ELEKTRONİK İŞ SÜREÇLERİ ÜNİTE 8

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELEKTRONİK İŞ SÜREÇLERİ ÜNİTE 8"

Transkript

1 ELEKTRONİK İŞ SÜREÇLERİ ÜNİTE 8

2 GİRİŞ Yeni iş ortamında işletmeler hızlı olmak zorundadır. Bunun için daha hızlı tedarik etmek, daha hızlı üretmek ve daha hızlı satmak durumundadır. Bu bölümde yeni bir iş yapma biçimi olan E-İş kavramı üzerinde durulacaktır. Bu kavram; Müşteri ilişkileri yöntemi Tedarik zinciri yönetimi E- ticaret gibi alt başlıkları içermektedir.

3 E-İŞ(ELEKTRONIC BUSINESS) E-iş ekonomide iş yapmanın yeni yollarını, yeni iş modellerini, yeni iş yöntemlerini ve yeni yaklaşımları kapsamaktadır. Çalışanlar arasındaki ilişkilerden, tedarik zinciri üzerindeki üretici, dağıtıcı ve bayi arasındaki işlemlere kadar hepsini birbirine bağlayan bütün süreçleri içerir. E-iş bütün iş bağlantılarının elektronik ortamda yürütüldüğü bir iş yapma yöntemini işaret eder. Bu da ancak iş süreçlerine bilgisayar ve internet teknolojilerinin entegrasyonu ile sağlanır. Diğer bir ifade ile işin farklı bölümlerini oluşturan müşteri çalışan ve ortaklar arasındaki ilişkilerin elektronik ortamda yürütüldüğü yeni bir iş yapma yöntemidir

4 E-iş kavramı ile E-ticaret kavramı aynı anlamda kullanılmaktadır. E- iş kavramı, E- ticaret kavramını da içine alan daha kapsamlı bir anlama gelen bir yapıdır. E- ticaret kavramı ayrı bir başlıkta ele alınacaktır. E- iş ile çok sayıda işletme ve sektör başarılı uygulamalar gerçekleştirmiştir. İşletmeler açısından ele alındığında maliyetlere olumlu katkılar sağladığı görülmektedir. Örnek:

5 Uçak bileti işleme masrafları İnternet Bilg.Rez. Sis. $0,00 $2,00 $4,00 $6,00 $8,00 $10,00

6 İşlem başına bankacılık masrafları Şube ATM İnternet $0,00 $0,20 $0,40 $0,60 $0,80 $1,00 $1,20

7 E- iş uygulamalarının müşteriler açısından da avantajlar sağladığı görülmüştür. Müşteriler online olarak bir hesaptan başka bir hesaba para aktarabilmekte, sipariş ettiği malın sevkiyatı ile ilgili bilgileri takip edebilmekte, mağazalarda bulamadığı ürünleri temin edebilmektedir.

8 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Müşteri ilişkileri kavramı 2000 li yıllardan sonra benimsenmeye başlamıştır. Bu uygulamanın benimsenmesinin nedenleri üzerine yapılan araştırmalar şu istatistikleri ortaya koymuştur; 1. Yeni bir müşteriye satış yapmak, mevcut müşteriye satış yapmaktan 6 kat daha zordur, 2. Tipik bir tatmin edilmemiş müşteri ortalama 8-10 kişiye bu durumdan bahsetmektedir 3. Bir işletme; yıllık elde tuttuğu müşteri sayısını yalnızca yüzde 5 arttırarak kazancını yüzde 85 arttırmaktadır. 4. Bir ürünün eski müşteriye satılma oranı yüzde 50 iken, yeni bir müşteriye satılma oranı yüzde Eğer işletme müşterilerinin sorunlarını hızlı şekilde çözerse, müşterilerinin yaklaşık yüzde 70 i bu işletmeyle yeniden iş yapmaktadır.

9 TANIMI Müşteri ilişkileri yöntemi müşteriyle yakın ve etkileşimli bir ilişki kurarak, müşteriyi tanımak, istek ve beklentilerini anlamak, onları elde tutmak, sadık müşteri yapmak ve karlı bir müşteriye dönüştürmek için işletmenin tüm birimlerinin ve çalışanlarının hep birlikte hareket etmesidir. Müşteri ilişkileri yönetimi şunları amaçlar; 1. Müşteriyi tanımak ve kazanmak 2. Müşteriyi elde tutmak 3. Müşteri sadakatini arttırmak 4. Müşteriden elde edilen karı arttırmak

10 Müşteri ilişkileri yönetimi uygulaması bu hedeflerine ulaşmak ve sonuçları izlemek amacıyla bir yazılım uygulamasına dönüştürülmüştür. Bu yazılım veri çıkarım yada veri madenciliği şeklinde uygulanmaktadır. Bu yazılımlar müşteriler hakkında veri toplar, bu verileri izler, sınıflandırır, analiz eder, yorumlar ve öneri paketlerine dönüştürür. Bu yazılımlara SAP, SIEBEL SYSTEMS, ORACLE, PEOPLESOFT, AG VE EPİPHANY örnek verilebilir.

11 ÖRNEKLER 1. Bir süpermarket, çocuk bezi alan babaların mutlaka yanında kola aldığını da tespit eder. Bunun üzerine yazılımlarına bir ekleme yaparlar ve kola almadan yalnızca çocuk bezi almış bir baba varsa kasada, kasiyerin ekranına, kolayı hatırlat ibaresi çıkar. Böylece kola almayı unutan erkeklere kola satmayı başarırlar. 2. İnternette arama yaparken, sözgelimi parfüm yazıldığında ekranda online parfümcülerin reklamlarının belirmesi gibi 3. Benzer şekilde tatil yazıldığında otel reklamlarının çıkması gibi

12 TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TZY, nihai ürünün müşteriye ulaşmasına kadar geçen süre içerisinde, mal, para ve bilginin bir ağ üzerinde hareket ettirilmesi için yürütülen faaliyetler bütünüdür. Başka bir anlatımla TZY doğru ürünün, doğru zamanda ve en düşük maliyetle teslim edilmesini sağlayan bir iş sürecidir. Günümüzde tedarik zinciri yönetimine e-ticaret uygulamaları eklenmiş ve daha etkili olması amaçlanmıştır. Aşağıdaki tablo geleneksel TZY ile E-ticaret bazlı TZY arasındaki farklılıkları göstermektedir.

13 Geleneksel TZY Birçok birbirinden ayrı değer zinciri Üründen birlikte yada sonra ulaşan bilgi Çok az özel üretim, seri üretim Bilginin gizliliği Tüm süreçlerin işletme tarafından kontrolü Kağıt bazlı iş akışları El ile kontroller İş fiziksel imkanlarla sınırlı Yüksek iletişim maliyetleri Daha fazla ve daha maliyetli stoklar E-Ticaret bazlı TZY Ortak bir değer zinciri Üründen önce ulaşan bilgi Birçok özel ürün, esnek ve entegre üretim 3. Partilerin gerekli bilgiye ulaşması Daha fazla taşeron kullanma İnternet bazlı iş akışları Otomatik kontroller İş fiziksel imkanlarla sınırlı değil ve lokasyon farklılıkları sorun taşımıyor Düşük iletişim mal. Hızlı TZY

14

15

16

17 E-TICARET BAZLı TZY ÖRNEĞI Dell bilgisayar ürettiği dizüstü bilgisayarlarda kullandığı 30 ana parça için çok sayıda tedarikçi kullanmaktadır. Örneğin bellek Kore den, Tayvan dan, Almanya dan ve Japonya dan gelmektedir. Dell bilgisayar tedarikçilerin tedarikçileri ile de ilişki kurarak onları da sistemine dahil etmiştir. Böylece toplamda Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya da yaklaşık 400 firma sistemde faaliyet göstermektedir. Dell bilgisayar günde adet bilgisayar satmaktadır. Siparişler, web sitesi ve telefonla gelmektedir. Her müşteri kendi istediği farklı özellikleri olan bilgisayar siparişi verebilmektedir.

18 Müşterilerden gelen siparişlerden tedarikçilerde haberdar olmaktadır. Tedarikçiler sipariş edilen makinedeki her parça hakkında bir sinyal alırlar. Böylece tedarikçiler neyi göndermeleri gerektiğini bilirler.

19 E-TİCARET E-iş konusunda bahsedildiği gibi e-ticaret ve e-iş kavramı birbirine karıştırılmaktadır. E-ticaret, mal ve hizmetlerin tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar ağları üzerinden yapılmasıdır. Özel sektörde E-ticaret için 4 temel yaklaşım vardır. Bunlar tabloda gösterilmiştir.

20 elektronik olarak iş yapmak Video İnternet üzerinden ürün ve hizmetlerin alınıp satılmasıdır.

21 MALIN SATIŞ YÖNÜ İŞLETME TÜKETİCİ İŞİN ÇIKIŞ YERİ İŞLETME TÜKETİCİ B2B C2B B2C C2C

22 IŞLETMEDEN IŞLETMEYE E-TICARET (B2B) Bu kategoride işletmelerin internet üzerinden mal ve hizmet alış verişi yapmalarına dayanır. Alibaba( ve Türk ticaret ( işletmeler arası ticarete örnek verilebilir. Arçelik, bayilerinden siparişleri internet kanalıyla alarak bu satış modelini ilk uygulayan şirkettir.

23 İŞLETMEDEN TÜKETICIYE E-TICARET(B2C) Bu model çok yaygın kullanılmaktadır. Müşterilerin mal ve hizmetlere internet yada web sayfaları üzerinden ulaşması ve satın alması şeklinde uygulanan yöntemdir. idefix, biletix, yemeksepeti gibi çok sayıda örnek vardır.

24 TÜKETICIDEN TÜKETICIYE E-TICARET(C2C) yada gibi sitelerde tüketicilerin birbirlerine web siteleri üzerinden açık arttırma usulü bir şeyler alıp sattıkları ve ödemeleri de internet üzerinden yaptıkları e-ticaret uygulamalarıdır. Ayrıca ödemelerin kişilerin normal şekilde yaptıkları ancak internet üzerinden iletişime geçtikleri uygulamalarda mevcuttur. Örneğin sahibinden.com gibi

25 TÜKETICIDEN IŞLETMEYE E-TICARET(C2B) Tüketicilerin işletmelere bir teklif sunması şeklinde yürütülen e-ticaret uygulamasıdır.müşterilerin belirli bir mal ve ya hizmet için işletmelere bir teklif sunması, satıcının bu teklifi değerlendirerek cevap vermesi şeklinde bir süreç izlenmektedir. Genellikle aracılar üzerinden yürütülür. Başta tatil rezervasyonları, uçak biletleri olmak üzere araç kiralamadan tekne seyahatlerine kadar çok farklı alanlarda kullanılmaktadır. sitesi örnek verilebilir.

26 E-ticarette başarı faktörleri; 1. Müşterileri anlamak 2. Müşterileri bulmak ve ilişki kurmak 3. Parayı kolay ve güvenli şekilde aktarabilmek E-ticarette en önemli konulardan biri paranın kolay ve güvenli şekilde aktarılmasıdır. Bu konuda birkaç uygulama mevcuttur. Bunlardan en yaygın kullanılanı kredi kartıdır. Bir diğer yöntem ise sanal kart uygulamasıdır. Bir başka yöntem ise PayPal ödeme sistemidir.

27 Bu sistem genellikle işletmeden işletmeye e- ticaret yaklaşımında uygulanır. İşletmeler arası ticarette ödeme miktarları çok büyük olduğundan diğer yöntemler kullanılamaz. Bu durumda EDI adı verilen sistem kullanılır. Örneğin GE Ford dan gelen tüm sipariş ve satışların olduğu bir fatura oluşturur. Fatura GE tarafından onaylanıp kabul edildiğinde Ford GE ye fatura ödemesi yapar. Aktarılan fonlar bir banka aracılığı ile GE ye ulaştırılır. Bu sistemde e posta ile para aktarımı gerçekleştirilir.

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz.

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. Mehmet Can HANAYLI Sanal ortamda hukuksal kurallara uyarak e-ticaret yapabileceksiniz. E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. E-Ticarette

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir?

ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir? DERS NOTU - 1 ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir? Ticaret ifadesi kavramsal olarak mal veya hizmetin satın alınması ve satılması işlemlerini kapsamaktadır. Bu sürecin elektronik ortamda

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR

ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR E-İŞ Elektronik İş (E-iş) Bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir şirketin tüm aktivitelerini desteklemek amaçlı uygulanması Şirketin iç ve dış veri sistemlerini

Detaylı

BAYİ SİPARİŞ TAKİP SİSTEMİ (Analiz Raporu)

BAYİ SİPARİŞ TAKİP SİSTEMİ (Analiz Raporu) AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Mehmet Aykut ALTUNKURT (Öğrenci No: 142132159) BAYİ SİPARİŞ TAKİP SİSTEMİ (Analiz Raporu) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü TBIL-503-01

Detaylı

www.maviperde.com Elektronik ticaret e-ticaret

www.maviperde.com Elektronik ticaret e-ticaret www.maviperde.com 1995 li yıllardan sonra Dünyada ve Türkiye'de elektronik ticaretin ön plana çıkmasıyla ve gelecek yıllarda mekanik perde sistemi pazarının çoğunu elektronik ticaretle olacağı varsayımı

Detaylı

BÖLÜM 2. Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği. Doç. Dr. Serkan ADA

BÖLÜM 2. Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği. Doç. Dr. Serkan ADA BÖLÜM 2 Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği Doç. Dr. Serkan ADA İş Süreçleri - 1 İş süreçleri, bir ürün yada hizmet üretmek için gerekli olan faaliyetlerin bir derlemesidir. İşletme performansı

Detaylı

Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında TL çıkarılmıştır.

Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında TL çıkarılmıştır. Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında 1.000.000 TL çıkarılmıştır. Genel Merkezi Çorum Teknokent te, Ankara Şubesi Azel Kulededir. Yazılım Franchising işi yapan şirketimiz,

Detaylı

Restoran, cafe, bar, pastane ve oteller için güvenli ve hızlı işletme sistemi

Restoran, cafe, bar, pastane ve oteller için güvenli ve hızlı işletme sistemi Yeme içme sektörü için yeni nesil Satış Noktası Yönetim Çözümleri Restoran, cafe, bar, pastane ve oteller için güvenli ve hızlı işletme sistemi %100 YERLİ www.posmaks.com POSMAKS Nedir? POSMAKS, her ölçekteki

Detaylı

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz.

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. Mehmet Can HANAYLI Sanal ortamda hukuksal kurallara uyarak e-ticaret yapabileceksiniz. E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. E-Ticarette

Detaylı

WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır.

WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır. E-Ticarete Giriş E-Ticaret Tanımı WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır. OECD(İKTİSADİ İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA

Detaylı

ÇOK KANALLI DİJİTAL ÖDEME SİSTEMİ PLATFORMU

ÇOK KANALLI DİJİTAL ÖDEME SİSTEMİ PLATFORMU Hazır Ödeme Sistemi Terminalleri... ÇOK KANALLI DİJİTAL ÖDEME SİSTEMİ PLATFORMU İçindekiler - SmartPAY Nedir? - Projenin Amaçları - Ne Yapar? - Ne Sağlar? - Sistemin İşleyişi Nedir? SmartPAY, Çok Kanallı

Detaylı

Telefon 581 22,9 23,9. Faks 532 20,9 21,9. Televizyon 54 2,1 2,2 EDI (Elektronik Veri Değişimi) Bilgisayar 496 19,5 20,4. Toplam 2432 95,7 100,0

Telefon 581 22,9 23,9. Faks 532 20,9 21,9. Televizyon 54 2,1 2,2 EDI (Elektronik Veri Değişimi) Bilgisayar 496 19,5 20,4. Toplam 2432 95,7 100,0 Mermercinin e-ticaret Silahı Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı NAKİLCİOĞLU AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi / Sinema-TV Bölümü Mermer Sektörü ve Bilişim Çalıştayı 31 Ocak - 15 Şubat 2009 Atatürk tü Kültür Merkezi

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar Genel Kavramlar Muhasebe işlerini bilgisayarla yapabilmek için de muhasebe programlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Paket program, bir sektördeki çok sayıda işletmenin kullanabileceği yapıda hazırlanmış programdır.

Detaylı

SİSTEM ANALİZİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA DERS 2 > GÜNÜMÜZ İŞLETMELERİNDE ENFORMASYON SİSTEMLERİ

SİSTEM ANALİZİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA DERS 2 > GÜNÜMÜZ İŞLETMELERİNDE ENFORMASYON SİSTEMLERİ SİSTEM ANALİZİ IT (ET) NEDİR?. BİLGİSAYAR DONANIM VE YAZILIMI VERİ YÖNETİMİ AĞ VE TELEKOMÜNİKASYON TEKNOLOJİLERİ WWW & İNTERNET İNTRANET & EKSTRANET SAYFA > 1 IS (ES) NEDİR?. ENFORMASYON SİSTEMİ BİRBİRİYLE

Detaylı

e-fatura lı Dünya Erdem GÜLGENER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, e-logo

e-fatura lı Dünya Erdem GÜLGENER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, e-logo e-fatura lı Dünya Erdem GÜLGENER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, e-logo e-fatura lı İlk Gün.. Biz e-fatura yı gönderdik de....alacak olan düşünsün! e-fatura gönderen kurum fatura basım ve gönderiminden

Detaylı

GTREurope Turkey Trade & Export Finance Conference Serkan BİLEN, DAIKIN TÜRKİYE, Genel Müdür Yardımcısı 21 Mart 2017 İstanbul

GTREurope Turkey Trade & Export Finance Conference Serkan BİLEN, DAIKIN TÜRKİYE, Genel Müdür Yardımcısı 21 Mart 2017 İstanbul GTREurope Turkey Trade & Export Finance Conference 2017 Serkan BİLEN, DAIKIN TÜRKİYE, Genel Müdür Yardımcısı 21 Mart 2017 İstanbul GÜNDEM Kullanılan Uygulamalar ve Devam Eden Projeler DBS Otomasyonu Finans

Detaylı

RESTORANINIZDA HIZ VAR, HATA YOK

RESTORANINIZDA HIZ VAR, HATA YOK RESTORANINIZDA HIZ VAR, HATA YOK Oteller, Restoranlar, Pastaneler, Fast Food Zincirleri, Barlar, Cafeler Konuk Ağırlama Sektöründeki Tüm İşletmeler İçin En Uygun Çözüm Donanım Bağımsız 7/24 Destek Opsiyonel

Detaylı

FONKSIYONLARA GÖRE IŞLETME

FONKSIYONLARA GÖRE IŞLETME FONKSIYONLARA GÖRE IŞLETME BILGI SISTEMLERI ÜNİTE 7 GİRİŞ İşletmelerin işlerini yürütebilmeleri için tedarikçileri, müşterileri, çalışanları, faturaları, ödemeleri, mal ve hizmetleri ile ilgili birçok

Detaylı

Elektronik Mürekkep Teknolojisi

Elektronik Mürekkep Teknolojisi Elektronik Mürekkep Teknolojisi TAGINK NEDİR? Tagink görünmez, neredeyse tüm basılı dokümanlara ve ürünlere uygulanabilen ve uygulandığı her yüzeyi interaktif bir uygulamayla çalıştıracak hale getiren

Detaylı

Tedarik Zinciri Aşamaları. Tedarik Zincirleri Dinamiktir. Tedarik Zinciri Aşamaları. Tedarik Zincirinin Amacı Aşamaları. Tedarik Zinciri Aşamaları

Tedarik Zinciri Aşamaları. Tedarik Zincirleri Dinamiktir. Tedarik Zinciri Aşamaları. Tedarik Zincirinin Amacı Aşamaları. Tedarik Zinciri Aşamaları TEDARİK ZİNCİRİ FAALİYETLERİ ve MALİYET UNSURLARI Tedarik zinciri, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile üretilen mal ve hizmet ile doğrudan yada dolaylı olarak ilgili tüm taraflardan oluşan bir yapıdır

Detaylı

Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Teklifimizle ilgili her türlü sorunuzu yanıtlamaya hazır

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Lojistik Dersi Konuşmacı - Ali KAHRAMAN Danışman - Yrd.Doç.Dr. Nevin ALTUĞ İÇİNDEKİLER

Detaylı

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu E-Ticaret siteniz ile Logo Yazılımınız (GO, GO Plus, Tiger2, Tiger Plus, Tiger Enterprise) arasında veri aktarımını sağlayan bir

Detaylı

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012 Teknoloji ve bilgi paylaşımı ile müşterinin en güçlü olduğu çağda yaşıyoruz Müşteriler bilgiye sınırsızca

Detaylı

Kurumsal & Biz Kimiz?

Kurumsal & Biz Kimiz? Kurumsal & Biz Kimiz? Hakkımızda TEKNOLOJİNİN SUNDUĞU OLANAKLARI MÜŞTERİLERİNİN İŞ VERİMLERİNİ ARTIRMALARINA HİZMET EDECEK BİÇİMDE YORUMLAYAN OPAK AİLESİ HER SEKTÖR VE ÖLÇEKTEN ŞİRKETE ÇÖZÜM SUNUYOR. Şirketleri

Detaylı

BİLİŞİM SİSTEMLERİNİN PRENSİPLERİ

BİLİŞİM SİSTEMLERİNİN PRENSİPLERİ BİLİŞİM SİSTEMLERİNİN PRENSİPLERİ Derleyen: Prof. Dr. Güngör BAL Bölüm 8 Elektronik ve Mobil Ticaret Prensipler ve Öğrenme Hedefleri Elektronik ticaret ve mobil ticaret git gide gelişmekte ve işin yürütülmesi

Detaylı

6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1

6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1 6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1 1. Tanım 2. Tedarik Zinciri Nasıl İşler? 3. Mağazalarda Gerçekleştirilen Prosedürler 3.1 Temel Stok Kontrolü 3.2 Envanter Yönetimi 3.3 Miktar ve Hasar Raporları 3.4 Ürünlerin

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014 Haşmet GÖKIRMAK Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014 Pazarlama nedir? Piyasa ve Müşteri İhtiyaçlarının Anlaşılması Müşteri Odaklı Pazarlama Stratejisi Bütünleşmiş Pazarlama Plan ve Programının Hazırlanması Müşteri

Detaylı

İş Hayatında Yeni Bir Start!

İş Hayatında Yeni Bir Start! İş Hayatında Yeni Bir Start! START Neden Start? START her küçük işletmenin sahip olmak isteyeceği bir yazılım... Tek kullanıcılı, muhasebesini dışarıda takip eden küçük işletmelere ve şahıs firmalarına

Detaylı

OPERA OTEL YÖNETİM SİSTEMİ GENEL TANITIM

OPERA OTEL YÖNETİM SİSTEMİ GENEL TANITIM OPERA OTEL YÖNETİM SİSTEMİ GENEL TANITIM OPERA İşletme Çözümü'nün merkezinde OPERA Otel Yönetimi Sistemi (Property Management System / PMS) bulunur. Her boyuttaki otel ve otel zincirinin değişken ihtiyaçlarını

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

Türkiye de E-Ticaret Pazar Büyüklüğü

Türkiye de E-Ticaret Pazar Büyüklüğü Türkiye de E-Ticaret Pazar Büyüklüğü İçindekiler E-Ticaret Tanımlama ve Kapsam Tahminleme Modeli E-Ticaret Ekosistemi ve Pazar Büyüklüğü Karşılaştırmalar E-Ticaret Tanımlama ve Kapsam E-Ticaret Tanımı

Detaylı

Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil!

Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil! Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil! Turint, turizm sektöründe faaliyet gösteren acentelere artı değer katma esasına göre geliştirilmiş, emsalsiz bir bilgi yönetim sistemidir! Çağın en etkili mecrası

Detaylı

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP 1 Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP Mobil Yazılım Hızlı Mobil Sayfalar Günümüzde mobil

Detaylı

Takdim Sırası. * Sanal Organizasyon ve Özellikleri. * Elektronik Ticaret. * Elektronik Ticaret Türleri. * Türkiye de Elektronik Ticaret 2/28

Takdim Sırası. * Sanal Organizasyon ve Özellikleri. * Elektronik Ticaret. * Elektronik Ticaret Türleri. * Türkiye de Elektronik Ticaret 2/28 Takdim Sırası * Sanal Organizasyon ve Özellikleri * Elektronik Ticaret * Elektronik Ticaret Türleri * Türkiye de Elektronik Ticaret 2/28 Sanal Organizasyonlar * Sanal (Virtual) : Fiilen mevcut olmayan

Detaylı

Ek Gereksinimler Standard Pro Plus EE HR

Ek Gereksinimler Standard Pro Plus EE HR Haziran-Aralık 2013 Workcube E-Business Portal Editions* Paketler (Sunucu bazlı lisanslama) / USD Standart Edition 19.900 $ Pro Edition 29.900 $ Plus Edition 39.900 $ Enterprise Edition 49.900 $ Open Enterprise

Detaylı

UniTravel Sistem Yapısı

UniTravel Sistem Yapısı UniTravel Sistem Yapısı 1. UniTravel Sistemi 2. Müşteriler 3. Tedarikçiler Modüller 1. Web Sitesi 2. Satış ve Tedarik Modülleri 2.1. Uçak Modülü 2.2. Otel Modülü 2.3. Tur Modülü 2.4. Transfer Modülü 2.5.

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Nedir? Hammadde temini yapan, onları ara mal ve nihai ürünlere çeviren, nihai ürünleri müşterilere dağıtan, üretici ve dağıtıcıların oluşturduğu bir ağdır. TARLADAN

Detaylı

LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Mehmet TANYAŞ İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Lojistik Derneği (LODER) Başkanı ORACLE Applications Day 14.03.2006, İSTANBUL SUNUM PLANI Lojistik Yönetimi

Detaylı

Türkiye de E-Ticaret 2015 Pazar Büyüklüğü. 3 Haziran 2016, Istanbul

Türkiye de E-Ticaret 2015 Pazar Büyüklüğü. 3 Haziran 2016, Istanbul Türkiye de E-Ticaret 2015 Pazar Büyüklüğü 3 Haziran 2016, Istanbul İçindekiler E-Ticaret Tanımlama ve Kapsam Tahminleme Modeli E-Ticaret Ekosistemi ve Pazar Büyüklüğü Karşılaştırmalar Çalışmanın paydaşları

Detaylı

E-TİCARET E-İŞ İNTERNET NEDİR? E-Ticaret Nedir? İnternetin platform oluşturduğu bilgisayar ağları vasıtasıyla ürün, hizmet ve bilginin,

E-TİCARET E-İŞ İNTERNET NEDİR? E-Ticaret Nedir? İnternetin platform oluşturduğu bilgisayar ağları vasıtasıyla ürün, hizmet ve bilginin, E-TİCARET E-İŞ İNTERNET NEDİR? E-Ticaret Nedir? Elektronik ticaret; mal ve hizmetlerin; üretim, reklam ve satış, desteğinin internet ve/veya elektronik ortamda güvenli bir şekilde yapılmasıdır. E-Ticaret

Detaylı

Avrupa, Avustralya, Kanada ve Japonya daki iş seyahatlerinde harcanan KDV yi geri alın.

Avrupa, Avustralya, Kanada ve Japonya daki iş seyahatlerinde harcanan KDV yi geri alın. KDV İADESİ Sınır ötesi KDV ve vergi geri alımında bir dünya lideridir. Bir yandan kanunlara tam anlamıyla uyumluluk sağlarken, diğer yandan sektör lideri teknolojimiz yardımıyla vergi iadelerinizi olabilecek

Detaylı

Begüm KIZILTEPE 0510110079 Aykut ÇELİK 0510110080 Hatice ŞAHİN 0510110081 Kemal ÖZTÜRK 0510110083

Begüm KIZILTEPE 0510110079 Aykut ÇELİK 0510110080 Hatice ŞAHİN 0510110081 Kemal ÖZTÜRK 0510110083 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ SEYAHAT İŞLETMELERİNDE OTOMASYON SUNUMU Begüm KIZILTEPE 0510110079 Aykut ÇELİK 0510110080 Hatice ŞAHİN 0510110081 Kemal ÖZTÜRK 0510110083

Detaylı

Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi

Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi Son güncelleme: 19 Ocak 12 Winner Merkez ve Zincir Mağaza......2 Winner Ticari ı......4 Opsiyon Fiyatlar...... Winner Üretm Yönetmi......6 Winner Tedarik Yönetmi......7

Detaylı

ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMLERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YAZILIMI

ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMLERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YAZILIMI ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMLERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YAZILIMI OSGB ler için oluşturulmuş bu yazılım sadece iş sağlığı güvenliği uygulamalarını değil Bir OSGB de gerekli olan bütün faaliyetleri kapsamaktadır.

Detaylı

Fiziki olarak olmayan, özel kodlar ve algoritmalar ile üretilen internet üzerinden belli protokoller ile kullanılan sanal para borsası

Fiziki olarak olmayan, özel kodlar ve algoritmalar ile üretilen internet üzerinden belli protokoller ile kullanılan sanal para borsası Fiziki olarak olmayan, özel kodlar ve algoritmalar ile üretilen internet üzerinden belli protokoller ile kullanılan sanal para borsası Sanal para birimlerinden en çok tanınan bitcoin; dolaşımdaki bitcoin

Detaylı

KOBİLERE MİKRO YAZILIM DAN TİCARİ YAZILIM: MiKRO JUMP YÜKSELMEK için SIÇRA!

KOBİLERE MİKRO YAZILIM DAN TİCARİ YAZILIM: MiKRO JUMP YÜKSELMEK için SIÇRA! KOBİLERE MİKRO YAZILIM DAN TİCARİ YAZILIM: MiKRO JUMP YÜKSELMEK için SIÇRA! Büyümek isteyen her şirkete lazım. mikro.com.tr Sektör bağımsız çalışıyorsanız, birden fazla lokasyonda ya da sektörde faaliyet

Detaylı

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10 InnGenius Vega Yazılım ın en son ürünü InnGenius PMS küçük ve orta ölçekli otel,motel, pansiyon gibi misafir ağırlayan işletmelerin oda kontrolü, satış kanallarının yönetimi ve perakende satışlarını kontrol

Detaylı

Şirketinizin prestijini, özgünlüğünü internet ortamında yansıtmak bizim işimiz!

Şirketinizin prestijini, özgünlüğünü internet ortamında yansıtmak bizim işimiz! Şirketinizin prestijini, özgünlüğünü internet ortamında yansıtmak bizim işimiz! Kurumsal ve tam profesyonel bir çözüm arıyorsanız, uzun soluklu ve kaliteli işleri hayata geçirmek adına Egebilgi sizleri

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

1. E-TİCARETTE MAL ve HİZMET ALIP SATMAK 1.1. E- Ticaretin Ögeleri 1.1.1. E-Posta 1.1.2. Elektronik Firma (e-firma) 1.1.3. Alıcı 1.1.4.

1. E-TİCARETTE MAL ve HİZMET ALIP SATMAK 1.1. E- Ticaretin Ögeleri 1.1.1. E-Posta 1.1.2. Elektronik Firma (e-firma) 1.1.3. Alıcı 1.1.4. 1. E-TİCARETTE MAL ve HİZMET ALIP SATMAK 1.1. E- Ticaretin Ögeleri 1.1.1. E-Posta 1.1.2. Elektronik Firma (e-firma) 1.1.3. Alıcı 1.1.4. Bankalar 1.1.5. Sigorta 1.1.6. Nakliye Elektronik posta, bir bilgisayardan

Detaylı

aberon PICK-BY-LIGHT aberon PICK CART,

aberon PICK-BY-LIGHT aberon PICK CART, DEPO OTOMASYONU VELTIONoptimum ilaç ve kozmetik ürünleri dağıtıcılarına çok çeşitli seçenekler sunar. Toplama otomasyonuna ilişkin sunduğumuz çözümler, dağıtıcıların ürün akışlarını ve hizmet seviyelerini

Detaylı

Arkman Programları. Arkman Bilet 9L Arkman Cari Hesap 9L

Arkman Programları. Arkman Bilet 9L Arkman Cari Hesap 9L Arkman Programları Arkman Bilet 9L Arkman Cari Hesap 9L Turizm Acentesi Arkman sistem işleyişi Sistemdeki çalışma prensipleri: Web üzerinden ve/veya Turizm Acentesi ofisinde satılmış biletlerin Arkman

Detaylı

INK. Elektronik Mürekkep Teknolojisi

INK. Elektronik Mürekkep Teknolojisi Elektronik Mürekkep Teknolojisi Ta g i n k g ö r ü n m e z, n e r e d e y s e t ü m b a s ı l ı dokümanlara ve ürünlere uygulanabilen ve uygulandığı her yüzeyi interaktif bir uygulamayla çalıştıracak hale

Detaylı

TIGER PLUS FİYAT LİSTESİ 4 Ağustos 2011 tarihinden itibaren geçerlidir.

TIGER PLUS FİYAT LİSTESİ 4 Ağustos 2011 tarihinden itibaren geçerlidir. TIGER PLUS FİYAT LİSTESİ 4 Ağustos 2011 tarihinden itibaren geçerlidir. Genel 1. Fiyat listesinde bulunan tüm lisans ve eğitim fiyatları ile eğitim süreleri LOGO tarafından tavsiye edilen son kullanıcı

Detaylı

LOS Energy. Akaryakıt / Gaz Dağıtım Çözümü

LOS Energy. Akaryakıt / Gaz Dağıtım Çözümü LOS Energy Akaryakıt / Gaz Dağıtım Çözümü Exepto Bilgi Teknolojileri A.Ş. 2003 Yılında kuruldu. Alışan Group Şirketi ISO 9001 Certified Microsoft Çözüm Ortağı Custom Solutions Competency Data Management

Detaylı

E-ticarette finans. Hakan Orhun ETİD Yönetim Kurulu Başkanı

E-ticarette finans. Hakan Orhun ETİD Yönetim Kurulu Başkanı E-ticarette finans Hakan Orhun ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Eğitim Programı Dünyada eticaret Türkiye de ticaret ve ETİD Eticaret iş modelleri Eticaret süreçleri Eticaret iş planı modeli Eticaret finansal

Detaylı

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat Bayileriniz kendi müşterilerine yaptıkları satışların tutarını sizin online tahsilat sisteminizden size ödeyecekler ve bayilerinizin satış ciroları direkt olarak

Detaylı

Doç.Dr. Mehmet MARANGOZ İNTERNETTE PAZARLAMA. Beta

Doç.Dr. Mehmet MARANGOZ İNTERNETTE PAZARLAMA. Beta Doç.Dr. Mehmet MARANGOZ İNTERNETTE PAZARLAMA İstanbul - 2014 Beta I Yayın No : 3055 İşletme-Ekonomi Dizisi : 639 1. Baskı - Ocak 2014 - İSTANBUL ISBN 978-605 - 333-082 - 0 Copyright Bu kitab n bu bas s

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

Araştırma Modeli. KalDer - Üye Memnuniyeti Araştırması 2012 - TMME

Araştırma Modeli. KalDer - Üye Memnuniyeti Araştırması 2012 - TMME Araştırma Modeli Araştırma, KalDer in 2005 yılından bu yana KA Araştırma tarafından yürütülen TMME modelinin KalDer müşterileri nezdinde uygulanması ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, KA Araştırma ve

Detaylı

İhtiyacınızıBelirleyin, Size Çözüm Sunalım. Lastik Servis Satış. Finans. Dış Ticaret. Lastik Otel Fatura. Lastik Kaplama Cari CRM

İhtiyacınızıBelirleyin, Size Çözüm Sunalım. Lastik Servis Satış. Finans. Dış Ticaret. Lastik Otel Fatura. Lastik Kaplama Cari CRM İhtiyacınızıBelirleyin, Size Çözüm Sunalım Satınalma Finans Lastik Servis Satış Dış Ticaret Lastik Otel Fatura CRM Lastik Kaplama Cari E-Fatura B2B (Bayii Yönetimi) Muhasebe E-Defter B2C( Müşteri Yönetimi)

Detaylı

Ancak işletmelerin ürün inovasyonu yapmak için illa ki yeni bir ürün üretmeleri gerekmez. Zaten var olan ürünlerini daha iyi, daha kaliteli, daha

Ancak işletmelerin ürün inovasyonu yapmak için illa ki yeni bir ürün üretmeleri gerekmez. Zaten var olan ürünlerini daha iyi, daha kaliteli, daha İNOVASYON TÜRLERİ ÜRÜN İNOVASYONU Yeni veya özellikleri ya da kullanım amaçları açısından önemli ölçüde geliştirilmiş/iyileştirilmiş bir mal veya hizmetin pazara sunulmasıdır. Bu teknik özelliklerde, parçalarda

Detaylı

Seymen Isı - BayiPos Kullanım Klavuzu

Seymen Isı - BayiPos Kullanım Klavuzu 2014 Seymen Isı - BayiPos Kullanım Klavuzu SEYMEN ISI SİSTEMLERİ BayiPos Sistemi BayiPos, Seymen Isı Sistemlerinin bayilerine ve Seymen Isı Sistemleri bayilerinin kendi müşterilerine yapacakları ürün ve

Detaylı

Aktif24 E-TICARET SİSTEM DOKÜMANTASYONU

Aktif24 E-TICARET SİSTEM DOKÜMANTASYONU Aktif24 E-TICARET SİSTEM DOKÜMANTASYONU Bu dokümanda Aktif24 Software Solutions a ait E- Ticaret Sistemi teknik ayrıntılarla detaylı olarak anlatılmıştır. Aktif24 Software Solutions İçindekiler E-Ticaret

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 04.01.2016 Sayı: 2016/005 Ref: 4/005

SİRKÜLER İstanbul, 04.01.2016 Sayı: 2016/005 Ref: 4/005 SİRKÜLER İstanbul, 04.01.2016 Sayı: 2016/005 Ref: 4/005 Konu: İNTERNET SATIŞI YAPAN MÜKELLEFLER İÇİN E-ARŞİV UYGULAMASINA GEÇİŞ REHBERİ YAYIMLANMIŞTIR Gelir İdaresi Başkanlığı nın www.efatura.gov.tr internet

Detaylı

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Hesaplar menüsünde Hesap Açma alt başlığının altında bulunan Cari/Kıymetli Maden Hesabı Açma, Tasarruf Hesabı Açma veya Katılma Hesabı Açma seçeneklerinden

Detaylı

Turkuaz Grup Otomasyon. Bilist:Ev Tekstil İşletme Yönetimi. Aleksey BRYANTSEV (Bilist Yazılım) 1TÇ:Ticari KOBİ Yönetimi

Turkuaz Grup Otomasyon. Bilist:Ev Tekstil İşletme Yönetimi. Aleksey BRYANTSEV (Bilist Yazılım) 1TÇ:Ticari KOBİ Yönetimi Turkuaz Grup Otomasyon 1TÇ:Ticari KOBİ Yönetimi Bilist:Ev Tekstil İşletme Yönetimi Aleksey BRYANTSEV (Bilist Yazılım) Proje Kapsamı Proje Kapsamı Birden fazla şirketin verileri tek programda konsolide

Detaylı

CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi

CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Fazlı YILDIRIM fazli.yildirim@okan.edu.tr Oda: C522 www. fazliyildirim.com BIS364 Rekabet Avantajı İçin ç Müşteri ş İlişkileri Yönetimi Abdullah BOZGEYİK CRM

Detaylı

I.BURDUR SEMPOZYUMU EKONOMİ-TİCARET VE SANAYİ

I.BURDUR SEMPOZYUMU EKONOMİ-TİCARET VE SANAYİ I.BURDUR SEMPOZYUMU EKONOMİ-TİCARET VE SANAYİ 1262 I.BURDUR SEMPOZYUMU I.BURDUR SEMPOZYUMU 1263 BURDUR DAKİ KOBİ LERDE ELEKTRONİK TİCARET UYGULAMALARI İrfan ATEŞOĞLU * 1. Elektronik Ticaret Kavramı E-ticaretin

Detaylı

Kuruluş: Kişi sayısı: Sermaye: Ocak 2011 1 0 TL Müşteri sayısı: Vizyon: Bilist Hakkında

Kuruluş: Kişi sayısı: Sermaye: Ocak 2011 1 0 TL Müşteri sayısı: Vizyon: Bilist Hakkında Bilist Hakkında Bilist Hakkında Kuruluş: Kişi sayısı: Sermaye: Ocak 2011 1 0 TL Müşteri sayısı: Vizyon: 1 1TÇ yazılım ürünlerini satmak ve tam desteği sağlamak; - Satış - Eğitim/Destek - Yazılım geliştirme

Detaylı

TIGER PLUS FİYAT LİSTESİ 1 Aralık 2010 tarihinden itibaren geçerlidir.

TIGER PLUS FİYAT LİSTESİ 1 Aralık 2010 tarihinden itibaren geçerlidir. TIGER PLUS FİYAT LİSTESİ 1 Aralık 2010 tarihinden itibaren geçerlidir. Genel 1. Fiyat listesinde bulunan tüm lisans ve eğitim fiyatları ile eğitim süreleri LOGO tarafından tavsiye edilen son kullanıcı

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor Tarih: 06.10.2013 Sayı: 2013/16 Türkiye de e-ticaret Raporu na göre online alışveriş beş yılda 3 e katlandı 5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor İSMMMO nun Türkiye de e-ticaret adlı raporuna

Detaylı

Süha Makina - BayiPos Kullanım Klavuzu

Süha Makina - BayiPos Kullanım Klavuzu 2014 Süha Makina - BayiPos Kullanım Klavuzu Süha Makina BayiPos Sistemi BayiPos, Süha Makina'nın bayilerine ve Süha Makina bayilerinin kendi müşterilerine yapacakları ürün ve hizmet satışlarını kredi kartı

Detaylı

e-ticaret MESLEK ELEMANI TANIM e-ticaret Meslek Elemanı A- GÖREVLER İZMİR A 1-1 2014/I

e-ticaret MESLEK ELEMANI TANIM e-ticaret Meslek Elemanı A- GÖREVLER İZMİR A 1-1 2014/I TANIM e-ticaret Meslek Elemanı internet üzerinden ürün ve hizmetlerin alınıp satılmasını sağlamak üzere geliştirilmiş yazılım programını kullanan kişidir. A- GÖREVLER e-ticaret Meslek Elemanı çalıştığı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 232 BİLGİSAYARLI MUHASEBE II BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018

Detaylı

Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz

Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz MARPAR Ev Gereçleri San.ve Tic. Ltd. Şti. 2001-2009 tarihleri arasında ulusal ve uluslararası alanda bilinen markaların Karadeniz ve Doğu Anadolu

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik İşletmelerin ihtiyacı olan girdilerin (hammadde, malzeme,

Detaylı

AG DANIŞMANLIK HAKKINDA

AG DANIŞMANLIK HAKKINDA AG DANIŞMANLIK HAKKINDA AG DANIŞMANLIK; Bilişim sektörü üreticileri ve iş ortaklarına, yurtiçi ve yurtdışında danışmanlık, kurulum, eğitim, bilişim güvenliği ve dış kaynak sağlama(outsource) alanlarında,

Detaylı

TYD TURİZM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK A.Ş.

TYD TURİZM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK A.Ş. REZERVASYON PORTALI TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ TYD TURİZM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK A.Ş. REZERVASYON PORTALI HİZMET ALIMI İHALESİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ HAZİRAN 2016 İSTANBUL 1. ŞARTNAMENİN KONUSU TYD Turizm

Detaylı

Otel Giriş Günleri Otel Hafta Sonu Günleri Katkı Payları Otel Ekstraları Ürün Kontratları...

Otel Giriş Günleri Otel Hafta Sonu Günleri Katkı Payları Otel Ekstraları Ürün Kontratları... İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... vii ACENTA OTOMASYONLARI... 1 1.1. Veri Süreçleri... 2 1.2. Sistem Yapıları... 4 1.2.1. Modüller... 5 1.3. Kontrat Modülü... 6 1.3.1. Otel Sözleşmeleri... 8 1.3.2. Oda fiyatları...

Detaylı

Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI

Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Firmamız,çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne

Detaylı

Web Mağazaları İş Modelleri

Web Mağazaları İş Modelleri BİLİŞİM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ Web mağazaları ile ilgili iş modellerini incelemeden önce bilinmesi gereken; online satmak ile online mağazada satmak arasındaki farktır. Online Satış Online satış kısaca

Detaylı

İÇERİK OTO-MOBILE. Standart Süreç OTO-MOBILE. Avantajlar. Sistem Görünümü. Sistem Bilgisi. Yazılım / Donanım Gereksinimi

İÇERİK OTO-MOBILE. Standart Süreç OTO-MOBILE. Avantajlar. Sistem Görünümü. Sistem Bilgisi. Yazılım / Donanım Gereksinimi 03.05.2011 1 İÇERİK OTO-MOBILE Standart Süreç OTO-MOBILE Avantajlar Sistem Görünümü Sistem Bilgisi Yazılım / Donanım Gereksinimi 2 3 Tamir/Bakım Talebi Müşteri Araç Kontrolü Servis İş Emri Servis Parça

Detaylı

İçerik. E-Dönüşüm Süreci E-ticarette Efsaneler ve Gerçekler

İçerik. E-Dönüşüm Süreci E-ticarette Efsaneler ve Gerçekler İçerik E-Dönüşüm Süreci E-ticarette Efsaneler ve Gerçekler Giriş İnternet'in yaygınlaşması ile birlikte bir dot.com patlaması yaşandı. Amazon, yahoo, google gibi efsane markalar ortaya çıktı Bu iş herkes

Detaylı

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin!

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! 444 87 36 Multinet Çağrı Merkezi Şirketlere, müşterilerine, üye işyerlerine ve çalışanlarına fayda sağlayan ve katma değerli çözümler sunan Multinet ile tanışın.

Detaylı

Banka. İrsaliye Sipariş

Banka. İrsaliye Sipariş Çek ve Senet Fatura Sen Söyle Stok Cari Banka Kasa İrsaliye Sipariş Depo Sayım Seri No. Kasa 1. Serbest Kasa Girişi 2. Cari Hesaptan Nakit Tahsilat 3. Elden Çek Tahsilatı 4. Elden Senet Tahsilatı 5. Banka

Detaylı

Serkan Hacıömeroğlu Sosyal Medya Müdürü

Serkan Hacıömeroğlu Sosyal Medya Müdürü Serkan Hacıömeroğlu Sosyal Medya Müdürü E-Çözüm Elektronik Ticaret Hizmetleri Yaz.San.Tic.Ltd.Şti. Merkez: Ortaklar Cd. Bahçeler Sk. 20/5 Mecidiyeköy İstanbul Ar-Ge: İTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Arı2

Detaylı

Compiere Açık kodlu ERP + CRM yazılımı. Hüseyin Ergün Önsel Armağan Serkan Demir

Compiere Açık kodlu ERP + CRM yazılımı. Hüseyin Ergün Önsel Armağan Serkan Demir Compiere Açık kodlu ERP + CRM yazılımı Hüseyin Ergün Önsel Armağan Serkan Demir ERP Nedir? ERP = Kurumsal Kaynak Planlama Organizasyonların farklı fonksiyonlarının ve departmanlarının kullandığı enformasyonu

Detaylı

Stoklarınız ile ilgili tüm hareket ve detaylara menüler arasında gezmeden ulaşabilirsiniz.

Stoklarınız ile ilgili tüm hareket ve detaylara menüler arasında gezmeden ulaşabilirsiniz. OFİS Mikro Perakende Çözümleri 1 MİKRO OFİS SERİSİ Küçük ve orta ölçekteki perakende firmaları için hazırlanan programları, perakende satış noktalarının belkemiği olan satış noktası terminalleri (POSlarla),

Detaylı

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Satışınızı artırmak ve masraflarınızı

Detaylı

AVM ve mağazalar için

AVM ve mağazalar için AVM ve mağazalar için Akıllı telefonların kullanım oranı her geçen gün hızla artıyor. Buna paralel olarak işletmelerin tüketiciye ulaştırmak istedikleri mesajları için de yeni bir kanal şekillenerek yaygınlaşıyor.

Detaylı

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri Ürün Sitesi www.eticaretkiti.com Ürün Fiyatları 1797 TL - 2397 TL - 3497 TL Satış Başına Kazanç %20 Satış Oranı Satış Ortaklığı Başvuru Satış Artıran Etkenler

Detaylı

Faydaları. Taglette Nedir?

Faydaları. Taglette Nedir? Hızlı Kredi Sistemi Faydaları Taglette Nedir? Taglette, cep telefonlarında tek bir aplikasyon ile ürün üzerinden gereken en önemli bilgi ve hizmetlere ulaşmayı sağlayan yeni bir cep telefonu ve mikrochip

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz

Misyonumuz. Vizyonumuz Misyonumuz Bütçeleri ne olursa olsun eğlence ve iş gezilerinde kullanıcıların dünya çapında kalabileceği en iyi yerleri kolaylıkla keşfetmesini, rezervasyon yapmasını ve buralarda gezilerinin tadını çıkarmasını

Detaylı

ENTERPRISE TİCARİ PAKETLER ENTERPRISE TİCARİ MODÜLLER

ENTERPRISE TİCARİ PAKETLER ENTERPRISE TİCARİ MODÜLLER ENTERPRISE TİCARİ PAKETLER Paket Kodu Grup Fiyat (TL) İçerdiği Modüller Stok-Envanter Yönetimi + Finans Yönetimi + Satış (Kampanya) Yönetimi + PRO ENTERPRISE TİCARİ PRO 3.500 TL Satınalma (Anlaşma) Yönetimi

Detaylı

Fijital Deneyimin Gıda Perakendesine Etkileri. Bülent Dal Genel Müdür ve Kurucu Ortak

Fijital Deneyimin Gıda Perakendesine Etkileri. Bülent Dal Genel Müdür ve Kurucu Ortak Fijital Deneyimin Gıda Perakendesine Etkileri Bülent Dal Genel Müdür ve Kurucu Ortak Fijitalleşme ve Gıda Perakendesi Soru için buraya TIKLAYINIZ TEDARİKÇİ YERİ ÜRÜN BİLGİSİ FİYAT KARŞILATIRMASI SATINALMA

Detaylı