HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF GÜZ SÖMESTRESİ ÇGE 101 Çocuk Gelişimi ve Eğitimine Giriş (2.0.2) AKTS 4 Hacettepe Üniversitesi ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü hakkında bilgiler, okul öncesi eğitiminin tarihçesi, Türkiye'de okul öncesi eğitimi, okul öncesi eğitimi nedir, önemi, hedefi, ilkeleri hakkında genel açıklamalar. KİM 125 Temel Kimya I (2.0.2) AKTS 3 Kimyanın temel kanunları, semboller, formüller, denklemler, gazlar, reaksiyon hızı ve denge, çözeltiler, sulu çözeltilerde denge. FİZ 133 Fizik (3.0.3) AKTS 4 Gerekli matematik kavramları, denge, doğrusal hareket, Newton'un ikinci kanunu, iş ve enerji, impuls ve momentum, düzgün dönüş hareketi, hidrostatik ve hidrodinamik, ısı ve ısı iletimi, ideal gazlar ve özellikleri. Coulomb Kanunu, elektrik alanı, potansiyel akım, direnç ve özdirenç, doğru akım devreleri, sıga ve kondansatörler. Magnetik alan, alternatif akımlar. MAT 113 Temel Matematik I (2.2.3) AKTS 3 Önermeler ve Doğruluk Değer Tabloları, Kümeler Kuramı, Bağıntılar, Fonksiyonlar, Vektörler, Matrisler, Lineer Denklemler, İki ve Üçüncü Mertebeden Determinantlar, Binom Katsayıları ve Teoremi, Logaritma, Limit, Türev, Ortalama Değer Teoremi, Hosbital Kuralı, Diziler ve Seriler, İntegral, İntegral Yöntemleri, İlkel Diferansiyel Denklemler, Diferansiyel ve İntegralin İleri Uygulamaları. SOS 101 Sosyolojiye Giriş (3.0.3) AKTS 6 Bu derste tarihsel, ampirik ve analitik yaklaşımlarla sosyolojinin tanımı ve konusu, sosyolojinin sosyal bilimler içindeki yeri, sosyolojide temel kavramlar ve metodoloji konuları işlenecektir. ÇGE 105 Bebeklik Döneminde Gelişim ve Eğitim (2.0.2) AKTS 4 Bu derste prenatal gelişim dönemleri, fetal gelişimi etkileyen faktörler, 0-3 yaş dönemindeki bebeklerin bebekte uyarım, özbakım, motor, sosyal, bilişsel, algı ve dil alanlarındaki gelişim özellikleri ve ilgili değerlendirme teknikleri, evde ve kurumda eğitimleri konuları işlenecektir. ÇGE 107 Aile ve Yaşam Dinamiği (1.0.1) AKTS 3 Bu derste aile ve aile içi ilişkilerine yönelik kuramlara genel bakış ile insan gelişiminin aile dinamiği içinde analiz edilmesi işlenecektir. İNG 127 Temel İngilizce I (2.2.3) AKTS 3 Bu ders temel düzeyde İngilizce dilbilgisi ile birlikte okuma, anlama, yazma, dinleme-anlama ve konuşma becerilerinin öğretimini içerir.

2 TKD 103 Türk Dili I (2.0.2) AKTS 3 Bu ders, dilin sosyal bir kurum olarak milletlerin hayatındaki yeri ve önemi, dil-kültür ilişkileri, diğer diller yanında Türkçe'nin yeri, Türk dilinin tarihi gelişimi ve yayılma alanlarına ilişkin bilgi verir. Ayrıca, Türkçe'yi fonetik açıdan tanıtarak imla kuralları ve uygulamalarına ilişkin beceri kazandırır. I. SINIF BAHAR SÖMESTRESİ KİM 126 Temel Kimya II (2.0.2) AKTS 3 Periyodik sistem ve atomların elektron yapısı, kimyasal bağ, atom çekirdeği, organik kimyanın tanıtılması, alkoller, eterler, karbonil bileşikleri, asit halojenürleri, esterler, amidler, izomeri. PSİ 101 Psikolojiye Giriş (3.0.3) AKTS 6 Psikolojinin bilimsel temelleri, psikolojide temel kavramlar, bilimsel metot ve istatistik, psikolojide temel süreç ve uygulama alanları. BİO 112 Modern Biyoloji (3.0.3) AKTS 5 Biyolojinin tanımı, canlıların özellikleri, bitkiler ile hayvanlar arasındaki farklar, bilimsel yöntem, canlının kökeni, evrenin oluşumu, canlılığın dünyada meydana gelmesinin nedenleri, hücre, hücre organelleri, hücrenin kimyasal yapısı, karbonhidratlar, proteinler, lipidler, nükleik asitler, biyolojik şifre, protein sentezi, eukaryot ve prokaryot hücre, endüsimbiyotik hipotez, hücre bölünmesi, mitoz, mayoz, hücre döngüsü, dokular, üreme ve gelişme, genetik. ÇGE 106 Bebeklik Döneminde Eğitim Programları (1.3.2) AKTS 3 Bu dersin içeriğinde bebeklerin gelişimini destekleyici eğitim programları modellerini tanıma ve geliştirme ile ev ve kurumlarda bebeklik eğitim programı uygulamaları yer almaktadır. ÇGE 110 Özel Eğitime Giriş (1.0.1) AKTS 2 Özel eğitimde, teşhis aşamasından, eğitimde program düzenlenmesine kadar temel kavram ve teoriler. Yalnızca Türkiye bazında değil, diğer ülkeleri de kapsayacak genel görüşleri içermektedir. ANT 105 Sosyal Antropolojiye Giriş (3.0.3) AKTS 5 Kültür varlığının yaşayan ve değişen bir sistem veya bütün olarak incelenmesi arasındaki işlevsel ve yapısal etki ve ilişkiler, kültürel sistemlerin benzerlikleri, farkları ve değişmesi, benzerlik, benzemezlik ve değişme ile ilgili temel soruların açıklanması. BES 114 Beslenme İlkeleri ve Besin (2.0.2) AKTS 3 Beslenme ve sağlık, karbonhidratlar, lipitler, proteinler, enerji metabolizması, su ve madenler, vitaminler, yeterli ve dengeli beslenme rehberi, beslenme ve fiziksel aktivite, yaşlılıkta beslenme, işçi beslenmesi.

3 İNG 128 Temel İngilizce II (2.2.3) AKTS 3 ING-127 kodlu dersin devamı niteliğindedir. Bu ders temel düzeyde İngilizce dilbilgisi ile okumaanlama, TKD 104 Türk Dili II (2.0.2) AKTS 3 Bu ders, dilin sosyal bir kurum olarak milletlerin hayatındaki yeri ve önemi, dil- kültür ilişkileri, diğer diller yanında Türkçe'nin yeri, Türk dilinin tarihi gelişimi ve yayılma alanlarına ilişkin bilgi verir. Ayrıca, Türkçe'yi fonetik açıdan tanıtarak imla kuralları ve uygulamalarına ilişkin beceri kazandırır.

4 II. SINIF GÜZ SÖMESTRESİ ÇGE 203 Erken Çocukluk ve Okul Döneminde Gelişim ve Eğitim I (2.0.2) AKTS 4 Bu dersin içeriğinde erken çocukluk ve okul döneminde fiziksel, motor, zihinsel, dil, sosyal ve duygusal gelişim özellikleri, değerlendirme listeleri, gelişimsel materyaller, aktiviteler ve öğretim teknikleri yer almaktadır. ÇGE 221 Gelişim Psikolojisi (4.0.4) AKTS 4 Bu ders kapsamında, gelişim psikolojisinin tanımı ve kavramları tartışılmaktadır. Ayrıca, gelişim psikolojisi kuramları ayrıntılarıyla incelenmektedir. Doğum öncesi gelişim ve doğum, bebeklikte, erken çocuklukta, ilkokul döneminde ve gençlik döneminde çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal, duygusal gelişimleri ve özellikleri üzerinde çalışılmakta ve tartışılmaktadır. ANA 203 Anatomi (4.0.4) AKTS 6 Normal insan anatomisinin regionel ve fonksiyonel etüdü. FZY 205 Fizyoloji (4.0.4) AKTS 6 Hücrenin morfolojik bünyesi ve fizyolojisi, kalp faaliyeti, damarlar ve dolaşım fizyolojisi, kanın tanımı, morfolojisi ve fizyolojik fonksiyonları, kas sistemi ve fonksiyonları, pereferik ve merkezsel sinir sistemi ve fizyolojisi, solunum fizyolojisi ve çevreye uyum, sindirim sistemi fizyolojisi, beslenme ve metabolizma fizyolojisi, böbrek fonksiyonları ve boşaltım fizyolojisi, endokrin sistem fizyolojisi, üreme sistemi fizyolojisi, duyu organları fizyolojisi. ÇGE Okul Öncesi Eğitiminde Program Geliştirme I (2.0.2) AKTS 4 Bu derste okul öncesi eğitimin tanımı, amaçları, okul öncesi eğitimde kullanılan yöntemler, prensipler ve okul öncesi eğitim programları ele alınmakta ve çeşitli okul öncesi eğitim yaklaşımları tartışılmaktadır. ÇGE 209 Oyun ve Oyun Materyalleri (2.0.2) AKTS 4 Bu dersin içeriğinde oyunun tarihçesi, tanımı, oyun ile ilgili kuramlar, oyunun gelişimi ve özellikleri, oyunun önemi, gelişime olan katkıları, oyun tipleri, oyun aracılığıyla çocuğu tanıma yöntemleri, öğretim yöntemi olarak oyun, oyun materyallerinin çocuğun yaşına ve gelişimsel özelliklerine göre tanımlanması, oyun materyallerinin çocuğun gelişimine katkısı, oyun materyallerinin ideal özellikleri ve seçimde dikkat edilmesi gereken özellikler, yaratıcı materyal geliştirme yer almaktadır. BES 213 Ana ve Çocuk Beslenmesi (2.0.2) AKTS 4 Bireyin ve toplumun beslenme durumunun saptanmasında kullanılan yöntemler. Gebelik ve emziklilik fizyolojisi, sorunları, beslenme özellikleri, besin öğesi ve gereksinimleri. Yenidoğanın beslenmesi, anne sütü, okul öncesi, okul çağı ve adölesan dönem özellikleri ve beslenmesi. Akut ve kronik ishaller, malnutrisyon, malabsorbsiyon sendromları, metabolizma hastalıkları ve diyet tedavileri. İNG 237 İngilizce III (3.0.3) AKTS 3 İNG kodlu dersin devamı niteliğindedir. Bu ders orta düzeyde İngilizce dilbilgisi ile okumaanlama,

5 AİT 203 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2.0.2) AKTS 3 Batı kültürleri ile Türk kültürünün karşılaşması sonucu ortaya çıkan siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyo-psikolojik problemler karşısında çözülmeye ve yıkılmaya başlayan Osmanlı Devleti'nde çözüm arayışları çerçevesinde yapılan reform hareketleri ve İmparatorluktan milli devlete geçiş sürecinde yaşanan siyasi olaylar ile Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde verilen Milli Mücadele sonucu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ele alınmaktadır. ÇGE 211 İletişim Becerileri (1.0.1) AKTS 2 Bu derste, iletişimin tanımı, iletişim türleri ve teknikleri tartışılıp, kişiler arası iletişim becerilerinin kazandırılması ve geliştirilmesi sağlanacaktır. ÇGE 217 Mesleki Literatürde Terim ve Kavramlar (1.0.1) AKTS 2 2.sınıf güz döneminde verilen mesleki literatürdeki terim ve kavramların açıklanması. II. SINIF BAHAR SÖMESTRESİ ÇGE 208 Erken Çocukluk ve Okul Döneminde Gelişim ve Eğitim II (2.0.2) AKTS 4 Bu derste Erken Çocukluk ve Okul Döneminde Gelişim ve Eğitim I dersinde kazanılan kuramsal çerçevenin, uygulamalı ve gözleme dayanan vaka çalışmaları ile değerlendirilmesi yapılacaktır. ÇGE 216 Çocuk Edebiyatı (2.0.2) AKTS 3 Çocuk Edebiyatı dersinde, çocuk kitabının tanımı, türleri, öykü anlatma teknikleri ve çocuk kitaplarının içerik, resim ve fiziksel özellikleri hakkında bilgi verilmektedir. ÇGE 210 Okulöncesi Eğitiminde Program Geliştirme II (0.3.1) AKTS 3 ÇGE 201 dersinde kuramsal olarak alınan bilgiler okulöncesi eğitim kurumlarında pratik edilmekte, öğrenilen yöntem ve prensipler uygulanarak pekiştirilmektedir. İNG 238 İngilizce IV (3.0.3) AKTS 3 İNG kodlu dersin devamı niteliğindedir. Bu ders orta düzeyde İngilizce dilbilgisi ile okumaanlama, AİT 204 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (2.0.2) AKTS 3 Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna paralel olarak Türk Toplumunu muassır milletler seviyesine çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen Atatürk İlke ve İnkılapları çerçevesinde, devletin ve toplumun yeniden yapılanması sonucu toplumumuzda meydana gelen siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişme ve değişmeler ile karşılaşılan iç ve dış siyasi olayların günümüz problemlerine de ışık tutacak şekilde değerlendirilmesidir. ÇGE 212 Okulöncesi Dönemde Matematik ve Fen Eğitimi (2.0.2) AKTS 4 Bu derste okulöncesi dönemdeki çocuklarda matematik ve fen-doğa ile ilgili kavramların gelişimi, matematik ve fen eğitimi teknik ve yöntemleri verilmektedir.

6 EBB 218 Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerine Giriş (1.0.1) AKTS 2 Bu derste giriş düzeyinde, okullarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanması, koordinasyonu ve izlenmesi çalışmaları ile ilgili konular işlenecektir. ÇGE 220 Çocukluk Döneminde Sanat ve Yaratıcılık (2.0.2) AKTS 4 Bu ders okulöncesi dönem çocuklarının gelişimsel beceri düzeylerine uygun sanat etkinliklerinin seçilmesine, program hazırlanmasına, yaratıcılıklarını geliştirici ve destekleyici düzenlemelerin yapılmasına, etkinlikler içinde pekiştirilmesine yönelik teorik bilgileri içermektedir.

7 III. SINIF GÜZ SÖMESTRESI ÇGE 345 Ruh Sağlığı ve Uyum Problemleri I (1.3.2) AKTS 4 Çocukluk dönemindeki davranış ve uyum problemleri, çocuk, ana-baba ilişkileri, aile tutumları ve bu problemlere yönelik psikoloji kuramları ve özellikle psikoanalitik kuram üzerinde durulmaktadır. ÇGE 321 Okulöncesi Eğitiminde Alan Çalışması I (0.6.2) AKTS 4 Bu derste, Oyun ve Oyun Materyalleri, Çocuk Edebiyatı, Okulöncesi Eğitiminde Program Geliştirme, Okulöncesi Dönemde Matematik ve Fen Eğitimi, Eğitimde Drama, Çocukluk Döneminde Sanat, Müzik, Cimnastik Eğitimi alanlarıyla ilgili olarak okulöncesi dönemindeki çocuklara yönelik sahada pratik uygulamaları yaptırılmaktadır. ÇGE 305 Eğitimde Drama (1.3.2) AKTS 4 Bu derste, dramanın çocuğun gelişimindeki önemi vurgulanmakta ve eğitimde drama teknikleri uygulanmaktadır. Yapılan uygulamalar değerlendirilmekte ve drama teknikleri tartışılmaktadır. ÇGE 309 Nörolojik Gelişim (1.2.2) AKTS 4 Sinir sisteminin embriyolojik gelişimi, yapısal ve işlevsel özellikleri,normal nörolojik gelişim ve değerlendirilmesi, psikometrik testler ve kullanım alanları. Mental retardasyon, serebral palsi, epilepsi nedenleri, tanınması, korunma ve tedavi yaklaşımları. Çocuklarda sık rastlanan dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, mastürbasyon, örselenmiş çocuk gibi ruh sağlığı sorunları, tanınması ve yaklaşım. ÇGE 339 Zihinsel Engelli Çocukların Gelişimi ve Eğitimi (2.0.2) AKTS 3 Zihinsel engelli çocukların gelişim özellikleri ve eğitim programları, teknikleri. ÇGE 329 Fiziksel Engelli Çocukların Gelişimi ve Eğitimi (2.0.2) AKTS 3 Bu derste fiziksel özür tipleri ve bu çocukların eğitimlerine genel bir bakış yapıldıktan sonra özel olarak Cerebral Palsy üzerinde durulmakta ve Cerebral Palsy'nin tanımı, sınıflandırılması nedenleri Cerebral Palsy'nin yol açtığı ikincil özürler tartışılmakta ve öğrencilere bu çocuklar için uygun eğitim programları geliştirme becerisi kazandırılmakta ve uygulama olanağı sağlanmaktadır. İNG 337 İngilizce V (Seçmeli Ders) (3.0.3) AKTS 3 İNG kodlu dersin devamı niteliğindedir. Bu ders orta düzeyde İngilizce dilbilgisi ile okumaanlama, ÇGE 303 Çocukluk Döneminde Müzik (2.0.2) AKTS 4 Okul öncesi dönemde müzik eğitiminin amaçları, okul öncesi dönemde müzik eğitiminde yapılan çalışmalar (ses dinleme ve ayırdetme, ritm, nefes açma ve şarkı söyleme, yaratıcı hareket ve dans, müzikli öyküler), eğitimcinin özellikleri ve önemi, çalışılan ortamın özellikleri, müzik aletleri, müziğin diğer gelişim alanları ile ilişkisi, özürlü çocukların eğitiminde müziğin rolü ve uygulama örnekleri.

8 ÇGE 343 Çocukluk Döneminde Beden Eğitimi (2.0.2) AKTS 4 Bu ders motor gelişim, etkili faktörler, gelişim dönemleri, gelişim özelliklerinin değerlendirilmesi, beden eğitiminin gelişim alanlarına katkısı, ev ve okulda uygulanabilen egzersiz programları, etkinlikler ve çevre düzenleme konularını içermektedir. III. SINIF BAHAR SÖMESTRESİ ÇGE 344 Ruh Sağlığı ve Uyum Problemleri II (1.3.2) AKTS 3 Çocukluk dönemindeki davranış ve uyum problemleri, çocuk, ana-baba ilişkileri, aile tutumları ve bu problemlere yönelik psikoloji kuramları ve özellikle psikoanalitik kuram üzerinde durulmaktadır. ÇGE 304 Okulöncesi Eğitiminde Alan Çalışması II (0.6.2) AKTS 4 Bu ders okulöncesi dönemdeki çocuklara oyun ve oyun materyalleri, çocuk edebiyatı, okulöncesi eğitiminde program geliştirme, okul öncesi dönemde matematik ve fen eğitimi, eğitimde drama, çocukluk döneminde sanat, müzik, cimnastik eğitimi alanlarıyla ilgili olarak verilen teorik bilginin sahadaki pratik uygulamalarını içermektedir. ÇGE 306 Zihinsel Engelli Çocuklar İçin Program Geliştirme ve Uygulama (0.3.1) AKTS 3 Bu derste zihinsel engelli çocukların gelişim özelliklerine uygun destekleyici eğitim programları hazırlama, uygulama ve programları değerlendirmeye yönelik alan çalışması amaçlanmaktadır. ÇGE 316 Fiziksel Engelli Çocuklar İçin Program Geliştirme ve Uygulama (0.3.1) AKTS 3 Bu derste fiziksel engelli olan çocukların gelişimlerini destekleyici eğitim programları hazırlama, uygulama ve programları değerlendirmeye yönelik alan çalışması amaçlanmaktadır. İNG 338 İngilizce VI (Seçmeli Ders) (3.0.3) AKTS 3 İNG kodlu dersin devamı niteliğindedir. Bu ders orta düzeyde İngilizce dilbilgisi ile okumaanlama, BİS 302 Biyoistatistik (2.2.3) AKTS 4 Frekans dağılımları, önemlilik testleri, tablo ve grafik yöntemi, korelasyon ve regresyon analizleri, örnekleme yöntemleri. Nüfus istatistikleri, doğum istatistikleri, ölüm istatistikleri, hastalık istatistikleri, hız ve oranlar, sağlık düzeyini gösteren ölçütler, sağlık kayıtları. ÇGE 310 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (3.0.3) AKTS 3 Sağlıklı çocuğun bakımı ve fiziksel gelişimi ve bunu etkileyen nedenler, çocukluk çağında enfeksiyon ve sistem hastalıkları, korunma yolları ve hasta çocukların evde bakımı ÇGE 334 Aile Planlaması Eğitimi (1.0.1) AKTS 1 Aile planlaması, nüfus ve ekonomik olgular arasındaki ilişkiler, nüfus planlamasının gerekçe ve nedenleri, aile planlama yöntemleri, aile planlamasında toplu eğitim.

9 ÇGE 338 Mesleki Terim ve Kavramlar II (1.0.1) AKTS 1 3.sınıf bahar döneminde verilen mesleki literatürdeki terim ve kavramların açıklanması. ÇGE 340 Erken Çocukluk Dönemi Eğitiminde Yaklaşımlar ve Karşılaştırmalı Çalışmalar (1.0.1) AKTS 2 Bu derste, Türkiye ve diğer ülkelerde okulöncesi eğitimine ilişkin modellerin karşılaştırmalı bir şekilde analiz edilmesi ve yeni bir model oluşturulmasındaki temel ilkeler tartışılacaktır. YAZ DÖNEMİ ÇGE 342 Yaz Pratiği (0.16.8) AKTS 6 Çocuk sağlığı, gelişimi, eğitimi ile ilgili saha çalışması.

10 IV. SINIF GÜZ SÖMESTRESİ ÇGE 429 Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Araştırma Teknikleri (3.0.3) AKTS 3 Bilim, bilimsel araştırma, araştırma çeşitleri, araştırma probleminin seçimi, araştırmanın doğruluğunu etkileyen etmenler, veri toplamada genel prensipler, örneklem teknikleri, verilerin analizi, araştırma raporunun yazılması. ÇGE 415 Çocuk Gelişiminde Kuramlar (2.0.2) AKTS 3 Bu ders, çocuk gelişimine ilişkin temel kuramlar ve kuramların çocukların davranış ve gelişimlerine etkilerinin incelenmesini içermektedir. ÇGE 431 Mezuniyet Tez Yönetimi (4.0.4) AKTS 8 Öğrencilerin kendi ilgi ve çalışma alanlarına uygun olarak seçtikleri araştırma konuları sınıf içinde tartışılarak araştırması yapılabilir olan konular her öğrencinin tek başına yapacağı şekilde sınırlandırılarak yürütülmektedir. ÇGE 417 Çocuk Gelişiminde Alan Çalışması I (0.6.2) AKTS 5 Bu ders, 0-18 yaş dönemindeki normal gelişim gösteren, engelli, suçlu, korunmaya muhtaç, sokak, mülteci ve çalışan çocuklara yönelik verilen teorik bilginin sahadaki pratik uygulamalarını içermektedir. ÇGE 435 İşitme Engelli Çocukların Gelişimi ve Eğitimi (2.0.2) AKTS 3 Bu ders; ses fiziği, kulağın anatomisi ve fizyolojisi, işitmenin ölçülmesi ve odyogram, işitme aletleri ve ölçüm teknikleri, işitme engelinin tanımı, nedenleri, sınıflandırılması, işitme engelli çocuğun tanımı ve gelişim özellikleri, işitme engelli çocukları tanıma teknikleri, işitsel dinleme, ekip çalışmasının önemi ve Türkiye de işitme engelli çocuklara yönelik çalışmalar, erken tanının önemi, eğitim gereksinimleri, eğitim yöntemleri, eğitim modelleri, eğitim teknikleri, kaynaştırma programları, iletişimde dikkat edilmesi gereken özellikler, işitme engelli bebeklerin eğitimi, erken çocukluk döneminde destekleyici eğitim ve aile eğitimi konularını içermektedir. ÇGE 437 Dil Gelişimi ve İletişim Bozuklukları (2.0.2) AKTS 3 İletişim, iletişim bozuklukları ile ilgili alanlar, dil gelişimi ve aşamaları, dil kazanımına ilişkin görüşler, dil ve konuşmanın fizyolojik temelleri, dil ve konuşma bozukluklarının sınıflandırılması, dil bozuklukları tiplerinde tanı ve tedavi, konuşma bozuklukları tipleri tanı ve tedavi. ÇGE 419 Çocuk ve Hukuk (2.0.2) AKTS 3 Bu derste suçlu, korunmaya muhtaç, çalışan, mülteci vb. gibi farklı özelliklerdeki çocukları içeren yasalar, çocuk hakları sözleşmesi ve sözleşmenin uygulanmasına yönelik tedbirlerin alınması, Türkiye de ve dünyada durum değerlendirmesi ve bu çerçeve içinde aile, devlet ve diğer müesseselerin çocuğa karşı sorumluluklarının ve etkilerinin neler olduğu incelenmektedir.

11 ÇGE 421 Eğitimde Aile Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri (2.0.2) AKTS 3 Bu derste aile eğitiminin, aile danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin önemi, ailelere çocuklarının gelişimlerini desteklemedeki rolleri, tutumları ve sorumluluklarının anlatımında eğitimcinin rolü ve formasyon özellikleri işlenecektir. ÇGE 423 Eğitsel Tanı ve Değerlendirme Yöntemleri (2.0.2) AKTS 3 Bu derste, normal gelişim gösteren ve engelli çocukların gelişimsel özellikleri değerlendirme yöntemlerini çeşitlendirmek, eğitimsel temel gereksinimlerinin ortaya çıkarılmasına yönelik analitik ve yoruma dayanan bir bakış kazandırılması amaçlanmaktadır. İNG 437 İngilizce VII (Seçmeli Ders) (3.0.3) AKTS 3 İNG kodlu dersin devamı niteliğindedir. Bu ders orta-üstü düzeyde İngilizce dilbilgisi ile okumaanlama, IV. SINIF BAHAR SÖMESTRESİ ÇGE 418 Çocuk Gelişiminde Alan Çalışması II (0.6.2) AKTS 5 Bu ders 0-18 yaş dönemindeki normal gelişim gösteren, engelli, suçlu, korunmaya muhtaç sokak, çalışan ve mülteci çocuklarına yönelik verilen teorik bilginin sahadaki pratik uygulamalarını içermektedir. ÇGE 436 İşitme Engelli Çocuklar İçin Program Geliştirme ve Uygulama (0.3.1) AKTS 3 Bu derste işitme engelli çocukların gelişim özelliklerine uygun destekleyici eğitim programları hazırlama, uygulama ve programları değerlendirmeye yönelik alan çalışması amaçlanmaktadır. ÇGE 448 Dil ve Konuşma Engelli Çocuklar İçin Program Geliştirme ve Uygulama (0.3.1) AKTS 3 Bu derste dil ve konuşma engelli çocukların gelişim özelliklerine uygun destekleyici eğitim programları hazırlama, uygulama ve programları değerlendirmeye yönelik alan çalışması amaçlanmaktadır. ÇGE 438 İletişim Bozukluklarında Eğitimsel Yaklaşımlar (1.0.1) AKTS 2 Bu dersin içeriğinde, iletişim bozukluklarında problemin nedenine göre dil ve konuşma sorunlarını değerlendirme ile eğitimlerine ilişkin farklı yaklaşımların ve analiz şekillerinin incelemesi yapılacaktır. ÇGE 456 Hasta Çocukların Gelişimi ve Eğitimi (2.3.3) AKTS 3 Hastanede yatan çocukların ruhsal durumları, çocuk, aile, personel etkileşimi, hastanede oyun ve oyun odaları, hastane okulları, çocuk ve aileleri hastaneye hazırlayıcı eğitim. ÇGE 414 Teknoloji, Bilim ve Çocuk (2.0.2) AKTS 3 Bu dersin içeriğinde okulöncesi ve ilkokullarda müfredat programlarındaki teknolojik gelişimlere yönelik etkinliklerin yeri ve uygulamaları ile bilgisayar destekli eğitimin yararları, dezavantajları, özellikleri ve bilgisayar destekli eğitimin uygulama sonuçlarının anlatılması amaçlanmaktadır.

12 ÇGE 426 Seminer (2.0.2) AKTS 2 Bu derste öğrencilerin ilgi ve gereksinimlerine göre seçecekleri bir alanda çalışma yaparak, seçtikleri alanda tartışabilme ve sentez yapma becerilerinin gelişmesi sağlanacaktır. ÇGE 420 Kurum Yönetimi (2.0.2) AKTS 3 Okulöncesi eğitimin tanımı ve önemi, çocuğa kazandırdıkları, yönetimin tanımı, süreçleri, modelleri, sınıf içi yönetim planı, sınıf içi yönetimde öğretmenin rolü, sınıf içi yönetimde kullanılan stratejiler, olumlu ve olumsuz güdülemenin yönetimdeki rolü. ÇGE 460 Adölesan Gelişimi (2.0.2) AKTS 3 Bu derste, adölesan gelişimine ilişkin farklı kuramsal yaklaşımların analizi, adölesan ve aile, adölesan ve okul gibi alanlar hem normal gelişim gösteren hem de engelli adölesanların gelişimsel özelliklerine bağlı olarak tartışılacaktır. İNG 438 İngilizce VIII (Seçmeli Ders) (3.0.3) AKTS 3 İNG kodlu dersin devamı niteliğindedir. Bu ders orta-üstü düzeyde İngilizce dilbilgisi ile okumaanlama, ÇGE 450 Mesleki Literatürde Terim ve Kavramlar (1.0.1) AKTS 2 4.sınıf bahar döneminde verilen mesleki literatürdeki terim ve kavramların açıklanması.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 2 2 ÇGL 103 01/02 Aile

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 3 2 MEB 101 01/02 Tıbbi

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 29.01.2016 1. Yarıyıl ÇGL101 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 0 2 4 ÇGL103 Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi

Detaylı

Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi İlişkiler Özel Eğitime Giriş Z 1.Sınıf. Gelişim Psikolojisi Değerlendirme Yöntemleri.

Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi İlişkiler Özel Eğitime Giriş Z 1.Sınıf. Gelişim Psikolojisi Değerlendirme Yöntemleri. 2012-201 107 110 09 221 42 Şube Açık Adı T P K /S Dönem / 0 / 0 / 0 Çocuk Gelişimi ve Eğitimine Giriş Aile ve Yaşam Dinamiği 1.Sınıf 1 0 1 1.Sınıf Özel Eğitime Giriş 1 0 1 1.Sınıf Nörolojik Gelişim 1 2

Detaylı

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 11.05.017 tarih ve 7 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ** * *

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ YÜKSEK LİSANS ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLERİ

SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ YÜKSEK LİSANS ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLERİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİNE GİRİŞ EĞİTİMSEL YAKLAŞIMLAR GELİŞİM PSİKOLOJİSİ Z 2 0 2 6 ÇOCUĞU TANIMA

Detaylı

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz)

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) u u ve Adı T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 0 1 0 1 BES 109 361109 001 Beslenme İlkeleri I 2 3 3 6 3. KİM 133 333133 001-002 Temel Kimya I 3 0 3 3 4. KİM 137

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU ( )

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU ( ) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU (2016-2017) 1. YIL I. YARIYIL (GÜZ) No Şube Zorunlu Dersler T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon

Detaylı

DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ

DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL (GÜZ) CGE101 Çocuk Gelişimine Giriş Dili: Türkçe (T:2 U:0 K:2 AKTS:3) Bu dersin kapsamında çocuk gelişiminde temel kavramlar, doğum öncesi, bebeklik ve erken çocukluk

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu BES 101 Beslenme

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 1 0 1 1 2. BES 109 361109 001 Beslenme İlkeleri-I 2 3 3

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( )

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( ) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2018 2019) BİRİNCİ YIL KODU 1.Sınıf (I.Yarıyıl) T U K AKTS KODU 1.Sınıf (II.Yarıyıl) T U K AKTS 0303101 İlkokulda Temel Çevre Eğitimi AE 2 0 2 4 AE 3 0

Detaylı

1/8 16/02/ :50:12

1/8 16/02/ :50:12 Y.Y Ders Kodu Ders Adı Not T U Kredi AKTS İntibak Açıklama 1. Yarıyıl TC ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I CGB101 Gelişim Psikolojisi I Girer 3 0 6.0 6.0 Hayır CGB103 Anatomi Girer 2 0 3.0 3.0

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 1. YIL I. YARIYIL (GÜZ) No Şube Zorunlu Dersler T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 1 0 1 1 2. BES 185 361185

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 1. YIL I. YARIYIL (GÜZ) No Şube Zorunlu Dersler T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 1 0 1 1 2. BES 185 361185

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Psikolojinin tanımı, psikoloji tarihi, psikolojinin alanları (sosyal psikoloji, klinik psikoloji, eğitim psikolojisi vs.), psikoloji kuramları (davranışcı kuramlar, bilişsel

Detaylı

Beslenme ve Diyetetik Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS BES105 MESLEKİ ORYANTASYON Z BES185 BESLENME İLKELERİ-I Z

Beslenme ve Diyetetik Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS BES105 MESLEKİ ORYANTASYON Z BES185 BESLENME İLKELERİ-I Z 1. Yarıyıl Beslenme ve Diyetetik Programı Ders Listesi BES105 MESLEKİ ORYANTASYON Z 1 0 1 1 BES185 BESLENME İLKELERİ-I Z 2 0 2 3 BES186 BESLENME İLKELERİ UYGULAMASI-I Z 0 3 1 3 İNG127 TEMEL İNGİLİZCE I

Detaylı

Fizik Antropoloji Anabilim Dalına ait dersler, Antropoloji Lisans Programı dahilinde verilmektedir.

Fizik Antropoloji Anabilim Dalına ait dersler, Antropoloji Lisans Programı dahilinde verilmektedir. Fizik Antropoloji Anabilim Dalına ait dersler, Antropoloji Lisans Programı dahilinde verilmektedir. İstatistiğe Giriş İstatistik nedir? Tanımlayıcı istatistikler Merkezi dağılım ölçütleri Merkezi yayılım

Detaylı

tarih ve 048 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2

tarih ve 048 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2 3.03.06 tarih ve 048 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki- Tablo ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU HALK SAĞLIĞI ENSTİTÜSÜ İŞ SAĞLIĞI VE MESLEK HASTALIKLARI ANABİLİM DALI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersleri BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ Z 3 0 3 6 TOPLAM 12 0 12 30 II. Yarıyıl (Bahar Dönemi) Dersleri

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI. Kodu Dersin Adı T U K AKTS

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI. Kodu Dersin Adı T U K AKTS T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI BİRİNCİ SINIF I. YARIYIL PSI 101 Psikolojiye Giriş-I 3 0 3 5 PSI 103 Sosyolojiye Giriş 3

Detaylı

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00 Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1. Yarıyıl Dersleri BIL1051 BİLGİSAYAR I Zorunlu 2 2.00 0 4.00 EBB1003 EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 4.00 OKU1003 İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Zorunlu

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk

Detaylı

DERSİN ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU

DERSİN ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU SBES141 Psikoloji 10.11.2018 15:00 B219-B220 BES161 Temel Kimya I 12.11.2018 13:30 B219-B220 BES101 Mesleki Oryantasyon 13.11.2018

Detaylı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı. Müfredat

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı. Müfredat Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk i Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik,

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL AİT 181 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Bu derste temel kavramlar, Türk İnkılâbı öncesinde Osmanlı Devletinin yaptığı ıslahatlar, Türk İnkılâplarının

Detaylı

LYS KONULARI LYS COĞRAFYA KONULARI

LYS KONULARI LYS COĞRAFYA KONULARI LYS KONULARI LYS COĞRAFYA KONULARI 1- DOĞAL SİSTEMLER Topografya ve Kayaçlar Levha Hareketlerinin Etkileri Levha Hareketlerinin Etkileri Doğadaki üç Unsur ( Su - Türkiye'nin Su varlığı Doğadaki üç Unsur

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T.

Detaylı

2015 LYS-3 EDEBİYAT KONULARI

2015 LYS-3 EDEBİYAT KONULARI 1-İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı 2-Geçiş Dönemi Türk Edebiyatı 3-Halk Edebiyatı 4-Divan Edebiyatı 5-Tanzimat Edebiyatı 6-Servet-i Fünun Edebiyatı 7-Fecr-i Ati Edebiyatı 8-Milli Edebiyat Dönemi 9-Cumhuriyet

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI Saati Bölümü Dersin Adı Öğretim Üyesi Derslik 09:00 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) TDL 101

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ODYOLOJİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ODYOLOJİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ODYOLOJİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI BİRİNCİ SINIF I.DÖNEM (GÜZ) Kodu adı Teorik Uygulama Kredi AKTS ODY101 Anatomi 2 2 3 4 ODY103 Tıbbi Biyoloji ve Genetik

Detaylı

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1 MATEMATİK Sayılar 9 6 7 6 9 8 9 7 8 6 8 9 6 4 5 Üslü-Köklü İfadeler 4 5 4 2 2 1 1 3 2 4 2 4 2 4 2 Oran ve Orantı 1-3 1 1 1 2-1 2 1 1-1 1 Çarpanlara Ayırma 3 3 2 3 1 3-3 1 1 4 4 4 4 1 Denklemler-Problem

Detaylı

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL 101 Türk Dili I (2+0) 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi,

Detaylı

SINIF DERS KONU SORU SAYISI

SINIF DERS KONU SORU SAYISI TÜRKÇE 9. SINIF TEMEL MATEMATİK TOPLAM 0 Tarih Bilimine Giriş 6 İlkçağ Uygarlıkları 8 İslamiyet Öncesi Türk Tarihi 9 Doğa ve İnsan 1 Harita Bilgisi 2 Yerkürenin Şekli ve Hareketleri 3 İklim Bilgisi 3 Yerin

Detaylı

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017-2018 YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 170 Kredi ve 240 AKTS

Detaylı

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 06) KONU DAĞILIMLARI

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 06) KONU DAĞILIMLARI 14.04.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 06) Cümle Öğesi 2 Cümle Yapısı 2 İsim Tamlaması 1 Sözcükte Anlam 4 Sözcükte Yapı 2 Ses Bilgisi 1 Yazım Kuralları 1 Noktalama 1 Cümlede Anlam 5

Detaylı

I. SINIF / I. YARIYIL

I. SINIF / I. YARIYIL I. SINIF / I. YARIYIL COG 101-Çocuk Gelişimi I: Gelişimle ilgili temel kavramlar; gelişim dönemleri, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, çocuk gelişiminin önemi, çocuklarda fiziksel gelişim,

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) ANA VE ÇOCUK BESLENMESİ

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) ANA VE ÇOCUK BESLENMESİ ANA VE ÇOCUK BESLENMESİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar ANA VE ÇOCUK BESLENMESİ BES208 4. Bahar 2 2 0 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin öğrenme ve öğretme Anlatım,

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL PSI 501 İleri İstatistik Zorunlu 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 II. YARIYIL Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 III. YARIYIL

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz)

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. BES 105 Mesleki Oryantasyon Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslişah Rakıcıoğlu BES 185 186 Beslenme İlkeleri I Yrd.Doç.Dr. Aylin Ayaz Prof. Dr. Belma Işık 3. KİM

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS002 2 + 0 2 4 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 2 Z 5 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 2 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 2 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 2 Z 2 GENEL BİYOLOJİ

Detaylı

AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ DERSLERİ Bilimin Teknolojideki Uygulamaları I. Yarıyıl II. Yarıyıl FBEAESEÇ02

AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ DERSLERİ Bilimin Teknolojideki Uygulamaları I. Yarıyıl II. Yarıyıl FBEAESEÇ02 2018-2019 MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ DERSLERİ FBEAESEÇ01 Bilimin Teknolojideki Uygulamaları I. Yarıyıl II. Yarıyıl FBEAESEÇ02 Fen Bilgisi Ders Kitabı İncelemesi

Detaylı

tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 16.01.2014 tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 2 SERVİS DERSLERİ TABLOSU Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü * EBB147 Eğitim Bilimine Giriş 3 0 3 4 19 EBB148 Eğitim Psikolojisi 3

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri-3. Sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri-3. Sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri-3. Sınıf EPİDEMİYOLOJİ AKTS Kredisi 3 Epidemiyolojinin tanımı, tarihsel gelişimi ve kullanım alanları, Tanımlayıcı epidemiyoloji,

Detaylı

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Okuma-Yazma Öğretimi Teori ve Uygulamaları ESN721 1 3 + 0 7 Okuma yazmaya hazıroluşluk, okuma yazma öğretiminde temel yaklaşımlar, diğer ülke

Detaylı

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL ALAN DERSLERİ ECE 641 Çocuk Eğitimi ve Yaratıcılık (3 0 3 / 10) Çocuk eğitiminde yaratıcılığın önemli bir yeri vardır. Derste bilişsel, dil

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl BES601 Spor Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri K:(3,0)3 ECTS:10 Spor alanında bilimsel araştırmaların dayanması gereken temelleri, araştırmaların

Detaylı

RPDAESEÇ05 Kısa Süreli Psikolojik Danışma GKAIIT1 Atatürk İlkeleri ve. Teknolojileri. İnkılap Tarihi 2

RPDAESEÇ05 Kısa Süreli Psikolojik Danışma GKAIIT1 Atatürk İlkeleri ve. Teknolojileri. İnkılap Tarihi 2 2018-2019 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK LİSANS PROGRAMI 2019-2020 EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK LİSANS PROGRAMI AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ DERSLERİ RPDAESEÇ01

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU VE SEÇMELİ DERSLER

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU VE SEÇMELİ DERSLER YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU VE SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk Dili I 2 0

Detaylı

TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI GÜZ YARIYILI DERSLERİ Dersin Kodu Dersin Adı T U K Dersin Türü TEA 500* Seminer 020 Zorunlu TEA 501

Detaylı

Ders Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U Kredi AKTS Çocuk Hukuku

Ders Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U Kredi AKTS Çocuk Hukuku 1 --- Çocuk Hukuku 2+0 2 2 Seçmeli okul öncesi öğretmenliği lisans öğrencilerinin Türkiye ve Dünya hukukunda çocuğun ve çocuk haklarının yeri konusunda bilgi sahibi olmaları Çocukluk kavramı ve tarihsel

Detaylı

tarih ve 324 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 324 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 0.07.017 tarih ve 3 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki GÜZ DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS Tablo-1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Ankara Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü/Tiyatro Anasanat Dalı Lisans

Detaylı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI. Dersin Kodu Dersin adı Teorik Uygulama Kredi

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI. Dersin Kodu Dersin adı Teorik Uygulama Kredi T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI BİRİNCİ SINIF I. DÖNEM (GÜZ) Kodu adı Teorik Uygulama Kredi DKT101 İletişim, Dil ve Konuşma Bozukluklarına

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ

ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ 2013 ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI Türk Dili I Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi, sunum yapma ve etkili konuşma teknikleri, sözlü ve yazılı edebi türler,

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 16.04.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 818 Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Tarih Bölümü lisans programında 2015-2016 öğretim yılından itibaren güz döneminden itibaren

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI Saati Bölümü Dersin Adı Öğretim Üyesi Derslik Fen Bilgisi Öğretmenliği Fen Öğretimi Lab. Uygulamaları I - A Doç.

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

MBEGTSOS Eğitim. Çocukta Hareket Gelişimi ve Sosyolojisi MBEGTFLF Eğitim Felsefesi MBEGTPSK Eğitim Psikolojisi

MBEGTSOS Eğitim. Çocukta Hareket Gelişimi ve Sosyolojisi MBEGTFLF Eğitim Felsefesi MBEGTPSK Eğitim Psikolojisi 2018-2019 TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ OKÖAESEÇ01 Aile ve Katılımı I. Yarıyıl II. Yarıyıl OKÖAESEÇ02 Çocuk ve Medya KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U K AKTS OKÖAESEÇ03

Detaylı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Dersin Kodu Türü Türkçe Adı İngilizce Adı T U Kredi AKTS ATA101 Z

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Dersin Kodu Türü Türkçe Adı İngilizce Adı T U Kredi AKTS ATA101 Z 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) ATA101 Z Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I History of Turkish Revolution and Ataturk's Principles I 2 0 2 2 TDL101 Z Türk Dili I Turkish Language I 2 0 2 2 İNG101

Detaylı

HEM Hemşirelikte Kavram ve Kuram Hemşirelik biliminin üzerine temellendiği temel kavramlar ve modelleri içerir.

HEM Hemşirelikte Kavram ve Kuram Hemşirelik biliminin üzerine temellendiği temel kavramlar ve modelleri içerir. HEM 5001 - Hemşirelikte Kavram ve Kuram Hemşirelik biliminin üzerine temellendiği temel kavramlar ve modelleri içerir. HEM 5901 - Seminer Literatür tarama, seminer konusunun seçimi, literatür tarama, öğretim

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU

ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU 19.0.015 tarih ve 786 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki GÜZ ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Fen FakültesiMatematik Bölümü Lisans Programı (Ders dili İngilizce olan şubeler dosyanın sonunda belirtilmiştir.) T

Detaylı

15.10.2015 tarih ve 1009 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

15.10.2015 tarih ve 1009 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 5.0.205 tarih ve 009 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Fen Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölümü Lisans Programı * GÜZ BAHAR. YARIYIL 2. YARIYIL ING 27 - İngilizce I 2 2 ING

Detaylı

MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞTİMİ ANABİLİM DALI MATEMATİK EĞİTİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞTİMİ ANABİLİM DALI MATEMATİK EĞİTİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I.YARIYIL MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞTİMİ ANABİLİM DALI MATEMATİK EĞİTİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 3715055832012 Z Uzmanlık Alan Dersi 3715055702017 Z Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 14.02.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 311 Sağlık Bilimleri Fakültesi Fakülte Kurulu nun Odyoloji Bölümü nün adının Odyoloji ve Dil Konuşma Bozuklukları Bölümü olarak değiştirilmesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 2. SINIF 1. DÖNEM DERS İZLENCESİ

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 2. SINIF 1. DÖNEM DERS İZLENCESİ T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 2. SINIF 1. DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu: KİT201 Adı: Kişilerarası İletişim Teorik + Uygulama: 2+0 AKTS:

Detaylı

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI Paragraf 4 Sözcükte Anlam 3 Edebi Türler 1 Noktalama 2 Dillerin Sınıflandırılması 1 Şiir Bilgisi 9 İletişim 1 Dilin İşlevleri 2 Ses Olayları 1 Dil Dışı Göstergeler 1 TÜRKÇE Yazım Kuralları 2 Dil ve Kültür

Detaylı

MART UKS MATEMATİK KONULARI

MART UKS MATEMATİK KONULARI 2017-18 MART UKS MATEMATİK KONULARI 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF (MF-TM) 11. Sınıf (TS-ML) Mantık Kümeler Sıralama Kümeler Kümeler Kartezyen Çarpım Seçme Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Binom

Detaylı

Course Content for Freshmen

Course Content for Freshmen Course Content for Freshmen Yarıyıl (Güz Dönemi) Bilgi ve Belge Yönetimine Giriş (AKTS 4) 3 saat Bilgi ve belge yönetiminin temel kavramlarının yer aldığı dersin temel konu başlıkları; bilgi nedir, bilgi

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ -SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ -SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ -SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI I.Y.YIL II.Y.YIL SNA1111 Temel Matematik I 2 0 2 5 SNA1112 Temel Matematik II 2 0 2 4 SNA1113 Uygarlık Tarihi 2 0 2 5 SNA1114 Genel Kimya 2 0 2 3 SNA1115

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TDL 101 Türk Dili I

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl BES505 Spor Bilimlerinde Araştırma Teknikleri K:(3,0)3 ECTS:8 Bilimsel araştırma niteliği ve tanımı özellikleri,

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI NA GİRİŞ KOŞULLARI : Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokullarının veya Yüksekokul ve Fakültelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Detaylı

Prof. Dr. Neyhan ERGENE

Prof. Dr. Neyhan ERGENE DEKAN BAŞKOORDİNATÖR BAŞKOORDİNATÖR YARDIMCILARI DÖNEM I KOORDİNATÖRÜ DÖNEM I KOORDİNATÖR YARCIMCILARI Prof. Dr. Neyhan ERGENE Prof. Dr. Taner ZİYLAN Prof. Dr. Hasan CÜCE Prof. Dr. S. Sennur DEMİREL Yrd.

Detaylı

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi EĞİTİM FAKÜLTESİ PROGRAMLAR BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ(İkinci Öğretim) REHBERLİK ve

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS Hafta Teorik

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS Hafta Teorik Önlisans - Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Y : Yıl D : Dönem Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Y D AKTS TLT137 Genel Biyoloji Zorunlu 1 1 4 Dersin Amacı Prokaryotik ve ökaryotik

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464! ISBN NUMARASI:

Detaylı

1 ÖZEL EĞİTİM VE ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLAR

1 ÖZEL EĞİTİM VE ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 ÖZEL EĞİTİM VE ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLAR 13 1.1. Özel Gereksinimli Bireyler 16 1.2. Özel Eğitimin Amacı ve İlkeleri 18 1.3. Özel Eğitimin Önemi 19 1.4. Engelliliğin Genel

Detaylı

29.12.2014, Pazartesi

29.12.2014, Pazartesi ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI Saati Bölümü Dersin Adı Öğretim Üyesi Derslik İlköğretim Matematik Öğretmenliği Eğitim Bilimine Giriş Yrd. Doç.

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI 6703101 ANATOMİ 2 0 3 6703109 TÜRK DİLİ I 2 0 2 6703110 YABANCI DİL I 2 0 2 6703114 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 6703121 GENEL BİYOLOJİ 3

Detaylı

MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1. ÖĞRETİM FİNAL TARİHLERİ

MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1. ÖĞRETİM FİNAL TARİHLERİ MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1. ÖĞRETİM FİNAL TARİHLERİ Dersin Adı Tarih Saat Yer Gözetmen Genel Biyoloji 06.01.2014 11.00 D5-D6 I.Sınıf II. Sınıf III. Sınıf IV. Sınıf Türkçe I: Yazılı

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.DÖNEM (GÜZ)

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.DÖNEM (GÜZ) T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.DÖNEM (GÜZ) HEM101 Sağlıklı Yaşam ve Hemşirelik I (6+0+0)6 AKTS:7 Bu derste, profesyonel hemşirelik

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2 Zorunlu TUR

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 19.02.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 786 Fen Fakültesi Fakülte Kurulu nun Matematik Bölümü tarafından Aktüerya Bilimleri Bölümü öğrencilerine verilen MAT 148 Doğrusal

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI SAAT BÖLÜM DERS ÖĞRETİM ÜYESİ DERSLİK Fen Bilgisi Öğretmenliği Fen Öğretimi Lab. Uygulamaları - A Doç. Dr.

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Aİ 101 - Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2): İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin

Detaylı

BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR

BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEK OKULU Müdür: Doç. Dr. ġahin Ahmedov - sahmedov@neu.edu.tr Yüksek Lisans Programları Program Yürütücüsü Telefon e-mail Beden Eğitimi ve Spor Anabilim D. Doç. Dr. Cevdet Tınazcı

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI PROGRAMLA İLGİLİ BİLGİLER Çocuk Gelişimi Programının temel amacı; çocuk gelişimi ve eğitiminin önemini benimseyen, 0 18

Detaylı

TUD101 TÜRKÇE I YAZILI ANLATIM Zorunlu Seçmeli dersler Seçmeli -8.00

TUD101 TÜRKÇE I YAZILI ANLATIM Zorunlu Seçmeli dersler Seçmeli -8.00 Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1. Yarıyıl Dersleri EBB1003 EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 4.00 OKU1003 İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Zorunlu 3 0.00 0 6.00 OKU1007 OKUL ÖNCESİ EĞİTİME

Detaylı

ECF109 ECZACILIĞA GİRİŞ VE ECZACILIK TERMİNOLOJİSİ Dersin Amacı:

ECF109 ECZACILIĞA GİRİŞ VE ECZACILIK TERMİNOLOJİSİ Dersin Amacı: ECF107 TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK Biyolojide genel metot ve kavramların, canlıların temel biyolojik özelliklerinin ve insan genetiğinin, kanser biyolojisinin, bağışıklığın biyolojisinin inceleme yöntemleri

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü BİRİNCİ YIL 1. Dönem 2. Dönem Ön Şart Ön Şart PSİ 101 Psikolojiye Giriş-I 3 0 3 5 PSİ 102 Psikolojiye Giriş-II 3 0 3 5 MAT 103

Detaylı

TIBBİ TERMİNOLOJİ 05.09.2012 10:00 YABANCI DİL I 29.08.2012 10:00 TÜRK DİLİ I 27.08.2012 10:00 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 28.08.

TIBBİ TERMİNOLOJİ 05.09.2012 10:00 YABANCI DİL I 29.08.2012 10:00 TÜRK DİLİ I 27.08.2012 10:00 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 28.08. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEKYÜKSEKOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ PROGRAMI BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ DERSLİK (2) DERSİN ADI SINAV TARİHİ SAATİ TIBBİ TERMİNOLOJİ

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2012-2013 GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLME SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2012-2013 GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLME SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2012-2013 GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLME SINAV PROGRAMI Saati Bölümü Dersin Adı Öğretim Üyesi Derslik Zihin Engelliler Öğretmenliği Eğt. Dav. Ölçme ve Değ. Yrd. Doç.

Detaylı

Şube Sayısı. Şube Sayısı T P K AKTS T P K AKTS. 2 MTK 302 Kısmi Diferansiyel

Şube Sayısı. Şube Sayısı T P K AKTS T P K AKTS. 2 MTK 302 Kısmi Diferansiyel 11.12.2014 tarih ve 714 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Lisans Programı (Ders dili İngilizce olan şubeler dosyanın

Detaylı