türlü yollar gider Okul Eğitim Yarınlara türlü yollar gider Yarınlara türlü yollar gider, eğitim ve uzman elemanların güvence altına alınması için Rheinland-Pfalz eyaleti nin Oval Masası nın

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

Çocukları şu anda bir ilkokulun 1. ila 3. sınıflarına giden veya 2015 senesinin yaz mevsiminde okula kaydolacak Hameln-Pyrmont İlçesi velilerine

Çocukları şu anda bir ilkokulun 1. ila 3. sınıflarına giden veya 2015 senesinin yaz mevsiminde okula kaydolacak Hameln-Pyrmont İlçesi velilerine Çocukları şu anda bir ilkokulun 1. ila 3. sınıflarına giden veya 2015 senesinin yaz mevsiminde okula kaydolacak Hameln-Pyrmont İlçesi velilerine Hessisch Oldendorf' ta kurulacak bir Integrierte Gesamtschule'

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç Madde 1. (1). Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde kayıtlı olduğu lisans programlarını üstün başarıyla

Detaylı

AVUSTURYA DA YÜKSEK ÖĞRENİM

AVUSTURYA DA YÜKSEK ÖĞRENİM PK. 13 - Köybasi Cad. 44, 34464 Yeniköy / Istanbul Tel.: (0090) 212 223 78 43 Fax: (0090) 212 223 34 69 E-mail :istanbul-kf@bmaa.gv.at Internet : http://www.austriakult.org.tr AVUSTURYA DA YÜKSEK ÖĞRENİM

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2015-2016 GİRİŞ Bu kılavuz, TED Trabzon Koleji'ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2015-2016

Detaylı

Mesleki Yönlendirmede AB Standartlarını Transfer Ediyoruz. Transferring EU Standards in Vocational Guidance

Mesleki Yönlendirmede AB Standartlarını Transfer Ediyoruz. Transferring EU Standards in Vocational Guidance Mesleki Yönlendirmede AB Standartlarını Transfer Ediyoruz Transferring EU Standards in Vocational Guidance MEHMET AKİF ERSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Mesleki Yönlendirmede ERASMUS + AB PROJESİ

Detaylı

9. SINIFTA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR

9. SINIFTA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR 9. TA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 27.01.2014 tarihli kararı uyarınca 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren 9 ve

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI A- TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI Adayın; 1- Lisans diplomasına sahip olması, 2- ALES

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci başvurularına ilişkin,

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminde Enstitümüz Anabilim Dallarına alınacak Doktora ve Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz) öğrenci kontenjanları

Detaylı

www.hamburg.de/bsb/elterninfo Türkisch Yeni baslayanlar için veli çalısması Sınıf veli temsilciliği »Sekiz yıldan uzun bir süredir veli konseyinde aktif olarak çalışıyorum. Bu şekilde çok sayıda göçmen

Detaylı

AVUSTURYA DA DĐN EĞĐTĐMĐ

AVUSTURYA DA DĐN EĞĐTĐMĐ AVUSTURYA DA DĐN EĞĐTĐMĐ Eğitim Uzmanı ŞABAN KARAKÖSE AVUSTURYA (Österreich, Nemçe) Genel Bilgiler Başkent: Viyana Resmi dil: Almanca Bağımsızlık: 1955 AB ye kabul: 1995 Nüfus: 8,3 milyon (2007) Para birimi:

Detaylı