(Resmi Gazete ile yayımı: Sayı:23991)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "(Resmi Gazete ile yayımı: 12.3.2000 Sayı:23991)"

Transkript

1 TURKIYE CUMHURİYETİ İLE MAKEDONYA CUMHURİYETİ ARASINDAKİ SERBEST TİCARET ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞU HAKKINDA KANUN (Resm Gazete le yayımı: Sayı:23991) Kanun No Kabul Tarh MADDE 1.-7 Eylül 1999 tarhnde Ankara'da mzalanan "Türkye Cumhuryet le Makedonya Cumhuryet Arasındak Serbest Tcaret Anlaşması"nın onaylanması uygun bulunmuştur. MADDE 2. - Söz konusu Anlaşmaya ekl cetvellerde değşklk yapmaya Bakanlar Kurulu yetkldr. MADDE 3. - Bu Kanun yayımı tarhnde yürürlüğe grer. MADDE 4. - Bu Kanun hükümlern Bakanlar Kurulu yürütür.

2 TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE MAKEDONYA CUMHURİYETİ ARASINDAKİ SERBEST TİCARET ANLAŞMASI

3 DİBACE Aralarındak ekonomk şbrlğnn gelşmne katkıda bulunmak ve karşılıklı tcar mübadelelern kapsamım arttırmak amacıyla, dostluk lşklernn özellkle ekonomk şbrlğ ve tcaret alanlarında gelştrlmes ve güçlendrlmes arzusuyla; Br yanda TÜRKİYE CUMHURİYETİ (aşağıda bundan böyle "Türkye" olarak adlandırılacaktır) ve öte yanda MAKEDONYA CUMHURİYETİ (aşağıda bundan böyle "Makedonya" olarak adlandırılacaktır); Avrupa ve Akdenz'dek ekonomk entegrasyon sürecne aktf şeklde katılmak hususundak nyetlern hatırda tutarak ve bu sürec güçlendrmenn yollarını ve araçlarını araştırmak hususunda şbrlğnde bulunmaya hazır olduklarını fade ederek; Türkye le Avrupa Ekonomk Topluluğu arasında Ortaklık Kuran Anlaşmayı ve Makedonya le Avrupa Toplulukları arasında İşbrlğ Anlaşmasını dkkate alarak; Bu Anlaşmaya Taraf olanların (aşağıda bundan böyle "Taraflar" olarak adlandırılacaktır) kend aralarında ve başlıca tcar ortaklan le gelştrdkler şbrlğnden kazanılan tecrübey dkkate alarak; Tcaretlernn ahenkl br şeklde gelşmesn teşvk ermek ve karşılıklı şbrlğn, bu Anlaşma tarafından kapsanmayan alanlar da dahl olmak üzere, ortak çıkar alanlarında gelştrmek ve çeştlendrmek ve böylece eştlk, farklı muamelede bulunmama ve haklar ve vecbeler arasında denge esaslarına dayanan br çerçeve ve destekleyc çevre yaratmak amacıyla harekete geçmek hususundak arzularını beyan ederek; Tarafların çok taraflı tcaret sstemnn sürekl uygulanmasındak karşılıklı çıkarlarını hatırda tutarak ve GATT/DTÖ hükümler ve belgelernn kendlernn dış tcaret poltkalarına temel teşkl ettğn göz önünde tutarak; Bu amaçla, anılan belgelern hükümlerne ve özellkle serbest tcaret alanları kurulmasına lşkn olanlara uygun olarak. Taraflar arasındak tcarette engellern tedrc br şeklde ortadan kaldırılmasını amaçlayan hükümler ortaya koymak hususunda kararlı olarak; Bu amaçların takb çn aşağıdak Anlaşmayı (aşağıda bundan böyle "şbu Anlaşma" olarak adlandırılacaktır) akdetmeye karar vermşlerdr,:..-..,.

4 fr MADDE 1 Amaçlar 1. Türkye ve Makedonya, Türkye'nn AB le Gümrük Brlg'nden kaynaklanan yükümlülükler ve Makedonya le AB arasında İşbrlğ Anlaşması'nın gelşmn göz önünde bulundurarak, şbu Anlaşmanın hükümler ve GATT 1994 ve DTÖ'nü kuran Anlaşmanın ekndek mal tcaretne lşkn dğer çok taraflı anlaşmaların hükümlerne uygun olarak. Anlaşmanın yürürlüğe grmesn zleyen en geç 10 yılda sona erecek br geçş dönemnde tcaret kademel olarak serbestleştreceklerdr. 2. İşbu anlaşmanın amaçlan şunlardır: a) Taraflar arasındak ekonomk şbrlğn arttırmak ve k ülke halklarının yaşam standartlarım yükseltmek; b) Tarım ürünler de dahl olmak üzere, mal tcaretnde karşılaşılan güçlükler ve kısıtlamaları ortadan kaldırmak; c) Karşılıklı tcaretn genşletlmes yoluyla, Taraflar arasındak ekonomk lşklern ahenkl şeklde gelşmesn teşvk etmek; d) Taraflar arasındak tcaret çn adl rekabet koşullarını yaratmak; e) Tcarettek engellern kaldırılması suretyle, dünya tcaretnn ahenkl gelşmes ve genşlemesne katkıda bulunmak; f) Taraflar arasındak şbrlğn arttırmak; g) Yatırımların, özellkle de k ülkedek ortak yatırımların daha fazla desteklenmes çn koşullan oluşturmak; h) Tarafların üçüncü ülke pazaılanndak tcaret ve şbrlğn arttırmak. MADDE 2 Temel Vergler 1. İşbu Anlaşmanın kapsamındak tcar alış-venşler çn, thal edj^basfcgjjann sınıflandınlmasında Taraflann Gümrük Tarfelen uygulanacak^?^

5 İşbu Anlaşma le tess edlen aşamalı mdrmlere konu olan her urun ç m uygulanacak teme"! vergler. Tarafların bu Anlaşmanın yürürlüğe grdğ tarhte yürürlükte bulunan MFN verglerdr. 3. tşbu Anlaşmanın yürürlüğe grmesnden sonra, özellkle GATT Uruguay Round sonucunda mzalanan tanfe anlaşmasından veya Makedonya'tun DTÖ'ye katılmasından ve Türkye-Avrupa Toplulukları Gümrük Brlğrnden kaynaklanan nedenlerle, erga omnes bazda tarfe ndrm yapılması durumunda, ndrmlern uygulandığı tarhten tbaren, bu ndrlmş vergler 2 nc Paragrafta belrtlen temel verglern yern alacaktır. 4. Taraflar, söz konusu temel vergler konusunda brbrlern blglendreceklerdr. BÖLÜM I SANAYİ ÜRÜNLERİ MADDE 3 Kapsam Bu bölüm hükümler. Ek I de yer alan ürünler harç olmak üzere. Armonze Mal Tanımlaması ve Kodlama Sstemnn fasılları arasında yer alan ürünlere uygulanacaktır. MADDE 4 İthalat Gümrük Vergler ve Eş Etkl Vergler 1. Taraflar arasındak tcarette, şbu Anlaşmanın yürürlüğe grdğ tarhten tbaren, thalata hçbr yen gümrük vergs veya eş etkl verg konulmayacaktır. 2. Makedonya'nın Türkye menşel ürünler thalatında uyguladığı gümrük vergler, şbu Anlaşmanın Ek II hükümlerne göre kaldırılacaktır. 3. Makedonya menşel ürünler, Ek IH'te belrtlen özel hükümler saklı kalmak kaydıyla, Türkye'ye gümrük vergler veya eş etkl vergj^ertten^muaf olarak thal edlecektr.

6 Türkye ve Makedonya'nın Avrupa Topluluğuna karş: yükümlülüklernde meydana gelen her türlü değşklk. Ortak Komte ye ntkal ettrlecektr. MADDE 5 Mal Ntelktek Gümrük Vergler 4 üncü Madde hükümler, Makedonya'nın gümrük kayıtlarının tutulması amacıyla tahsl ettkler harç olmak üzere., mal ntelktek gümrük verglerne de uygulanacaktır. MADDE 6 İhracat Gümrük Vergler ve Eş Etkl Vergler 1. Taraflar arasındak tcarette yen hracat gümrük vergs veya eş etkl hç br verg konulmayacaktır. 2. Taraflar arasında hracatta tüm gümrük verglen ve eş etkl vergler şbu Anlaşmanın yürürlüğe grdğ tarhte kaldırılacaktır. MADDE 7 İthalat Mktar Kısıtlamaları ve Eş Etkl Tedbrler 1. İşbu Anlaşmanın yürürlüğe grdğ tarhten tbaren taraflar arasındak tcarette thalata yen mktar kısıtlaması veya eş etkl hçbr tedbır konulmayacak, var olanlar daha kısıtlayıcı hale getrlmeyecektr. 2. Tarafların brbrlernden thalata uyguladıkları mktar kısıtlamaları ve eş etkl tedbrler, Makedonya Hükümet le Türkye Hükümet arasında 27 Ekm 1997 tarhnde mzalanan Mutabakat Zaptı kapsamında yer alan tekstl ürünler harç olmak üzere, şbu Anlaşmanın yürürlüğe grdğ tarhte kaldırılacaktır.

7 MADDE 8 hracat Mktar Kısıtlamaları ve Eş Etkl Tedbrler 1. İşbu Anlaşmanın yürürlüğe grdğ tarhten tbaren, taraflar arasındak tcarette hracata yen mktar kısıtlaması veya eş etkl hç br tedbr konulmayacak, var olanlar daha kısıtlayıcı hale getrlmeyecektr. 2. Taraflar arasındak tüm hracat mktar kısıtlamaları ve eş etkl tedbrler şbu Anlaşmanın yürürlüğe grdğ tarhte kaldırılacaktır. MADDE 9 Teknk Mevzuat 1. Tarafların standartlar veya teknk düzenlemelere ve lgl tedbrlere lşkn haklan ve yükümlülükler, DTÖ Tcarette Teknk Engeller Anlaşması çerçevesnde yürütülecektr. 2. Herhang br Taraf, dğer Tarafın taleb üzerne, standartlar, teknk mevzuat ya da dğer önlemlere lşkn her özel durum çn blg sağlayacaktır. 3. Taraflar, tcarette teknk engellern azaltılmasını amaçlayacaklardır. Taraflar, bu amaçla, DTÖ Tcarette Teknk Engeller Anlaşmasında belrtlen tavsyelern ruhuna da uygun olarak, gerekl görülen hallerde, uygunluk değerlendrmes alanında karşılıklı tanıma anlaşmalarını müzakere edeceklerdr. BÖLÜM II TARIM, İŞLENMİŞ TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİ MADDE 10 Kapsam 1. Bu bölüm hükümler, Taraf ülkeler menşel tarım, şlenmş tanm ve balıkçılık ürünlerne uygulanacaktır. 2 İşbu Anlaşmanın amaçlan bakımından "Tanm ürünlen" tenm. Armonze Mal Tanımlaması ve Kodlama Sstemnn 1-24 fasıllan.jçrî^ç^talan ve Ek I'de sayılan ürünler anlamındadır.

8 MADDE 11 Tavz Değşm 1. İşbu Anlaşmanın Tarafları, bu Bölüm hükümler uyarınca Protokol 1 le belrlenen tavzler karşılıklı olarak brbrlerne tahss edeceklerdr. 2. Taraflar, tarımın ekonomler çersndek rolünü; Taraflar arasındak tarım ürünler tcaretnn gelşmn; tarım ürünlernn yüksek hassasyetn; tarım poltkalarına lşkn kurallarım göz önünde bulundurarak. Ortak Komte'de, karşılıklı olarak brbrlerne daha ler düzeyde tavzler tahss etme mkanlarını araştıracaklardır 3. Bu amaca uygun olarak, Protokol 1, tanın ürünlernde tcaret kolaylaştırmak amacıyla, Taraflar arasında sonuca bağlanmış tedbrler çerr. MADDE 12 Btk ve Hayvan Sağlığı Tedbrler Taraflar, btk ve hayvan sağlığı konularındak mevzuatlarını, keyf olarak, Taraflar arasında adl olmayan ayrımcılık şeklnde veya aralarındak tcarete gzl kısıtlama aracı olarak kullanmayacaklardır. Taraflar, sağlık tedbrlern, GATT ve dğer lgl DTÖ anlaşmaları hükümlernn ruhuna uygun olarak tatbk edeceklerdr. BÖLÜM III KURULUŞ HAKKI VE HİZMETLERİN ARZI MADDE İşbu Anlaşmanın Tarafları, hzmetler ve yatırımlar gb belrl alanların gderek artan önemnn draknde bulunmaktadırlar. Taraflar, Tcaret ve Hzmetler Genel Anlaşmasının lgl hükümlern de göz önünde bulundurarak, aralarındak şbrlğnn, özellkle Avrupa bütünleşmes kapsamında, kademel olarak gelştrlmes ve genşletlmes yönündek çabalarında, pazarlarının yatırımlar ve hzmetler tcaretne karşılıklı olarak daha len düzeyde açılması ve serbestleştrlmes çn şbrlğ va^ata^jardır

9 Taraflar, bu Vladde çerçevesndek lşklernn gelştrlmes ve dernleştrlmes ' amacıyla Ortak Komıte'de şbrlğ mkanlarını görüşeceklerdr. BÖLÜM IV GENEL HÜKÜMLER MADDE 14 İç Verglendrme 1. İşbu Anlaşmanın Tarafları, br Taraf menşel ürünler le dğer Taraf menşel benzer ürünler arasında, ster doğrudan doğruya ster dolaylı olarak, farklı muamele yaratan ç malı verg ntelkl her türlü tedbr veya uygulamadan kaçınacaklardır. 2. Br Taraftan dğer Tarafa hraç olunan ürünler, bu ürünlere konmuş olan doğrudan veya dolaylı verglern tutarını aşan br ç verg adesnden yararlanamaz. MADDE 15 Başka Anlaşmalar Tarafından Düzenlenen Tcaret İlşkler 1. İşbu Anlaşma, kendsnn getrdğ tcaret rejmn ve özellkle menşe kuralları hükümlern olumsuz yönde etklemedkçe, üçüncü ülkeler le gümrük brlklernn, serbest tcaret alanlarının muhafazasına veya kurulmasına ya da sınır tcaret çn düzenlemelere gdlmesne engel teşkl etmeyecektr. 2. Taraflardan brsnn taleb üzerne, gümrük brlğ veya serbest tcaret alanları kuran anlaşmalar hakkında. Taraflar arasında Ortak Komte'de blg değşmnde bulunulacaktır. MADDE 16 Yapısal Uyum 1. Taraflar, 4 üncü Madde hükümlernden sapına olarak, sn>>'ftn''^!î^ujırlı bı süre çn gümrük verglernn yükseltlmes şeklnde tedb# fesulıjle*. y '

10 Bu önlemler yalnfzca bebek endüstrler veya yenden yapılanma aşamasında olan ya da özellkle öneml sosyal sorunların onaya çıkmasına neden olablecek cdd güçlükler çersnde bulunan sektörler bakımından söz konusu olablecektr. 3. Dğer Taraf menşel ürünlern thalatında, söz konusu tedbrler kapsamında uygulanablecek gümrük vergler, -ad valorem- % 25 geçemeyecek ve dğer Taraf ülke menşel ürünler çn br terch unsuru çerecektr. Söz konusu tedbrlere tab ürünlern toplam thalat tutan. 4 üncü Madde le tanımlanan toplam sanay ürünler thalatının, statısrklenn temn edlebldğ son yıl tbaryle % 15 n geçemeyecektr. 4. Söz konusu tedbrler, Ortak Komte tarafından daha uzun br süreye zn verlmedğ sürece, 5 yılı aşmayacak br süre çn uygulanacaktır. En geç geçş süresnn sonunda bu tedbrlern uygulanmasına son venlecektır. 5. Br ürüne uygulanan tüm gümrük vergler, mktar kısıtlamalan, eş etkl verg ve resmler le eş etkl tedbrlern tamamen kaldırılmasından tbaren 3 yıldan fazla br süre geçtkten sonra, söz konusu ürüne karşı bu tür tedbrler getrlemeyecektr. 6. Taraflar, alacaklan stsna tedbrlere lşkn olarak Ortak Komte'y blglendrecekler ve Taraflardan herhang bnsnn taleb üzerne, söz konusu tedbrler ve bu tedbrlern uygulanacağı sektörler konusunda, tedbrlern uygulanmasından önce Ortak Komıte'de danışmalarda bulunulacaktır. Taraflar, söz konusu tedbrler alırken, bu Madde uyannca uygulanacak gümrük verglernn kaldınlması çn Ortak Komte'ye br takvm sunacaklardır. Söz konusu takvm, bu verglern, en geç uygulanacaklan son k yıl çnde eşt oranlarda aşamalı olarak kaldınlmasını sağlayacaktır. Ortak Komte farklı br takvm kararlaştırabılr. MADDE 17 Dampng Taraflardan brs, şbu Anlaşma kapsamındak tıcan lşklernde Gümrük Tarfeler ve Tcaret Genel Anlaşması'nm VI ncı Maddes anlamındı dampng yapılmakta olduğunu tespt ederse, bu uygulamaya karşı. Gümrük T :u teletı ve Tcaret Genel Anlaşmasının VI ncı Maddesne ve anılan Maddeyle îlgılı anlaşmalar tarafından belrlenen kurallara uygun olarak, şbu AnMşnt uw^l mo Maddesnde yer alan koşullar ve belrlenen usullere g->p- 4 uvuun ı&l^r-lerı Vajylır

11 MADDE 18 Belrl Ürünlern İthalatı Üzernde Acl Eylem Taraflardan herhang brne, br ürünün yüksek mktarlarda thal edlmes ve mevcut koşulların, a) yerl üretclern cdd zararına veya benzer ya da doğrudan rakp ürünlern pazarında bozulmalara, b) ekonomnn herhang br sektöründe cdd bozulmalara veya br bölgenn ekonomk durumunda cdd kötüleşmeye yol açacak güçlüklere, neden olması veya bunlara tehdt oluşturması durumunda, lgl Taraf, 21 nc Maddede yer alan koşul ve usuller daresnde uygun tedbrler alablr. MADDE 19 Reeksport ve Cdd Kıtlık 6 ve 8 nc Maddeler hükümlerne uyulması, br üründe, a) şbu Anlaşmanın hracatçı Tarafının bahs konusu üründe, hracat mktar kısıtlamaları, hracat vergler veya eş etkl verg ve resmler uyguladığı br üçüncü ülkeye reeksporta yol açmakta se; veya, b) İhracatçı Taraf çn önem taşıyan bu üründe cdd br kıtlığa veya kıtlık tehddne yol açmakta se, ve yukarıda değnlen durumların, hracatçı Taraf çn büyük güçlükler doğurması veya doğurması htmaln ortaya çıkarması halnde, bu Taraf 21 nc Maddede yer alan koşul ve usullere göre uygun tedbrler alablr. Bu önlemler ayırım gözetlmeyecek şeklde uygulanacak ve var olmalarını gerektren sebepler ortadan kalktığında sona erdrlecektr.

12 MADDE 20 Devlet Tekeller 1. Taraflar, şbu Anlaşmanın yürürlüğe grşnden tbaren brnc yılın sonuna kadar aşamalı olarak, tcar ntelktek her türlü devlet tekelnn, malların temn olunması ve pazarlanması alanlarında, Tarafların vatandaşları arasında ayrımcılık yaratmamasını temn ederler. 2. Ortak Komte, bu amacın gerçekleştrlmes çn alman tedbrlerden haberdar edlecektr. MADDE 21 Korunma Tedbrlern Uygulama Usulü 1. Taraflar, bu madde le belrlenen korunma tedbrler usullern uygulamadan önce, aralarındak görüş farklılıklarını gdermek amacıyla doğrudan danışmalarda bulunacak ve dğer tarafı blglendreceklerdr. 2. Korunma tedbrler almayı planlayan Taraf, 17, 18, 19, 24 ve 32 nc Maddelerde belrlenen durumlarda mümkün olan en kısa zamanda Ortak Komte'ye blg verecektr. İlgl Taraf, durumun etraflı br şeklde ncelenmes çn gerekl bütün blglen ve yardımı Ortak Komte'ye sağlayacaktır. Soruna her k Taraf çn de kabul edleblr br çözüm bulunablmes çn Taraflar arasında Ortak Komte'de en kısa zamanda danışmalarda bulunulacaktır. 3. Sorunun Ortak Komte'ye ntkal ettrlmesn zleyen br ay çersnde, lgl Tarafın traz edlen br uygulamaya ya da bldrlmş olan güçlüklere son verememes veya soruna lşkn olarak br Ortak Komte kararının bulunmaması halnde, zarar gören Taraf sorunun çözümlenmes çn gerekl gördüğü korunma tedbrlern alablr. 4. Korunma tedbrler en kısa zamanda Ortak Komte'ye bldrlecektr. Söz konusu tedbrler, uygulanmalarını gerektren duruma göre ve uygulamadan kaynaklanan zararı ya da söz konusu güçlüklen aşmayacak şeklde kapsam ve süre bakımından sınırlı tutulacaktır. Tedbrlern seçm sırasında Anlaşmanın şleyşne en az zarar verecek olanlara öncelk tanınacaktır. 5. Koşullann bu tedbrlern devam ettrlmesn haklı çıkarmayacağa k İde değşmes halnde, korunma tedbrler, hafîfletlmeler ya d^^l^ırp^ıtma yönelk olarak Ortak Komte'de düzenl danışmalara konu kıtı ; nacakîtr> '"

13 -1861 önceden durum değerlendrmes yapmayı mkansız kılan olağandışı koşullar an br eylem gerektryorsa, lgl Taraf 17, 18, 19, 24, ve 32 nc Maddelerde belrlenen durumlarda, ortaya çıkan zaran telaf etmekle sınırlı olmak üzere, gerekl htyat tedbrler uygulayablr. Tedbrler en kısa zamanda Ortak Komte'ye bldrlecek ve Taraflar arasında Ortak Komte'de mümkün olan en kısa sürede danışmalarda bulunacaktır. MADDE 22 Menşe Kuralları ve Gümrük daresnde İşbrlğ Protokol 2 de Menşe kuralları ve dar şbrlğ yöntemler düzenlenmektedr. MADDE 23 Ödemeler İk devlet arasında mal ve hzmetler tcaret le menkul kıymetler üzerndek haklardan kaynaklanan ödemeler, Tarafların lgl mevzuatına göre konvertıbıl dövzler üzernden yapılacaktır. MADDE 24 İşletmeler, Devlet Yardımlarına İlşkn Rekabet Kuralları 1. Aşağıdak hususlar, Taraflar arasındak tcaret etkledğ ölçüde, şbu Anlaşmanın düzgün şeklde şlemes le bağdaşmamaktadır: a) Rekabetn önlenmes, kısıtlanması veya saptırılmasını amaçlayan veya etk tbaryle bu sonucu doğuran tüm şletmeler arası anlaşmalar, şletme brlkler tarafından alman kararlar ve ortak uygulamalar; b) Br veya brden fazla şletme tarafından Taraflardan brnn topraklarının tümünde veya bunun öneml br bölümünde sahp oldukları hakm durumun kötüye kullanılması; c) Belrl şletmeler veya belrl malların üretmn kayıracak-reçjftfc^ bozan veya bozma tehlkes doğuran her devlet yardımı.

14 Her br taraf, devlet yardımları alanında şeffaflığı sağlayacaktır. Taraflardan brnn taleb üzerne, dğer Taraf, devlet yardımlarıyla lgl özel durumlar hakkında blg sağlayacaktır. 3. Bu Maddenn l nc paragraf hükümlernn uygulanması amacıyla, Taraflar, Avrupa Toplulukları le aralarında mevcut Anlaşmalarında yer alan usul ve şartlara uygun önlemler alacaklardır. Söz konusu usul ve/veya şartlarda yapılan herhang br değşklk Taraflar arasında da uygulanacaktır. 4. Taraflar özel br uygulamanın bu maddenn 1 nc Paragraf kuralları le bağdaşmadığını düşünürse ve, a) bunun, bu Maddenn 3 üncü paragrafında atıfta bulunulan uygulama kuralları le yeternce lşklendrlmemş olması; veya, b) böyle kuralların bulunmaması halnde ve bu tür uygulamaların dğer tarafın çıkarlarına öneml zarar vermes veya zarar tehddnde bulunması veya hzmet sektörünü de çeren yerel sanaye madd zarar vermes durumunda, söz konusu Taraf, Ortak Komte'de konu hakkında danışmalarda bulunduktan sonra veya danışma talebnn Ortak Komte'ye ntkal ettrlmesnn üzernden otuz çalışma günü geçtkten soma uygun tedbrler alablr nc Paragrafın (c) bendne aykırı uygulamalar söz konusu olduğunda, yukarıda sözü edlen tedbrler, DTÖ/GATT 1994 hükümlernn uygulanabldğ hallerde ve yalnızca DTÖ/GATT 1994 le veya DTÖ/GATT 1994'ün gözetmyle oluşturulmuş veya Taraflar arasında geçerl olan başka br mekanzma tarafından belrlenen usul ve koşullar çerçevesnde uygulamaya konulablecektr. 6. Taraflar, bu Maddenn 3 üncü Paragrafındak hükümlere halel gelmekszn, profesyonellk ve ş gzllğnn gerektrdğ sınırlamaları göz önünde bulundurarak blg değşmnde bulunacaklardır. MADDE 25 Ödemeler Denges Güçlükler Taraflardan br, öneml br ödemeler denges güçlüğü çnde veya tehdd altında bulunduğu takdrde, DTÖ/GATT 1994 çerçevesnde konulan şartlara veya Uluslararası Para Fonu Anlaşması'nın VIII nc Maddesne u\«tm*sröak- sınırlı

15 br süre çn, ödemeler denges açığını kapamak üzere gerekenn ötesnde olmamak koşuluyla, kısıtlayıcı tedbrler alablrler. Söz konusu Taraf, mevcut durum hakkında dğer Tararı derhal haberdar edecek ve tedbrlern kaldırılmasına yönelk takvm dğer tarafa sunacaktır. MADDE 26 Fkr, Sına ve Tcar Mülkyet 1. Taraflar, fkr, sına ve tcar mülkyet haklarının en yüksek uluslararası standartlar doğrultusunda uygun ve etkn br şeklde korunmasını sağlayacaklardır. Bu durum, söz konusu hakların tatbk çn uygulanacak etkn araçları da kapsayacaktır. 2. Taraflar, bu Maddenn uygulanmasını düzenl olarak nceleyeceklerdr. Fkr, sına ve tcar mülkyet haklarıyla lşkl olarak, tcaret etkleyen güçlükler le karşılaşılması halnde, Taraflardan herhang br, her k tarafı da tatmn edecek çözümler bulunması amacıyla, danışmalarda bulunmayı talep edeblr. MADDE 27 Kamu Alımları 1. Taraflar, karşılıklılık ve ayınm gözetmeme lkelerne dayalı olarak, kamu alım pyasalarının etkn br şeklde serbestleştrlmesn arzulanan br amaç olarak mütalaa ederler. 2. Taraflar, şbu Anlaşmanın yürürlüğe grdğ tarhten tbaren, halelere katılma konusunda, brbrlernn şrketlerne, dğer ülke şrketlerne tanınandan daha az ayrıcalıklı muamelede bulunmayacaklardır. MADDE 28 Ortak Komte 'nn Kurulması 1. Her k tarafın da temsl edleceğ br Ortak Komte kurulmuştur. Ortak Komte şbu Anlaşmanın daresnden sorumlu olacak ve Anlaşmanın düzgün şeklde uygulanmasını sağlayacaktır.

16 Taraflar, şbu Anlaşmanın düzgün şeklde uygulanması amacıyla, Ortak Komte çnde blg değşmnde bulunacaklar ve herhang br Tarafın taleb üzerne danışmalar yapılacaktır. Ortak Komte, Taraflar arasındak tcarettek engellern daha da ler derecede ortadan kaldırılması olanağım düzenl olarak nceleyecektr. 3. Ortak Komte, 29 uncu Maddenn 3 üncü Paragrafı uyarınca, şbu Anlaşmada öngörülen hallerde karar alablr. Ortak Komte, dğer konularda tavsyelerde bulunablr. MADDE 29 Ortak Komte'nn Usuller 1. Ortak Komte, şbu Anlaşmanın düzgün br şeklde uygulanması çn, yılda en az br defa ve talep üzerne gerekl olduğu her zaman, uygun sevyede toplanacaktır. Tarafların her br, br toplantı yapılmasını talep edeblr. 2. Ortak Komte müşterek mutabakat le karar verecektr. 3. Br Tarafın Ortak Komte'dek temslcs, br karan anayasal gereklern tamamlanmasına bağlı olarak kabul ettğ takdrde, bu kararda daha geç br tarh belrtlmemş se, bu çekncenn kaldırıldığının bldrldğ tarhte, karar yürürlüğe grecektr. 4. Ortak Komte, çalışmalarına lşkn usul kurallarım kabul edecek ve bu kurallar, dğer kuralların yanı sıra, toplantı çağrılarının yapılması, Başkanın tayn ve görev süresne dar hükümler de çerecektr. 5. Ortak Komte, görevlern yerne getrmekte kendsne yardımcı olmaları çn gerekl gördüğü alt komteler ve çalışma grupları kurulmasına karar vereblr. MADDE 30 Güvenlk İstsnaları İşbu Anlaşmada yer alan hükümlerden hçbr, Taraflardan brnn aşağıdak durumlarda gerekl görülen her türlü önlem almasını engellemez: a) Temel güvenlk çıkarlarına aykırı olarak blg açtklanmasıtun-öojenmes; k L^y r

17 b) Temel güvenlk çıkarlarının korunması ya da uluslararası yükümlülükler ya da ulusal poltkaların yerne getrlmes çn:. Slah, mühmmat veya savaş malzemelernn tcaret ya da asker br kuruluşa yönelk doğrudan veya dolaylı dğer mal. malzeme ya da hzmetlern tcaret le lgl olarak; ya da. Byolojk ve kmyasal slahlar le nükleer slahlar ya da dğer nükleer patlayıcı chazların yayılmasının engellenmes le lgl olarak; ya da. Savaş zamanı ya da savaş tehddnn oluştuğu dğer uluslararası gerlm zamanlarında. MADDE 31 Genel İstsnalar İşbu Anlaşma, thalat, hracat ya da transt halndek mallar üzerndek yasak ya da kısıtlamaların, kamu ahlakı, kamu düzen ya da kamu güvenlğ, nsan, hayvan veya btk hayan ya da sağlığı; sanatsal, tarh ya da arkeolojk değere sahp mll haznelern korunması; ya da sına ve tcar mülkyetn korunması nedenleryle uygulanmasına halel getrmeyecektr. Ancak, bu çeşt yasak ya da kısıtlamalar, Taraflar arasındak tcarette keyf ayınm yapılması ya da gzl kısıtlamalar çn br araç teşkl etmemeldr. MADDE 32 Yükümlülüklern yerne getrlmes 1. Taraflar, şbu Anlaşmanın amaçlarına ulaşılması ve Anlaşmadan doğan yükümlülüklern yerne getrmek çn gerekl tüm tedbrler alırlar. 2. Taraflardan br, dğer Tarafın, şbu Anlaşmadan doğan br yükümlülüğünü yerne getrmedğ kanısına varırsa, 21 nc Madde le belrtlen şartlar ve usuller uyarınca uygun tedbrler alablr.

18 MADDE 33 Gelştrc Hüküm 1. Taraflardan br şbu Anlaşma le kurulan lşkler, bu Anlaşmanın kapsamadığı alanlara yaymak suretyle gelştrmenn, Anlaşmaya Taraf Devletlern ekonomlernn çıkarları bakımından yararlı olacağı görüşünü taşıdığı takdrde, dğer Tarafa gerekçel br talep sunacaktır. Taraflar. Ortak Komte'den, bu taleb ncelemesn ve yernde görmes halnde kendlerne, özellkle müzakerelern başlatılmasına yönelk tavsyelerde bulunmasını steyeblrler nc Paragrafta atıfta bulunulan usul sonucu mutabakata varılan Anlaşmalar, Tarafların ç hukuk usullerne uygun olarak onaylanacak ya da kabul edlecektr. MADDE 34 Tadlatlar İşbu Anlaşmada yapılacak tadlatlar, Ekler ve Protokoller de dahl olmak üzere, Tarafların ulusal mevzuatları uyarınca, yürürlüğe grşe lşkn tüm yasal usullern tamamlandığım bldren son notanın dplomatk yollardan ulaşnğı tarhte yürürlüğe grecektr. MADDE 35 Protokoller Ve Ekler İşbu Anlaşmanın Protokoller ve Ekler le 1 ve 2 sayılı Mutabakat Zaptları Anlaşmanın ayrılmaz parçasını oluşturur. Ortak Komte, Protokoller ve Ekler Tarafların ç mevzuatları uyarınca tadl etmey kararlaştırabılır. MADDE 36 Sona Erme 1. İşbu Anlaşma, sınırsız br süre çn akdedlmştr

19 Taraflardan herhang br, şbu Anlaşmanın feshn dğer tarafa yazılı olarak bldreblr. İşbu Anlaşma yazılı büdrmn dğer Tarafa ulaştığı tarhten tbaren altı ay sonra yürürlükten kalkar. ımadde 37 Yürürlüğe Grş İşbu Anlaşma, Tarafların Anlaşmanın onaylanması çn gerekl ç yasal usullern tamamlandığını bldren son notanın dplomatk yollardan brbrlerne bldrmelern zleyen knc aym lk gününden tbaren yürürlüğe grecektr. İşbu Anlaşma, Ankara'da, 7 Eylül 1999 tarhnde Türkçe, Makedonca ve İnglzce dllernde ve her ksde eşt derecede muteber olmak üzere kşer kopya olarak yapılmıştır. İşbu Anlaşmanın yorumunda farklılık bulunması halnde İnglzce metn esastır. Türkye Cumhuryet Adına Makedonya Cumhuryet Adına a Lumnurıye

20 MUTABAKAT ZAPTI 1 Türkye ve Makedonya, şbu Anlaşmanın 7 ve 8 nc Maddelerne halel gelmekszn ve Makedonya ekonomsnn geçş dönem çersnde bulunduğunu göz önünde tutarak, Makedonya'nın hracat ve thalatında mevcut koruma önlemlern Makedonya tarafından öngörülen süre çersnde uygulayableceğ hususu üzernde mutabakata varmışlardır.

21 MUTABAKAT ZAPTI 2 Türkye le Makedonya arasında,.\xmonze Mal Tanımlaması ve Kodlama Sstemnn fasılları arasında yer alan tekstl ürünler tcaret, Türkye Hükümet le Makedonya Hükümet arasında tekstl ve konfeksyon ürünlerne lşkn olarak 27 Ekm 1997 tarhnde mzalanan Mutabakat Zaptı çerçevesnde düzenlenmeye devam edlecektr. İşbu Mutabakat Zaptı, Avrupa Brlğ'nn Makedonya le tekstl ürünler tcaretne lşkn düzenlemelern kaldırmasıyla brlkte hükümsüz ve geçersz olacaktır.

22 AS Kodu EK-I (10 uncu Maddede atıfta bulunulan ürünlern lstes) KISA URUN TANIMI Manntol D-gluctol (sorbtol) Koku verc maddelern ve karışımların müstahzarları -Kazenler Sun tekstl lflernn ına mahsus olanlar Gıda ve yem ürünler ı dışında dğer sanaylerde kullanılmaya mahsus olanlar Dğerler -Dğerler Dğerler Albumnler (kuru madde üzernden hesaplandığında ağırlık tbaryle %80'den fazla peynraltı suyu proten çeren k veya daha fazla peynrlatı suyu proten konsantreler dahl), albumnatlar ve dğer albumn türevler Dekstrnler ve tadl edlmş dğer nşastalar (önceden jelatnlenmş veya esterfıye edlmş nşastalar gb); esası nşasta, dekstrnler veya tadl edlmş dğer nşastalar olan tutkallar Tarfenn başka yernde yer almayan veya belrtlmeyen mensucat, kağıt,der, ve benzer sanaylerde kullanılan türde "apre veya fınsaj" müstahzarları, boyayıcı maddelern sabtleştrlmesn veya boya şlemn hızlandırmayı sağlayıcılar ve dğer ürünler ve müstahzarlar (örneğn; müstahzar haşıl ve apreler, müstahzar mordanlar gb) Tab mantar (şlenmemş veya bast br şeklde hazırlanmış); döküntü mantar, kırılmış, granül veya toz halne getrlmş mantar Pamuk (karde edlmemş veya penyelenmemş) Keten (ham veya şlenmş fakat plk halne getrlmemş); keten kıtık döküntüler (plk döküntüler ve dtme suretyle elde edlen döküntü dahl) Kendr (Cannabs satva L.), (ham veya şlenmş fakat plk halne getrlmemş) kendr kıtık ve döküntüler (plk döküntüler ve dtme suretyle elde edlen döküntüler dahl) ats;

23 EKII Madde 4 te atıfta bulunulan ürünlern lstes 1. İşbu Ek'n A Lstesnde sıralanan Türkye Cumhuryet menşel ürünlere Makedonya Cumhuryet tarafından uygulanan thalat gümrük vergler Anlaşmanın yürürlüğe grdğ tarhte kaldırılacaktır. 2. İşbu Ek'n B Lstesnde sıralanan Türkye Cumhuryet menşel ürünlere Makedonya Cumhuryet tarafından uygulanan thalat gümrük verglen aşağıdak takvme göre kaldırılacaktır. - Anlaşmanın yürürlüğe grdğ tarhte % 80'e, - 1 Ocak 2000 tarhnde % 60'a, - 1 Ocak 2001 tarhnde % 40'a, - r Ocak 2002 tarhnde % 20'ye, - 1 Ocak 2003 tarhnde % 0'a ndrlecektr. 3. İşbu Ek'te sayılmayan Türkye Cumhuryet menşel ürünlere Makedonya Cumhuryet tarafından uygulanan thalat gümrük vergler aşağıdak takvme göre kaldırılacaktır: - Anlaşmanın yürürlüğe grdğ tarhte % 90'a, - 1 Ocak 2006 tarhnde % 60'a, - 1 Ocak 2007 tarhnde % 30'a, - 1 Ocak 2008 tarhnde % 0'a ndrlecektr.

24 LİSTE A $ 2933 âd

25 * I I I :, I }

26

27 1875- LİSTE B ( harç)

28 -1876 EK n Yıllık Tavanlara İlşkn Lste 1. Bu Ekte sayılan Makedonya menşel ürünlern Türkye'ye thalatı, şbu Anlaşmanın yürürlüğe grdğ yıl çn belrlenen ve her ürünün karşısında belrtlen yıllık tavanlara tab olacaktır. 2. Br ürünün thalatı çn belrlenen tavana ulaşıldığında, söz konusu ürünün thalatında, genel olarak üçüncü ülkelere uygulanan gümrük vergler takvm yılı sonuna kadar yenden uygulanablecektr. 3. İşbu Anlaşmanın yürürlüğe grmesn zleyen knc takvm yılından tbaren, bu Ekte belrtlen tavan mktarları % 5 oranında arttırılacak ancak, Türkye, br öncek yıl çn belrlenen tavan ya da tavanları br yıl daha uygulayablecektr. 4. Türkye, bu Ekte sayılan ürünlern thalatına uygulanan tavanları, Avrupa Brlğ le Makedonya Cumhuryet arasında 29 Nsan 1997 tarhnde mzalanan İşbrlğ Anlaşması le belrlenen tavanlara uygun olarak askıya alablecek ya da yenden uygulayablecektr. Söz konusu tavanlar, Avrupa Brlğ tarafından Makedonya'ya uygulanan tarfe tavanlarının kaldırılmasını müteakp kaldırılacaktır. 5. Türkye, hassas olarak değerlendrdğ bazı ürünlerde ya da bu Lstede sayılmayan sanay ''mrlernde tarfe tavanlarının oluşturulduğu hallerde, htyaç hasıl olması durumunda, Ortak Komte'y, pazara grş çn özel koşullan belrlemek üzere toplantıya çağırma hakkım saklı tutar. Ortak Komte, söz konusu koşullan, bldrm tarhnden tbaren üç ay çersnde belrleyecektr. Türkye, Ortak Komte'de br karar alınamaması halnde, söz konusu ürünler çn tarfe tavanları oluşturablecektr. 6. Ortak Komte, yıllık tavanlann uygulanmasını düzenl olarak nceleyecektr.

29 Türk CN Kodları Makedon CN Kodlan Eşyanın Tanımı Tavan (Ton) Petrol yağlan ve btümenl mnerallerden elde edlen yağlar, ham yağlar harç; esas unsur j olarak, ağırlık tbaryle % 70 veya daha fazla petrol yağlan veya btümenl mnerallerden elde ' edlen yağlan çeren ve tarfenn başka yernde belrtlmeyen veya yer almayan müstahzarlar: j - Haff yağlar: - Dğer amaçlar çn kullanılanla 7 Özel benznler:! ! Whte sprt Dğerler Dğerler: Motor benzn Uçak benzn Dğerler, çerdğ benzn mktan: Ltrede 0,013 gramı geçmeyenler: Oktanı 95'ten az olanlar - Oktanı 95 veya daha fazla fakat 98'den az olanlar - Oktanı 98 veya daha fazla olanlar - İçndek kurşun mktan ltrede 0,013 gramı geçenler: Oktanı 98'den az olanlar Oktanı 98 veya daha fazla olanlar Benzn tp jet yakıtı Dğer haff yağlar - Orta yağlar - - Dğer amaçlar çn kullanılanlar: - - Kerosen:

30 I Jet Yakıtı Dğerler 1 14,175 (Devam edvor) j Dğerler - Ağır yağlar: - - Gas oller: - - Dğer amaçlar çn kullanılanlar: ;! ; ' '' Ağırlık tbaryle kükürt oranı % 0.05" geçmeyenler Ağırlık tbaryle kükürt oram % 0,05" geçen fakat % 0,2 "y geçmeyenler Ağırlık tbaryle kükürt oranı % 0.2'y geçenler - - Fuel oller - Dğer amaçlar çn kullanılanlar Ağırlık tbaryle kükürt mktarı % l' geçmeyenler Ağırlık tbaryle kükürt mktarı % l' geçen fakat % 2'y geçmeyenler Ağırlık tbaryle kükürt mktarı % 2'y geçen fakat % 2,8' geçmeyenler Ağırlık tbaryle kükürt mktarı % 2,81 geçenler - Yağlama yağlan, dğer yağlar: Bu fasılın 6 no.lu ek notunda belrtlen usulle brbrleryle karıştırılmaya mahsus olanlar 1 : I j 1 j ' I 1 1 j j - Dğer amaçlar çn kullanılanlar Motor yağları, kompresör yağlama yağları, türbn yağlama yağlan Hdrolk amaçlara mahsus sıvı yağlar Beyaz yağlar, sıvı parafın

31 I 27 ] Dşl yağlan ve redüktör yağlan ! Metal şlmeye mahsus bleşkler, kalıp çıkarma yağlan, aşınmayı önleyc yağlar 14,175 (Devam edyor) Elektrk zolasyonuna mahsusu yağlar ı Dğer vağlama vağlan ve dğer vağlar ı Petrol gazlan ve dğer gazlı hdrokarbonlar: - Sıvılaştınlmış: - - Propan: - Saflığı % 99 veya daha fazla olan propan: Güç temnnde veya yakıt olarak kullanılmaya mahsus olanlar - Dğerler: Dğer amaçlar çn kullanılanlar: Bütan: % 90'dan daha fazla saflıkta fakat Dğerler % 99'dan daha az saflıkta olanlar - Dğer amaçlar çn kullanılanlar % 90'dan daha fazla saflıkta fakat % 95 'den daha az saflıkta olanlar - - Dğerler Vazeln; prafn; mıkro-krstal bünyel petrol mumu. yağlı mum, ozokert, lnyt mumu, turb mumu, dğer mneral mumlar, sentez veya dğer şlemlerle elde edlen benzer ürünler, renklendrlmş olsun ya da olmasın: - Vazeln: - - Dğerler ' - Ağırlık tbaryle % 0,75'den az yağ çeren parafn:

32 Sentetk prafn, molekül ağırlığı 460 veya daha fazla fakat 1560'ı geçmeyen - - Dğerler (Devam edyor) Dğerler: - - Dğerler: Ham: Dğer amaçlar çn kullanılanlar Dğerler Zncr uzunluğu 24 veya daha fazla fakat 28 karbon atomunu geçmeyen, ağırlık tbaryle % S0 veya daha fazla alken-1 htva eden alken-1 karışımları Dğerler Petrol koku, petrol btümen ve yağlarının veya bıtümenl mnerallerden elde edlen yağların dğer kalıntıları; I : Dğerler Azot, fosfor ve potasyum gb gb btk besn maddelernden ksn veya üçünü çeren mneral veya kmyasal gübreler; dğer gübreler; bu fasıldak ürünlern tablet veya benzer şekllerde veya brüt ağırlığı 10 kg.ı geçmeyen ambalajlarda olanları Tab veya terkp yoluyla elde edlen der ve köseleden gym eşyası ve aksesuarı: - Gym eşyası - Eldvenler - - Spor eldvenler 1, Dğerler Dğerler Erkeklere ve erkek çocuklara at olanlar Dğerler 1 t

33 L ! I! - Bel kemerrlerı. kılıç kayışı ve palaskaları 1 - Gym eşyasının dğer aksesuarı ı.! 40 (Devam j edvor) ' Kontrplaklar, ahşap kaplamalı levhalar ve benzen lamıne edlmş ağaçlar Üzerne kakma yapılmış ağaç; mücevherat ve çatal, bıçak takımı çn ahşap kutu ve mafhazalar ve benzer eşya; ahşap küçük heykelckler ve dğer süs eşyası; 94. fasılda yer almayan ahşap döşeme eşyası: - Dğerler - - Üzerne kakma yapılmış ağaçlar: Bu fasılın 2 no.lu ek notunda belrtlen tropkal ağaçlardan olanlar - Dğer ağaçlardan olanlar m 3 1 I Dış tabam ve yüzü kauçuk ve plastk maddeden olan su geçrmez ayakkabılar, ayakkabının yüzü tabana dkmek, perçnlemek, çvlemek, vdalamak ve benzer şlemlerle tutturulmamış veya brleştrlmemş Dış tabam ve yüzü kauçuk veya plastk maddeden olan dğer ayakkabılar Dış tabam kauçuktan, plastk maddeden tab veya terkp yoluyla elde edlen köseleden ve yüzü derden olan ayakkabılar Çekme veya üfleme cam, yaprak halnde, emc veya yansıtıcı ya da yansıtıcı olmayan br tabakası olsun olmasın, fakat başka şeklde şlenmemş:

34 Kütle halnde boyanmış, ışık geçrmez hale getrlmş veya emc veya yansıtıcı ya da yansıtıcı olmayan br tabakası olanlar: 720 (Devam edyor)! - - Dğerler Dğerler j ' - Dğer camlar - - Sera camı - - Dğerler Kalınlığı 2,5 mm. y geçmeyenler Kalınlığı 2,5 mm. y geçenler 7202 Ferro-alyajlar: Ferro-slsyum Ağırlık tbaryle % 55ten fazla slsyum çerenler: Ağırlık tbaryle % 55'ten fazla fakat % 80'(dahıl)den az slsyum çerenler Ağırlık tbaryle % 80'den fazla slsyum çerenler Dğerler Ağırlık tbaryle % 4 veya daha fazla fakat % 10'dan fazla olmayan magnezyum çerenler Dğerler Ferro-sılko-manganez Ferro-krom Ağırlık tbaryle % 4 ten fazla karbon çerenler: r**?^^^

35 1883- j I Ağırlık tbaryle % 4"den fazla fakat % 500 î j 6*(dahl) dan az karbon çerenler j (Devam edvor)! Ağırlık tbaryle % 6'dan fazla karbon çerenler: Ağırlık tbaryle % 60 veya daha az krom çerenler \ I Ağırlık tbaryle % 60'dan fazla krom - - Dğerler: çerenler Ağırlık tbaryle % 0,05 veya daha az karbon çerenler - Ağırlık tbaryle % 0,05'den fazla fakat % 0,5"(dahl)den az karbon çerenler - Ağırlık tbaryle % 0,5"den fazla fakat % 4' (dahl)den az karbon çerenler Demr (dökme demr harç) ve çelkten nce ve kalın borular ve ç boş profller (dkşsz): - Gaz veya petrol boru hatlarında kullanılan nce ve kalın borular: - - Dış çapı 168,3 mm.y geçmeyenler - - Dış çapı 168,3 mm.y geçen fakat 406,4 mmy geçmeyenler - - Dış çapı 406,4 mm.y geçenler - Gaz veya petrol sondajında, mafhaza veya üretmnde kullanılan borular: - - Dğerler - Dış çapı 406,4 mm.y geçmeyenler - Dış çapı 406,4 mm.y geçenler - Dğerler, (demrden veya alaşımsız çelkten, kest dare şeklnde olanlar): - - Soğuk çeklmş veya soğuk haddelenmş - Dğerler: Hassas borular 2.500

36 Dğerler - - Dğerler: (Devam edyor) U İşlenmemş, düz ve et klınlığı her her yernde aynı olan nce ve kalın borular ve dğer profllern ve değşk et kalınlığındak boruların malnde kullanılanlar - Dğerler: Dğerler: Dğerler: - Dş açılmış veya dş açılablen borular (gaz borusu): Çnko kaplı Dğerler Dğerler, dış çapı: 168,3 mm.y geçmeyenler 168,3 mm.y geçen fakat 406,4 mm.y geçmeyenler 406,4 mm.y geçenler - Dğerler (paslanmaz çelkten, kest dare şeklnde olanlar) - - Soğuk çeklmş veya soğuk haddelenmş - Dğerler - - Dğerler şlenmemş, düz ve et kalınlığı her yernde aynı olan nce ve kalın borular ve dğer profllern ve değşk et kalınlığındak boruların malnde kullanılanlar Dğerler: Dğerler: ı

37 ! Dış çapı 406,4 mm.y geçmeyenler Dış çapı 406,4 mm. y geçenler - Dğerler (dğer alaşımlı çelkten, kest dare ı şeklnde olanlar): ' - - Soğuk çeklmş veya soğuk haddelenmş Ağırlık tbaryle % 0,9 la % 1,15 la % 2 krom ve en fazla % 0.5 molbden çeren, düz ve et kalınlığı her eyerınue aynı olan borular: Uzunlukları 4,5 metrey geçmeyenler Uzunlukları 4,5 metrey geçenler - Dğerler: Dğerler Hassas borular Dğerler - - Dğerler: -İşlenmemş, düz ve et kalınlığı her yernde aynı olan nce ve kalırı borular ve profllern ve değşk et kalınlığındak boruların malnde kullanılanlar - - Dğerler (ağırlık tbaryle % 0,9 la % 1,15 karbon, % 0,5 la % 2 krom ve en fazla % 0,5 molbden çeren düz ve et kalınlığı her yernde aynı olanlar): Uzunlukları 4,5 metrey geçmeyenler Uzunlukları 4,5 metrey geçenler - - Dğerler: (Devam edyor) Dğerjerı: j Dış çapı 168,3 mm.y geçmeyenler Dış çapı 168,3 mm.y geçen fakat mm y geçmeyenler Dış çapı mm.y geçenler

38 ü Dğerler: - - Dğerler: (Devam edyor) ; 7306 : ; Demr veya çelkten dğer nce ve kalın borular (dkşl, perçnl veya benzer şekllerde kapatılmış) (ç ve dış kestler dare şeklnde olup, dış çapı 406,4 mm.y geçenler): Demr veya çelkten dğer nce ve kalın borular ve ç boş profller (örneğn açık dkş veya kaynak yapılmış, perçn yapılmış veya benzer şekllerde kapatılmış): - Gaz veya petrol boru hatlarında kullanılan borular: - - Uzunlamasına dkşl olanlar: Dış çapı 168,3 mm.y geçmeyenler Dış çapı 168,3 mm.y geçen fakat 406,4 mm.y geçmeyenler - - Spral dkşl olanlar - Gaz veya petrol sondajında kullanılan mafhaza veya üretm boruları - Demr veya alaşımsız çelkten kest dare şeklnde olan dğerler (dkşl): - - Dğerler: - Hassas borular: Et kalınlığı 2 mm.y geçmeyenler Et kalınlığı 2 mm.y geçenler Dğerler: j j Dş açılmış veya dş açılablr borular (gaz j boruları): ; 1 : Çnko le kaplanmış olanlar ı Dğerler Dğerler: I Dş çapı mm.y geçmeyenler.!

39 1887- j ı I I Çnko le kaplanmış olanlar Dğerler Dış çapı 168,3 mm.y geçen geçen fakat 1 406,4 mm.y geçmeyenler - Paslanmaz çelkten kest dare şeklnde olan dğerler (dkşl): - - Dğerler: - Soğuk çeklmş veya soğuk haddelenmş Dğerler - Dğer alaşımlı çelkten kest dare şeklnde olan dğerler (dkşl): - - Dğerler: Hassas borular - Dğerler - Kest dare şeklnde olmayan dğerler (dkşl): - - Dğerler: Kest kare veya dkdörtgen şeklnde olanlar: Et kalınlığı 2 mm.y geçmeyenler Et kalınlığı 2 mm.y geçenler - Kest dğer şekllerde olanlar - Dğerler (Devam edyor) I ı 1! y Bakır çubuklar ve profller: - Rafne edlmş bakırdan olanlar: İç boş profller - Dğer bakır alaşımlarından: ' Bakır-çnko esaslı alaşımlardan (prnç): >

40 y İç dolu profller İç boş profller! 750 (Devam edyor) Bakır-nkel esaslı taşımlardan (kupro-nıkel) veya bakır-nkel-çınko esaslı alaşımlardan (nkel gümüşlan): y Bakır-nıkel esaslı alaşımlardan olanlar (kupro-nıkel): İç boş profller y y Bakır-nkel-çınko esaslı alaşımlardan olanlar (nkel gümüşlen): İç boş profller - - Dğerler: - İç boş profller 7409 Bakır saclar, levhalar, yapraklar ve şertler (kalınlıkları 0,15 mm. y geçenler Bakırdan nce ve kalın borular Alümnyumdan çubuklar ve borular: - AJaşımsız alümnyumdan olanlar: - - Çubuklar - - Profller - Alümnyum alaşımlarından: - - Dğerler: Çubuklar Profller Alümnyum teller Alümnyum saclar, levhalar, sentler (kalınlığı 0,2 mm.'y geçenler) 1 I 1 ı

41 İşlenmemş çnko: Alaşımsız çnko: Ağırlık tbaryle % veya daha çok çnko çerenler Ağırlık tbaryle % 99.99"dan az çnko çerenler: Ağırlık tbaryle % 99,95 veya daha fazla fakat % 99,99'dan az çnko çerenler Ağırlık tbaryle % 98,5 veya daha fazla fakat % 99,99'dan az çnko çerenler Ağırlık tbaryle % 97,5 % veya dah fazla fakat % 98,5 'den az çnko çerenler a - Çnko alaşımları ı y8544 İzole edlmş (emaye kaplanmış veya anod'7e edlmş olanlar dahl) teller, kablolar (koaksyel kablolar dahl) ve dğer zole edlmş elektrk letkenler (bağlantı parçalan le teçhz edlmş olsun olması); tek tek kaplanmış lflerden oluşan fber optk kablolar (bağlantı parçalarıyla veya elektrk letkenler le teçhz edlmş olsun olmasın): ve CN kodlu ürünler harç I 8546 Her türlü maddeden electrk zolatörler Oturmaya mahsus moblyalar (9402 pozsyonundakler harç) (yatak halne getrleblr olsun olmasın) ve bunların aksam ve parçalan: - Yükseklğ ayarlanablen oturmaya mahsus döner koltuk ve sandalyeler: - - Arkalıklı, çler dolurulmuş, tekerlekl ve! kayablr türden olanlar - - Dğerler 1.000

42 Yatak halne getrleblen oturmaya mahsus j moblyalar (kamp veya bahçede kullanılanlar ı (Devam hane)! edyor) - Roten kamışı, sepetç söğüdü, bambu veya benzen maddelerden oturmaya mahsus moblyalar \ - Ahşap skelett oturmaya mahsus dğer mobılvalar: I İçlen doldurulmuş olanlar - - Dğerlen - Metal skelett oturmaya mahsus dğer moblyalar: İçlen doldurulmuş olanlar - - Dğerler - Oturmaya mahsus dğer moblyalar - Aksam ve parçalar: - - Dğerlen Ahşap olanlar - Dğerler

43 PROTOKOL1 (11 nc Maddeye İstnaden) TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE MAKEDONYA CUMHURİYETİ ARASINDA TARIM, İŞLENMİŞ TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNDE TAVİZ DEĞİŞİMİ 1. Bu Protokol'ün Ek A'sında yer alan Türkye Cumhuryet menşel ürünler, Makedonya Cumhuryet'ne bu Ek'te belrtlen şartlar dahlnde thal edlecektr. 2. Bu Protokol'ün Ek B'snde yer alan Makedonya Cumhuryet menşel ürünler, Türkye Cumhuryet'ne bu Ek'te belrtlen şartlar dahlnde thal edlecektr.

44 EK A Türkye menşel ürünler Makedonya'ya thalatında aşağıdak tavzlere tab olacaktır AS Kodu ,20,30,40, ÜRÜN TANIMI Pozsyonuna gren kümes hayvanlarının etler ve yenlen sakatatı (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş) Mercmek Fındıklar (kabuksuz) Portakal,mandarn, lmon, greyfurt ve pomelo, dğer turunçgller Kurutulmuş üzümler Zeytnyağı Ton balıklan, orknoslar ve torkler (hazırlanmış veya konserve edlmş) Zeytnler Tarfenn başka yernde belrtlmeyen veya yer almayan meyveler, sert kabuklu meyveler ve yenlen dğer btk parçalan (başka suretle hazırlanmış veya konserve edlmş) (lave şeker veya dğer tatlandıncı maddeler veya alkol katılmış olsun olmasın) Bralar Manntol D-Gluctol (sorbtol) Dekstrnler ve tadl edlmş dğer nşastalar (önceden jelatnlenmş veya esterfîye edlmş nşastalar gb); esası nşasta, dekstrnler veya tadl edlmş dğer nşastalar olan tutkallar Tarfe kotası 3000t 500t 250t 8000t 250t ıoot 350t 700t 200t 300t sınırsız sınırsız sınırsız Verg Oranı %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %50 ndrm %0 %0 %0

45 ^»^. p. ı mı ıı AS Kodu ÜRÜN TANIMI Tarfenn başka yernde yer almayan veya belrtlmeyen mensucat, kağıt, der ve benzer sanaylerde kullanılan türde "apre veya fnsaj" müstahzarları, boyayıcı maddelern sabtleştrlmesn veya boyama şlemn hızlandırmayı sağlayıcılar ve dğer ürünler ve müstahzarlar (örneğn; müstahzar haşıl ve apreler, müstahzar mordanlar gb) Pamuk (karde edlmemş veya penyelenmemş) Keten (ham veya şlenmş fakat plk halne getrlmemş); keten kıtık döküntüler (plk döküntüler ve dtme suretyle elde edlen döküntü dahl) Kendr (Cannabs satva L), (ham veya şlenmş fakat plk halne getrlmemş) kendr kıtık ve döküntüler (plk döküntüler ve dtme suretyle elde edlen döküntüler dahl) Tarfe kotası sınırsız sınırsız sınırsız sınırsız Verg Oranı %0 %0 %0 %0

46 EKB Makedonya menşel ürünler Türkye'ye thalatında aşağıdak tavzlere tab olacaktır AS Kodu ÜRÜN TANIMI Domates (taze veya soğutulmuş) Soğanlar ve şalotlar -Dğerler Hıyarlar ve kornşonlar (taze veya soğutulmuş) Capscum veya Pmenta cns meyveler Mantarlar Tatlı bberler Tarfe kotası 1500t loot Verg Oranı 0% 0% loot %50 ndrm ( ; ; harç) Sebze karışımları Soğanlar Dğer sebzeler; sebze karışımları Dğerler Karpuzlar --Dğerler Elma, armut ve ayva (taze) (Golden, starkrmson, starkng harç) 300t 500t looot 350t %50 ndrm 0% %50 ndrm 0% Capscum ve Pmenta cns bberler (kurutulmuş, ezlmş veya öğütülmüş) Yan veya tam olarak değrmenden geçrlmş prnç (parlatılmış, veya perdahlanmış olsun olmasın) loot 8000t. 0% Â)%

2014/7137 İRAN İSLAM CUMHURİYETİ MENŞELİ BAZI TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA KARAR ( T R.G.

2014/7137 İRAN İSLAM CUMHURİYETİ MENŞELİ BAZI TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA KARAR ( T R.G. 2014/7137 İRAN İSLAM CUMHURİYETİ MENŞELİ BAZI TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA KARAR (.2014 T. 29222 R.G. 4. Mük.) Karar Sayısı : 2014/7137 Ekl İran İslam Cumhuryet Menşel

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE MAKEDONYA CUMHURİYETİ ARASINDAKİ SERBEST TİCARET ANLAŞMASI DİBACE

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE MAKEDONYA CUMHURİYETİ ARASINDAKİ SERBEST TİCARET ANLAŞMASI DİBACE TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE MAKEDONYA CUMHURİYETİ ARASINDAKİ SERBEST TİCARET ANLAŞMASI DİBACE Aralarındaki ekonomik işbirliğinin gelişimine katkıda bulunmak ve karşılıklı ticari mübadelelerin kapsamını arttırmak

Detaylı

TURKIYE CUMHURİYETİ İLE MACARİSTAN CUMHURİYETİ ARASINDA SERBEST TİCARET ALANI TESİSİNE İLİŞKİN ANLAŞMANIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN

TURKIYE CUMHURİYETİ İLE MACARİSTAN CUMHURİYETİ ARASINDA SERBEST TİCARET ALANI TESİSİNE İLİŞKİN ANLAŞMANIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN -306- TURKIYE CUMHURİYETİ İLE MACARİSTAN CUMHURİYETİ ARASINDA SERBEST TİCARET ALANI TESİSİNE İLİŞKİN ANLAŞMANIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN (Resmi Gazete ile yayımı:24.1.1998 Sayı:23240)

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR

SİRKÜLER RAPOR ULUSLARARASI DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. www.dmf.com.tr dmf@dmf.com.tr Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya, Ankara Tel: 0.312.428 67 50 Faks: 0.312.428 67 53 SİRKÜLER RAPOR 2004-6

Detaylı

KIRIKKALE ILINDE SıNAI YATıRıMLARA SAGLANAN DEVLET YARDıMLARı

KIRIKKALE ILINDE SıNAI YATıRıMLARA SAGLANAN DEVLET YARDıMLARı KIRIKKALE ILINDE SıNAI YATıRıMLARA SAGLANAN DEVLET YARDıMLARı Doç.Dr. Ahmet Burçln YEREL! PEGEM - Hacettepe Ünverstes Pyasa Ekonomsn Grşmclğ Gelştrme Merkez Müdürü ve ÖZET Kırıkkale l, kalkınmada öncelkl

Detaylı

YÖNETMELİK GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK EK 14

YÖNETMELİK GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK EK 14 Gümrük Müsteşarlığından: YÖNETMELİK GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 31/5/2002 tarihli ve 24771 mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Gümrük Yönetmeliğinin EK 14

Detaylı

TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi. İletim Sistemi Sistem Kullanım ve Sistem İşletim Tarifelerini Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bildirimi

TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi. İletim Sistemi Sistem Kullanım ve Sistem İşletim Tarifelerini Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bildirimi İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bldrm EK-1 TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama

Detaylı

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi V tsttşfaktör T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Il Kamu Hastaneler Brlğ Genel Sekreterlğ Kanun Eğtm ve Araştırma Hastanes Sayı ı 23618724/?ı C.. Y** 08/10/2015 Konu : Yaklaşık Malyet

Detaylı

'-:~_!Gl PEKŞEN. Arabaeıalam Mah., Alaniçi sak. No.: 8. KOZA Evleri A Blok D. 8 54050 SerdivanlSAKARYA. Arabaeıalanı Mah., Alaniçi sak. No.

'-:~_!Gl PEKŞEN. Arabaeıalam Mah., Alaniçi sak. No.: 8. KOZA Evleri A Blok D. 8 54050 SerdivanlSAKARYA. Arabaeıalanı Mah., Alaniçi sak. No. t, t- /' ','I 1-, #,( Mll! Er,:,,' ;' -: - '-:_!Gl SEN --;;rıl'4y ;ı!ı! at], Te!:: ' ' ; j, ; S',,(-: fa Gn' ı,,,: vc _'::::0 1:\30 :',ld L,;çı-;' N0 ENDÜSTRYEL SIZDIRMAZLlK SANAV VE TCARET /:, ELEMANLARı

Detaylı

01.01.2015 tarih ve 29223 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi

01.01.2015 tarih ve 29223 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi 01.01.2015 tarh ve 29223 sayılı Resm Gazetede yayımlanmıştır. Bu Doküman Hakkında TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama Yöntem

Detaylı

DENTAŞKAGITSANAViANONiM ŞiRKETi'NiN 06.01.2015 TARiHiNDE VAPILANOLAGANÜSTÜGENELKURUL TOPLANTı TUTANAGI

DENTAŞKAGITSANAViANONiM ŞiRKETi'NiN 06.01.2015 TARiHiNDE VAPILANOLAGANÜSTÜGENELKURUL TOPLANTı TUTANAGI ~ AShna Uygunaur DENTAŞKAGITSANAVANONM ŞRKET'NN 06.01.2015 TARHNDE VAPILANOLAGANÜSTÜGENELKURUL TOPLANTı TUTANAGI N20050 9 O 8 Ocak 2015 Dentaş Kağıt Sanay Anonm Şrket'nn Olağanüstü Genel Kurul toplantısı

Detaylı

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular Basel II Geçş Sürec Sıkça Sorulan Sorular Soru No: 71 Cevaplanma Tarh: 06.03.2012 İlgl Hüküm: --- Konu: Gayrmenkul İpoteğyle Temnatlandırılmış Alacaklar İçn KR510AS Formunun Doldurulmasına İlşkn Örnek

Detaylı

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA l!l KEÇÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI KEÇöREN BELeDYES SA YI : M.06.6.KEç.O-31/2009KONU: Yetk Devr bo f.!200fd 6.1. BAŞKANLIK MAKAMINA Blndğ üzere O 1.01.2006 tarhnden tbaren tüm yerel yönetmlerde 31.12.2005

Detaylı

i 01 Ekim 2008 tarihinde yurürlüğe.giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık

i 01 Ekim 2008 tarihinde yurürlüğe.giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık . '" ıo:."'. >.. ~. T.C. BAŞBAKANLIK Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sayı, Konu :B.02.ı.SYD.0.08.300.5990/8237 :tılkemz Vatandaşı Olmayan ve Muhtaç Durumda Bulunan Yabancılara S\'D Vakınarından

Detaylı

29/12/2009 TARİHLİ VE 2009/15725 SAYILI KARARNAMENİN EKİ KARAR

29/12/2009 TARİHLİ VE 2009/15725 SAYILI KARARNAMENİN EKİ KARAR 29/12/2009 TARİHLİ VE 2009/15725 SAYILI KARARNAMENİN EKİ KARAR MADDE 1- (1) 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesindeki (I) sayılı tarife ile 6 ncı maddesindeki (II) ve (IV) sayılı

Detaylı

(İçindeki kurşun miktarı litrede 0,013 gramı geçmeyenler)

(İçindeki kurşun miktarı litrede 0,013 gramı geçmeyenler) Ekli "4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Ekli (I) Sayılı Listede Yer Alan Mallarda Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Belirlenmesi ile Bazı Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin

Detaylı

Resmi Gazetenin 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı ile yayınlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi

Resmi Gazetenin 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı ile yayınlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bldrm Resm Gazetenn 29.12.2012 tarh ve 28512 sayılı le yayınlanmıştır. TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket Bu Doküman

Detaylı

PROTOKOL II. (Madde 10 da Atıfta Bulunulan)

PROTOKOL II. (Madde 10 da Atıfta Bulunulan) PROTOKOL II (Madde 10 da Atıfta Bulunulan) TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE MISIR ARAP CUMHURİYETİ ARASINDA TEMEL TARIM, İŞLENMİŞ TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNDE TAVİZ DEĞİŞİMİ 1. İşbu Protokolün Tablo A sında

Detaylı

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi YAZı işleri MÜDÜRLÜGÜ. TEKliF SAHiBiNiN

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi YAZı işleri MÜDÜRLÜGÜ. TEKliF SAHiBiNiN TARH:...05/205 SAYı Adı SoyadılTcaret Ünvanı Teblgat Adres Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası T.C.Kmlk Numarası Telefon No Faks No E-Mal T.C BARTIN L ÖZEL DARES YAZı ŞLER MÜDÜRLÜGÜ TEKlF MEKTUBU TEKlF

Detaylı

EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR.

EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR. EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATL RESMİ GAETEDE YAYNLANMŞTR. Bu Doküman Hakkında TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama

Detaylı

Avrupa Birliği Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar

Avrupa Birliği Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar Avrupa Birliği Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Uygulanması Hakkında Karar 30/12/2006 tarihli ve 26392 sayılı Resmi Gazete 22/12/2006 tarihli ve 2006/11439 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (Değişik:

Detaylı

Tarihli Resmi Gazete 2009/15725 Sayılı BKK

Tarihli Resmi Gazete 2009/15725 Sayılı BKK 31.12.2009 Tarihli Resmi Gazete 2009/15725 Sayılı BKK (I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ G.T.İ.P. NO Mal İsmi Vergi Tutarı (TL) Birimi (Hafif yağlar ve ı) 2710.11.11.00.00 Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar

Detaylı

I SAYILI LİSTEAYILI CETVEL (A) CETVELİ. (Oktanı (RON) 98 veya daha fazla olanlar) Kurşunsuz benzin 98 oktan 1,6135 Litre

I SAYILI LİSTEAYILI CETVEL (A) CETVELİ. (Oktanı (RON) 98 veya daha fazla olanlar) Kurşunsuz benzin 98 oktan 1,6135 Litre 4760 SAYILI ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNUNA EKLİ (I) SAYILI LİSTEDE YER ALAN MALLARDA UYGULANAN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TUTARLARININ BELİRLENMESİ İLE BAZI KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KARAR

Detaylı

T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı 10. 03.2010 00747. ... VALİLİGİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı 10. 03.2010 00747. ... VALİLİGİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşler Dares Başkanlığı SA YI : B.08.0.SDB.0.ll.00.00/ KONU: Beslenme Dostu Okullar Projes 10. 03.2010 00747... VALİLİGİNE (İl Mll Eğtm Müdürlüğü) İlg: a)bakanlığımız

Detaylı

LADİK MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

LADİK MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI LADİK MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra No 1 Hzmetn Adı Her Türlü Gelrn Tahsl Edlmes Başvuruda İstenlen Belgeler 2. Konusuna göre a) İlgl İdarenn Yazısı b) Mahkeme Kararı c) İdar Para Cezası Karar

Detaylı

T.C BARTIN iı ÖZEL idaresi PLAN PROJE YATIRIM VE inşaat MÜDÜRlÜGÜ ...,... ... ...

T.C BARTIN iı ÖZEL idaresi PLAN PROJE YATIRIM VE inşaat MÜDÜRlÜGÜ ...,... ... ... T.C BARTIN ı ÖZEL DARES PLAN PROJE YATIRIM VE NŞAAT MÜDÜRlÜGÜ TARH: 25/11/2014 SAYı: Adı SoyadılTcaret Teblgat Adres Ünvanı Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası TC.Kmlk Numarası Telefon No Faks No E-Mal

Detaylı

2015-2016 METALURJİK KOK KÖMÜRÜ SATINALMA ŞARTNAME VE SÖZLEŞMESİ

2015-2016 METALURJİK KOK KÖMÜRÜ SATINALMA ŞARTNAME VE SÖZLEŞMESİ -.!'!uyseri ŞEKER FABRİKAsı A.Ş. ~ BOGAZLIY AN ŞEKER ve MAMÜLLERİ ENTEGRE TESİsİ 1. İşİN KONUSU: 2015-2016 METALURJİK KOK KÖMÜRÜ SATINALMA ŞARTNAME VE SÖZLEŞMESİ Şrketmz Fabrkalarında kullanılacak Metalurjk

Detaylı

İstanbul, DUYURU NO:2011/23

İstanbul, DUYURU NO:2011/23 İstanbul, 28.02.2011 ÖTV Kanununa Ekli (I), (II) ve (III) Sayılı Listelerde Yer Alan Mallarda Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Belirlenmesi ile Bazı Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin

Detaylı

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ Vergi tutarı (TL)

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ Vergi tutarı (TL) (I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ 2710.11.11.00.00 (Hafif yağlar ve müstahzarları) Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar (Yalnız nafta) Kg 0 0 2710.11.31.00.00 Uçak benzini Litre 0 0 2710.11.41.00.00 (İçindeki

Detaylı

ÖLÇÜ BİRİMİ. 2705.00.00.00.00 Havagazı, sugazı, fakir gaz ve benzeri gazlar (petrol gazı ve diğer gazlı hidrokarbonlar hariç) 1 000 m 3 15

ÖLÇÜ BİRİMİ. 2705.00.00.00.00 Havagazı, sugazı, fakir gaz ve benzeri gazlar (petrol gazı ve diğer gazlı hidrokarbonlar hariç) 1 000 m 3 15 27.01 Taşkömürü; taşkömüründen elde edilen briketler,topak ve benzeri katı yakıtlar: - Taşkömürü (toz haline getirilmiş olsun olmasın fakat aglomere edilmemiş): 2701.11.00.00.00 - - Antrasit - 60 2701.12

Detaylı

T.c. MALİYE BAKANLIGI. KÜTAHYA VALİLİGİNE (Defterdarlık Personel Müdürlüğü)

T.c. MALİYE BAKANLIGI. KÜTAHYA VALİLİGİNE (Defterdarlık Personel Müdürlüğü) Sayı : 7291 1396-903.99-E.1 16043 Konu : Seyahat Kartları T.c. MALİYE BAKANLIGI Gelr İdares Başkanlığı İnsan Kaynakları Dare Başkanlığı SÜREl 04/12/2015 KÜTAHYA VALİLİGİNE (Defterdarlık Personel Müdürlüğü)

Detaylı

(İçindeki kurşun miktarı litrede 0,013 gramı geçmeyenler)

(İçindeki kurşun miktarı litrede 0,013 gramı geçmeyenler) (I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ G.T.İ.P. NO Mal İsmi Vergi Tutarı (TL) Birimi (Hafif yağlar ve müstahzarları) 2710.11.11.00.00 Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar 0 Kilogram (Yalnız nafta) 2710.11.31.00.00

Detaylı

MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ

MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ 2011-2012-2013 MALİ yılına İLİşKİN YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ("Şrket") 01012011-31 ı22013

Detaylı

Sirküler no: 115 İstanbul, 25 Eylül 2012

Sirküler no: 115 İstanbul, 25 Eylül 2012 Sirküler no: 115 İstanbul, 25 Eylül 2012 Konu: Bazı petrol ürünleri ile solvent ve solvent türevi ürünlere ilişkin ÖTV tutarları artırıldı. Özet: 22 Eylül 2012 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 2012/3735

Detaylı

Sayı: VERGİ SİRKÜLERİ

Sayı: VERGİ SİRKÜLERİ Sayı:47 28.09.2012 VERGİ SİRKÜLERİ KONU: Bazı Mallarda Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Oran ve Tutarları ile Tapu Harçları Oranlarının Belirlenmesi Hakkında Karar Resmi Gazetede yayımlandı. 22.09.2012 tarih

Detaylı

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ (I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ G.T.İ.P. NO* Mal İsmi Vergi Tutarı (TL) Birimi (Hafif yağlar ve müstahzarları) 2710.11.11.00.00 Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar 0 Kilogram (Yalnız nafta) 2710.11.31.00.00

Detaylı

YÜKSEK PLANLAMA KURULU

YÜKSEK PLANLAMA KURULU YÜKSEK PLANLAMA KURULU Tarh : 4/02/2008 Karar No : 2008/T-5 Konu : Enerj KİT lernn Uygulayacağı Malye Bazlı Fyalandırma Mekanzmasının Usul ve Esasları Yüksek Planlama Kurulu nca; Enerj ve Tab Kaynaklar

Detaylı

ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/23)

ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/23) Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN Amaç METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/23) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; Türkiye gümrük

Detaylı

= P 1.Q 1 + P 2.Q P n.q n (Ürün Değeri Yaklaşımı)

= P 1.Q 1 + P 2.Q P n.q n (Ürün Değeri Yaklaşımı) A.1. Mll Gelr Hesaplamaları ve Bazı Temel Kavramlar 1 Gayr Saf Yurtç Hâsıla (GSYİH GDP): Br ekonomde belrl br dönemde yerleşklern o ülkede ekonomk faalyetler sonucunda elde ettkler gelrlern toplamıdır.

Detaylı

ANE-AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.DENGELİ EYF

ANE-AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.DENGELİ EYF AEGON EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. DENGELĐ EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU FON KURULU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK FAALĐYET RAPORU Bu rapor Aegon Emekllk ve Hayat A.Ş Dengel Emekllk Yatırım Fonu nun 01.07.2009 30.09.2009 dönemne

Detaylı

SİRKÜLER 2009/12. : 15.07.2009 Tarih ve 27289 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 2009/15200 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

SİRKÜLER 2009/12. : 15.07.2009 Tarih ve 27289 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 2009/15200 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı SİRKÜLER 2009/12 SİRKÜLERİN Tarihi : 16.07.2009 Konusu : Bazı Mallarda Uygulanan Özel Tüketim Ve Katma Değer Vergisi Oranlarının Belirlenmesi Ve Bazı Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Bakanlar

Detaylı

Sirküler No: 079 İstanbul, 9 Eylül 2016

Sirküler No: 079 İstanbul, 9 Eylül 2016 Sirküler No: 079 İstanbul, 9 Eylül 2016 Konu: Bazı petrol ürünleri ile solvent ve solvent türevi ürünlere ilişkin ÖTV tutarları artırıldı. Özet: 8 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 2016/9153

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE FAROE ADALARI İLE İLGİLİ OLARAK DANİMARKA KRALLIĞI ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASI DİBÂCE

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE FAROE ADALARI İLE İLGİLİ OLARAK DANİMARKA KRALLIĞI ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASI DİBÂCE Türkiye Cumhuriyeti ile Faroe Adaları ile İlgili Olarak Danimarka Krallığı Arasında Serbest Ticaret Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar - 2017/10411 (02.08.2017 t. 30142 s. R.G.) Karar Sayısı : 2017/10411

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ÇEK CUMHURİYETİ ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA İLİŞKİN KANUN

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ÇEK CUMHURİYETİ ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA İLİŞKİN KANUN -1031- TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ÇEK CUMHURİYETİ ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA İLİŞKİN KANUN (Resmi Gazete ile yayımı:27.1.1998 Sayı:23243) Kanun No Kabul Tarihi

Detaylı

ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/23)

ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/23) Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/23) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; Türkiye gümrük

Detaylı

2009/15725 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Yayımlandı DUYURU NO:2009/106

2009/15725 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Yayımlandı DUYURU NO:2009/106 İstanbul, 31.12.2009 2009/15725 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Yayımlandı DUYURU NO:2009/106 31.12.2009 tarih ve 27449 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2009/15725 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı nda; 4760

Detaylı

T.C BART/N il ÖZEL IDARESI Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLIF MEKTUBU. TEKLI F-SAHTBI Nlf'J

T.C BART/N il ÖZEL IDARESI Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLIF MEKTUBU. TEKLI F-SAHTBI Nlf'J TARIH 28.01.2016 SAYı [Adı soyadlticaret Unvanı Teblgat Adres Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası T.C.Kmlk Numarası Telefon Faks T.C BART/N L ÖZEL IDARESI Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLIF

Detaylı

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ (Yeni) Vergi Tutarı (TL) (Eski) Vergi Tutarı (TL) Birimi. (Hafif yağlar ve müstahzarları)

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ (Yeni) Vergi Tutarı (TL) (Eski) Vergi Tutarı (TL) Birimi. (Hafif yağlar ve müstahzarları) G.T.İ.P. NO* (I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ Mal İsmi (Hafif yağlar ve müstahzarları) 18.05.2012 (Eski) Vergi Tutarı (TL) 22.09.2012 (Yeni) Vergi Tutarı (TL) Birimi 2710.11.11.00.00 Özel bir işleme tabi tutulacak

Detaylı

GENEL DESTEK PROGRAMI. B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve

GENEL DESTEK PROGRAMI. B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve LETMELER GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I (KOSGEB) GENEL DESTEK PROGRAMI B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve Amaç MADDE 1 - (1) Bu p kar bçmde gerçekle dares Ba uygulanacak Genel Kapsam MADDE 2 - (1)

Detaylı

TURKIYE CUMHURIYETI ILE ROMANYA ARASINDAKI SERBEST TICARET ANLAŞMASıNıN ONAYLANMASıNıN UYGUN BULUNDUĞUNA DAIR KANUN

TURKIYE CUMHURIYETI ILE ROMANYA ARASINDAKI SERBEST TICARET ANLAŞMASıNıN ONAYLANMASıNıN UYGUN BULUNDUĞUNA DAIR KANUN TURKIYE CUMHURIYETI ILE ROMANYA ARASINDAKI SERBEST TICARET ANLAŞMASıNıN ONAYLANMASıNıN UYGUN BULUNDUĞUNA DAIR KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 5.12.1997 Sayı:23191) Kanun No Kabul Tarihi 431 3.12.1997 MADDE

Detaylı

04.10.2012 SU İHTİYAÇLARININ BELİRLENMESİ. Suİhtiyacı. Proje Süresi. Birim Su Sarfiyatı. Proje Süresi Sonundaki Nüfus

04.10.2012 SU İHTİYAÇLARININ BELİRLENMESİ. Suİhtiyacı. Proje Süresi. Birim Su Sarfiyatı. Proje Süresi Sonundaki Nüfus SU İHTİYAÇLARII BELİRLEMESİ Suİhtyacı Proje Süres Brm Su Sarfyatı Proje Süres Sonundak üfus Su ayrım çzs İsale Hattı Su Tasfye Tess Terf Merkez, Pompa İstasyonu Baraj Gölü (Hazne) Kaptaj Su Alma Yapısı

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ; Türkiye gümrük bölgesine girecek ek-1 deki listede yer alan metal hurdaları kapsar.

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ; Türkiye gümrük bölgesine girecek ek-1 deki listede yer alan metal hurdaları kapsar. 31 Aralık 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28868 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNM ASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN M ETAL HURDALARIN İTHALAT DENETİM İ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE

Detaylı

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü BÖLÜM: Temel Eğtm T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Mll Eğtm Müdürlüğü SAYı : 34203882-821 ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozsyon Yarışması TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERNE SNCAN Ilg :Vallk Makamının 25.10.2013 tarh

Detaylı

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ Vergi Tutarı (TL)

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ Vergi Tutarı (TL) (I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ 2710.11.11.00.00 (Hafif yağlar ve müstahzarları) Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar Kg 0 0 (Yalnız nafta) 2710.11.31.00.00 Uçak benzini Litre 0 0 (İçindeki kurşun miktarı

Detaylı

ASLI GiBiOiR işbu fotokopi, Odamızda mevcut. T.O.B.B.'nce onaylı aslından çeldlmtştıı KAPASITE RAPORU. MAYIS?JltO

ASLI GiBiOiR işbu fotokopi, Odamızda mevcut. T.O.B.B.'nce onaylı aslından çeldlmtştıı KAPASITE RAPORU. MAYIS?JltO - LLUJ ISTANBUL ASLI GBOR şbu fotokop, Odamızda mevcut TOBB'nce onaylı aslından çeldlmtştıı SANAY OASı KAPASITE RAPORU 4 Mayıs 007 Rapor No 007-057 679 685 Frma Unvanı ESER TEKSTIL ITHALAT HRACAT IŞ TIc

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ESTONYA CUMHURİYETİ ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ESTONYA CUMHURİYETİ ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN -520- TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ESTONYA CUMHURİYETİ ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN (Resmi Gazete ile yayımı:24.1.1998 Sayı:23240) Kanun No Kabul Tarihi

Detaylı

TÜRKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇADIR MALZEMESİ ALINACAKTIR

TÜRKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇADIR MALZEMESİ ALINACAKTIR TÜRKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇADIR MALZEMESİ ALINACAKTIR 1- Türk Kızılayı tarafından çadır malzemes anen hale edlerek kapalı zarfla teklf alınmak suretyle satın alınacaktır., ' Frmalar,

Detaylı

SİRKÜLER BAZI MALLARDA ÖTV TUTARLARI 15.07.2009 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE YENİDEN BELİRLENMİŞTİR

SİRKÜLER BAZI MALLARDA ÖTV TUTARLARI 15.07.2009 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE YENİDEN BELİRLENMİŞTİR GÜRELİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM HİZMETLERİ A.Ş SİRKÜLER SİRKÜLER TARİHİ : 15.07.2009 SİRKÜLER NO : 2009/49 BAZI MALLARDA ÖTV TUTARLARI 15.07.2009 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE YENİDEN

Detaylı

T.C. BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU GENELGE 2016/1

T.C. BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU GENELGE 2016/1 T.C. BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU Sayı : 24049440-730.02-E. 28/03/206 Konu : Kred rsk standart yaklaşıma lşkn açıklamalar GENELGE 206/ Blndğ üzere, Basel-II düzenlemelernn uygulamasına lşkn

Detaylı

Öğr. Elemanı: Dr. Mustafa Cumhur AKBULUT

Öğr. Elemanı: Dr. Mustafa Cumhur AKBULUT Ünte 11: İndeksler Öğr. Elemanı: Dr. Mustafa Cumhur AKBULUT İndeks 2 Üntede Ele Alınan Konular 11. İndeksler 11.1. Bast İndeksler 11.1.1. Fyat İndeks 11.1.2. Mktar İndeks 11.1.3. Mekan İndeks 11.2. Bleşk

Detaylı

SĐRKÜLER : 2009-43 16.07.2009 KONU : ÖTV, KDV, Vergi ve Fon Paylarında değişiklik

SĐRKÜLER : 2009-43 16.07.2009 KONU : ÖTV, KDV, Vergi ve Fon Paylarında değişiklik SĐRKÜLER : 2009-43 16.07.2009 KONU : ÖTV, KDV, Vergi ve Fon Paylarında değişiklik 15.07.2009 tarih ve 27289 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 2009/15200 sayılı BKK ile bazı mallarda uygulanan ÖTV, KDV

Detaylı

(A) CETVELİ. Yeni Vergi Tutarı (TL) Vergi Tutarı (TL) Birimi. (Hafif yağlar ve müstahzarları) Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar (Yalnız nafta)

(A) CETVELİ. Yeni Vergi Tutarı (TL) Vergi Tutarı (TL) Birimi. (Hafif yağlar ve müstahzarları) Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar (Yalnız nafta) (A) CETVELİ G.T.İ.P. NO* Mal İsmi Yeni Vergi Tutarı (TL) Vergi Tutarı (TL) Birimi 2710.11.11.00.00 (Hafif yağlar ve müstahzarları) Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar (Yalnız nafta) 0 0 Kilogram 2710.11.31.00.00

Detaylı

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının 1 DİĞER ÖZEL İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL DİYAGRAMLARI X, R, p, np, c, u ve dğer kontrol dyagramları statstksel kalte kontrol dyagramlarının temel teknkler olup en çok kullanılanlarıdır. Bu teknkler ell

Detaylı

: KDV ve ÖTV ye ilişkin 2016/9153 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

: KDV ve ÖTV ye ilişkin 2016/9153 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı SİRKÜLER TARİH : 20.09.2016 SAYI : 2016-09-4 KONU : KDV ve ÖTV ye ilişkin 2016/9153 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ÖZETİ : 7/9/2016 tarihli ve 2016/9153 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile konutlara ilişkin

Detaylı

T.C BARTIN u ÖZELiDARESi PLANPROJEYATIRIMVE inşaatmüdürlügü. TEKLiF MEKTUBU. TEKliF SAHiBiNiN ...

T.C BARTIN u ÖZELiDARESi PLANPROJEYATIRIMVE inşaatmüdürlügü. TEKLiF MEKTUBU. TEKliF SAHiBiNiN ... T.C BARTIN u ÖZELDARES PLANPROJEYATIRIMVE NŞAATMÜDÜRLÜGÜ TARH:....111/2015 SAYı Adı SoyadılTcaret Ünvanı Teblgat Adres Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası T.C.Kmlk Numarası Telefon No Faks No E-Mal TEKLF

Detaylı

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ (I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ G.T.İ.P. NO* Mal İsmi Vergi Tutarı (TL) Birimi (Hafif yağlar ve müstahzarları) 271.11.11.. Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar (Yalnız nafta) 271.11.31.. Uçak benzini (İçindeki

Detaylı

(I) SAYILI LİSTE. (Hafif yağlar ve müstahzarları) Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar 0

(I) SAYILI LİSTE. (Hafif yağlar ve müstahzarları) Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar 0 (A) CETVELİ (I) SAYILI LİSTE G.T.İ.P. NO* Mal İsmi (Hafif yağlar ve müstahzarları) 2710.11.11.0 Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar 0 Ver gi Tuta rı (TL) Birimi (Yalnız nafta) 2710.11.31.0 Uçak benzini

Detaylı

KİRALIK OTOMOBİL YATIRIMLARINA UYGULANAN DEVLET YARDıMLARı

KİRALIK OTOMOBİL YATIRIMLARINA UYGULANAN DEVLET YARDıMLARı KİRALIK OTOMOBİL YATIRIMLARINA UYGULANAN DEVLET YARDıMLARı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Burçr YERELW> 1- GİRİş: B,ı- ~aca~lz s.a~ayi.olara~ kab~ ~dlen turzm ~es.m ülkemzn dövz f"'" gelırlerı uzerınde onemlı bır

Detaylı

-e-: AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İLE ÇOCUK NEFROLOJİ DERNEGİ ARASINDA İŞBİRLİGİ PROTOKOLÜ. AiLE VE. SOSYAL ~OLiTiKALAR BAKANllGI. 2012 Ankara ~.

-e-: AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İLE ÇOCUK NEFROLOJİ DERNEGİ ARASINDA İŞBİRLİGİ PROTOKOLÜ. AiLE VE. SOSYAL ~OLiTiKALAR BAKANllGI. 2012 Ankara ~. ~, -e-: ALE VE ~. I H. SOSYAL ~OLTKALAR BAKANllGI AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIGI ÇOCUK HİzMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜGÜ İLE ÇOCUK NEFROLOJİ DERNEGİ ARASINDA İŞBİRLİGİ PROTOKOLÜ 2012 Ankara KAPSAM MADDE

Detaylı

T.C. MİLLı EGİTİM BAKANLIÜI İnsan Kaynakları Genel MüdürWğü

T.C. MİLLı EGİTİM BAKANLIÜI İnsan Kaynakları Genel MüdürWğü T.C. MİLLı EGİTİM BAKANLIÜI İnsan Kaynakları Genel MüdürWğü Sayı : 68898891-( 19)/9001 ı 2 ı 0579 02.02.2016 Konu: İLKSAN lçe-il Temsleler Seçm DAGITIM YERLERİNE : a) LKSAN Ana Statüsü, b) LKSAN Tamslcler

Detaylı

BİRİNCİ KISIM Tanımlar ve Kapsam

BİRİNCİ KISIM Tanımlar ve Kapsam MERKEZİ KARŞI TARAFLARDAN KAYNAKLANAN RİSKLER İÇİN SERMAYE YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜN HESAPLANMASI Tanımlar BİRİNCİ KISIM Tanımlar ve Kapsam 1. Müşter veya üye kuruluşun temnatlarının flastan fraz edlmes; Merkez karşı

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARA İLİŞKİN DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ

Resmî Gazete TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARA İLİŞKİN DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARA İLİŞKİN DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anablm Dalı: Kamu PROGRAMIN TANIMI: Kamu Tezsz Yüksek Lsans Programı, kamu ve özel sektör sstem çersndek problemler ve htyaçları analz edeblecek, yorumlayacak,

Detaylı

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ

(I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ (I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ G.T.İ.P. NO* Mal İsmi (Hafif yağlar ve müstahzarları) 2710.11.11.0 Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar 0 Vergi Tutarı (TL) Birimi (Yalnız nafta) 2710.11.31.0 Uçak benzini

Detaylı

İstanbul Karaköy Rotaract (Kulübü) Derneğ8n8n Ana Tüzüğü

İstanbul Karaköy Rotaract (Kulübü) Derneğ8n8n Ana Tüzüğü İstanbul Karaköy Rotaract (Kulübü) Derneğ8n8n Ana Tüzüğü DİZİN BÖLÜM I. DERNEĞ8N K8ML8Ğ8 VE AMACI 3 Madde 1. Derneğ&n Adı ve Merkez& Madde 2. Derneğ&n Amacı ve Faal&yet Alanı BÖLÜM II. ÜYELiK 5 Madde 3.

Detaylı

M. Z. ÇAĞLAYAN M. H.GÜLER E. GÜNAY V. EROĞLU Sanayi ve Ticaret Bakanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kültür ve Turizm Bakanı Çevre ve Orman Bakanı

M. Z. ÇAĞLAYAN M. H.GÜLER E. GÜNAY V. EROĞLU Sanayi ve Ticaret Bakanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kültür ve Turizm Bakanı Çevre ve Orman Bakanı 20 Haziran 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26912 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2008/13762 Ekli 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Ekli (I) Sayılı Listede Yer Alan Mallarda Uygulanan Özel Tüketim

Detaylı

ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ

ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/23) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye

Detaylı

YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI

YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI , EK-A YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI Değerl Arkadaşlar, --e------ Bldğnz üzere, ş dünyası sthdam edeceğ adaylarda, ünverste mezunyet sonrası kendlerne ne ölçüde katma değer ekledklern de cddyetle

Detaylı

T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü. YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ... MÜESSESESİNE

T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü. YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ... MÜESSESESİNE Sayı Konu : ı..bcg- : Yaklaşık Malyet T.C. Adana Vallğ Halk Sağlığı Müdürlüğü YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ADANA lo /01/2012... MÜESSESESİNE Müdürlüğümüzün htyacı olan aşağıda cns, mktarı ve özellkler belrtlen

Detaylı

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ Sayı Konu...12.30 : B.30.2.KHU.0.00.00.00- : Özürlü Öğrencler hk. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ VEDİ L~.10. 20 0 5 Yükseköğretm Kurulu Başkanlığına Ilg: 14.09.2009 tarh 29515 sayılı yazınız. Yükseköğretm

Detaylı

EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR.

EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR. EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR. Bu Doküman Hakkında TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama

Detaylı

Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24

Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24 Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24 YENİSİ--EK-24 TARİFE POZİSYONU TAHLİLİ YAPACAK LABORATUVAR EŞYANIN TANIMI TAHLİL FİYATI (TL) (KDV dahil) 4. FASIL GIDA 8. FASIL GIDA SÜT ÜRÜNLERİ, KUŞ VE KÜMES

Detaylı

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/23)

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/23) 30 Aralık 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28158 (3. Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE

Detaylı

Oktanı (RON) 98'den az olanlar (Kurşunlu normal benzin) (Kurşunlu süper benzin) (İçindeki kurşun miktarı litrede 0,013 gramı geçenler)

Oktanı (RON) 98'den az olanlar (Kurşunlu normal benzin) (Kurşunlu süper benzin) (İçindeki kurşun miktarı litrede 0,013 gramı geçenler) (I) SAYILI LİSTE (A) CETVELİ G.T.İ.P. NO* 2710.11.11.00.00 Mal İsmi (Hafif yağlar ve müstahzarları) Özel bir işleme tabi tutulacak olanlar (Yalnız nafta) Eski Vergi Tutarı (TL) Yeni Vergi Tutarı (TL) Birimi

Detaylı

i 'I KONU: Madde: 2- Bu protokol, ailesi tarafından ihmal ve istismar edilen, evden atılan, TARAFLAR:

i 'I KONU: Madde: 2- Bu protokol, ailesi tarafından ihmal ve istismar edilen, evden atılan, TARAFLAR: SOSYAL HİzlVlETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUlVIU GENEL MÜDÜRLÜGÜ, SAMSUN VALİLİcİ, SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIGI VE SAlVISVN 19 MAYIS üniversitesi İŞBİRLİcİ İLE SAMSUN ÇOCUK VE GENÇLİK MERKEZİ'NİN

Detaylı

DEMİR-ÇELİK İTHALATINA %25 EK MALİ YÜKÜMLÜLÜK

DEMİR-ÇELİK İTHALATINA %25 EK MALİ YÜKÜMLÜLÜK DEMİR-ÇELİK İTHALATINA %25 EK MALİ YÜKÜMLÜLÜK ÖZET; Demir-çelik ürünlerinin ithalatında geçici koruma önlemi uygulamasına ilişkin 138 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete de yayınlandı. Buna göre;

Detaylı

GAYRİ RESMİ TERCÜME G/L/1242 G/SG/N/12/TUR/6

GAYRİ RESMİ TERCÜME G/L/1242 G/SG/N/12/TUR/6 KORUNMA ÖNLEMLERİ ANLAŞMASI NIN 12.5 MADDESİ KAPSAMINDA MAL TİCARETİ KONSEYİNE SUNULAN AYNI ANLAŞMANIN 8. MADDESİ 2. FIKRASINA ATIFLA TAVİZLERİN VE DİĞER YÜKÜMLÜLÜKLERİN ASKIYA ALINMASINA İLİŞKİN BİLDİRİM

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ ORANI İLE ÖZEL TÜKETİM TUTARLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

KATMA DEĞER VERGİSİ ORANI İLE ÖZEL TÜKETİM TUTARLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor Mevzuat 19.09.2016/109-1 KATMA DEĞER VERGİSİ ORANI İLE ÖZEL TÜKETİM TUTARLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI 7/9/2016 tarihli ve 2016/9153 sayılı BKK ile konutlara ilişkin KDV oranı ile bazı petrol

Detaylı

İKİLİ ANLAŞMALAR ÇERÇEVESİNDE BAZI TARIM VE İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

İKİLİ ANLAŞMALAR ÇERÇEVESİNDE BAZI TARIM VE İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR İKİLİ ANLAŞMALAR ÇERÇEVESİNDE BAZI TARIM VE İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN KARARLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR (12.02.2016 t. 29622 s. R.G.) Karar

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI 15 Temmuz 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27289 Karar Sayısı : 2009/15200 BAKANLAR KURULU KARARI Ekli Bazı Mallarda Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Belirlenmesi ve Bazı Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

TURKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAY1NA AİT TAŞINMAZLAR İÇİN GAYRİMENKUL SİGORTASI YAPTIRILACAKATIR.

TURKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAY1NA AİT TAŞINMAZLAR İÇİN GAYRİMENKUL SİGORTASI YAPTIRILACAKATIR. D TURKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAY1NA AİT TAŞINMAZLAR İÇİN GAYRİMENKUL SİGORTASI YAPTIRILACAKATIR. 1. Türk Kızılay ı na at taşınmazlar çn î yıi şre le Gayrmenkul Sgortasının yaptırılması hzmet kapalı zarfla

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Serbest Ticaret Alanı Anlaşması ve İlgili Notaların Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun

Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Serbest Ticaret Alanı Anlaşması ve İlgili Notaların Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun - 363 - Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Serbest Ticaret Alanı Anlaşması ve İlgili Notaların Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun (Resmi Gazete ile yayımı: 10.4.1997 Sayı: 22960)

Detaylı

29/12/2009 TARİHLİ VE 2009/15725 SAYILI KARARNAMENİN EKİ

29/12/2009 TARİHLİ VE 2009/15725 SAYILI KARARNAMENİN EKİ Motorlu taşıtlar vergisi tutarları, bazı mallara uygulanan özel tüketim vergisi oranları, maktu ve asgari maktu vergi tutarları ile harçlar ve damga vergisi nispet ve tutarlarının belirlenmesine ilişkin

Detaylı

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Katkı Maddeleri Dr. Muharrem YILMAZ Gıda Katkı Maddeleri Gıdaların; Renk, görünüş, lezzet, koku gibi duyusal özelliklerini düzenlemek, Besleyici değerlerini korumak, Dayanıklılıklarını arttırmak ve Birtakım teknolojik

Detaylı

3 SORU 1 SORU 4 SORU 2 SORU. TARİH GENEL KÜLTÜR ORTA ASYA TÜRK TARİHİ

3 SORU 1 SORU 4 SORU 2 SORU. TARİH  GENEL KÜLTÜR ORTA ASYA TÜRK TARİHİ h r a T p a t K Butk l k r E m h Fe GENEL KÜLTÜR ORTA ASYA TÜRK TARİHİ 1 SORU Orta Asya da Türk yurdunun sınırlarının kesn hatlarla çzlememes hang sebebe dayanmaktadır? 3 SORU İlk Türklere dar zlere hang

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 6.2.2000 Sayı: 23956)

(Resmi Gazete ile yayımı: 6.2.2000 Sayı: 23956) -1152- TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE SLOVENYA CUMHURİYETİ ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA İLİŞKİN KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 6.2.2000 Sayı: 23956) Kanun No Kabul Tarihi

Detaylı

Sirküler: 2016/14 İstanbul, Konu: KDV Oranlarında ve ÖTV Tutarlarında Değişiklik Yapan Bakanlar Kurulu Kararı

Sirküler: 2016/14 İstanbul, Konu: KDV Oranlarında ve ÖTV Tutarlarında Değişiklik Yapan Bakanlar Kurulu Kararı vefa deresi sok. gayrettepe iş mrk. no :5/1 şişli istanbul tel: 0 212 274 17 47 faks: 0 212 266 27 63 mecidiyeköy vergi dairesi 039 001 7470 aktanymm@aktanymm.com Sirküler: 2016/14 İstanbul, 09.09.2016

Detaylı

Sayı: 2009/127 Konu: KDV oran değişikliği Tarih: 15.07.2009. Değerli ATİD Üyesi

Sayı: 2009/127 Konu: KDV oran değişikliği Tarih: 15.07.2009. Değerli ATİD Üyesi Sayı: 2009/127 Konu: KDV oran değişikliği Tarih: 15.07.2009 Değerli ATİD Üyesi 15.07.2009 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren bazı lokanta ve otellerin restoranlarında uygulanan KDV oranlarının

Detaylı

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU 6.07.0 ÇOKLU REGRESON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-ON KATSAILARININ ORUMU ÇOKLU REGRESON MODELİ Ekonom ve şletmeclk alanlarında herhang br bağımlı değşken tek br bağımsız

Detaylı

BİNEK ARAÇLARDA ÖTV İNDİRİMİ VE BAZI MALLARDA KDV İNDİRİMİ ÖNGÖREN KARAR YAYIMLANMIŞTIR

BİNEK ARAÇLARDA ÖTV İNDİRİMİ VE BAZI MALLARDA KDV İNDİRİMİ ÖNGÖREN KARAR YAYIMLANMIŞTIR BİNEK ARAÇLARDA ÖTV İNDİRİMİ VE BAZI MALLARDA KDV İNDİRİMİ ÖNGÖREN KARAR YAYIMLANMIŞTIR 492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı (4) Sayılı Tarifenin I-Tapu İşlemleri Başlıklı Bölümünün 20/a Fıkrası, 3065 Sayılı

Detaylı