İçerik. E-Dönüşüm Süreci E-ticarette Efsaneler ve Gerçekler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İçerik. E-Dönüşüm Süreci E-ticarette Efsaneler ve Gerçekler"

Transkript

1 İçerik E-Dönüşüm Süreci E-ticarette Efsaneler ve Gerçekler

2 Giriş İnternet'in yaygınlaşması ile birlikte bir dot.com patlaması yaşandı. Amazon, yahoo, google gibi efsane markalar ortaya çıktı Bu iş herkes tarafından yapılabilir ve kısa zamanda çok zengin olunabilir zannedildi. Bir web sitesi de ben kurarım. Neden olmasın??? Halbuki başarı için sadece bir web sitesi yeterli değil. Web sitesi, buzdağının sadece görünen kısmı.

3 Giriş E-iş internet üzerinden satış yapmak için kurulmuş basit bir web sitesi değildir. Bir süreç, yönetim yaklaşımı, bilgisayar ve iletişim teknolojilerini uygulayan bir sistemdir.

4 E-Dönüşüm Web sitesi kurup sanal dünyada yer alarak internetten erişilebilir olmak, ne bir işletmenin e-işletmeye dönüştüğü, ne de bir web girişimcisinin e-ticaret yapabileceği anlamına gelir. Hatta internet üzerinden sadece alım-satım işlemi gerçekleştirmek bile e-işletme olmak için yeterli değildir. Bu iş, ne sanıldığı kadar kolay ve ucuz, ne de herkes tarafından yapılabilecek bir iştir.

5 E-Dönüşüm E-iş kısaca iş süreçlerinin, işletme ve yönetim fonksiyonlarının elektronik ortama aktarılması; muhasebeden insan kaynaklarına, üretimden pazarlamaya, sipariş kabulden sevkiyata, tedarikçi ilişkisinden müşteri ilişkisine kadar otomasyona geçilmesi ve bilgi teknolojilerinin kullanılmasıdır. İşletmelerin e-iş dönüşüm sürecinin sonu yoktur. E- uygulamalar devamlı gelişmektedir. Bu durumda en iyi yol, değişen tüketici istek ve beklentilerini, bilgi ve ağ teknolojilerindeki yenilikleri takip ederek onların ihtiyaçlarını en iyi biçimde karşılamak.

6 Ağ da var olmaktan e-işletme olmaya (Aşamalar) Web sitesine sahip olmak Statik web sitesi Dinamik web sitesi Erişilebilir olmak Sanal dünyada erişilebilirlik Gerçek dünyada erişilebilirlik Sitede arama ve gezinti kolaylığı ve etkileşimli uygulamalar gerçekleştirmek Alış ve satış işlemi, ödeme, sipariş takip sistemi kurmak. Ziyaretçinin, video, fotoğraf, metin yüklemek vb. e-uygulamalara olanak sağlamak

7 Ağ da var olmaktan e-işletme olmaya (Aşamalar) E-işletme olmak E-uygulamaları operasyonel sistemlerle entegre etmek ERP, CRM vb. sistemler kullanmak

8 Ağ da var olmaktan e-işletme olmaya (Aşamalar) Ağ teknolojilerindeki en yeni e-uygulamaları benimsemek ve kullanmak Mobil iletişim teknolojilerini iş süreçlerine entegre etmek Gerçek zamanlı uygulamalar gerçekleştirmek Danışma hattı, canlı destek, sohbet odaları kurmak Otomatik uyarı ve hatırlatma sistemleri kurmak Gerçek zamanlı teklif oluşturmak ve sunmak Gerçek zamanlı sorgulamalara olanak sağlamak Düzenli e-bülten gönderimi yapmak İzinli e-posta ve cep telefonlarına SMS göndermek Blog açmak veya ilgili bloglarla işbirliği yapmak Sosyal ağ sitelerinde uygulamalar yapmak

9 Ağ da var olmaktan e-işletme olmaya (Aşamalar) E-vizyon sahibi olmak; tüm yeni e-uygulamalar hakkında bilgi ve fikir sahibi olmaya açık olmak

10 Bu aşamaların kronolojik olarak gerçekleşmesi şart değildir. Sıralama basitten karmaşığa doğru yapılmıştır. Web sitesi sahipliği dışında web üstünde yer almadığı halde bir satış otomasyon sistemi kuran veya bir muhasebe yazılımı kullanan bir işletme e-dönüşümün öncelikli şartlarını yerine getirmeye başlamış sayılır.

11 Web Sitesi Sahipliği Web sitesine sahip olmak önemli bir adımdır. Bu aşama küçümsenmemelidir. Web sitesi işletmeler sanal dünyada başkalarının işletmeye bir erişim olanağı sağlar. Brick and mortar dan click and mortar a Öncelikle tanıtım amacıyla kurulan statik işletme web siteleri zaman içinde çok değişmiştir. Çünkü kullanıcı istek ve beklentileri değişti ve yeni teknolojiler gelişti. Neler yeni?

12 Web Sitesi Sahipliği Etkileşimli pazarlama tekniklerinden haberdar olmayan dolayısıyla sitelerini kullanıcı dostu özelliklere göre yapılandırmayan bir çok firma bulunmaktadır. Bu durum bir yönetim problemidir. İnternetin sağladığı olanakların ilgili yöneticiler tarafından yeterince bilinmediği veya anlaşılmadığının göstergesidir.

13 Sanal ve Fiziksel Erişilebilirlik Firmanın web sitesinin kurulması, firmaya potansiyel olarak erişimin sağlanması anlamına gelir ama her internet kullanıcısının siteye erişeceği anlamına gelmez. Sanal erişim bu dünyada var olmak isteyen firmaların çok önem vermeleri gereken bir konudur. Fiziksel erişim de en az sanal erişim kadar önemlidir.

14 Sanal Dünyada Erişilebilirlik Web sitesi adresini geleneksel mecrada duyurmak Arama motorlarında doğal arama listelerinde yer almak. Arama motorlarına göre iyileştirme çalışmaları yapmak Anahtar kelime satın alarak sponsor bağlantılar bölümünde yer almak E-pazaryerlerine üye olmak Banner reklam uygulamaları yapmak Ziyaret trafiği yüksek portallarda Ziyaret trafiği az olsa da hedeflenen müşterilerin ziyaret ettiği sitelerde Firmanın faaliyetleriyle ilgili meslek kuruluşların sitelerinde yer almak Sosyal mecrayı kullanarak ağızdan ağıza tanıtım yapılmasını sağlamak Sosyal ağ sitelerinde uygulamalar yapmak Bloglarda firma veya marka hakkında olumlu konuşulmasını sağlamak

15 Fiziksel Erişilebilirlik Müşterilere, hatta sanal ziyaretçilere firmanın fiziksel olarak erişilebilir olduğunu göstermek gerekir. Müşteri internette ziyaret ettiği işletmenin gerçekte de var olduğundan emin olmak ister. Müşteri ayrıca çeşitli nedenlerle gerçek dünyada iletişim kurmak ister. Bu nedenle işletme sanal iletişim yollarının yanında posta, telefon, faks gibi klasik iletişim bilgilerini de vermelidir.

16

17 Arama özelliği ve etkileşimli uygulamalar Bu aşama, web sitesinin daha aktif olarak yapılandırıldığı aşamadır. Dinamik ve etkileşimli bir siteye daha en başından itibaren sahip olmak da mümkündür. Böyle sitelerin kurulumu ve yönetimi özellikle buna kaynak ayıramayan küçük işletmeler için kolay olmayabilir.

18

19 E-Ticaret ve E-İşlem Bu aşama, bir önceki aşamalara ek olarak internet üzerinden bilgi, hizmet ve ürünün satıldığı aşamadır. Ağlar üzerinden gerçekleştirilen bir süreçtir. Esas olan, bu süreçte firmaların veya kurumların ilişki kurdukları tüm tarafları bu ağ içine katarak sanal dünyada ticari olan veya olmayan bir işlem gerçekleştirmesidir. Taraflar Bankacılık, turizm, ulaşım ve konaklama, perakende sektörü e-ticaret sürecine en hızlı giren sektörlerdir.

20 E-İşletme Bu aşamada, mümkün olan her iş süreci bilişim teknolojilerinin desteğiyle gerçekleştirilir. Web sitesinden yapılan işlemler firma içi operasyonel işlemlere, intranet sistemine bağlıdır. İşletme içi ve dışı iletişimde güvenli protokoller kullanılır. Saldırılara karşı güvenlik önlemleri alınır. Şirketin kendi içinde, iş ortaklarıyla, tedarikçileriyle, şubeleriyle, bayileriyle ya da ilgili tüm tarafların birbiriyle iletişimi sağlanmaktadır.

21 E-İşletme Çalışanlar verilen yetkilere uygun her bilgiye elektronik olarak ulaşabilir. İşletmenin tüm taraflarla iletişimi ve bilgi paylaşımı elektroniktir. Veri ambarı ve veri madenciliği uygulamaları yapılabilir. Müşteri ilişkileri yönetiminde bire bir ilişki kurmaya yarayan, onları tanımaya, istek ve beklentilerini karşılamak amacıyla izlemeye, onlara uygun, kişiselleştirilmiş ve özelleştirilmiş içerik, ürün ve hizmet sunmaya olanak sağlayan bilgi sistemleri, yazılım ve donanımlar kullanılır.

22 Yeni E-Uygulamalar ve E- Vizyonerlik Her geçen gün gelişen teknolojiler üretim ve pazarlama fonksiyonlarında yepyeni açılımlar getirmiştir. Arama motoru pazarlaması Web sitesi teknolojileri ve tasarım Yeni reklam uygulamaları E-vizyonerlik, işletmenin yönetim ve iş fonksiyonlarını yerine getirirken her süreçte onlara fayda sağlayacak gelişmeleri yakından takip etmek ve proaktif davranarak teknolojik olanaklardan fırsat yaratmaktır.

23

24 E-Ticarette Efsaneler Elektronik ticaret kolay bir iş Elektronik ticaret ucuz bir iş Elektronik ticareti herkes yapıyor Elektronik ticaret çok kazançlı bir iş Elektronik ticaret rekabette fırsat eşitliği sağlıyor Elektronik ticaret aracıları ortadan kaldırıyor Elektronik ticaret kitle pazarlamasının sanonu getirdi Elektronik ticaret ürün ve hizmetleri standartlaştırdı

25 E-Ticaret Kolay Bir İş Kolay değil. Sadece siparişi internet üzerinden alıp diğer işlemleri geleneksel yollarla yapmak e-ticaret anlamına gelmez. (İnterneti iletişim amaçlı kullanmak). Sadece ön ofis işlemleri değil arka ofis işlemleri de bilgisayar ve ağ teknolojileriyle, donanım ve yazılımlarla desteklenmesi gerekir. Etkinliği ve verimliliği sağlamak, ölçeklenebilir olmak zor. Müşteriyi cevapsız bırakmamak, istek ve ihtiyaçlarını eş zamanlı karşılamak önemli Güvenliği sağlamak ve güven oluşturmak kolay değil Alıcı ve satıcılar tarafından Web'de tanınmak kolay değil Geleneksel ticarette bilinen işletmeler bu yönden avantajlıdır. Web sitesini her ziyaret eden alışveriş yapacak diye bir çıkarım yapmak doğru değildir.

26 E-ticaret ucuz bir iş Sadece web sitesi olarak düşünülürse, EVET. İşletme web sitesini ücretsiz bir sunucuya yerleştirmesi mümkündür. Web sitesi, buzdağının görünen kısmıdır. Ön yüzü ve arka ofis işlemleriyle, entegre bir elektronik ticaret şirketini, çok ucuza mal etmek mümkün değildir. Sunucuların, veri depolama cihazlarının, ağlarla ilgili donanım ve ihtiyaç duyulan yazılımların maliyeti dikkate alınmalıdır. Fiziksel ve yazılım güvenlik önlemleri maliyetleri dikkate alınmalıdır. Gerekli insan kaynakları maliyetleri beklendiği kadar düşük olmayabilir. İlk evrede teknoloji yatırımları ve pazarlama faaliyetleri önemli gider kalemleridir.

27 Amazon.com Amazon.com un ilan ettiği zarar 2000 yılının son çeyreğinde 545 milyon $, tüm yıl için 1,4 milyar $; toplam geliri ise 2,7 milyar $dır. Ocak 2001 sonunda çalışanlarının %15 ine karşılık gelen 1300 çalışanı işten çıkarmak durumunda kalmıştır. Amazon.com ilk kez 2002 nin ilk çeyreğinde kar ettiğini açıklamıştır. Şirketin en büyük gider kalemini pazarlama oluşturmaktadır. Firma büyüdükçe pazarlama giderleri de artmaktadır. Ürünleri muhafaza ettiği ve sevkiyatı hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek için kullandığı depoların kiraları da önemli bir gider haline gelmiştir.

28 E-Ticareti Herkes yapıyor Amazonu kuranlar bu işe evlerinin garajlarında iki arkadaş başlamışlar Bir anda dünyanın en kazançlı ve dev şirketleri oldular ve çok para kazanıyorlar Hisseleri çok pirim yaptı. Efsaneleri Biz de Amazon olabiliriz E-ticarette büyük kazanç var, Pastadan payımızı kaçırmayalım Beklentilerine dönüşüyor E-ticarette başarı sağlayan çoğu işletme zaten geleneksel işletme olarak da başarılı Ürün ve hizmetleri İnternetten pazarlamaya uygun Geleneksel olarak işe devam eden ve bu işte çok başarılı olan çok işletme var

29

30 E-Ticaret Çok Kazançlı Bir İş Bazı sektörler için olabilir, fakat her sektör için değil Geleneksel ticaret ağırlığını koruyor. Amerikada geleneksel satışlara oranı %1-5 seviyesi İşletmeler için önemli bir satış kanalı daha değil Her mal için uygun değil Fakat e-iş çerçevesinde bilgisayar ve ağ teknolojileri, iş süreçlerinde verimliliği arttırarak maliyetlerin düşmesine yol açabilir. Giderlerin düşmesi işletmenin kazancını arttırabilir.

31 E-Ticaret rekabette fırsat eşitliği sağlıyor Fiziksel ve insansal kaynaları güçlü olan işletmeler Teknolojik alt yapısı güçlü olan işletmeler ile sadece bir web sitesi olan işletme eşit değil. Eşitlik, bilgiye erişim konusunda. (O da nisbi, para gerekebilir bilgi için ve yabancı dil+) E-ticarette başarılı olmak isteyen işletme, bu ortamın sunduğu fırsatları kazanca dönüştürmek için aynı zamanda bir işletme olma gerekliliklerini yerine getirmelidir. Bunun için öncelikle iyi bir vizyonu, bir iş planı, işletme ve yönetim faaliyetleri ile ilgili birikimi, marka özelliği, satış sonrası hizmetleri ve müşteri memnuniyeti konusunda doğru stratejileri ve sermayeye ihtiyaçları vardır. Geleneksel işlerinde iyi işletmeler rakiplerine göre internette avantajlılar. İşletme ve yönetim faaliyetlerinde beceri eşitliği sağlanmaz

32 E-ticaret Aracıları Ortadan Kaldırıyor Ürünler ve hizmetlerin karakterleri açısından aracıların devam etmesi gerekebilir. Aracıların yüklenmiş olduğu bütün işleri sanal ortama aktaramayız. Neden? Sanal aracıların ortaya çıkması sağlandı (Booking.com) gibi Bunların işletme ve müşteriler sağladığı farklı değerler var. Ticari hayatta önemli bir taraf oluyor.

33 E-ticaret, kitle pazarlamasının sonunu getirdi Web'de müşterilere ulaşmak o kadar da kolay değil. Ana sorun Web sitesine müşteri çekmek.

34 E-Ticaret Ürün ve Hizmetleri Standartlaştırdı Web'de sunulan ürün ve hizmetler standartlaşmadı. Fiyat önemli bir faktör olmasına rağmen tek başına belirleyici değil. Fiyatın yanında hizmet ve güven unsurlarını da göz önüne alır. E-ticarette fiyatın yanında kalite ve lojistik hizmetler de önemini koruyor.

35 E-Ticaret Efsanelerinin Genel Değerlendirilmesi Elektronik ticaret, kolay bir iş değildir. Ucuz değildir. Herkes elektronik ticaret işine girmemiştir Elektronik ticaret, abartıldığı kadar kazançlı bir iş değildir. Rekabette fırsat eşitliği sağladığını söylemek pek gerçekçi değildir. Bilgiye erişimde eşitlik vardır (nisbi). Aracıları tam olarak kaldırmamıştır. Sanal aracıların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Kitlesel pazarlamanın sonunu getirmemiştir. Kitlesel tanıtım halen yoğun olarak kullanılmaktadır. Ürün ve hizmetleri standartlaştırmamıştır. Kişiye özel ürün ve hizmet özelliği sunum olanakları artmıştır.

36

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

KUŞCU GRUP. Alan Ağı Alt Yapı Çözümlerimiz KUŞCU GRUP. Bilişim Hizmetleri ŞTİ. İstanbul Ofis: Aydıntepe Mah.Dr.Sadık Ahmet Cad.Evren Sk.

KUŞCU GRUP. Alan Ağı Alt Yapı Çözümlerimiz KUŞCU GRUP. Bilişim Hizmetleri ŞTİ. İstanbul Ofis: Aydıntepe Mah.Dr.Sadık Ahmet Cad.Evren Sk. KUŞCU GRUP Alan Ağı Alt Yapı Çözümlerimiz KUŞCU GRUP Bilişim Hizmetleri ŞTİ. İstanbul Ofis: Aydıntepe Mah.Dr.Sadık Ahmet Cad.Evren Sk.No:3/1 TUZLA Tel: 0216 494 63 50 Fax:0216 494 63 51 Kayseri Ofis: Kayabaşı

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR

ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR E-İŞ Elektronik İş (E-iş) Bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir şirketin tüm aktivitelerini desteklemek amaçlı uygulanması Şirketin iç ve dış veri sistemlerini

Detaylı

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz.

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. Mehmet Can HANAYLI Sanal ortamda hukuksal kurallara uyarak e-ticaret yapabileceksiniz. E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. E-Ticarette

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

Telefon 581 22,9 23,9. Faks 532 20,9 21,9. Televizyon 54 2,1 2,2 EDI (Elektronik Veri Değişimi) Bilgisayar 496 19,5 20,4. Toplam 2432 95,7 100,0

Telefon 581 22,9 23,9. Faks 532 20,9 21,9. Televizyon 54 2,1 2,2 EDI (Elektronik Veri Değişimi) Bilgisayar 496 19,5 20,4. Toplam 2432 95,7 100,0 Mermercinin e-ticaret Silahı Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı NAKİLCİOĞLU AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi / Sinema-TV Bölümü Mermer Sektörü ve Bilişim Çalıştayı 31 Ocak - 15 Şubat 2009 Atatürk tü Kültür Merkezi

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 1 M.İ.Y. ORTAYA ÇIKIŞ NEDENLERİ Kitlesel pazarlamanın gittikçe pahalı bir müşteri kazanma yolu olması Pazar payının değil müşteri payının önemli hale gelmesi Müşteri memnuniyeti

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

Mobilişim Ltd. Hakkında...

Mobilişim Ltd. Hakkında... Mobilişim Ltd. Hakkında... Türkiye piyasasında genç, dinamik, ciddi ve lider bir Mobil iletişim firmasıyız. 2004 yılından bu yana sizlerle birlikte gelişiyor ve büyüyoruz. "Amacımız Türkiye'de Mobil iletişimi

Detaylı

E-ticarette finans. Hakan Orhun ETİD Yönetim Kurulu Başkanı

E-ticarette finans. Hakan Orhun ETİD Yönetim Kurulu Başkanı E-ticarette finans Hakan Orhun ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Eğitim Programı Dünyada eticaret Türkiye de ticaret ve ETİD Eticaret iş modelleri Eticaret süreçleri Eticaret iş planı modeli Eticaret finansal

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2017-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

ELEKTRONİK İŞ SÜREÇLERİ ÜNİTE 8

ELEKTRONİK İŞ SÜREÇLERİ ÜNİTE 8 ELEKTRONİK İŞ SÜREÇLERİ ÜNİTE 8 GİRİŞ Yeni iş ortamında işletmeler hızlı olmak zorundadır. Bunun için daha hızlı tedarik etmek, daha hızlı üretmek ve daha hızlı satmak durumundadır. Bu bölümde yeni bir

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz.

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. Mehmet Can HANAYLI Sanal ortamda hukuksal kurallara uyarak e-ticaret yapabileceksiniz. E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. E-Ticarette

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri Ürün Sitesi www.eticaretkiti.com Ürün Fiyatları 1797 TL - 2397 TL - 3497 TL Satış Başına Kazanç %20 Satış Oranı Satış Ortaklığı Başvuru Satış Artıran Etkenler

Detaylı

Marka farkındalığını artırın. YouTube'da Tanıtılan Videolar YouTube'da Tanıtılan Videolar.

Marka farkındalığını artırın. YouTube'da Tanıtılan Videolar YouTube'da Tanıtılan Videolar. YouTube'da Tanıtılan Videolar. Video Öğelerinizdenğ Yararlanma. Neden pazarlama karmanıza video eklemelisiniz? li i i Çünkü tarihteki en hızlı büyüyen y ortamdır. YouTube'un Boyutu ve Kapsamı. #1 Çevrimiçi

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

BIG CONTENT > BIG DATA

BIG CONTENT > BIG DATA BIG CONTENT > BIG DATA Pazarlama Zirvesi 2013 Paralel Oturumlar KREA Digital 5 Aralık 2013 AKIŞ Terminoloji Bugün, Yarın ve Sonrası İçerik Doğru Soru : Nasıl? Uygulama Örnekler 1 Big Content > Big Data

Detaylı

Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!...

Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!... KADIN GİRİŞİMCİ BULUŞMALARI 08 Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!... PINAR KAPRALI GÖRSEV TEKNOLOJİ KULLANIMI VE GETİRDİKLERİ Teknoloji Korkutucu mu? Teknolojik gelişme hızı artarak büyüyor.

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Kütüphane Web Sitesi Nedir? Bina x Web sitesi

Kütüphane Web Sitesi Nedir? Bina x Web sitesi Kütüphane Web Sitelerinde İçerik Zenginleştirme Adnan Menderes Üniversitesi Aydın 26 Ekim 2001 Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu kubra@hacettepe.edu.tr 04.06.2008 ÜNAK 1 Kütüphane Web Sitesi Nedir? Bina x Web

Detaylı

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Akbank Direkt Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Yaşam tarzımız teknoloji ile yeniden şekilleniyor Mobil, iş dünyasını domine etmeye başladı. alibaba.com un en büyük satış payı

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One Kobileri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

desteklenir. T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği

desteklenir. T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği Yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin giderler %70 oranında ve yurt dışı pazar araştırması gezisi başına en fazla 7.500

Detaylı

Serpil Ünal. Yeni Ekonomide Müşteri İlişkileri. Bilgi Teknolojileri

Serpil Ünal. Yeni Ekonomide Müşteri İlişkileri. Bilgi Teknolojileri Serpil Ünal Yeni Ekonomide Müşteri İlişkileri ve Bilgi Teknolojileri -II- Yay n No : 2416 flletme-ekonomi : 467 1. Bask - Nisan 2011 - STANBUL ISBN 978-605 - 377-439 - 6 Cop yright Bu ki ta b n bu ba s

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com Powered by www.etgigrup.com www.vedubox.com Entegre E-Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sisteminiz 1DK da Hazır! Kolay Basit İnovatif Esnek Entegre Entegre Eğitim Platformu Uzaktan Eğitim, e-eğitim, Online

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2014-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

AJANS TANITIM SUNUMU

AJANS TANITIM SUNUMU AJANS TANITIM SUNUMU Müşterinizi gerçek dünyada mutsuz ederseniz bu mutsuzluğunu 6 kişiye söyler, Onu eğer sanal dünyada mutsuz ederseniz Bunu 6000 kişiye söyler. Jeff Bezos, Amazon.com un CEO su Size

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One KOBİleri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

B2B E-Ticaret Siteleri ÖN ONAY KRİTERLERİ (6 sayfa)

B2B E-Ticaret Siteleri ÖN ONAY KRİTERLERİ (6 sayfa) B2B E-Ticaret Siteleri ÖN ONAY KRİTERLERİ (6 sayfa) Site işleticisinin Sunucusunun herhangi bir şey satmadığı ve malların fiyatını belirlemediği, ancak alıcı ve satıcılar için ticari işlevselliği olan

Detaylı

EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN.

EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN. EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN. EMARSYS SMS SMS Pazarlamasını Çok Kanallı Stratejinize Ekleyin Emarsys SMS: SMS Pazarlamasını

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 1 Aralık 2015-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup,

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, EDM KURUMSAL SUNUM Şirketimiz EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, Güçlü sermaye yapısı, GİB E-Fatura, E-Defter ve E-Arşiv Lisansları BTK E-İmza ve KEP Kayıt Makamı Yetkisi İstanbul ve Ankara da iki

Detaylı

Internet te Pazarlama

Internet te Pazarlama Internet te Pazarlama Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Pazarlama Taktikleri Halkla ilişkiler Reklâm Doğrudan posta Telepazarlama Internet Internet - Büyüklük Kullanıcı

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir?

ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir? DERS NOTU - 1 ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir? Ticaret ifadesi kavramsal olarak mal veya hizmetin satın alınması ve satılması işlemlerini kapsamaktadır. Bu sürecin elektronik ortamda

Detaylı

Bulut Bilişimin Hayatımızdaki Yeri İnternet Haftası Etkinlikleri 17 Nisan 2014. Yard.Doç.Dr.Tuncay Ercan tuncay.ercan@yasar.edu.tr

Bulut Bilişimin Hayatımızdaki Yeri İnternet Haftası Etkinlikleri 17 Nisan 2014. Yard.Doç.Dr.Tuncay Ercan tuncay.ercan@yasar.edu.tr Bulut Bilişimin Hayatımızdaki Yeri İnternet Haftası Etkinlikleri 17 Nisan 2014 Yard.Doç.Dr.Tuncay Ercan tuncay.ercan@yasar.edu.tr SaaS Gündem Kullanım alanları IaaS PaaS Sanallaştırma Hizmet Şekilleri

Detaylı

Expokent Medya Bilişim

Expokent Medya Bilişim Expokent Medya Bilişim Expokent.com Dış Ticaret Ağı. Kısaca görevimiz: Üyelerimizin dünya standartlarında tanıtımını yaparak yeni iş fırsatları yaratmalarına yardımcı olmak. Kısaca yapımız: Uluslararası

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 30 Ekim 2017 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE DİJİTALLEŞME İLE İŞ MODELLERİ DÖNÜŞÜYOR Dünya nın en geniş

Detaylı

www.maviperde.com Elektronik ticaret e-ticaret

www.maviperde.com Elektronik ticaret e-ticaret www.maviperde.com 1995 li yıllardan sonra Dünyada ve Türkiye'de elektronik ticaretin ön plana çıkmasıyla ve gelecek yıllarda mekanik perde sistemi pazarının çoğunu elektronik ticaretle olacağı varsayımı

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 401, 17 Aralık 2013-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Konu: İletişim Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: İletişim Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: İletişim Araçları 5.Hafta-6.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul SORU Bildiğiniz en eski iletişim aracı nedir? Geçmişten günümüze doğru iletişim

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

AG DANIŞMANLIK HAKKINDA

AG DANIŞMANLIK HAKKINDA AG DANIŞMANLIK HAKKINDA AG DANIŞMANLIK; Bilişim sektörü üreticileri ve iş ortaklarına, yurtiçi ve yurtdışında danışmanlık, kurulum, eğitim, bilişim güvenliği ve dış kaynak sağlama(outsource) alanlarında,

Detaylı

Toplu e-posta gönderimi yaparken hiç bir teknik bilgiye ihtiyaç duymanıza gerek olmaması büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Toplu e-posta gönderimi yaparken hiç bir teknik bilgiye ihtiyaç duymanıza gerek olmaması büyük bir avantaj sağlamaktadır. Toplu e-posta gönderimi nedir? Akıllı E-posta sistemi, web tabanlı çalışan, ölçülebilir, geliştirilebilir ve siz müşterilerimizin web sistemlerine entegre edilebilir proaktif bir sistemdir. E-posta gönderimine

Detaylı

e-fatura e-arşiv e-defter

e-fatura e-arşiv e-defter e-fatura e-arşiv e-defter Şirket Profili Veriban, Özel entegratör statüsü ile e-fatura ve ilgili hizmetleri hızlı, güvenilir ve etkin bir şekilde şirketlerin kullanımına sunabilmek amacıyla 2013 yılında

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Kuruluş: Kişi sayısı: Sermaye: Ocak 2011 1 0 TL Müşteri sayısı: Vizyon: Bilist Hakkında

Kuruluş: Kişi sayısı: Sermaye: Ocak 2011 1 0 TL Müşteri sayısı: Vizyon: Bilist Hakkında Bilist Hakkında Bilist Hakkında Kuruluş: Kişi sayısı: Sermaye: Ocak 2011 1 0 TL Müşteri sayısı: Vizyon: 1 1TÇ yazılım ürünlerini satmak ve tam desteği sağlamak; - Satış - Eğitim/Destek - Yazılım geliştirme

Detaylı

İŞ BAŞ TE TE LIK KNOL AL O ANI Jİ H AMLESİ

İŞ BAŞ TE TE LIK KNOL AL O ANI Jİ H AMLESİ İŞ TE TEKNOLOJİ BAŞLIK ALANI HAMLESİ Ülkeler Teknolojiyle Büyüyor IDI (Bilişim Gelişim Endeksi) Skoru 10,0 9,0 8,0 İngiltere Finlandiya 7,0 Fransa 6,0 5,0 4,0 3, 0 5.00 0 10.00 0 Romanya TÜRKİYE Bosna-Hersek

Detaylı

1 Kasım 2012. 1 / Slayt Adedi

1 Kasım 2012. 1 / Slayt Adedi 1 / Slayt Adedi Türkiye 35 milyon internet kullanıcısı ile, Avrupa daki en büyük beşinci, dünyadaki en büyük 13. internet toplumunu temsil ediyor. Türkiye de 9 milyon online alışveriş kullanıcısı varken,

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ CLICO HAKKINDA Bilgisayarlarını sektöre heyecanla açan Clico, Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi

Detaylı

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü BAŞLIK ALANI Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Her Yerden Ulaşılabilir Servislerle Yeni Bir Dünya TARIM Mobil Cihazlar Başrolde (Milyon Adet) 1.500 1.000 500 Akıllı Telefonlar Tabletler Bilgisayar

Detaylı

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ 2000 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan uluslararası Bilişim Zirvesi ICT Summit etkinliği, Türk İş Dünyası nın teknoloji ile etkileşiminin bugününü ve geleceğini konuşturan

Detaylı

Sizlere sunduklarımız?

Sizlere sunduklarımız? Müşteriye özen göstererek, istemlerine göre kaliteli hizmet sunuyoruz. Müşterinin beklentilerini tamamlayarak, kararlaştırılan süreler çerçevesinde projelerimizi eksiksiz gerçekleştiriyoruz. Müşteri ile

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00)

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) 1) DİJİTAL PAZARLAMA Sosyal Medyanın Dayanılmaz Cazibesi 3Ders

Detaylı

FONKSIYONLARA GÖRE IŞLETME

FONKSIYONLARA GÖRE IŞLETME FONKSIYONLARA GÖRE IŞLETME BILGI SISTEMLERI ÜNİTE 7 GİRİŞ İşletmelerin işlerini yürütebilmeleri için tedarikçileri, müşterileri, çalışanları, faturaları, ödemeleri, mal ve hizmetleri ile ilgili birçok

Detaylı

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM Tek Elden Teknoloji SİSBİM HAKKINDA Farklı sektör ve ölçekten firmalara tüm teknolojik alt yapıları ile ilgili kurumsal yazılım ve donanım çözümleri sunan IT

Detaylı

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE ARETE BULUT TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A R E T E C O N S U L T I N G VERİMLİ. GÖRÜNÜR. GÜVENİLİR. ARETE Bayi Yönetim Çözümüyle, satış terminallerinden

Detaylı

Site Türleri ve Yapıları. Web Teknolojileri ve Programlama ODTÜ-SEM

Site Türleri ve Yapıları. Web Teknolojileri ve Programlama ODTÜ-SEM Site Türleri ve Yapıları Web Teknolojileri ve Programlama ODTÜ-SEM Site Türleri Halka açık Web Siteleri: Belirli bir sınıfın erişimine kapalı olmayan İnternet sayfalarıdır. İç İnternet, intranet. Bir kuruluşa

Detaylı

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi CEO - Yönetim Raporlama Sistemi Tanıtım ve Çalışma Şekli: %100 Türk Mühendisleri tarafından geliştirilen CEO-Yönetim Raporlama Sistemi yazılımı, Nokta Bilgisayar A.Ş.'nin tescilli bir markasıdır. Günümüz

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

MOBİL PAZARLAMA. -Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen tele pazarlamadan farklıdır, çünkü:

MOBİL PAZARLAMA. -Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen tele pazarlamadan farklıdır, çünkü: MOBİL PAZARLAMA -Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen tele pazarlamadan farklıdır, çünkü: MOBİL PAZARLAMA Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Bölüm 1 Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Hedefler Bilgisayar kullanabilmenin günümüzde başarılı olmak için neden son derece önemli olduğu Bilgisayar sözcüğünün tanımlanması

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

Ajans Sunumu İstanbul, 2015

Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Biz Kimiz? Dijital dünyanın afacanları, sorunlarınızın çözüm ortaklarıyız. Minik ofisimize sığdırdığımız kocaman dünya ile deli dolu, enerjik bir ekibiz. Tüm bu enerjimizi,

Detaylı

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP 1 Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP Mobil Yazılım Hızlı Mobil Sayfalar Günümüzde mobil

Detaylı

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket!

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital dönüşüme ayak uyduran şirketler yoğun rekabet ortamında zaman, maliyet ve iş gücü avantajı elde etmektedir. eplatform ile dijital dönüşümde güvenilir alt yapı, uzman

Detaylı

Expokent Medya Bilişim

Expokent Medya Bilişim Expokent Medya Bilişim Expokent.com - Markaların Sosyal Ağı. Kısaca görevimiz: Markalara, şirketlere ve kuruluşlara internetin sınırsız dünyasında iş yapma ve kendilerini tanıtma imkanı sunmak. Kısaca

Detaylı

S A AT T E YAY I N D A TÜSİAR WEB HİZMETLERİ. w w w. t u s i a r i l e t i s i m. c o m

S A AT T E YAY I N D A TÜSİAR WEB HİZMETLERİ. w w w. t u s i a r i l e t i s i m. c o m 1 S A AT T E 1 SİTENİZ TEMMUZ 2012 YAY I N D A SON GÜN TÜSİAR *Haber sitesi *Emlak Sitesi * Şirket sitesi *Dernek Sitesi *Belediye Sitesi * E ticaret sitesi * ve tüm web hizmetleri 500 mb hosting 20 gb

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

Web 2.0 ve E-Pazarlama

Web 2.0 ve E-Pazarlama Web 2.0 ve E-Pazarlama Yaşar Tonta, Orçun Madran ve Umut Al tonta@hacettepe.edu.tr omadran@baskent.edu.tr umutal@hacettepe.edu.tr -1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti

Detaylı

WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır.

WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır. E-Ticarete Giriş E-Ticaret Tanımı WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır. OECD(İKTİSADİ İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA

Detaylı

NAKSAN HOLDİNG A.Ş Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni

NAKSAN HOLDİNG A.Ş Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni NAKSAN HOLDİNG A.Ş. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni Temelleri 1940 yılında atılan üretici firma sıfatı, güçlü ekonomik yapısı ile ulusal ve uluslararası alanda

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

BAYİ SİPARİŞ TAKİP SİSTEMİ (Analiz Raporu)

BAYİ SİPARİŞ TAKİP SİSTEMİ (Analiz Raporu) AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Mehmet Aykut ALTUNKURT (Öğrenci No: 142132159) BAYİ SİPARİŞ TAKİP SİSTEMİ (Analiz Raporu) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü TBIL-503-01

Detaylı

İLETİŞİM ARAÇLARI. E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans

İLETİŞİM ARAÇLARI. E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans İLETİŞİM ARAÇLARI E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans E-posta Nedir? E-posta, günlük yaşamdaki mektubun bilgisayar ortamındaki karşılığıdır. Kısaca elektronik mektup (elektronik posta) diyebiliriz.

Detaylı

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL Yeni bir dünyaya doğru 1 Milyar İnternet kullanıcısı 2 Milyar Web sayfası 2.6 Milyar Cep telefonu 3 Milyar Web araması 500 Milyar Gigabayte dijital

Detaylı

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz E-Ticaretinizden edineceğiniz dönüşümlerinizi etkileyebilecek 12 Madde ve Adwords de işinizi kolaylaştıracak yenilikler. E-ticaret Sitelerinde Dönüşümü Arttırabilen Bazı Tavsiyeler

Detaylı

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması Türkiye nin ilk ve öncü dijital ajansı adinteractive in Türk internet kullanıcısının davranış alışkanlıklarına ışık tuttuğu araştırması İnteraktif

Detaylı

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM Google Görüntülü Ağı. Görüntülü ü cılıkneden ede Önemlidir? Program. Neden çevrimiçi reklamcılık? Müşteri Satın Alma Döngüsü Neden? Doğru hedefleme seçeneklerini belirleme i i denetleme Çevrimiçi reklamcılık

Detaylı

WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA

WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA 1 Giriş Bu bölümümde günümüzde en çok kullanılan Web araçları tanıtılacak ve anlatılacaktır.bunların eğitimde, özellikle uzaktan eğitimde nasıl kullanıldığından

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Biz Kimiz? Hizmetlerimiz Türmob ve İşNet Ortaklığı Hizmetlerimiz ve Artılarımız Temel Süreçler Biz Kimiz? Türkiye İş Bankası'nın %100 iştiraki

Detaylı

Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar

Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar Yrd. Doç. Dr. Rıza Cenk Erdur, Prof.Dr. Oğuz Dikenelli Serhat Safyürek, Oğuz Uz, Ahmet Melih Özcan Ege Üniversitesi, Bilgisayar

Detaylı

Internet te Pazarlama

Internet te Pazarlama Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Pazarlama Taktikleri Halkla ilişkiler Reklâm Doğrudan posta Telepazarlama Internet Internet - Büyüklük Kullanıcı sayısı 665 milyon (International

Detaylı

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da!

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da! Logsign Hotspot Misafir Ağlar İçin Yeni Nesil Bütünleşik Erişim ve Analitik Çözümü Misafir ağların her geçen gün artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni nesil mimari ile tasarlanmış olan Logsign

Detaylı